abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    17.5. 13:44 | Nová verze

    Byla vydána (𝕏) nová major verze 17 softwarového nástroje s webovým rozhraním umožňujícího spolupráci na zdrojových kódech GitLab (Wikipedie). Představení nových vlastností i s náhledy a videi v oficiálním oznámení.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    17.5. 12:22 | Komunita

    Sovereign Tech Fund, tj. program financování otevřeného softwaru německým ministerstvem hospodářství a ochrany klimatu, podpoří vývoj FFmpeg částkou 157 580 eur. V listopadu loňského roku podpořil GNOME částkou 1 milion eur.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    17.5. 01:55 | Komunita

    24. září 2024 budou zveřejněny zdrojové kódy přehrávače Winamp.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 10
    16.5. 23:33 | Nová verze

    Google Chrome 125 byl prohlášen za stabilní. Nejnovější stabilní verze 125.0.6422.60 přináší řadu oprav a vylepšení (YouTube). Podrobný přehled v poznámkách k vydání. Opraveno bylo 9 bezpečnostních chyb. Vylepšeny byly také nástroje pro vývojáře.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    16.5. 21:11 | Nová verze

    Textový editor Neovim byl vydán ve verzi 0.10 (𝕏). Přehled novinek v příspěvku na blogu a v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    16.5. 20:55 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 6.3 živé linuxové distribuce Tails (The Amnesic Incognito Live System), jež klade důraz na ochranu soukromí uživatelů a anonymitu. Přehled změn v příslušném seznamu. Tor Browser byl povýšen na verzi 13.0.15.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    16.5. 13:33 | IT novinky

    Dnes ve 12:00 byla spuštěna první aukce domén .CZ. Zatím největší zájem je o dro.cz, kachnicka.cz, octavie.cz, uvycepu.cz a vnady.cz [𝕏].

    Ladislav Hagara | Komentářů: 9
    16.5. 13:22 | Nová verze

    JackTrip byl vydán ve verzi 2.3.0. Jedná se o multiplatformní open source software umožňující hudebníkům z různých částí světa společné hraní. JackTrip lze instalovat také z Flathubu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    16.5. 12:22 | Pozvánky

    Patnáctý ročník ne-konference jOpenSpace se koná 4. – 6. října 2024 v Hotelu Antoň v Telči. Pro účast je potřeba vyplnit registrační formulář. Ne-konference neznamená, že se organizátorům nechce připravovat program, ale naopak dává prostor všem pozvaným, aby si program sami složili z toho nejzajímavějšího, čím se v poslední době zabývají nebo co je oslovilo. Obsah, který vytváří všichni účastníci, se skládá z desetiminutových

    … více »
    Zdenek H. | Komentářů: 0
    16.5. 03:11 | Nová verze

    Program pro generování 3D lidských postav MakeHuman (Wikipedie, GitHub) byl vydán ve verzi 1.3.0. Hlavní novinkou je výběr tvaru těla (body shapes).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 9
    Podle hypotézy Mrtvý Internet mj. tvoří většinu online interakcí boti.
     (75%)
     (5%)
     (10%)
     (9%)
    Celkem 316 hlasů
     Komentářů: 16, poslední 14.5. 11:05
    Rozcestník

    Dotaz: zle namontovaný chladič?

    6.5. 18:33 BOSD
    zle namontovaný chladič?
    Přečteno: 298×
    Příloha:
    Ahojte neviete nahodou portadit? zlozil som si novy Desktop / workstation s AMD Ryzen 9 5950X - 16 jadro, ale 3 tyzdne pouzivam stary. lebo ten novy ked nastartujem tak funguje len chvilu, par minut a potom sa vypne. Je to koli teplote. Pozeral som to v BIOSe. Proste teplota sa postupne zvysuje od 49°C az po nejakych 112°C - 113°C a potom sa PC vypne. Viem ze bezna teplota ma byt tak pod 80 - max 90 stupnov. Takze v com moze byt problem?

    1. Zle namontovany chladic? popravde daval som tam uz 3 kvalitne teplovodive pasty aj jednu termalnu podlozku som skusal ale nic nepomohlo ale je mozne ze to mam fakt zle. Neskladam pocitace furt za zivot som zlozil asi tak 5 PCs takze zase taky manualne zrucny v tomto smere nie som... a vodne chladenie mam prvy krat. A ten chladic sa naozaj tazko montuje. Su tam hrube a tvrde hadicky na chladiacu kvapalinu a tazko sa s tym manipuluje.
    2. moc vysoke napatie? toto si myslim ze nebude problem lebo ja som napatie nemenil, jedine ze by mal vyrobca dosky (Gigabyte) uz prednastavene vyssie napatie ako ma mat CPU by default. ale je to herna doska tak rozmyslam ci to ozaj neni vyssie napetie ako ma byt.
    3. slaby chladic? je mozne ze ten chladic co som kupil to nevie uchladit
    4. su este nejake moznosti?

    inak to funguje ako hodinky len to chladenie mi robi problem. ked to nevyriesim sam tak ten chladic dam namontovat nejakemu specialistovi. Pozna: do prilohy som pridal zoznam komponent

    Odpovědi

    6.5. 20:26 X
    Rozbalit Rozbalit vše Re: zle namontovaný chladič?
    6.5. 21:56 X
    Rozbalit Rozbalit vše Re: zle namontovaný chladič?
    RTFM, pokud to nezvladnes nech si to odborne nainstalovat.
    8.5. 00:57 frr | skóre: 34
    Rozbalit Rozbalit vše Re: zle namontovaný chladič?
    Na některých chladičích bývala zespoda na kontaktní ploše z výroby krycí samolepící fólie. Před nasazením na CPU bylo potřeba tuto fólii sundat. Zažil jsem, že na to někdo zapomněl.

    Taky jste se nevyjádřil, zda máte v oběhu čerpadlo a zda Vám funguje. Takový zavzdušněný vodník bez čerpadla by asi nechladil moc dobře.
    [:wq]
    13.5. 08:52 pocitujlasku | skóre: 15
    Rozbalit Rozbalit vše Re: zle namontovaný chladič?

    Jednoduchy test, je chladic horuci, alebo studeny? ak horuci, tak je nasadeny dobre a nefunguje spravne chladenie, ak je taky bezny (100 st. procaku, to na chladici ruku velmi neudrzis), tak je zle nasadeny chladic a neodvadza teplo z procesora.

    Mne sa raz stalo, ze nedosadol dobre, rohom sa oprel o drziak a bola tam na jednej strane mozno mm medzera. V praxi sa to prejavovalo tak, ze v klude vyssia teplota, ale pri zatazeni skokovo isla teplota cez 90 st. a zase v klude velky skok teplotne dole.

    Založit nové vláknoNahoru

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.