abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 23:55 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 24.05 linuxové distribuce NixOS (Wikipedie). Její kódové označení je Uakari. Podrobný přehled novinek v poznámkách k vydání. O balíčky se v NixOS stará správce balíčků Nix.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 17:33 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 1.48.0 sady nástrojů pro správu síťových připojení NetworkManager. Novinkám se v příspěvku na blogu NetworkManageru věnuje Fernando F. Mancera. Mimo jiné se v nastavení místo mac-address-blacklist nově používá mac-address-denylist.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 7
    včera 17:11 | Komunita

    Před 25 lety, 31. května 1999, započal vývoj grafického editoru Krita (Wikipedie). Tenkrát ještě pod názvem KImageShop a později pod názvem Krayon.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    včera 12:55 | Nová verze

    Farid Abdelnour se v příspěvku na blogu rozepsal o novinkám v nejnovější verzi 24.05.0 editoru videa Kdenlive (Wikipedie). Ke stažení brzy také na Flathubu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 11:22 | Zajímavý článek

    David Revoy, autor mj. komiksu Pepper&Carrot, se rozepsal o své aktuální grafické pracovní stanici: Debian 12 Bookworm, okenní systém X11, KDE Plasma 5.27, …

    Ladislav Hagara | Komentářů: 6
    30.5. 22:44 | Nová verze

    Wayland (Wikipedie) byl vydán ve verzi 1.23.0. Z novinek lze vypíchnout podporu OpenBSD.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    30.5. 21:22 | Zajímavý článek

    Craig Loewen na blogu Microsoftu představil novinky ve Windows Subsystému pro Linux (WSL). Vypíchnout lze GUI aplikaci pro nastavování WSL nebo správu WSL z Dev Home.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    30.5. 12:44 | Pozvánky

    V sobotu 1. června lze navštívit Maker Faire Ostrava, festival plný workshopů, interaktivních činností a především nadšených a zvídavých lidí.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    30.5. 12:22 | Nová verze

    Webový server Caddy (Wikipedie) s celou řadou zajímavých vlastností byl vydán ve verzi 2.8 (𝕏). Přehled novinek na GitHubu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 13
    29.5. 22:11 | Nová verze

    Byla vydána verze 3.0 (@, 𝕏) svobodného softwaru HAProxy (The Reliable, High Performance TCP/HTTP Load Balancer; Wikipedie) řešícího vysokou dostupnost, vyvažování zátěže a reverzní proxy. Detailní přehled novinek v příspěvku na blogu společnosti HAProxy Technologies.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 7
    Podle hypotézy Mrtvý Internet mj. tvoří většinu online interakcí boti.
     (90%)
     (3%)
     (4%)
     (4%)
    Celkem 1068 hlasů
     Komentářů: 17, poslední včera 15:31
    Rozcestník

    Linuxové herní novinky – srpen 2013

    10. 9. 2013 | Jiří Komárek | Hry a zábava | 5173×

    Vyšla nová verze knihovny SDL 2.0.0, emulátoru PSP PPSSPP 0.9.1, CrossOver 12.5, na Linux byly portovány hry Shadow Warrior Classic Redux, Football Manager 2014, Natural Selection 2, Strike Suit Zero, Wargame: Airland Battle, FORCED, Beatbuddy: Tale of the Guardians, StarMade a Gravity Ghost, intenzivně se pracovalo na UFO: Alien Invasion, vyšla nová verze FreeOrion 0.4.3, OpenMW 0.25.0 a pro objevila se i nová open source hra pro Linux: Cube Trains. Poslední prázdninové herní novinky jsou tady.

    Obsah

    SDL 2.0.0

    link

    Multiplatformní multimediální knihovna SDL, využívaná v nejedné hře, vyšla ve verzi 2.0.0. Přestože více než rok bylo známé ABI a knihovna jako taková je již dlouho využívána různými projekty, například i linuxovou verzí klienta Steam, vývojáři si dali s oficiálním vydáním na čas a místo vychrlení nedodělku pečlivě a trpělivě opravovali chyby a ladili. Verze 2.0.0 přináší především plnou 3D hardwarovou akceleraci, podporu pro OpenGL ES, podporu pro více oken, více monitorů a více zvukových zařízení, podporu pro dotyková zařízení, lepší podporu fullscreenu, jednoduchý 2D rendering využívající Direct3D, OpenGL, OpenGL ES nebo softwarové renderování, nového správce napájení, force feedback, 32bit audio, vylepšenou podporu klávesnic a API pro podporu dalších zařízení a mnoho, mnoho dalšího. Seznam podporovaných platforem se nově rozšířil o operační systémy Android a iOS.

    PPSSPP 0.9.1

    link

    PSP nebo PC? A co takhle obojí? Svobodný emulátor PSP s názvem PPSSPP vydal novou verzi s označením 0.9.0 a následně i 0.9.1. Zatímco ta druhá je pouze bugfix, ta první přináší zlepšení v rychlosti, rychlosti ovládání touchscreenu, autokonfigurace pro další zařízení, zlepšen byl i vnitřní debugger a přeskakování snímků, díky čemuž půjde plynuleji hrát i na slabších zařízeních, uživatelské rozhraní bylo kompletně změněno a spousta her je nově kompatibilní s touto verzí.
    Projekt nabízí ke stažení verze pro různé systémy, pro Linux jsou dostupné pouze neoficiální buildy. Takže pokud si chcete sestavit vlastní, navštivte projekt na GitHubu a stáhněte si zdrojové kódy, které jsou k dispozici pod GPL 2 a vyšší.

    CrossOver 12.5

    link

    Pokud nevlastníte žádnou z PSP her, pouze ty pro Windows, nejspíše používáte pro jejich spouštění Wine. Pokud ale něco ve Wine nejde spustit nebo máte rádi více pohodlí, stačí přihodit nějakých € 48, které stojí CrossOver. A Codeweavers, firma stojící za jejich vývojem, vydala verzi 12.5. Tato verze obsahuje čerstvě vydané Wine 1.6 a pro Linux zbrusu nové grafické rozhraní, které umožňuje na jedno kliknutí spustit nainstalované programy. Co se týká her, potěší zejména opravy bugů způsobujících pády her World of Tanks a Starcraft II.

    Shadow Warrior Classic Redux

    link

    A začneme opět klasicky a pořádně řízně! Shadow Warrior Classic Redux se totiž s ničím nepáře! Tedy... ehm... vlastně páře. Rozpáře, rozstřílí či probodá hvězdicemi všechny, kteří se mu postaví do cesty. Tato klasická střílečka, která je někdy označována jako Duke Nukem 3D z exotického prostředí dálného východu, totiž dorazila na Steam, kde dostala linuxovou podporu. Classic Redux navíc přidává kromě starých známých map i další, masivní expansion packy Wanton Destruction a Twin Dragon a vylepšenou grafiku. Tak to vypadá, že se nám z Devolver Digital klube další Linuxu nakloněná herní společnost. Jen více takových!
    Shadow Warrior je na Steamu k mání za 10 €.

    Linuxové herní novinky Linuxové herní novinky Linuxové herní novinky

    Football Manager 2014

    link

    Střelné, sečné či bodné zbraně nebývají většinou součástí fotbalu, nicméně situace i tam může občas být dost „na ostří nože“. Obzvláště pokud nedořešíte nějaký ten přestup nebo pokud postavíte tým z hráčů, kteří mají obě nohy levé. A právě takových situací se musíte vyvarovat, pokud chcete hrát Football Manager 2014. Tomuto všemu máte možnost se vyhnout ve Football Manageru, který je nyní k dispozici pro předplatitele. V roli manažera fotbalového týmu máte možnost nakupovat či prodávat hráče, sestavovat strategii pro hraní, pracovat s médii a vůbec celkově se starat o tým. V České republice máte na výběr nejen z prvoligových klubů, ale Football Manager 2014 nabízí k výběru i týmy druhé ligy. Krom toho je díky možnosti ukládat v cloudu možno pokračovat v hraní na kterémkoliv jiném počítači či zařízení, neboť tato verze je dostupná krom tří PC platforem také pro systémy iOS.
    Za vstupenku k této hře střelíte na Steamu v předprodeji téměř 50 €.

    Linuxové herní novinky Linuxové herní novinky Linuxové herní novinky

    Natural Selection 2

    link

    Nepřátelská atmosféra té druhé strany není jen ve fotbalu: kdo přežili Natural Selection 2 by mohli vyprávět. V této kombinaci FPS a RTS jde totiž o život. Ať už se vydáte do zbroje elitního vojáka či si vyberete kůži některého z vetřelců, vězte, že druhá strana vás nebude šetřit. Ovšem na obranu či útok nikdy nebudete sami: vždy se po území budete pohybovat v týmu či budete „shora“ řídit celý tým. A nejen že budete říkat kam jít, ale vaší starostí bude i získávání surovin, výzkum nových technologií či budování struktur: od samopalebných věží na straně mariňáků po rostlinné pasti u vetřelců.
    Jak dopadne evoluce rozhodujete právě vy, na Steamu za 23 €. Ale pozor! Za tuto cenu dostanete navíc WYSIWYG grafický editor k tvorbě nových zbraní, scénářů či komplet nových her. A aby byla možnost tvorby módů dotažena k dokonalosti, k dispozici jsou též zdrojáky v jazyce Lua.

    Linuxové herní novinky Linuxové herní novinky Linuxové herní novinky

    Strike Suit Zero

    link

    Ono to se Zemí v budoucnu vlastně vůbec nevypadá růžově: na invazi nepřátel z vesmíru to vidí i kluci a holky z Born Ready Games, tvůrci Strike Suit Zero. Tady se ovšem k záchraně Země proti invazi v roce 2299 stanete pilotem vesmírného korábu a na něm budete čelit všem nástrahám blízkého či vzdálenějšího vesmíru. Stíhat budete jak jednotlivé nepřátelské stroje, tak se účastnit velkých bitev či rovnou likvidovat velitelské nepřátelské lodě. Vše záleží jen na vás: osud matky Země leží jen a jen ve vašich rukou a vaše rozhodnutí poté formují závěr hry a další osud lidstva.
    Hra je na Steamu k dostání za 19€.

    Linuxové herní novinky Linuxové herní novinky Linuxové herní novinky

    Wargame: Airland Battle

    link

    Nejen budoucnost, ale i minulost mohla dopadnout moc ošklivě. Píše se rok 1985, studená válka vrcholí a jediný incident mezi státy NATO a Varšavské smlouvy mohl rozpoutat hotové peklo. Nebo že by se to ve skutečnosti událo? Podle vývojářů z Eugen Systems, kteří stojí za strategií Wargame: Airland Battle totiž válka ve skutečnosti začala a vaším úkolem je porazit druhou stranu. Vybrat si můžete jeden z 12 států, rozdělených na dvě strany konfliktu, nezměrný počet zbraní a hurá na nepřítele. A pokud vás omrzí hra jednoho hráče, můžete si to s kamarádem rozdat v multiplayeru. Nebo rovnou s celou třídou, neboť hra podporuje hru až 10 vs. 10 hráčů.
    Vedení školy ale asi o zakoupení hry jakožto pomůcky do hodin dějepisu raději vůbec nežádejte, protože hra je na Steamu dostupná za 40 €.

    Linuxové herní novinky Linuxové herní novinky Linuxové herní novinky

    FORCED

    link

    V minulosti to ani gladiátoři neměli jednoduché. A nemají to jednoduché ani dnes. Tedy alespoň ve fantasy světech. FORCED vás do jednoho takového zavede a vy se tu v roli hlavního hrdiny, který je učněm v gladiátorské škole, vydáte na cestu plnou nebezpečí a nástrah za vytouženou svobodou. V této 3D akční arkádovce s RPG prvky vás však mohou doprovázet až tři vaši kamarádi, a to jak přes internet, tak LAN síť, a cesta za vysvobozením a poražení „bossů“ bude o to snadnější.
    Na cestu za svobodou je možno se vydat přes Steam za 11 €.

    Linuxové herní novinky Linuxové herní novinky Linuxové herní novinky

    Beatbuddy: Tale of the Guardians

    link

    A co když na vás to největší dobrodružství čeká na Zemi, jen o pár desítek metrů níže pod hladinou? Tam se totiž odehrává děj další z dnešních novinek, Beatbuddy: Tale of the Guardians. Tato akční arkádovka vás přenese pod mořskou hladinu, kde v roli hlavního hrdiny budete putovat jednotlivými světy a dostávat se skrze zapeklitá nebezpečí až k cíli. Jednoduchý příběh, úžasná grafika, už si stačí jenom zapnout nějakou fajnou muziku a můžeme jít na to. Jenomže co se k takovémuto žánru hodí? A tady opět Beatbuddy boduje: nedělá totiž vůbec hanbu svému jménu, naopak. Podle toho jak a kde budete zrovna hrát, taková hudba se vám bude linout ze sluchátek či reproduktorů. Hudební složka je právě tím, na co se vývojáři a hlavně umělci okolo hry zaměřili ze všeho nejvíce.
    Pravý orchestr požitku si můžete poslechnout přes Steam za 14 €.

    Linuxové herní novinky Linuxové herní novinky Linuxové herní novinky

    StarMade

    link

    Že to kluky z Mojangu nenapadlo dřív: proč nezkřížit Minecraft s něčím jiným? Co třeba se Star Wars? Mohla z toho být úplně jiná hra, jakou je dneska StarMade. V této „minecraftovské“ 3D střílečce tak máte možnost objevovat nové světy, stavět bojové vesmírné koráby, paktovat se s kamarády a bojovat proti nepřátelům a nebo si jen tak v klidu v koutku budovat svůj vlastní svět.
    Tohle všechno je k dispozici na stránkách hry za 6 dolarů. A pokud se vám hra zalíbí, můžete ji podpořit na Steam Greenlight.

    Linuxové herní novinky Linuxové herní novinky Linuxové herní novinky

    Gravity Ghost

    link

    A pokud už máte po krk zabíjení, krve a mrtvol, zkuste Gravity Ghost. Tato nezávislá 2D arkáda vás provede krásným, ba přímo kouzelným vesmírem, kde v roli ducha Iona nebo Voy budete skákat z planety na planetu, využívat jejich gravitační sílu a v mezihvězdném prostoru sbírat různé předměty. Jak jde hra dál a dál, také systém planet začne být složitější a ke konci vaší cesty po souhvězdích galaxie dostane váš mozek pořádně zabrat, než sesbírá všechny kouzelné artefakty, které jsou potřebné k postupu do dalšího levelu.
    Hru si lze předobjednat přímo ze stránky výrobce, který si ji hodnotí na $ 10.

    Linuxové herní novinky Linuxové herní novinky Linuxové herní novinky

    UFO: Alien Invasion

    link

    Také ve světě svobodných her se bude v srpnu zachraňovat Země: UFO: Alien Invasion je toho zářným příkladem. Tato svobodná předělávka původní série X-COM za srpen přidala pěknou řádku nových vlastností: nové UI pro výzkum, funkce přenosu pro vetřelce, výzkum implantátů, doplnění o nové ufony se dočkaly i staré mapy ve hře plus přibyly nové, zbrusu nové jsou i některé textury a další více než pětistovka změn. Vývojová verze navíc nově používá pro svá sestavení dnes již zmiňované SDK2. Ke stažení jsou jak stabilní balíčky pro různé distribuce tak i zdrojáky vývojové verze.

    Linuxové herní novinky Linuxové herní novinky Linuxové herní novinky

    FreeOrion 0.4.3

    link

    Vůbec, vesmír je nevysychající studnice inspirace: svobodná hra FreeOrion by o tom mohla vyprávět. Tato tahová strategie právě z vesmírného prostředí vydala novou verzi, 0.4.3. Ta oproti minulé verzi přináší významné vylepšení AI, kompletní logy k bitvám, vylepšení štítů a dopadů poškození právě díky nim, změny v GUI, možnost zvolit si místo startu své kolonie a nové mlhoviny a mračna kolem celé galaxie. Ke stažení jsou na SourceForge k dispozici deb balíčky (32 i 64bit) plus Windows a Mac binárka.

    Linuxové herní novinky Linuxové herní novinky Linuxové herní novinky

    OpenMW 0.25.0

    link

    A pokud nenajdete inspiraci ve vesmíru, zkuste to v tom paralelním. Třeba jako tvůrci OpenMW, svobodného klienta ke hře Morrowind. Verze 0.25.0 přináší implementaci SoundGen pro zvířata a nehrající bytosti, AI balíček Wander, 64bit kompatibilitu pro Mac, animace v pohledu z první osoby, zoom při pohledu shora a další. Navíc krom výše zmíněného dostaly nový vzhled i stránky OpenMW, takže je radost na nich pobýt třeba během stahování hry.

    Linuxové herní novinky Linuxové herní novinky Linuxové herní novinky

    Cube Trains

    link

    Nestává se, že se nějak často objevovaly nové open source hry. Ale čas od času nějaká přijde. Cube Trains, která je sice open source, ale (nejspíš) již ne svobodná, má však jinou výhodu: je zajímavá! Jde na první pohled o minimalistické puzzle, ve kterém jde o snadnou věc: spojit tunely. Jenže! Jak po chvíli hraní zjistíte, zpočátku jde vše hladce, ale jak se začne zvyšovat počet tratí, jedny koleje budou zavazet těm druhým a budete muset začít lépe plánovat. Tím spíše, že na každé spojení dvou tratí máte jen limitované území. A navíc nechcete ničit přírodu a kácet stromy, že ano!
    Hra je zdarma ke stažení pro Linux, Windows i Mac, pokud budete chtít autora podpořit, můžete mu poslat na účet uvedený na webu 2 (kanadské) dolary, za které dostanete dalších 11 levelů a políčka s vodou do editoru map. Zdrojové kódy jsou k sehnání na GitHubu.

    Linuxové herní novinky Linuxové herní novinky Linuxové herní novinky

    Závěr

    link

    Na rozdíl od zbytku populace si herní vývojáři v srpnu nebrali volno a chrlili jednu hru za druhou. Uvidíme, co nachystají našim nejmenším k jejich prvnímu školnímu měsíci. Nebo že by je nechali na pokoji a začali vydávat spíše 18+ tituly?

           

    Hodnocení: 100 %

            špatnédobré        

    Nástroje: Tisk bez diskuse

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    D.A.Tiger avatar 10.9.2013 01:03 D.A.Tiger | skóre: 8 | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše diky ...
    ... tentokrát jste udělali velkou radost mě:

    1) Typem na OpenMW, protože je to docela aktuální - Nedávno jsem si Morrowind nainstaloval pod Wine. Jede sice celkem v pohodě, ale přesto, pár věcí se tam chová divně (jako třeba HUD). Navíc podle screenshotů vypadá, že je i po grafické stránce trochu vylepšená. Určitě ho brzo zkusím :)

    2) no a taky jsem díky vám zabrousil na stránky Codeweavers a náhodou narazil na fórum kolem hry Gothic 2, kde je kompletní návod na instalaci, ale i pár zajímavých typů na řešení některých problémů s touhle hrou.

    Takže už vím co budu dělat celé příští volno a už se na to hóóóódně těším :-)
    Radost z toho, že někdo objeví něco nového, je omyl starý 6000 let... (Jean Paul) | anthill inside
    D.A.Tiger avatar 24.9.2013 02:07 D.A.Tiger | skóre: 8 | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: diky ...
    Omlouvám se, že otevírám starou diskuzi, ale minule jsem jásal nad OpenMW. Už jsem jej zkusil, ale úsměv mě přešel.

    Hra v mnoha ohledech v pohodě. grafika je v podstatě stejné, vylepšení se dočkal pouze hud, který má trochu inteligentnější ovládaní a rozmístění některých prvků, ale jen v detailech. Dokonce se mi zdá, že animace postav je mnohem lepší (hlavně chůze khajitů, kteří chodili jak orangutáni). Nicméně nejedou zvuky u dialogů, V některých sekvencích se nezobrazují dialoy NPC ( např. při započetí nové hry), a hlavně i když mám nainstalovanou češtinu a povolený lokalizační esp, hodně postav se mnou mluví anglicky...

    Skoušeli jste někdo prosím Open Morrowind? Máte podobné zkušenosti?
    Radost z toho, že někdo objeví něco nového, je omyl starý 6000 let... (Jean Paul) | anthill inside
    10.9.2013 09:17 dizz | skóre: 21 | blog: Dizzyho_Blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Linuxové herní novinky – srpen 2013
    Chybi mi tu "The Chaos Engine" facelift/remake ci jak to nazvat, ktery je pro Linux uveden take.

    Doufam, ze priste nevynechate Megabyte Punch ;-) .. ktery snad po vikendu vyzkousim

    Chuck Norris dohral GNU/Linux... a dvakrat!
    10.9.2013 09:31 alfonz mucha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Linuxové herní novinky – srpen 2013
    No je škoda, že tu stále není žádná hra, která by aspoň trochu připomínala hratelnost Baldur's Gate. To asi budu stále zůstavat u Dofusu. Máte někdo tip na hru, která je 2D > pěkné rpg, příběh a hratelnost? Když to bude MMORPG, tak nevadí tedy něco i jako Dofus.
    10.9.2013 11:41 w4rr10r
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Linuxové herní novinky – srpen 2013
    10.9.2013 14:14 lempl
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Linuxové herní novinky – srpen 2013
    na jave v prehliadaci bezi myslim spiral knights od tree ring studios (instantion based morpg)

    runescape - java

    na jave je aj reklamne propagovany Drakensang online (nevedno ako bezi pod linuxom)

    wurm online presiel tiez na javu

    neake zmienky na nete boli o hre mana world - nevidel neskusal

    pripadne neake dalsie klony, vsetko onlinovky

    dalej tu je flare (co je zatial vlastne iba engine) ale malo by to byt blizsie diablu nez BG

    a potom su tu tie emulatory a klony ako openBG ci openIcewindale ci ako sa to vola , kde vlastne treba mat legalnu verziu hry a ono to len neak emuluje pre linux

    najlepsie bude pozriet a pohladat na wiki, pripadne inych strankach

    http://www.lgdb.org/

    vacsinou vsak asi pojde o onlineovky
    10.9.2013 23:51 Ramtech
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Linuxové herní novinky – srpen 2013
    Arcanum Steamworks of Magic Oscura Eschalon Book II Eschalon Book 1 Gorasul The Legacy of the Dragon Wizardry 8-FLT Wizards and Warriors Temple of Elemetal Evil
    10.9.2013 23:54 Ramtech
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Linuxové herní novinky – srpen 2013
    Na Baldurs Gate I aj II jestvuje kopec módov zájdi na: spellholdstudios.com pocketplane.net alebo gibberlings3.net
    10.9.2013 11:31 Dadam | skóre: 12 | blog: dadamovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Linuxové herní novinky – srpen 2013
    Doufám že StarMade má nějaký demo mód
    A i B mají svoje výhody a nevýhody. Vyberte si to, co vám vyhovuje víc, a necpěte A tam, kam patří B.
    Bystroushaak avatar 11.9.2013 19:55 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Linuxové herní novinky – srpen 2013
    Teda ten fotbalový manager pobavil. Fakt je za to někdo schopný dát 50€?
    13.9.2013 12:10 .
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Linuxové herní novinky – srpen 2013
    Po Dota2 to bude nejhranější hra na Steamu. Starý FM 2013 je nyní na 4. místě a ve špičce to hraje více jak 50000 lidí najednou. Ale tuhle cenu za to nedám, počkám si na akci.
    Max avatar 11.9.2013 20:53 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Linuxové herní novinky – srpen 2013
    Natural Selection v jedničkové verzi mohl za týdny propařených na lankách. To bývaly akce :)
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    12.9.2013 18:20 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Linuxové herní novinky – srpen 2013
    Ten PPSSPP vypadá opravdu dobře, díky za odkaz. Akorát v AURu je ten balíček nějakej rozhašenej...
    xkucf03 avatar 14.9.2013 15:32 xkucf03 | skóre: 49 | blog: xkucf03
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Linuxové herní novinky – srpen 2013

    Zkoušel jsem ho zkompilovat ze zdrojáků, funguje dobře, akorát občas SEGFAULTuje (když chci vyskočit do menu), jinak hrát se na tom dá, jen bych si asi musel přemapovat klávesy.

    Mám rád, když se lidé přou, znamená to, že vědí, co dělají, a že mají směr. Frantovo.cz, SQL-DK, Relational pipes
    14.9.2013 19:04 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Linuxové herní novinky – srpen 2013
    Tak už jsem to taky rozchodil, předtím byl asi nějakej výpadek na githubu, nešly stahovat zdrojáky, ale už to je ok.

    Protože vnitřnosti PSP z minulosti trochu znám, tak musím před autory smeknout, je to opravdu vymakané. Muselo to hrát hodně práce. Nicméně třeba takový Patapon bohužel u mě nebyl moc hratelný, protože ovládací klávesy mají mírné zpoždění.
    13.9.2013 15:59 hlasovani | skóre: 1 | blog: zapamatovat
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Linuxové herní novinky – srpen 2013
    WOW! Klasiky se vrací i na Linux . Na Steamu se objevily tyto staré pecky: Chaos engine 1 a 2, Superfrog, Wizardry 6 a 7.

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.