abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 16:33 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 3.20.0, tj. první z nové řady 3.20, minimalistické linuxové distribuce zaměřené na bezpečnost Alpine Linux (Wikipedie) postavené na standardní knihovně jazyka C musl libc a BusyBoxu. Z novinek lze vypíchnou počáteční podporu 64bitové architektury RISC-V.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 14:11 | IT novinky

    Společnost Jolla na akci s názvem Jolla Love Day 2 - The Jolla comeback představila telefon se Sailfish OS 5.0 Jolla Community Phone (ve spolupráci se společností Reeder) a počítač Jolla Mind2 Community Edition AI Computer.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 12:33 | Nová verze

    LibreOffice 24.8 bude vydán jako finální v srpnu 2024, přičemž LibreOffice 24.8 Alpha1 je první předběžnou verzí od začátku vývoje verze 24.8 v prosinci 2023. Od té doby bylo do úložiště kódu odesláno 4448 commitů a více než 667 chyb bylo v Bugzille nastaveno jako opravené. Nové funkce obsažené v této verzi LibreOffice najdete v poznámkách k vydání.

    ZCR | Komentářů: 0
    včera 23:33 | Nová verze

    Nová čísla časopisů od nakladatelství Raspberry Pi: MagPi 141 (pdf) a HackSpace 78 (pdf).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 21:22 | Nová verze

    Byla vydána verze 2.0.0 programovacího jazyka Kotlin (Wikipedie, GitHub). Oficiálně bude představena ve čtvrtek na konferenci KotlinConf 2024 v Kodani. Livestream bude možné sledovat na YouTube.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 12:55 | Nová verze

    Byla vydána nová major verze 27.0 programovacího jazyka Erlang (Wikipedie) a související platformy OTP (Open Telecom Platform, Wikipedie). Přehled novinek v příspěvku na blogu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 01:11 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 1.8.0 svobodného multiplatformního softwaru pro konverzi video formátů HandBrake (Wikipedie). Přehled novinek v poznámkách k vydání na GitHubu. Instalovat lze také z Flathubu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    20.5. 21:55 | IT novinky

    Microsoft představil nové označení počítačů Copilot+. Dle oznámení se jedná se o počítače poskytující funkce umělé inteligence. Vedle CPU a GPU mají také NPU (Neural Processing Unit). Uvnitř představených Copilot+ notebooků běží ARM čipy Qualcomm Snapdragon X Elite nebo X Plus.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 5
    20.5. 17:55 | Zajímavý článek

    Příspěvek na blogu Codean Labs rozebírá zranitelnost CVE-2024-4367 v PDF.js, tj. mj. prohlížeči PDF souborů ve Firefoxu. Při otevření útočníkem připraveného pdf souboru může být spuštěn libovolný kód v JavaScriptu. Vyřešeno ve Firefoxu 126.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    20.5. 12:55 | Nová verze

    Lazygit byl vydán ve verzi 0.42.0. Jedná se o TUI (Text User Interface) nadstavbu nad gitem.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    Podle hypotézy Mrtvý Internet mj. tvoří většinu online interakcí boti.
     (81%)
     (5%)
     (8%)
     (7%)
    Celkem 454 hlasů
     Komentářů: 16, poslední 14.5. 11:05
    Rozcestník

    Nikdy bych nechtěl být ženou

    25.1.2012 08:50 | Přečteno: 3734× | plky | poslední úprava: 25.1.2012 21:17

    Nemálo klučíků si ve svých dětských dobách říkalo, že holky to mají lehčí, než kluci apod. Jak je ovšem člověk starší a starší, tak přichází na to, že žena je vlastně pěkně v ...

    Nemyslím to nijak zle, ženy to mají v životě mnohem těžší. Kdo si myslí, že se začnu ohánět postavením ve společnosti, diskriminací, fyzickou sílou, nebo něčím takovým, tak je na omylu. Řeč bude o něčem trochu jiném.

    Ještě než začnu, tak se chci omluvit, že tu z toho dělám žena a život, doktorka.cz, onadnes.cz apod., ale musel jsem to sepsat, když už jsem se tak svých kamarádek a známých naotravoval :).


    Dospívání

    Chlapec má při dospívání většinou jedinou starost, velikost svého pindíka, kterýho má před okolním světem schovaného v kalhotech. Žena je na tom poněkud hůře. Nejen, že má starosti o velikost svého poprsí, které nejde tak krásně schovat, jako chlapcův pindík, ale je na veřejnosti i vidět, jak schopně dívka dospívá. Při dospívání je docela běžné, že jedno prso může být menší, než druhé a souměrnost nemusí být také příliš ideální. Toto by se mělo srovnat, ale nemusí. Pro méně sebedůvěrné slečny může být dospívání horor.
    O nejapném zájmu chlapců, pleskání holek přes zadek (mnohdy neúměrném) a osahávání ňader, jo, to se stává na základní škole běžným životem dospívajících holek.


    Menzes

    Dalším stupněm je menzes a s ním spojená povinná návštěva gynekologa a následně jeho pravidelné navštěvování. Navíc menzes není žádná prdel, nemálo žen při něm bolí břicho, má velmi citlivá ňadra, nemusí jim být dobře, není pak divu, že mohou být podrážděné. Někdy bolest hraničí i s neúnosnou mezí, což se musí řešit s gynekologem. Těmto problémům před menstruací se říká zkráceně PMS (Premenstrual syndrome) a žena si je pravidelně užívá několik dní v měsíci. Dalším problémem je nepravidelný menzes. Jedna kamarádka mi říkala, že ho má jednou do roka, že by jí to vůbec nevadilo, ale kdyby chtěla mít v budoucnu děti, tak by měla velký problém, takže žere tablety, aby měla pravidelný cyklus.
    Mokré sny chlapců jsou pak jen pro zasmání.

    Samozřejmě jsou i případy, že menzes probíhá v poklidu, pravidelně, bez bolestí a 3 dny vložek, které nemusí žena často měnit.

    Tampony nejsou výhra, mohou se používat jen omezenou dobu (v řádu hodin), pak pokud žena nevymění, tak nastává horkost, nevolnost a může to mít nepěkný vliv na zdraví ženy. Oproti tomu vložky se zdají býti lepším řešením, ale zase viditelnějším. Žena má ještě třetí možnost, menstruační kalíšek, který se spíše hodí pro ženy se slabšími menstruacemi. Je to opravdu jen kalíšek, který se zavede a po určité době ho žena jen vylije, opláchne vodou a zase zavede.


    Hormonální antikoncepce (HA)

    Tak, toto je asi jedna z nejhorších věcí, co může být :-/. Ženě pomáhá s pravidelnými menstruačními cykly, žena si může užívat sexu, aniž by se obávala otěhotnění. Prášky mohou pomoci i snížit PMS, ale i taky zhoršit (v takovém případě se musí žena domluvit s gynekologem, aby jí dal jiný prášky, hledání vhodných prášků může být běh na pár let). Dále HA snižuje chuť k sexu a nejen z okolí mám zkušenost, že má nemalý vliv na psychiku ženy. Ptal jsem se asi 4 slečen v okolí a při braní HA stoupla jejich míra náladovosti a rychlého stavu nasrání (třeba i kvůli blbostem) a jsou rády, že prášky brali jen dočasně. Taktéž jsem se dnes ptal jedné kolegyně středního věku z práce a ta mi řekla, že s náladovostí nemá problém a prášky bere. Nu co, svět není jen černý a dost lidem to vychází ok.
    Dalším problémem, který jsem zapomněl uvést, může být problém s preferencí partnera podle MHC, nebo to, že HA může maskovat nějakou nemoc.


    Zdravotní problémy

    Dámy jsou citlivější na různé infekce(kvasinkové výtoky apod.). K těmto věcem mohou přijít prostě proto, že jsou citlivější, nebo mají špindíru partnera, nebo se moc často umývají, mají citlivější reakce na nevhodná mýdla atd. Možností je hodně, některé mohou znít i zcela nevinnně. Dále se žena musí hlídat z pohledu různých bulek, aby si v případě problému včas detekovala rakovinu prsu, rakovinu děložního čípku apod.


    Panenská blána

    Pokud někoho někdy zajímalo, jak taková blána vypadá, tak mu může být jasné, že není problém, aby žena otěhotněla, aniž by došlo k přetržení blány (jo, kolik hloupých slečen takto doplatilo díky nevědomosti o sobě samé). Ale k problému, některé ženy mají docela silnou panenskou blánu a muž není schopen skrz ní proniknout (partnerku to hodně bolí). V takovém případě se může žena sama pokoušet blánu protrhnout (nějakou pomůckou), nebo lépe, jít za gynekologem a sdělit mu její problém a gynekolog už to zařídí :). Další problém této mršky je, že její protržení nemusí být ideální a při sexu jí může vadit, nebo nemusí mít takový kvalitní sex, jaký by mít mohla. Některé ženy tvrdí, že po porodu prvního dítěte se kvalita sexu mnohem zlepšila. Ovšem některé tvrdí i opak :).


    Sex

    Tady asi všichni víme, že jsou ženy obdařeny schopností opakovatelných orgasmů, nebo naopak tím, že některé nejsou schopny orgasmu dosáhnout. Některé mají hodně erotických zon, některé velmi málo, některé na místech, kde by to člověk vůbec nečekal. Žena je v tomto ohledu velkým tajemstvím. Taktéž některým ženám dělá problém průnik pánského přirození, protože mají problémy s přizpůsobením velikosti a tudíž tomu zákonitě musí předcházet nemalé úsilí. Problém s kondomy má také nemálo žen (dřou je, cítí je apod.), kvalitní značky, které žena nevnímá a pána neškrtí a nezpůsobují mu rychlé ochabnutí apod. problémy nejsou zrovna levné, tzn., cca 150,-Kč za balení o 2-3ks (třeba durex avanti ultima). V takovém případě pak vycházejí sexuální hrátky na celkem zajímavé peníze.


    Těhotenství

    Nevolnosti, zvracení, přibírání na váze, problémy se zády, klouby, nedostatek vitamínů, spánek asi také nebude ideální, zvýšená citlivost, většinou lepší prožitek ze sexu (díky tomu, že jsou citlivější), nemožnost práce, nebezpečí zkažené plodové vody, aj. různé zdravotní problémy.


    Porod a co dál

    Jojo, slavný to porod, 10cm otvůrek atd. Porod netřeba moc rozebírat, všichni asi znají průběh a případné komplikace. Bohužel, hodně žen si myslí, že třeba takový císařský řez je pro ně vysvobození, opak je ovšem pravdou. Žena, která bez zdravotních důvodů tlačí na doktora, aby jí porodil císařským řezem, je prostě hloupá a riskuje zdraví své i svého dítěte. Málokdo ale třeba ví, že má žena i třeba tzv. hráz, která buď sama při porodu praskne, nebo jí doktor nastřihne, aby dítě nemělo problém projít s hlavičkou. Také né moc příjemná věc.


    Poporodní problémy

    Mezi ty vážnější, ale zase méně časté, patří třeba Laktační psychóza (Poporodní psychóza), kdy žena může po pár týdnech zabít sebe, nebo své dítě.
    Dalším problémem je, že žena nemusí mít dost mléka, aby nakrmila své dítě. Naštěstí tu je obchod s mateřským mlékem a různé náhražky, které nejsou úplně dokonalé, ale rozhodně se hodí.
    Taktéž může žena dostat zánět prsu, to je prý potom hodně ošklivá bolest a trápení, mohou se přidat horečky atd.
    Také není problém, že se ženě během, nebo po těhotenství zkazí, nebo zkřehne a láme dost zubů, páč těhotenství je záhul a boj o potřebné vitamíny a živiny taktéž.
    Mezi ty běžnější a normální problémy pak třeba patří to, že žena po porodu musí nosit plínky, páč si ubryndává :).


    Problémy pro starší

    Dost žen podstoupí ve stařším období života operaci, při níž jim vyndají dělohu (kvůli různým zdravotním problémům), sexu si užívat mohou nadále a menzes už je trápit nemusí.
    Další, na co ženy trpí, jsou kyčle. Přecijen, pár dětí, co vyleze mezi nohama, to tahání s nimi apod., dost to kyčle odnášejí a operaci kloubů se často nevyhnou (velká bolest a omezení pohybu nedává na výběr)


    Závěr

    Ano, jsme na konci a né, není to všechno, je to jen základ běžného života ženy, který se samozřejmě nemusí celý vyplnit, ale na většinu z toho žena narazí. Stejně tak většinu toho žena asi nevnímá jako problém, ale jako běžnou věc. Ženy to mají podle mně v životě těžší a jsem rád, že jsem se narodil s cíkálkem. Pánské problémy jako zvětšená prostata, rakovina varlat, krátká uzdička, lehké infekce apod., to vše zní nicotně. Ano, možná jsem divnej, ale možná se nechci omezovat na určitý okruh, možná chci mít širší rozhled, možná se mi to daří a možná také ne.


    Odpověď na dotaz

    "Mohla by jsi provést věcnou korekturu, zda tam nemám nějaké věcné bludy/nepřesnosti?" :

    1) Ok, tak to zveřejni, i když se vším nesouhlasím. A vůbec, ty jsi úchylný! :-)
    2) Ale bludy to nejsou, jenom to všechno nepasuje na mě :-). Tudíž se od tvého článku distancuju :-D
    3) Ty píšeš, že bys nechtěl být ženou, já ti odpovím, že bych nechtěla být mužem. To se ale krásně doplňujem, co? :-)


    Zdar Max        

    Hodnocení: 52 %

            špatnédobré        

    Anketa

    Tak jak tragicky to vidíte?
     (16 %)
     (10 %)
     (10 %)
     (58 %)
     (15 %)
     (29 %)
    Celkem 114 hlasů

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    25.1.2012 09:37 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    bullshit
    belisarivs avatar 25.1.2012 10:53 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    Taky mi to prijde jako kravina.

    Byt muzem taky neni zadne terno.
    IRC is just multiplayer notepad.
    Heron avatar 25.1.2012 14:00 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou

    Něco jako toto?

    :-)

    Někde to bylo i česky a ve větším.

    25.1.2012 17:45 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    no tak to samozřejmě taky, ale jelikož se kolega zabýval fyzickými záležitostmi, myslel jsem to spíše na ně

    třeba jak brečí nad stářím ženy, ale takticky zanedbává, že muž si stáří typicky příliš neužije, z práce rovnou pod drn místo do důchodu, a když už se důchodu dožije, obvykle ve mnohem zchátralejším stavu, proti kterému je nějaká hysterektomie vpodstatě malý rekreační pobyt ...
    PepaSFI avatar 25.1.2012 21:04 PepaSFI | skóre: 7 | blog: zlodej_casu
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    jak říká jeden kolega, všude kolem samá nesmrtelná, devadesátiletá bába a chlapi zhebnou v šedesáti.
    Jediný správný stav mysli je úžas. Jediný správný stav srdce je radost.
    Max avatar 25.1.2012 21:23 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    Může to být dáno tím, že chlap víc pracuje a víc se strhá, ale na druhou stranu, porodit tři děti, to tělo také docela odrovná. Další možností je, že žena má odolnější tělo, aby unesla tu zátěž, kterou těhotenství přináší a to se pak odrazí i na dožitém věku.
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    25.1.2012 22:34 Mandarinka
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    Chuapi se o sebe o dost hůř staraj. Taky nemají moc rádi zeleninu a ovoce (naopak oblibují klobásky a alkohol). Dříve ženy méně kouřily než muži (to se bohužel mění, IIRC).
    25.1.2012 09:46 sad
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    Duté hlavičky s hezkým obličejíčkem to mají v životě snazší než muži.
    25.1.2012 11:11 hatatitla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    "obličejíček" su kozy, nie? :D
    Max avatar 25.1.2012 11:54 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    Jak říká můj kolega "Být holka, tak bych byl děsná děvka a chodil bych jen s těma bohatejma :D"
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    gtz avatar 25.1.2012 16:17 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    však dnes to takto funguje :-) ze sekretářky na asistentku z asistentky na manželku :-)
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    26.1.2012 09:04 Michal Vyskočil | skóre: 60 | blog: miblog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    Kdyby dnes. Vždyť tohle je hlavní dějová linka tak 50% filmů pro pamětníky, zbytek je Burian.
    When your hammer is C++, everything begins to look like a thumb.
    Dalibor Smolík avatar 26.1.2012 09:44 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    Na to je taková trochu smutná anekdota:
    Milionář má tři adeptky na nevěstu a má si vybrat: Každé z nich dá 50 tisíc, a s nimi naloží dle svého nejlepšího vědomí.
    První si vezme peníze a za chvíli příjde nádherně oblečená. "To abych se ti líbila", řekne.
    Druhá vezme peníze a přinese pěkné obleky a kabát pro něj. "To abys vypadal pěkně", řekne
    Třetí vezme peníze, investuje je a přinese mu sto tisíc. "Vidíš, jak umím vydělat?" řekne.
    Otázka zní: Kterou z nich si milionář vybral? - Odpověď: Tu, která má největší kozy.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    Bedňa avatar 25.1.2012 09:48 Bedňa | skóre: 34 | blog: Žumpa | Horňany
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    Ťažšie vo všeobecnosti asi nie, ale iné. Tiež by som nechcel byť ženou, napr. z toho že by to do mňa rval nejaký upotený, chlpatý maník, sa mi robí fakt zle :-) Ženké si zas väčšinou nerobia problémy zo života, muž málo zarobí, zbalí sa nájde si iného, chlap by takto problémy nikdy neriešil.
    KERNEL ULTRAS video channel >>>
    25.1.2012 09:55 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    Ja vedel, ze to jmenem neskonci...
    Max avatar 25.1.2012 10:24 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    Hehehe :D
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    25.1.2012 10:47 Pindal
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    Žalud si zabírám já!
    25.1.2012 22:43 pc2005 | skóre: 38 | blog: GardenOfEdenConfiguration | liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    25.1.2012 10:49 danc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    Dalším stupněm je menzes a s ním spojená povinná návštěva gynekologa

    tak to mas dost zkreslene predstavy - nevim proc by melo "menarche" znamenat navstevu gynekologa, a to jeste POVINNOU? WTF? ;-)
    Max avatar 25.1.2012 11:54 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    Pravda, je to nepovinně povinná návštěva. Děvče by mělo, ale nikdo jí k tomu nutit nemůže.
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    25.1.2012 12:17 dad
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    prosim povsimnete si toho zajimaveho ukazu, ktery neni az tak neobvykly. Autor pouzil zcela spravne u kondocionalu minuleho slovesa mit tvar odpovidajici strednimu rodu (to devce), ve vedlejsi vete ovsem jiz zajmeno ukazuje na rod zensky. Jiste, nas mozek, ktery se snazi neustale optimalizovat nase procesy, zde jiz dopredu nejak upzornuje na to, ze z devcete bude brzy divka (a predchozi poznamka o gynekologicke prohlidce to umocnuje) a v nekterych hlavach dochazi pak k zmatku, jako to bylo asi u pana Kulinskeho.

    Marcela* avatar 25.1.2012 18:49 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    :-)
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    Dalibor Smolík avatar 26.1.2012 09:45 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    tvar odpovidajici strednimu rodu (to devce
    Nojo, germanismus .. "Das Mädchen :-)
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    25.1.2012 16:09 danc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    Ale ne, narazel jsem nejen na to "POVINNA", ale i na to "MELA". Nevidim duvod a v zivote jsem se nesetkal s doporucenim, ze by 12leta divka MELA nebo snad MUSELA jit na gynekologicke vysetreni - jen kvuli menses. Pokud nema jine obtize, tak k tomu opravdu neni zadny duvod.
    xvasek avatar 25.1.2012 11:04 xvasek | skóre: 21 | blog: | Zlín
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    Podle mě to máš jako s mytím nádobí - (v mém případě teda v myčce :-) - buď se k tomu postavíš tak, že je to neodpornější práce na světě - musíš se dotýkat smradlavých špinavých talířů, ten debilní pekáč se tam nevleze, filtr na nečistoty je plný rozbředlých špaget a přitom přemýšlíš, jak by bylo super, kdybys místo toho mohl třeba pařit Minecraft, nebo se k tomu postavíš úplně obráceně a řekneš si, že přece nemůže být ani lepší činnost, než si tam krásně systematicky naskládat špinavé nádobí, zmáčknout tlačítko a za hodinku máš krásně umyté a voňavé nádobí, které si uklidíš na své místo ve _své_ kuchyni a už se těšíš, jak se budeš kochat, jak je tam krásně čisto. Přitom je to jenom o postoji k dané věci, reálný stav světa je pořád stejný. Mně vyhovuje být mužem stejně jako by mi vyhovovalo být ženou.
    25.1.2012 11:25 Pavel
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    jaky to tak je, bejt pod pantoflem?
    xvasek avatar 25.1.2012 11:59 xvasek | skóre: 21 | blog: | Zlín
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    Toto je trochu jinak. Ženu jsem z kuchyně vyhodil, že mi tam jenom dělá bordel. Vařím většinou já, baví mě to.

    BTW: Osobně si myslím, že člověk by neměl rozlišovat mezi prací a zábavou, třeba děti to tak mají.
    25.1.2012 23:22 Xerces
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    Jojo, ženský to uměj navlíknout tak, že hákuješ jako zběsilej a ještě z toho máš dobrej pocit spasitele rodiny. :-) Nikdy nevěř ničemu co krvácí 5 dní a neumře.
    Isah avatar 28.1.2012 08:43 Isah | skóre: 4 | blog: SF | Matička stověžatá
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou

    Tak to je dobrej vtip :-)

    Omnia mea mecum porto. Dubito ergo cogito, cogito ergo sum
    Isah avatar 28.1.2012 08:41 Isah | skóre: 4 | blog: SF | Matička stověžatá
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou

    Jj, přesné. Nerozlišovat mezi prací a zábavou.

    Omnia mea mecum porto. Dubito ergo cogito, cogito ergo sum
    25.1.2012 11:41 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    Koukam, ze clovek je tvor opravdu nevdecny. Myti v mycce jako spinava prace? Co by potom muselo byt rucni myti?
    xvasek avatar 25.1.2012 12:02 xvasek | skóre: 21 | blog: | Zlín
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    Ruční mytí je další level hry "Dívej se na svět pozitivně", ten jsem zatím ale nedal. :-)
    Saljack avatar 25.1.2012 22:47 Saljack | skóre: 28 | blog: Saljack | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    Můj známí říkal, že myčku nepotřebuje, že už má doma tři (dcery). ;-)
    Sex, Drugs & Rock´n Roll.
    Saljack avatar 25.1.2012 22:48 Saljack | skóre: 28 | blog: Saljack | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    Samozřejmě, že známý ;-)
    Sex, Drugs & Rock´n Roll.
    25.1.2012 11:39 pedro
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    Tak to mi přišlo srandovní, taková sprostředkovaná sebelítost.

    Něco jako napsat, že chlapi to maj těžký, protože zažívají strašnou bolest, když je někdo kopne do koulí, případně je tam kopne dokonce nějaká slečna, problémy způsobuje špatné natažení kalhot, sezení s nohou přes nohu je realizovatelné pouze s vysokou dávkou opatrnosti, nemluvě o nebezpečných běžně se vyskytujících předmětech jako štangle u kola...
    Max avatar 25.1.2012 11:56 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    :D.
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    Isah avatar 28.1.2012 08:46 Isah | skóre: 4 | blog: SF | Matička stověžatá
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou

    Ta štangle u kola nebo představec je nebezpečná i u žen. Rána do stydký kosti hodně bolí :-(

    Omnia mea mecum porto. Dubito ergo cogito, cogito ergo sum
    25.1.2012 11:40 dad
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    vim, ze se opakuji, ale sex s kondomem je jako se koupat v ponozkach.
    25.1.2012 11:42 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    Vy jste se, pane inzenyre, nikdy nekoupal v ponozkach?
    25.1.2012 11:56 dad
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    prave ze jo a zjistil jsem, ze je to jako sex s kondomem.
    25.1.2012 12:00 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    Ale nejsou ponozky, jako ponozky.

    To by urcite uznal i pan profesor!
    25.1.2012 13:39 dad
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    to ted presne nechapu, co myslite. Jako ze Klaus 'odklání' pri statnich navstevach i ponozky?
    Dalibor Smolík avatar 26.1.2012 15:58 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    Koupání v ponožkách ještě jde. Horší je stříhat si nehty u nohou a ponožky si nesundat. :-))
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    27.1.2012 10:26 polymorf | skóre: 14 | blog: tar_zxpf
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    Preco? Oni sa casom prederu von, potom to ide v poho...
    25.1.2012 13:15 loki
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    Svata pravda. Nebo jako lizat zmrzlinu pres igelit. A jeste k tomu je to stejne napric vsemi ideologiemi. :-)
    25.1.2012 17:38 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    To je těžký, když máte vanu a dost vody, tak si můžete vyskakovat. Ale když není vana nebo voda, tak rád vemete zavděko koupeli třeba i v teplákách s třemi pruhy!

    Vlastně vemou, já jim onikám. Nebo tykám? Jo! Vemeš!
    26.1.2012 14:24 JS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    Ja mam doma jen sprchu...
    26.1.2012 14:54 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    netroufám si odhadnout, co je to v dadem použité analogii! :)))
    26.1.2012 21:54 JS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    Pocitac s pripojenim k Internetu? :-)
    26.1.2012 22:05 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    Jo! :)))
    25.1.2012 12:23 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    Každé ráno, když se probouzím jsem šťastný za to že jsem chlap. Krom toho, každá ženská byla z hlediska sansáry v minulém životě buďto hodné zvíře, nebo zlobivý chlap.. 8-P
    25.1.2012 12:26 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    Budme tedy na zeny hodni, jsou to casto normalni chlapi ve vykonu trestu.
    belisarivs avatar 25.1.2012 15:21 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    Tak tohle je hodne dobre.
    IRC is just multiplayer notepad.
    Saljack avatar 25.1.2012 22:51 Saljack | skóre: 28 | blog: Saljack | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    +1 :-D
    Sex, Drugs & Rock´n Roll.
    25.1.2012 13:11 SPM | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    Každé ráno, když se probouzím jsem šťastný za to že jsem chlap.
    Hlavně by se člověk po ránu nemohl podrbat na koulích; bez toho se nedá žít :)
    25.1.2012 13:07 Petr
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    dobre jsi to popsal :) tve blogove zapisky se mi ctou az podezrele moc dobre :)
    25.1.2012 13:13 loki
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    Pekne shrnuti ale imho celkem zbytecne, jelikoz to zna patrne kazdy - proste priroda. Nektera fakta jsou silne individualni, ale to jste tam v podstate take napsal. Mohl bych se zeptat, jestli vas k napsani tohoto blogpostu donutila vase partnerka? :-) Take jsem kvuli zehleni vsemoznych pruseru uz provadel ruzne veci. :-)
    kotyz avatar 25.1.2012 13:21 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Plzeň
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    Myslíš že s poruchou osobnosti můžeš mít partnerku? ;-)
    Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
    25.1.2012 13:37 loki
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    Psychicky jsem zdrav :-) A rekl bych, ze autor blogpostu take. Neni to snad BLEK? A jinak si myslim, ze kdyz si clovek najde partnerku se stejnou poruchou osobnosti, tak ji klidne muze mit. ;-)
    kotyz avatar 25.1.2012 13:39 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Plzeň
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    Tady sme ale na abclinuxu, tady jí máme všichni (kromě těch, který sou paranoidní schizofrenici) ;-)
    Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
    Max avatar 25.1.2012 14:40 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    Ty ne, ty jí nemáš, ty máš jen kocovinu :D.
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    kotyz avatar 25.1.2012 20:24 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Plzeň
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    To těžko, víš jak dlouho už sem nechlastal? Došlo pivo, nejsou peníze, do krámu daleko, venku zima ... :-(
    Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
    gtz avatar 25.1.2012 20:46 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    Zima, no žádný sníh, dnes se trošku ochladilo, na nějakých -4°C ráno, ale přes den bylo jak na jaře.
    do krámu daleko
    není to do hospody třeba blíž?
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    kotyz avatar 25.1.2012 21:59 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Plzeň
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    Nebudu tam sedět a pít sám!
    Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
    Dalibor Smolík avatar 25.1.2012 22:13 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    Všichni, to jo .. ale žádná nefunguje pod GPL, licenční poplatky jsou pěkně drahé :-)))
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    25.1.2012 22:12 Kvakor
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    A jinak si myslim, ze kdyz si clovek najde partnerku se stejnou poruchou osobnosti, tak ji klidne muze mit. ;-)
    Hmmm, když tak procházím na Wikipedii seznam poruch osobnosti, tak mi to jako moc rozumný nápad nejpřijde. Možná tak u schiozidní* a závislé poruchy, ale ten zbytek ... No dokážete si třeba představit dvojci složenou z dvou paranoiků, co začnou být paranoidní i vůči sobě a nakonec se navázjem špehují do takové míry, ze by se nad tím zarděli i hoši z NSA?

    Nebo třeba dva s anankastickou (obsedantně-kompulzivní) poruchou, co si uprostřed noci navázjem kontrolují, jestli tomu druhému v bytě visí obrazy přesně vodorovně a jestli jsou všechny příbory v příborníku srovnané přesně podle druhu a velikosti? ("Lžička? Ve vidličkách?! Tady přece nemá být žádná lžička![mnoho vykřičníků]) A to ani nemluvím o disociální poruše, čili psychopatech ...

    *To je ta, o které BLEK tvrdí, že jí má.
    Max avatar 25.1.2012 14:39 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    Ne, nedonutila, s partnerkou je pohoda a klid :).
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    Max avatar 25.1.2012 14:41 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    Jinak byste se divil, kolik lidí nezná ani půlku z toho, co jsem napsal.
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    25.1.2012 14:24 rastos | skóre: 62 | blog: rastos
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    Ptal jsem se asi 4 slečen v okolí a při braní HA stoupla jejich míra náladovosti a rychlého stavu nasrání

    Prikláňam sa k názoru, že takáto korelácia je čisto náhodná a "náladovosť a rychlý stav nasrání" je skrátka vec ženám vlastná.
    Max avatar 25.1.2012 14:38 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    Ano, je, a možná je to náhodné, možná jsem se trefil do skupiny lidí, kterým se toto po HA děje, nebo prostě braly špatné prášky.
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    26.1.2012 07:48 Igor
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    Já to ze svého okolí také slyšel. Podle mne to není náhoda.
    26.1.2012 11:14 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    Já to ze svého okolí také slyšel.
    mno, četnost výskytu nedokazuje korelaci

    což takhle zamyslet se nad tím, v jakém věku a za jakých okolností obvykle antikoncepci začnou brát, například? - co stresy ve zkouškovým, nebo při nástupu do práce?

    ... ale jinak jo, pohlavní hormony ovlivňujou chování, a zásah do nich se tedy na chování může projevit, vo tom žádná, ale odvozovat tu souvislost na základě nereprezentativních vzorků z agentury JPP je tak trošku nebo spíš úplně mimo (ostatně jak to na sobě ty ženský pozorujou, a která z nich dobrovolně přizná, že se chová jak fúrie?) - to by potom třebas vzorek, co mám doma já, vaši teorii vyvracel
    Luboš Doležel (Doli) avatar 25.1.2012 14:29 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    HA je sajrajt. Těch vedlejších účinků může být mnoho, a to včetně rychlého nabytí váhy nebo zakrývání skutečných nemocí. Největší průšvih je ale uvolňování těchto hormonů do životního prostředí.
    25.1.2012 14:48 polymorf | skóre: 14 | blog: tar_zxpf
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    Max avatar 25.1.2012 16:06 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    Měl jsem sen ... :(
    Max avatar 25.1.2012 16:08 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    Měl jsem sen ... :(
    AsciiWolf avatar 25.1.2012 17:34 AsciiWolf | skóre: 40 | blog: Blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    Njn, divím se, že se ten sajrajt ještě smí (legálně) prodávat... :-(
    25.1.2012 17:54 loki
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    Je k dispozici nejaka fundovana analyza dusledku na zivotni prostredi? Zatim jsem cetl jen clanky o rybach, ktere mely rozhozenou hormonalni hladinu, ale uz nikde nebylo poradne vysvetleno, jestli je to opravdu zpusobeno ha. Jiste, pro prirodu to nebude to prave, ale co je? Tovarny? Doprava na fosilni paliva? Nechci hajit ani jednu stranu, jen mne to zajima. Ale jinak ciste z pragmatickych duvodu jsem pro ha. ;-)
    25.1.2012 17:57 loki
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    Pro ha nejsem ciste ze soukromych duvodu, ale i ze zdravotnich pro zeny: snizeni poctu interupci(ktere jsou pro zdravi velmi riskantni), uprava a zmirneni prubehu cyklu u "problematickych zen", snizeni rizika rakoviny (podle nekterych statistik). Otazkou je, jestli to za to stoji v porovnani s temi udavanymi dusledky na zivotni prostredi, to si netroufam soudit.
    25.1.2012 19:19 Kvakor
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    Probémy s hormony uniklými z čističek do řek jsou sice vážné, nicméně nejsou neřešitelné. Ono skrz čističky uniká víc problematických věcí, například parfémy (které cpou výrobci skoro do všech pracích a čistících prostředků) nebo antidepresiva, ze kterých jsou ryby poněkud "pod vlivem". Horší jsou fundamentální a neodstranitelné problémy, které jsou dané prostě tím, že se ženské tělo částečně přepne do režimu "těhotná", například problém s preferencí partnera podle MHC (i když je to plně ověřené jen u myší).
    Max avatar 25.1.2012 21:14 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    Pravda, to jsem zapomněl uvést, už jsem o tom také četl. Od té doby jsem se pak ptal přítelkyně, zda jí voním :D
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    25.1.2012 21:38 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    A? Voníš? :))))

    Haf Dag
    Max avatar 25.1.2012 22:03 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    Prý to jde :), nebo tak nějak, už si moc nevzpomínám :).
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    25.1.2012 19:22 Ondrej 'SanTiago' Zajicek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    The UCSF review cites several other sources of endocrine-disrupting compounds in our water, including synthetic estrogens in crop fertilizer (e.g., Atrazine), synthetic and natural estrogens from livestock, including dairy cows, which can be fed hormones to increase milk production, and an unknown number of industrial chemicals, like plastic additive bisphenol-A (BPA). Industrial chemicals may enter waterways either through chemical plant runoff or the disposal of products in landfills (Fig 1). Chemicals in pharmaceuticals such as anti-seizure medications and anti-depressants may also mimic estrogen. Furthermore, women using birth control are not the only ones flushing estrogen down the drain. Pregnant women excrete high levels of natural estrogens, and nearly everyone (both women and men) produce some amount of natural estrogens also released into wastewater.

    While EE2 (synthetic estrogen) is more chemically potent than other estrogenic compounds, the amount of EE2 consumed by women using oral contraceptive is significantly less than the other sources described above.
    Birth Control Hormones In Water: Separating Myth From Fact
    25.1.2012 16:28 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    Dobře jim tak.
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    25.1.2012 17:09 skywaker
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    Nechcem ripat do vas ale nie je vas clanok trochu segregacia alebo opovrhovanie zenamy ? Co by sa stalo ak by tu niekto napisal "Nikdy by som nechcel byt ciganom !" ... to uz by bolo rasisticke ale podstata je ta ista... mylim sa?
    Max avatar 25.1.2012 18:33 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    Ano, mýlíte. Já to beru tak, že žena = borec, že musí toto vše přejít.
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    Bedňa avatar 25.1.2012 19:16 Bedňa | skóre: 34 | blog: Žumpa | Horňany
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    A keď je tá žena cikánka, to je ešte len niečo :)
    KERNEL ULTRAS video channel >>>
    25.1.2012 17:43 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    Tak jsem se zeptal. Nechtěla. Nechtěla by být mužem. Tak to mají leckteré. A to je dobře, alespoň si nezávidíme.

    P.S. Rozbor má jeden nedostatek, je psán z pohledu muže. Až je to ohromující. :))) Představa, co bychom dělali (takže dělaly) jako žena je nesmysl, protože být žena, nebyl bychom takoví jaký jsem (myslim i v hlavě).
    Marcela* avatar 25.1.2012 18:52 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    Máte empatii a dobrý přehled o ženských problémech, Maxi :-).

    Myslím, že není tak hrozné být ženou, přestože to ženy určitě mají složitější než muži. Možná je to vykoupení za to, moci nosit v sobě své dítě, přivést ho na svět, mít s ním užší propojení. A to za ty obtíže stojí :-).

    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    25.1.2012 22:14 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou

    palcové titulky:

    MISS SOKOLOVÁ V DRSNÉ VÁLCE S MODELINGOVOU AGENTUROU

    CHTĚLI ZE MĚ UDĚLAT PROSTITUTKU PRO AJŤÁKY

    ďalšia vec, v súvislosti s úvahami o pohlavnej identite: ak dokázali zmeniť pohlavie rybičky v rieke plnej hormónov zo záchodových splaškov, možno časom zmiznú všetky tieto a podobné problémy, ktorými sa muži vždy musia toľko zaoberať


    gtz avatar 25.1.2012 22:36 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    jenže ty modelky si toto všechno spískají samy. Kolik bylo řečí v TV, že má přítele apod. no samé hory doly černý les.... do pár měsíců klofne nějakého kopálistu/hokejistu nebo nějakého bohatého podnikatele a ? nechají si na hrudník našít kopací míče a pak se všechny tyto dívenky z hrudníku 0.5 se stanou rázem 4C :-) (btw. když jdou tyto dívenky za modelingem tak jistě nebudou dívenky) diví, že o nich píší média.
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    Isah avatar 28.1.2012 08:52 Isah | skóre: 4 | blog: SF | Matička stověžatá
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou

    Za modelingem jdou dívky klidně od 12let. Někteří návrháři preferují u svých modelek "chlapecké rysy" a ty jsou u dívek patrné kolem toho 12. roku věku. Ještě nemají boky, prsa jen naznačená... Modelingové agentury berou i takhle mladé dívky. V 18 či ve 20 už mohou být pro některé návrháře staré.

    Omnia mea mecum porto. Dubito ergo cogito, cogito ergo sum
    gtz avatar 28.1.2012 15:11 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    Vy jste neviděla na ČT1 ten pořad co dělal ten reportér z Anglie skrytou kamerou? Jeden díl se týkal Itálie a těchto návrhářů/designérů. Celkem brutus a i proto bych svou dceru na něco takového nedal.
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    Isah avatar 29.1.2012 07:04 Isah | skóre: 4 | blog: SF | Matička stověžatá
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou

    Viděla jsem z toho pár ukázek. Své dítě bych do téhle branže taky nepustila. Jenže on je to spíše psychický problém některých matinek, které z holčiček dělají modelky už od 3 let. Viz ty soutěže krásy dětí :-( Stačí na Googlu zadat dětská miss. To je hnus.

    Omnia mea mecum porto. Dubito ergo cogito, cogito ergo sum
    gtz avatar 29.1.2012 12:09 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    :-) už mám dospělou dceru (21) tak už toto řešit nemusím, jinak bych je hnal svinským krokem. Jo jo dětská miss, nedávno o tom byl nějaký pořad, žena to sledovala a já jsem se na to díval jen po očku a nechápal jsem až kam jsou někteří rodiče schopni jít.
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    Dalibor Smolík avatar 30.1.2012 01:00 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    Když bylo dceři asi 11 let, zastavil manželku, která dceru doprovázela, dobře oblečený a slušně vystupující pán, že by dívku rád vyfotil a byly by za to nějaké peníze. Když nijak nereagovala, tak ještě doplnil - pokud by ji mohl vyfotit nahou, tak by za to bylo víc. V tu chvíli manželka se neudržela a vrazila tomuto slušnému pánovi docela slušnou facku. Aniž stačil zareagoval, vzala holku a zmizely v davu pryč.
    Jen mě napadlo - kolik maminek mohlo na takovou lukrativní nabídku kývnout? ;-)
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    gtz avatar 30.1.2012 16:28 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    99% rodičů dětí tmavé pleti řekne proč ne....(99% bílých to individum skope do krychličky) A pak se zeptají zítra také přijdete? Pro ně je to jen dobrý příplatek na chlast ...
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    Dalibor Smolík avatar 31.1.2012 23:16 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    Otázkou je, jestli by měl fotograf (potažmo jeho zaměstnavatel) o takové dítě zájem.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    Ruža Becelin avatar 1.2.2012 09:29 Ruža Becelin | skóre: 40 | blog: RuzaBecelinBlog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    Obavam se, ze mel. Takovemu "fotografovi" totiz na barve az zas tak nezalezi...
    gtz avatar 1.2.2012 16:21 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    pro ně je to práce pro ty lidi co o to mají zájem. Však jak bylo někde řečeno vesměs tyto filmy apod. vznikají tam kde jsou mizerné životní podmínky buď v celé zemi nebo jen u nějaké populace.
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    26.1.2012 07:41 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    ak dokázali zmeniť pohlavie rybičky v rieke plnej hormónov zo záchodových splaškov, možno časom zmiznú všetky tieto a podobné problémy, ktorými sa muži vždy musia toľko zaoberať hej, už to možná začíná. Muži jsou čim dál "ženštější". Prý i máme málo spermií a líné a jánevimco, do toho nevidim, ale když jsem včera poslouchal dva páry, kde dívky se bavili o autech mladí pánové řešili kde sehnali kosmetiku (pro sebe!) a dóst dobrý botky co jsou in, pochopil jsem , že konec světa je opravdu tady. :))))
    26.1.2012 16:36 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    ,,Muži pod ochranou"(Merle)... dnes by mi to asi nepripadalo ani smiešne.Nechcela som mať dcéru, bola som spokojná, že mám iba chlapcov, lebo som si okrem iného tiež myslela,že chlapci to budú mať v živote ľahšie.Nie je to tak - dnes si uvedomujem, že pokiaľ si založia rodinu, bude na nich vyvíjaný obrovský tlak;stále platí, že muž je ten, kto by sa mal predovšetkým postarať o materiálne zabezpečenie rodiny a v tejto ekonomickej situácii to nie je nijaký med.Na druhej strane, keďže aj žena pracuje(ak majú spolu uživiť deti),muž musí byť nutne ,,trochu zženštilý" a zastúpiť ženu aj pri ,,ženských prácach" alebo starostlivosti o deti. Veľa sa hovorí o konflikte rolí ženy, ale rovnako je rozporná aj rola muža.Žena nie je prostredím vychovávaná tak, že by mala byť vždy a za každých okolností ,,silná"-ľahšie sa jej obráti so svojimi problémami na druhých, muž sa pokúša svoje napätie zvládnuť sám, nezdôverí sa, až kým nie je pozde...Okrem toho sa od neho očakáva, že v prípade ohrozenia bude brániť ženy a deti... takže matkám synov ostáva len dúfať, že nevypukne nejaký ozbrojený konflikt.Niektorým ženským stránkam muži nerozumejú - takže dcéra časom žene chýba.Som zvyknutá byť jedinou ženou v opozícii, ktorá má proti sebe jednoznačnú početnú mužskú prevahu, najmä ak ide o debaty o ženách. Jedna dcéra by sa zišla. :)
    Tomáš Bžatek avatar 25.1.2012 22:56 Tomáš Bžatek | skóre: 29 | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    Maxi, z tebe bude jednou spisovatel. Vyjde to i knizne?
    Koupim litajiciho tucnaka
    Max avatar 25.1.2012 23:52 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    :)
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    25.1.2012 23:38 Xerces
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    Max popsal spíše biologický rozdíly, ale určitě je nezáviděníhodný i pracovní nasazení. Venuše příjde domů z práce a do noci maká v domácnosti. Marťani makaj sice intenzivnějc, ale nárazově a pak třeba delší dobu relax. Z tohodle pohledu nechápu moc termín "ženská práce", který se vžil jako synonymum pro něco jednoduchého, nebo snad opovrženíhodného. Jinak dobrej zápisek, a kvalitní analýza toho tajmeného biologického superpočítače, se kterým si spousta IT profesionálů neví rady. :-)
    26.1.2012 01:52 Kvakor
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    Ona ta dlouhodobá "lehčí" práce versus krátkodobá, ale intezivní práce je daná částečně evolučně, ještě z dob, kdy muži byli lovci a ženy sběračky a ochránkyně domácího ohně. To je také důvod, proč se muži dokáží snadno soustředit na jedinou činnost a zbytek světa zcela ignorovat, zatímco ženy zvládají mnoho věcí najednou, ale ne tak intezivně jako muži a bez kompletní ignorace všeho ostatního. Pokud by se muž-lovec nesoustředil na sto procent, tak by nic neulovil (nebo by byl sám uloven), kdežo ženě, co by se soustředila jen na dítě uhasne oheň a naopak té soustředěné na oheň se dítě odbatolí do džungle ...

    Obdobné jsou i důvody, proč ženy dokáži mluvit téměř při čemkoliv bez toho, aby je to nějak brzdilo, proč jsou muži častěji "barvoslepí" (a to i doslova, důležité geny jsou na chromozomu X a ten mají muži jen jeden), ale za to se se orientují v mapě (ne že by to ženy neuměly, ale potřebují k tomu spíše orientační body a vztahy mezni nimy), proč ženy více bourají, ale většina jejich nehod jsou jen namáčklé plechy, zatímco muži spíš konči s auty obtočenými kolem stromů a tak dále.

    Mimo toho jsou tu ještě kulturní věci, napřáíklad se divím, že nikdo zatím nezmínil věci jako je móda, šaty a boty. Je pravda, že dnes žena může teoreticky chodit (pokud na to má postavu) v čemkoliv chce, ale ostatní ženy si o ní budou myslet nepěkné věci (vždy si vzpomenu na matčino vyprávění, kdy byla na čtyřtýdením pobytu v lázních místnímu drbnamy zdrbnuta za to že šla na společenský večer (které byly dohromady tři za celý pobyt) dvakrát v těch samých šatech).

    Nedávno jsem poslouchal "drbárnu" dvou kolegyní a jejich známé, jak hořekují nad tím, jak je těžké dnes koupit hezké šaty, protože ani jedna z nich nemá postavu ideálu módních návrhářú (tj. kráčející kostlivka vysoká 180cm, zepředu vycpaná silikonem). Pak se shodly na tom, že s šaty je to sice zlé, ale můžou si je přinejhoším upravit nebo celé udělat doma na šicím stroji, zato sehnat módní boty, které jsou v jejich velikosti a ještě pohodlné, je (alespoň podle jejich popisu) epický úkol srovnatelný s vypátráním Archy Úmluvy. Problémy s kosmetikou a hygienickými potřebami jsem už raději přeslechl ...

    PS: Pokud umíte anglicky, na Cracked vyšel nedávno článek o sedmi nejnepochopitenějších věcech ohledně dámských šatů (napsaný ženou).
    26.1.2012 06:14 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    To s temi lovci/sberackami je znat i v obchode. Chlap tam prijde, rozhledne se, uvidi korist, zautoci, odtahne ji k pokladne, zaplati a vypadne. Zenska prijde taky, pak ale procesava obchod, obraci hromadky, zkousi, kombinuje, zaplnuje kosik a po hodine odchazi.
    26.1.2012 08:28 pavel
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    U nás je to přesně naopak. Jdu kupovat xxx. Seženu si potřebné informace z internetu. Projdu 20 obchodů. Zakoupím. Po půl roce ten šmejd odejde. Manželka přijde do prvního obchodu, vybere, koupí. Výrobek vydrží třeba 10 let.
    26.1.2012 09:18 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    Zrejme dusledek HA :-)
    26.1.2012 10:26 SPM | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    Další, kdo viděl jeskynního muže? :)
    26.1.2012 10:28 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    Jen obcas pri pohledu do zrcadla :-)
    26.1.2012 10:31 SPM | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    Aha, tak to nic :)) ale to představení bylo celkem pěkné; ikdyž u přítelkyně to moc úspěch nesklidilo :D
    26.1.2012 11:50 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    Dik za ispiraci, asi zajdem za kulturou :-)
    Dalibor Smolík avatar 26.1.2012 10:34 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    Caveman? LOL, výborné představení :-)
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    1.2.2012 13:03 JZD | skóre: 14 | blog: Na_dvorku
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    Na to musím do divadla nebo do kina?
    Víra znamená vyznávat to, o čem člověk dobře ví, že to není pravda. Mlčeti platina, mluviti v gajzu, býti v hajzlu.
    Dalibor Smolík avatar 1.2.2012 16:49 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    Samozřejmě do divadla :-)
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    2.2.2012 12:47 JZD | skóre: 14 | blog: Na_dvorku
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    Dík.
    Víra znamená vyznávat to, o čem člověk dobře ví, že to není pravda. Mlčeti platina, mluviti v gajzu, býti v hajzlu.
    Grunt avatar 28.1.2012 21:25 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    PS: Pokud umíte anglicky, na Cracked vyšel nedávno článek o sedmi nejnepochopitenějších věcech ohledně dámských šatů (napsaný ženou).
    Tak na ty neduhy dámských šatů jako nedostatek kapes, studené oblečení, že je to jak róba pro štětku a podobně prostě musím reagovat. Nevýhoda (dnešních) dam je především, že jsou pěkně blbé (to „jsou pěkné blbé“ prosím brát trochu s nadsázkou, není třeba vůbec kamenovat, protože za normálních okolností bych si nic takového samozřejmě z úst vypustit nedovolil). Vytahané roláky, přechod ze tří na čtyři knoflíčky na kusu tevíra jako ukázka maximální módnosti, jeden kus poloprůhledného hadru na 10 000 způsobů (lišící se maximálně texturou a tvarem uvázání ovšem s neměnící se cenou) ,Marieclaire, Cosomopolitan, ty katalogy Italské a Francouzské módy (Bono nebo tak něco). Fakt ukázka maximální snahy o invenci ze strany druhé poloviny lidstva. Že ty společensky korektní předražené kusy hadru s výrobní cenou hluboko pod minimální mzdou dělníka z Číny přijdou i většině pánské populace naprosto nudné, fádní, ohrané jak stará magnetofonová páska a tak podobně? Úplný nezájem! Dobře jim tak. Přitom něco na způsob Chiary Mastroianni jako archeoložky jsem ještě na žádné dámě za celý svůj život neviděl. Kapes plná prdel a špatně to taky nevypadá (teda aspoň podle oka protějšku :-)) Přitom to ještě není tak dávno (minulý režim) co byla kustomizace na míru v podobě šití, vyšívání, štrikování a tak docela v módě. Takových dam dneska znám už jen pár a sami jsou to vyučené švadleny (snažíce se tyto kusy hadrů kopírovat ručně a přitom se souhlasným názorem že v tomto odvětví nemá nějaká snaha o invenci naprosto žádnou šanci prorazit). A na Pohansku při pohledu čeho byly naši předkové (resp. předkyně) schopné mi doslova klesala sanice. Fakt si nemůžu pomoct, ale jsem názoru, že kdo chce kam…tak ať si nadává, přeměřuje faldíky u zrcadla v obchoďáku a mrzne jak chce. Patří mu to.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    gtz avatar 28.1.2012 22:37 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    :-) to asi neumíš představit když musím s dcerou a ženou na nákupy do hadříkova (olympia, vaňkovka). Sedím před obchodem a 10 min. nic, po 20 min. vyjdou a prý nic takže zase všechno zpět a jde se o další kšeft dále. Tehdy když dcera sháněla šaty a boty na maturitní večírek tak to bylo dlouhééé a dlouhééé. Stejně se všechny ty hadříky šijou někde v číně atd. tam na to nějaký ten evropský obchodník nalepí cedulky abcde a draze prodá. A kvalita je zhruba asi stejná jako ty "kopie" u prodejců na tržišti.
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    Grunt avatar 28.1.2012 22:46 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    to asi neumíš představit když musím s dcerou a ženou na nákupy do hadříkova (olympia, vaňkovka).
    Neumím … sorry — nechci umět.
    Tehdy když dcera sháněla šaty a boty na maturitní večírek tak to bylo dlouhééé a dlouhééé. Stejně se všechny ty hadříky šijou někde v číně atd. tam na to nějaký ten evropský obchodník nalepí cedulky abcde a draze prodá. A kvalita je zhruba asi stejná jako ty "kopie" u prodejců na tržišti.
    O to mi až tak nejde. Spíš mi jde o to jak je výsledek zajímavý. Viz třeba jak se oblékaly staré Slovanky (a to je jen začátek — na někom dobře vypadá i ten mamut stažený z kůže). Je zajímavé, že když je zima muži, tak se dovede za pár tisíc let prodrat až k jadernému reaktoru, zatímco žena se pořádně nedostala od kůže z mamuta ani po pohodlné vhodně izolující ošacení zato dovede vyřešit 24 542 barevných kombinací (šup s kameny na mě).
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    gtz avatar 28.1.2012 23:31 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    vyřešit 24 542 barevných kombinací
    Ano, někdy když se člověk dívá co si ty dnešní baby dokáží vzít na sebe, aby byly inn to někdy chlapovi nejde do hlavy.
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    Grunt avatar 28.1.2012 22:48 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    olympia, vaňkovka
    A jinak tohle je přesně to o čem mluvím. Pokud někdo utrácí zlaťáky a stříbřáky v těchhle institucích místo aby si o víkendu sednul a vymyslel něco zajímavého, padnoucího, pohodlného (o víkendu dalším to zrealizoval) a přitom ještě skřehotá jak je to naprd, dobře mu tak. Nic jiného si nezaslouží.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    gtz avatar 28.1.2012 23:29 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    Bohužel taková je doba jít někam tam nakoupit, stavit se tam na oběd a defacto tam prosrat celé odpoledne. Proč by si někdo někdo sednul a něco dělal? možná na venkově, ale ve městech ... to určitě ne.
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    28.1.2012 23:33 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    Sedím před obchodem a 10 min. nic, po 20 min. vyjdou a prý nic takže zase všechno zpět a jde se o další kšeft dále.
    čéče, zrovna takhle jsem nedávno kupoval botky ne do robotky ale na volejbal

    akorát na mě před tím kšeftem nikdo nečekal, jen jednou pes v autě

    já jsem si prvně vybral na netu krásný botasky, jenže to byl výběhovej model, prodávaly se starý skladový zásoby ... tak jsem pracně našel kšeft, kde to ještě měli uváděný v mojem čísle, a objednal - hm, tak dva dny nic, potom z jejich webu ten typ úplně zmizel, a na objednávku se nikdo neobtěžoval reagovat (přičemž potvrzovací mail došel, žádný že bych se překlep v adrese na sebe apod.)

    na to abych je bonzoval jsem se protentokrát vykašlal, nicméně aspoň je tady pomluvím, že šlo o sportyshop.cz, vystupující též jako hokejsport.cz (a možná pod dalšími názvy)

    mno, takže jsem hledal alternativní typ, prd jsem našel, tak jsem se jal procházet kamenný kšefty ... no a to vpodstatě vypadalo tak, jak to líčíš se ženskejma - obvykle několik minut bloudění mezi regálama, než jsem našel něco, co se aspoň trochu podobalo na boty do tělocvičny, pak několik minut hledání a čtení parametrů, co by asi tak mohlo vyhovovat (hodně urychleno vylučováním dle cenovky, tu většinou nebylo potřeba dlouho hledat a pracně dešifrovat), pak několik minut zkoušení, a za dvacet minut jsem byl venku s nepořízenou, a mohl jsem jít o kšeft dále

    (nakonec jsem koupil v obchodě Sportissimo v Tescu na Krpoli ňáký adidasky za osm stovek, a když jsem hledal na netu, jak moc jsem prohloupil, tak jsem zjistil, že eshopy je maj od asi 1050, cool, a že oficiální stránky Adidasu, ať už český nebo světový, ten typ neznaj ... no, je na tom Made in China, tak jsem zvědav, kdy se rozpadnou :-))
    gtz avatar 28.1.2012 23:44 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    Ale jako jo toto celkem beru, že když se něco takového hledá tak to chce čas. Ale jako šup do obchodu a 10-20 min. se nic neděje, jdu do vnitř a hmmm...kupa věcí sem tam ... já na to, že si jdu zapálit. Vrátím se zase tam jsou a po chvilce jdou ven, že se jim tam nic nelíbí a tak se jde jinam. No pak baby někam zapadly a já jsem šel bloumat elektroshopy. To bylo když dcerka sháněla nějaké šaty a boty na maturitní a myslel jsem, že mne picne. Nakonec si něco vybrala a jak koukám na cedulku "pro společnost XX vyrobila společnost XX se sídlem v Číně".
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    29.1.2012 17:34 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    a já jsem šel bloumat elektroshopy

    tak vidíte, ako sa krásne dopľňate, podstatné je, že všetci chcete tráviť voľný čas v obchodných centrách;-)...to ja som raz bola v jednom takom obrom obchodnom stredisku na predmestí PH s kamoškou a jej malým synom... tiež ma nebavilo naháňať ho popod vešiaky, kým ona skúšala nerozhodne v kabínke tričká a dlho nad každým rozmýšľala... tak som šla s ním vonku na detské ihrisko... a mala som biele trištvrťáky a biele tričko... do tej chvíle, kým som za ním nevyliezla do domčeka na stračej nôžke, odkiaľ chcel ten malý škriatok skákať... potom som mala všade sivé odtlačky jeho topánočiek... len zadnú časť ma neo(na)kopal;-)
    29.1.2012 17:35 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    mi)))
    29.1.2012 23:49 M-train | blog: finance
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    tak jsem se jal procházet kamenný kšefty

    Byl jsem kvůli lyžím v pátek na Harfa sportu a stavil se pak z nudy v tom Harfa OC. Za půl hodiny jsem utekl, to pro mne fakt není, a ještě ty unuděný prodavačky. Teď jsem četl ve Forbesu, jakej boom mají E-shopy v USA s pánskou módou, protože chlapi na rozdíl od ženskejch právě tenhle osobní shopping nesnášejí, pro mne třeba smradlavá převlékací kabinka je symbol humusu.

    že eshopy je maj od asi 1050

    Sportovní boty i lyže kupuju na E-shopech, většinou z Anglie nebo Holandska, ale ty modely si pořádně vyzkouším v obyčejným kamenným kšeftě, hlavně velikosti se děsně liší od tabulek. Jinak buď rád za Čínu, ty výroby se přesouvají pořád víc na jih Asie, a tam je ta kvalita ještě horší.
    Nobody can give you as much as I can promise you
    Saljack avatar 26.1.2012 08:36 Saljack | skóre: 28 | blog: Saljack | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    Ono taky je třeba se zamyslet nad tím, že chlap by možná tu práci udělal např. vyluxoval, utřel prach atp. ale nedělal by to každý druhý den jak to ženský většinou chtěj. Když to musejí mít super čisťounký, tak ať si to dělají ;-). Další věc je, že pokud mi někdo řekne že mám udělat tohle a tohle a tohle, tak se mi ani do jednoho nechce.
    Sex, Drugs & Rock´n Roll.
    26.1.2012 09:40 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    Ono taky je třeba se zamyslet nad tím, že chlap by možná tu práci udělal např. vyluxoval, utřel prach atp. ale nedělal by to každý druhý den jak to ženský většinou chtěj. Když to musejí mít super čisťounký, tak ať si to dělají ;-). Další věc je, že pokud mi někdo řekne že mám udělat tohle a tohle a tohle, tak se mi ani do jednoho nechce.
    Přesně tak.

    Většina konfliktů na téma nádobí či luxování je založena na tom, že akce neprobíhá v pravidelném intervalu. Já uklízím bordel když je to třeba. V takovém případě klidně i několikrát za den. A nechápu proč bych měl mechanicky opakovat činnost jen pročinnost, když to třeba není.

    Kupř. u mytí nádobí jsem byl zvyklý na cyklus - vyndám talíř z kredence, zasviním a dám do dřezu. Když potřebuji talíř znova, opláchnu ten co je ve dřezu. Více talířů vyndám pouze když je třeba. Nepotřebuji-li nic, umyju nádobí v okamžiku kdy je dřez plný.

    Naopak žena uznává jiný cyklus. Vyndá talíř z kredence, zasviní a položí na okraj dřezu. Když potřebuje další talíř, vyndá jiný. Když už hrozí okraj dřezu absolutním sesypáním, nahrubo nádobí opláchne a naskládá do myčky.
    26.1.2012 10:30 SPM | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    Většina konfliktů na téma nádobí či luxování je založena na tom, že akce neprobíhá v pravidelném intervalu. Já uklízím bordel když je to třeba. V takovém případě klidně i několikrát za den. A nechápu proč bych měl mechanicky opakovat činnost jen pročinnost, když to třeba není.
    Poslední konflikty jsem měl s uklízením před odjezdem na dovolenou... nepovedlo se mi vysvětlit, že utírat prach den před odjezdem na týdenní dovolenou je zbytečná práce, když po návratu tam ten prach zase bude :)
    26.1.2012 11:47 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    Obecně se soudí, že jsou ženské posedlé uklízením - podle mě tomu tak není. Skutečnost je taková, že je prudí tzv. bordel zjevný. To co vidět není je nechává zcela netečné. Některé ovšem nechává netečné i to co vidět je.

    Jeden týpek, se kterým svého času v předquidovské éře naše mamka kalila své zákonné ženě dělal prý to, že do té vrstvy prachu na televizi vždy napsal aktuální datum a když se pak škrtli, tak to používal jako argument.

    Že jsou ženské ve své podstatě bordelářky mnohem horší než chlapi, jsem měl možnost pozorovat když jsem dělal vychouše na internátě, i později na kolejích. I když je pravdou, že mezi muži se najde častěji prase, které trumfne i ty nejhorší z nich.
    26.1.2012 19:16 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    Obecně se soudí, že jsou ženské posedlé uklízením - podle mě tomu tak není.Skutečnost je taková, že je prudí tzv. bordel zjevný. To co vidět není je nechává zcela netečné. Některé ovšem nechává netečné i to co vidět je.
    Tak to je skôr naopak.Muži začínajú s upratovaním vždy od ,,konca" - a na ,,zbytočné detaily" ani len nepomyslia.Ak je žena už ,,netečná" k tomu čo vidieť je, asi preto, lebo už má plné zuby toho, aby stále za niekým upratovala.
    Jeden týpek, se kterým svého času v předquidovské éře naše mamka kalila své zákonné ženě dělal prý to, že do té vrstvy prachu na televizi vždy napsal aktuální datum a když se pak škrtli, tak to používal jako argument.
    Viem, čo je predquidovská éra, neviem, čo je to ,,kalila";-).Ćo to musí byť s prepáčením za psychopata, ktorý namiesto toho, aby ten prach BEZ SLOVA utrel, píše do neho dátumy. Jeden taký pako sa mi sťažoval na svoju ženu, že už sa na ňu nemôže pozerať, ako furt ,,žere" (a ZAKOĽKO!), ako vyzerá, aká je nemožná,nanič, a keď jej povie, že sa už na ňu nemôže pozerať, reve a jemu potom ide na nervy ešte viac..Na neuverenie, že niečo také odpudzujúce ako ten chlap si mohlo vôbec nejakú ženu nájsť!
    Ja som robila v internáte tiež, chlapci mali pod kobercom plesnivé zbytky jedla a dokonca kožky zo slaniny, ten koberec dostali za úlohu vytepovať, ale oni radšej zaplatili dievčatám, aby to urobili za nich.A to nehovorím o ničiteľských sklonoch, ktoré sa prejavovali na zariadení. U dievčat sa niečo také vyskytovalo len vzácne. A aj tá sa dala preoperovať na chalana.
    26.1.2012 19:19 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    to posledné:)) som omylom zabudovala medzi značky cit., je to reakcia na to tvrdenie, že dievčatá mali na internáte väčší bordel...
    26.1.2012 19:33 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    Ulizečky na kolejích teda také tvrdí, že holky mají často větší a víc eklhaft nepořádek.

    namiesto toho, aby ten prach BEZ SLOVA utrel, Tak to máme u nás doma. Na obě strany. Ten druhý má právo to udělat líp. Pokud neumí, nechce, nemůže... tak nekušní. :))))
    26.1.2012 20:36 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    Chlapci potrebovali na internáte oveľa menej vecí ako dievky...hlavne chodili z domu s plnými taškami žrádla,ktoré za dva dni zjedli,a potom vyjedali dievčatá. Tie mali najmä plné tašky tých všelijakých drobností,ktoré sa potom samozrejme pohadzovali po izbe,keď sa rozhodovali,čo si na seba navešajú;a potom už nemali čas to upratať, čím vytvárali dojem väčšieho chaosu.Pri hromadnom ubytovaní sa aj v diečenských bunkách vyskytlo pravdaže všeličo.S chlapcami sa rozhodne jednoduchšie vychádza(lo)a bola(je)s nimi väčšia sranda.Nijako zvlášť sme dievčatá a chlapcov neoddeľovali,takže za tých niekoľko rokov v internáte sa mohli vzájomne spoznať, a keď sa potom oženili alebo vydali, nemali o tom druhom pohlaví zrejme nijaké skreslené ,,všeobecné predstavy" ako o nepochopiteľnom tvorovi ,,z inej planéty."Mňa mierne rozčuľuje, keď niekto tvrdí, že ženy sú z ,,Venuše a muži z Marsu."Možno pre niekoho, kto spadol z Mesiaca.Žena a muž si buď dokážu porozumieť ako ľudia, alebo nie. A to je celá tá veda.
    27.1.2012 00:05 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    No, když na mě odněkud vyběhne obživnutý salám, tak mi to rozhodně nezvedá kufr tolik, jako když to jsou dívčí spoďáry. A to nemluvím o dalších věcech.
    Dalibor Smolík avatar 27.1.2012 00:39 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    Mňa mierne rozčuľuje, keď niekto tvrdí, že ženy sú z ,,Venuše a muži z Marsu.
    Tak tohle mi nějaký amatérský filozof vykládal - že jsou muži z Marsu. Já jsem na to klidně odpověděl, že se mě to netýká. Já jsem ze Snickers. :-)
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    27.1.2012 11:14 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou

    myslíte toto?

    :( to mám zas oddnes zakázané...

    Chcela som ešte k tej posilňovni... nie je pravda, že cvičením v posilňovni sa zo žien nutne musia stať chlapi, pokiaľ nežerú žiadne "doplnky výživy" na podporu rastu svalovej hmoty a nedvíhajú olympijské činky- stačí trochu upraviť stravu a vynechať napr. tie fajné tyčinky uvedené vyššie a namiesto nich si naordinovať niečo nepoživateľné, ale zdravé. Cvičiť sa dá aj tak, že sa objem nezväčšuje, ale práve naopak. Posilňovňa ma zo všetkých možných druhov pohybu(okrem pohybu vo vode)jediná nenudí a to mi pripomína, že je ozaj načase sa k nej zase vrátiť.

    27.1.2012 12:47 Martin Petr | Třinec/Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    K tématu babochlapů, pěkný článek manželky mého učitele gungfu (a není to jen plácání do větru, stačí se mrknout do fotogalerie :-D).

    Posilovna jsou svinstvo, kterým si 95% lidí akorát ničí zdraví. :-( Přitom by stačilo pár pro naše tělo zcela přirozených cviků (pro změnu zase článek mého sifu), které by pravidelným opakováním zajistily nejen sílu a kondici, ale i zdravě a dobře vypadající postavu (to poslední jako vedlejší efekt, protože to je přirozený stav, v jakém by se zdravý člověk měl nacházet bez umělých a nepřirozených fitness obezliček). Jo a taky s prominutím nežrat ty humáče, co do sebe dneska každej cpe. Jednoduché, účinné a nestojí to ani korunu (euro). :-)
    27.1.2012 13:12 Martin Petr | Třinec/Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    V tom druhém článku na konci je krátké video, doporučuju kouknout. Ono se to zdá v tom dnešním světě posiloven, aerobiku a žumb, podezřelé, ale opravdu to stojí za zvážení a za vyzkoušení (těch deset nebo dvacet minut denně nikoho nezabije a můžetre cvičit klidně doma v obýváku). :-)
    Marcela* avatar 27.1.2012 16:14 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    To cvičení z videa mi přijde spíš pro chlapy, pro ženský ani ne. K čemu by měly ženské dělat kliky, nebo nějaké přitahování? Aby jim narostly bicepsy?

    Já cvičím 5 Tibeťanů, několik let, a jsem nadmíru spokojená. Cítím se dobře. Taky k tomu nepotřebuju žádné přístroje, jen prostorný měkký koberec, vyvětranou místnost brzy ráno a chuť.
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    27.1.2012 17:06 Martin Petr | Třinec/Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    Přečtete si ten první článek o "babochlapech". O posilování a růstu svalů evidentně moc nevíte, trocha osvěty neuškodí. Holky vídávám na tréninku cvičit už druhej rok (občas se nám kryly tréninky v jedné tělocvičně) a "narostlý bicepsy" nemá ani jedna, přesto postavičky radost pohledět. Samozřejmě necvičí furt dokola přítahy a kliky, program mají komplexní, a tohle je jenom jedna z jeho částí.

    Jóga je skvělá, ale tu sem nepleťte. Řeč byla o posilování a o kondici a navíc, s výše uvedeným programem získáte krom té síly a kondice i tu pružnost, pohyblivost, zdraví a dobrou postavu jako bonus. Jógu může cvičit i člověk s pupkem, co nevynese nákup do třetího patra, aniž by se nemusel dvakrát zastavit a vydechnout. A znovu opakuji: jóga je super, sám bych ji rád cvičil, ale gungfu v sobě přirozeně i cvičení na pohyblivost a vitalitu, tak si bez ní aspoň zatím vystačím.
    27.1.2012 17:09 Martin Petr | Třinec/Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    ... gungfu v sobě přirozeně zahrnuje i cvičení na pohyblivost...
    Marcela* avatar 27.1.2012 17:58 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    O posilování něco málo vím, jako dorostenkyně jsem celkem aktivně sportovala a tam jsme dělali právě takové chuťovky jako kliky, sedy-lehy, v podstatě to co cvičí na videu ten mladík. K tomu běh, cviky na protažení šlach, aerobic /ten jsem vysloveně nenáviděla - hnus!/. To hlavně v zimě. V létě jsme pak jako vodáci hlavně jezdili na kanoích. Ten dril, málem vědecký přístup a tlak na výsledky mě to znechutil. Chtěla jsem to dělat pro radost. Takže rekreačně klidně, ale aby mi někdo měřil tepy a zapisoval údaje do deníčku, to fakt nebylo nic pro mě.. Co si pamatuji, měla jsem tenkrát docela kondičku ale cítila jsem se divně. Jako robot. Zkrátka mi to nesedělo.

    Když to můžu srovnat s dnešním cvičením, je to nebe a dudy. Baví mě to, fyzickou kondici udržuje, postavu vyrýsuje, tělo protáhne i zpevní. I na psychice to vnímám hodně pozitivně. Takže pro mě není co řešit. Hlavně ta jednoduchost, dostupnost, mi přijde fajnová.

    Ale každému vyhovuje něco jiného ..:-)
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    27.1.2012 18:51 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    Je výborná knižka Kulturistika pre ženy, myslím, že autor Charvát... ale nie som si istá... a neviem či je ju ešte dostať. Je to niečo ako kondoičná kult. pre samoukov. Zásadne sa nenechám trénovať;-).
    Marcela* avatar 27.1.2012 20:31 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    Ale já fakt nechci žádnou kulturistiku! :-)
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    27.1.2012 20:50 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    Nikto vám ju nenanucuje, pre každého sa hodí niečo iné a každý zistí sám na sebe, čo mu vyhovuje.Ale predstava, že pre ženy je kulturistika nevhodná, je veľmi pomýlená.Najprv to treba vyskúšať(alebo aspoň sa presvedčiť,ako to vyskúšal niekto iný a čo to s ním spravilo).Mne kedysi dalo tú knižku jedno dievča na intráku,vyzerala skôr ako malá baletka než ako niekto, kto niekoľko rokov cvičil.Ale až keď som sa po rokoch dala (s nechuťou) presvedčiť, nech to skúsim, zistila som, že to ozaj funguje tak, ako tvrdila.Nikdy v živote som nemala takú kondičku a silu, ako keď sme cvičili+záplavy hormónov šťastia:)).
    Marcela* avatar 27.1.2012 21:24 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    Já neříkám, že je ženská kulturistika pro ženy nevhodná. Mně ale nevyhovuje. Když něco dělám, chci to dělat s chutí. Našla jsem si své a jsem spokojená. Ještě bych chtěla chodit častěji plavat, ale to už je náročnější na čas.
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    28.1.2012 00:26 Martin Petr | Třinec/Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    Aniž bych vás chtěl urazit... do jakých let se zhruba datuje období, kdy jste byla dorostenkyně? Ještě před sedmi lety nás na gymplu mučil s "posilováním" typický socialistický dement tělocvikář (ten typ, co chodí v šusťákovce i do divadla). Naprosto nelogicky postavený trénink, bez jakékoli myšlenky typu "teď udělejte co nejvíc kliků, vy sračky, je jedno jestli technicky špatně, detto se shyby, sedy-lehy atd." Nejdřív cvičit technicky dobře (i kdyby po jednom nebo dvou klicích najednou), až potom cvičit často a více, to je to nejdůležitější motto funkčního tréninku.

    Jsem rád, že jste spokojená, jóga je vážně výborná a kdyby pro mě nebyl primárním cílem zdravotní a bojový aspekt, určitě bych se jí věnoval. Ale opravdu prosím nesrovnávejte typicky socialisticky postavenou "výuku" tělocviku se současným a progresivním funkčním tréninkem. Navíc vyučovaný lidmi, kteří pěstování kondice a zdravého životního stylu zasvětili svůj život. A na kterých jdou výsledky přímo vidět, takže žádné plané řeči.

    Naštěstí zdá se tohle "oldschool" cvičení postupně zbavuje té odpudivé nálepky, kterou na základních a středních školách tyhle metody cvičení značkujou lidé jako mnou výše jmenovaný trotl a postupně proniká i do těch módou a komercí pokřivených fitness kruhů.
    Marcela* avatar 28.1.2012 09:41 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    To byla tak 2. pol. 80. let.
    Nejdřív cvičit technicky dobře (i kdyby po jednom nebo dvou klicích najednou), až potom cvičit často a více, to je to nejdůležitější motto funkčního tréninku
    Přesně tak.

    Určitě záleží hodně na učitelích, trenérech, jaký mají přístup k tělu, pohybu, a jak říkáte, zdravému životnímu stylu. Já ještě podotknu, že jsem po letech uviděla z tramvaje bývalou trenérku z kanoistiky /ta, co se vyžívala v aerobiku a silovém cvičení/ a divně pajdala, jako když má něco s kyčlema. Nemusí to samozřejmě nutně souviset s jejím životním stylem, ale je to dost pravděpodobné. A to ještě nebyla zdaleka tak stará, tak max. 50 let/

    Bojové umění je určitě fajn, mívá duchovní podtext a ten sebeobranný účinek jistě není k zahození. :-)
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    28.1.2012 11:50 Martin Petr | Třinec/Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    To byla tak 2. pol. 80. let.
    No, tak to je bohužel přesně ono. Z těchto dob zřejmě pochází ten všeobecný dojem, že cvičení s vlastní váhou a minimalistické cviky obecně, jsou přežitky z dob minulých, kdy s nimi všechny trápili ti blázni v šusťákovce na základní škole, leckdy i na střední. A často trápí dodnes. U funkčního tréninku je nejdůležitější začít pomalu, zlehka a hlavně pravidelně. Bez pravidelného cvičení to nemá smysl a to je právě to, co průměrný tělocvikář za mých mladých let nebyl schopen pochopit. Ty jejich "hurá akce" jednou za měsíc akorát dětem kurví zdraví a hlavně jim berou jakoukoli chuť se dál cvičení věnovat. (U mně to tak rozhodně tedy bylo.)

    Jj, je to všechno o rozumu, o přístupu a o metodice. Kdo nezná míru nebo chce příliš moc příliš brzy tak často dopadne špatně. V té Číně je krásně vidět opak: tomuto pánovi bylo v době točení videa už skoro 70 let! A cvičí takto dodnes... Jeho otci je 102 let a samozřejmě už takto poskakovat nedokáže, ale když jsem viděl videa z číny, když vyučoval gungfu své studenty, tak byl neskutečně pohyblivý a vitální, leckterý padesátník (nedejbože šedesátník) by mu mohl závidět.

    My už dneska děláme bojová umění hlavně proto, abychom byli zdraví a abychom dokázali cvičit ještě i v těch sedmdesáti. Ten sebeobranný aspekt hraje samozřejmě taky roli, i když dnes už to není tak akutní, jako ještě před 100 nebo 150 lety. A hlavně je to zábava: chrániče na zuby, rukavice a jedééém! :-)
    28.1.2012 16:37 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    Všeobecná přezdívka budoucích učitelů tělocviku na PF byla "kotrmelci". Protože měli místo mozku kotrmelec. Nám zas přezdívali "ptačí budky" (dílnaři)
    28.1.2012 18:27 Martin Petr | Třinec/Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    Hergot, koukám, že se nějak zmršilo to video. Tak znova.
    Marcela* avatar 28.1.2012 20:04 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    Díky. Už jsem chtěla odkaz reklamovat :-).

    Co říct? Je obdivuhodný, mistr, borec. Radost pohledět.

    Ještě jsem shlédla nějaká videa tréninku Gung fu Shaolin, zaujalo mě, jak slézají po čtyřech dolů po schodech. To jsem snad ještě nikdy nezkoušela :-).
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    belisarivs avatar 28.1.2012 21:34 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    Ja teda nevim. Mne to prijde dost komicke jak tam sebou mydli. Asi by se ani se souperem nemusel prat, protoze ten by se za huronskeho revu slozil smichy k zemi sam.

    Osobne se mi jako lepsi jevi totok.

    Ale v jeho veku ma fajn kondicku. O tom zadna.
    zaujalo mě, jak slézají po čtyřech dolů po schodech. To jsem snad ještě nikdy nezkoušela
    To je jeste prd.

    Tohle je frajer.
    IRC is just multiplayer notepad.
    Marcela* avatar 29.1.2012 11:05 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    Nevím, co na tohle řeknou místní fyzikové. :-)

    Tohle je dokonce ve volném prostoru...
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    belisarivs avatar 29.1.2012 14:54 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    To je jasny fake.
    IRC is just multiplayer notepad.
    29.1.2012 11:45 Martin Petr | Třinec/Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    Evidentně víš o gungfu velké hovno. :-)

    Nejdřív si nastuduj, jaká je rozdíl mezi sestavou a její aplikací, a pak se vysmívej. V momentě, kdy by ten "komik" přešel od cvičení sestav (= encyklopedie všech technik, trénink síly, správného úderu, vytáčení v kyčlích atd.) k reálnému boji, nasadil si boxerské bambule a vlezl s tebou do ringu, tak se posereš, i kdybys měl na sobě brnění. :-D

    Kdybys měl zájem a chtěl svou skepsi otestovat v praxi, tak v pátek odpoledne v naší škole probíhají MMA tréninky, kde se procvičuje gungfu ve jak ve volném boji pro ring/klec nebo pro sebeobranu (1 proti 1, 1 proti 2 nebo 3, obrana proti noži, obrana s nožem atd). Občas si přijdou zaskotačit i kluci z Muay Thai a další, případně se taky jednou za čas zjeví nějaký skeptik, co viděl na Youtube sestavu a tvrdí, že to gungfu "mydlení" nefunguje. :-)
    29.1.2012 12:03 Martin Petr | Třinec/Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    Pro úplnost a pro kontrast: tohle jsou ty aplikace. Sestavy jsou prvním stupněm tréninku, cvičí se základy, správné postoje, vytáčení v kyčlích při úderu atd. Ale cvičit sestavy jen pro sestavy je blbost, nebyl by to boj, byla by to gymnastika.

    Kluci z videa jsou z naší školy, ten starý pán výše je bratrem učitele mého učitele, takže stejná rodina, stejný styl, stejné gungfu. Že to, co provádějí kluci, vypadá jinak než jako v té sestavě, jak ji cvičil na videu Lam Chun Fai? jenom zdánlivě, jsou to přesně údery, kopy a pohyby, jako v sestavách (celkem jich máme asi pět různých), jen převedené do praktického boje.

    Ano, je to ošklivé a Neo takhle v Matrixu nebojuje. Ale gungfu v praxi je ošklivé jako každá bitka a je jedno, jestli dotyčný dělá thaibox, gungfu nebo cokoli jiného. Máme všichni dvě ruce a dvě nohy a efektivních způsobů boje příliš není, základní pravidla a poučky platí všude (hlava mezi ramena, lokty u těla, rukama kryju ksicht a slabiny, nespouštím je dolů, po úderu je hned vracím na místo atd.).
    29.1.2012 12:45 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    No je to podobné ako tanec;-)... asi to má aj podobné účinky... mňa by skôr zaujímalo, ktože má byť ten ,,starý pán";-), snáď nie ten s tou šiltovkou na hlave... to mi vždy pripomenie, ako sa mení pohľad na to, čo je ,,staroba" v priebehu života.Mám pocit, že dnešné deti;-) ani nijakého naozaj starého človeka nepoznajú.Takže nemôžu starým ľuďom ani trochu rozumieť a ľahko potom podliehajú tej všeobecnej nechuti k nim a k starobe vôbec. Ale ona je tak veľmi dôležitá pre ďalšie generácie.Mala som obrovské šťastie, že sa moji prarodičia a praprarodičia dožili veku, keď už som bola dosť veľká, aby som ich mohla spozn(áv)ať.
    29.1.2012 13:25 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    hehe, to mi připomnělo skvělou práci našich novinářů, kdy jsem tuhle o nějaký pětadvacítce četl, že je to "mladinká dívenka", o čtyřicetiletým chlapovi, že je to "mladík", a o nějaký asi pětapadesátiletý babě, která tam shodou okolností měla fotku, vypadala zachovale a já bych teda, když už do toho montovat věk, řekl tak nanejvýše "dáma v letech", tak o tý tam psali jako o "stařence" :-)
    29.1.2012 18:30 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    ;-) chceli ju nasrať...

    asi pred mesiacom som si všimla, že bulvár si obľúbil frázu,, nádherná X.Y." a používali to aj v súvislosti s prehliadkou strašidiel z panoptika... tak som si vravela, že majú záchvat čierneho humoru a asi tie články píšu, aby si tú nudnú "prácu " takto trochu spestrili

    normálne som si kvôli tomu, aby som si overila, či to nie je len nejaká náhoda, klikala na bulvár... nádherná bolo úplne všade!možno nejaká nová metóda masmediálnej manipulácie:)))
    29.1.2012 14:12 Martin Petr | Třinec/Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    Nevím, jestli mluvíme o tomtéž? 69 let, to už je podle mého názoru starý pán podle jakýchkoli měřítek. :-)
    29.1.2012 18:44 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    Ten Aziat?... Tak oni už vôbec vek nemajú...

    Yoko Ono bola o dosť staršia od Lennona...zhodou okolností práve ona mala mužskú tvár, nepríťažlivá... ale inak pôsobila ako dievčatko.Lennon nevidel, že je škaredá, videl v nej to dievča. 69 - u niekoho to znamená 80 a u niekoho 40.Starnutie je niečo ako rast- veľmi nerovnomerný proces zvonku aj zvnútra.Takže akékoľvek meradlá sa uplatniť asi ťažko dajú.
    belisarivs avatar 29.1.2012 15:03 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    Evidentně víš o gungfu velké hovno.
    No a? Tvrdim snad nekde opak? Ja jenom rikam, ze to mydleni sebou je komicke.
    Nejdřív si nastuduj, jaká je rozdíl mezi sestavou a její aplikací, a pak se vysmívej.
    Studovat nic nebudu. Vysral bych se na to. Pouze jsem konstatoval, ze to vypada humorne. Jestli jsem se tim nekoho dotknul, nebyl to umysl, ale je mi to vcelku jedno.
    k reálnému boji, nasadil si boxerské bambule a vlezl s tebou do ringu, tak se posereš, i kdybys měl na sobě brnění.
    Tohle ma byt nejaka internetova samohana nebo co?

    Ja netvrdim, ze kungfu nefunguje, nicmene jsem si povsimnul, ze tacovi borci nevyhravali MMA zapasy. Takrka bez vyjimky jsou to chlapici, co umi Muay Thai a BJJ pripadne neco podobneho.
    IRC is just multiplayer notepad.
    29.1.2012 21:41 Martin Petr | Třinec/Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    Evidentně ještě pořád zapomínám, že tu jde některým víc o podjebávání a trolling než o nějakou diskuzi. Příště si dám pozor.

    Mimochodem, to je velká libovka vynechávat v citacích smajly, to ses naučil kde?

    A nevidáš je z jednoho prostého důvodu. Zatímco *každý*, kdo trénuje (kick/thai) box, brazilský jiu jitsu, zápas nebo judo trénuje primárně proto, aby sparringoval, všechno to spěje k tomu sportovnímu boji a soutěžení.

    Bohužel 99% veškerého dnešního gungfu tak, jak je vyučováno, je zdegenerovaná a zpitvořená podoba toho, co gungfu kdysi doopravdy bylo (nikdo nechce z tréninku nosit bolavý "bebí", ale každej chce dělat to ezoterický šaolinský vysoký umění cvičený v krásně lesklých hedvábných pyžamkách, kdy jenom silou čchi porazí deset pobudů v hospodě). A i tam, kde se cvičí pořádně se vším všudy, je MMA-like sparring většinou jenom doplňkem celkového curricula, třešničkou na dortu. Schopní kluci u nás jsou, jsou schopni držet v ringu krok s dobrými thaiboxery, ale na velkou konkurenci třeba v MMA kleci to asi zatím není (pár cross tréninků nebo nějakých přáteláků nepočítám). Ale to je jenom naše škola, kde je tohle asi docela výjimka, drtivá většina ostatních škol to bere jako něco, co je pod jejich "vznešenou" úroveň (trapas, já vímm ale viz ta poznámka výše o pyžamkovém gungfu, to je smutná realita).
    belisarivs avatar 29.1.2012 22:23 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    Evidentně ještě pořád zapomínám, že tu jde některým víc o podjebávání a trolling než o nějakou diskuzi.
    Presne tak. A takovi zacinaji debatu kydama o tom, jak kdo o cem vi hovno. ;-)
    Mimochodem, to je velká libovka vynechávat v citacích smajly, to ses naučil kde?
    WTF?
    Bohužel 99% veškerého dnešního gungfu tak, jak je vyučováno, je zdegenerovaná a zpitvořená podoba toho, co gungfu kdysi doopravdy bylo
    Taky mi to tak prislo. Teda, jak to melo byt puvodne nevim, ale predpokladam, ze to nevymyseli proto, aby s tim mohli machrovat nebo mavat rukama v lufte.

    Nicmene, pohled na ty ruzne saolinske mnichy motajici se jak po mrtvici a jeste u toho delajici grimasy (styl opice ci co) moc nadeji taky nedava.

    Vzpominam si na jeden dil Fight Questu. Tam rekli, ze kungfu je jenom takova paradicka a to je tam ucit nebudou. Namisto toho je ucili Sandu. To uz byla docela prdel a co tam byl klucina, tak byl uz dost drsny. Kopnul manika do ramene a ten tam mel modrinu jako prase.

    Osobne bych na nejake bu chodil. Ale prave proto, ze to kungfu je casto takove supergay, tak bych tam chodit nemohl. Mel bych proste problem zachovat vaznost a nevysmat se jim. Ale abych zase chodil nekam jinam a nechal si tam rozmlatit hubu, to taky nemam zapotrebi.

    Tady to chlapik celkem zabavne popisuje.

    Akorat to kendo netrefil. Cimz nechci rici, ze z praktickeho hlediska neni k hovnu, ale spis ze to je nacvik pro katanu, ne pro nejakou bambusovou tyc.
    IRC is just multiplayer notepad.
    30.1.2012 00:17 Martin Petr | Třinec/Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    Není gungfu jako gungfu. To, co dneska vidíš jako gungfu v televizi je většinou v podstatě akrobatické cvičení na efekt, provozované čínskou vládou protěžovanými "ladyboys". To nemá s pravým gungfu nic společného, naopak, vzniklo to za účelem původní a pro režim nebezpečné živly zdiskreditovat a zastínit (Kulturní revoluce atd.). Naprosto krásně celou situaci kolem těhle tradičních bojových umění vystihuje citát z toho článku:
    Kategória II. - Karate, Taekwondo (TKD), Japonské Jiu Jitsu, Kung fu všeobecne

    Prituhuje. Zväčša sa stretnete s nedostatkom sparingu, zbytočným dôrazom na rôzne formy, páskovacím expresom na peniaze (označovaným ako McDojo) a nezmyselné techniky napr. vo forme zbytočne veľkého dôrazu na akrobatické kopy, ktoré sú v nevhodnom outfite a bez rozvičenia spravidla nebezpečné viac Vám ako zamýšľanému recipientovi. Stále je ale šanca, že narazíte na kvalitnú školu s rozumným inštruktorom a preto je na mieste venovať im jednu návštevu.
    Dlouhá léta jsem měl stejně skeptický názor, v životě bych neřekl, že se jednou budu gungfu učit, ale podařilo se mi narazit na skvělou školu a skvělého učitele. Pot, námaha, podlitiny, ale skvělý pocit, upevnění zdraví a kondice a hlavně důraz na boj. Ze školy, ve které neuvidíš lidi nosit bambule, suspenzor a chrániče, kde nepoužívají lapy ani boxovací pytle, honem rychle uteč, protože to bude nejspíš naprostá sračka. Sice to naše gungfu "vypadá jako kickbox, proboha" (cituji kamaráda, který "taky dělá to kung-fu" stylu McDojo) a při použití v praxi to vypadá ošklivě (protože je to funkční, žádné parádičky, přesně jako na tom mnou linkovaném saan da videu), ale hlavní je, že to funguje.

    Mimochodem saan da je právě název toho, co se u nás trénuje jako aplikační boj (použil jsem předtím termín MMA, protože to je známější pojem, ale význam je vlastně totožný).

    Kendo je parádní, kdybych se mohl nechat naklonovat, tak ho kromě gungfu dělám taky. :-)
    belisarivs avatar 27.1.2012 23:17 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    K čemu by měly ženské dělat kliky, nebo nějaké přitahování? Aby jim narostly bicepsy?
    No, nejedne slecne by kliky prospely (ale spis ty sirsi, na prsa, ty co chlapik ukazuje jsou tricepsove). Maji kolikrat hrudnik jak struhadlo na repu jak jim z nej lezou zebra. Nejake prsni svalstvo by jim dekolt dost zlepsilo.
    IRC is just multiplayer notepad.
    Marcela* avatar 28.1.2012 09:42 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    hrudnik jak struhadlo na repu
    :-)
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    gtz avatar 28.1.2012 23:33 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    na co dneska cvičení na kozy? máme přece plastické chirurgy?
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    belisarivs avatar 29.1.2012 00:12 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    Ti ti nevyplatuji cely hrudnik. Jenom prsa samotna.
    IRC is just multiplayer notepad.
    gtz avatar 29.1.2012 00:34 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    Dneska Ti udělají co si jen řekneš, stačí mít dostatek peněž. A je jim jedno zda chceš to nebo ono. Za peníze jde všechno.
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    belisarivs avatar 29.1.2012 18:36 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    A nebylo by par kliku denne levnejsich a bezpecnejsich?
    IRC is just multiplayer notepad.
    gtz avatar 29.1.2012 19:36 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    Bylo, ale plastické operace jsou dneska inn a ony ty baby chodí jak do posiloven tak na solárka tak i na plastiku :-)
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    Isah avatar 28.1.2012 07:30 Isah | skóre: 4 | blog: SF | Matička stověžatá
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou

    Kliky a přitahování jsou dobré na posílení prsních svalů, interskapulárů - svaly mezilopatkové - u většiny lidí hadroidní, rukou - pokud ještě nemáš problém s visící kůží pod bicepsem, tak gratuluji, ale časem to přijde a i k tomu je dobré posilovat. Fakt je, že většina posilovacích cvičení se dá dělat doma a dost důležitá je kvalita prováděného cviku, což z Jogy určitě umíš a znáš. Ruce se u žen dají posilovat třeba s PET lahvemi naplněnými vodou. To je 1,5Kg a to stačí

    Nějakého mega nárůstu svalů se bát nemusíš, to bys musela správně jíst a posilovat v posilce s vysokými zátěžemi, což je pro začátečníka blbost. Dobrá posilka je fajn, mně tam kluci vysvětlili vše ohledně jídla, navrhli mi nějaké cviky na posílení toho co jsem chtěla a sundání tuku v určitých partiích. Co mám zkrácené, jako cyklistka, poznali hned. Fakt mi fundovaně poradili a krotili mé snahy o vysokou zátěž. To bylo před x lety, kdy se ještě nedopovalo a kluci v posilovně věděli o těle snad všechno. Krom toho si i vařili, aby neměli gram tuku navíc.

    Tep Ti dnes změří každé sportovní hodinky. Respektovat svou tepovou frekvenci má svůj smysl právě v budování fyzické kondice. V cyklistice a triatlonu se využívá dost.

    Nejvíc osvalený holky jsem viděla na Základce a byly to holky, které dělaly sportovní gymnastiku. Osobně si myslím, že když chci nárůst sval. hmoty, musela bych cvičit mnohem víc než muž, protože jim pomáhá testosteron. Taky to jídlo je zásadní. Mě jídlo obtěžuje, rvu to do sebe pod tlakem, ale snažím se jíst víc proteinů. Maso mi nechutná, ale holt musím, no. Když se masu vyhýbám a nahrazuju rostl. proteiny, tak stejně na kole vidím, že výkonnost je 00 prd :-(

    Omnia mea mecum porto. Dubito ergo cogito, cogito ergo sum
    Marcela* avatar 28.1.2012 09:45 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    pokud ještě nemáš problém s visící kůží pod bicepsem, tak gratuluji,
    Ne :-)
    Ruce se u žen dají posilovat třeba s PET lahvemi naplněnými vodou. To je 1,5Kg a to stačí
    Na ruce, ale i ty výše zmiňované prsní svaly mi přijde docela účinný cvik č. 5 z 5Tib. A vlastně i č.4.

    Jezdit na kole je docela fajn, jen mi to nedělá moc dobře na záda, ramena, krk. A mívám takový problémek, že po určité době jízdy mě začne /asi z vibrací/ bolet vnitřní strana paží a stehna. Teda bolet, jako spíš svědit kůže až do masa. A kůže je zarudlá. Vlastně po celém těle cítím takové nepříjemné mravenčení. No a když to přeženu, tak samozřejmě bolí lýtkové svaly. Stává se ti to mravenčení taky?
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    Isah avatar 28.1.2012 10:34 Isah | skóre: 4 | blog: SF | Matička stověžatá
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou

    Ne, to mravenčení neznám, ani si to neumím vysvětlit, nic mne k tomu nenapadá, ale pokud Tě bolí krk, záda a ramena, tak máš špatně nastavené kolo. Řidítka, představec, i špatný úhel sedla dělá své. Na kole by se Ti mělo sedět pohodlně. Tak někoho popros, ať Ti to přenastaví - úplně nejlepší teda je, když si tohle uděláš sama. Vezmeš si klíče, šroubovák a hadr a přenastavíš a zkusíš na cestě. Pokud to za chvíli nevyhovuje, tak znovu - to už budeš spíše vědět, kde je problém. Tohle chce čas a trpělivost. Jízda na kole bolet nemá.

    Pokud bolí lýtkové svaly a v noci máš i křeče, pomůže šumivý Magnézko s Ca. Je to divné, spíš by Tě měly bolet celé nohy než jen lýtka. To bude asi ten posez. Tady asi výška sedla.

    Na čem jezdíš? Horák, klasické dámské kolo, silniční..?

    Tady máš popis, jak to má vypadat. Doufám, že se mi povedlo vložit ten odkaz správně, kdyby ne, tak pardon.
    Omnia mea mecum porto. Dubito ergo cogito, cogito ergo sum
    belisarivs avatar 28.1.2012 12:37 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    Nepovedlo.

    Ma to vypadat nejak takto:

    <a href="www.haleluja.cz">odkazecek</a>
    IRC is just multiplayer notepad.
    Isah avatar 28.1.2012 13:40 Isah | skóre: 4 | blog: SF | Matička stověžatá
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou

    Děkuju, ale mně přijde, že povedlo. Když kliknu v Mozille na tu šipčičku, tak mne to hodí na web Meridy, kde je ten návod? Asi mi chybí ten odkázeček, co?

    Omnia mea mecum porto. Dubito ergo cogito, cogito ergo sum
    belisarivs avatar 28.1.2012 17:50 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    šipčičku ... odkázeček
    Ze vy se tuliskujete s mimiskem a chodite na mimibazar?
    IRC is just multiplayer notepad.
    Isah avatar 28.1.2012 20:40 Isah | skóre: 4 | blog: SF | Matička stověžatá
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou

    :-) Jsem debil, děkuju. Ne, už dávno se netulískuju s miminečkem. Tys to použil první . odkázeček a mně se to slovo líbilo :-) Na MMB se dá dobře nakoupit na děti, ale už je to mimo mé zorné pole.

    Omnia mea mecum porto. Dubito ergo cogito, cogito ergo sum
    Marcela* avatar 28.1.2012 20:08 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    Nevím, čím to mravenčení je. Odhaduji, že z vibrací, nebo z průvanu :-). Jsem taková senzitivka, takže sebemenší prkotinu pociťuji.

    Sedí se mi pohodlně, přenastavované mám sedátko i řídítka x-krát, jenže po více ujetých km mi stejně začne být nepohodlné. Zkrátka nejradši chodím pěšky. Už kvůli tomu, že se často zastavuji a různých kytiček, motýlů, stromů a tak..

    Mám něco takového ale starší, má širší řídítka a větší sedátko. Trekingové od firmy Trek. Momentálně visí na háku v garáži :-)..
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    belisarivs avatar 28.1.2012 21:37 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    Chces-li poznat co je drina, kup si kolo Ukrajina.
    IRC is just multiplayer notepad.
    gtz avatar 28.1.2012 22:31 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    Starý mezek byl dobré kolo. Sice malinko težké, ale dalo se s ním hodně dobře vyblbnout. Tam kde favority selhávaly, ukrajina jela a jela, ale musel jsi makat a šlapat.
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    Isah avatar 29.1.2012 06:27 Isah | skóre: 4 | blog: SF | Matička stověžatá
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou

    Jj, mám s ní stejnou zkušenost. Na vsi vydržela léta. Akorát byla těžká.

    Omnia mea mecum porto. Dubito ergo cogito, cogito ergo sum
    gtz avatar 29.1.2012 12:11 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    pro ženské byla moc těžká. Ale spousta starších lidí na vsi s ní stále jezdí...
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    Isah avatar 29.1.2012 06:38 Isah | skóre: 4 | blog: SF | Matička stověžatá
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou

    Třeba je Ti to kolo dlouhý. To bys musela koupit kratší představec a jestli se ještě dá, tak přihnutou sedlovku. Dá se koupit ještě odpružená sedlová trubka i se zámkem. Proti těm vibracím. Ale o mravenčení z vibrací jsem ještě neslyšela. Gumy má ten Trek slušný, to by vibrace mělo tlumit dost, otázkou jsou ještě řidítka. Řidítka máš mít široká tolik, jako máš ramena. Komfort jízdy umocní i nástavce na řidítka (rohy), že na delších vyjížďkách můžeš měnit polohu rukou. Asi jsi víc citlivá. Pokud moc nejezdíš, tak je asi fuk.

    Omnia mea mecum porto. Dubito ergo cogito, cogito ergo sum
    Marcela* avatar 29.1.2012 11:08 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    Dlouhý asi ne. Já jsem sama dlouhá. Myslím, že je mi akorát, bylo kupovaný podle mé výšky.. Odpružený rám může být fajn, dělám si na něj zálusk, až si někdy třeba budu kupovat jiný kolo. A ty rohy na řídítka mám v plánu, jen nevím, jestli se dají připevnit na jakýkoliv typ. Jestli to na tyhle řídítka jde...
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    Isah avatar 29.1.2012 14:55 Isah | skóre: 4 | blog: SF | Matička stověžatá
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou

    Rohy jdou na každá řidítka. Montují se buď zvnějšku nebo dovnitř. Celoodpružený rám je na silnici k ničemu, s tích chce jezdit terén. Na silnici než se dostanu k terénu musím odpružení ztlumit, páč se to jinak houpe. Za sebe už fulla nechci. Ale to si chce vybrat dle Tvých preferencí.

    Omnia mea mecum porto. Dubito ergo cogito, cogito ergo sum
    Marcela* avatar 29.1.2012 21:13 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    To jsi mě potěšila, že to půjde. Děkuju.

    Když jezdím, tak po silnici moc ne. Spíš po lesních cestách, cyklostezkách...
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    27.1.2012 18:59 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    chodiť do posilňovne má skôr psych. význam... keď sa už raz človek každý ( skoro každý) večer vytrepe z domu a prejde sa do tej posilky, je mu už ľúto si nezacvičiť. Okrem toho si tam môže striedať tie náradia a neunudí sa nasmrť ako pri behu ;-). A ešte si k tomu pustí hudbu a dá sa popri tom aj pokecať a zasmiať. Žiaden smrteľne vážny tréning a sebaničenie. Len trochu nabrať kondičku a priebežne spevňovať svaly... v obývačke to nie je ono!!!A mimochodom, keď už, tak hodinu.
    Marcela* avatar 27.1.2012 20:35 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    Mně vyhovuje klid a domácí prostředí, vyvětráno /žádná klimoška/, přítmí rozbřesku,... :-).

    Když si chci pokecat, tak v jiném prostředí.

    Jinak si myslím, že důležitější je pravidelnost, než délka cvičení. Že je lepší cvičit každý den 10 minut, než nárazově hodinu.
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    27.1.2012 21:16 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    Nárazovo rozhodne nie.Cvičili sme skoro 5 rokov,aj 4-5x týždenne, nemala by sa presiahnuť hodina,10 minút ale nestačí.To je tak na rozcvičku.No,dnes by mi aj tá stačila.Zlenivieť je ľahko,nakopnúť sa a zase si navyknúť na to cvičenie tak, aby mal človek z tej námahy slastný pocit ťažšie.Chodievala som aj sama, keď sa spolucvičiacim nechcelo.Tú morálku mi trochu rozložil ajinternet.Ale už sa to zlepšuje:).
    Marcela* avatar 27.1.2012 21:26 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    Tak držím palce ať se zas do toho pustíte.
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    Marcela* avatar 28.1.2012 09:33 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    Tak musím poopravit časový údaj ze včerejška. Nikdy jsem si čistě cvičení nestopovala, mám prostě ráno půl hodinu "pro sebe", kde je zahrnuto i převlékání a sprchování. Dneska mi to nedalo a změřila jsem čas cvičení, vyšlo to na 20 min. Ono abych stihla těch 5 cviků o 21 opakování za 10 min, bych musela "jet jak fretka" :-).
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    29.1.2012 01:09 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    Tak to ste dobrá, ja si ako Rusi tú polhodinu vždy musím sadnúť pred cestou;-),je to taký môj rutuál,takže ráno, aj keď vstávam hod.až poldruhahodinu pred odchodom do práce, nič viac nestíham, len sa v kľude pochystať na odchod.Neznášam stres, takže preto som chodievala vždy cvičiť až večer, keď už som sa potom už nemusela nikam ponáhľať.Neviem si predsataviť život podľa časového plánu, to by ma zabilo;-).Maňana;-).
    Marcela* avatar 29.1.2012 11:11 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    Já dřív taky cvičila večer, jenže ráno je výhodnější v tom, že mám prázdný žaludek a je klid.. Taky nemám ráda stres a právě to procvičení těla + prodýchání mi stres uvolňuje. Je to pro mě taky svým způsobem rituál, přepnutí na jiné myšlenky než denní povinnosti.. Při cvičení si zavřu oči a trošku rozjímám.
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    Dalibor Smolík avatar 27.1.2012 13:33 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    No tak tohle nesmím jíst taky .. ale občas zahřeším :-). Jinak s tím cvičením - v rozumné míře ano, posilování páteře, svalů, ale všeho moc škodí :-)
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    Isah avatar 28.1.2012 07:40 Isah | skóre: 4 | blog: SF | Matička stověžatá
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou

    Jj, my podobně. U nás kdysi bydlelo pár studentek a bordel měly slušný. Ve spol. prostorách - kuchyně a koupelna jsme dosáhly určité dohody. Co měly ve svém pokoji byl jejich problém. Pak u mne bydlel bratranec a ten byl hodně čistotný. S ním se žilo dobře. Úžasně vařil :-)

    Omnia mea mecum porto. Dubito ergo cogito, cogito ergo sum
    Isah avatar 28.1.2012 06:13 Isah | skóre: 4 | blog: SF | Matička stověžatá
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou

    To chce klid, Whist, oni to tady muži dost zobecňují na to co mají doma nebo co kde slyšeli. Chlapa, co kreslí do prachu datum také považuju za magora. Kdyby vzal prachovku, ruce by mu neupadly. Úklid před dovolenou považuju za normální, protože se pak vracím do uklizeného bytu. Jedu-li sama se synem vracím se sice do bince, který způsobil můj muž, ale díky tomu, že jsem si předtím uklidila, není to tak tragický.

    Zase bych neříkala, že co muž to bordel, můj táta s bratrem byli celkem čistotní, protože uklízet museli. V tomhle vidím spíše problém žen - matek mé generace, které vychovávaly způsobem, že kluk doma nic dělat nemusel - vyjma úklidu hraček, zatímco dcera musela všechno :-( To byl velmi častý model v rodinách, kde byli sourozenci holka a kluk. Uklízet se kluci učili až v internátech nebo na kolejích. Mám štěstí na muže, kteří umí vařit a baví je to, takže s tím se nezaobírám zase já. Ve vztazích je to stejně pak už o dohodě. Ženská / mužská práce je alibistickej blábol pro líné lidi.

    Párkrát na mne tradiční model vztahu vybalili uchazeči o vztah a měli to tak hezky naplánované, jak v domku budu uklízet a vařit, krmit zvěř...tak jsme se rozešli, páč já takhle žít nehodlám. Krom toho, že mne otec vychoval k finanční nezávislosti na partnerovi, tak i k tomu, že nejsem ničí služka. Uklízím ráda, uklidní mne to, ale já si rozhodnu o tom co budu kdy dělat. Těžší věci dělá manžel, když má čas. Uklízí ten, kdo má volno, ten kdo k tomu přijde. Nejde hodit povinnosti jen na jednoho. Když poslouchám kamarádky, jak je na nich všechno od péče o dítě přes vaření, žehlení, úklidu, venčení psů a nákupů a pak slyším co dělá jejich partner, nechápu, proč tohle tolerujou.

    Omnia mea mecum porto. Dubito ergo cogito, cogito ergo sum
    28.1.2012 19:21 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    ... oni to tady muži dost zobecňují na to co mají doma nebo co kde slyšeli.

    Když poslouchám kamarádky, jak je na nich všechno od péče o dítě přes vaření, žehlení, úklidu, venčení psů a nákupů a pak slyším co dělá jejich partner, ...
    jo

    aha
    29.1.2012 13:16 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    Tak ja som bordelár, potom raz začas mám chuť vyhodiť radšej všetko do vzduchu a presťahovať sa;-).Keby som bola sama, tak ani nevarím, aby som nemusela upratovať.To zotretie prachu by ma už nezabilo.Je to i dôsledok toho, že moja mama bola neuveriteľná puntičkárka,keď upratovala, vysťahovala nás k starým rodičom(pred vianocami a inými sviatkami aj na týždeň, cez prázdniny na mesiac-dva, vtedy si brala dovolenky na "veľké upratovanie").Bola chorá, keď niekde zbadala smuhu alebo omrvinku.Neskôr vzdala aspoň údržbu našej obuvi a odevov, ale to som už snáď bola aj stredoškoláčka.Keď som to urobila ja, nikdy to nebolo dokonalé- tak to po mne so šomraním pratala a čistila znovu.U nás to bolo tak, že som bola stále v práci(kým boli deti malé, mala som istý čas dve pracoviská, dve práce v jeden deň - dopoludnia, popoludní, niekedy aj v noci, nepravidelne ...)a tak a chlapci najprv naučili nakupovať v potravinách a potom aj variť.Ja neviem poriadne halušky alebo zemiakové knedle, oni áno;-).Potom si už aj upiekli a oveľa lepšie vedia hiospodáriť s peniazmi- vždy som im nechávala doma peniaze na nákupy, to ešte boli naozaj malí, keď sa už dalo na nich spoľahnúť( s jednou výnimkou, ale na tú sa nedá ani teraz;-).Vedia si aj oprať- to som ich naučila jedny prázdniny, keď som na nejaký čas šla preč z domu a oni si niekoľko týždňov museli robiť všetko sami.Teraz keď sú na internáte si hravo poradia so ,,ženskými prácami."Bordelárstvo a čistotnosť nie je celkom to isté. Na čistotu sa mi zdajú niekedy až prehnane hákliví( sprchovanie aj niekoľkokrát denne, tri tričká za deň...).Bordelárstvo je neschopnosť udržať si vo veciach nejaký stály poriadok- ale ako vravím, ja sa vo svojom bordeli až do určitého stupňa, keď presiahne únosnú mieru, vyznám.Teraz mám taký bordel v PC, že sa mi ho enchce ani začať ani upratovať...
    Isah avatar 29.1.2012 18:41 Isah | skóre: 4 | blog: SF | Matička stověžatá
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou

    Já jsem na uklízení pedant, ale mně to baví, mám to jako relax. Kluci jdou třebas do ZOO a já si pěkně zauklízím s muzikou :-) Neuklízím manželovi věci v jeho skříních. On má svůj systém a vyzná se v tom. Prádlo mu uklidím, to jo. Naštěstí není ten typ, který by válel španavý ponožky po bytě. Hadrů má víc než já. Pro něj je zase relax žehlení, což oceňuju :-)))

    Syn má neskutečný bordel všude po bytě. Povoleno má mít hračky u sebe v pokoji - má ho velký, takže denně si musí uklidit auta a lego ze spol. prostor jinak nemilosrdně vyhazuju (nevyhazuju, schovám do pytle), když jsem echt naštvaná, tak u nás lítaj hračky i z okna. Netrvám na tom, aby denně rozebíral vláčkodráhu, to by byla buzerace. Chci, aby si složil a uklidil oblečení a aby se knihy neválely po zemi. Víc se zatím dosáhnout ani nedá. Na hračky má krabice. Oznámím, že budu luxovat, ať si hračky uklidí. Prach si utírá sám. Už umí vytírat, mýt nádobí, dodržuje, že špinavý věci se dávají do koše na prádlo, umí třídit odpad. Naučím ho všechny domácí práce.

    Nedávno k nám přišla synova starší kamarádka z domu, mají malý byt a holčička je v 5 a půl neuvěřitelně vycepovaná. Až nedětsky, na můj vkus. Žije jen s mámou a jak mají minibyt, musí denně uklidit hračky do boxů, aby měly kde spát. Holčička na prahu synova pokoje prohlásila, že tam má pěkný bordel a vysvětlovala, že ona si musí hračky uklízet, páč by neměly kde spát :-) Hrát si se synem nechtěla, že je malej :-) chtěla mi pomáhat s mytím nádobí a úklidem.

    Omnia mea mecum porto. Dubito ergo cogito, cogito ergo sum
    xvasek avatar 26.1.2012 11:09 xvasek | skóre: 21 | blog: | Zlín
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    Venuše příjde domů z práce a do noci maká v domácnosti. Marťani makaj sice intenzivnějc, ale nárazově a pak třeba delší dobu relax.
    Není pravda, když máš děti. Jdeš do práce, tam makáš, přijdeš domů, tam se ty ratolesti odlepí od rodičky, která už nemá po celém dni co nabídnout a jdou po tobě. :-)
    26.1.2012 07:50 Igor
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    Rok je hodně, ale jinak znám případy s rozhozeným cyklem, kdy byla žena tlačena k používání hormonů ... nicméně odolala a pak několikrát normálně počala.

    Ono u doktorů co není podle tabulek, to by chtěli léčit.
    26.1.2012 14:38 JS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    Co jeste nikdo nezminil, ackoli dnes uz to tak aktualni nebyva - drive bylo docela dobre mozne pro muze zemrit ve valce, i kdyz ono zase zeny to maji vykompenzovane moznosti znasilneni. Jinak je to celkem bezpredmetne - lidska psychika je nastavena tak, abychom byli spokojeni/nespokojeni (podle natury) relativne dost nezavisle na vnejsich okolnostech... takze byste patrne byl stejne spokojeny jako zena.
    26.1.2012 18:55 martin knocik | skóre: 14
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    Len tak čisto pre zábavu, čo by bolo podla vás horšie

    a) byť obojpohlavný jedinec (chlap aj žena v jednom tele)

    b) byť bezpophlavný jedinec (ani chlap ani žena)
    Max avatar 26.1.2012 20:10 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    Ani jedno :).
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    26.1.2012 20:15 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    A něco jinýho v nabídce vašeho katalogu pohlaví nemáte? :)))
    gtz avatar 26.1.2012 21:38 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    co takto babo-chlap?

    nedávno bylo na sport kanálu něco ohledně kulturistek, vzpěraček apod. no teda pánové nebylo málem vidět zda je to baba nebo chlap.
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    belisarivs avatar 26.1.2012 21:57 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    Po tech davkach testosteronu a snaze udelat ze sebe chlapa, to snad u nich ani nema cenu rozlisovat.
    IRC is just multiplayer notepad.
    26.1.2012 22:06 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    tak to raději ten bezpohlavní. :)))
    gtz avatar 26.1.2012 22:15 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    no u nich je problém, že jak přestanou cvičit a hrnout do sebe ty ionťáky tak na nich to maso jen tak plandá ... viděl jsem na to jednou nějakou reportáž a děkuji toto nemusím :-)
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    26.1.2012 22:43 retroslava | skóre: 9 | blog: TryCatch | Žižkoff
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    Být ženou i mužem je fakt na nic. Nejlepší je být retrem.
    Pozor! Jsem naprostý idiot. Co jsem napsal včera dnes už dávno neplatí. Zavazuji se, že budu diskutovat nezávazně.
    26.1.2012 23:53 M-train | blog: finance
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    Díky za pěkný čtení Maxi :-) a neméně kvalitní příspěvky, které mne donutily asi poprvé uvažovat o teoretické možnosti být něčím jiným, než chlapem. Z důvodu pohodlnosti jsem se rozhodl zůstat u stávající verze.
    Nobody can give you as much as I can promise you
    Isah avatar 28.1.2012 06:46 Isah | skóre: 4 | blog: SF | Matička stověžatá
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou

    Post se mi líbí, je to psáno sice zjednodušeně, ale s takovou úctou. O vhled jsi se určitě snažil. Některé komentáře jasně počítají s tím, že žen je tu minimum, tak se neozvou.

    U HA jsou také zásadní zdravotní rizika. Gynekolog s Internistitou se do krve pohádají jestli HA ano či ne. Interní rizika jsou velmi závažná. Opakovaně se diskutuje o riziku kardiovaskulárních onemocnění, ať již infarktu myokardu, cévní mozkové příhody nebo hluboké žilní trombózy u uživatelek HA. Zjm. u žen kuřaček je HA zcela nevhodná.

    Znám ženu, lékařku, která po HA prodělala CMP, odešla jí půlka mozku. Podá si tak maximálně hrneček a i to je úspěch :-( Na ženských webech bys těch problémů po HA našel víc. Konkrétní zkušenosti uživatelek. Ta zmíněná náladovost je velmi četná.

    K menstr. tamponům. Skvělá věc hlavně u sportujících žen a další plus je to, že žena nesmrdí a nepotí se jí pokožka pod vložkou. Z mého pohledu super vynález. Nechtěj vědět co Ti se zadkem udělá v 30st. vedrech vložka Always :-( U tamponů to chce cvik a zkušenost se zaváděním. Pro nezkušené ženy či dívky se dají koupit tampony se zavaděčem. Těch anafylaktických šoků z tamponu je minimum. Ženy je nepoužívají spíše proto, že jim to přijde nezdravé nebo zavedení bolí. Znám i expertky, které si nechaly tampon se zavaděčem - to je taková rourka z tvrdého papíru a pak se divily, že je to tlačí :-) Tampony se nesmí používat v šestinedělí, takže pro ženu nezvyklou na vložky je to očistec :-(

    Omnia mea mecum porto. Dubito ergo cogito, cogito ergo sum
    28.1.2012 20:31 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    Žena nesmrdí
    Ahá..., ROFL
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    gtz avatar 28.1.2012 21:18 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    Dejte pokoj ... dceři se to poprvé stalo na dovolené v Itálii. A já jsem byl vyslán do nejbližšího kšeftu, abych koupil nějaké ty always. Jako celkem masakr pro chlapa ... stál jsem před regálem, který vypadal jako malý sklad a bezradně jsem se na to díval. Díky jedné slovenské paní (co tam pracuje na baru a v tu dobu tam byla na nákupech) se vše podařilo jak mělo.
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    Dalibor Smolík avatar 31.1.2012 00:16 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    Nojo, always .. já jsem jednou chtěl koupit podprsenku jako dárek. Prodavačka jich vyložila pár na pult a ptala se, jakou velikost. To jsem pochopitelně nevěděl a tak jsem mimoděk změřil dlaní košíček jedné z nich. V tu chvíli jsem naprosto odrovnal celé oddělení obchodího domu :-))))
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    31.1.2012 09:30 Martin Petr | Třinec/Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    Koukám, že to bude populární metoda, tenhle příběh už jsem dřív slyšel. :-)
    Marcela* avatar 31.1.2012 09:51 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    :-)

    Pane Smolíku, chtěla jsem se zeptat, kde jste nechal Boromira?
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    belisarivs avatar 31.1.2012 11:00 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    Setnuli mu ho v Game of Thrones.
    IRC is just multiplayer notepad.
    Dalibor Smolík avatar 31.1.2012 16:59 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    No, chtěl jsem Boromira vyměnit za Lorda Starka, ale zjistil jsem, že by to bylo skoro totéž :-))
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    Dalibor Smolík avatar 31.1.2012 17:00 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    Nechal jsem ho chvíli odpočívat, by nabral sil. Nějak mu teď schází. Kontrolní otázka: zdalipak víte, co je tohle za avatar? :-)
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    Marcela* avatar 31.1.2012 19:52 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    Hm.. nevím.

    Trigon může znamenat sv. trojici, božs. jednotu, kruh duši, to vše přepůlené.. nechám se podat :-)
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    Dalibor Smolík avatar 31.1.2012 21:48 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    Takže jedná se o Relikvie smrti, Harry Potter - 7. díl :-)
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    kotyz avatar 31.1.2012 22:43 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Plzeň
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    Já to věděl (měl sem to taky napsat hned)! Hůlka bezová, kámen vzkříšení a plášť neviditelnosti. Byl sem na tom v kině, bohužel ve 3D, takže zážitek byl slabší - už tak dost tmavej film ty brejle ještě trochu přitmavily a okraje obrazu byly rozmazaný. A 3D efekt stál za řeč asi jen ve dvou scénách. Aspoň ten film byl celkem dobrej, když už ne samotná prezentace.
    Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
    Marcela* avatar 1.2.2012 11:34 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    Ahá :-).

    To já neznám, Harry Potter mě nějak nechytil.
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    Dalibor Smolík avatar 1.2.2012 11:37 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    No já to vím díky synovi, který všechny fantasy sleduje, včetně knih :-))
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    Isah avatar 28.1.2012 11:35 Isah | skóre: 4 | blog: SF | Matička stověžatá
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou

    Porod a poporodní problémy jsi vzal hodně hopem. Nerozumím té plínce, když žena ubryndává. Máš na mysli mléko?

    Samo těhotenství je záhul na psychiku, někdo je vpoho, někdo zas depresivní, já jsem furt dojetím plakala. Viděla jsem v přírodopisném dokumentu, jak šelma ulovila malou antilopu a bylo :-) To jsou hormony, mlátí to s námi strašnou silou. Zvracení - jsou ženy, které třeba 5 měsíců objímají záchodovou mísu. Nepomůže nic. Pálení žáhy, přibírání na váze, věčně se Ti někdo hrabe v pohl. orgánech - těhu kontroly, výrazná únavnost, otoky- na poslední kontroly před porodem jsem si brala manželovy boty, neskutečná bolest prsou, strach o miminko...je toho dost.

    Porod je z určitého hlediska těžko sdělitelným zážitkem, manžel si ho nenechal ujít a ten zážitek nás spojuje, ale porodní bolest bych popsala asi jako když Tě někdo obrovskou silou ždímá. Do toho na Tebe ječí cosi zdrav. personál. Nevnímáš, bolest je hrozná, snažíš se přežít. Se stupňující se hysterií - i laik by to poznal, že slábnou ozvy dítěte - mají v děloze na jeho hlavičce monitor, je zdrav. personál v hojnějším počtu a čile diskutuje co dělat, když porod nepostupuje:-( Viníkem je rodička. Pak se zjeví klidný vedoucí lékař a dítě porodí. Apgar score je 10,10, 10, dítě vpořádku, což mne uklidní. Otec dítěte dojatě točí miminko.

    Na ten personál jsem měla celkem smůlu. Neprovedli pár úkonů, které dle dekurzu měli a kanyla mi v žíle visela na půl žerdi :-(

    Pak nastává období šestinedělí, kdy je vložka věrnou kamarádkou, žena jen kojí, chová a bojí se chvíle, kdy by si měla sednout nebo jít na velkou. Se spolurodičkami na pokoji to bereme s humorem. Zdrav. personál poskytuje protichůdné informace při péči o miminko. Co směna to jiné informace :-( Osvícený manžel donese kruh, takže je možné si sednout. Šití bolí ještě 3 týdny. Ale není to nic proti absolutnímu vyčerpání při chování plačícího miminka a kojení. Spát 2 hodiny v kuse je luxus. Postupem času se to upravuje, hlavně díky přikrmování umělým mlékem. Je fakt, že stačí jen myšlenka na dítě a mléko z prsou teče. I na to jsou prsní vložky.

    Pak už se nic moc závratného neděje. Dobré je poslouchat svou intuici než načtené info. Manžel pomáhal s krmením a přebalováním, hlavně v noci, což oceňuju dosud.

    Omnia mea mecum porto. Dubito ergo cogito, cogito ergo sum
    Marcela* avatar 28.1.2012 20:11 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    Prosímtě, neděs ty kluky. Je to všechno jak říkáš, ale zní to dost hororově :-)...
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    Isah avatar 29.1.2012 06:18 Isah | skóre: 4 | blog: SF | Matička stověžatá
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou

    To je realita :-) A je fajn, že už dnes mohou být muži u porodu, protože to dost pomůže.

    Omnia mea mecum porto. Dubito ergo cogito, cogito ergo sum
    Marcela* avatar 29.1.2012 11:12 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    To každopádně :-).
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    29.1.2012 18:24 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    a nebolo by ešte lepšie, keby si to na pôrodnici radšej odležali za tie rodičky? ;-)

    Keď sa rodilo doma, chlapov vyhnali tie babice vonku, boli pritom len ženy...predtým rodičkám v nemocnici dieťa hneď ani neukázali, teraz sa stalo vedecky správnym dať ich hneď kvôli telesnému kontaktu k matke...ale žiaden formálny prístup nenahradí ten normálny, ľudský.Aby sa žena necítila ako stroj na výrobu detí.Nech už je pri nej ktokoľvek.
    Isah avatar 29.1.2012 20:05 Isah | skóre: 4 | blog: SF | Matička stověžatá
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou

    :-)))) no bylo, ale technicky to není možný :-) Představa dobrá.

    To bylo náhodou dost super, když jsme měli syna u sebe těsně po porodu. Tak moudře na nás koukal a vrněl...moc krásný zážitek. Byl takové klidné miminko, žádný řvaní. Jak říkám, tohle je zážitek, který nás spojuje. Jinak jsem teda nevěděla co s ním, jsem se ptala, jestli ho mám hned kojit, člověk neví, že jo. Stačil ten kontakt tělo na tělo.

    Dřív chlapi byli v hospodě a pár dnů dítě zapíjeli. Taky ne každý, ale dělalo se to. To už mi přijde lepší, aby ten muž u porodu byl, pokud to snese. Je to mezní situace v životě, tak ji mohou sdílet oba.

    Omnia mea mecum porto. Dubito ergo cogito, cogito ergo sum
    xvasek avatar 30.1.2012 09:57 xvasek | skóre: 21 | blog: | Zlín
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou

    To je realita :-) A je fajn, že už dnes mohou být muži u porodu, protože to dost pomůže.

    Jak který porod. To mě tak 25. srpna ráno s úsměvem budí v půl šesté ráno žena, že rodí. Já jí na to, že ať si ze mě nedělá prdel, že nerodí, protože když rodila posledně, tak to vypadalo docela jinak a otočil jsem se na druhý bok. Ona že ne, že musíme fičet, tak jsme jeli. Na příjmu klábosila se sestrou, pak nás dali na box a ona furt úsměv a přišla kámoška (doktorka), tak jsme povykládali a tak, mezitím se zaplnily okolní boxy a začínalo docházet místo a já jí říkám: "Léňo, aspoň když přijde asistentka, tak nějak pokřiv obličej, nebo se aspoň poblij, jinak nás vyšoupnou na chodbu." No a okolo desáté to začalo konečně opravdu vypadat jako porod a před dvanáctou jsme měli Štěpánka.
    Isah avatar 30.1.2012 15:28 Isah | skóre: 4 | blog: SF | Matička stověžatá
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou

    :-)))) Léňo, tak se poblij... :-) Dobrý. Gratuluju ke Štěpánkovi.

    My jsme začali večír a manžel zrovna kompiloval jádro. Přiběhl na sál a ptal se co má dělat :-) Koukali na něj divně :-)

    Omnia mea mecum porto. Dubito ergo cogito, cogito ergo sum
    28.1.2012 21:20 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    Ja neviem, Isah, ale zdá sa mi, že sa čím ďalej tým viac robí z takej prirodzenej veci ako je rodenie detí horor...Hororové boli akurát podmienky v pôrodniciach,keď sa rodilo ako niekde pri páse a zodpovedal tomu aj prístup toho personálu.Pri druhom som šla z pôrodnej sály po svojich a cestou som telefonovala domov z automatu na chodbe pred tou sálou.Pri treťom ma uspali, keďže to bol cisár(dvojičky).Ale okrem toho, že ma nakazili B-éčkom, žiadne komplikácie. Lekári mali aj vtedy tendenciu každú dávať na ,,rizikové"a všeličím strašili...jednej mojej spolužiačke dokonca tvrdili, že má veľký nádor,keďže bola už dosť po tridsiatke, a pritom to bol syn,ktorý potom pri narodení vážil vyše 4kg.Na takú bolesť, ako je tá pri pôrode sa zabúda,pretože ju zmaže ten veľký zážitok, ktorý muži nikdy nemôžu zažiť(vrátane toho, keď žena to dieťa nosí).Práve tie prvé týždne a mesiace po narodení dieťaťa sú najlepším, neopakovateľným obdobím v živote.Pri tých dvoch som si to uvedomovala každý deň a každú chvíľu.B žltačka ma obrala o tri mesiace s nimi práve v tom najkrajšom, ranom období.To bolo neporovnateľne horšie ako tých pár dní hojenia čerstvej jazvy.(Inak, na sestry som mala celkom šťastie,jedna mala službu zhodou okolností zakaždým, keď sa to začalo... pri druhom jej akurát končila nočná, a ja som jej zo žartu sľúbila, že to vydržím do konca jej zmeny... a stihla to;-)).
    Isah avatar 29.1.2012 06:11 Isah | skóre: 4 | blog: SF | Matička stověžatá
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou

    Whist, ale my ženy víme, že to zase takový horor není. Blbé je, když jsou komplikace, jsi v nemocnici na to vybavené a zdravotníci tam stojí jako retardi nebo zmateně pobíhají :-( Já jsem rizikové těhu měla kvůli vys. TK jsem v porodnici 2 dni ležela. Epidurál nešel kvůli zádům, zase jsem si říkala, že to budu mít stejné, jako tisíce matek přede mnou.. Zvládly to ony, zvládnu i já, ale ani mne nenapadlo, že to bude takhle ostrý. Za 8 hodin se tam vystřídaly mé spolurodičky z pokoje. Slovenka rodila s epidurálem 30 minut a ta druhá holčina asi 2 hodiny. Jo, na tu bolest se zapomene i díky hormonům a samo, když Ti pak v ruce leží miminko.

    Ve chvíli, kdy jsem na monitoru viděla, že ozvy dítěte slábnou, jsem jim říkala, že by měli něco dělat. Tak vrazili manželovi do ruky kyslíkovou masku a ten mne vždy včas přidusil. Nebyla jsem daleko od toho jim nadávat :-( Jinak jsem byla přizpůsobivá. Těsně před porodem mi jedna zaučující se Dr. řekla: " Vás to bolí?". Já: "Dost". Ona :" No to ještě uvidíte, jak to bolet bude". Tak sadisticky :-(

    Dnes je problém i registrací do porodnice, kde chceš rodit. My jsme se registrovaly ve 3 týdnech těhu. Dnes to mají po týdnu. V Praze.

    Ty holky co se mnou byly na pokoji zase měly problémy se sestrami na šestinedělí. Slovenku označily za neschopnou se o dítě starat a tu druhou za neschopnou kojit - vše s takovým despektem, jakože co si vůbec pořizují dítě, když na to nemají :-) No, řekly jsme si, že to těch pár dnů přežijeme.

    Omnia mea mecum porto. Dubito ergo cogito, cogito ergo sum
    29.1.2012 08:11 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    V mojom prípade mohli byť radi, že som ich nezažalovala za to nakazenie. Deti mali obrovské šťastie, že neboli dojčené, k čomu prispelo aj to ARO a neskôr izolačka prerobená z časti WC(!),ktorá slúžila aj ako tranzitná márnica, ako som sa v priebehu ležania tam dozvedela(oni totž maľovali pôrodnícke oddelenie, a tak ma šupli na gyndu k potratom). Skoro dva týždne mi ich poriadne ani nepriniesli- len sporadicky na chvíľu raz jedného a potom zas druhého- lebo hoci bol august, v tej okachličkovanej úzkej miestnosti širokej ako okno na konci( inak tam nebolo nič, len posteľ na kolieskach a dvere) bola zima ako v januári.Šťastie v nešťastí - mohli to Béčko dostať tiež!Ja už som bola na pomery na gynekologicko - pôrodníckom pripravená, ale aj tak som mala chuť zdrhnúť, ako zdrhávali Cigánky... Potom im zobrali nočné košele a museli ležať v posteli nahé(okrem toho, že ich vždy segregovali v osobitných izbách...).Zaujímavé- ony vždy utekajú.Dieťa nechajú v nemocnici a zdupkajú, lezú cez plot... tam ich čaká niekto z rodiny s civilom. Nie že by si neprišli potom po dieťa. Ale majú doma ešte ďalšie a na chlapa u nich nie je nijaký spoľah.Okrem toho s nimi jednajú(teda,aspoň čo som ja videla, to tak bolo) ani nie ako s ľuďmi. Mňa to urážalo, tak ako sa mohli cítiť ony!Nezmenilo sa to príliš, pred niekoľkými rokmi som to preberala s jednou mladou Cigánkou, Anežkou... Aj keď býva v osade, je to inteligentné dievča(ale je v pasci,4 malé deti, život na okraji, a muž typický krčmový povaľač).Nič sa nezmenilo.( Teraz za tento exkurz do života Rómov ,,dostanem" asi od rasovo precitlivelých;-)).

    Ja som mala šťastie na tú jednu sestričku. To bola strašne zlatá baba, už nemala ďaleko do dôchodku+ tam bola jedna stará milá detská sestrička, taká dobrá žienka, mama mojej spolužiačky.Takže som mala aspoň informácie - ,,cudzí" tam ležali ako kufre v úschovni. Aj očíslované;-).A ešte tam bolo pár známych, vďaka ktorým som sa dostala ku kľúčom od výťahu, a tak som zdrhávala aspoň do parku(čo bolo zakázané. A okrem toho nie som nijaká zľaknutá sliepka;-),nemlčím, keď mám nejaký názor.(Aj za tie Cigánky som im povedala.Ja na ich mieste sa sťažujem v Štrasburgu.)

    Nie pôrod je trauma. Traumatizujúce je to prostredie, tá rutina a často absolútna necitlivosť ľudí, ktorí sú tam zamestnaní. Ja si neviem predstaviť, že by sme mali taký čisto (ne)profesionálny vzťah k žiakom v škole.V pôrodnici si pripadať ako skúmavka na umelé oplodnenie nie je ozaj bohviečo. Mňa už do žiadnej nemocnice po tých troch pôrodoch nikto nedostane. Minule (teda, asi pred dvoma rokmi) mi- keď som sa šla trochu uliať zo školy s kŕčovými žilami;-) - chirurg už vypísal papiere na operáciu. Spred nemocnice som sa vrátila... došlo mi, že operácia by mi prekazila aktuálny program, ktorý som vtedy mala. A estetický problém mi nevadí... aj tak nosím v zime rifle a v lete dlhé sukne.;-)Som sa rozhodla umrieť prirodzenou smrťou;-).
    Isah avatar 29.1.2012 08:50 Isah | skóre: 4 | blog: SF | Matička stověžatá
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou

    No tak oni nás mají v porodnici za magorky, kterými cloumají hormony a nechtějí, abychom jim do toho mluvily, páč oni nejlépe vědí, jak rodit :-( Ale papírově vykazují, jak mají personál komunikativní a vstřícný. Každá porodnice podporuje kojení a kojí 99% matek! Rooming-in, taky vykazují i tam, kde není...

    Odejít jsem také chtěla po 2 dnech pobytu - stačí podepsat reverz, ale bylo to zamítnuto velmi tvrdě. I když jsme byli oba zdraví, dítě naočkované, nemohla jsem a pak na mne koukaly jako na potížistku :-( Tam teda bylo dost zásadní mé zaměstnání. Jak vlezla nová sestra na pokoj, tak věděla, že jsem sestra. Jedna si se mnou domluvila pobyt své babičky u nás. V téhle porodnici asi zdravotníky nesnášejí či co :-(

    Když to otočím a představím si jejich práci, tak bych tam dělat nechtěla. Nemají to snadné. Necitlivé některé jsou, protože jsou vyhořelé. Čím víc se střídají na odd. lidi, tím hůř.

    My jsme taky nedávno v práci vedli debatu, jak doktory nesnášíme, že je lepší k nim nechodit, protože úchyláci vždycky něco najdou :-) A teď musíme na periodickou zdrav. prohlídku a všichni se třesou strachy, páč máme novou závodní lékařku, mladou, tak ta bude hledat hnidy i tam, kde nejsou :-(
    Omnia mea mecum porto. Dubito ergo cogito, cogito ergo sum
    29.1.2012 09:05 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    ha, u nás netrvajú na komplexných prehliadkach, lebo by to musel hradiť zamestnávateľ;-)... a ja mám obvodnú doktorku, ktorá sere na pacientov, čo mi vyhovuje, lebo ma aspoň neotravuje s ozajstnými preventívkami... raz za čas, keď niečo od nej potrebujem, napr, zdr. preukaz, ma odchytí a popočúva,poskytne mi trochu povinnej osvety ohľadne fajčenia a civilizačných chorôb, prípoadne má záujem o nejaké vzorky telových tekutín,ale vezme na vedomie, že ma k nijakým špecialistom nedostane a netrvá na tom... netrvá na tom ani u tých, ktorí sa k nim pýtajú... takže ona je pre mňa bezproblémová dochtorka a ja pre ňu bezproblémový pacient, čo sa u nej ukáže raz za 5 rokov( proti tetanu by ma ale už mohla po tých 30 rokoch;-) zaočkovať... lenže zakaždým raz za tých 5 práve nemá čím;-)).
    Isah avatar 29.1.2012 15:17 Isah | skóre: 4 | blog: SF | Matička stověžatá
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou

    U nás se musí - zdravotníci nonstop ve službách. Každý rok. Hradí to zaměstnavatel té nové závodní. Mně se povedlo uhrát to na svého Dr., ten je super. Mám vysoké leukocyty, normálně kolem 18 - 20tis. K odborníkům jsem chodila pár let, ale nemám čas a stejně se nezjistilo proč to tak mám. Můj obvodní prohlásil, že není třeba znát všechny úkazy v přírodě a pokud nechci chodit na kontroly, nemusím. Výsledků krve se neděsí, léky mi píše s co nejmenším doplatkem. Ta nová Dr. by mne hnala na hematologii, kde by nic nenašli. Tak co. Ať se léčí lidé, kteří to potřebují. Já to nejsem.

    Po 30 letech už nejspíše protilátky proto Tetanu mít nebudeš, tak si vydupej přeočko.

    Když budeš potřebovat nějaké parere, tak si ho ai taky vydupeš.

    Omnia mea mecum porto. Dubito ergo cogito, cogito ergo sum
    29.1.2012 08:53 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    Ešte mi napadlo, Isah, že tie deti sa mohli nakaziť aj od niekoho iného... vtedy to Béčko ,,kolovalo" po miestnej nemocnici, nebola som na infekčnom potom od nás sama, jeden chalan ležal v podobnom čase na pooperačnom ako ja a tiež to tam schytal... Bežne kŕmili deti, ktoré matka nemohla dojčiť mliekom od matiek, ktoré ho mali nadbytok, odsávali si ho a sestry ho ukladali do chladničky a prikrmovali ním deti nedojčiacich matiek(ja som si toho vypočula(!)ešte od predošlého primára detského oddelenia, on mal takú teóriu, že veľké prsia sú znakom degenrácie a ich majiteľky sú za ňu spoluzodpovedné, za to, že kvôli tým trojkám -štvorkám a vyššie nemajú mlieko, očividne bol unesený z nuliek, mňa úplne odpísal,ale ani zasmiať sa človek nahlas nemôže,lebo je to starší človek a cvok).Béčko z tej krvnej konzervy, čo som dostala po cisárovi, mi prepuklo až po niekoľkých týždňoch(dosť dlho som nechápala, o čo ide). Takto nedávno jedného chlapca niekde v KE nakazili AIDS.Tie deti by tú infekciu neboli možno prežili, ja som mala čo robiť. Nemocnice sú biologické zbrane.Je fajn, že ťa to baví- a držím ti palce, aby si nestratila entuziazmus.
    Isah avatar 29.1.2012 09:16 Isah | skóre: 4 | blog: SF | Matička stověžatá
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou

    Nejspíše jste se nakazili v té nemocnici. Stačí infekční materiál, ručník, savička, nesterilní nástroje, krev, sliny, moč, sputum, pohl. styk s nosičem.....

    Tys měla asi krevní konzervu své skupiny, ale jiného Rh faktoru. Inkub. doba je od 6 týdnů do 6 měsíců. Na tom pooperačním by stačil špatně sterilizovaný nástroj :-( Těch možností je víc.

    Na žalobu by to dnes určitě bylo.

    Omnia mea mecum porto. Dubito ergo cogito, cogito ergo sum
    Marcela* avatar 29.1.2012 11:26 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    Tak se taky přidám k hororovým zážitkům, děvčata :-).

    Já 14 dní přenášela, tak mě nakonec poslali na vyvolání porodu. Prý to boli víc než normálně, no byla to chuťovka...Když usoudili, že jsem dost "otevřená", vedli mě chodbou o 2 patra výš na porodní sál. Výtahem se nesmělo, z preventivních důvodů. /Rodila jsem v Podolí/. Požádala jsem je, abychom aspoň na tu tůru po areálu vyrazili poté, co mi skončí jeden stah, abych nekřičela na chodbě mezi návštěvníky. No podařilo se na chlup. Jak se zabouchly dveře do přijímačky porodního sálu, začala jsem křičet :-). Když už se bolest nedala vydržet, a já se bála, že porod nezvládnu, požádala jsem o epidurál, ale řekli, že na něj už je pozdě :-).

    Ale skoro tak hrozný jako porod bylo pak hojení se z nástřihu a šíleně dlouhé krvácení, z toho anémie, což dohromady s kojením a nevyspáním vyvolalo nepředstavitelnou únavu. Nevím, přijde mi, že ten nástřih dělají ze zvyku a mnohdy by nebyl nutný. Já si nemohla 3 týdny sednout, o vyprazdňování ani nemluvím. Utrpení.

    Každá žena to má trošku jinak. Ležela jsem na pokoji s holkou, co po porodu normálně chodila a prakticky nekrvácela. Já se ploužila rychlostí 10m/min a krev ze mě jen lila.

    K přístupu doktorů a sester. No, většinou byli fajn, až na 2 výjimky, a ty ovšem stály za to... Bohužel občas se stane, že ve zdravotnictví dělají lidi, co k lidem nemají vztah a to je potom prů...

    Moje kamarádka po zkušenosti s prvním porodem, rodila druhé dítě doma. Je to každého věc, na co si troufá, na co se cítí. Každopádně bych ani porody doma nezavrhovala, pochopitelně s odborným dohledem.
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    29.1.2012 12:04 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    Pôrodné babice to zvládali perfektne a bolo by to lacnejšie pre štát aj pre rodičku.S tým nstrihávaním je to ozaj tak;-).A tiež lajdácky zošijú,ako v čínskej textilke. Keď štát kecá do rodenia detí, pripadá mi to, že si nás mýli so slepačou farmou na nejakom štátnom majetku;-).

    Ja si myslím, že aj tá hormonálna antikoncepcia je predovšetkým kšeft.Čo som sa pýtala dievčat- a skoro všetky to v 15 už berú - lekári ich vôbec predtým, než im to predpíšu, nepošlú na komplexnú prehliadku a pochybujem, že by sa zamýšľali nad ich osobnou a rodinnou anamnézou a zvažovali možné dedičné predpoklady pre ochorenia. Okrem toho tie dievčatá sú nezodpovedné aj v iných menej závažných veciach, než je užívanie hormonálnych liekov. Viem, že aj v lek. kruhoch existuje ,,hnutie odporu" proti takémuto masívnemu masírovanou ženských mozgov a to dokazuje, že je umelá antikoncepcia viac škodlivá, než prínosná - podložené ich odbornými argumentami, ktoré ja ako laik len tak z hlavy nezopakujem.A to nehovorím o tom, že na sex je v 14-15 skoro. Za poruchy menštruácie môže všetko možné, hlavne asi ten spôsob života, čo sa dnes vedie a všetky tie chemické aj psychické faktory.A tiež dnešná precitlivelosť ľudí voči bolesti- jej prah sa znižuje, sme rozmaznaní.

    Už tu o tom bola reč a stretlo sa to s nevôľou na mužskej strane, ale ja si myslím, že muži by mohli odpomôcť ženám od tejto záťaže mechanickou mužskou antikoncepciou. Je to údajne pre nich oveľa menje zdravotne rizikové. Dnes je najmä na žene, aby riskovala rakovinu prsníka alebo napr. aj predčasnú menopauzu po podviazaní vaječníkov. Čo poznám ženy, ktoré sa podrobili tomu chákroku, všetky sa zhodujú na vedľajších účinkoch.No, ale to by si musel byť muž istý, že mieni ostať so svojhou ženou aj potom, keď vedľa seba zostarnú. V mužskej neochote odbremeniť ženy od zodpovednosti za manž. sex(z ktorého samozrejme nemienia zľaviť) sa odráža ich vzťah k ženám. Sebectvo, uvažovanie o zadných vrátkach... čo ak budem chcieť mať raz dieťa s inou ženou... A tp tej svojej sľúbili vernosť až po hrob;-). Keci, keci;-).O to viac si človek cení výnimočných mužov.
    Isah avatar 29.1.2012 15:20 Isah | skóre: 4 | blog: SF | Matička stověžatá
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou

    Jsme se sešly :-) Ale realita je důležitá. Trochu jsme to Maxovi doplnily :-)))

    Podolí je vyhlášená porodnice, ale také tam jedou, jak na běžícím pásu. Je převis rodiček.

    Omnia mea mecum porto. Dubito ergo cogito, cogito ergo sum
    29.1.2012 16:47 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    Kto tým chlapcom priblíži realitu, keď nie my? ;-)Oni sú náchylní obdivovať starých kecalov, čo zamlada neboli schopní dočiahnuť na poriadnu ženskú, lebo im na prvý pohľad trčal zo zadného vrecka zelený hrebeň a z bagančí slama. A teraz robia zo seba neodolateľných frajerov,za ktorými sa tiahonadšene skandujúci prvomájový sprievod úderníčok lásky. Ozaj, ktovie či si aj tieto úderníčky medzi sebou udeľovali zlaté, strieborné a bronzové medaily brigád socialistickej práce;-).Práca to bola ťažká, zarezávali vo všetkých poveternostných podmienkach, bez ohľadu na úroveň hladiny a prietok.;-)A predpokladám, že neraz mali do činenia s vysokou hladinou a cez dotyčného pretieklo množstvo alkoholu, kým sa s ním niektorá konečne dopotácala do kajuty.Musela sa chudera dosť nadrieť a to pracovné prostredie tiež nič moc.No ale do histórie vošla, aj keď bezzubá a s jedným okom ( očko mala lenm jednooo, aj na tom mala beľmooo,vlasy mala sivéé,nohy mala krivééé, zuba ani jednéého) ako Merylyn a Bardotka v jednej osobe.Exhumácia po toľkých rokoch už aj tak nezistí ako to bolo naozaj. A mytológiu a fantasmagórie všetkého druhu títo chlapci milujú.Rybičkám sa napichne na háčik chutný červíček a ony zaberú a nechajú sa ťahať za nos. My tu vlastne robíme užitočnú osvetu;-).
    Max avatar 28.1.2012 23:02 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nikdy bych nechtěl být ženou
    Nerozumím té plínce, když žena ubryndává. Máš na mysli mléko?

    Ne, myslel jsem ubryndávání mezi nohama.
    Každopádně děkuji za zapojení se do diskuse, většinu toho znám, jen jsem to zapomněl napsat, ale to nevadí, už teď je toho dost :)
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.