abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    25.5. 19:00 | Zajímavý projekt

    Na crowdsourcingové platformě Crowd Supply byla spuštěna kampaň na podporu open source biometrického monitoru ve tvaru hodinek HealthyPi Move. Cena je 249 dolarů a plánovaný termín dodání listopad letošního roku.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 11
    24.5. 22:22 | Upozornění Ladislav Hagara | Komentářů: 9
    24.5. 17:44 | Nová verze

    Firma Murena představila /e/OS verze 2.0. Jde o  alternativní sestavení Androidu bez aplikací Google. Mezi novinkami je podrobnější nastavení ochrany soukromí před sledováním aplikacemi. Murena prodává několik smartphonů s předinstalovaným /e/OS (Fairphone, repasovaný Google Pixel 5).

    Fluttershy, yay! | Komentářů: 0
    24.5. 14:33 | Zajímavý software

    Do 30. května lze v rámci akce Warhammer Skulls 2024 získat na Steamu zdarma hru Warhammer 40,000: Gladius - Relics of War.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    24.5. 13:33 | Nová verze

    HelenOS (Wikipedie), tj. svobodný operační systém českého původu založený na architektuře mikrojádra, byl vydán ve verzi 0.14.1. Přehled novinek v poznámkách k vydání. Vypíchnou lze nabídku Start. Videopředstavení na YouTube.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    23.5. 23:22 | Zajímavý software

    BreadboardOS je firmware pro Raspberry Pi Pico (RP2040) umožňující s tímto MCU komunikovat pomocí řádkového rozhraní (CLI). Využívá FreeRTOS a Microshell.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    23.5. 16:55 | Nová verze

    Vývojáři KDE oznámili vydání balíku aplikací KDE Gear 24.05. Přehled novinek i s náhledy a videi v oficiálním oznámení. Do balíku se dostalo 5 nových aplikací: Audex, Accessibility Inspector, Francis, Kalm a Skladnik.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 13
    23.5. 12:55 | Nová verze

    Byla vydána (𝕏) nová verze 18.0.0 open source webového aplikačního frameworku Angular (Wikipedie). Přehled novinek v příspěvku na blogu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    22.5. 23:44 | Pozvánky

    V neděli 26. května lze navštívit Maker Faire Rychnov nad Kněžnou, festival plný workshopů, interaktivních činností a především nadšených a zvídavých lidí.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    22.5. 16:33 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 3.20.0, tj. první z nové řady 3.20, minimalistické linuxové distribuce zaměřené na bezpečnost Alpine Linux (Wikipedie) postavené na standardní knihovně jazyka C musl libc a BusyBoxu. Z novinek lze vypíchnou počáteční podporu 64bitové architektury RISC-V.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    Podle hypotézy Mrtvý Internet mj. tvoří většinu online interakcí boti.
     (87%)
     (3%)
     (5%)
     (5%)
    Celkem 769 hlasů
     Komentářů: 16, poslední 14.5. 11:05
    Rozcestník

    Austrálie - školy (Student Agency a ti druzí)

    20.1.2009 04:32 | Přečteno: 2086× | Osobní | poslední úprava: 21.1.2009 05:08

    Protože chce Milá především zlepšovat svoji angličtinu, podívali jsme se na nejprve na nabídku profláknuté Student Agency. Musím říct, že mám s tou firmou docela dobré zkušenosti, takže jsme jim dali šanci hned na začátku. Uff. Tentokrát to byl děs, i když nakonec s happyendem (který mě však stál hodně času a určitě mi kvůli tomu zešedivěl nejméně jeden vlas).

    Série o Austrálii

    1. (Silvestrovské) stěhování do Austrálie
    2. Austrálie - školy (Student Agency a ti druzí)
    3. Austrálie - letenky (adrenalinový sport)

    Nejvíce se nám líbila škola Kaplan Aspect, která má pobočky v Sydney i v Christchurch. Prima. Požádali jsme tedy „specialistku“ ze Student Agency (SA) o cenovou nabídku na dva tříměsíční kurzy intenzívní angličtiny. Specialistka zašveholila, že samozřejmě, a týden jsme od ní neslyšeli. Hmmm. Třeba nás nemá ráda, protože jsme sveřepě odmítali všechny nabídky na zprostředkování ubytování, vyřízení víz a zajištění letenek... dlouho jsme ji museli ujišťovat, že přes ně chceme opravdu pouze koupit jazykové kurzy, nic víc.

    Po týdnu jsme vyměkli a zavolali slečně specialistce do Brna, abychom se poptali, kde to vázne. Trvalo další týden, než jsme z ní ten cenový návrh vyrazili. Když konečně dorazil, tak se nám líbil; bylo to výrazně levnější než při platbě přímo škole a zároveň na podobné úrovni jako od jiných českých zprostředkovatelských agentur, takže jsme kývli. Ano, máme zájem, vypracujte prosím objednávku a dejte nám vědět, až bude vše připraveno k podepsání a zaplacení.

    Další týden uběhl a nic. Opět jsme tedy zavolali a tentokrát už trochu netrpělivě požadovali trochu rychlejší jednání. Mezitím jsem řešil letenky a byl to také napínavý příběh, takže se stalo, že se přiblížilo datum, kdy měla vypršet platnost původní cenové nabídky. Zavolal jsem tedy specialistce a zeptal se, jestli bude nabídka (a tím pádem i vystavená faktura) platná ve stejném znění, i když o jeden den prošvihneme řečené datum. Prý určitě ano, tyhle věci se tak rychle nemění.

    Tak jsem koupil letenky a druhý den zavolal znovu do Brna, abych se ujistil, že opravdu mohu zaplatit fakturu, i když je již den po datu splatnosti.

    - Ano, určitě.
    A nebylo by lepší vystavit novou fakturu?
    - Ne, to rozhodně není třeba.

    OK, tak jsem to tedy zaplatil. Já vůl. Pět minut po té, co jsem potvrdil příkaz k úhradě, volala brněnská slečna specialistka a povídá:

    - Jen vám chci říct, že vám budu muset poslat upravenou fakturu, protože s koncem září přestaly platit zvýhodněné sazby, které nám škola nabízela pro rezervace provedené během léta.

    Bylo 1. října. WTF?!

    Chvilku jsem zhluboka dýchal a pak se nevinně zeptal, jestli si ta slečna uvědomuje, že jsme spolu před 30 minutami mluvili a že mě ujistila o platnosti původních cen. Prý si to pamatovala, ale mezitím bohužel zjistila, jak se věci doopravdy mají. Zeptal jsem se tedy, jestli je to nějaká novinka v postupech té školy. Prý ne, takhle na konci září se to přeceňuje každý rok. Aha. A proč tedy mi to předtím neřekla. No, to si prý myslela, že to nebude mít vliv. Ale teď se zeptala nadřízeného, který jí potvrdil, že nám musí poslat novou fakturu. - Ale nebojte, ty ceny nejsou o moc vyšší.

    Za chvíli přišel e-mail s fakturou, na které byla o 15 tisíc vyšší částka.

    Abych to zkrátil: Byl jsem velmi otrávený, takže jsem zavolal do jiné zprostředkovatelské agentury, kde mi nabídli, že pokud koupíme kurzy od nich, nechají nám je za starou cenu. Stornoval jsem tedy objednávku u SA. Nějaký manažer celý překvapený volal a ptal se, co se stalo. Máme lepší nabídku jinde. Manažer objednávku nechtěl stornovat. Vymlouval se na tohle a tamto a celou věc protahoval.

    Tak jsem mu navrhl, ať splní nabídku „garance nejnižší ceny“, kterou se SA chlubí, a přeposlal jsem mu cenový návrh konkurenční agentury. Zase se kroutil, že prý to musí agentura nejprve konzultovat s tou školou, protože s nimi mají smlouvu, že jim budou poskytovat nejlepší ceny kurzů pro přeprodej, a tudíž přece není možné, aby někdo nabízel lepší.

    Milý pane manažere, co je mi do toho? Nabízíte garanci nejnižší ceny?
    - Ano.
    Splňuje tento konkrétní případ podmínky pro dostání slibu nejnižší ceny?
    - Ano.
    Tak se nekruťte a dostojte slibu.
    - To nejde, protože tamta druhá agentura nesmí nabízet nižší ceny než my.
    Milý pane manažere, co je mi do toho? Chci mluvit s vaším nadřízeným.
    - Žádného nemám.
    Vážně? A co pan Jančura?
    - S tím mluvit nemůžete.
    Tak mi dejte vašeho přímého nadřízeného.
    - To nejde.

    … atd., atd. Pak už jsem to dohadování nevydržel a řekl, že druhý den ráno chci buď potvrzení o stornu objednávky nebo splnění „garance nejnižší ceny“.

    Druhý den ráno volal pan manažer, že je vše vyřízeno, ceny zůstanou původní a děkuji za váš čas. Tak, škola je zařízená. Uff. Pokud budete někdy řešit něco podobného, zkuste se nejprve obrátit na agenturu Studyline (studyline.cz), která byla akční a schopná.

    Příště o letenkách.

           

    Hodnocení: 100 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    20.1.2009 06:01 phero | skóre: 17 | blog: techblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Austrálie - školy (Student Agency a ti druzí)
    Aspon ze si ty letenky nekupoval pres SA - tam maj udajne neuveretielny marze. Stacilo kdyz se znamej ptal a rekli mu ze ceny co maj v reklamach jsou jen cena za zprostredkovani :-D
    20.1.2009 06:30 deda.jabko | skóre: 23 | blog: blog co se jmenuje "každý den jinak" | za new york city dvakrát doleva a pak už se doptáte
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Austrálie - školy (Student Agency a ti druzí)
    tam maj udajne ... kdyz se znamej ptal
    uzitecny komentar...

    ja jsem u SA teda kupoval letenku jenom jednou a jejich cena se od ceny dopravce lisila jenom o desetikoruny... coz se da s klidem pricist i nejakym tem kurzovym vykyvum...
    Asi před rokem se dostali hackeři na servry Debianu a ukradli jim zdrojové kódy.
    20.1.2009 17:53 phero | skóre: 17 | blog: techblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Austrálie - školy (Student Agency a ti druzí)
    a jeste k tomu ... uz je to nakej ten patek :-D
    20.1.2009 17:57 phero | skóre: 17 | blog: techblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Austrálie - školy (Student Agency a ti druzí)
    ale co jsem tam zahlidl ted reklamu - akcni nabidka do londyna za 1600 - mi moc levny neprijde teda
    20.1.2009 07:49 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Austrálie - školy (Student Agency a ti druzí)
    Takovou zkušenost nemám. Pro tuhle cestu mi sice žádné skvělé možnosti nenabídli, ale už jsem u nich několikrát koupil velmi výhodné letenky, které jinde (včetně zahraničních portálů) stály o dost více.
    David Ježek avatar 20.1.2009 09:18 David Ježek | skóre: 83 | blog: Mostly_IMDB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Austrálie - školy (Student Agency a ti druzí)
    vím, že je to otřepané, ale nezeptal ses té slečny z SA, jestli náhodou není blond? ;-) Jinak parádní zápisek, takhle po ránu.
    20.1.2009 10:11 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Austrálie - školy (Student Agency a ti druzí)
    Mám tři blond kamarádky a všechny jsou výrazně inteligentnější než jejich drazí hnědovlasí partneři... Tím to nebude.
    David Ježek avatar 20.1.2009 10:29 David Ježek | skóre: 83 | blog: Mostly_IMDB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Austrálie - školy (Student Agency a ti druzí)
    no však tak jsem to taky nemyslel. ;-)
    20.1.2009 10:00 CET
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Austrálie - školy (Student Agency a ti druzí)
    Taky prihodim zkusenost, sice ne primo ja, ale draha polovicka. Studium v Kaplan Aspect v Aucklandu, vyrizovano kompletne pres SA.

    Zacalo se vcas, ikdyz po par tydnech bez pasu, ktery byl v UK pro vizum, uz se zacala strachovat, aby se to stihlo, ale nakonec to bylo v pohode.

    Fakturu jsme platili hned, jak to bylo mozne. Nakonec se neco zmenilo, mozna to byla ta tvoje zmena, protoze nam vratili 15 tis:)

    Do Aucklandu se dalo letet ze spousty ruznych mist, takze jsme to hledali sami. Pokud si to dobre pamatuju, tak vsechno do Sydney odlitalo z Frankfurtu. Bohuzel, vsechny ty lety mely vyprodano a dalo se kupovat pouze z jinych mist, ktery letely nejdriv do Frankfurtu a tam prestup, takze to bylo trosku na hlavu, protoze nakonec letela z Friedrichshafenu a pak musela 12 hodin cekat ve Frankfurtu, takze by bylo mozna lepsi ject primo do Frankfurtu.

    Jinak sranda byla na letisti ve Friedrichshafenu. Na rok 2000 byly letecky systemy mozna pripraveny, ale asi nejsou pripraveny na dlouhy lety. Proste tej zenskej na odbaveni nesla do pocitace zadat cela cesta pro zavazadlo, ze pry bude jeden den cekani v Sydney a to ji system nevezme. To cekani je samozrejme blbost, ale kdyz clovek leti na vychod, tak cas bezi rychlejc, takze kdyz nekdo odleta z DE 1.1. ve 23:30, tak v Sydney je 3.1. v 6:25 lokalniho casu (let trva 20:55, ale vypada to jako 31 hodin) a odlet ze Sydney je 4.1. v 7:35 lokalniho casu. No a bud to ta zenska neumela zadat nebo to ten system opravdu neumel vzit. Takze holt musela pritelkyne cekat asi 8 hodin s kufrem na letisti.

    Ale jinak to bylo pres SA v pohode. Skola dobry, ubytovani dobry, zarizeny to bylo taky dobre a jeste vratili tech 15 tis (taky nemuseli nic rikat a nechat si je).
    20.1.2009 10:09 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Austrálie - školy (Student Agency a ti druzí)
    Nakonec se neco zmenilo, mozna to byla ta tvoje zmena, protoze nam vratili 15 tis:)
    Asi se změnil kurz. Ve smlouvě s SA je podmínka, že pokud se kurz změní o více než 5 procent v době mezi platbou faktury a datem, kdy SA ve skutečnosti platí škole, tak můžou obě strany vyžadovat kompenzaci. V našem případě to také bylo v náš prospěch. Ale museli jsme zaslat písemnou žádost.
    Bluebear avatar 20.1.2009 18:43 Bluebear | skóre: 30 | blog: Bluebearův samožerblog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Austrálie - školy (Student Agency a ti druzí)
    Obdivuji tvuj klid a chladnokrevnost. Kdyby se ke mne choval obchodnik takto, zacal bych rovnou do telefonu rvat neco o p..., k... atd., objednavku stornoval, popral jim sto let v nejhlubsim pekle a zavesil.
    To mi připomíná, jak jsem si pořídil květináč, že v něm budu mít květinu. Opravdu tam byla, ale potom být přestala...
    20.1.2009 21:53 Tomáš Heger (geckon) | skóre: 62 | Praha/Valašsko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Austrálie - školy (Student Agency a ti druzí)
    Já mám se Student agency taky zatím výborné zkušenosti - teda až na jednu cestu z Londýna s trochu hůře zařízeným autobusem a (co hůř) velmi nepříjemnou stevardkou. A jednou jsem tam kupoval jízdenky a měl jsem za jednu platit 80 liber, ale byla tam nějaká 10% sleva, kterou slečna počítala na kalkulačce, to mi přišlo úsměvné:))

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.