Společnosti Ticketmaster byla odcizena databáze s osobními údaji (jméno, adresa, telefonní číslo a část platebních údajů) 560 miliónů zákazníku. Za odcizením stojí skupina ShinyHunters a za nezveřejnění této databáze požaduje 500 tisíc dolarů [BBC].
Byla vydána nová stabilní verze 24.05 linuxové distribuce NixOS (Wikipedie). Její kódové označení je Uakari. Podrobný přehled novinek v poznámkách k vydání. O balíčky se v NixOS stará správce balíčků Nix.
Byla vydána nová verze 1.48.0 sady nástrojů pro správu síťových připojení NetworkManager. Novinkám se v příspěvku na blogu NetworkManageru věnuje Fernando F. Mancera. Mimo jiné se v nastavení místo mac-address-blacklist nově používá mac-address-denylist.
Před 25 lety, 31. května 1999, započal vývoj grafického editoru Krita (Wikipedie). Tenkrát ještě pod názvem KImageShop a později pod názvem Krayon.
Farid Abdelnour se v příspěvku na blogu rozepsal o novinkám v nejnovější verzi 24.05.0 editoru videa Kdenlive (Wikipedie). Ke stažení brzy také na Flathubu.
David Revoy, autor mj. komiksu Pepper&Carrot, se rozepsal o své aktuální grafické pracovní stanici: Debian 12 Bookworm, okenní systém X11, KDE Plasma 5.27, …
Wayland (Wikipedie) byl vydán ve verzi 1.23.0. Z novinek lze vypíchnout podporu OpenBSD.
Craig Loewen na blogu Microsoftu představil novinky ve Windows Subsystému pro Linux (WSL). Vypíchnout lze GUI aplikaci pro nastavování WSL nebo správu WSL z Dev Home.
V sobotu 1. června lze navštívit Maker Faire Ostrava, festival plný workshopů, interaktivních činností a především nadšených a zvídavých lidí.
Webový server Caddy (Wikipedie) s celou řadou zajímavých vlastností byl vydán ve verzi 2.8 (𝕏). Přehled novinek na GitHubu.
Tiskni Sdílej:
"jo s tím fanatismem je to fakt. Vzpomínám si jak se před lety objevili sojoví apoštolové. Propagovalo se sojové všechno a nejvíc úplně blbosti jako je sojové "maso""
já jsem neřek že soja a výrobky ze soji jsou blbost či fanatismus.Já neznám nikoho, kdo by tvrdil, že sójové maso je nerozeznatelné od pravého. I když v některých přídadech by se to i říct dalo. Tam, kde se jedná o dochucované směsné masné výrobky, je ta podoba velmi srovnatelná. Víte, ty vaše nakvašené úvahy svědčí spíš to tom, že tyhle výrobky nemáte pořádně prozkoumané. Máte k nim prostě dopředu odmítavý postoj. A ochutnávat je pro skepsi zřejmě ani nebudete. Podobně jako pro skepsi šmahem nevěříte v rozmach elektromobilů či fotovoltaiky. Takže máte vymalováno. A kdo má jiný názor, bude mu nakopáno nebo přinejmenším vysmáto... Nechci vás ještě víc rozlítit, ale řeknu vám pravdivou taškařici, co se mi povedla : Můj táta miluje uzeniny. Párečky, salámky. O sóje má podobnou, předem odmítavou představu, jako vy. Jednou jsem schválně donesla sekanou (sójovou), a neprozradila, že je bez masa. Prostě jsem řekla, že nesu sekanou, jestli si dá. Jistěže dal. Pochutnal si na ní, a když jsem mu pak řekla, že byla sójová, nevěřil. Prý tam museli přidat maso, tohle prý nebyla sója. Sója přeci musí být hnusná ... Neříkám, že mi chutnají veškerá sojové výrobky. Ne, tak jako mi nechutnají veškeré masné. Vybírám si, co mi vyhovuje.
jen důkaz o kvalitě dochucovadelTak do sójové sekané se dávají pouze přírodní dochucovadla, a koření, nikoliv tu směsici chemikálií jakou používají v masokombinátech. Takže máte svým způsobem pravdu. Jen zas mi uniká, co je na tom špatného. Když zachutnala i mému tátovi, zarytému odmítači soji a dychtivému požívači uzenin...
Debilové mi znechutili sojové maso lživou propagandouJá věřím tomu, co si sama zkusím a vezmu si z toho, co se hodí, co je využitelné. Kašlu na propagandu. Mám ráda v životě pestrost, a to i v jídle, a sója tu pestrost příjemně rozšiřuje. Dokonce v bezmasém krmu, což je báječné.