Portál AbcLinuxu, 25. května 2024 04:06

Ako dostat Kubuntu na NB

16.12.2006 08:03 | Přečteno: 854× | linux

Dostal som pod ruky v práci nový NB.Disk čisty, operačný systém veškery žádny. OK.Dvíham telefón a objednávam Win.Počas vytáčania čísla ma napada, kua a načo? Však je pre mňa a na kancelársku robotu. Žiarovka blika a ja vyťahujem Mandrivu 2007.Zvyk je zvyk .Ale stretlo ma štastie(nešťastie?). DVD je zmršené(nepátram prečo), nejde naistalovat z neho bash,lilo,grub a tak davam ťahať Kubuntu Edgy Eft. Počul som o ňom, vraj je debian skvely.

No tak sa ukáž Kubuntu.Instal super(tehla na enter), restart a kukam na KDE 3.5.5.Pekne. Chvilku sa bavim, instalujem Gaim,Páči sa nám sme spokojný.

Ale...

Skušam aktualizovať system(je sice nový ale raz to určite bude treba) a neveľmi to ide.Som za firemnym proxy a firewalom tak zrejme preto.Zabijem dva dni preliezanim for,kladením otazok a skúšaním odpovedí.Hm.....

Nedokázal som to. Hovorím si dám tomu ešte jednu šancu.Niekde na stole som mal CD Ubuntu Dapper Drake čo mi prišlo kedysi shipitom(inač skvela vec )OK.takže repete z Ubuntu.Instalacia detto Kubuntu.

Ok mame system.Síce Gnome ale to sa porieši neskôr.Skušame aktualizáciu a ono IDE!! Zaujímave.Staršia verzia si poradila z mojim proxy aj firewalom.... OK.Dohodime obľubené veci Skype,Gaim,Superkarambu,Amarok.Hop... MP3 nejde.Na www.kubuntu.sk maje forum kde sa to preberalo 1000x.OK. Super.Mam všetko čo chcem.Jo ešte to KDE.Opať pomáha forum.

Fajn žaidny zadrhel. Hm....ale ja som xcel Edgyho.No nevadi spušťam upgrade verzie a čakam.

A viete čo sa stalo? Nič prebehol upgrde,jeden restart a mam Kubuntu Edgy Eft.Teda to čo som mal pred dvoma dňami.Takže skúšam to čo mi nešlo predtym.....A ONO TO IDE:-)

Trošku dlhá cesta k Kubuntu Edgy Eft.Je mi jasne že len preto lebo JA mam pred sebou dlhu linuxovu cestu.Ale je to tam a toto pišem z domu na Edgym cez Linux a Wifi po nejakej wifi linke čo to v okoli je a na disku mi neleži žiadny Gates.        

Hodnocení: 83 %

        špatnédobré        

Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

Komentáře

Nástroje: Začni sledovat (1) ?Zašle upozornění na váš email při vložení nového komentáře. , Tisk

Vložit další komentář

ISSN 1214-1267, (c) 1999-2007 Stickfish s.r.o.