abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 22:00 | IT novinky

    Společnost OpenAI představila svůj nejnovější AI model GPT-4o (o jako omni, tj. vše). Nově také "vidí" a "slyší". Videoukázky na 𝕏 nebo YouTube.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 15:44 | Zajímavý článek

    Ondřej Filip publikoval reportáž z ceremonie podpisu kořenové zóny DNS. Zhlédnout lze také jeho nedávnou přednášku Jak se podepisuje kořenová zóna Internetu v rámci cyklu Fyzikální čtvrtky FEL ČVUT.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 14:22 | IT novinky

    Společnost BenQ uvádí na trh novou řadu monitorů RD určenou pro programátory. První z nich je RD240Q.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 10
    včera 13:00 | IT novinky

    Byl aktualizován seznam 500 nejvýkonnějších superpočítačů na světě TOP500. Nejvýkonnějším superpočítačem nadále zůstává Frontier od HPE (Cray) s výkonem 1,206 exaFLOPS. Druhá Aurora má oproti loňsku přibližně dvojnásobný počet jader a dvojnásobný výkon: 1,012 exaFLOPS. Novým počítačem v první desítce je na 6. místě Alps. Novým českým počítačem v TOP500 je na 112. místě C24 ve Škoda Auto v Mladé Boleslavi. Ostravská Karolina, GPU

    … více »
    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 10:11 | Nová verze

    GHC (Glasgow Haskell Compiler, Wikipedie), tj. překladač funkcionálního programovacího jazyka Haskell (Wikipedie), byl vydán ve verzi 9.10.1. Přehled novinek v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 09:22 | Nová verze

    Po 9 týdnech vývoje od vydání Linuxu 6.8 oznámil Linus Torvalds vydání Linuxu 6.9. Přehled novinek a vylepšení na LWN.net: první a druhá polovina začleňovacího okna. Později také na Linux Kernel Newbies.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    11.5. 18:22 | Nová verze

    Byla vydána verze 0.2.0 v Rustu napsaného frameworku Pingora pro vytváření rychlých, spolehlivých a programovatelných síťových systémů. Společnost Cloudflare jej letos v únoru uvolnila pod licencí Apache 2.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    10.5. 19:11 | Nová verze

    Open source RDP (Remote Desktop Protocol) server xrdp (Wikipedie) byl vydán ve verzi 0.10.0. Z novinek je vypíchnuta podpora GFX (Graphic Pipeline Extension). Nová větev řeší také několik bezpečnostních chyb.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 16
    10.5. 04:11 | Nová verze

    Rocky Linux byl vydán v nové stabilní verzi 9.4. Přehled novinek v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    9.5. 22:22 | Bezpečnostní upozornění

    Dellu byla odcizena databáze zákazníků (jméno, adresa, seznam zakoupených produktů) [Customer Care, Bleeping Computer].

    Ladislav Hagara | Komentářů: 22
    Podle hypotézy Mrtvý Internet mj. tvoří většinu online interakcí boti.
     (72%)
     (6%)
     (10%)
     (12%)
    Celkem 223 hlasů
     Komentářů: 15, poslední včera 21:33
    Rozcestník

    Sladké časy začátků, doba heroická

    6.3.2015 12:43 | Přečteno: 1069×

    Začíná se mi líbit psaní v Emacsu. Dokonce jsem si ho nainstaloval do Macbooku. Tam mám i VIM, takže už jsem připravený skoro na všechno. Už dávno jsem se odnaučil psát v něčem jiném, než jsou tyhle dva editory. Kdysi jsem zkoušel Joe, nebo Nano, ale VIM a po něm Emacs jsou mi nejbližší.

    V dobách, kdy jsem začínal s Linuxem, později s Unixem, protože i Mac OS X je Unix, jsem nechápal, k čemu jsou takové editory. Byla to ta naivní doba začátků, všechno se muselo pracně konfigurovat, jak na Linuxu, tak na FreeBSD. Takže jsem si říkal, že normální člověk, přeci nebude psát v něčem tak „debilním,” jako je Joe. To byl vlastně první editor, který jsem spustil.

    Pak jsem si přečetl o VI, v knize o Linuxu, kterou mi dal jeden pacient, co pracoval v nějakém vojenském zařízení, kde měli servery s Linuxem, coby administrátor, (byl nadšený z mé odvahy se pustit do Linuxu, já byl také nadšený z té novinky, co se zdála temná a nehostinná,) a jal jsem se ho pokoušet. Nebavil mne. Sice všichni pěli ódy na ten „zázrak,” mezi editory, jenže já viděl černou obrazovku, na které nic nešlo. Pochopitelně jsem si koupil tehdy knihu příkazů k Linuxu, myslím, že ji mám ještě někde v knihovně a tak jsem nechápavě zíral na všechny ty vysvětlivky a popisy.

    Postupně se mi rozsvěcovalo, ale jen postupně, pak jsem se naučil si napsat nějaký skript, opsat, dopsat, nebo přepsat konfigurační soubory, potom jsem pochopil, proč je dobré si některé konfigurační soubory ukládat. Postupně jsem opouštěl OpenOffice, který byl poměrně nekvalitní oproti Wordu, a začal zkoušet VIM. Už jsem pochopil, že dobře napsaný .vimrc, velmi usnadní chlapovi práci, také jsem si postupně pročetl seriál od pana Satrapy o VIM, a už mi bylo snáz.

    Trochu jsem zkoušel Emacs, ale jen trochu, něco málo jsem v něm napsal. Pak jsem si zkusil vytvořit webové stránky o cestování, ty ještě mám, vůbec se o ně nestarám, ale HTML, jsem trochu také zvládl, stejně jako TeX. Od všeho trochu, abych si mohl hrát. Vlastně vydrželo mi to hraní dodnes.

    Od prvopočátečního nadšení, kdy jsem všechno musel dělat v konsoli, abych udržel ten pocit, že jsem Linuxák, třeba psát dopisy svým favoritkám TeXu, co jsem potom překládal do PDF, a posílal je jako přílohu v mailu svým milenkám. Neb jsem opovrhoval už těmi zmiňovanými OpenOffic, tak Wordem, neb všichni znalci pravili, že psát v TeXu je to nej, mnohem lepší než ve Wordu, protože plála svatá válka Linux proti Microsoftu. Pravdou ovšem je, že pokud chci napsat něco jako dopis, pak stále k tomu použiji TeX, tedy Latex a přeložím ho do PDF. Už to mám nacvičené.

    Ale jak tak zjišťuji po létech, mnozí ti plamenní ochránci linuxové čistoty, přešli na druhou stranu a dokonce zakladatel portálu se ptá, jakou, že si má nainstalovat distribuci. Ten nedávný Literákův blog mne opravdu pobavil. Pokud to nebyl z jeho strany jen takový testík, zda je ještě možné vybudit debatu jako kdysi na téma „nejlepší” linuxové distro.

    Netvrdím, že je Linux, Mac či Solaris, případně nějaké BSD, lepší než Windows. Za ty roky, co pracuji na počítači, Windows nepoužívám, protože většinou pracuji na svých strojích, takže žádný přehled v čem se zlepšily od XP, nebo Windows 7, které jsem naposledy nainstaloval do VM. Třináct let používám Open Source. zatím všechno, co jsem potřeboval, jsem našel.

    Stárnu a jsem trochu nostalgický. Být nostalgický je průvodní jev stáří. Člověk se podívá za sebe, vzpomene si na doby minulé, zasměje se své naivitě, se kterou hájil některé pozice, dokonce i ty, které nikdo nedobýval. Zároveň ví, že tohle se nikdy nevrátí, šlo to jen jednou a nelze to oživit.

    Podobně jako potichu usnul tramping, který za totáče žil většinou ze vzdoru vůči režimu a za první republiky kvetl díky romantismu tehdejší mládeže, která objevila svět Divokého Západu a toužila po časech prvních pionýru. Hrát si dnes na kovboje je už komické. Lidé si hrají na něco jiného.

    Takže linuxový portál jako takový z časů před lety nikdy nebude. I když se zavedou pravidla, už sem nebudou chodit lidé, kteří pro druhé budou psát návod, jak nakonfigurovat televizní kartu, nebo zvukovku, jak přidat moduly do jádra. Ani se nepovedou války mezi editory, který je lepší. Není to třeba. Maximálně se něco objeví v poradně, ale to jsou většinou věci, které možná s Linuxem jako takovým nemají co společného.

    Tak to je, tak to bude a nikdo to nezmění. Maximálně vyvolá duchy, kteří se zjeví a zase odplynou. Jo jo.

           

    Hodnocení: 38 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    6.3.2015 14:34 RM
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sladké časy začátků, doba heroická
    Navrhuju změnit vzhled portálu do stylu ncourses, hezky černá obrazovka a spartánský vzhled. Takový vzhled trolly vyděsí a oni utečou, přičemž TeXáky a vimáky to přiláká. /-: Fotky a videa bych úplně zakázal.
    6.3.2015 15:26 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sladké časy začátků, doba heroická
    Ano správně a emacsové příkazy. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    6.3.2015 16:35 psio
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sladké časy začátků, doba heroická
    A prej ze editory jako Vi(m) a Emacs jsou jen pro nerdy … Blogpost je jasnym dukazem, ze je muze zvladnout i retard ;-)
    6.3.2015 16:45 Magio
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sladké časy začátků, doba heroická
    Asi budeš retard, když VI a Emacs považuješ za aplikace pro nerdy. Možná, že je takový editor nad tvé síly.
    6.3.2015 17:49 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sladké časy začátků, doba heroická
    Jak se zdá, žřejmě jsem geek a nerd. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    6.3.2015 19:18 Miriam | skóre: 3 | blog: zivot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sladké časy začátků, doba heroická
    Říká člověk, který dělá falešné terapie a není schopen si k tomu ani po letech dodělat vzdělání, protože je blbej jako troky.
    6.3.2015 19:35 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sladké časy začátků, doba heroická
    Na Linux a terapii, mi moje vzdělání stačí, četl jsem, že tě Miriam vykopli ze školy. Tak nevím, já všechny školy dodělal. S vyznamenámím. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    6.3.2015 19:36 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sladké časy začátků, doba heroická
    Jinak, terapii, ne terapie. Ale to ti ve škole nestačili říct. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    6.3.2015 19:44 flhkewozwnzssah | blog: kyknošovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sladké časy začátků, doba heroická
    rôzne terapie, resp. terpeutické postupy, školy, druh terpií, on to má gramaticky správne:), stačí porozumieť textu
    6.3.2015 19:45 flhkewozwnzssah | blog: kyknošovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sladké časy začátků, doba heroická
    *druhy terapií... iba vynechané písmenká, nie gramatická chyba, alebo nesprávne používanie pojmov :)
    6.3.2015 19:48 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sladké časy začátků, doba heroická
    Slinto, ty o terapii víš jen to co sis načetla na wikipedii a možná, když tvůj muž ti vyprávěl o o své terapii závislosti. Jinak se dělá ta terapie různých směru, ale ne různé terapie. Terapie znamená léčba. Ta léčba. :-) Pleteš si hodinky a holinky, jasně obojí se natahuje a s obojím se chodí.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    6.3.2015 19:52 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sladké časy začátků, doba heroická
    Jinak, myslím, že jsi nedávno tvrdila, že se o mne nezajímáš. Zdá se, že zase kecáš. Inu ukecaná slinta. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    6.3.2015 20:07 flhkewozwnzssah | blog: kyknošovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sladké časy začátků, doba heroická
    nezaujímam sa, len tu v rámci slobody prejavu prejavujem svoj názor na tvoje tvrdenia
    6.3.2015 19:55 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sladké časy začátků, doba heroická
    Slinoto, lidé chodí na terapii kolena, hlavy, nebo psychiky, ale nechodí na terapie hlavy, kolena, nebo psychiky. Si ujasni pojmy a dojmy! :-) V češtině.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    6.3.2015 20:24 flhkewozwnzssah | blog: kyknošovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sladké časy začátků, doba heroická
    nemáš pravdu, ako vždy iba kamufluješ a predstieraš "odbornosť":)... sú rôzne terapie, pracovná terapia, arteterapia, dramatoterapia, muzkoterapia, biblioterapia... a niektoré z nich sa uplatňujú aj pri liečbe alkoholikov:)...a potom sú rôzne psychoterpeutické smery, lenže bez absolvovania požadovaného VŠ vzdelania sa k postgradulnemu štúdiu psychoterapie nedostaneš a k príslušnej špecializácii na niektorý z nich jednoducho nedostneš, tak tu ľudí neoblbuj... to si môžeš otvoriť ordináciu vycapiť si na stenu falošný diplom
    7.3.2015 09:15 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sladké časy začátků, doba heroická
    Slinto, já mám psychoterapeutický výcvik SUR, kognitivně behaviorální a daseinanalytický, dohromady zhruba 2000 hodin, k tomu šestisemestrové studium, tříleté studium, zakončené napsáním závěrečné práce, kterou musíš obhájit před komisí. A lege artis v psychoterapii 300 hodin. Takový počet hodin v psychoterapeutickém vzdělání má jen málokdo, u nás na oddělení nikdo. Mimo mne :-) Takže tvé tlachy, jsou tlachy. Muzikoterapii, a arteterapii lze vystudovat zvlášť. Jinak čekám na ten tvůj seznam terapeutů v Bohnicích. Když tam není ani seznam léařů, pouze jen a jen jmenovitě, kdo vede oddělení, či primariát a staniční, nebo vrchní sestry. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    6.3.2015 19:48 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sladké časy začátků, doba heroická
    Proc by melo byt na tyto veci pozadovano jakekoli formalni vzdelani? Kdyz si pana Jilka klienti plati, je to jejich vec a ocividne nemaji problem s absenci titulu ze statni univerzity. Dogmaticke vyzadovani vysokoskolskeho vzdelani je hloupost.
    6.3.2015 19:51 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sladké časy začátků, doba heroická
    Pane kolego, já těm lidem nemám potřebu dokazovat, zda jsem, či nejsem kompetentní. O tom, zda jsem kompetentní a oprávněný, nerozhoduje jejich mínění, ale moje vzdělání. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    6.3.2015 20:34 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sladké časy začátků, doba heroická
    Mate pravdu, delate dobre.
    6.3.2015 20:04 flhkewozwnzssah | blog: kyknošovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sladké časy začátků, doba heroická
    A vy by ste si nechali napr. zviesť do domu elektrinu nejakému amatérskemu elektrikárovi? Pretože skutočný terapeut musí mť vysokoškolské vzdelanie ( medicínske, pedgogické, psychologické) + musí absolvovať akreditované šúdium psychoterapie, ktoré je na vedeckej úrovni:). http://www.iscp.cz/dokumenty/17-strasburska-deklarace-psychoterapie

    Ak absolvujete nejaký kurz prvej pomoci, ešte si nemôžete hovoriť MUDr. otvoriť si ordináciu:). "Laický terapeut" alkoholikov a narkomanov je abstinujúci alkoholik, ktorý rovnko postihnutým pomáha prekonať problémy so závislosťou na základe vlastnej skúsenosti. Je to pomocná sila a nie terapeut. Pozrite si zoznam terapeutov v Bohniciach:). Jílka medzi nimi nenájdete. Vykonávť súkromnú terapetckú prax môže niekto taký len načierno. Alebo pod zámienkou poskytovania celkom iných služieb.

    Neviem či máte deti, ale zverili by ste napr. svoje problémové dieťa do starostlivosti "poradcu", ktorý nemá žiadne pedagogické vzdelanie a dali by ste na jeho odborné rady?
    6.3.2015 20:24 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sladké časy začátků, doba heroická
    Slinto, piš co chceš, na moji odbornost to nemá žádný vliv, stejně jako na mé odborné zařazení. Pro tvou informaci. Právní předpis nezná žádnou odbornost "Laický terapeut" :-) Všichni terapeuti pracující ve zdravotnictví musí dložit své vzdělání, podle toho jsou zařazeni, honorováni a jsou jim svěřovány pracovní úkoly. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    6.3.2015 20:26 Ondra
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sladké časy začátků, doba heroická
    proboha, nehazejte furt perly svinim ...
    6.3.2015 20:33 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sladké časy začátků, doba heroická
    No jasně, aby ses jich nepřežral :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    6.3.2015 20:32 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sladké časy začátků, doba heroická
    Jinak osazenstvo pav.35, uvedena ani MUDr. Mráčková vedoucí lékařka, stejně jako MUDr Prokeš, žádný seznam terapeutů neexistuje, takže tam nemohu být :-) Sis zase něco vymyslela, dej odkaz na ten seznam terapeutů :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    6.3.2015 20:41 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sladké časy začátků, doba heroická
    Tak jsem si prohlédl stránky a Eva Mráčková tam je, Vanda Zárybnická také, můžeš mi v pondělí, úterý a pátek zavolat v poledne na číslo terapeutů. Třeba ti to zvednu. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    6.3.2015 20:45 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sladké časy začátků, doba heroická
    Za klicove povazuji to, ze ma klienty, kteri u nej zustavaji, takze budou patrne s jeho sluzbami spokojeni. Neni spravne, aby stat nejakou direktivou stanovil, jake vzdelani je treba na jakou profesi. Muze to vyzadovat spolecnost, ktera hleda zamestnance na danou pozici, ale rozhodne ne stat. Minimalni vzdelani muzete vyzadovat i vy jako zakaznik. Jiste se najde nekdo, kdo se k panu Jilkovi nepujde lecit z duvodu vzdelani, je to jeho svate pravo.
    Neviem či máte deti, ale zverili by ste napr. svoje problémové dieťa do starostlivosti "poradcu", ktorý nemá žiadne pedagogické vzdelanie a dali by ste na jeho odborné rady?
    Deti mam, ale male. Vite ze ani nevim jake vzdelani maji ucitelky ve skolce? Je mi to jedno. Klicove pro muj vyber bylo to, ze se nejedna o statem financovane zarizeni, a to, co o dane spolecnosti rikali moji znami, kterym verim. Jake pozadavky ma dana spolecnost na vzdelani lidskych zdroju je mi jedno, jsem zakaznik a tyto veci neresim.

    Jina rodina treba bude vybirat skolku podle vzdelani ucitelek. Je to jejich svate pravo. Oni plati a oni si musi definovat kriteria, za kterych z nabidky vybiraji. To, co se snazim rict, je to, ze aby stat definoval minimalni vzdelani pro nejakou profesi, je proste a jednoduse hloupost.
    6.3.2015 20:52 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sladké časy začátků, doba heroická
    Tak asi by měla něco vědět, mít vztah k dětem a základní znalosti. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    6.3.2015 21:00 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sladké časy začátků, doba heroická
    Jiste. Jako zakaznik samozrejme nesverim sve dite skolce, o ktere budu vedet, ze v ni uci ucitelky, ktere nemaji rady deti. Pozadavky na vzdelani u zamestnancu muze mit zamestnavatel, muze je mit zakaznik vyuzivajici sluzeb nejake firmy, ale rozhodne neni spravne, aby to stanovoval stat.
    6.3.2015 21:03 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sladké časy začátků, doba heroická
    V tom jsme v souhlasu. Pokud mi prospěje člověk bez vzdělání, nebudu mít důvod hledat odborníka, který mi třeba nebude ani rozumět. Nebo mým dětem. Znám takových dost.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    7.3.2015 08:49 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sladké časy začátků, doba heroická
    +1
    7.3.2015 11:27 435/2001 Z. z.
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sladké časy začátků, doba heroická
    Ja som tiež nehovorila o učiteľkách MŠ, ktoré dnes už majú často úplné vysokoškolské vzdelnie v odbore predškolsá pedagogika:), čo si tiež nemyslím, že je nutné... Hovorila som o pedagogickom poradenstve pre deti s problémmi, ako sú autisti, dyslektici, alebo decká s poruchami správania. Napr. zistíte u dieťaťa, že chorobne klame, či je agresívne, bezcitné a šikanuje spolužiakov... ako si s tým bez odborne vyškoleného odborníka (etopéda, patopsychológa s ďalším špecilizovaným vzdelaním v oblasti pdg. poradenstva) poradíte? Nemusíte o vôbec riešiť... alebo si za svoje peniaze súkromne najať nejakého šikovného súkromného vychovávateľa, opatrovteľku (chůvu) :), u ktorého (-ej) nebudete trvať na nijakom certifikáte u ktorého (-ej) budete osobne prevedčený, že to zvládne. Je to Vaša voľba:).
    7.3.2015 12:04 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sladké časy začátků, doba heroická
    Družinářko Slinto, jdi diskutovat pod nějaký propagandistický blog o svém mazlíkovi Putinovi, nebo se vrať do vrátnice a nemluv o věcech, o kterých nic nevíš! :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    7.3.2015 12:57 435/2001 Z. z.
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sladké časy začátků, doba heroická
    Baví sa s Tebou niekto, Jílek? Ty keby si ma označil za umývačku riadu, ako si mal vo zvyku na chate na lide.cz titulovať každého, kto Ti stúpil na to povestné kurie očko (už si nepamätám na ten český výraz, vyhľadala som si vtedy v slovníku, čo znamená:)), vôbec by mi to nevadilo, to len Ty sa mylne domnievaš, že môžeš takýmto primitívnym spôsobom ešte niekoho uraziť. Ja viem kto som, nemám tak ako Ty problém s tým, či vyzerám dosť dobre v očiach iných. A už vôbec ma nezujíma, ako si ma nakreslíš Ty:). Ak ť to uspokojuje, nakresli si hoci chobotničku_sam. Neviem, čo mi to stále posielaš, chobotnička, na môj blog, pretože keď vidím Tvoju chobotničkovú dresu, okamžite kliknem na červený krížik a si fuč:). Nestojí ma to žiadnu námahu, len jeden klik. Možno by to bol recept aj pre abc linuxu. Mňa aj Teba by si potom užívatelia - ich veľké skupiny:)- mohli takto jednoducho vymazávať zo svojho zorného poľa:). Ale pre Teba by to asi bolo dosť frustrujúce:-).
    7.3.2015 14:51 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sladké časy začátků, doba heroická
    Slinto družinářko, tobě se děje pořád tolik příkoří.účty ti mažou, kopírují ti nesmysly, někdo tě chce urazit. To nikdo nemusí dělat, ty se urážíš sama svojí omezeností, nám stačí jen přihlížet. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    7.3.2015 13:08 435/2001 Z. z.
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sladké časy začátků, doba heroická
    tak dnes len dva:))

    schválené neschválené ok [1] [2] [3] [4] [další] celkem záznamů: 65 10|20|50|100|všechny datum datum DESC autor datum DESC email datum DESC schválen datum DESC včera 10:11 chobotnice chobotnice.sam@seznam.cz 05.03. 00:59 chobotnice_sam chobotnice.sam@seznam.cz

    a si fuč:)
    7.3.2015 15:32 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sladké časy začátků, doba heroická
    Slinto, sice nevím, co sem kopíruješ, ale to je jedno. Chápu, že si přehřátá na hlavu. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    7.3.2015 16:27 ale no tak
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sladké časy začátků, doba heroická
    chobotnička_sam, pod týmto psedonymom si mi zasieral komentáre (ako to len ty vieš) už v mojom starom blogu na sezname ;-) a písal si mi pod ním vulgárne odkazy na lide.cz... čo, senilná demencia už tak pokročila?

    a neboj, Tvoju zmienku o návšteve v ČT som videla, kým tu nebudú červené krížiky a ďalšie opatrenia na tvoje úplné zneviditeľnenie, budeš nudiť s tým opakovaním furt rovnakých hlodov ďalej ;-)... a videl si naživo aj Moravca a Tvrůžkovú?...jeeej, to musel byť ale zážitok!:)
    7.3.2015 16:41 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sladké časy začátků, doba heroická
    Ale slinto, ty nejen, že jsi hloupá ještě tě chytá fantas, myslíš, že každý je jako ty? A zase závidíš, no chápu, tebe si nikdo ani nevšimne a ty bys tolik chtěla. A já i bez červených križiků tě mám zcela na háku.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    7.3.2015 17:00 ano?
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sladké časy začátků, doba heroická
    prečo potom pod každým mojím komentárom, ni nie adresovným Tebe, vidím niekoľkonásobných jílkov? Ahaaaaa... asi povieš, že mám halucinácie ... a nielen ja, ale každý, kto by ich tam videl:-). Nadnes si ťa už vypnem, tak so mnou nepokonverzuješ. Možno niekedy nabudúce... a možno ani nie:). Tak paaaaaaa...
    7.3.2015 17:06 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sladké časy začátků, doba heroická
    Slinto, máš halucinace už dávno, už se ti všichni smějou, jak furt brečíš, že ti mažou účty, používají tvoje nicky. Chápu, co děláš druhým, ty pak tím trpíš sama, polepši se, méně masturbuj a víc přemýšlej :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    6.3.2015 21:23 aaa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sladké časy začátků, doba heroická
    ale no tak Odine, k zubaři půjdeš, i když nebude mít vzdělání a požadovanou praxi? Totéž k jiným doktorům? Vlezeš do auta, které vyrobil někdo na koleně, bez daných standartů? Kecáš jako vždycky, obyčejný trolling, kterým se snažíš být vtipný, ale spíš jsi směšný. Nikde na světě neexistuje system bez norem, které stanovuje stat, možná tak u Robinsona, nebo v KLDR.
    7.3.2015 08:46 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sladké časy začátků, doba heroická
    k zubaři půjdeš, i když nebude mít vzdělání a požadovanou praxi?
    V cechach bohuzel asi ne, kdyz kazdy zubar musi mit definovane vzdelani. Jinak pokud bych vedel, ze je dany zubar dobry i s absenci titulu, sel bych k nemu. Ale i kdybych od sveho zubare vyzadoval vysokoskolsky titul, tak je vse v poradku. Ja jsem zakaznik a ja platim. Ale to, aby pozadavky urcoval stat, je hloupost. Kdo nebude schopny danou praci delat, zkrachuje. Trh se o to postara.
    bez daných standartů?
    Co jsou to prosim dane standarty? Ptate se, zda bych vlezl do auta bez vlajky? Ano, vlezl. ;-)
    Kecáš jako vždycky, obyčejný trolling
    Nekecam. To, co pisi, si opravdu myslim. Dogmaticke vyzadovani vysokoskolskeho vzdelani je absurdni a jediny efekt toho je, ze danovy poplatnik plati vice a vice penez na verejne vzdelavani. Podivejte se na vsemozne filosoficke fakulty. Opravdu vam prijdou jejich obory tak klicove, aby to opodstatnilo to, ze jsou placeny z penez, ktere stat lidem vezme pod hrozbou trestu? Je spravne, aby treba kazda urednice musela dnes mit bakalarsky titul? A co zdravotni sestry? Drive jim stacila stredni skola. Delaji zdravotni sestry s bakalarem lepe svou praci?
    kterým se snažíš být vtipný, ale spíš jsi směšný
    Vtipny nebo smesny, to je jedno. Treba nekomu zlepsim naladu. ;-)
    7.3.2015 12:19 435/2001 Z. z.
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sladké časy začátků, doba heroická
    Dogmaticke vyzadovani vysokoskolskeho vzdelani je absurdni
    To určite je, napr. u učiteliek MŠ určite:). Kedysi boli na vysokej úrovni stredné pedgogické školy, teraz, bohužiaľ, podobne ako učieľské pre ZŠ a SŠ na PF berú každého, kto sa prihlási len preto, že nemá na náročnejšie štúdium. Na tie pedag. kdémie neskôr SPgŠ sa robili aj talentové skúšky a nebolo vôbec ľahké sa na tú školu bez talentu a tvorivosti dostať. Alebo pre učiteľov na prvom stupni stačili veľmi kvalitné pedagogické inštitúty, kde sa kládol veľký dôraz na tú praktickú pedag. prípravu...A potom si výborní učitelia I. stupňa museli formálne povinne doplniť vzdelnie na VŠ, ktoré už bolo a je čoraz menej kvalitné... Dnes prichádzjú učitelia materského jazyka, ktorí nevedia pravopis ( vy postrehnete pravopisné chyby, ako vidím:))... Veď na prvom stupni je dôležité, by sa deti naučili pomocou dobrého pedagóga výborne základy, na ktorých sa bude môcť potom stavať.V krízovej situácii Vám kľudne môže pordiť susedka, zadarmo a dobre, a zuby tiež kedysi trhal šikovne i miestny kováč:). Čo sa tých liečby alkoholikov, tak tých ja bytostne neznášam, takže im tých "súkromných terapeutov" bez záruky aj celkom želám...čo, ako si priznám, je podmienené mojou subj. averziou (keď som v entuziastických mladých časoch mala skôr sklon ich ospravedlňovať tým, že sa jedná o chorobu, za ktorú nemôžu:)). A tiež neverím, že by u nás alebo v ČR vyriešili problémy so závislosťami nejakí psychiatri a psychoterapeuti či soc. pracovníci, keď sú tie problémy spojené s ekonomickými a soc. pomermi a spoločenskou atmosférou a kultúrou. Prispieva k tomu nemalou mierou "životná filozofia", ktorú tu demonštrujete. Závislosť na "úspešnosti" sa ľahko nahradí inou závislosťou :).
    7.3.2015 12:30 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sladké časy začátků, doba heroická
    Čo sa tých liečby alkoholikov, tak tých ja bytostne neznášam, takže im tých "súkromných terapeutov" bez záruky aj celkom želám...čo, ako si priznám, je podmienené mojou subj. averziou (keď som v entuziastických mladých časoch mala skôr sklon ich ospravedlňovať tým, že sa jedná o chorobu, za ktorú nemôžu:)).

    Jo to chápu, minulost nesmažeš a averzii si klidně nech, :-) Tvé úvahy o vyřešení všech potíží se závislými pomocí úspěšného sociálního statů už tu byla. nějaky Makarenko a komunisti, co budovali nového člověka, nejvíc opilců je v Rusku. Po sedmdsáti letech bolševické převýchovy, co měla vést k jinému, lepšímu člověku. . Tak z toho ses nepoučila .

    Prispieva k tomu nemalou mierou "životná filozofia", ktorú tu demonštrujete. Závislosť na "úspešnosti" sa ľahko nahradí inou závislosťou :).

    Ano, kdejaká slinta hází termíny, kterým nerozumí. Chtít být úspěšný je zcela přirozená vlastnost, dokonce i řeholníci, nebo buddhističtí mniši chtějí být úspěšní na té úzké cestě odříkání. Ty zas blábolíš slinto. :-) Závislostí kdekdo dnes hází, podobně ty, jen protože že máš malou slovní zásobu, díky nepřetžitému chlastu a vyhledávání videí o válce v Rusku. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    7.3.2015 12:40 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sladké časy začátků, doba heroická
    Jinak Slinto, když už si ta družinářka a vrátná. Pamatuj si, každý člověk aby duchovně i tělesně rostl, potřebuje úspěch k přežití. Je to základní potřeba. Všichni potřebujeme úspěch, při hledání zdrojů obživy, partnera/ky, úspěch v kritických situacích, kdy nám jde o život atd. Takže zase si ukázala svou bolševicko/levičáckou omezenost. Ale budiž, už jsem si zvykl, že co levičák, to blbec. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    7.3.2015 13:31 435/2001 Z. z.
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sladké časy začátků, doba heroická
    Pamatuj si
    to vieš, na Tvoje "odborné" poradenstvo som priam vysadená :-)
    7.3.2015 14:53 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sladké časy začátků, doba heroická
    Slinto, na co si vysazená je mi celkem fuk, třeba si k tomu i lehni, hlupačko. :-) Ale mě za tu práci velmi slušně platí a mají asi důvod. Jinak by to nedělali. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    7.3.2015 15:29 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sladké časy začátků, doba heroická
    A pokud si vysazená, máš problém a pokud máš problém, je to tvůj problém. Zítra bude slinto blog o Slackwaru. Pokud nevíš, co toje, tak linuxové distro, jedno z nejstarších, pořád hodně dobrých. Tedy, budu-li mít čas, přijdou z České televize, :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    21.5.2015 21:35 novotný m.
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sladké časy začátků, doba heroická
    Pan Jílek- no tak to je komická postsvička už sama o sobě.Ty jeho zkušenosti a vzdělání jsou samozřejmě podložené - z vlastní zkušenosti, /glo, glo, glo/, jinak je to vzrůstem malý a namyšlený pán v umaštěném klobouku, co neuznává jiný názor.Dalo by se říct- napoleonovský komplex.
    7.3.2015 19:07 aaa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sladké časy začátků, doba heroická
    Co jsou to prosim dane standarty? Ptate se, zda bych vlezl do auta bez vlajky? Ano, vlezl. ;-)

    Mel jsem pocit, ze mas latku humoru nastavenou kvalitneji, nez se tocit na preklepu. Ale kdyz ti to udela dobre, a priblizis se smerem dolu, tak proc ne. Akorat tam mas spatne ksichtik, u tohoto druhu *humoru* se pouziva :-).
    7.3.2015 22:50 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sladké časy začátků, doba heroická
    Nu, udelat si obcas exkurzi do kanalu muze cloveka obohatit. ;-)
    Bystroushaak avatar 6.3.2015 23:54 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sladké časy začátků, doba heroická
    A vy by ste si nechali napr. zviesť do domu elektrinu nejakému amatérskemu elektrikárovi?
    Abys nebyla překvapená, je to častější, než se zdá.
    7.3.2015 08:48 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sladké časy začátků, doba heroická
    +1

    Btw jak vnimate ty vesmozne amaterske elektrikare? Co kdyz amater udela svou praci lepe nez clovek, ktery "udelal" padesatku?
    Bystroushaak avatar 7.3.2015 09:06 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sladké časy začátků, doba heroická
    Btw jak vnimate ty vesmozne amaterske elektrikare? Co kdyz amater udela svou praci lepe nez clovek, ktery "udelal" padesatku?
    Tak v principu je to možné, ale je to asi tak časté, jako když si princ vezme chudou holku a udělá z ní princeznu. Viděl jsem věci, ze kterých mi doslova vstávaly vlasy na hlavě. Na druhou stranu běžní elektrikáři jsou taky často prasata, ale aspoň většinou průměry drátů dají dobře, protože už v tom mají praxi. Pokud amatér odvede práci dobře, tak imho není moc velká pravděpodobnost, že by to měl z knih. Imho musel mít někoho, od koho se to naučil a je tedy vyučen, i když neoficiálně.
    7.3.2015 09:07 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sladké časy začátků, doba heroická
    je tedy vyučen, i když neoficiálně
    Presne tak.
    7.3.2015 09:22 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sladké časy začátků, doba heroická
    Tak já jen podotknu, že stejně musí přijít revizní technik :-) Aby podepsal že je to bez závad.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    Bystroushaak avatar 7.3.2015 10:11 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sladké časy začátků, doba heroická
    No, tolik teorie, pokud to chceš mít oficiálně.
    Václav 8.3.2015 05:56 Václav "Darm" Novák | skóre: 26 | blog: Darmovy_kecy | Bechyně / Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sladké časy začátků, doba heroická
    Potkal jsem i fázi na kolíku zapojenou od profesionála :)
    Cross my heart and hope to fly, stick a cupcake in my eye!
    pavlix avatar 8.3.2015 10:30 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sladké časy začátků, doba heroická
    To mi něco připomíná. :)
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    6.3.2015 20:29 Ondra
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sladké časy začátků, doba heroická
    Jilkovo tzv. vzdelani je jeden ze zasadnich argumentu proti existenci soukromych skol.
    6.3.2015 20:33 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sladké časy začátků, doba heroická
    Můžeš o tom nechat hlasovat. Třeba v parlamentu. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    6.3.2015 20:46 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sladké časy začátků, doba heroická
    Ty slovakismy si Ondro nech, piš třeba slovensky. Já slovensky rozumím. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    6.3.2015 20:45 drsnak
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sladké časy začátků, doba heroická
    Jendo, uz zase zacinas? Vis prece sam dobre, ze Pán te vidi.
    6.3.2015 20:49 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sladké časy začátků, doba heroická
    Vis prece sam dobre, ze Pán te vidi.

    Jo a říká mi, že už bych něl pro ty chudáky tady něco udělat. Zítra napíší blog o FreeBSD a Fluxboxu. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    Bystroushaak avatar 6.3.2015 23:52 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sladké časy začátků, doba heroická
    Netvrdím, že je Linux, Mac či Solaris, případně nějaké BSD, lepší než Windows. Za ty roky, co pracuji na počítači, Windows nepoužívám, protože většinou pracuji na svých strojích, takže žádný přehled v čem se zlepšily od XP, nebo Windows 7, které jsem naposledy nainstaloval do VM. Třináct let používám Open Source. zatím všechno, co jsem potřeboval, jsem našel.

    To já si to tvrdit klidně dovolilím. Ne z pozice nadšeného uživatele, ale programátora, který se linuxem živí a zná i nevýhody. Linux používá na počítači můj brácha i moje máma, přestože o něm skoro nic neví. Podstatné pro ně je, že je to bezúdržbové, nejsou to schopní rozbít a všechno jim tam funguje jak má. S trochou nadsázky lze říct, že ani neví, že mají linux a je jim to jedno.

    V poslední době jsem překvapen, jak mi i lidé od kterých bych to nikdy nečekal říkají, že mají s linuxem pozitivní zkušenosti. Například kolega v práci překvapil, když mi popisoval jak si nainstaloval do dualbootu ubuntu a používá ho skoro pořád. Přitom na tom technicky není nijak super, v podstatě se o to nezajímá, jen nechce používat windows 8, protože mu to i jako laikovi přijde subjektivně horší.
    7.3.2015 00:05 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sladké časy začátků, doba heroická
    Tak, když wokna neznám, je blbý tvrdit, že jsou horší než Linux. Ale mě Linux, Unix vyhovuje, jsem zvyklý a nic víc od toho nechci. Navíc, to, že si mohu konfigurovat na míru OS, mě nejvíc baví.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    Bystroushaak avatar 7.3.2015 00:00 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sladké časy začátků, doba heroická
    Emacs mám taky jednou v plánu, protože se mi líbí ta jeho filosofie. V práci jsme dva programátoři - já používám Sublime a kolega používá právě Emacs, už asi 20 let. Má v něm spoustu vlastních funkcí a maker a skutečně si ho postavil jako systém kolem vlastního mozku, ve kterém může dělat docela slušnou magii. Se Sublime jsem se snažil o totéž, ale narážím na určité limity, které se jen těžce překračují, pokud nechci psát vlastní plugin. To u Emacsu mi přišlo, že nejsou.

    Na druhou stranu, Emacs jsem kdysi zkoušel používat a přišlo mi, že to má hrozně špatnou učící křivku. Zatímco Sublime jsem se naučil tak nějak mimochodem, tak u Emacsu abych si přečetl knihu, než budu umět věci, které již považuji za základní (bavím se tu o programování, ne o základech použití editoru).
    7.3.2015 00:06 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sladké časy začátků, doba heroická
    než budu umět věci, které již považuji za základní (bavím se tu o programování, ne o základech použití editoru).

    Jo, ono docela stačí v tom používat TeX, aby si jeden trochu zamakal. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    7.3.2015 01:12 Olaf
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sladké časy začátků, doba heroická
    Smím se zeptat, proč má tento zápisek tak nízké hodnocení? Totiž mně se líbí. A) Na dnešní poměry na webu výborná čeština, což mě vždy potěší; B) vzpomínka na minulost a kus romantiky: Kdo z vás nevzpomíná na to tápání, kdy věci nejely, nefungovaly, člověk je nechápal, až nakonec ono 'heuréka' bylo doprovozeno zejména tím zvláštním pocitem, že člověk nejen na věc vyzrál, ale pochopil ji? Mám rád svět *nixu, ale klidně si rád zavzpomínám na různé obezličky, jež jsme aplikovali ještě na stařičké DOSovské Windows či samotný DOS a věci s tím související. A v Linuxu to kdysi bylo taky tak. Dnes drtivá část věcí funguje, člověk není nucen přemýšlet -- fajn, mnohým to usnadnilo práci, to je dobře. Ale někteří z nás přišli o ten pocit, kdy pokořili něco, co do té doby se zdálo neřešitelné. Jsem sice ještě soplák (relativně: myslel jsem si kdysi, že aspoň po třicítce dospěju, ale zjevně se to nestalo ani tehdy), ale prostě nostalgii mám rád (byť lamentování už tak ne). No a C) zápisek nikoho neuráží. Takže jde zde jen o nějaké ad hominem záležitosti? Autora sice vůbec -- ale vůbec -- neznám, teď jsem se podíval na jeho profil: byť všechny věci kolem psychologie, sociologie, koučingu atd. považuju za pavědy a cargo cult science, tak zde to přece nemá žádnou logickou spojitost s textem.
    7.3.2015 07:38 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sladké časy začátků, doba heroická
    Zřejmě asi proto, že se těm, co ho hodnotili, nelíbí a nepovažují ho za dost dobrý. Konečně mají na to právo. Jinak díky za názor.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    7.3.2015 13:14 Franta
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sladké časy začátků, doba heroická
    Smím se zeptat, proč má tento zápisek tak nízké hodnocení?
    dekuji, ze jste na to upozornil. Melo to 27%, tak jsem se dokonce prihlasil, abych to hodnoceni toho nesmyslu posunul k te odpovidajici hranici = 0. Bohuzel to kleslo jen o 2%.
    7.3.2015 14:27 karma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sladké časy začátků, doba heroická
    je umíněnej, rozhod se zintenzivnit frekvenci spamování ;-)
    7.3.2015 14:54 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sladké časy začátků, doba heroická
    Že si dáš tolik práce, ale stejně je ti to k ničemu,jen pořád Frantíku budeš zažívat zklamání. Abys ses z toho nezhroutil :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    Bystroushaak avatar 7.3.2015 21:50 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sladké časy začátků, doba heroická
    dekuji, ze jste na to upozornil. Melo to 27%, tak jsem se dokonce prihlasil, abych to hodnoceni toho nesmyslu posunul k te odpovidajici hranici = 0. Bohuzel to kleslo jen o 2%.
    Co ti na tom vadí? Zrovna tohle je blog, který si přečtu docela rád, protože odráží zkušenosti s konkrétními názory.
    Bystroushaak avatar 7.3.2015 21:51 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sladké časy začátků, doba heroická
    *názory/nástroji

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.