abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 23:55 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 24.05 linuxové distribuce NixOS (Wikipedie). Její kódové označení je Uakari. Podrobný přehled novinek v poznámkách k vydání. O balíčky se v NixOS stará správce balíčků Nix.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 17:33 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 1.48.0 sady nástrojů pro správu síťových připojení NetworkManager. Novinkám se v příspěvku na blogu NetworkManageru věnuje Fernando F. Mancera. Mimo jiné se v nastavení místo mac-address-blacklist nově používá mac-address-denylist.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 7
    včera 17:11 | Komunita

    Před 25 lety, 31. května 1999, započal vývoj grafického editoru Krita (Wikipedie). Tenkrát ještě pod názvem KImageShop a později pod názvem Krayon.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    včera 12:55 | Nová verze

    Farid Abdelnour se v příspěvku na blogu rozepsal o novinkám v nejnovější verzi 24.05.0 editoru videa Kdenlive (Wikipedie). Ke stažení brzy také na Flathubu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 11:22 | Zajímavý článek

    David Revoy, autor mj. komiksu Pepper&Carrot, se rozepsal o své aktuální grafické pracovní stanici: Debian 12 Bookworm, okenní systém X11, KDE Plasma 5.27, …

    Ladislav Hagara | Komentářů: 6
    30.5. 22:44 | Nová verze

    Wayland (Wikipedie) byl vydán ve verzi 1.23.0. Z novinek lze vypíchnout podporu OpenBSD.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    30.5. 21:22 | Zajímavý článek

    Craig Loewen na blogu Microsoftu představil novinky ve Windows Subsystému pro Linux (WSL). Vypíchnout lze GUI aplikaci pro nastavování WSL nebo správu WSL z Dev Home.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    30.5. 12:44 | Pozvánky

    V sobotu 1. června lze navštívit Maker Faire Ostrava, festival plný workshopů, interaktivních činností a především nadšených a zvídavých lidí.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    30.5. 12:22 | Nová verze

    Webový server Caddy (Wikipedie) s celou řadou zajímavých vlastností byl vydán ve verzi 2.8 (𝕏). Přehled novinek na GitHubu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 13
    29.5. 22:11 | Nová verze

    Byla vydána verze 3.0 (@, 𝕏) svobodného softwaru HAProxy (The Reliable, High Performance TCP/HTTP Load Balancer; Wikipedie) řešícího vysokou dostupnost, vyvažování zátěže a reverzní proxy. Detailní přehled novinek v příspěvku na blogu společnosti HAProxy Technologies.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 7
    Podle hypotézy Mrtvý Internet mj. tvoří většinu online interakcí boti.
     (90%)
     (3%)
     (4%)
     (4%)
    Celkem 1066 hlasů
     Komentářů: 17, poslední včera 15:31
    Rozcestník

    IBM uvedla nová serverová řešení produktové řady System x

    12. 3. 2012 | Redakce | Různé | 3081×

    Společnost IBM představila nová serverová řešení, která zdokonalují cloudové a analytické schopnosti produktů napříč celým portfoliem IBM. Chytřejší IT systémy se tak stávají realitou i pro zákazníky pracující s platformou x86.

    Součástí nové nabídky jsou vysoce výkonné systémy, síťová řešení a softwarové produkty, které klientům usnadňují optimalizovat provoz datových center prostřednictvím flexibilních technologií, jež lze snadno implementovat. Nová řešení umožňují celý systém zjednodušit, snížit provozní náklady a zajistit rychlou návratnost investic.

    Zákazníci mají v současnosti zájem o řešení, která jim pomohou řešit specifické obchodní problémy a zároveň umožní lépe využít stávající IT infrastruktury. Čím dál více zákazníků začíná využívat cloud computing, analytické služby a další chytrá IT řešení pro podporu obchodního růstu. Podle průzkumů IDC poroste využití cloudových řešení tempem 19 % ročně. Z nedávné studie IBM zaměřené na vedoucí pracovníky IT oddělení (Global CIO Study) navíc vyplývá, že se počet nově zavedených cloudových řešení za poslední dva roky téměř zdvojnásobil z 33 % na 60 %.

    Mezi představená řešení patří i nová verze virtualizační platformy BladeCenter Foundation for Cloud (BCFC) společnosti IBM s vestavěnou správou systému a nakonfigurovanými servery, úložištěm i sítí. Tuto platformu nyní pohání nová generace systémů BladeCenter HS23 s výpočetním výkonem zvýšeným o 62 %. V systémech je již integrována nová technologie 10GbE Virtual Fabric, jež klientovi umožňuje spustit o 20 % více virtuálních strojů než dříve a vytvořit tak optimální prostředí pro vývoj a implementaci pokročilých cloudových aplikací.

    Mezi prvními zákazníky, jenž si novou generaci řešení IBM pro platformu x86 zakoupili, je kalifornská společnost Bytemobile a Leibnizovo superpočítačové centrum v Mnichově. Leibnizovo superpočítačové centrum poskytuje výpočetní služby vědcům v Mnichově a dalších částech Evropy. Momentálně instaluje nový špičkový superpočítač využívající technologii IBM System x iDataPlex. Ten bude vědcům pomáhat s řešením širokého spektra náročných vědeckých problémů.

    Řešení IBM SmartCloud pro středně velké podniky

    Společnost IBM rovněž představila nová a cenově dostupná řešení poháněná nejnovějším serverem IBM System x3650 M4. Tento systém, jenž je nejlepší svého druhu co do rozšiřitelnosti a možnosti upgradu, vykázal skvělý výkon podle ukazatelů průmyslových standardů. Dosáhl nejlepšího výsledku mezi dvouprocesorovými servery v měřítku SPECvirt–sc2010, vytvořil nový rekord pro výkon dvouprocesorového serveru v měřítku TPC-E, když o více než 45 % překonal výsledky dosažené serverem HP ProLiant DL380 G7. Dále pak dosáhl nejlepšího výsledku mezi dvouprocesory na systému Windows v benchmarku two-tier SAP SD standard application.

    Systém x3650 M4 je dodáván společně s technologií IBM eXFlash (SSD paměť), díky čemuž je tento dvouprocesorový server vybaven špičkovým úložným zařízením. Technologie SSD nabízí třicetinásobný výkon a o 90 % vyšší výkon na watt pro konsolidaci a databáze. Vedle toho je nový systém x3650 M4 součástí IBM Smarter Analytics, sady kompaktních, integrovaných analytických nástrojů, postavených na business intelligence sotfwaru IBM InfoSphere Data Warehouse a Cognos.

    Nové portfolio výpočetních řešení IBM pro platformu x86 zahrnuje

    IBM System x iDataPlex dx360 M4 – řešení, jež nabízí značnou flexibilitu v podpoře širokého spektra vysoce výkonných výpočetních operací. Systém byl navržen pro datová centra vyžadující vysoký výkon na omezené ploše, jakož i napájecí a chladicí infrastruktury. Systém iDataPlex, vybavený jedinečnou, speciálně navrženou technologií IBM pro chlazení teplou vodou, recykluje 90 % tepla na každém uzlu a je tak až o 40 % energeticky úspornější než systémy chlazené vzduchem.

    IBM System x3550 M4 – výkonný, funkcemi nabitý 1U server vyvinutý pro klíčové datové a obchodní operace a IBM System x3500 M4 – desktop s výkonem a schopnostmi datového centra. Server x3550 nabízí čtyřnásobnou paměť, více virtuálních strojů a lepší výkon v síti na menším prostoru při srovnatelné ceně. Desktop x3500 oproti svým předchozím generacím rovněž nabízí čtyřnásobnou paměť a navíc také o 33 % větší úložný prostor. Vedle tichého provozu jsou další výhodou desktopu jeho rozměry. Je možné jej umístit pod psací stůl nebo do skříňky. Je tak ideální volbou pro kancelářské prostory.

    IBM Feature on Demand – služba poskytovaná napříč celou produktovou řadou IBM System x. Zákazníkům umožňuje zpřístupňovat si nebo aktivovat funkce a prvky určitého firmwaru či softwaru na vyžádání. Poskytuje jim tak možnost rozvíjet své systémy zároveň s podnikáním, aniž by byla zapotřebí nákladná modernizace formou kompletní výměny vybavení (rip and replace).

    Více informací získáte v původní tiskové zprávě v angličtině zde.

           

    Hodnocení: -

    zatím nehodnoceno
            špatnédobré        

    Nástroje: Tisk bez diskuse

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.