abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 14:11 | Komunita

    Canonical představil Ubuntu optimalizované pro jednodeskový počítač s RISC-V procesorem Milk-V Mars.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 21:22 | Nová verze

    Armbian, tj. linuxová distribuce založená na Debianu a Ubuntu optimalizovaná pro jednodeskové počítače na platformě ARM a RISC-V, ke stažení ale také pro Intel a AMD, byl vydán ve verzi 24.5.1 Havier. Přehled novinek v Changelogu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 19:44 | IT novinky

    Společnost xAI založena Elonem Muskem a stojící za AI LLM modelem Grok získala investici 6 miliard dolarů.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 15:44 | IT novinky

    Finálový zápas mistrovství světa v ledním hokeji přinesl nový rekord NIX.CZ (𝕏): "Dosavadní absolutní maximum našeho propojovacího uzlu bylo překonáno v čase 21:10, kdy jsme při přenosu dat dosáhli 3,14 Tbps. Je třeba také doplnit, že po deváté hodině večerní byly na maximu i ostatní datové přenosy nesouvisející s hokejovým šampionátem".

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    včera 15:11 | Pozvánky

    Přihlaste svou přednášku na další ročník konference LinuxDays, který proběhne 12. a 13. října na FIT ČVUT v pražských Dejvicích. CfP poběží do konce prázdnin, pak proběhne veřejné hlasování a výběr přednášek.

    Petr Krčmář | Komentářů: 0
    25.5. 19:00 | Zajímavý projekt

    Na crowdsourcingové platformě Crowd Supply byla spuštěna kampaň na podporu open source biometrického monitoru ve tvaru hodinek HealthyPi Move. Cena je 249 dolarů a plánovaný termín dodání listopad letošního roku.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 13
    24.5. 22:22 | Upozornění Ladislav Hagara | Komentářů: 21
    24.5. 17:44 | Nová verze

    Firma Murena představila /e/OS verze 2.0. Jde o  alternativní sestavení Androidu bez aplikací Google. Mezi novinkami je podrobnější nastavení ochrany soukromí před sledováním aplikacemi. Murena prodává několik smartphonů s předinstalovaným /e/OS (Fairphone, repasovaný Google Pixel 5).

    Fluttershy, yay! | Komentářů: 0
    24.5. 14:33 | Zajímavý software

    Do 30. května lze v rámci akce Warhammer Skulls 2024 získat na Steamu zdarma hru Warhammer 40,000: Gladius - Relics of War.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    24.5. 13:33 | Nová verze

    HelenOS (Wikipedie), tj. svobodný operační systém českého původu založený na architektuře mikrojádra, byl vydán ve verzi 0.14.1. Přehled novinek v poznámkách k vydání. Vypíchnou lze nabídku Start. Videopředstavení na YouTube.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    Podle hypotézy Mrtvý Internet mj. tvoří většinu online interakcí boti.
     (89%)
     (3%)
     (4%)
     (4%)
    Celkem 923 hlasů
     Komentářů: 16, poslední 14.5. 11:05
    Rozcestník

    Manželky alkoholiků

    19.4.2010 21:35 | Přečteno: 2119×

    Přemýšlel jsem dnes o manželkách alkoholiků. Ani ne tak o dětech, ale o nich samých. Vzpomínal jsem na ruskou literaturu, kde jsou tyhle životy jasně popsány. Drsně, drasticky, realisticky. Někteří říkají naturalisticky. V žádném případě to není hezké čtení. On to není ani hezký život. Manželka alkoholika ať se na její život díváme z jakéhokoliv úhlu, má život plný utrpení a slz.Může být stíhačka, může být oběť, může být zachranitelkou, vždy dobrovolně setrvává, především dnes v situaci, která nic nikomu nepřináší. Mimo trápení. Jejímu muži a tím méně jejím dětem. Vysvětlení proč v tom setrvávají, je několik. Jenže pořád mám pocit, že ať se ono vysvětlení publikuje, či ne, ony ženy jsou uhranuty svým osudem. Mají pocit viny, strach ze samoty, strach z obvinění ze selhání, pocit potřebnosti, strach odejít, upadají do apatie, bouří se, pláčou, dovolávají se pomoci, pomoc odmítají, pomoc hledají.

    To všechno a ještě mnohé další se dá popsat v odborné literatuře. Píší se příručky. Jednu takovou jsem kdysi četl od paní Maťhové, která byla dlouholetou životní partnerkou a spolupracovnicí docenta Skály. Tam jsem poprvé četl ono rozdělení na stíhačky, oběti a zachránkyně. Zažil jsem takovou ženu alkoholika doma. Svou matku. Znal jsem jich několik dalších od tátových kamarádů. Všechny měly neskutečně utrápené oči, všechny,dělaly, co mohly aby zachovaly zdání a jejich děti byly postiženy matčinou neschopností, neochotou, strachem z budoucna s tou situací něco dělat. Mnohé děti byly svědky matčina týrání, znám několik případů kdy i smrti. Nezapomenu, jak kdysi jeden pacient vyprávěl na skupině scénu, kdy jeho otec před jeho očima zabil matku sekerou.

    Nedivím se že ženy požadují zákony, které je a jejich děti budou chránit. Proto jsem kdysi přivedl jednu známou soudkyni na skupinu rodinných příslušníků, aby jim vysvětlila jejich možnosti. Pamatuji si dodnes její větu k těm utrápeným manželkám a matkám. Policie má své povinnosti, klidně se na ni obraťte, aż dělají co mají. Také si pamatuji jaký měly její slova účinek. Řekla to paní doktorka, tak to tak je, a hned jedna zavolala policii, když její muž vykopával zamčené dveře a ti ho nechali odvézt na záchytku, stejně tak druhá, která to samé udělala svoji dceři. Na poprvé to moc nepomohlo, ale po druhé a po třetí, a už si dávali chlapci pozor. Nakonec, proč by měli po nocích bít své ženy a děti? Nebo je jinak nepříjemně v noci, ráno, odpoledne rušit v životě vlastním chlastem a agresivitou?

    Já jsem v tomhle případě na straně těch manželek a dětí. Kupodivu se domnívám, že je tahle metoda ve prospěch i jejich manželů. Aspoň nikoho nezmrzačí, nebo nezabijí. Žena, která zabrání v týrání sebe samé, zabrání i vlastně možnému zločinu. Vím, že takhle jako já uvažuje málokdo, jenže s tímhle za svůj život mám docela dost zkušeností. Navíc, ona dobrodružná literatura není až tak úplně pitomá, protože v mnohé je jasný návod. Odstranit možné nebezpečí z dosahu opilého agresora, znamená také bezpečí pro něj samého. Nepověsí ho pro vraždu za jásotu davu. Nebo neodsoudí na doživotí. Budu se muset oné soudkyně zeptat, jestli by se mnou nešla i do televize, aby tam národu vysvětlila jak to je. Třeba tahle její věta bude prospěšná i jiným.

    Aby bylo jasno, nehodlám navádět manželky mých pacientů, aby se rozvedly a nehodlám je stejně tak navádět, aby s nimi zůstaly. Spíš se s nimi budu bavit, jako se bavím dosud, co mohou pro sebe udělat, aby jim bylo na světě lépe. Pokud se s nimi bavím cíleně a terapeuticky, vždycky na své možnosti přijdou. Nijak jim nemusím radit. Tím mě zase dnes nadzvedávala Ivana, když jsme psali další díl „Ze závislosti do nezávislosti.” Ta otázka, při psaní dialogů. „Co jim poradíte v takové situaci?” Ta mě vždy pobaví a zároveň nadzdvihne. Poradit ji toho můžu mraky, ale stejně, než vyjde ven za dveře si jich 90% nepamatuje a zbylých deset není schopná v tu chvíli uskutečnit a v ten moment se cítí zase za blbou. Odborníci hovoří o komplexu méněcennosti. Jenže já vím, že není ani méněcenná, ani neschopná, je jen netrénovaná a neumí zvládat svoje emoce.

    Terapie závislých, stejně jako spoluzávislých je také tak trochu trénink. Jedni trénují na život bez chlastu, když už mluvíme o alkoholicích, Ti spoluzávislí, jak ten čas přežít co nejlépe. Dalo by se to vyjádřit. Přežíti v extrémně drsných podmínkách. Vzhledem k tomu, že jsem v těch podmínkách žil skoro dvacet let života, ve vlastní rodině, vím o čem mluvím. To v žádném případě není jen zvládnutí zátěžové situace. Rovná se to přežití pekla. Dante by se divil. Zažil jsem toho dost. I proto jsem se začal věnovat jinému způsobu terapie rodinných příslušníků, než třeba Skála a jeho následovníci. Vím, že si ty ženy, občas i muži potřebují opravdu pomalu vylít srdce, říci bez sebekontroly a kontroly manžela, co potřebují. Ony nepotřebují slyšet většinou, jak mu pomáhat, ale spíš jak mu nepomáhat, protože většina pomoci je dobrá jen k tomu aby mnohem lépe a úspěšněji chlastal a tím terorizoval ženu dál.

    Potřebují slyšet, že se neprovinily, tím že mu nepomohly, ale že poškozují samy sebe, když na sebe navalí veškerou starost. Jemu nic nenechají. V dobré víře (a podotýkám, že argument, co mi vlastně zbývá, než se postarat, velmi dobře znám.) Vezmou na sebe všechno. Pán tvorstva, bud chlastá, nebo se léčí z následku chlastu. Tím momentálně nemám na mysli terapii, ale kocovinu. Žena uvolňuje místo jeho chlastu, tím, že všechno vzdá, rezignuje na svůj požadavek plnění jeho povinnosti, které má. Sice mu občas udělá scénu jak vyšitou, ale to je tak všechno.

    Ony manželky potřebují slyšet, že je potřeba navlíknout situaci tak, aby on měl problémy se svým chlastem. Samozřejmě to vše postupně, zvolna a bez zbytečných výjevů. Potřebují vědět a zjistit, že mají opravdu možnosti i jiné, než je třeba jen volat policii. Mluvím o situaci, kdy se ještě nechtějí rozvádět, nebo nejsou schopny z jakéhokoliv důvodu odejít. Také potřebují slyšet,že nemají žádnou povinnost táhnout vše finančně samy a že je docela možné setrvat v manželství a přesto jejich muži budou povinni ze zákona, přispívat na děti. Když už tedy nepřispívají na chod domácnosti. Potřebují slyšet, že za pití svých mužů nemají žádnou odpovědnost, protože do toho stavu, kterému se říká závislost se chlapci dostali docela rádi a vlastní silou. Šlo jim to náramně.

    Stejně tak nejsou odpovědny za abstinenci svých mužů, pokud abstinují a není v jejich silách tu abstinenci zajistit, mimo toho, že budou na žádost svých mužů, udržovat suchý dům, nebudou doma v jeho přítomnosti pořádat mejdany. Dívčí dýchánky s alkoholem si nechají jinam a bez přítomnosti svého muže. Stejně tak, alespoň ze začátku jej nebudou tahat na oslavu narozenin své matky, kde se sejde celá rodina. Jistě „mamince” koupí kytku, odříká patřičné přání a odpeláší hned po obědě domů mimo rizikové prostředí.

    Pokud jí bude ujišťovat, že mu to nevadí, loupne po něm zrakem a zeptá se. „Chceš mi snad nabulíkovat, že nedostáváš chuť, že se nerozjíždíš? Já přeci vím, že je to jinak a nehraj si na hrdinu. Nepotřebuji hrdinu, co mu nevadí chlast. Konečně, ten ti nevadil nikdy. Jak jsem si všimla.” Těmito nebo vlastními slovy v podobném duchu taková poučená manželka jedná. Už ví co si přeje, není naivní, není nadměrně důvěřivá, především co se chlastu týče a je ostražitá a dělá nutná opatření v případě recidivy.

    Zazvonil zvonec a pohádce o poučené a nepoučené manželce alkoholika je konec.

           

    Hodnocení: 82 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    19.4.2010 21:48 spectrum | skóre: 29 | blog: spectrumblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Manželky alkoholiků
    Konečně zápisek co má hlavu a patu a tak si z něj každý odnese to své.. ;-)
    19.4.2010 21:56 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Manželky alkoholiků
    Každej můj zápisek má hlavu a patu. Ješn jsou někdy lehce propletené.:-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    19.4.2010 22:43 JS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Manželky alkoholiků
    Nema. Tenhle je cestna vyjimka.
    19.4.2010 22:46 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Manželky alkoholiků
    Pokud by jste se podíval na můj web zjistil by jste, že takových blogů je tam asi 500 vyjímek :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    19.4.2010 22:54 rita-gabriela | blog: reklamace
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Manželky alkoholiků
    spíš si myslím, že při tak intenzivním servírování pohádek na dobrou noc se zde zadařilo pár jedinců naučit číst text a vnímat jeho souvislosti

    Jsem tu vlastně omylem, ale jsem tu ráda.
    19.4.2010 22:57 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Manželky alkoholiků
    Spíš je použit jiný algoritmus, než je většina čtenářů zvyklá. Chápu je. Také by mi to dělalo hned napoprvé pochopit. Jinak pro rejpaly. Vím co je algoritmus. :-) Nebo aspoň tuším, na to sem chodím dost dlouho.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    Dalibor Smolík avatar 20.4.2010 08:38 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Manželky alkoholiků
    Ono se to některým čtenářům musí servírovat po kapkách. Tak asi jako lekce angličtiny. Ze začátku málo a jednoduché texty, později se mohou přidávat závažnější témata a kombinace. :-D
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    20.4.2010 08:53 mladej
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Manželky alkoholiků
    Už i vy, Dalibore se chystáte usadit v pozici moudrého starce, který bude s hlubokým despektem komentovat ty hloupé mladé, co nechápu závratnou hloubku dědkovských moudrostí a neschopnost udržet téma budete vydávat za rafinovaný stylistický počin?

    Máte na víc! :)))
    Dalibor Smolík avatar 20.4.2010 09:15 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Manželky alkoholiků
    Ale kdepak. To přece není otázka věku. Někdo je starý ve dvaceti, někdo mladý v sedmdesáti. Znám oba takové příklady. Ale přiznávám se, že někdy určitý text, který čtu nechápu. A pak mi to dojde třeba za dva dny. Takže moje připomínka byla i sebekritika. :-). Fakt ale je, že jsou lidé, kteří nechtějí přijímat názory druhých a ty své korigovat. Případně - trvá to velmi dlouho. To bylo smyslem mého příspěvku, tak se omlouvám za formulaci, pokud to bylo pojato jinak.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    20.4.2010 10:52 CD
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Manželky alkoholiků
    Fakt ale je, že jsou lidé, kteří nechtějí přijímat názory druhých a ty své korigovat. Případně - trvá to velmi dlouho

    Dalibore, vaše poznámka je pochopitelně správná a platná. S tím, že ovšem zahrnuje všechny, včetně autora blogu. Tam jsem já pochopil (a vnímám) směr výtky, zrovna Jílka korigace svých někdy absolutních názorů nebere.
    20.4.2010 09:20 Marcela | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Manželky alkoholiků
    Klid :-)
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    20.4.2010 09:32 mladej
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Manželky alkoholiků
    Budiž vám tedy klid dopřán!
    19.4.2010 23:03 Marcela | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Manželky alkoholiků
    Tedy Rito, takový večerníček by byl i pro mladé čertíky asi s hvězdičkou :-)
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    Dalibor Smolík avatar 20.4.2010 08:39 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Manželky alkoholiků
    Škoda, že jsem tenhle zápisek četl až teď ráno. Ten houpající se chlapeček by mě dokonale uspal. :-)
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    =^..^= AmigaPower® avatar 20.4.2010 22:39 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Manželky alkoholiků
    Tywoe! Já se lek že je to ten magor Faun/JiK :-D
    19.4.2010 23:56 Péťa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Manželky alkoholiků
    Konečně zápisek co má hlavu a patu a tak si z něj každý odnese to své

    Souhlas!! Četlo se to výjimečně dobře, bez zbytečných odboček k jiným tématům. Dokonce bych to chtěl za ten styl pochválit, ani sebechvála o kvantu dobré kvality mi nevadí, to asi měl být vtip, ale zkazila mi to ta jedovatá poznámka

    se zde zadařilo pár jedinců naučit číst text a vnímat jeho souvislosti

    Vstup dámského podpůrného klubu pak pěknou četbu pro mne zazdil definitivně. Škoda, myslím, že to Jílek nepotřebuje
    20.4.2010 07:11 Marcela | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Manželky alkoholiků
    Tak pokud můžu mluvit za sebe, jen jsem si dovolila s odpuštěním říct svůj názor, Péťo. Stejně tak jako Vy.:-)
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    19.4.2010 22:59 Marcela | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Manželky alkoholiků
    Možná je to tím, že je blog monotematický a patřičně dramatický. Může připadat, že má hlavu a patu. Přitom je má i jindy. Hlavu i patu. :-)
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    20.4.2010 07:16 Robotics
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Manželky alkoholiků
    Marcelko, přeju ti vše nejlepší k tvému svátku. (doufám že jsem si u tebe teď šplhnul :-)
    20.4.2010 09:18 Marcela | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Manželky alkoholiků
    Děkuji srdečně, budu si to pamatovat :-)
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    belisarivs avatar 20.4.2010 10:52 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Manželky alkoholiků
    Amiga nemel sanci, proc myslis, ze mas ty? :-D
    IRC is just multiplayer notepad.
    20.4.2010 12:20 Robotics
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Manželky alkoholiků
    Já su abstinent :-D.
    20.4.2010 12:31 Karel
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Manželky alkoholiků
    Přidej lesbu a nejsi bez šancí!!!!
    20.4.2010 20:04 Sunfire
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Manželky alkoholiků
    Marcelo, pozdě ale přece. Vše nejlepší, at se tvá přání a tužby vyplni.
    20.4.2010 21:56 Marcela | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Manželky alkoholiků
    Děkuji za milou pozornost
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    20.4.2010 09:16 Sunfire
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Manželky alkoholiků

    VYBORNY BLOG, PANE JILKU! Poškozují samy sebe, když na sebe navalí veškerou starost. Jemu nic nenechají. V dobré víře (a podotýkám, že argument, co mi vlastně zbývá, než se postarat, velmi dobře znám.) Vezmou na sebe všechno.

    1) A co tem ženám zbyvá jiného než na sebe vzít všechno? Neustále bezvýsledně vyžadovat, aby taky někdy na neco sáhl a nechat ho na sebe řvát?

    2)...Policie má své povinnosti, klidně se na ni obraťte, aż dělají co mají. Tak tahle rada je sice dobrá, ale dotyčná musi mít přístup k mobilu a pak kdoví jak dlouho čekat nez se plicajti ukážou, třeba moc pozdě.

    3) Ony manželky potřebují slyšet, že je potřeba navlíknout situaci tak, aby on měl problémy se svým chlastem. (On s tím chlastem problém nemá, s tím ma problém ona. Kdyby byla jiná, nechlastal by. Je jí to jasný?

    4)Rovná se to přežití pekla. ABSOLUTNÍ SOUHLAS. Závislý týrá zpočátku mentálně, postupně fyzicky.  Vyčerpaná obět se snaží zachránit útěkem. Kdo to neprožil, považuje jí za hysterku když jim mlati v noci na dvere. Obět se za stav ve kterém se nachází nesmirně stydi, považuje to za vlastní selhaní, holou skutečnost zapíra veřejnosti a hlavně sobe. Vaše slova KDO UTEČE VYHRAJE je JEDINÉ východisko z pekla s opilcem.

    20.4.2010 09:58 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Manželky alkoholiků
    Ony s e ty manželky alkoholiků, stejně jako matky feťáků časem naučí organizovat druh sebeobrany. Někdy to chvilku trvá.

    Je lepší nechat na sebe dát řvát a časem ho přitlačit k práci, nebo třeba k odchodu. Ale to je příliš dlouhé téma.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    20.4.2010 09:23 Zett | skóre: 14 | blog: Dell_PowerEdge_1800
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Manželky alkoholiků
    A co manželé alkoholiček? ;-)
    20.4.2010 09:55 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Manželky alkoholiků
    To je taky malér, pár jich znám. Nezávidim jim. Peklo jinak.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    Saljack avatar 20.4.2010 10:19 Saljack | skóre: 28 | blog: Saljack | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Manželky alkoholiků
    To je podle mě ještě horší, protože většina těhle alkoholiček nedokáže normálně fungovat. Já mám podezření, že ženský obecně jakmile příjde nějaká závislost ať to jsou drogy nebo alkohol, tak té závislosti naprosto propadnou.
    Sex, Drugs & Rock´n Roll.
    belisarivs avatar 20.4.2010 10:56 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Manželky alkoholiků
    Myslim, ze to je dano mensi odollnosti zen na ty svinstva.

    Chlap toho chlastu IMHO v prumeru snese vic.
    IRC is just multiplayer notepad.
    houska avatar 20.4.2010 12:43 houska | skóre: 41 | blog: HW
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Manželky alkoholiků
    kde je amiga, kdyz tu je tema ke kteremu ma konecne co rict ... :)

    priznej se amigo, kolik das za tyden piv

    kotyz avatar 20.4.2010 14:09 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Plzeň
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Manželky alkoholiků
    kde by byl - bud spi nebo je v hospode. nebo jeste treti moznost - spoustel nakej skript od kralyka a ted mu nejde pocitac :-D (jo nekdy vcera myslim psal ze si pretrh kabel od modemu a ze to letoval a byl tim padem pozadu s hospodou, tak mozna dohani plan).
    Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
    Chytrex avatar 20.4.2010 15:29 Chytrex | skóre: 30 | Bohumín
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Manželky alkoholiků
    tak tak, plnit plán se musí.. Kde bysme byli, kdyby se neplnil plán..:D
    Hrdý člen KERNEL ULTRAS .:. define QUESTION ((bb) || !(bb)) .:. Odmítám vaši realitu a nahrazuji ji svou vlastní..
    kotyz avatar 20.4.2010 16:40 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Plzeň
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Manželky alkoholiků
    no co by se stalo, pivovary by zkrachovali :-D
    Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
    kotyz avatar 20.4.2010 20:18 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Plzeň
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Manželky alkoholiků
    cece, dokonce mam takovej dojem, ze je na linux expu (touhle dobou uz mozna i pod stolem) :-D
    Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
    =^..^= AmigaPower® avatar 20.4.2010 21:45 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Manželky alkoholiků

    LINUXEXPO

    =^..^= AmigaPower® avatar 20.4.2010 21:56 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Manželky alkoholiků
    KERNEL ULTRAS BEER


    MATRIX ERROR CREW
    kotyz avatar 20.4.2010 22:11 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Plzeň
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Manželky alkoholiků
    whoa, tam sem mel bejt (doufam ze to pivo neni gambac desitka, to by me spolehlive odradilo) :-D
    Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
    =^..^= AmigaPower® avatar 20.4.2010 22:19 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Manželky alkoholiků
    To si řikal i o pržskym srazu a prd! (Plzeň, jen Salámek se 1x spálil na Krušovicích) :-D
    kotyz avatar 20.4.2010 22:25 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Plzeň
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Manželky alkoholiků
    slibit neni hrich. ja toho nakecam a pak skutek utek. neni cas, nejsou penize, nejsou lidi ... :-D
    Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
    =^..^= AmigaPower® avatar 20.4.2010 22:26 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Manželky alkoholiků
    whoa, tam sem mel bejt
    ...tak pak nepindej :-D
    kotyz avatar 20.4.2010 22:29 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Plzeň
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Manželky alkoholiků
    ze je naky linux expo sem sice vedel, ale nevedel sem kdy a kde. a dneska bych tam stejne nemoh (jo zejtra, zejtra by to slo, kdyby teda bylo na dopravu, o utrate nemluve).
    Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
    =^..^= AmigaPower® avatar 20.4.2010 22:35 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Manželky alkoholiků
    LOL! :-D Až už mě ten banner s LinuxExpem na ábíčku sral...
    kotyz avatar 20.4.2010 23:03 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Plzeň
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Manželky alkoholiků
    ja si ho ani nevsim (a to nemam zadnej adblock). je tam jeste?
    Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
    Saljack avatar 21.4.2010 18:16 Saljack | skóre: 28 | blog: Saljack | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Manželky alkoholiků
    Já taky o tom nevěděl a štve mě to protože bych rád šel :-(
    Sex, Drugs & Rock´n Roll.
    =^..^= AmigaPower® avatar 21.4.2010 19:26 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Manželky alkoholiků
    Tobě to promíjim, ale von nehulí... :-D
    Saljack avatar 21.4.2010 23:05 Saljack | skóre: 28 | blog: Saljack | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Manželky alkoholiků
    Náhodou já mám paměť celkem v pořádku. Aspoň co si pamatuji byla vždycky na houby :-D
    Sex, Drugs & Rock´n Roll.
    kotyz avatar 21.4.2010 22:32 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Plzeň
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Manželky alkoholiků
    ja vedel ze to bude, akorat sem nevedel kde a kdy. a kdybych to vedel presne, tak by se mi to zas nehodilo, nebyl by cas, nebyly by penize ...
    Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
    kotyz avatar 20.4.2010 22:31 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Plzeň
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Manželky alkoholiků
    jednou se mi povede dostavit se. ale pak prijde velky zklamani, az vyjde najevo ze nejsem tak zabavnej a ani toho tolik nezvladnu serzat a vychlastat kolik si lidi myslej ...
    Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
    =^..^= AmigaPower® avatar 20.4.2010 22:34 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Manželky alkoholiků
    ...já v tebe věřim, jestli to neni pravda, tak já sám spáchám hromadný harakiry!
    20.4.2010 22:01 Marcela | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Manželky alkoholiků
    No jo, no. Taková tematická tečka...
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    =^..^= AmigaPower® avatar 20.4.2010 22:09 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Manželky alkoholiků
    Madam, jakej se vám líbí sex? ;-)
    kotyz avatar 20.4.2010 22:10 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Plzeň
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Manželky alkoholiků
    to je kolibac tam vzadu?
    Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
    =^..^= AmigaPower® avatar 20.4.2010 22:16 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Manželky alkoholiků
    vlastikroot :-D



    ...mimochodem už vytuh... :-D
    kotyz avatar 20.4.2010 22:27 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Plzeň
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Manželky alkoholiků
    Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
    =^..^= AmigaPower® avatar 20.4.2010 22:29 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Manželky alkoholiků
    Chtěl by jsi pít víc, než jinej,
    
    chtěl by jsi lejt, ať záviděj.
    
    Pořád plnou láhev po ruce mít
    
    a chlastat dál, nočním životem žít
    =^..^= AmigaPower® avatar 20.4.2010 22:32 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Manželky alkoholiků
    hele, ten konec maj blbě, kdyby to byla wiki, tak to opravim, ale...
    Dalibor Smolík avatar 21.4.2010 11:35 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Manželky alkoholiků
    Tohle doporučuji shlédnout ;-)
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    21.4.2010 11:55 Péťa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Manželky alkoholiků
    film zajímavej, jenom to téma udělali dvakrát, jednou snad s Menšíkem a pak s Polívkou, jestli se nepletu
    20.4.2010 13:18 Michal
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Manželky alkoholiků
    Děkuju za pěkný článek.
    21.4.2010 12:08 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Manželky alkoholiků
    Dalibore, v létě začne běžet na ČT můj seriál "Ze závislosti do nezávislosti. :-) To se teprve pokocháš. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    Dalibor Smolík avatar 22.4.2010 11:20 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Manželky alkoholiků
    Už se těším :-)
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.