abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 12:55 | Nová verze

    Lazygit byl vydán ve verzi 0.42.0. Jedná se o TUI (Text User Interface) nadstavbu nad gitem.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 12:22 | IT novinky

    K open source herní konzole Picopad přibyla (𝕏) vylepšená verze Picopad Pro s větším displejem, lepšími tlačítky a větší baterii. Na YouTube lze zhlédnout přednášku Picopad - open source herní konzole z LinuxDays 2023.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    17.5. 13:44 | Nová verze

    Byla vydána (𝕏) nová major verze 17 softwarového nástroje s webovým rozhraním umožňujícího spolupráci na zdrojových kódech GitLab (Wikipedie). Představení nových vlastností i s náhledy a videi v oficiálním oznámení.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    17.5. 12:22 | Komunita

    Sovereign Tech Fund, tj. program financování otevřeného softwaru německým ministerstvem hospodářství a ochrany klimatu, podpoří vývoj FFmpeg částkou 157 580 eur. V listopadu loňského roku podpořil GNOME částkou 1 milion eur.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    17.5. 01:55 | Komunita

    24. září 2024 budou zveřejněny zdrojové kódy přehrávače Winamp.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 12
    16.5. 23:33 | Nová verze

    Google Chrome 125 byl prohlášen za stabilní. Nejnovější stabilní verze 125.0.6422.60 přináší řadu oprav a vylepšení (YouTube). Podrobný přehled v poznámkách k vydání. Opraveno bylo 9 bezpečnostních chyb. Vylepšeny byly také nástroje pro vývojáře.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    16.5. 21:11 | Nová verze

    Textový editor Neovim byl vydán ve verzi 0.10 (𝕏). Přehled novinek v příspěvku na blogu a v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    16.5. 20:55 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 6.3 živé linuxové distribuce Tails (The Amnesic Incognito Live System), jež klade důraz na ochranu soukromí uživatelů a anonymitu. Přehled změn v příslušném seznamu. Tor Browser byl povýšen na verzi 13.0.15.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    16.5. 13:33 | IT novinky

    Dnes ve 12:00 byla spuštěna první aukce domén .CZ. Zatím největší zájem je o dro.cz, kachnicka.cz, octavie.cz, uvycepu.cz a vnady.cz [𝕏].

    Ladislav Hagara | Komentářů: 10
    16.5. 13:22 | Nová verze

    JackTrip byl vydán ve verzi 2.3.0. Jedná se o multiplatformní open source software umožňující hudebníkům z různých částí světa společné hraní. JackTrip lze instalovat také z Flathubu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    Podle hypotézy Mrtvý Internet mj. tvoří většinu online interakcí boti.
     (78%)
     (5%)
     (9%)
     (8%)
    Celkem 361 hlasů
     Komentářů: 16, poslední 14.5. 11:05
    Rozcestník

    Admirál Nelson, Napoleon Bonaparte a křižník Potěmkin

    17.2.2009 18:36 | Přečteno: 2693× | Linux | poslední úprava: 17.2.2009 21:30

    Včera vyplaval v médiích na povrch dlouho utajovaný a tutlaný incident britské a francouzské jaderné ponorky, který se stal už v noci ze 3. na 4. února. Je velice zajímavé, že o tomto incidentu napsal jako první britský bulvární plátek The Sun, a ne seriozní média.

    Plnou parou vpřed

    Podle informací idnes a jiných serverů se britská ponorka HMS Vanguard a francouzská Le Triomphat srazily v noci ze 3. na 4. února v hlubokých vodách Atlantiku. Obě tyto ponorky jsou doslova napěchovány jaderným arzenálem a jinými nebezbečnými hračkami. Britská HMS Vanguard má na palubě americké jaderné hlavice Trident, francouzská ponorka Le Triomphant disponuje šestnácti střelami typu M 45. Já sice přesně neznám pravidla mezinárodního námořního provozu, ale pravděpodobnost, že by se srazily v oceánu dvě jaderné ponorky je asi velice malá. Britové jsou příliš konzervativní a stále jezdí i v oceánech vlevo, a tak se asi střetli v protisměru s pokrokovějšími Francouzi. Frantíkům zase naopak asi nefungovaly na ponorce stěrače, vyráběné zřejmě v polostátních automobilkách. Nebo oběma ponorkám vypověděly službu sonary, těžko říci. Výsledek je asi ten, že Britové svalují vinu na Frantíky, a Frantíci si jsou jistí vinou Britů. Jak malí Jardové. Únik radioktivity z ponorek není vyloučen.

    Kdyby se srazily v Barentsově moři dvě ruské ponorky, tak to by bylo ve světových médiích jinačí pozdvižení a haló. To by byl samý životopis ruského námořníka zahynuvšího v ponorce Kursk. To "informační ticho", které trvalo po srážce britské a francouzské ponorky skoro dva týdny, je opravdu podivuhodné. Ruské námořní síly ale v současné době operují jinde, a s jinými jadernými plavidly se zatím nesrážejí.

    Křižník Petr Veliký

    Toto impozantní a zřejmě největší plavidlo svého druhu na světě operuje v současnosti ve vodách Adénského zálivu u somálských břehů. Ruský křižník Petr Veliký zadržel tři plavidla somálských pirátů, informoval portál idnes. A tak si myslím, že už i toho admirála Čabaněnka je potřeba začít brát vážně. Zatím toto plavidlo nestihl osud Titanicu, nebo německé lodě Bismarck. Doby rozvráceného Ruska Borise Jelcina, kterým zbytek světa v čele s USA mohutně tleskal, již pominuly a zatímco ruský medvěd spal v zimním spánku ve svém brlohu, tak se špinavé pracky strýce Sama roztáhly téměř po celém světě. Strejda Sam si mezitím vybudoval i druhou největší základnu mimo území Spojených států v Kosovu Camp_Bondsteel. A tak si nejsem jist, jak to ten Jirka Bush myslel s tím bojem proti terorismu. V jedné části světa se napakoval za ropnými produkty do Iráku a vytvořil z něj americký protektorát, zatímco v Evropě podporoval albánské teroristy z UCK. Snahy strýce Sama vyústily i v nezávislost Drogova (pardon, Kosova).

    Nejsem vůbec žádný obdivovatel ruských zbraňových systémů, ale nějaký protipól by přecejenom měl existovat. To by si ten strejda Sam za chvíli dělal na tom světě úplně všechno, co se mu zlíbí. Samozřejmě by se měla dávat přednost nejdříve diplomatickým jednáním, a ne jaderným hlavicím. A tak docela vítám snahy prezidenta Obamy o jaderné odzbrojení.

           

    Hodnocení: 56 %

            špatnédobré        

    Anketa

    Souhlasíte se snahami prezidenta Obamy o radikální jaderné odzbrojení?
     (63 %)
     (33 %)
     (15 %)
     (10 %)
    Celkem 48 hlasů

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    17.2.2009 18:58 dad
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Admirál Nelson, Napoleon Bonaparte a křižník Potěmkin

    z hlediska informacni techniky (a k tomu vlastne smeroval vas prispevek) je dana problematika velmi aktualni. Zrovna u toho krizniku se objevilo v tisku nekolik informaci, jak je ten provoz toho plavidla drahy (coz je zvlastni zejmena pro priznivce jadra, kdyz to pohani atomovy reaktor).

    Vzpomnel jsem si pri te prilezitosti na nejakou reportaz v televizi (nejaky ten technicky chanel) ve kterem dustojnik americke armady vysvetloval, ze nejvetsi simulace pouziva americka armada v soucasnosti v oblasti optimalizace nasazeni bojove techniky. Vypada to pry velkolepe, kdyz startuje stihacka, mene krasne je, kolik stoji minuta letu. A take kolik stoji ty opravy. A za pomoci pocitacu se optimalizuje, kdy, ktery testpilot smi s kterou masinou odletet kolik hodin. Po urcitem poctu hodin pak nasleduji opravy, letadla, ktera se uz neopravuji maji ale komponenty, ktere je mozno pouzit na vymenu atd, atd. Proste zradlo, kdyz si predstavim tu soustavu tech linearnich nerovnosti.

    Vidim zde sance pro pracovniky v IT - tedy pro tech 10% , co nejsou html/css/php it-pracovnici.

    kotyz avatar 17.2.2009 20:05 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Plzeň
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Admirál Nelson, Napoleon Bonaparte a křižník Potěmkin
    Neni Vanguard ta ponorka jak na ni pouzivaji windows xp?
    Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
    kotyz avatar 17.2.2009 20:07 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Plzeň
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Admirál Nelson, Napoleon Bonaparte a křižník Potěmkin
    Zprava zde a zde.
    Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
    Darth Phantom avatar 17.2.2009 20:18 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Admirál Nelson, Napoleon Bonaparte a křižník Potěmkin
    Hm, to je zajímavé :-). Tak to se tam asi odehrál na té britské ponorce nějaký jaderný "blue screen" :). Rusko, jak jsem se dočetl, chce přejít na Linux.
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    Salamek avatar 18.2.2009 01:18 Salamek | skóre: 22 | blog: salamovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Admirál Nelson, Napoleon Bonaparte a křižník Potěmkin
    uosps ... chcete říct že nějaký widlojidní šrot má přístup k odpalování Jaderných zbraní ??? co když nějaký marinák strčí na ponorce do USB zavirovanou flashku ???
    ano dá se říct že žádný wirusmaster nepočítá stím že nakazí PC s widlema které budou mít na komce otvirani poklopu a zážeh rakety ,ale co kdyby někdo takový vir napsal???(dělám si srandu je jasné že tam musí být nějaký lidský faktor který zmáčkne knoflík ale i tak vemte si že odpalujete atomovou střelu a virus podstrčí naváděcímu systému jinčí souřadnice než jste zadali ???);
    ale z jiného konce představte si situace:
    a)server BSoD
    nulová komunikace všech systémů s okolními stanicemi
    představme si spojení sonar---->server-----> stanice s typkem u sonaru -->srážka ponorek
    b)zásek stanice (u widlí častá a uplně normální věc)
    voják u sonaru si mezi zuřivím bušením do klávesnice a mačkáním ctrl+alt+delete nevšiml že buší do jiné ponorky protože sonar před ním mu ukazuje 5 min neaktualizované záznamy
    c)a jiná hromada věcí kterími trpí widle Xp

    Nikdy jsem se nechtěl dostat do nemocnice protože si ze mě dělal kamarád srandu že tam běží i životně důležité stroje na widlích
    Ted to vypadá že si postavím jaderný bunkr :-D
    Skutečně nemám v plánu zničit Microsoft. Bude to jen zcela neúmyslný vedlejší efekt.
    18.2.2009 11:44 Vojtěch Horký | skóre: 39 | blog: Vojtův zápisník | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Admirál Nelson, Napoleon Bonaparte a křižník Potěmkin
    uosps ... chcete říct že nějaký widlojidní šrot má přístup k odpalování Jaderných zbraní ??? co když nějaký marinák strčí na ponorce do USB zavirovanou flashku ???

    Děsivý, co? Ve skutečnosti, ale Windows beží jenom na pomocných počítačích - třeba předpověď počasí, vnitřní komunikace atp. Zbraňové systémy, řízení ponorky a navigace mají vlastní (téměř jednoúčelové) počítače (obvykle zdvojené), na kterých Windows neběží, protože tam operační systém jako takový vlastně není.

    I am always ready to learn although I do not always like to be taught. (W. Churchill)
    Salamek avatar 18.2.2009 12:56 Salamek | skóre: 22 | blog: salamovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Admirál Nelson, Napoleon Bonaparte a křižník Potěmkin
    tak ted je mi mnohem líp :-D Ale i tak , jaderná ponorka není žádná sranda a veškeré zařízení které na ní je ,bývá většinou životně důležité a i ta vnitřní komunikace a předpověď počasí musí v krizových situacích 100% fungovat ... :-)
    Skutečně nemám v plánu zničit Microsoft. Bude to jen zcela neúmyslný vedlejší efekt.
    Darth Phantom avatar 18.2.2009 13:20 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Admirál Nelson, Napoleon Bonaparte a křižník Potěmkin
    předpověď počasí musí v krizových situacích 100% fungovat ... :-)
    To jo no:). Jen aby ti američtí námořníci nenarazili zase do nějaké podmořské hory :)
    21. května 1968 se východně od Norfolku potopila americká jaderná ponorka Scorpion s 99 muži na palubě. Příčiny havárie zůstávají neznámé.

    4. března 1970 ve Středozemním moři u Saint Tropez zmizela francouzská ponorka Eurydice s posádkou 57 mužů. Geologové zaznamenali otřesy způsobené podmořským výbuchem. Francouzské a italské záchranné týmy našly jen olejové skvrny a několik zbytků ponorky. Příčina nehody zůstává neznámá.

    V lednu 2005 narazila americká jaderná ponorka San Francisco třídy Los Angeles v hloubce více než 150 metrů na podmořskou horu u ostrova Guam v Tichém oceánu. Zahynul jeden člen posádky, 23 jich bylo zraněno.
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    =^..^= AmigaPower® avatar 18.2.2009 15:24 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Admirál Nelson, Napoleon Bonaparte a křižník Potěmkin
    námořníci
    ...spíš by pasovalo podmořníci, podvodníci, nebo podhladiníci... :-D
    Dalibor Smolík avatar 18.2.2009 15:42 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Admirál Nelson, Napoleon Bonaparte a křižník Potěmkin

    Obě strany v době studené války (pomineme-li případ roku 2005) měly poměrně vyrovnaný zbrojní arzenál - se všemi výhodami, ale i chybami a haváriemi.  Ty se stávaly na obou stranách a jen málokdy něco "vyplulo" na povrch. Z taktických důvodů to ani nebylo možné.  Kdyby tahle rovnováha sil neexistovala, určitě by se v některý okamžik změnila studená válka v horkou. Naštěstí se tak nestalo ;-)

     

    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    18.2.2009 16:10 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Admirál Nelson, Napoleon Bonaparte a křižník Potěmkin

    Nevím, jak to bylo s ponorkami, ale pamatuji si, že v dobách mého dětství (80. léta) se ve zpravodajství často objevovaly zprávy o haváriích západních vojenských letadel. Kupodivu, vojenská letadla východního bloku nepadala. Nejdřív jsem si myslel, že Američani jsou blbci, když mají tolik havárií. Časem mi došlo, že komunisté prostě lžou a zatajují. To se potvrdilo, když u našeho města spadl MiG a v novinách ani v televizi ani zmínka.

    Darth Phantom avatar 18.2.2009 16:21 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Admirál Nelson, Napoleon Bonaparte a křižník Potěmkin
    Nejdřív jsem si myslel, že Američani jsou blbci
    A dnes si koukám již prohlédl :-). Dnes jsou ti blbci Rusové a Američané jsou šiřitelé demokracie v Iráku a Afghánistánu. I ve svém pokročilejším věku věříš pohádkám o 11. září a letu č.77 na Pentagon. Ten vrtulník MIG si taky pamatuju, ale nebylo to u nějakého města, ale u jednoho potoka v západních Čechách. Trošku sis to přiohnul, ale nevadí :). Tebe osvítil veliký George Bush a dal ses na cestu osvěty :). Ten Jirka Bush by měl spíš sedět u mezinárodního tribunálu v Haagu, namísto aby chlastal na svém ranči v Texasu.
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    =^..^= AmigaPower® avatar 18.2.2009 18:09 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Admirál Nelson, Napoleon Bonaparte a křižník Potěmkin
    vrtulník MIG
    Ufoune, sek si se, Migoljan s Gurjevičem nedělaj vrtulníky :-D
    18.2.2009 18:22 alkoholik | skóre: 40 | blog: Alkoholik
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Admirál Nelson, Napoleon Bonaparte a křižník Potěmkin
    Kdyz uz tak Mikojan ty migoljane..
    ;)
    =^..^= AmigaPower® avatar 18.2.2009 18:38 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Admirál Nelson, Napoleon Bonaparte a křižník Potěmkin
    ...já nevědět, není moje, není moje, neumim cesky... :-D
    18.2.2009 18:27 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Admirál Nelson, Napoleon Bonaparte a křižník Potěmkin

    Ten vrtulník MIG si taky pamatuju, ale nebylo to u nějakého města, ale u jednoho potoka v západních Čechách. Trošku sis to přiohnul, ale nevadí :).

    Tohle nebylo v západních Čechách a nebyl to vrtulník. Popravdě řečeno, nevím jestli to byl MiG nebo Su, ale v každém případě to byl tryskáč.

    =^..^= AmigaPower® avatar 18.2.2009 18:41 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Admirál Nelson, Napoleon Bonaparte a křižník Potěmkin
    a né v jižních?
    18.2.2009 18:56 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Admirál Nelson, Napoleon Bonaparte a křižník Potěmkin
    Ne, tohle bylo koncem 80. let.
    Darth Phantom avatar 18.2.2009 18:49 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Admirál Nelson, Napoleon Bonaparte a křižník Potěmkin
    MiG nebo Su, ale v každém případě to byl tryskáč.
    Myslíš něco takového? :). Jo z těch vrtulníků a tryskáčů mi trochu už zaharašilo v kouli. Já jsem myslel vrtulník Mi-8, což je MIL a ne MIG. Ten vrtulník se opravdu zřítil v osmdesátých letech u jednoho potoka. S tím Georgem Bushem jsem se ale nespletl, je to poměrně velký válečný zločinec z Bílého domku. :-)
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    18.2.2009 19:11 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Admirál Nelson, Napoleon Bonaparte a křižník Potěmkin
    Československé lidové armádě v 80. letech popadalo docela dost tryskáčů. Nicméně tu "svou" nehodu jsem tam nenašel. Buď je seznam neúplný, nebo šlo o stroj sovětského letectva.
    Darth Phantom avatar 18.2.2009 19:32 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Admirál Nelson, Napoleon Bonaparte a křižník Potěmkin
    No vidíš to. Dnes v Československé kapitalistické armádě nepadá nic, protože už nemá co padat :-). Nebuď jak malý Jarouš, a nepředháněj se tady v leteckých neštěstích. Já zas nebudu vytahovat různé nehody Ramsteiny a letecká neštěstí v Itálii, zaviněná americkými piloty. Tohle není blog o leteckých neštěstích, myslím.
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    AltOS avatar 17.2.2009 21:45 AltOS | Jizak
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Admirál Nelson, Napoleon Bonaparte a křižník Potěmkin
    Cece, on ten Petr Veliky je si vsude nejak podobny. :-)

    http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/6c/Moscow_Peter_the_Great_statue.jpg
    18.2.2009 07:21 brt
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Admirál Nelson, Napoleon Bonaparte a křižník Potěmkin

    Hele, ruské ponorky se taky srážejí, ale pro změnu s americkými.Spekuluje se, že se Kursk potopil po srážce s americkou ponorkou, která byla následně odtažena do doku v Norsku. Trochu o tom něco pohledej, tohle téma není v dnešní době komentované.

    18.2.2009 07:23 brt
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Admirál Nelson, Napoleon Bonaparte a křižník Potěmkin
    18.2.2009 08:30 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Admirál Nelson, Napoleon Bonaparte a křižník Potěmkin

    Ve skutečnosti to bylo trochu jinak. Nejdřív se to Rusové snažili ututlat (ponorka má jen drobné technické problémy), potom se to snažili hodit na Američany (srážka s US ponorkou), ale nakonec museli s pravdou ven (exploze přímo na ponorce). Rusové jsou křiváci a lháři, ale to není nic nového.

    18.2.2009 09:49 alkoholik | skóre: 40 | blog: Alkoholik
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Admirál Nelson, Napoleon Bonaparte a křižník Potěmkin
    A podle nekterych je to presne naopak. Rusove zatajili potopeni Kursku Americany, aby si to s nimi nerozhazeli. Pravdu se samozrejme nikdy nedozvis, ale soucasna oficialni verze je potopeni pri vybuchu v ponorce.
    Darth Phantom avatar 18.2.2009 10:53 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Admirál Nelson, Napoleon Bonaparte a křižník Potěmkin
    Rusove zatajili potopeni Kursku Americany, aby si to s nimi nerozhazeli
    O těchto teoriích také vím a četl jsem o nich. Ale radši jsem o tom nepsal, aby mě tady věrný obdivovatel strýce Sama Randy neobviňoval z vesmírného spiknutí.
    Rusové jsou křiváci a lháři, ale to není nic nového
    A Američané jsou pravdomluvní skauti, viz 11. září a zřícení budovy WTC 7 a let č.77 na Pentagon. K haváriím na amerických ponorkách také docházelo, jen to bylo trochu dříve v dobách studené války. Já si nedělám iluze o pravdomluvnosti Američanů ani Rusů. Dokonce si už nedělám iluze ani o pravdomluvnosti Britů a Francouzů, když tají 2 týdny srážku jaderných ponorek. Akorát ti Rusové ještě nic po 11. září nedobyli, narozdíl od strýce Sama. Ten si vytvořil z Iráku ropný sultanát a v Evropě si postavil v ráji drogových kartelů svoji vojenskou základnu Camp Bondsteel v Kosovu. Ten strýc Sam má velice dlouhé a špinavé pracky :)
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    Fluttershy, yay! avatar 18.2.2009 13:19 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Admirál Nelson, Napoleon Bonaparte a křižník Potěmkin
    A Američané jsou pravdomluvní skauti, viz 11. září a zřícení budovy WTC 7 a let č.77 na Pentagon.

    Viz mou patičku: 3:46:40, 9. září 2001, UNIX-time = 1000000000, slavilo se ještě dva dny, pak to opilý pilot napálil do WTC.

    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    18.2.2009 19:18 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Admirál Nelson, Napoleon Bonaparte a křižník Potěmkin

    Rusove zatajili potopeni Kursku Americany, aby si to s nimi nerozhazeli.

    Tohle nepřichází v úvahu. V práci mám občas něco do činění s Rusy a je to utrpení. U nich je všechno lepší, všechno vědí líp a když udělají nějakou chybu, tak ji samozřejmě zatloukají, jak to jen jde. Když jim člověk něco dokáže, tak přiznají jen tu nezbytnou část a zbytek opět zatlučou. Náš systém běží v několika zemích střední a východní Evropy a všude jsou občas nějaké problémy, ale Rusové "ční" nade všemi.

    Darth Phantom avatar 18.2.2009 19:24 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Admirál Nelson, Napoleon Bonaparte a křižník Potěmkin
    Tohle nepřichází v úvahu.
    :-D Ale di ty, tuňťo :-). To je jako důkaz potopení jaderné ponorky Kursk, že děláš v práci s Rusy ? :-D. já jsem zase dělal v práci s Američany, a pod slupkou uhlazených slušných gentlemanů jsou to pěkní namyšlení kokoti.
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    18.2.2009 19:31 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Admirál Nelson, Napoleon Bonaparte a křižník Potěmkin
    Prostě si nedovedu představit, že by Rusové kryli chybu někoho jiného. A už vůbec ne, že by tuto chybu vzali na sebe. Tohle oni nedělají a podobná věc se nikdy nestala.
    Salamek avatar 18.2.2009 21:15 Salamek | skóre: 22 | blog: salamovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Admirál Nelson, Napoleon Bonaparte a křižník Potěmkin
    s těmi namyšlenými kkoty máte naprostou pravdu jednou s námi jel na tábor amík (čistokrevnej ani neuměl česky měl sebou osobního překladatele stejně starého jako je on) a nikoho namyšlenějsího jsem nepotkal choval se jako pán tvorstva nás vnímal jak hovno na podrážce... choval se jak kdyby všecko bylo jeho...
    američani si mislí že jsou vládci světa, oni narození v novém světě bez hranic jsou šlechta a my jsme poddaní žící tam někde na tom trapném starém vyčerpaném kontinentu který potřebuje scivilizovat (zamerikanizovat)...
    viděl jsem dokument kde se amaričanů ptali na nějaké věci ohledně evropy ... (třeba jaký státí systém je v GB atd) čtvrtka jich nevěděla co to je evropa , další čtvrtka co to je británie :-D další na položené otázky odpověděli naprostou kravinu nebo těsně vedle.... pro ně fakt existuje jen jejich amerika
    Skutečně nemám v plánu zničit Microsoft. Bude to jen zcela neúmyslný vedlejší efekt.
    Fluttershy, yay! avatar 18.2.2009 22:07 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Admirál Nelson, Napoleon Bonaparte a křižník Potěmkin
    Podle jednoho bych nesoudil. U nás ve škole se zase občas vyskytuje jeden univerzitní student z Arkansasu a musím podotknout, že je to člověk (chováním) naprosto normální, s velice dobrým všeobecným přehledem,...
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    18.2.2009 22:17 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Admirál Nelson, Napoleon Bonaparte a křižník Potěmkin

    s těmi namyšlenými kkoty máte naprostou pravdu jednou s námi jel na tábor amík (čistokrevnej ani neuměl česky měl sebou osobního překladatele stejně starého jako je on) a nikoho namyšlenějsího jsem nepotkal choval se jako pán tvorstva nás vnímal jak hovno na podrážce... choval se jak kdyby všecko bylo jeho...

    Že jsou někteří Američané nafoukaní, to je pravda a nepřekvapuje mě to. Docela mě to překvapuje u Ukrajinců - u nich na Ukrajině je všechno lepší a větší, tady v ČR to stojí za houby. Proč ale u nás dělají podřadné práce a nevrátí se na tu skvělou Ukrajinu, to už ti nevysvětlí.

    viděl jsem dokument kde se amaričanů ptali na nějaké věci ohledně evropy ... (třeba jaký státí systém je v GB atd) čtvrtka jich nevěděla co to je evropa , další čtvrtka co to je británie :-D další na položené otázky odpověděli naprostou kravinu nebo těsně vedle.... pro ně fakt existuje jen jejich amerika

    Tak schválně - třeba Uruguay? Hlavní město, počet obyvatel, měna, jméno hlavy státu nebo premiéra, ukázat na slepé mapě. Nebo Estonsko, to je blíž. Co z toho zvládneš bez koukání do Wikipedie? A kolik toho ví průměrný občan ČR?

    Dalibor Smolík avatar 18.2.2009 23:50 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Admirál Nelson, Napoleon Bonaparte a křižník Potěmkin

    Tak schválně - třeba Uruguay? Hlavní město, počet obyvatel, měna, jméno hlavy státu nebo premiéra, ukázat na slepé mapě. Nebo Estonsko,

    Bez koukání do Wikipedie: Uruquay - Montevideo, Estonsko - Tallin. Na slepé mapě bych je našel, ale další info .. asi ne. Fakt  je, že si děláme  z Amiků legraci,že si pletou hlavní města v Evropě a umístění zemí, ale kdo z nás tady vyjmenuje všech 51 států USA s jejich hlavními městy? :-)

     

    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    AltOS avatar 19.2.2009 00:23 AltOS | Jizak
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Admirál Nelson, Napoleon Bonaparte a křižník Potěmkin
    Fajn, asi se pletu, ale Uruguay budou Susne (asi Pesos?), a Esti jsou jasny Kronari. Hlavni mesta byla moc lehka... Pritvrdte! :-)

    Zbytek detailu mam na haku, stejne, jako Dedu Klaose, kerej nema zadny vliv na "ukecane" scene.
    Darth Phantom avatar 19.2.2009 11:32 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Admirál Nelson, Napoleon Bonaparte a křižník Potěmkin
    ale kdo z nás tady vyjmenuje všech 51 států USA s jejich hlavními městy? :-)

    Není třeba chodit k poznávání všech amerických států až do kolébky světového ropného terorizmu. Já se zběžně kouknu na mapu Asie a vidím tato hlavní města USA: Kábul, Bagdád a Tel Aviv. Hlavní město největšího amerického státu nese název Juneau a prodal jim ho i s celou Aljaškou nějaký rozmařilý ruský car za pár milionů dolarů. Nachází se tam i vojenské základny Fort Richardson a Elmendorf Air Force Base, významný to zdroj obživy obyvatel na Aljašce :-).

    Ten zbytek území na severoamerickém kontinentu je jen takové podivné společenství Big Brother s kamerami na každém WC a opravdu kuriózními zákony ve všech jednotlivých státech. To společenství těch severoamerických států pobralo všechno moudrost světa a rozhodlo se ji importovat vojenskými základnami a vojenskými intervencemi po celém světě.

    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    Salamek avatar 19.2.2009 13:14 Salamek | skóre: 22 | blog: salamovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Admirál Nelson, Napoleon Bonaparte a křižník Potěmkin
    +1 s tím koncem naprostý souhlas
    Skutečně nemám v plánu zničit Microsoft. Bude to jen zcela neúmyslný vedlejší efekt.
    Salamek avatar 19.2.2009 20:55 Salamek | skóre: 22 | blog: salamovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Admirál Nelson, Napoleon Bonaparte a křižník Potěmkin
    lehce protiamerický (and others asholes) videoklip http://www.youtube.com/watch?v=dKFIedvbAik&feature=related
    Skutečně nemám v plánu zničit Microsoft. Bude to jen zcela neúmyslný vedlejší efekt.
    Dalibor Smolík avatar 18.2.2009 10:03 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Admirál Nelson, Napoleon Bonaparte a křižník Potěmkin

    Nejsem vůbec žádný obdivovatel ruských zbraňových systémů, ale nějaký protipól by přecejenom měl existovat.

    Přesně moje řeč. Každá konkurence přináší z dlouhodobého hlediska pokrok. Jde jen o to, aby Rusko - a přejme si, aby bylo silné a prosperující - bylo demokratickou zemí, která nebude své sousedy ohrožovat. Zatím tomu tak rozhodně ještě není.

    Co se týká utajování informací o nějaké závažné hávárii,  k tomuto nešvaru mělo Rusko vždycky blízko, překvapuje mě přístup Západu. Měly by se z toho vyvodit příslušné důsledky.

    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    18.2.2009 10:48 alkoholik | skóre: 40 | blog: Alkoholik
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Admirál Nelson, Napoleon Bonaparte a křižník Potěmkin
    Bohuzel nevidite, ze jak Rusko tak USA, si o sobe mysli, ze jsou neco vic nez zbytek sveta a podle toho se chovaji. Cisty narodni sovinismus. Programove zapominate, co se snazila ututlat strana, ktere zrovna fandite.
    Dalibor Smolík avatar 18.2.2009 14:58 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Admirál Nelson, Napoleon Bonaparte a křižník Potěmkin

    Bohuzel nevidite, ze jak Rusko tak USA, si o sobe mysli, ze jsou neco vic nez zbytek sveta a podle toho se chovaji.

    Já to vidím dobře. Obě velké země si myslejí, že spolkly moudrost světě. Nic programově nezapomínám, naopak jsem psal, že by se z toho měly vyvodit důsledky. I přes neomluvitelnou snahu to ututlat se našla média, která ten průšvih provalila.  Ať žije bulvár :-) Fakt je, že kdyby se to stalo v Rusku, tak by nepronikl ven ani špendlík, pokud by to osobně Putin nepovolil. ;-)

    strana, ktere zrovna fandite.

    Fandím jen zdravému rozumu. Je mi jedno, odkud přichází. Jestli někdo udělal levárnu nebo minimálně zachrápal, ať za to nese zodpovědnost. Angičan, Rus, Američan, prostě padni komu padni.

    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    18.2.2009 15:17 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Admirál Nelson, Napoleon Bonaparte a křižník Potěmkin

    Některé věci jsou stejné na celém světě. Úspěchy se zveličují, neúspěchy zatajují. Ale pořád je dost velký rozdíl v míře tohoto chování. Jeden příklad - na stránce icasualties.org/ se každý může podívat, jaké ztráty utrpěli Američané v Iráku a Afghánistánu. Existuje taková stránka pro ruské ztráty v Čečensku nebo Osetii?

    Darth Phantom avatar 18.2.2009 17:03 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Admirál Nelson, Napoleon Bonaparte a křižník Potěmkin
    Existuje taková stránka pro ruské ztráty v Čečensku nebo Osetii?
    Ale jo, nějaké útržky existují :-).
    10.3. 2005 u Grozného kolem 17. hodiny zavadil vrtulník Mi-8 ocasní vrtulkou o dráty nadzemního vedení. Pád. Z 16 osob jich ihned 15 zahynulo. Polovina z nich byla z příslušníků ruské FSB.
    Dovolil bych si upozornit, že se na Kavkazu mlátí Rusové a jiné národy již od 16. století. Dnes už mají ty vrtulníčky Kamov Ka-50 Rusové již poněkud lepší :). Ale je nutno podotknout, že i v Čečensku si hrají Rusové na boj proti terorismu, podle vzoru svých amerických soudruhů. Jen nevím jaké má právo na vpád do Iráku a Afghánistánu USA (teda kromě ropy v Iráku a heroinu v Afghánistánu). Spojené státy se nacházejí na severoamerickém kontinentu a Irák v Asii. Teď pominu tu vymyšlenou zápletku se zbraněmi hromadného ničení a Saddámem Husajnem :). To už musí mít ten báťuška-cenzor Putin z těch amerických států Iráku, Afghánistánu a Izraele okolo Ruska hlavu v pejru :)
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    18.2.2009 22:48 podlesh | skóre: 38 | Freiburg im Breisgau
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Admirál Nelson, Napoleon Bonaparte a křižník Potěmkin
    Ten titulek je vyloženě lživá reklama. Není zde ani Nelson, ani Napoleon a od Potěmkina maximálně tak vesnice :-)
    Darth Phantom avatar 19.2.2009 11:48 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Admirál Nelson, Napoleon Bonaparte a křižník Potěmkin
    Dobrý postřeh :). Já jsem si tak trochu udělal srandu z potomků admirála Nelsona, Napoleona Bonaparteho a ruských křižníků. Správný titulek by měl být HMS Vanguard, Le Triomphat a křižník Petr Veliký. Jestli ti to ale opravdu tak drásá žíly, mohu to napravit. Pokud ti došla krupička na vtipnou kaši, podleshi, tak ti mohu případně i nějakou zaslat :-)
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    19.2.2009 12:19 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Admirál Nelson, Napoleon Bonaparte a křižník Potěmkin

    Spíš bys měl článek aktualizovat o nejnovější úspěch ruského námořnictva - www.novinky.cz/clanek/161775-video-ruske-namornictvo-potopilo-cinskou-nakladni-lod.html

    Darth Phantom avatar 19.2.2009 12:34 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Admirál Nelson, Napoleon Bonaparte a křižník Potěmkin
    Jojo, díky. Mohu říci, že je to velice slabý odvar a drobná epizoda oproti úspěchům amerických ozbrojených sil v Iráku. Okupace Iráku: Přes milion mrtvých a Jak média kolaborují s pachateli válečných zločinů v Iráku. Také poměrně velké úspěchy amerických válečných zločinců, co říkáš?
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    Darth Phantom avatar 19.2.2009 20:40 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Admirál Nelson, Napoleon Bonaparte a křižník Potěmkin

    Ještě k tomu úspěchu ruského námořnictva. Tady je ještě jeden odkaz. Zřejmě se jednalo o pašeráckou loď plující pod vlajkou Sierry Leone, která odplula bez povolení z přístavu a nereagovala na výzvy. Vzhledem k tomu, jak umírněně se k incidentu vyjádřil Peking, který žádá o "důkladné prošetření", tak asi v tom nějaké nekalé mafie budou zapleteny. Takže bych Rusy pochválil za boj proti pašeráctví :-). Bůhví, jak to ale celé bylo.

    Ještě když to porovnám s tím incidentem s britskou a francouzskou ponorkou. Již před několika dny Rusové informovali, že zachránili nějaké námořníky :-D. Co se týče rychlosti informování, tak jsou na tom Rusové o poznání lépe před Brity a Francouzi, kterým to trvalo dva týdny. Než z Dálného východu doputuje nějaká zpráva, tak to holt trvá no :). Ještě že se do toho nevložil také Kim Čong-il, který tam také bydlí poblíž :).

    Také jsem se dočetl, že Kyrgizstán dal 180 dní Američanům na to, aby si spakovali svých 5 švestek a opustili vojenskou základnu Manas. A tak bude muset strejda Sam vzlétat ke svým zločineckým výpravám z Pakistánu a asi i Ramsteinu :). Plánovaný pobyt US army v Kyrgizstánu se z jednoho roku rozšířil na osm a už toho strejdy Sama mají i Kyrgizové už dost :-)

    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    19.2.2009 21:52 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Admirál Nelson, Napoleon Bonaparte a křižník Potěmkin

    Uvidíme, co se z té lodi vyvine. Může to být pašeráctví, ale klidně mohlo jít o pouhý obchodní spor. Původní ruská informace o záchraně námořníků je ruská klasika. Přiznají jen to, co nevyhnutelně přiznat musí.

    Také jsem se dočetl, že Kyrgizstán dal 180 dní Američanům na to, aby si spakovali svých 5 švestek a opustili vojenskou základnu Manas. A tak bude muset strejda Sam vzlétat ke svým zločineckým výpravám z Pakistánu a asi i Ramsteinu :). Plánovaný pobyt US army v Kyrgizstánu se z jednoho roku rozšířil na osm a už toho strejdy Sama mají i Kyrgizové už dost :-)

    Sice nevím, co má základna Manas společného s US Army, ale to je jedno. Právě zde je vidět rozdíl mezi USA a Ruskem nebo SSSR. Hostitelská země si odhlasuje, že Američané mají odejít a oni odejdou. Když někam přitáhnou Rusové, tak se jich není možné zbavit, rozhodně ne po dobrém. Rozpad východního bloku byla výjimka daná totálním ekonomickým rozkladem SSSR. Měli jsme štěstí.

    Darth Phantom avatar 19.2.2009 22:52 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Admirál Nelson, Napoleon Bonaparte a křižník Potěmkin
    Sice nevím, co má základna Manas společného s US Army
    Co je to za podivnou otázku. Co bys tak řekl, že má Manas společného s US army. Je to jedna z nejdůležitějších leteckých základen pro Afghánistán. Ty si ale Maňas :)
    že Američané mají odejít a oni odejdou.

    Tak se podívejme třeba na Camp Bondsteel. Tam si vybudovali ti Američánci druhou největší základnu mimo území USA. Nevím o tom, zda je tam někdo zval a chtěl, aby si na území suverénního státu budovali vojenské základny. Doposud neodtáhli, a budou tam asi na věčné časy, když už podpořili ten samostatný stát albánských teroristů z UCK a narkomafií Kosovo. Za to humanitární bombardování Kosova by si ten generál Clark zasloužil mezinárodní tribunál v Haagu. Tyto útoky na suverénní zemi nebyly nikdy schváleny OSN ani Kongresem USA. Byly jasným porušením mezinárodního práva i amerického War Power Act z roku 1973.

    Pokud vím, tak žádnou pozvánku do Iráku také Američané nedostali a jsou už tam skoro 6 let. Tyto metody osvobozování Iráku od Iráčanů a od ropy jsou úplně stejné, jako metody bývalého SSSR. Z toho Iráku si udělali takové cvičiště žoldáků a tréninkové a testovací centrum amerických zbrojovek, ve kterých měl velké podíly i velký George Bush. Z toho Afghánistánu asi taky jen tak neodejdou, řekl bych. Ještě dlouho si tam budou hrát na vojáky a hledat toho bin Ládina, který ale nejspíš češe pomeranče na Floridě :-)
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    19.2.2009 22:58 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Admirál Nelson, Napoleon Bonaparte a křižník Potěmkin

    Co je to za podivnou otázku. Co bys tak řekl, že má Manas společného s US army. Je to jedna z nejdůležitějších leteckých základen pro Afghánistán. Ty si ale Maňas :)

    Maňas jsi ty. Ta základna patří letectvu, armáda s tím nemá nic společného.

    S Kosovem s tebou souhlasím, byla to nejhloupější a nejzbabělejší válka v americké historii. Před soud by ovšem měli jít Clinton a Albrightová, generálové jen plnili jejich rozkazy. Z Iráku Američané odejdou do tří let, ale možná i podstatně dřív.

    Darth Phantom avatar 19.2.2009 23:36 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Admirál Nelson, Napoleon Bonaparte a křižník Potěmkin
    Maňas jsi ty. Ta základna patří letectvu,
    Nene, a just ne, Maňas si ty :-D. V Manasu se nakládají američtí zločinci do letadel a ty jsou z US army. USAAF nebo US army, to vyjde úplně nastejno. Zločinec jako zločinec.
    Před soud by ovšem měli jít Clinton a Albrightová
    Pokud vím, tak humanitární bombardování Kosova nařídil vrchní velitel vojsk NATO generál Wesley Clark. Nejsem si tím ale úplně jist, jestli to bylo na pokyn saxofonisty Clintona. Prostě jsou zločinci všichni, s tím už nic nenaděláš.
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    20.2.2009 08:41 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Admirál Nelson, Napoleon Bonaparte a křižník Potěmkin

    Nene, a just ne, Maňas si ty . V Manasu se nakládají američtí zločinci do letadel a ty jsou z US army. USAAF nebo US army, to vyjde úplně nastejno. Zločinec jako zločinec.

    Doplň si vzdělání, než začneš o něčem psát. USAAF (United States Army Air Forces) neexistují od roku 1947, kdy vznikla samostatná US Air Force. US Army žádná letadla nemá (s výjimkou bezpilotních strojů), pouze vrtulníky.

    Pokud vím, tak humanitární bombardování Kosova nařídil vrchní velitel vojsk NATO generál Wesley Clark. Nejsem si tím ale úplně jist, jestli to bylo na pokyn saxofonisty Clintona. Prostě jsou zločinci všichni, s tím už nic nenaděláš.

    USA nejsou banánová republika řízená vojenskou juntou, i když ty si to možná myslíš. Generálové se nemůžou jen tak rozhodnout, že někdo něco vybombardují. Taková rozhodnutí dělají politici, v případě Kosova šlo o Clintona a Albrightovou. Vojáci dostali rozkaz zastavit násilí v Kosovu, ale nemít ztráty, protože jinak by Clintonovi klesla popularita.

    Darth Phantom avatar 20.2.2009 09:56 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Admirál Nelson, Napoleon Bonaparte a křižník Potěmkin
    US Army žádná letadla nemá (s výjimkou bezpilotních strojů), pouze vrtulníky.
    Ježišmarjá, tak se budem hádat, jestli United States Army Air Forces nebo samostatná US Air Force. To je prašť jako uhoď. United States Army Air Forces vybombardovala Drážďany pár týdnů před koncem druhé světové války, a US Air Force zase pro změnu Kosovo. Zločiny jsou to podobné, a název na tom nic nezmění.
    USA nejsou banánová republika řízená vojenskou juntou
    Trošku bych to poopravil. USA už možná nejsou v současnosti banánovou republikou řízenou vojenskou juntou. Když byl u moci prezident Jirka Bush, tak ten měl své obrovské podíly ve zbrojovkách a určitě své zájmy na podílech a ziscích z nich měl. Z Iráku si udělal protektorát a dosadil tam své protektory a žoldáky.
    Armáda námezdných vojáků nepodléhajících ani iráckým, ani americkým zákonům, tak údajně tvoří nejpočetnější okupační sílu v Iráku; a to bez ohledu na skutečnost, že Spojené státy budou mít v Iráku v nejbližších týdnech rekordní počet 172 000 mužů.
    Citováno z výše uvedeného článku v britských listech z roku 2007.
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    20.2.2009 10:05 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Admirál Nelson, Napoleon Bonaparte a křižník Potěmkin

    V kterých zbrojovkách měl Bush podíly?

    Darth Phantom avatar 20.2.2009 10:24 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Admirál Nelson, Napoleon Bonaparte a křižník Potěmkin
    V Carlyle Group. Taky jeden odkaz tady, je toho mnoho.
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    20.2.2009 11:43 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Admirál Nelson, Napoleon Bonaparte a křižník Potěmkin

    Carlyle Group není zbrojovka a nezdá se, že by v ní Bush měl podíl. Pokud ano, tak zjevně nepůjde o nic podstatného. Opět další tvá ukázka jak z Rádia Jerevan.

    Darth Phantom avatar 20.2.2009 12:24 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Admirál Nelson, Napoleon Bonaparte a křižník Potěmkin
    nezdá se, že by v ní Bush měl podíl. Pokud ano, tak zjevně nepůjde o nic podstatného.
    Si s prominutím vůl. Když je prezident Spojených států zapleten do dodávek zbraní a styky sahají až k jeho kamarádovi ministrovi obrany Rumsfeldovi, tak to není nic podstatného? Nezdá se, nezdá. To vše směřuje k bin Ládinům. Tady, zde a ještě jeden odkaz. Tobě se to pořád nezdá. Zdá se ale, že máš svůj mozek důkladně vymytý mediální propagandou.
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    20.2.2009 12:47 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Admirál Nelson, Napoleon Bonaparte a křižník Potěmkin

    Tvoje původní tvrzení bylo, že Bush má obrovské podíly ve zbrojovkách. Nic z toho jsi nebyl schopen doložit. Carlyle Group je investiční firma, nikoliv zbrojovka (i když malá část jejich investic jde i do zbrojního průmyslu) a Bush tam nemá podíl, rozhodně ne obrovský (i když tam jeho otec i on působili v nějakých funkcích). O "velkých" věcech (např. kdo může za 9/11) se můžeme hádat do nekonečna, "malé" věci se dají jasně prokázat (např. jestli je na obrázku Spitfire nebo Hurricane).

    Dále si uvědom, že obranný rozpočet není nafukovací ani v USA. Pokud narostou výdaje v jedné části rozpočtu (Irák je velmi drahý pro US Army a Marines), tak se v jiné části musí šetřit. To už pocítilo u námořnictvo a letectvo na svých rozpočtech. Další škrty se udělají v investicích. Jen v oblasti pěchotních zbraních bylo zrušeno nebo pozastaveno několik projektů, které už byly v pokročilém stupni vývoje nebo dokonce testů. Například XM8 (nová puška místo M16/M4), OICW (nový typ zbraně - komplet puška, granátomet a řídící jednotka), OCSW (nový automatický kanon, náhrada za M2 a Mk.19) a Joint Combat Pistol (nová pistole za M9). Někdo se na irácké válce možná slušně napakoval, jiní prodělali.

    Darth Phantom avatar 20.2.2009 12:54 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Admirál Nelson, Napoleon Bonaparte a křižník Potěmkin
    Díky za vysvětlení. Na tvoje cynty o Hurricanech Joint Combat pistolích již nejsem ani trochu zvědav. Zatim zdar.
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    =^..^= AmigaPower® avatar 20.2.2009 17:24 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Admirál Nelson, Napoleon Bonaparte a křižník Potěmkin
    ...nějak se vám ke konci vytratila ta pointa, kdo je teda ten nejmaňasovitější maňas ze všech maňasů :-D
    Darth Phantom avatar 20.2.2009 19:45 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Admirál Nelson, Napoleon Bonaparte a křižník Potěmkin
    No já :-D. Ale taky mě to mrzí, že si US army nezdokonalila kvůli zločinnému tažení do Iráku XM8 (nová puška místo M16/M4), OICW (nový typ zbraně - komplet puška, granátomet a řídící jednotka), OCSW a další. To je fakt v pytli :). Co oni teď budou dělat a s čim si budou hrát na vojáky :). Ale tady Randymu bych udělil Purpurové srdce za statečnost v boji a za neochvějnou víru v strýce Sama. Mě to opravdu dojímá, ta Randyho oddanost. Ale občas mi ujede nervík a tak dojde i na ty maňasy, no :-). Ale klidně přiznám, že jsem taky maňas :-D
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    20.2.2009 23:16 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Admirál Nelson, Napoleon Bonaparte a křižník Potěmkin
    Lidská hloupost se nedá porazit, ale já jsem tak trochu idealista a snažím se. Někdo holt žvaní pořád dokola ty svoje hlouposti a někdo zná fakta.
    =^..^= AmigaPower® avatar 21.2.2009 11:31 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Admirál Nelson, Napoleon Bonaparte a křižník Potěmkin
    Se znalostma to jo, to smekám. Ale proč ta zbytečná hádka o armádu, letectvo a námořnictvo? Každýmu hned došlo o co mu šlo. Ufoun to pravděpodobně myslel jako jednu věc (lidi se zbraněma v uniformách), to jejich dělení "armády" na armádu, námořnictvo a letectvo mi přijde krajně úchylný...

    Darth Phantom avatar 21.2.2009 11:52 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Admirál Nelson, Napoleon Bonaparte a křižník Potěmkin
    dělení "armády" na armádu, námořnictvo a letectvo mi přijde krajně úchylný...
    No proč. Protože i Randy je krajně úchylný a myslí si, jak tady bude zářit s US Air Force. Mě je to celkem u zadní části těla, jak si ti zločinci dělí armádu. Randy je jen militaristické ho..do s XM8, M16/M4 a OICW. Ty pistolky zná dobře, to se musí uznat a oficiální propagandu také ovládá na jedničku jako papoušek Kakadu.
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    Darth Phantom avatar 21.2.2009 11:44 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Admirál Nelson, Napoleon Bonaparte a křižník Potěmkin
    Beru zpět. Mnohem větší maňas a mamlas si ty. Ty možná znáš blafy, co ti nakukal Jirka Bush v médiích.
    Tahle patička nemá hlavu ani patu

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.