abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 18:55 | IT novinky

    Dnešním dnem lze již také v Česku nakupovat na Google Store (telefony a sluchátka Google Pixel).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 18:33 | IT novinky

    Apple představil (keynote) iPad Pro s čipem Apple M4, předělaný iPad Air ve dvou velikostech a nový Apple Pencil Pro.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 17:11 | Nová verze

    Richard Biener oznámil vydání verze 14.1 (14.1.0) kolekce kompilátorů pro různé programovací jazyky GCC (GNU Compiler Collection). Jedná se o první stabilní verzi řady 14. Přehled změn, nových vlastností a oprav a aktualizovaná dokumentace na stránkách projektu. Některé zdrojové kódy, které bylo možné přeložit s předchozími verzemi GCC, bude nutné upravit.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 13:44 | Komunita

    Free Software Foundation zveřejnila ocenění Free Software Awards za rok 2023. Vybráni byli Bruno Haible za dlouhodobé příspěvky a správu knihovny Gnulib, nováček Nick Logozzo za front-end Parabolic pro yt-dlp a tým Mission logiciels libres francouzského státu za nasazování svobodného softwaru do praxe.

    Fluttershy, yay! | Komentářů: 0
    včera 13:11 | IT novinky

    Před 10 lety Microsoft dokončil akvizici divize mobilních telefonů společnosti Nokia a pod značkou Microsoft Mobile ji zanedlouho pohřbil.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    6.5. 21:33 | Komunita

    Fedora 40 release party v Praze proběhne v pátek 17. května od 18:30 v prostorách společnosti Etnetera Core na adrese Jankovcova 1037/49, Praha 7. Součástí bude program kratších přednášek o novinkách ve Fedoře.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 5
    6.5. 21:11 | IT novinky

    Stack Overflow se dohodl s OpenAI o zpřístupnění obsahu Stack Overflow pro vylepšení OpenAI AI modelů.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    6.5. 17:55 | Nová verze

    AlmaLinux byl vydán v nové stabilní verzi 9.4 (Mastodon, 𝕏). S kódovým názvem Seafoam Ocelot. Přehled novinek v příspěvku na blogu a v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    6.5. 17:11 | IT novinky

    Před 50 lety, 5. května 1974 v žurnálu IEEE Transactions on Communications, Vint Cerf a Bob Kahn popsali protokol TCP (pdf).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    6.5. 13:44 | Zajímavý článek

    Bylo vydáno do češtiny přeložené číslo 717 týdeníku WeeklyOSM přinášející zprávy ze světa OpenStreetMap.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    Podle hypotézy Mrtvý Internet mj. tvoří většinu online interakcí boti.
     (63%)
     (8%)
     (14%)
     (16%)
    Celkem 133 hlasů
     Komentářů: 9, poslední včera 22:07
    Rozcestník
    Štítky: není přiřazen žádný štítek

    Týden na ITBiz: Fotonické čipy ze stolní tiskárny

    21.4. | Redakce | Různé | 2012×

    Fotonické čipy ze stolní tiskárny. Udržitelná datacentra? Projekt Schneider Electric a Digital Realty představuje nadějný příslib. Pouze 3 % firem je odolných proti současným kyberbezpečnostním hrozbám. Jak vypadá kybernetický útok. 90 % útoků v roce 2023 zneužívalo protokol RDP.

    Fotonické čipy ze stolní tiskárny

    Fotonické čipy se již dnes používají v pokročilých optických komunikačních systémech a jsou vyvíjeny pro implementaci v širokém spektru technologií blízké budoucnosti, včetně detekce světla a měření vzdálenosti (LiDAR) pro autonomní vozidla, ale uvažuje se i o jejich nasazení u světelných senzorů pro lékařské přístroje, komunikačních sítí 5G a 6G a v optických a kvantových počítačích.

    Udržitelná datacentra? Projekt Schneider Electric a Digital Realty představuje nadějný příslib

    V době, kdy se odvětví datových center potýká s výzvami udržitelnosti a snaží se snížit svou uhlíkovou stopu, přicházejí společnosti Schneider Electric a Digital Realty s nadějným řešením. Jejich inovativní projekt oběhového hospodářství, který bude realizován v datovém centru PAR6 v Paříži, si klade za cíl prodloužit životnost kritických systémů, snížit množství elektronického odpadu a omezit emise Scope 3 spojené s dodavatelskými řetězci. Tato iniciativa představuje důležitý krok k udržitelnějšímu provozu datových center a ukazuje cestu, jak mohou jejich provozovatelé dosáhnout významného pokroku v oblasti ESG.

    Pouze 3 % firem je odolných proti současným kyberbezpečnostním hrozbám

    Pouhá tři procenta firem mají podle Indexu kyberbezpečnostní připravenosti společnosti Cisco své zabezpečení na takové úrovni, aby bylo schopné čelit současným sofistikovaným kybernetickým hrozbám. Naopak u více než 70 procent podniků je obrana proti moderním útokům nastavena slabě nebo zcela nedostatečně.

    Jak vypadá kybernetický útok (Soitron)

    Společnost Soitron, která se zabývá kybernetickou bezpečností, uspořádala 9. dubna v Plzni přednáškový den pro zájemce ze Západočeského kraje pod názvem Digitalizace a kybernetická bezpečnost průmyslových podniků. Přednášky se týkaly správného navržení IT infrastruktury, bezpečného propojení IT s IoT apod.

    90 % útoků v roce 2023 zneužívalo protokol RDP (Sophos)

    Sophos zveřejnil analýzu aktivních útočníků „It’s Oh So Quiet (?): The Sophos Active Adversary Report for 1H 2024“. Studie analyzující více než 150 případů reakce na incidenty řešených týmem Sophos X-Ops Incident Response v roce 2023 zjistila, že kyberzločinci zneužívají protokol vzdálené plochy (Remote Desktop Protocol – RDP), běžnou metodu pro navázání vzdáleného přístupu k systémům Windows, hned v 90 % útoků. To byl zdaleka nejvyšší výskyt zneužití RDP od roku 2021, kdy Sophos začal vydávat studie o aktivních útočnících, které zahrnují data od roku 2020.

    Zprávičky

           

    Hodnocení: -

    zatím nehodnoceno
            špatnédobré        

    Nástroje: Tisk bez diskuse

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.