abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 23:33 | Nová verze

    Google Chrome 126 byl prohlášen za stabilní. Nejnovější stabilní verze 126.0.6478.55 přináší řadu oprav a vylepšení (YouTube). Podrobný přehled v poznámkách k vydání. Opraveno bylo 21 bezpečnostních chyb. Vylepšeny byly také nástroje pro vývojáře.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 16:44 | Nová verze

    Byl vydán Mozilla Firefox 127.0. Přehled novinek v poznámkách k vydání, poznámkách k vydání pro firmy a na stránce věnované vývojářům. Řešeny jsou rovněž bezpečnostní chyby. Nový Firefox 127 je již k dispozici také na Flathubu a Snapcraftu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 15:11 | Nová verze

    Byla vydána (𝕏) nová verze 9.5 z Debianu vycházející linuxové distribuce DietPi pro (nejenom) jednodeskové počítače. Přehled novinek v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 11:44 | IT novinky

    Společnost Raspberry Pi dnes vstoupila na Londýnskou burzu jako Raspberry Pi Holdings plc (investor).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 01:22 | IT novinky

    Do 17. června do 19:00 běží na Steamu přehlídka nadcházejících her Festival Steam Next | červen 2024 doplněná demoverzemi, přenosy a dalšími aktivitami. Demoverze lze hrát zdarma.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    10.6. 22:33 | IT novinky

    Apple na své vývojářské konferenci WWDC24 (Worldwide Developers Conference, keynote) představil řadu novinek: svou umělou inteligenci pojmenovanou jednoduše Apple Intelligence, iOS 18, visionOS 2, macOS Sequoia, iPadOS 18, watchOS 11, …

    Ladislav Hagara | Komentářů: 9
    10.6. 21:44 | Nová verze

    Vyšla nová verze XMPP (Jabber) klienta Gajim, která přidává podporu reakcí pomocí emoji (XEP-0444: Message Reactions) a citace zpráv (XEP-0461: Message Replies). Přehled dalších vylepšení je k dispozici na oficiálních stránkách.

    sonicpp | Komentářů: 1
    10.6. 15:00 | Nová verze

    Po po téměř roce vývoje od vydání verze 5.38 byla vydána nová stabilní verze 5.40 programovacího jazyka Perl (Wikipedie). Do vývoje se zapojilo 75 vývojářů. Změněno bylo přibližně 160 tisíc řádků v 1 500 souborech. Přehled novinek a změn v podrobném seznamu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 7
    10.6. 12:00 | Zajímavý článek

    Uroš Popović popisuje, jak si nastavit Linux na desce jako Raspberry Pi Zero, aby je šlo používat jako USB „flešku“.

    Fluttershy, yay! | Komentářů: 1
    10.6. 08:44 | Zajímavý software

    Andreas Kling oznámil, že jelikož už se nevěnuje nezávislému operačnímu systému SerenityOS, ale výhradně jeho webovému prohlížeči Ladybird, přičemž vyvíjí primárně na Linuxu, SerenityOS opustí a Ladybird bude nově samostatný projekt (nový web, repozitář na GitHubu).

    Fluttershy, yay! | Komentářů: 2
    Rozcestník

    Neznám nic lepšího

    21.4.2011 01:14 | Přečteno: 1434× | poslední úprava: 21.4.2011 09:35

    Real porazil Barcelonu, získal pohár a jsem nadšený. Pokud španělský fotbal, tak od dětství mé srdce tlouklo pro Real. Jinak, jak sleduji obecné znechucení poměry, které mnozí přičítají kapitalismu. Obávám se že moje znechucení je sice z politických poměrů, poměrně velké, jenže kapitalismus a společenské mravy nejsou totéž.

    Mám-li si vybrat systém, ve kterém se mi snadněji žije, pak je to rozhodně systém posledních dvacet let. Osobní svoboda je mi nad všechny sociální jistoty, které nabízel režim, jemuž jsme v roce 1989 odzvonili. A neměl jsem se v onom režimu vůbec špatně.

    Takže, od roku 1990 až k letošku jsem díky změně režimu navštívil tyto země. Argentina, Itálie, Německo, Rakousko, Švýcarsko, Francie,Británie, Chile, Nový Zéland, Řecko, Izrael, Kanada, Belgie. Gibraltar, Portugalsko. Prošel jsem je pěšky. Buď o dovolené nebo v rámci neplaceného volna. Na všechno jsem si vydělal, peníze jsem ušetřil, díky tomu, že nekouřím, nepiji alkohol, nehraju hazardní hry a nefetuji. Do roku 2006 jsem rozhodně nepatřil do kategorie lidí s nadprůměrným příjmem. Přesto jsem většinu oněch cest podnikl do roku 2006.

    Investoval jsem do svého vzdělání své peníze a díky tomu dnes nadprůměrně vydělávám. Vydělávám díky změně režimu. Koupil jsem si vlastní byt, nebydlím nikde v nájmu. Stále vidím, že příležitostí jak přijít legálně k penězům je dost a dost. Pokud je člověku dáno aby je dokázal najít. Najít příležitosti a využít je. Každý člověk má právo se rozhodnout co opravdu v životě chce a každý člověk má právo v této zemi odejít kam chce.Z této země. Bez jakékoliv újmy na majetku a cti.To rozhodně nebylo možné v minulém režimu.

    Pro vystěhování ze země není trestně stíhán a není mu zabaven majetek. Pokud se rozhodne žít jako bezdomovec, není trestně stíhán za příživnictví a není z něj učiněn otrok ve vězení, kde byl násilně nucen vykonávat práci, kterou nechtěl dělat a byl v pozici člověka, který ztratil práva svobodného člověka, jen proto, že se dobrovolně rozhodl, že bude žít bez stálého pracovního poměru.Například z příležitostných výdělků.

    Mohl bych toho jistě vypsat více. Nic a nikdo mě nepřesvědčí, že existuje něco lepšího, než svobodná společnost založená na právu a tržním hospodářství.Zažil jsem totalitu a žiji dvacet let ve společnosti, která má do dokonalosti sice daleko, ale stále zde existuje svoboda slova, svoboda shromažďování, svoboda projevu, platí lidská práva. Jsou otevřené hranice. Pokud máme politické poměry jaké máme, tak jen proto, že je dopouštíme. Je to naše vina a nikdo za nás nezmění ty poměry, pokud nezměníme sámi sebe. Howgh. Domluvil jsem.

           

    Hodnocení: 35 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    21.4.2011 07:07 MVR
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Neznám nic lepšího
    Take se mi nezilo v CR spatne. Ale vzdy jsem touzila po tom po cem touzili snad vsichni. Podivat se do sveta, kde v prave poledne nezastavi cloveka tajnej a bezduvodne ho neodvede na stanici k vyslechu. A necte dopisy zaslane nebo odeslane rodine veznem, neztopi je, takze se rodina dozvi az po ctyrech letech ze byl tata nasazen do uranovych dolu v Jachymove za politicky zamereny vtip kde po dvou letech zemrel. Proti zareni jim dovolili litr mleka. Vybavily se mi otevrene vagony vlaku plne uranu, na kazdem stalo par ruskych vojaku se samopalem, sem tam si pro legraci vystrelili treba do vzduchu. Asi take dlouho nezili.
    nway avatar 21.4.2011 09:33 nway | skóre: 17 | Česká Lípa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Neznám nic lepšího
    Ze sportu mě baví spíše jen sledování F1, ale s ostaním v zásadě souhlasím, mám stejné pocity. A dovolil bych si poznamenat, že howgh by mělo být správně.
    21.4.2011 09:35 Karel Zak | blog: kzak
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Neznám nic lepšího
    Nic a nikdo mě nepřesvědčí, že existuje něco lepšího, než svobodná společnost založená na právu a tržním hospodářství.
    S tim se da jenom souhlasit. Jen je treba zodpovedet otazku kde je takova zeme, protoze CR to v mnoha pripadech neni. Je-li cca 100G rocne rozkradeno tak mame problem s vymahanim prava a v mnoha oblastech znacne pokriveny trh na kterem vyhravaji ne ti schopni, ale naopat ti co by v podminkach jasne definovaneho a pravem ohraniceneho trhu nemeli sanci.
    21.4.2011 10:14 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Neznám nic lepšího
    To je co říkáte, ale pořád je ten problém alespoň částečně řešitelný. Třeba tím tlakem, který na ně v té svobodné společnosti můžeme vyvíjet. Dlouhodobě a bez ustání. Řešení jednou pro vždy existuji jen málokdy a většinou v pohádkách.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    21.4.2011 10:49 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Neznám nic lepšího
    To je co říkáte,

    To je pravda, co říkáte...
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    21.4.2011 16:43 Robotics
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Neznám nic lepšího
    Systém založený na tržním hospodářství a právu je ti na hovno, když to právo většina nedodržuje a v tržním hospodářství dochází k úplatkům a dalším nechutnostem.. na tomhle systému je dobré jen to, že když někoho urazíš nebo máš kecy proti systému, tak se ti nic nestane... protože tenhle systém nikdo změnit nedokáže, ti ve vládě, co mimochodem většina z nich jsou beztak bývalí komouši a nebo s nimi měli pletky.. tak tam sedí pořád a vy kreténi je volíte stále dokola.. magoři.
    AsciiWolf avatar 21.4.2011 16:51 AsciiWolf | skóre: 40 | blog: Blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Neznám nic lepšího
    když někoho urazíš nebo máš kecy proti systému, tak se ti nic nestane

    To není tak úplně pravda (minimálně v USA).

    Hint: Patriot Act

    ;-)

    22.4.2011 13:24 Sten
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Neznám nic lepšího
    Dovedeno ad absurdum to není pravda ani u nás. Kecy proti systému může mít kdokoliv jakékoliv, dokud nebude požadovat odstranění některé ze základních vlastností toho systému, např. svobodné volby, rovnost před zákonem, omezení práv pouze za účelem ochrany práv jiných osob (třeba komunisti by hrozně rádi odstranili právo na soukromé vlastnictví, protože se jim do jejich systému „nehodí“) ap.
    Dalibor Smolík avatar 22.4.2011 14:15 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Neznám nic lepšího
    Komunistům se toho nehodí do krámu víc, třeba i ty svobodné volby ..
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    21.4.2011 19:41 Filip
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Neznám nic lepšího
    Přesto se tu docela často rojí různí komunisti, kteří hovoří v eufemismech o "nahrazení kapitalismu spravedlivějším zřízením" nebo "osvobození se od diktatury kapitálu". (Kdo ví, kolik nespravedlností a nesvobody by opět přineslo, kdyby se jim dostaly do rukou opratě moci!)

    Postoj p. Jílka, když požaduje tržní hospodářství a liberální vládu, tak každopádně není jediný možný. To, že se u nás korumpuje a krade, je smutné, ale mohlo by být hůř.
    robotics avatar 21.4.2011 20:02 robotics | skóre: 29 | blog: o_vsem_moznem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Neznám nic lepšího
    To je pravda, jenže by mohlo taky být lépe... a o to jde. :-)
    21.4.2011 21:03 Filip
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Neznám nic lepšího
    Jen jsem se ozval, když jsi psal: Systém založený na tržním hospodářství a právu je ti na hovno, když to právo většina nedodržuje (...)

    No a já si myslím, že je takový systém mnohem lepší, než když se právo bude porušovat, bude se korumpovat a krást a ještě k tomu bude centrálně řízená ekonomika. Já myslím, že si rozumíme.

    A stejně se tu ta diskuse určitě brzo zvrhne. Příliš citlivé téma. :)
    robotics avatar 21.4.2011 22:01 robotics | skóre: 29 | blog: o_vsem_moznem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Neznám nic lepšího
    Divím se že se to ještě nezvrhlo... to možná bude tím že většina si tu pana Jílka blokuje :-).
    22.4.2011 06:47 JS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Neznám nic lepšího
    Proc by se takova snaha mela nutne zvrhnout? Asi se shodneme, ze snaha bojovat proti korupci zatim take u nas nedopada nejlip. Znamena to snad, ze se boj proti korupci vzdycky zvrhne v korupci? Ne! Tak proc delate ten zaver u jinych snah, tomu nerozumim.

    Jinak, s vetou "neexistuje něco lepšího, než svobodná společnost založená na právu a tržním hospodářství" bych souhlasil, s dovetkem, ze trzni ekonomika a kapitalismus jsou 2 ruzne veci (a obecne, ze to o tom, jak takova spolecnost vypada vypovida relativne malo), a take samozrejme, ze nemuzeme vedet, zda nekdo neco lepsiho nevymysli (takze s "nikdo me nikdy nepresvedci" bych tam necpal, ale Jilek si to zrejme ve svem veku uz muze dovolit).
    22.4.2011 09:22 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Neznám nic lepšího
    Jo jo, kapitalismus berz tržního hospodářství a tržní hospodářství bez kapitalismu. Jak poetické, jak socialistické. :-)

    Hotový socialistický realismus.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    Dalibor Smolík avatar 22.4.2011 11:28 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Neznám nic lepšího
    trzni ekonomika a kapitalismus jsou 2 ruzne veci
    U moudrých filozofů ano. V reálu 21. století jde o pojmy společné a nerozdílné. ;-)
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    22.4.2011 14:17 JS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Neznám nic lepšího
    Ja bych rekl, ze to nikdy nebyly spolecne pojmy. I velka cast starovekych spolecnosti byla trzni. Ale nebyla kapitalisticka.
    ________________ avatar 1.5.2011 08:13 ________________ | skóre: 5 | blog: _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Neznám nic lepšího
    Ešte doplním že kapitalizmus v dnešnej dobe nefunguje nikde na svete, vo väčšine krajín fungujú len rôzne odnože socializmu a korporativizmu. Najbližšie k voľnému trhu má Hong-kong a Singapur najhoršie je na tom (čo sa týka ekonomickej slobody) Severná Kórea.
    Dalibor Smolík avatar 2.5.2011 09:34 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Neznám nic lepšího
    Já bych s tím pojmem "odnož socialismu" až tak nesouhlasil, ale někdo to i tak může chápat. Postupem času se vytvořil určitý systém sociální sítě, který zabrání, aby někdo ne vlastní vinou padl až na úplné dno. A samozřejmě určitá ochrana zaměstnanců atd. - To všechno vzniklo postupným vývojem a není na tom nic špatného. Vše však musí být v optimálním poměru, což nelze samozřejmě zajistit trvale. Hongk-kong a Singapur jsou trochu zvláštní případy (v podstatě útvary typu městského státu).
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    robotics avatar 21.4.2011 22:08 robotics | skóre: 29 | blog: o_vsem_moznem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Neznám nic lepšího
    Bedňa avatar 22.4.2011 00:56 Bedňa | skóre: 34 | blog: Žumpa | Horňany
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Neznám nic lepšího
    Toto je moja obľúbená dík, zas som si ju rád vypočul. "Kráľ Václav jedna parta je ze šmelinárskym šmejdem" to ma vždy zabolí, pretože po 89 som mu veril :/
    KERNEL ULTRAS video channel >>>

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.