abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 23:33 | Nová verze

    Nová čísla časopisů od nakladatelství Raspberry Pi: MagPi 141 (pdf) a HackSpace 78 (pdf).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 21:22 | Nová verze

    Byla vydána verze 2.0.0 programovacího jazyka Kotlin (Wikipedie, GitHub). Oficiálně bude představena ve čtvrtek na konferenci KotlinConf 2024 v Kodani. Livestream bude možné sledovat na YouTube.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 12:55 | Nová verze

    Byla vydána nová major verze 27.0 programovacího jazyka Erlang (Wikipedie) a související platformy OTP (Open Telecom Platform, Wikipedie). Přehled novinek v příspěvku na blogu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 01:11 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 1.8.0 svobodného multiplatformního softwaru pro konverzi video formátů HandBrake (Wikipedie). Přehled novinek v poznámkách k vydání na GitHubu. Instalovat lze také z Flathubu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    20.5. 21:55 | IT novinky

    Microsoft představil nové označení počítačů Copilot+. Dle oznámení se jedná se o počítače poskytující funkce umělé inteligence. Vedle CPU a GPU mají také NPU (Neural Processing Unit). Uvnitř představených Copilot+ notebooků běží ARM čipy Qualcomm Snapdragon X Elite nebo X Plus.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    20.5. 17:55 | Zajímavý článek

    Příspěvek na blogu Codean Labs rozebírá zranitelnost CVE-2024-4367 v PDF.js, tj. mj. prohlížeči PDF souborů ve Firefoxu. Při otevření útočníkem připraveného pdf souboru může být spuštěn libovolný kód v JavaScriptu. Vyřešeno ve Firefoxu 126.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    20.5. 12:55 | Nová verze

    Lazygit byl vydán ve verzi 0.42.0. Jedná se o TUI (Text User Interface) nadstavbu nad gitem.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    20.5. 12:22 | IT novinky

    K open source herní konzole Picopad přibyla (𝕏) vylepšená verze Picopad Pro s větším displejem, lepšími tlačítky a větší baterii. Na YouTube lze zhlédnout přednášku Picopad - open source herní konzole z LinuxDays 2023.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 8
    17.5. 13:44 | Nová verze

    Byla vydána (𝕏) nová major verze 17 softwarového nástroje s webovým rozhraním umožňujícího spolupráci na zdrojových kódech GitLab (Wikipedie). Představení nových vlastností i s náhledy a videi v oficiálním oznámení.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    17.5. 12:22 | Komunita

    Sovereign Tech Fund, tj. program financování otevřeného softwaru německým ministerstvem hospodářství a ochrany klimatu, podpoří vývoj FFmpeg částkou 157 580 eur. V listopadu loňského roku podpořil GNOME částkou 1 milion eur.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    Podle hypotézy Mrtvý Internet mj. tvoří většinu online interakcí boti.
     (80%)
     (5%)
     (8%)
     (7%)
    Celkem 443 hlasů
     Komentářů: 16, poslední 14.5. 11:05
    Rozcestník

    Předpověď počasí pro Android 2

    11.10.2013 11:21 | Přečteno: 1419× | linux | poslední úprava: 11.10.2013 23:46

    Tento zápisek částečně navazuje na můj předchozí zápisek „Předpověď počasí pro Android.“ V zápisku nejprve popíši pár novinek které přibyly od mého předchozího blogu. V další části bych se rád obrátil na čtenáře ohledně testování nové verze. V blogu najdete i pár tipů na řešení problémů, na které jsem narazil.

    Novinky

    Layout pro tablety naležato (v landscape módu)

    Původně aplikace měla separátní layout pro tablety, který se od toho pro mobily lišil jen tím, že měl odsazení po stranách, aby text nebyla taková nudle. Jak se ukázalo, Google Play pozná, když něco ošidíte. Přestože jsem nahrál screenshoty pro tablet, Play pořád tvrdilo, že moje aplikace není optimalizovaná pro tablety. Výsledkem je nové rozložení, které zobrazuje seznam krajů v levém sloupci a předpověď v pravém.

    Při práci na tomto rozložení jsem poprvé narazil na výraznější problém mezi různými verzemi Androidu. Chtěl jsem totiž, aby byl vybraný kraj v seznamu zvýrazněný. To funguje víceméně out-of-the-box při správném nastavení parametrů pro ListView na Androidu 4.x, ale jakmile jsem to spustil v emulátoru s 2.3, tak to prostě nic nedělalo. Ani řešení s použitím selektorů a a příslušného android:state_* v XML. Jak se ukázalo, tak nejsem jediný, kdo na tento problém narazil. Bohužel nikde žádné řešení. Nakonec se mi podařilo najít workaround, který se momentálně používá ve verzi pro Android 2.1 a vyšší, verze pro Android 3.0 a vyšší workaround nemá. Workaround jsem popsal na Stack Overflow.

    Ikonky počasí

    Asi nejvýraznější novinkou je experimentální podpora ikon počasí. Jak se ukázalo, aplikace nemusí rozumět Česky, aby to jakž-takž fungovalo. Princip je jednoduchý – nejprve se předpověď prohledá na určitá klíčová slova (např. „polojasno“ nebo „místy“). Kvantifikátory se váží vždy na následující jev. To sice není perfektní, protože se v předpovědi může vyskytnout něco jako „na jihu zataženo, na severu jen místy.“ V tom případě se kvantifikátor „místy“ naváže na to, co v předpovědi následuje. Naštěstí to ale není takový problém, protože něco takového se v předpovědi vyskytne jen výjimečně a ani tehdy to většinou nevede k nějaké významnější změně ikonky. Výstupem je vektor vlastností, pomocí kterého se pak složí ikonka.

    Ikonky zatím nejsou pro všechno (musím je nakreslit) a i samotné zpracování zatím nezná všechny jevy, protože potřebuji vědět, jak v předpovědi vypadají. Takže ikonky sněhu budou až bude chvíli sněžit ;-).

    Přepis všech dialogů a deduplikace stahování

    Zatím poslední novinkou je přepis všech dialogů, aby používali DialogFragment, což by mělo znamenat lepší chování dialogů (např. chybový dialog při rotaci nezmizí). To bylo něco, co jsem chtěl udělat už dávno, ale protože to nebylo tak jednoduché, tak jsem to odložil. Impulz k tomu to opravdu dodělat byl první (a zatím poslední) pád, který jsem měl reportovaný na Google Play. Tohle je zároveň část, do které se muže zapojit i čtenář, a to testováním nové verze, kterou lze stáhnou na konci zápisku.

    Google Play má z pohledu vývojáře jednu velice pěknou vlastnost. Když totiž aplikace nainstalovaná přes Google Play spadne, automaticky odešle informace o pádu (verze aplikace, zařízení, stack trace) vývojáři. Zřejmě je možné, aby uživatel i vyplnil nějakou zprávu, protože je tam i kolonka „user message,“ která je ale daného reportu prázdná.

    Zpět k věci. Ten pád by zrovna v kódu řešícím dialogy. Do té doby jsem předpokládal, že kód je zcela odladěný, protože se mi nepodařilo žádným způsobem vyvolat pád, ale asi se stejně nějaká chybička vloudila. Nevýhoda starého řešení dialogů byla v tom, že obsahovala spoustu obezliček, které řešili věci jako vyvolání dialogu na pozadí, změny konfigurace (např. rotace) apod. Tak jsem se tedy vrhl na fragmenty.

    Aby to nebylo tak jednoduché, tak většina dialogů (progress dialog a chybové dialogy) je vyvolávána ze samostatného vlákna. Tady se ukazuje, jak špatné tutoriály pro android jsou, protože většina tutoriálů pro vlákna, a zejména AsyncTask, používá něco na způsob: „při startu zavolej dialog.show(), na konci dialog.dismiss().“ Zásadní problém tohoto řešení je v tom, že to funguje jen když je aplikace na popředí. Jakmile ji nějak dáme do pozadí (otevření jiné aplikace, klávesa home), tak to spadne. U fragmentů se tohle dá řešit celkem elegantně, bohužel o tom tutoriály mlčí. Místo „dialog.show()“ je potřeba používat:

    getFragmentManager().beginTransaction().add(progressDialog, "progressDialog").commitAllowingStateLoss();
    a místo „dialog.dismiss()“ pak:
    getFragmentManager().beginTransaction().remove(progressDialog).commitAllowingStateLoss();
    tj. místo používání funkcí samotného fragmentu využít FragmentManager. Důležité je také použít na konci commitAllowingStateLoss() místo obyčejného commit(). Idea je prý taková, že aplikace by neměla změnit svůj stav (tj. např. odstranit dialog), když jí uživatel nevidí. Proto commit() když aplikace není vidět vyhodí výjimku. Když ale např. dojde k chybě, měla by se uživateli zobrazit, když se do aplikace vrátí. To umožní právě commitAllowingStateLoss(), která zobrazení (případně zrušení) dialogu odloží do chvíle, kdy je aplikace vidět.

    Úplně nakonec je jedna drobná změna do samotného stahování předpovědi. Aplikace umožňuje přidat jeden další požadavek na stahování (víc není potřeba), i když už se počasí stahuje. Problém byl v tom, že když se během stahování aplikace hodila do pozadí, pak do popředí a párkrát se změnila konfigurace, mohla se ta samá předpověď stahovat dokud docházelo ke změnám konfigurace. Teď se korektně detekuje, jestli se už předpověď pro daný kraj nestahuje a v tom případě se už znovu nestahuje.

    Testování

    Rád poprosil zvídavé čtenáře o testování nové verze, která obsahuje přepsané dialogy. Z pohledu kódu se totiž jedná o asi nejvýraznější změnu, ke které došlo od uveřejnění Počasí v krajích. Nejzajímavější jsou asi změny konfigurace (rotace) během stahování, zavření aplikace během stahování a různé stavy při nedostatku paměti, protože tam nejčastěji docházelo k problémům. Tak tomu dejte co proto :-D

    Verze pro Android 2.1 a vyšší

    Verze pro Android 3.0 a vyšší

    Známé chyby

           

    Hodnocení: 100 %

            špatnédobré        

    Obrázky

    Předpověď počasí pro Android 2, obrázek 1 Předpověď počasí pro Android 2, obrázek 2

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    Josef Kufner avatar 11.10.2013 13:18 Josef Kufner | skóre: 70
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Předpověď počasí pro Android 2
    Měl by jsi zapracovat na grafické podobě celé aplikace. Je to děsně ošklivé.
    Hello world ! Segmentation fault (core dumped)
    stativ avatar 11.10.2013 13:53 stativ | skóre: 54 | blog: SlaNé roury
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Předpověď počasí pro Android 2
    Nešlo by být trochu konkrétnější? Co se týče textu, tak tam toho asi moc nevymyslím. Co se týče ikonek, tak nejsem malíř, ale zdají se mi docela OK.
    Ať sežeru elfa i s chlupama!!! ljirkovsky.wordpress.com stativ.tk
    11.10.2013 14:38 gsnak | skóre: 22 | blog: gsnak
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Předpověď počasí pro Android 2
    Příloha:
    Tango icon library (public domain) ma celkom fajn ikony pocasia, vid priloha.
    Čo Rys, to vrah!
    stativ avatar 11.10.2013 15:15 stativ | skóre: 54 | blog: SlaNé roury
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Předpověď počasí pro Android 2
    Díky, vypadají pěkně. Ale obávám se, že nejsou moc použitelné, minimálně ne bez výraznějších zásahů.

    Ikony se totiž generují za běhu a navíc v případě deště ukazují i jak moc má pršet (mimochodem, doteď jsem netušil, že občas déšt znamená z pohledu meteorologa, že zmokne více než 70 % území). Já potřebuji něco, z čeho jdou teprve ikony skládat (teď jsou to např. slunce, mrak, kapky vody, blesk).
    Ať sežeru elfa i s chlupama!!! ljirkovsky.wordpress.com stativ.tk
    Josef Kufner avatar 11.10.2013 15:11 Josef Kufner | skóre: 70
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Předpověď počasí pro Android 2
    Ikonky jsem zrovna nemyslel (i když Oxygen i Tango mají velice pěkné ikonky). Jde hlavně o grafickou podobu layoutu (rámečky, zarovnání, pozadí a tak). Samotné umístění informací je v pohodě, ale je to prostě ošklivé. Podívej se, čistě po grafické stránce, na příklad na tohle nebo tohle nebo tohle. Holo.
    Hello world ! Segmentation fault (core dumped)
    stativ avatar 11.10.2013 15:22 stativ | skóre: 54 | blog: SlaNé roury
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Předpověď počasí pro Android 2
    Koukám, ale nic lepšího mě nenapadá :-(. Většina těch aplikací zobrazuje jen grafiku s malým množství textových informací (teplota + jedno, dvě slova). Vlastně s výjimkou GMailu se mi to zdá všechno hnusně přeplácané.
    Ať sežeru elfa i s chlupama!!! ljirkovsky.wordpress.com stativ.tk
    Josef Kufner avatar 11.10.2013 15:27 Josef Kufner | skóre: 70
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Předpověď počasí pro Android 2
    Když tam nahradíš pár obrázků textem, tak to bude taky v pohodě. Podívej se ale na to okolo těch obrázků.
    Hello world ! Segmentation fault (core dumped)
    11.10.2013 18:52 geoRG77 | blog: TestTheWest
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Předpověď počasí pro Android 2
    Aspon bych neco udelal s tim odsazenim textu, hlavne na tabletu je to nalepene uplne na sidebar. Na mobilu by taky neuskodilo trochu vylepsit to obtekani textu, pripadne ho uplne zrusit. A mozna bych dal non-breaking space mezi -3 a * C (nemam na tabletu stupne, sorry :).
    http://androtab.info/
    stativ avatar 11.10.2013 19:03 stativ | skóre: 54 | blog: SlaNé roury
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Předpověď počasí pro Android 2
    Styl pro tablety by určitě chtěl trochu vyladit, ale není to prioritou. Hlavní je, aby to fungovalo. Co se týče obtékání textu, tak na tabletu to možná bude vypadat líp, ale no mobilu je to nanic, protože už je pak málo místa pro text. Obecně je problém zkoušet použitelnost v emulátoru, protože tam člověk nepřijde na věci jako níže popisovaná kombinace velikost písma - odsazení.

    Ad. nbsp: chtělo by to, aby byla už v původní předpovědi, takhle je trochu problém s tím, co všechno upravit (a jak to vůbec detekovat).
    Ať sežeru elfa i s chlupama!!! ljirkovsky.wordpress.com stativ.tk
    11.10.2013 21:04 w4rr10r
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Předpověď počasí pro Android 2
    Přesně, úplně tam chybí padding (jak se to řekne česky?).
    11.10.2013 22:18 manasekp | skóre: 29 | blog: manasekp | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Předpověď počasí pro Android 2
    vycpavka :-D
    BIOKOMP | Cas od casu se pokousim nekoho srazit k zemi abych se tam nevalel sam.
    stativ avatar 11.10.2013 18:59 stativ | skóre: 54 | blog: SlaNé roury
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Předpověď počasí pro Android 2
    Pokud jde o okraje, tak s těmi je to těžké. Jak je to použitelné na tabletu nevím, ale co se týče testování na 4″ mobilu, tak se to má tak, že když se zvětší okraje, tak to se současnou velikostí písma vypadá dost hrozně. Když se k tomu zmenší písmo, tak to vypadá super, ale po delším používání (mám otestováno na i pár dalších lidech) jsem zjistil, že se to nečte tak příjemně. To, že je takhle velikost písma doporučovaná jako defaultní má něco do sebe.
    Ať sežeru elfa i s chlupama!!! ljirkovsky.wordpress.com stativ.tk
    Bedňa avatar 12.10.2013 00:29 Bedňa | skóre: 34 | blog: Žumpa | Horňany
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Předpověď počasí pro Android 2
    Tie okraje tam musia byť, inak sa tie písmená moc lepia na okraj a vyzerá to ako bugnutá aplikácia vo Wine. Nedá sa nastaviť ten okraj v percentách? Teda ja robím tak trochu s webom a percentá je na veľa vecí nutnosť, čo display to iné rozlíšenie.
    KERNEL ULTRAS video channel >>>
    12.10.2013 03:09 kljdoiuroiwu
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Předpověď počasí pro Android 2
    Radeji ne. Vypada to docela pekne, v strohem dokumentacnim stylu. S prichuti mirneho napeti a ocekavani se to lisi od uniformni Androidovske grafiky a jako solidni bonus je, dobra citelnost. Jedine citlive dopilovani by mohlo trochu vylepsit ponekud strohe okraje strojenych predpovedi, o kterych, v souhlasu se zakladnimi pravidly deterministickeho chaosu, necekame nic vic nez pouhou rozmarnou sazku na pristiho pul dne. I kdyz pak uz to mozna pozbude glanc originalnich tahu pomyslnym stetcem nad potem skrapenou klavesnici.
    11.10.2013 17:55 backinabag | blog: backinabag
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Předpověď počasí pro Android 2
    Ten problem s otocenim obrazovky je bohuzel hodne neprijemna a zaludna vec, dost to komplikuje vsechny asynchronni operace. Pokud spustis AsyncTask, ktery ma odkaz na aktivitu, a ta aktivita se restartuje, tak mas 2 problemy: 1) asynctask ma odkaz na starou aktivitu, takze nemuze dorucit vysledek nove aktivite 2) vznikl memory leak - garbage colllector nemuze starou aktivitu odstranit dokud AsyncTask neskonci.

    Problem s listSelectorem jde na 100% nejak resit bez nutnosti 2 apk. Zkousels napriklad: http://stackoverflow.com/a/4856003/243225 ?
    stativ avatar 11.10.2013 18:55 stativ | skóre: 54 | blog: SlaNé roury
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Předpověď počasí pro Android 2
    Ten problem s otocenim obrazovky je bohuzel hodne neprijemna a zaludna vec, dost to komplikuje vsechny asynchronni operace. Pokud spustis AsyncTask, ktery ma odkaz na aktivitu, a ta aktivita se restartuje, tak mas 2 problemy: 1) asynctask ma odkaz na starou aktivitu, takze nemuze dorucit vysledek nove aktivite 2) vznikl memory leak - garbage colllector nemuze starou aktivitu odstranit dokud AsyncTask neskonci.
    Tak tak, je to hnus. A ještě horší je to ve chvíli, kdy na zařízení začne docházet paměť. Pak se totiž některé fragmenty můžou zahodit a znovuvytvořit, takže není možné je nějak přímo referencovat.
    Problem s listSelectorem jde na 100% nejak resit bez nutnosti 2 apk. Zkousels napriklad: http://stackoverflow.com/a/4856003/243225 ?
    2 APK nemám kvůli tomu listu, ale protože verze pro API 7+ používá support library, která je dost velká, zatímco 11+ jede nativně. Rozdíl ve velikosti je zhruba 500 kB vs 70 kB.
    Ať sežeru elfa i s chlupama!!! ljirkovsky.wordpress.com stativ.tk
    12.10.2013 11:09 backinabag | blog: backinabag
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Předpověď počasí pro Android 2
    Pokud vim, tak kdyz dochazi pamet, tak se killne rovnou cela aplikace.

    Kvuli 500 kB mi prijde dost zbytecny to delit na dve APK... Proguard umi osekat nepouzivany kod z knihoven, ale nevim jak velky vliv to bude mit na vyslednou velikost.
    stativ avatar 12.10.2013 12:36 stativ | skóre: 54 | blog: SlaNé roury
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Předpověď počasí pro Android 2
    Pokud vim, tak kdyz dochazi pamet, tak se killne rovnou cela aplikace.
    Přišlo mi, že je GC může fragment odstranit a pak se znovu vytvoří. Stejně to není tak podstatné. Podstatné je, že člověk musí tak jako tak používat FragmentManager, protože fragment nemusí být vždy nutně přístupný pod stejnou referencí. Nebo, pokud člověk přistupuje k fragmentu z jiného fragmentu získávat reference v onCreate(). Vlastně je to ten samý problém jako s aktivitami, akorát přesunutý trochu jinam.
    Kvuli 500 kB mi prijde dost zbytecny to delit na dve APK... Proguard umi osekat nepouzivany kod z knihoven, ale nevim jak velky vliv to bude mit na vyslednou velikost.
    To je po použití ProGuard. Každopádně nevidím smysl v tom používat Support Library pro něco, co už v systému je.
    Ať sežeru elfa i s chlupama!!! ljirkovsky.wordpress.com stativ.tk
    12.10.2013 14:23 backinabag | blog: backinabag
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Předpověď počasí pro Android 2
    Pokud je fragment v aktivite, tak na nej ma ta aktivita referenci, takze GC ho nemuze odstranit. Nechapu co myslis tim ze nemusi byt pristupny pod stejnou referenci - pokud myslis normalni Java referenci na objekt, tak ta je platna porad, nemuze se stat ze se sama vynuluje nebo tak neco.

    Pri otoceni obrazovky se aktualni aktivita vcetne fragmentu ukonci. Ukonceni v podstate znamena to, ze se na ne zavola par metod jako onDestroy() a ze android odstrani interni reference na ne. GC je pak muze odstranit, ale jenom pokud na ne nemas referenci treba z AsyncTasku. Pak se vytvori nova aktivita, ktera se pokusi obnovit stav te ukoncene.
    stativ avatar 11.10.2013 19:12 stativ | skóre: 54 | blog: SlaNé roury
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Předpověď počasí pro Android 2
    Ad. ta odpověď ze SO: vyzkouším, ale myslím, že jsem něco podobného zkoušel.
    Ať sežeru elfa i s chlupama!!! ljirkovsky.wordpress.com stativ.tk
    Rezza avatar 11.10.2013 22:52 Rezza | skóre: 25 | blog: rezza | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Předpověď počasí pro Android 2
    Na Q10 to jede, jen se nezobrazuji ikonky :).
    Marián Kyral avatar 11.10.2013 23:28 Marián Kyral | skóre: 29 | blog: Sem_Tam | Frýdek-Místek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Předpověď počasí pro Android 2
    A zapnul jsi je? Ve výchozí konfiguraci jsou vypnuté.
    stativ avatar 11.10.2013 23:37 stativ | skóre: 54 | blog: SlaNé roury
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Předpověď počasí pro Android 2
    Díky! Ikonky se musí explicitně zapnout (tlačítko menu -> ikony počasí), protože ještě nejsou tak dokonale otestované a hlavně nepodporují všechny možné fenomény (teď je tam v zásadě jen oblačnost a déšť).
    Ať sežeru elfa i s chlupama!!! ljirkovsky.wordpress.com stativ.tk
    Rezza avatar 12.10.2013 10:27 Rezza | skóre: 25 | blog: rezza | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Předpověď počasí pro Android 2
    Aha, tak i ty jedou. Jediny problem na BB10 je v kodovani nazvu aplikace v launcheru. Zkousena verze pro starsi Android, jeste zkusim novejsi na 10.2 (tam uz je ctverkovy Android). Slo by to pak hodit do App Worldu - i kdyz nativni verze by byla lepsi.
    12.10.2013 10:53 kotrcka | skóre: 23 | blog: Onééé 2 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Předpověď počasí pro Android 2
    landscape varianta je OK, portrait ma velmi nacapkany text dolava a mensie ikonky ako predtym. ale funguje, to je pre mna podstatne.

    800x480 na 7"
    Keďže tu účet nejde zrušiť, zmenil som si heslo na random a "zabudol ho".
    stativ avatar 12.10.2013 12:39 stativ | skóre: 54 | blog: SlaNé roury
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Předpověď počasí pro Android 2
    Díky, zkusím ještě něco vymyslet s tím paddingem pro tablety. Menší velikost ikonek mě trochu překvapuje, protože na ty jsem ani nešáh'
    Ať sežeru elfa i s chlupama!!! ljirkovsky.wordpress.com stativ.tk
    12.10.2013 14:26 Anbot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Předpověď počasí pro Android 2
    Ten workaround na Android 3.x neni ani moc potreba.
    stativ avatar 12.10.2013 15:23 stativ | skóre: 54 | blog: SlaNé roury
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Předpověď počasí pro Android 2
    Workaround je pro Android 2.x, 3.0 a výš jsou v pohodě. A čtvrtina instalací je docela dost.
    Ať sežeru elfa i s chlupama!!! ljirkovsky.wordpress.com stativ.tk

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.