abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 14:55 | IT novinky

    Před 70 lety, 7. června 1954, ve věku 41 let, zemřel Alan Turing, britský matematik, logik, kryptoanalytik a zakladatel moderní informatiky.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 11:44 | Zajímavý software

    NiceGUI umožňuje používat webový prohlížeč jako frontend pro kód v Pythonu. Zdrojové kódy jsou k dispozici na GitHubu pod licencí MIT.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    dnes 10:55 | Nová verze

    Open source platforma Home Assistant (Demo, GitHub, Wikipedie) pro monitorování a řízení inteligentní domácnosti byla vydána ve verzi 2024.6. Z novinek lze vypíchnout lepší integraci LLM (OpenAI, Google AI, Ollama) nebo podporu Matter 1.3.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 20:55 | IT novinky

    IKEA ve Spojeném království hledá zaměstnance do své nové pobočky. Do pobočky v počítačové hře Roblox. Nástupní mzda je 13,15 liber na hodinu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 10:44 | Zajímavý článek

    Alyssa Rosenzweig se v příspěvku na svém blogu Vulkan 1.3 na M1 za 1 měsíc rozepsala o novém Vulkan 1.3 ovladači Honeykrisp pro Apple M1 splňujícím specifikaci Khronosu. Vychází z ovladače NVK pro GPU od Nvidie. V plánu je dále rozchodit DXVK a vkd3d-proton a tím pádem Direct3D, aby na Apple M1 s Asahi Linuxem běžely hry pro Microsoft Windows.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 30
    včera 01:00 | Nová verze

    Byla vydána (𝕏) květnová aktualizace aneb nová verze 1.90 editoru zdrojových kódů Visual Studio Code (Wikipedie). Přehled novinek i s náhledy a animovanými gify v poznámkách k vydání. Ve verzi 1.90 vyjde také VSCodium, tj. komunitní sestavení Visual Studia Code bez telemetrie a licenčních podmínek Microsoftu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 00:44 | Nová verze

    Byla vydána (Mastodon, 𝕏) nová verze 2024.2 linuxové distribuce navržené pro digitální forenzní analýzu a penetrační testování Kali Linux (Wikipedie). Přehled novinek se seznamem nových nástrojů v oficiálním oznámení.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    5.6. 16:44 | IT novinky

    Počítačová hra Tetris slaví 40 let. Alexej Pažitnov dokončil první hratelnou verzi 6. června 1984. Mezitím vznikla celá řada variant. Například Peklo nebo Nebe. Loni měl premiéru film Tetris.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 10
    5.6. 10:44 | Nová verze

    MicroPython (Wikipedie), tj. implementace Pythonu 3 optimalizovaná pro jednočipové počítače, byl vydán ve verzi 1.23.0. V přehledu novinek je vypíchnuta podpora dynamických USB zařízení nebo nové moduly openamp, tls a vfs.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    5.6. 10:22 | Nová verze

    Canonical vydal Ubuntu Core 24. Představení na YouTube. Nová verze Ubuntu Core vychází z Ubuntu 24.04 LTS a podporována bude 12 let. Ubuntu Core je určeno pro IoT (internet věcí) a vestavěné systémy.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    Rozcestník

    CZ.NIC a NIX.CZ společně pořádají další ročník konference Internet a Technologie

    17. 5. 2011 | Tisková zpráva | Různé | 1498×

    8. a 9. června se v pražském Klubu Lávka uskuteční již čtvrtý ročník odborné konference s názvem Internet a Technologie 11. Setkání specialistů z oblasti internetu a internetových technologií organizuje sdružení CZ.NIC, správce české domény nejvyšší úrovně, a sdružení NIX.CZ, největší neutrální IXP (Internet Exchange Point) v České republice.

    První den bude věnován výhradně aktuální problematice IPv6. Kromě toho se konference zaměří také třeba na internetovou bezpečnost (vyhledávání a řešení bezpečnostních incidentů, práce týmu CSIRT.CZ) či síťování. Novinkou letošního programu jsou mimo jiné workshopy věnované vývoji aplikací pro telefony iPhone nebo pluginů do prohlížeče Mozilla a informační stánky, kde se budou moci zájemci informovat například na výhody a možnosti zavedení technologie DNSSEC nebo si budou moci nechat poradit v otázkách spojených s doménami jako takovými.

    „Důležité události tohoto roku spojené s vyčerpáním IPv4 adresných bloků v registru IANA a u správce Asijsko-pacifického regionu výrazně ovlivnily program tohoto ročníku. Právě proto, že je konec IPv4 a nástup IPv6 jedním z našich velkých témat, naplánovali jsme naši konferenci tak, aby její první den vycházel na mezinárodní den věnovaný propagaci IPv6. Z programu prvního dne IT 11 bych určitě vyzdvihl panelovou diskusi o IPv6 v České republice, jíž se zúčastní zástupci důležitých hráčů na našem trhu. Dále bych chtěl upozornit na zajímavé workshopy, které povedou kolegové z našich Laboratoří. Z programu druhého dne jistě bude stát za pozornost prezentace amerického odborníka Petera Eckersleye nebo zástupce ICANNu, který pohovoří o nových generických doménách nejvyšší úrovně. Zvědavý budu určitě i na to, co nového na workshopu představí naši registrátoři,“ uvedl Ondřej Filip, výkonný ředitel sdružení CZ.NIC.

    Druhý den konference nabídne svá témata také český peeringový uzel NIX.CZ. V bloku o sítích bude Martin Slinták ze společnosti CISCO SYSTEMS mluvit o možnostech MPLS v přístupových sítích; vysvětlí také zároveň, jaké jsou výhody tohoto řešení oproti přepínanému Ethernetu. Roman Aprias ze společnosti ALEF NULA představí návštěvníkům technologii OTV – L2 transport mezi datovými centry. Poslední přednáška v tomto bloku bude patřit Zdeněku Rojkovi ze společnosti VYDIS. Ten se zaměří na možnosti rozšiřování kapacity optických vláken pomocí WDM systémů.

    Stejně jako v loňském roce bude i letos konference Internet a Technologie 11 streamovaná. Zájemci ji tak budou moci opět sledovat na stránkách www.nic.cz/it11 a současně po oba dva dny i na webu hlavního mediálního partnera serveru Root.cz.

    Více informací o konferenci Internet a Technologie 11 včetně programu, přednášejících a registračního formuláře najdou zájemci na internetové adrese www.nic.cz/it11. Mediálními partnery konference jsou letos servery Root.cz (hlavní mediální partner), Lupa.cz, Zdroják.cz, AbcLinuxu.cz, Linuxexpres.cz a Český rozhlas Leonardo.

    O sdružení NIX.CZ

    NIX.CZ z.s.p.o. (zájmové sdružení právnických osob) je společnost sdružující české i zahraniční poskytovatele internetových služeb za účelem vzájemného propojení jejich sítí. Připojení do infrastruktury sdružení je umožněno ze čtyř pražských lokalit. V současné době je sdružení největším neutrálním IXP (Internet Exchange Point) v České republice a řadí se mezi deset největších IXP ve světě. Důsledné plánování, důmyslné technické řešení a technická podpora 24/7/365 zajišťují bezporuchový chod uzlu. Již od roku 2003 sdružení podporuje peering také pomocí protokolu IPv6. Vice o sdružení najdete na internetové adrese www.nix.cz/.

    O sdružení CZ.NIC

    Zájmové sdružení právnických osob CZ.NIC bylo založeno předními poskytovateli internetových služeb v roce 1998 a nyní má již 80 členů. Hlavní činností sdružení je provozování registru doménových jmen .CZ a 0.2.4.e164.arpa (ENUM), zabezpečování provozu domény nejvyšší úrovně CZ a osvěta v oblasti doménových jmen. V současné době se sdružení intenzivně věnuje rozšiřování technologie DNSSEC a služby mojeID, rozvoji systému správy domén a podpoře nových technologií a projektů prospěšných pro internetovou infrastrukturu v České republice. CZ.NIC je členem sdružení EURid, spravující evropskou doménu EU, a dalších obdobně zaměřených mezinárodních společností (CENTR, ccNSO a další). Více informací o sdružení CZ.NIC je na internetové adrese www.nic.cz.

           

    Hodnocení: 100 %

            špatnédobré        

    Nástroje: Tisk bez diskuse

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.