abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 23:55 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 24.05 linuxové distribuce NixOS (Wikipedie). Její kódové označení je Uakari. Podrobný přehled novinek v poznámkách k vydání. O balíčky se v NixOS stará správce balíčků Nix.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 17:33 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 1.48.0 sady nástrojů pro správu síťových připojení NetworkManager. Novinkám se v příspěvku na blogu NetworkManageru věnuje Fernando F. Mancera. Mimo jiné se v nastavení místo mac-address-blacklist nově používá mac-address-denylist.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 6
    včera 17:11 | Komunita

    Před 25 lety, 31. května 1999, započal vývoj grafického editoru Krita (Wikipedie). Tenkrát ještě pod názvem KImageShop a později pod názvem Krayon.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 12:55 | Nová verze

    Farid Abdelnour se v příspěvku na blogu rozepsal o novinkám v nejnovější verzi 24.05.0 editoru videa Kdenlive (Wikipedie). Ke stažení brzy také na Flathubu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 11:22 | Zajímavý článek

    David Revoy, autor mj. komiksu Pepper&Carrot, se rozepsal o své aktuální grafické pracovní stanici: Debian 12 Bookworm, okenní systém X11, KDE Plasma 5.27, …

    Ladislav Hagara | Komentářů: 6
    30.5. 22:44 | Nová verze

    Wayland (Wikipedie) byl vydán ve verzi 1.23.0. Z novinek lze vypíchnout podporu OpenBSD.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    30.5. 21:22 | Zajímavý článek

    Craig Loewen na blogu Microsoftu představil novinky ve Windows Subsystému pro Linux (WSL). Vypíchnout lze GUI aplikaci pro nastavování WSL nebo správu WSL z Dev Home.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    30.5. 12:44 | Pozvánky

    V sobotu 1. června lze navštívit Maker Faire Ostrava, festival plný workshopů, interaktivních činností a především nadšených a zvídavých lidí.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    30.5. 12:22 | Nová verze

    Webový server Caddy (Wikipedie) s celou řadou zajímavých vlastností byl vydán ve verzi 2.8 (𝕏). Přehled novinek na GitHubu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 12
    29.5. 22:11 | Nová verze

    Byla vydána verze 3.0 (@, 𝕏) svobodného softwaru HAProxy (The Reliable, High Performance TCP/HTTP Load Balancer; Wikipedie) řešícího vysokou dostupnost, vyvažování zátěže a reverzní proxy. Detailní přehled novinek v příspěvku na blogu společnosti HAProxy Technologies.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 7
    Podle hypotézy Mrtvý Internet mj. tvoří většinu online interakcí boti.
     (90%)
     (3%)
     (4%)
     (4%)
    Celkem 1066 hlasů
     Komentářů: 17, poslední včera 15:31
    Rozcestník

    Od iOS k Androidu

    24.4.2013 23:01 | Přečteno: 2297× | Různé | Výběrový blog

    V posledním roce a čtvrt jsem používal telefon od Apple a potom telefon s Androidem. Chtěl bych tedy napsat srovnání obou světů.

    K Vánocům 2011 jsem dostal iPhone 3G, který šel hned v lednu do reklamace (vypadávala WiFi) a výměnou jsem dostal model 3GS, takže jsem si polepšil. Někdy po letních prázdninách ovšem dostal ránu a od té doby to šlo z kopce, nakonec z něho je iPod s velmi malou výdrží baterky. V lednu 2013 jsem si pořídil low-endový telefon Huawei (Ascend G300) s Androidem 4.0, mimochodem hardwarově silnější, než zmiňovaný iPhone 3GS. Po čtvrt roce používání se pokusím srovnat oba světy.

    Balení

    Pokud jde o balení, Apple si dal záležet na minimalistickém obalu a wov efektu po rozbalení. Když člověk otevře krabičku, nejdřív vidí iPhone , který mimochodem můžete hned zapnout.

    V případě Huwaei byl telefon taky zabalen v minimalistickém balení, jen s krabičkou si tak nevyhráli a baterka byla zabalená zvlášt.

    V obou případech je k plné funkci mít konto u dodavatele SW, takže v tom jsou Apple i Google nastejno. Tuším, že oba telefony mohly fungovat i bez registrace, ale s velmi omeznou funkcionalitou.

    První dojem

    Apple si dává velmi záležet na uživatelském zážitku, takže první dojem je velmi dobrý. Reakce systému na dotyk je bezchybná, dokonce je vychytané i to, že člověk se většinou dotkne jinde, než si myslí, takže software to kompenzuje (Android to dělá taky, ale ne tak dokonale). Schválně zkuste psát na klávesnici, když máte telefon vzhůru nohama.

    Android na mě působil horším dojmem. Na odemykací obrazovce jsem zaváhal, co mám dělat. Tam, kde má iOS posuvník s nápisem "Odemknout", má Android jenom kolečko a nic víc. Teprve po dotyku se objeví vpravo symbol odemčeného zámku (já vím, Apple má na ten svůj posuvník patent). Na druhou stranu, když už se objeví zámeček, objeví se i možnost zapnout přímo foťák (pohybem doleva). To sice má iOS taky, ale dost dlouho trvalo, než se to objevilo (tuším verze iOS 5). Na Androidu asi není problém dodefinovat i reakci na jiná gesta, třeba nahoru, u Apple máte smůlu. Na Androidu se mi odemykání ještě nelíbilo v tom, že se musí prstem skoro vyjet z displeje, což se špatně dělá, když člověk drží telefon pravé ruce. Celkově tedy v prvním dojmu těsně vyhrává iOS.

    Grafické rohraní a základní výbava

    Prostředí obou systémů je podobné, ale nějaké rozdíly se najdou. Na iOS je k naštvání, že si člověk nemůže rozmístit ikonky úplně podle sebe, všechny se srovnají za sebe bez mezer. Naproti tomu v Androidu je možné vynechávat místo, takže člověk nemusí mít plnou obrazovku ikon. Widgety na Androidu nepoužívám, takže nemůžu hodnotit, ale jsem rád, že je ta možnost. Na iOS o takové věci nevím.

    Na druhou stranu na iOS mi přišel lepší systém hýbání s ikonami. Přidržením prstu se ikonky rozkmitají a člověk se je přešoupe kam potřebuje, na Androidu se to musí po jedné ikonce. Ale zase to člověk takhle hromadně většinou dělá jenom jednou, takže to není tak zásadní problém.

    Android zase získává body v lepším přehledu o aplikacích. Zejména se mi líbí, že je nemusím mít všechny na ploše, takže třeba až tak nevadí, že se některé aplikace nedají odinstalovat (pominu-li problém zabraného místa). Na Androidu se mi líbí, že je zde aplikace, která dovede zobrazit informace o všech aplikacích (teď nevím, jestli i o sobě).

    Předinstalované aplikace v iOS mi přišly schopnější, než v Androidu. Sice neumí úplně všechno, ale je vidět, že se někdo zamyslel nad tím, jak je člověk používá. Například jsem dosud nenašel náhradu za aplikaci Hodiny (všechny jako-iPhone hodiny napodobují jenom vzhled první obrazovky, funkčnost je horší). Dělají totiž přesně to, co člověk čeká od hodinek na zápěstí. Dozví se kolik je hodin, případně i v jiných časových pásmech. Dál si může nastavit budík, který mu při buzení zobrazuje zadaný popis (tuhle vlastnost je u budíků na Androidu těžké najít), aby člověk věděl, proč to vlastně řvě. Pak jsou ještě k dispozici stopky a timer (kuchařkám známý pod názvem minutka).

    Dalším příkladem je aplikace Hudba (dříve iPod), které má skvělé grafické rozhraní a komfortní poslech audioknih - pamatuje si pozici i po vypnutí aplikace. Jedinou stinnou stránkou je nutnost synchronizce s iTunes na počítači, což poněkud opruzje, protože na telefonu poslouchám jiné věci, než na počítači a nevidím důvod, proč bych měl všechno mít v iTunes v počítači.

    Předinstalované aplikace v iOS většinou netrhají rekordy v počtu funkcí, ale většinou se o nich nedá říct, že jsou vysloveně špatné. Pokud člověk nehledá nějakou spciální vlastnost, vestavěné aplikace většinou stačí a není problém s nimi přežít několik týdnů, než si člověk najde nějakou náhradu.

    Nelze nezmínit naprosto stupidní omezení oficiálního aplikačního rozhraní na iOS. Například taková drobnost jako nastavení jasu displeje (pro aplikace typu svítilna) byla aplikacím dovolena až ve verzi iOS 5. Mimochodem, za nejpodařenější verzi iOS považuji 4, až na ten jas displeje, pak to šlo z kopce, blbosti jako integrace přpojení na Facebook mě opravdu nezajímají.

    Ještě se zmíním o systémovém nastavení. Velice se mi líbí způsob Androidu, že základní nastavení je na jeden pohyb prstu (mám na mysli zapnutí/vypnutí WiFi, BlueTooth, GPS atd.). Na iOS se toto řeší ve speciální aplikaci, která nabíhá ukrutně dlouho. Opět body pro Android.

    Abych to shrnul, lépe mi vyhovuje uživatelské prostředí na Androidu, zastímco iOS má lepší vestavěné aplikace. Restriktivní politika Apple mi vadí a je to důvod, proč jsem neuvažoval o novém iPhonu.

    Aplikace z obchodu

    Když jsem dostal iPhone, bál jsem se, že v AppStore bude málo neplacených aplikací, ale opak je pravdou. Co jsem potřeboval jsem většinou našel zdarma. Na Androidu mi to paradoxně přijde trošku horší.

    Technická úrověň aplikací mi na iOS byla pod moje očekávání. Příliš mnoho aplikací se spoléhá na internetové připojení (většinou kvůli reklamám) a pokud je systém offline, tak prostě spadnou. Na Androidu jsem tento problém nezaznamenal, ale narazil jsem na hodně aplikací, které mi nenaběhly prostě vůbec. Takže to je nastejno.

    Pokud mám mluvit o fungujících aplikacích, tak na iOS mi přišly lépe graficky upravené. Asi to je i tím, že Apple má dobře zpracované Design standards na uživatelské rozhraní a hezčí grafickou knihovnu. Aplikace se ovládají +- stejně, což je příjemné. Na Androidu vypadá každá aplikace jinak, což nijak nesnižuje jejich technické kvality, ale prostě to vypadá hůř.

    Porovnání obchodu s aplikacemi dopadá líp pro Android. Ve webovém rozhraní se dá rozumně hledat, dají se odlišit placené a neplacené aplikace. Toto AppStore neumí snad ani teď po několika leech vývoje. A to nemluvím o uživatelském nekomfortu v iTunes (absence karet-tabs, nutnost klikat myší místo klávesových zkratek).

    Bezpečnost

    O tomto nemá moc cenu mluvit. Jasně vyhrává Android. Na iOS se člověk donedávna ani nedozvěděl, kam všude chce aplikace sahat. Jailbreak bezpečnosti ještě ubere a je to závažné bezpečnostní riziko. Naproti tomu rootnutí Androidu neznamená žádné riziko, pokud si člověk vyloženě sám neříká a průšvih.

    Něco o HW iPhonu

    Zpracování HW vypadá dobře, iPhone má akorátní velikost, aby se dal nosit v kapse u kalhot (u modelu 4 a výš už to neplatí). Díky vaničkovému tvaru zadní stěny padne skvěle do ruky (to opět neplatí pro modely 4 a výš).

    Hodně jsem si zvykl na sluchátka s ovládáním hlasitosti, takovou věc na svém novém telefonu postrádám. Taky se hodí hardwarový přepínač na umlčení telefonu, hodí se to, když člověk jde někam, kde by neměl rušit, tak i poslepu přepne do tichého režimu.

    Co mi vadí, je absence stavové diody a absence indikátoru nabíjení. Když nabíjím macbook, svítí barevně koncovka magsafe konektoru (to, co drží magnetem u těla počítače). Na novém telefonu svítí stavová dioda. Na iPhonu nesvítí nic. Korunu tomu nasazuje dlouhé nabíjení, takže když dám hluboce vybitý iPhone na nabíječku, trvá snad i desítky minut, než se uráčí zapnout.

    Závěr

    Systém iOS mi přijde vyladěnější a technologicky lepší, než Android. Na druhou stranu proti této výhodě stojí nevýhoda v podobě politiky Apple. V současné době mi proto přijde lepší Android, i když má hodně co zlepšovat.

    Kdybyste věděli o dobrých náhradách za aplikace Hodiny a Hudba, dejte mi vědět v diskusi. Ale i bez toho se samozřejmě můžete vyřádit. Nezapomeňte, že jde o výbušné téma, tak zbytečně nevyvolávejte flame.        

    Hodnocení: 86 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    24.4.2013 23:11 snajpa | skóre: 20 | blog: snajpuv_blocek | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Od iOS k Androidu
    Pekny clanek. Co se mi nelibi na Androidu je, jak je prezentovany jako otevreny system, pritom to tak ale vubec nepusobi. Zkousel jste nekdo provozovat Android bez google accountu? Vyhodit komplet aplikace od Google pryc? Jestli jo, za pripadny blogpost shrnujici takove zkusenosti bych byl fakt, fakt hodne vdecny. Jestli neco takoveho nejde udelat (pri zachovani pouzitelnosti), holt si proste "smartphone" nekoupim asi nikdy.
    --- vpsFree.cz --- Virtuální servery svobodně
    24.4.2013 23:28 Skautik
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Od iOS k Androidu
    S oficialne distribuovanymi ROM v telefonech to nejde. Existuji ale custom ROM kde je mozne mit jen nutny zaklad GAPS a nemit vubec propojeno s google acc. Otevrenost je monzna prezentovana moznosti kompletne si zkompilovat vlastni android -> AOSP projekt. Problemem zustavaji ovladace HW ktere asi vzdy budou castecne proprietarni ( nemoznost domluvy s vyrobci konkretnich cipu ). Uz nejakou dobu pouzivam Nexus telefony takze neresim dostupnost na ostatni telefony ( vyhoda apple - jednotny HW +- ). Secteno a podtrzeno pouzivat telefon bez GAPS jde ale pripravite se o vyhody ( nebo "vyhody" dle toho jak chapete provazanost s google acc).

    Co se tyka onoho lockscreenu - neni problem odemknout kamkoli na obrazovce. Momentalne vlastnim Nexus4, takze celkem velky stroj. V podstate si na nic nestezuji celkove naprosto spokojen. Co se tyka tech vytek k aplikacim. Jo neni vse dokonale ale casem clovek objevi aplikace ktere delaji co clovek chce a ne vsechny jsou placene ( a cca 25 korun nepovazuji za tak ohromnou sumu abych ji nedal za kvalitni app ). Takze casem mate vse jak chcete a potrebujete.
    Josef Kufner avatar 25.4.2013 01:29 Josef Kufner | skóre: 70
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Od iOS k Androidu
    CyanogenMod je defaultně bez Google aplikací. Ty se instalují ze samostatného balíčku.

    Na Androidu 4.0+ jde navíc jednotlivé systémové aplikace zakázat, pokud je nejde přímo odinstalovat. Takže je možné používat Google Play, ale mít povypínané téměř vše ostatní.
    Hello world ! Segmentation fault (core dumped)
    Jezekus avatar 25.4.2013 12:40 Jezekus | skóre: 19 | blog: jezkova_nora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Od iOS k Androidu
    V tomto režimu +- provozují svůj telefon již druhým rokem a spokojenost. Mám vypnuté, zakázané nebo odinstalov ne (než mi odešla Xperie mini pro). Synchronizuji s vlastním serverem. Google account tam mam jen kvůli marketu, protože jsem líný shánět a instalovat ručně. Na mail, jabber... Používám jiné většinou oss aplikace.
    25.4.2013 17:08 TM
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Od iOS k Androidu
    Android používám jedině bez Google accountu a nevidím v tom žádný problém ani na telefonech bez jakýchkoliv úprav(HTC). Většinu aplikací najdete mimo jejich market: F-DROID, apps.opera.com, atd...
    25.4.2013 17:45 mimi.vx | skóre: 37 | blog: Mimi.VX | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Od iOS k Androidu

    Takhle to např provozuje celá čína a nemá s tím problém ... na androidu naštěstí existuje více obchodů s aplikacemi .. např Appbrain. Amazon , Samsung Apps atd ...

     

    + veškeré služby google se dají nahradit jejich ekvivalenty u jiných poskytovatelů

    USE="-gnome -kde";turris
    Bedňa avatar 24.4.2013 23:43 Bedňa | skóre: 34 | blog: Žumpa | Horňany
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Od iOS k Androidu
    Dlhé, ale pekné, ani som nečakal že to dám, ale pochvala. Vždy som chcel nejaký chytrí telefón, či už to bola Nokia s tou vysúvacou querty klávesnicou na názov si už ani nespomeniem, malo to ešte čiernobiely displej, meskôr farebný, potom prišlo iPhone, fakt odpad čo nevedel bluetooth pripojiť k ničomu inému než ich HW serepetičky ako handsfree. Potom prišiel Android, v našich krajinách sa o ňom písalo ešte len v anarchistických skupinách a nedal sa kúpiť. Tak som si jeden kúpil z Anglicka. Fakt prvý mobilOS čo ma oslovil. Nieje bez chýb ako si písal, ale tá voľnosť používania je super. Fakt prvý telefón ktorý spĺňal to čo som očakával. Ešte doplnok, že z môjho historického Philipsu som odosielal MMS v pohode a iPhone túto funkciu nemalo je škoda hovoriť. Za jabko môže dať prachy len človek čo tú firmu nepozná, alebo by mal vyhľadať doktora.
    KERNEL ULTRAS video channel >>>
    28.4.2013 00:29 joso
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Od iOS k Androidu
    Ja som používal Iphone4 2 roky. Najviac ma ***** ZAKAZANE bluetooth a nakoniec aj only app store prístup, takže som predal ale po hardwarovej("presnosť dyspleja" rychlost gui) stranke predčilo všetky samsung,nokia,.. mobily kolegov ktore som mal možnost ošahať =)
    corwin78 avatar 25.4.2013 07:14 corwin78 | skóre: 10 | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Od iOS k Androidu
    Nevím jak vypadají hodiny na G300, respektive na čistém Androidu, ale můj Samsung Galaxy S III mini má přesně takové funkce, o jakých jsi psal.
    Česká pirátská strana - "Internet je naše moře...".
    25.4.2013 09:02 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Od iOS k Androidu
    Galaxy Nexus tyto funkce také má. Myslím, že se objevily v Androidu 4.2.
    Josef Kufner avatar 25.4.2013 10:06 Josef Kufner | skóre: 70
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Od iOS k Androidu
    Mám 4.1 a je to tam taky. Zrovna jsem si to vyzkoušel.
    Hello world ! Segmentation fault (core dumped)
    frEon avatar 25.4.2013 13:24 frEon | skóre: 40 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Od iOS k Androidu
    muj galaxy S II to ma taky a melo to i predchozi htc model zumpa s nejakym predpotopnim androidem.
    Talking about music is like dancing to architecture.
    25.4.2013 20:04 martas38
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Od iOS k Androidu
    Ono je zase těžké posuzovat android podle jednoho modelu telefonu. Většina výrobců má vlastní uživatelské prostředí včetně předinstalovaných aplikací, takže jinak to vypadá u Samsungu, jinak u HTC, LG, nebo Huawei. Ale je zde možnost nahrání alternativní ROM, jako např. CyanogenMod, nebo jen jiného launcheru a zas bude telefon vypadat úplně jinak.
    gtz avatar 25.4.2013 21:25 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Od iOS k Androidu
    Zkoušel jsem na G300 B952-SLIM a v pohodě. Základní věci z gapps lze získat i na marketu.

    Nyní používám poslední verzi JB 4.2.2 (RC5) a je to naprosto jiná káva než ICS.

    Hodiny používám z widgetu Sense Analog Clock Widget.

    Doporučuji JB 4.2.2 vyzkoušet - je v pohodě, stabilní dokonce žere méně baterky než ICS.
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    26.4.2013 19:48 Tomáš | skóre: 31 | blog: Tomik
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Od iOS k Androidu
    Můžeš to popsat nějak podrobněji? V tomto ohledu nemám moc znalostí. Jaký firmware stáhnout, kde ho hledat, jak poznám, že bude u mě fungovat? Dík
    gtz avatar 26.4.2013 20:56 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Od iOS k Androidu
    Návod na root a CWM doporučuji přečíst.

    Obecně napřed root, pak se patchne bootloader a pak CWM.

    Pro JB 4.1.1 a 4.2.2 je potřeba aktuální CWM touch (najdeš ve vlákně modaco od daza link přiložím)

    Postup instalace:
    wipe data/factory reset
    wipe cache
    Advanced wipe dalvik cache
    Mounts and storage-format system
    
    Rom pro 4.1.1 a 4.2.2 jsou zde u8815, funkční je R2. R3 je experimentální.

    Poslední CWM je zde CWM, stáhnout zip a normálně skočit do CWM a udělat update ze zipu a reboot.

    Gapps pokud potřebuješ tak zde jen pozor pro JB jsou jiné než pro ICS.
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    gtz avatar 26.4.2013 21:10 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Od iOS k Androidu
    Sakra práce proč nejde udělat re-edit :-)

    Doplním jen, romky CM9 = ICS, CM10 = 4.1.1, CM10-1 = 4.2.2

    Jak jsem psal R2 (R2-zip) je slušná (já jsem šel do 4.2.2 hlavně i protože je tam již novější foťák, který již podporuje a umí HDR).
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    gtz avatar 26.4.2013 21:05 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Od iOS k Androidu
    Nepoznáš, že to bude fungovat, musíš se většinou podívat ve vlákně buď na adroidforum.cz popř.přímo ve vlákně modaco.

    Pro JB 4.2.2 je funkční a celkem stabilní verze R2.

    Kdo chce experimentovat tak Pozor obě ty verze jsou těžce experimentální. Doporučuji pouze těm co se systémem již něco dělají, není to pro začátečníky (nahrává se tam jiný loader !!!!, který sice dát nazpět, ale není to nic easy)
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    27.4.2013 14:08 Mendoza
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Od iOS k Androidu
    Pro g300 cm10.1 moc nedoporučuji. Má sice dobre vychytávky, ale vlece se. Já používám slim roku (viz androidforum.cz). Je rychlá a bez bugu.
    gtz avatar 27.4.2013 18:04 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Od iOS k Androidu
    No používám 4.2.2 nějakou dobu a jsem s ním celkem spokojen, lidi co znám co mají G300 tak ji mají buď s ICS (CM9) nebo právě s 4.2.2 JB (R2). Ideální neinstalovat gapps (jen mapy, email, exchange) a rychlost je citelně lepší.

    BTW
    slim roku
    mu asi nic neřekne. Správně by mělo být ICS-B952-SLIM.
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    27.4.2013 18:24 Mendoza
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Od iOS k Androidu
    Jsem mimo civilizaci skoro bez signálu, do toho autokorekce, tak jsem se snažil příspěvek co nejvíc zkratit. Říkal jsem si, ze bych mel napsat primo označení romky, ale lenost me pře mohla. Každopádně jsem vyzkoušel snad všechny romky, cm10.1 byla parádní ale proti Te slim to byl šnek. A to nepočítám r3, která se opravdu ne povedla a nedá se na ni pomalu ani dovolat. Tu slim používám bez gapps.
    gtz avatar 27.4.2013 21:34 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Od iOS k Androidu
    CM 10.1 je bez gapps hodně skvělá a nepřipadala mi pomalá vůči V10-SLIM. Po nahrání balastu gapps se situace o hodně změnila, lenost, někdy ji to trvá. Já jsem to s gapps vydržel chvíli a pak jsem udělal nový flash bez gapps. Dohrál jsem jen email, exchange. Používám na ní AdAway + AdBlock na FF a celkem to ujde.
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    David Watzke avatar 28.4.2013 10:22 David Watzke | skóre: 74 | blog: Blog... | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Od iOS k Androidu
    A jak instaluješ software bez Play?
    “Being honest may not get you a lot of friends but it’ll always get you the right ones” ―John Lennon
    gtz avatar 28.4.2013 12:06 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Od iOS k Androidu
    Play je v B952 i v CM10.1 přítomen. Je to jen oproštěno o zbytečnosti, které zdržují.
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    9.5.2013 20:57 Skautik
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Od iOS k Androidu
    Google Play = gapps. Tudiz mi to prijde jako popirani sebe sama. Kompletne gapps obsahuji samozrejme mnohem vic aplikaci ale vetsina z nich je k sosnuti na google play. Nicmene jadro ( ktere jsou prave ony gapps ) tam mate.

    Slim rom to ma nejlepe poresene z hlediska jednoduche instalace, pres aroma instalator. Nejhur co jsem videl na tom je PA ( ParanoidAndroid ) . Nicmene po trose studia se daji gapps osekat i po nainstalovani. Ale neradim se mezi prilisne paranoiky co nechteji byt sledovani. U google k tomu aspon davam vedomy souhlas a +- vim mohou vedet. Vic me stve to kdo se muze dostat k mym urednim zaznamum bez meho svoleni a vedomi.
    gtz avatar 9.5.2013 21:19 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Od iOS k Androidu
    osekané romky lite neobsahují celý gapps, pouze jen mapy a Play. Nic jiného. Žádný talk, mail, exchange a ostatní věci které totálně zdržují celý systém. Jádro není gapps, gapps jsou myslím aplikace.
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    Josef Kufner avatar 28.4.2013 19:42 Josef Kufner | skóre: 70
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Od iOS k Androidu
    Nainstalovat software bez Play je snadné. V nastavení povolíš neautorizované zdroje a můžeš si tam hodit jakékoliv *.apk, které najdeš (bluetooth, adb, SD karta, web). Otázkou spíš je, kde taková *.apk najít. Ještě horší otázka je, kde najít aplikace, které jsou opensource a neobsahují reklamu.
    Hello world ! Segmentation fault (core dumped)
    gtz avatar 28.4.2013 20:47 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Od iOS k Androidu
    Jak jsem psal ICS-B952-SLIM i CM Play obsahují. Já používám jak Play tak i F-DROID. Na F-Droidu lze najít jak Ad-away tak i Ad-Block, které google z Play smazal. Takže nainstaluji Ad-Away a reklamy nemají šanci.
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    2.5.2013 10:55 Jan33
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Od iOS k Androidu
    > Dál si může nastavit budík, který mu při buzení zobrazuje zadaný popis (tuhle vlastnost je u budíků na Androidu těžké najít), aby člověk věděl, proč to vlastně řvě.

    Nechceš od budíku náhodou funkci kalendáře? To bych ti pak doporučil vestavěný kalendář. Tam si nastavíš co a kdy na tebe má vyskočit. Klidně i opakovaně. Jestli potřebuješ místní poznámky, osvědčil se mi Llama - tam si můžeš nastavit připomínku na konkrétní místo a až tam dojdeš, tak to na tebe vyskočí. Llama umí víc věcí a není to jediný profiler [1] [2].
    Vykook avatar 5.5.2013 20:43 Vykook | skóre: 23 | blog: Tomas
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Od iOS k Androidu
    Dovol abych se zasmál. Telefon, systém od reklamky "Don't be evil" Google s bezpečností moc společného nemá. Ono se stačí opřít o fakt, že na jiném mobilním systému než je Android v podstatě backdoory neexistujou. Smutné je, že před pár lety bych se zasmál, že někdo bude mít na mobilu antivir...
    Nejde nám o dobro druhých. Nejde nám o bohatství. Jde o čisté opojení mocí.
    gtz avatar 6.5.2013 13:32 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Od iOS k Androidu
    Musíš si třetí cestou (např. z F-droida) nahrát ad-away, adblock a reklamka Google a i ti ostatní utřou nudli u nosu. Ad-away je skoro 100% na reklamy v aplikacích přes ad-sense, ale akorát některé prohlížeče s tím mají problém (jako je třeba FF, který ad-block sice nainstaluje, ale nedělá skoro nic.) Ideálním řešením je neinstalovat gapps, mapy nahradit locusmap atd.
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.