Byla vydána nová stabilní verze 24.05 linuxové distribuce NixOS (Wikipedie). Její kódové označení je Uakari. Podrobný přehled novinek v poznámkách k vydání. O balíčky se v NixOS stará správce balíčků Nix.
Byla vydána nová verze 1.48.0 sady nástrojů pro správu síťových připojení NetworkManager. Novinkám se v příspěvku na blogu NetworkManageru věnuje Fernando F. Mancera. Mimo jiné se v nastavení místo mac-address-blacklist nově používá mac-address-denylist.
Před 25 lety, 31. května 1999, započal vývoj grafického editoru Krita (Wikipedie). Tenkrát ještě pod názvem KImageShop a později pod názvem Krayon.
Farid Abdelnour se v příspěvku na blogu rozepsal o novinkám v nejnovější verzi 24.05.0 editoru videa Kdenlive (Wikipedie). Ke stažení brzy také na Flathubu.
David Revoy, autor mj. komiksu Pepper&Carrot, se rozepsal o své aktuální grafické pracovní stanici: Debian 12 Bookworm, okenní systém X11, KDE Plasma 5.27, …
Wayland (Wikipedie) byl vydán ve verzi 1.23.0. Z novinek lze vypíchnout podporu OpenBSD.
Craig Loewen na blogu Microsoftu představil novinky ve Windows Subsystému pro Linux (WSL). Vypíchnout lze GUI aplikaci pro nastavování WSL nebo správu WSL z Dev Home.
V sobotu 1. června lze navštívit Maker Faire Ostrava, festival plný workshopů, interaktivních činností a především nadšených a zvídavých lidí.
Webový server Caddy (Wikipedie) s celou řadou zajímavých vlastností byl vydán ve verzi 2.8 (𝕏). Přehled novinek na GitHubu.
Byla vydána verze 3.0 (@, 𝕏) svobodného softwaru HAProxy (The Reliable, High Performance TCP/HTTP Load Balancer; Wikipedie) řešícího vysokou dostupnost, vyvažování zátěže a reverzní proxy. Detailní přehled novinek v příspěvku na blogu společnosti HAProxy Technologies.
se zeptej ovococucníčka z čeho doma jako dělaj sněhový pusinky ;D
já to vědět nechci :D :D :D :D
pusinky z fazolí nebo cizry neni to podvod :O :O
proč ne rovnou z čočkový polívky jako :D :D
How to make meringues
sněhový pusinkysupr :D :D ale dvě hoďky a něco v troubě to je šílený si myslim!! sem slyšela že nějak kolem ani ne 80°C chcípne většina běžnejch mrňavejch breberek a bacilů co v tom muže bejt a tý teploty se musí dosáhnout v celým tom pečeným jídle. když tam uďály jakoby ty velký bobky a pekli je při těch 90°C tak to dlouho trvá než to proleze dovnitř v celý tý pusince :'( jak je ta pusinka velká tak si myslim že kdyby se jako pekla při větší teplotě a kratší době tak by jako mohla praskat na povrchu jak by tam už byla upečená a jak by se uvnitř jako ještě roztahovala ta studená hmota :'(
z pytlíku jsem vytlačila jako menší bobky než v tom videjku takže ty čísla neseděj. podobný hodnoty se opakujou ve víc receptech na netu takže to mam u sebe dobře si jako myslim ;D
jo a s tim skladováním nevim. se neskladovaly zase tak dlouho aby se to nějak stačilo projevit :D :D
sse příště budu snažit aby měl jako nějakou pointu teda ;D
daj se i bez cukru slazený medem prej ;D
se mi nelíbí jak je jakoby jenom napůl polívka a napůl kaše to je takový divný
Tiskni Sdílej: