abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 14:55 | IT novinky

    Před 70 lety, 7. června 1954, ve věku 41 let, zemřel Alan Turing, britský matematik, logik, kryptoanalytik a zakladatel moderní informatiky.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 7
    včera 11:44 | Zajímavý software

    NiceGUI umožňuje používat webový prohlížeč jako frontend pro kód v Pythonu. Zdrojové kódy jsou k dispozici na GitHubu pod licencí MIT.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 10:55 | Nová verze

    Open source platforma Home Assistant (Demo, GitHub, Wikipedie) pro monitorování a řízení inteligentní domácnosti byla vydána ve verzi 2024.6. Z novinek lze vypíchnout lepší integraci LLM (OpenAI, Google AI, Ollama) nebo podporu Matter 1.3.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    6.6. 20:55 | IT novinky

    IKEA ve Spojeném království hledá zaměstnance do své nové pobočky. Do pobočky v počítačové hře Roblox. Nástupní mzda je 13,15 liber na hodinu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    6.6. 10:44 | Zajímavý článek

    Alyssa Rosenzweig se v příspěvku na svém blogu Vulkan 1.3 na M1 za 1 měsíc rozepsala o novém Vulkan 1.3 ovladači Honeykrisp pro Apple M1 splňujícím specifikaci Khronosu. Vychází z ovladače NVK pro GPU od Nvidie. V plánu je dále rozchodit DXVK a vkd3d-proton a tím pádem Direct3D, aby na Apple M1 s Asahi Linuxem běžely hry pro Microsoft Windows.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 34
    6.6. 01:00 | Nová verze

    Byla vydána (𝕏) květnová aktualizace aneb nová verze 1.90 editoru zdrojových kódů Visual Studio Code (Wikipedie). Přehled novinek i s náhledy a animovanými gify v poznámkách k vydání. Ve verzi 1.90 vyjde také VSCodium, tj. komunitní sestavení Visual Studia Code bez telemetrie a licenčních podmínek Microsoftu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    6.6. 00:44 | Nová verze

    Byla vydána (Mastodon, 𝕏) nová verze 2024.2 linuxové distribuce navržené pro digitální forenzní analýzu a penetrační testování Kali Linux (Wikipedie). Přehled novinek se seznamem nových nástrojů v oficiálním oznámení.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    5.6. 16:44 | IT novinky

    Počítačová hra Tetris slaví 40 let. Alexej Pažitnov dokončil první hratelnou verzi 6. června 1984. Mezitím vznikla celá řada variant. Například Peklo nebo Nebe. Loni měl premiéru film Tetris.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 10
    5.6. 10:44 | Nová verze

    MicroPython (Wikipedie), tj. implementace Pythonu 3 optimalizovaná pro jednočipové počítače, byl vydán ve verzi 1.23.0. V přehledu novinek je vypíchnuta podpora dynamických USB zařízení nebo nové moduly openamp, tls a vfs.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    5.6. 10:22 | Nová verze

    Canonical vydal Ubuntu Core 24. Představení na YouTube. Nová verze Ubuntu Core vychází z Ubuntu 24.04 LTS a podporována bude 12 let. Ubuntu Core je určeno pro IoT (internet věcí) a vestavěné systémy.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    Rozcestník

    Přechod na Linux? - II

    18.1.2009 03:29 | Přečteno: 1553× | Linux | poslední úprava: 18.1.2009 04:22

    Mé podoteky s počítačem znáte, nyní je čas začít instalovat. Jenom připomínám, že jsem vždy, vynechám-li těch pár pokusů se SuSE, RedHatem a Fedorou, instaloval a konfiguroval fileservery postavené na Linux (CentOS nebo Fedora + Samba). Jenže to jsou servery kde neinstaluji grafické prostředí, vystačím si s Midnight-commanderem. Ne neumím ovládat vi ani emacs, mám problém je i vypnout a ani se je učit nechci a nebudu, nepotřebuji je. I když nikdy neříkej nikdy.

    Asi by se slušelo říct, co používám za počítač. Takže vězte že to je:

    A monitory používám 2 vedle sebe. 20" Samsung SyncMaster 2032BW a jeden postarší 17" BenQ. Na štítku má Q7C4, ale zcela jistě se prodával pod jiným názvem FP-něco nebo tak nějak. Mám na něm totiž velkou modrou samolepku ParkTool USA a to označení je pod ní. A sloupávat to kvůli tomu nebudu.

    Tiskárnu mám Minolta PagePro 1250W. Myš mám Microsoft Natural Wireless Mouse 6000 a klávesnici také od chlapců z Redmondu, Microsoft Natural Keyboard 4000 (ano píšu všemi deseti, jasně že jo, jinak bych si jí nekupoval)

    Ten 160GB má dva oddíly 120GB a 40GB. Na té větší části jsou Windows XP, tu menší jsem používal k občasným pokusům s Linuxem, když mi ale na té 250 začaly docházet megabajty, zformátoval jsem oddíl na NTFS a používám ho jako místo kam si DVD Shrinkem stáhnu nějaké to padesátikorunové DVD a pak se na něj podívám (dost mi totiž hučí mechanika a rozčiluje mě to). Na tom velkém mám kromě záloh instalačky, mp3, fotky a filmy co jsem si nahrál z televize (převážně Simpsony) a pak asi 2 hodiny videa co jsme natočili na Tour de France a výsledné filmy co jsem z toho nastříhal. Co kdybych to v budoucnu třeba chtěl někdy přestříhat. (Myslím že nechtěl, ale jeden nikdy neví). Jo a videopřání co jsem natočil s Jirkou "Gumou" Šlégrem kámošovi k narozeninám. Tyhle tři blbiny zabírají skoro 50GB. Takže jsem se ani nijak nezaobíral myšlenkou, že bych zase nějakou tu distribuci Linuxu zkusil.

    Náhodou jsem ale našel doma úplně nový 160GB disk co mi někdy přišel jako vyřízení reklamace a já na něj zapomněl. Byl ještě v těch bublinkách, takže jsem vůbec netušil co v tom balíčku je. Stáhnul jsem si obraz Ubuntu 8.10, vypálil, připojil disk a spustil instalaci. Před tím jsem si samozřejmě důležité věci zazálohoval na externí disk.

    Instalace

    Počítač normálně nabootoval z CD, nabídla se mi instalace v grafickém prostředí a já jí "odmáčknul". Po chvíli se mi na monitorech rozsypal obraz na milion čárek a nepomáhaly žádné klávesové zkratky co jsem vylovil z paměti. Maximálně se změnila hustota proužků. Napadlo mě že se mu asi nelíbí ty dva nestejně velké monitory, nu což, odpojil jsem tu 17" a nechal pouze ten velký připojený přes DVI. Zrestartoval počítač a začal znovu. Tentokrát došlo k bezproblémové instalaci. Jenom nevím jaký počítač má ten co napsal na stránkách Ubuntu že je za 20 minut nainstalováno. Tak to ani omylem, ne že by mi to vadilo, ale dovedu si představit pochybnosti BFU který si to instaluje a na hodinách sleduje ubíhající 35. minutu a konec v nedohlednu. Chvílemi ten počítač totiž vypadá že se zaseknul, neznalý uživatel může znervóznět.

    Ocenil jsem zejména, že mě to neotravovalo odklikáváním celkem nesmyslných dotazů na necertifikovaný ovladač baterie a jiné podobné chujoviny tak jak je jistě všichni známe z Windows. Že se mě to pěkně zeptalo v jednu chvíli na všechno a dál už si to chroupalo samo zatímco jsem uklízel v kuchyni nádobí z myčky. Také jsem velmi ocenil rozdíl oproti instalaci například Fedory core 5, že to po mě nechtělo vybírat balíčky které chci nainstalovat. Z toho jsem vždycky dostával psotník. Jak já asi můžu vědět co tam chci a co ne? Když nevím jak co vypadá a funguje. Však také instalačka Ubuntu je jedno CD a Fedoru jsem měl vždy na čtyřech. Možná to i cosi stahovalo z internetu, při té instalaci, to netuším. Mám linku 512/512, takže jestli se něco stahovalo, tak to mohlo nějaký čásek trvat. Každopádně mě přivítalo pracovní prostředí. Pěkně nahlas. Za chvilku na mě vykoukla bublina že bych si mohl klidně nechat nainstalovat nesvobodný ovladač nVidia. Ta formulace byla taková, že se mi chtělo i neinstalovat. Avšak pak tam bylo napsáno, že když to neudělám, nebudou mi fungovat pěkně některé fičurky. A o ty jsem nechtěl být ochuzen. Opět instalace naprosto automatická, bezproblémová. Jenom v jednu chvíli to vypadalo že si dal počítač po té práce s instalací šlofíka. Pak se objevila hláška že chce aktualizovat 215MB. Nu což, klikl jsem. A zase bez nějakého otravování si to vesele stáhlo co potřebovalo.

    Našlo to samo i tiskárnu a dokonce to i správně tisklo. Což v případě připojení GDI tiskárny k Windows nebývá zvykem.

    Monitory

    Zatím šlo všechno tak hladce že jsem tomu nechtěl ani věřit. Rozhodl jsem se zapojit druhý monitor. Zapojil jsem ho. Pochopitelně nic nezobrazoval. Restartoval jsem. A jaké bylo moje překvapení, když se mi jako hlavní monitor začal hlásit ten malý a na velkém bylo vidět prd. Šel jsem tedy do přes správu systému k nVidia X configuration nebo jak se ten bazmek jmenuje. K mému překvapení tam šlo naklikat že mám dva monitory, jejich poloha, rozlišení, zkrátka všechno. Nastavil jsem si je jako Separate X screen (TwinView jsem si přeložil jako pohled dvojčat = stejný obraz) a chtěl uložit. Ajta krajta. Chyba. Nešlo vytvořit /etc/X11/xorg.cong.backup. Protože nejsem úplný jelito, došlo mi že tu konfiguraci spouštím jako já a ne jako root, takže tady bude někde chyba. Takže jsem si na plochu umístil zástupce, pardon, spouštěč toho nVidia bazmeku a podíval co se mi to vlastně spouští. No a pak jsem v terminálu zadal sudo blablabla a šlo to. Opět se pozastavím nad tím, že BFU odchovaný Windows by v tomto místě asi skončil.

    Po restartu hurá, vidím obě plochy! Sakra proč je lišta na té vpravo? No nevadí znám sudo blablabla, někde se to tam přepíná. Prdlajs. Nepřepíná. Nenašel jsem nic. Jenom se mi ten melý monitor tvrdošíjně hlásil jako Screen 0. Z toho jsem usoudil že bych měl nějak zařídit že Screen 0 je ten Samsung. Tak poradí strýček Google. Ani ten neporadil, všechny postupy mi přišly strašně složité na to, jakou kravinu jsem potřeboval udělat. Vykašlal jsem se na to, a šel se zabývat Leopardem.

    Leopard

    Našel jsem několik návodů jak udělat prostředí tak, aby vypadalo jako Leopard, ale většinou to byla jenom tapeta, písma, okna. Ale já chtěl dock, okna bez menu a vlevo nahoře ty puntíky na ovládání oken. Nakonec jsem našel Mac4Lin. Návod byl docela dlouhý, často se v něm používal terminál a příkaz sudo blablabla, každou chvíli to něco stahovalo, ale za večer jsem měl před sebou prostředí MacOS X.

    Přišel čas přehodit ty monitory, protože jsem pořád natáčel hlavu doprava. Vytiskl jsem si tedy ten xorg.conf a jal se zjistit jak to fuguje. Přeci nejsem takovej blbec abych na to nepřišel. Sakra nějaká hloupá konfigurace mě nemůže rozhodit. A skutečně, asi za 3/4 hodiny jsem měl plochy přesně jak jsem chtěl. Sice jsem několikrát restartoval... ano teď už vím že existuje Ctrl+Alt+Backspace. Vedlejším efektem bylo, že mi přestal fungovat ten mekovský dock (awn-manager). Začal jsem tedy hledat chybu.

    Podezíral jsem Compiz. Že on způsobuje že to nejde. No a tak jsem v něm klikal a zkoušel a zase klikal, až jsem si to celé totálně "rozesral". Přestalo mi fungovat takové pěkné přepínání aplikací, to jak pěkně aplikace okna odletí z obrazovky a jiné fičurky. Zkoušel jsem to vrátit zpět, ale jak se praví: Dvakrát do stejné řeky nevstoupíš. Ani já jsem nevstoupil, takže jsem to nedokázal vratit zpět. Dožralo mě to, nyní tedy GOTO o dva odstavce výš a znovu instalace. Už jsem dost starej na to, abych věděl, že když jsem schopen se do stejného stavu dostat instalací za dvě hodiny, tak je to rychlejší než celou noc sedět a klikat a hledat. Zvolil jsem tedy cestu nejmenšího odporu, reinstalaci. Důležité je, pamatovat si to místo od kdy to bylo špatně.

    Instalace - druhý pokus

    Tentokrát jsem rovnou spustil instalaci s jedním monitorem a rozhodl se, že nejprve to bude vypadat jako Leopard, a pak teprve budu připojovat druhý monitor. Jak jsem se rozhodl, tak jsem udělal. První čeho jsem si stihnul všimnout bylo, že návod který jsem použil pro instalaci Mac4Lin byl pro starší Ubuntu (Hardy) a ne pro to moje a že nahoře na stránce byl odkaz na updated pro ty co mají 8.10. Vyvodil jsem z toho ten závěr, že musím pozorně číst i když je to návod. Takže jsem tentokrát instaloval podle trochu jiného, výrazně jednoduššího, návodu. Všechno proběhlo jak má a všechno fungovalo. Autor toho Mac4Lin zřejmě zjistil že vrtačů v Compizu bude víc, takže po instalaci se mi pro jistotu ten modul pro jeho konfiguraci nezobrazuje. K tomu říkám: Dobrej nápad! Přišel čas na úpravu xorg.conf. Protože jsem "chytrej kluk", tak jsem si ten funkční zazálohoval a teď ho stačilo nakopírovat zpět.

    A protože jsem už předtím měl pocit, že tam někde to zaškrtávátko který monitor je ten primární viděl, vlezl jsem si znovu do toho nVida bazmeku. A tam jak se nastavuje, jak ty monitory spolu budou kamarádit, tak tam jsem nezaškrtl "separate X Window" ale "dvojčata". Jaké bylo moje překvapení když se najednou objevil cuplík který určuje který z monitorů je velitel. Tak si říkám, že autor toho dialogu nějak jinak než já chápe, co jsou to dvojčata. Důležité ale bylo, že po restartu (pořád jsem ještě neznal Ctrl+Alt+Backspace) bylo menu i dock tam kde jsem chtěl.

    Objevil jsem kouzlo instalace aplikací z repozitáře a nainstaloval si Firefox 3 a Thunderbird, protože jsem na ně zvyklý. V repozitáři nebyly OpenOffice 3, ale našel jsem jednoduchý návod jak si přidat další zdroj aplikací a nainstaloval si je. Všechno pěkné, jenom takové moc velké, i na ten 20" monitor. Pak mě napadlo zmenšit písma. Ve vzhledu jsem tedy všechna písma o jedničku zmenšil a kupodivu tím zabil dvě mouchy jednou ranou. Najednou jsem v Thunderbirdu viděl stejně řádků jak když jsem ho spouštěl ve Windows. A jako vedlejší efekt mi to zpomalilo i rolovací kolečko na myši. To byla totiž další věc kterou jsem se chtěl zabývat.

    Happy end? No zatím ještě ne, ještě jsem si nepřestěhoval práci z Windows do Linuxu. No a taky televize, ...

    Pokračování příště...

           

    Hodnocení: 75 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    Fluttershy, yay! avatar 18.1.2009 07:07 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Přechod na Linux? - II
    Občas nad tím kroutím hlavou... Ale asi jsem při přechodu dělal podobné věci. ^_^

    BTW docela blbě se to čte --- některé věty jsem musel číst vícekrát, abych trochu pochopil, oč v nich jde.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    =^..^= AmigaPower® avatar 18.1.2009 10:53 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Přechod na Linux? - II
    některé věty jsem musel číst vícekrát, abych trochu pochopil, oč v nich jde.
    ...počkej až přijde Álien, nejdřív si vyslechneš něco o vlivu krakonošova bejlí na funkce mozku a pak ti otočí ouška :-D :-D :-D
    18.1.2009 11:22 Zed70 | blog: lama_pouziva_ubuntu
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Přechod na Linux? - II

    Já se polepším

    18.1.2009 08:26 Dusan | skóre: 23 | blog: Moje_trable_s_internetom
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Přechod na Linux? - II
    to s tými obrazovkami vyrieši xrandr1.3. (dúfam :-) )
    18.1.2009 11:24 Zed70 | blog: lama_pouziva_ubuntu
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Přechod na Linux? - II

    Tak tohle kdybych býval našel... tak jsem si ušetřil dooost času. Dík, za tip.

    18.1.2009 14:28 Zdeněk Štěpánek | skóre: 57 | blog: uz_mam_taky_blog | varnsdorf
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Přechod na Linux? - II
    To by nejdriv museli xrandr implementovat do nvidia ovladace....

    s intel ovladacem to funguje bez problemu.

    Zdenek
    www.pirati.cz - s piráty do parlamentu i jinam www.gavanet.org - czfree varnsdorf
    18.1.2009 09:29 alfonz
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Přechod na Linux? - II

    no k té délce instalace, já obvykle instaluji ubuntu během 2-5 minut...;)

    18.1.2009 11:25 Zed70 | blog: lama_pouziva_ubuntu
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Přechod na Linux? - II

    Z jednoho RAMdisku na druhý? :)

    Limoto avatar 18.1.2009 11:05 Limoto | skóre: 32 | blog: Limotův blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Přechod na Linux? - II

    TwinView je totiž název té "technologie" od nVidie na zobrazení na víc monitorech, jmenuje se to tak i na Windoze.

    18.1.2009 11:22 Zed70 | blog: lama_pouziva_ubuntu
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Přechod na Linux? - II

    No nevím, ve Widlích jsou tři možnosti. Oba zobrazují to samé, dvě plochy (lišta je jenom na jednom, ale okna lze přetahovat z jednoho do druhého, nebo roztáhnout na obě) a jedna velká plocha (lišta je přes oba monitory). Zatímco tady mi to nabízí separate X window a TwinView. U těch oddělených jsem tapetu viděl 2x, u TwinView se tapeta roztáhne přes oba monitory. V každém případě mě to dost mátlo.

    Limoto avatar 18.1.2009 12:14 Limoto | skóre: 32 | blog: Limotův blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Přechod na Linux? - II

    Však tady se dá v TwinView taky rozšířit plocha, nebo klonovat.

    18.1.2009 14:33 Zdeněk Štěpánek | skóre: 57 | blog: uz_mam_taky_blog | varnsdorf
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Přechod na Linux? - II
    TvinView je funkce toho ovladace. Muzes si vybrat klonovani, 2 monitory vedle sebe atd... Totez co ve woknech. V ramci X se to hlasi porad jako jeden screen.

    Kdezto "separate X window" ti zaridi 2 zcela nezavisle X screeny. Jako bys mel 2 graficke karty. Tam uz je pak konfigurace slozotejsi, ale mas mnohem vic moznosti. System se pak vetsinou na obou z nich snazi spoustet separatni window manager. Mas 2 plochy, 2 panely, mysi prejizdis z jednoho do druhyho, ale okna presouvat nemuzes. Takhle se mi chovalo KDE nekdy pred 2 lety kdyz jsem to zkousel.

    Zdenek
    www.pirati.cz - s piráty do parlamentu i jinam www.gavanet.org - czfree varnsdorf
    Jan Drábek avatar 18.1.2009 11:18 Jan Drábek | skóre: 41 | blog: Tartar | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Přechod na Linux? - II

    Reinstalace je způsob řešení ala windows, časem si odvyknete, protože opravdu nebudete chtít vše co jste konfiguroval v průběhu roku konfigurovat znovu.

    01010010 01000101 01010000 01101100 01001001 00110010 01000100 01100101 01010110
    18.1.2009 11:38 Zed70 | blog: lama_pouziva_ubuntu
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Přechod na Linux? - II

    V první řadě to bylo vlastně čerstvé po instalaci, takže jediné nastavení tam bylo to Mac4Lin. Mě šlo o to zprovoznit systém co nejrychleji, abych ho mohl používatl. To je to co od počítače očekávám, že ho budu používat a nebudu zabředávat do řešení různých nastavení. Přesně tím to ale v tu chvíli zavánělo. Proto jsem volil přeinstalaci.

    18.1.2009 13:04 RapMan | skóre: 14 | blog: RapMan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Přechod na Linux? - II
    Vsechna uzivatelska nastaveni jsou v domovskem adresari, stacilo by tedy vytvorit dalsiho uzivatele, a tam pokracovat. Resp. Vytvorit testovaciho uzivatele, tam si hrat s nastavenim, a v pripade uspokojiveho vysledku nastavit naostro u sebe, nebo vzit kofiguraci z domovskeho adresare tohoto uzivatele k sobe.
    18.1.2009 13:05 RapMan | skóre: 14 | blog: RapMan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Přechod na Linux? - II
    A k delce instalace - pokud jsi byl pripojeny k internetu automaticky jiz z LiveCD, ubuntu stahuje z internetu jazykove balicky uz pri instalaci, tak je mozne, ze doba instalace se o to protahla.
    Beetljuice avatar 18.1.2009 13:22 Beetljuice | skóre: 26 | blog: BeetljuiceBlog | Bílina
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Přechod na Linux? - II
    ... co jsem natočil s Jirkou "Gumou" Šlégrem kámošovi k narozeninám ...
    Ty jsi z Litvínova, nebo jeho okolí? Já jen že jsem z Mostu, tak mě to zajímá ;-)
    Aj dont spík ÍÍngliš :-(
    18.1.2009 16:32 Zed70 | blog: lama_pouziva_ubuntu
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Přechod na Linux? - II

    Pocházím z Teplic, proto fandím Cheze. Nyní bydlím 100km západněji. Na Chezu ale jezdívám pořád. Do Varů to mám autem 10 minut, takže jsem příznivcem obou klubů. Teď v pátek ale jdu ve Varech do sektoru pro hosty.

    Beetljuice avatar 18.1.2009 18:36 Beetljuice | skóre: 26 | blog: BeetljuiceBlog | Bílina
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Přechod na Linux? - II
    OK :-) předem je ti odpuštěno ;-)
    Aj dont spík ÍÍngliš :-(
    Grunt avatar 18.1.2009 19:04 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Přechod na Linux? - II
    Opět se pozastavím nad tím, že BFU odchovaný Windows by v tomto místě asi skončil.

    Pokud ovšem BFU odchovaný Windows dokáže překousnout svou nezkrotnou víru v sebe sama a alespoň očkem mrne na wikinu, tak existuje nemalá šance na vyřešení tohoto velice komplexního a ve všech ohledech výjimečného problému.

     

    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    Salamek avatar 18.1.2009 21:40 Salamek | skóre: 22 | blog: salamovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Přechod na Linux? - II
    Příloha:
    mam stejnou TV katu jako vy , stací jen nainstalovat Tvtime (je v repo) a jestli chcete prikladam vám moji konfiguraci(zabalenou jsou to dva soubory) s nastavenim na ceskou republiku atd ktery si nakopirujete do /home/$vas_ucet/.tvtime/ a pak v tv time znovu spustite automaticke skenovani a je to
    Skutečně nemám v plánu zničit Microsoft. Bude to jen zcela neúmyslný vedlejší efekt.

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.