abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 23:55 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 24.05 linuxové distribuce NixOS (Wikipedie). Její kódové označení je Uakari. Podrobný přehled novinek v poznámkách k vydání. O balíčky se v NixOS stará správce balíčků Nix.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 17:33 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 1.48.0 sady nástrojů pro správu síťových připojení NetworkManager. Novinkám se v příspěvku na blogu NetworkManageru věnuje Fernando F. Mancera. Mimo jiné se v nastavení místo mac-address-blacklist nově používá mac-address-denylist.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 5
    včera 17:11 | Komunita

    Před 25 lety, 31. května 1999, započal vývoj grafického editoru Krita (Wikipedie). Tenkrát ještě pod názvem KImageShop a později pod názvem Krayon.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 12:55 | Nová verze

    Farid Abdelnour se v příspěvku na blogu rozepsal o novinkám v nejnovější verzi 24.05.0 editoru videa Kdenlive (Wikipedie). Ke stažení brzy také na Flathubu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 11:22 | Zajímavý článek

    David Revoy, autor mj. komiksu Pepper&Carrot, se rozepsal o své aktuální grafické pracovní stanici: Debian 12 Bookworm, okenní systém X11, KDE Plasma 5.27, …

    Ladislav Hagara | Komentářů: 6
    30.5. 22:44 | Nová verze

    Wayland (Wikipedie) byl vydán ve verzi 1.23.0. Z novinek lze vypíchnout podporu OpenBSD.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    30.5. 21:22 | Zajímavý článek

    Craig Loewen na blogu Microsoftu představil novinky ve Windows Subsystému pro Linux (WSL). Vypíchnout lze GUI aplikaci pro nastavování WSL nebo správu WSL z Dev Home.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    30.5. 12:44 | Pozvánky

    V sobotu 1. června lze navštívit Maker Faire Ostrava, festival plný workshopů, interaktivních činností a především nadšených a zvídavých lidí.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    30.5. 12:22 | Nová verze

    Webový server Caddy (Wikipedie) s celou řadou zajímavých vlastností byl vydán ve verzi 2.8 (𝕏). Přehled novinek na GitHubu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 12
    29.5. 22:11 | Nová verze

    Byla vydána verze 3.0 (@, 𝕏) svobodného softwaru HAProxy (The Reliable, High Performance TCP/HTTP Load Balancer; Wikipedie) řešícího vysokou dostupnost, vyvažování zátěže a reverzní proxy. Detailní přehled novinek v příspěvku na blogu společnosti HAProxy Technologies.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 7
    Podle hypotézy Mrtvý Internet mj. tvoří většinu online interakcí boti.
     (90%)
     (3%)
     (4%)
     (4%)
    Celkem 1066 hlasů
     Komentářů: 17, poslední včera 15:31
    Rozcestník

    Týden na ITBiz: O financování většiny podnikového IT se rozhoduje (i) mimo IT oddělení

    23. 5. 2022 | Redakce | Různé | 2355×

    Microsoft Teams zvládá automatický zápis schůzek. Hewlett Packard Enterprise v Česku staví nový výrobní závod na superpočítače. Acer omladí pracovní notebooky TravelMate P4, TravelMate Spin P4 a TravelMate P2. Pure dále zpřístupňuje podnikům Kubernetes. Zasuneš a jedeš. Kubernetes: obliba roste, problém zůstává bezpečnost a know-how. O financování většiny podnikového IT se rozhoduje (i) mimo IT oddělení.

    Microsoft Teams zvládá automatický zápis schůzek

    Microsoft přichází s několika novými funkcemi v aplikaci Teams, kterou využívají firmy, školy ale i řada běžných uživatelů jako nástroj ke spolupráci a komunikaci. Nově lokalizované služby pomáhají posunout možnosti hybridní práce i uživatelům, kteří mluví česky, na další úroveň pomocí umělé inteligence.

    Hewlett Packard Enterprise v Česku staví nový výrobní závod na superpočítače

    Společnost Hewlett Packard Enterprise pokračuje ve svých investicích v Evropě vybudováním výrobního závodu na vysoce výkonné výpočetní systémy (HPC) a systémy pro podporu umělé inteligence nové generace s cílem urychlit dodávky zákazníkům a posílit dodavatelský ekosystém v regionu. V novém závodě se budou vyrábět špičkové systémy HPE připravené na míru potřeb zákazníků. Pomáhat budou s pokrokem ve vědeckém výzkumu, rozvojem nasazení metod AI a strojového učení.

    Acer omladí pracovní notebooky TravelMate P4, TravelMate Spin P4 a TravelMate P2

    Společnost Acer představila inovovanou řadu firemních notebooků TravelMate pro malé a střední podniky (SMB) a hybridní pracovníky, kterým nabízí širší výběr mobility a výkonu. Každý z odolných notebooků Acer TravelMate P4, TravelMate Spin P4 a TravelMate P2 nabízí pracovníkům v kanceláři, doma nebo na cestách vysoce propracované ovládání díky většímu touchpadu a tiššímu stisku kláves s pohodlným 1,55mm zdvihem.

    Pure dále zpřístupňuje podnikům Kubernetes

    Společnost Pure Storage oznámila řadu aktualizací svého portfolia Portworx.

    Zasuneš a jedeš (Dell)

    Bluetooth klávesnice Dell KB740 a myš MS5320W (komplet KM7120W) splňuje přesně to, co normální člověk pro práci očekává. Zasune tužkové AA články dodávané se zařízením. Dvě do klávesnice, jednu do myši jako do Waliho odstřelovačky, a jedeme.

    Kubernetes: obliba roste, problém zůstává bezpečnost a know-how

    Společnost VMware zveřejnila studii „Stav Kubernetes 2022“ která ukazuje, že se Kubernetes stal součástí hlavního proudu. 99 % respondentů uvedlo, že pro ně bylo nasazení této technologie přínosné. Vývojáři také využívají výhody multicloudových strategií, přičemž dvě třetiny z nich v současné době používají Kubernetes ve vícero cloudech.

    O financování většiny podnikového IT se rozhoduje (i) mimo IT oddělení

    Podnikoví technologové jsou těmi, kdo dnes stojí za většinou nákupů a financování IT i technologií kromě samotného IT, uvádí analýza společnosti Gartner. Jde o zaměstnance nacházející se mimo IT oddělení, u nichž významnou či dokonce dominantní částí pracovní náplně není jen používání technologií, analytických a IT nástrojů, ale i jejich tvorba, nebo příprava výstupů či sestav pro další kolegy. Jak zdůrazňuje Gartner, v případě „podnikových technologů“ nejde jen o jiné označení fenoménu stínového IT, které bylo tradičně uživatelem (konzumentem) technologií, spíše než jejich spolutvůrcem.

    Zprávičky

           

    Hodnocení: -

    zatím nehodnoceno
            špatnédobré        

    Nástroje: Tisk bez diskuse

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.