abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 22:11 | Nová verze

    Byla vydána verze 3.0 (@, 𝕏) svobodného softwaru HAProxy (The Reliable, High Performance TCP/HTTP Load Balancer; Wikipedie) řešícího vysokou dostupnost, vyvažování zátěže a reverzní proxy. Detailní přehled novinek v příspěvku na blogu společnosti HAProxy Technologies.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 21:11 | IT novinky

    Společnost Framework Computer představila novou vylepšenou verzi svého modulárního notebooku Framework Laptop 13 s Intel Core Ultra Series 1, displej s lepším rozlišením a novou webovou kameru. Přímo do Česka jej zatím koupit nelze.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 15:44 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 2.16 svobodného video editoru Flowblade (GitHub, Wikipedie). Přehled novinek v poznámkách k vydání. Videoukázky funkcí Flowblade na Vimeu. Instalovat lze také z Flathubu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 21:22 | Zajímavý software

    TerminalTextEffects (TTE) je engine pro vizuální efekty v terminálu. Zdrojové kódy jsou k dispozici na GitHubu pod licencí MIT.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 31
    včera 17:11 | Pozvánky

    Od čtvrtka 30. 5. do soboty 1. 6. lze v Praze navštívit Veletrh vědy, tj. největší populárně naučnou akci v České republice, kterou každoročně od roku 2015 pořádá Akademie věd ČR. Vstup zdarma.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 10
    včera 14:11 | Komunita

    Canonical představil Ubuntu optimalizované pro jednodeskový počítač s RISC-V procesorem Milk-V Mars.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    27.5. 21:22 | Nová verze

    Armbian, tj. linuxová distribuce založená na Debianu a Ubuntu optimalizovaná pro jednodeskové počítače na platformě ARM a RISC-V, ke stažení ale také pro Intel a AMD, byl vydán ve verzi 24.5.1 Havier. Přehled novinek v Changelogu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    27.5. 19:44 | IT novinky

    Společnost xAI založena Elonem Muskem a stojící za AI LLM modelem Grok získala investici 6 miliard dolarů.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    27.5. 15:44 | IT novinky

    Finálový zápas mistrovství světa v ledním hokeji přinesl nový rekord NIX.CZ (𝕏): "Dosavadní absolutní maximum našeho propojovacího uzlu bylo překonáno v čase 21:10, kdy jsme při přenosu dat dosáhli 3,14 Tbps. Je třeba také doplnit, že po deváté hodině večerní byly na maximu i ostatní datové přenosy nesouvisející s hokejovým šampionátem".

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    27.5. 15:11 | Pozvánky

    Přihlaste svou přednášku na další ročník konference LinuxDays, který proběhne 12. a 13. října na FIT ČVUT v pražských Dejvicích. CfP poběží do konce prázdnin, pak proběhne veřejné hlasování a výběr přednášek.

    Petr Krčmář | Komentářů: 0
    Podle hypotézy Mrtvý Internet mj. tvoří většinu online interakcí boti.
     (89%)
     (3%)
     (4%)
     (4%)
    Celkem 968 hlasů
     Komentářů: 16, poslední 14.5. 11:05
    Rozcestník

    Další volební kalkulačka

    30.4.2014 15:00 | Přečteno: 998× | Osobní

    Jestli mě něco na volebních kalkukačkách baví, tak jsou to výsledky. Člověk by někdy řekl, že z toho lezou voloviny, někdy to pobaví. Takže co mi vyšlo teď?

    Tentokrát je to EUvox. No a světe div se, v téhle kalkulačce mi vyšla jako nejbližší strana ODS se shodou o něco více než 50, nad 30 se dostaly ještě TOP 09 a Svobodní. Trochu mě překvapilo, že TOP 09 zůstala tak relativně vysoko, neboť můj postoj k EU je vůči nim téměř opačný, ale to by bylo na samostatný článek. Druhý problém s výsledkem je, že TOP 09 není moc důvěryhodná, Svobodní moc extrémní (na můj vkus) a ODS má docela slušný track record na to, že nedělá to, co slibuje... Chvost mě pobavil o něco víc. ČSSD a KSČM suveréně poslední (méně než 10) z toho ČSSD dokonce méně než 5. Lol. Nikdy by mě nenapadlo, že ČSSD překonají komunisty. Celkem mě pobavilo, že u KDU (třetí od konce) mi vyšla menší shoda než u Zelených (pátí od konce). "Pokročilá analýza" pak jen trochu přeházela některé strany kolem prostředka.

    Pokud jde o grafy, tak ve stejném oktantu, (je to správné slovo pro 3d obdobu kvadrantu?) se zahrnutím hranice, se pak nachází jen Svobodní a ODS. Přičemž na řezu Hospodářství-Evropa jsem s ODS dokonce na stejném místě.

    No nic, další hračka na nic. :-D

           

    Hodnocení: 33 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    30.4.2014 16:03
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Další volební kalkulačka
    Typický zápis o ničem a kandidát na stažení z titulky.
    1.5.2014 06:24 roztomilej pejsánek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Další volební kalkulačka
    ty tvé komentáře jsou typicky zbytečný, a už neobtěžuj, kandidáte
    Heron avatar 30.4.2014 16:14 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Další volební kalkulačka

    Na první místě Piráti, na posledním KDU. Takže to celkem odpovídá.

    Problém těchto projektů je velmi zavádějící formulace otázek. Např:

    Snížení vládních výdajů je dobrý způsob řešení hospodářské krize.

    Ta otázka prostě nedává smysl. Pokud připustíme, že vládní výdaje mají na hospodářskou krizi vliv, tak potom velmi záleží na tom, které výdaje to jsou. Snížit výdaje na školství a vědu je chybou, ty by se měly zvýšit, naopak některé úřady se mohou zavřít ze dne na den a nikdo si toho nevšimne (možná ani ti, co tam měli pracovat, stejně nikdy nic nedělali).

    Podobným způsobem lze okomentovat i otázku:

    Pro firmy by mělo být snazší propouštět zaměstnance.

    Především by se měl zjednodušit a zlevnit vše, co se zaměstnávání týká. Práce je hromada, akorát dneska přijmout člověka je pro firmu poměrně velké riziko s nemalými náklady. Výsledkem toho je, že zaměstnanci jsou přetíženi tou horou práce a nezaměstnanost sice pomalu, ale roste. Kdyby se zkrátil pracovní týden, zjednodušily a zlevnily by se věci kolem zaměstnávání, tak by to pomohlo. Ale nelze z toho vytrhnout otázku "snazší propouštění" bez dalšího kontextu.

    30.4.2014 20:37 odin
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Další volební kalkulačka
    Na první místě Piráti

    O techto umastencich si myslim sve. Fuj. :-(

    Ta otázka prostě nedává smysl. Pokud připustíme, že vládní výdaje mají na hospodářskou krizi vliv, tak potom velmi záleží na tom, které výdaje to jsou. Snížit výdaje na školství a vědu je chybou, ty by se měly zvýšit, naopak některé úřady se mohou zavřít ze dne na den a nikdo si toho nevšimne (možná ani ti, co tam měli pracovat, stejně nikdy nic nedělali).

    Naopak smysl dava a dost velky. Snizovani vydaju na skolstvi, vedu, zdravotnictvi, atd.. je zpusob, jak minimalizovat deficit. Samozrejme to predpoklada privatizaci danych odvetvi a to, aby obcane prijali odpovednost sami za sebe.

    Především by se měl zjednodušit a zlevnit vše, co se zaměstnávání týká. Práce je hromada, akorát dneska přijmout člověka je pro firmu poměrně velké riziko s nemalými náklady

    Naprosty souhlas.

    Kdyby se zkrátil pracovní týden

    A to jako proc? Stat by nemel lidem narizovat, kolik smeji nebo nesmeji pracovat hodin v tydnu. Kdyz je nekdo ochoten pracovat 80 hodin tydne, proc by se to nemohlo stat jeho vyhodou na trhu prace?

    Ale nelze z toho vytrhnout otázku "snazší propouštění"

    Soucasny socialisticky zakonik prace je jednou z pricin deformace pracovniho trhu a nezamestnanosti. Propousteni, mzda, pracovni doba, atd.. jsou veci, ktere by si meli smluvni strany svobodne stanovit a ne, aby jim do toho stat zasahoval a narizoval.
    1.5.2014 20:25 martin
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Další volební kalkulačka
    ty davas docela typicky priklad cloveka, ktery neco vidi ze sve pozice a odmita vzit na vedomi (popripade neni schopen pochopit), ze jsou tu i ostatni, kteri jsou na tom docela jinak

    pro nekoho kdo bere 60k mesicne je situace jina, nez pro cloveka bez kvalifikace co dela v supermarketu za minimalni mzdu. pokud bys zrusil ten "socialisticky" zakonik prace, tak dostanes nektere lidi do neresitelne situace. a pak by doslo k tomu, co se delo na konci 19. stoleti. je jasny, ze si dnes nikdo nedokaze predstavit jak vypada tridni boj. ale pokud nechceme opet zazit diktaturu proletariatu, tak by bylo rozumne na ty socialisticky vydobitky moc nesahat...
    30.4.2014 16:39 rbc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Další volební kalkulačka
    Kohokoliv kdo by se ridil podle nejakych volebnich kalkulacek bych zbavil volebniho prava z duvodu nepricetnosti. Aneb masova manipulace za par kacek :-/

    Sice to bylo ublognuti z nadsazkou, ale zazil jsem par lidi (s maturitou !) ktery to brali vazne.

    30.4.2014 16:40 rbc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Další volební kalkulačka
    s/ z / s /
    30.4.2014 16:54 Ivorne | blog: Ivorne
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Další volební kalkulačka
    Tím sedem jsi to moc nezlepšil :-).

    Ale máš pravdu, je důležité si uvědomit, že tyhle kalkulačky nemají za cíl pomoci jejímu uživateli. Jde podle mě hlavně o sběr dat pro pozdější manipulaci. Samotná kalkulačka mi nepřijde jako taková přímo manipulující.
    30.4.2014 17:24 rbc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Další volební kalkulačka
    s/ublognuti z nadsazkou/ublognuti s nadsazkou/

    dik za rypnuti, to ' z ' je tam fakt jeste jedno ;-)

    30.4.2014 16:51 Ivorne | blog: Ivorne
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Další volební kalkulačka
    Volit podle toho, jak velkou názorovou shodu má člověk s politickou stranou je podle mě nesmysl. Tak je jasný, že nebudu volit stanu, která hlásá názory, které se mi úplně příčí. Ale většina stran prohlašuje něco naprosto jiného, než pak dělá. Lidé by se místo hádání o to, jestli je lepší koruna než euro (oboje je to podobně špatné) a podobné blbosti, měli zajímat o to, která strana má vůbec nějaký zájem něco udělat dobře, nebo ne.

    Podle mě:
    strany co chtějí něco zlepšit: Svobodní, Piráti, Zelení
    rozpolcené strany (někteři členové chtějí trochu něco zlepšit, ale není to převládající názor ve straně): ČSSD, TOP09, ODS, KDU-ČSL
    strany, které absolutně nechtějí nic zlepšovat: ANO, KSČM, Úsvit

    Je samozřejmě potřeba zvážit i další kritéria, ale tohle je podle mě jedno z nejdůležitějších pro rozpoznání, co strana bude dělat když bude zvolena.
    Petr Tomášek avatar 30.4.2014 17:14 Petr Tomášek | skóre: 39 | blog: Vejšplechty
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Další volební kalkulačka
    Imho KDU-ČSL a TOP09 patří do první kategorie, ČSSD naopak do poslední.
    multicult.fm | monokultura je zlo | welcome refugees!
    30.4.2014 17:39 rbc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Další volební kalkulačka
    Podle mě: strany co chtějí něco zlepšit …
    Ono by bylo na zacatek dobre si uvedomit, ze politika a politicke strany jsou de-facto business jehoz primarnim cilem je zisk (osobni prijem, budovani penezovodu pro zajmove skupiny a zabezpeceni i po odchodu z funkce, uplatky, pristup k zakazkam - souhrne receno koryta). Obecne prospesne vystupy jsou vedlejsim produktem, hlavne z duvodu udrzeni +/- stability z minimalne strednedobeho hlediska.

    Asi by to bylo vsechno lepsi, kdyz pominu relativni ekonomickou a vojenskou bezmoc nasi zemicky, ale to by se nejdriv muselo prestat verit na pohadky. Nejpozdeji po dovrseni plnoletosti. Vim, nerealne.

    30.4.2014 18:52 lertimir | skóre: 64 | blog: Par_slov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Další volební kalkulačka
    Primárním politickým cílem je moc ne zisk. Je obrovské množství způsobů, jak ziskat zisk jiným způsobem než politickým. S mocí zisk často přichází ale ne vždy. A někteří do politiky vstupují z idealistických důvodů.
    30.4.2014 20:20 Ivorne | blog: Ivorne
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Další volební kalkulačka
    No velké množství politiků chce jen získat peníze a moc. Ale konkrétní přístupy politiků se liší. Někdo to bere víc jako firmu, kde se sčítají příjmy a výdaje, někdo to bere tak, že se chce maximálně zviditelnit ať to stojí cokoliv. Někdo navíc trochu řeší i morální stránku a občas se najde někdo, kdo to bere opravdu jako možnost něco změnit k 'lepšímu'. Je důlžité, tyhle jemné rozdíly sledovat.
    30.4.2014 17:55 JS1 | skóre: 2 | blog: intuition_pump
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Další volební kalkulačka
    Lidé by se místo hádání o to, jestli je lepší koruna než euro (oboje je to podobně špatné) a podobné blbosti, měli zajímat o to, která strana má vůbec nějaký zájem něco udělat dobře, nebo ne.
    Kdyz pominu takovy maly detail, ze to predpoklada, ze existuje obecny "spravny" zajem (coz je samozrejme hloupost, jelikoz prave hodnoty lidi jsou ruzne), tak bych rad vedel nasledujici:

    Jak ti muzeme verit, ze jsi pri tom mereni toho parametru "jak moc chce strana veci zlepsit", neaplikoval sve politicke nazory a preference? Mozna by stalo za to, kdyby jsi zverejnil metodiku, s jakou jsi to poradi stanovil.

    Me to totiz prijde trochu jako tautologie. Samozrejme, ze lide v demokracii voli strany, ktere se (podle nich) snazi veci zlepsit. Proc by delali opak?
    Lidstvo čelí v tomto století hrozbě civilizačního kolapsu. Podpořte hnutí klimatickakoalice.cz!
    30.4.2014 20:15 Ivorne | blog: Ivorne
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Další volební kalkulačka
    Me to totiz prijde trochu jako tautologie. Samozrejme, ze lide v demokracii voli strany, ktere se (podle nich) snazi veci zlepsit. Proc by delali opak?
    Protože jsou hloupí.
    Jak ti muzeme verit, ze jsi pri tom mereni toho parametru "jak moc chce strana veci zlepsit", neaplikoval sve politicke nazory a preference? Mozna by stalo za to, kdyby jsi zverejnil metodiku, s jakou jsi to poradi stanovil.
    Samotné rozdělení stran do těch třech kategorií není hlavní část toho příspěvku. V tom se můžu mýlit a chtěl jsem zavést diskusi na toto téma. Hlavní tvrzení mého příspěvku bylo to, že existuje toto kritérium a že je velmi důležité. Sám si se ptal, proč by lidi volili někoho, kdo se nesnaží věci zlepšit. Zajímavé je, že lidé chtělí volit politiky, kteří chtějí něco zlepšit, ale diskuse na toto téma téměř neexistuje. Jak často se někde probírají záměry a důvěryhodnost politiků? Moc často ne.
    2.5.2014 12:34 JS1 | skóre: 2 | blog: intuition_pump
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Další volební kalkulačka
    Bylo by hezke, kdybys skutecne odpovedel na moji otazku, jaka jsi pouzil kriteria, misto vyhybani.

    Ja si totiz myslim pravy opak. Mam dost kecu o tom, jake jsou zamery a duveryhodnost politiku. Skutecne efektivni system, kterym by podle me byla (polo)prima demokracie, totiz znat zadne zamery a duverohodnost politiku nepotrebuje, protoze dava realnou moc primo obcanum. Ale samozrejme chapu, ze v reprezentativni demokracii je to nutna obezlicka.

    (Hezky to vystihuje citat Linuse Torvaldse: "Lide mi mohou verit, protoze mi verit nemusi." V reprezentativni demokracii lidem jina moznost nez verit politikum lidem nezbyva, a proto se na to tak zoufale upinaji.)

    A mimochodem, ja treba KSCM povazuji za demokratictejsi nez ODS, protoze maji jejich poslanci vetsi rozptyl pri hlasovani. Takze uz z toho duvodu bych rad znal tvoji metodiku. (Ale predevsim si myslim, ze delit to podle stran je nepodstatne, protoze empiricky se ukazuje, ze daleko vic podstatne je to, zda je strana v pozici nebo v opozici.)
    Lidstvo čelí v tomto století hrozbě civilizačního kolapsu. Podpořte hnutí klimatickakoalice.cz!
    PepaSFI avatar 30.4.2014 19:09 PepaSFI | skóre: 7 | blog: zlodej_casu
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Další volební kalkulačka
    fajn, teď si ještě musíme ujasnit co si představit pod pojmem "něco zlepšit". A hned potom, jak poznat že ta která strana to něco chce zlepšit, jestli třeba jen nevaří mlhu na voliče. A jestli to něco je potřeba zlepšit, jestli by třeba nebylo lepší zlepšit něco úplně jiného. Jako třeba Piráti. Program dobrý, bohužel úplně k ničemu protože naprosté většině lidí to vůbec nic neříká a vůbec nechápou a nebudou nikdy chápat proč by je měli volit.
    Jediný správný stav mysli je úžas. Jediný správný stav srdce je radost.
    1.5.2014 16:41 M-train | blog: finance
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Další volební kalkulačka
    Za všechno může bolševik!!! Ať zakotvil v jakékoliv straně.

    Pravdoláskaři jsou nevinní, většina z nich se na seznamu stbáků objevuje pouze z důvodu špatné práce jejich kamarádů, kteří nestačili všechny složky v prosinci 1989 skartovat a spálit.
    Nobody can give you as much as I can promise you

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.