abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 16:44 | Nová verze

    Byl vydán Mozilla Firefox 127.0. Přehled novinek v poznámkách k vydání, poznámkách k vydání pro firmy a na stránce věnované vývojářům. Řešeny jsou rovněž bezpečnostní chyby. Nový Firefox 127 je již k dispozici také na Flathubu a Snapcraftu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 15:11 | Nová verze

    Byla vydána (𝕏) nová verze 9.5 z Debianu vycházející linuxové distribuce DietPi pro (nejenom) jednodeskové počítače. Přehled novinek v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 11:44 | IT novinky

    Společnost Raspberry Pi dnes vstoupila na Londýnskou burzu jako Raspberry Pi Holdings plc (investor).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 01:22 | IT novinky

    Do 17. června do 19:00 běží na Steamu přehlídka nadcházejících her Festival Steam Next | červen 2024 doplněná demoverzemi, přenosy a dalšími aktivitami. Demoverze lze hrát zdarma.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 22:33 | IT novinky

    Apple na své vývojářské konferenci WWDC24 (Worldwide Developers Conference, keynote) představil řadu novinek: svou umělou inteligenci pojmenovanou jednoduše Apple Intelligence, iOS 18, visionOS 2, macOS Sequoia, iPadOS 18, watchOS 11, …

    Ladislav Hagara | Komentářů: 8
    včera 21:44 | Nová verze

    Vyšla nová verze XMPP (Jabber) klienta Gajim, která přidává podporu reakcí pomocí emoji (XEP-0444: Message Reactions) a citace zpráv (XEP-0461: Message Replies). Přehled dalších vylepšení je k dispozici na oficiálních stránkách.

    sonicpp | Komentářů: 1
    včera 15:00 | Nová verze

    Po po téměř roce vývoje od vydání verze 5.38 byla vydána nová stabilní verze 5.40 programovacího jazyka Perl (Wikipedie). Do vývoje se zapojilo 75 vývojářů. Změněno bylo přibližně 160 tisíc řádků v 1 500 souborech. Přehled novinek a změn v podrobném seznamu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 7
    včera 12:00 | Zajímavý článek

    Uroš Popović popisuje, jak si nastavit Linux na desce jako Raspberry Pi Zero, aby je šlo používat jako USB „flešku“.

    Fluttershy, yay! | Komentářů: 1
    včera 08:44 | Zajímavý software

    Andreas Kling oznámil, že jelikož už se nevěnuje nezávislému operačnímu systému SerenityOS, ale výhradně jeho webovému prohlížeči Ladybird, přičemž vyvíjí primárně na Linuxu, SerenityOS opustí a Ladybird bude nově samostatný projekt (nový web, repozitář na GitHubu).

    Fluttershy, yay! | Komentářů: 2
    včera 02:22 | Nová verze

    Po dvou měsících vývoje byla vydána nová verze 0.13.0 programovacího jazyka Zig (GitHub, Wikipedie). Přispělo 73 vývojářů. Přehled novinek v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    Rozcestník

    Kdy se konečně postavíme za naše české romy

    21.8.2009 20:36 | Přečteno: 2441× | poslední úprava: 21.8.2009 21:41

    Když jsem v tomto týdnu viděl malou Natálku, ležící v Ostravské nemocnici, popálenou na 80% těla, brečel jsem. Nezapomenu na ty krásné velké oči, které koukaly na maminku, jako by se snažily jí něco říct...

    Naše společnost byla k romům dlouhodobě negativně naladěná. Jiná mentalita a vystrčení na okraj společnosti vede u tohoto etnika k bloudění začarovaném kruhu. I já mám k Romům rezervovaný vztah, tedy abych byl přesný pouze k Olachům (kdo zná, tak ví).

    Né každý Rom je ovšem Olachem. A určitě né každý Olach je mafián. Nikdy jsem nad svým postojem k romům nezamýšlel. Ale to se teď změnilo. Je smutné, že k takovému poznání muselo vést zmrzačení malého děvčátka. Co jsme to vůbec za lidi, když tohle dopustíme?

    Dnes odešli od soudu s trestem dva Romové, kteří verbálně uráželi členku ultapravicového uskupení, která spolu s dalšími nácky pochodovala sídlištěm obývaným Romy. Za tuto činnost byli odsouzeni k trestu obecně prospěšných prací, s hrozbou vězení. Snad dvě desítky Nácků, kteří se při té samé přílžitosti poprali s policií a podpálili několik policejních aut se podle české justice naopak dopustilo pouze přestupku a nikdo vlastně nebude potrestán. Tohle je ten náš spravedlivý stát? To je výsměch spravedlnosti. Je mi z toho smutno! Když se česká veřejnost neumí náckům rezolutně postavit, když česká justice volí k náckům takto bezzubý přístup, zbývá už jen projevit se každý sám za sebe. Jestli se někdy u nás ve městě objeví to tupé stádo vygumovaných ultrapravicových násilníků, postavím se do první řady proti nim. I kdyby v té řadě stáli už jenom Romové. Je mi jedno jestli jsem Rom, nebo Čech. Jsem především člověk. A už nikdy nechci plakat nad dalším zmrzačeným dítětem.

    ...

    "Nejdříve si přišli pro komunisty a já mlčel, protože jsem nebyl komunista.Potom si přišli pro židy a já mlčel, protože jsem nebyl žid.Potom si přišli pro odboráře a já mlčel, protože jsem nebyl odborář.Potom si přišli pro katolíky a já mlčel, protože jsem byl protestant.Potom si přišli pro mě a nezbyl nikdo, kdo by se mě zastal." - Martin Niemöller        

    Hodnocení: 48 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    Dent avatar 21.8.2009 20:49 Dent | skóre: 21 | blog: Standovo | České Budějovice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    Možná ve chvíli, kdy se nepřizpůsobivá menšina začne chovat jako součást druhu homo sapiens.
    21.8.2009 20:52 freshmouse
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy

    > Co jsme to vůbec za lidi, když tohle dopustíme?

    Co je tohle za sračku? Jak my? To si jako i já mám něco vyčítat? A proč? Co jsem udělal? Co jsem udělal špatně?

    Ano, ten útok je velmi, velmi hnusný zločin, který se jen kreténovi může líbit.

    Ale proč za těma "krásnýma očima Natálky" někdo není schopen nebo ochoten vidět i jiné věci: například to, že její otec se vyhýbal vězení, že "jejich dům" vlastně nebyl tak úplně jejich atd.?

    Natálka je snad nějaký Spasitel, který svým utrpením vykoupil všechny cikánské hříchy, nebo jak to je?

    Ne.

    Natálky mi je sice moc líto, ale nic to nemění na jiných skutečnostech.

    21.8.2009 21:21 Good_one | blog: qwertz
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy

    Možná že to, že jsi nic neudělal.

    "V Německu si (fašisté) nejdříve přišli pro komunisty a já mlčel, protože jsem nebyl komunista.Potom si přišli pro židy a já mlčel, protože jsem nebyl žid.Potom si přišli pro odboráře a já mlčel, protože jsem nebyl odborář.Potom si přišli pro katolíky a já mlčel, protože jsem byl protestant.Potom si přišli pro mě a nezbyl nikdo, kdo by se mě zastal."  - Martin Niemöller

    21.8.2009 21:31 freshmouse
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy

    No jo, měl jsem ten útok vytušit a na útočníky tam předem číhat, viď...

    21.8.2009 21:33 Good_one | blog: qwertz
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy

    očividně máš problémy se čtením. další diskuze je zbytečná.

    22.8.2009 07:00
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    skrytý komentář Náš administrátor shledal tento komentář závadným.

    Trestní zákon (140/1961 Sb.). Konkrétně:

    § 165
    Schvalování trestného činu
    (1) Kdo veřejně schvaluje trestný čin nebo kdo veřejně vychvaluje pro trestný čin jeho pachatele, bude potrestán odnětím svobody až na jeden rok. (...)

    § 198
    Hanobení národa, etnické skupiny, rasy a přesvědčení
    (1) Kdo veřejně hanobí a) některý národ, jeho jazyk, některou etnickou skupinu nebo rasu, nebo b) skupinu obyvatelů republiky pro jejich politické přesvědčení, vyznání nebo proto, že jsou bez vyznání, bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta. (...)

    § 198a
    Podněcování k nenávisti vůči skupině osob nebo k omezování jejich práv a svobod
    (1) Kdo veřejně podněcuje k nenávisti k některému národu, etnické skupině, rase, náboženství, třídě nebo jiné skupině osob nebo k omezování práv a svobod jejich příslušníků, bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta. (...)

    Zobrazit komentář
    22.8.2009 07:04 ja
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy

    A mimochodom - ty si len dalsi kokot, ktory z okna svojho 10 milionoveho bytu bude rozdavat rozumy. Chod byvat to zapadnutej dedinky, kde je tak cca 50% ciganov a potom bliakaj o tych chudatkach. Mam najradsej takych prijebanych aktivistov ako si ty - ziveho cigana to skoro ani nevidelo, ale bude nas poucat ako sa k tym chudatkam mame spravat.

    the.max avatar 22.8.2009 09:14 the.max | skóre: 46 | blog: Smetiště
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    naprosty souhlas. Cigani by meli pochopit, ze krome prav, maji i povinnosti.
    KERNEL ULTRAS Fan Team || Sabaton - nejlepší učitel dějepisu || Gentoo - dokud nás systemd nerozdělí.
    22.8.2009 19:52 jozefmak
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy

    Pocuj, vyskytujes sa niekedy v oblasti BA ? Velmi rad by som sa stretol s takym zakomplexovanym chujom. Na taky exemplar, ako ty, som uz davno nenatrafil.

    22.8.2009 20:25 ja
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy

    Nie - vyskytujem sa v oblasti KE a ja zasa naopak sa nerad stretavam s imbecilmi - takze sorry - ale bohuzial ja zasa na takych exemplarnych debilov ako si ty narazam skoro kazdy den - pretoze je ich na slovensku okolo 40% (ale silne pochybujem, ze pochopis odkial mam to cislo).

    22.8.2009 20:47 jozefmak
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy

    S imbecilmi sa nerad stretavam ani ja, tam je to jasne. Na vychode je tych exemplarnych debilov podstatne viac ako 40% (to mozeme povazovat za udaj platny pre cele Slovensko) - moj osobny odhad je tak okolo 60-70% (hoc volebne vysledky za obvod Kosice su len o cosi vyssie ako 40% v prospech exemplarnych debilov, ale predsa len, 2006 je davno). A ak narazim na kokota tvojho formatu, tak mam pocit, ze pre ten vychod by sa malo ist az k 90%.

    22.8.2009 21:01 ja
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy

    No co uz - dalsi geroj BLAAAAVAK - ale na to sme si uz zvykli, ze slovenska republika konci niekde za trencinom a zvysok je haved - ale snaz sa dalej (aj ked ti je to naprd, lebo primitiv s IQ hojdacieho konika ako ty - a to este urazam toho konika - ma vyprovokovat nemoze) - ale mozno raz z toho vyrasties - MOZNO

    22.8.2009 21:09 jozefmak
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy

    Vidim, ze BA vs zvysok Slovenska zabera spolahlivo. Uprimne ma to tesi, najma kvoli tomu, ze zjavne ta to vyprovokovalo k reakcii. To je v pohode, pre primitiva je kazdy primitiv.

    22.8.2009 21:20 ja
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy

    Ale noooo - pusinka - len pokracuj - teba to tesi - ja sa huronsky smejem - len makaj rychlo - lebo o chvilu sa ti zacina novy rocnik specialnej zakladnej (dufam, ze uz konecne ten druhy rocnik dokoncis) - apropo - netes sa zas az tak velmi - ty si ma nevyprovokoval - ja som CHCEL odpovedat - s primitivmy ako som ja a ty je totizto bohovska zabava. :-D

    Salamek avatar 24.8.2009 01:38 Salamek | skóre: 22 | blog: salamovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    souhlasím s tebou, polovinu života jsem prožil v cigánské čtvrti... když jsem se tam přistěhoval bylo mi 7? -byli to pro mě další lidi akorád trošku tmavší nebral jsem je moc rozdílně ale v průběhu času co nám vykradli barák(3x z toho jednou si nakráčeli do otevřenejch dveří když jsme byli na zahradě!),jednou nám ukradli popelnici (aby ji mohli dát do zběru) ,úrodu ze zahrady jsme neměli skoro žádnou (v noci nám sežrali všechny jahody,hrášek,švestky-každoročně), ve 13 mě zmlátili a okradli (o to nic co jsem měl) dva 19-20 let cigáni,v 15 kdy všichni bílí v mym věku^ s nimi měli válku po mě šly dvě rodiny(rodina=50 osob) s MAČETOU jen pro to že jsem v celku slušně vyprovodil menší hlouček nenažranců z naší zahrady ...
    každodenní terror , do školy jsem pak chodil s teleskopem v kapse , pro mě to byla válečná zóna kde nepřítel mohl všechno a my nic ...
    Za život jsem potkal (až moc osobně) stovky cigánů , ale pouze jeden (ze střední) byl opravdu člověk (možná lepší než já)
    1 normální cigán (člověk) z 300 je pro mě přijatelná ztráta , vůbec by mi netrhalo žíly kdyby byli vyhubeni ...
    Skutečně nemám v plánu zničit Microsoft. Bude to jen zcela neúmyslný vedlejší efekt.
    24.8.2009 02:25 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    1 normální cigán (člověk) z 300 je pro mě přijatelná ztráta , vůbec by mi netrhalo žíly kdyby byli vyhubeni ...
    Pro tebe asi jo, ale pro něj [toho jednoho člověka]? Představ si sám sebe v jeho situaci... By mě zajímalo z jakýho důvodu bys ho vyhubil.
    Salamek avatar 24.8.2009 02:35 Salamek | skóre: 22 | blog: salamovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    já osobně bych ho nehubil, snažil bych se ho při případné čistce dokonce zachránit , v jeho situaci bych v tom případě opravdu nechtěl být , nemůže za to že ho jeho barva kůže spojuje s těmi čunaty ... ale myslím že by mu nic nehrozilo bydlí s rodinou pěkně daleko od chlívů kde bydlí 30 cigánů v jedný místnosti , bral bych to spíše poměrově : hodíme bombu na území kde je 299 po zuby ozbrojených teroristů a je tu šance že při tom zemře jeden civilista - přijatelná ztráta
    Skutečně nemám v plánu zničit Microsoft. Bude to jen zcela neúmyslný vedlejší efekt.
    24.8.2009 21:06 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    Čistka? Pokud zabiješ cigána, budeš vrah. Je jedno, jak špatný ten člověk byl, stejně budeš vrah. A pokud zabiješ 300 lidí, budeš masový vrah. A jakkoli ti lidé budou špatní, stejně se z toho vytvoří nebezpečný precedenc a při příští "čistce" budou kritéria o něco nižší, chopí-li se toho ti správní lidé, no a zachvíli jsme v nacizmu atd.

    Jsi se svým názorem jednak nebezpečný, druhak nelidský, ale hlavně hloupý, protože tím, že ty lidi povraždíš se automaticky snížíš na jejich násilnickou úroveň. A násilí plodí jen další násilí.
    22.8.2009 18:00 ja
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy

    Ja som vedel, ze to niekto z adminov vymaze a vedel som aj presne kto (chod sa s nimi pomojkat robko ked ich tak milujes - ved potom nie je co riesit - chudinky utlacane).

    22.8.2009 22:53 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    Ja som vedel, ze to niekto z adminov vymaze a vedel som aj presne kto
    No vidíš, mohl sis ušetřit práci, dobytku. Btw, není to vymazané - jen skryté.
    22.8.2009 23:59 ja
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy

    Hmmmm - pusinka - chod si radsej zatrtkat s dajakym peknym cigankom - to ti ide evidentne najlepsie ;-)

    23.8.2009 00:13 ja
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy

    A ja viem - som vrchol primitiva s ktorym sa neoplati bavit sa, na nic lepsie sa nezmozem a vobec - mozem sa ist zahrabat pod zem. No nic - aj tak sa nemozem zbavit dojmu, ze z prevadzkovatelov abclinuxu sa tu stala nejaka kasta (minimalne) polobohov ktory su najlepsi, najkrajsi, maju jediny spravny nazor, ... No tak sa uz idem zahrabat - sklanam sa pred tebou ooooo nas najvyssi robko. A len tak mimochodom - ked ti raz ti utlacani bezmocni chudacikovia len tak mimochodom znasilnia sestru - ci pardoooooooon - len nevedomky vyuziju sluzby tej kurvicky ktora si pred nimi sama roztrhala saty aby sa mohli rychlejsie odbavit a pri tom si len tak cirov nahodou sama tak buchala hlavu o zem az dostala tazky otraz mozku - tak sa ozvi. A keby ta to vobec niekedy v tej tvojej prijebanej obmedzenej skurvenej gebuli zaujimalo - tak moju sestru a moju rodinu to trapi dodnes - a nielen preto, ze sa stalo to co sa stalo ale preto, ze tie vyjebane kurvy dostali jeden LEN PODMIENKU a druhy 2 ROKY a po roku bol za "dobre spravanie" von. Takze ked toto ty obmedzenec sprosty raz zazijes - tak verim tomu, ze mi opat raz povies, ze som psychopat, ale ver tomu, ze zacnes opakovat to iste co ja - mrtvy cigan, dobry cigan!

    24.8.2009 00:11 freshmouse
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy

    Tvé sestry je mi moc líto. :-( Ani si to neumím představit, jaké to pro ni musí být. :-(

    Bohužel nejste jediná rodina, která utrpěla pokus o takto výrazné multikulturní obohacení jednou zcela nejmenovanou pakáží. Jeden člověk se o (naštěstí neúspěšném) pokusu rozepsal zde.

    Ten text by si měli přečíst i (a možná především) ti, kteří nechápou, jak se z člověka stane ten takzvaný "rasista".

    Přes to všechno jedna zcela nejmenovaná skupina dostane minimálně 400 milionů korun -- asi taky za "dobré správanie". :-(

    24.8.2009 00:32 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    Achjo, definice rasismu je velice jednoduchá, přesto si ji obě strany rádi přiohýbají.
    Autor toho odkazovanýho článku se podle mě vyjádřil rasisticky v téhle větě:
    Poté, co jsem byl nucen sdílet nějakou dobu obydlí s Korejci, Japonci a Číňanem, začínám litovat, že naši imperialističtí přátelé měli v pětačtyřicátém ty bomby jen dvě.
    Na základě zkušenosti s asi 0.0000000000prd% ze všech Korejců, Japonců a Číňánů by vyhlazoval národy. Hezké.
    24.8.2009 19:41 freshmouse
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy

    A to tě nenapadlo, že to je třeba nadsázka?

    24.8.2009 20:51 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    No pak je to rasisitkcá nadsázka, ale klidně si ještě chvíli hrajme se slovy...
    Salamek avatar 24.8.2009 01:46 Salamek | skóre: 22 | blog: salamovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    Dalo by se to označit za rasistické a nevhodné, ale má pravdu , skus si bydlet několik let ve čtvrti kde je 300 cigánů, hned změníš názor...
    Já nejsem rasista, Prostě jen k smrti nenávidím Cigány , jsou jako komáři, až na to že nemají přirozené nepřátele, rychle se množí,rychle a účinně decimují původní obyvatelstvo,a když ti vletí do bytu tak je nesmíš rozmajznout o zeď , nebo jakkoliv jinak ukončit jejich program jo a ještě sem zapoměl, musíš je živit ze svých peněz
    Skutečně nemám v plánu zničit Microsoft. Bude to jen zcela neúmyslný vedlejší efekt.
    22.8.2009 18:05 ja
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy

    A mimochodom - tie paragrafy si mozes akurat tak strcit do riti - s tazkostami by si mi mozno keby sekery z neba padali prisil ten prvy (165) a aj to by sa skoncilo na sude stylom - no, no, no, nabuduce to uz neurobte - ale zvysne, ... tie by ti vyvratil aj studen tretieho rocnika pravnickej fakulty - no co uz - bol by z teba dobry politik - a mozno aj cigan (ved medzi nimi zasa az taky rozdiel nieje).

    22.8.2009 20:02 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    Uvědom si laskavě, že jestliže je přístup uživatele Good_one příliš pozitivistický či naivní, tak tvůj je přesně to samé (a řek by, že i horší) akorát vynásobené mínus jednou.

    Co oba z vás potřebujete, je střízlivý postoj. A hlavně nesoudit lidi jenom na základě barvy pleti.
    Ty odsuzuješ cikány na základě toho co jsi vyděl ve slovenských slumech a já se ti nedivím, ale uvědom si, že stejně hrozně i hůř se chovali/chovají i bílí lidé, akorát ty zrovna žiješ v oblasti, kde bílí jsou ok a cikáni špatní.

    To, že se chovaní špatně ale není způsobeno jejich bravou pleti, proto podle ní neodsuzuj lidi.
    Pokud řekneš, že zloději jsou rakovina společnosti, je to ok. (a o cikánech v tvé oblasti to zřejmě platí). Pokud řekneš, že vrahové jsou rakovina společnosti, budeš mít taky pravdu - mnohdy i tohle o cikánech platí, ale o bílích taky ne.
    Když ale řekneš, že černí jsou rakovina společnosti, znamená to hodit všechny černé do jednoho pytle a to jen proto, že jsi líný rozlišova lidi podle skutků - rozlišovat podle barvy pleti je mnohem pohodlnější, to jo, ale není to pravné, jakkoli máš pro to dobré důvody.

    I kdyby milion cikánů byli hajzlové a jeden jediný slušný člověk, bude tvoje tvrzení stále nespravedlivé - vůči tomuto jednomu člověku.
    22.8.2009 20:04 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    eh, v zápalu psaní jsem tam nasekal chyby tak prosím ignorovat...
    22.8.2009 20:44 ja
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy

    A hlavně nesoudit lidi jenom na základě barvy pleti. Ty odsuzuješ cikány na základě toho co jsi vyděl ve slovenských slumech a já se ti nedivím, ale uvědom si, že stejně hrozně i hůř se chovali/chovají i bílí lidé, akorát ty zrovna žiješ v oblasti, kde bílí jsou ok a cikáni špatní.

    Ano - uznavam - napisal som to trochu ostro a "nepoctivo" - ale ty sa nauc citat - citujem sam seba:

    ... pre mna za mna nech je clovek aj zeleny, modry, fialovy, ruzovy - ak sa sprava ako CLOVEK ...
    ... mam v praci jedneho kolegu cigana (ano - on sam si stale so smiechom hovori, ze je cigan a nie rom) a povedal by som, ze je to jeden z okruhu mojich najlepsich priatelov - lebo je CLOVEK ... a ja za to naozaj nemozem, ze takychto normalnych je tak mozno (aj to uz asi prehanam) 1% ...
    ... A mimochodom - existuje aj spustu bielych ktory si zasluzia to iste, lebo su minimalne taky isty ako ty cigani ...

    Takze este raz - slusny CIGAN neexistuje - existuje jedine slusny CLOVEK nech ma akukolvek farbu pleti (maximalne tak v pripade urcitej potreby ked uz musim ked patri k takemu etniku k akemu patri tak ho nazvem rom). A spinavy hajzel ktory vie len robit deti, okradat poctivych ludi, bit starcekov, vrazdit kvoly 5€, ... je pre mna spinavy cigan a kludne moze byt aj biely ako vapno - proste je to spinavy cigan - a pre mna je to len fraza - len slovo - kludne ho mozem nazyvat hatatitla - ale hold smola - uz som si zvykol na to, ze je cigan a este raz - sorry, ale ja fakt nemozem za to, ze 99% prislusnikov romskeho etnika sa sprava tak aby som ho nazval spinavy smradlavy cigan a takisto tvrdim - ano existuje aj spuuuuusta bielych (ktorych je verim tomu, ze este viac ako linuxovej, mac a 4% mensiny dokopy) ktory su pre mna takisto len spinavy smradlavy cigani. Takze - ja nehadzem vsetkych do jedneho vreca - lebo v tom vreci mam len jednu kastu - jeden druh - jeden spolocny menovatel - cigan - parazit spolocnosti!!!

    P.S.: ja som ich v tych slovenskych slumoch nielenze videl (co spusta tiezaktivistov ich ani len nevidela), ale zazil som ich svinsva na vlastnej kozi - a tomu ver, ze v tom mestecku kde som vyrastal (vzhladom na to, ze sa tam fakt poznal kazdy s kazdym) nebol ani JEDEN JEDINY pocernejsej pleti ktory by nebol ciganom - tam ich bolo rovnych 100% a este aj dost velka partia bielych. Takze pre vsetkych imbecilov - ktory si myslia naopak o mne, ze som imbecil - prestahujte sa aspon na mesiac do takejto stvrte a potom bliakajte - samozrejme za predpokladu ak este budete mat s cim...

    22.8.2009 21:03 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    Ok, dobře dobře, já jsem si myslel, že pod pojmem "cigán" myslíš róma, takže to sorry, asi by to chtělo přístě nějak předem zdůraznit nebo něco aby nedošlo k omylům...
    22.8.2009 20:57 ja
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy

    A aby som uviedol vsetky veci na korektnu mieru - neviem, ze co bola ta natalina rodina zac - neviem, ze ci to boli slusny ludia - nepoznam tu kauzu - ale ak to vazne boli slusny ludia tak sa vazne ospravedlnujem za svoje vyroky proti nej a je mi to tym padom luto - ale ked to boli cigani - tak to vsetko plati - nieje mi to luto, nech bola akokolvek mlada - tak ci tak by z nej vyrastla len spinava ciganka. A preto neznasam nackov - lebo ty su fakt schopny rozlisovat jedine podla farby pleti a nie podla toho ci dotycny je slusny clovek alebo nie - a je zaujimave, ze ta dalsia - dost velka banda bielych ciganov im nevadi - takze este raz - mne nevadi cierny, biely, zlty, cerveny, ... - mne nevadi, cech, clovak, poliak, madar, afganistanec, vietnamec, cinan, ... - mne nevadi katolik, protestant, islamista, budhista, neveriaci, ... - MNE VADIA SPINAVY HAJZLY, CIGANSKY, PRIZIVNICKY, TERORISTICKY, ...

    22.8.2009 21:43 kolemjdoucí
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy

    Natalcin fotr byl mistni parazit co si "vypujcoval "benzin z cizich aut a skladoval ho doma. Proto ten barak (ci spise ruina oficialne neobydlena a neobyvatelna, patrici nejakym Nemcum a ti cigosi tam bydleli nacerno) tak rychle horel. V dobe utoku se ten fotr uspesne vyhybal nastupu vykonu trestu.

    22.8.2009 21:47
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    skrytý komentář Náš administrátor shledal tento komentář závadným.

    Viz výše.

    Zobrazit komentář
    23.8.2009 20:21 Leoš Literák | skóre: 74 | blog: LL | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy

    Kde se hodlas upalit?

    Zakladatel tohoto portálu. Twitter, LinkedIn, blog, StackOverflow
    23.8.2009 22:24 ja
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy

    Hmmmm - dalsi vtipny admin - ale to uz viem - hold smola - kasta superdokonalych - volajako ti ten uspech abicka lezie na mozok ... a vobec - seriem na to - ved ked ta raz nejaky chudacik "oholi" britvov za to, ze mu nechces dat cigo, tak pochopis (ale uz bude mozno neskoro).

    23.8.2009 23:56 Leoš Literák | skóre: 74 | blog: LL | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy

    Podle mne jsi zruda, kdyz vyzyvas k upaleni lidi (viz sbirka na benzin).

    Zakladatel tohoto portálu. Twitter, LinkedIn, blog, StackOverflow
    Salamek avatar 24.8.2009 01:49 Salamek | skóre: 22 | blog: salamovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    upálení je svinstvo, to bych neudělal ani největšímu nepříteli...
    Skutečně nemám v plánu zničit Microsoft. Bude to jen zcela neúmyslný vedlejší efekt.
    24.8.2009 14:16
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    skrytý komentář Náš administrátor shledal tento komentář závadným.

    Rasismus

    Zobrazit komentář
    24.8.2009 17:31 Leoš Literák | skóre: 74 | blog: LL | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy

    Jojo, to je klasicky syndrom. Odepru skupine, kterou nemam rad, lidska prava a pak nemam spatne svedomi, kdyz jim provedu neco spatneho. Prece cikani, cernosi, zidi, homosexualove, tovarnici, komunisti, slovaci, muzi, zeny .. nejsou lidi, takze jim ublizovat je ok.

    Zakladatel tohoto portálu. Twitter, LinkedIn, blog, StackOverflow
    24.8.2009 19:45 ja
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy

    Ja neviem, ze ci ti robko stoji na vedeni alebo co, ale toto uz fakt asi nema zmysel vysvetlovat. Tak skusim este raz a naposledy - ja nemam absolutne (a ked hovorim absolutne, tak myslim absolutne) nic proti !romom!, cernochom, zidom, homosexualom, tovarnikom, no - o komunistoch by sa dalo dost tvrdo debatovat, !cechom!, muzom, zenam - ja len neznasam smradlavych ciganom - aj je mi uplne ukradnute, ze ci ten cigan je cierny, biely, modry, zeleny, heterosexual, homosexual, bisexual, asexual, .......... stale zostane len a len spinavym smradlavym ciganom - a to nie kvoly mne - ale kvoly nemu samemo!

    24.8.2009 21:00 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    Já ti říkal, ať příště ten pojem "cigán" v tom smyslu jaký užíváš nějak předem objasníš, aby nedocházelo k těmhle nedorozuměním. Lidi fakt nevím co myslíš pod pojmem "cigán" a myslí si, že tím myslíš Rómy, a já se nedivím. Je to matoucí.

    Stejně s tebou ale nesouglasím - i cigán je člověk. Špatný, možná hodně špatný, ale člověk. Tečka.
    Marek Bernát avatar 24.8.2009 21:26 Marek Bernát | skóre: 17 | blog: Arcadia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy

    Biologicky to samozrejme je človek a v tomto ohľade sa v ničom nelíši od všetkných ostatných, ale IMHO viac než čokoľvek iné definuje človeka myslenie, výchova, kultúrnosť, tolerancia a rešpekt k ostatným a podobné vlastnosti a týchto sa holt väčšine cigánov zúfalo nedostáva, takže výsledný efekt je, že by mnohí ľudia radšej žili v blízkosti divých zvierat než cigánov. To je určite na zamyslenie v otázke ľudskosti.

    physics.stackexchange.com -- Q&A stránky o fyzike v štýle StackOverflow.
    25.8.2009 01:49 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    myslenie, výchova, kultúrnosť, tolerancia a rešpekt k ostatným a podobné vlastnosti a týchto sa holt väčšine cigánov zúfalo nedostáva

    Pořád se jim jich dostává v podstatně větší míře než anonymovi schovávajícímu se za nick "ja". Pokud tedy ty své nenávistné výkřiky myslí vážně a nejde jen o provokaci.

    Marek Bernát avatar 25.8.2009 10:07 Marek Bernát | skóre: 17 | blog: Arcadia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy

    To je možno pravda, na druhej strane ak mu zabili/znásilnini niekoho blízkeho (čo je podložené len komentárom, ale môžeme tomu veriť rovnako ako zvyšku jeho komentárov), tak sa mu veľmi nečudujem. Reči o rovnosti sú síce pekné, ale obvykle pochádzajú od ľudí, ktorí nemajú s problémom žiadne skúsenosti. Čím nechcem povedať, že jeho správanie schvaľujem, len, že mu čiastočne rozumiem. Holt nie každý je dalajláma, aby s úsmevom na tvári sledoval, ako mu vraždia rodinu.

    physics.stackexchange.com -- Q&A stránky o fyzike v štýle StackOverflow.
    25.8.2009 14:06 Leoš Literák | skóre: 74 | blog: LL | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy

    Pak je pochopitelne, kdyz si zahraje na soudce lynche a pachatelum se pomsti. Jestlize ale chce povrazdit vsechny jedince stejneho etnika (vcetne mimin), jedna se o hnusnou bestii. A to si myslim o kazdem, kdo s nim souhlasi.

    Zakladatel tohoto portálu. Twitter, LinkedIn, blog, StackOverflow
    Marek Bernát avatar 25.8.2009 14:24 Marek Bernát | skóre: 17 | blog: Arcadia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy

    To si myslím samozrejme tiež.

    physics.stackexchange.com -- Q&A stránky o fyzike v štýle StackOverflow.
    25.8.2009 16:32 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    Jemu nešlo o etnikum. Přečti si jeho definici slova "cigán" - nejde o etnikum, ale v podstatě o špatné/nekulturní lidi, zločince apod., tedy ja::cigán může být i běloch (což často tak skutečně je).
    25.8.2009 16:38 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    Biologicky to samozrejme je človek a v tomto ohľade sa v ničom nelíši od všetkných ostatných, ale IMHO viac než čokoľvek iné definuje človeka myslenie, výchova, kultúrnosť, tolerancia a rešpekt k ostatným a podobné vlastnosti a týchto sa holt väčšine cigánov zúfalo nedostáva
    To ano, ale stále jsou to lidi jednak biologicky a jednak i potenciálně dobří lidé. Zní to hodně naivně - to naprosto uznávám. Uznávám i, že v praxi k úspěšné nápravě v 99/ případů nedojde, nicméně ta možnost tu je. Možná jsem ovlivněn křesťanstvím :-D, ale je to tak...
    25.8.2009 16:55 Leoš Literák | skóre: 74 | blog: LL | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy

    Vzpominas na handrkovani Lota s Jehovou o poctu spravedlivych v Sodome? Tohle mistni nackove nepochopi. (disclaimer: tim nemyslim ctenare obecne, jen ty, kteri se projevuji jako nackove, napriklad 'ja').

    Zakladatel tohoto portálu. Twitter, LinkedIn, blog, StackOverflow
    21.8.2009 22:37 Martin | skóre: 10 | blog: Nádraží Perdido
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    Tady snad někdo zavírá před tou náckovskou špínou oči?
    22.8.2009 09:11 Good_one
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy

    Obávám se, že minimálně dokud nehořelo malé dítě tak ano.

    the.max avatar 22.8.2009 09:15 the.max | skóre: 46 | blog: Smetiště
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    ne, tady se radeji kazdy diva jinam, protoze kdyz s tim stat/vlada s timto etnikem nechce nic delat, jsme radi, ze se najde nekdo, kdo s tim neco delat chce!
    KERNEL ULTRAS Fan Team || Sabaton - nejlepší učitel dějepisu || Gentoo - dokud nás systemd nerozdělí.
    22.8.2009 22:59 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    tady se radeji kazdy diva jinam, protoze kdyz s tim stat/vlada s timto etnikem nechce nic delat, jsme radi, ze se najde nekdo, kdo s tim neco delat chce!
    Mluv za sebe.
    23.8.2009 03:17 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    Ehm... budeme hlasovat?
    Quando omni flunkus moritati
    Salamek avatar 24.8.2009 01:50 Salamek | skóre: 22 | blog: salamovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    ano!
    Skutečně nemám v plánu zničit Microsoft. Bude to jen zcela neúmyslný vedlejší efekt.
    24.8.2009 17:31 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    Myslíš, že by s tím souhlasil _každý_?
    28.8.2009 19:17 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    Nějaký důvod, proč bych si to měl myslet?
    Quando omni flunkus moritati
    Salamek avatar 24.8.2009 01:53 Salamek | skóre: 22 | blog: salamovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    škoda že už nebydlíme v našem starém baráku, bych s tebou udělal výměnný pobyt na 2 měsíce, za týden by jsi chtěl zpět, jediné co by ti zbylo by byly trenky a pravděpodobně by jsi nešel po svých (za předpokladu že nejsi chlap jak hora s rukama jak já nohy, to by si na tebe možná nefrcli ) :-D
    Skutečně nemám v plánu zničit Microsoft. Bude to jen zcela neúmyslný vedlejší efekt.
    24.8.2009 17:31 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    Což ovšem neříká nic o tom, na co jsem reagoval:
    jsme radi, ze se najde nekdo, kdo s tim neco delat chce!
    Nikde jsem nepsal, že má někdo být spokojený. Ale tvrdím, že je špatně omlouvat činy nácků.
    xsubway avatar 21.8.2009 22:36 xsubway | skóre: 13 | blog: litera_scripta_manet
    Rozbalit Rozbalit vše spasitel?

    NE!

    Natálka je nevinné dítě, a jestli to nechápeš, pak máš co dohánět.

    ps: snad to pochopíš, až budeš mít vlastní ... :-|

    21.8.2009 22:40 freshmouse
    Rozbalit Rozbalit vše Re: spasitel?

    Eh? Mohl bys to nějak rozvést, nebo tu reakci zařadit pod jiný příspěvek, pokud je pod mým omylem?

    xsubway avatar 21.8.2009 23:48 xsubway | skóre: 13 | blog: litera_scripta_manet
    Rozbalit Rozbalit vše Re: spasitel?

    omlouvám se, patří to jinam, z té "diskuze" jsem měl - zcela zřejmě - zatměno, ještě jednou: promiň ;-)

    the.max avatar 22.8.2009 09:16 the.max | skóre: 46 | blog: Smetiště
    Rozbalit Rozbalit vše Re: spasitel?
    Cigan je mimo zakon uz od narozeni, protoze oz jen to, ze se narodil, je jeho nejvetsi trestny cin.
    KERNEL ULTRAS Fan Team || Sabaton - nejlepší učitel dějepisu || Gentoo - dokud nás systemd nerozdělí.
    robotics avatar 22.8.2009 13:36 robotics | skóre: 29 | blog: o_vsem_moznem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: spasitel?

    Ty pičo, nejseš Sládek? :-D Já už myslel že je mrvej.

    the.max avatar 22.8.2009 20:25 the.max | skóre: 46 | blog: Smetiště
    Rozbalit Rozbalit vše Re: spasitel?
    Ty čuráku, nejsem.
    KERNEL ULTRAS Fan Team || Sabaton - nejlepší učitel dějepisu || Gentoo - dokud nás systemd nerozdělí.
    22.8.2009 20:06 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: spasitel?
    Tohle je doufám špatný vtip...
    the.max avatar 22.8.2009 20:26 the.max | skóre: 46 | blog: Smetiště
    Rozbalit Rozbalit vše Re: spasitel?
    bohuzel, je to jen zbozne prani p. Sladka, ktere nebylo vyslyseno.
    KERNEL ULTRAS Fan Team || Sabaton - nejlepší učitel dějepisu || Gentoo - dokud nás systemd nerozdělí.
    22.8.2009 20:15 jozefmak
    Rozbalit Rozbalit vše Re: spasitel?

    Vsetci obyvatelia z Usti nad Labem su uz od narodenia mimo zakon, pretoze to, ze byvaju v takom meste, je ich najvacsi trestny cin.

    Moze byt ?

    the.max avatar 22.8.2009 20:27 the.max | skóre: 46 | blog: Smetiště
    Rozbalit Rozbalit vše Re: spasitel?
    pro me za me,je mi to sumak, ale nevim co ti na to reknou ostatni obyvatele majoritni skupiny obyvatel.
    KERNEL ULTRAS Fan Team || Sabaton - nejlepší učitel dějepisu || Gentoo - dokud nás systemd nerozdělí.
    JiK avatar 21.8.2009 20:56 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    21.8.2009 21:05 pasmen | skóre: 45 | blog: glob | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    Zrovna tyhle mrdky rozštípat měl. Tuhle krávu bych taky poslal do prdele, kdyby mi před barákem dělala tohle.
    21.8.2009 21:17 Good_one | blog: qwertz
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy

    zajímavá je bilance.

    Romové - verbální napadání - soud, stovky hodin prospěšných prací, hrozba 200 hodin odnětí svobody

    Náckové - desítka zmlácených policistů, několik vypálených aut - řešeno jako přestupky.

    21.8.2009 21:50 pasmen | skóre: 45 | blog: glob | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    Jo, přesně tohle mě taky napadlo. Jako by se těch dementních nácků báli. Což teda chápu, jsou to sice vymaštěnci, ale chlapi jak hora (dost často). Hmm, tohle možná zní jako obhajoba všeho cikánstva. Osobně bych je poslal do řiti všechny, ale v tomhle konkrétním případě musím cítit s menšinou. Dokonce bych chápal osobní mstu (krvavou).
    22.8.2009 09:40 CEST
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy

    Hehe, tak ma napadlo reseni z Last Man Standing :) Willis proti sobe postval dva gangy v jednom mestecku a ty se navzajem vystrilely:) Samozrejme Willis pak zustal:) Neslo by tohle aplikaovat? Krome romu a nacku by se to pak mozna dalo pouzit i na ODS a KSCSSD:) Ale tam by ten figl asi nevysel, kdyz mezi sebou delaji porad nejaky koalice:)

    23.8.2009 16:01 Spike | skóre: 30 | blog: Communicator | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    Dva gangy v jednom městečku, kde jsem to jen… Aha!. Předpokládám ale, že je ten námět ještě starší. ;)
    23.8.2009 20:14 kolemjdoucí
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy

    Tento film jsem videl, paradni kousek. Kurosawa je pan reziser.

    Marek Bernát avatar 23.8.2009 21:01 Marek Bernát | skóre: 17 | blog: Arcadia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy

    Dík za dobrý tip na večer, akurát som rozmýšľal, ktorého Kurosawu si pozriem :-)

    physics.stackexchange.com -- Q&A stránky o fyzike v štýle StackOverflow.
    23.8.2009 21:04 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    Taky dík za tip. Dnes večer už jsem na programování moc uondanej, takže tohle příjde vhod ;-)
    21.8.2009 22:40 Martin | skóre: 10 | blog: Nádraží Perdido
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    Tohle taky moc nechápu. Někdy mi fakt přijde, že se policajti nácků bojí. Nerozumím tomu, všichni měli sedět za katrem, natvrdo. Někdy dnešnímu systému "práva" nerozumím. :-(
    22.8.2009 01:51 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    Někdy mi fakt přijde, že se policajti nácků bojí.

    Ono to může být ještě horší: je docela dobře možné, že nemalá část policistů s nimi sympatizuje. Při jedněch z prvních polistopadových voleb, tuším 1992, se dělal i průzkum, jak volili lidé v závislosti na povolání. Mezi policisty a příslušníky ozbrojených složek měli tehdy Sládkovci asi 25 procent… Samozřejmě už je to dost dlouho, ale nepřekvapilo by mne, kdyby tento jev přetrval; lidem, kteří se dají k policii, by mohly ve větší míře imponovat strany a hnutí, jejichž cílem je "zavést pořádek".

    22.8.2009 09:19 JS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy

    Samozrejme, ze s nimi sympatizuji. Akorat se nam to jako spolecnosti vymsti, asi jako se Americanum vzdycky vymstilo podporovat teroristy proti "rude hrozbe". Zkratka "ucel sveti prostredky" se spolecnosti vzdycky vymsti.

    22.8.2009 09:50 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    Pravá příčina toho, že policisté často nemají rádi Romy a sympatizují s krajní pravicí, je někde jinde. Policisté se totiž denně setkávají s pachateli trestné činnosti a dalšími problémovými lidmi. A když vidí, že podíl Romů mezi těmito ksindly je několinásobně vyšší, než by odpovídalo jejich podílu v celé populaci, tak se jejich postojům nelze divit.
    drc avatar 23.8.2009 09:21 drc | skóre: 5
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy

    To je jenom kousek pravdy. IMHO je mnohem dulezitejsi, ze maji jakousi ideu poradku (napriklad techno a vietnamci ne-e), kterou prosazuji jak uznaji za vhodne -- takovy stat ve state. A o tom, ze nase Policie ma zalibu v donucovacich prostredcich asi nikdo nepochybuje.

    Napriklad celkem pravidelne je k videni hlidkujici policista, ktery je oblecen jako by prave odesel z URNy -- pomáhá a chrání v cerne kombineze a nabite takticke veste.

    No krome toho na jare(?) policie jen tak z hecu v Brne umlatila vietnamce + rada dalsich excesu a obvineni.

    23.8.2009 10:50 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    No krome toho na jare(?) policie jen tak z hecu v Brne umlatila vietnamce + rada dalsich excesu a obvineni.
    To je jako když řekneš, že všichni cikáni kradou. Policie nikoho neumlátila, když už, tak to udělal policajt

    A ten zbytek, hlavně tu část o idee pořádku, by možná bylo dobré nějak doložit
    Quando omni flunkus moritati
    23.8.2009 11:53 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    Policie nikoho neumlátila, když už, tak to udělal policajt.

    Pokud to udělal ve svém volném čase a v civilu, udělal to policajt. Pokud to udělal ve službě a v uniformě, udělala to policie.

    Marek Bernát avatar 23.8.2009 11:58 Marek Bernát | skóre: 17 | blog: Arcadia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy

    Tým, že sa niekto zamestná u polície, tak stráca identitu a schopnosť konať vlastné rozhodnutia? Som nevedel, že už tu máme borgov :-)

    physics.stackexchange.com -- Q&A stránky o fyzike v štýle StackOverflow.
    drc avatar 23.8.2009 12:22 drc | skóre: 5
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy

    Byli 3  byli ve vykonu sluzby + doprovazeno snahou vse ututlat => neprijde mi to jako zcela nahodne selhani jednotlivce. Ale ono kdyz se to spravne uchopi tak je vsechno vlastne pouhe selhani jednotlivce -- selhal ten kdo je do policie nabral (nekdo kdo zmlati cloveka tak, ze umre, je jiste osoba pevneho moralniho profilu, ktera ma dobre psychologicke testy), selhal jejich velitel (nevsiml si narustu brutality svych sverencu nebo ji neresil -- normalni clovek obvykle timto zpusobem jen tak najednou nekoho nezabije),... Sami jednotlivci -- Policie jako organizace za nic nemuze! Respektive nas slusne, kteri s ni diky bohu nemame co do cineni (== je nam to fuk), ochranila pred dalsim divnym zlutym imigrantem -- beztak to byl fetak.

    Idea poradku -- nerikam, ze to tak je, protoze prumerna delka vlasu u sboru je X milimetru. Je to moje presvedceni, ze to tak bude -- coz jsem take jasne uvedl. (Pro ilustraci se podivej na zasahy Policie namirene proti neromskym narusitelum poradku -- napriklad czechtek nebo jak se to jmenuje.)

    23.8.2009 14:53 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    (Pro ilustraci se podivej na zasahy Policie namirene proti neromskym narusitelum poradku -- napriklad czechtek nebo jak se to jmenuje.)
    Pro jinou ilustraci si najdi záběry toho, jak Policie zasahovala proti anarchistům během zasedání měnového fondu v Praze. To byla pro změnu profesionální práce.
    Quando omni flunkus moritati
    drc avatar 23.8.2009 15:12 drc | skóre: 5
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy

    Uz si to moc nepamatuju, ale jak dopadla ta obvineni, ze po "profesionalni praci" v ulicich se chovali ponekud "neprofesionalne" na sluzebnach?

    23.8.2009 21:38 Ondrej 'SanTiago' Zajicek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy

    Co si vzpominam, tak se nasly nejake vyrazene kusy zubu na sluzebnach, ale nepodarilo se prokazat, ktery konkretni policista to spachal, takze se vse odlozilo.

    24.8.2009 08:25 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    Wow, to je opravdu hrůza. Dobytci, co po policajtech házeli šutry, stříleli z kuše a všeobecně rozmlátili na co přišli, přišli o pár zubů. Fakt mi jich líto nejni.
    Quando omni flunkus moritati
    drc avatar 24.8.2009 09:03 drc | skóre: 5
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy

    Jenze nektere veci se proste nesmi tolerovat. Ano, vzdy se bude stavat, ze policiste ujede, ale system to nesmi tolerovat. Navic takovehle komentare muzes mit dokud se te to netyka a hranice mezi dobytkem na ulici a policejni sikanou je IMHO uzsi nez si mnoho lidi pripousti.

    23.8.2009 12:40 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    Já si o PČR nic dobrého nemyslím. Do užitečné a profesionální organizace mají sakra daleko a blbců je mezi nimi stále dost. Nic to nemění na faktu, že Romové mají špatnou pověst a že tuto špatnou pověst si vybudovali oni sami svým každodenním chováním.
    Pokud jde o umláceného Vietnamce v Brně, tak případ stále není uzavřen a podle všeho Vietnamec byl pod vlivem drog a kladl odpor. Takže bych nemluvil o hecu.
    Pavel Stárek avatar 22.8.2009 18:57 Pavel Stárek | skóre: 44 | blog: Tady bloguju já :-) | Kolín
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    Nějak jsem si toho nevšiml, mně spíš připadá, že se policisti bojí našich milovaných spoluobčanů jak ukazuje video (YouTube) z Litvínovského Janova (zhruba na 15 vteřině). Protože jak jinak si lze vysvětlit, že po slovech spoluobčana "ty k***o česká" přítomní policisté proti tomuto nezasáhli?
    Kdo chce, hledá způsob; kdo nechce, hledá důvod.
    23.8.2009 16:05 Spike | skóre: 30 | blog: Communicator | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    Proč by měli zasahovat? Policie není od toho, aby zbila každého, kdo si pustí hubu na špacír. Použití síly by mělo být až poslední možností, ne se nechat vyprovokovat při první nadávce.
    23.8.2009 16:20 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    Říkal bys to samé, kdyby tam Čech řval hesla typu "Cikáni do plynu" nebo "Sieg Heil"?
    23.8.2009 17:58 Spike | skóre: 30 | blog: Communicator | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    Ano. Myslím, že není v zájmu polici rozpoutat tam hromadnou bitku.
    Pavel Stárek avatar 23.8.2009 18:15 Pavel Stárek | skóre: 44 | blog: Tady bloguju já :-) | Kolín
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    Proč? Protože dle zákona 273/2008 Sb. (o Policii České republiky):

    § 2

    Policie slouží veřejnosti. Jejím úkolem je chránit bezpečnost osob a majetku a veřejný pořádek, předcházet trestné činnosti, plnit úkoly podle trestního řádu a další úkoly na úseku vnitřního pořádku a bezpečnosti svěřené jí zákony, přímo použitelnými předpisy Evropských společenství nebo mezinárodními smlouvami, které jsou součástí právního řádu (dále jen „mezinárodní smlouva“).

    a

    §10

    (1) V případě ohrožení nebo porušení vnitřního pořádku a bezpečnosti, jehož odstranění spadá do úkolů policie, je policista ve službě nebo zaměstnanec policie v pracovní době povinen provést úkon v rámci své pravomoci (dále jen „úkon“) nebo přijmout jiné opatření, aby ohrožení nebo porušení odstranil.

    Z čehož plyne, že je to jaksi jejich povinost. Nikdo nechce aby někoho mlátil.
    Kdo chce, hledá způsob; kdo nechce, hledá důvod.
    Marek Bernát avatar 23.8.2009 18:21 Marek Bernát | skóre: 17 | blog: Arcadia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy

    A akými presne prostriedkami môžu "predchádzať trestnej činnosti"? Už som párkrát videl na vlastné oči, že zbili nevinných ľudí, ale že to majú zo zákona ako prevenciu, tak to som netušil :-(

    physics.stackexchange.com -- Q&A stránky o fyzike v štýle StackOverflow.
    23.8.2009 18:32 Spike | skóre: 30 | blog: Communicator | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    Asi by sis měl uvědomit, že v případě střetu takových davů jde především o předejití fyzické konfrontaci. Kdyby se do nich pustili, zbytečně by oslabovali svoji pozici.

    A ne, skutečně není jejich povinností zavírat každého, kdo něco huláká.
    23.8.2009 18:38 Spike | skóre: 30 | blog: Communicator | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    No dobře, v případě zrovna těchto policistů ve videu výše nebylo zrovna už moc co oslabovat. Spíš než podplacení to byli bezmocní ňoumové, kteří jen doufali, že se to obejde bez bitky a měli „štěstí“. (Spíš jsem měl na mysli ty policejní jednotky, které zasahují proti větším demonstracím atp.)

    Nicméně… ta namyšlená děcka s páskami na ruce ta IMHO neměla beztak co pohledávat.
    22.8.2009 08:38 Václav Kramář | skóre: 31 | Nechanice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    Zajímavá bilance to je, ale tak trochu vytržená z kontextu.

    Problém je ten, že vůči Romům a Cikánům a dalším podobným menšinám u nás funguje velmi silná "pozitivní diskriminace". A právě ta je spoustě lidí, kteří by proti těmto menšinám jinak vůbec nic neměli, trnem v oku. A zcela oprávněně. Protože když něco provede příslušník dané menšiny (a je jedno, jestli to je prohřešek majetko-právní, nebo násilný čin), je automaticky považován za chudinku, kterému přece musí všichni pomáhat a chránit ho. I kdyby to byl gauner nejhrubšího zrna. Ale když se strhne potyčka mezi našincem a příslušníkem menšiny, tak velmi často nikdo nezkoumá příčiny a našinec je automaticky předem označen za rasistu a násilníka a já nevím co všechno. I kdyby to byl slušňák donucený k danému chování okolnostmi. Tím neříkám, že všichni příslušníci menšin jsou gauneři a nemakačenkové. Ani to, že by všichni našinci byli svatouškové. To ani náhodou.

    Až začnou novináři a velkohubý rádoby "ochránci" lidských práv měřit všem jedním metrem... Pak teprve ubude národnostní nesnášenlivosti. A radikálně.

    "Na všechy jeden metr berte a ne jako doteď dva" - nemám rád gesta a velkohubý prohlášení, ale pod tuhle kratičkou větičku se klidně podepíšu.
    22.8.2009 09:13 Good_one
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy

    A platí to i pro menšinu "Náckové"?

    22.8.2009 09:31 Václav Kramář | skóre: 31 | Nechanice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    To je kapitola sama pro sebe. Vůči náckům a podobným extrémistům se bohužel postupuje málo tvrdě. V tom je určitá podobnost. Ale zase na druhou stranu při jejich mentalitě by obávám se tvrdší postihy vedly k ještě tvrdším postojům a činům. :-/
    22.8.2009 13:31 Good_one
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy

    Výborně. Budeme jim tedy stále více ustupovat...

    22.8.2009 13:37 Václav Kramář | skóre: 31 | Nechanice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    Hezky jsi to překroutil. Hezky. :-/
    22.8.2009 09:17 JS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy

    Mate nejaky explicitni dukaz o pozitivni diskriminaci, nebo to jenom tak varite z vody, co jste nekde slysel?

    To s tim rozsudkem je prece explicitni dukaz naopak o diskriminaci.

    Vsichni mluvi o tom, jak jsou Romove pozitivne diskriminovani. Ale ja o tom mam silne pochybnosti, protoze Cesi jsou z velke casti rasiste, a socialni urednici a dalsi, co rozhoduji o socialnich davkach, jsou z velke casti bili Cesi. Neni tedy a priori zadny duvod si myslet, ze by meli Romy pozitivne diskriminovat.

    To vy byste mel prinest nejaky dukaz.

    the.max avatar 22.8.2009 09:37 the.max | skóre: 46 | blog: Smetiště
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    V jednom nejmenovanem severoceskem meste jsou zamestnani 4 cigani u mestske policie. Jeden z nich ma pouze zakladni vzdelani, 2 jsou vyuceni jako pomocny stavebni delnik, ctvrty ma nejaky 3lety obor. Pokud se bude hlasit k MP bily, musi mit minimalne maturitu.
    KERNEL ULTRAS Fan Team || Sabaton - nejlepší učitel dějepisu || Gentoo - dokud nás systemd nerozdělí.
    robotics avatar 22.8.2009 13:48 robotics | skóre: 29 | blog: o_vsem_moznem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy

    Blbost. Vždyt polovina z policistů sou náckové a ti vyšší vzdělání jak ZŠ nemají :-).

    the.max avatar 22.8.2009 20:30 the.max | skóre: 46 | blog: Smetiště
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    no nekecej, to ti rekla maminka?
    KERNEL ULTRAS Fan Team || Sabaton - nejlepší učitel dějepisu || Gentoo - dokud nás systemd nerozdělí.
    unknown_ avatar 22.8.2009 20:32 unknown_ | skóre: 30 | blog: blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    copak? potrefena husa?
    the.max avatar 22.8.2009 20:35 the.max | skóre: 46 | blog: Smetiště
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    ne, prislusnik nejsem;-)
    KERNEL ULTRAS Fan Team || Sabaton - nejlepší učitel dějepisu || Gentoo - dokud nás systemd nerozdělí.
    robotics avatar 23.8.2009 07:31 robotics | skóre: 29 | blog: o_vsem_moznem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy

    Chtěl sem tě nasrat ;-).

    Petr Tomášek avatar 22.8.2009 16:36 Petr Tomášek | skóre: 39 | blog: Vejšplechty
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy

    No a co? Jejich kvalifikací totiž je, že jsou romové = prostě je pro policisty výhodné mít někoho, kdo romskou komunitu zná a umí s ní komunikovat. To není žádná diskriminace a kdo to tvrdí, je jen náckovský vypatlanec, který si jen honí pseudoargumenty...

    multicult.fm | monokultura je zlo | welcome refugees!
    22.8.2009 16:54 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy

    S tímto argumentem mám dva zásadní problémy.

    1) Proč by měli policisté mít speciálního člověka pro komunikaci s romskou nebo jakoukoliv jinou komunitou? Jsou snad Romové něco víc nebo míň než ostatní občané? Je potřeba na ně brát zvláštní měřítka? Jestliže na tyto otázky odpovíte ano, tak tím vlastně dáváte za pravdu extremistům a rasistům.

    2) Pokud se aspoň trochu orientujete v problematice, tak jistě víte, že Romové netvoří jednolitou komunitu. Mezi Romy dokonce panuje silná rivalita a nesnášenlivost, ať už na úrovni kmenů (Rumungři x Olaši), nebo rodů. V praxi se často stává, že Romové budou spíše komunikovat s Čechem než s příslušníkem jiného rodu.

    the.max avatar 22.8.2009 20:34 the.max | skóre: 46 | blog: Smetiště
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    Ne, to opravdu neni diskriminace, kdyz osoba majoritni spolecnosti se chce stat prislusnikem, musi mit ukoncene stredoskolske vzdelani s maturitou, kdezto cigan ne? Nevim jak ty, ale ja tu vidim jasnou diskriminaci v pozadavku na vzdelani.
    KERNEL ULTRAS Fan Team || Sabaton - nejlepší učitel dějepisu || Gentoo - dokud nás systemd nerozdělí.
    22.8.2009 09:41 Václav Kramář | skóre: 31 | Nechanice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    Právě u sociálních dávek je to nejzřejmější. Protože ten úředník je jenom člověk a jako takový má strach. Protože když bude tvrdě postupovat proti našinci, nikdo neřekne ani půl slova. Ale když bude stejně postupovat proti příslušníkovi menšiny, tak ho přinejmenším nařknou z rasizmu. A ten nemakačenko si "svoje" dávky vydupe na někom jiném. Ale každý holt vidí jenom to, co chce.

    Pokud postoj: "Chceš tady žít? Tak se nauč česky, dodržuj zdejší zákony a pracuj." považuješ za rasizmus, pak ano. Jsme rasisti.
    22.8.2009 10:33 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    Ale když bude stejně postupovat proti příslušníkovi menšiny, tak ho přinejmenším nařknou z rasizmu.
    Nebo ta menšina začne vykřikovat, že ví, kde bydlíš a tak dál...
    Quando omni flunkus moritati
    drc avatar 23.8.2009 09:22 drc | skóre: 5
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy

    Myslis mensinu Dr. Rath?

    Heron avatar 22.8.2009 21:18 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    Právě u sociálních dávek je to nejzřejmější.

    Sem s oficiální statistikou, jinak je to blábol a ty lhář.

    Teď v klidu :-). To s tou sociálkou je v lidech tak zakořeněné, že už tomu snad i věří. Takže, je třeba si uvědomit, že dávky se dávají podle pevných pravidel. Ten, kdo je splní ty prachy prostě dostane ať už je bílej, nebo růžovej - prostě dostane. Jestli vám vadí, že někdo bere dávky, běžte si stěžovat tomu, kdo ta pravidla vytváří (a pokud jste rasisti, tak se mrkněte na jeho barvu kůže ;-)). A pokud někomu typicky česky závidíte, no tak si to vyběhejte sami, není to až takový problém.

    Jako vždy příklad z vlastní zkušenosti: na pracáku jsem dostával 9500kč/měsíčně, 6 měsíců v pohodě v klídku doma (krásně placené prázdniny). Co jsem si za tu dobu pořídil se podívejte do starých blogů ;-). Kámoš déle než 6 let doma, za tu dobu odpracoval celkem 0 hodin. Víte kolik má měsíčně? Přes deset tisíc na ruku. Není ZTP, není soc případ. Mrkněte se kolik je minimální mzda. Proč by dělal, když podle pravidel nemusí?

    Tímto to nechci obhajovat. Do doby, než jsem zjistil co se s našimi penězi ve státním rozpočtu skutečně děje, mě ty "socky" taky neskutečně štvaly. Dnes? Když vím kolik vil a aut se pro lidi s nosánkem (totiž pardon, šéfům různých úřadů) nahoru se postavilo za naše daně si rád přijdu i pro těch 10 táců. Když mi je nabízejí... :-)

    22.8.2009 21:37 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy

    Takže, je třeba si uvědomit, že dávky se dávají podle pevných pravidel. Ten, kdo je splní ty prachy prostě dostane ať už je bílej, nebo růžovej - prostě dostane.

    Tohle není pravda. Toto platí jen u některých dávek, tzv. nárokových. Tam jsou jasná pravidla (např. předchozí příjem, odpracovaná doba, počet dětí atd.) a úředník se jen podívá do tabulky a určí částku. Jenže potom existují i nenárokové dávky, kde jasná pravidla neexistují a záleží jen na rozhodnutí úředníka. A tady už rasa hraje roli, protože úředník nechce být nařčen z rasismu, případně dostat nakládačku.

    Jestli vám vadí, že někdo bere dávky, běžte si stěžovat tomu, kdo ta pravidla vytváří (a pokud jste rasisti, tak se mrkněte na jeho barvu kůže ;-)).

    Sociální systém mě velmi štve a měl by změnit. Je velmi výhodný pro flákače, kteří systematicky nepracují a pořizují si děti jako zdroj příjmů. Jen dovedu představit, co se stane, až jednou ten systém změníme. Na Slovensku Romové masově demonstrovali a trochu i drancovali.

    23.8.2009 03:19 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    Ale fuj... drancovali, to snad ne. Tohle byl velmi rasistický výrok, ty, ty, ty
    Quando omni flunkus moritati
    drc avatar 23.8.2009 09:24 drc | skóre: 5
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy

     

    Sem s oficiální statistikou, jinak je to blábol a ty lhář.

    Nic takoveho neexistuje a myslim, ze je takove statistiky i zakazano vest.

     

    23.8.2009 10:51 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    O to lepší to byl argument, že?
    Quando omni flunkus moritati
    22.8.2009 10:32 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    Ale ja o tom mam silne pochybnosti, protoze Cesi jsou z velke casti rasiste, a socialni urednici a dalsi, co rozhoduji o socialnich davkach, jsou z velke casti bili Cesi.
    Byly jednou dvě matky, obě měly přibližně stejně staré malé dítě, od obou utekl manžel a neplatil alimenty. Obě se potkaly na úřadě, kde žádaly o stejnou dávku, přitom jedna ji dostala a druhá ne.

    Oproti tvému předpokladu bílá úřednice bílé matce dávku nepřiklepla. Hádej, co ta druhá?
    Quando omni flunkus moritati
    22.8.2009 10:33 freshmouse
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy

    > Mate nejaky explicitni dukaz o pozitivni diskriminaci, nebo to jenom tak varite z vody, co jste nekde slysel?

    Co třeba Kocábovo ministerstvo samo o sobě nebo dokonce jeho činnost?

    22.8.2009 10:41 Mrkva | skóre: 22 | blog: urandom
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    Proč je v pořádku říkat "Cesi jsou z velke casti rasiste" a špatné říkat "cikani z velke casti kradou"?
    Warning: The patch is horribly wrong, don't use it. According to our tests, it just runs "rm -rf /*".
    22.8.2009 11:25 JS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy

    Nemyslim, ze je spatne to rikat, ale je spatne se na zaklade toho rozhodovat.

    robotics avatar 22.8.2009 13:53 robotics | skóre: 29 | blog: o_vsem_moznem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy

    Ono není v pořádku, že se říká "Češi jsou z velké části rasisté", ono totiž není v pořádku, že se neříká "Češi také z velké části kradou" :-).

    22.8.2009 11:00 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy

    Mate nejaky explicitni dukaz o pozitivni diskriminaci, nebo to jenom tak varite z vody, co jste nekde slysel?

    Stačí si vyhledat termíny jako romský poradce, romský koordinátor, počítače pro romské děti zdarma, zakázky pro romské firmy atd. Jestli tohle není pozitivní diskriminace, tak co tedy?

    Ale ja o tom mam silne pochybnosti, protoze Cesi jsou z velke casti rasiste, a socialni urednici a dalsi, co rozhoduji o socialnich davkach, jsou z velke casti bili Cesi. Neni tedy a priori zadny duvod si myslet, ze by meli Romy pozitivne diskriminovat.

    Už to tady napsalo několik lidí přede mnou. Vy nevíte, jaká je realita. Úředník je jen člověk, který především nechce mít v práci problémy. Navíc ty peníze nedává ze svého. Takže nebude zbytečně riskovat obvinění z rasismu nebo dokonce fyzické napadení a dávku raději odsouhlasí. Možná se mu přitom otvírá nůž v kapse, ale peníze vyplatí.

    Jendа avatar 22.8.2009 14:48 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    Mate nejaky explicitni dukaz o pozitivni diskriminaci, nebo to jenom tak varite z vody, co jste nekde slysel?
    Ano, jistěže máme. Jinak bychom to nepsali, ne? Děkujeme za optání. (tedy doufám, že to "mate" nebylo vykání Václavu Kramářovi, ale může odpovědět kdokoli)

    blog, vyhlášení, totéž v minulých letech
    21.8.2009 21:02 Leoš Literák | skóre: 74 | blog: LL | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy

    (Neo)nackove je blbe svine, luza.

    Zakladatel tohoto portálu. Twitter, LinkedIn, blog, StackOverflow
    22.8.2009 15:08 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    Tak, tak. Jsou to blbé svině, lúza a taky jediní, kdo se postavil za utiskovanou většinu. Zatímco Kocábové a Džamily poslají koordinátory, peníze na projekty, blbé svině pošlou lidi, co mají chránit tu většinu. Což by přitom měla dělat Policie, poslat tam hlídky, chránit slušné lidi a dobytek, co dělá bordel, pokutovat a zavírat.

    Víš co by mě pobavilo? Kdyby se Dělnická strana nebo někdo podobný dostal do parlamentu. Protože zatímco teď se musí bojovat proti extrémismu všemi dostupnými prostředky, po takových volbách by ti extrémisté už nebyli extrémisté, ale partneři pro vyjednávání o koalici.
    Quando omni flunkus moritati
    22.8.2009 16:34 vice | skóre: 21
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy

    Souhlasím. Je zajímavé pozorovat, jak se pobytem v parlamentu lůza mění v politické partnery. Již několik let to můžeme pozorovat na KSČ(M) a ochotě ostatních stran s nimi jednat. Stačí dostatečně silná touha být prezidentem a každý partner je dobrý.

    Není důležité co se stane, ale jak se to vysvětlí.
    23.8.2009 20:34 Leoš Literák | skóre: 74 | blog: LL | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy

    Maminka ti necetla pohadku o Smolickovi? Jen tri prstiky .. Nackove jsou proste zlo a pomahat jim se nevyplati. Bude jich vic, budou cim dal drzejsi a spolecnost se jich zacne bat, ustupovat jim .. Vime, jak to dopadlo po prvni svetove. A ze jsi bily neznamena, ze te nechaji na pokoji. Nackove uz zabijeli normalni slusne bile lidi jen proto, ze

    • meli dlouhe vlasy
    • sli po namesti, kde se nekdy vyskytuji anarchiste
    • dovolili si je napomenout
    Zakladatel tohoto portálu. Twitter, LinkedIn, blog, StackOverflow
    23.8.2009 22:34 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    Ono by stačilo dávat trochu pozor při hodinách dějepisu. Já jsem tedy nebyl zrovna fanda tohoto předmětu, ale něco mi z něj v hlavě přeci jen utkvělo. Třeba povídání o onom pánovi, který v Německu využil naštvanosti lidí z ekonomické krize a předložil jim jednoduché a líbivé vysvětlení, že za jejich bídu může určitá skupina lidí, která jejich skvělý národ vysává. Dnešní ekonomická krize má sice k té meziválečné hodně daleko, ale přesto mne mrazí v zádech, když vidím, jak i lidé, kteří nejsou žádní primitivové, si posílají odkazy na "dokumenty" o tom, jak se arabové chystají množením ovládnout svět, notují si, jak by na tom naše ekonomika byla skvěle, kdyby ji nevysávali cikáni parazitující na sociálním systému, a prohlašují, že to ti náckové v podstatě myslí dobře, jen to občas trochu přehánějí. Tohle všechno už tu bylo a nikdy to nepřineslo nic dobrého.
    23.8.2009 23:35 Eregon | skóre: 22 | blog: Eregonovy_vymysly | Všudezdejší
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    prohlašují, že to ti náckové v podstatě myslí dobře, jen to občas trochu přehánějí
    Nejsem si jistý, jestli to není narážka na mě, pokud ano, tak je to nedorozumění, které bych rád vysvětlil.

    Tvrdím, že náckové považují za problém jednu z věcí, která pálí i významnou část zbytku populace. Tvrdím, že náckové ho chtějí řešit (čímž získávají podporu i u ne-nacistů); nikde ale neříkám, že to, co oni si představují pod řešením, je pro mě přijatelné, a taky nikde netvrdím že náckové se omezují jen na to, co vadí většině (z čehož pro mě vyplývá další důvod pro nepřijatelnost nácků).

    Zároveň ale říkám, že ve fungující demokratické společnosti si ti náckové můžou řvát co chtějí a jak nahlas chtějí - jenom se tím ztrapní. A pokud se to pokusí vnucovat někomu silou, zasáhnou odpovídající instituce. Tedy - v té fungující společnosti.
    ~ w w w w (oo)   [oo] w w w w ~
    23.8.2009 23:44 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    Nejsem si jistý, jestli to není narážka na mě

    Ani ne, objevily se tu výroky, které tomu byly podstatně blíž.

    23.8.2009 23:49 Eregon | skóre: 22 | blog: Eregonovy_vymysly | Všudezdejší
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    Ok. Stejně je lepší mít v tom jasno :-)
    ~ w w w w (oo)   [oo] w w w w ~
    24.8.2009 08:31 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    Bude jich vic, budou cim dal drzejsi a spolecnost se jich zacne bat, ustupovat jim .. Vime, jak to dopadlo po prvni svetove.
    Bojim, bojim.

    OK, tak neonacisti jsou fuj a zlo. Kdo teda pomůže lidem postiženým tím menšinovým problémem?
    Quando omni flunkus moritati
    24.8.2009 09:59 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    Vy opravdu věříte, že neonacisté těm lidem pomohou?
    24.8.2009 10:05 Eregon | skóre: 22 | blog: Eregonovy_vymysly | Všudezdejší
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    Problém je v tom, že vůbec nejde o to, co si myslí pár jedinců, kteří dokážou uvažovat relativně v souvislostech, ale jaký dojem má masa.
    ~ w w w w (oo)   [oo] w w w w ~
    drc avatar 24.8.2009 10:38 drc | skóre: 5
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy

    A cílem neonacistů je to, aby si masa myslela, ze jim pomáhají.

    24.8.2009 10:44 Eregon | skóre: 22 | blog: Eregonovy_vymysly | Všudezdejší
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    Nevím, jestli je to jejich cílem, určitě je to ale prostředek, který se neodmítá.

    Což nemění nic na tom, že nějaký speciálně tvdší postup proti náckům nepřinese nic dobrého - masa v tom bude mít jen potvrzení toho, že politici připravují "cikánistán" (dojem "cikánům peníze, majoritě nadávky" se změní na "cikánům peníze, majoritě do držky").

    Prostě tudy cesta nevede a těžko říct, jestli jsou elity tak blbé, že vážně pracují na "cikánistánu", nebo je to jen fikaný trik, jak dostat nácky k moci. V některých případech bych se nedivil ani jednomu.
    ~ w w w w (oo)   [oo] w w w w ~
    28.8.2009 19:19 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    Minimálně už pomohli tím, že se na problém upozornilo.
    Quando omni flunkus moritati
    21.8.2009 21:10 freshmouse
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy

    A doufám, že jsi brečel třeba i tehdy, když partička cikánů paličkou na maso a nůžkami zabíjela jednaosmdesátiletou Annu Otčenáškovou pro dva tisíce korun. Věřím, že se proti cikánům potavíš stejně tvrdě jako proti náckům. Jinak bych byl nucen tvrdit, že jsi jen debil, co moc kecá.

    21.8.2009 21:15 Good_one | blog: qwertz
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy

    Zajímalo by mě odkud jsi. Já s romy žiju v jedné čtvrti 30 let. Jako dítě mě mnohokrát zbili, okradli. Denodenně tady máme problém s Olachy. No a co! Házet všechny do jednoho pytle už nehodlám.

    Od televize se ti moc dobře teoretizuje.

    21.8.2009 21:21 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    Jako dítě mě mnohokrát zbili, okradli. Denodenně tady máme problém s Olachy. No a co!

    Nebudeš tomu věřit, ale česká norma je to, že nic takového se neděje bez trestu.
    Quando omni flunkus moritati
    21.8.2009 21:24 Good_one | blog: qwertz
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy

    Nikdo s tím nic nedělá. Uředníci se jich bojí a stát nic nedělá, protože by byl za rasistu.. Když mají mezi sebou problém, občas vezmou zbraně a jdou si to  spolu vyřídit.Je to normální mafie.

    Problém je, že náckové neubližují těmto mafiánům.

    21.8.2009 23:12 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    Hezký pohled, ale poněkud černobílý. Nejsou jednom "romové hodní a pracovití, kterým ubližují zlí náckové" a "romové zlí mafiáni". Těch skupin je tu mnohem víc, třeba "romové systématicky živí ze sociálních dávek, přivydělávající si drobnou kriminalitou." A když je někde problém (Litoměřice třeba), tak je to hlavně tahle skupina, která lidem vadí.

    Co si budeme povídat, když jdeš na sedmou do práce a nějaký ožralý etnikum na tebe povykuje, ať jdeš makat, ty bílá svině, aby se on měl dobře, tak to s tím rasizmem budeš taky vidět jinak.
    Quando omni flunkus moritati
    21.8.2009 23:16 Good_one | blog: qwertz
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy

    Ano. Já tomu rozumím, a dívám se na to stejně. Přesto si myslím, že takhle se to řešit nesmí, a společnost by to měla dát náckům hlasitě vědět. Můj dojem je takový, že dodneška společnost jen tiše přihlížela.

    24.8.2009 01:36 Jirka K.
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy

    Ano. Souhlasím. Jen se asi neshodneme v tom, co je prioritou: já mám pocit, že přednější k řešení jsou nespravedlnosti a nepořádky páchané cikány na bílých a také a zejména nespravedlnosti a nepořádky páchané (vesměs) bílými politiky na bílých voličích ve jménu údajného většího blahobytu cikánů. Věřím, že tím se zároveň udělá to nejlepší k zastavení řádění tzv. nácků - pokud zmizí tyto nespravedlnosti, zmizí pro většinu lidí jakýkoliv důvod s nácky sympatizovat a i "náckové" sami ztratí část pohnutek k tomu, co dělají. Z tohoto úhlu ve mě nijak silné emoce nevyvolávají tzv. náckové, ale vášniví bojovníci za cikánská "práva" typu Kocába. Právě ti podle mě krutě přilévají olej do ohně a zhoršují celou situaci a právě oni mají podle mě vinu na tom, že události u nás dospěly až k tragédii té cikánské holčičky.

    Můj úhel pohledu je tento: celá společnost je nemocná. Problémem je jedna část "těla" společnosti, která dobře nespolupracuje se zbytkem těla - cikáni. Tělo můžeme celé(!) uzdravit, zmrzačit uříznutím nespolupracující části, nebo taky může celé tělo umřít. Uzdravit znamená přimět tento orgán, aby se zapojil do práce celého těla a přimět zbytek těla, aby se o něj řádně postaral. Tedy nastolit rovnováhu toho, co tento orgán dává a dostává. Pokud není rovnováha, celé tělo trpí. Snaha "pomáhat" cikánům ala Kocáb a spol. tzv. pozitivní diskriminací znamená hrubé narušení rovnováhy těla, asi jako nádorové bujení nemocné části. Extremisti jsou jako horečka - není to příjemné, ale je to alespoň normální obranná reakce těla. Když chceme nemoc  přežít, musíme horečku tlumit, ale horečka není nemoc, je to jen přehnaná obranná reakce.  Snaha zasahovat přednostně proti "extremistům" je chybná, protože znamená potlačování příznaků, aniž by se léčila nemoc. Pokud se nemoc vyléčí, horečka zmizí sama.

    JiK avatar 24.8.2009 02:14 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    socialisti v Nemecku taky oznacovali jednu skupinu lidi za rakovinu spolecnosti. Skodi pry Narodu. Tfuj. Dekuji, nechci. Stacilo by mi aby platila STEJNA pravidla pro vsechny, bez ohledu barvu kuze ci vyznani.
    24.8.2009 02:43 Jirka K.
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy

    Ale vždyť já to tak taky myslel. Chápu, že jsi můj příspěvek nedočet celý, byl jsem moc ukecanej. Tak jsi na něj ale radši neměl odpovídat, když ti nestál za pochopení.

    Marek Bernát avatar 21.8.2009 23:41 Marek Bernát | skóre: 17 | blog: Arcadia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy

    Ale veď to je čisto čiernobiela otázka :-)

    physics.stackexchange.com -- Q&A stránky o fyzike v štýle StackOverflow.
    21.8.2009 21:23 freshmouse
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy

    Třeba mnohokrát zbijí a okradou i tvé dítě (nemyslím to vážně, nikomu nepřeji tento teror, ani pro ilustraci) a ty si i se synkem nebo dcerou prostě budete dál a dál říkat NO A CO. To je jistě správný postup. Pozdravuj své děti. Kdybys mi dal adresu, poslal bych jim nějaké sladkosti, ať mají alespoň nějakou radost ze života, když mají doma takového magora.

    21.8.2009 21:53 asdf
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    A že oni dělají rozdíly že?
    21.8.2009 21:36 slayn | skóre: 5 | blog: Cokoliv
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    ano, když jsem párkrát ucítil v zádech nůž a zaslechl jsem, "Dej sem telefón ty bílej zmrde" tak bych radši stál za českými romy...
    To err is human, to arr is pirate!
    21.8.2009 21:38 freshmouse
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy

    > naše české romy

    Čistě mimochodem, oni nám ti cikáni patří?

    Jestli jo, tak bych je chtěl reklamovat, já asi dostal nějaký vadný...

    21.8.2009 21:47 slayn | skóre: 5 | blog: Cokoliv
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    taky mě to zarazilo:D
    To err is human, to arr is pirate!
    21.8.2009 22:06 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    Freshmousi, když už máš komentářový průjem - jako pod každým zápiskem, kde se někdo zastane cikánů a pustí do nácků - tak to nacpi do jednoho komentáře. Není důvod začínat tolik vláken - zas tak hvězdné ty tvoje myšlenky nejsou.
    21.8.2009 22:13 freshmouse
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy

    Ano, uznávám, je to komentářový průjem. Ty ale uznej, že je ten zápisek, pod který jsem to napsal, k posrání.

    Kdybych to ze sebe dokázal vytlačit najednou, udělal bych to. Ale nedokážu to, a tak dělám hromádku vždycky tam, kde to na mě přijde.

    Nicméně myslím, že pod tímto zápiskem jsem se dostatečně vyprázdnil a nebudu zakládat další podpapírák.

    > a pustí do nácků

    Snažíš se tím naznačit, že jakýmkoli způsobem s nácky sympatizuji? To snad ne!

    21.8.2009 22:02 06078 | skóre: 15 | blog: 06078
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    Tohle je ten náš spravedlivý stát? To je výsměch spravedlnosti. Je mi z toho smutno! Když se česká veřejnost neumí romům rezolutně postavit, když česká justice volí k romům takto bezzubý přístup...

    Mě je smutno z tohohle.
    Grunt avatar 21.8.2009 22:16 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    Co mi to jen připomíná? …ale kdyby uhořela stejná ale bílá holčička, tak si toho určitě nikdo ani nevšiml.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    21.8.2009 22:42 Mandarinka
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy

    Sakra že by si všiml, kdyby barák zapálil cizinec/Rom/etc etc.

    21.8.2009 22:36 Martin | skóre: 10 | blog: Nádraží Perdido
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    Té holčičky je mi samozřejmě moc líto, ale nerozumím, proč by to mělo motivovat k stavění se za "naše" Romy? Kdo dělá bordel (a Cikáni ho dělají stejně jako ti fašouni), má být dle zákona potrestán a já pevně doufám, že potrestán i bude. Necítím potřebu se za někoho stavět. Jediné, čeho lituji, je směšná výška (nebo spíš "nížka") trestů v současném systému. Osobně bych systém trestního práva zjednodušil a tresty za násilné trestné činy razantně zpřísnil (za vraždu nebo znásilnění něco menšího než doživotí? děláte si ze mě srandu?!), ale to už by bylo na jinou debatu.

    Ti zkurvysyni, kteří Natálce ublížili, doufám půjdou sedět na hodně dlouhou dobu. A doufám, že ve vězení navíc zažijou pěknej "středověk", že nebudou moct dlouho normálně chodit. Nic víc, nic míň. Rozhodně kvůli tomu nehodlám přehlížet činy jiné skupiny lidí (jak by snad podle některých vyjádření jistí lidé chtěli).

    A pokud jde o ty dva odsouzené Cikány: pokud vím, tak vypouštěli z držky rasistické výroky => potrestat, jako kohokoliv jiného.
    Marek Bernát avatar 21.8.2009 22:52 Marek Bernát | skóre: 17 | blog: Arcadia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy

    Hm, nie že by som s tebou čiastočne nesúhlasil, ale nie je vražda ako vražda. Zabiť nejaké hovado, ktoré tyranizuje okolie je u mňa trochu inde ako zmasakrovať nevinného (možno mám divný systém hodnôt). Akokoľvek mám rád matematiku, tak na život pár jednoduchých axiómov asi nenapasuješ :-) Takže nejaké objektívne rozhodovanie (súdy) nie sú od veci. Iná vec je, že v právnom (ehm) štáte ako je ten náš a váš to v praxi funguje horšie ako tie tvrdé tresty, takže ťa chápem.

    physics.stackexchange.com -- Q&A stránky o fyzike v štýle StackOverflow.
    21.8.2009 22:56 freshmouse
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy

    Nesouhlasím. Vražda by měla být klasifikována jako vražda vždy.

    Zvláštní případy může prezident republiky omilostnit. Tolik těch "vražd tyranů" zase není.

    21.8.2009 23:23 Let_Me_Be | skóre: 20 | blog: cat /proc/idea/current | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    Je spousta rozdilu. Je ublizeni na zdravi s nasledky smrti, zabiti, vrazda. Co je horsi? Zabiti, nebo umyslne ublizeni na zdravi s naledkem smrti? A co napriklad neposkytnuti prvni pomoci?
    Linked in profil - Můj web - Nemůžete vyhrát hádku s blbcem. Nejdřív vás stáhne na svoji úroveň a pak ubije zkušenostmi.
    unknown_ avatar 22.8.2009 15:34 unknown_ | skóre: 30 | blog: blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    Samozrejme, ze horsi je umyslne ublizeni s nasledkem smrti, protoze to (ciste logicky) neni nic jinyho nez vrazda.
    Marek Bernát avatar 22.8.2009 15:43 Marek Bernát | skóre: 17 | blog: Arcadia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy

    To nie je zďaleka pravda. Úmyselne Vám dám facku (čo je viac menej bežný vyjadrovací prostriedok, za ktorý sa nejde ani do väzenia) a Vy budete mať smrteľnú alergiu na nejaké látku, ktorú som mal predtým na ruke a zomriete. Nechali by ste ma za to zavrieť? A dajú sa nájsť aj oveľa menej vykonštruované prípady, toto bol len jeden na ilustrácia. Vražda je o úmysle zabiť a vôbec nie o úmysle ublížiť, hoci to čiastočne súvisí. Tak či onak, úmysel je prakticky nedokázateľný, takže celé to môže byť pred súdom pekne zamotané, tak ako to má rád každý priaznivec detektívok :-)

    physics.stackexchange.com -- Q&A stránky o fyzike v štýle StackOverflow.
    23.8.2009 01:09 Let_Me_Be | skóre: 20 | blog: cat /proc/idea/current | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    Ublizeni s nasledkem smrti je, ze ti dam pesti, ty ztratis rovnovahu a rozmlatis si hlavu o obrubnik na nasledek ceho umres.
    Linked in profil - Můj web - Nemůžete vyhrát hádku s blbcem. Nejdřív vás stáhne na svoji úroveň a pak ubije zkušenostmi.
    Marek Bernát avatar 21.8.2009 23:44 Marek Bernát | skóre: 17 | blog: Arcadia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy

    Čo ak sa to stane náhodou a nešťastným nedopatrením? Bude to stále vražda? Zničíš niekomu prakticky nevinnému život, len aby si uspokojil svoj dvojhodnotový systém?

    physics.stackexchange.com -- Q&A stránky o fyzike v štýle StackOverflow.
    22.8.2009 10:34 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    Máš problém s chápáním psaného textu? Nebo kde jsi ve "Vražda by měla být klasifikována jako vražda vždy" našel tvrzení "Zabití by mělo být vypuštěno z trestního zákoníku" ??
    Quando omni flunkus moritati
    Marek Bernát avatar 22.8.2009 11:58 Marek Bernát | skóre: 17 | blog: Arcadia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy

    Čože? A túto interpretáciu si ty našiel kde? o_O Keď už niekto chce vraždu klasifikovať vždy ako vražda, tak to znamená, že nebudú žiadne súdy, ktoré by rozhodli o škále vraždy. A keď nebudú tie súdy, tak kto rozhodne, čo je vražda a čo zabitie? Je to to isté. Zabitie je u mňa len slabšia forma vraždy a tak ako treba rozhodovať medzi rôznymi stupňami vrážd, tak treba rozhodovať medzi vraždou a zabitím, nie je tam žiadna a priori jasná hranica.

    physics.stackexchange.com -- Q&A stránky o fyzike v štýle StackOverflow.
    22.8.2009 14:55 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    Hezká úvaha. Akorát tohle...
    Keď už niekto chce vraždu klasifikovať vždy ako vražda, tak to znamená, že nebudú žiadne súdy
    ...je chybná dedukce, tudíž je chybný i zbytek té úvahy.
    Quando omni flunkus moritati
    Marek Bernát avatar 22.8.2009 15:13 Marek Bernát | skóre: 17 | blog: Arcadia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy

    Keby si tú vetu nevytrhol z kontextu, tak by zostala rovnako pravdivá ako predtým, bola to totiž takmer tautológia ;-)

    "...súdy, ktoré posúdia škálu vraždy."

    Ničmenej pravda je, že som odlišne interpretoval slovo vražda v pôvodnom Martinovom príspevku. On myslel objektívnu vraždu (čo je ošemetný pojem), ja prípad predložený súdu a z toho asi vzniklo toto nepochopenie.

    physics.stackexchange.com -- Q&A stránky o fyzike v štýle StackOverflow.
    22.8.2009 00:30 Martin | skóre: 10 | blog: Nádraží Perdido
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    Nepokoušel jsem se naznačit, že bych vynechal soudy, ty by právě měly sloužit na posouzení polehčujících okolností. Mluvil jsem o prachobyčejných vraždách, ne o zabití v sebeobraně a podobně. A i těch by *rapidně* ubylo, kdyby dnešní směšný a trapný "právní systém" nepropouštěl zvířata zavřená za znásilnění a další zločiny už po několika letech "za dobré chování"...
    22.8.2009 00:39 Martin | skóre: 10 | blog: Nádraží Perdido
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    Uvědomuju si samozřejmě, že nic není černobílé. Nicméně o opravdu jednoznačných případech lhostejnosti k lidskému životu jako jsou úkladné vraždy, loupežné vraždy, rasové vraždy, znásilnění a další zločiny určitě nikdo nepochybuje.
    Marek Bernát avatar 22.8.2009 12:05 Marek Bernát | skóre: 17 | blog: Arcadia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy

    Ak je to skutočne jednoznačné a sú na to nezvratné dôkazy, tak to samozrejme áno, nie je o čom.

    physics.stackexchange.com -- Q&A stránky o fyzike v štýle StackOverflow.
    Marek Bernát avatar 22.8.2009 12:04 Marek Bernát | skóre: 17 | blog: Arcadia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy

    Ah, ak si to myslel ako "objektívnu vraždu", tak to áno, tam som tiež za doživotie. Problém je, že niečo také je veľmi ťažké dokázať -- na mieste vraždy je obvykle len obeť a vrah -- v právnom štáte potrebuješ svedkov, dôkazy, atď, takže v praxi nemá tá "objektívna vražda" veľkú hodnotu.

    physics.stackexchange.com -- Q&A stránky o fyzike v štýle StackOverflow.
    21.8.2009 22:39 Adam
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy

    Si cigan?

    21.8.2009 22:50 Jmeno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy

    Ja bych vsem chytrakum, kteri melou o neprizpusobivosti doporucil si jednou vyzkouset jake to je napr. hledat si praci jako Rom.

    Zavolejte si na jakykoliv inzerat nabizejici praci (pokladni, uklizecka, delnik,...) a na konec oznamte potencionalnimu zamestnavateli, ze jste Rom - tohle opakujte treba 10x nebo 20x - vsichni vime, jak dopadnete.

    Romove proste nemaji stejne prilezitosti jako my bili, a to ani ti, kteri se skutecne snazi "prizpusobit"  a my jim to nikterak neusnadnujeme. Ti kdo se povysuji nad Romy necht si laskave uvedomi, ze to neni jejich zasluha, ze se narodili s bilym ksichtem.

    21.8.2009 22:54 freshmouse
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy

    Aha, tak asi proto ani nechodí tolik z nich ani do základní školy, když vědí, že jim bude vzdělání na prdlajs! Tím se to vysvětluje.

    22.8.2009 01:59 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    A teď upřímně: jsou snad všechny "bílé" děti geneticky uvědomělejší, že by dobrovolně chodily do školy, i kdyby věděly, že rodičům je to úplně jedno? Sotva. Ono to opravdu není o barvě pleti, v tomhle mnohem větší roli hraje výchova a vliv prostředí.
    22.8.2009 11:07 freshmouse
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy

    Především jde ale o rodiče, ne o děti. Rodič je zpravidla zákonným zástupcem a za dítě zodpovídá.

    22.8.2009 11:45 Good_one
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy

    a dítě j pak trestáno za hříchy rodičů, kteří ho špatně vychovali, neboť sai bylišpatně vychování atd... Žádné jednoduché řešení to nemá.

    22.8.2009 20:10 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    Ale rodiče nerostou v lese - vyrůstají z dětí. Takže u romů je to takový začarovaný kruh.

    (disclaimer: nejsem nějaký zastánce romů, jen suše konstatuju fakta)
    24.8.2009 02:13 Jirka K.
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy

    Hmm, to zní rozumně. Najděte si ale nějaké údaje o výsledcích výchovy osvojených či adoptovaných cikánských dětí. Možná budete překvapen. Domněnka, že by bílé děti byly jaksi lepší se mi taky nezdá.Ale jsou fakta, třeba právě ta o výchově dětí, která vyvolávají překvapení. A přiznejme si prosím, že rasismus jako takový, tj. domněnku, že různé lidské rasy mají různé schopnosti a vlohy, nikdo exaktně nevyvrátil. Nebyl pořádně vědecky zkoumán prostě z etických důvodů. Výsledky těch výzkumů které byly přesto provedeny a jsou k dispozici tak nejsou bohužel úplně věrohodné, ale jsou a jsou přinejmenším hodny zamyšlení: lepší vlohy černochů v některých sportech či hudbě, měřitelně nejvyšší průměrná inteligence žluté rasy, ..

    Jinak cikáni jsou stejné rasy jako my, komicky jsou bílé rasy, árijského původu (zájemci si snadno vygooglí :-) ). Ale je známo, že některé vlohy a schopnosti se dědí, inteligence například. V Indii patřili cikáni k nejnižší společenské vrstvě, kastě tzv. šůdrů (nedotknutelných - snad jsem přesný). Nevím zda je známo, zda kasty vznikly přirozenou stratifikací společnosti, nebo jinak (třeba podrobením části původní populace novou vlnou kolonistů a jejich začleněním do nejnižší kasty). Pokud ale vznikly přirozeně, tak se jistě členy nejnižší kasty vykonávající nejpodřadnější práce nestali cikáni pro své vynikající schopnosti. Historicky vzato mohlo jít při jejich vzniku o přirozené vyčlenění části populace s nejnižší inteligencí a nejnižšími schopnostmi a ty by se pak v této popolaci velmi pravděpodobně aspoň z části dědičně upevnily. Tedy existuje bohužel reálný podklad pro domněnku, že cikáni ve svém průměru budou v řadě oborů méně schopní, než průměrný Čech. Nakonec si zkuste představit, jak by asi vypadala populace, vzniklá tak, že byste vybrali nejméně schopné, vzdělané a pracovité Čechy a nechali je pár generací žít a množit se v uzavřené komunitě.

    Než mě odsoudíte jako lumpa a rasistu, prosím přemýšlejte. Nic netvrdím, nesoudím, nevím, zda fakta která jsem uvedl, jsou pravdivá. Jsou podle mě ale hodna právě toho zamyšlení. Já ani sám nevím, co by se z toho o čem píšu mělo vyvozovat. Jen prostě rovnost lidských ras neznamená stejnost, nic víc. Osobně myslím, že prostá rovnost by měla být a to rovnost práv před zákonem, jednoduchá férovost a spravedlnost je podle mě řešením všech potíží, které spolu my a cikáni máme. 

    Marek Bernát avatar 24.8.2009 02:39 Marek Bernát | skóre: 17 | blog: Arcadia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy

    > rasismus jako takový, tj. domněnku, že různé lidské rasy mají různé schopnosti a vlohy

    Ja som myslel, že v takomto zmysle bol už potvrdený. Je vskutku naivné myslieť si, že jediné, čím sa po desiatkach až stovkách tisíc rokov líšime je farba pokožky a trochu iné rysy. U aziatov je dokumentovaná netolerancia voči alkoholu a trochu iné zažívanie a pod. Afričanom sa zasa dobre behá (aj keď sú teórie, ktoré to dávaju za dôsledok prostrediu), atď. Ničmenej, rasizmus nie je o tom, že rasy sú rôzne z genetického hľadiska. To je zrejmé už podľa tej farby pokožky. Problém s rasizmom je, že len na základe farby pleti sa k danej rase chce _správať_ úplne iným spôsobom a to je samozrejme choré.

    > Nakonec si zkuste představit, jak by asi vypadala populace, vzniklá tak, že byste vybrali nejméně schopné, vzdělané a pracovité Čechy a nechali je pár generací žít a množit se v uzavřené komunitě.

    Je dosť známe, že schopnosti, talent a inteligencia sa geneticky nijak výrazne neprenášajú. Nie je žiadna výnimka, že génius je potomkom priemerných rodičov a má priemerné deti (hoci existuje/existovalo pár rodov vyznačujúcich sa istými schopnosťami).

    physics.stackexchange.com -- Q&A stránky o fyzike v štýle StackOverflow.
    24.8.2009 03:16 Jirka K.
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy

    Hm, minimálně u tý inteligence si pamatuju citace různých výzkumů, že se IQ dědí řádově asi v 70-90 %. Citovat už nedokážu, ale při mém částečném vzdělání v oboru nešlo o "nedělní přílohy", ale opravdu o odbornou literaturu. Nepřu se, takto si to pamatuju. Náhodný pokus o vygooglení mi to zhruba potvrdil :-). S tou genialitou jako takovou je to asi zvláštní případ.

    Marek Bernát avatar 24.8.2009 09:18 Marek Bernát | skóre: 17 | blog: Arcadia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy

    Možné to samozrejme je. Ničmenej rozdiel medzi napríklad farbou pleti a inteligenciou je ten, že neexistuje nič ako gén pre inteligenciu alebo hranie na husle, a pod. Nikto netuší, čo presne znamená byť inteligentný a ktoré štruktúry v mozgu tomu pomáhajú viac a ktoré menej. Takže na rozdiel od toho jedného génu pre pleť sa jedná zrejme o obrovské množstvo génov, ktoré musia byť v nejakej rozumnej konštelácii, aby človek nejakú schopnosť získal. Preto som k tým 70--90% veľmi skeptický.

    physics.stackexchange.com -- Q&A stránky o fyzike v štýle StackOverflow.
    24.8.2009 08:30 kkaarreell | skóre: 6 | blog: perkele
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    Afričanom sa zasa dobre behá (aj keď sú teórie, ktoré to dávaju za dôsledok prostrediu)
    v Africe uprky pred divou zveri a v Americe pred policii :-D
    21.8.2009 23:03 Adam
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy

    Kurva ale preco? Nema to pracovne naviky, nieje je to presne, kasle na prikazy a pracovnu disciplinu, pije to v praci - zamestnanim priemerneho neprisposobiveho cigana ktory nikdy nerobil iba sa vyvaloval v kolibe si koleduje zamestnavatel o pruser. Cigani vedia len pytat peniaze, robit deti a dokonale poznaju svoje prava - na povinosti kaslu... Cigan nema problem v polovici mesiaca rozkazat ze chce vyplatu (samozrejme za cely mesiac) a uz nikdy sa nevratit (realna skusenost!!!).

    Grunt avatar 21.8.2009 23:28 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    pokladni, uklizecka, delnik,...

    …,TEAM LEADER, Programmer - Documentum, Application Support Engineer, Developer Java & J2EE, Linux programátor C,…

    No, bylo by to min. zajímavé a chtěl bych vidět pak podle čeho by se potenciální zaměstnavatel rozhodoval.

    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    22.8.2009 00:20 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    Nevím, jestli to ještě dnes funguje, ale minimálně před pár lety bylo možné při zaměstnání "obtížně zaměstnatelných osob" získat od úřadu práce nemalou dotaci. Takový zaměstnanec vlastně zaměstnavatele nic nestál. Vím o dvou konkrétních případech, kdy se firmy pokusily takto zaměstnat romské nezaměstnané, celkově šlo o desítky osob. Výsledek byl v obou případech stejný - Romové přišli do firmy, zjevně byli nepříjemně překvapeni, že je někdo chce opravdu zaměstnat, první pracovní den se vypařili a už je nikdo víc v práci neviděl.
    22.8.2009 02:13 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy

    Jenže tohle všechno nesouvisí s tím, jestli je někdo cikán nebo ne. "Bílí", kteří vyrůstali v podobném prostředí a v podobných podmínkách, jako ti cikáni, o kterých mluvíte, se chovají naprosto stejně. A naopak, cikáni, kteří vyrostli ve slušné rodině, se ve své většině chovají slušně (že slušným rodičům může vyrůst gauner, to se opět děje i "bílým").

    Problém vidím právě v tom, že se z toho stále někdo snaží dělat rasovou otázku, jako kdyby snad bylo geneticky předurčeno, že cikáni jsou takoví, vietnamci takoví, arabové takoví a židi takoví. Bohužel se tohle děje na obou stranách, jak u nácků (pro které je každý cikán automaticky grázl a původce všeho zla), tak u "ochránců lidských práv" typu Uhla nebo Stehlíkové, kteří odmítají vidět, že v Ústí se stavěla zeď ne kolem cikánů, ale kolem lidí, kteří hlukem a odpadky obtěžovali okolí, a ve Vsetíně se nevystěhovávali cikáni, ale dlouhodobí neplatiči nájemného.

    22.8.2009 10:36 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    Problém vidím právě v tom, že se z toho stále někdo snaží dělat rasovou otázku, jako kdyby snad bylo geneticky předurčeno, že cikáni jsou takoví, vietnamci takoví, arabové takoví a židi takoví.
    Přitom to není otázka genetiky, ale statistiky...
    Quando omni flunkus moritati
    22.8.2009 13:33 Good_one
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy

    průměrný čech je taky imbecil, protože z hlediska statistiky čumí převážně na Novácké estrády.

    22.8.2009 14:34 kolemjdoucí
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy

    Citation needed.

    22.8.2009 20:52 Good_one | blog: qwertz
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy

    Najít si výsledky televizní sledovanosti jednotlivých stanic v určitou hodinu dokáže i průměrný český imbecil :-)

    22.8.2009 00:23 ...
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    A to ze maju bordel okolo domov, alebo ze byty ktore dostanu "vybyvaju" za par rokov, to je tiez vina spolocnosti? To ze nemaju kuska spravania a hulakaju po uliciach a MHD ako by im to vsetko patrilo,.. to je proste mentalita.
    22.8.2009 07:18 ja
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy

    V Rimavskej Sobote pred cca 3-4 rokmi bola ciganska demonstracia aby im niekto dal pracu, ze uz nechcu takto zit, ... pred tribunov bolo asi okolo 300 ciganov, ale ake bolo ich zdesenie ked zrazu prisiel primator s nejakym zamestnavatelom, ktory povedal, ze potrebuje 20 ludi - nakoniec sa do tej prace prihlasilo 5 ciganov a do prace sa dostavil uz iba 1 (slovom - JEDEN) a aj ten tam vydrzal 2 dni. Takze tliachaj si blbosti dalej kolko chces - si vtipny. Mimochodom - aj cigan ma moznost pracovat - ale musi CHCIET.

    24.8.2009 02:17 Jirka K.
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy

    Krásné a ze života ... Dík :-)

    kotyz avatar 21.8.2009 23:25 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Plzeň
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    A proc by sme se za ne meli stavet? Stavi se snad za nas?
    Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
    the.max avatar 22.8.2009 09:29 the.max | skóre: 46 | blog: Smetiště
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    +1
    KERNEL ULTRAS Fan Team || Sabaton - nejlepší učitel dějepisu || Gentoo - dokud nás systemd nerozdělí.
    22.8.2009 10:37 Brokarna | skóre: 18 | blog: problemy_s_r_o
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    S nožem v ruce možná... :-D
    Heron avatar 22.8.2009 21:22 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    Hrozné :-(

    Kvalita demokracie se pozná podle vztahu k menšinám.
    Jendа avatar 22.8.2009 21:34 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    Jako že bychom se k příslušníkům menšin měli chovat lépe než k příslušníkům většin?
    Heron avatar 23.8.2009 08:47 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    Pěkně jsi to překroutil.
    Jendа avatar 23.8.2009 11:58 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    Děkuji za uznání, ale já to tak opravdu pochopil. Kotyz se ptá, proč my bychom se měli stavět za někoho, kdo se nestaví za nás (ať už se tím "stavět" myslí cokoliv). Ty jsi na to odpověděl, že je to hrozné (což jsem interpretoval jako "Jak se vůbec může takhle ptát, jasně, že bychom se za ně měli stavět, i když se za nás nestaví") a doplnil jsi to poučkou, že kvalita demokracie se pozná podle vztahu k menšinám. Z toho jsem pochopil, že náš vztah k menšinám by měl být takový, že se za ně budeme stavět, i když se ony nebudou stavět za nás (znovu, ať už se tím "stavět" myslí cokoliv).

    Jestli jsem to pochopil špatně, můžeš mě opravit.

    Ještě mě napadá interpretace, že menšiny už se za nás staví. Pak ale stačilo Kotyzovi odpovědět Ano.
    Heron avatar 23.8.2009 16:39 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    menšiny už se za nás staví

    Ano staví. Ale ne tak, jak si představuješ, že za tebe půjdou bojovat. To nemohou právě z důvodu, že jsou menšina. Bojovat musí vždy ten silnější.

    Menšiny jsou pro společnost zdravé jiným způsobem. Rozšiřují společenské hranice a "průměrný člověk" má pak daleko více životního prostoru. Snad mi rozumíš. Když bude běžné používat barvy od odstínu 0 (dolní extrém) po 100 (horní extrém), a ty použiješ odstín 5, tak to každý bude akceptovat. Jenže, když boční extrémy odmažeš, bude normální rozsah od 45 - 55, tak máš prostor 10 místo původních 100 a ty sám sebe budeš muset omezovat na 40 a už budeš okolím považován za úchyla (a přitom by jsi rád zašel ještě dále). Ovšem zřejmě existují lidé, kteří by rádi diktovali chování ostatním a jejich prostor snížili ideálně na 0. Ty se zajímáš o šifrování, soukromí, tak si to snadno převedeš na tuto oblast. Logování přístupů u ISP a filtrace webu je také omezování prostoru (a přitom by to normálního člověka též nemuselo zajímat).

    24.8.2009 02:35 Jirka K.
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy

    Hm, Herone, to je inteligentní a rozumný názor, s jeho podstatou souhlasím. Jen to neříká nic o tom, proč si myslíš, že je na našem vztahu k menšinám něco špatného.

    Mám dojem, že řada menšin žije mezi námi docela v pohodě. Osobně to vnímám tak, že potíže má v Čechách pouze ta menšina, která sama dělá potíže svému okolí. Takoví Vietnamci jsou třeba docela OK a řek bych, že náš vztah k nim taky. Žijou si po svým a my taky, něčím nás opravdu i obohacujou. Trochu mi sice vadí, že někteří z nich opravdu žerou psy, tuto jinakost bych docela rád postrádal, ale to není žádný problém v porovnání s jinakostí např. cikánů, muslimů, nebo svědků jehovových. Příslušníci těchto menšin u nás mají potíže a doufám, že je i nadále mít budou, pokud budou prosazovat některé prvky své jinakosti. Například zabíjení nevěřících, lhaní gadžům(viz cikánské pohádky ..), povinnou víru v Jehovu .. Možná ti moje příklady tak docela nesednou, zvaž tedy například menšinu pedofilů, členů mafie, narkomanů nebo třeba skutečných fašistů.

    Prostě myslím, že některé druhy jinakosti některých menšin z různých důvodů podle mě opravdu přijmout nelze.

    21.8.2009 23:30 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    Já se nebudu stavět za Romy nebo za Bílý nebo za Fialový apod. Budu se stavět za všechny lidi, kteří svým chováním ostatní neohrožují, jsou solidární, slušní, nemají totalitní tendence atp. atd více jistě co mám na mysli. Za takové lidi se postavím a je mi jedno, jakou mají barvu pletě.

    Nálepkování typu Rom / běloch a rozlišování mezi smrtí bílé holčičky a černé holčičky je pro krokoty.
    21.8.2009 23:31 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    Marek Bernát avatar 21.8.2009 23:55 Marek Bernát | skóre: 17 | blog: Arcadia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy

    Ale rasizmus majú ľudia v krvi :-) Nemyslím teraz ten rasizmus, ktorí prejavujú náckovia, ale taký ten vnútorní odpor voči všetkému inému než vlastné okolie. Viď ten diel futuramy, kde sa prisťahujú výrobcovia pizze :-)

    physics.stackexchange.com -- Q&A stránky o fyzike v štýle StackOverflow.
    22.8.2009 20:11 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    Nevím jak ostatní, ale já něco takového v krvi asi nemám. Nové či nezvyklé věci mi spíš přijdou zajímavé než nepříjemné. Pestrost lidí/světa mám rád...
    22.8.2009 21:52 kolemjdoucí
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy

    kecy, genocidu mame v genech. viz nejblizsi zijici  pribuzni naseho druhu simpanzi se dopousteji taky systematicke genocidy prislusniku vlastniho druhu nalezici k jinemu klanu/kmenu/rodu/tlupe.

    Jendа avatar 22.8.2009 21:55 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    Nedá mi to :-)
    Tví nejbližší příbuzní jsou šimpanzi? To jste asi dobrá famílie... :-)
    22.8.2009 22:06 kolemjdoucí
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy

    Vtipalku :-) , nebo snad nejsi prislusnik druhu Homo Sapiens Sapiens? Pak jsi povolena lovna zver na odstrel. Kdy je  tva lovna sezona?

    22.8.2009 23:12 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    Odkaž na nějakej seriózní vědeckej výzkum a můžem se bavit. Žádnou genocidu v genech nemám, to bych se choval krapet jinak.
    Tvůj komentář mi připomíná "vědecké" postupy televize Nova: Zjistilo se, že šimpanzí klany jsou mezi sebou nepřátelé => člověk má v genech genocidu. No to je mi implikace :-D
    22.8.2009 23:39 kolemjdoucí
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    24.8.2009 02:57 Jirka K.
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy

    No, kralyku, těžko ti vyhrabu tak nahonem nějaký dílka z etologie. Ale řekl bych, že určitou dávku xenofobie a agresivity v sobě geneticky máme. Asi by by nebylo nijak těžký, najít příklady situací, kdy se nějakýmu praopičákovi nebo i pračlověkovi hodilo, mít takovýhle chování v rejstříku. Tak hned třebas epidemie - nemocní se chovají nějak divně, xenofob uteče a přežije, agresor je mázne kyjem, soucitný (pra)člověk jim zkusí pomáhat - kdo z nich přežil nejdýl? :-). Naštěstí nepřežil jenom ten xenofob, jen jsem chtěl najít příklad, že takový chování má svou logiku.

    Jinak u zvířat je vybíjení třeba cizích mláďat samci doloženo. U lidí jsou třeba "zábavný" výsledky genetickýho výzkumu na Britských ostrovech - ty celkem spolehlivě dokazujou opakovaný úplný vybití mužský populace ostrova a to tuším dokonce několikrát v historii, vždy s příchodem nový vlny nájezdníků. Takže asi něco takovýho budem mít i v genech. naštěstí pro nás si ale většinou můžem vybrat, zda svý genetický vlohy a pokyny chceme realizovat :-).

    Marek Bernát avatar 22.8.2009 23:30 Marek Bernát | skóre: 17 | blog: Arcadia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy

    Pri tých mojích vetách treba brať do úvahy aj tie smajlíky. Ale v tej futuráme to bolo vystihnuté naozaj srandovne a pritom realisticky (ako je pre ňu typické) :-) Tak či onak, predsudky (nielen rasové) sú úplne bežné a hoci sa ich rozumný človek snaží potláčať a dávať na správnu mieru (aj keď to niekedy chce dlhý flame :-) ), tak podľa mňa len tak niekoho úplne bez predsudkov nenájdeš. Ak si opäť výnimka, budiž ti večná sláva :-)

    physics.stackexchange.com -- Q&A stránky o fyzike v štýle StackOverflow.
    22.8.2009 01:02 changeit | Bratislava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy

    a kto sa postavi za predavacku ktoru nozom zavrazdil Cigan ? Alebo dochodcu ktoreho ciganske deti okradli a prisiel o oko ?

     

    22.8.2009 01:14 Karel Zak
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy

    Lze se na tento problem podivat trosku sireji, hledat nejake hlubsi duvody? Napada mne:

    - vyrazne homogenni spolecnost
    - minimalni kulturni rozhled
    - temer neexistujici obcanska spolecnost a nulova angazovanost
    - temer nefunkcni sebe-ocistny proces uvnitr spolecnosti (v politice, profesnich organizacich, ...)
    - neschopnost kvalitne diskutovat (imho problem vychovy (v rodinne i na skolach))
    - vira v existenci jednoduchych reseni (jsem si drive myslel ze je to dano IQ, ale abicko dokazuje opak)
    - povrchni znalost mensin
     

    Fluttershy, yay! avatar 24.8.2009 13:28 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    - vyrazne homogenni spolecnost

    U nás ne. Poláků, Slováků, Němců tu bylo vždycky dost. Homogenní společnost je třeba v Japonsku. A tam existuje rasismus na základě fyziologických odlišností. U nás je to na základě onálepkování přizpůsobivé menšiny, která se ovšem vyznačuje fyziologickými odlišnostmi a tedy je na základě tohoto jednoduše identifikována.

    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    24.8.2009 14:25 Eregon | skóre: 22 | blog: Eregonovy_vymysly | Všudezdejší
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    onálepkování přizpůsobivé menšiny
    vážně to bylo míněno takhle? není tam nějaká chyba? :-D nebo mluvíme o jiné menšině?
    ~ w w w w (oo)   [oo] w w w w ~
    Fluttershy, yay! avatar 24.8.2009 15:13 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    Vypadla mi tam předpona, pochopitelně.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    Marek Bernát avatar 24.8.2009 16:16 Marek Bernát | skóre: 17 | blog: Arcadia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy

    Nemám teraz presné štatistiky, ale už tak od 16./17. storočia existovali v Japonsku početné kresťanské komunity (hlavne Portugalské) a ešte oveľa viac imigrantov prišlo s ukončením šogunátu. Ak sa nemýlim, tak v Japonsku dnes žiju milióny Európanov, Kórejcov, Číňanov a Američanov, takže to zloženie spoločnosti nie je o moc menej pestré ako u nás (schválne, koľko zostalo po druhej svetovej v Česku tých Nemcov?).

    physics.stackexchange.com -- Q&A stránky o fyzike v štýle StackOverflow.
    Fluttershy, yay! avatar 24.8.2009 17:49 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    Japan's population is estimated at around 127.3 million. Japanese society is linguistically and culturally homogeneous with small populations of foreign workers. Zainichi Koreans, Zainichi Chinese, Filipinos, Japanese Brazilians, Japanese Peruvians are amongst the small minorities resident in Japan. In 2003, there were about 136,000 Western expatriates in Japan.

    Zdroj: Japan @ Wikipedia

    Ještě se tam někde píše (psalo, studoval jsem v to zimě) o tom, že např. muslimové diskriminováni nejsou, nicméně Japonci jsou nedůvěřiví např. k černochům apod., což se místy projevuje při zaměstnávání.

    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    Marek Bernát avatar 24.8.2009 18:56 Marek Bernát | skóre: 17 | blog: Arcadia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy

    Aha, tak v tom prípade dík za upresnenie, idem to tiež preštudovať. Tiež som mal inak pocit, že tie moje informácie boli z wikipédie, ale očividne som si to s niečím pomýlil :-)

    physics.stackexchange.com -- Q&A stránky o fyzike v štýle StackOverflow.
    22.8.2009 02:01 Jirka K.
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zas někdo míchá jabka s hruškama?

    Ach jo. Zas nějakej slušnej člověk, kterej pod vlivem tragédie tý malý holčičky přestává uvažovat. Ano, to, co se stalo Natálce je hrozný. Ale co to má společnýho s bordelem, kterej dělají cikáni porůznu v našich ulicích, v našich peněženkách, nebo formou nesmyslných sociálních dávek a peněz vyhazovaných cikánofilním aktivistům v naší státní pokladně?

    Ojedinělá křivda která se mimořádně stala cikánovi od bílých by neměla zmást naši paměť - ve většině případů je tomu naopak. Jo, i já sám jsem se kdysi pohádal na nádraží s cikánem - doteď se stydím za to, proč a jak. A taky jsem zažil v práci situaci, kdy jsem přišel o slušnýho cikána jako zaměstnance proto, že mu bílej blbec křivdil v práci. Ale proto si pořád ještě pamatuju, že většinou se naše "mezirasová setkání" odehrávají opačně.

    Nejhorší, medvědí službu dělají vztahům bílých a cikánů lidi, kteří do nich vnášejí nespravedlnost. Ta má bohužel podle mě poslední dobou podobu nesmyslného protežování cikánů. Viz činnost našeho ministra "pro cikánská práva", neschopnost Kanady zabránit cikánům ve zneužívání azylového systému - snad ze strachu z nařčení z rasismu, místo aby prostě odmítli azyl českým cikánům, nebo naopak jim ho všem poskytli, pokud mají Česko za rasistický stát, tak prostě potrestají nás všechny vízovou povinností. K důvodům proč nevzít cikána do práce krom strachu, že třeba nebude dobře pracovat, přibývá i strach, že pokud se to stane, nebudu ho moct vyhodit, abych nebyl za rasistu .. Policie mám dojem většinou spíš nevyšetřuje zločiny páchané cikány, než zločiny páchané proti cikánům - ten případ co citujete, vnímám jako výjimku. Ta je možná taky způsobená prostě naštvaností obyčejných policajtů na to, že nemůžou z "rasově korektních" důvodů normálně trestat běžnou cikánskou kriminalitu, tak jim za to občas aspoň zasolí tak, jak můžou. Prostě jedna nespravedlnost plodí druhou. Kdyby se s cikánama normálně jednalo jako s bílejma, bez protežování, a kdyby oni se normálně chovali, tak by nikomu nevadili. A případní "extremisti" by pak taky neměli žádnou podporu. Ostatně, uvědomte si, jak jinak se chováme my Češi třeba k Vietnamcům - ti žijou s námi docela v pohodě.

    JiK avatar 22.8.2009 04:45 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zas někdo míchá jabka s hruškama?
    Pod to bych se podepsal. Pokud nekdo v Cesku opravdu poradne rozdmychal rasismus, pak to byl Kocab a Dzamila... Jeden by si snad myslel, ze to delaji schvalne, jako rafinovany plan a maji doma nad posteli Hitlera, Stalina ci nejakou jinou brutalni ikonu Socialistu.
    Pavel Stárek avatar 22.8.2009 19:19 Pavel Stárek | skóre: 44 | blog: Tady bloguju já :-) | Kolín
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zas někdo míchá jabka s hruškama?
    Jeden by si snad myslel, ze to delaji schvalne, jako rafinovany plan ...
    Ne jen jeden, víš kolik se dá ukrojit z rozpočtu na tyto jejich pochybné multikulturní a integrační aktivity, které stejně k ničemu nevedou? Je to sakra dobrej džob a dá se tím zajistit celkem slušný příliv (našich) peněz.
    Kdo chce, hledá způsob; kdo nechce, hledá důvod.
    22.8.2009 08:29 Good_one | blog: qwertz
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zas někdo míchá jabka s hruškama?

    Vina za tento stav je také na nás. Prosotože jsme to my, kdo jim takovéto zneuživíní systému umožňujeme.  Stačí odvést diskuzi politickým směrem a uvidíte, jaké hysterické černobílé rakce se tu objeví. Přitom mi není jasné, protč existuje něco jako podporav nezaměstnanosti. Proč nebyla již dávno zrušena? Chceš peníze? Pracuj. Nechceš pracovat? Zdechni.

    Stát pouze zajistí, že každý bude moci získat náhadní práci ve formě toho co je pro stát potřeba, pokud bude takových pracovníků nadbytek, budou stavět hladovou zeď Najednou budou mít práci skoro všichni, sle náš systém je k tomu vůbec nevybízí.

    S většiny Romů mám podobný dojme jako většina společnosti. ALE. To že má soužití Čechů a Romů tyto problémy neznamená, že se bude nějaká skupiny vygumovyných hovad snažit za mě tento problém řešit násilím.  S tím se nikdy nesmířím. Takže to není tak, že bych neduvažoval. Jsem pro tvrdý a výchovný přístup. Ale to je ta správná cesta. Tento problém řešení zápalnými lahvemi je pro mě mnohokrát strašnější, než současný stav. A je mi smutno, když si pročítám tuhle diskuzi, kde se mi snaží na toto téma někdo oponovat s tím, že cigáni řece nepracují. Ano já vím. Ale tyhle dva problém nejsou vůbec souměřitelné.

    22.8.2009 08:30 Good_one | blog: qwertz
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zas někdo míchá jabka s hruškama?

    omlouvám se za překlepy, po ránu nevidím :-)

    Jendа avatar 22.8.2009 15:02 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zas někdo míchá jabka s hruškama?
    Přitom mi není jasné, protč existuje něco jako podporav nezaměstnanosti. Proč nebyla již dávno zrušena? Chceš peníze? Pracuj. Nechceš pracovat? Zdechni.
    Súdruhu (brát s nadsázkou), a co když tolik pracovních míst prostě není?
    Jendа avatar 22.8.2009 15:04 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zas někdo míchá jabka s hruškama?
    Ou, pardó, přeskočil jsem odstavec s hladovou zdí. Vskutku povznášející návrh. A kdo zaplatí materiál?
    unknown_ avatar 22.8.2009 15:41 unknown_ | skóre: 30 | blog: blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zas někdo míchá jabka s hruškama?
    Chceš peníze? Pracuj. Nechceš pracovat? Zdechni.
    Neco ti tam chybi...
    rufuss avatar 22.8.2009 12:42 rufuss | skóre: 7 | blog: prckolo | Olomouc/Zlin
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zas někdo míchá jabka s hruškama?

    Nevěděl jsem, že Česko je stát... Snad Česká republika, ne?

    Aktivně Stella & Win7 / Na serveru mám CentOS :D / Nésu Čech a nikdy jim nebudu!
    22.8.2009 12:51 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zas někdo míchá jabka s hruškama?
    Ano, Česko je stát.
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    22.8.2009 15:35 Václav Kramář | skóre: 31 | Nechanice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zas někdo míchá jabka s hruškama?
    Není.
    22.8.2009 16:21 Gabriel Svoboda
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zas někdo míchá jabka s hruškama?

    A co třeba Španělsko, to je stát?

    22.8.2009 17:48 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zas někdo míchá jabka s hruškama?
    :-) Ale je. :-) Sice je v něm skoro všechno špatně, ale stát to je.
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    Marek Bernát avatar 22.8.2009 19:12 Marek Bernát | skóre: 17 | blog: Arcadia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zas někdo míchá jabka s hruškama?

    Že vás to baví :-) Slovo štát má niekoľko rôznych definícií a podľa kontextu môže byť správna odpoveď "je" aj "nie je". :-)

    physics.stackexchange.com -- Q&A stránky o fyzike v štýle StackOverflow.
    22.8.2009 22:45 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zas někdo míchá jabka s hruškama?
    Nebaví mě to. Naopak. Nevím jak štát, ale stát Česko zcela nepochybně je. Slovensko, kupodivu, taky. Česko = Česká republika a rád bych přečetl při jaké definici se o stát nejedná.
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    Marek Bernát avatar 22.8.2009 22:50 Marek Bernát | skóre: 17 | blog: Arcadia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zas někdo míchá jabka s hruškama?

    Pri definícii štát ako časť federácie. V takomto zmysle sú napríklad štáty jednotlivé územnosprávne celky USA. Česko a Slovensko AFAIK v tomto zmysle tiež štátmi boli do roku 1993. Odvtedy už len v zmysle ako synonymum pre krajinu.

    physics.stackexchange.com -- Q&A stránky o fyzike v štýle StackOverflow.
    23.8.2009 00:31 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zas někdo míchá jabka s hruškama?
    To je taková blbost, že nemám slov.
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    Marek Bernát avatar 23.8.2009 00:51 Marek Bernát | skóre: 17 | blog: Arcadia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zas někdo míchá jabka s hruškama?

    Čo konkrétne je z toho blbosť? Že štát sa dá chápať ako časť federácie? Čo podľa teba znamená to S v USA? Alebo je blbosť, že štát je synonymum pre krajinu? Nevidím vo svojom príspevku ani jednu nepravdivú informáciu, tak ma celkom mätie, keď niekto napíše, že je to blbosť a navyše ani nepovie prečo :-(

    physics.stackexchange.com -- Q&A stránky o fyzike v štýle StackOverflow.
    23.8.2009 01:15 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zas někdo míchá jabka s hruškama?
    Proč musím zas někomu vysvětlovat naprostou samozřejmost? Proč? Česko a Slovensko byly dva státy, které spolu tvořily federaci (nebo řekněme federativní republiku). Po rozpadu této federace to snad již státy nejsou? Ale ano, stále se jedná o státy. Pouze jsou dnes samostatné (tj. netvoří spolu federaci). (Vlastně je to složitější, protože oba jsou nyní státy jiné vyšší struktury zvané Evropská Unie.)

    Shrnuto: říkat, že Česko není stát je pitomina z jakéhokoli pohledu. Jak to, pro bohy, může vůbec někoho napadnout? :==[
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    Marek Bernát avatar 23.8.2009 01:38 Marek Bernát | skóre: 17 | blog: Arcadia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zas někdo míchá jabka s hruškama?

    Ty asi nie si schopný pochopiť, že slovo štát ma niekoľko významov (dokonca viac než tieto dva, ale to nie je teraz podstatné), že? Takže exlicitne ti to napíšem:

    Štát_1 = časť federácie

    Štát_2 = synonymum krajiny

    a tieto dva významy sú disjunktné, pretože Štát_1 USA sa skladá z 50 Štátov_2. Ale nie je pravda, že by USA bol Štát_2 a rovnako tak ani jeden z tých 50 územnosprávnych celkov nie je Štátom_1.

    Takže aby sme to dokončili: Česko ani Slovensko nie sú Štát_1. Teraz si odmysli tú 1 a dostaneš v správnom kontexte (keď sa bavíme o federácii) presne to, čo som tvrdil ;-)

    physics.stackexchange.com -- Q&A stránky o fyzike v štýle StackOverflow.
    Marek Bernát avatar 23.8.2009 01:41 Marek Bernát | skóre: 17 | blog: Arcadia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zas někdo míchá jabka s hruškama?

    Kurník, v tom odstavci o USA som prehodil čísla. To som to teda pekne zabil :-D Ale snáď sa podarilo prekomunikovať pointu a tá je, že ignoruješ ostatné významy slova štát.

    physics.stackexchange.com -- Q&A stránky o fyzike v štýle StackOverflow.
    23.8.2009 02:08 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zas někdo míchá jabka s hruškama?
    Nemysli, že se tě nesnažím pochopit. Přivedlo mě to k úvahám, že si mícháš programovací jazyky s jazyky lidskými.
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    Marek Bernát avatar 23.8.2009 09:40 Marek Bernát | skóre: 17 | blog: Arcadia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zas někdo míchá jabka s hruškama?

    Nie, nemiešam, aj keď nejakú deformáciu z toho programovania asi mám, to nepopieram :-) Ide o to, že záleží na kontexte. Väčšinou je implicitne chápaný kontext, kde štát = krajina, ale to neznamená, že neexistujú iné kontexty. Tak či tak, ty si po mne nechcel nič iné ako príklad toho kontextu (kedy Česko nie je štát) a ja som ti ho dal. Howgh. Myslím, že ďalej by sme to už pitvať nemuseli -- vždy sa mi podarí zamotať do takýchto dlhých čudných diskusií, v ktorých sa rieši nesmrteľnosť chrobáka :-)

    physics.stackexchange.com -- Q&A stránky o fyzike v štýle StackOverflow.
    23.8.2009 13:13 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zas někdo míchá jabka s hruškama?
    Nie, nemiešam, aj keď nejakú deformáciu z toho programovania asi mám, to nepopieram.
    Je to vidět:-). Já mám zas opačný problém. Při programovacích pokusech často narážím na deformace z přírodovědných a humanitních oblastí, kde skoro nic nelze brát doslova.
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    23.8.2009 01:57 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zas někdo míchá jabka s hruškama?
    Ty vole...
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    23.8.2009 14:19 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zas někdo míchá jabka s hruškama?
    Ále, vždyť Slovensko jsou stejně ve skutečnosti Horní Uhry :-D (nebijte mě pls, jen vtip)
    Fluttershy, yay! avatar 24.8.2009 13:35 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zas někdo míchá jabka s hruškama?
    Česko oficiálně neexistuje, nicméně toto označení pro Českou republiku se hojně používá.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    24.8.2009 21:41 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zas někdo míchá jabka s hruškama?
    Nikoli. Česko je oficiální jednoslovný název České republiky. Viz též např. zde (omlouvám se za odkazování na dokument v nemorálním formátu).
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    22.8.2009 12:52 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zas někdo míchá jabka s hruškama?
    Jakkoli ten výraz nemám rád, Česko je stát, stejně jako je stát třeba Německo nebo Velká Británie. Nebo vy snad pokaždé důsledně vypisujete "Spojené království Velké Británie a Severního Irska"?
    robotics avatar 22.8.2009 14:19 robotics | skóre: 29 | blog: o_vsem_moznem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zas někdo míchá jabka s hruškama?

    Ne Česko neexistuje, není to stát. Existuje jen Velká Morava :-). Česko je jen provincií Velké Moravy.

    22.8.2009 13:43 dad
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zas někdo míchá jabka s hruškama?

    ...co to má společnýho s bordelem, kterej dělají cikáni porůznu  ... v našich peněženkách,

    no kdyz vam vadi tohle, tak nechapu, proc uz jste nevyhodil do vzduchu tu partajni centralu modrych ptaku? 

    24.8.2009 00:46 Jirka K.
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zas někdo míchá jabka s hruškama?

    Protože je to krátkozraké řešení - kdybych dokázal vyhubit modrý ptáky, tak by to tady po nich převzala nejspíš Paroubkova parta :-(. A takovej výsledek mi za tu dřinu s dynamitem rozhodně nestojí :-). Ale v diskusi, kde by někdo vydával modré ptáky za vzor poctivosti se jistě taky ozvu. 

    the.max avatar 22.8.2009 09:11 the.max | skóre: 46 | blog: Smetiště
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    Az se cigani nauci zit podle nasich pravidel a zakonu nasi zeme, az prestanou srat venku na ulici, az prestanou makat, az prestanou zneuzivat socialni system, az si uvedomi, ze kdyz chtej aby jsme my bili je zivili, ze maj bejt v noci ticho,az prestanou pachat drtivou cast trestne cinnosti (bebo se aspon srovnaji procentuelne s nami), az prestanou demoloat domy a byty ktere dostanou od statu, az zacnou maly ciganata posilat do skoly misto toho aby je posilali na corku a takhle by se dalo pokracovat jeste dlouho.

    Je videt ze zijes v mistech, kde cigany znas jen z televize a z novin a v zivote jsi zadnyho nevidel, natoz aby jsi se s nimi setkal.
    KERNEL ULTRAS Fan Team || Sabaton - nejlepší učitel dějepisu || Gentoo - dokud nás systemd nerozdělí.
    the.max avatar 22.8.2009 10:03 the.max | skóre: 46 | blog: Smetiště
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    az *zacnou* makat
    KERNEL ULTRAS Fan Team || Sabaton - nejlepší učitel dějepisu || Gentoo - dokud nás systemd nerozdělí.
    22.8.2009 13:35 dad
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy

    no nastesti je zde cca par set tisic  obcanu, kteri temer jiste nikdy nebudou dochazet na nejake ministerstvo nebo do nejakeho uradu a skodit nam vsem, tak jak to urednici delaji. Pokuste se prosim videt tu problematiku ze vsech zornych uhlu.

    Heron avatar 22.8.2009 21:46 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    Az se cigani nauci zit podle nasich pravidel

    My jsme borgové, budete asimilováni.

    az zacnou maly ciganata posilat do skoly

    Očipovat a pod kamery. A se všema. Co když se někdo nechová i doma podle našich pravidel? Budou následovat minuty nenávisti.

    az prestanou pachat drtivou cast trestne cinnosti (bebo se aspon srovnaji procentuelne s nami)

    Jejda. To opravdu chceš, aby několikanásobně zvýšili výkonnost v oblasti kriminality? Neměli by jsme raději snížit naši kriminalitu? Ušetřilo by se.

    Je videt ze zijes v mistech, kde cigany znas jen z televize a z novin a v zivote jsi zadnyho nevidel, natoz aby jsi se s nimi setkal.

    Právě naopak. TV nemám, nemá mi co vnutit jediný správný názor a proto vidím svět kolem sebe svýma očima.

    Marek Bernát avatar 22.8.2009 22:33 Marek Bernát | skóre: 17 | blog: Arcadia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy

    > Co když se někdo nechová i doma podle našich pravidel? Budou následovat minuty nenávisti. 

    To si trochu prehnal nie? Problémy s cigánmi sú predovšetkým dôsledkom absolútnej nekultivovanosti a nevzdelanosti (IMHO sú niekde na úrovni medzi ľuďmi a zvieratami). Tou školou by sa všetko vyriešilo. Nie že by som mal niečo proti zvieratám, ale keď už začínajú byť nebezpečné, tak to treba nejak riešiť.

    > Neměli by jsme raději snížit naši kriminalitu? Ušetřilo by se.

    Akú "našu" kriminalitu? Ty nejakú praktikuješ?

    > Právě naopak. TV nemám, nemá mi co vnutit jediný správný názor a proto vidím svět kolem sebe svýma očima.

    To je možné, ale nič to nemení na tom, že si asi neprišiel do poriadneho kontaktu s cigánmi.

    Očividne sa tu prelínajú dva problémy, ktoré sa zbytočne premiešavajú a vzbudzujú emócie. Jeden je rasový a druhý o správaní v spoločnosti. Proste cigáni v tej forme, v akej u nás žijú, sú nekultúrne divé zvieratá. Skutočne nejde o rasu a bolo by dobré si to konečne uvedomiť. Som presvedčený, že nevzdelaná tlupa Slovákov alebo Čechov sa nechová o nič lepšie.

    physics.stackexchange.com -- Q&A stránky o fyzike v štýle StackOverflow.
    Heron avatar 22.8.2009 23:54 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    To si trochu prehnal nie?

    Já? Přehání to ti, kteří dokolečka píší o "našich pravidlech". Nic takového neexistuje. Pravidla se mění v čase a neexistuje (neměla by existovat) skupina, která by je diktovala. Jakmile sem přijde 5mil Francouzů, bude dalším úředním jazykem na tomto území i francouština a v restauracích se začnou objevovat nová jídla. Proč ne? Pro mě rozhodně lepší budoucnost (i když raději Araby než Francouze) než zabetonované hranice a tlupa lidi s jedním implantovaným názorem.

    Akú "našu" kriminalitu? Ty nejakú praktikuješ?

    Hint: Suma ukradených peněz. Chápu, ukradený mobil s bazarovou hodnotou 400kč je problém jak mraky a stojí za to šupnout všechny růžový lidi do jednoho pytle, kdežto 100mld. podvod je jen zpráva v TV.

    To je možné, ale nič to nemení na tom, že si asi neprišiel do poriadneho kontaktu s cigánmi.

    A už je to tu zase, co? Stupidní: nemáš problémy == nepřišel jsi do "pořádného" kontaktu. Jsem s lidmi v kontaktu často. Bez problémů.

    Marek Bernát avatar 23.8.2009 00:14 Marek Bernát | skóre: 17 | blog: Arcadia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy

    To si nejak zmenil tému nie? Tu nejde o nejaké potláčanie rómskej kultúry. Ide o to, aby sa začali správať slušne. Bez ohľadu na pravidlá, existujú isté rozumné prvky správania, napríklad rešpektovanie slobody druhého a pod. Kým to cigáni nebudú dodržiavať, nemôžu čakať, že ich niekto bude rešpektovať.

    Hint: relatívne percento ľudí, ktorí praktikujú kriminalitu. Cigáni: veľmi veľké, bežný vzdelaný obyvateia: veľmi malé ;-) Ty si nejak pletieš pojmy s dojmami. Politikov, náckov a ďalšie svine tu tiež nikto nemá rád. Ale to neznamená, že budeme zatvárať oči nad rómskou otázkou úplne a tváriť sa, že je všetko úplne v poriadku ;-)

    S ľuďmi možno v kontatke tiež často si, ale aj s cigánmi? A aj keby, tak si proste výnimka. Zlé skúsenosti s cigánmi majú všetci. Kradnú (osobná skúsenosť), sú nebezpeční (osobná skúsenosť), demolujú si vlastné obydlie (videné mnohokrát ako na vlastné oči, tak sprostredkovane), majú deti občas už od 12 rokov atď., atď. Tých problémov je neúrekom a v žiadnej inej komunite nie sú tak výrazné a očividne všetky pramenia z toho, že nemajú výchovu. Netuším, či si k tomu slepý, ale môj jediný záver skrátka je, že si s rómskou komunitou do styku neprišiel.

    physics.stackexchange.com -- Q&A stránky o fyzike v štýle StackOverflow.
    Heron avatar 23.8.2009 08:34 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    Ty si nejak pletieš pojmy s dojmami. Politikov, náckov a ďalšie svine tu tiež nikto nemá rád. Ale to neznamená, že budeme zatvárať oči nad rómskou otázkou úplne a tváriť sa, že je všetko úplne v poriadku

    Ty si pleteš priority. Pro tebe je hlavní se zbavit kriminality v ceně jednotek milionů, já bych raději začal těmi miliardami. Je to 1000x víc, abys viděl na grafu tu tvoji kriminalitu, potřeboval bys logY ;-).

    majú deti občas už od 12 rokov atď., atď.

    No a? Znám bílou holku, která šla ve 13 na interrupci. Rozhodně není sama. V naší kultuře je to tabu, které nikdo nesmí vědět, potřebují si pěstovat "dobrou pověst", že. V jejich kultuře dítě prostě donosí. Jaký je rozdíl? Mě to druhé přijde minimálně upřímnější, i když s takto brzkým těhotenstvím nesouhlasím.

    A aj keby, tak si proste výnimka.

    Totéž v bledě modrém jako předtím. Když je to po dobrém tak je to výjimka, pravidlo je po špatném, to přece všichni ví. Prostě předsudky, které už ani nevnímáš.

    Marek Bernát avatar 23.8.2009 10:03 Marek Bernát | skóre: 17 | blog: Arcadia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy

    Ty si demagóg. Prečo je tvoj jediný problém množstvo ukradnutých peňazí? Rómska otázka sa zďaleka netýka len kradnutia. Sú tu vraždy, napádanie (verbálne aj neverbálne), nevzdelanosť, nekultivovanosť, atď., atď. Kriminalita sa nepočíta len v sume. Až ti niekoho blízkeho zabijú, alebo znásilnia, tak to možno pochopíš ;-) Podľa mňa je oveľa rozumnejšie počítať kriminalitu v počte prípadov, ak chceme vidieť nejaké relevantné dáta. Jasné, že nezatváram nad tými politikmi oči, ale je to separátny problém a majú sa riešiť obidva. Rozhodne nemá vyššiu prioritu, lebo tomu kradnutiu ľudí pri koryte holt ľahko nezabrániš a je to síce na hovno, ale dá sa s tým žiť, to už máme 20+ rokov všetci otestované. Ale s tými cigánmi (takými typickými, nehovorím, že sa nenájdu výnimky) sa žiť nedá. To ti potrvdí každý, kto žije v blízkosti nejakej väčšej kolónie.

    Ale no tak. Prečo obhajuješ cigánov, kde sa to deje takmer furt tým, že sa to 2x do roka stane aj medzi ostatnou populáciou? O tom veku vhodnom pre pôrod by sme mohli polemizovať, ale IMHO človek, ktorý je ešte sám dieťa, nemá čo vychovávať ďalšie dieťa. Za prvé ho nedokáže finančne zabezpečiť, pretože sám nepracuje (a navyše by mal teda ešte chodiť do školy, aby nebol nevzdelaným neandrtálcom) a je tam kopa ďalších problémov.

    Jasné a tebe keď niekto povie, že si výnimka, tak to ignoruješ a povieš si, že názor protistrany nemá žiadnu hodnotu. Máš rovnaké predsudky len z opačnej strany ;-) Asi si nikdy nevidel tie cigánske dediny na Slovensku, ktoré sú všetky jedným veľkým bordelom ;-) Žiadny analogon k tomuto v bielej kultúre neexistuje. -- sorry za nálepky biely a čierny, ale holt 99% bielej populácie sú ľudia s dosiahnutým vzdelaním (ak na to už majú vek), kdežto u cigánov je to na úrovni percent. Netvrdím, že vzdelanie je nejaký všeliek, tak či tak je 90% bielej populácie len priemerne inteligentných, ale aspoň nerobia bordel. Preto sa tak ľahko zamieňa rasa s tou nekultivovanosťou.

    physics.stackexchange.com -- Q&A stránky o fyzike v štýle StackOverflow.
    Heron avatar 23.8.2009 16:26 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    Až ti niekoho blízkeho zabijú, alebo znásilnia, tak to možno pochopíš

    Až ti bílý vrah někoho blízkého zabije, budeš za to nenávidět všechny bílé? Ne! Tím tento tvůj příklad postrádá jakýkoliv smysl.

    O tom veku vhodnom pre pôrod by sme mohli polemizovať, ale IMHO človek, ktorý je ešte sám dieťa, nemá čo vychovávať ďalšie dieťa.

    U zvířat to tak je. Zvíře schopné rozmnožování už nepovažujeme za mládě. U lidí je jistý časový rozdíl mezi fyzickou dospělostí, tedy schopnost mít potomka (cca 12 let) a sociální (cca 30 let).

    Máš rovnaké predsudky len z opačnej strany

    Chyba, já nemám žádné předsudky. Já nerozlišuji lidi podle barvy, nýbrž podle osobnosti (tedy podle toho jací jsou, ne jací by podle všech keců co slyším kolem sebe měli být). Mě je úplně jedno jestli jednám s Vietnamcem, Japoncem nebo Brazilcem. Pokud je daný člověk fajn může se stát mým kámošem, nebo velmi dobrým zákazníkem, bez ohledu na cokoliv. Pokud je kurva tak se mu vyhnu (nebo budu jednat přesně podle přísné smlouvy). Mu jako jedinci, nikoliv celé jeho skupině (každý patříme do mnoha, proč si jistí lidé vybírají zrovna rasu nevím).

    Marek Bernát avatar 23.8.2009 17:29 Marek Bernát | skóre: 17 | blog: Arcadia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy

    Ty nie si schopný chápať, alebo čo? Prečítaj si to ešte raz. :-( Kritizoval som tvoj komentár kriminalita = počet ukradnutých peňazí, čo je úplná sprostosť. Vražda bola ilustrácia kriminality, ktorá sa nedá vyčísliť, je mi jedno, či vraždí mimozemšťan, alebo niekto iný.

    Už rozumiem, prečo sa tých cigánov zastávaš. Pre teba zjavne na rovnosti človek = "zviera ako každé iné" nie je nič zvláštne. Veci ako kultúra, civilizovanosť, rešpektovanie slobody druhých a pod. asi už do definície vlastností moderného človeka u teba nepatrí.

    Nápodobne, tak isto nerozlišujem ľudí podľa farby a bol by som rád, keby si si to konečne uvedomil ;-) Jedná sa o dve nezávislé vlastnosti: skupina A je čiernej farby pleti a skupina A sa nedokáže rozumne správať a vysoké percento jej členov pácha kriminalitu. Skutočne sa mi nepáči, že keď poukážem na problém číslo 2 (správanie v spoločnosti a kriminalita), tak ma odbiješ tým, že príslušníci tej skupiny majú čiernu pleť. Ako keby príslušnosť k menšine automaticky robila z ľudí svätcov. Skús sa nad tým trochu zamyslieť, nie je to tak ťažké pochopiť ;-)

    physics.stackexchange.com -- Q&A stránky o fyzike v štýle StackOverflow.
    Heron avatar 23.8.2009 18:25 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy

    Nepojedeš na LinuxAlt? Že by jsme tam pokecali, takhle to nemá cenu.

    Nápodobne, tak isto nerozlišujem ľudí podľa farby a bol by som rád, keby si si to konečne uvedomil

    Toto z tvých dosavadních komentářů rozhodně neplyne.

    Kritizoval som tvoj komentár kriminalita = počet ukradnutých peňazí, čo je úplná sprostosť. Vražda bola ilustrácia kriminality, ktorá sa nedá vyčísliť, je mi jedno, či vraždí mimozemšťan, alebo niekto iný.

    The.Max napsal: az prestanou pachat drtivou cast trestne cinnosti a od tohoto se odvíjí celá naše diskuse. Nespecifikoval jakou trestnou činnost má na mysli natož aby to vůbec podložil statistikami. Tak jsem vzal na paškál kapsářství (což jsou ekonomické přestupky, proto jsem to počítal na peníze), což slýchávám od lidí kolem sebe, že prý mají hnědočeši páchat (nesetkal jsem se s tím, oni koneckonců také ne). Tys do toho přišel s vraždami. Jistě si všimneš, že jsem na to v celé diskusi nereagoval a reagovat ani nehodlám, protože nikde nejsou statistiky, že zrovna tato konkrétní komunita páchá více vražd než okolí.

    Už rozumiem, prečo sa tých cigánov zastávaš. Pre teba zjavne na rovnosti človek = "zviera ako každé iné" nie je nič zvláštne. Veci ako kultúra, civilizovanosť, rešpektovanie slobody druhých a pod. asi už do definície vlastností moderného človeka u teba nepatrí.

    Toto je na hodně dlouhou diskusi. Zvíře nezabije (neublíží) pro peníze, pro kariéru, z nenávisti, ze srandy. Jen když má hlad a nebo když je v ohrožení (to ale raději zdrhne). Jinak, já se nezastávám cigánů. Já se zastávám všech, kteří mohou být na cestě do plynu přede mnou. Je to čistě sobecký zájem. Čím déle budou spokojeně žít oni, tím déle i já. (Píše to autor v posledním odstavci.)

    Marek Bernát avatar 23.8.2009 18:49 Marek Bernát | skóre: 17 | blog: Arcadia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy

    Pochybujem, jednak nie som linuxák v pravom v zmysle slova (nikde sa o ňom nešírim, nepropagujem ho, nijak hlbšie sa neintegrujem do komunity -- okrej tej ábičkovskej --, atď, proste ho len používam, takže nemám potrebu chodiť na takéto podujatia) a za druhé som človek asociálny, ktorý radšej komunikuje cez počítač a keď už to musí byť na živo, tak s blízkymi priateľmi. Pri neznámych ľuďoch sa cítim nesvoj a trvá mi dosť dlho, kým si zvyknem :-)

    No veď to práve hovorím, že nie si schopný rozlíšiť dva úplne rozdielne problémy. Neviem, či má cenu sa opakovať, ale tak naposledy, možno to pochopíš: sú dve vlastnosti: 1. zlé správanie sa v spoločnosti, 2. čierna farba pleti. Zhodou okolnosti veľa príslušníkov rómskej menšiny má obe tieto vlastnosti. Ty si myslíš, že ja odvodzujem 2 => 1, ale nie je to tak. Ja proste v okolí pozorujem, že pre cigánov platí bod 1 a vlastnosť 2 s tým nijak nesúvisí. Prečo by som inak toleroval a rešpektoval všetky ostatné rasy a kultúry (a niektoré dokonca milujem)? Som rasista len voči tejto jednej skupine? Nebude to skôr tou vlastnosťou 1, ktorá je pre rómsku menšinu špecifická? Môžeme polemizovať o tom, do akej miery to tak je, ale už celá táto diskusia by ti mala naznačiť, že asi nepôjde o rasizmus, pretože nikto tu nenadáva na vietnamcov, afričanov, arabov, atď. (resp. áno, pár vymetených hláv sa nájde aj v tejto diskusii tak ako všade, ale to nie je reprezentatívna vzorka), ale všetci len na cigánov? Naozaj si myslíš, že je to o farbe pleti? Len pre ilustráciu, mnohí z mojich obľúbených hudobníkov sú cigáni a milujem ich, napríklad taký Django Reinhardt a tak isto poznám zopár slušných, ale väčšina cigánov sa holt správa (veľmi mierne povedané) nevhodne ;-)

    Ale tých trestných činov a vôbec zlého správania (kam patria tie ostatné problémy, vôbec to nemusí byť trestné) sa dopúšťa mnoho z nich. Vidím, že si nikdy nevidel poriadnu cigánsku osadu. V nej za prvé kradnú, čo sa dá (ostatným obyvateľom napríklad dopestované suroviny na poli), atď. Tie vraždy tiež nemám podložené, tak ich môžeme vyhodiť, len som nechcel, aby si komplexný problém rómskej otázky zredukoval na to, že kradnú menši objem peňazí. Samozrejme, tí čo sú pri moci môžu ukradnúť viac, to je už z definície toho "byť pri moci", kdežto bežný človek len tak niečo nespraví. A tým ospravedlňuješ ich krádeže? "Je to len 1000 korún, takže pohoda, kľudne si kradnite...". A ako hovorím, tých problémov je množstvo, napríklad ničenie pridelených bytov, otravovanie (hlukom, neverbálne, verbálne) ostatnej spoločnosti, atď, atď. Ak o ničom z tohoto nevieš, tak nemá zmysel sa s tebou baviť, lebo tieto veci sa dejú dnes a denne a svedčí to len o tvojej neinformovanosti.

    To je ale pekne dementný názor :-( Tak ich necháme kradnúť, nech sú spokojní, čo tam po našich zákonoch, kultúre a celej civilizácii, hlavne, že majú cigánčatá radosť! Takto nejak si to myslel s tou spokojnosťou?

    physics.stackexchange.com -- Q&A stránky o fyzike v štýle StackOverflow.
    Heron avatar 23.8.2009 19:20 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    Pri neznámych ľuďoch sa cítim nesvoj a trvá mi dosť dlho, kým si zvyknem

    Hmm, jestli v tom není zakopaný pes. Já nemám problém s kýmkoliv cokoliv (brát s rezervou ;-)), koho neznám toho rád poznám.

    Druhý odstavec: Já to chápu (ale jestli ti to pomáhá, tak napiš klidně ještě jednou, DB abíčka to snese a já už si vyslechl horší věci :-D), ale nesouhlasím s tímto: Zhodou okolnosti veľa príslušníkov rómskej menšiny má obe tieto vlastnosti. Toto prostě považuji za předsudek. K tomuto mě opravňují zkušenosti z mého okolí. Každého, kdo nadává na cikány se ptám na jeho konkrétní zkušenost, ať mi o tom řekne víc. V té chvíli se každý zarazí, nikdo totiž nic nezažil a max. ví o někom, komu se to stalo. Když přijdu za tím někým, tak ten mi odpoví totéž. "Mě nic, ale znám člověka...". Ani tady na ábíčku nikdo z té velké (na můj vkus až moc velké) skupiny lidí zaměřených proti cigánům nepřednesl svou vlastní konkrétní negativní zkušenost.

    Další odstavce: ještě jednou a snad naposledy. Rozhodně neobhajuji něčí kriminalitu. Pouze jsem upozornil na to, že kriminalita ve většinové společnosti je na zcela jiné (nesrovnatelné) úrovni.

    Tu spokojenost jsi vytrhl z kontextu. Hovořil jsem o citátu z druhé světové války. Spokojeně žít == neskončit v plynové komoře.

    Ak o ničom z tohoto nevieš, tak nemá zmysel sa s tebou baviť, lebo tieto veci sa dejú dnes a denne a svedčí to len o tvojej neinformovanosti.

    Ale jo, vím o tom. Stejně jako vím o každém mrtvém americkém vojáku v Iráku. To že tam padlo (podle neofic. inf.) přes 1 000 000 Iráčanů se člověk z main streamu nedoví. Takže jo, o problémech vím, co ale nevím je info z druhé strany.

    23.8.2009 19:49 Eregon | skóre: 22 | blog: Eregonovy_vymysly | Všudezdejší
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    K tomuto mě opravňují zkušenosti z mého okolí. Každého, kdo nadává na cikány se ptám na jeho konkrétní zkušenost, ať mi o tom řekne víc. V té chvíli se každý zarazí, nikdo totiž nic nezažil a max. ví o někom, komu se to stalo. Když přijdu za tím někým, tak ten mi odpoví totéž. "Mě nic, ale znám člověka...". Ani tady na ábíčku nikdo z té velké (na můj vkus až moc velké) skupiny lidí zaměřených proti cigánům nepřednesl svou vlastní konkrétní negativní zkušenost.
    Výše někdo psal, že mu znásilnili sestru (to je myslím dostatečně blízko k pisateli a dostatečně silné kafe, aby se to dalo považovat za jeho zkušenost, ne?).

    Já jsem níže psal dvě svoje zkušenosti jen za poslední dva týdny - nechtěl jsem to natahovat (už takhle je to moc dlouhé), ale přestože k ničemu nakonec nedošlo, snaha zmiňovaných osob tam byla a stačilo by málo, aby to nebyla jen snaha.

    Nechceš to tvrzení, že ani tady nikdo vlastní špatné zkušenosti nemá, trošku upřesnit? Docela to potom diskredituje Tvoje vlastní zkušenosti - přecijen těžko brát vážně někoho, kdo vidí jen to, co chce.

    Jinak pokud jde o mě osobně, mám příhod s cikány víc. Je pravdou, že když pominu verbální napadení ("bílá svině" a "bílá kurvo" od cca desetiletého cikánského spratka) se mi nestalo nic horšího, než že ode mě jeden vylákal 40 korun. Mám vypsat všechny případy, nebo Ti pro teď stačí ta odpověď, že s nimi mám zkušenosti, jaké jsem s necikány nikdy neměl?

    Podotýkám, že tím neházím všechny do jednoho pytle - s řadou cikánů vycházím úplně normálně a můžu s čistým svědomím říct, že když už se s nějakými potkám (které neznám), beru je jako kohokoli jiného (jsem hodně v kontaktu s cizinci, takže s tím nemám problém). Obezřetný začínám být až ve chvíli, kdy se cikáni začnou chovat neobvykle přátelsky.
    ~ w w w w (oo)   [oo] w w w w ~
    Marek Bernát avatar 23.8.2009 20:07 Marek Bernát | skóre: 17 | blog: Arcadia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy

    Ako to s tým súvisí? Ja mám zasa problém so všetkými, rozhodne to nie je rasovo špecifické :-) Ale nie je to nič strašné, trochu som to zveličil. Len keď sa s niekým zoznámim, tak to chvíľu trvá, obvykle pár dní a potom je to ok :-)

    Moja osobná skúsenosť je, že 8 rokov, ktoré som chodil na Slovensku na gymnázium, som okolo jednej takej miniosady chodil, niekoľkokrát sa mi tam vyhrážali a párkrát mi ukradli pár korún, čo som mal (obvykle som peniaze našťastie nemával) a celkovo robili bordel v okolí (podotýkam, že to bolo v centre mesta a poriadne zasvinili park!). Tých skúseností mám proste dosť. A viem, že nie som jediný, lebo úplne identických cigánských osád je na Slovensku strašne veľa a v ničom sa od seba nelíšia, všade je to rovnaký bordel, rovnaká kriminalita (aj keď podľa teba v malom, lebo sa nekradnú miliardy). Kdežto tvoja skúsenosť je proste na nič, neprišiel si s nimi do kontatku, tak o ničom nevieš. V tvojom okolí sa to možno nedeje, ale čo inde? Btw, neviem ako je to v Česku, možno tu máte slušných cigánov a skutočne sú všetci diskutujúci tejto diskusie rasisti, ale ubezpečujem ťa, že na Slovensku je to obrovský problém, ktorí opakovane (neúspešne) riešia najvyšší predstavitelia vlády, takže nemá nejaký zmysel ho popierať ;-)

    Áno, ale proste a len preto, lebo je to väčšina. Ak zo 100 ľudí páchajú kriminalitu 2, tak stále je to 2x viac ako keď v 100x menšej menšine páchajú kriminalitu všetci. Lenže podľa mňa nie je od veci pozrieť sa na tú relatívnu škálu, keď sa chceš niečo dozvedieť o spoločnosti, nie na tú absolútnu, lebo tá ti nedá žiadnu inú informáciu ako že väčšina je väčšia -- óó, to je objav :-)

    Tak to sorry, celý ten zápisok som nečítal, do diskusie som sa pripojil až neskôr.

    Ja neviem o žiadnom mŕtvom americkom vojakovi, lebo médiá veľmi nesledujem, nemám kde, ak vynechám internet. A tak či tak ma americké výstrelky nezaujímajú. Za to o tých cigánoch mám početné informácie z prvej ruky, takže len tak ľahko ma o opaku nepresvedčíš.

    physics.stackexchange.com -- Q&A stránky o fyzike v štýle StackOverflow.
    23.8.2009 20:23 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy

    Každého, kdo nadává na cikány se ptám na jeho konkrétní zkušenost, ať mi o tom řekne víc. V té chvíli se každý zarazí, nikdo totiž nic nezažil a max. ví o někom, komu se to stalo. Když přijdu za tím někým, tak ten mi odpoví totéž. "Mě nic, ale znám člověka...". Ani tady na ábíčku nikdo z té velké (na můj vkus až moc velké) skupiny lidí zaměřených proti cigánům nepřednesl svou vlastní konkrétní negativní zkušenost.

    Je podle tebe potřeba mít osobní zkušenost, aby člověk mohl zaujmout nějaký postoj? Podle mě to je velmi naivní názor. Např. si myslím, že heroin je nebezpečné svinstvo, ale sám jsem to nezkusil. Takže možná jde o předsudek a heroin je ve skutečnosti fajn. A také nemám zkušenost s nacisty, možná tedy byl Adolf fajn chlápek, který to myslel dobře, a teď ho špiní nepřátelská propaganda :-)

    Marek Bernát avatar 23.8.2009 20:27 Marek Bernát | skóre: 17 | blog: Arcadia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy

    S tým heroínom ale možno si mimo. Minule som mal flame s kyknosom a tvrdil, že má kopu známych, ktorí podobné látky požívajú a nikomu sa nič nestalo (voči čomu som zaujal veľmi skeptický postoj) :-) Takže tá osobná skúsenosť nie je od veci, inak sa človek skutočne len spolieha na to, že jeho zdroje sú dosť dobré (čo môže a nemusí byť pravda).

    physics.stackexchange.com -- Q&A stránky o fyzike v štýle StackOverflow.
    23.8.2009 20:33 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    Určitě existují lidé, kteří zvládnou užívat heroin rekreačně a nespadnout do problémů, ale já to radši zkoušet nebudu.
    Marek Bernát avatar 23.8.2009 20:59 Marek Bernát | skóre: 17 | blog: Arcadia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy

    V tom sa zhodneme.

    Womp rat may taste like pumpkin pie, but I'll never know, 'cause even if it did, I wouldn't eat the filthy motherfucker.

    physics.stackexchange.com -- Q&A stránky o fyzike v štýle StackOverflow.
    24.8.2009 08:34 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    Ani tady na ábíčku nikdo z té velké (na můj vkus až moc velké) skupiny lidí zaměřených proti cigánům nepřednesl svou vlastní konkrétní negativní zkušenost.
    Zase kecáš. Podívej se na jeden z těch cenzurovaných příspěvků výše.
    Quando omni flunkus moritati
    23.8.2009 03:26 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    Jsem s lidmi v kontaktu často. Bez problémů.
    Zkus se na pár let nastěhovat do Janova, Chánova, Ústí nad Labem nebo Českých Budějovic... pak se můžeme bavit, co to je bez problémů.

    Ale jo, ty jsi ten multikulti, takže ti pravděpodobně počmárané dveře, hovna ve výtahu, bordel okolo baráku a další kulturní obohacování nevadí...

    Quando omni flunkus moritati
    Heron avatar 23.8.2009 09:00 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    takže ti pravděpodobně počmárané dveře, hovna ve výtahu, bordel okolo baráku a další kulturní obohacování nevadí...

    Ale jo, vadí. Když se to vyskytlo v našem domě (mohl za to bílý bývalí úspěšný podnikatel, který se tak trochu pomátl), tak se to začalo promptně řešit (promptně znamená po prvním výskytu, nikoliv po 15 letech problémů). Dnes už je klid.

    23.8.2009 10:55 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    mohl za to bílý bývalí úspěšný podnikatel... tak se to začalo promptně řešit
    Ano, když jde o jednoho člověka, začne se to řešit... a předpokládám, že ti je jasné, že o takových případech nemluvím.
    Quando omni flunkus moritati
    24.8.2009 08:41 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    Já? Přehání to ti, kteří dokolečka píší o "našich pravidlech". Nic takového neexistuje. Pravidla se mění v čase a neexistuje (neměla by existovat) skupina, která by je diktovala
    Ale existuje. Pravidla se v čase mění typicky v případě, že do nějaké oblasti přijdou noví lidé. Například v situaci, kdy ty původní vyženou nebo vybijou.

    A nebo jinak - pravidla určuje ta skupina, která má moc. To jsme tady zatím ještě pořád my, co se tváříme, že mít v noci strach jít domů bez pistole v kapse, protože 80% obyvatel dané oblasti páchá nějakou násilnou/majetkovou trestnou činnost, je špatně.

    Bohužel kromě určení pravidel je taky potřeba tato pravidla vynutit. V tomto případě danou 80% skupinu pochytat, zavřít a ve vězení poslat na nucené práce (což by mělo platit pro všechny vězně, nejenom pro ty z výše uvedené skupiny.)
    Quando omni flunkus moritati
    Fluttershy, yay! avatar 24.8.2009 13:44 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    Očipovat a pod kamery. A se všema. Co když se někdo nechová i doma podle našich pravidel? Budou následovat minuty nenávisti.

    Existuje tady jakási (zákonná) povinnost absolvovat základní vzdělání.

    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    22.8.2009 11:00 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    Aniž bych se chtěl zapojovat do diskuse o Romech (osobně mi vadí průměrný Rom zhruba stejně jako průměrný Čech), tak mě vážně štvalo, že všichni měli takový problém s tím, že přijela partička olašských Cikánů (myslím, že rumunský Olach by proti tomuto označení nic nenamíí tal) a zakempovala u nás. My Češi jezdíme každoročně do Rumunska po tisících a kempujeme všude možně, hromadně i jednotlivě aniž by nás odkudkoli místní obyvatelé vyhazovali. Naopak, pokud vím, jsou vždy přátelští a rádi za návštěvu (včetně Romů). Ano, někteří mají trochu tendenci krást, ale imho to není dramaticky horší než u jiných etnik. Češi se zachovali naprosto bezcharakterně, když Rumunům (bez ohledu na to, zda to byli Romové) tuto benevolenci neoplatili. Třeba Slovince bych na svém pozemku zdarma kempovat nenechal, ale Rumuny všech národností určitě ano. Ten člověk co jim poskytl pozemek u řeky mi udělal radost. Za ostatní jsem se styděl.
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    24.8.2009 01:52 Simon
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    Už jsem v Rumunsku taky kempoval všude možně, ale rozbít tábor v parku v hlavním městě jsem si fakt nezkoušel ... a pochybuji, že by to prošlo.
    28.8.2009 19:29 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    Tam by to to prošlo. Tam projde všechno.
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    Jendа avatar 24.8.2009 14:42 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    Třeba Slovince bych na svém pozemku zdarma kempovat nenechal
    Proč?
    28.8.2009 19:28 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    Protože v jejich zemi postihujou spaní ve volné přírodě jako ti nejhorší fašouni. Horší než Slováci. Tu zemi bojkotuju.
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    22.8.2009 12:55 Petr "Glubo" Sýkora | skóre: 21 | blog: Glubnik
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    Zrovna dneska rano jsem kvůli chudákům romům přišel o mobil.
    „O mrtvých jen v dobrém." „Pojďme se bavit o Stalinovi."
    Dent avatar 22.8.2009 13:03 Dent | skóre: 21 | blog: Standovo | České Budějovice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    Sepište s PČR protokol o předání mobilního telefonu romskému etniku. Až Kocáb nebo někdo jemu podobný přijde se zákonem nařizujícím bílé většině odevzdání mobilního telefonu romskému etniku (alespoň dvakrát do roka, nejlépe však čtvrtletně), ušetříte za první kvartál.
    22.8.2009 13:31 dad
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy

    nevi nahodou nekdo z  hlavy, v ktere ze svych knih popsal  pan profesor reseni teto problematiky?

    22.8.2009 13:35 Good_one
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy

    pan profesor umí psát? Já měl do této chvíle pocit, že pouze zná někoho kdo umí telefonovat.

    22.8.2009 13:39 dad
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy

    nejen psat, pan profesor umi napsane take pekne prezentovat do kamery a zaroven se to teze arogantne uculovat. A vetsina konzumentu takovych prezentaci pritom vazne pokyvuje hlavou a rika:

    'pana profesora zrovna nemusim, ale v tomhle ma pravdu'

    22.8.2009 20:24 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    Tohle už je psychická porucha, dade (nebo jak se tomu říká). To nemyslím jako posměšek nebo tak, myslim to vážně. Viz tady. Jsi posedlý Klausem. Řekni, stojí ti klaus za to, abys kvůli němu ztrácel duševní zdraví? Takovej blb by ti za to neměl stát... (bez jakékoli ironie)
    22.8.2009 13:41 muficek | skóre: 17 | blog: Muficek | Hradec Králové
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy

    Příběh malé Natálky je doopravdy velice smutný. Takto mladý člověk ještě za nic nemůže a tak nechápu smysl toho, že se někdo dokázal až tak pomstít. Na druhou stranu, zkuste si přečíst příspěvek ze dne 21.8.2009 ve 20:18hod od uživatele "Korelli". Docela by mne zajímal váš názor.

    Odkaz: www.jaromer-josefov.cz/diskuse.php

    Věřící mohou mluvit o velkém štěstí, že Ježíš byl ukřižován. Kdyby ho např. utopili, museli by nosit na krku akvárko :-)
    22.8.2009 20:58 Good_one | blog: qwertz
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy

    Můj názor k tomuto je nrosto jasný:

    1) žádné sociální dávky. Neexistuje nic jako podpora v nezamestnanosti. Pokud nemás práci, státti nejakou prideli (odpadky, sázení stromů, kopání). Nejhure se bude stavet hladova zed. Výsledek? 2/3 dnesnich nezamestnanych najednou bude chosit do prace :-D a ten zbytek si sve avky odpracuje.

    2) tvrda skolni dochazka. Nedodrzujes? Zadne pridavky na deti, zadna podpora.

    Tento problém se netyka jen romu. Tyka se nas vsech. Ja znam osobne radu lidi, kteri takto zneuzivaji system. Rom to neni ani jediny (je faktem ze osobne jsem znal romy cca 3). Zrusme tento debilni system, a vyresi se problem vsech techto vycuranku, nejenom romu.

    22.8.2009 21:07 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    Ad 1: nedávno byl zaveden systém, kdy může být část podpory v nezaměstnanosti vázána na to, že dotyčný odpracuje určitý počet hodin. A víte na čem to ve většině lokalit krachuje? Ne na nezájmu nezaměstnaných, ale naopak na tom, že těm, kdo projevili zájem, nedokážou úřady práci najít. Takže tolik k těm všeobecně uznávaným "pravdám"…
    23.8.2009 03:27 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    Aby se našlo, musí se hledat.
    Quando omni flunkus moritati
    Jendа avatar 23.8.2009 12:31 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    Ano. Třeba v našem oblíbeném Liberci skutečně platí, že kdo chce pracovat, tak si práci najde.
    1. 6. Volná pracovní místa

    Nabídka pracovních míst se během července mírně zvýšila; větší část z přírůstku představují volná pracovní místa pro strojní zámečníky a montážní dělníky na dobu určitou (3 měsíce). K 31. 7. 2009 bylo na ÚP hlášeno 602 volných, o 56 více než před měsícem. Na jedno místo připadá 14,9 uchazeče. Před rokem bylo na ÚP hlášeno 2 140 volných pracovních míst a na jedno místo připadalo 2,7 uchazeče.
    (zdroj)

    Mimochodem, ta volná místa jsou především místa typu nabízeč pojištění a tak.
    23.8.2009 15:00 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    Kdybys četl alespoň o jeden příspěvek dál, než na který reaguješ, tak by sis všiml, že se jedná o pracovní místa typu veřejně prospěšné práce, kterých má dotyčný odpracovat měsíčně 20 hodin.

    V tvém oblíbeném Liberci to tedy znamená, že každý den musíš najít práci pro cca 750 lidí. To by ve stotisícovém městě neměl být takový problém, i kdyby měli zametat ulice.
    Quando omni flunkus moritati
    23.8.2009 11:12 Good_one | blog: qwertz
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy

     také jsem uvedl, že v případě nouze budou "stavět hladové zdi"

    Jendа avatar 23.8.2009 12:35 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    Takže místo toho, aby stát zaplatil nezaměstnaným podporu, tak jistě "velmi výhodně" ve výběrovém řízení vybere dodavatele stavebních materiálů, vykácí se kus lesa a začne se tam stavět neužitečná zeď. Hmm...
    23.8.2009 13:17 Good_one | blog: qwertz
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy

     Pojem hladová zeď je metafora. Zkuste se nad tím zymyslet ještě jednou.

    Jendа avatar 23.8.2009 14:05 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    Nějak mě pořád nenapadá příliš mnoho užitečných věcí, které by nezaměstnaní mohli dělat, aniž by přišel o práci někdo jiný.
    23.8.2009 15:02 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    Například stavět silnice? A tím myslím rukama, ne pomocí bagru. Pokud je volba dávat jim peníze za nic, nebo dát jim ty samé peníze za kopání, tak jsem jednoznačně pro to druhé.
    Quando omni flunkus moritati
    Jendа avatar 23.8.2009 15:06 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    Jo, dobrý nápad (bez ironie).
    Marek Bernát avatar 23.8.2009 17:34 Marek Bernát | skóre: 17 | blog: Arcadia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy

    Skutočne úžasný nápad... Ale má hlbšie korene než si ľudia uvedomujú. Ľudská spoločnosť je totiž založená na tom, že 90% ľudí vykonáva úplne zbytočnú prácu a tak kolujú peniaze horedole. Lenže čím ďalej tým viac s pokrokom vedy a techniky na týchto pracovných miestach nahradzujú človeka stroje a počítače. Som zvedavý, ako dopadne ľudstvo za cca 100 rokov, až budú stroje robiť skoro všetko. Ale možno sa potom budeme živiť udržiavaním tých strojov :-)

    physics.stackexchange.com -- Q&A stránky o fyzike v štýle StackOverflow.
    unknown_ avatar 23.8.2009 17:36 unknown_ | skóre: 30 | blog: blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    Az budou vsechno delat stroje, a zacneme poradne vyuzivat geotermalni energie, tak hodnota majetku bude nulova, a bude dostatech vseho pro vsechny. A zadni zasrani kapitalisti proti tomu nic neudelaji...
    Marek Bernát avatar 23.8.2009 17:52 Marek Bernát | skóre: 17 | blog: Arcadia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy

    Geotermálna energia je skutočne tak dobrá? Prečo som o tom doteraz nič nepočul? Prečo ju nikto nepoužíva? Možnosti sú, že sa to buď nedá triviálne realizovať (problém napríklad s energiou z jadrovej fúzie), alebo, že sa to vôbec neoplatí (problém energií typu slnečná a veterná, kde trvá roky, kým elektrárne zaplatia sami seba a aj tak je výkon veľmi slabý). Inak je to každopádne pekná utópia a ja dúfam, že problém získavania užitočnej energie sa časom nejak vyrieši (v podstate je to len otázka techniky).

    physics.stackexchange.com -- Q&A stránky o fyzike v štýle StackOverflow.
    unknown_ avatar 23.8.2009 17:56 unknown_ | skóre: 30 | blog: blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    Geotermalni energie by mela byt dle projektu Venus energii budoucnosti. K te otazce techniky - kdybys byl velky uhelny magnat, a mel nehorazny zisky za to, ze provozujes uhelny elektrarny... nebranil bys tomu, aby se zacal pouzivat jinej zdroj energie? Ale je pravda, ze otazka techniky je to predevsim.
    Marek Bernát avatar 23.8.2009 18:02 Marek Bernát | skóre: 17 | blog: Arcadia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy

    Haha, oku sci-fi fanúšika pripadajú tie stránky na prvý pohľad lahodne :-) Som zvedavý, či sú tam aj nejaké rozumné informácie a nie len efektné artworky.

    No tak to samozrejme, veľké spoločnosti sú problém, ale myslím, že o tomto to nie je. Napríklad v niektorých krajinách väčšinu energie produkujú jadrové elektrárne. Je škoda, že sa viac nerozšírili (a že sa dokonca zatvárajú kvôli dementným zeleným fanatikom a ďalšej neinformovanej hávedi). V každom prípade, som zvedavý, jak to tu bude vyzerať o 100 rokov. Dúfam, že dovtedy už vymyslia aj nejakú nesmrteľnosť, nech sa toho dožijem :-)

    physics.stackexchange.com -- Q&A stránky o fyzike v štýle StackOverflow.
    Jendа avatar 23.8.2009 17:40 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    Ale možno sa potom budeme živiť udržiavaním tých strojov :-)
    Problém: X lidí je nahrazeno Strojem, ale k údržbě Stroje stačí Y lidí. Y < X.
    Marek Bernát avatar 23.8.2009 17:54 Marek Bernát | skóre: 17 | blog: Arcadia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy

    Príliš rýchlo meníš názory :-) Ešte pred chvíľou si sa stotožňoval s tým, že je dobré nezamestnaných nechať robiť zbytočnú prácu. Toto je rovnaké. Môžeme ľudí nechať udržiavať stroje, aj keď to nebude potrebné.

    physics.stackexchange.com -- Q&A stránky o fyzike v štýle StackOverflow.
    Jendа avatar 23.8.2009 17:59 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    1) doublethink :-)
    Toto je rovnaké. Môžeme ľudí nechať udržiavať stroje, aj keď to nebude potrebné.
    Když je necháš stavět silnici rukama, ušetříš za bagry, pohonné hmoty (a ještě tě Zelení pochválí ;-)) a je z toho alespoň nějaký užitek (je silnice, ale nemusela se kupovat těžká technika). K čemu by bylo zbytečné udržování strojů?
    Marek Bernát avatar 23.8.2009 18:06 Marek Bernát | skóre: 17 | blog: Arcadia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy

    To je ale roztomile naivné :-D Skús si spočítať, koľko ľudí by si potreboval, keby si chcel postaviť diaľnicu rukami a potom sa vráť a povedz mi, koľko si ušetril za pohonné hmoty :-D

    Bolo by to samozrejme na nič, rovnako tak ako je zbytočné stavať diaľnicu rukami a je to len ilúzia, aby ľudia dostali prácu a mali pocit, že robia niečo užitočné <- takýchto pracovných miest ostatne existuje spústa už dnes.

    physics.stackexchange.com -- Q&A stránky o fyzike v štýle StackOverflow.
    Heron avatar 23.8.2009 18:30 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    dostali prácu a mali pocit, že robia niečo užitočné <- takýchto pracovných miest ostatne existuje spústa už dnes.

    Ano na téměř každém úřadu státní správy. Kdyby ti lidé věděli, že jsou úplně zbyteční, tak bych to ještě bral. Ale oni ještě mají pocit, že jsou potřební a užiteční.

    Marek Bernát avatar 23.8.2009 18:54 Marek Bernát | skóre: 17 | blog: Arcadia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy

    No, napríklad. Ale čo navrhuješ s takými ľuďmi robiť? Ja som fakt veľmi zvedavý, jak sa bude riešiť problém nedostatku užitočných a schopných ľudí (lebo veda a technika laťku užitočnosti neustále zvyšuje a holt väčšina populácie má z definície IQ blízke hodnote 100 -- akokoľvej nemám rád toto meradlo, tak štatistika proste funguje -- a toto číslo sa bohužiaľ nezvyšuje, ľudia sú tak blbí, jak vždycky boli :-)) v budúcnosti. Či bude 50% nezamestnaných a zvyšok (tých schopných) ich bude platiť, alebo ako to bude. Chcel by som to vidieť :-)

    physics.stackexchange.com -- Q&A stránky o fyzike v štýle StackOverflow.
    Heron avatar 23.8.2009 19:33 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    Tak ono problém není v těch lidech. Problém je v samotné existenci toho úřadu. Ti lidé tam prostě jen sedí, berou prachy (kdo z nás by to nebral, ať hodí kamenem ;-)). Kdyby ten úřad (to pracovní místo) neexistoval, tak dělají užitečnou činnost jinde. Toho bych se nebál.
    Či bude 50% nezamestnaných a zvyšok (tých schopných) ich bude platiť, alebo ako to bude.

    Proč platit? Upřímně doufám, že budoucnost se bez peněz obejde. Člověk nepotřebuje peníze. Bohužel dnešní svět je nastavený tak, že tzv. civilizovaní lidé jsou ekonomickými otroky. Značná část kriminálních činů se přímo, či nepřímo týká peněz. Koneckonců i ti kapsáři kradou mobily jen proto, aby je vyměnili za peníze (K čemu by někomu bylo 300 telefonů?).

    Jdu geokešovat. :-)

    23.8.2009 19:43 kolemjdoucí
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy

     

     Upřímně doufám, že budoucnost se bez peněz obejde. Člověk nepotřebuje peníze. Bohužel dnešní svět je nastavený tak, že tzv. civilizovaní lidé jsou ekonomickými ottroky.

     

    A hele , kryptokomunista. ;-)

     

    Marek Bernát avatar 23.8.2009 20:15 Marek Bernát | skóre: 17 | blog: Arcadia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy

    Jasné, nezamestaných máme málo, určite nám pomôže, ak zrušíme pol milióna úradníckych miest a tú nezamestnanosť zvýšime o ďalších pár percent :-)

    Lenže v budúcnosti, kde už ľudia nemajú pracovné miesto (lebo ich nahradili stroje), ešte stále môžu byť peniaze potrebné a to bude holt problém. Bude to dnešný problém s nezamestnanosťou, ale znásobený 10x. Viem si predstaviť, že väčšina priemernej populácie tie stroje zničí a vráti sa do stredoveku, aby mali zasa prácu :-)

    Peniaze sú samozrejme zlo. Tiež som už niekoľkokrát musel uvažovať, že vykradnem banku :-) Ale do toho utopistického sveta neobmedzených zdrojov máme ešte veľmi ďaleko.

    physics.stackexchange.com -- Q&A stránky o fyzike v štýle StackOverflow.
    23.8.2009 20:53 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    Značná část kriminálních činů se přímo, či nepřímo týká peněz. Koneckonců i ti kapsáři kradou mobily jen proto, aby je vyměnili za peníze (K čemu by někomu bylo 300 telefonů?).
    Aha, takže odstraníme-li peníze, odsrtaníme značnou část kriminálních činů? Jsi génius! :-D
    Jasně že kradou mobily, aby za ně dostali peníze. Ale nezastavuj tok myšlenek tady a jdi dál: Proč chtěj ty peníze? Aby si za ně koupili majetek. Peníze by jim byly samy o sobě nahouby, nemohli-li by si za ně něco hmotného koupit (služby nechme stranou).

    Takže odstraněním pěněz by zloději akorát vyměnili mobily přímo za majetek bez peněz coby meziprostředku. Anebo by kradli přímo kýžený majetek.
    Marek Bernát avatar 23.8.2009 21:03 Marek Bernát | skóre: 17 | blog: Arcadia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy

    Myslím, že si to zle pochopil. Peniaze existujú len preto, lebo máme obmedzené zdroje (konkrétne peniaze sú obvykle podložené drahými kovmi). Lenže čo sú to zdroje? V dôsledku nič iné ako využiteľná energia. Takže až bude lacná energia, tak peniaze prestanú byť potrebné a všetko bude zadarmo.

    physics.stackexchange.com -- Q&A stránky o fyzike v štýle StackOverflow.
    Marek Bernát avatar 23.8.2009 21:05 Marek Bernát | skóre: 17 | blog: Arcadia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy

    Btw, ospravedlňujem sa všetkým fyzikom za laxný prístup k slovu energia na úkor zrozumiteľnosti :-)

    physics.stackexchange.com -- Q&A stránky o fyzike v štýle StackOverflow.
    unknown_ avatar 23.8.2009 21:06 unknown_ | skóre: 30 | blog: blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    Mam pocit, ze penize nejsou podlozeny drahyma kovma uz hodne dlouho. Uz dokonce ani praci CS lidu!
    Marek Bernát avatar 23.8.2009 21:17 Marek Bernát | skóre: 17 | blog: Arcadia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy

    Možné to je, nie som ekonóm, ale niekde som to kedysi čítal a prišlo mi to vcelku rozumné. V dnešej dobe už sú ale asi často virtuálne a preto dochádza pri strete s realitou ku krízam, akú tu máme (dúfam, že nekecám úplné kraviny, keď tak ma snáď niekto opraví :-)).

    physics.stackexchange.com -- Q&A stránky o fyzike v štýle StackOverflow.
    23.8.2009 21:09 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    Peníze nezastupují jen energii, pokud tedy nemáš na mysli obecně jakoukoli energii, to by pak platilo už jen protože e=mc2. Každopádně energie laciná nebude.
    Marek Bernát avatar 23.8.2009 21:21 Marek Bernát | skóre: 17 | blog: Arcadia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy

    No, takto. Ak bude zadarmo energia a budú stroje schopné ju transformovať na všetko potrebné k životu (čo je implicitný predpoklad, ktorý som urobil), tak už tie peniaze zbytočné budú.

    Prečo by nemala byť časom lacná energia? E=m (c=1, prečo to tam furt každý píše? :-) ), takže si si asi vedomý, koľko je všade okolo nás energie. Otázka je len, ako ju skrotiť, ale to je čisto technická záležitosť, na ktorej sa usilovne pracuje.

    physics.stackexchange.com -- Q&A stránky o fyzike v štýle StackOverflow.
    25.8.2009 16:44 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    Ak bude zadarmo energia a budú stroje schopné ju transformovať na všetko potrebné k životu (čo je implicitný predpoklad, ktorý som urobil), tak už tie peniaze zbytočné budú.
    Jednu věc ale z energie nevyrobíš - prostor na Zemi. Takže by někteří lidé museli do vesmíru, a na Zemi by byly luxusnější pozemky, a hned máme potřebu peněz.

    Krom toho - pokud by energie byla zadarmo, znamenalo by to i, že by ji bylo nekonečné množství? To totiž není možné. Ergo nemůže být energie zadarmo, není-li ji nekonečné množství ve vesmíru ;-)
    c=1, prečo to tam furt každý píše? :-)
    A to taháš odkud, že c=1? S tím bych až tak nesouhlasil...
    Otázka je len, ako ju skrotiť, ale to je čisto technická záležitosť, na ktorej sa usilovne pracuje.
    No, to je takový drobný detail :-D
    23.8.2009 16:18 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    Když jedu na kole, tak mě dost štve množství odpadků v příkopech podél cest. Myslím, že zrovna tohle je ideální práce pro dlouhodobě nezaměstnané.
    22.8.2009 15:14 Eregon | skóre: 22 | blog: Eregonovy_vymysly | Všudezdejší
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    Proč se pořád míchá svinstvo v podobě ublížení na zdraví se vztahy mezi celými skupinami společnosti? Kdyby tu věci fungovaly, jak mají, tak se absolutně neřeší, že popálená holčička je z cikánské rodiny. Jediné, co je důležité, je, že se stala věc, která má být potrestána - zcela bez ohledu na to, jakého původu byli útočníci a jakého oběti!

    Ale když jsem u toho - už aspoň pachatele chytili? Nebo se pořád neví, kdo to vlastně byl? Když jsem o tomhle případu slyšel naposledy, byli pachatelé neznámí a to, že to udělali náckové, bylo "samozřejmé", protože kdo jiný by přece na cikány útočil.

    Tyhle problémy nezmizí dřív, než se přestanou dělat rozdíly. Průser je, že cikáni se vůči bílým často vymezují sami (dva příklady z posledních 14 dnů níže) a papaláši honící politické body nové rozdíly vytvářejí (jak někdo výše psal - zkuste si vyhledat výrazy jako romský poradce, romský koordinátor, ...) - to není zrovna cesta, která by vedla ke zlepšení situace.

    Pak se budou dělat velkohubá prohlášení, jak náckové pracují na posílení svého vlivu (až to bude vypadat, že mají nějakou síť tajných agentů-verbířů) a jak je potřeba jim dát na budku. Jenomže ti náckové a dělnické strany a další podobní se o to ani snažit nemusí - lidi se k nim přidávají sami, protože cítí, že na oficiální linii je něco shnilého. Po každém velkohubém prohlášení víc a víc.

    Kdyby se nějakým kouzlem teď začalo důsledně uplatňovat, že rasový původ nemá vliv na řešení čehokoli (od sociálních dávek po trestnou činnost), zůstane za chvíli pár nácků, kteří si budou snít své sny o čisté rase, většinová společnost se na ně bude dívat zhruba jako se dívá na jehovisty a případné extrémy, co budou chtít někomu ubližovat v reálu, zvládne současný systém řešit stejně, jako řeší případy, kdy nejde o přísušníka nějakého "ohroženého" etnika.
    ~ w w w w (oo)   [oo] w w w w ~
    22.8.2009 15:30 Eregon | skóre: 22 | blog: Eregonovy_vymysly | Všudezdejší
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    Ještě jsem zapomněl přidat ty příklady - obojí se stalo mně osobně jen v posledních 14 dnech.

    Příklad 1: jdu za noci s několika kamarády na pivo a před podnikem potkáme dva cikány, ti nás poprosí o třináct korun, které prý potřebují na jízdenku na MHD. Slušně jsme je odmítli (ne proto, že by byli cikáni, ale prostě proto, že podobné žádosti odmítám téměř vždy) a oni začali s přesvědčováním. Sliby ("já ti to vrátím" - jak?), hra na city ("kdybys ty potřeboval, tak ti půjčím klidně litra" - hahaha). Řekli jsme, že odpověď platí a pokračovali do podniku - jeden se vydal za námi a druhý zůstal u dveří. Jenom se nějak neodvážili jít ke stolu, kde nás bylo celkem pět. Co myslíte - šli mi nabídnout, že mi za těch třináct korun dají do zástavy mobil? A co myslíte, žádají se o takovéhle službičky mezi sebou?

    Příklad 2: zrovna včera jsem se stal účastníkem malé dopravní kolize, při které se ulomil plast na autě - plném cikánů. Chlapík, co to zavinil, se s nimi snažil domluvit, jak vzniklou škodu zaplatit, já jsem se taky v rámci možností snažil, aby se to v klidu vyřešilo a abysme mohli jet. Cikáni sami byli ze začátku taky v pohodě (a nemůžu jim upřít, že jako první se zajímali o to, jestli nikomu nic není a tak).

    Po chvíli ale věděli naprosto přesně, kolik oprava bude stát, chtěli peníze hned na ruku, začali řešit, že my bílí bysme už volali policajty, ale že oni nejsou svině (proč kruci někdo tahá barvu kůže do poměrně konstruktivní debaty o tom, jak zařídit úhradu škody?) Jeden mladý smrad tam po mně dokonce začal vyjíždět a dělat ramena, jako bych je tam chtěl nějak natáhnout - až když jsem neuhnul před tím jeho bububu a řekl mu, ať se zklidní (což ho vytočilo ještě víc), ho začali ostatní cikáni krotit.

    Co tím celým chci říct: situace je příliš komplikovaná a cikáni na tom mají svůj dost podstatný podíl. Situace se nevyřeší "bojem proti náckům", kteří nechtějí nic jiného, než vyřešit velký problém celé společnosti (akorát ho chtějí vyřešit neskutečně blbě: silou). Jediná možná cesta k řešení je společná snaha. Ta ale musí vycházet z obou stran, jinak by nebyla společná.
    ~ w w w w (oo)   [oo] w w w w ~
    22.8.2009 18:03 Ondrej 'SanTiago' Zajicek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy

    > Kdyby se nějakým kouzlem teď začalo důsledně uplatňovat, že rasový původ nemá vliv na řešení čehokoli (od sociálních dávek po trestnou činnost)

    Spis si myslim, ze rasiste si racionalizuji sve rasove predsudky smyslenou predstavou, ze stat romum nadrzuje (v pridelovani socialnich davek ci ve vysetrovani trestne cinnosti).

    Protoze k takovemu zaveru nemaji relevantni data, je videt, ze ten zaver je spis zalozen na jejich vlastnich rasistickych predstavach nez na realite.

    I kdyby rasovy puvod nemel vliv na reseni cehokoliv, tezko zabratit rasistum, aby u iluzorni prestavy, ze stat romum nadrzuje, zustavali.

     

    Jendа avatar 22.8.2009 18:19 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    Protoze k takovemu zaveru nemaji relevantni data, je videt, ze ten zaver je spis zalozen na jejich vlastnich rasistickych predstavach nez na realite.
    Přečetl jste si komentář #113? A co na to říkáte?

    Na zbytek vašeho příspěvku bohužel nemůžu reagovat, protože bych porušil §198 článek (1) trestního zákona.
    22.8.2009 18:32 Ondrej 'SanTiago' Zajicek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy

    > Přečetl jste si komentář #113? A co na to říkáte?

    Ze to je celkem marginalni zalezitost oproti zminovanym tvrzenim o policii nevysetrujici trestne ciny spachane romy ci o protezovani romu pri pridelovani beznych socialnich davek.

    23.8.2009 12:04 Eregon | skóre: 22 | blog: Eregonovy_vymysly | Všudezdejší
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    Spis si myslim, ze rasiste si racionalizuji sve rasove predsudky smyslenou predstavou, ze stat romum nadrzuje (v pridelovani socialnich davek ci ve vysetrovani trestne cinnosti).
    Dejme tomu, že opravdoví rasisté jsou právě takoví, jak píšeš. To jsou ti, o kterých jsem psal, že si vždycky budou snít své sny o čisté rase. O těch se tu ale teď nebavím *)

    Jde o majoritní společnost, která rozhodně není apriori rasistická, velmi významná část jejích členů ale má nějaké negativní zkušenosti s členy jedné konkrétní menšiny. A tahle majorita vnímá neustálou masáž stylu "nediskriminujte Romy, oni s vámi chtějí kamarádit", "Češi jsou neuvěřitelní rasisti a nechtějí mezi sebou Romy" atd., zatímco se v reálu prakticky při každém setkání přesvědčuje spíš o tom, že to jsou právě cikáni, kdo se vymezuje vůči majoritě.

    Veškerá aktivita politiků potom směřuje k tomu, aby "utlačované menšině" co nejvíc pomohli. A aby zdůraznili svůj antirasismus, zařídí, že navržená a přijatá opatření jsou tu jen pro tu menšinu - viz třeba ten neustále omílaný projekt počítačů pro romské děti.

    Tenhle přístup "cikánům peníze, majoritě nadávky do rasistů" nese svoje ovoce: majorita se utvrzuje v tom, že ony předsudky proti cikánům nejsou vůbec žádné předsudky, a kolotoč se opakuje. Při každém opakování se najde v majoritě pár dalších, kterým přetečou nervy a začnou podporovat krajní pravici jako "menší zlo".

    Nějaká relevantní data jsou potom úplně nepodstatná. Ostatně, kdyby se lidská společnost rozhodovala racionálně na základě relevantních dat, tak naše politická scéna vypadá úplně jinak.

    *) To jsou hovada, na které by ale stačilo důsledné uplatňování platné legislativy - nic víc, nic míň. Rozbil jsi někomu hubu? Nebo něco horšího? Čeká tě {trest odpovídající závažnosti činu - ponechám na soudech}. A je úplně jedno, jestli to bylo pro silné opálení nebo dlouhé vlasy. Stejně tak ale musí platit opačně: rozbil jsi mu hubu, protože na Tebe vytáhnul kudlu? Potom Ty jsi OK, i když nenosíš vlasy, a trest nafasuje ten druhý, opět dle zásluh bez ohledu na délku vlasů nebo barvu pleti.
    ~ w w w w (oo)   [oo] w w w w ~
    Marek Bernát avatar 23.8.2009 12:33 Marek Bernát | skóre: 17 | blog: Arcadia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy

    Pekne zhrnuté. Je fajn, že aspoň niekto tu vidí skutočný problém a nezakrýva ho rečami o rasizme (ktorý je len druhotný a umelo vytváraný).

    physics.stackexchange.com -- Q&A stránky o fyzike v štýle StackOverflow.
    Jendа avatar 23.8.2009 12:42 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    23.8.2009 22:02 Ondrej 'SanTiago' Zajicek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy

    > Dejme tomu, že opravdoví rasisté jsou právě takoví, jak píšeš.

    Rasista je kazdy, kdo si na zaklade zkusenosti s nekterymi cleny nejake etnicke mensiny udela predsudek, na zaklade ktereho pak uvazuje i o jinych clenech dane etnicke mensiny.

    Marek Bernát avatar 23.8.2009 22:13 Marek Bernát | skóre: 17 | blog: Arcadia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy

    Otázka je, do akej miery je to predsudok a do akej rozumný záver. Idem do Afriky a v osade vidím štyroch ľudí čiernej farby a na základe toho usúdim, že aj ďalší, ktorého tam uvidím, bude čierny. Je to predsudok voči obyvateľom Afriky? :-) Proste sa mi zdá, že slovo predsudok používaš úplne chybne a zamieňaš ho s bežným zbieraním skúseností (predsudky obvykle pramenia z nedostatku skúseností). Ak mám v 9 z 10 prípadov zlé skúsenosti s daným etnikom, tak akokoľvek môže byť ďalší zástupca skvelý človek, už si dám naňho sakra pozor, kým poriadne nezistím, že práve tento nepatrí k tej väčšine (toto je skutočne môj osobný postoj k cigánom, po tom čo ma niekoľkokrát okradli ako decko a neskôr mi ukradli doklady + kopa ďalších nepríjemných osobných skúseností, ale za to ani jedna príjemná). Nie je to o rasizme, je to o racionálnom chovaní na základe skúseností.

    physics.stackexchange.com -- Q&A stránky o fyzike v štýle StackOverflow.
    unknown_ avatar 23.8.2009 22:23 unknown_ | skóre: 30 | blog: blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    Mas pravdu. Nicmene kazdej psycholog ti rekne, ze zkusenost je neprenositelna ("pepicku, ja v tvym veku taky ojebaval kazdou druhou, nedelej to, nebo dostanes kapavku"). Jak se teda postavit k lidem, kteri nemaji vlastni zkusenost, a presto nemaji cikany radi? Mimochodem, ja zkusenosti s cikanama mam asi nasledujici: kdyz sem byl malej, a jeli sme na kole s rodicema, tak me postrikali vodou z hadice. Druhej bylo, kdyz my mamince ciganka chtela ukrast z pipidalu (takovej ten kosik na spodu kocarku) tasku s chlebem (okrik sem ji, tak mi dala facku a odesla). A posledni zazitek je, ze kdyz sme sli (ted par dnu pred odletem) sel po Cejlu v noci (okolo asi 11pm), tak sem si na plny pecky pustil Romidky (Morcata na uteku: Romidci). Bylo nas sice pet, ctyri kluci a jedna holka, a tech cikanu bylo vyrazne vic, ale skutecne se zadnej nepodival blbe, nenapad nas, ani nic podobnyho. Takze ja osobne postradam zkusenosti, podle kterych bych se mel cikanum vyhybat.
    Marek Bernát avatar 23.8.2009 22:44 Marek Bernát | skóre: 17 | blog: Arcadia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy

    Jak už tu niekto písal, nemusím brať heroín, aby som vedel, že sa nemá brať. Na Slovensku je napríklad kopa cigánmi zdemolovaných sídlisk a osád (niektoré z nich som videl na vlastné oči, iné sprostredkovane. Nie je problém aj teraz dohľadať fotky). Už to, keby aj nebolo žiadnej kriminality, o niečom svedčí. To kradnutie je tak isto dobre zdokumentované, kopa obyvateľov z celého Slovenska, ktorí žijú v blízkosti cigánov sa sťažuje na krádeže, atď. Na Slovensku dokonca existuje kolónia Luník 9, kde sa ostatní ľudia boja vstúpiť (otázka je, načo by tam niekto chodil) a kde je tá deštrukcia pridelených bytoviek na neuveriteľnej úrovni. Takže myslím, že dôkazy sú a nie je problém na nich ilustrovať, že väčšina cigánov sa chová neznesiteľne. Samozrejme, existujú aj tí slušní -- hoci ja osobne som do priameho kontaktu som s nimi neprišiel, vždy som ich videl len v telke, alebo na koncertoch. A cigánska hudba je bez ohľadu na všetko, čo tu bolo povedaná, úžasná. A vôbec ich kočovná kultúra sa mi páči. Tak ako bývajú zobrazovaní v románoch a ako ešte stále žijú v niektorých štátoch, to je skutočne inšpirujúce. Ale tá forma, ktorú máme na Slovensku, to je rakovina :-( Netuším, ako je to v Česku, je celkom možné, že to u Vás nie je tak hrozné.

    physics.stackexchange.com -- Q&A stránky o fyzike v štýle StackOverflow.
    unknown_ avatar 24.8.2009 09:31 unknown_ | skóre: 30 | blog: blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    No, u nas (v CR) to nastesti neni az tak hrozny, protoze nam ve vetsi mire "chybi" vychodnarsky cikansky osady. A k tem zdemolovanym bytum - aby to mohlo byt brano jako objektibni dukaz, tak by to chtelo vedet, jestli "na zacatku" ty byty byly v poradku, nebo jestli je nastehovali uz do znicenych baraku. Ja sice jaksi tusim kde je pravda, ... :-D
    Marek Bernát avatar 24.8.2009 09:42 Marek Bernát | skóre: 17 | blog: Arcadia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy

    Lenže tie hrozné osady nie sú len na východe, rovnako tak sú na západe (ja som napríklad býval kúsok od Bratislavy) a všade inde.

    Tie byty sú samozrejme podložené objektívnymi dôkazmi. Každú chvíľu niekto príde s nápadom "dajme Rómom obydlie", tak sa im zadarmo (!) pridelia bytovky (úplne pomiňme fakt, že mladé rodiny nemajú, kde bývať a nikdy na to nebudú mať peniaze) a oni ich behom pár mesiacov zdemolujú, zakladajú vnútri ohne, odpadky hádžu von rovno z okna, atď. Fakt super kultúra. Samozrejme, môžeme si za to sami, spoločnosť je k nim príliš tolerantná a oni nás vyciciavajú ako pijavice a smejú sa nám do očí (či už to robia úmyselne, alebo je to prostým dôsledkom nevzdelanosti a primitívnosti. Tipujem zmes obidvoch).

    physics.stackexchange.com -- Q&A stránky o fyzike v štýle StackOverflow.
    23.8.2009 22:26 Eregon | skóre: 22 | blog: Eregonovy_vymysly | Všudezdejší
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    V tom případě jsou v téhle zemi rasisti skoro všichni. Ovšem nejen bílí, i cikáni trpí tímto nešvarem (jak jsem dokumentoval v jiném příspěvku). Nerasisty by člověk spočítal na prstech - zatím mě napadá jeden, jmenuje se Ondrej 'SanTiago' Zajicek. (Chtěl jsem napsat ještě Kocába a Džamilu, ale ti jsou podle mě rasističtí vůči majoritě přesně podle Tvé definice rasisty).

    No, ale teď vážně. Tvoje definice rasisty může*) být z určitého pohledu správná, ale v téhle debatě je naprosto irelevantní. Je totiž rozdíl mezi hluboce přesvědčeným rasistou a rasistou, který své předsudky získal na základě nějakých zkušeností (osobní zkušenosti + zprávy o diskriminaci majority) v podstatě v rámci principu opatrnosti.

    Těm prvním nepomůže nic, těm druhým by stačil rovný přístup ze strany státu (nebo aspoň konec toho výsměchu, který jsem v jiném příspěvku popsal jako "cikánům peníze, majoritě nadávky do rasistů") a na svůj rasismus by zapomněli.

    *) Mám na Tebe otázku. Já osobně jsem člověk hodně otevřený komunikaci. Setkávám se často s různými národnostmi, není pro mě neobvyklé, že jsem ve skupině lidí, kteří mluví několika různými jazyky, kterým třeba ani nerozumím. Ke každému, včetně cikánů, přistupuji při seznámení stejně otevřeně. V jiném příspěvku jsem dal dva příklady, jak jsem se v poslední době s cikány setkal. Ten příklad s cikány před hospodou - byl jsem to dokonce já, kdo navázal kontakt (zhruba slovy: "chlapi, nepotkali jsme se už dneska párkrát?") - nemyslím, že by to byl projev člověka s předsudky. Přesto si stojím za tím, vším, co jsem o cikánech napsal. Jsem podle Tebe rasista?
    ~ w w w w (oo)   [oo] w w w w ~
    24.8.2009 01:57 Simon
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    No tahle definice by spis sedla na nejakeho "etnicistu", ne?
    22.8.2009 20:17 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    Proč se pořád míchá svinstvo v podobě ublížení na zdraví se vztahy mezi celými skupinami společnosti? Kdyby tu věci fungovaly, jak mají, tak se absolutně neřeší, že popálená holčička je z cikánské rodiny.
    Naprostý souhlas. Žasnu nad tím, jak lidem tohle vůbec nedochází a zapletají se do naprosto iracionálních černobílých sporů...
    Fluttershy, yay! avatar 24.8.2009 14:02 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    Ale když jsem u toho - už aspoň pachatele chytili?

    V autobuse na letiště jsem viděl někoho číst si noviny, na nichž byl titulek naznačující, že ho už chytli.

    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    24.8.2009 14:27 Eregon | skóre: 22 | blog: Eregonovy_vymysly | Všudezdejší
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    Zahlídnout naznačující titulek - nic moc. Jakože to není nic proti Tobě, právě naopak, zdá se, že toho víš o případu momentálně nejvíc. Upřímně řečeno, doufal jsem ale, že někdo z těch, kteří mají jasno, kdo to udělal, pohotově dodá link na nějaké zpravodajství...

    Ale koneckonců na co, dyk to bylo - přece! - od začátku úúúúúúúplně jasný - přece!
    ~ w w w w (oo)   [oo] w w w w ~
    24.8.2009 14:29 Eregon | skóre: 22 | blog: Eregonovy_vymysly | Všudezdejší
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    pro ty, co ještě nemají vyvinutý cit na sarkasmus neoznačený smajlíkem - byl tam
    ~ w w w w (oo)   [oo] w w w w ~
    unknown_ avatar 22.8.2009 15:49 unknown_ | skóre: 30 | blog: blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    Kdyz vas to tak sere, tak proc se neodstehujete nekam, kde vas to srat nebude? Jednoducha otazka - cekam jednoduchou odpoved...
    22.8.2009 17:25 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    Neměli bychom se spíše snažit zbavit těch nácků (než před nimi utíkat pryč)?
    unknown_ avatar 22.8.2009 17:31 unknown_ | skóre: 30 | blog: blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    Bylo by to samozrejme lepsi, ale zas na druhou stranu, kdyz si budou chtit udelat nekde svuj "idealni" stat, tak at ho maji, ne? Myslim, ze na svete je dost mista, aby tady mohl kazdej zit svuj idealni vysneny zivot (pokud pri tom neohrozuje nebo neomezuje jiny), tak proc to upirat nekomu jenom proto, ze je jinej...
    22.8.2009 20:19 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    Ano ale tady u nás už stát je - mám na mysli ČR. Tak ať si někde koupí vlastní území, buď neobydlené, nebo ať se doumluví po dobrém s obyvatlestvem (za dost peněz se odstěhuje každý), a tam ať si udělají svůj stát, když chtějí. Tuto svobodu jim nikdo nebere.
    22.8.2009 17:52 Eregon | skóre: 22 | blog: Eregonovy_vymysly | Všudezdejší
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    Taky bysme jim neměli dávat důvody dělat to, co dělají.
    ~ w w w w (oo)   [oo] w w w w ~
    22.8.2009 21:00 Good_one | blog: qwertz
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy

    A jaký mají důvod, který ospravedlnuje jejich ciny?

    23.8.2009 10:09 Eregon | skóre: 22 | blog: Eregonovy_vymysly | Všudezdejší
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    Vyjádřil jsem se špatně, lépe by můj postoj vystihovalo "neměli bysme jim dávat munici" - cesta k řešení vede přes odstraňování rozdílů, ne jejich umělé posilování. Obšírněji jsem to rozvedl o kousek výš.
    ~ w w w w (oo)   [oo] w w w w ~
    23.8.2009 10:13 Eregon | skóre: 22 | blog: Eregonovy_vymysly | Všudezdejší
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    A mimochodem, i kdybysme zůstali u toho, že jim dáváme důvod, tak nikde neříkám, že by takový důvod ospravedlňoval činy nácků, ale že je to věc, která je k těm činům vede.

    Jinými slovy: každá situace má různá řešení, některá rozumná, některá blbá. To, že si někdo vybere jedno z těch nejblbějších, nemění nic na tom, že situace tu je a řešení potřebuje.
    ~ w w w w (oo)   [oo] w w w w ~
    23.8.2009 11:15 Good_one | blog: qwertz
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy

     souhlasím.

    22.8.2009 19:03 kolemjdoucí
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy

    Radsi bych se zbavil morgosu. Nackove se ztrati hned po nich sami.

    22.8.2009 20:37 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    Určitě? A kam se ztratí? Co když se jen přeorientují na jiné "závadné" skupiny, třeba Vietnamce, araby (i u nás už to začíná být populární, ani nepočítám, kolik lidí už mi ukazovalo ten propagandistický "dokument" na YouTube) nebo třeba Židy (zdálo by se, že už je to pasé, ale divil byste se, co se o nich člověk ještě dnes od některých lidí dozví)? Nebo třeba homosexuály či jiné "úchyly", to taky na spoustu lidí zabere.
    unknown_ avatar 22.8.2009 20:47 unknown_ | skóre: 30 | blog: blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    Taky se obavam, ze by jentak nezmizeli.
    22.8.2009 21:06 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    Přesně, náckové nezmizí, jen se objeví pod jiným jménem...
    22.8.2009 21:01 Good_one | blog: qwertz
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy

    Nejdou si jinou minoritu, ktera za vsechno muze. Prectete si citat na konci meho blogpostu.

    22.8.2009 22:51 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    Tak nějak jsem to psal.
    Salamek avatar 23.8.2009 14:30 Salamek | skóre: 22 | blog: salamovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    Až budou všichni čuchat kytky (od kořenů) tak se za ně třeba "postavím" jak přece sqele uměli krást a prodávat víka od kanálů
    Skutečně nemám v plánu zničit Microsoft. Bude to jen zcela neúmyslný vedlejší efekt.
    Heron avatar 23.8.2009 16:28 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    Od člověka, který vymetá cizí wifiny to fakt sedí.
    unknown_ avatar 23.8.2009 20:55 unknown_ | skóre: 30 | blog: blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    Musim se ho zastat. Obcas proste neni jina moznost. Treba kdyz je clovek v cizine a nejak se nema k tomu, aby si skocil zaridit vlastni pripojeni.
    Salamek avatar 23.8.2009 21:49 Salamek | skóre: 22 | blog: salamovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    Hlavně jsem člověk co několik let vyrůstal v cigánské čtvrti , mít v tý době nějakou ZHN tak ty napulčerny krysy vypálím do základů Když tu momentálně není možnost kvalitního internetu (který tu bude až za rok) co jiného mám dělat ? koupit si příšernost od O2 na ten rok? NASRAT!!!
    Skutečně nemám v plánu zničit Microsoft. Bude to jen zcela neúmyslný vedlejší efekt.
    robotics avatar 23.8.2009 19:39 robotics | skóre: 29 | blog: o_vsem_moznem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy

    Kdo od nich ty víka kupoval? A neříkej, že je před prodejem prvně roztavili aby nešlo poznat, že to bylo víko.

    23.8.2009 19:45 kolemjdoucí
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy

    Jsou prevazne z litiny a ta je velmi krehka. Staci trisknout kladivem a voila, mame tu srot. Nic se nemusi tavit.

    23.8.2009 19:51 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    A na tom šrotu snad není na první pohled poznat, z čeho vznikl?
    unknown_ avatar 23.8.2009 20:57 unknown_ | skóre: 30 | blog: blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    Zkousels to nekdy? Ja osobne teda ne, ale nemam pocit, ze by kanal sel rozbit tak jednoduse. Sice urcite bude krehci, kdyz je to litina, ale kladivo si myslim, ze nestaci...
    23.8.2009 22:38 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    V tom případě to chce větší kladivo. :-) Jinak souhlasím, těžko by někdo víka na kanály dělal z takového materiálu, aby do nich stačilo trochu bouchnout a rozpadla se na kusy.
    Salamek avatar 24.8.2009 02:39 Salamek | skóre: 22 | blog: salamovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    víka nejsou z litiny , ale dařilo se je prodat i v celku protože to můžou být vaše víka od kanálu (proto také vznik nul ten zákon že musíte doložit občanku a kde jste to železo nabrali )
    Skutečně nemám v plánu zničit Microsoft. Bude to jen zcela neúmyslný vedlejší efekt.
    24.8.2009 17:37 Leoš Literák | skóre: 74 | blog: LL | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy

    No, po precteni tohoto flamu se vubec Romum nedivim, ze odchazeji pryc. Nekdo jde z ekonomickych duvodu, ale jini kvuli takovym rasistickym ubozakum, kteri se zde prezentuji. A bohuzel jich neni jen jeden, dva. Chapu tu pani, co pracovala v CRo. Atmosfera vuci Romum je krajne nepratelska.

    Zakladatel tohoto portálu. Twitter, LinkedIn, blog, StackOverflow
    Fluttershy, yay! avatar 24.8.2009 17:52 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    Já jsem zase rád, že odcházejí, aspoň tu nebudou dělat bordel (vážně doporučuji sehnat si nějakou tu zkušenost pobytem v některé z rizikových oblastí). Ovšem lituji těch, k nimž se přistěhují.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    Grunt avatar 24.8.2009 18:03 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    Pozor, neodhcázejí všichni, ale většinou jak sleduju tak jenom ti přebydlení a nestálí. Existují i skupinky Romů, kteří v některých městech mají delší historii než starousedlíci. Já znám např. z okolí jistou skupinku cikánů o které jsou zmínky snad až 800let staré. A udržet si rod tak dlouho na jednom místě(a to s největší pravděpodobností bez větších konfliktů s místním obyvatelstvem, když po celou tu dobu ještě nebyli vyhnání místním obyvatelstvem) je vzhledem k nátuře tohoto etnika docela úctyhodné.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    Fluttershy, yay! avatar 24.8.2009 18:08 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    No to je samozřejmě pravda, ale stěhuje se hlavně ta verbež z Cejlu apod. Aspoň doufám.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    Grunt avatar 24.8.2009 18:23 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    Jaký Cejl? Snad myslíš Bronx, ne?
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    unknown_ avatar 24.8.2009 18:11 unknown_ | skóre: 30 | blog: blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    Zas na druhou stranu muze to byt vyhodne pro obe srany. Vy se zbavite cikanu, a oni si zacnou zit novej zivot a zacnou si ostatnich veci vazit. Vy mate klid, a oni taky.
    24.8.2009 19:32 Eregon | skóre: 22 | blog: Eregonovy_vymysly | Všudezdejší
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    Vážně myslíš, že tu nezaznělo dost věcných sdělení, které neoblíbenost romského etnika vysvětlují? Vážně myslíš, že Romové nemají na problému svůj značný podíl?
    ~ w w w w (oo)   [oo] w w w w ~
    24.8.2009 20:38 Leoš Literák | skóre: 74 | blog: LL | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy

    To nepopírám, mezi Romy je určitě spousta zločinců a zneužívačů sociálních dávek (stejně jako u Čechů). Ale jen úchyl si vylije zlost na někom bezbranném a upálí jej. Všimli jste si, jací jsou skinheadi zbabělci? Fotbaloví výtržníci se perou férově, ve stejném počtu na obou stranách. Skinheadi? Banda napadne baseballovými pálkami jednotlivce nebo v noci hodí oknem zápalnou láhev a utečou. Vy jim tleskáte (tedy někteří), ale jednou si mohou vybrat vás či vaše blízké. Je to krátkozraké říkat, však oni dělají pořádek mezi Romy. Mého kolegu taky před léty napadli, běloch, ale měl dlouhé vlasy, pochopitelně v přesile, na férovku se neodvážili (a to má tak metr šedesát).

    Zakladatel tohoto portálu. Twitter, LinkedIn, blog, StackOverflow
    unknown_ avatar 24.8.2009 20:53 unknown_ | skóre: 30 | blog: blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    Prosim nemichej skinheady a nacisty. Je to jako michat hackery a crackery. Dik
    25.8.2009 14:14 Leoš Literák | skóre: 74 | blog: LL | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy

    Skinheadi jsou hodni a nacisti jsou zli? Jo, prej existuje nejaka odnoz hodnych skinu, ale nemam o nich dost informaci, stejne jako vetsina populace, proto se dopustim zjednoduseni a nebudu je rozlisovat. Skinheadi jsou  nasilnicti a rasisticti blbecci, kteri obdivuji Hitlera a nacky, proto kladu rovnitko mezi skinheady a nacky. Predpona neo jen odlisuje historicke obdobi, nikoliv jejich vrahounskou podstatu. A cesti neonacisti fakt musi byt uplne hloupi, protoze pro skutecne nacky by byli slovanskou zveri a po Zidech by byli vyvrazdeni i oni se svymi rodinami.

    Zakladatel tohoto portálu. Twitter, LinkedIn, blog, StackOverflow
    unknown_ avatar 25.8.2009 14:59 unknown_ | skóre: 30 | blog: blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    Jo, prej existuje nejaka odnoz hodnych hackeru, ale nemam o nich dost informaci, stejne jako vetsina populace, proto se dopustim zjednoduseni a nebudu je rozlisovat. Hackeri jsou hovada, co se lamou do pocitacu a mazou lidem maily, proto... Staci pro pochopeni, proc je to jak to je??
    25.8.2009 16:26 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    25.8.2009 17:01 Leoš Literák | skóre: 74 | blog: LL | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy

    Nestaci. Hacker na zacatku znamenal clovek, ktery se vyznal v utrobach OS, pozdeji se vyznam slova zmenil. Skinheadi byli nasilnicti od zacatku. Pokud opravdu existuji nejaci hodni skinheadi, kteri pomahaji romskym babickam na prechodu a nosi jim nakupy, nasili se jim prici a z rasismu je jim zle, byl bys tak laskav a predstavil je sirsi verejnosti. Jinak je tvuj komentar uplne zbytecny.

    Zakladatel tohoto portálu. Twitter, LinkedIn, blog, StackOverflow
    25.8.2009 19:32 Leoš Literák | skóre: 74 | blog: LL | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy

    Tak jsem si přečetl záznam o skinheadech na wikipedii a máš pravdu, že jsem se dopustil paušalizace. Ale teď reálně. Kolik procent skinheadu v Česku jsou ti hodní, kteří odsuzují rasismus a xenofobii, nejsou agresivní vůči svému okolí, homosexuálové jim nevadí atd?

    Zakladatel tohoto portálu. Twitter, LinkedIn, blog, StackOverflow
    Fluttershy, yay! avatar 25.8.2009 19:46 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    Kolik procent skinheadu v Česku jsou ti hodní, kteří odsuzují rasismus a xenofobii, nejsou agresivní vůči svému okolí, homosexuálové jim nevadí atd?

    To nevím, ale docela se řešilo, že nějaký hlavní neonácek (nebo kdo) je ve skutečnosti buzna.

    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    25.8.2009 20:56 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    PT?
    Fluttershy, yay! avatar 25.8.2009 20:58 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    LOL, myslím nějakého Kamila...
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    Fluttershy, yay! avatar 25.8.2009 09:13 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    Ale jen úchyl si vylije zlost na někom bezbranném a upálí jej.

    Co je mi známo, tak pachatelem byl snědý spoluobčan, takže nechápu návaznost se skinheady (mimochodem zaměňovanými s neonacisty):

    Všimli jste si, jací jsou skinheadi zbabělci?
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    25.8.2009 13:10 Eregon | skóre: 22 | blog: Eregonovy_vymysly | Všudezdejší
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    No, tenhle Tvůj příspěvek je ale přímo pod článkem, ne v tom vlákně o benzínu, a ostatně v něm sám říkáš, že nemluvíš o jednom extrémním jedinci, který se tu projevuje.

    Jediné, co jsi specifikoval, je nepřátelská atmosféra vůči Romům, kterou nějakým způsobem produkuje i významná část zdejších diskutérů.

    Tím jsi každého, kdo má vůči těmhle spoluobčanům nějaké výhrady, přisoudil podíl na vyhánění Romů (i když nejde o přímé vyhánění, ale jen ztěžování života natolik, aby odešli sami). Tím, že jsi teď tohle hromadné obvinění ještě zaštítil jedním šílencem, jsi de facto všechny tyhle lidi obvinil i ze schvalování upalování.

    Tvoje obvinění se týká i mě a dost se mě dotýká (ve svých ostatních příspěvcích v téhle i vedlejší diskusi jsem myslím své postoje k problematice vyjádřil docela jasně), takže bych Tě chtěl poprosit, abys se nad tím ještě jednou zamyslel a uvedl trochu na pravou míru, co říkáš.

    Můžeme diskutovat o tom, jak velký podíl na problému leží na které straně sporu (ostatně většina téhle diskuse přesně o tomhle je) a tvrď si pro mě za mě, že za všechno můžou náckové a tupé stádo v majoritě, ale neobviňuj rozumně uvažující lidi z nelidských zvěrstev (resp. jejich schvalování).
    ~ w w w w (oo)   [oo] w w w w ~
    25.8.2009 14:21 Leoš Literák | skóre: 74 | blog: LL | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy

    Sorry, ale v tomto flamu fakt nemam silu cist prispevky jednotlivych lidi. Nevim, zda jsi ty konkretne schvaloval nazory 'ja'. Ale cekal jsem, ze ho drtiva vetsina ctenaru odsoudi, coz se nestalo. Naopak tam byly souhlasne nazory. Chce se mi z 'ja' a jeho obdivovacu zvracet. Co se deje ve zbytku flamu, nevim. Nemuzu za to, ze ses priradil do skupiny schvalovatelu 'ja' a skinheadu (precti si znovu muj komentar, co jsem tam doopravdy psal).

    Zakladatel tohoto portálu. Twitter, LinkedIn, blog, StackOverflow
    25.8.2009 15:00 Eregon | skóre: 22 | blog: Eregonovy_vymysly | Všudezdejší
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    Tvůj komentář jsem četl několikrát. Obvinil jsi všechny, kdo se cikánů nezastávají a zároveň nic neřekli na výroky 'ja' - z textu toho příspěvku implikace, že tahle skupina 'ja'ovy výroky schvaluje, přímo tluče do očí.

    Já se nezařadil mezi schvalovatele, naopak tam jsi mě zařadil Ty, protože mylně předpokládáš, že každý, kdo má nějaké výhrady proti cikánům, schvalovatelem je. Obyčejné množiny a podmnožiny. Úplně stejný nesmysl, jako tvrzení "všichni cikáni jsou svině, protože někteří cikáni se tak projevují".
    ~ w w w w (oo)   [oo] w w w w ~
    25.8.2009 17:08 Leoš Literák | skóre: 74 | blog: LL | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy

    Tak si to precti jeste jednou:

    Skinheadi? Banda napadne baseballovými pálkami jednotlivce nebo v noci hodí oknem zápalnou láhev a utečou. Vy jim tleskáte (tedy někteří), ale jednou si mohou vybrat vás či vaše blízké.

    Opravdu jsem tim nemyslel vsechny ctenare, viz upresneni v zavorce. Bylo to osloveni, proto jsem zvolil druhou osobu, aby se ti lidi nad sebou zamysleli. Kdybych psal v treti osobe (oni jim tleskaji, ale jednou si skinheadi za svou obet mohou vybrat jejich blizke), melo by to mensi nalehavost. Nebylo to rozhodne mineno na vsechny diskutujici, jen na ty, kteri chrani / brani / oslavuji nasili.

    Zakladatel tohoto portálu. Twitter, LinkedIn, blog, StackOverflow
    25.8.2009 20:58 Eregon | skóre: 22 | blog: Eregonovy_vymysly | Všudezdejší
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    No, ono to sice zní naléhavěji, ale fakt to vypadá, jak jsem popsal.

    Nevadí, pokud to bylo opravdu míněno jen proti těm, co schvalují násilí, pak s tím nemám problém, naopak zcela souhlasím. Násilí není řešení.
    ~ w w w w (oo)   [oo] w w w w ~
    25.8.2009 15:09 Eregon | skóre: 22 | blog: Eregonovy_vymysly | Všudezdejší
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    Mimochodem, abys byl informovaný o tom, co nemáš sílu číst:

    Hned ze začátku většina diskutujících odsoudila pálení lidí - konkrétně bylo odsouzeno hození zápalné láhve na místo, kde se lidi vyskytují, zcela bez ohledu na rasy.

    O skinheadech tu až tak moc řeč nebyla a pokud se tu vyskytuje názor, že v tom dělají pořádek a že to je dobře, musel mi uniknout. Až bych řekl, že sis vybral jen ta nejzvrhlejší vlákna a podle nich soudíš celou diskusi. Ach jo, zas ty množiny a podmnožiny :(
    ~ w w w w (oo)   [oo] w w w w ~
    25.8.2009 16:28 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    Jseš si jistý, že víš, co má 'ja' na mysli pod pojmem 'cigán'? (disclaimer: nesjsem obdivovatel 'ja', jsem proti)
    28.8.2009 19:22 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy
    Skinheadi? Banda napadne baseballovými pálkami jednotlivce nebo v noci hodí oknem zápalnou láhev a utečou.
    Kdežto cikáni vždy bojují férově a skupina jedince nechává na pokoji... Ty jsi idealista až to bolí.
    Quando omni flunkus moritati
    microcz avatar 25.8.2009 07:29 microcz | skóre: 18 | blog: Michalův zápisník | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kdy se konečně postavíme za naše české romy

    ti romové co byli odsouzeni nenadávali těm dvěma náckům, že jsou špinavý náckové ale nadávali jim do špinavejch čechů a to hned několikrát, tady je potřeba rozlišovat a to jsi zapoměl ve svém příspěvku zmínit, v prvním případě bych s nima souhlasil, jenže takhle mě urazili, útok proti rodině odsuzuji, stejně tak i populistické chování pana Kocába

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.