abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 01:00 | Nová verze Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 19:55 | IT novinky

    Intel na veletrhu Computex 2024 představil (YouTube) mimo jiné procesory Lunar Lake a Xeon 6.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 13:44 | IT novinky

    Na blogu Raspberry Pi byl představen Raspberry Pi AI Kit určený vlastníkům Raspberry Pi 5, kteří na něm chtějí experimentovat se světem neuronových sítí, umělé inteligence a strojového učení. Jedná se o spolupráci se společností Hailo. Cena AI Kitu je 70 dolarů.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 13:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 14.1 svobodného unixového operačního systému FreeBSD. Podrobný přehled novinek v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 12:55 | Zajímavý software

    Společnost Kaspersky vydala svůj bezplatný Virus Removal Tool (KVRT) také pro Linux.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 6
    včera 12:33 | Nová verze

    Grafický editor dokumentů LyX, založený na TeXu, byl vydán ve verzi 2.4.0 shrnující změny za šest let vývoje. Novinky zahrnují podporu Unicode jako výchozí, export do ePub či DocBook 5 a velké množství vylepšení uživatelského rozhraní a prvků editoru samotného (např. rovnic, tabulek, citací).

    Fluttershy, yay! | Komentářů: 3
    včera 12:00 | Nová verze

    Byla vydána (𝕏) nová verze 7.0 LTS open source monitorovacího systému Zabbix (Wikipedie). Přehled novinek v oznámení na webu, v poznámkách k vydání a v aktualizované dokumentaci.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 11:11 | Nová verze

    Organizace Apache Software Foundation (ASF) vydala verzi 22 integrovaného vývojového prostředí a vývojové platformy napsané v Javě NetBeans (Wikipedie). Přehled novinek na GitHubu. Instalovat lze také ze Snapcraftu a Flathubu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    3.6. 17:00 | IT novinky

    Společnost AMD na veletrhu Computex 2024 představila (YouTube) mimo jiné nové série procesorů pro desktopy AMD Ryzen 9000 a notebooky AMD Ryzen AI 300.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    3.6. 16:22 | Nová verze

    OpenCV (Open Source Computer Vision, Wikipedie), tj. open source multiplatformní knihovna pro zpracování obrazu a počítačové vidění, byla vydána ve verzi 4.10.0 . Přehled novinek v ChangeLogu. Vypíchnout lze Wayland backend pro Linux.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    Rozcestník

    ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání

    14.11.2010 20:23 | Přečteno: 2043× | poslední úprava: 14.11.2010 20:34

    Jak si čtu komentáře kolem blogu, uvědomuji si několik skutečností, které bezvěrci a neznalí Nového Zákona si díky své neznalosti nejsou schopni domyslet. Na počátku křesťanství bylo několik stěžejních události: „Neposkvrněné početí Marie, zrada Jidášova, zapření Petra, Zmrtvýchvstání Krista,” Církev tvořila hrstka lidí, kteří nebyli nijak zvlášť vzdělaní, ctnostní, dokonce ani příliš věřící. Alespoň občas se jejich víra velmi třásla v základech. Přesto tito lidé byli Kristem povoláni a vyvoleni v šíření Evangelia. Neboli dobré zprávy.

    Lidé, kteří neznají souvislosti celého Novozákonního příběhu, se mylně domnívají, že křesťanství je něco jen jako sbírka mravních příkazů a všichni proto musí být svatí. Nejsou všichni v Církvi svatí, těch je tam málo. Velmi málo. Více je tam hříšníků, kteří hřeší i jako spravedliví, sedmkrát za den.

    Protože většina, těch komentátorů má malé nebo žádné ponětí o všech těch událostech, reagují jak reagují. Pokud si někdo myslí, že prostým věřícím dělá nějakou radost, co někteří jejich pastýři činí, mýlí se. Konečně Kristus v jednom svém výroku říká: „Kdo ublíží dítěti, bude pro něj lepší, když si na krk pověsí kámen a utopí se.” není přesný ten citovaný výrok, ale je tam něco v tomhle duchu.

    Chápu rozhořčení těch nevěřících a sám jsem rozhořčen tím jednáním, které vyplouvá na povrch. Zneužívání dětí, děti, které si páni páteři pořídili s s věřícími ženami, a kterým se nehlásí. Nedodržují dbrovolný celibát, ani se nestarají o děti, které přivedli na svět. Je lhostejné jestli, vše co vyplave je jen účelové chování médií, honba za senzací. Prostě pokud se ti lidé provinili, musí se kát, pokud to jde, své provinění napravit, odmítnou-li, budou, biblickým jazykem řečeno, trpět soud. Lidský i boží.

    Vrátím se k prvnímu odstavci. Mnozí Židé té doby, Kristu vytýkali s kým, že se to stýká a kdo je jeho doprovodem. Rybáři, prostitutka, celník, což bylo zvlášť zavrženíhodné povolání v očích Izraelitů a dalši. Společnost z tehdejšího hlediska nic moc. Ani z dnešního. Sám Kristus byl pochybného původu, jeho matka Marie velmi mladá otěhotněla, z dnešního hlediska neznámo s kým a její manžel Josef si ji vzal na až základě prockého snu, kde mu bylo vyjeveno, že vše je vlastně v pořádku. Apoštol Pavel pronásledoval jako Šavel křesťany, a až mnohem později se stal učitelem Církve.

    Pokud budeme číst Evangelia z pozice mravokárců, řekneme si. Mnoho svatých slov a zároveň nic lidského tam nechybí. Jako ostatně v celé Bibli. Všechny možné nemravnosti a všechny možné zločiny jsou popsány v té Knize knih a přesto je považována za Svatou Knihu.

    Většina těch komentujících, odmítajích Církev, jako třeba Milada má pocit, že Církev je jen nějaký mravnostní spolek, který žije v pokrytectví a nemá jiný cíl, než se chovat povýšeně nad nevěřícími. Jistě i v Círvi žijí nejen skromní a pokorní, ale i pyšní a povýšení. Pak ti odmítači říkají ve smyslu. „Jste-li takoví nemám potřebu a zájem se vámi zabývat. Koukněte: Zběhlá sestra, surový učitel, nehodný, nemravný kněz.

    Ano, i oni byli členové stejné Církve, jako jsem její člen já. Stejně jako jsem člen lidského rodu, jako ti pedofilové, sexuální agresoři, vrahové a zloději. Stejné lidstvo. Ať věřící nebo nevěřící. Nic z toho nebylo zapomenuto. Stejně tak úchylný kněz, na kterého to nakonec prasklo. A jsou mezi nimi vysocí církevní hodnostáři. Stejně jako prostí věřící, kteří se neovládají. Nechtějí se ovládat, to je jejich provinění. Jsou pyšní a bezohlední.

    Spoustě lidem nedochází v jakých dilematech, pochybnostech žijí ti hříšníci, co tak podvádějí sebe sama, lidi kolem sebe a pokoušejí se zakrýt svoji hanbu. Oni na základě své víry vědí, že budou souzeni, a pokud se za živa neobrátí asi i odsouzeni. Spásy pak nedojdou. Všimněte si, že jejich hřích nezapadl a Bůh ho neskryl.

    Církev je společenství lidí, kteří očekávají spásu a soud. Společenství které žije v naději v zmrtvýchvstání. Církev vítá hříšníky. Hříšníky, kteří se chtějí kát, chtějí se napravit a chtějí se změnit. Ti kteří se změnit nechtějí, jsou vyvrženi. Apoštolové nebyli za živa nějací zvláštní lumen. Jeden Krista zradil, další zapřel, třetí řekl: „Až Uvidím, pak uvěřím.” Hříšní lidé se všemi nedostatky a slabostmi.

    Stali se jako hříšní lidé, vůdčími postavami Církve, a stali se díky své proměně a víře, z hříšníku světci. Světci hodni následování. Jsou stejnými lidmi jako ti nenapravení pokrytci, co vodu kážou a víno pijí. Ctnost propagují a hříchu se dopouštějí na dětech. Stejnými a přesto ti apoštolové jinými.

    I když ti hříšníci se napraví, už nikdy nebudou ti bez hříchu. Musí s tím žít jen oni sami. Petrovi nikdo neodpáral ani za dva tisíce let, že Krista zapřel. Byla mu svěřena Církev, byl mu odpuštěn hřích, ale dva tisíce let je inserován jako člověk, který se přecenil. Lidé, kteří zneužívali svěřené děti, věděli, že nedělají nic dobrého. Proto se s tím skrývali. Rozhodně nepočítali s tím, že by jejich chování někdo schvaloval. Bylo naivní a hloupé ze strany jejich nadřízených, že se vše řešilo skrytě.

    v Církvi stejně jako v životě je převážná většina lidí slušných, kteří rozhodně neschvalují excesy V prelátů a kněží. Je nás dost, co si myslíme, že Církvi by mělo jít o službu Bohu a zároveň i o spásu věřících. Nikoliv o majetek. Majetek pokud nějaký je, měl by sloužit potřebám celé Církve. Věřícím by mělo jít o spásu vlastní duše. V křesťanství nejde o bohatství, nejde o to uniknout trápení, ale jde o spásu duše, jak už bylo víckrát řečeno. Ať už ta představa formy spásy je libovolná.

    Církevní hodnostáři, nejsou panstvo, ale služebníci, sloužícím svým bližním na cestě k Bohu. Pokud neslouží, budou dříve nebo později odvrhnuti. Setrvávali-li ve hříchu a nekají se, nejsou účastni na spáse a nejsou těmi, kdo reprezentují Církev. Ani nejsou Církví. Církev jsou všichni věřící. Jen ti a nikdo jiný.

    ...bylo by pro ně lepší,
    kdyby nebyli, poznali svaté přikázání,
    které jim bylo svěřeno.
    Vztahuje se na ně totiž pravdivé přísloví.

    Pes se vrátil k vlastnímu vývratku,
    a umytá svině se opět válí v bahništi
    Z listu sv.Apoštola Petra

           

    Hodnocení: 35 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    Darth Phantom avatar 14.11.2010 21:23 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro tebe lepší, abys táhnul do hajzlu
    Jdi do prdele, čuráku. Nahodil sis zase sledování diskuze, abys mohl opět ve masturbovat ve svém panelákovém bunkru. Nech se vyšetřit, ale od skutečného doktora.
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    14.11.2010 21:40 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro tebe lepší, abys táhnul do hajzlu
    Jdi do prdele, čuráku.

    neztrácej nervy, přeci si nad věcí, nebo ne? :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    Darth Phantom avatar 14.11.2010 21:47 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro tebe lepší, abys táhnul do hajzlu
    neztrácej nervy, přeci si nad věcí, nebo ne?
    V pohodě, neztrácej poslední nerv v hlavě co máš, dědku. Kdo si nahodil jako druhý sledování diskuze? Není to náhodou Řiťka von Defentlock?
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    14.11.2010 21:52 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro tebe lepší, abys táhnul do hajzlu
    V pohodě, neztrácej poslední nerv v hlavě co máš, dědku.

    Tedy ty máš starosti. Jsem netušil, že takovýho frajera, rozhodí cizí blog. Který navíc nemusí ani číst. Ale nedá ti to vi´d. To víš, třeba se taky naučíš psát.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    14.11.2010 22:04 Hnílek se vybrečel svým věrným
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro tebe lepší, abys táhnul do hajzlu
    Ale nedá ti to vi´d.

    Člověku se vzděláním to opravdu nedá, viď Hnílku :-(
    Darth Phantom avatar 14.11.2010 22:09 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro tebe lepší, abys táhnul do hajzlu
    Jsem netušil, že takovýho frajera, rozhodí cizí blog. Který navíc nemusí ani číst.
    Já jsem to taky nečet, protože je mi jasný, že ty tady jenom každý den onanuješ. Přehoď na chvíli myš na Řiťku, na ten manipulační nástroj prof. Hnílka, se kterým tady každý den masturbujete z hnilobného panelového kutlochu.
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    14.11.2010 22:16 pic | skóre: 30 | blog: Perdido_Street_Station
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro tebe lepší, abys táhnul do hajzlu
    dneska sis docela naběhl
    Marcela* avatar 15.11.2010 10:10 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro tebe lepší, abys táhnul do hajzlu
    Vy jste jak černý anděl strážný :-D
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    Marcela* avatar 15.11.2010 10:11 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro tebe lepší, abys táhnul do hajzlu
    To bylo pro Fantomase..
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    Darth Phantom avatar 15.11.2010 16:59 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro tebe lepší, abys táhnul do hajzlu
    Vy jste jak černý anděl strážný :-D
    Jojo, jsem čisté zlo, jak by řekl Herr Strudel a malajský tygr Konigstiger, který už také dorazil. Jem totiž...Grigorij Jefimovič.. Rasputin :-D ))))
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    Marcela* avatar 15.11.2010 20:07 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro tebe lepší, abys táhnul do hajzlu
    Jste mi připomněl dětství. Jak jsem Boney M přehrávala pořád dokolečka z tátovýho magneťáku, byl to přesně tenhle. Byl asi mono, ale hrál pěkně.

    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    kotyz avatar 15.11.2010 22:34 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Plzeň
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro tebe lepší, abys táhnul do hajzlu
    podobnej sme meli taky, mozna je jeste zahrabanej na pude ...
    Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
    Dalibor Smolík avatar 17.11.2010 01:33 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro tebe lepší, abys táhnul do hajzlu
    Já mám nagneťák B4, dosud funkční ..
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    Marcela* avatar 17.11.2010 13:54 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro tebe lepší, abys táhnul do hajzlu
    Můj táta ho myslím taky ještě má, a několik dalších do sbírky ...Na magneťáky on si potrpěl :-).
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    14.11.2010 21:48 Mikimana | blog: mikimana | Jílové
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Krásné přirovnání... Kolik je těch, kteří začali hlásat Linux ve světě plném Windows. Pár lidí kolem Linuse. A co my ostatní, linuxáci, dnes? Kolikrát hřešíme, když v práci musíme použít MS Windows? Někdo skoro každý den. A jako očistu si poté doma sedneme za své linuxy a šťouráme se v systému, abychom dosáhli blaženého uspokojení. Každý hřeší a my vítáme do svých řad i hříšníky, co jsou uživateli jiných systémů. Hlavně, že se začnou kát a možná i prozří do světlé budoucnosti, svobodné společnosti, plné opensourceových programů... :-D
    14.11.2010 21:50 JS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Jsou 3 zakladni veci, ktere mi na cirkvi a nabozenstvi vadi:

    1. Buh (alespon podle Bible) je blbec. Pri doslovnem vykladu je to nemoralni bytost a je nesmysl ho nejak uctivat. Pokud svate knihy ctete jen selektivne, pak mate vlastni moralku a boha nepotrebujete.

    2. Cirkev je hierarchicka (a tedy nedemokraticka) instituce. Nejde o to, jak se chovaji lide, vzdy se jich par bude chovat spatne, s tim nic nenadelame. Ale instituce s nerovnomernym rozdelenim moci davaji vice prostoru pro spatne jednani, a to je problem.

    3. Nabozenstvi je umely rasismus - deleni spolecnosti na verici a neverici. Tim, i pres opacne proklamace, vytvari barieru intolerance ve spolecnosti.
    14.11.2010 21:55 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Jsou 3 zakladni veci, ktere mi na cirkvi a nabozenstvi vadi:

    No vidíte a náboženství a víře je to úplně jedno. :-)

    Člověk nevědomý, bez víry a plný pochyb hyne. pro pochybovače není tento ani onen svět, není pro něho štěstí. Bhagavadgita
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    14.11.2010 22:06 JS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Vire at to klidne jedno je, o te jsem nepsal. At si kdo chce veri cemu chce, ale nevydava to za nejakou obecnou pravdu, popripade, at nemanipuluje.

    Ze clovek ke stesti potrebuje nepochybovat? Heh, nepochybovat potrebuje tak akorat nekdo, kdo chce byt blbec. Skutecna cesta ke stesti je "flow".
    14.11.2010 22:09 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Ze clovek ke stesti potrebuje nepochybovat?

    plný pochyb, nikoliv nepochybující pane kolego, to je lehký rozdíl. Už jsem pár těch nepochybujících, stejně jako plné pochyb viděl, oba druhy měli a mají těžký životní úděl.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    15.11.2010 08:08 xkesh | skóre: 46 | blog: eXtempore
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    1. Buh (alespon podle Bible) je blbec. Pri doslovnem vykladu je to nemoralni bytost a je nesmysl ho nejak uctivat.
    Naopak. Nesmysl je uctívat Boha, který je morální, neboť to je lidská kategorie, které nedostačuje ani běh světa (který Bůh stvořil) ani lidé (stvořeni k obrazu Božímu). Bůh coby "morální bytost" je tedy pouze infantilní fantazie, ze které každý věřící dřív nebo později vyroste (tedy aspoň podle židokřesťanského náboženství). A taková fantazie těžko může být nosným základem víry, i když se to, pravda, většina institucí snaží zdatně maskovat.
    Pokud svate knihy ctete jen selektivne, pak mate vlastni moralku a boha nepotrebujete.
    "Selektivně" není přesné. Čtení svatých písem probíhá vždy s výkladem aneb ať čtete cokoliv, vždycky čtete tak, aby vám to dávalo ten správný smysl (interpretujete význam). Pokud budete jen mechanicky opakovat písmenka, tak nepotřebujete nejen svaté písmo, ale ani toho čtenáře.
    2. Cirkev je hierarchicka (a tedy nedemokraticka) instituce. Nejde o to, jak se chovaji lide, vzdy se jich par bude chovat spatne, s tim nic nenadelame. Ale instituce s nerovnomernym rozdelenim moci davaji vice prostoru pro spatne jednani, a to je problem.

    Spousta církevníků s vámi asi nebude souhlasit, protože to na jejich církev nesedí. Vy máte asi na mysli hlavně tu mediálně přítomnou katolickou. Kdybych se ale řídil podle mediální prezentace, tak nedopadnou ty naše "demokratické" instituce co se týče rovnoměrného rozdělení moci o nic lépe. Například by mohli voliči odvolat politiky z funkcí (ne, nestačí příště nevolit, protože do mocných a lukrativních funkcí se nevolí, ale dosazuje). Jinými slovy katolická církevní organizace se nám nelíbí hlavně proto, že nám okatě připomíná, jak si lidé nejraději pořádají svoje mocenské struktury. Jo, se zrcadlem můžeme nesouhlasit, to jo.
    3. Nabozenstvi je umely rasismus - deleni spolecnosti na verici a neverici. Tim, i pres opacne proklamace, vytvari barieru intolerance ve spolecnosti.
    Zkuste se zamyslet nad tím, jestli "umělý rasismus" není výrazný pokrok oproti tomu přirozenému. Dneska máme plnou hubu "svobody volby" - náboženství ji dávají také: buď si zvolíš nás a budeš patřit k nám (bez ohledu na to, jak a s jakou barvou kůže ses narodil), anebo budeš proti nám (kdo nejde se mnou, jde proti mně - to není z Lenina, to je Ježíšův výrok z křesťanské bible). Svobodná volba vlastního osudu bez ohledu na to, jak byly karty rozdané. K tomu jsme myslím jako západní kultura ještě tak docela (aby to bylo skutečně v našem podvědomí) ještě tak úplně nedospěli. (Ony k tomu nedospěly ani ostatní kultury, ale přece jenom, aspoň v principu náboženství to máme.)
    15.11.2010 14:19 qiRzT | skóre: 14 | blog: U_Marvina
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    ad 1) - můžeš to, prosím rozvést?

    ad 2) - to neplatí pro všechny (křesťanské) církve

    ad 3) - tady zase dělíme lidi na linuxáky a nelinuxáky. V dělení není problém, jde o implikace, které toho vyvodíme. Tvrdit, že jsou špatné ve všech náboženstvích, je špatné zobecnění.
    Důležité je vědět jak problém vyřešit, zbytek zvládne i cvičená opice...
    16.11.2010 06:20 JS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    ad 1) To je standardni protiargument vuci vire v Boha. Veris Bibli doslova nebo ne? Pokud ano, pak uznavas, ze buh schvaluje napr. otrokarstvi, genocidu a podobne veci, a tedy je nemoralni (alespon z meho pohledu). Pokud ne, pak si vybiras, tedy mas svoji vlastni moralku, a nepotrebujes boha.

    ad 2) Ok, i kdybych pripustil, ze nejaka demokraticka existuje, vetsina z tech velkych je nedemokraticka. I kdyz mi trochu prijde, ze to jde v ruku v ruce - kdyz uz nekdo potrebuje boha, aby ho nekam vedl, asi vyzaduje vedeni i na zemi. To ze nekdo ovsem vedeni vyzaduje nesnizuje amoralnost existence takoveho vedeni.

    ad 3) Mozna nekdo deli, ale jde o miru. V nabozenstvi je to podstatna soucast, to deleni (proto se treba strasi peklem atd.). Zase, podobne jako u bodu 1, ze se nekteri lide chovaji jinak je diky jejich vlastni moralce, ktera je lepsi nez moralka cirkve, kterou uznavaji.
    16.11.2010 06:27 JS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Jeste jsem chtel rozvest bod 3 - kdyby to nebyla klicova otazka, nemeli by nabozensky zalozeni rodice napr. problem s detmi, z kterych se stanou ateiste. Pochybuji, ze rodice, kteri pouzivaji Linux, maji nejaky problem s detmi, ktere se rozhodly pouzivat Windows.
    16.11.2010 09:09 qiRzT | skóre: 14 | blog: U_Marvina
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    ad 1) Ono ji ani nejde brát doslovně, protože je vnitřně nekonzistentní. Ale taky to není vědecké pojednání, u kterého bych to nestrpěl. Proč by vlastně bůh měl definovat morálku? Krom toho víra (v boha) má mnoho jiných rozměrů než jen morálku.

    ad 2) Co je na vedení nemorálního? Jak moc je těch demokratických netuším, ale řekl bych, že většina těch, co se hlásí k protestantismu. Ale možná se pletu, jak to funguje mimo naší republiku moc nevím.

    ad 3) Jak se vlastně pozná morálka církve? IMHO podle lidí, kteří tvoří. Podobně jako u jakéhokoli jiného lidského společenství. Dělit lidi na dobré špatné je IMHO naprosto přirozené. K určitému odsuzovaní sklouzne každý, kdo je přesvěčen, že má pravdu.

    Znám nejedny rodiče (i z řad farářů), kteří ve volbě náboženství dávají svým dětem naprostou svobodu.
    Důležité je vědět jak problém vyřešit, zbytek zvládne i cvičená opice...
    16.11.2010 12:39 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Pokud ne, pak si vybiras, tedy mas svoji vlastni moralku, a nepotrebujes boha.
    V křesťanství není Bůh zdaleka jen kvůli morálce... (Jestli tam vůbec je kvůlli morálce)...
    Ok, i kdybych pripustil, ze nejaka demokraticka existuje, vetsina z tech velkych je nedemokraticka.
    Není pravda. U nás napřáíklad tahle je celkem dost demokratická. Zjednodušeně řečeno, z těch velkých jsou nedemokratické církve Katolická a Pravoslavná. Ostatní jsou více či méně demokratické...
    Zajímavostí také je, že v podstatě jen ty dvě jmenované vyžadují od věřících zpovědi. Ostatní tomu buď nepřikládají takový význam, zpovídají jen na zvláštní žádost, nebo zpověď vůbec neuznávají.
    V nabozenstvi je to podstatna soucast, to deleni (proto se treba strasi peklem atd.).
    Ale není. Možná u katolíků a/nebo náboženských bláznů, ultrakonzervativců apod...
    16.11.2010 12:53 Martin Petr | Třinec/Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Kvůli čemu je v křesťanství Bůh?
    16.11.2010 13:07 qiRzT | skóre: 14 | blog: U_Marvina
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Já bych se spíš ptal, k čemu je Bohu křesťanství. :-)
    Důležité je vědět jak problém vyřešit, zbytek zvládne i cvičená opice...
    16.11.2010 13:43 Martin Petr | Třinec/Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    To mě upřímně ani trochu nezajímá, ptal jsem se opačně a zcela jasně proto, že mě zaujalo toto:
    V křesťanství není Bůh zdaleka jen kvůli morálce... (Jestli tam vůbec je kvůlli morálce)...
    16.11.2010 13:55 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    V křesťanství je bůh, teď budu tahat z rukávu, kvůli 1)smyslu života (něco jako 42 ;-)) 2)ochránce lidí 3)jakýsi společný jmenovatel lidí, věcí, celého vesmíru a vůbec všeho dobrého.

    Což je trochu stručně, při delším zamyšlení by mě toho napadlo víc a/nebo bych to vyjádřil lépe. Problém s touhle otázkou je jednak že věřící to vnímaj většinou intuitivně a není jednoduché to slovy vyjádřit a zadruhé každý to vnímá trochu jinak.
    16.11.2010 14:12 qiRzT | skóre: 14 | blog: U_Marvina
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Např. jako stvořitel, ochránce, dárce, atd. Nejsem žádnej teolog...
    Důležité je vědět jak problém vyřešit, zbytek zvládne i cvičená opice...
    16.11.2010 12:19 infundibulum a to monosynklastické
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Existuje jednoduché vysvětlení, proč tomu tak je. Náboženství je lidský konstrukt, věc, kterou lidé vytvořili z důvodu potřeby legitimizace a korekce vlastnického systému. Jsou i další nenáboženské konstrukce s podobným účelem. (Kosmologická věda "přírodních zákonů", všechny Filosofie, atd.) Proč bylo a je potřeba legitimizovat a korigovat vlastnický systém? Protože je ze své podstaty ne-lidský a proti-přirozený, jelikož dělá z lidských bytostí věci, a současně neobsahuje žádnou zpětnou vazbu, která by omezovala vektor jeho působení. Bez existence této metafyzické korekce a legitimizace by se vlastnický systém nutně rozpadl, což by následně vedlo k destrukci a sebedestrukci daného lidského společenství. Že dnes korekce a legitimizace metafyzickými kulturními konstrukty již nefunguje a je nahrazeno přímým násilím a psychotechnickým ovládáním je jiná věc.
    14.11.2010 21:50 aaa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Dedek uslintanej bez soudnosti po stopadesate... Uz je to vazne k bliti... A bude tady dal...JXD a tenhle si muzou podat ruce...
    14.11.2010 22:09 YYY | skóre: 29 | blog: martinek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    +1
    14.11.2010 21:55 Dilek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    K hovnu jako vzdy...
    14.11.2010 22:11 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    ad [c|C]írkev:
    Definice slova církev není tak úplně jednoduchá, viz wiki. V tvém zápisku používáš, jestli jsem to správně pochopil, především katolický význam, i.e. Církev = Katolická církev. Neříkám, že to je špatně nebo dobře, jen říkám, že to slovo má i jiné významy. V obecném významu to je jakékoli společenství (křesťanských) věřících. Třeba i bez hierarchie. Já osobně jsem pro společenství bez hierarchie, bez politiky.
    Protože politika imho lidi/společenství kazí. Ale to je samozřejmě pouze můj názor.

    Bez politiky = něco jako když člověk chodí s kamarády na pivo, taky to je naprosto neformální skupina bez nějaké explicitní hierarchie. Snad až na barmana, samozřejmě :-D Občas si říkám, že by to nebylo špatný, kdyby se do kostela chodilo jak do hospody. Člověk by si vybral skupinku přátel a zašel tam, kde tu mši "točej" dle jeho soudu nejlíp. Ono to tak v praxi částečně je, ale jen částečně...

    Jinak se zápiskem nezvykle celkem souhlasím :-D
    14.11.2010 22:15 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Definice slova církev není tak úplně jednoduchá,

    ano studente z prvního ročníku, jsem rád, že jsi mi objasnil co je Církev a jak ji vidíš.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    14.11.2010 22:19 YYY | skóre: 29 | blog: martinek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Alespon ses neco priucil, ne ? :-)
    14.11.2010 22:36 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Jo jo, to sem se skutečně přiučil, nebejt králíka a wiki asi bych ani nevěděl co je Církev. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    14.11.2010 22:20 Hnílek se vybrečel svým věrným
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Upřímnost poděkování šedivého pedofilního pánbíčkáře někomu, kdo má už v prváku x-násobně vyšší vzdělání, musí dojmout ;-).
    14.11.2010 22:38 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Upřímnost poděkování šedivého pedofilního pánbíčkáře někomu, kdo má už v prváku x-násobně vyšší vzdělání, musí dojmout .

    To bude mít až to dodělá, zatím nemá nic víc, řekl bych že má méně. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    14.11.2010 23:11 Phaunom Alien
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Ale už do postele, dědečku! Onanie je ve tvém věku škodlivá, může ti způsobit újmu na zdraví. Naposledy se ukoj s Řiťkou nad komentáři, a hajdy do smrdutého panelového kutlochu.
    14.11.2010 23:13 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Onanie je ve tvém věku škodlivá,

    To říkáš ze závisti, protože už si vyšeptalej mladík? Ty máš těžkej život.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    14.11.2010 23:17 Phaunom Alien
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Furt ve střehu, dědku, neuvěřitelné. Ty si vážně kokot, to se nedá jinak nazvat. Brou noc.
    14.11.2010 23:20 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Furt ve střehu, dědku, neuvěřitelné. Ty si vážně kokot, to se nedá jinak nazvat. Brou noc.

    Bez ženský, impotentní a mladej, tomu se říká těžkej osud. Ještě že máš abíčko, ale i tady se ukazuje tvá impotence. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    14.11.2010 23:25 hnilek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Starej, hnusnej, oplešatělej, tlustej a mrňavej s mladou ženskou musí zobat bobulky, aby aspoň někdy svou vypulenou rybu potěšil. Při klikání na chatu, na tom je hniloba trošku závislej
    14.11.2010 23:32 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Starej, hnusnej, oplešatělej, tlustej a mrňavej

    člověče a tohle všechno ti ženský říkají? Ty máš teda pech. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    15.11.2010 00:01 hnilek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    To je ale opravdu, ale opravdu velké nedorozumění - ty Řitě, Gabriely a Markéty se mi fakt nesvěřujou. Naštěstí - historky ženskejch v přechodu o sexu s Hnilobou mne neberou :-(
    15.11.2010 00:07 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    historky ženskejch v přechodu o sexu s Hnilobou mne neberou

    No jo připomínaly by ti ty historky tvou smutnou skutečnost demonstrovanou tvým nickem. Hnílku. :-) jako že si na ženský v přechodu? No nevadí, každej jsme na něco, já jsem na mladý a hezký, chytrý a tebe berou starý, tlustý a blbý. Proti gustu žádný dišputát, jak pravila klasička. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    15.11.2010 00:29 hnilek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Asi nerozumím - jestli jsi na mladý a hezký, a chlubíš se tou oteklou Řiťkou s vypulenýma rybíma očima, tak je v tom nějakej nesoulad. Kolik máš dioptrií dědulo?
    Darth Phantom avatar 15.11.2010 16:43 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    No, dědo, tak jsem si tvůj skvělý výtvor nakonec přečetl. Jde o literární skvost, ze kterého by se měl každý poučit. Zvláště excelentní je toto:
    Církevní hodnostáři, nejsou panstvo, ale služebníci, sloužícím svým bližním na cestě k Bohu.

    No jako první hodnostář mě napadá třeba kardinál Richelieu, to je takový typický a známý příklad bezelstného božího služebníka. Řeknu ti, dědo, že takovými božími služebníky se to v historii přímo jen hemží! :)). Dalším takovým příkladem (novodobějším) byl třeba takový biskup Hudal, Sturmbannführer vatikánský, který z lásky k bližnímu pomohl nezištně na svobodu takovým esům, jako byl Adolf Eichmann, Franz Stangl, či Josef Mengele. No on i ten současný papá z Vatikánu začínal kariéru v kraťáscích a čepičce Hitlerjugend, naposledy asi viděl Vůdce 20. dubna, kdy ho Adolf naposledy polaskal po tvářičce, předal mu Železný kříž a papá pak běžel s panzerfaustíkem na frontu o dvě ulice dál.

    Ale jak říkám, vynikající zápisek, nutící k přemýšlení. Hned jak to půjde, dám se na pokání, obrátím se na víru a navštívím kardinála Richelieu bratra Kalouska na Ministersvu financí, políbím mu kardinálský prsten a požám ho odpuštění, že jsem hřešil a jsem internetový zloduch, pronásledující nebohého staříka na abclinuxu a on se tak naplno nemůže věnovat tak bohulibé činnosti, kterou je nepřetržité smrdění u PC. Ámen. :-D :-D :-D))))

    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    15.11.2010 17:38 krotitel populismu
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    + 1 :-)

    Počkáme několik minut, než šedivej trpaslík se svou rybí pipinou sesmolej odpověď.
    15.11.2010 18:14 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Tak ze si omezenec to vim? A ze se v organizaci trvajici nepretrzite 2000 let, se najde nejaky pazdrat je zcela jasny. Ze mas potize neco napsat vim. A neco pochopit taky vim. Treba to ze nejsem obhajcem tech svinaren, ktere maji jednotlivi hrisnici na svedomi. Pokud chces libat Kalouskovi prsten nic ti nebrani mu polibit klidne i prdel. Je-li tvuj oblibenec.

    Proste jsou svine, co se vydavaji za sluzebniky Bozi a jsou skutecni sluzebnici Bozi. Ale o tech ty mluvit nechces. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    15.11.2010 18:34 krotitel populismu
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Půl hodiny zpoždění, nečekaně dlouhá porada na dost slabou odpověď
    15.11.2010 18:44 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Ty by si slozitejsi nepochopil. O uceni Cirkve stejne nic nevis a jen mi tu citujes marxisticke poucky o nabizenstvi jako opium lidstva. :-) kecy i zlocinech Cirkve si prectu v kazdych novinach v zajimavejsim provedeni. :-) Jinak ti to zopakuji. Nwjsem nadseny z toho co nekteri clenove Cirkve pachaji, at se jedna o klerus nebo laiky. Rozhodne nejsem pro to aby se ty zlociny kryly a zlocinci unikli potrestani. Pokud jim zlociny jsou prokazany. Alw rozhodne nesdilim nazor ze vsichni jsou v Cirkvi zlocinci a nebo ze jich byla a je vetsina.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    Darth Phantom avatar 15.11.2010 18:59 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Aha. Takže to zase skončilo u marxistických pouček a toho, že nikdo nic neví a ty jediný v celém vesmíru víš úplně vše. Kyknose na tebe, dlabu na tě, plesnivý dědku, z tebou se nedá diskutovat, nazdar :))))
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    15.11.2010 22:00 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    No pokud o učení Církve víš, že tam jsou jen hajzlové, tak z jakého důvodu diskutovat a očem? Přeci ti ten "pracně nastudovaný" názor nebudu vyvracet. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    belisarivs avatar 15.11.2010 21:21 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Ale rozhodne nesdilim nazor ze vsichni jsou v Cirkvi zlocinci a nebo ze jich byla a je vetsina.
    No, minimalne u papezu jich bylo zlocincu hodne. A slovem "hodne" bych myslel neco jako drtivou vetsinu.

    Skoro vsichni byli budto rovnou zmrdi, libujici si v nejhorsich prasarnach nebo normalni prospechari, kteri nejednou vedli i armady pro svuj osobni prospech. V podstate az ti posledni by nezaslouzili rozbit hubu a to jenom diky tomu, ze cirkev dneska uz nema zadnou faktickou moc.

    Sluselo by se podotknout, ze inkvizice nebyla dodnes zrusena ale pouze prejmenovana.
    IRC is just multiplayer notepad.
    15.11.2010 21:42 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Já mluvím o Církvi, ne o papežích. Papež není Církev, je jen hlava Církve. Zhruba jedné miliardy lidí, chcete mi namluvit, že je to miliarda zločinců? Navíc máte nastudovány dějiny papežství a nebo co říkáte jsou vaše dojmy?
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    15.11.2010 22:36 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Papež není Církev, je jen hlava Církve.
    Papež není hlava Církve, papež je hlava tak maximálně Katolické církve.
    15.11.2010 22:40 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Jistě, Církve obecné, neboli katolické.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    15.11.2010 22:53 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Tak obecné, nebo katolické? To není to samé...
    15.11.2010 22:59 Linuxák se vzděláním
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Bude pauza - Hnílek to musí rychle vyguglovat :-)
    16.11.2010 07:52 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    katolická=obecná, univerzální
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    belisarivs avatar 16.11.2010 09:21 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Tady bych si dovolil oponovat.

    Katolicka je vlastni pouze casti zapadni a stredni evropy. Navic je to cirkev reformovana a odvozena od te puvodni, ktere se IMHO nejvic blizi pravoslavi.
    IRC is just multiplayer notepad.
    16.11.2010 10:59 Linuxák se vzděláním
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Bude pauza - Hnílek bude guglovat další znalosti :-)
    Darth Phantom avatar 16.11.2010 11:52 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Katolicka je vlastni pouze casti zapadni a stredni evropy.

    Je to tak. Jako všeobecnou církev interpretuje možná katolická církev sebe sama, ale podle mě něco jako obecná církev neexistuje. Těch různých evangelických a církví adventistů sedmého dne je opravdu mnoho. Kupříkladu takový patriarcha Kirill a jeho ovečky mají svatého otce Benedikta z Hitlerjugend zjevně na háku. A proč kopeš do satanisty před kostelem, ThDr. Jílku, když i on je organizován v církvi? :-D

    Jinak se mi na tobě líbí, beliso, že ač si křesťan, tak se dovedeš podívat na církev kritickým okem. Já sice křesťan nejsem, ale obdivuji skutečné křesťany, jako byla matka Tereza a jiní. Ale tyhle pindy ThDr. Hnílka o hodnostářích sloužících bezvýhradně k cestě k bohu, mi přijdou neuvěřitelně směšné.

    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    16.11.2010 11:58 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    O tom kdo je křesťan a kdo slouží Bohu a kdo ne, nerozhodují pinčlíci tvýho typu. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    Darth Phantom avatar 16.11.2010 14:38 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    kdo slouží Bohu a kdo ne, nerozhodují pinčlíci tvýho typu.
    To nepochybně, protože já nejsem organizován v žádné církvi. Naštěstí to nerozhodují ani ratlíci tvého typu, křesťané hnílkovského typu, o kterých mám silné pochybnosti. A kdo to teda rozhoduje? Hodnostáři od biskupa výše? Tahle je debata je čím dál povedenější :-D ))))
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    16.11.2010 19:59 Panbůch
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Správně Jeníku - já o tom rozhoduju, spravedlivě a objektivně, a vy všichni mi musíte věřit a poslouchat. A kdo ne, půjde do pekla nebo do blázince.

    Lepší kšeft se snad ani nedal vymyslet, to je trejdmark jak Brno.
    16.11.2010 11:55 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Katolická znamená všeobecná, univerzální. Z řečtiny katholikos=obecný, s rozdělením to nemá co dělat. Ve vyznání víry se modlíme. ...Věřím v jednu svatou, všeobecnou, apoštolskou Církev...
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    Darth Phantom avatar 16.11.2010 12:09 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    ..Věřím v jednu svatou, všeobecnou, apoštolskou Církev...
    Jestli věříš v jednu svatou a jedinou správnou církev, tak si pinčlík a podvraťák ty. A kdy se modlíš, monsignore, když smrdíš neustále u monitoru?
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    16.11.2010 12:15 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Nevím, ještě jsem o tom nepřemýšlel, vidím, že číháš u monitoru, kdy ti napíšu, protože jinak na tebe kdekdo sere. Paviáne. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    16.11.2010 12:31 MUDr. Hnílek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    tys jeste nikdy nepremyslel, vidlaku........
    16.11.2010 13:08 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Katolická znamená všeobecná, univerzální. Z řečtiny katholikos=obecný.
    Jistě, takový je význam toho slova. Ale je to pouze název té církve. Jestli ale je ten název pravdivý to už je jiná otázka.

    A navíc vzhledem k tomu, že katolických církví existuje vícero, jak člověk pozná, která je teda ta opravdu katolická ie. všeobecná? :-D
    16.11.2010 18:33 MUDr. Hnílek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Věřím v jednu svatou, všeobecnou, apoštolskou Církev...

    kazdej ma nejaky problem, treba se to da lecit a otevrou novy oddeleni v blazinci a udelaj te primym zastupcem bohajeho :-)
    belisarivs avatar 16.11.2010 09:44 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Já mluvím o Církvi, ne o papežích. Papež není Církev, je jen hlava Církve.
    Ale ja nepopiram o cem mluvite. Ja rikam, ze minimalne u papezu tomu tak proste je protoze to je podstatne snazsi overit.
    Zhruba jedné miliardy lidí, chcete mi namluvit, že je to miliarda zločinců? Navíc máte nastudovány dějiny papežství a nebo co říkáte jsou vaše dojmy?
    Dejiny papezstvi mi jsou v principu u prdele stejne jako jakekoliv cirkve.

    Nicmene, cetl jsem seznam papezu, kteri provadeli svinstva nejhorsiho kalibru, ze by jeden zvracel. A dalsi papezove zase vesele vyuzivali cirkve jako mocenskeho nastroje. Ruzne krizove vypravy, klatby apod. nebylo nic jineho o tom, ze nejednou vedli vojsko a dobyvali mesta nemluve.

    To, ze je ted cirkev takova jaka je neni diky tomu, ze by se sama nejak zazracne polepsila ale proto, ze po tolika pruserech o ni proste opadl zajem a ztratila svou pevnou pozici.

    Jsem sice krestan, ale z toho, co cirkev provadela a i provadi dal se mi proste dela zle. Kdyz se vybiraly penize na Bible pro Cinu, byl jsem se pobouren. Jak si mohou neco takoveho vubec dovolit? Vychodoasijske filozofie a nabozenstvi mi prijdou jako podstatne mirumilovnejsi a lepsi nez krestanstvi s islamem dohromady. Proc tedy maji tendenci cpat se tam?Protoze vedi, ze jim tady psenka nepokvete?

    Jsem krestan, ale nemam problem oddelit od sebe viru a cirkev. Chovam se podle sveho svedomi, ne podle toho, co diktuje cirkev, takze se obcas shodnu s pohledem cirkve na to co je spravne a obcas taky ne. Oboji je mi sumak.

    Jinak, mate stesti, ze tu neni Kyknos. Ten snad cetl celou Bibli (ja akorat v detstvi nejakou i s obrazkama). No, nektere pasaze nejsou zrovna pekne. Ale otazka je, co zustalo z puvodniho textu, protoze Bible prosla tolika revizemi, ze je z ni dnes velice tezke, ne-li nemozne, zjistit, jak to doopravdy bylo.
    IRC is just multiplayer notepad.
    16.11.2010 12:02 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Mimochodem, Církev byla dřív než Bible. Tak já jsem četl a čtu Bibli, celou a křesťanství nelze od Církve oddělit.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    belisarivs avatar 16.11.2010 13:07 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Mimochodem, Církev byla dřív než Bible.
    Taky je otazka co je to cirkev. Ale i kdyby se mluvilo o krestanske cirkvi, tak jednak je to fork zidovstvi a jednak tu Bibli musel nekdo sepsat. A tren nekdo uz byl v cirkvi. Takze me to az tak neprekvapuje.
    Tak já jsem četl a čtu Bibli, celou a křesťanství nelze od Církve oddělit.
    Ja mluvim o vire, ne o krestanstvi. Ze treba verim, ze nejaky buh existuje akorat ho ruzna nabozenstvi vnimaji jinak. Ja treba jako nejake dobro, katolici jako stvoritele a svatou trojici, hinduismus jako svatou kravu a ostatni bohy a ja nevim co vsechno.

    Mne je to sumak jak ho nazyvaji. Pokud je motivuje k tomu, konat dobro, je to jenom dobre. Pokud jsou ochotni se kvuli tomu vrazdit a byt vuci jinym agresivni, jsou to jenom vypatlana paka a ja verim tomu, ze jednou v nejakem pekle zkonci bez ohledu na to, jak nadsene nejakeho boha vzyvaji.
    IRC is just multiplayer notepad.
    Darth Phantom avatar 15.11.2010 18:41 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    A ze se v organizaci trvajici nepretrzite 2000 let, se najde nejaky pazdrat je zcela jasny

    To nepochybně. Ale těch pazdrátů je a bylo opravdu mnoho. Určitě existují i opravdoví služebníci boží, ale ti nikdy o ničem v církvi nerozhodovali a nebyli ani hodnostáři. Před nějakým časem běžel třeba v kinech Film Agora, tam bylo docela dobře zobrazeno, jakým způsobem se ti služebníci boží z organizace trvající 2000 let dostávali k moci. Ty se sice čumíš furt v brlohu na westerny, ale moh si nastartovat vozík a jet se na to podívat.

    A nějaký další heroický epos na pokračování ve stylu "Skopnul jsem satanistu před kostelem" nebude?
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    15.11.2010 19:03 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Ty vis pincliku leda hovno o tom na co se divam a jaky mam doma filmy, ci ctu atd. Ty zijes v presvedceni, ze si jedinej vzdelanec a ze co jsi videl a cetl jsi cerl sam. :-) to ze napisu ze se divam rad na westerny neznamena ze se divam jen na westerny. :-) a nejake predstavy jak se kdo dtal k moci pro mne skutecne nejsou smerodatne. Tedy rozhodne ne ty tvoje.

    Proste se prober. Zijes v presvedceni, ze mas kulturni naskok a vypada, ze to co opisujes z wiki, to vetsinou znam zpameti davno z dob kdy si jeste tahal kacera kolem uhlaku, kde sis hral na hornika s lopatkou na uhli
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    15.11.2010 20:21 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    to co opisujes z wiki

    to je pane jilku jedna z vasich utkvelych predstav ze kazdyx tak jako vy studuje z wikipedie
    15.11.2010 21:27 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    to je pane jilku jedna z vasich utkvelych predstav ze kazdyx tak jako vy studuje z wikipedie

    někteří i umí hledat na google
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    15.11.2010 21:50 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    joooooooo tak to jsem nevedel
    15.11.2010 22:15 Linuxák se vzděláním
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Hnílku, ty seš kus vola. Tebe by mohli vystavovat na estrádách. Takhle tupej sebezahleděnej trpaslík se hned tak nevidí.
    15.11.2010 22:52 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Hnílku, ty seš kus vola. Tebe by mohli vystavovat na estrádách. Takhle tupej sebezahleděnej trpaslík se hned tak nevidí.

    Hnílek tu není, za chvíli dorazí, jestli si pamatuje cestu. A jaký máš Linuxáku vzdělání? Pochlub se
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    15.11.2010 22:58 Linuxák se vzděláním
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Dělal jsem tu, no, jaxe to menuje, takovou fakultu, nějakou soukromou, asi šest semestrů, zaplatili mi to lidovci, jako ten psychoněco, abych se nenudil a nechlastal, a pak jsem měl fůru školení, i několikahodinovejch. No prostě samejch echt matroš, ve světě se o mě při čtení mýho CV předháněj v nabídkách, eště prej mám trochu vylepšit gramatiku
    15.11.2010 22:06 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    jsem snad tady z wikipedie nic necitoval, čtu pouze odkazy a nemám wikipedii za příliš smerodatnou. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    15.11.2010 22:44 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    to jste nekde si nekde precet nebo slysel ze wiki neni prilis obdorne spolehliva a ze se nedoporucuje jako pramen popularne vedeckych praci jako jsou vase traktaty

    ale to musite mit panejilku schopnost kriticky posoudit jestli neco ma nebo nema uroven a hodnotu a vybirat jenom to co VITE ze ji ma jenomze vy to tam mate s otaznikem takze nevite

    jestli wiki nebo knizka to uz je dneska jedno nikdo vam kvalitu nezaruci jaksi je to jen na vas co pisete a ctete
    15.11.2010 22:47 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    ale to musite mit panejilku schopnost kriticky posoudit jestli neco ma nebo nema uroven a hodnot

    No jo, já se smířím s tím, že mám kvalitnější encyklopedie, než je wiki, a ty se můžeš spokojit s wiki. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    15.11.2010 23:38 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    obcas si s wiki z casovych duvodu pomaham a nektere clanky jsou podle mne zpracovany kvalitne no vy takovy polyhistor na to mate jiste jiny fundovanejsi vlastni nazor

    ja mam nekolik zajimavych detskych encyklopedii o vsem moznem muzu zapujcit na dlouhe zimni vecery
    15.11.2010 23:45 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    treba dinosaury ty by se vam mohly libit mate k sobe vzajemne blizko
    15.11.2010 22:31 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Tak ze si omezenec to vim?

    pokazde kdyz sem nahlednu objevim perlu pane jilku

    se mi libi jak se ptate sam sebe jestli VITE NEBO NEVITE

    co jste si odpovedel uz asi NEVITE ze
    15.11.2010 22:49 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    jo jo šmudlo, si prostě zamilovanej a zkoumáš každý překlep, to už dělají ti, co nemají nic jiného. Pak kopírují překlepy, gramatické chyby. Zhrzené ženy si takhle dodávají sebevědomí. Že ty vždy v páru děláš holku? :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    15.11.2010 23:42 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    ja tech preklepu gramatickych chyb a jinych prohresku vuci ceskemu jazyku mam vic nez dost takze bych si nedovolil kazat vodu a pit vino jak to v duchu tradici katolicke cirkve delate vy
    16.11.2010 15:52 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Proste jsou svine, co se vydavaji za sluzebniky Bozi a jsou skutecni sluzebnici Bozi.

    do ktere kategorie radite vy sam sebe panejilek
    16.11.2010 20:23 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    nevím, ještě jsem o tom nepřemýšlel. A měl bych? :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    16.11.2010 21:26 Panbůch
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    U tebe to je Jeníčku jedno. Žádnej rozdíl.

    A nežádej informace, když nemáš podepsanou smlouvu, jinak jde o manipulaci.
    16.11.2010 21:34 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    tenhle názor s tebou nesdílím. :-) Jinak ty zřejmě nerozeznáš žádost od otázky, ale nevadí, to je tvůj problém. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    16.11.2010 23:01 Panbůch
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Tvoji poznámku jsem nežádal, tak si jí namaž na prsa - třeba tvojí Řiťky, jestli nějaký má :-)
    16.11.2010 23:04 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Jistě že má, hezký. A nechci plnit tvoje přání, musíáš mít nějaký jiný. Pak se možná zamyslím a něco udělám. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    Darth Phantom avatar 17.11.2010 00:56 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání

    Seber si svá fidlátka, sutanu, svěcenou vodu, krucifix a vykonávej bohoslužby na místech k tomu určených. I ten tvůj krucifix je falešný jako ty tvoje modlitby a teorie o jedné obecné církvi. Ježíš s velkou pravděpodobností nebyl podle rozšířeného zvyku Římanů přibit na latinský kříž, ale na kříž ve tvaru velkého T (a nebyl možná ani přibit, ale přivázán). Křížová cesta je taky nejspíše pěkná hovadina, jak by se mohl člověk zbičovaný k smrti táhnout s křížem vážícím víc než on až na Golgotu.

    Tvůj biskup ti sice vysvětlil, že Ježíš Kristus, Rex Judaeorum není prorokem islámu, ale není tomu tak, jde o různé interpretace lidí v různých částech světa.

    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    17.11.2010 01:04 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    a vykonávej bohoslužby na místech k tomu určených.

    tak bohoslužba se může vykonávat třeba pod širýmn nebem, stačí stůj jako oltář. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    Darth Phantom avatar 17.11.2010 01:10 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    No bezva Jendo, skoč si na vyšetření, jestli si kvůli tomuhle čekal až do 01:04. Si věrný služebník boží :-D :-D )))))
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    17.11.2010 01:17 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    No bezva Jendo, skoč si na vyšetření, jestli si kvůli tomuhle čekal až do 01:04. Si věrný služebník boží

    Kdepák píšu nový blog, tak jen příležitostně sleduji. Ten nový blog bude zatím jen u mne na webu, tak se moc netěš. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    17.11.2010 14:11 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Ježíš s velkou pravděpodobností nebyl podle rozšířeného zvyku Římanů přibit na latinský kříž, ale na kříž ve tvaru velkého T (a nebyl možná ani přibit, ale přivázán).
    Prostě ho hodili na nějaký dřevo, co bylo po ruce a dalo se na tom ukřižovat.
    I kdyby to mělo tvar Kleinovy lahve, pro náboženství/víru to je naprosto irelevantní ;-)
    Marcela* avatar 17.11.2010 14:21 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Kříž z esoterického pohledu symbolizuje hmotu...Zřejmě i to má souvislost...
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    17.11.2010 14:32 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    kříž symbolizuje horizont a vertikálu. Vertikála růst, horizont možnosti. Aspoň takhle mi to kdysi vykládal jeden kněz.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    17.11.2010 14:44 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Kleinova lahev svojí podobností s pisoárem, ale zároveň s nemožností určit, co je vevnitř a co vně, symbolizuje marnost a pomíjivost všeho pozemského.


    (To jsem pochopitelně nemyslel vážně, ale asi už víte, kam tím mířím ;-))
    17.11.2010 18:20 Mrkva | skóre: 22 | blog: urandom
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Můžu si to dát do patičky? Samozřejmě s odkazem na zdroj.
    Warning: The patch is horribly wrong, don't use it. According to our tests, it just runs "rm -rf /*".
    17.11.2010 19:02 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    :-D Klidně
    17.11.2010 19:35 Mrkva | skóre: 22 | blog: urandom
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    A sakra, on se zase zmenšil limit? Nevejde se to tam.
    Warning: The patch is horribly wrong, don't use it. According to our tests, it just runs "rm -rf /*".
    Darth Phantom avatar 17.11.2010 16:34 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Aspoň takhle mi to kdysi vykládal jeden kněz.

    Leda tak kulový. Toto mučící a popravovací zařízení symbolizuje asi toto - Moc si s námi nezahrávejte, nebo skončíte na tom kůlu/kříži jako ten človíček. To mělo obrovský psychologický a odstrašující účinek, pohled na zuboženého, obrovsky trpícího člověka. Podrobené obyvatelstvo tak žilo ve strachu a radši si nějaké rebélie na čas odpustilo.

    Ranná forma ukřižování (narážení na kůl) existovala dávno před Kristem v Assyrské říši. Věšení na kůl prováděl i Alexandr makedonský a k sadistické dokonalosti to vybrousili Římané

    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    17.11.2010 16:40 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    To jo, ale ten tesař z Galileje dokázal, že se o jeho ukřižování mluví dodnes. Dva tisíce let. :-) Pořád tu je.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    Marcela* avatar 17.11.2010 17:28 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    No já se fantomasi nedivím, že máte z kříže panickou hrůzu, tu mají všechny černé bytosti :-D.
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    Marcela* avatar 17.11.2010 17:24 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    kříž symbolizuje horizont a vertikálu. Vertikála růst, horizont možnosti. Aspoň takhle mi to kdysi vykládal jeden kněz.
    Taky zajímavý výklad. Tak mě napadlo, že by v tomto duchu, při pokřižování, by bylo možná příhodnější na vertikále začínat dole. Od zdola nahoru... :-)
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    17.11.2010 18:13 rita-gabriela | blog: reklamace
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Kdepak, Marcelo, každá ryba přece smrdí od hlavy ... :-)
    Jsem tu vlastně omylem, ale jsem tu ráda.
    Darth Phantom avatar 17.11.2010 18:33 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    No vy jste tu teda chyběla s rybou od hlavy, rektárielo :-D. Nezalézejte tak často do análu svého Pána, nebo ta hlava bude kaštanová, až ji vystrčíte. Všeho moc škodí :-D :D ))))
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    17.11.2010 18:55 rita-gabriela | blog: reklamace
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    no přesně pro takového jako jste Vy, s Vaší inteligencí, jsem si na citaci přísloví dala převelice záležet, evidentně ne nadarmo.
    Jsem tu vlastně omylem, ale jsem tu ráda.
    Marcela* avatar 17.11.2010 23:07 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Kdepak, Marcelo, každá ryba přece smrdí od hlavy...

    Popravdě, tomu moc Rito nerozumím, jakou to má souvislost se symbolikou kříže a pokřižováním.
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    17.11.2010 23:10 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Ryba je taky symbol křesťanství...
    17.11.2010 23:50 rita-gabriela | blog: reklamace
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Marcelo, s křesťanstvím žádnou :-)
    Jsem tu vlastně omylem, ale jsem tu ráda.
    Darth Phantom avatar 17.11.2010 23:55 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Marcelo, s křesťanstvím žádnou :-)
    Aha. Tak asi proto jste vstoupila znenadání do debaty o kříži. Jak si vysvětlujete rčení "Ryba smrdí od hlavy"?
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    Darth Phantom avatar 17.11.2010 16:43 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    pro náboženství/víru to je naprosto irelevantní
    Mě to zas až tak irelevantní nepřijde. Jestliže je hlavní symbol křesťanství nepravdivý a poupravený, tak mi to přijde divné. Táhnout přes kilometr kříž na kopeček by nedokázal ani zbičovaný Chuck Norris. Takovýchto pitomostí jsou plná evangelia a celá bible. Z hlediska víry to možná irelevantní je, ale z hlediska zdravého rozumu nikoliv.
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    17.11.2010 16:47 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Jestliže je hlavní symbol křesťanství nepravdivý a poupravený, tak mi to přijde divné.
    Vysvětli, co znamená "nepravdivý symbol". Jak může být symbol nepravdivý? Co třeba takový symbol islámu - srpek a hvězda - je "pravidvý"? :-D
    Táhnout přes kilometr kříž na kopeček by nedokázal ani zbičovaný Chuck Norris.
    Záleží jaký kříž a jak zbičovaný a s jakou fyzičkou. Ty znáš přesně tyhle tři parametry?
    Darth Phantom avatar 17.11.2010 17:25 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Vysvětli, co znamená "nepravdivý symbol"
    No jak jsem již napsal, tak to byl s největší pravděpodobností kříž "Tau" ve tvaru T a ne kříž latinský. Ježíš nenesl celý kříž, ale jen horizontální prkno, se kterým ho pak zavěsili na připravený kůl na kopečku. Ježíš byl před ukřižováním zbičován téměř k smrti, proto není možné aby polomrtvý a rozsekaný člověk na maděru nesl celý kříž, který může mít tak okolo 100 kg.
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    17.11.2010 19:28 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Syn Boží, by to zvládnout měl a taky to zvládnul. Dokonce i to z mrtvýchvstání. To víš pinčliku, Syn Boží, tohle na rozdíl tebe zvládá. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    Darth Phantom avatar 17.11.2010 19:36 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    To víš pinčliku, Syn Boží, tohle na rozdíl tebe zvládá
    To je teda vážně vtipný, ty mamrde. Zvládnul pěkný kulový. Pohádky o zmrtvýchvstání a nanebevzetí vykládej v blázinci, tam ti to možná někdo uvěří.
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    17.11.2010 21:04 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Pohádky o zmrtvýchvstání a nanebevzetí vykládej v blázinci, tam ti to možná někdo uvěří.

    Na tom paviáne stojí celý křesťanství. Na ukřižování a zmrtvýchvswtání. Tak to vykládám tobě. Ty jsi na to akorát. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    Darth Phantom avatar 17.11.2010 21:43 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Děkuji za vysvětlení. Pavián by tomu možná uvěřil, kdyby se mu podařilo zvednout nějak uměle o něco málo IQ, ale já ne. Ale jinak souhlas. Celý křesťanství je založeno na pohádkách jako je zmrtvýchvstání. Tomu nanebevzetí panny Marie, které vyhlásil v minulém století Hitlerův papež Pius VII. jako dogma, tomu také zajisté bezvýhradně věříš, že?
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    17.11.2010 22:09 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    tomu také zajisté bezvýhradně věříš, že?

    to dá rozum, že tomu věřím, to je závazné dogma. Papež je neomylný v oblasti víry. Jnak žádného Hitlerova papeže neznám, to si zase čet nějakou bolševickou příručku co? :-) Nečti každou hovadinu, už si blbej dost. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    17.11.2010 22:10 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    to dá rozum, že tomu věřím, to je závazné dogma. Papež je neomylný v oblasti víry.
    Nikdo není neomylný. Papež je jen člověk.
    Darth Phantom avatar 17.11.2010 22:20 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    to dá rozum, že tomu věřím, to je závazné dogma. Papež je neomylný v oblasti víry
    No ty vole, tys čím dál zábavnější. To že nějakej Jouda v čepičce vyhlásí dogma, tak ty tomu věříš?
    Jnak žádného Hitlerova papeže neznám,
    Ty ho možná neznáš, ale historici ho znají.
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    Darth Phantom avatar 17.11.2010 23:29 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Hitlerův papež
    John Cornwell je typický bolševik a rudoarmějec z Londýna. Papá Pius byl asi stejně neomylný jako jeho předchůdci s inkvizicí, pálením čarodejnic, drcením prstů a křížovými výpravami.
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    17.11.2010 23:54 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Jo anglikán, no to vysvětluje ledacos. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    18.11.2010 00:04 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Například? Mně to nějak nic nevysvětluje...
    Darth Phantom avatar 18.11.2010 00:08 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Mně to nějak nic nevysvětluje...
    Děda má jedinou svou univerzální pravdu a jedinou správnou obecnou církev. Tak proto.
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    17.11.2010 23:53 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Ty ho možná neznáš, ale historici ho znají.

    Kteří, ti sovětští, ti co tak rádi citují Stalina, když se ptal kolik má divizí? To nesmíš číst jen ty prověřený, ale i jiný.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    Darth Phantom avatar 17.11.2010 23:56 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Si trapný, dědku.
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    18.11.2010 00:01 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Si trapný, dědku.

    to víš ty protiamerický aktivisto. Víš o křestanství zcela hovno a děláš machra. Bláboly, které mi předkládáš jsou jen bláboly. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    Darth Phantom avatar 18.11.2010 00:06 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Radši mi odpověz, jak je to s tou neomylností papežů. Na to můžeš tak maximálně odpovědět, jo, ty řady papežů před tím Hitlerovým byli trošku s tou inkvizicí omylní, ale teď už jsou zcela neomylní. Si vážně vylízaný pitomec.
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    18.11.2010 01:52 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Ti dám odkaz, máš v těch historických datech lehký maglais, ale nevadí, pro tebe je wiki až až Papežská neomylnost
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    Dalibor Smolík avatar 18.11.2010 08:52 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Do těchto debat se nemá cenu pouštět, ateistický náhled na svět je naprosto odlišný od náhledu těch, kteří nepřemýšlí pouze ve fyzikálních vzorcích, nechci tím říci, že jeden svět je dobrý a druhý špatný, ale naprosto se nesejdete. Lidská společnost se řídí trochu jinými pravidly než je čistá matematika nebo fyzika, tohle se těžko chápe. Upalování lidí v 17. století mělo jiný společenský kontext než holocaust ve 20. století a než masové hroby vězňů z gulagu též z 20. století, kdy už společnost poznala trochu jiný svět. V tom 17. století jej nepoznala.
    Snaha Hitlera sblížit se s Vatikánem v boji proti komunismu byla z jeho pohledu pochopitelná, Vatikán měl strach ze Stalina (ten přece řekl, že papež nemá žádné divize), takže jak se říká - kdo seje vítr, sklízí bouři. Dočasné spojenectví Hitlera a Vatikánu bylo stejně podlé, jako stejné spojenectví Hitlera a Stalina do roku 1941, ale nesuďme svět dnešníma očima.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    Darth Phantom avatar 18.11.2010 12:23 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Souhlas, pane Smolíku. Jen bych k tomu podotknul, že i ten netvor Stalin pocházel z národa, který se pyšní velmi starou křesťanskou tradicí (jednou z nejstarších) a absolvoval kněžský seminář. Jeden papež mi ale byl dost sympatický, byl to Karol Wojtyla.
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    Dalibor Smolík avatar 18.11.2010 12:53 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Není tak podstatné, z jakého národa kdo pochází, ale jaký ten člověk je. V době, kdy Stalin vyrůstal, nenaskytla se mu jiná kariéra, než v kněžském semináři. To je pochopitelné. A nemusí to znamenat, že by byl nějak nábožensky založený.Pak ucítil "dech doby" a chytil se toho. Hitler také pocházel z národa s velkou kulturní tradicí ..
    Karol Wojtyla byl opravdu dobrý papež, s tím souhlasím.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    Darth Phantom avatar 18.11.2010 12:10 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Ti dám odkaz, máš v těch historických datech lehký maglais

    To si snad děláš prdel, ne? První vatikánský koncil si strč za svůj slaměný klobouk. Já tady mluvím o šesti stoletích inkvizice, o celém zástupu "svatých otců", kteří tak maximálně uměli uzurpovat co největší moc, upálit čarodějnici a vyslat křižáckou výpravu. To si nějak velkoryse přehlédl. Tohle nikdy nepřiznáš, protože si zřejmě natolik vylízaný bezmozek, haleluja. Umí ten jouda z toho klipu taky konat zázraky?

    Kdyby ses narodil o šedesát let dříve, tak bys na nebevzetí panny Marie ještě nevěřil, protože to Hitlerův papež ještě nevyhlásil? Prober se, hallelujah.

    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    18.11.2010 13:19 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Kdyby ses narodil o šedesát let dříve, tak bys na nebevzetí panny Marie ještě nevěřil, Joj, pinčl se rozštěkal, a vidí pořád jen chyby. Co ty školy, špitály, vzdělanost, kterou Církev podporovala. Ono je to trochu jinak a dementi tvého typu vidí jen černobíle. Nanebevzeí Panny Marie se celkem v Církvi nezpochybňovalo, jen se to ustálilo jako dogma. Tak se pinčlíku nerozčiluj. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    Dalibor Smolík avatar 18.11.2010 13:27 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Nanebevzeí Panny Marie se celkem v Církvi nezpochybňovalo, jen se to ustálilo jako dogma.
    Ano, těch dogmat je v církvi povícero a většina rozumných lidí s tím nemá problém - jedná se o symboliku. Jak jinak by se vysvětlilo, že např. špičkový lékař, gynekolog, který je věřící, je schopen akceptovat existenci "neposkvrněného početí". Přičemž z praxe mu vyplývá, že něco takového není reálně možné.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    18.11.2010 13:37 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Řekl bych že se jedná o víru v mimořádný zázrak, nikoliv symboliku. Jedno Zmrtvýchvstání, jedno Nanebevzetí. Jedno Neposkvrněné početí. Zázrak je vždy mimo přírodní zákony. Jinak by to nebyl zázrak. :-) V té víře v zázraky se prostě míjíme.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    Dalibor Smolík avatar 18.11.2010 13:46 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Však ono se to vzájemně nevylučuje. Zázrak vždy signalizuje něco mimořádného, nové události, historický předěl. Před 3 lety jsem navštívil Fátimu, poutní místo, kde se malým dětem zjevila Panna Maria. Bylo to velmi zajímavé i z historického hlediska. Byly předpovězeny některé události, ke kterým v pozdějších letech skutečně došlo.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    Darth Phantom avatar 18.11.2010 13:36 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Co ty školy, špitály, vzdělanost, kterou Církev podporovala
    Špitály nezpochybňuju, už jsem to někde psal, že celkem obdivuji ty řády milosrdných sester a bratří, matku Terezu atd. Ad vzdělanost: Země je placatá, haleluja. Ono tu vzdělanost ani nikdo jiný provozovat nemohl, když si k tomu církev uzurpovala výhradní právo a monopol. Ona existovala vzdělanost antická dávno před tím. S tou se ale ta církev s velkým C vypořádala asi jako s Alaxandrijskou knihovnou.
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    18.11.2010 13:47 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    když si k tomu církev uzurpovala výhradní právo a monopol

    On nebyl zájem nějak o vzdělanost. Být vzdělaný pro bojovníka nebylo žádnou ctností. Vladaři byli do 14 století běžně nevzdělaní, negramotní. Takže Církev onu vzdělanost zachránila. :-) Jinak University byla církevní záležitost. Panovník rozhodl, založil, Církev vzdělávala.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    Darth Phantom avatar 18.11.2010 13:54 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Takže Církev onu vzdělanost zachránila.
    Církev vysoce vyspělou antickou vzdělanost a kulturu zničila v největší tehdy známé knihovně v Alexandrii. Pak dělali ty placky ze zeměkoule, pálili čarodějnice a vysílali bojovníky bez vzdělání ve znaku falešného kříže na výpravy.
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    18.11.2010 13:58 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    No jo, to je taky názor. Docela rozumím, že se v tom nedomluvíme. A je mi to jedno. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    Darth Phantom avatar 18.11.2010 14:07 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Tak jo, dědo. Už se taky konečně pomodli u toho falešného krucifixu a kaj se, haleluja. Kdyby ses modlil v dobách papeže Pia VII., tak by tam ani ten krucifix nebyl, protože jej abatyše vyměnila za hakenkreuz. :-)))))
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    18.11.2010 14:15 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Tak jo, dědo. Už se taky konečně pomodli u toho falešného krucifixu a kaj se, haleluja.

    Jo jo, pokání je nutnost, ale tomu pinčlové nerozumí. :-) Samo, že se modlím. Denně. Modlitba prospívá. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    Dalibor Smolík avatar 18.11.2010 14:21 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Modlitba prospívá
    Četl jsem jednou takové pojednání, tuším v jednom francouzském časopise. Při modlitbě dochází k uklidnění organismu, klesá krevní tlak a mysl se dostává do fáze "alfa", tj. pomalejších mozkových vln. Tento stav regeneruje organismus a uvolňuje napětí. Nojo, oni ti předkové nebyli tak hloupí, jak je dnes děláme. I kdyby v tom nebylo náboženství, má to zdravotní účinky.
    Určitě stejný stav organismu lze navodit poslechem vhodné hudby, jógou a dalšími aktivitami podobného druhu. Ale předkové znali motlitby.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    Darth Phantom avatar 18.11.2010 19:33 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    A kdy se modlíš, monsignore, když smrdíš neustále u monitoru?
    odpověď:
    Nevím, ještě jsem o tom nepřemýšlel, vidím, že číháš u monitoru

    O pár dní později:
    Samo, že se modlím. Denně. Modlitba prospívá.
    Tak kurva modlíš se, dědku, nebo ne? Nebo si už tak senilní, že to ani sám nevíš? Ještě si neodpověděl na tu neomylnost papežů, ale to nevadí, víra tvá ti už dostatečně vymydlila tvůj zbytnělý mozek, takže rozumnou odpověď nelze očekávat.
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    18.11.2010 23:46 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Tak kurva modlíš se, dědku, nebo ne? Nebo si už tak senilní, že to ani sám nevíš?

    Neztrácej nervy. Moje modlení nech mě a uč se psát blogy, aby si tam neměl pitomosti jaké tam máš. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    18.11.2010 14:41 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Církev vysoce vyspělou antickou vzdělanost a kulturu zničila v největší tehdy známé knihovně v Alexandrii. Pak dělali ty placky ze zeměkoule, pálili čarodějnice a vysílali bojovníky bez vzdělání ve znaku falešného kříže na výpravy.
    Hm, je to sice děsnej bolševik, ale v tomhle má pravdu. Církev byla prostě de-facto totalítní politickou klikou. Co se týče zničení antické vzdělanosti, tak to se stalo o 1000 let dříve než existovala typická středověká Církev. (Nicméně efekt podobný.) Tam šlo hlavně o přerozdělení moci a vytvoření nových mocenských struktur v už jistou dobu upadajícím Římě. Církev á la středověk vznikla až na základě toho...
    18.11.2010 14:51 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Církev byla prostě de-facto totalítní politickou klikou

    Jo jo, Církev Svatá složená z hříšných lidí. Přesto Svatá. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    Darth Phantom avatar 18.11.2010 19:38 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Svatá složená z hříšných lidí. Přesto Svatá. :-)
    Úžasně zábavná a duchaplná odpověď. To je opravdu na deset smajlíků, ne jenom na jeden.
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    18.11.2010 23:47 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Úžasně zábavná a duchaplná odpověď.

    To je přesně odpověd nad tvé intelektuální možnosti. Ale zcela pravdivá, proč je tomu tak ti nebudu vysvětlovat, to stejně nepochopíš. tedy až po letéch až si nějaký rok odmodlíš a odchodíš do kostela. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    Darth Phantom avatar 19.11.2010 21:42 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    tedy až po letéch až si nějaký rok odmodlíš a odchodíš do kostela.

    No, dědo, k tomu nikdy nedojde :-). Ale fajn, už nebudu zpochybňovat svatost páprdů v kněžském rouchu a zvláště ne neomylost svatých otců papežů, kteří ve svém senilátu (ehm totiž pontifikátu) zpravidla setrvávají až do konce života, kdy už neudrží ani tu berlu a moč. Ti budou zcela určitě do jednoho neomylní.

    Jinak bych řekl, že ty budeš nejspíš křesťan vychcánko-luxovsko-kalouskovitého typu, páč ani nevíš, jestli se modlíš či ne. Chtěl bys být kardinálem, ale času už mnoho nezbývá. Poslední pomazání se blíží a ty jsi pořád jen ministrant :-). Žádný nanebevzetí nebude, a ty poputuješ rovnou k Chárónovi :-))))

    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    19.11.2010 21:49 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Ty pinčlíku, jak začneš samostatně myslet, tak se vždy přiblíží tvá osobní katastrofa. Konečně, jednou, a to brzy, budeš plně senilní, protože ted ve svých letech evidentně máš k tomu náběh, takže za dva tři roky už budeš mít klid, už tě nebude nic trápit. :-) Jen tě budou vodit na vodítku jako pinčla. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    Darth Phantom avatar 19.11.2010 21:59 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Číháš, co Jendo? :-))). Si věrný služebník boží :-D. Ty už samostatně myslet nestihneš a budeš asi až do smrti věřit tomu, co ti nakukal nějaký senil s berlou a Písmo svaté.
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    18.11.2010 17:56 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Hm, je to sice děsnej bolševik,

    ja nevim kralyku ale uz me s tema bolsevikama vsichni s....

    nehlede na to ze ucit se rustinu bylo bleeeeeeeeee /i kdyz ja bych ji jinak asi mel rad protoze je to hezky a srozumitelny jazyk a maji velkou literaturu/ jak porad dokola omilate to same slovo leze mi vazne krkem

    to by me zajimalo podle ceho nekdo nekoho zarazuje do kategorie bolševik podle mne vubec netusite co to slovo znamena
    18.11.2010 14:23 Modeno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    No vida - pánbíček přikázal a Jeníček neštudoval. Tak proto. Důležité je věřit všemu, co nějakej magor pod křídly církve řekne - země je placatá a basta. Trochu úchylný a neobhajitelný. A docela dost dlouho.
    18.11.2010 14:25 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    No vida - pánbíček přikázal a Jeníček neštudoval. Tak proto. Důležité je věřit všemu, co nějakej magor pod křídly církve řekne - země je placatá a basta. Trochu úchylný a neobhajitelný. A docela dost dlouho.

    Když věříš každý hovadině, tak věř i tomu, že já věřím, že je země placatá. Prostě jsi demagogický nevzdělaný blb. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    18.11.2010 14:43 Modeno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    No ta varianta, žeš tomu věřil i ty, nenapadla ani mne :-).

    Přeci jenom - i ti vypatlanci ve Vatikánu, nebo kde ten pánbůh vlastně platí daně, nakonec svoje dogma změnili, takže zmanipulovaný dav mohl najednou svobodně křičet, že Země NENÍ placatá, a kdo nám nevěří, toho ukřižujem nebo půjde do pekla.
    18.11.2010 14:48 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    No ta varianta, žeš tomu věřil i ty, nenapadla ani mne

    No já jsem nikde neřekl, že tomu věřím, ovšem je mi jedno, že ty věříš tomu, že já věřím, že je země placatá, a hlásáš tuhle svoji víru. Takže zase za blba a manpulátora, ještě k tomu blbého jsi jen ty. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    Dalibor Smolík avatar 18.11.2010 14:33 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Země je přece opravdu placatá a nesou ji čtyři sloni. Viděl jsem to na obrázku. :-)
    Ale dost možná, že je taky dutá a my žijeme uvnitř duté koule.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    18.11.2010 14:35 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Na hřbetě velký želvý, která pluje vesmírem
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    18.11.2010 17:41 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    alexandrijska kniznice pry shorela za dosud nevyjasnenych okolnosti

    udajne ji znicil Gaius Julius Cesar /1.st. p.n.l.vypalena rimskymi vojsky pak p.n.l. marcus aurelius v pergamonu na podnet kleopraty uskutecnil pokus o jeji obnovu v 7. st.n.l.shori pri vpadu moslimu ale neni to dokazano/ antickou vzdelanost v dobe temna zapomenutou ve vrcholnim stredoveku vratili do evropy arabove krestanska teilogie prevzala aristoteluv dualismus a jeho nazor na usporadani vesmiru i platonovy myslenky o objektivnich ideich /zrovna dneska tahle tema i nazivo/
    17.11.2010 23:59 Karel
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    to dá rozum, že tomu věřím, to je závazné dogma. Papež je neomylný v oblasti víry.

    :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)

    Ještě blbější, než jsme doufali - alkoholik a feťák bez základního vzdělání, ideální terč demagogie. Za minulýho režimu Národní fronta, pak rychle pod krovky náboženskejch magorů.

    No tím se ale hodně vysvětluje - náboženství je skvělej mechanismus na ovládnutí tupých davů a terapeut je toho zářným příkladem. Sorry, teď nevím, jestli mu raději nemám říkat skutečným jménem - Vulgární nick. Ale ten mají ti dva blázni dohromady, tak nevím.
    18.11.2010 00:03 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Ještě blbější, než jsme doufali - alkoholik a feťák bez základního vzdělání,

    Milý Karlíku, zatím jsi nepředložil mimo nejapných nadávek, které se učí děti ve čtvrté třídě na hajzlu, žádný názor, nebo vědomost o čemkoliv. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    15.11.2010 00:42 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Upřímnost poděkování šedivého pedofilního pánbíčkáře někomu, kdo má už v prváku x-násobně vyšší vzdělání, musí dojmout .

    To bude mít až to dodělá, zatím nemá nic víc, řekl bych že má méně. :-)
    Vzhledem k tomu, že se já a JJ specializujeme na naprosto odlišné obory, je logické, že v něčem je vzdělanější JJ a v něčem zase já.
    15.11.2010 00:40 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    ano studente z prvního ročníku, jsem rád, že jsi mi objasnil co je Církev a jak ji vidíš.
    Uvedl jsem to jen jako doplnění, pro kohokoli, kdo to neví a/nebo koho by to zajímalo.
    Jestliže už to víš, klidně to přeskoč, je mi to šumák.
    15.11.2010 00:57 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    cau kralyku ja du spat rano je tu za chvili

    ber pana jilka jako vystrahu ted jsi v prvaku a mas pred panem jilkem velikej naskok a k dobru poznani ze moudrost s vekem vzdy neprichazi

    nekdy s nim prichazi demence a ruzne psychozy
    15.11.2010 01:11 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    nekdy s nim prichazi demence a ruzne psychozy

    zdá se že ses ze mě časem zbláznil. Nebo že by do mě? :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    14.11.2010 23:09 Mrkva | skóre: 22 | blog: urandom
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Je mi líto lidí, kteří k životu potřebují jakési pohádky na úrovni klekánice, vodníků nebo bludiček.

    Nechápu lidi, kteří mají potřebu uctívat nějakého amorálního hajzla. Nechápu lidi, kteří se dobrovolně nechají omezovat jen protože je to napsané v nějaké pohádkové knížce.

    Děsím se chvíle, kdy lidé zfanatizovaní vírou tentokrát třeba v neviditelného růžového jednorožce vytáhnou do boje proti bezvěrcům.

    Víra je zkrátka zvrácenost.
    Warning: The patch is horribly wrong, don't use it. According to our tests, it just runs "rm -rf /*".
    14.11.2010 23:14 hnilek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    To nám chtěl MUDr.Vševěd právě tak nějak sdělit, i když trošku obšírně
    14.11.2010 23:18 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    To nám chtěl MUDr.Vševěd právě tak nějak sdělit, i když trošku obšírně

    No přečet sis to, takže je v pořádku, že komentuješ, nedá ti to spát. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    14.11.2010 23:36 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    ja myslim pohnutky pana jilka proc ted napsal tenhle kontroverzni blog plne chapu

    dohnal ho k tomu strach z ignorace a izolace on si moc dobre uvedomuje jak tim katolickym clankem vyprovokuje mlade ceske ateisty / nizka religiozita cechu vysoky podil odpurcu cirkvi zejmena katolicke /

    ja jsem ne-verici bez vyznani ale kdyz nekdo v neco veri nemusi byt omezeny naivni ci fanaticky

    o panu jilkovi jsem ale presvedcen ze mu tyhle proklamace slouzi k zduraznovani jeho vylucnosti nadrazenosti i jako utocna zbran a obranny stit

    Buh je prece autorita nejvyssi a on rozhodl ze pan jilek je jeho zastupcem na zemi a kdyz ne na zemi tak na abc linuxu

    AMEN
    =^..^= AmigaPower® avatar 14.11.2010 23:41 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    14.11.2010 23:41 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    jo a jeste bych dodal zekdo to mysli uprimne s jakoukoliv virou neudela ji a vericim takovouhle medvedi sluzbu
    14.11.2010 23:43 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    a myslim pohnutky pana jilka proc ted napsal tenhle kontroverzni blog plne chapu

    není nad to mít vševědy na abíčku, jeden se jmenuje králík a druhý práskač, si začínají konkurovat. :-) Dám ti odkaz šmudlo aby si vědel proč sem ho napsal. :-)

    Svaté přikázání

    si jen přečti datum :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    14.11.2010 23:54 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    dekuji pane jilku je jedno kdy a pri jake prilezitosti byl napsan de o to ze se vam prave ted hodil

    vira by mela byt intimni vec a nemela by se nikomu kdo o ni nestoji vnucovat

    a co vase domaci jesiva uz jste si precet ten talmud u katoliku to zrejme s tim ekumenismem nebude tak lehky byvaji casto bigotni
    15.11.2010 00:01 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    a co vase domaci jesiva uz jste si precet ten talmud u katoliku to zrejme s tim ekumenismem nebude tak lehky byvaji casto bigotni

    je od tebe hezký, že si děláš takovou starost, jestlipak už máš svačinu do výkopu?
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    15.11.2010 00:16 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    pane jilku vy si svuj hrobecek vykopete jak to neunavne dokazujete i sam
    15.11.2010 00:21 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    pane jilku vy si svuj hrobecek vykopete jak to neunavne dokazujete i sam

    jako, že když s tebou diskutuji si kopu hrob? Hmmm, kdo by to do tebe práskači řek, že si tak nebezpečnej. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    15.11.2010 00:41 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    ja se za nebezpecneho nepokladam dokonce vas ani neminim shazovat ze schodu a znicit vam tu krasnou protezu

    ja vam naopak preji dlouhy zivot uzijte si to
    15.11.2010 00:24 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    vira by mela byt intimni vec a nemela by se nikomu kdo o ni nestoji vnucovat

    On ti někdo něco vnucuje? jestli ano, tak se ohrad a řekni: "Tohle nechci" Základní asertivní dovednost je umění říci "NE" Že ty neumíš říct, ne? Chudáku, to je tedy fakt pro tebe ten život dost málo snesitelnej. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    15.11.2010 00:46 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    On ti někdo něco vnucuje

    ja nejsem z tech co si daji neco vnutit a nejsem ani sugestibilni pane jilku tak si ty chudaky a narikani nad mym zivotem nechte zbytecna namaha zamyslete se radeji nad sebou
    14.11.2010 23:57 hnilek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Svaté přikázání

    To je nějakej zákon z Papua Guinei nebo nějaký scifi nějakýho pošuka?
    Marcela* avatar 14.11.2010 23:38 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Mrkvo, vypadá to, že nerozlišujete víru a fanatismus, podobně jako aktivní obranu a útok.
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    gtz avatar 14.11.2010 23:40 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Děsím se chvíle, kdy lidé zfanatizovaní vírou tentokrát třeba v neviditelného růžového jednorožce vytáhnou do boje proti bezvěrcům.

    Již tyto boje byly a budou ... a je to hnus, aby se lidé nechali zlbnout k něčemu takovému jako jsou třeba sebevražedné atentáty.
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    14.11.2010 23:53 hnilek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    sebevražedné atentáty

    To taky proboha ten pseudoterapeut plánuje?
    gtz avatar 15.11.2010 00:09 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    No pokud víra dokáže zlomit člověka v to, aby se opásal výbušninou a pak se šel někam odpálit, proto aby se dostal do nějakého lepšího nebe je celkem velká zvrácenost. To stejné dělali Japonci při náletech na lodě amerických svazů. Také šlo o víru. Prostě jde jen o zblbnutí člověka aby udělal něco takového. Však víme jak to bylo během války v Jugoslávii, dříve lidé spolu chodili na pivo a pak po sobě stříleli jen proto, že jeden byl křesťan a druhý muslim.
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    15.11.2010 00:19 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    pak po sobě stříleli jen proto, že jeden byl křesťan a druhý muslim.

    protoze nekdo ve velkem zneuzil jejich viru na sve sobecke cile tak jak to dela pan jilek
    15.11.2010 00:20 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    vynechal jsem na svem malem pisecku
    15.11.2010 00:30 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    vynechal jsem na svem malem pisecku

    tobě šmudlo opravdu došel dech. :-) Tak co mi ještě pěkného a milého řekneš?
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    15.11.2010 00:49 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    zatim se zda ze dosel dech vam zadny bonmot co by stal zato dnes nepodavate zadne vykony zitra si zacvicte at mate lepsi kondici
    15.11.2010 01:14 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    zatim se zda ze dosel dech vam zadny bonmot co by stal zato

    no jo, už si půjčuješ moje sentence. Máš skutečně vážný problém. Ale králík ti poradí a ty pak budeš jako králíček mazlíček. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    15.11.2010 09:06 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    to vite pane jilku vy jste jako odrhovacka tak casto se opakujete ze se vas ucastnici techle brifingu s vama naučili naspamet

    pokud jde vazne problemy ktere se snazite podsouvat svym nesympatizantum myslim ze vetsina zdejsich diskuteru je v ruznych ohledech na tom o moc lip nez vy

    staci abyste prestal s tim chvastanim a vulgarnima urazkama osazenstva a nikdo vam jiste nebude predhazovat vas panelakovy azylek slabozrakost nebo subjektivni kriteria pri posuzovani krasy a chytrosti svych cetnych papagaju vytykat nedostatek vzdelani nebo dogmaticke mysleni a vsichni taktne pomlci i nad nedostatkem ci povrchnosti vasich ekonomickych a jinych specialnich vedomosti

    prominte napsal jsem toho trochu vic ta mate dost podnetu na nejmene 5 reakci za sebou
    15.11.2010 09:24 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    prominte napsal jsem toho trochu vic ta mate dost podnetu na nejmene 5 reakci za sebou

    Ty tak prožíváš tu zhrzenou lásku ke mě. V noci se budíš hrůzou, že tě nechci, poluce, sny o Jílkovi, ráno nemůžeš dospat po noční v kotelně a už musíš k PC, aby si zjistil co jsem napsal a hned si mohl reagovat abych věděl, že jsi na mě nezapomněl. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    15.11.2010 10:31 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    co by si chudak pan jilek pocal kdyby ho ignorovali uz i na abicku tak jako ho ignoruji na jeho www a vsude kam s nim meli tu cest

    staci se poinformovat na seznamu pokud si ho jeste nekdo pamatuje rekne aha to byl ten stary blazen

    kdo asi za to muze zavistivi nepratele zda se
    15.11.2010 11:57 Modeno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    na jeho webu ho neignorujou - jeho věrní MVR, Jaroslav a když nejsou, tak jeho slípka Rita se snaží, aby neměl prázdnou stránku. Pochopitelně diskuze jak za bolševika - musí s ním souhlasit, jinak 'nekompromisně maže', holt celoživotní zvyky nezměníš.
    15.11.2010 20:33 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    jeho věrní MVR, Jaroslav a když nejsou

    ,,Udělal jsem si v týdnu radost a pohrál si trochu s některými diskutujícími na abíčku. Půjčil jsem si jeden starý nick, který používala Justýna a trochu podiskutoval v ženském provedení. Šla mi ona diskuse náramně. Sice jsem se jednou skoro prokecl, ale zmátl jsem všechny, takže oni „diskutující” ty uvozovky nejsou náhodou, byli totálně zmateni a nadávali Ritě, že za mě píše pod cizím nickem. Bavili jsme se s Ritou oba. Zcela jsem je pacifikoval. Pak když jsem udělal chybu a odpověděl jako Yenefer pod svým přihlášením, se všichni pokoušeli tvrdit, že to věděli. Jenže stačí jen ukázat jejich reakce v komentářích a bylo jasno. Co je psáno, to je dáno.

    Zuřili. Udělal jsem z nich voly.Bavil jsem se s nimi jako „distingovaná dáma” a oni reagovali velmi popudlivě. Což mě bavilo. Umím těch poloh víc a jestli jsem je něčím nadzvedával, tak jasnými fakty popisující jejich chování. Po mém prozrazení mi jeden z nich začal vysvětlovat, že je to tedy fifty fifty, protože on naletěl, ale jsem mu kdysi na chatu naletěl jako ženský i já. Vyzval jsem ho aby předložil důkaz. Samozřejmě nepředložil nic. Jen vyhrožoval, jak se davy tím důkazem pobaví. Okopíroval a parafrázoval Belešovo prohlášení, „nemám s vámi smlouvu, že se budu chovat jak vy očekáváte.” Na: „Vím, že nemám s tebou smlouvu, že budeš bavit davy, ale davy budeš bavit." Prý má screen jen pro vyvolené. Tak jsem zvědavý.Konečně když se budou bavit davy, co bych se nepobavil i já.
    " autor : jilek,j., ukazka z blogu na jeho www

    pikantní na tom je krome jeho originalni interpretace deni na abc ze pan jilek pod prezdivkou yenefer sam sebe podporil i v nektere diskusi a CT a je vic nez pravdepodobne ze si tam pochvalne psal i pod jinymi zenskymi jmeny
    15.11.2010 20:57 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    nebud do mě tak zamilovanej a věnuj se ženským, třeba jim přideš na chut, když tak si najdi někoho mladšího než sem já. Je vidět, že ti Yenefer leží v žaludku. :-) Naběh sis co?
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    15.11.2010 21:41 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    jestli si vzpominate ja vasi yenefer neveril ani nos mezi ocima muzete si to dohledat pokud uz jsem byl whistleblower

    jen si pamatuji ze yenefer psala neco o tom jak kravy dojili vasim nenapodobitelnym rukopisem jakym pisou vsechny vase damy a taky jste si nepamatoval jakeho je pohlavi
    15.11.2010 22:13 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    jen si pamatuji ze yenefer psala neco o tom jak kravy dojili vasim nenapodobitelnym rukopisem

    no já pamatuji a stačí dohledat, jak si zdrhnul s diskuse, prostě si naletěl, a hraješ si na chytrýho. Měl jsem z tebe srandu, velikou. :-) A tvoje kopírování a rádoby chytrá manipulace je mi k smíchu. Nebud do mě zas až tak udělanej.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    15.11.2010 20:58 rita-gabriela | blog: reklamace
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    tedy, co na to říct, takového zájmu, to už Jana stopujete hodně dlouho, že? Tak si říkám, co vás tak popohání?

    pan jilek pod prezdivkou yenefer sam sebe podporil i v nektere diskusi a CT a je vic nez pravdepodobne ze si tam pochvalne psal i pod jinymi zenskymi jmeny
    A důkaz máte kde?
    Jsem tu vlastně omylem, ale jsem tu ráda.
    15.11.2010 21:18 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Zlato, láska ke mě ho pohání, dbá abych nedošel újmy, tak mě pořád hlídá. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    15.11.2010 21:22 mich | skóre: 16
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    To je tak krásné, jak si spolu notujete. Jednoho to chytí za srdce.
    je to teď v módě, na žive o tom furt píšou
    15.11.2010 21:25 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    To je tak krásné, jak si spolu notujete. Jednoho to chytí za srdce.

    proto jsme spolu :-), že si hezky notujeme, vy si s nikým nenotujete?
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    15.11.2010 21:45 mich | skóre: 16
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání

    Díky odkazu z této diskuse dnes celý večer poslouchám staré hity od Boney M. Z textu jednoho z nich : "She is crazy for her daddy. Oh, she believes in him. She loves her daddy.". Ve většině diskusí to vypadá, že city mezi vámi a vašimi ženami jsou ještě mnohem pevnější, minimálně by se mělo přidat: "She fights for her daddy.". Není to už trochu přehnané?

    ...vy si s nikým nenotujete?
    Vzhledem k těm všem osobním útokům, které dlouhodobě předvádíte se nemohu nezeptat. Když jste to psal, psal jste to s úmyslem dovést diskusi do stavu, ve kterém my napíšete že jsem další chudák co vám to závidí nebo to bylo jen tak mimochodem?

    je to teď v módě, na žive o tom furt píšou
    15.11.2010 22:15 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Já jsem se jen zeptal, nic víc, co je na tom zlého. tak máte s kým notovat? Nebo ne? :-) Že si děláte takové starosti. Boney M, mě braly před třiceti lety, ale nijak zvlášť. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    15.11.2010 23:14 mich | skóre: 16
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání

    Pokud se bavíme o metaforickém významu, tak ano, mám. Pokud o doslovném, tak výjmečně - v mém okolí se většinou má oblíbená hudba nelíbí.

    Popravdě starosti o vaše notování jsem si nedělal, ale mám takovou podivnou vlastnost - často, když chci někomu sdělit svůj názor začnu jen neurčitě naznačovat a čekám, jestli to adresátovi dojde. Nemá cenu plýtvat vašim časem (respektive plýtvat jim ještě více), půjdu rovnou k věci.

    Vaše potřeba kopírovat na ábíčko straré OT blogové zápisky se tu už řešila. Mě osobně je úplně jedno, co si tu kdo píše, nehodlám brečet, že se mi něčí zápisky nelíbí. Na druhou stranu web není místem, kde by se dalo nalézt plno zajímavých a odborných informací, web je plný sraček, které člověk musí prolézt, aby se něco dozvěděl. Na české poměry je na ábíčku často diskuse na dobré úrovni a člověk se něco přiučí. Přesáhl jste rámec svého blogu a místní návštevníci vás mají, lidově řečeno, už plnou prdel - to pro vás určitě není nic nového, vy se tím evidentně bavíte. Tím ničíte něco, co tady místní redakce poměrně dlouho budovala.

    Chtěl bych vás proto poprosit, jestli byste se nemohl vrátit k vašim zápiskům o FreeBSD a OpenSolarisu - už jste zkoušel OpenIndianu? To byly zápisky, které jsem si rád přečetl. Chápu, že se bavíte tím jak na vás místní reagují, ale přirovnal bych vás k někomu, kdo přijde do muzea, vymočí se doprostřed síně a pak se začne smát, že ho strašně baví jak se na něj ti lidi kolem blbě dívají. Bavit vás to může, nicméně je to kapánek dementní chování.

    Přečtěte si prosím ještě jednou tuhle "diskusi". Hádat se o tom kdo čerpá z wiki a kdo koho napálil? Vždyť 80% příspěvků je o vás (a hele, další :-) ). Pokud byste se dával jen vaše nové zápisky a mixoval to s blogy k tématu, věřím, že by se to změnilo.

    je to teď v módě, na žive o tom furt píšou
    15.11.2010 23:25 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    mixoval to s blogy k tématu, věřím, že by se to změnilo.

    OpenIndianu jsem zkoušel a mám ji ve VMware, docela to ujde. Co se týče diskuse, začala hezky. " ty čuráku..." :-) Dávám sem nové i staré příspěvky, reakce je stejná.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    16.11.2010 00:13 pc2005 | skóre: 38 | blog: GardenOfEdenConfiguration | liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Schválně sem zkus dát něco co si vyslouží ikonku tučnáka.
    16.11.2010 10:07 krotitel populismu
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Ve 23.00 jsi dědku slíbil, že zalezeš do své zrzané rybiny a nevydrželo ti to ani půl hodiny. Fakt seš vadnej.
    16.11.2010 18:42 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    celý večer poslouchám staré hity od Boney M.

    proboha vzdyt neco tak prisernyho se ani poslouchat neda

    Dalibor Smolík avatar 16.11.2010 18:47 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Nojo .. kdysi to byly docela dobré diskotékové skladby. Ale to jsem tenkrát měl víc vlasů a míň křečových žil :-D
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    Darth Phantom avatar 16.11.2010 19:15 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Ale to jsem tenkrát měl víc vlasů a míň křečových žil
    To nevadí, pane Štrúdlíku, tančit lze i s přehazovačkou, akorát je velké riziko, že se přehazovačka rozhodí. Já jí budu mít za pár let taky :-D :-D :-D )))
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    Marcela* avatar 16.11.2010 19:32 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Už se vám dělá kolečko, fantomasi? :-). To víte, kdo s čím kým zachází, tím taky schází. Jste měl tuhle poznámky na něčí háro :-)...

    A koneckonců, správný fantomas má mít hlavu jako rybí koleno :-D
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    Darth Phantom avatar 16.11.2010 20:01 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Už se vám dělá kolečko, fantomasi?
    Kolečko ne, soudružko, ale koutky. Na přehazovačku to ale ještě zdaleka není. Nepřeceňujte tolik toho Fantomase. Fantomas je proti mě slabý odvar a karikatura zloducha a bídáka :-D ))).
    jako rybí koleno
    Copak, dělala jste dnes k večeři rybí stehna? :-)))
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    Darth Phantom avatar 16.11.2010 20:41 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Nekupujte rybí kolena a prsty od kapitána Igla, ten by měl být už dávno na seznamu eunuchů a kastrátů.
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    Marcela* avatar 16.11.2010 21:02 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Ježišmarja to je úchylný! :-)
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    Marcela* avatar 16.11.2010 21:07 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    dělala jste dnes k večeři rybí stehna?
    Ne, chlebík ze šunčičkou. A upekla bábovku. Jistě si dokážete představit, jak voní :-D.

    Tady malá hudební vložka pro Vaši odrůdu plemene:Mackie Messer
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    Darth Phantom avatar 17.11.2010 00:21 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    A upekla bábovku. Jistě si dokážete představit, jak voní

    Bezva, soudružko, ale máte masku 3 a na skladě jsou jenom dvojky, soudružko! :-D. Ten Pán prstenů vás trochu zmanipuloval s tím avatarem :). Povedla sem vám bábovka dobře vyklopit?

    Ten klip je bezva, já poslouchám úplně všechno, co zrovna hrajou v rádiu. Mám rád i mocné písně jako je tato, či burlaky na Volze :-)).

    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    Dalibor Smolík avatar 16.11.2010 21:54 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Jojo. Čeká nás to všechny. ..Jen ty Boney M dnes neposlouchám, mám raději jiné kapely :-)
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    Marcela* avatar 16.11.2010 19:30 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Boney M jsou super! Jako holka jsem je přehrávala tisíckrát pořád dokola, až ta páska byla celá omletá. A taky ABBU. Obě uskupení mají dobrou energii :-).
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    16.11.2010 19:36 Matyz
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Zpěvák Boney M je vynikající. Ale pohybově - někde psali, že vůbec nezpíval, že to byl vždycky plejbeg.
    Marcela* avatar 16.11.2010 19:41 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    To jsem nevěděla. Ono není divu, kdo by to udýchal, leda mít ještě jedny plíce v batohu.
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    16.11.2010 20:04 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    vite ze jsem vas odhadoval na boney m a abbu? priserna druha polovina 70 let a jeste horsi ta 80a

    to byl tenkrat upadek vkusu

    na zapade i na vychode stejnej
    16.11.2010 20:32 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    15.11.2010 21:55 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    a nespivate oba falesne ze vam to tak spolu ladi

    /nemohu za to ale kdyz vy mate tak neodolatelne hlody/
    15.11.2010 21:45 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    uz byla uzavrena nejaka nepsana dohoda ze vynechate poznamky smerujici ke mne a ja vynecham svuj nazor na vasi krasu a inteligenci

    15.11.2010 22:00 rita-gabriela | blog: reklamace
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    ale no tak, vy můžete mít názor na cokoliv, to je čistě vaše soukromá věc. Otázka je, kdo je na vaše názory zvědavý. A že se nepochlubíte, jak byla příroda štědrá k vám? Mám na mysli vzhled, o tom zbytku je škoda hovořit.
    Jsem tu vlastně omylem, ale jsem tu ráda.
    15.11.2010 22:19 Modeno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Mám na mysli vzhled

    A bavíme se o lidském rodě, nebo o voteklinách s vypulenejma rybíma vočima? Ty žádný názory nemáš, jenom kopíruješ MUDr. Vševěda, a pro tebe bohužel se Vševěd tebou už ve fotoalbu pochlubil - myslím, že psal o mladé, krásné. Asi byl zrovna sjetej :-)
    15.11.2010 22:22 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    chtěl bych vidět tebe a tu tvoji kotrmelínu, to musí být pár, každej od vás chce párek mladejch, jen neví jestli na chov nebo na zabití, ale to by moh rozhodnout amigo, to je chovatel. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    =^..^= AmigaPower® avatar 16.11.2010 21:42 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    To je složitá věc, třeba u jatečních zvířat určitě záleží jakej chovnej pár vyberete, buď svalovce na produkci masa, nebo hubenýho vytrvalce na další chov :-D
    16.11.2010 21:43 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Proto taky spolehám na tebe, seš znalec, i když ne dobytka, ale to se v jejich případě ztratí. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    15.11.2010 22:24 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Jo v kterým fotoalbu?
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    =^..^= AmigaPower® avatar 16.11.2010 21:43 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    a je jich veřejně dostupnejch málo? :-D
    15.11.2010 22:17 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    uz byla uzavrena nejaka nepsana dohoda ze vynechate poznamky smerujici ke mne a ja vynecham svuj nazor na vasi krasu a inteligenci

    Copak ti vadí, že k tobě má někdo poznámky, snad by ses nebál ženský, já vím jsi na chlapce, ale neboj ženský nekoušou, tedy jen někdy, ale z lásky. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    15.11.2010 22:23 Modeno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Né každej je silně věřící na pedofilii a že existuje ten boží strejda.
    15.11.2010 22:25 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Né každej je silně věřící na pedofilii a že existuje ten boží strejda.

    mi furt necpi, že si pedofil, já tě z toho tahat nebudu, zkus to u Brichcína :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    15.11.2010 22:49 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    no jak mi tak vnucujete tu neestetickou myslenku ze jsem do vas zamilovanej taky mam dojem ze jste na kluky
    15.11.2010 23:03 Modeno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Podle toho, co píše o svým dosavadním způsobu života, tak si myslím, že Hnílek bere všechno, co se dá ukecat na chatu.
    15.11.2010 22:56 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    pane jilku prosim vas vynechte to haraseni ja vim ze me balite ale ja k vam na strudl nepudu a rohlikem me taky neopijete

    15.11.2010 23:00 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    pane jilku prosim vas vynechte to haraseni ja vim ze me balite ale ja k vam na strudl nepudu a rohlikem me taky neopijete

    no jo, už ti nic jiného nezbylo, tak tě nechám v klidu, :-) jdu se věnovat sve krásné, mladé milé. Chápu, že ty žádnou nemáš, tak chceš aspoň upoutat mou pozornost. Zítrsa budu mít třeba čas a budu s evěnovat dalším potřebným, co nemají jiný styk, než masturbaci u porna na internetu a silné řeči. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    15.11.2010 23:06 Modeno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Největší lež dneška - Hnílek si dá pauzu od chatu :-). Proč by byl jinak v blázinci, na co ho tam asi léčej - kdyby měl bejt půl dne bez komentování všeho světa, tak definitivně shnije. Holt aktivní dědula, takhle se činorodě užívá důchodového věku.
    15.11.2010 23:57 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    co myslite pod tim venovanim se pane jilku ze vy ste se prihlasil zase na chat a lovite do zasoby
    16.11.2010 07:26 Plzen - Doubravka
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    tedy, co na to říct, takového zájmu

    Hyena čeká na kořist a požírá i zdechliny. Jak se má Markéta? Nebojte, i vy si najdete možná ještě mladšího.
    17.11.2010 16:58 Karel
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    A důkaz máte kde?

    uz vam to nekdo napsal - cim min se vyjadrujete, tim min blbe vypadate.

    Bud od deduly sama vite, ze to dela, a mozna mu s tim i pomahate (to by zaslepenosti mlade blondynky do krasneho urostleho mladika odpovidalo). Nebo to nevite a ani vas to nenapadlo - pak jste s prominutim trosilinku hloupoucka husicka.
    15.11.2010 00:43 Ondrej 'SanTiago' Zajicek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Však víme jak to bylo během války v Jugoslávii, dříve lidé spolu chodili na pivo a pak po sobě stříleli jen proto, že jeden byl křesťan a druhý muslim.
    To je tak trochu selektivni videni problematiky. Tam po sobe strileli i Srbove s Chorvaty, na obou stranach krestane.
    15.11.2010 00:52 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    pravoslavni a katolici:-)

    pamatnici by mohli vypravet i z dejin ceskoslovenska jak si projevovali lasku a snasenlivost
    15.11.2010 00:09 Kvakor
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Ono to bude složitější. Existence víry má určitě nějakou evoluční výhodu, nejen z čistě sobecko-memetického hlediska (tedy pokud bereme náboženství jako sobecký mem), ale i pro lidstvo jako biologický druh. Jen málokdo se dokáže podívat tváří t tvář nekonečnosti a bezvěkosti vesmíru v kontrastu s nepatrností a časovou oemezeností sebe sama a nezešílet z toho.

    Proto si musíme vytvořit vlastní verzi vesmíru uvnitř své hlavy a v tom je víra opravdu dobrá, protože dokáže zastavi nekonečný řetězec otázek "Proč?", i když jen odpovědí na úrovni klasického "Protože bagr!". A to, že se lidé přestanou ptát proč, má rozsáhlé celospolečenské následky, obecně stabilizují společenský status quo za cenu potlačení pokroku.

    Právě to, že se antičtí filosofové začaly ptát proč a nespokojily se s jednoduchými odpovědmi, je důvodem existence naší moderní civilkizace. Pro příklad jak vypadala (relativně) vyspělá civilizace se zmrazeným pokrokem se stačí podívat do starověké Číny, kde objevy typu kompas, střelný prach, papír, knihtisk a pod. vyvolaly pouze "mírný pokrok v mezích zákona", zatímco stejné či obdobné objevy nastartovaly v porenezanční Evropě průmyslovou reevoluci.

    Jenže lidský mozek během pár set let nepředěláme, takže stejně si musíme do mozku tak jako tak nacpat nějakou tu dávku rozličného mytologickoidního balastu (jen si vzpomeňte na rozličné cáklé fanoušky sci-fi a fantasy). Důležité je, že mu ale nemusíme věřit.

    Nebo to alespoň nemusí být náboženství v pravém slova smyslu, například si stačí vzpomenut, že v ČR, jedné s nejvíce ateistických zemí, stejně většina lidí věří v nějakou vyšší sílu, nebo alepoň v horoskopy nebo vykládání karet (což je, ve srovnání např. s vírou v politický systém pořad relativně pragmatické), a to i přesto, že papež shledává nedostatek naší víry znepokojující :-) . Navíc, kolik zemí na světě má vlastní ufounskou sektu?

    15.11.2010 00:23 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    cisty rozum omezuje take
    16.11.2010 00:06 pc2005 | skóre: 38 | blog: GardenOfEdenConfiguration | liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    tvář nekonečnosti a bezvěkosti vesmíru
    To bych si nebyl tak jistý. Zatím to pořád vypadá na pravidlo: Nelze zvrátit směr entropie :-(.
    =^..^= AmigaPower® avatar 14.11.2010 23:29 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Neposkvrněné početí Marie
    My, biologie znalí, víme jak to bylo... :-D
    14.11.2010 23:41 nezaujatý pozorovatel
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    a to má bejt jako vtipny jo? Ty radsi jdi uz vystrizlivet, aby jsi si mohl dat dostavenicko v hospode se svym hnijicim vzorem.
    =^..^= AmigaPower® avatar 14.11.2010 23:44 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Ty si ale idiot katolickej, viď?! :-D
    14.11.2010 23:46 zaujaty pozorovatel
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    jilek je znam svym blahodarnym terapeutickym ucinkem
    14.11.2010 23:47 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    jilek je znam svym blahodarnym terapeutickym ucinkem

    tak o tomhle se nedá ani pochybovat, to se dá rovnou vzít na vědomí. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    15.11.2010 00:00 zaujaty pozorovatel
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    na amigovi je to jiz videt
    =^..^= AmigaPower® avatar 15.11.2010 06:40 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Tak to je dobře, ne? :-D
    15.11.2010 17:49 zaujaty pozorovatel
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    na to by si mel kazdy svepravny jedinec odpovedet sam
    kotyz avatar 15.11.2010 12:07 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Plzeň
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    svata Dala nevedela komu :-D
    Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
    AsciiWolf avatar 15.11.2010 16:20 AsciiWolf | skóre: 40 | blog: Blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    omg :-D
    Marcela* avatar 14.11.2010 23:39 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Jinak ti kněží, co x let zneužívali děti, by zasloužili vykastrovat, a jejich nadřízení, co je ta léta kryli, jakbysmet.
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    14.11.2010 23:55 hnilek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    No jejich nadřízenej je ten pánbůch, ne? Ale toho jsem nikdy neviděl, jenom toho jeho Germána ve Vatikánu
    15.11.2010 00:03 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    toho jeho Germána ve Vatikánu

    pár Germánu jsem potkal i na Václaváku, ale ty se tam s tím hnijícím mozkem nepropracuješ. Máš správný nick a projevuješ jeho platnost. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    Marcela* avatar 15.11.2010 10:12 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    No jejich nadřízenej je ten pánbůch, ne?
    Myslím ty nadřízený z masa a kostí. Neznám přesně církevní hierarchii. Asi biskupové. Mimochodem prý i samotný bratr nynějšího papeže v tom krytí pedofilních knězů byl namočený. Zkrátka /zdaleka/ ne vše církevní pochází od Boha...
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    15.11.2010 00:09 zaujaty pozorovatel
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    15.11.2010 00:18 nezaujatý pozorovatel
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně
    Hovnivál Hnílek hnije dál a dál. Debilita tohoto geronta je opravdu pozoruhodná
    15.11.2010 00:26 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně
    Hovnivál Hnílek hnije dál a dál. Debilita tohoto geronta je opravdu pozoruhodná

    nebud na toho pána co se podepisuje "hnílek" tak tvrdej, on má už takhle starostí víc než dost. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    15.11.2010 06:52 rohlik
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Skoro každý si prošel tímto stádiem diskuzí na internetu. Bohužel tento geront tím prochází tady a teď. JXD tím prošel před pár lety. Plus tady neustále popisuje jak je na mladé a krásné slečny, ale bohužel to co jsem viděl se nedá nazvat ani mladá ani krásná.
    =^..^= AmigaPower® avatar 15.11.2010 06:59 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Z toho si nic nedělej, oční vady jsou už dneska docela dobře léčitelný, nebo operovatelný... ;-)
    15.11.2010 07:04 dan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    A tohle nechapu - proc clovek jako amiga se zastava... Tim u mne a nejen u mne klesas amigo...
    kotyz avatar 15.11.2010 12:08 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Plzeň
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    holt nektery veci nebudes moct nikdy pochopit. prejdi to ...
    Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
    =^..^= AmigaPower® avatar 15.11.2010 18:13 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    To je jednoduchý, náhodou jsem měl příležitost, podívat se i na jiný ženský pana Jílka a líbily se mi zatim všechny. :-D

    No a toho chlapa mam rád, protože je to děsně pozitivní člověk, což ale bez mučení přiznávám, z diskuzí prostě nevykoukáte, já ho měl taky za "šáhlího", dokud jsme se nesetkaly. :-D
    15.11.2010 20:38 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    jak myslis ale mylis se
    =^..^= AmigaPower® avatar 15.11.2010 23:35 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání

    ...čili pravda je jenom ta jeda a to ta tvoje? :-D

    Znáš ho líp než třeba KOtyz, nebo já? (velký O jako "Otylej")

    Já ho znám minimálně, a o tomhle člověku jsem přesvědčenej vim, že mně v životě "nepodělá", což je asi v dnešní době jedna z nejdůležitějších věcí v budování základů jakýhokoliv dobrýho přátelství...

    ...dál to rozvádět nebudu, protože ty chytrý vědi vo čem mluvim a ty blbce to stejně nezajímá...

    16.11.2010 00:07 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    timto si rek ze moudri maji totozny nazor jako ty nebo kotyz a ti co sem nelezou pro vyhranenej nazor na majitele teto zumpicky nebo sem lezou ale s opacnym nazorem nez je tvuj jsou blbouni

    mel bys pripustit alespon to ze tvuj nazor je taky jenom subjektivni a zalozeny na jednostrannych zkusenostech a informacich to zesnekoho parkrat videl a osobne s nim mluvil nic neznamena

    tve reakce nejsou nestranne bohuzel
    =^..^= AmigaPower® avatar 16.11.2010 00:18 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    timto si rek ze moudri maji totozny nazor jako ty nebo kotyz
    Ne, tímto jsem řekl, že ani o tobě nemůžu říct že jsi kokot, protože tě osobně neznám a v reálnym životě budeš "kapánek jinak".

    add "můj názor": já ti ho nenutim
    16.11.2010 00:43 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    třeba KOtyz, nebo já? (velký O jako "Otylej")
    :-D
    16.11.2010 18:52 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    vidis kotyz...

    i kdyz podobne jako ty uz nejakou dobu evidentne taky slepe straní zdejsi junte ma vyhradne pOzitivni vyzarovani

    15.11.2010 22:22 Linuxák se vzděláním
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    To je príma Amígo, že jste se s Hnílkem setkaly, to hodně vysvětluje o tom pozadí :-).

    A taky je príma, že se ti všechny ženský Hnílka líbily - je vidět, že máš stejnej vkus.
    =^..^= AmigaPower® avatar 15.11.2010 23:37 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Ty, podle tvýho dementního, dětinskýho projevu, asi kámo nebudeš "Linuxák se vzděláním" :-(
    Dalibor Smolík avatar 15.11.2010 23:17 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Je nejen pozitivní, ale má i v sobě hodně energie, přímo na rozdávání. To se popřít nedá.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    =^..^= AmigaPower® avatar 15.11.2010 23:58 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    No.... Energie to má asi dost :-D Nepřál bych si (po tom co sem viděl) od Jílka dostat kopačku do hlavy :-D
    16.11.2010 00:14 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    uz predstava kopacky do hlavy pusobi hooooooodne negativne
    =^..^= AmigaPower® avatar 16.11.2010 00:23 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Tywoe, normálně sem snat vodevřel hubu... :-D

    add "negativita": a jde kopanec do palice cítit i jinak než negativně? Nebo: Řek sem snad že někoho kopal do hlavy?
    16.11.2010 08:35 aaa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    No to je pozitivni energie jako krava - kopacka do hlavy... Kazdej ma predtavu o pozitivnich vecech jinou.
    kotyz avatar 16.11.2010 11:24 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Plzeň
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    "roundhouse kick" jako od Chucka Norrise :-D
    Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
    16.11.2010 10:30 ?
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    No tlačítko enter mačká jak vo život.

    Abys dostal od něj kopačkou do hlavy, kleknul sis nebo lehnul? Při jeho odhadované výšce 1,60 by musel mít thajskou pružnost a 55 let míň, aby ta tvoje replika měla reálný podklad. Vypadá to, že se navzájem potřebujete :-)
    16.11.2010 00:13 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    ja z neho tu energii citim ale negativni
    16.11.2010 02:13 rita-gabriela | blog: reklamace
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    ja z neho tu energii citim ale negativni
    Zrcadlo? Aneb vidíte jedině to, co sám znáte? Nedá se nevšimnout, neodolám okomentovat.
    Jsem tu vlastně omylem, ale jsem tu ráda.
    16.11.2010 06:54 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    to jqa kvuli vam moh klidne v noci spat

    i z vas primo cisi ten pach
    16.11.2010 07:36 rita-gabriela | blog: reklamace
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    no tomu se říká sebestřednost, to vám asi maminka vyprávěla, že slunce každý den vychází jen kvůli vám, a když jste se zlobil, tak bylo zamračeno? A ne-lixák umí i přes počítač čichat, to bude asi nějaký fakt dobrý operační systém, že by od winsows VISTA?
    Jsem tu vlastně omylem, ale jsem tu ráda.
    16.11.2010 10:10 krotitel populismu
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Řiťko, radši mlč a jdi počítat peníze do banky. Teď bude muset tvůj Jeníček sedět celej den na stromě a odpovídat i za tebe, když tě v bance nepustí ani k počítači :-)
    16.11.2010 16:03 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Řiťko, radši mlč

    toho pana jilka jak onehdy psal potulni coklove a stekny poslouchaj na slovo

    15.11.2010 09:13 skywaker
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    pekna polemika... +1 aj ked to je na linuxovom portale ale vonkoncom to nie je len obrna viery ale aj veci na spravne miesto..
    15.11.2010 09:27 MVR
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Prostě pokud se ti lidé provinili, musí se kát, pokud to jde, své provinění napravit

    Napravit...Jak? Modlit se za odpusteni? To tem zneuzitym detem asi moc nepomuze, ani tem umucenym k smrti za ucelem obohaceni se o jejich statky (inkvizice), ani tem ozebracenym cirkvi do podledniho sousta(desatky). Atheistou jsem se nestala ze dne za den. Byla jsem vychovana katolickymi rodici, vedli me k vire v Boha. S prvnim nasilim jsem se setkala s predstaviteli prave teto instituce(pribehy citovane v blogu), vymahajici si po staleti neomezenou poslusnost, pokoru-zastrasovanim, nasilim- kterou sama nezna, nikdy neprokazala jinak nez vzdavajic hold modlitbou k Neviditelnemu. Odsoudila jsem ji za jeji lzi, pretvarku, chamtivost, ziskuchtivost, zastrasovani, zpachanemu nasili, zameru vladnout neochvejne celemu svetu. PRIZNALA JSEM UCTU TEM KTERI TETO INSTITUCI POSLUHOVALI, napravovali jeji bezpravne skutky dle jejich moznosti. Nejaky system porobeni 'krveziznivych mas lidu' nastavenim pravidel moralky bylo zrejme zapotrebi :-) Ani se nepozastavuji nad tim ze vyznamnymi predstaviteli cirkve jsou vyhradne muzi, zenam toto 'privilegium' z nepochopitelneho duvodu bylo odepreno. Jednoduse je mi tato instituce jako takova zcela lhostejna. V co verim nebo neverim je muj osobni prerogativ.
    Marcela* avatar 15.11.2010 10:13 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Prostě pokud se ti lidé provinili, musí se kát, pokud to jde, své provinění napravit
    Já bych nápravu opravdu viděla v první řadě v kastraci těch úchyláků. A potom odškodnit aspoň finančně oběti. Kát se můžou během celého nápravného procesu. I když takoví lidé si myslím, především litují sami sebe, že byli odhaleni.
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    Marcela* avatar 15.11.2010 10:17 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Resp. dát na vybranou kastrovat / anebo izolovat.
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    15.11.2010 10:31 Modeno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    To jsem zvedavej, co si terapeut demokraticky vybere - treba oboji :-).

    Mozna se poradi s tim nejvyssim, pravdepodobne na chatu, tam je furt.
    15.11.2010 11:33 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Modeno, já nemám žádnou povinnost si cokoliv vybírat, pokud jsi ty na děti a przníš je, pak bych navrhoval aby tě vykastrovali. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    15.11.2010 11:53 Modeno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Možnost Jeníku, možnost máš, stejně tobě podobný pánbíčkáři, co kážou bludy o nějakým strejdovi na obláčku, kterýmu musíme všechno věřit.
    15.11.2010 12:14 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Možnost si vybrat ano, nikoliv hlupáku povinnost, což je zase něco co ti nedošlo a ty tu meleš z chlastu a hladu bludy. :-) Nevím kde si slyšel kázat o něčem na obláčku, opět mluvíš o něčem, o čem nemáš ani páru a jen cituješ bolševický plátky, který bedlivě a pilně pročítáš.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    15.11.2010 11:51 xkesh | skóre: 46 | blog: eXtempore
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Já bych nápravu opravdu viděla v první řadě v kastraci těch úchyláků.
    Daleko nejvíc sexuálního zneužívání dětí se odehrává v nejbližší nebo vzdálenější rodině (viz policejní statistiky). Máte v rodině dítě? Vykastrovat veškeré příbuzenstvo hned po jeho narození (ale pozor, není omezeno pouze na muže) by byla ta nejúčinnější prevence naprosté většiny případů sexuálního zneužívání. Tohle jaksi všichni ti honci čarodějnic raději vytěsňují, protože to bourá jejich obrázek světa svaté ochraňující rodiny a zlých pedofilů tam venku (nehledě na to, že opět daleko nejvíc sexuálního zneužívání dětí zvláště toho spojeného s násilím nepadá na osoby pedofilní sexuální orientace, ale na "nás úplně normální tatínky, dědečky a strýčky" - opět policejní statistiky). Jo, madam, svět není tak jednoduchej, jak byste ho chtěla vidět.
    Marcela* avatar 15.11.2010 12:35 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Daleko nejvíc sexuálního zneužívání dětí se odehrává v nejbližší nebo vzdálenější rodině
    To na věci nic nemění. Pokud se prokáže zneužití dítěte, měl by následovat přiměřený trest. Ať je to kněz, taťka, či cizí strejda. Za přiměřený trest + zamezení dalších deviantních skutků považuji kastraci/izolaci.

    Máte lepší návrh?

    PS: Co máte pořád s těma čarodějnicema? Si to srovnání nezaslouží! :-)
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    15.11.2010 12:54 xkesh | skóre: 46 | blog: eXtempore
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Daleko nejvíc sexuálního zneužívání dětí se odehrává v nejbližší nebo vzdálenější rodině
    To na věci nic nemění.
    Na způsobu medializace problému (a volání po preventivních opatřeních neboli honu na čarodějnice) to mění velice mnoho.
    Máte lepší návrh?
    Přestat honit virtuální pedofily a věnovat energii a prostředky honbě těch skutečných násilníků. Těch je ale daleko víc, a protože to nejsou uslintaní kněží zpoza rohu, ale většinou žijí v našich rodinách, tak to není atraktivní, to se neujme. Kdepak střílet do vlastních řad... Tak aspoň se aspoň věnovat něčemu užitečnějšímu... ale pozor, téma pedofilie je velice mediálně-konzumentsky atraktivní, takže to se neujme taky. Návštěvnost/sledovanost/čtenost je je taky důležitá. Takže blbečcci se zapojí tak jako tak a pro ten zbytek mám lepší návrh, zachovat si chladný rozum.
    PS: Co máte pořád s těma čarodějnicema? Si to srovnání nezaslouží! :-)
    S čarodějděnicema vůbec nic. Já píšu jen o těch, kteří mají chuť je honit, a tak si mermomocí nějaké hledají.
    Marcela* avatar 15.11.2010 13:02 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    sorry, ale to jsou takové obecné řeči a nic konkrétního.
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    15.11.2010 13:15 xkesh | skóre: 46 | blog: eXtempore
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    sorry, ale to jsou takové obecné řeči a nic konkrétního.
    Tak konkrétněji: Strčte si vaše kastrování do prdele.
    Marcela* avatar 15.11.2010 13:36 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Ano, tušila jsem, že Vaše argumentační vybavenost končí někde v tomto bodě :-)
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    15.11.2010 13:59 xkesh | skóre: 46 | blog: eXtempore
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Ano, tušila jsem, že Vaše argumentační vybavenost končí někde v tomto bodě :-)
    Nikoliv, tam končí argumentace vaše s vaší utopickou vizí masových preventivních kastrací nejbližších příbuzných. To jediné by byla vámi navrhovaná účinná prevence.

    Další váš problém v tématu je, že si představujete, že násilí na dětech se dopouštějí jacísi "zvrhlíci" a odmítáte si připustit, že to jsou úplně normální lidé stejně jako vy. Stejně jako bolševici řešili problémy kapitalismu naháněním a věšením kapitalistů nebo nacisti likvidací Židů, vy byste řešila problém lidského sexuálního násilí (které se projevuje zejména na bezbranných dětech, naháněním a věšením "pedofilů" (ať už si pod tím představujete cokoliv).

    Tak s tímto vás posílám do míst, kam slunce nesvítí, a je to zcela konkrétní návrh, který znamená, abyste si našla jinou morbidní zábavu, a to na základě konkrétních argumentů, na které vy neráčíte reagovat.
    Marcela* avatar 15.11.2010 16:32 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Koukám, že asi po mně moc nečtete, anebo snad máte ve zvyku si vymýšlet co by, kdo by, kdyby :-). Vezmu to popořádku.:

    1/
    Nikoliv, tam končí argumentace vaše s vaší utopickou vizí masových preventivních kastrací nejbližších příbuzných
    Kde jsem toto navrhovala, člověče?!?

    2/
    To jediné by byla vámi navrhovaná účinná prevence.
    Houbelec prevence, já navrhovala jedině potrestání usvědčených pachatelů sexuálního zneužití dítěte/dětí. "Nepatrný" ;-) rozdíl.

    3/
    Další váš problém v tématu je, že si představujete, že násilí na dětech se dopouštějí jacísi "zvrhlíci"
    No tak to každopádně. Slovo zvrhlík je úplně přiměřený výraz. Možná pro takové osoby přímo vymyšlený. Za normální je rozhodně nepovažuji, vy možná ano...

    4/
    Stejně jako bolševici řešili problémy kapitalismu naháněním a věšením kapitalistů nebo nacisti likvidací Židů
    Tak tenhle úlet, co mi podsouváte, si snad ani nezaslouží komentovat. Srovnáváte devianty s kapitalisty a židy... No tě pic. Kromě toho, o žádném věšení nebyla řeč, to opět Vaše zvláštní dedukce či fantazie.

    Takže pokud toto jsou Vaše konkrétní argumenty, je to poněkud no, jemně řečeno, slabé ;-)
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    16.11.2010 08:21 xkesh | skóre: 46 | blog: eXtempore
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Koukám, že asi po mně moc nečtete, anebo snad máte ve zvyku si vymýšlet co by, kdo by, kdyby :-).
    Anebo čtu po vás pečlivěji, než vy píšete:
    1/
    Nikoliv, tam končí argumentace vaše s vaší utopickou vizí masových preventivních kastrací nejbližších příbuzných
    Kde jsem toto navrhovala, člověče?!?
    Tady:
    Já bych nápravu opravdu viděla v první řadě v kastraci těch úchyláků.
    1) Kastrací úchyláků nenapravíte nic, co už se stalo. To si předpokládám nemyslíte.

    2) Naprostá většina těch vašich "úchyláků" jsou lidi, jimž diagnóza úchylák (ani pedofil) nepřísluší; jsou to úplně "normální lidí", kteří projevili pro naši společnost patologické chování. Co víc, v naprosté většině patří do nejbližší či vzdálenější rodiny oběti, což dělá systémově neučinným ten až hysterický dozor nad setkáním dětí s cizími lidmi. Jejich kastrace je tak v podstatě totéž jako sekání rukou za krádež. Ale pokud budete chtít vaší metodou něco "napravovat", např. zajistit, aby se sexuální násilí na dětech omezilo (anebo co vlastně chcete napravovat?), tak se masové kastraci všech těchto potenciálních zločinců nevyhnete. Stejně jako byste se nevyhnula masovému sekání rukou za krádež všem zlodějům. Tam to v důsledku přesně skončí (a obviňováním rodičů dítěte za vlastnictví dětské pornografie, když si vyfotí nahé dítě ve vaně, to začíná).
    Houbelec prevence, já navrhovala jedině potrestání usvědčených pachatelů sexuálního zneužití dítěte/dětí. "Nepatrný" ;-) rozdíl.
    Navrhovala jste kastraci úchyláků jako nápravu sexuálního zneužívání dětí.
    Slovo zvrhlík je úplně přiměřený výraz. Možná pro takové osoby přímo vymyšlený. Za normální je rozhodně nepovažuji, vy možná ano...
    To jistě. Obecně jistě můžete za zvrhlíka označit někoho, kdo se chová "zvrhle" neboli jinak, než se okolní společnost považuje za přijatelné. Takže jinak: rozdíl mezi vámi, která se považujete za normální a "zvrhlíkem" je (možná) zpravidla pouze v tom, co jste kdo udělali anebo neudělali. Stejně jako naprostá většina zlodějů nejsou kleptomani ale lidi jako vy, tak naprostá většina pachatelů sexuálního zneužívání dětí nejsou ani pedofilové ani nijak jinak diagnostikovatelní "úchyláci" neboli zvrhlíci svou přirozeností.
    Tak tenhle úlet, co mi podsouváte, si snad ani nezaslouží komentovat. Srovnáváte devianty s kapitalisty a židy... No tě pic.
    Jak kapitalisti, tak Židi byli devianty (odchylky od normálu) své doby, jejichž likvidací chtěl kdosi zajistit "nápravu".
    Kromě toho, o žádném věšení nebyla řeč, to opět Vaše zvláštní dedukce či fantazie.
    To přiznávám, řeč byla jen o kastraci. Pro příště pro vás tedy omezím metaforické prostředky a napíšu to takto:

    Stejně jako bolševici řešili problémy kapitalismu naháněním a věšením kapitalistů nebo nacisti likvidací Židů, vy byste řešila problém lidského sexuálního násilí (které se projevuje zejména na bezbranných dětech, naháněním a kastrací "pedofilů" (ať už si pod tím představujete cokoliv).
    Takže pokud toto jsou Vaše konkrétní argumenty, je to poněkud no, jemně řečeno, slabé ;-)
    Můj hlavní a jediný argument, že kastrací úchyláků nenapravíte vůbec nic, protože naprostá většina pachatelů těchto činů nejsou lidé s diagnostikovatelnou sexuální úchylkou, jste přešla bez povšimnutí. Zkuste to tedy napsat ještě jednou, to s tou nápravou, a zřetelněji.
    Marcela* avatar 16.11.2010 08:59 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Pane, podle vaší teorie bychom klidně mohli prohlásit, že masový vrah je docela normální člověk. Třeba má i rodinu, děti, žije spořádaný život... Však on pouze "projevil pro naši společnost patologické chování".

    Jinak, jste schopný všechno překroutit, dodat tomu kudrlinky a o své překroucenině napsat celé litánie.

    Diskuse začala tím, že jsem reagovala na konkrétní kauzu prokázaného mnohaletého sexuálního zneužívání, kterého se dopouštěli kněží na svých svěřencích. Navrhla jsem jejich kastraci či izolaci. Nejen jako trest, ale také jako ochrana společnosti před dalším pácháním těchto odporných činů.

    A co na to vy? Došel jste až ke, zde tolik módnímu, přirovnání k honu na čarodějnice, genocidě židů a věšení kapitalistů , či fotografování rodinných snímků nahatých dětí. Když jsem se ohradila, "elegantně" jste mě poslal do p*****.

    :-) Užijte si to.
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    Marcela* avatar 16.11.2010 11:26 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    PS: Koneckonců, mluvíte ve stejném duchu jako Papežův kazatel Otec Raniero Cantalamessa z belisarivsového odkazu...
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    belisarivs avatar 16.11.2010 13:10 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    belisarivsového
    Jsem sadista, vim jak potrapit cestinare a nestydim se za to. :-D
    IRC is just multiplayer notepad.
    belisarivs avatar 16.11.2010 13:12 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Nasel jsem totok. ;-)
    IRC is just multiplayer notepad.
    Marcela* avatar 16.11.2010 19:34 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    hm, tam mi to docela sluší :-)
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    belisarivs avatar 15.11.2010 13:59 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Strčte si vaše kastrování do prdele.
    Zabavna predstava. :-D
    IRC is just multiplayer notepad.
    15.11.2010 17:57 zaujaty pozorovatel
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Zabavna predstava.

    asi jako paruka ze zivych vlasu
    15.11.2010 17:55 zaujaty pozorovatel
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Krome toho ta pani asi nevi ze to vubec nepomuze. S pedofilii to bude jako s drogama - cim vic se to rozmazava a nafukuje, tim to bude lakavejsi.Prizivujou se na tom ruzni rozumbradove a radi laikum na internetu jak si s tim poradit.
    bambas avatar 16.11.2010 09:20 bambas | skóre: 20 | blog: bambasovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Celou cirkev, tu zasranou bandu hnidopichu bych zrusil a udelal z ni nezakonny spolek. Nevic nevim, proc bych je mel platit ze svych dani, kdyz maj penize jako slupek. Za dalsi krestanstvi snad ani neni nabozenstvi, ale zhovadila ideologie, maj po cigaretach na svedomi nejvice mrtvych lidi. Novy zakon je snuzka lzi, polopravd a tendencnich informaci, upravenych tak, jak se to cirkvi hodi, aby nepsily o sve stadecko. Na hranici s nima!
    Dalibor Smolík avatar 16.11.2010 10:34 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Já bych ty všechny internety zakázala. :-)
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    16.11.2010 16:09 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Já bych ty všechny internety zakázala

    a proc pane dalibore

    snad nezpusobujou zmeny pohlavi jak ta voda do ktery vymesuji damy hormony z antikoncepce

    Dalibor Smolík avatar 16.11.2010 16:12 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Doufám, že jste pochopil vtip, paní Pohlovou znáte :-) .. Jak někdo horuje moc pro zákazy toho či onoho, vždycky je z takových snad paskvil :-D
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    Dalibor Smolík avatar 16.11.2010 16:13 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    % s /snad/snah/g
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    16.11.2010 19:10 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    % s /snad/snah/g

    všim jsem si ze je tu jista obliba hlasek z ruznych trhaku z filmu kultovnich knizek nebo vyroku bavicu umyslnych i neumyslnych vsichni dokola opakuji ty samy vyroky az se mi ty frazy a klise zdaji unavne

    ale internety by se zakazat mohly cert nam je byl dluzen sme se mohli hadat doma

    16.11.2010 20:25 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    všim jsem si ze je tu jista obliba hlasek z ruznych trhaku z filmu kultovnich knizek nebo vyroku bavicu umyslnych i neumyslnych vsichni dokola opakuji ty samy vyroky az se mi ty frazy a klise zdaji unavne

    zatím si nic zábavnýho nepředved. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    16.11.2010 21:05 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    jak to vzdyt jste psal ze se dobre bavite

    chtel jsem vam na oplatku uz davno podekovat ze ja taky

    krotitele nemaj chybu
    16.11.2010 21:08 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    jasně bavím se tvojí demencí a tím jak se stylizuješ :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    Dalibor Smolík avatar 16.11.2010 21:41 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    vsichni dokola opakuji ty samy vyroky az se mi ty frazy a klise zdaji unavne
    Já s tím souhlasím, ale v tomhle případě si myslím, že to sedlo. V Čechách je celkem zvykem dost brutálně útočit na všechno, co zavání duchovnem nebo náboženstvím a to především ze strany mladších technokratů, ale Česko není pupek světa. Včera jsem byl v Bavorsku, je to pár kilometrů za Prahou, ale tam je situace úplně jiná. A nejen tam. Takže nikomu neupírám právo na svůj názor, ale vulgární výpady na místě určitě nejsou, aspoň ne v civilizované společnosti. Spíš je dobrý dialog a věcná diskuze.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    16.11.2010 21:45 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Spíš je dobrý dialog a věcná diskuze.

    No jeden hezčí jak druhej, ten dialog. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    16.11.2010 23:15 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    V Čechách je celkem zvykem dost brutálně útočit na všechno, co zavání duchovnem nebo náboženstvím a to především ze strany mladších technokratů, ale Česko není pupek světa.

    kazdy vidi ze ceska spolecnost je mimoradne sekularizovana a ze v ni prevazuji technokrate a utilitaristi autor to vedel taky v tskover spolecenske atmosfere obecna cirkev a nabozenska kampan zakonite vzbudili negativni ohlasy

    autor prave proto ten clanek zde uverejnil -okopiroval ze sveho blogu na sve www, kde ho dohromady nikdo necte je to zpusob jak na sebe nedat zapomenout byt v statistikach nejkomentovanejsich blogu na prvnich mistech aby si jej vsimli dalsi klikali na nej ze zvedavosti a pak po opakovanem kliknuti si pomalu zacli zvykat

    panu jilkovi nejde o zadny dialog a slusnou diskusi on ji neni schopen

    taky si myslim ze vetsina odmitavych reakcich smeruje ne ani tak proti nabozenstvi jako proti autorovi
    16.11.2010 23:19 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    taky si myslim ze vetsina odmitavych reakcich smeruje ne ani tak proti nabozenstvi jako proti autorovi

    To dokazuješ každým slovem, že ti nejde o obsah blogu, ale o mě. Já s tím počítám a nijak se tím netrápím. Tolik práce na něco, co se dá zlehka ignorovat. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    17.11.2010 09:21 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Tolik práce na něco, co se dá zlehka ignorovat. :-)

    neignoruju jevy kterych jste nositelem i kdyz jste sam jenom postavicka ktera mi muze byt egal vzacne se ve vas spojilo nekolik typickych znaku reprezentantu soucasne doby ktere mi jedno nejsou

    a ruzne reakce na to co reprezentujete jsou taky typicke

    je mi jasne ze diskuze s vama jsou hazenim hrachu na zed a lide zustavaji stejne slepi jako tomu bylo vzdycky /kdyz uz mame ten 17.listopad /
    17.11.2010 09:33 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    neignoruju jevy kterych jste nositelem i kdyz jste sam jenom postavicka

    Tak pokud je neignoruješ, pak se chováš jako jako já, jako člověk, který je prospěšný druhým lidem. Skutky, nikoliv kecy na abíčku. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    17.11.2010 09:44 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    maly dodatek k obsahu blogu

    ja jako neverici rad diskutuji s vericimi o Bohu a o jejich videni sveta odmitam slusne jenom diskuze s jehovisty / ale s adventisty, baptisty a prislusniky jinych reformovanych cirkvi je to zajimave /

    co se tyce pedofilni afery v katolicke cirkvi myslim si o tom ze je to z velke casti hon na carodejnice ale taky si myslim ze jeji povesti neprospelo krome vycinani inkvizice i to jak se jeji tehdejsi predstavitele zachovali za valky a myslim si ze by ji prospela sebekriticky a kajicnejsi postojk vlastni minulosti

    vime kam to vede kdyz lide nejsou schopni podivat se skutecnosti do tvare
    17.11.2010 09:51 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    opr.: ze by ji prospela sebekriticka analyza vlastni minulosti
    17.11.2010 09:58 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    opr.: ze by ji prospela sebekriticka analyza vlastni minulosti

    to je věc Církve, nikoliv tvůj.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    17.11.2010 11:58 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    to je věc Církve, nikoliv tvůj.

    sebekritika je vzdy veci toho kdo ji ma ve svem vlastnim zajmu udelat

    jestli to dokaze je take jeho veci nikdo zvenci to za nej neudela

    to ale neznamena ze by mel byt zaslepeny nebo zamlcet co vidi jako ten kdo neni schopen uznat si vlastni chyby a zmenit sve chovani
    17.11.2010 13:43 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    sebekritika je vzdy veci toho kdo ji ma ve svem vlastnim zajmu udelat

    Nic ti nebrání v sebekritice, máš toho na svědomí víc než dost. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    17.11.2010 14:17 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání

     

    nahled so duse pana jilka

    Dalibor Smolík avatar 17.11.2010 13:31 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Jednou u mně zazvonili dva lidé, že jsou Svědci Jehovovi. A prý by si chtěli popovídat. Tak jsem jim slušně řekl, že beze všeho. Mohou si popovídat. Jelikož jsou dva, tak si mohou povídat mezi sebou jak je libo. A slušně jsem jim zavřel dveře před nosem :-)
    S ostatními si popovídám rád.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    Darth Phantom avatar 17.11.2010 16:15 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Jojo, je to opravdu až k nevíře, jak někdo může být takhle zblbnutý kvůli nějaké víře. Když vidím ty pošuky postávající se Strážnou věží na ulicích, v metru a jinde, tak mi jich je až někdy líto. Ale kdyby někdo přišel se Strážnou věží až do domu, tak bych udělal to samé.
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    17.11.2010 21:25 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    jsou vzdy pekne obleceni a maji skvely vycik ve spolecenskem chovani to se uz dneska hned tak nevidi

    maji dokonale vymyty mozek a to me nekdy primeje k tomu ze s nima par slov prohodim abych zjistil jestli jim v nem jeste zbyla nejaka jejich puvodni myslenka jenom malinko pochybnosti o pravdivosti jejich presvedceni

    prepadaji me na jedne prestupni stanici furt ti stejni protoze si nepamatuji ze me uz agitovali a pokazde je to stejny ale pak uz mi to zase jede
    17.11.2010 22:11 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    maji dokonale vymyty mozek a to me nekdy primeje k tomu ze s nima par slov prohodim

    to jste tedy dobrá parta, vymytý mozky a jeden, to jako ty, zcela bez mozku, místo mozku máš komunistický manifest. :-) tak si v něm hezky listuj.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    17.11.2010 23:26 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    vy jste ho jiste cet na tom VUMLu ktery ted zapirate jak Jidas Krista

    pekny novy nick ste si zaregistroval vystiznej vulgarni nick minule jste poznamenal ze nicky si nikdo nevybere nahodou

    ja kdyz ctu vase nabozenske zamysleni mam dojem ze mluvim s tema jehovisty taky to nema zadny smysl
    19.11.2010 15:19 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    ja kdyz ctu vase nabozenske zamysleni mam dojem ze mluvim s tema jehovisty taky to nema zadny smysl

    já se ti divím čubko. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    16.11.2010 23:28 krotitel populismu
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    panu jilkovi nejde o zadny dialog a slusnou diskusi on ji neni schopen

    + 1
    Dalibor Smolík avatar 16.11.2010 23:37 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    kazdy vidi ze ceska spolecnost je mimoradne sekularizovana
    Určitě, chtěl jsem svým příspěvkem právě na tento fakt poukázat, nikoliv obhajovat/kritizovat problém náboženství. Jen si uvědomit, že jsme jen malou kapkou v moři (pardon, malou tečkou na mapě) a arogance v těchto otázkách není proto na místě. Nemáme rozhodně patent na chytrost.
    taky si myslim ze vetsina odmitavych reakcich smeruje ne ani tak proti nabozenstvi jako proti autorovi
    Ano, na odmítavé reakce má každý nárok, jen je třeba říci, proti komu (čemu) člověk vlastně protestuje :-)
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    16.11.2010 23:43 krotitel populismu
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    proti komu (čemu) člověk vlastně protestuje

    Na slušný dotaz slušnou odpověď. Vadí mi tapetování blogové stránky nějakými starými příběhy + neschopnost autora diskutovat jinak, než urážlivým způsobem (napřed odpoví - 'zřejmě neznáš', a pak už jenom uráží).

    Myslím, že případné komplexy nebo vybití nějaké nashromážděné energie by měl ventilovat na nějakém chatovém fóru (ale jak tady někdo psal, tam už ho vyhodili právě kvůli vulgaritě).

    Tak asi takhle Dalibore.
    Darth Phantom avatar 17.11.2010 00:28 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Kdo z přítomných si blogu něco odnesl a uložil změny?
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    Dalibor Smolík avatar 19.11.2010 14:57 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    No, ono na otázku, zda existuje Bůh, je docela logická pádná odpověď, tu lze nalézt tady.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    Marcela* avatar 19.11.2010 15:31 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    :-)
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    =^..^= AmigaPower® avatar 19.11.2010 19:28 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Darth Phantom avatar 19.11.2010 22:10 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Aleluja. Pamatuješ na Kladivo?. Starej dobrej blekoš. Ale Bohúš z Kurvahošigutntag je taky dobrej :-))))
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    =^..^= AmigaPower® avatar 20.11.2010 01:00 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Vomrdáme kněe a zapálíme kříž,

    pak do hajzlu ho spláchnem, ať je k peklu blíž.... :-D
    Dalibor Smolík avatar 20.11.2010 02:02 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Amígo, přiznej, kolik jsi toho vypil? :-) .. Ale verše dobrý ..
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    =^..^= AmigaPower® avatar 20.11.2010 11:29 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Asi 8, pak sem přešel na tonic. Ten text, to jsou Tōrr - válka s nebem ;-)
    Darth Phantom avatar 20.11.2010 13:19 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Ten text, to jsou Tōrr - válka s nebem

    No a ten zpěvák Hereš pak přešel k jiné skupině, takže je teď znát, kdo je tvůj Pán :-D :-D :-D )))).

    Ale jinak se mi fakt líbí jedna písnička od Arakainu.

    Jesus business má je víra
    Ďábel v dlaních kříže svírá
    Chrámem zazní halejuja
    Stádo prostých zázrak vzývá

    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    Darth Phantom avatar 20.11.2010 13:38 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Ale Inkvizitor, který zvedá svůj kříž a je horší než mor, je prostě nedostižný a vynikající :-)))))
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    20.11.2010 14:24 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    prostě nedostižný a vynikající

    to jo, na rozdíl od tebe asi nekrade cizí nápady a nevydává je za svoje. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    Darth Phantom avatar 20.11.2010 15:34 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání

    Ty uslintaný čuráčku, už neumíš nic jiného, než cyntat o vykrádání nápadů. Inkvizitor vykonával cizí nápady, a to nápady svatých neomylných otců.

    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    20.11.2010 15:51 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    prostě nedostižný a vynikající

    neztrácej nervy pinčlíku a uč se aby z tebe něco bylo, si pořád jen kretén, co mu musejí říct co má dělat. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    Darth Phantom avatar 20.11.2010 16:12 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Čoveče, nejsi ty nějaký automat na pinčlíky a kretény? Jestli si vylez z tohotoautomatu, no tak to potěš koště, haleluja. Ještě jsem zapomněl k těm inkvizitorům, ti samozřejmě nevykonávali jenom nápady senilů s berlí, ale i celé, neomylné a svaté církve.
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    20.11.2010 17:08 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Já vím, že už ti orangutáne hrabe, máš strašně malou slovní zásobu, tak si pomáháš odkazy, jinak víš zcela hovno. Kdo ví jestli umíš počítat? :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    20.11.2010 17:22 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Jinak cukrouši, že ty si gerontofil a jedeš po mě? :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    Dalibor Smolík avatar 20.11.2010 14:27 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Inkvizitor. To jo .. Jednoho takového jsem znal. Byl předsedou prověrkové komise. Poslal otce mého kamaráda po roce 1968 z diplomatických služeb do kotelny. Navždycky.. Umřel tam.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    Darth Phantom avatar 20.11.2010 15:35 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    To nebyl inkvizitor, ale komunista, pane Štrúdlíku.
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    Dalibor Smolík avatar 20.11.2010 16:03 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Jé pardon, to byl jen překlep :-)
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    Darth Phantom avatar 20.11.2010 16:59 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání

    To je v pořádku, když tedy máte tu zkušenosti s přecedy prověrkových komisí. Lidé ale měli zkušenosti po šest století s inkvizitory. Zeměkoule se nikdy netočila, pane Galileo Galilei, šup s tebou na hranici. Země je středem vesmíru, Giordano Bruno, ty plácáš bludy, šup s tebou bez opalovacího krému na hranici taky. No i ty Jendo Huse, si sice křesťan jako my, ale plácáš něco o kalichu a tak šup na opalování s krémem s ochranným faktorem 0.

    Přeceda prověrkové komise byl pěkný hajzl, ale tihle "věrní služebníci boží" byli hajzlové po mnohem delší období.
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    Dalibor Smolík avatar 20.11.2010 17:10 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Já vím, chtěl jsem tím jen naznačit, že všechno je v lidech. A ještě něco - nesmíme nazírat na historii dnešníma očima (samozřejmě to platí i historii nedávné, to je mi jasné). Jestli se dříve upalovalo, později vyhazovalo z práce .. prostředí se mění, někdy je mírnější, jindy ne - ale principy zůstávají. Každá myšlenka, všechno se dá zneužít. A tak byly i procesy s čarodejnicemi ve Velkých Losinách zmanipulované, šlo o majetky těch odsouzených .. prostě to tak bylo. Abychom mohli být objektivní, je třeba srovnávat stejné období. V době inkvizice to bylo stejné v celé Evropě. Takové bylo totiž poznání lidstva. V době komunismu byl svět rozdělený, někde se popravovalo za věci, co jinde o 200 km více na jihozápad bylo beztrestné. Jo, tak to prostě chodí.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    Darth Phantom avatar 20.11.2010 17:21 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Já vím, chtěl jsem tím jen naznačit, že všechno je v lidech
    No určitě, všechno je v lidech. Všichni jsou omylní a proto nechápu, jak se ještě dnes může vyskoutnout někdo, kdo tvrdí, že je nějaký páprda (či páprdové)neomylný jenom proto, že je v nějaké církvi.
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    Dalibor Smolík avatar 20.11.2010 17:36 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    S tím souhlasím. Svět je ale postaven na určitých principech. Na vojně je velitel pán, generál vládne všem vojákům, v církvi zase papež zástupcem Boha na zemi. Pokud to funguje, ok. Pokud ne, je třeba přijmout odpovídající opatření. Padni komu padni. Tak by to mělo být.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    Darth Phantom avatar 20.11.2010 18:01 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    generál vládne všem vojákům, v církvi zase papež zástupcem Boha na zemi.
    No v podstatě souhlasím, ale o těch zástupcích boha na zemi mám velké pochybnosti. Jestliže je tenhle zástupce boha na zemi z Hitlerjugend papá Benedikt XVI. namočen v těch pedofilních skandálech (jako že asi je), pak to není zástupce boha na zemi, ale pěknej hajzl.
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    20.11.2010 18:41 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    ale o těch zástupcích boha na zemi mám velké pochybnosti.

    ale cukrouši, papeže nesbalíš, to je slušný člověk, a dodržuje celibát. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    20.11.2010 22:38 Modeno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Sám papež minulý rok vyvolal doslova mezinárodní pobouření, když při cestě do Afriky prohlásil, že kondomy by neměly být používány, neboť mohou dokonce zhoršit šíření AIDS.

    Fakt dobrej magor, jako by ti z nosu vypad.
    Dalibor Smolík avatar 20.11.2010 18:50 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Buďme objektivní. V době, kdy budoucí papež Bendedikt vyrůstal, byl v Německu nacistický režim. A každý mladý člověk (kolem 14 let věku) byl v Hitlerjugend. Tedy pokud nebyl židovského původu. Účast byla povinná. U nás za komunistů občas někdo ve svazu mládeže nebyl, ale tam nebyly výjimky. Takže to skutečně nelze brát jako povahový rys do kádrového posudku. Leda, že by se něčím odlišoval. Případně byl mimořádně aktivní, atd .. To už je pak něco jiného.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    Dalibor Smolík avatar 20.11.2010 18:56 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Jo, pardon - k těm pedofilním skandálům. Jedna věc je odhalování dlouhodobého problému a postupná náprava a druhá věc je být v něčem namočen konkrétně. V prvním případě jde o tzv. zodpovědnost vedoucího za své podřízené (u záležitostí mimo dobu působení ve funkci je to velmi diskutabilní), ve druhém případě je to zodpovědnost osobní. A to je nutné rozlišovat. Také je dobré přihlédnout k tomu, zda vedoucí problém, který se objevil v dřívější době, se snaží aktivně řešit.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    Darth Phantom avatar 20.11.2010 19:45 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Také je dobré přihlédnout k tomu, zda vedoucí problém, který se objevil v dřívější době, se snaží aktivně řešit.

    Ano, přesně tak. Tady jde o krytí pedofilních dobytků. Takže ten problém neřešil, ale snažil se ho ututlat a stal se spoluviníkem.

    Takto se svatý muž nechová. Vatikán samozřejmě dělal jako že nic, oni tam jsou všichni jenom muzikanti. Těm nejde věřit ani ten krucifix, se kterým se ohánějí.

    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    Marcela* avatar 21.11.2010 13:43 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    V tomhle s vámi fantome musím souhlasit. Já nejen že nevěřím takovýmto pokrytcům ani nos mezi očima a myslím, že pokud se komukoliv prokáže zločin či jeho krytí, měl by být souzen a příp. jít do kriminálu. Nehledě na zneužití moci a /negativní/ ovlivnění miliónů věřících svým špatným příkladem řešení problémů. To už je ale spíš lidská stránka věci...
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    Darth Phantom avatar 21.11.2010 14:25 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    že pokud se komukoliv prokáže zločin či jeho krytí, měl by být souzen a příp. jít do kriminálu.
    Asi tak, Marcelo. Já se tedy moc nevyznám v těch právnických záležitostech, ale je to podle mě krytí pachatele a spoluvina (protože ten kněz díky "svatému otci" mohl pokračovat dál ve své trestné činnosti). Ten člověk měl dávno jezdit vězeňskou eskortou, a ne v papamobilu.
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    20.11.2010 19:49 Modeno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    to pochopitelně nebrání Jílkovi ta svinstva obhajovat - dodržuje celibát. Jistě! Občas, když se mu hodí. A jakým způsobem vlastně dostává pokyny zeshora - emailem, telefonicky, nebo lítá na porady?
    20.11.2010 23:40 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    neprožívej zas tolik moji náboženskou víru. Až tě Bůh bude chtít oslovit, udělá to abys tomu porozuměl i ty se svým mozkovým deficitem. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    Darth Phantom avatar 20.11.2010 19:51 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    A každý mladý člověk (kolem 14 let věku) byl v Hitlerjugend.
    No já bych to trošku poopravil, členství bylo tzv. "dobrovolně povinné". Úplně všichni tam být nemuseli, tedy pokud nechtěli mít nějaké problémy. Každopádně kariéru "svatého muže" bych představoval jinak. Čepička a kraťásky Hitlerjugend mi nepřijdou jako úplně ideální.
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    20.11.2010 19:59 Modeno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Úplně všichni tam být nemuseli

    Totéž i se SSM, tady trošku p.Smolík maluje jednobarevně. Pochopitelně, pro kariéru velmi vhodné, ale znám lidi, který šli na vejšku a v SSM nebyli.

    Neříkám, co je a není správné, ani nemůžu posoudit tlaky na každého jedince, ale už se tady psalo o tom, že je nějak moc těch porevolučních hrdinů, stačí číst o statečném partyzánském odboji Jílka :-). Ale jak říkal jeho kámo Gébls, mockrát opakovaná lež bude pravdou - to nám tady to pako servíruje durchunddurch.

    Dalibor Smolík avatar 20.11.2010 19:59 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Čepička a kraťásky Hitlerjugend mi nepřijdou jako úplně ideální.
    Mně taky ne. Otázkou je, zda byla v době volby papeže alternativa, zda bylo z čeho vybírat (skutečně zodpovědně), zda se připravovaly a připravují nějaké změny (které v té době nebyly hotové), do toho nevidíme a lidé, kteří jej zvolili museli reakce na jeho minulost očekávat.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    Darth Phantom avatar 20.11.2010 20:14 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    zda bylo z čeho vybírat (skutečně zodpovědně), zda se připravovaly a připravují nějaké změny
    No já nevím, pane Smolíku, ale těch kardinálů Richelieú je opravdu dost. Těch kardinálů, kteří začinali svou kariéru v Hitlerjugend, asi moc nebude. Ale těch, co se podíleli na zneužívání dětí a kryli své svaté pedofilní kámoše, těch bude asi dost. Stávající papež je toho živoucím důkazem.
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    Dalibor Smolík avatar 20.11.2010 21:48 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Asi jo .. Naštěstí to moje ani vaše odpovědnost není, tak proč si s tím lámat hlavu. Za to je placen někdo jiný. :-)
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    Darth Phantom avatar 21.11.2010 00:23 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Nojono. Pokoj lidem dobré vůle. Hlavně ať se nedostanou děti těch lidí do spárů pedofilních kámošů "svatého otce" Benedikta. Svatého muže, který vyměnil hnědou košilku a čepičku Hitlerejugend za papežskou čepici, a panzerfaust za papežskou berlu.
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    21.11.2010 01:34 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    To už si říkal pinčlíku, umíš i jinou větu, nebo se zase pracně budeš učit jinou a pak ji sem napíšeš? :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    Darth Phantom avatar 21.11.2010 13:15 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Ty jsi nejen přiblblý, ale i nechutný. Jestli ti přijde zneužívání dětí vtipné, že to musíš doplňovat těmito poznámkami, tak to už ti ani pánbůh nepomůže.
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    Dalibor Smolík avatar 21.11.2010 16:34 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Zneužívání dětí je nesmírně hrůzná a odporná věc. Na tom nic vtipného není. Jiný problém je, že se takové věci děly všude, kde se pracovalo s mládeží. A to i na internátech (včetně anglických, irských). U církve je to prostě víc vidět, protože je to v rozporu s tím, co hlásá. Princip je však tentýž. Dlouhá léta se nad tímto problémem obecně zavíraly oči, až teprve poslední dvě desetiletí se to objevuje jako celospolečenská záležitost (všude v západní civilizaci). No a tím se otevřela pandořina skříňka i v církvi. Je dobře, že se to probírá, je nutné zjednat nápravu do budoucnosti (s minulostí se nic nenadělá - lze však potrestat prokázané viny). Útoky na církev jako takovou z tohoto pohledu není fér, ale to neznamená, že něco má být zatutláno. Nechť se vina prokáže, ale je třeba hledat individuální viníky (ty, co to prováděli a ty, co to kryli). Co se mi však nelíbí, je generalizace. To by se mohl zakázat skaut, zrušit internáty apod. To nemá logiku.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    21.11.2010 17:42 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    U církve je to prostě víc vidět, protože je to v rozporu s tím, co hlásá. Princip je však tentýž.
    Souhlasím, nadruhou stranu těžko se lidem divit, že jsou na církev naštvaní více, než na jiné organizace, právě proto, jak moc to je v rozporu s tím, co celá staletí hlásá. Církev celá staletí lidi omezovala v oblasti sexu, dá se říct. Není tedy divu, že to lidi u církve tak hodně štve.
    Darth Phantom avatar 21.11.2010 18:04 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Co se mi však nelíbí, je generalizace. To by se mohl zakázat skaut, zrušit internáty apod.

    Ale vždyť to nikdo tady negeneralizuje. Zneužívání dětí se určitě vyskytuje v celé společnosti, nejenom v církvi. Je tady ale jeden zásadní rozdíl. Ti pachatelé ze skauta a internátů mohou být celkem reálně odhaleni a potrestáni. Ti pachatelé z řad kněží nikoli. Včera proběhla v médiích nějaká zpráva o tom, že papež vydal nějaký manuál a svaté přikazání, něco ve smyslu "Tytyty nedělejte to, je to hříšné". To bude asi něco podobného jako s tím, že papež připustil používání prezervativů. To si jako ode dneška všichni věřící budou navlíkat šprcku, protože to papež povolil? Myslíte si, že se problém zneužívání dětí vyřeší nějakým papežským přikázáním?

    Kdepak, dokud na tyhle hajzlíky nedosáhne světské právo, a nejenom to jejich právo kanonické, tak se nic nezmění. Akorát si budou dávat většího majzla, aby se to neprovalilo na veřejnost.

    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    21.11.2010 17:30 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Jestli si četl ten blog, tak nemůžeš říct, že to schvaluji, ale že meleš jedno a to samé, bez důkazu, tak si jen hlupák, který používá polopravdy, což znamená že poloviční pravda je jen obyčejná prefabrikovaná lež. Vytvořena tak aby vypadala jako pravda. Utočíš na mě, že něco schvaluji, a vůbec nechápeš význam odstavce, který jsem napsal na konec blogu, jsi zaslepený svou pýchou

    Církevní hodnostáři, nejsou panstvo, ale služebníci, sloužícím svým bližním na cestě k Bohu. Pokud neslouží, budou dříve nebo později odvrhnuti. Setrvávali-li ve hříchu a nekají se, nejsou účastni na spáse a nejsou těmi, kdo reprezentují Církev. Ani nejsou Církví. Církev jsou všichni věřící. Jen ti a nikdo jiný.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    Darth Phantom avatar 21.11.2010 18:10 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Pokud neslouží, budou dříve nebo později odvrhnuti.
    To nestačí, milý dědku. Důležité je, aby byli i potrestáni. Ale to se v tak prohnilé organizaci, jakou je církev, těžko může stát. To je já na bráchu, brácha na mě, neshodíme jeden druhého. Tihleti všichni hajzlíci jsou ta tvoje církev.
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    21.11.2010 18:22 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    pinčlíku, trestají jen ty, co se jim něco dokáže, to jen v tvým milovaným Rusku a jim podobným státům, trestají koho se jim zamane. Ujasni si kde žiješ bolševický hajzlíku. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    Darth Phantom avatar 21.11.2010 18:28 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    pinčlíku, trestají jen ty, co se jim něco dokáže
    Např.? Alespoň jeden příklad.
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    Darth Phantom avatar 21.11.2010 18:33 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    To budeš googlovat až do rána, protože žádný takový příklad není.
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    21.11.2010 18:41 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    já nic hledat nemusím, ty máš s tím problém, že nepotrestali papeže a ty tvrdíš že válčil s panzerfaustem.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    Darth Phantom avatar 21.11.2010 18:46 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    ty máš s tím problém, že nepotrestali papeže a ty tvrdíš že válčil s panzerfaustem.
    Jojo, to bude asi tím :)))). Jestli papá válčil i s panzerfaustem nevím, ale je to možné, když měl i tu helmu wehrmachtu a byl Helmutem.
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    Darth Phantom avatar 21.11.2010 19:04 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    To bylo v době, kdy jeho kolega a předchůdce Pius XII. žehnal zbraním wehrmachtu.
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    21.11.2010 19:09 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    To bylo v době, kdy jeho kolega a předchůdce Pius XII. žehnal zbraním wehrmachtu.

    To si čet někde v bolševický příručce, nebo si to jen myslíš?
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    Darth Phantom avatar 21.11.2010 19:14 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    To jsem četl v Hitlerově papeži a je to historicky doložený fakt. A neotravuj, dívám se na zprávy.
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    21.11.2010 19:21 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    díváš se na bolševický zprávy, to si pouštíš ze záznamu? :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    21.11.2010 19:41 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    a je to historicky doložený fakt
    Ne, že bych ti nevěřil, ale přecijen s povinnosti [citation needed].
    21.11.2010 19:41 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    *z povinnosti tam mělo být
    20.11.2010 18:00 Modeno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Tōrr - válka s nebem

    Myslím, že jsem na koncetě viděl Jílka mezi věrnými v první řadě. Buď von nebo Knížák, jsou si ti kluci tak podobný.
    20.11.2010 18:40 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Ty máš už toxickou psychozu modeno, necpi to do sebe tolik, zůstane ti ta vymaštěnost. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    20.11.2010 19:44 Modeno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    semmyslel, ze patříš mezi ty zarostlý špinavý máničky
    =^..^= AmigaPower® avatar 20.11.2010 22:50 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    zarostlý špinavý máničky
    Máš na mysli někoho konkrétního?

    BTW: Spojitost s Knížákem už ně taky napadla, hlavně v souvislosti se specifickou formou egoizmu ;-)
    21.11.2010 22:20 Modeno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Ano presne tak mi to taky propojilo ;-)
    Darth Phantom avatar 21.11.2010 20:08 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    *z povinnosti tam mělo být

    Existuje autentický filmový dobový materiál, kde je zachycen papež a biskupové, jak provádí toto krásné žehnání. Možná je to někde i na youtube , ale hledat to nebudu a skenovat knížku taky nebudu.

    díváš se na bolševický zprávy,
    Ne, severokorejskou televizi tady nechytáme. Ale že se to vlákno a diskuze nějak prodlužuje do takové dlouhé úzké nudle, že? Tak jsem odpověděl tady. Pozoruješ to taky, dědku?
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    21.11.2010 22:14 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Existuje autentický filmový dobový materiál, kde je zachycen papež a biskupové, jak provádí toto krásné žehnání.
    Hmm. Tak jednak toto je stále jen tvrzení, na youtube mi nic nevylezlo, ale nehledal jsem moc dlouho. Ale ok, beru to a předpokládejme, že se to skutečně stalo.
    Z toho, co čtu na wiki, plyne, že Vatikán za války pomáhal ukrývat židy. Že papežův postoj k Nacistům byl opatrný a shovívavý je (jestli to dobře chápu) pravda, nicméně je potřeba si uvědomit, že byl z jejich strany pod tlakem, existovaly výhružky, ať už vyřčené nebo ne... Takže je klidně možné, že když papeže Nacisti vyzvali, aby jim posvětil zbraně, tak to třeba klidně udělal jen aby měl od nich pokoj a přitom skrytě židům pomáhal.

    Neříkám, že to tak určitě bylo. Já papeže (snad s výjimkou Jana Pavla II.) moc nemusím a s mnohými jejich názory/rozhodnutími nesouhlasím. Nadruhou stranu jsem proti černobílému uvažování a odsouzení někoho na základě informací typů "Jedna paní povídala" bez důkladné znalosti skutečné situace.
    Dalibor Smolík avatar 21.11.2010 22:43 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Na druhou stranu jsem proti černobílému uvažování a odsouzení někoho na základě informací typů "Jedna paní povídala" bez důkladné znalosti skutečné situace.
    Ano, tohle je i můj názor.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    Darth Phantom avatar 21.11.2010 23:41 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    na základě informací typů "Jedna paní povídala" bez důkladné znalosti skutečné situace.

    To nejsou žádné informace typu "jedna paní povídala". Postava Pia XII. je mírně řečeno rozporuplná. Co historik, to odlišný názor. Je třeba fakt, že John Cornwell ve své knize tu záchranu Židů pomíjí. Na druhou stranu zase nikdy Pius XII. nikdy neodsoudil nacistický režim, i když moc dobře věděl o transportech a o tom, co s Židy nacisté provádějí. Pak je tu taky otevřená podpora režimu ve Vichy, frankististického režimu ve Španělsku, Tisa na Slovensku (Tiso byl válečný zločinec) atd. No a těm hlavním přeživším esům Třetí říše, kteří se zabývali konečným řešením a holocaustem, těm zase Vatikán pomohl nezištně na svobodu. Takže všechno má svůj rub a líc.

    Takže já si na nějaké komplexní hodnocení Pia XII. netroufám. Podle mě to byl pěkný srababa. Přesně v duchu dnešních kř. stran typu KDU-ČSL. Ti se spojí v koalici i se Satanem, a budou v každé vládě (tedy pokud se dostanou do Parlamentu). Něco podobného dělal i Pius. Trochu byl zadobře s jedním, trochu s tamtím, a hlavně si u nikoho nic nerozházet.

    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    21.11.2010 23:51 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Ok, s tímhle už se dá celkem i souhlasit a ta zmínka o KDU-ČSL je imho celkem výstižná...
    Dalibor Smolík avatar 22.11.2010 08:37 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Takže já si na nějaké komplexní hodnocení Pia XII. netroufám. Podle mě to byl pěkný srababa.
    Myslím si, že tohle tvrzení není daleko od pravdy. Ona ta válka vůbec byla prubířským kamenem charakterů a není vůbec divu. Jen málokdo byl schopen si zachovat tvář. To byli opravdoví hrdinové.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    Darth Phantom avatar 22.11.2010 18:53 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Jen málokdo byl schopen si zachovat tvář. To byli opravdoví hrdinové.

    To ano, málokdo byl u nás za války jako Balabán, Mašín, št. kapitán Morávek, nebo Gabčík s Kubišem. Válka ničí a křiví charaktery.

    No ale abych se vrátil k tématu. Kupříkladu takto vypadá katolický kněz, který si tvář zachoval a stal se hlavou státu:
    Josef Tiso byl opravdu výkvětem katolického kléru. Tu jeho Hlinkovu gardu bych bez váhání přirovnal k SA nebo SS. Takto vypadá kněz, který se nechal titulovat "Vůdce a pan prezident", podobně jako jeho kolega Adolf Hitler "Vůdce a říšský kancléř". Ono to s tou katolickou církví jako Mesiášem Židů za války nebude zas až tak horké. Tento flanďák nese odpovědnost za deportaci 58.000 Židů, které poslal na jistou smrt. „Treba zabrániť, aby cudzia, menejcenná židovská krv sa vlievala do tela slovenského národa, aby cudzorasoví odporní židáci mohli przniť slovenskú krv a bastardizovať slovenský národ.“ (Josef Tiso, Ľudové noviny, 31.8.1941). Na tomto klerofašounkovi nelze najít snad nic pozitivního. Různí flanďáci to dnes vidí samozřejmě jinak.

    Určitě byli za války i slušní a normální věřící, ale tohodle klerofašouna a všeliké podivné struktury z Vatikánu bych k nim určitě nezařazoval.

    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    Dalibor Smolík avatar 22.11.2010 19:39 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Určitě byli za války i slušní a normální věřící, ale tohodle klerofašouna a všeliké podivné struktury z Vatikánu bych k nim určitě nezařazoval.
    Jo, pod tohle se klidně podepíšu. Tak, jak kolaborovaly loutkové vlády poražených států (Vichistická Francie, Slovensko, Maďarsko), tak byla podobná situace i ve Vatikánu. Fakt je, že Vatikán byl trošku v lepší pozici. Němci jej potřebovali jako spojence proti ateistickému Rusku. Nemohli si jej dovolit srovnat se zemí (stačily by na to tři, čtyři větší bomby).
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    Darth Phantom avatar 22.11.2010 19:56 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    potřebovali jako spojence proti ateistickému Rusku. Nemohli si jej dovolit srovnat se zemí (stačily by na to tři, čtyři větší bomby).

    No Němci to myslím chtěli udělat (obsadit Vatikán), ale nakonec si to netroufli. To by byl asi moc velký skandál i na ně. To by se Duce asi cukal, stejně jako se cukal s přijetím rasových zákonů.

    Co se týče Ruska, tak to bylo v té době ateistické, ale násilně bolševickou silou. Jinak pravoslavná církev má v Rusku velkou tradici a nedávno souhlasil Medveděv s restitucemi, takže se pravoslavná církev stane vlastníkem největšího majetku v Rusku.

    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    Dalibor Smolík avatar 22.11.2010 21:57 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    To by byl asi moc velký skandál i na ně. To by se Duce asi cukal, stejně jako se cukal s přijetím rasových zákonů.
    No jo. Oni se dost cukali kvůli rasovým zákonům i Japonci. Přeci jen nebyli árijci ..
    Rusko bylo tehdy ateistické násilně, to je pravda. A Stalin měl moc plně v rukou. Pravoslavnou církev se mu vymýtit nepodařilo. Říká se legenda, že v době největšího ohrožení Moskvy v říjnu 1941 obletěl Stalin 3x Moskvu se soškou Madony na palubě. A modlil se za záchranu města :-). Nevím, co je na tom pravdy, říkali mi to ruští přátelé.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    Darth Phantom avatar 22.11.2010 22:39 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Oni se dost cukali kvůli rasovým zákonům i Japonci. Přeci jen nebyli árijci ..

    Tojo. Tady je velice zajímavé pozorovat, jak byla ta nacistická ideologie zvrhlá. Himmler vysílal různé výpravy za neprůstřelnými mnichy do Tibetu (Karel Roden ve filmu Neprůstřelný mnich :-)))), kde se snažil najít důkazy o původu a nadřazenosti árijské rasy. Došlo to tak daleko, že chtěli dokonce zahrnout do této rasy i Japonce, protože byli v Ose :-). Jinak Japonci byli snad ještě fanatičtější než Němci, to byli fašouni jak řemen. Nebýt té zázračné zbraně "židovských pavědců", tak tam válčí v džugli snad ještě dneska.

    že v době největšího ohrožení Moskvy v říjnu 1941 obletěl Stalin 3x Moskvu se soškou Madony na palubě.
    No vidíte, to je docela zajímavé a i docela možné, že se dovolával všech svatých, protože mu tenkrát šlo vážně o kejhák. Kněžský seminář se prostě nezapře:-). Jinak Stalin byl také poměrně dobrý fýrer, akorát měl větší knír než ten fýrer německý. Rozhodovalo se ale až později, v souboji dvou Führerů u Stalingradu... :)))
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    Dalibor Smolík avatar 22.11.2010 23:33 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Rozhodovalo se ale až později, v souboji dvou Führerů u Stalingradu...
    Byly v historii krutější a hroznější bitvy. Ale Stalingrad snad bude navždy symbolem absolutního zmaru útočníka...
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    Darth Phantom avatar 22.11.2010 23:59 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Byly v historii krutější a hroznější bitvy.
    A které myslíte? Já bych řekl, že tak strašlivých bitev jako u Stalingradu v historii moc není. Možná u Verdunu, tam se plácali v zákopech taky pěkně dlouho. Ale řekl bych, že by se muselo zašátrat hodně hluboko v historii, aby se nešla krutější a strašlivější bitva než ta u Stalingradu. Je to ale diskutabilní.
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    Dalibor Smolík avatar 23.11.2010 00:21 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Ano, bitvy 1. světové války - bitva na Sommě, u Verdunu. Co do počtu padlých a zajatých to byly i první měsíce útoku na SSSR (např. Kyjev). Ale souhlas, že podmínky byly snad pro vojáky nejhorší u Stalingradu ..
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    435/2001 avatar 23.11.2010 01:00 435/2001 | blog: .
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání

    http://www.sme.sk/c/5012563/slovak-ktory-usiel-z-osviencimu-a-odhalil-jeho-strasne-tajomstvo.html

    - tento príbeh o úteku z Auschwitzu, ako sa svet, pápež aj britská vláda  dozvedeli, čo sa tam deje  iste poznáte

    historik zaoberajúci sa modernými dejinami s objektívnym pohľadom :

    http://www.dejiny.sk/Whois/Liptak/Liptak.htm

    tiež: Dušan Kováč: 20. storočie svetla, storočie temna

    Ivan Kamenec: Slovenský štát v obrazoch

    Ňigda neznaš, kedy ce trafi šľak, ňezostaňe tu po ce aňi ľem mastny fľak.
    Dalibor Smolík avatar 23.11.2010 09:25 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Dík za zajímavý odkaz. Ty popírače holocaustu prostě kopat do ...
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    435/2001 avatar 23.11.2010 11:41 435/2001 | blog: .
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    trado sa stalo, Vrba napísal aj autobiografiu „Utekl jsem z Osvětimi“, okrem toho zaujímavé fakty sú aj v Dýmy nad Birkenau od Severyny Szmaglewskej a v knihe Továreň na smrť... ale odvtedy toho vyšlo ešte veľa
    Ňigda neznaš, kedy ce trafi šľak, ňezostaňe tu po ce aňi ľem mastny fľak.
    Darth Phantom avatar 23.11.2010 14:55 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Ty popírače holocaustu prostě kopat do ...

    Tak to byste musel kopat do prdele i různé kněžoury a i jejich svatého otce Helmuta Benedikta XVI. Krom toho postoj katolického kléru v Polsku za války byl k německému řešení židovské otázky velice vstřícný a kladný.

    Čistě teoreticky, každý si dnes může říkat co chce. Nevím jak je to právně ošetřeno v různých zemích, ale u nás je myslím popírání holokastu trestné. Proč to ti flanďáci dělají? Buď jsou padlí na hlavu (holocaust je prostě jasně zdokumentován) a nebo je v tom nějaký zaměr. Těžko říct.

    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    Dalibor Smolík avatar 23.11.2010 15:57 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Dva tisíce let žili Židé na okraji společnosti v různých podmínkách (na druhou stranu z toho uměli také něco vytěžit) a lze jen těžko očekávat, že se situace normalizuje během pár desítek let. Hodně lidí (a to i těch kteří s holocaustem neměli nic osobně do činění) si prostě nechce přiznat, že něco takového mohlo skutečně existovat ..
    Nacistická zášť vůči Židům nemá žádný historický kontext, jen využívala antisemitismus, který je v lidech v povědomí, vyplývala čistě z osobní nenávisti Hitlera. Kdyby se vůdcovství ujal jiný člověk a také dotáhl svět do války, holocaust by třeba vůbec nebyl ..
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    Darth Phantom avatar 23.11.2010 16:39 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Nacistická zášť vůči Židům nemá žádný historický kontext, jen využívala antisemitismus
    Tak tady bych řekl, že se dost mýlíte. Pogromy na Židy jsou známy již ze středověku a možná byly ještě i dříve. Historické pozadí tady rozhodně je. Je jasné, že tady to řádění vyvolal Hitler. Když si člověk čte Mein Kampf, tak záhy zjistí, že nejfrekventovanější slovo je tam Žid, to asi nebude náhodou. Hitler samozřejnmě zfanatizoval davy (a všichni Němci se zčistajasna najednou nemohli stát antisemité) ale antisemitismus tady byl již dávno předtím.
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    Darth Phantom avatar 23.11.2010 16:46 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    A na tom pronásledování Židů se významnou měrou podíleli právě křesťané.
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    Dalibor Smolík avatar 23.11.2010 16:55 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Pogromy na Židy jsou známy již ze středověku a možná byly ještě i dříve.
    To je jasné. Vše vychází právě z křesťanství (ano, křesťané se na pogromech hodně podíleli). Antisemitismus byl v Německu, stejně jako jinde v Evropě, také zakořeněný. Chtěl jsem jen tím říct, že Hitler postavil svůj systém právě na antisemitismu, což pro svoji světovládu vůbec nepotřeboval. Byl to trochu krok stranou a ten také přispěl k pádu režimu.
    V SSSR byl také velmi silný antisemitismus i z vládních míst, jen nebyl tak programově propracován a "schoval" se za jiné programové cíle. A u nás? Proč 9 z 11 popravených v procesu se Slánským byli židovského původu? Takže to jde všemi režimy. Jen nacistický z toho udělal jeden z hlavních cílů.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    Darth Phantom avatar 23.11.2010 18:09 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání

    Hmm, nojo. Ale odkud se to to všechno vzalo? Je jasné, že ta nenávist je založena i na nesmyslech, jako že Židé provádějí jakési rituální vraždy (jeden příklad je znám i z poměrně moderní historie tzv. hilsneriáda), či že zabili Ježíše.

    Já bych viděl jako prvního antisemitu třeba Piláta pontského. Ten nakonec odsoudil Ježíše, i když za notného přispění farizeů. Pilát jaksi moc neměl pochopení pro židovskou kulturu ani náboženství. Ale to by bylo na dlouhé rozpitvávání. Ale řekl bych, že jde hlavně o spory náboženské (teda ty kořeny antisemitismu).

    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    17.11.2010 10:55 celibat
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    ,,... Ešte jednu vec musím pripomenúť. Opytoval som sa ho ako staršieho, či v štyriciatom roku prichádzajú na človeka neženatého pohlavné pokušenia tak prudko, ako v mladšom veku. Povedal mi, že ešte prudkejšie, a na moju otázku, ako si pomáha, odpovedal, že každý deň ide na dlhú prechádzku, aby sa telo unavilo. Ja som bol vtedy niže tricaťročný a rozmýšľal som: Mám ostať neženatým až do konca života? To sa mi nepozdávalo; vedel som o rade Pavlovej: „Lépe ženiti, nežli páliti se....“

    Read more: http://zlatyfond.sme.sk/dielo/1311/Bodicky_Rozpomienky-a-pamati-I/7#ixzz15X2rZmRG
    20.11.2010 19:54 Modeno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    Spočítal sis grafomane, kolikrát jsi už byl jenom na tomhle chatu. Děláš něco jinýho, než sedíš u počítače? To tě ta pepka klepne ještě dřív, než měl tvůj papež v plánu tě poslat do pekla.

    Když si čtu ty tvoje kecy o tvým životě a tvoje názory na lidi kolem sebe, tebe by ani do kostela pustit neměli. Nebo to je v tvý vaší partě tak, že škodím, kradu, smilním (jak se často chlubíš), a pak jenom poprosím o odpustek, dám si pár zdrávasů 'nazdar bože, dobrý co', a zase ve starejch kolejích.
    20.11.2010 21:37 Plzen - Doubravka
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ..bylo by pro ně lepší, kdyby nebyli poznali svaté přikázání
    V tom posledním blogu píše zase sám sobě. Chyběli mu oponenti tak si tam jednoho dodal sám. Dalo se to čekat. Doufá, že naláká další. Nejvíc mu vadí ignorace. Buď si píše s falešnými nicky pochvaly, anebo se vydává za bezdůvodně napadanou oběť anonymů. To svědčí o věrohodnosti autora. Chtělo by to požádat o odborný posudek. Typické pro něj. Prolhanej intrikář a mizernej komediant.

    /ten kotyz mu možná s tou trapnou hrou pomáhá, vypadá to tak/

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.