Portál AbcLinuxu, 7. června 2024 02:47

Novinky v mém životě

11.8.2011 09:23 | Přečteno: 1338× | ostatní | poslední úprava: 11.8.2011 09:22

Prozatím jsem se zde moc nerozepisoval o svém soukromí, ale jelikož se toho za posledních několik měsíců hodně změnilo, tak udělám vyjímku a rozepíšu se o tom.

Nejprve jsem, jak sem ukázal na screenu plochy, na jaře letošního roku na jedné akci poznal svou přítelkyni Lindu. Je to moc fajn holka. Často spolu chodíme na procházky s pejskem do lesa a dost si rozumíme. Pro ty, které by zajímalo, kdy přišla o nohu, tak se jí to stalo před 6ti lety při autonehodě, ale teď už je s tím skoro vyrovnaná.

Jako další změna přišla začátkem června o dost smutnéjší událost - umřela mi babička a bylo první úmrtí tak blízkého člověka co jsem zažil. Nic moc přijemného, jelikož bydlíme s mamkou a prarodiči v rodinném domku, tak jsem k ní měl dost blízko.

Jako velké štěstí jsem bral to, že už nějaku dobu předtím, když mi moc nešly některé předměty na vysoké škole - máme tam docela těžkou matiku (dělám teď navazující studium), jsem začal uvažovat o tom, že bych nastoupil do práce a podařilo se mi dostat do ostravského Artia, které je známé mezi uživateli Joomly hlavně svým rozšířením JoomSEF, které zpracovává ošklivé PHP adresy index.php?neco=neco na pěkně čitelné /neco/dalsiho.

Mimo to mě dost podržela i moje přítelkyně, ale i přesto těch 14 dní než jsem nastoupil do práce bylo dost ošklivých.V Artiu na mě ale čekal výborný kolektiv. Jsme tam ve dvou místnostech a je nás tam celkem 8 lidí. Dva z nich zrovna dodělali navazující studium taky na VŠB. Zpočátku s námi byla i kolumbijka Laura, která překládala lokalizace produktů Artia do španělštiny, Panuje tam mezi námi přátelká atmosféra a všichni i se šefem si hned od začátku tykáme.

I přes to, že jsem si do nástupu do Artia přivydělával několik let tvorbou vlastních rozšíření pro Joomlu, tak práce na cizím rozšířením byla o dost těžší kdy člověk úplně přesně netušil co jeho změna udělá v jiných místech kódu. Taky se musím učit o dost více své věci testovat, jelikož dosud zákazníkům nevadilo, že mi pár chybek, které mě při testování nenapadly, nahlásili. Nejvíce jsem si vylámal zuby na implementaci nového aktuálizátoru Joomly(ve zkratce - načtou se informace o rozšíření z XML souborů a stáhnou a nainstalujou se do Joomly.) do JoomSEFu. Bylo to proto, že JoomSEF už vlastní aktualizátor má a člověka muselo napadnou spoustu typů testů. Nakonec mi to trvalo 2 týdny, než se podařilo všechny chybky s celkem větší pomocí šéfa vyladit. Nakonec se ale toto pondělí podařilo vydat stabilní verzi JoomSEfu.

A tento týden jsem začal pracovat na tentokrát už opravdu velkém projektu a to seznamáckém portálu prozeny.cz, které je také dílem Artia.

Jelikož se blíží konec prázdnin, tak budu muset taky rozlousknout jeden oříšek a to jestli si dodělám magisterské studium nebo, ne. V práci se mi totiž líbí celkem dost a řešení kdy jsem při předchozím studiu byl neustále nerzvozní jeliož jsem nestíhal školu společně se zakázkami se mi moc v alternaci škola vs. práce pro Artio nezamlouvá Vzhledem k tomu, že jsem po smrti babičku v červnu nedodělal některé zkoušky, tak by mě totiž čekaly ještě 2 roky studia.        

Hodnocení: 78 %

        špatnédobré        

Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

Komentáře

Nástroje: Začni sledovat (2) ?Zašle upozornění na váš email při vložení nového komentáře. , Tisk

Vložit další komentář

11.8.2011 17:43 mustafa
Rozbalit Rozbalit vše Re: Novinky v mém životě
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
Dodelej si skolu, makat muzes do konce zivota a kolem tricitky je mozek uz starej a nejde mu to tak dobre, takze ted nebo pak budes drtit o to vic! A neodmlouvej, holomku!
GeoRW avatar 11.8.2011 20:17 GeoRW | skóre: 13 | blog: GeoRW | Bratislava
Rozbalit Rozbalit vše Re: Novinky v mém životě
+1; dnes (mam 30) by som uz vysku asi nedal :-D
"This is to be taken with a grain of salt." ACBF - Advanced Comic Book Format
11.8.2011 21:09 ext3fs
Rozbalit Rozbalit vše Re: Novinky v mém životě
Presne tak. Dnes se kazdej sef diva predevsim na titul. Presne tak to jde v nasi firme (1000+ lidi, 500 PC) sef se v CV diva nejprve na dosazene vzdelani...bohuzel to je realita.
12.8.2011 11:53 mustafa
Rozbalit Rozbalit vše Re: Novinky v mém životě
spravnymu studujicimu by nemelo jit o ten car papiru, ale o vedomosti ktery tam ziska, a na kterych pak muze stavet, blbec muze bejt i s vejskou, ale na technice tech blbcu bude asi min nez na VSE a jinejch humannich oborech. Kdy cloveks VSE nevi jak vznikaj penize, a student teologie nema poneti co za nabozenstvi maj v Thajsku (jojo treba to jeste nebrali)
14.8.2011 04:10 zulu
Rozbalit Rozbalit vše Re: Novinky v mém životě
Dnes kazdej sef vi, ze kazdy druhy takyinzenyr je na hovno.
12.8.2011 16:07 Dan
Rozbalit Rozbalit vše Re: Novinky v mém životě
Dodělej si tu školu, já dodělával školu 6 let 3 roky VUT Brno a 3 roku FEI VŠB TU a musím říct že je to sakra nápor při práci a těch letech, končil jsem když mi bylo 34. Takže studuj co nejrychleji a pokud ještě můžeš, 2 roky to nic není. Škola ti dá opravdu moc. Přehled, rozhled jaký jinak získáš těžko, jak jsi starší čím dál míň se chce. A jak říká mustafa, neodmlouvej holomku. Techniků je čím dál míň.

Založit nové vláknoNahoru

ISSN 1214-1267, (c) 1999-2007 Stickfish s.r.o.