abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 01:11 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 1.8.0 svobodného multiplatformního softwaru pro konverzi video formátů HandBrake (Wikipedie). Přehled novinek v poznámkách k vydání na GitHubu. Instalovat lze také z Flathubu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 21:55 | IT novinky

    Microsoft představil nové označení počítačů Copilot+. Dle oznámení se jedná se o počítače poskytující funkce umělé inteligence. Vedle CPU a GPU mají také NPU (Neural Processing Unit). Uvnitř představených Copilot+ notebooků běží ARM čipy Qualcomm Snapdragon X Elite nebo X Plus.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 17:55 | Zajímavý článek

    Příspěvek na blogu Codean Labs rozebírá zranitelnost CVE-2024-4367 v PDF.js, tj. mj. prohlížeči PDF souborů ve Firefoxu. Při otevření útočníkem připraveného pdf souboru může být spuštěn libovolný kód v JavaScriptu. Vyřešeno ve Firefoxu 126.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 12:55 | Nová verze

    Lazygit byl vydán ve verzi 0.42.0. Jedná se o TUI (Text User Interface) nadstavbu nad gitem.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 12:22 | IT novinky

    K open source herní konzole Picopad přibyla (𝕏) vylepšená verze Picopad Pro s větším displejem, lepšími tlačítky a větší baterii. Na YouTube lze zhlédnout přednášku Picopad - open source herní konzole z LinuxDays 2023.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    17.5. 13:44 | Nová verze

    Byla vydána (𝕏) nová major verze 17 softwarového nástroje s webovým rozhraním umožňujícího spolupráci na zdrojových kódech GitLab (Wikipedie). Představení nových vlastností i s náhledy a videi v oficiálním oznámení.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    17.5. 12:22 | Komunita

    Sovereign Tech Fund, tj. program financování otevřeného softwaru německým ministerstvem hospodářství a ochrany klimatu, podpoří vývoj FFmpeg částkou 157 580 eur. V listopadu loňského roku podpořil GNOME částkou 1 milion eur.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    17.5. 01:55 | Komunita

    24. září 2024 budou zveřejněny zdrojové kódy přehrávače Winamp.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 12
    16.5. 23:33 | Nová verze

    Google Chrome 125 byl prohlášen za stabilní. Nejnovější stabilní verze 125.0.6422.60 přináší řadu oprav a vylepšení (YouTube). Podrobný přehled v poznámkách k vydání. Opraveno bylo 9 bezpečnostních chyb. Vylepšeny byly také nástroje pro vývojáře.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    16.5. 21:11 | Nová verze

    Textový editor Neovim byl vydán ve verzi 0.10 (𝕏). Přehled novinek v příspěvku na blogu a v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    Podle hypotézy Mrtvý Internet mj. tvoří většinu online interakcí boti.
     (79%)
     (5%)
     (9%)
     (8%)
    Celkem 395 hlasů
     Komentářů: 16, poslední 14.5. 11:05
    Rozcestník

    Jeep - povinné ručení

    14.2.2010 12:55 | Přečteno: 1411× | Jeep | poslední úprava: 14.2.2010 13:02

    Po provedené testaci historického vozidla už nebyl důvod proč platit normální pojistku, zašli jsme tedy s přítelkyní do pojišťovny oznámit změnu a chtěli jsme úpravu smlouvy.

    Bylo to mezi svátky, pojišťovák tam neměl tehdy PC, tak se omluvil, ať se zastavíme po novém roce. Po novém roce tedy došlo k sepsání nové smlouvy, která měla nahradit stávající. Pro tuto úpravu stačí Technický průkaz a protokol o provedené testaci. Vše vypadalo téměř ok, jen ten pojišťovák vypadal, jako by historické vozidlo pojišťoval poprvé. Smlouva podepsána, od března už za nižší peníze.

    Za pár dní ale přišla složenka na další období za tu původní částku. Telefonát s tím pojišťovákem nic nevyřešil a pár dní se nic nedělo. Tak jsem tedy mailem kontaktoval oddělení stížností pojišťovny. Po urgenci přišla suchá odpověď o tom, že pojišťují jaho historická jen vozidla starší 10(!) let a s průkazem historického vozidla. Průkaz historického vozidla ale slouží jako náhrada technického průkazu pro vozidla se zvláštními registračními značkami (zelené tzv. veteránské značky). Odepsal jsem tedy té paní z pojišťovny, že se opravdu nehodláme zbavovat bílých značek a technického průkazu, a pokud její pojišťovna opravdu nepojišťuje jako historická vozidla ta, která jsou starší 30 let a splňují podmínky testace na historickou původnost, tak že půjdeme jinam.

    Protože se dále nic nedělo, zašel jsem si tedy na pobočku jiné pojišťovny, předložil technický průkaz a protokol o testaci a paní na přepážce mi sdělila, že tyto doklady pro pojištění stačí a vypočetla roční pojistné. Dále už nebylo třeba na nic čekat. Dát značky do depozitu, tím se okamžitě a bez nutné výpovědní doby ukončí smlouva(y) u předchozí pojišťovny.

    S technickým průkazem, kde přibyl záznam o uložení do depozitu se v pojišťovně ukončila smlouva, i ta druhá co vlastně ani nezačala - ono člověk nikdy neví, lepší je mít to potvrzení, že smlouva byla ukončena. Pak už stačilo jen v nové pojšťovně uzavřít pojistku a dojít si zpátky pro značky. Když jsem si před touto akcí volal na dopravní odbor, jakou nejkratší dobu mohou být značky v depozitu, paní hned věděla která bije a řekla, že třeba i jen pět minut a že se to kvůli pojštění takhle běžně dělá.

    Všechno dobře dopadlo a ve stodole teď stojí historické vozidlo na normálních bílých značkách se sníženým ročním povinným ručením.

           

    Hodnocení: 100 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    14.2.2010 13:15 amigapower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jeep - povinné ručení
    ...hehe, kolik let musí mít moje kára na "hystorický vozidlo"? Moje má zatim 22, vyplatí se mi počkat? :-D
    14.2.2010 13:51 Dušan Hokův | skóre: 43 | blog: Fedora a další...
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jeep - povinné ručení
    Myslim ze do minuleho roku to bylo asi 25 let, od letoska pry auta starsi 30ti let. Asi nejlepsi je zeptat se v nejakem klubu historickych vozidel, kde na to odpovi presneji. Treba tady je pomerne srozumitelne rozepsano co obnasi testace, pojisteni apod.
    14.2.2010 14:06 amigapower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jeep - povinné ručení
    Dík, osm let už Colťák asi nevydrží :-( škoda, je to dobrý auto...
    Pavel Vymetálek avatar 15.2.2010 06:16 Pavel Vymetálek | skóre: 15 | Náchod
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jeep - povinné ručení
    Galant, 8 let do důchodu :-)
    15.2.2010 08:54 Zdenek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jeep - povinné ručení
    Proc se lidi v Cechach boji jak cert krize konkretne doporucit neco dobreho a napsat pravdu o tom spatnem? O jake konkretni pojistovny slo v tomto pripade?
    15.2.2010 09:06 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jeep - povinné ručení
    Ze stejneho duvodu proc sem pisi jako neregistrovani a podepisi se krestnim jmenem.
    15.2.2010 17:28 PepaSFI
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jeep - povinné ručení
    taky sem chodím jako neregistrovaný, je s tím nějaký problém? Stejný nick používám jestli mě paměť neklame snad všude kde se na internetu vyskytuju s výjimkou jednoho trochu kontroverzního fóra. Tudíž jsem v internetovém světě dohledatelnější líp než kdybych se tady podepsal plným jménem i s adresou.
    15.2.2010 20:46 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jeep - povinné ručení
    Ale to ja taky. Jen mne pobavilo, ze se zrovna nekdo takovy pozastavoval nad "anonymitou" clanku. Ty se sice neprihlasujes, ale jsi stamgast :-)
    15.2.2010 17:10 PepaSFI
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jeep - povinné ručení
    co třeba proto že tady vůbec nešlo o nějaký test produktů pojišťoven. Prostě jedna pojišťovna neměla v nabídce pojištění které by vyhovovalo na postaršího Jeepa s veteránským dokladem. Ta druhá zas může být nevýhodná třeba pro Mercedes SLK.
    15.2.2010 09:53 Martinus | skóre: 21 | blog: martinus
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jeep - povinné ručení
    Dušane, mohl bys sem prosím napsat o jaké pojišťovny šlo? Řeším teď totiž povinné ručení na svoje auto (normální, ne veterán), protože u Allianzu mě naštvali, tak jsem podal výpověď a teď hledám kam jít. Zatím se mi jeví vcelku OK ČPP, ale ještě nejsem rozhodnut.
    Free your mind and the ass will follow...
    15.2.2010 10:06 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jeep - povinné ručení
    Ona to bude stejne sazka do loterie. Pred ctyrmi roky me naboural chlapec pojisteny u CP. Zrovna bezela ta kampan "Penize do peti dnu". Na miste se to vyresilo, auto slo do servisu, ze si to pry s pojistovnou vyridi, protoze jsem na dva tydny jel pryc. Vratil jsem se, tyden uplynul a nic. Takjsem volal a pry neco potrebuji a pak to hned bude. Za dalsi tyden dalsi telefonat a pry ten kolega, co to delal tam neni. Za dalsi tyden opet telefonat a pry tam neco schazi. Neschazelo. Takhle jsem tam volal jeste trikrat nez pustili chlup.

    Pojistovny jsou vzdycky dve "samostanane firmy". Jedna chodi a slibuje a druha by mela vyplacet, ale nejak se jim nechce.
    15.2.2010 10:18 Martinus | skóre: 21 | blog: martinus
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jeep - povinné ručení
    Je to tak, pojišťovny mě obecně dost s*rou, zvlášť u povinného ručení, protože vědí, že je ze zákona povinné a někdo si ho u nich prostě vždycky sjedná, tak to moc neřešej, produkty stojej za ho*no a ceny pojištění u některých pojišťoven jsou prostě pro smích...
    Free your mind and the ass will follow...
    15.2.2010 19:39 Dušan Hokův | skóre: 43 | blog: Fedora a další...
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jeep - povinné ručení
    Ok, Jeep byl pojisten u Wuestenrotu, nebot tahle pojistovna jako jedna z mala pojistuje podle vykonu motoru a ne podle objemu. Za ten ctyrlitrovej sestivalec o vykonu 85kW chteli 8 tisic rocne, co bylo lepsi nez u Ceske pojistovny, ktera mi to spocitala na 14 tisic, nebot to stale pocitaji podle objemu motoru. Nakonec jsem se ale k Ceske pojistovne vratil, z duvodu co jsem popsal v blogu a nyni cini rocni povinne ruceni nejakych dvanact stovek.
    7.4.2010 18:31 Petr Průcha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jeep - povinné ručení
    Dobrý den, pokud potřebujete zjistit nejlevnějši povinné ručení tak to můžete zde http://jdem.cz/ee4s3 nebo http://opq.cz/113 a v neposlední řadě zde http://www.ipojisteni.cz/porovnani-povinne-ruceni/?a_aid=4af29f657415f&a_bid=adrian vše je zcela zdarma a tím že vyplníte se k ničemu nezavazujete, zjistíte pouze informace, které povinné ručení je nejlepší přímo pro vása následně je možnost pořízení. Výhody této metody jsou určité slevy, které dosahují až výše 70 %. Děkujeme
    16.2.2010 15:58 CIJOML
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jeep - povinné ručení
    Jen pro info CPP ma specialni sazbu (stejnou jako veteranskou) pro vozy do roku 1975 a nemusis delat testaci. Mam tam pojistene vsechny motorky i velorexy a samozrejme ti zustanou bile znacky.
    3.3.2010 22:30 Petr Průcha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jeep - povinné ručení
    Dobrý den, pokud potřebujete zjistit nejlevnějši povinné ručení přímo pro vás tak zde http://opq.cz/95 a nebo spousta informaci zde http://www.potrebujetepovinneruceni.estranky.cz/. Vše je zcela zdarma.
    5.4.2010 14:14 Theo
    Rozbalit Rozbalit vše Porovnání povinného ručení
    Zdravím Vás, Zjistěte si nejlevnější povinné ručení pro váš vůz. http://opq.cz/116 Vyplnění je zcela zdarma a poskytne Vám zajímavé informace
    29.6.2010 17:30 Onřej Holub
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Porovnání povinného ručení
    Díval jsem se na povinné ručení od ČSOB. Nemáte s ním někdo zkušenost?
    10.9.2010 16:30 Homoděj Dobroděj
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Porovnání povinného ručení

    http://www.povinne-ruceni.com - nejlepší srovnávač povinného ručení. Dlouholetá tradice.

    25.8.2011 00:56 NinaV
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jeep - povinné ručení
    Já mám nejlepší zkušenosti a super rdy ze serveru http://www.lepsiruceni.cz/povinne-ruceni-porovnani je tam nabídka od všech pojišťoven a člověk si snadno zjistí výhody a nevýhody nabízeného pojištění
    30.4.2019 23:55 Ivosek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jeep - povinné ručení
    Tak v tomto s vámi úplně souhlasím. Sám jsem si před pár měsíci sjednával povinné ručení na své auto a jsem moc rád, že mě napadlo si prvně porovnat nabídky různých pojišťoven. Podařilo se mi díky tomu ušetřit celkem dost peněz.

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.