abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 16:44 | IT novinky

    Počítačová hra Tetris slaví 40 let. Alexej Pažitnov dokončil první hratelnou verzi 6. června 1984. Mezitím vznikla celá řada variant. Například Peklo nebo Nebe. Loni měl premiéru film Tetris.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 7
    dnes 10:44 | Nová verze

    MicroPython (Wikipedie), tj. implementace Pythonu 3 optimalizovaná pro jednočipové počítače, byl vydán ve verzi 1.23.0. V přehledu novinek je vypíchnuta podpora dynamických USB zařízení nebo nové moduly openamp, tls a vfs.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 10:22 | Nová verze

    Canonical vydal Ubuntu Core 24. Představení na YouTube. Nová verze Ubuntu Core vychází z Ubuntu 24.04 LTS a podporována bude 12 let. Ubuntu Core je určeno pro IoT (internet věcí) a vestavěné systémy.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    dnes 01:00 | Nová verze Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 19:55 | IT novinky

    Intel na veletrhu Computex 2024 představil (YouTube) mimo jiné procesory Lunar Lake a Xeon 6.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 13:44 | IT novinky

    Na blogu Raspberry Pi byl představen Raspberry Pi AI Kit určený vlastníkům Raspberry Pi 5, kteří na něm chtějí experimentovat se světem neuronových sítí, umělé inteligence a strojového učení. Jedná se o spolupráci se společností Hailo. Cena AI Kitu je 70 dolarů.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 13:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 14.1 svobodného unixového operačního systému FreeBSD. Podrobný přehled novinek v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 12:55 | Zajímavý software

    Společnost Kaspersky vydala svůj bezplatný Virus Removal Tool (KVRT) také pro Linux.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 11
    včera 12:33 | Nová verze

    Grafický editor dokumentů LyX, založený na TeXu, byl vydán ve verzi 2.4.0 shrnující změny za šest let vývoje. Novinky zahrnují podporu Unicode jako výchozí, export do ePub či DocBook 5 a velké množství vylepšení uživatelského rozhraní a prvků editoru samotného (např. rovnic, tabulek, citací).

    Fluttershy, yay! | Komentářů: 1
    včera 12:00 | Nová verze

    Byla vydána (𝕏) nová verze 7.0 LTS open source monitorovacího systému Zabbix (Wikipedie). Přehled novinek v oznámení na webu, v poznámkách k vydání a v aktualizované dokumentaci.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    Rozcestník

    Abclinuxu - nespokojenost s velkými změnami

    24.2.2007 16:17 | Přečteno: 2034× | plky | poslední úprava: 18.7.2009 23:35

    Kdy se provedla změna v profilu uživatele, která už nepočítá a neodkazuje na hw záznamy, články, slovník daného uživatele?

    Svůj profil skoro vůbec neprocházím, jen když se chci kouknout na nějaké moje starší záznamy, ale hlavně, když se chci o někom něco dozvědět. Dnes jsem se podíval do profilu jednoho uživatele a s hrůzou koukám, že nemá v profilu počítadlo článků, slovníku, hw záznamů apod. Zůstaly jen zprávičky, otázky a komentáře.

    Vůbec nechápu, kdy a jak se to stalo. Jsem na abclinuxu hodně často, ale toto mi uniklo, nebo to nebylo veřejně projednáváno. Každopádně mi to vadí. Toto počítání bylo pro mne velice motivující a vždy, když jsem měl trošku horší období, jsem se mohl podívat a říct si, že jsem pro někoho aspoň něco málo udělal. Teď už profil jen vypovídá o tom, kdo je jak ukecaný a maximálně z něj jde ještě poznat, kdo je placen za zprávičky a kdo ne.

    V tomto rozhořčení jsem se rozhodl kontaktovat osobu, která má bližší vztah k adminům a tvůrcům ábíčka, aby mi sdělil, kdy a jak a proč se toto stalo. To byla ovšem chyba, jelikož se naše názory začínají poslední dobou na dost věcí různit a tento nebyl výjimkou. Uvedu zde celý rozhovor, ale dotyčnou osobu ponechám v anonymitě (důvody snad nemusím říkat ;-) ) :

    Max :Teď koukám, že na ábíčku se ve tvém profilu už nepočítá počet příspěvků do hw sekce, slovníku, sw apod. , to je pěkně blbý, jediná motivující věc a oni jí odstranili?
    unknown :SW byl placenej, do hw a slovníku jsem nepřispíval ;-)
    unknown :takže mně je to fuk
    Max :Mě to ale fuk nejni :( , takhle nemám žádnou motivaci, nevím, co jsem kde udělal a kdybych si chtěl něco opravit, čččččččččččči později zkontrolovat, tak to budu hledat tejden :(
    Max :Proč nevymazali teda i počet komentářů na ábíčko? Nebo zprávičky, ty taky nechaly, přitom jsou z 80% placený ...
    unknown :Tady nejde o placení, tady jde o to, že je to formou Wiki
    Max :Vždy, co šlo upravit, tak tam byla položka : autor : upravil : mohlo se to tak udělat a bylo to ...
    unknown :upravil, že třeba opravil překlep...
    Max :Stejně, když to bylo formou jakoby dalšího příspěvku, tak to bylo ok, člověk se o tom HW mohl dozvědět různé věci z různých stran ... Někdo si řekne, tohle je zastaralý, přepíše to na nový distra a někdo, kdo má starší HW bude chtít použít starší distribuci a bude v háji apod.:(
    Max :Navíc těch dalších komentářů bylo k tomu HW vždy málo, nikdy se to nezvrhlo na nějakou diskusy mimo diskuse fóra, nechápu, proč se to předělávalo :(
    unknown :ona je zase třeba polovina věci v HW sekci na nic - proč jsou tam třeba procesory, omg - za to počítat "body" je blbý
    Max :Tak raději nebudem počítat body za nic a je to, co? Tak takhle teda ne ...
    Max :Každý měl vždy možnost, za co ty body dostal, čím přispěl, byl odkaz na ty dané příspěvky, takže kdo tam měl 10 procáků, tak to bylo jasný a každý si udělal obrázek sám ...
    unknown :počet komentářů je něco víc průkaznýho, vypovídá o angažovanosti člověka já do HW sekce nepřispívám, protože mi to připadá úplně na nic (viva el Google!)
    Max :Na nic? Heh, každý neumí anglicky, každý neumí vyhledávat v googlu, tímhle odsuzuješ lidi, co začínají a mají problémy s HW ;-)
    unknown :angličtina je už snad na školách povinná
    Max :snad?
    Max :ani omylem ;-)
    unknown :hmm, chyba systému
    Max :tomu navíc říkáš argument? co člověk, který chce začít linux a je mu 50let? Ty měli jen ruštinu ;-)
    unknown :Ono začít se učit další jazyk není problém, za těch 18 let od revoluce už to mohli stihnout... Já jsem nedávno začal se španělštinou a nechci zůstat jen u toho. Mně spíš vadí, že zmizel counter článků ;-)
    Max :Tomu zase říkáš argument? Chce linux, má smůlu, měl se učit anglicky? Nepil jsi dnes něco? Co to je za argumenty? Bože, články taky !!! Kde se tahle změna projednávala? Tohle se mi už vůbec nelíbí !!!
    A tak dobrý to na ábíčku bylo :(
    Jediný věci, co mi udržovaly dobrou náladu a pocit, že jsem něco udělal, tak tohle ne, na to seru ...
    unknown :Chce se pohybovat okolo moderních věcí -> angličtina. Články i tohle souvisí se změnou systému... projednávalo se to max. mezi adminama. Já třeba SW záznam udělám/upravím, i když se mi to v profilu neobjeví a nedostanu za to ani Kč. Stejně jako hlídám diskuze, i když do nich namám práva. Nepotřebuju to v tom profilu mít :)
    Max :"Chce se pohybovat okolo moderních věcí -> angličtina."
    Kua, si děláš prdel, ne? Tak tohle je teda tvůj názor? Tak si to užij ;-)
    unknown :Tak to ve světě je, tohle je nejrozšířenější jazyk na světě. Koupíš si výrobek -> na manuál potřebuješ angličtinu (i když je to v zákoně jinak). Tak to prostě je, tohle je uzavřená zemička s 10,5mil lidmi, pořádnej cizí jazyk potřebuješ. Stejně jako třeba Korejci.
    Max :Tak proč teda existujou články na ábíčku? Zrušíme je !!! Jsou k ničemu, jsou přece ve světě na v EN, nebo na googlu !!! Proč dělat duplicitní záznamy, když už jsou na těch nejznámějších linuxových portálech v EN? Proč tu vůbec vycházejí Jaderné Novinky? Když jsou jen okopírované a upravenéé z EN? Neumííš EN, máš smůlu, je ti 70 a chceš linux? Nauč se nejdříív anglicky a pak se sem ser. Když neumíš anglicky a nechceš se nový jazyk učit kvůli jednomu systému, klterý chceš používat na přehrávání multimedií a koukání na TV, tak máš smůlu? Musím jít na nákup a pořádně si v klidu rozmyslet, zda mám založit kvůli tomu blog, či nikoliv, věděl jsem, že to jednou přijde, ale né, že kvůli takový kravině a nejvíc mě překvapilo, jak se k tomu stavíš ty a argumentuješ znalostí jazyka ... :(
    unknown :Články probírají pokročilejší témata než je podpora HW. Na čtení EN článků potřebuješ značně pokročilejší znalost EN, než na zjišťování podpory HW.

    Teď je po nákupu, dalo by se říci, že jsem se už uklidnil z rozhovoru výše :) a hlavně z těch argumentů ohledně jazyka :-/.

    Nyní zpět k problému, argumentace ohledně motivace, dobrého pocitu apod. věcí jsem už zmínil. Oponentovi byly změny celkem jedno, až na počítání článků (protože ostatní věci považuje za zbytečnost a nepřispívá tam). Ovšem toto byl boj názorů mezi dvěma zcela irelevantními osobami. Jediné o co jde je názor většiny. Proto se pokusím vytvořit anketu, která by snad mohla napomoci ke zpětným změnám, nebo v opačném případě to pomůže aspoň mně (budu akceptovat názor většiny a s těžkým srdcem se s tím smířím :-/ ).

    Díky všem, co budou jakkoli hlasovat (hlavně, že budou hlasovat ;-)).

    Zdar Max

    UPDATE(26.2.2007:19:37): Ach jo, jednoduchý návrh na implementaci položek, které se díky updatu znefunkčněly, se v reakcích proměnil v ubohý flame, který háže špínu i na samotné tahouny a vývojáře tohoto portálu. Stydím se za Vás :( ...
    Zdar Max
           

    Hodnocení: 55 %

            špatnédobré        

    Anketa

    Jste spokojeni se stávajícím přehledem aktivit daného uživatele, nebo chcete původní motivující přehled, který zobrazuje počet příspěvků do sekce hw, slovníku, článků ?
     (71 %)
     (5 %)
     (24 %)
    Celkem 97 hlasů

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    David Watzke avatar 24.2.2007 16:28 David Watzke | skóre: 74 | blog: Blog... | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abclinuxu - nespokojenost s velkými změnami
    Unknown má víceméně pravdu. No, možná v "Přehledu mých aktivit" by mohl být odkaz na autorskou stránku s počtem článků v závorce, ale to je tak vše. HW/SW/FAQ/slovník = wiki.
    “Being honest may not get you a lot of friends but it’ll always get you the right ones” ―John Lennon
    24.2.2007 16:32 Michal Vyskočil | skóre: 60 | blog: miblog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abclinuxu - nespokojenost s velkými změnami
    Někde to dříme v bugzille, ale ještě to nikdo nenaprogramoval :-)
    When your hammer is C++, everything begins to look like a thumb.
    24.2.2007 16:29 Käyttäjä 11133 | skóre: 58 | blog: Ajattelee menneisyyttä
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abclinuxu - nespokojenost s velkými změnami
    Zmizelo to s wikipedizací patřičných sekcí.
    Max avatar 24.2.2007 16:52 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abclinuxu - nespokojenost s velkými změnami
    No právě, wiki :-/. Nemám nic proto wiki, ale osobně bych navrhl, aby se autor daného záznamu počítal jako autor a pak by tam byla sekce "upravil", kde by byl v rozbalovací liště seznam lidí, co by to dané vlákno upravovali (nebyl by moc velký, moc často nedochází ke korekcím). Nebo něco na ten styl. Nejni to úplně dokonalý návrh, ale stále lepší, než současný stav.
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    24.2.2007 17:02 Martin | skóre: 10 | blog: Nádraží Perdido
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abclinuxu - nespokojenost s velkými změnami
    A co kdyby zakladatel záznamu napsal prakticky kulové, záznam, který by neměl žádnou velkou hodnotu, a pak by po něm někdo napsal opravdu kvalitní záznam? Tak by nebyl veden jako autor, i když by všechnu práci udělal on...
    24.2.2007 17:13 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abclinuxu - nespokojenost s velkými změnami
    Řekl bych, že situací, kdy je teď jako "autor" veden ten, kdo opravil poslední překlep, je víc.
    24.2.2007 17:16 Leoš Literák | skóre: 74 | blog: LL | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abclinuxu - nespokojenost s velkými změnami
    Proto by chtelo vyladit design tak, aby bylo jasne, ze se jedna o autora posledni revize.
    Zakladatel tohoto portálu. Twitter, LinkedIn, blog, StackOverflow
    24.2.2007 16:53 Leoš Literák | skóre: 74 | blog: LL | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abclinuxu - nespokojenost s velkými změnami
    Zmeny maji par duvodu a nerikam, ze jsou permanentni. Nejsi jediny, komu se nelibi, zeptej se Goldefishe ;-)

    Technicky: moje prispevky jsou reseny pres primitivni SQL dotazy. U zpravicek, diskusi, komentaru a zpravicek tyto dotazy jdou snadno udelat a davaji smysl. Ale jinde je to uz slozitejsi. Nemuzu rici, ze XY je autorem zaznamu FAQ jenom proto, ze jako posledni clovek opravil nejaky preklep. To by nebylo spravedlive. A delat nejakou heuristiku (napsal vice nez 50%), to by bylo extremne narocne. Z techto duvodu jsem radeji odkazy uplne odstranil.

    Nicmene chapu, ze to muze lidem vadit. Nastesti sance zde zije - mame tabulku revizi, ktera obsahuje cislo autora posledni zmeny. Takze jeden join navic a daly by se najit zmeny i u wiki obsahu. Dotaz by musel byt trosku slozitejsi, aby se zabranilo duplicitam (zmenil jsem pojem trikrat, ve vypise ale musi byt jen jednou). Ted je otazkou, kam by mel vest. Na posledni revizi, kterou jsem editoval? Nebo radeji na stranku se seznamem revizi daneho objektu?

    Zkuste popsat chovani a zapsat mi pozadavek do bugzilly. Problem ale je, ze v bugzille ma pres ctvrt tisic chyb a nametu, abicko delam uz jen o vikendech a za par tydnu cekam prirustek v rodine => casu bude jen sporadicky. Kazdopadne zdrojaky abicka jsou otevrene a to je prece princip free software: sami muzete opravit, co se vam nelibi. ;-)
    Zakladatel tohoto portálu. Twitter, LinkedIn, blog, StackOverflow
    24.2.2007 17:34 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abclinuxu - nespokojenost s velkými změnami
    Jen doplním, že se tyto změny neděly nijak potichu a bez účasti uživatelů Abíčka. V Leošově blogu lze dohledat zápisky, kde se o tom diskutovalo. Mohl jsi své námitky vyjádřit tenkrát. A samozřejmě jsou tam také jednotlivá oznámení o provedeném nasazení těch změn.

    Další věc, která už tu víceméně padla, ale chtěl bych ji zdůraznit. Ty odkazy a počty v uživatelských profilech nebyly odstraněny z nějakého rozmaru nebo proto, že bychom nechtěli, aby je lidi viděli. Byl to důsledek wikizace a vůbec to nesouviselo s tím, že se za něco platilo atp.

    A nakonec: odkaz na články uživatele zmizel kvůli předělání systému autorů. Věříme, že je teď přehlednější. Provázání uživatelských profilů se stránkami autorů bude doplněno. Opačným směrem to už funguje.
    Luboš Doležel (Doli) avatar 24.2.2007 21:19 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abclinuxu - nespokojenost s velkými změnami
    sami muzete opravit, co se vam nelibi
    Taky bych rád přispěl, jen mě vždy odradí pohled na tu "learning curve", než bych se začal orientovat :-/
    24.2.2007 22:52 User682 | skóre: 38 | blog: aqarium | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abclinuxu - nespokojenost s velkými změnami
    Zdravim,

    diky za doplneni.

    S tim hw a historii, je problem. Lidi, co jsou schopni neco odborneho napsat, ztraci motivaci. Ono se to da perfektne pouzit do zivotopisu nebo jako reference.

    Co si budeme rikat, hlavni silou jsou ctenari a blogeri na abicku. Da se rici, ze ti co neco znaji treba co se tyce hw mohou byt potom v posici "darmozroutu". Je vyhodnejsi napsat neco dalsiho pro blogery, protoze ti tento podnik zivi.

    Jenomze majitel a akcionari nebo pobiraci odmen by si meli promyslet, ze tu muze byt vykradeny kram. Budou chybet data a i treba lidi. Valcil jsem s timto i jinde a treba se snazil korigovat myslenky vizionaru s tim, aby to fungovalo. A je to i o motivaci. A i treba programatoru, kteri dane vlastnosti doplni.

    Cim dal tim vice ztracim naladu a zajem se s nekym dohadovat, aby neco jelo podle me lepsim smerem. Co si budeme rikat, tak zaznamy hw by mely byt treba napojeny na sprateleneho prodejce hw a mela by u nich byt sance doplnit to jednoduse a podrobneji. Moznost si poskladat sestavu a vytisknout si report. Zastarale zaznamy [ne hw]. Nebo byt treba nekde problemovy hw. Nebo napojeni na PCI ids databasi a po vlozeni zaznamu lspci jenom reknete, co nejde a co jede s problemy. Pak to bude poradne a kvalitne strukturovano. Doba se zmenila a je treba se tomuto i prizpusobit.

    Osobne zjistuju, ze ta hybna sila je spise v psani driveru a predevsim ve vychytavani chyb co se tyce hw. A tam se i vice dozvim. Jenomze to uz je jaksi o pricku vyse a pochopitelne i mimo zajem pro dost uzivatelu. Samozrejme, ze nejaka medializace a kvalitni struktura neni od veci. A pak se da i dost ovlivnovat deni, i kdyz to je narocnejsi na aktualni prijmy a vydaje.

    Studium psani driveru mi vcelku zere cas a ten radeji budu tomuto venovat. Samozrejme, ze kdyz nekdo dane vlastnosti u hw zaznamu udela anebo i zaplati budu rad. Ale jaksi jiz pro me neni tak velka priorita na zaklade soucasneho motivacniho systemu (chybejici reference, prepsani vlastnika[chybejici tvurce zaznamu na uvodni strance hw zaznamu]) neco pridavat.

    Nic tady nikomu nevytykam a ani nechci, pouze konstatuji par zkusenosti a aktualni stav. A obchodni model se Vam bude mozna hodit. Zabavu jaksi mam v trochu jinem smeru.

    Jinak preji hodne radosti s prirustkem v rodine.

    bye gf
    25.2.2007 11:17 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abclinuxu - nespokojenost s velkými změnami
    Jen drobnost...
    Je vyhodnejsi napsat neco dalsiho pro blogery, protoze ti tento podnik zivi.
    Ty údaje nezmizely proto, že by se o sekci Hardware nikdo nestaral, nebo že by upřednostňoval blogy... Bylo to ve skutečnosti v důsledku snahy o _vylepšení_ sekce Hardware. Jak je vidět, tak ne každému to vyhovuje, a jak je jistě patrné z Leošovy reakce v této diskuzi, tak Leoš ty připomínky bere a pokusí se na ně reagovat.

    Myslím tedy, že je dost laciné to prezentovat, jako kdyby se tu jednalo o odsunutí sekce Hardware na vedlejší kolej, někam za blogy. Ostatně, srovná-li se aktivita a počet činností u blogů a ostatních částí Abíčka, vyjde najevo, že blogy nijak protežovány nejsou. Dokonce naopak: daleko větší pozornost je věnována vylepšování a přidávání funkcí do sekcí jako Hardware, Články a Diskuzní fórum/Poradna.
    25.2.2007 11:45 Lu-Tze | skóre: 15 | blog: Lu-Tzeho blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abclinuxu - nespokojenost s velkými změnami
    Bylo to ve skutečnosti v důsledku snahy o _vylepšení_ sekce Hardware.
    To by mě zajímalo, kdo může považovat za lepší, když si nemůže prohlédnout seznam záznamů, které sám editoval. A tohle samozřejmě umožňuje i Wikipedie. Pak ovšem vyvstává otázka, zda má být tento seznam veřejný či nikoliv. Někteří zde bohužel trpí utkvělou představou, že ten seznam (či spíše počet jeho položek) by měl něco měřit, měli by se na základě něj dát porovnávat uživatelé podle "prospěšnosti". To je podle mě úplný nesmysl, opravdu to nechápu. Kolik lidí chce, aby to tyhle vlastnosti mělo? Jeden dva? Přináší to akorát absurdní nápady, že autorem je ten, kdo napsal víc než 50% (spousta záznamů by takhle autora neměla).
    Josef Kufner avatar 25.2.2007 12:32 Josef Kufner | skóre: 70
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abclinuxu - nespokojenost s velkými změnami
    Autor mi tam nechybí. Jestli nekdo chce zobrazovat nekde kdo kolik toho editoval, tak by se to dalo rozume zobrazit v nejakem jednoduchem grafu, kde na Y ose by byl pocet prispevku a na X mira editovani. Mozna by stacila i jen rada hodnot, kreslit netreba. Nicmene to stale nebude nic rikat o uzitecnosti.
    Hello world ! Segmentation fault (core dumped)
    25.2.2007 15:45 User682 | skóre: 38 | blog: aqarium | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abclinuxu - nespokojenost s velkými změnami
    To neni lacine. To jsou vysledky. Mozna to myslite dobre, ale vypada to jinak.

    Situace je podle me nasledujici:

    Jsou lidi, co maji znalosti a hardware. Misto toho, aby jste se postarali o to, aby tito lide meli reference, nebyli otravovani formatovanim pres html (ale cisty text) a ti lide byli tady, tak tu resite neco jineho.

    Zda to je nezajem nebo neschopnost, to uz je jedno. Toto nehodnotim.

    Leos to cele asi nevytrhne a ani tu nechci rikat, jaktoze to on nenaprogramoval. A plne chapu, ze pro nej bude priorita rodina. O nekom, kdo tohle prolomi, nevim.

    Nema smysl se tady o necem dohadovat. Stejne me prevalcujete i s bandou novodobych blogeru a lidi, co v diskusich uz tolik neumi a ja zde budu stejne za zapornou osobnost roku. Je to nezajem a jasna vedlejsi kolej.

    Mate tu nejakeho majitele a dalsi lidi, tak kde ted jsou, aby to rozhodli ?? Ti ani do dulezitych diskusi moc nechodi. Rekl jim o tomto nekdo ? I kdyz me do tohoto asi moc nebude a nechci se v tomto angazovat.

    Je zbytecny si tu mazat med o huby, jak to kdo dobre mysli. Proste je tu nova parta, s kterou je zbytecny se dohadovat. A ani bych se nedivil, ze ta nova parta tu tise rok podporovala Plesingera a vyhnala par lidi.

    Vas prispevek mi pripada jako chlacholeni nas*ane verejnosti a jasne PR. Na Vas prvni prispevek jsem nechtel odpovidat. Proste je to neco ve stylu, ze vsechno je v poradku a ze to vsichni mysli dobre a ze kdyz se kaci les, tak padaji nejake nevyznamne trisky. A ani nechci po Vas, aby jste to nekdo priznaval.

    Nema to, cenu se tady dohadovat, protoze mate jine priority. Svuj nazor jsem Vam rekl. Opravte si svuj redakcni system a pak ma smysl neco delat z Te druhe strany. Oko za oko, zub za zub.

    tbye gf
    25.2.2007 16:16 Filip Jirsák | skóre: 68 | blog: Fa & Bi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abclinuxu - nespokojenost s velkými změnami
    A ani bych se nedivil, ze ta nova parta tu tise rok podporovala Plesingera a vyhnala par lidi.
    Tohle napsat, to už je dost sprosťárna, nemyslíte?

    Max a ostatní, kteří touží sledovat, kolik čeho jaký uživatel napsal, by vám měli poděkovat. Alespoň já jsem si teď zařadil tenhle požadavek jako přání především těch, které baví bůhvíproč někoho absurdně obviňovat. Nedávno zde jeden diskutující taky měl pocit, že svým arogantním chováním zařídil vyřešení problému – asi není jiná cesta, než požadavky spojené s takhle arogantním chováním ignorovat, i když na to doplatí ti ostatní, kteří o danou věc žádají slušně (i když i ten původní blogspot má ještě rezervy). Jinak to holt asi některým nedojde, že (nejen) když něco chci, je dobré se chovat slušně.

    Naštěstí je v bugzille stále dost požadavků i od lidí, kteří nemusí každého na potkání (někdy absurdně) obviňovat…
    25.2.2007 17:25 User682 | skóre: 38 | blog: aqarium | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abclinuxu - nespokojenost s velkými změnami
    Ne. nemyslim. schvlane se kouknete, kdo se do me pustil, zde v diskusi. Byvali nekteri kamaradi a sympatizanci s mistrem Plesou. Klidne me bloknete jako arogantniho cloveka. Tak se to zde dela. Nehodici skrtnete. Kritizujici taky.

    Ja tu nemam zajem predvadet nejakou aroganci. Jasne jsem rekl, na cem jsme a o co se kdo snazi nebo jak to vypada. Dneska uz se kazdej chlap (?) urazi a nazve nekoho arogantniho, kdyz se mu neco nelibi. Me denne nekdo rika, neco ze se mu nelibi a nezacnu mu omilat asertivitu a jiny picicarny okolo, ale jdu se dohadovat nebo ukoncuji jednani.

    Ale at mi nekdo vysvetli, kdyz chci nekde ukazat, ze mam zkusenosti s linuxovym hw, tak si mam vytvorit vlastni html stranku s odkazy na abclinuxu ???? To mam za to, ze tu davam hw zaznamy zadarmo.

    Lidi, uz na ty americky filmy nekoukejte.... Leze Vam to na mozek. To je tak tezky pochopit, co to jsou __reference__ ??? Ja delam spise speciality a ne vlozeni instalacniho CD a vlozeni vety, ze to jede. To je fakt spatny, ze chci, aby to bylo nekde videt ???

    Nebo co jako mam delat ? Kleknout si na kolena pred dum nekterych lidi a prosit celou noc ? Anebo jasat s davem ?

    S Leosem jsem si toto v mailu rozumne vyrikal, nicmene je rada na jinych lidech.

    Neni zajem, tak co chcete vice? Nedelejme z toho klub dobreho chovani, ale budto mi reknete, ze se na to kasle nebo ne nebo, co se s tim da vice delat. Pro mladou generaci holt asi preference nic neznamenaji.

    bye gf
    25.2.2007 17:49 Lu-Tze | skóre: 15 | blog: Lu-Tzeho blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abclinuxu - nespokojenost s velkými změnami
    Ne. nemyslim. schvlane se kouknete, kdo se do me pustil, zde v diskusi. Byvali nekteri kamaradi a sympatizanci s mistrem Plesou.
    Tak jsem se teda kouknul, reagoval na tebe akorát R. Krátký a F. Jirsák. Zase jednou asi vidíš dál než já, protože já bych to do nich ani neřek :-)
    25.2.2007 19:30 Filip Jirsák | skóre: 68 | blog: Fa & Bi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abclinuxu - nespokojenost s velkými změnami
    Ne. nemyslim. schvlane se kouknete, kdo se do me pustil, zde v diskusi. Byvali nekteri kamaradi a sympatizanci s mistrem Plesou.
    Robert Krátký a já. Asi jsem schizofrenik, protože JXP jsem blokoval, příspěvky Roberta mám zvýrazňované jako něco, co stojí z to číst.
    Klidne me bloknete jako arogantniho cloveka. Tak se to zde dela. Nehodici skrtnete. Kritizujici taky.
    Pokud někoho blokuju pro jeho vystupování, neznamená to, že ho blokuju proto, že kritizoval. To se mi nesnažte podsouvat.
    To je tak tezky pochopit, co to jsou __reference__ ???
    Pochopit je to snadné. Ale je zbytečné to zabalovat do úvah o tom, jestli za změnou na wiki nebyl i jiný záměr, než umožnit lépe spravovat obsah; do úvah o tom, že redakci jde jen o vysokou návštěvnost serveru atd.
    Neni zajem, tak co chcete vice? Nedelejme z toho klub dobreho chovani, ale budto mi reknete, ze se na to kasle nebo ne nebo, co se s tim da vice delat. Pro mladou generaci holt asi preference nic neznamenaji.
    Vydiskutovat a popsat, jak by se to mělo chovat, zapsat to do bugzilly; zjistit si, jak velký zájem o to mezi čtenáři Abíčka je, abychom třeba věděli, že to je naprosto nutná věc a má to přednost i před nefunkčním přeskakováním nových příspěvků v blokovaných vláknech, rozbitou hlavičkou v MSIE 7 a čím vším ještě. A nakonec klidně i naprogramovat.

    Víte, vy dokážete popsat, k čemu by ta úprava měl být dobrá. A dokážete i celý ten příspěvek napsat chytře (nebo spíš vychytrale) – vlastně nikoho přímo neobviníte, jenom naznačujete, dáváte přátelské rady, zmíníte, jak by sekce HW mohla krásně vypadat (kdyby se to tak nějak samo), nenápadně naznačujete, že o hw něco víte a něčím i přispíváte… Jenomže jsou zase tací, kteří vychytralost a manipulativnost takového textu rozpoznají – třeba proto, že tak taky dokážou psát. A když rozeznám, že se někdo snaží mnou manipulovat, nebudu mu samozřejmě věřit ani to, co je nejspíš pravda.

    Pokud budete využívat svou inteligenci ve prospěch svůj i ostatních, bude to dobře. Když jí ale začnete zneužívat k psaní manipulativních textů a k tomu, abyste vyvolával dojem, že víte víc, budu se proti té manipulaci nejdřív ohrazovat, a posléze si vás zablokuju, a to s vědomím toho, že tak přijdu i o hodnotné postřehy, které se ve vašich textech mohou vyskytnout. Ne proto, aby se „zbavil“ vaší kritiky. Proto, abych bránil sám sebe před snahou s vámi polemizovat a dělal místo toho radši něco užitečnějšího.
    vencour avatar 25.2.2007 18:06 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abclinuxu - nespokojenost s velkými změnami

    Čas ukáže, kdo co a jak myslel. Někdy vás ostatní neberou, když nedáte najevo emoce.

    Děkuju gf za upřímná a přímá slova.

    Držim Ábíčku palce. Snad se časem zapojim do tvorby taky.

    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    25.2.2007 23:36 Radek Trnka | skóre: 26 | blog: Jen_tak | kousek od ČB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abclinuxu - nespokojenost s velkými změnami
    zcela určitě máš teď jiné povinnosti :-) Ještě jsem negratuloval - takže títmo to se zpožděním činím ...
    Černé díry jsou tam, kde Bůh dělil nulou. -- Steven Wright one Liners
    26.2.2007 09:11 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abclinuxu - nespokojenost s velkými změnami
    Vas prispevek mi pripada jako chlacholeni nas*ane verejnosti a jasne PR. Na Vas prvni prispevek jsem nechtel odpovidat. Proste je to neco ve stylu, ze vsechno je v poradku a ze to vsichni mysli dobre a ze kdyz se kaci les, tak padaji nejake nevyznamne trisky. A ani nechci po Vas, aby jste to nekdo priznaval.
    Žvaníš nesmysly. Napsal jsem, že podle počtu opravených chyb i nových funkcí je zřetelné, že blogy rozhodně nemají před ostatními sekcemi abclinuxu.cz přednost. Naopak, pracuje se daleko více na sekcích Hardware, Diskuzní fórum atp. Je to dohledatelné - viz bugzilla.

    Při jednom vylepšení sekce Hardware (převedení na wiki) byl jako vedlejší efekt odstraněn údaj o tom, kdo kolik záznamů napsal. V době, kdy byla wikizace prováděna, se o tom diskutovalo. Nikdo si nijak vehementně nestěžoval - a protože bylo převedení na wiki považováno za dobrý krok a velké vylepšení, provedlo se to.

    Teď si toho někdo všiml a začal si stěžovat. Leoš okamžitě zareagoval komentářem, ve kterém už uvažoval o možnostech, jak tuto funkci znovu implementovat.

    --------

    Tak kde je to kácení lesa? Kde jsou jiné priority? Kde je vedlejší kolej a válcování společně s bandou bloggerů? Až zase začneš příště FUDovat, tak si dej aspoň záležet, ať to nejsou hned na první pohled totální nesmysly.
    25.2.2007 18:07 Leoš Literák | skóre: 74 | blog: LL | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abclinuxu - nespokojenost s velkými změnami
    Ad JXP: pokud jsi myslel redakci, tak ta jej chtela vyhnat, proti se postavili ale ctenari, dukazu je v archivu vice nez dost.

    Ad blogy: podle bugzilly jsem od 1.6.2006 vyresil sest zaznamu, vsechno opravy chyb. Tohle mi neprijde jako preferovani blogu nad zbytkem abicka.

    Vysledek: 2:0 pro mne ;-)

    PS. co je pro mne u abicka prioritou, nejsou blogy, hardware atd, ale vykon. Load serveru se stabilne pohybuje od prosince kolem ctyr. Abicko uz dlouho neni bleskurychle, jako byvalo, kdyz jsme nasadili novy server. Je pravda, ze navstevnost vzrostla, ale ne tak, aby vysvetlila zpomaleni. Tudiz posledni dobou hledam ruzne zpusoby, jak snizit zatizeni serveru a zrychlit nacitani stranek. Ted jsem napriklad o vikendu napsal load test a testuji ruzne implementace cachi. Sice u jedineho uzivatele rozdily nejsou skoro videt, ale pripravene zmeny by se mely chovat vyrazne lepe pod skutecnou zatezi. Tak uvidime, zda to opravdu prospeje a neprinese nove chyby.
    Zakladatel tohoto portálu. Twitter, LinkedIn, blog, StackOverflow
    vencour avatar 25.2.2007 18:11 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abclinuxu - nespokojenost s velkými změnami

    Vysledek: 2:0 pro mne

    Co to? To vás to všechny tak osobně bere? Nejste si jisti skutečností, tím, jak se zdá? Nemáte moc horké hlavy?

    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    25.2.2007 18:21 Leoš Literák | skóre: 74 | blog: LL | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abclinuxu - nespokojenost s velkými změnami
    Spise jen takove popichnuti. Ale kdyz mi tak hezky prihral na smec, nemohl jsem odolat ;-)
    Zakladatel tohoto portálu. Twitter, LinkedIn, blog, StackOverflow
    25.2.2007 18:57 Filip Jirsák | skóre: 68 | blog: Fa & Bi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abclinuxu - nespokojenost s velkými změnami
    Co to? To vás to všechny tak osobně bere?
    Na Abíčku se objeví problém s Konquerorem, řeší to několik lidí, záznamy o tom jsou jak v bugzille tak několik přátelských dloubanců v diskuzích – a minulý víkend se objeví v blogu text o tom, jak to nikoho nezajímá a všichni na Konqueror kašlou. A tenhle víkend se opakuje znova to samé, jenom v o něco mírnější variantě, ale tentokrát se to týká změny provedené a vysvětlené před několika měsíci.

    Ano, osobně mne to bere. A reaguju na formu, jakou je to vyjádřeno. O obsah mi v tomhle případě vůbec nejde. Sice já osobně nechápu, k čemu by bylo dobré mít seznam příspěvků autora do wiki-like záznamů, ale chápu argumentaci goldenfishe tím, že se to někomu může hodit jako reference. Nemá to pro mne vysokou prioritu abych to šel hned do Abíčka doprogramovat, v bugzille jsou věci, které mne trápí daleko víc. Ale pokud bych někdy upravoval ve zdrojácích Abíčka něco, co s wiki-záznmy souvisí, a shledal bych požadovanou úpravu snadnou a nebylo by to v kolizi s ničím dalším, tu funkci bych tam doplnil.

    Ale nemůžu se smířit s tím, že to někdo nedokáže napsat slušně jako prosbu, ale musí to napsat jako výtku, jak si mohl někdo něco takového dovolit. A goldenfish k tomu ještě navíc přidá absurdní obvinění – každý, kdo Abíčko sledoval v éře provokací JXP ví, že Leoš ani Robert se jej nezastávali, ba právě naopak. Od Leoše dostal „žlutou kartu“ – ale byli to čtenáři Abíčka, kteří se JXP zastávali, a jejichž hlas Robert i Leoš respektovali – a účet JXP nebyl ani zablokován, ani nic jiného. Připadá mi sprosté teď psát o tom, že možná JXP tiše podporovali – ne každý si to pamatuje, ne každý bude ochoten si to dohledávat. Takže se mohou najít tací, kteří se nedozvědí, jak je tohle obvinění absurdní.

    Proto jsem taky na takový komentář reagoval. Mne nebaví se tady v diskuzi hádat s někým, kdo na jeden odstavec rozumného návrhu přidá pět odstavců invektiv. Ale na druhou stranu nepokládám za správné, aby tohle arogantní chování menšiny lidí procházelo, a většina k tomu mlčela. Protože tím otupí pozornost a pomalu začneme takové chování považovat za normální…

    Nevím, jak k těmto arogantním příspěvkům v diskuzi přistupovat. Dohadovat se s každým mne nebaví. Nechat jejich hlas jako to jediné svědectví o tom, co si dnes myslí komunita Abíčka o tomto serveru taky nechci. Rád přispěju opravou nebo úpravou Abíčka, pokud je to v mých silách – ale nechci v trollech vzbuzovat dojem, že jejich výstup něčemu napomohl (protože oni nechápou, že věcná diskuze by byla produktivnější).

    Jenomže každý, kdo svoje požadavky spojuje s osobními útoky zároveň považuje kritiku svého názoru za omezování svobody projevu, za cenzuru. Já jsem si ještě nikdy nezablokoval nějakého uživatele pro jeho názor. Vždy je to pro jeho nafoukané vystupování.
    25.2.2007 19:05 Lu-Tze | skóre: 15 | blog: Lu-Tzeho blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abclinuxu - nespokojenost s velkými změnami
    Sice já osobně nechápu, k čemu by bylo dobré mít seznam příspěvků autora do wiki-like záznamů
    No problem. Napíšu to ještě jednou: Když se chci podívat na seznam věcí, ke kterým jsem sám přispěl. Podívat se jak mi lidé sahají do mé práce. Wikipedia to má.
    vencour avatar 25.2.2007 19:21 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abclinuxu - nespokojenost s velkými změnami

    Snad celý open software je o tom, že někdo udělá něco pro sebe a ostatní to použijí.

    Taky by se mi líbilo vidět historii.

    Není to celé spíše o nedostatku komunikace, o nátlaku, že to (něco) má být a hned? Snad tu byly nějaké vývojové etapy, které se neosvědčily a stav se změnil? Tedy ani toto neúplné publikování nemusí být konečné.

    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    25.2.2007 19:40 Filip Jirsák | skóre: 68 | blog: Fa & Bi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abclinuxu - nespokojenost s velkými změnami
    Netřeba mne stále přesvědčovat :-) Ani tohle není důvod, u kterého bych si řekl: „no jo vlastně, to taky moc chci“. Ale chápu, že je to pro někoho jiného důležité. Na tom, že to pro mne má nízkou prioritu ale nezmění ani 20 příspěvků, jak by se dala všemožně ta funkce využít. Aby to u mne dostalo vysokou prioritu jako funkce, kterou je třeba implementovat co nejdřív, chtělo by to asi nějaký konstruktivní zápisek v blogu s anketou, ze které by se dalo usoudit, jak moc velký zájem o takovou funkci je.

    Neříkám, že na tenhle požadavek zvysoka kašlu, ale na Abíčku jsou věci, který jsou opravdu rozbitý, nebo který znesnadňujou každodenní používání Abíčka. A ty mají pro mne přednost. Ale třeba na to bude mít někdo jiný jiný názor a tu funkci doprogramuje teď hned.
    vencour avatar 25.2.2007 19:43 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abclinuxu - nespokojenost s velkými změnami

    Ok, bral bych to jako závěr diskuse ... je pořadí, dostane se časem na mnohé, kdo (to) chce moc, ať se (k dílu) přidá.

    Svět je krásnej a když zaberem, bude ještě hezčí.

    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    25.2.2007 20:04 Lu-Tze | skóre: 15 | blog: Lu-Tzeho blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abclinuxu - nespokojenost s velkými změnami
    Netřeba mne stále přesvědčovat :-)
    Myslel jsem, že to zůstalo přehlédnuto, já to totiž považuju za věc, bez které se nikdo nemůže obejít :-) Holt "podle sebe soudím tebe". Naštěstí já tady skoro nepřispívám*, ale tam, kde jo, bych se bez toho zbláznil.

    Samozřejmě chápu, že opravování chyb má prioritu před přidáváním fíčur.

    *teď by se to šiklo, co? ;-)
    Shadow avatar 24.2.2007 19:55 Shadow | skóre: 25 | blog: Brainstorm
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abclinuxu - nespokojenost s velkými změnami
    Hmm... kdopak je asi ten tajemný unknown?
    If we do not believe in freedom of speech for those we despise we do not believe in it at all.
    24.2.2007 20:32 Lukáš Rýdlo | skóre: 18 | blog: Silný kafe | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abclinuxu - nespokojenost s velkými změnami
    Mně současný stav vyhovuje. Jméno autora nepotřebuju, potřebuju text, který napsal. Samozřejmě může tvořit jméno autora/opravujícího vodítko pro hodnocení kvality/správnosti obsahu, ale pokud ten zápisek nevytvořil nějaký slovutný expert (JXD nebo M$. Waic :-D), je to jedno. A své ego lze polechtat u každého záznamu pod odkazem "Historie" ;-).

    Spíš je škoda, že ještě neimplementovaly ten gramatický korektor češtiny (nebo alespoň učebnici češtiny) :-D.
    θηριον ειμι
    Luboš Doležel (Doli) avatar 24.2.2007 21:11 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abclinuxu - nespokojenost s velkými změnami
    Pokud vím, tak Wikipedia taky neukazuje přehledy s tím, co který uživatel upravil - ukazuje pouze historii úprav konkrétního dokumentu. A přesto do ní tolik lidí přispívá.
    24.2.2007 21:52 Lu-Tze | skóre: 15 | blog: Lu-Tzeho blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abclinuxu - nespokojenost s velkými změnami
    Další zakuklenej flejm gnome vs kde. Né, tohle tlačítko tam nedávej, to by lidi pochopili špatně. Jako kdečkař jsem samozřejmě optimista.
    26.2.2007 23:25 mrzout | skóre: 11 | blog: mrzutej
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abclinuxu - nespokojenost s velkými změnami
    Tema mne popravde nezajima ;-)

    Ale zajimava pro mne byla ta zminka o Korejcich? Oni jsou studiem jazyku nejak vyjimecni proti ostatnim?
    Hlasuj pro zavedení OpenID na Abclinuxu!
    Max avatar 27.2.2007 17:47 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Abclinuxu - nespokojenost s velkými změnami
    Narážka byla asi na to, že se se svým jazykem s nikým nedomluví (i když nevím, jak moc je rozdílná od čínštiny, či japonštiny), bo co, a proto se musí učit něco mezinárodnějšího ...
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.