abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 23:55 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 24.05 linuxové distribuce NixOS (Wikipedie). Její kódové označení je Uakari. Podrobný přehled novinek v poznámkách k vydání. O balíčky se v NixOS stará správce balíčků Nix.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 17:33 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 1.48.0 sady nástrojů pro správu síťových připojení NetworkManager. Novinkám se v příspěvku na blogu NetworkManageru věnuje Fernando F. Mancera. Mimo jiné se v nastavení místo mac-address-blacklist nově používá mac-address-denylist.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 5
    včera 17:11 | Komunita

    Před 25 lety, 31. května 1999, započal vývoj grafického editoru Krita (Wikipedie). Tenkrát ještě pod názvem KImageShop a později pod názvem Krayon.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 12:55 | Nová verze

    Farid Abdelnour se v příspěvku na blogu rozepsal o novinkám v nejnovější verzi 24.05.0 editoru videa Kdenlive (Wikipedie). Ke stažení brzy také na Flathubu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 11:22 | Zajímavý článek

    David Revoy, autor mj. komiksu Pepper&Carrot, se rozepsal o své aktuální grafické pracovní stanici: Debian 12 Bookworm, okenní systém X11, KDE Plasma 5.27, …

    Ladislav Hagara | Komentářů: 5
    30.5. 22:44 | Nová verze

    Wayland (Wikipedie) byl vydán ve verzi 1.23.0. Z novinek lze vypíchnout podporu OpenBSD.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    30.5. 21:22 | Zajímavý článek

    Craig Loewen na blogu Microsoftu představil novinky ve Windows Subsystému pro Linux (WSL). Vypíchnout lze GUI aplikaci pro nastavování WSL nebo správu WSL z Dev Home.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    30.5. 12:44 | Pozvánky

    V sobotu 1. června lze navštívit Maker Faire Ostrava, festival plný workshopů, interaktivních činností a především nadšených a zvídavých lidí.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    30.5. 12:22 | Nová verze

    Webový server Caddy (Wikipedie) s celou řadou zajímavých vlastností byl vydán ve verzi 2.8 (𝕏). Přehled novinek na GitHubu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 8
    29.5. 22:11 | Nová verze

    Byla vydána verze 3.0 (@, 𝕏) svobodného softwaru HAProxy (The Reliable, High Performance TCP/HTTP Load Balancer; Wikipedie) řešícího vysokou dostupnost, vyvažování zátěže a reverzní proxy. Detailní přehled novinek v příspěvku na blogu společnosti HAProxy Technologies.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 7
    Podle hypotézy Mrtvý Internet mj. tvoří většinu online interakcí boti.
     (90%)
     (3%)
     (4%)
     (4%)
    Celkem 1054 hlasů
     Komentářů: 17, poslední včera 15:31
    Rozcestník

    Týden na ITBiz.cz –„Hostované“ ERP pro střední a velké firmy realitou, vectoring VDSL2 a pevné linky s rychlostí 100 Mbit/s

    9. 5. 2016 | Redakce | Různé | 1542×

    Téměř věčná baterie z nanovláken, nová pravidla pro roamingové poplatky v EU, platforma umělé inteligence založená na open source, Oracle má „levný“ databázový stroj s extrémním výkonem, Apple v Číně prohrál boj o značku iPhone, Dell otevírá laboratoř pro IoT, hackeři zaútočili na web řecké centrální banky, YouTube prý chystá placenou službu pro televizní vysílání, O2 investovala do Taxify...

    „Hostované“ ERP pro střední a velké firmy? Dnes už ano…

    Ještě nedávno platilo, že řešení založená na bázi cloudu, nebo hostingu jsou vhodná spíše pro malé firmy. To už ale neplatí...

    Vectoring VDSL2 v síti CETIN: Pevné linky 100 Mbit/s na obzoru

    Novou technologii VDSL2, která umožní dosahovat přenosových rychlostí až 100 Mb/s a zlepšit internetové služby, představila společnost CETIN (Česká telekomunikační infrastruktura).

    Bezpečnostní přehled: Mezi nejrozšířenějšími škodlivými programy je i mobilní malware

    Jak se bránit ransomwaru – co nastavit systém tak, aby hromadné šifrování souborů musel povolit uživatel ručně? Dále nepodporovaný a zranitelný Apple QuickTime je i v produktech Adobe. Firmy málo využívají bezpečnostní řešení specializovaná na virtualizované prostředí.

    Když IT začíná být brzdou byznysu

    Co když byznys firmy přerůstá přes hlavu, firma by mohla vyrobit a prodat více nebo lépe obsloužit své zákazníky, ale IT pro ni začíná být brzdou? Jak s takovou situací naložit popisuje specialista IBM PureSystems Client Technical Architect.

    Sharp vidí v akvizici Foxconnem příležitost

    V únoru 2016 představil Sharp zbrusu nová tisková řešení a profesionální monitory, přestože právě probíhala akvizice výrobcem PC komponent Foxconn (Hon Hai), která byla dokončena začátkem dubna 2016. Toto spojení tak logicky vzbudilo řadu otazníků. Na naše otázky odpovídal Jacek Klekowski, který má strategii Sharpu v regionu CEE na starosti.

    Výběr ze zpráviček

    Téměř věčná baterie z nanovláken

    Výzkumníci přišli s baterií, která vydrží statisíce nabíjecích cyklů. Blížíme se věčně použitelnému elektrochemickému článku?

    V EU začínají platit nová pravidla pro roamingové poplatky

    V Evropské unii začaly platit nové limity pro příplatky za používání mobilního telefonu v zahraničí. Nová pravidla přinášejí zlevnění hovorů mezi členskými zeměmi unie. Od června příštího roku pak mají být roamingové poplatky v EU úplně zrušeny.

    Roky spekulací končí, identita autora bitcoinu odhalena

    Tvůrcem kybernetické měny bitcoin je prý Australan Craig Wright. Uvedl to on sám v rozhovoru pro BBC. Týdeník The Economist však jeho důkazy zcela nepřesvědčily.

    Wright neposkytne další důkazy, že je tvůrcem bitcoinu

    Australský podnikatel na svém blogu uvedl, že k tomu nemá odvahu. Své tvrzení o autorství bitcoinu však neodvolal.

    Infosys přichází s platformou umělé inteligence založenou na open source

    Platforma kombinuje strojové učení s detailní znalostí konkrétní organizace, aby pomohla při automatizaci, zavádění inovací a neustálém zlepšování podnikových systémů.

    Oracle představuje „levný“ databázový stroj s extrémním výkonem

    Systém založený na technologii flash poskytuje velkou kapacitu úložiště a podporu pro transakce v reálném čase. Podle svého výrobce za zlomek ceny, kterou dokáže nabídnout konkurence.

    Apple prohrál boj o značku iPhone v Číně

    Název IPHONE tak podle rozhodnutí nejvyššího lidového soudu v Pekingu může nadále používat i firma Xintong Tiandi Technology, která prodává kabelky a další kožené zboží.

    Dell otevírá laboratoř pro IoT, představuje IoT bránu

    Svou první laboratoř pro internet věcí (IoT) v Evropě, konkrétně v irském Limericku otevřela společnost Dell.

    Hackeři zaútočili na web řecké centrální banky, chystají další

    Piráti napojení na Anonymous vyřadili z provozu web řecké centrální banky. Další světové centrální banky mají následovat.

    YouTube prý chystá placenou službu pro televizní vysílání

    Nabízet má vysílání vybraných kabelových televizí streamované přes internet.

    O2 investovala do taxi aplikace Taxify

    Díky strategickému partnerství s O2 získá Taxify přístup také k datům této společnosti, která umožní efektivnější poskytování služeb i cílenější oslovování nových uživatelů.

           

    Hodnocení: -

    zatím nehodnoceno
            špatnédobré        

    Nástroje: Tisk bez diskuse

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.