abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    17.5. 13:44 | Nová verze

    Byla vydána (𝕏) nová major verze 17 softwarového nástroje s webovým rozhraním umožňujícího spolupráci na zdrojových kódech GitLab (Wikipedie). Představení nových vlastností i s náhledy a videi v oficiálním oznámení.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    17.5. 12:22 | Komunita

    Sovereign Tech Fund, tj. program financování otevřeného softwaru německým ministerstvem hospodářství a ochrany klimatu, podpoří vývoj FFmpeg částkou 157 580 eur. V listopadu loňského roku podpořil GNOME částkou 1 milion eur.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    17.5. 01:55 | Komunita

    24. září 2024 budou zveřejněny zdrojové kódy přehrávače Winamp.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 10
    16.5. 23:33 | Nová verze

    Google Chrome 125 byl prohlášen za stabilní. Nejnovější stabilní verze 125.0.6422.60 přináší řadu oprav a vylepšení (YouTube). Podrobný přehled v poznámkách k vydání. Opraveno bylo 9 bezpečnostních chyb. Vylepšeny byly také nástroje pro vývojáře.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    16.5. 21:11 | Nová verze

    Textový editor Neovim byl vydán ve verzi 0.10 (𝕏). Přehled novinek v příspěvku na blogu a v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    16.5. 20:55 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 6.3 živé linuxové distribuce Tails (The Amnesic Incognito Live System), jež klade důraz na ochranu soukromí uživatelů a anonymitu. Přehled změn v příslušném seznamu. Tor Browser byl povýšen na verzi 13.0.15.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    16.5. 13:33 | IT novinky

    Dnes ve 12:00 byla spuštěna první aukce domén .CZ. Zatím největší zájem je o dro.cz, kachnicka.cz, octavie.cz, uvycepu.cz a vnady.cz [𝕏].

    Ladislav Hagara | Komentářů: 9
    16.5. 13:22 | Nová verze

    JackTrip byl vydán ve verzi 2.3.0. Jedná se o multiplatformní open source software umožňující hudebníkům z různých částí světa společné hraní. JackTrip lze instalovat také z Flathubu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    16.5. 12:22 | Pozvánky

    Patnáctý ročník ne-konference jOpenSpace se koná 4. – 6. října 2024 v Hotelu Antoň v Telči. Pro účast je potřeba vyplnit registrační formulář. Ne-konference neznamená, že se organizátorům nechce připravovat program, ale naopak dává prostor všem pozvaným, aby si program sami složili z toho nejzajímavějšího, čím se v poslední době zabývají nebo co je oslovilo. Obsah, který vytváří všichni účastníci, se skládá z desetiminutových

    … více »
    Zdenek H. | Komentářů: 0
    16.5. 03:11 | Nová verze

    Program pro generování 3D lidských postav MakeHuman (Wikipedie, GitHub) byl vydán ve verzi 1.3.0. Hlavní novinkou je výběr tvaru těla (body shapes).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 9
    Podle hypotézy Mrtvý Internet mj. tvoří většinu online interakcí boti.
     (76%)
     (5%)
     (10%)
     (8%)
    Celkem 343 hlasů
     Komentářů: 16, poslední 14.5. 11:05
    Rozcestník
    Štítky: není přiřazen žádný štítek

    The Yardbird - Retro Music Hall Praha 9.10.2007

    10.10.2007 09:34 | Přečteno: 1379× | eKultura

    K mé obrovské radosti zavítala do Prahy další rocková legenda 60. let - The Yardbirds. Kapela která světu dala skvělé kytaristy Jeffa Becka, Erica Claptona a Jimmy Page vystoupila v pražském klubu Retro Music Hall 9.10.2007 před přibližně 500 lidmi v nově zformovaném složení: z původního složení zůstali Chris Dreja - kytara, Jim McCarty - bicí, doplnili je mladší hudebníci John Idan - baskytara/zpěv, Billy Boy Miskimmin - harmonika/perkuse, posledním členem je teprve 21letý kytarista Ben King

    Ostatní členové The Yardbirds se nechali slyšet, že je Ben King omráčil každého v kapele svým neuvěřitelným přírodním darem a citem pro naši hudbu. Ben bude bez pochyby budoucí hvězda, na kterou jsme pyšni, že jsme ji objevili.Tento citát jsem si přečetl až po skončení koncertu, abych si zjistil co že je ten Ben King vlastně zač, upřimně řečeno od první chvíle koncertu mě naprosto uchvátil a mám velmi silný pocit že Ben King bude další přední, světový kytarista!
    Předkapelou byli Míchačky Betonu, jejichž výkon byl velmi sympatický, hráli vlastní materiál, stejně jako cover verze - např. Ptáci od Abraxas, a alespoň mě příjemně naladili na další porci big beatu.

    Yardbirds začli své vystoupení přibližně ve 21 hodin písní Train Kept a Rollin'. Následovalo přes 100 minut přímočarého big beatu, tu a tam proloženého blues (kterým kapela začínala). Mezi vrcholi večera pro mě určitě patřili písně For your love, Happening ten years time ago, Mr. you're a better man than I, Mystery of being.
    Tempo se před prvími přídavky stupňovalo a The Yardbirds zahráli tři skladby v řadě po sobě, přičemž v každé z nich nechala kapela vyniknout Bena Kinga, ale také Bill Boye se svou harmonikou.
    Do koncertu dvakrát vstoupil promotér koncertu. Poprvé to bylo po konci prvních přídavků (tedy po písni Lost woman), tehdy slíbil bouřícímu davu že zkusí Yardbirds přesvědčit, aby zahráli ještě jeden kousek. Podruhé se promotér objevil po samotném vystoupení, kdy poděkoval kapele a divákům a rozehřál mé srdce otázkou zda mají Yardbirds přijet znovu příští rok a také prohlášením že by měli přivést Jeff Becka.
    Škoda jen, že se Yardbirds neukázali tak před 17 lety, kdy by dost možná vyprodali klidně i Strahov, v dnešní době je již český posluchač nasycen a návštěvách koncertů je to znát.
    Byl někdo z Vás na tomto koncertě Yardbirds? Jak se Vám líbil? Pro ty co koncert neviděli přikládám pár fotek (omluvte kvalitu, jsou pořízený mobilním telefonem).

    The Yardbirds na Wikipedia
    Oficiální stránky The Yardbirds

           

    Hodnocení: 75 %

            špatnédobré        

    Obrázky

    The Yardbird - Retro Music Hall Praha 9.10.2007, obrázek 1 The Yardbird - Retro Music Hall Praha 9.10.2007, obrázek 2

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    10.10.2007 12:39 drak89 | skóre: 9 | blog: sluj89
    Rozbalit Rozbalit vše Re: The Yardbird - Retro Music Hall Praha 9.10.2007
    ja uz se zacinam rozcvicovat na iced earth pristi ctvrtek v brne:)
    10.10.2007 15:16 jyrki | skóre: 22 | blog: JKR
    Rozbalit Rozbalit vše Re: The Yardbird - Retro Music Hall Praha 9.10.2007
    Doufám že budeš po koncertě stejně nadšený jako já po Yardbirds. Iced Earth neznám, z kapel co mě chytly v poslední době jsou to spíš And You Will Know Us By the Trail of Death a Woven Hand.
    We don't need no education...Asi potřebuješ, použil si dvakrát zápor * Registrovaný uživatel Linux #245559.
    11.10.2007 18:48 shina
    Rozbalit Rozbalit vše Re: The Yardbird - Retro Music Hall Praha 9.10.2007
    byla jsem tam a uchvátili mě.... předtím jsem je neznala.. šla jsem pomáhat kamarádce, která to organizovala... nosila jsem kapele kafe, čaj, led jejich zvukaři, který si tam rozsekl hlavu... koncert byl pro mě jedním z nejlepších zážitků... všichni z kapely byli moc milí.. hlavně Billy Boy byl dost komunikativní a usměvavý po koncertě ve VIP... já je prostě zbožňuju...... pořád mi tu jede živákz B.B. King blues clubu...

    a na Iced Earth jedu za týden taky.... nemůžu se dočkat Rippera........... :-)
    11.10.2007 20:53 jyrki | skóre: 22 | blog: JKR
    Rozbalit Rozbalit vše Re: The Yardbird - Retro Music Hall Praha 9.10.2007
    Tak ten zivak jeste nemam, ale budu si jej muset poridit. Ja ted sjizdim Birdland (koupil jsem si na koncerte original, takze tu desku mam konecne legalne). Chudak zvukar, nicmene odvedli chlapci dobrou praci, zvuk byl opravdu dobry a to od sameho zacatku. Byl to poradnej narez, vsimla sis tech par lidicek v dobovem obleceni? Kdyz se na ne clovek chvili dival, poslouchal Yardbirds a k tomu se pridalo to osvetleni cerveno zlute, tak mel pocit ze se vratila sedesata leta :-D
    Dobrej byl i ten tancici duchodce hned pred zvukarema. Zkratka se lidi dobre bavili a to slo hlavne! Jooo byl to fakt super koncert, snad prijedou jeste nekdy, hlavne aby vydrzelo zdravi a elan Drejovi a McCartymu a taky aby se jim mladici nerozutekli do sveta, coz plati hlavne o Benu Kingovi, kteryho muze Yardbirds zavidet prakticky kazda kapela...
    We don't need no education...Asi potřebuješ, použil si dvakrát zápor * Registrovaný uživatel Linux #245559.
    14.10.2007 19:03 shina
    Rozbalit Rozbalit vše Re: The Yardbird - Retro Music Hall Praha 9.10.2007
    jojo, byla to skvělá atmosféra....... a určitě přijedou zase..... ten promotér Pavel, co říkal, že je přiveze zase za rok, byl sice připitej, ale myslel to vážně... i kapela říkala, že za rok zase..... a moje kamarádka, která na tom pracovala, se do Yardbirds taky zbláznila... po koncertě hned sháněla CD a hned podpisy..... u normálních lidí úplně běžná reakce, ale ji už ty koncerty nebaví.... takže je fakt co říc, když prohlásila, že to byl perfektní koncert. a kapela byla dost spokojená, takže není sebemenší důvod, aby za rok odmítli pozvání... a snad to zase bude v Retru, protože jsem si to tam dost oblíbila.... :-)
    16.10.2007 19:51 jyrki | skóre: 22 | blog: JKR
    Rozbalit Rozbalit vše Re: The Yardbird - Retro Music Hall Praha 9.10.2007
    To je dobra zprava! Retro bylo fajn, byl jsem tam teda poprve, ale libilo se mi tam. CD jsem si koupil, pro podpisy jsem ale nebyl, no za rok bude prilezitost :-D
    We don't need no education...Asi potřebuješ, použil si dvakrát zápor * Registrovaný uživatel Linux #245559.
    12.10.2007 07:35 drak89 | skóre: 9 | blog: sluj89
    Rozbalit Rozbalit vše Re: The Yardbird - Retro Music Hall Praha 9.10.2007
    jj, rippera jsem slysel naposledy v praze 2004, jeste s judas priest. musim se priznat, ze jsem ho do te doby moc nemusel - zpev na deskach se mi nelbil... ale zive je to uplne jine a presvedcil me, ze je to pan zpevak!

    take me zajima, jake to je byt na flede v roli posluchace, hral jsem tam asi trikrat, ale pod podiem jsem jeste nestal:)
    12.10.2007 07:44 drak89 | skóre: 9 | blog: sluj89
    Rozbalit Rozbalit vše Re: The Yardbird - Retro Music Hall Praha 9.10.2007
    nebo to bylo 2002? je mozne, ze 2004 uz s jp zase zpival halford... ted nevim, ale je to asi fuk:)
    14.10.2007 18:59 shina
    Rozbalit Rozbalit vše Re: The Yardbird - Retro Music Hall Praha 9.10.2007
    určitě 2002.. v roce 2001 vyšlo totiž druhý a poslední album s Ripperem - Demolition..... tohle album mám fakt moc ráda...
    14.10.2007 18:50 shina
    Rozbalit Rozbalit vše Re: The Yardbird - Retro Music Hall Praha 9.10.2007
    já ve Flédě teda ještě nebyla... ani Rippera jsem živě neslyšela... byla jsem na Judas už s Robem v Brně.. od toho koncertu JP miluju.... a teď se těším na Rippera... šíleně moc.. je to skvělej zpěvák... četla jsem setlist a je na co se těšit... už ve čtvrtek..... jééééééé...... :-)
    14.10.2007 19:21 shina
    Rozbalit Rozbalit vše Re: The Yardbird - Retro Music Hall Praha 9.10.2007
    jinak máme na Lide.cz forum Yardbirds... máme je n tři členy, tak přijďte rozšířit řady... http://forum.lide.cz/forum.fcgi?akce=forum_data&forum_ID=63402&auth= :-) pojďte to tam rozhýbat, ať se to nezruší.. :-)

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.