abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 11:44 | Zajímavý software

    NiceGUI umožňuje používat webový prohlížeč jako frontend pro kód v Pythonu. Zdrojové kódy jsou k dispozici na GitHubu pod licencí MIT.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    dnes 10:55 | Nová verze

    Open source platforma Home Assistant (Demo, GitHub, Wikipedie) pro monitorování a řízení inteligentní domácnosti byla vydána ve verzi 2024.6. Z novinek lze vypíchnout lepší integraci LLM (OpenAI, Google AI, Ollama) nebo podporu Matter 1.3.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 20:55 | IT novinky

    IKEA ve Spojeném království hledá zaměstnance do své nové pobočky. Do pobočky v počítačové hře Roblox. Nástupní mzda je 13,15 liber na hodinu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 10:44 | Zajímavý článek

    Alyssa Rosenzweig se v příspěvku na svém blogu Vulkan 1.3 na M1 za 1 měsíc rozepsala o novém Vulkan 1.3 ovladači Honeykrisp pro Apple M1 splňujícím specifikaci Khronosu. Vychází z ovladače NVK pro GPU od Nvidie. V plánu je dále rozchodit DXVK a vkd3d-proton a tím pádem Direct3D, aby na Apple M1 s Asahi Linuxem běžely hry pro Microsoft Windows.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 30
    včera 01:00 | Nová verze

    Byla vydána (𝕏) květnová aktualizace aneb nová verze 1.90 editoru zdrojových kódů Visual Studio Code (Wikipedie). Přehled novinek i s náhledy a animovanými gify v poznámkách k vydání. Ve verzi 1.90 vyjde také VSCodium, tj. komunitní sestavení Visual Studia Code bez telemetrie a licenčních podmínek Microsoftu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 00:44 | Nová verze

    Byla vydána (Mastodon, 𝕏) nová verze 2024.2 linuxové distribuce navržené pro digitální forenzní analýzu a penetrační testování Kali Linux (Wikipedie). Přehled novinek se seznamem nových nástrojů v oficiálním oznámení.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    5.6. 16:44 | IT novinky

    Počítačová hra Tetris slaví 40 let. Alexej Pažitnov dokončil první hratelnou verzi 6. června 1984. Mezitím vznikla celá řada variant. Například Peklo nebo Nebe. Loni měl premiéru film Tetris.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 10
    5.6. 10:44 | Nová verze

    MicroPython (Wikipedie), tj. implementace Pythonu 3 optimalizovaná pro jednočipové počítače, byl vydán ve verzi 1.23.0. V přehledu novinek je vypíchnuta podpora dynamických USB zařízení nebo nové moduly openamp, tls a vfs.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    5.6. 10:22 | Nová verze

    Canonical vydal Ubuntu Core 24. Představení na YouTube. Nová verze Ubuntu Core vychází z Ubuntu 24.04 LTS a podporována bude 12 let. Ubuntu Core je určeno pro IoT (internet věcí) a vestavěné systémy.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    5.6. 01:00 | Nová verze Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    Rozcestník

    Týden na ITBiz: Roste počet útoků zacílených na vzdálené pracovníky

    21. 6. 2021 | Redakce | Různé | 2822×

    20. červen je Světový den Wi-Fi. Lenovo má nová Péčka. Roste počet útoků zacílených na vzdálené pracovníky. Kam jde IT a kam Veeam? Helios pro pomoc dětem. Kyberútoky i bez znalostí.

    20. červen je Světový den Wi-Fi

    V roce 2011 provedla společnost Cisco průzkum, ze kterého vyplynulo, že pro každého třetího univerzitního studenta a mladého odborníka do 30 let je internet stejně důležitý jako vzduch, voda, jídlo nebo přístřeší. A ač může být toto tvrzení mírně nadnesené, protože tato generace neměla prakticky žádné zkušenosti s jakoukoliv formou strádání ve smyslu odepírání základních životních potřeb, ukazuje význam internetu v našich životech. Ten se za těch deset let spíše ještě posílil. Prakticky jako synonymum pro internet vnímáme Wi-Fi. Na 20. června přitom připadá světový den Wi-Fi. Cisco proto připravilo přehled 5 věcí, které stojí za to vědět o nejnovějším vývoji této technologie.

    Lenovo má nová Péčka

    Lenovo představilo novou generaci mobilních pracovních stanic ThinkPad P1, ThinkPad P15 a ThinkPad P17. Jsou vybaveny procesory Intel Core a Xeon 11. generace, v nejvyšších verzích grafickým procesorem NVIDIA RTX A5000 GPU a přidanou podporou pro SSD disky PCIe Gen 4. Pracovní stanice Lenovo ThinkPad P1, P15 a P17 jsou certifikovány ISV a testovány na MIL-spec1. Dalšími dvěma novinkami jsou ultraširoký monitor ThinkVision P34w-20 a dokovací stanice ThinkPad Thunderbolt 4.

    Roste počet útoků zacílených na vzdálené pracovníky

    VMware zveřejnil studii, ze které vyplývá, že téměř 80 % podniků zaznamenalo počítačové útoky v souvislosti se zvýšeným počtem zaměstnanců pracujících z domova, což odhaluje zranitelnosti v tradičních bezpečnostních technologiích a postupech. Urychlená digitální transformace způsobila, že bezpečnostní týmy čelí nárůstu množství hrozeb ze strany počítačových zločinců, kteří se snaží provádět cílené útoky proti překotně zaváděným inovacím i proti zaměstnancům pracujícím na dálku.

    Kam jde IT a kam Veeam?

    Na sedmé výroční konferenci VeeamON 2021 zazněly trendy, zejména v oblasti efektivnější ochrany dat a doporučení na zrychlení přijímání strategie na ochranu dat. Na otázky, jakým směrem a proč se jím ubírá Veeam, nám odpovídal Danny Allan, Veeam CTO a senior vice prezident pro oblast produktové strategie.

    Helios pro pomoc dětem (Asseco Solutions)

    Pomoc dětem v těžké životní situaci a spolupráce s pěstounskými rodinami. To je posláním chrudimské nestátní neziskové organizace Amalthea. S řízením ekonomiky provozu i s personalistikou a evidencí pošty, jí již od roku 2012 pomáhá systém Helios Orange z produkce Asseco Solutions.

    Kyberútoky i bez znalostí (Soitron)

    Kyberútočníkem se dnes během chvilky může stát každý a nepotřebuje k tomu z tohoto oboru umět zhola nic. Stačí projít formálním přijímacím řízením na „darknetu“, vlastnit mobil, nebo USB flash disk, a k tomu už jen mít on-line či off-line přístup do firmy. Během chvilky naštvaný zaměstnanec, návštěva ve firmě, konkurence nebo jen potenciální uchazeč o práci může vytipované organizaci přivodit mnohamilionové škody, odstavit její výrobu a sám si přijít na nesmírný balík peněz.

    Zprávičky

           

    Hodnocení: -

    zatím nehodnoceno
            špatnédobré        

    Nástroje: Tisk bez diskuse

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    Ruža Becelin avatar 4.7.2021 13:42 Ruža Becelin | skóre: 40 | blog: RuzaBecelinBlog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Týden na ITBiz: Roste počet útoků zacílených na vzdálené pracovníky
    Vzdálené pracovníky :-D :-D :-D
    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.