abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 22:00 | IT novinky

    Společnost OpenAI představila svůj nejnovější AI model GPT-4o (o jako omni, tj. vše). Nově také "vidí" a "slyší". Videoukázky na 𝕏 nebo YouTube.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 15:44 | Zajímavý článek

    Ondřej Filip publikoval reportáž z ceremonie podpisu kořenové zóny DNS. Zhlédnout lze také jeho nedávnou přednášku Jak se podepisuje kořenová zóna Internetu v rámci cyklu Fyzikální čtvrtky FEL ČVUT.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 14:22 | IT novinky

    Společnost BenQ uvádí na trh novou řadu monitorů RD určenou pro programátory. První z nich je RD240Q.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 9
    včera 13:00 | IT novinky

    Byl aktualizován seznam 500 nejvýkonnějších superpočítačů na světě TOP500. Nejvýkonnějším superpočítačem nadále zůstává Frontier od HPE (Cray) s výkonem 1,206 exaFLOPS. Druhá Aurora má oproti loňsku přibližně dvojnásobný počet jader a dvojnásobný výkon: 1,012 exaFLOPS. Novým počítačem v první desítce je na 6. místě Alps. Novým českým počítačem v TOP500 je na 112. místě C24 ve Škoda Auto v Mladé Boleslavi. Ostravská Karolina, GPU

    … více »
    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 10:11 | Nová verze

    GHC (Glasgow Haskell Compiler, Wikipedie), tj. překladač funkcionálního programovacího jazyka Haskell (Wikipedie), byl vydán ve verzi 9.10.1. Přehled novinek v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 09:22 | Nová verze

    Po 9 týdnech vývoje od vydání Linuxu 6.8 oznámil Linus Torvalds vydání Linuxu 6.9. Přehled novinek a vylepšení na LWN.net: první a druhá polovina začleňovacího okna. Později také na Linux Kernel Newbies.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    11.5. 18:22 | Nová verze

    Byla vydána verze 0.2.0 v Rustu napsaného frameworku Pingora pro vytváření rychlých, spolehlivých a programovatelných síťových systémů. Společnost Cloudflare jej letos v únoru uvolnila pod licencí Apache 2.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    10.5. 19:11 | Nová verze

    Open source RDP (Remote Desktop Protocol) server xrdp (Wikipedie) byl vydán ve verzi 0.10.0. Z novinek je vypíchnuta podpora GFX (Graphic Pipeline Extension). Nová větev řeší také několik bezpečnostních chyb.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 16
    10.5. 04:11 | Nová verze

    Rocky Linux byl vydán v nové stabilní verzi 9.4. Přehled novinek v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    9.5. 22:22 | Bezpečnostní upozornění

    Dellu byla odcizena databáze zákazníků (jméno, adresa, seznam zakoupených produktů) [Customer Care, Bleeping Computer].

    Ladislav Hagara | Komentářů: 22
    Podle hypotézy Mrtvý Internet mj. tvoří většinu online interakcí boti.
     (72%)
     (6%)
     (10%)
     (12%)
    Celkem 222 hlasů
     Komentářů: 15, poslední včera 21:33
    Rozcestník

    Dotaz: avidemux - video nepouzitelne v nekterych prehravacich

    10.12.2011 02:22 Martin
    avidemux - video nepouzitelne v nekterych prehravacich
    Přečteno: 452×
    Přílohy:
    Zdravim,

    nahravam si VHSky do pocitace, to funguje dobre, ale pak chci video prekodovat avidemuxem do neceho rozumneho - mpeg-4 avc nebo h263. At nastavim cokoliv, vzdy je video v xine a kaffeine nepouzitelne (zeleno cerveny sum ve spodni polovine videa, cast horni poloviny cernobila, je to po cele delce videa, viz priloha), v mplayeru a vlc funguje dobre. Nevite nekdo cim to je a hlavne - jak to udelat spravne?

    Martin

    Řešení dotazu:


    Odpovědi

    10.12.2011 10:09 Petr Šobáň | skóre: 80 | blog: soban | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: avidemux - video nepouzitelne v nekterych prehravacich
    Podle mě je to nastavením toho překodovaní, někde jsem čtl že když to přesně nesedí tak to některé přehrávače mrší a začnou dělat artefakty.

    Takže to chce zjistit jaký je vstupní signál - pal, ntsc atd... a podle toho upravit parametry.

    Možná kdybys někam dal kousek videa a popsal s jakými parametry to nahráváš a s jakými potom koduješ takti možná někdo poradí co vyskoušet.

    Podle mě asi by to tento dotaz chtělo dát někam kde se kodováním videa víc zabývají..

    PS. Nevím zda to nemůže být taky tím že na analogu nejsou všechny synchronizační ipulzy v obraze (ochrana analogových kazet - dalo se to obejít HW krabičkou co ty ipulzy tam dodala) ovšem u vlastního videa by měly být....

    10.12.2011 14:32 Martin
    Rozbalit Rozbalit vše Re: avidemux - video nepouzitelne v nekterych prehravacich
    z VHSky to nahravam mencoder tv:// -tv norm=3:input=1:normid=3:audiorate=48000:alsa:adevice=hw.3:amode=1 -ovc copy -oac pcm -endpos 00:48:30 -o video.avi

    kdyz takto ziskane video prevedu do mpeg2, vsechny prehravace ho zobrazi spravne. Kdyz ho prevedu do mpeg4 tak ne, nezalezi jestli prevadim z puvodniho videa nebo z mpeg2. Nastaveni jsem zkousel ruzne, vzdy ale 2-pass vbr, ostatni na default, zkousel jsem na zalozce output2 nastavit videoformat na PAL, to nepomohlo.

    spatne video je tady

    neni to vlastni video, je to koupena VHS kazeta, ale vlastni videa dopadaji naprosto stejne.
    pepe_ avatar 10.12.2011 15:07 pepe_ | skóre: 48
    Rozbalit Rozbalit vše Re: avidemux - video nepouzitelne v nekterych prehravacich

    -ovc copy   , takze nedelas avi ale to co ti leze z tv ne protoze jen kopirujes stream .

    10.12.2011 15:18 J. M. | skóre: 23 | blog: JMblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: avidemux - video nepouzitelne v nekterych prehravacich
    Problém bych viděl spíš v xine (jehož je i Kaffeine nadstavbou). xine už v posledních letech není moc vyvíjený a má problémy se spoustou normálních souborů, které jiné přehrávače přehrají bez problémů.

    Nejdřív bych zkusil v xine použít jiný video výstup (jako např. čistý X11), a pokud to bude špatné i s ním, tak je asi chyba někde v dekódování. Zjistil bych, jestli to výsledné překódované video nemá nějaké „ne úplně standardní“ rozlišení (pokud nejsou výška a šířka násobkem 8 nebo 16, pak uložit výsledek tak, aby byly), což někdy může dělat problém, případně do jakého kontejneru to v Avidemuxu ukládáš. Pokud je to výchozí formát AVI, zkusil bych spíš MP4 nebo Matrosku.
    10.12.2011 19:17 Trubicoid2
    Rozbalit Rozbalit vše Re: avidemux - video nepouzitelne v nekterych prehravacich
    A co se vykaslat na avidemux a prevadet taky v mencoderu? x264 taky umi, ovsem tento format ma tolik voleb, ze neni zarucena kompatabilita se vsemi prehravaci. Jestli jde o kompatabilitu, tak bych volil xvid. Jestli je zajem, dam mencoder skript na xvid i x264.
    10.12.2011 19:20 Trubicoid2
    Rozbalit Rozbalit vše Re: avidemux - video nepouzitelne v nekterych prehravacich
    Jestli teda trvas na x264, muzes zkusit handbrake.fr
    10.12.2011 20:59 J. M. | skóre: 23 | blog: JMblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: avidemux - video nepouzitelne v nekterych prehravacich
    Jednak x264 ani Xvid nejsou formáty, jednak problémy s kompatibilitou se týkají prakticky výhradně hardwarových přehrávačů, případně mobilních zařízení. xine-lib používá tu samou knihovnu (libavcodec) na dekódování všech video formátů jako všechny ostatní svobodné přehrávače (VLC, MPlayer, ve kterých to funguje, taky framework GStreamer), takže problém je buď v xine-lib (možná stará verze se starou verzí libavcodecu?), nebo v kontejneru (AVI je nevhodný pro H.264 video) nebo nějakém obecném parametru videa (jako to rozlišení, což s některými ovladači v některých přehrávačích někdy blbne). xine-lib má problémy s moderními formáty videa, takže bych jej už dnes nebral jako relevantní (i když před 3 týdny vyšla po dlouhé době nová verze, tak nevím, jak na tom je). Autor dotazu psal, že zkoušel i stařičký formát H.263 se stejným výsledkem, čili problém zdá se být univerzální, obecný, nikoli specifický pro H.264.
    10.12.2011 23:25 2X4B-523P | skóre: 38 | blog: Zelezo_vs_Debian
    Rozbalit Rozbalit vše Re: avidemux - video nepouzitelne v nekterych prehravacich
    napadá mě, jestli se nezobrazují jen liché/sudé půlsnímky, možná mplayer a vlc používají nějaký interleave efekt, pro přehrávání takového videa...
    12.12.2011 10:07 Martin
    Rozbalit Rozbalit vše Re: avidemux - video nepouzitelne v nekterych prehravacich
    Diky vsem za odpovedi,

    zjistil jsem ze ve windows to lze prehrat bez problemu, televize to taky prehraje spravne, takze chyba bude nejspis xine-lib jak jste tu psali. Takze to nebudu resit, jde to prehrat vsude kde to potrebuju. Avidemux jsem si vybral protoze ma jednoduche gui a mencoder ma strasne moc nastaveni ktere se mi nechtelo studovat :-) Ten handbrake vyzkousim.

    Jinak video ma standartni rozliseni - 640 x 480, 25fps, progressive - v dotazu jsem zapomel napsat ze jsem v avidemuxu pouzil deinterlace filtr - ale to by snad nemelo vadit.

    Založit nové vláknoNahoru

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.