abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 23:33 | Nová verze

    Google Chrome 126 byl prohlášen za stabilní. Nejnovější stabilní verze 126.0.6478.55 přináší řadu oprav a vylepšení (YouTube). Podrobný přehled v poznámkách k vydání. Opraveno bylo 21 bezpečnostních chyb. Vylepšeny byly také nástroje pro vývojáře.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 16:44 | Nová verze

    Byl vydán Mozilla Firefox 127.0. Přehled novinek v poznámkách k vydání, poznámkách k vydání pro firmy a na stránce věnované vývojářům. Řešeny jsou rovněž bezpečnostní chyby. Nový Firefox 127 je již k dispozici také na Flathubu a Snapcraftu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 15:11 | Nová verze

    Byla vydána (𝕏) nová verze 9.5 z Debianu vycházející linuxové distribuce DietPi pro (nejenom) jednodeskové počítače. Přehled novinek v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 11:44 | IT novinky

    Společnost Raspberry Pi dnes vstoupila na Londýnskou burzu jako Raspberry Pi Holdings plc (investor).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 01:22 | IT novinky

    Do 17. června do 19:00 běží na Steamu přehlídka nadcházejících her Festival Steam Next | červen 2024 doplněná demoverzemi, přenosy a dalšími aktivitami. Demoverze lze hrát zdarma.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    10.6. 22:33 | IT novinky

    Apple na své vývojářské konferenci WWDC24 (Worldwide Developers Conference, keynote) představil řadu novinek: svou umělou inteligenci pojmenovanou jednoduše Apple Intelligence, iOS 18, visionOS 2, macOS Sequoia, iPadOS 18, watchOS 11, …

    Ladislav Hagara | Komentářů: 10
    10.6. 21:44 | Nová verze

    Vyšla nová verze XMPP (Jabber) klienta Gajim, která přidává podporu reakcí pomocí emoji (XEP-0444: Message Reactions) a citace zpráv (XEP-0461: Message Replies). Přehled dalších vylepšení je k dispozici na oficiálních stránkách.

    sonicpp | Komentářů: 1
    10.6. 15:00 | Nová verze

    Po po téměř roce vývoje od vydání verze 5.38 byla vydána nová stabilní verze 5.40 programovacího jazyka Perl (Wikipedie). Do vývoje se zapojilo 75 vývojářů. Změněno bylo přibližně 160 tisíc řádků v 1 500 souborech. Přehled novinek a změn v podrobném seznamu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 7
    10.6. 12:00 | Zajímavý článek

    Uroš Popović popisuje, jak si nastavit Linux na desce jako Raspberry Pi Zero, aby je šlo používat jako USB „flešku“.

    Fluttershy, yay! | Komentářů: 1
    10.6. 08:44 | Zajímavý software

    Andreas Kling oznámil, že jelikož už se nevěnuje nezávislému operačnímu systému SerenityOS, ale výhradně jeho webovému prohlížeči Ladybird, přičemž vyvíjí primárně na Linuxu, SerenityOS opustí a Ladybird bude nově samostatný projekt (nový web, repozitář na GitHubu).

    Fluttershy, yay! | Komentářů: 2
    Rozcestník

    Dotaz: Xubuntu problem se zvukem

    29.9.2019 21:16 Jirka23
    Xubuntu problem se zvukem
    Přečteno: 329×
    V pc mám gk Nvidia mám problém se zvukem. Ve směšovači zvuku je po vypnutí, nebo restartu vždy defaultně nastaveno "GP108 High Definition Audio Controller Digital Stereo (HDMI)" Pokud přepnu na "Vnitřní zvukový systém Analogové stereo" tak je všechno ok k plné spokojenosti, ale po vypnutí, nebo restartu se to samo vrátí na GP108. Nevím si rady jak uložit trvale nastavení Analogového sterea. Poradil by mi někdo?

    Řešení dotazu:


    Odpovědi

    29.9.2019 22:26 debian+
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Xubuntu problem se zvukem
    GUI????

    Nakonfiguruj si to, ze nech default je nieco ine. Resp. sktritne - prikazom pri starte.
    k3dAR avatar 30.9.2019 00:38 k3dAR | skóre: 62
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Xubuntu problem se zvukem
    nemam Nvidii se zvukem ani 2 zvukovky tak nevim jak se to chova, ale zkus se podivat do "Ovladani hlasitosti Pulseaudio" a zmenit kde mas/nemsas zaskrtlou tu napravo fajfku (zobrazuje v bubline "Pouzivat jako zalozni")
    porad nemam telo, ale uz mam hlavu... nobody
    30.9.2019 20:21 Jirka23
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Xubuntu problem se zvukem - Vyřešeno
    Ahoj díky za odpověď. Strávil jsem s řešením dva večery než jsem se tady zeptal. Po tvé odpovědi jsem vše co jsem podle různých rad na webu rozhrabal vrátil do původního stavu a zkusil v zásuvnym modulu pro panel PulseAudio dát jeho vlastnosti a tam ve směšovači zvuku zakázat profil"GP108 High Definition Audio Controller"

    To pomohlo volba GP108 zcela zmizela a zůstal Vnitřní zvukový systém/Výstup analogové stereo a vše je OK

    Jenom pro informaci s koupí nové gk od Nvidie a instalaci nesvobodného ovladače se tohle zařízení GP108 objevilo. Monitor mám připojený přes HDMI ale neobsahuje žádné reproduktory a tak mi je celé na nic. Kde neon výchozí zařízení zvolil správně a nemusel jsem nic nastavovat. Ticho bylo vždy po zapnutí/restartu Xubuntu a musel jsem to pokaždé ručně nastavit. Možná to není samotným Xfce ale tím že mám na disku betu Xubuntu 19.10, které jinak funguje výborně. Ještě jednou moc děkuju za ochotu pomoci
    30.9.2019 21:46 debian+
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Xubuntu problem se zvukem - Vyřešeno
    No, HDMI dava vystup zvlast - lebo HDMI je univerzalnejsie rohranie na multimedia a niekde Ti moze stacit iba prenasat zvuk.

    Inac, cez HDMI sa da prenasat aj internetove data - vid https://en.wikipedia.org/wiki/HDMI#HDMI_Ethernet_Channel
    6.10.2019 11:54 mat
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Xubuntu problem se zvukem
    Podobný problém Xubuntu + radeon (hdmi),default-vnútorné (zapojené len:jack out) audio.pracuje OK i po reštarte aj uspaní. Problém až po vytiahnutí jack out pulse nadstavý default hdmi. Vyriešené hdmi na monitore nepoužívam(plechový zvuk),V poslednej karte (pulse nadstavenie hlasitosti) som hdmi zakazal potom OK. Nadstavenie my rozbíjali aj bluetoot sluchátka,po pripojení bluetoot zmenilo na default bluet.. Čo sa my nepáčilo (všetok zvuk šiel do bluet.). Po zmene riadku v bluetootaudio.conf funguje zvuk pdľa mojich predstáv. Po pripojení bluetoot sluchátiek default nadstavenie sa nezmení, rhytmbox hrá na jack out ale vlc my prepne do bluetoot sluchátiek (ak som vlc naposledy používal z bluetoot). Po odpojení bluetoot sluchátiek vlc prepne na jack out.

    Založit nové vláknoNahoru

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.