abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    17.5. 13:44 | Nová verze

    Byla vydána (𝕏) nová major verze 17 softwarového nástroje s webovým rozhraním umožňujícího spolupráci na zdrojových kódech GitLab (Wikipedie). Představení nových vlastností i s náhledy a videi v oficiálním oznámení.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    17.5. 12:22 | Komunita

    Sovereign Tech Fund, tj. program financování otevřeného softwaru německým ministerstvem hospodářství a ochrany klimatu, podpoří vývoj FFmpeg částkou 157 580 eur. V listopadu loňského roku podpořil GNOME částkou 1 milion eur.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    17.5. 01:55 | Komunita

    24. září 2024 budou zveřejněny zdrojové kódy přehrávače Winamp.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 9
    16.5. 23:33 | Nová verze

    Google Chrome 125 byl prohlášen za stabilní. Nejnovější stabilní verze 125.0.6422.60 přináší řadu oprav a vylepšení (YouTube). Podrobný přehled v poznámkách k vydání. Opraveno bylo 9 bezpečnostních chyb. Vylepšeny byly také nástroje pro vývojáře.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    16.5. 21:11 | Nová verze

    Textový editor Neovim byl vydán ve verzi 0.10 (𝕏). Přehled novinek v příspěvku na blogu a v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    16.5. 20:55 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 6.3 živé linuxové distribuce Tails (The Amnesic Incognito Live System), jež klade důraz na ochranu soukromí uživatelů a anonymitu. Přehled změn v příslušném seznamu. Tor Browser byl povýšen na verzi 13.0.15.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    16.5. 13:33 | IT novinky

    Dnes ve 12:00 byla spuštěna první aukce domén .CZ. Zatím největší zájem je o dro.cz, kachnicka.cz, octavie.cz, uvycepu.cz a vnady.cz [𝕏].

    Ladislav Hagara | Komentářů: 9
    16.5. 13:22 | Nová verze

    JackTrip byl vydán ve verzi 2.3.0. Jedná se o multiplatformní open source software umožňující hudebníkům z různých částí světa společné hraní. JackTrip lze instalovat také z Flathubu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    16.5. 12:22 | Pozvánky

    Patnáctý ročník ne-konference jOpenSpace se koná 4. – 6. října 2024 v Hotelu Antoň v Telči. Pro účast je potřeba vyplnit registrační formulář. Ne-konference neznamená, že se organizátorům nechce připravovat program, ale naopak dává prostor všem pozvaným, aby si program sami složili z toho nejzajímavějšího, čím se v poslední době zabývají nebo co je oslovilo. Obsah, který vytváří všichni účastníci, se skládá z desetiminutových

    … více »
    Zdenek H. | Komentářů: 0
    16.5. 03:11 | Nová verze

    Program pro generování 3D lidských postav MakeHuman (Wikipedie, GitHub) byl vydán ve verzi 1.3.0. Hlavní novinkou je výběr tvaru těla (body shapes).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 9
    Podle hypotézy Mrtvý Internet mj. tvoří většinu online interakcí boti.
     (75%)
     (5%)
     (10%)
     (9%)
    Celkem 314 hlasů
     Komentářů: 16, poslední 14.5. 11:05
    Rozcestník

    Virtualizace aneb moderní Karkulka

    22.2.2007 21:58 | Přečteno: 2197× | Virtualizace | Výběrový blog | poslední úprava: 4.9.2012 21:03

    Toto je pohádka o hloupém Honzovi, který začal vydělávat tolik, že kašle na princeznu i s její půlkou království. O vlkovi, který má stále čistý počítač když instaluje podezřelé programy z internetu jako na běžícím pásu. O Budulínkovi, kterému už nehrozí skolióza. Především ale o Karkulce a hajném, který ji hrdinně zachránil.

    Za sedmero horami, za sedmero řekami, v krajině pohádek bydlela jedna vývojářka databázových aplikací Karkulka. Ve své chaloupce měla doma poměrně silný stolní počítač a starší notebook, který sebou brala zejména na weekend k babičce. Zabývá se tvorbou aplikací pracujících nad nejrůznějšími databázemi a proto je musela mít všechny nainstalované. A to v různých operačních systémech podle jejich cílového nasazení. Oracle má na Solarisu, MySQL a Firebird na Linuxu, Postgree ve FreeBSD a MS SQL server na Windows. Často potřebovala mít i několik z těchto databázi spuštěných současně kvůli převodům dat.

    Karkulka neměla ráda v operačním systému nepořádek a také by ji vadilo pokud by ji na pozadí běželo několik databází, které se dokážou nepěkně „zažrat“ do systému a některé navíc spotřebovávají spoustu zdrojů když nic nedělají.

    Karkulka si původně chtěla pořídit 5 počítačů (čtyři pro databáze a jeden jako pracovní stanici). Pak ji ale hajný, který si přivydělává webdesignem, přivedl na myšlenku virtualizace. Ukázal ji, že je v podstatě ve stejné situaci- potřebuje Internet Explorer 6 a 7, Operu, Firefox, Safari a Konqueror. IE 7 a 6 na jedné instalaci Windows- to je nadlidský úkol, na Konqueror potřebuje zase Linux a na Safari potřebuje MacOS. Všechny tyto systémy by se teoreticky daly nainstalovat klasicky na jeden počítač do samostatných oddílů ovšem ladění stránek při neustálém rebootování by brzy přivedlo hajného do polstrované místnosti bez kliky. A tam on rozhodně nechtěl protože tu už delší dobu okupuje nějaký blázen těžkého kalibru co pořád skáče jako opice a volá „developers, developers, developers!“. Hajný pak Karkulce ukázal i krásnou sbírku motýlů, ale to už je zase jiná historie.

    Cestou domů Karkulka potkala vlka a chtěla se mu pochlubit svými novými znalostmi o virtualizaci. Vlk na ní ale jen s pošklebkem vycenil zuby. Prý používá tuto technologii už dlouho. Brouzdá po nejrůznějších podezřelých stránkách, instaluje z internetu každý program na který narazí… ovšem do virtuálního stroje. Navíc si může kdykoliv (tedy i za běhu, rychle a bez restartu) vytvořit snímek stavu virtuálního stroje a v případě přílišného rozházeni systému se ke kterémukoliv snímku vrátit (rovněž rychle a bez restartu, celkově mnohem pohodlněji než když to řešil pomocí uchováváni image disku).

    Cestou potkala Budulínka jak běží z práce domu, vesele poskakuje a mává na ní přenosným diskem. To ji překvapilo protože Budulínek se obvykle prohýbal pod tíhou notebooku který si denně nosil do práce protože potřeboval mít v práci i doma přesně stejné pracovní prostředí. Zeptala se tedy Budulínka kde má svůj notebook a proč je tak veselý. Ten ji vysvětlil, že díky virtualizaci už sebou nemusí tahat celý notebook. Má virtuální stroj a ten sebou nosí na 2,5” disku. Doma vždy jen virtuální stroj během 5 vteřin zapauzuje, disk přenese do práce připojí k pracovnímu počítači, odapuzuje a pokračuje v práci přesně na tom místě, kde doma skončil. A přitom vůbec nevadí, že mají v práci Windows a doma má Linux. Virtuálnímu stroji je jedno uvnitř jakého počítače se nachází a jaký je hostující operační systém.

    Karkulku pak napadlo, že už dlouho neviděla svého dobrého kamaráda, správce velkého datového centra, hloupého Honzu. Na vrátnici ji ale Kerberos řekl, že Honza odjel na Havajské ostrovy a tam si lehce užívá svých miliónů. To Karkulku velmi zaskočilo protože při minulé návštěvě na tom byl Honza hodně špatně. Stěžoval si na serverovnu napěchovanou k prasknutí počítači vytíženými v průměru na 10%. Další klienty, i tak lukrativní jako medvídek Pů, ale musel odmítat. Chybí prostor, elektrická přípojka a klimatizační systém je na hranici svých možnosti protože trpaslíků měl od Sněhurku pronajatých jenom sedm a rychleji šlapat prostě odmítají a vyhrožují založením odborů. A na jeden počítač nemohl aplikace klientu umísťovat. Snažil se přesvědčit např. Jitřenku a Nosferata, že jejich stroje jsou vytíženy v naprosto různých hodinách a že by tedy šly výhodně sloučit ale ti dva si prostě nedůvěřovali. Jasoň a Drsoň byli zase schopni vzájemnou zášť překonat ale jejich aplikace zase vyžadovaly rozdílné operační systémy. Jinde se hádaly různé verze aplikací a podobně. Kerberos Karkulce prozradil, že Honza díky virutalizaci mohl přijmout až 3x více klientů při stejných zdrojích. Navíc začal nabízet naprosto nestandardní služby. Zákazníkům například dokázal zajistit přesun z jednoho serveru na druhý jen s několikavteřinovým výpadkem. Skvělou referenci získal také poté, co zachránil informační systém děda Vševěda. Ten běžel na hrozně starém a selhávajícím počítači s architekturou, která se už dávno nevyráběla. Honza byl následně zavalen zakázkami od různých bank a velkých firem, jejichž staré ale vyhovující informační systémy běžely na zastaralém a problematickém hardware.

    Karkulka se konečně vrátila domů s chmurnou náladou. Snad všichni v krajině pohádek už virtualizaci dávno používají, jen ona ne. Pak se ale pustila do práce. Stáhla si virtualizační software a začala instalovat jednotlivé operační systémy a databáze. Brzy se s tím sžila do té míry, že ji vůbec nepřipadalo divné, že instaluje na jednom počítači dva operační systémy ve stejné chvíli. Vytvořila si po vzoru vlka i jeden na testování nových aplikací. Od hajného dostala DVD s vypáleným strojem s nainstalovaným MacOS protože si chtěla vyzkoušet proč Applisti kolem toho systému nadělají tolik humbuku. Opět ji překvapilo, že zapauzovaný stroj od hajného si bez problému u sebe jen odpauzovala a mohla normálně pracovat, nemusela ani bootovat. Toho dne šla spát plna dojmů.

    O weekendu se jako vždy vydala k babičce. Obvykle nemohla dělat žádnou užitečnou práci protože notebook, který s sebou nosila byl pomalý a měl malou paměť a disk. Tentokráte tomu ale bylo jinak. Před odchodem nainstalovala na notebook klientskou část virtualizačního nástroje. Babičku po příchodu sotva pozdravila a hned se napojila přes WiFi na její AP napojené na internet 2Mbit linkou, kterou babička potřebovala ke stahování instruktážních filmů. Napojila se na serverovou část virtualizačního nástroje a mohla využívat všechny virtuální stroje jako by u nich seděla a s výkonem svého domácího počítače.

    Následujícího dne Karkulka zašla za hajným aby mu poděkovala a dala mu několik DVD s vypálenými babiččinými instruktážními filmy. Zanedlouho byla svatba. Já tam byl, jedl, pil a popřál jim, aby měli spolu více dětí než virtuálních počítačů. Mají co dělat.

    V příštím dílu seriálu si ukážeme jak převést tuto pohádku do praxe  A snad mě už přejde i ten pohadkový způsob psaní ;-)

           

    Hodnocení: 96 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    OndraZX avatar 22.2.2007 22:22 OndraZX | skóre: 27 | blog: OndraZX | Frydek-Mistek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Virtualizace aneb moderní Karkulka
    Super - uz se tesim
    emorjino avatar 22.2.2007 22:40 emorjino | skóre: 3
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Virtualizace aneb moderní Karkulka
    Tohle mě bavilo. Nevadilo by mi ani opět pohádkové pokračování
    Mám rád Kubuntu, KDE (AmaroK obzvlášť), Firefox, Jabber, Wikipedii, Last.fm, Frozen Bubble.
    22.2.2007 22:45 botanicus | blog: Botanicusovi povzdechy | Prachatice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Virtualizace aneb moderní Karkulka
    Heeeeej! Neco tak genialniho jsem uz hooodne dlouho necetl, fakt smekam! A jsem pro pohadkove pokracovani :)
    ... mam chut na jablicka ;)
    22.2.2007 23:18 Creckx | skóre: 23 | blog: cxblog | Lanškroun
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Virtualizace aneb moderní Karkulka
    Ani moje odvážné pojednání o tom jak se má formátovat text ? :)
    Můj blog Pokud máte taky blog, můžeme vyměnit odkazy :)
    23.2.2007 22:17 botanicus | blog: Botanicusovi povzdechy | Prachatice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Virtualizace aneb moderní Karkulka
    Hehe :D
    ... mam chut na jablicka ;)
    22.2.2007 22:47 Michal Vyskočil | skóre: 60 | blog: miblog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Virtualizace aneb moderní Karkulka
    Večerníček pro informatiky? :-D Tak trochu přemýšlím to zařadit do digestu ...
    When your hammer is C++, everything begins to look like a thumb.
    22.2.2007 22:57 Martin | skóre: 10 | blog: Nádraží Perdido
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Virtualizace aneb moderní Karkulka
    Já bych neváhal a zařadil to tam, to myslím nikoho urazit nemůže :-)

    Zápisek se mi opravdu líbil, klidně bych tu pohádkovost ponechal i na příště :-)
    22.2.2007 23:09 peterh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Virtualizace aneb moderní Karkulka
    Neviete kde sa da stretnut ten hajny s tym MacOS DVD?
    Beetljuice avatar 22.2.2007 23:33 Beetljuice | skóre: 26 | blog: BeetljuiceBlog | Bílina
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Virtualizace aneb moderní Karkulka
    Je to super!!! Ale kdo je zná (Karkulku a její babičku), tak ví, že se jmenuje Karcoolka ..... to jen pro doplnění, páč původní (stará) Karkulka měla doma leda tak kuličkový počítadlo a nééé noťas ... to dá rozum ....
    "Mlýn klape svou .... svou prastarou ... klapy .. klapy ..."
    Jen tak dál borče :-D
    Aj dont spík ÍÍngliš :-(
    23.2.2007 07:57 Filip Jirsák | skóre: 68 | blog: Fa & Bi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Virtualizace aneb moderní Karkulka
    Večerníček se vysílá každý den, že? Takže na pokračování se můžu těšit už dnes?

    Mimochodem, Budulínek i Karkulka virtuální stroj zapuzují nebo odpuzují (celkem 3×), jediný hajný jej zapauzoval – není to trojí puzení následek nějakého horlivého spellcheckeru?
    23.2.2007 08:41 miho | skóre: 24 | blog: Mihovy_sochory | Orlová
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Virtualizace aneb moderní Karkulka
    Diky za upozorneni.

    Tady je videt, ze nektere programy dokazou delat neplechu ikdyz jsou spousteny uvnitr virtualniho stroje. Musim nahlasit hajnemu, ze ma v reviru skodnou... ;-)
    23.2.2007 08:50 bl4z4 | skóre: 12 | blog: bl4z4
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Virtualizace aneb moderní Karkulka
    Jeee to bylo pekne :-). Skoda, ze zivot neni taky pohadka :-). Tesim se na pokracovani v pohadkovem stylu :-), smele do toho.
    Novinář: "Má podle vás umělá inteligence budoucnost?" A. C. Clarke: "Pevně doufám, že ne jen umělá."
    23.2.2007 09:01 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Virtualizace aneb moderní Karkulka
    Mazec :-D

    A doufam, ze maj vsichni v poradku licence na instalovane OS, aby na ne Cernokneznik Steve nepostval treba MaxiBSA Feeka... ;-)
    23.2.2007 09:08 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Virtualizace aneb moderní Karkulka
    Hlavně si nesmějí zapomenout na příslušný virtuální stroj nalepit tu samolepku… :-)
    23.2.2007 09:32 Michal Vyskočil | skóre: 60 | blog: miblog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Virtualizace aneb moderní Karkulka
    Virtuální samolepky pro virtuální stroje :-)
    When your hammer is C++, everything begins to look like a thumb.
    23.2.2007 09:34 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Virtualizace aneb moderní Karkulka
    bude virtualni nalepka virtualne holograficka?
    msk avatar 23.2.2007 09:27 msk | skóre: 27 | blog: msk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Virtualizace aneb moderní Karkulka
    Perfektna rozpravka, strasne sa mi to paci. Najma ten kerberos ma dorazil.

    Inak hovorime o vmware server free ( podla toho vzdialeneho pripojenia na neho ), alebo o niecom inom ( xen,... )?
    Mikos avatar 23.2.2007 10:13 Mikos | skóre: 34 | blog: Jaderný blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Virtualizace aneb moderní Karkulka
    Co třeba skutečně Free (GPL) VirtualBox? Nevím co pořád všichni mají s tim VMWarem, ten už je za zenitem ;-)
    CETERUM CENSEO DRM ESSE DELENDAM Ostatně soudím, že DRM musí být zničeno!
    msk avatar 23.2.2007 11:09 msk | skóre: 27 | blog: msk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Virtualizace aneb moderní Karkulka
    No, konkretne u mna to bude asi tym, ze o nicom inom ( funkcnom, bez nutnosti cokolvek 2 dni kompilovat a nastavovat ) som nevedel. Jedine, co som uspecne vyskusal, bol user mode linux, ale to je o trosku ina kava...

    Kazdopadne dik za tip, uz sa to u mna vala na disku a instalujem do toho prve distro na pokusy.
    2.4.2008 09:54 kapo | skóre: 15 | blog: runtime
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Virtualizace aneb moderní Karkulka
    mno nevim. Virtualbox mi i v idle widlich zere dost procaku a je to takove celkove divnejsi, nez pod vmware.
    Why make things difficult, when it is possible to make them cryptic... - Aksel Peter Jorgensen
    23.2.2007 10:27 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Virtualizace aneb moderní Karkulka
    Zatím je to podle všeho obecný úvod, který se (až na detaily) dá aplikovat na všechno…
    23.2.2007 09:29 Petr Beran
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Virtualizace aneb moderní Karkulka
    Tak něco tak dobrého jsem už opravdu dlouho nečetl. Hned mi to takhle po ránu zvedlo náladu. Jen tak dál, víc takových zápisů...!
    Beer: The cause of, and solution to, all of life's problems.
    23.2.2007 09:51 Veritas | skóre: 13 | blog: veritas
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Virtualizace aneb moderní Karkulka
    Opravdu moc pěkné! Jen tak dál, těším se na pokračování!
    Nehledej hry v Linuxu. Linux je hra!
    23.2.2007 10:20 mseed | skóre: 21 | blog: FastLinux
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Virtualizace aneb moderní Karkulka
    Vyborne poctenicko - davam jedenact bodu z deseti.
    23.2.2007 11:12 BillyThe.pilgrim
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Virtualizace aneb moderní Karkulka

    Jako motivacni uvod pekne (na mistni pomery dost nadprumer). Pokud pujde rict totez o (nejen) obsahove strance dalsich dilu, tak by to snad mohlo vydat i na serial clanku, ne? Co na to admini (a co na to Jan Tleskac)?

    Doufam, ze se budes venovat podrobneji i Honzovu reseni (serverova farma) - pokud muzu, primlouval bych se za nejakou formu virtualizace na clusteru.

    23.2.2007 15:37 neutral male doppelganger Undead Slayer
    Rozbalit Rozbalit vše Žjóva!
    chmm, copak nam asi prinese karkulka priste :D
    ]QQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQf
    ]QQQQQQQQQQP4QQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQf
    ]QQQQQQQQQQf ?QQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQf
    ]QQQQQQQQQQ   )WQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQf
    ]QQQQQQQQQQ     ?QQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQf
    ]QQQQQQQQQQ      )WQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQf
    ]QQQQQQQQQQ q'    )4QQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQf
    ]QQQQQQQQQQf       )WQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQf
    ]QQQQQQQQQQb'       4QQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQf
    ]QQQQQQQQQQQ'       )QQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQf
    ]QQQQQQQQQQQf         ?QQQQQQQQQQQP?)4QQQQf
    ]QQQQQQQQQ?              )?QQQQPPb   ]QQQQf
    ]QQQQQQQQ'      qp          )?fqyq'y])?QQQf
    ]QQQQQQQ'       ]fJ'         qQyf       ?Qf
    ]QQQQQQf        )        q ]]'4'qJ       ]f
    ]QQQQQQ'      Q af7   q byQbaabQQf    ?   f
    ]QQQQQf       )bQb]    ]QQQQQQQQQb       af
    ]QQP?f   J '4q  qp]    )WQQQQQQQQQbaaajQQQf
    ]QQ?\p        qQQb]f     4QQQQQQQQQQQWQQQQf
    ]Q?  a        QQQQy       4QQQQQQQQQQQQQQQf
    ]Q  )        ?QQQQQ        QQQQQQQQQQQQQQQf
    ]Qap) p      ]ayPQQ        ?QQQQQQQQQQQQQQf
    ]QQf\             ?         QQQQQQQQQQQQQQf
    ]QQ                          QQQQQQQQQQQQQf
    ]QQp )j)          p          ]QQQQQQQQQQQQf
    ]Q  q J'        4p    a   q   QQQQQQQQQQQQf
    ]QJp q  q       p)      q      QQQQQQQQQQQf
    ]QQQQQapqp )  p )'             ?QQQQQQQQQQf
    ]QQQQQQQQbapq'q'    pJ]    ]'ayQQQQQQQQQQQf
    ]QQQQQQQQQQQQQf ) q   qaQQQQQQQQQQQQQQQQQQf
    ]QQQQQQQQQQQQQb   p   ]QQQQQQQQQQQQQQQQQQQf
    ]QQQQQQQQQQQQQQf      yQQQQQQQQQQQQQQQQQQQf
    ]QQQQQQQQQQQQQQ'     qQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQf
    ]QQQQQQQQQQQQQP      QQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQf
    ]QQQQQQQQQQQQQfp    ]QQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQf
    ]QQQQQQQQQQQQQQ'    QQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQf
    ]QQQQQQQQQQQQQQQP   4QQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQf
    ]QQQQQQQQQQQQQQQb  qyQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQf
    
    23.2.2007 16:38 medulin | skóre: 31 | blog: medulin | ČR
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Virtualizace aneb moderní Karkulka
    Tomuto moc nerozumím. První je napsáno toto:
    Především ale o Karkulce, která si vzala hajného, který ji hrdinně zachránil.
    
    Potom toto:
    Hajný pak Karkulce ukázal i krásnou sbírku motýlů, ale to už je zase jiná historie.
    A nakonec toto:
    Zanedlouho byla svatba.
    První je napsáno že si Karkulka vzala hajného a nakonec byla svadba?
    Josef Kufner avatar 23.2.2007 19:37 Josef Kufner | skóre: 70
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Virtualizace aneb moderní Karkulka
    A co je na tom špatně? Svatba se stala poté, co karkulka zvirtualizovatěla a předtím, než to bylo vyprávěno ;-)

    A na tu "jinou historii" tam taky jedna narážka je, schválně kdo ji najde :-D
    Hello world ! Segmentation fault (core dumped)
    24.1.2008 21:00 zajdee | skóre: 11
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Virtualizace aneb moderní Karkulka
    Byla snad sbírka motýlů nějak spojena se sbírkou instruktážních filmů?:-)
    -= Nic není tím, čím se zdá být =-

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.