abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 23:55 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 24.05 linuxové distribuce NixOS (Wikipedie). Její kódové označení je Uakari. Podrobný přehled novinek v poznámkách k vydání. O balíčky se v NixOS stará správce balíčků Nix.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 17:33 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 1.48.0 sady nástrojů pro správu síťových připojení NetworkManager. Novinkám se v příspěvku na blogu NetworkManageru věnuje Fernando F. Mancera. Mimo jiné se v nastavení místo mac-address-blacklist nově používá mac-address-denylist.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 5
    včera 17:11 | Komunita

    Před 25 lety, 31. května 1999, započal vývoj grafického editoru Krita (Wikipedie). Tenkrát ještě pod názvem KImageShop a později pod názvem Krayon.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 12:55 | Nová verze

    Farid Abdelnour se v příspěvku na blogu rozepsal o novinkám v nejnovější verzi 24.05.0 editoru videa Kdenlive (Wikipedie). Ke stažení brzy také na Flathubu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 11:22 | Zajímavý článek

    David Revoy, autor mj. komiksu Pepper&Carrot, se rozepsal o své aktuální grafické pracovní stanici: Debian 12 Bookworm, okenní systém X11, KDE Plasma 5.27, …

    Ladislav Hagara | Komentářů: 5
    30.5. 22:44 | Nová verze

    Wayland (Wikipedie) byl vydán ve verzi 1.23.0. Z novinek lze vypíchnout podporu OpenBSD.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    30.5. 21:22 | Zajímavý článek

    Craig Loewen na blogu Microsoftu představil novinky ve Windows Subsystému pro Linux (WSL). Vypíchnout lze GUI aplikaci pro nastavování WSL nebo správu WSL z Dev Home.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    30.5. 12:44 | Pozvánky

    V sobotu 1. června lze navštívit Maker Faire Ostrava, festival plný workshopů, interaktivních činností a především nadšených a zvídavých lidí.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    30.5. 12:22 | Nová verze

    Webový server Caddy (Wikipedie) s celou řadou zajímavých vlastností byl vydán ve verzi 2.8 (𝕏). Přehled novinek na GitHubu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 12
    29.5. 22:11 | Nová verze

    Byla vydána verze 3.0 (@, 𝕏) svobodného softwaru HAProxy (The Reliable, High Performance TCP/HTTP Load Balancer; Wikipedie) řešícího vysokou dostupnost, vyvažování zátěže a reverzní proxy. Detailní přehled novinek v příspěvku na blogu společnosti HAProxy Technologies.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 7
    Podle hypotézy Mrtvý Internet mj. tvoří většinu online interakcí boti.
     (90%)
     (3%)
     (4%)
     (4%)
    Celkem 1062 hlasů
     Komentářů: 17, poslední včera 15:31
    Rozcestník

    Dotaz: Xubuntu 20,04 kolecko mysi

    5.5.2020 13:20 Lojza
    Xubuntu 20,04 kolecko mysi
    Přečteno: 201×
    Pred tydnem jsem po zkouseni live nainstaloval na disk Xubuntu ktere mi nejvice vyhovuje. Potreboval bych poradit jak zrychlit pomale scrolovani koleckem mysi Logitech. Ve Win je to ve vlastnostech mysi i kdyz je tam defaultne mnohem rychlejsi. V Xfce ani Kde toto nastaveni ve vlastnostech bohuzel chybi. Ve Firefoxu jsem to nasel zmenou v mousewheel.min_line_scroll_amount

    Prosim jde to nejak nastavit globalne aby to fungovali i nar. v Chromiu nebo jinde?

    Odpovědi

    5.5.2020 15:42 Liza
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Xubuntu 20,04 kolecko mysi
    Jen hint, osobne nezkouseny, ale zda se aktualni;) Jeste se zeptam, mam Logitech Master 1 generace a v linuxu narozdil od win mi obcas skrolovani zabere po nejake prodleve ale jakmile kolecko zabere dalsi skrolovani uz zabira ihned jen se nesmi kolecko zastavit, jinak zase vidim prodlevu a je docela dlouha. Nezalezi jestli pouziju brzdeny nebo odbrzdeny posun.
    k3dAR avatar 5.5.2020 15:50 k3dAR | skóre: 62
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Xubuntu 20,04 kolecko mysi
    neresil sem, ale tohle na me vyzkocilo jako prvni odkaz, zkusil sem a "funguje" jen se mi to chovalo dost divne (Xubuntu 18.04, Thinkpad s Trackpointem bez mysi a kvuli nemu mam umyslne pouzit ovladac evdev misto vychoziho libinput), muzes zkusit zda se to s realnou mysi a/nebo s vychozim libinput nebude chovat normalne :-) ten skript v linku hod spis do /usr/local/bin/imwheel-config a nastav spustitelnost "chmod +x /usr/local/bin/imwheel-config" , a pridani po spusteni v Xfce se provadni v Nastaveni/Relace&Spousteni...

    pokud by se to chovalo divne a nechtel bys restartovat pripadne pocitac aby se to probralo, priprav si vedle jine pc s ssh spojenim na to kde to budes resit a:
    rm ~/.imwheelrc
    killall imwheel
    DISPLAY=:0 xfwm4 --replace
    DISPLAY=:0 imwheel-config
    ze to take jako ja timto ozivis nerucim, takze radeji nemej pred zkousenim otevreneho nic duleziteho abys pocital s tim ze mozna budes muset rebootovat...
    porad nemam telo, ale uz mam hlavu... nobody
    5.5.2020 16:34 Lojza
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Xubuntu 20,04 kolecko mysi
    Dik. Ten Hint script jsem zkusil, ale to šoupátko je až do 1000 a myš se totálně zcvokne :)

    Hledal jsem a nejvíc se mi osvědčil tenhle navod Je to jednoduché a i s Logitechem funguje ale jak píšeš trochu divně. Pokud dám do .imwheelrc up/down 3 je to moc rychlé a na konci stránky se to chová nestabilně. Pokud je tam 2 tak to docela jde, ale rychlost je dost vysoká. Při 1 je to naprosto stejné jako když se imwheel nepoužije tedy pomalé. Škoda že nejdou i desetiny. Když se do autostartu nedá imwheel --kill --buttons "4 5" tak nefungují na myši boční tlačítka dopředu/dozadu.

    Tak nevím, jestli si nemám na šnečí posuv raději zvyknout... Mám myš usb Logitech Corded Mouse M500
    k3dAR avatar 5.5.2020 23:24 k3dAR | skóre: 62
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Xubuntu 20,04 kolecko mysi
    tak kdyz sem to zkusil znovu tak uz se to nezblaznilo, asi sem predtim dal vysoke cislo a mozna jeste v kombinaci s seklym alt co zoomoval a trackpoint kterej tim ze sam o sobe ma zrychlovani podle toho jak moc ho nahoru/dolu zmacnu :) nicmene desetine cislo to nebere ani v conf... jinak to gui si muzes maximalni hodnotu urcit ve skriptu u parametru "--max- value"
    porad nemam telo, ale uz mam hlavu... nobody

    Založit nové vláknoNahoru

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.