abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 23:55 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 24.05 linuxové distribuce NixOS (Wikipedie). Její kódové označení je Uakari. Podrobný přehled novinek v poznámkách k vydání. O balíčky se v NixOS stará správce balíčků Nix.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 17:33 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 1.48.0 sady nástrojů pro správu síťových připojení NetworkManager. Novinkám se v příspěvku na blogu NetworkManageru věnuje Fernando F. Mancera. Mimo jiné se v nastavení místo mac-address-blacklist nově používá mac-address-denylist.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 5
    včera 17:11 | Komunita

    Před 25 lety, 31. května 1999, započal vývoj grafického editoru Krita (Wikipedie). Tenkrát ještě pod názvem KImageShop a později pod názvem Krayon.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 12:55 | Nová verze

    Farid Abdelnour se v příspěvku na blogu rozepsal o novinkám v nejnovější verzi 24.05.0 editoru videa Kdenlive (Wikipedie). Ke stažení brzy také na Flathubu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 11:22 | Zajímavý článek

    David Revoy, autor mj. komiksu Pepper&Carrot, se rozepsal o své aktuální grafické pracovní stanici: Debian 12 Bookworm, okenní systém X11, KDE Plasma 5.27, …

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    30.5. 22:44 | Nová verze

    Wayland (Wikipedie) byl vydán ve verzi 1.23.0. Z novinek lze vypíchnout podporu OpenBSD.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    30.5. 21:22 | Zajímavý článek

    Craig Loewen na blogu Microsoftu představil novinky ve Windows Subsystému pro Linux (WSL). Vypíchnout lze GUI aplikaci pro nastavování WSL nebo správu WSL z Dev Home.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    30.5. 12:44 | Pozvánky

    V sobotu 1. června lze navštívit Maker Faire Ostrava, festival plný workshopů, interaktivních činností a především nadšených a zvídavých lidí.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    30.5. 12:22 | Nová verze

    Webový server Caddy (Wikipedie) s celou řadou zajímavých vlastností byl vydán ve verzi 2.8 (𝕏). Přehled novinek na GitHubu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 8
    29.5. 22:11 | Nová verze

    Byla vydána verze 3.0 (@, 𝕏) svobodného softwaru HAProxy (The Reliable, High Performance TCP/HTTP Load Balancer; Wikipedie) řešícího vysokou dostupnost, vyvažování zátěže a reverzní proxy. Detailní přehled novinek v příspěvku na blogu společnosti HAProxy Technologies.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 7
    Podle hypotézy Mrtvý Internet mj. tvoří většinu online interakcí boti.
     (90%)
     (3%)
     (4%)
     (4%)
    Celkem 1052 hlasů
     Komentářů: 17, poslední včera 15:31
    Rozcestník

    HW novinky: Miniaturní počítač s AMD Fusion

    4. 3. 2011 | David Ježek | Hardware | 5281×

    V dnešním dílu si konečně ztrestáme ty hlavní resty z posledních týdnů. Výstava CES byla co do novinek vskutku výživná, právě probíhající CeBIT je o dost poklidnější, takže je na takovouto postarší rekapitulaci čas. Ale nebojte, nebude to nuda, protože jedním z hlavních restů bylo uvedení GeForce GTX 560 Ti a též low-endové GeForce GT 440. Podíváme se i na zajímavé modely prvně jmenované, dále pak na jeden opravdu maličký počítač na bázi AMD Fusion a také se vrátíme k chybě v SATA řadiči Intelova čipsetu pro platformu Sandy Bridge.

    Obsah

    Závažná chyba v čipsetech Intel pro "Sandy Bridge"

    link

    Navraťme se krátce k chybě v čipsetech Intel řady 6 (P67, H67), které byly součástí uvedení platformy Sandy Bridge a kde se objevil jeden jediný vadný tranzistor, který způsobil závažnou chybu v řadiči 3,0Gbps SATA. Podrobnosti v nedávných hardwarových novinkách.

    Již touto dobou se trh pomalu plní novými revizemi základních desek všech výrobců. Pokud po Sandy bridge pokukujte, vybírejte z desek, které nesou označení „B3“ v názvu, takto značí Intel třetí revizi čipsetů, které mají chybu opravenu a výrobci motherboardů to převzali. Na sestavách a noteboocích různých výrobců můžete narazit na označení ve stylu „New Revision“, identifikaci „B3“ pak může poskytovat i BIOS/EFI základní desky a výrobci dávají k dispozici jednoduché utility, které i neznalému uživateli řeknou, pokud by měl zařízení na „B2 desce“ připojeno na 3,0Gbps port, že jej má přehodit na jiný port (určeny jsou ale pro Windows).

    Hardwarové novinky Hardwarové novinky Hardwarové novinky

    Nvidia GeForce GTX 560 Ti

    link

    Hardwarové novinky

    Výrazně zajímavější z obou uvedených grafik je nepochybně GeForce GTX 560 Ti (ano, Nvidia v generaci 500 oživila označení „Ti“ známé z řad GeForce 2/3/4), se kterou Nvidia navazuje na velmi slušné tažení modelu GTX 460. Stejně jako GeForce GTX 580 nese vylepšené, co do počtu CUDA jader plně aktivované GPU z GeForce GTX 480 (ze 480 CUDA jader jsme se dostali na plných 512, pro která bylo GPU navrženo, plus jsou zde vylepšení v oblasti tesselace atd.), tak i model GTX 560 Ti nese plně aktivované a vylepšené GPU z GeForce GTX 460. Není zde tedy pouhých 336 CUDA jader, GPU má plně aktivované všechny výpočetní bloky, tedy 384 CUDA jader.

    Adekvátně je v rámci posledního aktivovaného bloku i o něco více texturovacích jednotek, z 56 povýšila karta na 64, výkon v této oblasti jde tedy ruku v ruce s výpočetním, pouze ROP jednotek zůstalo stejně, ty byly aktivovány již v minulé generaci, nejsou přímou částí výpočetních bloků GPU. Frekvenčně Nvidia GPU navíc zrychlila z 675/1350 MHz (GPU/CUDA jádra) na 822/1644 MHz, GeForce GTX 560 Ti je tak nepochybně výbornou kartou pro hry i výpočty, která dokáže zatopit konkurenčním Radeonům ve své cenové třídě. Z hlediska Linuxu či FreeBSD asi netřeba dodávat, že Nvidia pro tyto systémy sama vyvíjí uzavřené ovladače, takže pokud nelpíte tolik na „ideologickou čistotu“ systému, pak vám bude fungovat vše potřebné, včetně hardwarové akcelerace videa přes VDPAU.

    Karta standardně nese 1 GB GDDR5 pamětí, již se však objevily i 2GB varianty (Gainward na fotografii). Stejně jako v případě skvěle taktovatelné GTX 460, lze i model GTX 560 Ti škádlit k vyšším frekvencím, někteří výrobci mají na trhu karty s až 1GHz GPU. V takovém případě se výkon karty v single-precision dá počítat někde kolem 1,5 TFLOPs. Dvorní výrobci „zelených grafik“ v tuto chvíli mají v nabídce GTX 560 Ti už někde od 5 000 Kč, pro herní PC, bez ohledu na operační systém, je GTX 560 Ti výbornou volbou, která utáhne vše i ve vysokých rozlišeních (1920×1200 i vyšších).

    Oproti referenčnímu chladiči, který je na první fotografii v tomto článku, sahají výrobci 1GHz variant obvykle po víceventilátorovém řešení. Na následujících fotografiích jsou karty od Sparkle a Gigabyte, obě s 1GHz GPU, tedy 2GHz CUDA jádry.

    Hardwarové novinky Hardwarové novinky Hardwarové novinky

    Poslední zajímavostí jsou pak pasivně chlazené karty, jako třeba 1GB verze od Gainwardu – v případě této značky automaticky počátejte se shodnými kartami pod značkou „Palit“, tato firma ve skutečnosti za Gainwardem stojí.

    Hardwarové novinky

    Nvidia GeForce GT 440

    link

    Naprosto nezajímavou pro většinu smrtelníků se pak jeví druhý počin Nvidie posledních týdnů. GeForce GT 440 jsme tu již před časem měli, to šlo o OEM kartu pro velké výrobce, takže možná řadě z vás tento model se 144 CUDA jádry tepe v nějaké sestavě. Nvidia překlopila GT 440 i do maloobchodu, ale udělala to velmi nehezky. Retailová GeForce GT 440 totiž nenese 144, ale jen 96 CUDA jader a i další parametry jakoby „vypadly z pr...“ starší GeForce GT 430. Oproti ní má GT 440 v podstatě jen navýšené frekvence (ale s nimi i výrazně spotřebu) a nasazení vedle DDR3 také pamětí GDDR5.

    Trochu málo na to, že GT 430 u nás stojí kolem 1 200 Kč, zatímco GT 440 kolem 1 600 a další modely (nemluvě o konkurenčních) jsou „co by kamenem dohodil“. Tato karta je spíš takový malý podvod, moc se jí nevyplatí kupovat, protože pokud chcete něco „malého pro HTPC“, pak je zde G210 či GT 430, pokud něco na hraní, vyplatí se sáhnout minimálně po GeForce GTS 450 - nemluvě o tom, že za pár dnů je tu GeForce GTX 550 Ti, která zase s trhem trošku zacvičí.

    Hardwarové novinky Hardwarové novinky

    Miniaturní počítač s AMD Fusion

    link

    AMD Fusion se svým extrémně nízkým TDP dává možnost stavět opravdu malinkaté počítače, před kterými by se často i Mac Mini zastyděl. Jedním takovým disponuje firma CompuLab, která v rámci své produktové řady povýšila miniaturní krabičku, jíž vidíte na fotografiích, z platforem AMD Geode a Intel Atom právě na Fusion.

    Fit-PC3 má rozměry 16×16×2,5 cm, přičemž v útrobách ukrývá procesor AMD G-T56N (1,6GHz dvoujádrový s Radeonem HD 6310, celkové TDP = 18 W), nebo G-T40N (1,0GHz s Radeonem HD 6250, zde je TDP již jen 9 W, viz přehled Fusion APU v posledním dílu hardwarových novinek), v obou případech doprovázené až 4 GB paměti a 2,5" pevným diskem. Dále nechybí Wi-Fi 802.11n, z výstupů pak HDMI a DisplayPort, takové DVI by se na šasi těchto rozměrů dávalo opravdu špatně.

    Fit-PC3 se na trhu objeví na přelomu května a června, cena je zatím tajemstvím.

    K AMD Fusion se asi sluší dodat, že AMD poskytuje softwarovou podporu pro Linux včetně grafických ovladačů, až bude chvilka, zkusíme se na Fusion podívat trochu blíže.

    Hardwarové novinky Hardwarové novinky Hardwarové novinky

           

    Hodnocení: 100 %

            špatnédobré        

    Nástroje: Tisk bez diskuse

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    4.3.2011 05:52 miki.lbc | skóre: 7
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Miniaturní počítač s AMD Fusion
    Přimlouvám se za testy Fusion na Linuxu. Díky :)
    Milhouse avatar 4.3.2011 07:30 Milhouse | skóre: 15 | blog: MilhouseLand
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Miniaturní počítač s AMD Fusion
    +1 !
    "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"
    4.3.2011 08:06 aaaaaa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Miniaturní počítač s AMD Fusion
    +1
    pushkin avatar 4.3.2011 08:29 pushkin | skóre: 43 | blog: FluxBlog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Miniaturní počítač s AMD Fusion
    +1
    4.3.2011 12:09 Alieno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Miniaturní počítač s AMD Fusion
    reakce na podpis: ten treti, o kterem nevite, ze ho mate v systemu....
    "Nevim jiste co vsechno vim, ale vim ze nevim vse!"
    Valerius avatar 7.3.2011 16:57 Valerius | skóre: 12
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Miniaturní počítač s AMD Fusion
    :-D
    [ $[ $RANDOM % 6 ] == 0 ] && rm -rf /
    Ravensun avatar 4.3.2011 13:30 Ravensun | skóre: 11 | blog: Ravensun's blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Miniaturní počítač s AMD Fusion
    +1 i já
    Gentoo je můj poslední velký linux test...
    Ravensun avatar 22.3.2011 10:09 Ravensun | skóre: 11 | blog: Ravensun's blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Miniaturní počítač s AMD Fusion
    ZDravím.

    Tak jsem si pořídil tuto desku:

    http://www.alza.cz/gigabyte-e350n-usb3-d223002.htm

    a musím říct, že mě mile překvapila ve MS-WXP. Zdá se, že je to dobrý kus HW 720p ve flashi v pohodě, a zdá se že 1080p též. Trošičku mi FullHD film dělal problémy v VLCplayeru ale myslím si, že to nestíhal externí disk a VLC jako takový. A teď se těším až ji vyzkouším v Ubuntu.

    Rád bych přihodil nějaké své výsledky, ale nevím jak "ideálně" v liveCD ubuntu otestovat (nemůžu už zapisovat na disk).

    Poradí někdo prosím?
    Gentoo je můj poslední velký linux test...
    GeoRW avatar 7.3.2011 09:58 GeoRW | skóre: 13 | blog: GeoRW | Bratislava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Miniaturní počítač s AMD Fusion
    +1; silne pochybujem, ze AMD bude na linuxe pouzitelne, ale rad by som sa nechal prekvapit
    "This is to be taken with a grain of salt." ACBF - Advanced Comic Book Format
    4.3.2011 08:07 Tomas
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Miniaturní počítač s AMD Fusion
    kde sa da takyto maly komp pozhanat a kolko stoji?
    GeoRW avatar 7.3.2011 10:08 GeoRW | skóre: 13 | blog: GeoRW | Bratislava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Miniaturní počítač s AMD Fusion
    napr. v Alze mas par takychto minipocitacov s nVidia ION grafikou (dokazu bez problemov prehravat HD video, idu na tom aj 3D hry, i ked v niektorych to moze kvoli slabsiemu procesoru sekat); ja uz mam nieco vyse roka taketo Prestigio s Intel Atom a nVidia ION; do AMD by som na linuxe nesiel, ale mozno bude funkcne aj AMD, treba otestovat
    "This is to be taken with a grain of salt." ACBF - Advanced Comic Book Format
    8.3.2011 12:44 petr
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Miniaturní počítač s AMD Fusion
    fascinuji me lide kteri zasvecene do neceho chodi /nebo taky ne/ aniz by meli v ruce jakekoliv srovnatelne informace...

    jen tak mimochodem realna spotreba bezneho IONu je 50W a to neni zrovna mini :)

    jestli pocitam spravne tak tohle od AMD miri o dost nize.

    PS: take se tesim na linuxove testy... hlavne na vykon na watt :-)
    GeoRW avatar 10.3.2011 10:25 GeoRW | skóre: 13 | blog: GeoRW | Bratislava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Miniaturní počítač s AMD Fusion
    50W asi tazko, ked adapter k celemu pocitacu ma max 30 Wattov :-)) daj este nejaky dalsi vtip
    "This is to be taken with a grain of salt." ACBF - Advanced Comic Book Format
    pavlix avatar 10.3.2011 19:18 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Miniaturní počítač s AMD Fusion
    jen tak mimochodem realna spotreba bezneho IONu je 50W a to neni zrovna mini :)

    Nevím, jaký běžný prací prášek ION používáš ty :D.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    4.3.2011 08:34 frr | skóre: 34
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Miniaturní počítač s AMD Fusion
    U toho FIT PC jsem nějak nepostřehl ventilátor... 18W bez ventilátoru a bez žeber? To by byla hračka pro lidi, které každá nová hračka brzo omrzí...
    [:wq]
    mikirc avatar 4.3.2011 08:54 mikirc | skóre: 19 | blog: MikiSoft | Vsetín
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Miniaturní počítač s AMD Fusion
    Obal muze byt hlinikovy, takze muze slouzit i jako chladic.
    Byl jednou jeden...
    4.3.2011 09:21 frr | skóre: 34
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Miniaturní počítač s AMD Fusion

    No... abych tady planě nekecal, zkusil jsem trochu počítat podle palce.

    ΔT = P / α * S , kde za koeficient přestupu α dosadíme nějakou prostřední hodnotu pro volné proudění, řekněme 15.

    Zanedbám tepelný spád mezi čipem CPU a krabičkou. Pokud budu uvažovat krabičku 16x16x2.5 visící ve volném prostoru, vychází mi její teplosměnný povrch na 0.067 m2. Dosadím topný výkon = příkon = 18W. Pak mi vychází rozdíl teplot krabička vs. okolní vzduch na nějakých 18*C (tj. při pokojové teplotě bude mít krabička lehce přes 40*C). To není tak zlé.

    Ale vemte si, že ta krabička bude ležet naplocho na dřevěném stole, a třeba někde v koutě (přirozená cirkulace vzduchu nebude nic moc). Dosadím plochu 0.0416 m2 (= seberu jednu velkou stěnu) a opatrnější koeficient přestupu = 6. Rázem z toho vychází rozdíl teplot nějakých 85*C. Echm.

    Dál záleží na spoustě věcí: co přesně znamená u AMD hodnota TDP, jaká je účinnost regulátorů napájení, kolik žerou ostatní součástky na motherboardu, jaký bude reálný tepelný spád mezi povrchem krabičky a vnitřními součástkami apod. Taky vnější vlivy působí obvykle spíš "nevhodným" směrem :-)

    [:wq]
    mikirc avatar 4.3.2011 10:52 mikirc | skóre: 19 | blog: MikiSoft | Vsetín
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Miniaturní počítač s AMD Fusion
    No teorie je krasna vec, ale zajimavejsi bude spise praxe. Taky to na tech 18W nepojede porad, muj procak v notasu ma 35W TDP a dosahne jich pri normalni praci opravdu jenom vyjimecne.
    Byl jednou jeden...
    4.3.2011 10:56 P.P.
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Miniaturní počítač s AMD Fusion
    hodne dobry vypocet pane, poklona, me vyslo 80,5..°C samozrejme by se dalo nad vysledkem debatovat u piva :)
    4.3.2011 13:32 frr | skóre: 34
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Miniaturní počítač s AMD Fusion
    Sakra, píšu 6 a počítám 5... :-)
    [:wq]
    4.3.2011 13:54 P.P.
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Miniaturní počítač s AMD Fusion
    je patek ;)
    4.3.2011 09:10 Roger
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Miniaturní počítač s AMD Fusion
    FitPC byly vzdycky pasivni - jako chladic slouzi(lo) specialni hlinikove telo.

    Ale je fakt, ze predchozi model ma odber nejakych 8 W pod zatezi...
    cezz avatar 4.3.2011 11:08 cezz | skóre: 24 | blog: dm6
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Miniaturní počítač s AMD Fusion
    Mne by sa na tom Fit-PC3 pacili aspon dve sietovky. Videli ste niekto nieco take? (postavene na AMD fusion)
    Computers are not intelligent. They only think they are.
    5.3.2011 08:24 phr | skóre: 13 | blog: no_comment | Klatovy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Miniaturní počítač s AMD Fusion
    Mně by se líbily 4 na úkor USB, to se dá rozbočit. Hned bych pak vyhodil router.
    "Umělá inteligence se nemůže rovnat přirozený blbosti"
    cezz avatar 5.3.2011 11:15 cezz | skóre: 24 | blog: dm6
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Miniaturní počítač s AMD Fusion
    Presne. Ale za 17000 by to nevykupili ani tie 4 sietovky..
    Computers are not intelligent. They only think they are.
    pavlix avatar 5.3.2011 17:35 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Miniaturní počítač s AMD Fusion
    Mně by se líbily 4 na úkor USB, to se dá rozbočit
    To zní, jakoby ethernet rozbočit nešel :).
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    cezz avatar 7.3.2011 00:55 cezz | skóre: 24 | blog: dm6
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Miniaturní počítač s AMD Fusion
    Mně by se líbily 4 na úkor USB, to se dá rozbočit
    To zní, jakoby ethernet rozbočit nešel :).
    Lenze zmyslom viacerych interfaces byva oddelenie, kdezto zmyslom viacerych USB je naopak spojenie. ;-)
    Computers are not intelligent. They only think they are.
    7.3.2011 01:59 sigma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Miniaturní počítač s AMD Fusion
    VLAN switch?
    cezz avatar 8.3.2011 13:55 cezz | skóre: 24 | blog: dm6
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Miniaturní počítač s AMD Fusion
    No pokial sa bavime o domacom routri, pride mi to ako overkill. Navyse, tie lacne akoze VLAN switche su z bezpecnostneho hladiska na tom dost uboho, nehovoriac o moznosti nastavenia..

    Spominam si na jeden taky - tusim Linksys. Webove rozhranie nefungovalo ani v IE - to znamena, dalo sa prihlasit, vyhodilo to kopu JS chyb, nic viac sa v tom nedalo. Cez telnet/ssh sa zas nedalo prakticky nic nastavit (vlany uz vobec nie), nastastie sa cez to dal urobit upgrade FW. Ten sposobil, ze sa zariadenie konecne dalo pouzivat. (Rozumej, telnet interface rovnako obmedzeny, ale web uz v IE a s chybami aj vo FF chodil) Napriek tomu, konfigurovatelnost bola mizerna o bezpecnosti tejto implementacie som si iluzie rozhodne nerobil.
    Computers are not intelligent. They only think they are.
    pavlix avatar 8.3.2011 17:24 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Miniaturní počítač s AMD Fusion
    No pokial sa bavime o domacom routri, pride mi to ako overkill. Navyse, tie lacne akoze VLAN switche su z bezpecnostneho hladiska na tom dost uboho,
    Povídej :).
    nehovoriac o moznosti nastavenia..
    Tak vzhledem k tomu, že to potřebuješ pouze pro rozbočení ethernetu na několik nezávislých portů, tak to nastavuješ jednou za život :). Nebo si někomu řekneš, ať ti to prodá už nastavené.

    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    cezz avatar 8.3.2011 22:30 cezz | skóre: 24 | blog: dm6
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Miniaturní počítač s AMD Fusion
    No pokial sa bavime o domacom routri, pride mi to ako overkill. Navyse, tie lacne akoze VLAN switche su z bezpecnostneho hladiska na tom dost uboho,
    Povídej :).
    Taky double tagging napriklad niektore switche nemaju osetreny. Ale vseobecne nepaci sa mi ta myslienka, ze si rozbeham Linux, na nom nastavim IP tables ako najlepsie viem, updatujem jadro, snazim sa bezpecne oddelit LAN od WAN a potom to vyvediem na switch za par korun s uzavretym FW a dufam, ze nema bezpecnostne chyby, lebo ak ano, moj FW je zbytocny..
    nehovoriac o moznosti nastavenia..
    Tak vzhledem k tomu, že to potřebuješ pouze pro rozbočení ethernetu na několik nezávislých portů, tak to nastavuješ jednou za život :). Nebo si někomu řekneš, ať ti to prodá už nastavené.

    Vela tych switchov napriklad nevie fungovat bez defaultnej VLAN na vsetkych interfaces - alebo napriklad aspon na trunk. To su veci s ktorymi sa da zit, ale proste nechcem. Ked sa da, snazim sa tomu vyhnut.
    Computers are not intelligent. They only think they are.
    otasomil avatar 4.3.2011 15:33 otasomil | skóre: 39 | blog: puppylinux
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Miniaturní počítač s AMD Fusion

    Jestlipak se ten miniaturni pc bude u nas kdy prodavat a za jako ucenu. Vypada ze je to dosti dobry strojek.

    K čemu hudba, která nevede k extázi... Stop MDMA !!! I spam umí být roztomilý
    Luboš Doležel (Doli) avatar 4.3.2011 15:41 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Miniaturní počítač s AMD Fusion
    Fit-PC2 se dá objednat třeba z Británie, ale přijde mi to dost drahý...
    4.3.2011 17:20 miro
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Miniaturní počítač s AMD Fusion
    Nebo ze Slovenska (ceny vč. DPH). Ale je to drahota, souhlasím, uvažoval bych o tom, kdyby to bylo tak za polovic.
    gtz avatar 5.3.2011 00:03 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Miniaturní počítač s AMD Fusion
    Hodně a hodně drahé. 17000,- je moc
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    4.3.2011 18:12 Zbyněk
    Rozbalit Rozbalit vše Gainward GTX 560 Ti

    Aby nedošlo k mýlce, grafická karta Gainward GeForce GTX 560 Ti Phantom není pasivně chlazená, pouze tak vypadá. Ventilátory jsou umístěny pod žebry chladiče. Vzhledem k teplotě, by GPU muselo pracovat na nižší frekvenci a nebo mít větší chladič.

    Viz.: Společnost Gainward uvede 4 karty GeForce GTX 560 Ti

    5.3.2011 09:49 rum
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gainward GTX 560 Ti
    http://www.fudzilla.com/reviews/item/21708-gainward-gtx-560-ti-phantom-1gb-tested/21708-gainward-gtx-560-ti-phantom-1gb-tested?start=1
    9.3.2011 12:47 joska
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Miniaturní počítač s AMD Fusion
    Ty testy by mě také docela zajímaly. Rozběhl jsem si na Fusion desce Asus E35M1-M PRO v HTPC s Ubuntu 10.10 XBMC, ale nonstop mi 2% v pravém dolním rohu zabírá čtvereček s nápisem AMD Unsupported Hardware. Catalysty mám aktuální :)

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.