abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 13:44 | Nová verze

    Byla vydána (𝕏) nová major verze 17 softwarového nástroje s webovým rozhraním umožňujícího spolupráci na zdrojových kódech GitLab (Wikipedie). Představení nových vlastností i s náhledy a videi v oficiálním oznámení.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 12:22 | Komunita

    Sovereign Tech Fund, tj. program financování otevřeného softwaru německým ministerstvem hospodářství a ochrany klimatu, podpoří vývoj FFmpeg částkou 157 580 eur. V listopadu loňského roku podpořil GNOME částkou 1 milion eur.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 01:55 | Komunita

    24. září 2024 budou zveřejněny zdrojové kódy přehrávače Winamp.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 9
    16.5. 23:33 | Nová verze

    Google Chrome 125 byl prohlášen za stabilní. Nejnovější stabilní verze 125.0.6422.60 přináší řadu oprav a vylepšení (YouTube). Podrobný přehled v poznámkách k vydání. Opraveno bylo 9 bezpečnostních chyb. Vylepšeny byly také nástroje pro vývojáře.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    16.5. 21:11 | Nová verze

    Textový editor Neovim byl vydán ve verzi 0.10 (𝕏). Přehled novinek v příspěvku na blogu a v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    16.5. 20:55 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 6.3 živé linuxové distribuce Tails (The Amnesic Incognito Live System), jež klade důraz na ochranu soukromí uživatelů a anonymitu. Přehled změn v příslušném seznamu. Tor Browser byl povýšen na verzi 13.0.15.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    16.5. 13:33 | IT novinky

    Dnes ve 12:00 byla spuštěna první aukce domén .CZ. Zatím největší zájem je o dro.cz, kachnicka.cz, octavie.cz, uvycepu.cz a vnady.cz [𝕏].

    Ladislav Hagara | Komentářů: 9
    16.5. 13:22 | Nová verze

    JackTrip byl vydán ve verzi 2.3.0. Jedná se o multiplatformní open source software umožňující hudebníkům z různých částí světa společné hraní. JackTrip lze instalovat také z Flathubu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    16.5. 12:22 | Pozvánky

    Patnáctý ročník ne-konference jOpenSpace se koná 4. – 6. října 2024 v Hotelu Antoň v Telči. Pro účast je potřeba vyplnit registrační formulář. Ne-konference neznamená, že se organizátorům nechce připravovat program, ale naopak dává prostor všem pozvaným, aby si program sami složili z toho nejzajímavějšího, čím se v poslední době zabývají nebo co je oslovilo. Obsah, který vytváří všichni účastníci, se skládá z desetiminutových

    … více »
    Zdenek H. | Komentářů: 0
    16.5. 03:11 | Nová verze

    Program pro generování 3D lidských postav MakeHuman (Wikipedie, GitHub) byl vydán ve verzi 1.3.0. Hlavní novinkou je výběr tvaru těla (body shapes).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 9
    Podle hypotézy Mrtvý Internet mj. tvoří většinu online interakcí boti.
     (74%)
     (5%)
     (11%)
     (10%)
    Celkem 301 hlasů
     Komentářů: 16, poslední 14.5. 11:05
    Rozcestník

    Ach není tu není, co by mne těšilo

    7.6.2006 11:31 | Přečteno: 1715× | sw | poslední úprava: 7.6.2006 13:14

    Abstraktní abstrakt: Společenská užitečnost bloku. Užitečnost volejbalového bloku. Komu prospívá odbíjená? Kopaná? Recept na pečenou sovu. Politické okénko (jedna věta). Když programátor píše prózu. Zbytečnost marných slov. Všemi příběhy se mýticky prolíná toaletní téma zakončené monumentální codou.

    Strašlivé věci se dějí. Přistihl jsem se, během čůrání na toaletce, kde nekonečně hraje jakési rádio, že přemyšluji nad tím, jak jsem dlouho nezapisoval ty nejlepší myšlénky do stoupy, co blog se zove. Strašné. Jak to rádio na hajzlíku, tak pomyšlení, kterak se řítím do hnojiště bloggerstva. To musí přestat – jak blog, tak rádio. Vlastně asi tuším, proč nám tu tak kvalitní rozhlasovou stanici pouštějí. Program je tak úděsný, že donutí každého operátora toaletní misky optimalizovat durejšn výkonu exkrementace na minimum. Chytrý tah kádrováků z humánních rysórsů.

    Dobrá tedy. Vyzkoušel jsem si blogování. Je to supr. Zpět. Je to nuda, ale "supr" říká brácha na všechno. A pořád. Takže už se chytám i já. Hlavně nejspíš proto, že jsem s ním strávil po dlouhé době plodnou Neděli na Bohemce, nejlepším mužstvu v "běhání za míčem všichni najednou v jednom chumlu" na světě. Barvy, laky, fermeže, Bohemka vám nařeže! Ať jste z blízka nebo z dáli, Bohemka to s váma sválí! Rozsekali jsme Břevnov 1:1. Cha!

    Ó, pane nejvyšší, dnes se přes věčné odbočky k tématu snad ani nedostanu.

    Jsem silný a své předsevzetí dodržím. Na psaní nudného a bezobsažného deníčku se vyséru (bez rozhlasu, prosím), ale aby vás, věrné čtenářstvo, nezanechal prosto kultury, nabídnu vám mnohem lepší a výživnější alternativy. Prostě to, co bych býval byl psával, kdybych to umíval (čti: uměl):

    Axiomy: V uvedených materiálech je pravda, moudrost. Mít vlastní blog je zlo.

    Například Hans Jürgen z Drážďan dopis zahodil si založil internetový deníček, a když jel vlakem na Wahremünde, tak omylem vystoupil jinde! Anebo pan Ti Wong ten dopis ztratil začal psát blog, pak se těžce zranil, když si vrazil při práci do oka drát. Vážení, to jsou důkazy, o kterých se nedá diskutovat. Po založení rants.scribus.net poklesl počet CVS commitů o 106%.

    Čili – každý by měl dělat to, co umí nejlépe. Programátor nechť píše dobrý kód. Spisovatel ať plní normo strany svou prozodickou tvůrčí činností. A já také budu dělat to nejlepší co umím: žrát a chrnět. Mimochodem, nepochopím, proč je v recepisu na zelný štrůdl předepsáno, že mám důkladně vymačkat vodu ze zelí. Důkladně jsem ji tedy vymačkal, jenže se to pak pomalu strávníkům prášilo od huby, kterak to bylo suché. Stejný případ je například měrná jednotka špetka nebo kávová lžička. Jak mám vědět, jak vypadá kávová lžička, když kafé nepiji? Můžu použít tu, co používám na pribiňák? Proč o tom kuchařky mlčí?

    Tento týden jsem vyzkoušel pramenů zdraví z Posázaví hromadu druhů a mohu zodpovědně prohlásit, že klasika je nejlepší. A to jsem si třeba od kokosového hodně sliboval. Zklamání, ale přesto naprosto nejhorší je jahodový (přičemž třeba jahodového Mrože miluji). Navíc jsem je jedl různými lžičkami, takže ani poté, co mi někdo prozradí, že kávová lžička odpovídá jedné pribiňákové, nebudu vědět, která je ta správná. To mi připomíná, kterak jsem jednou na civilní službě poprvé v životě připravoval kávu, ano hned poté, co jsem dočistil vložkami ucpané mísy (Ach, vy ženy. Někdy jste jako nezbedné školačky. Alespoň tehdy jste takové byly…), tak, že malé porculánové hrnečky byly zpola plny černou drogou. Stačil jsem zalít teplou vodou (Z vodovodu. Přece kvůli tomu nebudu hledat konvici. Nejsem blázen.) první dva. Poté mne kdosi zodpovědný zadržel, neboť by, prý, konzumentům puklo srdce. Ti docenti asi nějak málo vydrží.

    Achtung, achtung! Politické okénko. Tenhle národ je fakt smutně blbej a nepoučitelnej, a nic jinýho než autoritu formátu Hitlera si nezaslouží. Konec politického okénka.

    TODO: nezapomenout vydělat nějaký prachy. Pro ostatní: koupě vlastního bytu je jedna velká taškařice. Maelströlm na běžném bankovním účtu, a ještě nemám ani klíče. Smrt všelijakým bankéřům, odhadcům a podobné svoloči. Kéž by vám zaskočila ostrá kost z husí, které za mé těžce vydřené zlaťáky, zapékáte v sádle nebo v medu. Vlastně by bylo také dobré trochu poupravit svou karmu, abych se příště narodil jako krásná ženská. Našel bych si nějakýho odporně bohatýho hejska. Na druhou stranu – bez porodu a menstruace bych se asi obešel. Ještě si to dobře rozmyslím.

    Ježíšku na křížku, dost už. Takže už jen obligátní…

    Hit týdne: Hypocrisy – cokoli. Satyricon – Now, Diabolical.

    Průser týdne: Red Hot Chilli Peppers – taková ta nudná deska, jak je teď z každej vodvařenej a furt mi jí cpe. Nuda, zíííív, nuda! A samozřejmě hrozící mánie Madonniných fanoušků, anžto ta fůrie se zde chystá postavit svůj cirkus. Jo, a jak to, že Black Eyed Peas hrajou v Horních Uhrách, ale ne v Práglu? Docela rád bych je viděl naživo, ale holt co leží za Říčanama, tak je v Asii…

           

    Hodnocení: 100 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    7.6.2006 12:00 Martin | skóre: 10 | blog: Nádraží Perdido
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ach není tu není, co by mne těšilo
    Hned, jak jsem zřel, že přišly další "nejchytřejší kecy", zajásal jsem. Tohle je totiž fakt paráda, díky. :o)
    7.6.2006 12:22 kormus | skóre: 9 | blog: Blog | Praha/České Budějovice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ach není tu není, co by mne těšilo
    Docela dobré jazykobrusičské výrazy ;-)

    jen bych asi vynechal toho Hitlera (paranoia: pokud by si někdo myslel, že někomu něco diktuji - tak pouze zveřejňuji svůj osobní názor)
    7.6.2006 12:44 Michal Vyskočil | skóre: 60 | blog: miblog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ach není tu není, co by mne těšilo
    Poslední dobou je tu politika skoro povinná a jak vidno, progresivní autoři se dokáží vypořádat i s takovým požadavkem :-D
    When your hammer is C++, everything begins to look like a thumb.
    vencour avatar 7.6.2006 14:35 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ach není tu není, co by mne těšilo

    Až se pozdějším generacím budou zdát dnešní politické debaty vzdálené, tak při světle tohoto srovnání snad pochopí, kolik lidí tyto debaty prožívalo.

    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    7.6.2006 15:36 Michal Vyskočil | skóre: 60 | blog: miblog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ach není tu není, co by mne těšilo
    Dnes, dnes o nic nejde. To souboje mezi staročechy a mladočechy, kdy se poslanci fackovali v parlamentu (dnes si Macek trochu bouchne a je z toho skandál), nebo obstrukce německých, nebo komunistických poslanců za první republiky ... dneska se pomalu propracováváme k těm ztraceným výšinám politického boje :-D
    When your hammer is C++, everything begins to look like a thumb.
    7.6.2006 16:07 xxxxxxxx | skóre: 16 | blog: mrtvy blog | v nebi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ach není tu není, co by mne těšilo
    jj, konecne kloudnej blog

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.