abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    31.5. 23:55 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 24.05 linuxové distribuce NixOS (Wikipedie). Její kódové označení je Uakari. Podrobný přehled novinek v poznámkách k vydání. O balíčky se v NixOS stará správce balíčků Nix.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    31.5. 17:33 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 1.48.0 sady nástrojů pro správu síťových připojení NetworkManager. Novinkám se v příspěvku na blogu NetworkManageru věnuje Fernando F. Mancera. Mimo jiné se v nastavení místo mac-address-blacklist nově používá mac-address-denylist.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 16
    31.5. 17:11 | Komunita

    Před 25 lety, 31. května 1999, započal vývoj grafického editoru Krita (Wikipedie). Tenkrát ještě pod názvem KImageShop a později pod názvem Krayon.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    31.5. 12:55 | Nová verze

    Farid Abdelnour se v příspěvku na blogu rozepsal o novinkám v nejnovější verzi 24.05.0 editoru videa Kdenlive (Wikipedie). Ke stažení brzy také na Flathubu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    31.5. 11:22 | Zajímavý článek

    David Revoy, autor mj. komiksu Pepper&Carrot, se rozepsal o své aktuální grafické pracovní stanici: Debian 12 Bookworm, okenní systém X11, KDE Plasma 5.27, …

    Ladislav Hagara | Komentářů: 9
    30.5. 22:44 | Nová verze

    Wayland (Wikipedie) byl vydán ve verzi 1.23.0. Z novinek lze vypíchnout podporu OpenBSD.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    30.5. 21:22 | Zajímavý článek

    Craig Loewen na blogu Microsoftu představil novinky ve Windows Subsystému pro Linux (WSL). Vypíchnout lze GUI aplikaci pro nastavování WSL nebo správu WSL z Dev Home.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    30.5. 12:44 | Pozvánky

    V sobotu 1. června lze navštívit Maker Faire Ostrava, festival plný workshopů, interaktivních činností a především nadšených a zvídavých lidí.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    30.5. 12:22 | Nová verze

    Webový server Caddy (Wikipedie) s celou řadou zajímavých vlastností byl vydán ve verzi 2.8 (𝕏). Přehled novinek na GitHubu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 17
    29.5. 22:11 | Nová verze

    Byla vydána verze 3.0 (@, 𝕏) svobodného softwaru HAProxy (The Reliable, High Performance TCP/HTTP Load Balancer; Wikipedie) řešícího vysokou dostupnost, vyvažování zátěže a reverzní proxy. Detailní přehled novinek v příspěvku na blogu společnosti HAProxy Technologies.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 7
    Rozcestník

    HOWTO: GPS tracker TK102/TK201 a GPRS přenosy (6x aktual.)

    24.10.2009 16:32 | Přečteno: 42091× | Software & hardware | Výběrový blog | poslední úprava: 17.11.2010 15:42

    Nedávno jsem si koupil nové auto a když jsem se rozhodoval, jakým způsobem jej zabezpečit proti krádeži, volba padla na levný čínský GSM/GPS tracker z eBaye. Za necelých $100 poskytuje funkci, která mě jako jediná zajímá -- periodické zasílání pozice přes GPRS na libovolný server na internetu.



    English visitors: I wrote a proxy script transformating the new stateful TK201/TK102-2/TK102-3 data format to the older TK101/TK102 stateless format. You can use it to connect the newer device to an older server. Just start it, set the port and IP on your tracker and the data will be (by default) forwarded to gpsgate.com in the older form. Could be also used for any other service supporting the older data format -- just test it out, it outputs some log to the console.

    Download the Xexun TK201 proxy script (can be also used standalone)



    Úvod

    K zařízení (v Česku dodává, za více než dvojnásobnou cenu oproti Číně, například firma Eurosat) nazvaném dle krabice "Global smallest GPS tracking device", na internetu však obvykle označovaném Xexun TK102 se sice dodává anglický manuál...je však psán tzv. Čínskou angličtinou. Tato angličtina se vyznačuje zejména větami jako "user not paint on device or make color" nebo "place the tracker on air to function" tudíž někdy není příliš zřejmé, jakým způsobem se tracker vlastně programuje a co který příkaz dělá.

    Technická specifikace je následující:

    Na první pohled to vypadá (dle manuálu), že funkci automatického zasílání polohy tracker podporuje jen přes SMS, nikoli datově. Naštěstí chytří uživatelé zjistili, že je tuto funkci možné přenastavit tak, aby nezasílal tracker SMSky nýbrž data na určený port serveru.

    Tracker je nabízen ve dvou verzích software -- ta starší nepodporuje název APN delší jak 15 znaků, což naštěstí v Česku není problém. O dalších rozdílech nevím, verze vás tedy může zajímat jen pokud plánujete tracker používat s jiným než českým operátorem.

    Tracker TK102

    Zdroj obrázku: DiyTrade.com

    Nastavení přenosů

    Před tím, než se do něčeho pustíte, je velmi dobré znát následující fakta:

    Postup nastavení trackeru pro zasílání dat na zvolenou IP a port je následující (předpokládám prázdný nový tracker vybalený z krabice a aktivované GPRS přenosy):

    1. Zrušte PIN na SIM kartě před jejím vložením do trackeru
    2. Vložte SIMku a baterii (někdy je nutné zmáčkout i ON/OFF tlačítko na boku) pro spuštění trackeru.
    3. Jakmile zařízení chytne GSM a GPS signál, blikne každé 4 sekundy zelená LEDka.
    4. Zašlete SMS begin<heslo> (příklad: begin123456) která vymaže tracker do továrního nastavení (pro jistotu)
    5. (nepovinně, bude fungovat i bez toho) Prozvoňte 10-15x tracker, potom by vám měla příjít SMS o zařazení mezi autorizovaná čísla. SMS příkazem dle manuálu to nejde protože tracker nežere znak + v telefonním čísle a uvedením čísla bez +420 se do autorizovaných čísel nepřidáte.
    6. Zašlete trackeru údaje o tom, kam má posílat data příkazem adminip<heslo> <ip adresa> <port> (tj. například adminip123456 123.45.67.89 1234
    7. Zašlete údaje o APN: apn<heslo> <název APN> (příklad: apn123456 internet).
    8. Zadejte periodu odesílání zpráv ve formátu t<interval v časových jednotkách><časová jednotka><po kolika přenosech ukončit zasílání>n<heslo>. Časové jednotky jsou buď m (minuty) nebo s (sekundy), maximum je vždy 999. Pokud místo čísla celkového počtu zaslaných přenosů zadáte ***, bude se přenášet pořád. Údaje je třeba zadávat z nulami na začátku, vždy tři číslice. Příklad pro zaslání celkem 10 přenosů každých 30 sekund: t030s010n123456; příklad pro nekonečné přenášení každých 5 minut: t005m***n123456.
    9. (pouze pro modely, ke kterým se dodává "datový manuál"): Aktivujte GPRS přenosy příkazem gprs<heslo> jinak vám bude poloha chodit pomocí SMS a nebude se posílat na server.
    10. (pro přerušení zasílání) Zašlete příkaz notn<heslo> (příklad: notn123456).

    Pozn.: Nastavení IP se musí provést před nastavením APN jinak nebudou přenosy fungovat.

    Pokud se vám podaří úspěšně absolvovat nastavovací proceduru a tracker vám na vše odpoví "OK!", tak jste u cíle a zařízení je konečně schopno být užitečné i přes GPRS.

    Propojení s webovou službou

    Původně jsem měl v úmyslu si pro toto zařízení napsat vlastní službu, která by mi polohu a historii trasy zobrazovala do Google Maps, zjistil jsem však, že to už někdo udělal za mně. Na webu je k dispozici výborná služba GpsGate.com, která toto zařízení podporuje (dokonce primárně, bez jakéhokoli speciálního nastavení!) a mimo zobrazení aktuální polohy a historie má i mnoho dalších funkcí. K dispozici je i placená verze, základní je však zdarma a domnívám se, že většině uživatelů bude naprosto postačovat.

    TK-102 lze přidat v nastavení zadáním IMEI zařízení (lze získat přes SMS příkazem imei<heslo>) a nasměrováním trackeru na server 69.10.131.178 a port 30176. Podle intervalu, který nastavíte pro přenášení dat se vám bude váš tracker pak zobrazovat na mapě.

    Závěr

    Zařízení jsem měl příležitost vyzkoušet zatím jen několik dnů, nemohu tedy příliš referovat o jeho stabilitě. Přesnos je dostatečná (~50-150 m). Pokud máte dobrý výhled na oblohu, tak mnohdy i lepší. Pro zevrubnou lokalizaci při krádeži rozhodně dostačující (samozřejmě nesmí být použita rušička či jiné podobné zařízení). Výdrž baterií výrobce deklaruje na 48 hodin, dost to asi ale bude záležet na intervalu odesílání a síle signálu GSM. Pokud bude zařízení fungovat jako dosud a zasílat pravidelně relativně přesná data, za necelé dva tisíce je to myslím dobrá investice.


    UPDATE: Dostala se mi do rukou verze trackeru s naprosto odlišným software. SMSkami se nastavuje stejně, neposílá však přes GPRS přímo řetězec na TCP socket, nýbrž udržuje session se serverem. Dá se přes GPRS i nastavovat a umožňuje miminální interval dotazování na polohu asi 5 sekund. Tato verze je rozpoznatelná tak, že má v manuálu popsaný příkaz pro aktivaci GPRS přenosů. Dalšími znameními je nepřítomnost žlutého loga v pravém horním rohu krabice nebo dodávaný magnetický zadní kryt.

    Jelikož jsem tuto verzi chtěl používat na GpsGate.com, byl jsem nucen vyrobit skript v Perlu, který dokáže emulovat původní chování a data z nového software přeposílat na server GpsGate v původním formátu. Za správnost a spolehlivost neručím, test jsem provedl jen na jednom kusu (EDIT: asi na třech kusech). Základní nastavení se provádí čtyřmi proměnnými na začátku skriptu a nastavením portu, na kterém proxy poběží na předposledním řádku. Tracker nastavte na adresu a port serveru, kde proxy poběží a o zbytek už bude postaráno automaticky.

    Popis komunikačního protokolu trackeru

    Dále se na fóru GpsPaSsion jeden uživatel zveřejnil podrobnější popis komunikačního protokolu trackeru. Přikládám jej níže.

    # Sample line from device, csv parsed
    # Xexun "TK102" tracker
    # 
    # 0 : 100614092746 - serial
    # 1 : +4201234567 - authorized number
    # 2 : GPRMC - GPRMC - starting of the GPRMC Sentence, see http://teletype.com/pages/support/Documentation/RMC_log_info.htm
    # 3 : 092746.733 -  FIX Time (UTC): hhmmss.ss - 00 = hours, 42 = minutes, 38.680 = seconds
    # 4 : A - Data validity, A = Valid, V = Invalid
    # 5 : 5004.3510 - latitude: ddmm.mmmm - 50 degress 04.3510 minutes
    # 6 : N - N/S Indicator - N = northern, S = southern
    # 7 : 01426.5153 - longitude: dddmm.mmmm - 014 degrees, 26.5153 minutes
    # 8 : E - E/W Indicator - W = western, E = eastern 
    # 9 : 1.45 - Speed over ground, Knots
    # 10 : 343.62 - Course over ground
    # 11 : 140610 - FIX date ddmmyy (14/06/2010)
    # 12 : - Magnetic variation (probably unsupported)
    # 13 : - Magnetic variation (probably unsupported)
    # 14 : A*60 - GPRMC Checksum
    # 15 : L - GPS signal indicator, could be L No Fix, F Got FIX, may be other values
    # 16 : help me - sos message, empty if got from call or periodic report
    # 17 :  imei:354777030822675 - imei, shifted
    # 18 : 03 - number of used gps satellites ??? 
    # 19 : -45.5 - ???
    # 20 : F:3.82V - power supply status and voltage. F/L mean good/low, and number is a voltage  
    # 21 : 0 -???
    # 22 : 148 - ???  
    # 23 : 56549 - ???
    # 24 : 230 - gsm network code [1]
    # 25 : 02 - gsm network code [2] (e.g. 230 02 - Vodafone CZ)
    # 26 : 0472 - GSM Location Area Code 
    # 27 : 2BD2 - GSM Cell ID 

    Zdroj: uživatel samm na fóru serveru GpsPaSsion


    UPDATE 2 (20.12.2009): Ta nová verze trackeru je ve skutečnosti Xexun TK201, někdy též označovaný jako TK102-2 nebo TK102-3. Dle měsíčních zkušeností to vypadá, že jde o podstatně kvalitnější zařízení než původní TK102. Budete-li tedy tracker pořizovat, dejte si pozor, abyste dostali tuto novou verzi. Kromě výše uvedených rozdílů mají některé verze TK201 uvnitř toto označení i napsané na nálepce, nemusí to však být pravidlem (jeden kus, co jsem měl k dispozici tam má napsáno "USA(340)").


    UPDATE 3 (7.8.2010): Bylo zjištěno, že na určitých konfiguracích se proxy skript dokáže splašit a jednak vytvářet mnoho vláken, která zabírají pamět ale hlavně některá vlákna z neznámého důvodu žerou CPU. Takže pozor na to, skript berte jen jako příklad. Ale funkční příklad :)


    Od nedávné doby GpsGate.com podporuje všechny druhy trackerů TK-101, 102, 103, 201, 202 a 203, není tudíž nutné už proxy skript používat. Stačí jen využít výše uvedenou IP 69.10.131.178 a port 30176 a zařízení se vám bude zobrazovat na mapě.



    UPDATE 4 (2.10.2010): Jak někteří naznačovali v diskusi, tak tracker skutečně dopadl. Z neznámého důvodu se před cca 2 měsíci začal tak po 40 hodinách vysílání pravidelně zasekávat a neodpovídal na příkazy přes SMS ani GPRS. Pomohl jedině restart. Tracker jsem měl zapojený přes odpovídající nabíječku k baterii auta (a tracker byl evidentně zapnutý -- svítil) Následně jsem jej zaslal do Číny na opravu, zásilka se však ztratila a i když Čínská pošta tvrdila, že ji doručila, tak adresát nic nedostal (to je klasická podělávka Čínské pošty). Tím tedy celý příběh konči...aspoň dokud se zase nerozhoupu si koupit další tracker.


    UPDATE 5 (12.11.2010): Tak nakonec jsem opravený tracker poštou dostal. Vzhled je podobný, na spodku už není "USA(340)" nýbrž označení "TK201". Výroba 10/2010. Zatím nevím, jak dlouho bude fungovat. Každopádně ho už mám zase v autě a testuju jej. Zdá se, že i přes podporu GpsGate.com a GPS-Trace.com dlouho tracker v provozu nevydrží. Přešel jsem zpět na můj proxy skript, kde mám přehled o tom, co a kdy z trackeru chodí. Nechám ho běžet ve screenu a uvidím, co se bude dít.


    UPDATE 6 (17.11.2010): Zařízení docela dobře funguje a pokud ho neumístíte přímo na kovovou konstrukci auta, tak funguje i přes asi 2x 2mm plechu. Má to celé jedinou vadu. Stává se, že pokud na tracker dojde SMSka (například od Vodafonu o uhrazení faktury), z neznámého důvodu se někdy přepíše IMEI v RAM a tracker pak posílá místo IMEI kus AT příkazu s částí SMS (například 3AT+CMGS="dekuj). Skript pro přeposílání jsem tedy upravil tak aby ignoroval formát IMEI a prostě vzal řetězec z místa, kde má být IMEI a použil ho pro komunikaci s trackerem. V místě, kde se data přeposílají na tracking server jsem napevno zadal skutečné IMEI trackeru. Docela hack ale zdá se, že pomohl :-) Toho vadného IMEI se dá zbavit vyjmutím baterie z trackeru, prosté vypnutí a zapnutí nestačí.

           

    Hodnocení: 100 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    mess avatar 24.10.2009 17:36 mess | skóre: 43 | blog: bordel | Háj ve Slezsku - Smolkov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HOWTO: GPS tracker TK102 a GPRS přenosy
    K tomu telefonním číslu. Funguje ještě klasická možnost volat přes 00420 místo +420?
    Cez párne mesiace zošíváš vaginy, cez neparne montuješ hajzle.
    24.10.2009 18:45 Jan Grmela | skóre: 45 | blog: Kilo šťávy z lachtana | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HOWTO: GPS tracker TK102 a GPRS přenosy
    Ne, ani 00420 nefunguje. Sit totiz posila +420. Opravdu jedinou moznosti je zavolat.
    27.1.2013 18:57 Mirouch
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HOWTO: GPS tracker TK102 a GPRS přenosy
    Ahoj omlouvám se za načínání již zřejmě vychladlého tématu ale... Nemáte někdo možnost oživit můj TK 102 Nekomunikuje a prodejce jak by smet. Udělal to fikaně poslal mi zásilku bez dokladu a tím i spáteční adresy na kterou bych to mohl reklamovat. Zatím vám z celého srdce děkuji a doufám že se mi do vyřešení problému můj pes nezatoulá neznámo kam. Zdar Mirek/simor.ocko zavináč seznam .morava zet/
    Jendа avatar 24.10.2009 17:56 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HOWTO: GPS tracker TK102 a GPRS přenosy
    Zajímavé. To's koupil přímo z Číny?

    Jinak moje paranoia by mi asi nedovolila nechávat posílat polohu někam :-). Jak funguje to zasílání na ten server? To se prostě připojí přes TCP a nahustí to tam ten řetězec?
    24.10.2009 18:51 Jan Grmela | skóre: 45 | blog: Kilo šťávy z lachtana | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HOWTO: GPS tracker TK102 a GPRS přenosy
    Jj, primo z Ciny pres eBay. Za tu palku, co se to prodava tady, se mi to zda docela drahy. No, me se ta predstava sice taky nejak extra nezamlouva ale lidi s tim maji dobry zkusenosti (coz samo neznamena, ze ta firma ty data nekam neprodava :)). Navic kdyz uvazim cenu svyho casu a narocnost vyvoje vlastni aplikace, tak je jasno...

    Je to jak pises. Tracker se pripoji na TCP socket, vysype data a odpoji se. Na zpracovani tudiz staci daemon v Perlu na nekolik desitek radku, kterej to bude cpat do databaze.
    Jendа avatar 24.10.2009 18:59 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HOWTO: GPS tracker TK102 a GPRS přenosy
    Díky za info. Až budu potřebovat něco sledovat, tak vím, co k tomu použít :-). Tu polohu odesíláš pořád, nebo jen když se ti auto ztratí? :-) Máš na to GPRS paušál?
    25.10.2009 11:57 Jan Grmela | skóre: 45 | blog: Kilo šťávy z lachtana | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HOWTO: GPS tracker TK102 a GPRS přenosy
    Pořád jelikož pokud bych ji zjišťoval až ve chvíli, kdy by se mi zdálo, že je něco v nepořádku, tak bych se taky nemusel žádné polohy dobrat. Předpokládám, že soudobí kradači se v autě po podobných hračkách podívají a zničí/vypnou je. Pokud se bude poloha odesílat trvale, tak můžu aspoň zjistit cestu "do jejich garáže", kde tracker přestal vysílat.

    GPRS paušál zatím nemám. Zdá se, že s tím objemem dat bych se mohl vejít i do nějakých 140 Kč měsíčně, na což by se paušál nevyplatil. Musím to ale vyzkoušet, ještě to není v provozu dost dlouho.
    11.4.2010 16:56 Pavelec Miloš
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HOWTO: GPS tracker TK102 a GPRS přenosy
    Dobrý den,

    snažím se naučit tracker aby mi sipal pozici na ftp port ale nějak mi nechce zbaštit nastavení apn název apn je " pavelec.cz"a heslo "123456" dle vašeho návodu by to tedy mnělo vypadat asi takto: apn123456pavelec.cz jenže na toto mi tracker odepíše jen apn fail :-( prosím o radu kde dělám chybu

    Díky moc Pavelec
    12.4.2010 15:23 prezek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HOWTO: GPS tracker TK102 a GPRS přenosy
    1. krabicka neumi ftp protokol 2. je potreba zadavat IP adresu a ne jmeno serveru.
    26.10.2009 13:24 Ondish
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HOWTO: GPS tracker TK102 a GPRS přenosy
    Skusil som asi 10ks TK102.. Zaujimava je na nich akurat cena. Neskor odmietali posielat polohu pravidelne, vo vypadkoch sa spravali nanajvys divne (30 minut kym chytili signal, ine sa neozvali vobec). Odislo na nich napajanie, suma sumarum, rozni dodavatelia, rovnaky tracker, vsetky do jedneho skoncili so stavom nepouzitelne - pripadne odpalene. Existuju zaujimavejsie alternativy napr. Sanav GC101, GX101 na auto monitoring pripadne Falcom Mambo 2.

    Mesacne vas to posielanie vyjde na 60mega dat pri TCP spojeni, co v Cechach pri Vodafone karte (100mega) vyjde na tych 160kc mesacne pri pravidelnom 30sec pollingu.
    26.10.2009 13:51 Jan Grmela | skóre: 45 | blog: Kilo šťávy z lachtana | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HOWTO: GPS tracker TK102 a GPRS přenosy
    Díky za info. Na netu psali rozporuplné informace, zejména negativní k různým kopiím. Zatím vše funguje jak má, uvidíme, jak to bude dál. Možná mám jen štěstí na dobrý kus :-)

    Pokud je to jak píšeš, tak upřímně lituju techsupport Eurosatu, kteří si asi reklamací užijou do sytosti...
    25.4.2010 10:08 japan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HOWTO: GPS tracker TK102 a GPRS přenosy
    Pokud chcete vyrobek, co funguje, mrknete se na GPS tracker s knihou jizd, ktery umi bezet i na vlastni IP..(bez poplatku) www.skrytatechnika.cz
    28.10.2009 10:37 a1bert | skóre: 23
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HOWTO: GPS tracker TK102 a GPRS přenosy
    ale dnes uz ma prece kazdej zlodej, tohle ne ?
    28.10.2009 12:52 Jan Grmela | skóre: 45 | blog: Kilo šťávy z lachtana | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HOWTO: GPS tracker TK102 a GPRS přenosy
    Normální zloděj asi jo, mě jde spíš o ochranu proti těm "low-end" zlodějům :-) Proti profíkovi je stejně jedinou ochranou dobrý pojištění...
    10.11.2009 16:00 prezek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HOWTO: GPS tracker TK102 a GPRS přenosy
    A v jakém formátu se zasílají data na server? Umí to http?
    10.11.2009 16:10 prezek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HOWTO: GPS tracker TK102 a GPRS přenosy
    tak jsem si uvědomil, že to byla hloupá otázka - vzhledem k tomu, že se server zadává pouze ip adresou... Je nějaká možnost tyto data přeposílat na php server (jiná, než mít doma puštěný počítač, který by se o to staral)?
    14.11.2009 14:02 Jan Grmela | skóre: 45 | blog: Kilo šťávy z lachtana | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HOWTO: GPS tracker TK102 a GPRS přenosy
    Jinak než za použití vlastního počítače (třeba i virtuálního) to nepůjde. Musí vám na nějakém portu běžet démon, který ta data naparsuje a pak třeba uloží do databáze, případně pošle někam dál. Surová data do PHP nedostanete jelikož není použit ani žádný protokol, jen to pošle ten výše uvedený kryptický řetězec na TCP socket.
    4.3.2010 23:08 gothaj
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HOWTO: GPS tracker TK102 a GPRS přenosy
    Jestli tomu všemu dobře rozumím, tak stačí trackeru říct, že má posílat data na server 69.10.131.178 a port 30176 a na tom GPSgate.com autorizovat moje IMEI trackeru. A kdykoliv se tam podívám, mám souřadnice a místo na mapě trackeru..... Je to tak?
    7.8.2010 13:34 Jan Grmela | skóre: 45 | blog: Kilo šťávy z lachtana | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HOWTO: GPS tracker TK102 a GPRS přenosy
    Ano, přesně tak. Logují se tam i cesty, kterými se tracker pohyboval a je tam vidět online stav zařízení (tj. jestli v posledních několika minutách došel přenos).
    9.3.2010 09:47 Bobr
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HOWTO: GPS tracker TK102/TK201 a GPRS přenosy
    Tak tedy nevím??? Na tom GPSGate, jsem žádnou free aplikaci nenašel a když jsem se zaregistroval na trial verzi, žádné přístupové heslo na mail taky nepřišlo... Mám GC-101 a rád bych našel aplikaci, kde by se mi odesílaná data zobrazili a mohl jsem se na ně kouknout.. Poradí mi někdo..???
    27.4.2010 17:43 Scruffy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HOWTO: GPS tracker TK102/TK201 a GPRS přenosy
    Ahoj, Koukni se sem odkaz na registraci do free aplikace

    :)
    3.11.2010 22:48 Petr Bednář
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HOWTO: GPS tracker TK102/TK201 a GPRS přenosy
    čau také jsem nenalezl nikde free registraci na gpsgate.com. Je tam jen 30day trial a potom 50E měsíčně, spousta různých variant, ale vše je jen placené. Možná to od té doby už vše zpoplatnili... nemáte někdo PŘESNÝ ODKAZ na tu free registraci + jak se to přesně jmenuje (žádné "free...cokoli" nikde na webu nyní není), popřípadě jak jinak ten TK102 použít - s jinou aplikací - abych mohl sledovat jeho polohu na mapě? Díky

    Petr Bednář (petr.bednar@gtspartner.cz)
    18.1.2011 20:05 Bill
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HOWTO: GPS tracker TK102/TK201 a GPRS přenosy
    Tady: http://gpsgate.com/products/gpsgate_server_buddytracker
    3.11.2010 16:26 TOMAS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HOWTO: GPS tracker TK102/TK201 a GPRS přenosy (4x aktual.)

    CHTĚL BYCH SE JEN ZEPTAT, KDYŽ NASTAVUJETE Tk102, TAK DO TE IP ADRESY ZADÁVÁTE VAŠÍ,NEBO IP ADRESU gps GATE.COM

    3.11.2010 16:41 Zdenek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HOWTO: GPS tracker TK102/TK201 a GPRS přenosy (4x aktual.)
    Zdravím, zajímavá diskuze,ale já mám ještě další problém???Pokud pošlu lokátoru jakýkoliv příkaz,odpoví mi jen "you are not administrator"" Mám i převodník USB,ale s tím mi to taky nekomunikuje,hlavně nemám návod jak na to?Potřeboval bych ho dostat do továrního nastavení,nebo přehrát firmw.???Mám TK 102-2 Poradíte mi někdo?Děkuji!!!
    25.11.2010 14:06 Tomáš
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HOWTO: GPS tracker TK102/TK201 a GPRS přenosy (6x aktual.)
    Mám tracker TK-102 z e-bay - čínský klon už asi 2měsíce namontovaný v autě. Jen tak mě teď napadlo, stisknout tlačítko SOS. Od té doby mi neustále posílá SMS ve tvaru Help me!. Žádným způsobem ho nemůžu přinutit, aby přestal se zasíláním sms. Zkoušel jsem odpovědět (z autorizovaného čísla) těmito sms: help me, Help me, help me! Help me! atd. nebo jen zpět odeslat sms, kterou jsem obdržel od trackeru. Nic nepomáhá, někdy tracker odepíše Help OK, ale opět příjde sms s žádostí o pomoc. Jelikož je tlačítko SOS vyvedené na kabliku, zkoušel jsem i úplné odpojení těchto kablíků, jestli nejsou někde zkratované. Jediné co pomůže je zaslat sms ve tvrau nodamin123456, jenže tím přestane tracker fungovat. Ostatní fce jako move, speed atd. fungují spolehlivě. Nenapadá Vás někoho, co s tím?
    17.10.2013 14:19 Tomáš Z:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HOWTO: GPS tracker TK102/TK201 a GPRS přenosy (6x aktual.)
    Mám koupen TK 102 a dělá mne to že mne pořád posílá Help me jak je popsáno výše. Jak lze toto zrušit ? Poradí mne někdo prosím ?
    6.1.2011 19:57 Kopik
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HOWTO: GPS tracker TK102/TK201 a GPRS přenosy (6x aktual.)
    nevite nahodou nekdo kde bezplatne zalozit server? nebo jak jinak to zprovoznit aby to fungovalo? muj email- kopik333@seznam.cz
    21.1.2011 19:13 danni
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HOWTO: GPS tracker TK102/TK201 a GPRS přenosy (6x aktual.)
    http://orange.gps-trace.com
    3.2.2011 23:00 jirka
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HOWTO: GPS tracker TK102/TK201 a GPRS přenosy (6x aktual.)
    Ahoj, jsem v tomto lama, ale stale mi to pise: There are no messages from the unit for the selected interval. Nejak to nemuze najit. Dokazete poradit? Díky

    23.2.2011 12:29 Karol333
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HOWTO: GPS tracker TK102/TK201 a GPRS přenosy (6x aktual.)
    Mne nefunguje na tomto Trackery SMS o polohe. Všetky príkazy odoslané na Tracker fungujú - dostanem SMS odpoveď. Len SMS o polohe po prezvonení nikdy nepríde. Ďakujem za radu.
    12.4.2011 10:36 Lele
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HOWTO: GPS tracker TK102/TK201 a GPRS přenosy (6x aktual.)
    poradí mi niekto ako nastaviť tracker obyčajne aby posielal údaje smskou? Neviem totiž zadať ani jedno autorizované číslo, vždy mi príde smska: lat: long: speed: T: Bat:50% http://www.wxlxy.com/GPSTracker.aspx?key=353451640705353

    ked kliknem na link vypíše toto: Index was outside the bounds of the array.
    13.4.2011 17:02 drahos1
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HOWTO: GPS tracker TK102/TK201 a GPRS přenosy (6x aktual.)
    Poraďte stojím u domu zavolám přijdou souradnice zadám do google earth a vyjede mi vesnice o 10 km jinde díky za radu
    13.4.2011 23:15 kopik
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HOWTO: GPS tracker TK102/TK201 a GPRS přenosy (6x aktual.)
    zaregistroval jsem se na GPS-Trace Orange nevite nahodou nekdo jak mam docilit toho aby se mi tam zobrazoval ten muj tracker? mam tk-102. to jak to tu kazdy popisoval v tom se bohuzel neorientuji (vubec tomu nerozumim). netusim co mam poslat smskou do toho trackeru tak aby to makalo a aby se mi to zobrazilo. jestli nekdo budete od te dobroty a poradite budu rad :-D. stalo to par penez a ted mi to tu stoji cekal jsem ze za ty penize u toho bude nejakej SW ktery jen instnu maximlne nejake zakladni nastaveni a bude hotovo. predem diky
    21.4.2011 22:15 dv
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HOWTO: GPS tracker TK102/TK201 a GPRS přenosy (6x aktual.)
    dalsia nová web aplikacia podporujuca TK102 tk102-2 je www.gpstrack.sk
    28.4.2011 11:30 Teerex
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HOWTO: GPS tracker TK102/TK201 a GPRS přenosy (6x aktual.)
    Postup je popsaný zde: http://gps-trace.com/?page=hw&type=tracker&id=astron_gt102 Když to dodržíš a na všechny příkazy přijde odpověď "OK", mělo by to fungovat.

    Mě se Tracker začal zobrazovat až po několika hodinách, i když bylo nastavené odesílání dat každých 5 minut. Dlouho jsem si tedy taky myslel, že to nefunguje.
    11.5.2011 11:27 Max
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HOWTO: GPS tracker TK102/TK201 a GPRS přenosy (6x aktual.)
    Ahoj, uvažuji o pořízení a rozhoduji se mezi TK102-2 a TK104. Chtěl by jsem vědět, jak se chová TK102 po úplném vybití a opětovném připojení na zdroj, resp. zda se opět sama zapne nebo to musím provést ručně. V případě nutnosti zapnout ručně to dost omezuje zabezpečení pro případ krádeže (stačí odpojit na pár hodin baterku a zapnout rušičku a zloděj to nemusím ani v autě hledat). Máte někdo zkušenost? U TK104 je výdrž až 60dnů, tam to není až tak důležité (těžko někdo nechá 2 měsíce auto někde stát se zapnutou rušičkou, v garáži,odpojenou baterkou,...), ale TK102-2 je z hlediska funkčností lepší a je menší. TK104 odpovídá spíš starší verzi TK102. Díky moc za info.
    25.5.2011 21:40 joskalb919
    Rozbalit Rozbalit vše GPS tracker TK102/TK201
    Lidičky moji drazí, setkal se někdo s tím, že si koupil tracker TK 102 a ten nedělá nic jiného, než když podržím tlačítko ON tak se po pár sekundách kontrolka rozsvítí na cca 20 sec. a SIM karta se přihlásí do sítě operátora. Pak kontrolka zhasne, ale dle návodů má po čtyřech sekundách blikat. Samozřejmě testuji venku kvůli signálu GPS. Na jakékoli příkazy vč begin123456 absolutně nereaguje, na 10 - 15 prozvonění(zazvonění) také ne. Prostě jde jen zapnout a až budu chtít tak zase vypnout. Nemáte někdo praxi s tímto výrobkem a touto chybou ? Jde o fatal error, moji trapnou chybu někde, nebo by pomohl nějaký upgrade firmware ? Pak bych ale potřeboval přesný návod jak nebo bych o něj požádal za úplatu Vás. Děkuji za pomoc. Jožka
    4.12.2011 21:52 miki199
    Rozbalit Rozbalit vše Re: GPS tracker TK102/TK201
    Dobry vecer Jozka. Chcem ta poprosit o radu ohladom trackera TK 102. Mam presne ten isty problem ako si popisal. Nevedel by si mi poradit? Prosim odpis mi na kramar199@gmail.com TVOJ CLANOK:
    Lidičky moji drazí, setkal se někdo s tím, že si koupil tracker TK 102 a ten nedělá nic jiného, než když podržím tlačítko ON tak se po pár sekundách kontrolka rozsvítí na cca 20 sec. a SIM karta se přihlásí do sítě operátora. Pak kontrolka zhasne, ale dle návodů má po čtyřech sekundách blikat. Samozřejmě testuji venku kvůli signálu GPS. Na jakékoli příkazy vč begin123456 absolutně nereaguje, na 10 - 15 prozvonění(zazvonění) také ne. Prostě jde jen zapnout a až budu chtít tak zase vypnout. Nemáte někdo praxi s tímto výrobkem a touto chybou ? Jde o fatal error, moji trapnou chybu někde, nebo by pomohl nějaký upgrade firmware ? Pak bych ale potřeboval přesný návod jak nebo bych o něj požádal za úplatu Vás. Děkuji za pomoc. Jožka
    6.6.2011 08:33 kypo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HOWTO: GPS tracker TK102/TK201 a GPRS přenosy (6x aktual.)
    Zdravim.

    Neviem ci je tento clanok este aktualny, ale za pokus to stoji... Kupil som tento GPS tracker, nastavil aby odosielal cez gprs pravidelne polohu na gpsgate a namontoval som ho do auta. Vsetko funguje spolahlivo az na jeden pre mna velky problem:

    Ak sa zariadenie ocitne v oblasti kde nie je GSM signal tak sa sekne a prestane vysielat polohu. Nepomoze ani znova cez SMS zopakovat kompletny programovaci postup. Jedine co pomoze je zariadenie odpojit, vymontovat, vypnut, vybrat baterku a SIM kartu, potom znovu vlozit, poskladat a znova naprogramovat...

    Chodim pravidelne urcitu trasu, kde prechadzam uzemim kde vypadne na chvilku GSM signal. Ked sa telefonuje aj hovor spadne. Vzdy na tomto mieste mam poslednu polohu a koniec, tracker dalej nic na gpsgate neposiela.

    Kupil som k tomu aj ten USB kabel cez ktory by sa mal dat prehrat firmware, ale firmware som nikde ziaden nenasiel...

    Neviete nahodou ako vyriesit tento problem?

    Dakujem. kypo46@gmail.com
    9.7.2011 14:54 Honza
    Rozbalit Rozbalit vše TK102-2 a nepoužitelná funkce MOVE
    Pořídil jsem si TK102-2(Xexun) mám problém funce move, je zbytečně citlivá chtělo bylo nastavit rádius, chodí mně SMS, že se zařízení pohlo jenom proto, že samo vypočítá jinou polohu zatimco je gps nehybné. Musel jsem už se zařízení vyndávat baterku-reset aby začalo vubec reagovat na sms povely. Nevíte někdo co s tím?
    13.1.2012 12:32 alka
    Rozbalit Rozbalit vše GPS tracker TK102
    Opravdu se nedá resetovat? Mě vše šlape jak má. Pouze při prozvonění, pošle jednou SMS poslední data a v zápětí druhou SMS s aktuální polohou. Nepodařilo se mi toto odstranit. Děkuji za radu.
    17.1.2012 15:39 kadlec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: GPS tracker TK102
    po nastaveni GPRS123456 mi prijde potvrzení GPRS OK ! ale GPRS není aktivní :( po prikazu check123456 mi to potvrdi ...GPRS OFF... nemate nekdo podobnou zkusenost? APN u T-MOBILE staci "internet" nebo pisete "internet.t-mobile.cz" ? zkousel jsem oboji vysledek porad stejny
    24.3.2013 16:12 Koki
    Rozbalit Rozbalit vše Re: GPS tracker TK102
    Dobrý den, jak jste prosím vyřešil váš problém??? dělá mi to samé co píšete. prosím o radu tomkoki@seznam.cz
    6.4.2012 15:43 havel
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HOWTO: GPS tracker TK102/TK201 a GPRS přenosy (6x aktual.)
    prosim o pomoc mam ten cinsky gpstracker tk-102 ale potreboval by som ho flesnut dokonca som si uz stiahol aj flash magic tool aj nejaky soft na to ale nemam to ako flesnut nevie mi niekto poradit, musim to flesnut lebo neviem uz heslo a chcem to vyresetovat
    6.4.2012 15:44 havel
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HOWTO: GPS tracker TK102/TK201 a GPRS přenosy (6x aktual.)
    hafan4@azet.sk
    26.4.2012 11:44 GPS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HOWTO: GPS tracker TK102/TK201 a GPRS přenosy (6x aktual.)
    2.5.2012 23:40 havel
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HOWTO: GPS tracker TK102/TK201 a GPRS přenosy (6x aktual.)
    skusal som aj ten reset smskou ktory sa tu dal ale nefunguje gpstracker stale nereaguje, neviete mi prosim poradit kde by som zohnal ten usb kabel aj s tym prevodnikom co treba k tomu flashovaniu?
    5.5.2012 02:23 ajkix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HOWTO: GPS tracker TK102/TK201 a GPRS přenosy (6x aktual.)
    zdravim,je možné zistit původního majitele GPS tracker TK102 ?
    16.10.2012 00:30 Honza
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HOWTO: GPS tracker TK102/TK201 a GPRS přenosy (6x aktual.)
    Mám nový GPS tracker TK102. Po zapnutí /venku/ stiskem ON/OF 4x zabliká dioda a dále nebliká a nesvítí. V lokátoru mám aktivní nezapinovanou SIM kartu. Lokátor nereaguje na SMSky a na žádnou neodpovídá. Pokud vytočím číslo karty v lokátoru, tak po 13ti zazvoněních je v lokátoru aktivován mikrofon /odposlech/. Když stisknu a podržím tlačítko SOS, lokátor vytočí číslo mého telefonu a funguje prakticky jako telefon. Pokoušel jsem se lokétor resetovat pomocí SMS : adminpassword13142324 , ale nedostal jsem žádnou odezvu pomocí SMS. Prosím o radu a budu vděčný za každou odpověď.
    22.11.2012 08:43 kamil5 | skóre: 2
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HOWTO: GPS tracker TK102/TK201 a GPRS přenosy (6x aktual.)
    Podarilo se to vyresit ? Mam podobny problem
    14.1.2013 17:04 Mirouch
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HOWTO: GPS tracker TK102/TK201 a GPRS přenosy (6x aktual.)
    Zdravím TK 102 na beginheslo nekomunikuje. Po deseti tónech prozvonění mi to vezme a ještě jsem neobdržel ze zařízení jedinou sms.Jak pokračovat, nebude potřeba přeflešovat?:(
    14.2.2016 23:55 exxxi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HOWTO: GPS tracker TK102/TK201 a GPRS přenosy (6x aktual.)
    Mě se povedlo beginheslo použít z O2 sms brány, protože ta posílá telefonní číslo bez +420. Jinak ani po dvaceti telefonátech se mi číslo jako admin neuložilo.
    12.12.2012 12:51 Pavel
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HOWTO: GPS tracker TK102/TK201 a GPRS přenosy (6x aktual.)
    Zdravím všechny. Zajímalo by mě jaké SIM karty (služby) v zařízeních používáte a kolik to přenáší dat. Přenost dat je totiž někdy dost přísně zpoplatněn. Vzhledem k tomu, že se dá dneska už sehnat přímo české zařízení v ceně kolem 3000 a to i se službou a datovým přenosrm na rok (cca 1000 kč z celkové ceny) tak nevím, jestli se vyplatí dávat vlstní SIM, navíc do zařízení z číny bez záruky za 100dolarů. Díky za info.
    29.1.2013 13:30 Lucas
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HOWTO: GPS tracker TK102/TK201 a GPRS přenosy (6x aktual.)
    Mám TK102 a spolehlivě sloužil asi rok a půl. V té době mi zachránil 14 dní koupenou Škodu Otavia II, kdy mi v Praze zmizela a byla zaparkovaná na "vychladnutí" na druhém konci města. PČR se divili, že jsem si ji našel sám a oni to jen sepsali. Po nějaké době se tracker nepřihlásil do sítě a pomohlo jen vyndání baterie a teď už nenaběhne vůbec. Signalizační dioda jen bliká a nic. Máte někdo podobnou zkušenost? Pomohl by flash firmware? Děkuji za pomoc.

    xbadboy@seznam.cz
    10.4.2013 14:43 kapa.daniel
    Rozbalit Rozbalit vše GPS tracker TK102/TK201 a GPRS přenosy (6x aktual.)
    zdravím, zaobstarali sme do firmy GPS tracker TK102, bohužiaľ neodpovedá na žiadne sms, ani "begin123456", má niekto podobnú skúsenosť? Je to iba naša chyba pri set upe alebo to môže byť niečo iné?
    17.7.2013 10:18 tomi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: GPS tracker TK102/TK201 a GPRS přenosy (6x aktual.)
    ja mam tiez ten problem, ze neodpoveda na nic! sms-ku prijme, ale uz neodpoveda...
    17.10.2013 14:20 Tomáš Z:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HOWTO: GPS tracker TK102/TK201 a GPRS přenosy (6x aktual.)
    Mám koupen TK 102 a dělá mne to že mne pořád posílá Help me jak je popsáno výše. Jak lze toto zrušit ? Poradí mne někdo prosím ?
    25.1.2014 13:40 micro
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HOWTO: GPS tracker TK102/TK201 a GPRS přenosy (6x aktual.)
    Vypne se tím , že se ne něj zavolá z čísla, na které choděj SMSky
    24.1.2014 21:52 Honza
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HOWTO: GPS tracker TK102/TK201 a GPRS přenosy (6x aktual.)
    Dnes mi přišel GPS TK 102 od přátel z Číny. Je to již můj několikátý, protože jeden jsem při totální havárii éra zničil a další mi byl 3x (!!!) vyměněn než začal fungovat a jeho fungování před časem skončilo ... Takže jsem se nepoučil a mám nový. Tento nový a úspěšně zprovozněný přístroj však ukazuje z přesností cca 1000 m. Za stejných podmínek kamarádův TK 102 ukazuje s přesností 5 m. Neví někdo v čem by mohl být problém ?
    2.5.2014 14:10 Radka
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HOWTO: GPS tracker TK102/TK201 a GPRS přenosy (6x aktual.)
    Dobrý den, nevie mi niekto pomôcť???? Mám kupeny gps tracker 102 a posiela mi na mobil iba nulové súradnice, bez času a dátumu, neviem sa dalej pohnuť, nemožem ho používať...
    5.11.2014 08:08 asd
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HOWTO: GPS tracker TK102/TK201 a GPRS přenosy (6x aktual.)
    co mám uvést v nastavení APN? jestli tenhle topic ještě někdo komentuje, jak jste udělal přeposílání sms do určitého mobilu?
    16.12.2014 19:08 Boža66
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HOWTO: GPS tracker TK102/TK201 a GPRS přenosy (6x aktual.)
    potreboval bych radu jestli nekdo vzyresil dela mi to same po nastaveni GPRS123456 mi prijde potvrzení GPRS OK ! ale GPRS není aktivní :( po prikazu check123456 mi to potvrdi ...GPRS OFF... nemate nekdo podobnou zkusenost? APN u T-MOBILE staci "internet" nebo pisete "internet.t-mobile.cz" ? zkousel jsem oboji vysledek porad stejny
    19.12.2014 22:23 sweet factory
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HOWTO: GPS tracker TK102/TK201 a GPRS přenosy (6x aktual.)
    U APN je třeba nastavit celý řetezec, tedy internet.t-mobile.cz a hlavně username gprs a heslo gprs, tedy příkaz: "APN123456 internet.t-mobile.cz gprs gprs" následně je třeba aktivovat gprs příkazem "GPRS123456", dojde potvzení "gprs ok!". Pak to chvíli trvá, než se naváže GPRS spojení. Důležité je to username a heslo pro APNko.
    24.1.2015 23:34 Miki70
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HOWTO: GPS tracker TK102/TK201 a GPRS přenosy (6x aktual.)
    Prosim Ta mam presne ten isty problem ako boza66. Na slovensky telekom sa zadava "apn123456 internet" pride mi odpoved "apn ok", meno a heslo ma byt prazdne. Aktivujem "gprs123456" dojde "gprs ok". Skusal som 3 servery a nechce to chodit nikam. Co s tym?
    18.3.2015 18:19 tk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HOWTO: GPS tracker TK102/TK201 a GPRS přenosy (6x aktual.)
    starý tk 102 jsem vyhodil do popelnice pro nefunkčnost/hlasil polohu jednou ihned,jindy až za 30 min.,koupil jsem nový a nejde mě přihlásit,že už jedna přihláška na orange je / ten vyhozený /, co s tím? nejde to nějak obejít?
    5.6.2015 07:33 michal6652
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HOWTO: GPS tracker TK102/TK201 a GPRS přenosy (6x aktual.)
    dobry den mam problem s TK 102 porad me to pise NOT SMS MODE! nevite co mam kde spatne nastaveno . diky za pomoc
    7.1.2016 14:53 Ostravar
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HOWTO: GPS tracker TK102/TK201 a GPRS přenosy (6x aktual.)

    <code>Na webu je k dispozici výborná služba GpsGate.com, která toto zařízení podporuje (dokonce primárně, bez jakéhokoli speciálního nastavení!) a mimo zobrazení aktuální polohy a historie má i mnoho dalších funkcí. K dispozici je i placená verze, základní je však zdarma a domnívám se, že většině uživatelů bude naprosto postačovat.

    TK-102 lze přidat v nastavení zadáním IMEI zařízení (lze získat přes SMS příkazem imei<heslo>) a nasměrováním trackeru na server 69.10.131.178 a port 30176. Podle intervalu, který nastavíte pro přenášení dat se vám bude váš tracker pak zobrazovat na mapě.</code>

    Kde se to v té službě nastavuje? Nepřišel jsem na to. Díky.

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.