abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 02:11 | Nová verze

    Linuxová distribuce Endless OS (Wikipedie) byla vydána ve verzi 6.0.0. Přehled novinek i s náhledy v příspěvku na blogu, poznámkách k vydání a také na YouTube.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 15:44 | Nová verze

    Byl vydán Mozilla Firefox 126.0. Přehled novinek v poznámkách k vydání, poznámkách k vydání pro firmy a na stránce věnované vývojářům. Vylepšena byla funkce "Zkopírovat odkaz bez sledovacích prvků". Přidána byla podpora zstd (Zstandard). Řešeny jsou rovněž bezpečnostní chyby. Nový Firefox 126 je již k dispozici také na Flathubu a Snapcraftu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 15:22 | Nová verze

    Grafana (Wikipedie), tj. open source nástroj pro vizualizaci různých metrik a s ní související dotazování, upozorňování a lepší porozumění, byla vydána ve verzi 11.0. Přehled novinek v aktualizované dokumentaci.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 14:55 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 24.0 linuxové distribuce Manjaro (Wikipedie). Její kódové jméno je Wynsdey. Ke stažení je v edicích GNOME, KDE PLASMA a XFCE.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 13:00 | Nová verze

    Byla představena oficiální rozšiřující deska Raspberry Pi M.2 HAT+ pro připojování M.2 periferii jako jsou NVMe disky a AI akcelerátory k Raspberry Pi 5. Cena je 12 dolarů.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 12:44 | Pozvánky

    V Praze o víkendu proběhla bastlířská událost roku - výstava Maker Fair v Praze. I strahovští bastlíři nelenili a bastly ostatních prozkoumali. Přijďte si proto i vy na Virtuální Bastlírnu popovídat, co Vás nejvíce zaujalo a jaké projekty jste si přinesli! Samozřejmě, nejen českou bastlířskou scénou je člověk živ - takže co se stalo ve světě a o čem mohou strahováci něco říct? Smutnou zprávou může být to, že provozovatel Sigfoxu jde do

    … více »
    bkralik | Komentářů: 0
    včera 12:33 | Humor

    Kam asi vede IllllIllIIl.llIlI.lI? Zkracovač URL llIlI.lI.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    13.5. 22:00 | IT novinky

    Společnost OpenAI představila svůj nejnovější AI model GPT-4o (o jako omni, tj. vše). Nově také "vidí" a "slyší". Videoukázky na 𝕏 nebo YouTube.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    13.5. 15:44 | Zajímavý článek

    Ondřej Filip publikoval reportáž z ceremonie podpisu kořenové zóny DNS. Zhlédnout lze také jeho nedávnou přednášku Jak se podepisuje kořenová zóna Internetu v rámci cyklu Fyzikální čtvrtky FEL ČVUT.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    13.5. 14:22 | IT novinky

    Společnost BenQ uvádí na trh novou řadu monitorů RD určenou pro programátory. První z nich je RD240Q.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 20
    Podle hypotézy Mrtvý Internet mj. tvoří většinu online interakcí boti.
     (73%)
     (5%)
     (11%)
     (11%)
    Celkem 256 hlasů
     Komentářů: 16, poslední včera 11:05
    Rozcestník

    Dotaz: Boot pres thunderboot

    31.5.2022 23:14 pavel
    Boot pres thunderboot
    Přečteno: 341×
    Na notebooku HP se vzykousel,jde jde bootovat pres usb-c 3.2 ale co pres thunderbolt kterz se jen jako usb-c tvari.Pujde to ? V sobotu budu ,mit pracovni asus prave s timto rozhranim..A jeste bz me zajimal boot pres usb-c ale pres flashku,ale normalni instalaci na flashku ne live edici spusteni ?? Dik za odpovedi.

    Odpovědi

    Max avatar 1.6.2022 00:07 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Boot pres thunderboot
    A s čím chceš tedy bootovat? S klasickou usb flashkou připojenou přes Thunderbolt, nebo NVMe připojeným přes Thunderbolt?
    Nějak jsem to z toho popisu nepochopil.
    A také je otázkou, co to má být za ten Asus, případně verzi Thunderboltu?
    Jinak Thunderbolt podporuje i usb zařízení, takže nevidím důvod, proč by nemělo jít třeba z normální usb-c flashky, kterou zastrčíš do thunderbolt pottu, nabootovat.
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    1.6.2022 08:47 X
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Boot pres thunderboot
    Neuskodilo by se podivat do Biosu.
    1.6.2022 20:18 pavel
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Boot pres thunderboot
    Nemam ho tady (asus)takze do biosu se zatim nepodivam,ale napadlo me si zatim neco zjistit a pripravit do soboty usb flash disk,chci vybrat naky extremne rychly usb flash disk.A nebo externi SSD ??
    1.6.2022 20:35 billgates | skóre: 27
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Boot pres thunderboot
    USB flash disk aj USB ssd disk by mal fungovat. Jedine, s cim moze byt problem, ak je laptop pripojeny na thunderbolt dock a disk/usb stick je v docku. Vtedy moze byt problem nabootovat cez dock. Aj ked je mozne, ze uz aj toto HP vyriesilo. Pred casom to este nefungovalo.
    1.6.2022 22:57 pavel
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Boot pres thunderboot
    HP moc thunderbolt nemyvaji,v normalni cenove relaci.To asus ma ntb s thunderbolt do nejnizsi cenove relace.
    5.6.2022 20:35 pavel
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Boot pres thunderboot
    Je to thunderbolt 4 na ntb Asus...Bohuzel botovaci kolonka v biosu na nabotovani pres tento thunderbolt chybi.Ta sama flashka na ntb HP ktery nema thunderbolt,ale usb-c 3.2 jede jako botovaci prostredek.Jak by se asus choval pres thunderboolt dokovaci stanici nevim pac ji nemam.Jeste se chci zeptat? Legacy and mbr bios boot to uz asi dneska neprichazi v uvahu to vytvorit s temito parametry? flasky tvorim prevazne pres unebotion,kery rucne zadavane pamametry nenabizi.
    5.6.2022 21:55 PetebLazar | skóre: 33 | blog: l_eonardovo_odhodlani
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Boot pres thunderboot
    Není to věcí nastavení/podpory na straně BIOSu/UEFI, na odkazu je například explicitní volba povolení bootu z TB? https://www.dell.com/support/kbdoc/cs-cz/000131221/how-to-external-to-extern-iacute-p%C5%99ipojen-iacute-pomoc-iacute-rozhran-iacute-usb-typu-c
    5.6.2022 23:00 pavel
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Boot pres thunderboot
    do celyho biosu'' UEFI'' vlezu na asusu po spusteni F2,ale vi nekdo jak vlezt jen do botovaciho menu jakou klavesou ?? notebook ausus vivobook PRO ...Jinak UBUNTU na nej nejak nejde v pulce instalacky se to zasekne,zatim sem to nechal pul hodky a nic zasekle...Pristroj ma 2 graficke karty,integrovanou intel iris xe a dedikovanou nvidia 1650max....Tak nevim,jestli vubec neco jinyho nez win tam pujde..
    6.6.2022 00:04 PetebLazar | skóre: 33 | blog: l_eonardovo_odhodlani
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Boot pres thunderboot
    k3dAR avatar 6.6.2022 00:08 k3dAR | skóre: 62
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Boot pres thunderboot
    jak se to kousne? ta instalacni plocha vubec nereaguje, nebo jo ale proste instalace nepokracuje? pripadne dole mas trojuhlenik kterym otevres podrobne informace co se zrovna deje (otevri na zacatku, kdyby kousnuti znemoznilo pak)
    porad nemam telo, ale uz mam hlavu... nobody
    6.6.2022 05:32 pavel
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Boot pres thunderboot
    ne je to pri zavadeni jeste na te cerne obrazovce asi 32% pri zavadeni..Uz sem o tom neco cetl,ze pry asus ma problem s ubuntem kvuli tem dvoum grafikam vevnitr.integrovane i dedikovane..Ale treba fedora 36 na tom bez problemu jako livecd usb nabotuje..

    Založit nové vláknoNahoru

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.