abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    31.5. 23:55 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 24.05 linuxové distribuce NixOS (Wikipedie). Její kódové označení je Uakari. Podrobný přehled novinek v poznámkách k vydání. O balíčky se v NixOS stará správce balíčků Nix.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    31.5. 17:33 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 1.48.0 sady nástrojů pro správu síťových připojení NetworkManager. Novinkám se v příspěvku na blogu NetworkManageru věnuje Fernando F. Mancera. Mimo jiné se v nastavení místo mac-address-blacklist nově používá mac-address-denylist.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 15
    31.5. 17:11 | Komunita

    Před 25 lety, 31. května 1999, započal vývoj grafického editoru Krita (Wikipedie). Tenkrát ještě pod názvem KImageShop a později pod názvem Krayon.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    31.5. 12:55 | Nová verze

    Farid Abdelnour se v příspěvku na blogu rozepsal o novinkám v nejnovější verzi 24.05.0 editoru videa Kdenlive (Wikipedie). Ke stažení brzy také na Flathubu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    31.5. 11:22 | Zajímavý článek

    David Revoy, autor mj. komiksu Pepper&Carrot, se rozepsal o své aktuální grafické pracovní stanici: Debian 12 Bookworm, okenní systém X11, KDE Plasma 5.27, …

    Ladislav Hagara | Komentářů: 9
    30.5. 22:44 | Nová verze

    Wayland (Wikipedie) byl vydán ve verzi 1.23.0. Z novinek lze vypíchnout podporu OpenBSD.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    30.5. 21:22 | Zajímavý článek

    Craig Loewen na blogu Microsoftu představil novinky ve Windows Subsystému pro Linux (WSL). Vypíchnout lze GUI aplikaci pro nastavování WSL nebo správu WSL z Dev Home.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    30.5. 12:44 | Pozvánky

    V sobotu 1. června lze navštívit Maker Faire Ostrava, festival plný workshopů, interaktivních činností a především nadšených a zvídavých lidí.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    30.5. 12:22 | Nová verze

    Webový server Caddy (Wikipedie) s celou řadou zajímavých vlastností byl vydán ve verzi 2.8 (𝕏). Přehled novinek na GitHubu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 17
    29.5. 22:11 | Nová verze

    Byla vydána verze 3.0 (@, 𝕏) svobodného softwaru HAProxy (The Reliable, High Performance TCP/HTTP Load Balancer; Wikipedie) řešícího vysokou dostupnost, vyvažování zátěže a reverzní proxy. Detailní přehled novinek v příspěvku na blogu společnosti HAProxy Technologies.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 7
    Rozcestník

    Steam a poslední aktualizace

    4.11.2008 21:54 | Přečteno: 1635× | Stěžování si | poslední úprava: 4.11.2008 21:55

    Tak přeci jsem si našel čas. Je právě 14:12, máme Zpracování vědeckých informací (honosný název pro výuku účtování v programu WinFAS) a já jsem se rozhodl, že si postěžuji na fakt, který mě trápí už několik dní.

    Před nějakou dobou jsem nabootoval PC, rozhodl jsem se pro trénink CSka, a protože mi Steamové CS 1.6 v Linuxu zatím nefunguje, nabootoval jsem Windows XP. Ten můj je zatím celkem čistý, ale o tom tenhle blogpost není :-) Spustil jsem Steam, zadal jméno a heslo, přihlásil se a počkal, než se Steam aktualizuje. Mezitím jsem si na tomtéž PC spustil Non-steam HL Dedicated Server - to proto, že Steamové CS 1.6 neumí boty, a na hraní s lidmi jsem se moc necítil.

    A jdeme na to. Spustil jsem Counter-Strike 1.6 (ten Steamový), otevírám konzoli a píšu "connect localhost". Chvilku šrotuje, začne načítat a vtom se objeví chybová hláška, něco jako "Server má protokol verze X (tuším že 37), Váš klient používá protokol X+1 (logicky tuším 38 :-D). Pokud věříte, že server má starou verzi, kontaktujte administratora (email nezadán).

    To mě zarazilo. Nejprve mě napadlo, proč to není zpětně kompatibilní? Zkusil jsem nějaké non-steam servery, na kterých jsem hrával, přece jenom moje před několika lety stažené nonsteam CSko asi nebude co do patchů nejnovější. Ale ani na těch si to neškrtlo.

    Vložil jsem svoji naději alespoň do Steam serverů. Z těch, které znám, se ten den nechytl žádný. To mě dožralo a tak jsem začal hledat na googlu. To brzo, co? :-D Dozvěděl jsem se, že nonsteam patch na tento nový protokol ještě neexistuje, většina steam serverů ještě neupdatovala a že prý v novém protokolu dokonce nefungují ani stará dema (nahrané záznamy hry). To jsem hned zkusil, samozřejmě opravdu nejdou. To mě naštvalo asi nejvíce (protože jsem plánoval s pomocí jednoho programu - který funguje jen se steamem - udělat CS frag movie).

    Za několik dní (tuším tuto neděli) mě jeden z bývalých klanových spoluhráčů (klan se rozpadl, takže teď spolu jen trénujeme, abychom ho mohli založit znovu) vytáhl na jeden německý server. Němci hrají celkem hodně dobře, ale to neznamená, že bych si neškrtl (i přesto, že jsem lama :-D, jsem měl celkem slušné skóre). Hrál jsem tak hoďku a půl, pak jsem musel jít pracovat. Ale to jsem odběhl od druhého tématu - bug. Malý, ale hnusný.

    Téměř po každém kole se totiž zasekne SHIFT tak, že bez ohledu na stav caps-locku píše vždy velká písmena a když začne toto kolo, tak hráč jde pomalu. Pokud stisknu SHIFT, odsekne se. Ale štve mě to. Jsem zvyklý po začátku kola nakoupit a ihned běžet, takhle jsem o pár vteřin pozadu.

    A tak stále přemýšlím - jak já k tomu přijdu (a další minimálně stovky čechů), abychom za naše peníze dostali aplikaci s otravným a naprosto evidentním bugem (údajně se projevuje u všech vlastníků Steamu, které znám) a abychom byli omezeni na servery, které Steam milostivě povolí? Říkejte si co chcete o non-steamu, jistě, je to ukradené, jistě, snižuje to Valve zisk - ale fakt je, že co do kvality hráčů jsou na tom non-steamy průměrně mnohem lépe. A kdyby nic jiného, tak alespoň ať fungují dema.

    Takže v důsledku mě Valve donutili zanechat (snad jen dočasně) používání Steam CSka a začít používat to non-steamové. Jen mě mrzí to, že jim to může být jedno, protože moje peníze už mají...

    EDIT: Nekoukejte na čas, už jsem to v hodině nestihl publikovat, tak jsem dopsání posledních dvou odstavců a korekci nechal na večer :-D

           

    Hodnocení: 44 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    4.11.2008 22:18 iin
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Steam a poslední aktualizace
    Boti samozrejme idú aj v steamovom HLDS, stačí trochu zagoogliť.
    tsLnox avatar 5.11.2008 07:06 tsLnox | skóre: 31 | blog: Blog jednoho ukecaného Gentoolemana | Žďár nad Sázavou
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Steam a poslední aktualizace
    mno, nejlepší by byli stejně přímo v CSku samotném... Aspoň bych nespouštěl víc programů, než je nutné...
    5.11.2008 07:37 Pitel
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Steam a poslední aktualizace

    Steam mi ve Wine beha jak drak (Ubuntu 8.04.1, Wine 1.1.7), problem s Shiftem se neprojevuje. Na servery doporucuju B-side nebo e-Sports.sk.

    Ale s klanem mam ted taky problem, pac jsem tam jediny co ma Steam. Nemel jsem problem zaplatit 300 (nebo 10 $) za hru, u ktere jsem stravil spoustu srandy na zakladni i stredni skole a i ted na vysoke me stale bavi.

    tsLnox avatar 5.11.2008 18:33 tsLnox | skóre: 31 | blog: Blog jednoho ukecaného Gentoolemana | Žďár nad Sázavou
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Steam a poslední aktualizace
    Jaký máš stroj? To bych celkem rád věděl... Můj Sempron 1.6GHz s 512MB RAM (DDR2) a integrovanou GeForce
    00:0d.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation GeForce 6150SE nForce 430(rev a2)
    
    to nějak moc nezvládá... :(

    V novém wine jsem to zatím nezkoušel, tuším že v 1.1.5/6 mi sice Steam najel v klidku, ale u Counter-Strike to jen napsalo tu hlášku "Připravuji spuštění" nebo tak něco, já to nečtu :-D A pak ta hláška zmizela, CS nenajelo, v procesech hl.exe nebylo, steam jel dál a do konzole to nevypsalo ani ťuk (při normálním WINEDEBUGU - tj. nijak jsem ho neměnil)
    rADOn avatar 5.11.2008 10:55 rADOn | skóre: 44 | blog: bloK | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Steam a poslední aktualizace
    No vida. Ja si myslel ze jsem jedinej silenec kdyz odmitam pouzivat steam, a ono uz to zacina dochazet i fandum :-)
    "2^24 comments ought to be enough for anyone" -- CmdrTaco
    tsLnox avatar 5.11.2008 18:34 tsLnox | skóre: 31 | blog: Blog jednoho ukecaného Gentoolemana | Žďár nad Sázavou
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Steam a poslední aktualizace
    A proč odmítáš ty? :-)

    Já mám steam rád, jenom mě štve tenhle update. Jak jsem tak na to koukal, tak odstraňuje třeba něco jako možnost "silent runu"... O tom jsem ani já ani kámoš v životě neslyšeli...
    5.11.2008 14:35 Neexistující uživatel
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Steam a poslední aktualizace
    Mě to funguje v pohodě, naopak jsem rád, že i na takhle starou hru stále vychází updaty...

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.