abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 17:33 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 1.48.0 sady nástrojů pro správu síťových připojení NetworkManager. Novinkám se v příspěvku na blogu NetworkManageru věnuje Fernando F. Mancera. Mimo jiné se v nastavení místo mac-address-blacklist nově používá mac-address-denylist.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    dnes 17:11 | Komunita

    Před 25 lety, 31. května 1999, započal vývoj grafického editoru Krita (Wikipedie). Tenkrát ještě pod názvem KImageShop a později pod názvem Krayon.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    dnes 12:55 | Nová verze

    Farid Abdelnour se v příspěvku na blogu rozepsal o novinkám v nejnovější verzi 24.05.0 editoru videa Kdenlive (Wikipedie). Ke stažení brzy také na Flathubu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 11:22 | Zajímavý článek

    David Revoy, autor mj. komiksu Pepper&Carrot, se rozepsal o své aktuální grafické pracovní stanici: Debian 12 Bookworm, okenní systém X11, KDE Plasma 5.27, …

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 22:44 | Nová verze

    Wayland (Wikipedie) byl vydán ve verzi 1.23.0. Z novinek lze vypíchnout podporu OpenBSD.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 21:22 | Zajímavý článek

    Craig Loewen na blogu Microsoftu představil novinky ve Windows Subsystému pro Linux (WSL). Vypíchnout lze GUI aplikaci pro nastavování WSL nebo správu WSL z Dev Home.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 12:44 | Pozvánky

    V sobotu 1. června lze navštívit Maker Faire Ostrava, festival plný workshopů, interaktivních činností a především nadšených a zvídavých lidí.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 12:22 | Nová verze

    Webový server Caddy (Wikipedie) s celou řadou zajímavých vlastností byl vydán ve verzi 2.8 (𝕏). Přehled novinek na GitHubu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 12
    29.5. 22:11 | Nová verze

    Byla vydána verze 3.0 (@, 𝕏) svobodného softwaru HAProxy (The Reliable, High Performance TCP/HTTP Load Balancer; Wikipedie) řešícího vysokou dostupnost, vyvažování zátěže a reverzní proxy. Detailní přehled novinek v příspěvku na blogu společnosti HAProxy Technologies.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 7
    29.5. 21:11 | IT novinky

    Společnost Framework Computer představila novou vylepšenou verzi svého modulárního notebooku Framework Laptop 13 s Intel Core Ultra Series 1, displej s lepším rozlišením a novou webovou kameru. Přímo do Česka jej zatím koupit nelze.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    Podle hypotézy Mrtvý Internet mj. tvoří většinu online interakcí boti.
     (90%)
     (3%)
     (4%)
     (4%)
    Celkem 1033 hlasů
     Komentářů: 17, poslední dnes 15:31
    Rozcestník

    Miniblog k Humble Mobile Bundle

    26.3.2013 23:36 | Přečteno: 1261× | Recenze | poslední úprava: 27.3.2013 00:25

    Možná jste si již všimli, že vyšlo nové Humble Mobile Bundle, tentokrát pouze pro Android. Neváhal jsem, koupil jsem, a už i trochu hrál. Nabízím svůj první rychlý pohled na některé hry.

    Ze seznamu her mne zaujali tři - Plants vs. Zombies, The Room a Anomaly: Korea. Hraji na tabletu Samsung Galaxy Note 10.1.

    Plants vs. Zombies

    Tato hra byla pomyslným háčkem na mě, neboť jsem ji chtěl hrát už dlouho a tablet mám převážně na hraní :) Jedná se o podobný princip jako Tower Defense strategie - stavíte statické obranné jednotky (květinky), které mají za úkol zničit nepřátele (zombíky) předtím, než dojdou na konec své trasy (z ulice k vám do baráku). Hra láká trailerem se zombíky na zimním bobu a pár obrázky brutální zombie řežby jemnými květinkami.

    Můj názor

    Potenciální problém u mne nastal s kompatibilitou - podle Google Play to nefunguje na mém tabletu (podle požadavků to skoro vypadá, že by hra neměla nefungovat na žádném tabletu), ale mě to funguje out-of-the-box a bez problémů. Po spuštění hra zaujala především zajímavou a originální grafikou (zombie s cedulí s obrázkem mozku je jen začátek; ostatní grafika je vidět i v traileru), a k tomu s odpovídající hudbou a zvuky (BRAINZZZ). Pokud bych měl přeci jen něco vytknout, tak je to zatím lehká obtížnost (což se snad s dalšími úrovněmi zlepší). Na první pohled jsou tedy rozhodně moje očekávání splněna, originalita čiší z každé úrovně a já se jen těším na další a další.

    The Room

    Adventury mi nikdy nešly. Ale myšlenka být v jedné místnosti s trezorem, do kterého se mám dostat, obklopen tajemnou hudbou a tajemnými dopisy, uchvátila i mne. A zmínil jsem, že nemáte jen pohled z jednoho úhlu, ale můžete se kolem záhadného trezoru pohybovat jak se vám zrovna chce? Něco, co se na Androidu zatím tak často nevidí?

    Můj názor

    Tuto hru musím vyzdvihnout kvůli atmosféře - tajemství všude kolem mě, a rozhodně ne jednoduché luštění, co mám vlastně dělat. Pocit objevování se přímo nabízí a spolkne vás tak, že ztratíte pojem o čase. Začnete si všímat každého detailu, trochu jako když máte OCD. Na druhou stranu kreativitou a zkoušením se člověk učí, a v tomto je hra zmáknutá na jedničku; možností co dělat není málo, neboť manipulace s předměty může sice vyvolat nějakou akci, která však v daný moment nemusí nic změnit, ale taky může :). Zároveň míst, kde je možné nějakou akci udělat, je celkem hodně. Tápání však u mne zatím nepřešlo do stavu trhání vlasů, hlasitých nadávek ani k odinstalování aplikace, a to především díky velmi dobře udělaným vodítkům - pro každý moment ve hře je několik úrovní vodítek (od "tohle vypadá zajímavě" až po "musím to udělat takto"), které se vám po určité době zobrazí (pokud kliknete na tlačítko otazníku), což znamená, že pokud tápete moc dlouho, tak vás to nakopne správným směrem. (Zde jen podotknu, že pokud vodítku nerozumíte, tak jste v kelu a je čas vytáhnout slovník.) Hra je rozhodně zajímavá, vypadá to na další hodiny vlamování se do trezorů (virtuálních), a snad se ještě více sžiji s ovládáním, které mi občas dělá problém (především vysvětlování tabletu, že se chci oddálit).

    Anomaly: Korea

    Strategie na tabletu! Hurá! Se zajímavou grafikou - znovu hurá! I tak by se dala hra popsat. Grafika je opravdu první věc, která zaujme, stejně jako vlastní nápad: řídíte cestu vojenského konvoje městem (můžete vybrat několik cest) obsazeného útočícími roboty. To by působilo trochu jako Tower Defense; na druhou stranu tato strategie je velmi real-time - můžete měnit pozici vozidel (aby to s nejvíce životem bylo vepředu) a můžete (dokonce většinou i musíte) pomáhat vašemu konvoji krátkodobými vylepšeními. Tedy žádná hra do autobusu, neboť by nepozornost mohla způsobit, že by vám mohl konvoj vybouchnout (a to přece Američanům nemůžeme udělat :)). Zatím jsem víc nehrál, ale hra působí, že může být na dlouhé zimní večery při kompilaci Gentoo - je to první hra z těchto tří, kde si člověk na začátku vybírá obtížnost, takže i po dohrání bude možnost dále hrát.

    Závěr

    Velmi příjemně mne překvapila jedna věc - propracovanost her. A myslím tím nejenom vizuální stránku - hudba, dabing, zvuky z těchto her dělají zážitek pro všechny vaše smysly (i když žvýkání tabletu asi nejlepší nápad nebude). Zároveň se člověk do těchto her ponoří velmi rychle - všechny mají tutoriál, který vás provede prvními kroky a intuitivně vám ukáže, co dělat. Tato propracovanost dělá z těchto her kousky, které jsou dotažené do konce, a které nezklamou v prvních minutách nějakou nepříjemnou vlastností (jak tomu bohužel občas u software bývá). Takže bundle koupit, tablet či telefon do nabíječky, sluchátka na uši a hrát! :)

           

    Hodnocení: 100 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    Bedňa avatar 26.3.2013 23:55 Bedňa | skóre: 34 | blog: Žumpa | Horňany
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miniblog k Humble Mobile Bundle
    Contre Jour vyzerá dosť dobre.
    KERNEL ULTRAS video channel >>>
    27.3.2013 09:29 Duff
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miniblog k Humble Mobile Bundle
    Já čumím. Pop Cap vlastněný EA a zapojit se do takovéto akce.
    27.3.2013 15:45 knizmi | skóre: 27 | blog: Blog | Kosmonosy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miniblog k Humble Mobile Bundle

    Tak PvZ je snad povinnost pro každého, kdo má rád Tower defense hry. Velice vtipné a originální, jen škoda, že po smrti Michaela Jacksona změnili vzhled toho tancujícího zombíka :-)

    Obtížnost hlavní hry roste jen pomalu a v podstatě není problém ji celou projít bez opakování jediné úrovně. Mnohem obtížnější jsou další módy jako třeba survival mode, ale ty jsou, pokud si vzpomínám, jen na PC verzi.

    Jinak taky docela koukám (resp. spíš čumim), že se do Humble Bundle zapojili i EA.

    Bedňa avatar 27.3.2013 17:23 Bedňa | skóre: 34 | blog: Žumpa | Horňany
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miniblog k Humble Mobile Bundle
    škoda, že po smrti Michaela Jacksona změnili vzhled toho tancujícího zombíka :-)
    Justin Bieber?
    KERNEL ULTRAS video channel >>>
    28.3.2013 11:33 Honz
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miniblog k Humble Mobile Bundle
    škoda, že po smrti Michaela Jacksona změnili vzhled toho tancujícího zombíka :-)
    Justin Bieber?

    UŽ JE PO SMRTI?! (Oddech...)
    27.3.2013 20:12 ::: | skóre: 14 | blog: e_lama
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miniblog k Humble Mobile Bundle
    Skoda ze je to jenom pro android. Zadny zarizeni s nim nemam a i kdybych mel tak se s hrama nebudu placat na pidi displeji...

    btw. tomuhle rikas "mini" blog ? :-)

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.