abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    11.5. 18:22 | Nová verze

    Byla vydána verze 0.2.0 v Rustu napsaného frameworku Pingora pro vytváření rychlých, spolehlivých a programovatelných síťových systémů. Společnost Cloudflare jej letos v únoru uvolnila pod licencí Apache 2.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    10.5. 19:11 | Nová verze

    Open source RDP (Remote Desktop Protocol) server xrdp (Wikipedie) byl vydán ve verzi 0.10.0. Z novinek je vypíchnuta podpora GFX (Graphic Pipeline Extension). Nová větev řeší také několik bezpečnostních chyb.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 13
    10.5. 04:11 | Nová verze

    Rocky Linux byl vydán v nové stabilní verzi 9.4. Přehled novinek v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    9.5. 22:22 | Bezpečnostní upozornění

    Dellu byla odcizena databáze zákazníků (jméno, adresa, seznam zakoupených produktů) [Customer Care, Bleeping Computer].

    Ladislav Hagara | Komentářů: 22
    9.5. 21:11 | Zajímavý článek

    V lednu byl otevřen editor kódů Zed od autorů editoru Atom a Tree-sitter. Tenkrát běžel pouze na macOS. Byl napevno svázán s Metalem. Situace se ale postupně mění. V aktuálním příspěvku Kdy Zed na Linuxu? na blogu Zedu vývojáři popisují aktuální stav. Blíží se alfa verze.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 53
    9.5. 14:33 | Pozvánky

    O víkendu 11. a 12. května lze navštívit Maker Faire Prague, festival plný workshopů, interaktivních činností a především nadšených a zvídavých lidí.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    8.5. 21:55 | Nová verze

    Byl vydán Fedora Asahi Remix 40, tj. linuxová distribuce pro Apple Silicon vycházející z Fedora Linuxu 40.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 20
    8.5. 20:22 | IT novinky

    Představena byla služba Raspberry Pi Connect usnadňující vzdálený grafický přístup k vašim Raspberry Pi z webového prohlížeče. Odkudkoli. Zdarma. Zatím v beta verzi. Detaily v dokumentaci.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 7
    8.5. 12:55 | Nová verze

    Byla vydána verze R14.1.2 desktopového prostředí Trinity Desktop Environment (TDE, fork KDE 3.5). Přehled novinek v poznámkách k vydání, podrobnosti v seznamu změn.

    JZD | Komentářů: 0
    7.5. 18:55 | IT novinky

    Dnešním dnem lze již také v Česku nakupovat na Google Store (telefony a sluchátka Google Pixel).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 10
    Podle hypotézy Mrtvý Internet mj. tvoří většinu online interakcí boti.
     (68%)
     (7%)
     (12%)
     (14%)
    Celkem 185 hlasů
     Komentářů: 11, poslední 10.5. 18:00
    Rozcestník


    Vložit další komentář
    11.1.2005 08:29 Jetty
    Rozbalit Rozbalit vše Sunbird česky
    "Počeštění" Sunbirdu popsané v článku je docela "hack". Vlastně jste české texty zařadil do anglického locales, takže Sunbird běží stále v angličtině (což by se mohlo projevit třeba u svátků, nebo nějakých rozšíření), akorát tam máte pro angličany nečitelné texty :-) Ve "velké" Mozille je v Předvolbách volba Vzhled/Jazyky a obsah, kde si z nainstalovaných jazyků zvolíte ten, který se má používat. Pokud tahle konfigurační volba v Sunbirdu není, pak by to asi chtělo podívat se na soubor chrome.rdf v adresáři chrome instalace Sunbirdu nebo profilu, hledat "selectedLocale". Tolik alespoň teorie, nemám tu SUnbird nainstalovaný, takže to nevyzkouším.
    Josef Kufner avatar 11.1.2005 19:27 Josef Kufner | skóre: 70
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sunbird česky
    Hm, zda se mi to nebo v popisu toho kopirovani je trosku zmatek ve slovosledu?
    Hello world ! Segmentation fault (core dumped)
    11.1.2005 11:56 Digero
    Rozbalit Rozbalit vše Logo
    To logo je opravdu moc pekne, grafici zabodovali.
    11.1.2005 15:03 Jan Kundrát (jkt) | skóre: 27 | blog: jkt | Praha - Bohnice
    Rozbalit Rozbalit vše sunbird vs. kontact
    muzete nekdo porovnat sunbird s aplikacema z kde? (tusim kontact, nebo urcite to kontact umi integrovat)

    kdyz vezmu konqueror vs. firefox, tak u me jasne vede konqueror (zere min pameti, nemusi se ohackovavat ruznejma extensionama typu tbe).

    kmail vs. thunderbird - thunderbird mi pada, ale vzhledem k tomu, co si kmail predstavuje pod praci s imapem (zejmena "implementace" mazani me dostava), nemam jinou volbu (ano, znam a pouzivam pine, mutt,..., ale jsem pohodlnej tvor)
    11.1.2005 15:15 Gustav | skóre: 23 | blog: Gustav I
    Rozbalit Rozbalit vše Re: sunbird vs. kontact
    Srovnavat bohuzel nemuzu, ale Kontact (ikdyz hrde hlasi verzi 1.0) neni zadna slava. Synchronizace s Palmem chybuje, Souhrn je proste osklivej a neda se poradne nastavit, ktera cast ma byt kde, Knews zapomina a nezobrazuje soucasne nastaveni...

    Takze jsem si chvili hral, a pak stejne mam jen KMail (ten je skoro dokonalej). Tohle vsechno (doufejme) bude jednou slapat. A pak to bude mnohem lepsi nez plny Outlook.
    11.1.2005 16:14 Jan Kundrát (jkt) | skóre: 27 | blog: jkt | Praha - Bohnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: sunbird vs. kontact
    Takze jsem si chvili hral, a pak stejne mam jen KMail (ten je skoro dokonalej).
    silne mi vadi to, ze IMAPem smazany mail se nezobrazuje, ale presouva nekam do kose, kde snadno dojde (a taky porad dochazi) k nekonzistenci zobrazovanych udaju s realitou (napriklad kmail tvrdi, ze tam nejsou smazany zpravy, a pritom v imap folderu jsou). pro me je imap bohuzel nepouzitelnej...
    11.1.2005 23:16 Jerry
    Rozbalit Rozbalit vše Re: sunbird vs. kontact
    Vida, já tam už ze zvyku při mazání držím shift, takže se to maže rovnou. Návyk ještě z Windows a vyplatí se ;-)
    11.1.2005 23:24 Jan Kundrát (jkt) | skóre: 27 | blog: jkt | Praha - Bohnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: sunbird vs. kontact
    tohle ji oznaci jako smazanou (je to dobre videt z jinych klientu), coz je dobre. spatne je ale to, ze z kmailu uz neni videt, ackoli na serveru porad je.

    navic pokud mas pomalou linku, tak je krasne videt, jak ji nejdriv oznaci jako smazanou (je zobrazena sede a preskrtla) a pak si toho vsimne a skryje ji.

    je na to dokonce i bugreport, kterej ale par let zvysoka ignoruji :-(
    Drom avatar 12.1.2005 04:47 Drom | skóre: 24 | Kdyne
    Rozbalit Rozbalit vše Re: sunbird vs. kontact
    Mno... co Evolution? :) Jinak "velka" mozilla (fakt me docela stve to "velka", vzdycky to byla jenom mozilla a navic ted lidi zacinaji i tomu pritroublymu windowsoidnimu ff rikat mozilla) rulez. BTW: Co je pravdy na tom, ze Konqueror bude pouzivat Gecko?
    12.1.2005 08:28 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: sunbird vs. kontact
    Ne primárně. Ale objevily se snahy umožnit Konqueroru využívat Gecko, bude-li si to uživatel přát. Bylo by tedy na výběr mezi dostupnými enginy.
    12.1.2005 09:29 Hynek "rADOn" Fabian
    Rozbalit Rozbalit vše Re: sunbird vs. kontact
    Kontact je jen udelatko ktery spojuje aplikace, KDEckovska napodoba Sunbirdu se jmenuje KOrganizer. srovnat je trochu muzu protoze jsem kdysi zkusil nahradit korganizer organizerem ve velky mozille (kterej je AFAIK se sunbirdem identicky) a dopadlo to strasne. ne ze by to byla spatna aplikace ale je videt ze je velice mlada a ma spoustu drobnych vad. korganizer je uz precijen kapku starsi rocnik a je to znat. na jednoduche zaznamy jake popisuje autor clanku urcite staci ale pokud ma nekdo KDE a touzi po funkcionalite utlouku je korganizer zatim mnohem lepsi volba. BTW povedlo se nekomu spojit _jakykoliv_ linuxovy organizer s kerio mailserverem ?
    Josef Kufner avatar 11.1.2005 19:29 Josef Kufner | skóre: 70
    Rozbalit Rozbalit vše Zverejnovani kalendare
    Jak uz bylo zmineno v clanku, jak funguje to zverejnovani kalendare? Pouzivam sice Evolution, ale v principu to musi byt stejne.
    Hello world ! Segmentation fault (core dumped)
    11.1.2005 21:29 Bob
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zverejnovani kalendare
    Hezky text o publikovani a sdileni kalendare nejdete na http://ondra.valek.net/linux/index.php. Bohuzel to furt neni ono :-/
    11.1.2005 23:36 Jerry
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zverejnovani kalendare
    Když už se nakouslo sdílení - je možné také nějak sdílet adresáře v Thunderbirdu? Připojuju se přes IMAP z více počítačů, zprávy se synchronizují, ale adresář samozřejmě ne. Nějak jsem nikde žádný pokec na toto téma neobjevil, z čehož usuzuji, že buď hledám blbě, nebo to nejde...:-/
    12.1.2005 11:13 Bob
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zverejnovani kalendare
    Adresarem myslite addressbook nebo folder/directory? To prvni resi LDAP, to druhe bude asi zalezet na pouzitem IMAP serveru, jestli podporuje sdilene slozky. V pripade prenosu adres me jeste napada export na klicenku (nebo na ftp) a import na jinem PC, ale je to takove na ...ne uplne ono ;)
    12.1.2005 17:36 Jerry
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zverejnovani kalendare
    Měl jsem na mysli addressbook. O LDAP vím. ALE: 1) rozcházel bych LDAP jen kvůli adresáři, což mi přijde jako hovadina; 2) potřebuju to na několika fyzicky různých místech (v podstatě u zákazníků, u nichž mám k dispozici PC) za několika firewally, ke kterým nemám přístup. Čili jediná cesta by byl tunel.

    Osobně bych si to představoval třeba jako speciální IMAP folder, který by Thunderbird nezobrazoval a ukládal si do něj kontakty. Nebo něco ve stylu toho sdílení kalendáře u Sunbirdu. Rozcházet jen kvůli tomuhle LDAP mi přijde poněkud přehnané, to může být aktuální u velkých organizací, ale ne u malého mobilního jednotlivce Jerryho ;-)

    No tak nic, asi to nikdy nikoho nepálilo a já na psaní něčeho takového nemám znalostní (což je samozřejmě řešitelné) ani časové kapacity, takže smůla. Jen jsem to zkoušel. :o)
    TomCat avatar 22.1.2005 04:21 TomCat | skóre: 11 | blog: Proti proudu | Praha-západ
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zverejnovani kalendare
    Tedy nic proti, ale pokud chces neco sdilet a tudiz pouzivat v principu cosi na bazi klient-server, je snad logicke, ze na to potrebujes krome klienta (TB) taky nejaky server. Adresar v podobe IMAP folderu sice principialne mozny je a dokonce to ma podobne implementovany treba Kerio Mail Server, ale je to dost neprakticke a hlavne obecne neprenositelne (neni na to zadna "norma").

    Cili LDAP jakozto obecny standard pro adresarove sluzby je logickou volbou. A jen tak mezi nami - rozchozeni OpenLDAP pro ukladani adres mailovych klientu je prace asi tak na 10 minut a to si pri tom jeste stihnu precist Roota a ABClinuxu ;-)
    Lazarus Long: Hloupost nelze vyléčit penězi, výchovou a dokonce ani zákony. (Robert Anson Heinlein - Dost času na lásku)
    13.1.2005 15:45 lubos
    Rozbalit Rozbalit vše kalendar
    Kalendar , ktory zabera v pamati okolo 20MB po nastartovani ? Pche.
    15.1.2005 09:37 Petr Tomeš | skóre: 3
    Rozbalit Rozbalit vše Re: kalendar
    Nezapomeňte, že program je ve verzi 0.2!

    Vzpomeňte si např. na vývojové verze 0.2 Firefoxu nebo Thunderbirdu a porovnejte, jaké množství úprav, ladění a vylepšení se do verze 1.0 dočkali...
    14.1.2005 08:15 Dan
    Rozbalit Rozbalit vše Chyba v importovanych svatcich - posunuty o den dopredu.
    Zminovany import svatku je chybne posune o den dopredu - to ostatne vidite i na poslednim screenshotu v clanku - Stedry den 23. prosince. Nepatral jsem po tom, zda je to souborem svatku nebo chybou programu (Dela to i na Woknech v pluginu Calendar pro Firefox, coz je vlastne totez co Sunbird). Takze na to jen upozornuji.
    15.1.2005 19:12 Petr Stehlik
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Chyba v importovanych svatcich - posunuty o den dopredu.
    Asi je to prevzate z http://www.icalcshare.com/ kde je to taky spatne. Ja jsem to rucne upravoval a rovnou jsem tam pridal i Velikonocni pondeli.
    23.6.2005 10:46 LuděkS | skóre: 31 | blog: publish | Liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Sunbird a čeština
    Podstoupil jsem zajímavou anabázi s počeštěním Sunbirdu a protože by se Vám to také mohlo přihodit, přídávám tento příspěvek ;-)

    Návod jsem si přeložil takto:

    ...po zapnutí byl Sunbird anglicky... V adresáři se Sunbirdem je adresář chrome, v něm se nacházejí (mimo jiné) dva soubory s koncovkou jar... Jedná se konkrétně o soubory calendar-cs-CZ.jar a calendar.jar. Otevřte calendar-cs-CZ.jar a všechny soubory z adresáře locale/cs-CZ/calendar/ překopírujte do archivu calendar.jar do adresáře locale/en-US/calendar/. Od této chvíle by měl být Sunbird česky.

    ....jenže nemluví. Spustil na mne krásně německy místo help či pomoc hezky Hilfe.

    To mne trochu zmátlo.. nevíte prosím někdo kde kde udělali soudruzi z NDR chybu??? ;-)
    23.6.2005 10:59 LuděkS | skóre: 31 | blog: publish | Liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sunbird a čeština
    hmm.. spíš jsem udělal chybu někde já...:-( ale nemám čas to dál řešit (potřebuju řešit sdílení kalendáře) takže to zatím nechám :-(

    Založit nové vláknoNahoru

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.