abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 19:00 | Zajímavý projekt

    Na crowdsourcingové platformě Crowd Supply byla spuštěna kampaň na podporu open source biometrického monitoru ve tvaru hodinek HealthyPi Move. Cena je 249 dolarů a plánovaný termín dodání listopad letošního roku.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    24.5. 22:22 | Upozornění Ladislav Hagara | Komentářů: 9
    24.5. 17:44 | Nová verze

    Firma Murena představila /e/OS verze 2.0. Jde o  alternativní sestavení Androidu bez aplikací Google. Mezi novinkami je podrobnější nastavení ochrany soukromí před sledováním aplikacemi. Murena prodává několik smartphonů s předinstalovaným /e/OS (Fairphone, repasovaný Google Pixel 5).

    Fluttershy, yay! | Komentářů: 0
    24.5. 14:33 | Zajímavý software

    Do 30. května lze v rámci akce Warhammer Skulls 2024 získat na Steamu zdarma hru Warhammer 40,000: Gladius - Relics of War.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    24.5. 13:33 | Nová verze

    HelenOS (Wikipedie), tj. svobodný operační systém českého původu založený na architektuře mikrojádra, byl vydán ve verzi 0.14.1. Přehled novinek v poznámkách k vydání. Vypíchnou lze nabídku Start. Videopředstavení na YouTube.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    23.5. 23:22 | Zajímavý software

    BreadboardOS je firmware pro Raspberry Pi Pico (RP2040) umožňující s tímto MCU komunikovat pomocí řádkového rozhraní (CLI). Využívá FreeRTOS a Microshell.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    23.5. 16:55 | Nová verze

    Vývojáři KDE oznámili vydání balíku aplikací KDE Gear 24.05. Přehled novinek i s náhledy a videi v oficiálním oznámení. Do balíku se dostalo 5 nových aplikací: Audex, Accessibility Inspector, Francis, Kalm a Skladnik.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 10
    23.5. 12:55 | Nová verze

    Byla vydána (𝕏) nová verze 18.0.0 open source webového aplikačního frameworku Angular (Wikipedie). Přehled novinek v příspěvku na blogu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    22.5. 23:44 | Pozvánky

    V neděli 26. května lze navštívit Maker Faire Rychnov nad Kněžnou, festival plný workshopů, interaktivních činností a především nadšených a zvídavých lidí.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    22.5. 16:33 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 3.20.0, tj. první z nové řady 3.20, minimalistické linuxové distribuce zaměřené na bezpečnost Alpine Linux (Wikipedie) postavené na standardní knihovně jazyka C musl libc a BusyBoxu. Z novinek lze vypíchnou počáteční podporu 64bitové architektury RISC-V.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    Podle hypotézy Mrtvý Internet mj. tvoří většinu online interakcí boti.
     (82%)
     (4%)
     (7%)
     (7%)
    Celkem 535 hlasů
     Komentářů: 16, poslední 14.5. 11:05
    Rozcestník


    Vložit další komentář
    31.3.2005 18:16 Ondřej Čečák | skóre: 33
    Rozbalit Rozbalit vše Neni se cemu divit
    Rozhodne se neni cemu divit, to je naprosto standardni situace. Vase prosba o technika byla rozhodne na miste, ovsem rovnou jste mel volat spis do CSOB (BTW: PS je jeji dcerou). Nebo zavolat znovu a rovnou o technika pozadat ...

    Bankovnictvi CSOB jsem mel tu cest testovat (muzete se mknout na serial o internetovem bankovnictvi na http://www.linuxsoft.cz/article_list.php?id_kategory=173) a muzu zodpovedne prohlasit, ze s Firefoxem NEFUNGOVALO (a nejspis dosud nefunguje, muzu vyzkouset). Pasivni bankovnictvi jede, ovsem pri testovani si prohlizece Mozilla/Firefox vzdy vylamaly zuby na dokonceni autorizace transakce (pres mobil, u PS si typ autorizace AFAIK ani vybrat nemuzete, overovani pres mobil je implicitni).
    -- "Ja vim, on vi, ty pico!"
    Luk avatar 31.3.2005 19:54 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Neni se cemu divit
    Je to bohužel tak, jen hodně málo bank má skutečně univerzálně použitelné (tedy postavené pouze na obecných standardech) internetové bankovnictví. K mé velké nelibosti je na tom špatně např. Komerční banka, kde striktně vyžadují Windows + MSIE. Teď probíhal průzkum na zlepšení bankovnictví KB, takže se možná blýská na lepší časy (i když tomu moc nadějí nedávám). Bohužel jsem zatím nedospěl do fáze, že si budu vybírat banku podle tohoto kritéria (zatím u mě vedou jiné věci).
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    31.3.2005 20:15 Ondřej Čečák | skóre: 33
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Neni se cemu divit
    Je to bohužel tak, jen hodně málo bank má skutečně univerzálně použitelné (tedy postavené pouze na obecných standardech) internetové bankovnictví.
    To bych videl az na dalsi fazi. Prozatim bohate staci, pokud to je pouzitelne alespon v rozsirenych prohlizecich (IE, Mozilla, Opera). Kdyz tak patram v pameti, tak validni (dle w3c HTML) bankovnictvi ma u nas mozna jedna, dve banky ...
    K mé velké nelibosti je na tom špatně např. Komerční banka, kde striktně vyžadují Windows + MSIE. Teď probíhal průzkum na zlepšení bankovnictví KB, takže se možná blýská na lepší časy (i když tomu moc nadějí nedávám).
    Tyto informace od KB je treba brat s obrovskym nadhledem; tohle tvrdili uz tak pred 2-3 lety ...
    Bohužel jsem zatím nedospěl do fáze, že si budu vybírat banku podle tohoto kritéria (zatím u mě vedou jiné věci).
    Nu, pokud je mi znamo, tak z vetsich bank nejdou pod Linuxem pouze KB a jedna pobocka nemecke banky (nerad bych ji zkomolil nazev), takze i po zapojeni tohoto kriteria je vyber dostatecne siroky ...
    -- "Ja vim, on vi, ty pico!"
    31.3.2005 20:51 sekyt
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Neni se cemu divit
    Mám za to, že to je Waldviertler Sparkasse von 1842, ale ta je rakouská a navíc u nás regionální.
    Jak jsem si na jejich stránkách přečetl, pro to, aby vám internetové bakovnictví fungovalo, musíte nainstalit nějaký program (samo, že .exe) a používat IE. Teda pokud jsem to dobře pochopil.
    31.3.2005 20:55 Ondřej Čečák | skóre: 33
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Neni se cemu divit
    Mám za to, že to je Waldviertler Sparkasse von 1842, ale ta je rakouská a navíc u nás regionální.
    Trefa do cerneho, prave to jsem myslel.

    Sveho casu potrebovala nejaky IE-only plugin take Volksbank, ale uz temer pul roku maji nove internetove bankovnictvi, ktere funguje v alternativnich prohlizecich a v Mozille v pohode.
    -- "Ja vim, on vi, ty pico!"
    31.3.2005 20:59 Ondřej Čečák | skóre: 33
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Neni se cemu divit
    [...]funguje v alternativnich prohlizecich a v Mozille v pohode.
    Oprava: Mozilla je stale "alternativni prohlizec", ukazovacek je rychlejsi nez oci a hlava.
    -- "Ja vim, on vi, ty pico!"
    1.4.2005 08:34 Michal
    Rozbalit Rozbalit vše není nad eBanku

    Když jsem od PS přešel k eBance, tak jsem musel řešit problém s mobilním klíčem (nechodily mi na mobil autorizační smsky). Tak jsem absolvoval telefonní maraton po help-linkách T-Mobilu a eBanky... rozdíl více než markantní!

    Zatímco u T-Mobilu jsem absolvoval třítýdenní akci "horký brambor", kdy jsem neustále volal a chodil do místních poboček, abych se dozvěděl po křížovém výslechu operátorek na druhé straně, že to "řeší" - kdo to řeší, jak to řeší, kdy to vyřeší - to bych se dozvěděl spíš z křišťálové koule :(

    Zato help-linka eBanky, to bylo jiné kafe ... po prvním telefonátu o problému už volali neustále sami, a pokoušeli se zjistit, kde by mohla být chyba, informovali mně o každém kroku, který podnikli atd. Nakonec byla chyba samozřejmě u T-Mobilu -> vadná SIMkarta (která byla podle vyjádření technika na místní pobočce údajně v pořádku?). Po výměně simky jede všechno na 100%.

    A nejlepší na závěr - T-Mobile se tvářil jako "mrtvý brouk" a v eBance se mi OMLUVILI za způsobené problémy (byť to nebyla vůbec jejich chyba).

    2.4.2005 09:48 Jiri Bajer | skóre: 34 | blog: Sarimuv koutek | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: není nad eBanku
    K tomu bych jen pripojil zajimavy postreh: V temer kazdem konkurencnim prostredi existuje nekolik hracu, nabizejicich prakticky shodny produkt (v zakladnich parametrech a funkcnosti), takze rozdilnou cenu musi obhajovat dodatecnymi sluzbami. Proto nutne "levna" firma setri na technicke podpore a celkovem jednani se zakaznikem, zatimco "draha" firma se snazi zejmena o "happy" zakaznika, protoze ten pak bez problemu zkousne prakticky libovolnou cenu.

    Nerikam, co z toho je lepsi nebo horsi, jsme zakaznici a muzeme si volit, pokud tu drazsi volbu ufinancujeme (nebo se nam nejak jinak vrati). Skoda jen, ze konkurencni prostredi netlaci "levne" hrace ke zkvalitnovani a "drahe" k zlevnovani svych sluzeb...

    Založit nové vláknoNahoru

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.