abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 12:55 | Nová verze

    Farid Abdelnour se v příspěvku na blogu rozepsal o novinkám v nejnovější verzi 24.05.0 editoru videa Kdenlive (Wikipedie). Ke stažení brzy také na Flathubu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 11:22 | Zajímavý článek

    David Revoy, autor mj. komiksu Pepper&Carrot, se rozepsal o své aktuální grafické pracovní stanici: Debian 12 Bookworm, okenní systém X11, KDE Plasma 5.27, …

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 22:44 | Nová verze

    Wayland (Wikipedie) byl vydán ve verzi 1.23.0. Z novinek lze vypíchnout podporu OpenBSD.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 21:22 | Zajímavý článek

    Craig Loewen na blogu Microsoftu představil novinky ve Windows Subsystému pro Linux (WSL). Vypíchnout lze GUI aplikaci pro nastavování WSL nebo správu WSL z Dev Home.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 12:44 | Pozvánky

    V sobotu 1. června lze navštívit Maker Faire Ostrava, festival plný workshopů, interaktivních činností a především nadšených a zvídavých lidí.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 12:22 | Nová verze

    Webový server Caddy (Wikipedie) s celou řadou zajímavých vlastností byl vydán ve verzi 2.8 (𝕏). Přehled novinek na GitHubu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 11
    29.5. 22:11 | Nová verze

    Byla vydána verze 3.0 (@, 𝕏) svobodného softwaru HAProxy (The Reliable, High Performance TCP/HTTP Load Balancer; Wikipedie) řešícího vysokou dostupnost, vyvažování zátěže a reverzní proxy. Detailní přehled novinek v příspěvku na blogu společnosti HAProxy Technologies.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 7
    29.5. 21:11 | IT novinky

    Společnost Framework Computer představila novou vylepšenou verzi svého modulárního notebooku Framework Laptop 13 s Intel Core Ultra Series 1, displej s lepším rozlišením a novou webovou kameru. Přímo do Česka jej zatím koupit nelze.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    29.5. 15:44 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 2.16 svobodného video editoru Flowblade (GitHub, Wikipedie). Přehled novinek v poznámkách k vydání. Videoukázky funkcí Flowblade na Vimeu. Instalovat lze také z Flathubu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    28.5. 21:22 | Zajímavý software

    TerminalTextEffects (TTE) je engine pro vizuální efekty v terminálu. Zdrojové kódy jsou k dispozici na GitHubu pod licencí MIT.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 48
    Podle hypotézy Mrtvý Internet mj. tvoří většinu online interakcí boti.
     (90%)
     (3%)
     (4%)
     (4%)
    Celkem 1028 hlasů
     Komentářů: 16, poslední 14.5. 11:05
    Rozcestník

    Umění nenadřít se

    6.4.2010 23:52 | Přečteno: 2022× | poslední úprava: 6.4.2010 23:52

    Milada si sice přeje bohatýrské historky, ale já jsem spíš přemýšlel o tom, jak se z bohatého národa pioneeru, kteří osídlili zem a udělali z ní nejmocnější zem světa, stal národ dlužníků, který místo produkce, nakupuje a žije vlastně na dluh s tím, že je natolik bohatý, že si může dovolit dlužit. Může, otázka zní jak dlouho? Pan Pírko v tomto textu popisuje, myslím poměrně přesvědčivě a přesne celou situaci. Stojí za přečtení oba jeho články. Přemýšlím o lidské pýše, kdy se z počestné práce stal vysmívaný fenomén, který je jen dobrý pro negramoty, kteří vykonávají jednoduché práce. Což je zásadní omyl.

    Jestli jsem včera měl z něčeho opravdu radost, tak přesně z toho, že jsem si dokázal rozvést po bytě sít, na kterou pověsím tři počítače, mohu sedět s nimi a pracovat, kdekoliv v bytě a mít vysokorychlostní připojení, které je stabilní, funkční a je na routeru, jež údajně neměl jít díky modemu od UPC nastavit. Nastavil jsem ho. Poptal jsem se co a jak, hledal jsem a našel jsem.

    Už dlouho vyhlašuji, že na jakoukoliv odbornou práci, jež je potřeba v mém bytě udělat, si vždy najmu, tedy si zjednám odborníka, co to za mě oddře i přesto, že to umím. Mám za to, že jsem se v životě nadřel už dost a dost, ale v oblasti IT je tohle výjimkou protože zde se jedná o věc osobní prestiže a cti. V tomhle jsem jako španělský hidalgo. Byly doby, kdy jsem zval Honzu Brejchu aby mě něco naučil, ukázal, popřípadě udělal. Dnes si prostě tyhle věci zařizuji sám.

    Sice pořád hledám na internetu, pořád se prolouskávám různými konferencemi, kde se řeší nejrůznější potíže, bud s Macintoshem, Linuxem či nějakým BSD. Ne vždy ti lidé se vyjadřují srozumitelně, někdy se předvádějí, ale pracují, hledají, namáhají hlavu. Všude kde jsem pracoval, ať už plavby nebo jako klempíř na střeše, případně jako údržbář, se u práce musela používat hlava. Lidé, se kterými jsem pracoval se vyznačovali většinou tím, že opravdu uměli myslet. Byli schopni vidět souvislosti a byli schopni reagovat na změnu. Jejich osobní ctí bylo odvést práci ke které se zavázali. Učili se jeden od druhého. Nebyli to světci a nebyli to lumpové. Byli řemeslníci, kteří ovládali řemeslo. Byli na sebe hrdí.

    Jak jsme vjeli s Markétou do Porta Bohemica a jeli Labským údolím přes Ústí do Děčína, jsem ji například říkal. „Támhle jsme se vždy uvázali, když jsme jeli do Prahy, nebo Neratovic a večer jsme jeli domů do Děčína, kdo byl z Děčína nebo Ústí. Támhleten kostel jsem opravoval ještě předtím, než jsem šel k plavbě, tady je obratiště, ale to musí být kapitán koumák aby se otočil bez kotvy.” Tyhle a jiné podobné historky. A cítil při tom vypravování stejné uspokojení jako včera, když jsem dokončil zasíťování. Uvázat se s člunem na Vilsnici, když se jelo po proudu nebylo žádné štěstí. Jako vorař jsem "miloval," když jel naproti traktor a z traktoru (traktorem je myšlen malý remorkér, který se používal na manipulaci s bezmotorovými plavidly) řvali „Uvážete se na Vilsnici a ráno tu buďte v šest, šoupneme vás do... (Loubí, Rozběles nebo někam jinam podle situace) a budete nakládat.” a posádka to musela umět. Traktor pomáhal, ale i tak to nebyl med, co bych si denně mazal na ranní rohlíky. Ale dodnes cítím pocit hrdosti, že jsem patřil mezi ty, co uměli a včas nakonec mazali za děvčaty.

    Byla to dřina, ale chtělo to také myslet. Neboť radovánky čekaly a museli jsme se co nejrychleji uvázat aby děvčata dlouho nečekala. Kdo byl na pomalý hup a moc nezvládal, dlouho nevydržel. Koloval v mém mládí takový slogan, že: Nadřít se u práce umí každý blb. Což je čiročirá pravda. Ale udělat práci, stačit koukat po holkách, odpoledne nebo večer to zabalit a nejít zedřený domů, tak to uměli jen někteří. To byli ti co u práce mysleli. A byli docela dost chytří. Většinou chytřejší, než ti co s e na ně dnes dívají zpatra. Takže jsme to na Vaňově, Vilsnici, nebo kdekoliv jinde mazaně uvázali a mazali po celodenní dřině za štěstím. Nenadření.

    Staří, mladí. Samozřejmě jen svobodní, protože jsme byli jinak dobře vychovaní a věděli jsem že na nás doma čekají věrné manželky. Tedy občas to někomu z těch ženatých nebo vdaných nevyšlo. Jak plavci, tak manželce. U plavby bylo celkem zvykem, že většina plavců byla jednou či dvakrát rozvedených. Byli mezi námi i tací, co rozvedení nebyli,. Buď proto, že neměli čas se oženit a nebo proto, že jejich žena uměla počítat a podle svých počtů se i chovat.

    Zjistila totiž, že stojí za to udržet manželství a muže, co si umí poradit, umí něco vymyslet a vyrobit. Tedy je výhodné s ním zůstat, nedělat zbytečné vlny a experimenty, které by většinou končily jejím zchudnutím. I takové jsem znával a znám. Leč jak bylo řečeno. Nebylo jich mnoho. Ty první, po bohatství a a větší a lepší lásky plavce sice dost často okradly, ale jak jsem tak sledoval na těch místech, která jsem Markétě ukazoval, moc si zase ty bohaté nepomohly. Později, když kouzlo pominulo, nebo se nepovedlo dost dobře, často tam sedávaly u kafe, které si šetřily a čekaly, kdo přijde, dá s nimi řeč, pozve je na něco lepšího. Na vlastní kůži si ověřily a zjistily, že ono jednorázové zbohatnutí za pomoci zlodějny, protože jiné vhodnější slovo mě zrovna nenapadá, se nevyplácí. Nikomu. Ani těm co se pokoušejí přivlastňovat si moje texty.

    Ty ženy doufaly v jedno. Nikdo je nezažaluje ze zlodějny, protože pokud ona odvezla majetek z bytu, a nebyly doklady, protože, kdo by si při pohledu na modrookou brunetu, zelenookou blondýnu, preference v tomto směru si může dosadit každý sám, ty doklady schovával? Ovšem někteří, jako jsem byl já a ještě několik mých známých, pilně naslouchali v kormidelnách různým rozvodovým historkám a poučili jsme se a doklady jsme měli, Dělám to tak dodnes. Lidé se domnívají, že jsem bordelář a mají za to, že nic nemám, ale pletou se. Moc se pletou. Ač bordelář jsem, mám všechno, jen mi někdy chvíli trvá, než to najdu.

    Zbohatly a smály se. Chvíli. Pak je ovšem smích přešel. A zjistili tu hrůzu samoty a nízké životní úrovně. Plus otrava soudních sporů. Byly i takové co se poučily, udělaly to jen jednou a potom už ne. Pak byly takové, co se nepoučily nikdy. Některé nedopadly uplně špatně, ale lásky a rodinné pohody už neužily. Jo jo, po Grandu, Atlantiku, na Střelnici a jinde po Děčíně a jiných městech se jich potulovalo dost a dost. Mohl jsem sledovat. Některé byly celkem vstřícné a potřebné, tak i navštívit. Vzhledem k tomu, že jich většina byla docela dost mladých, z dnešního hlediska velmi mladých, protože 25 letá dvakrát rozvedená nebyla až taková vzácnost. Neměl jsem problémy s věkem. S jejich věkem. Se svým věkem nemám problém dodnes.

    Dnes místo vysedávání po různých podnicích, na které tyto ženy většinou nemají, neb časy jsou zlé, sedí na internetu a seznamují se a hledají na internetu. I když, zas je fakt, že z občasných návštěv pizzerii, zas už takový přehled o nich, jako kdysi nemám. Ale chatové místnosti jsou plné žen, co pořád někoho hledají, protože buď chtěly rychle zbohatnout, nebo se zamilovaly a musely opustit toho blbce, co mají doma a šly za štěstím. Šly a stát pak má mandatorních výdajů pro rozvedené a nebo svobodné matky, které berou sociální dávky. Jak ony sami říkají. Co by nebraly, když jsou ty samoživitelky?

    Intelektuálové, hlavně ti levicoví mají plnou hubu solidarity. Lidé jako Paroubek se na nich profilují jako ochránci slabých a ty občane , co produkuješ, pracuješ, daně platíš se dozvídáš, že daně musíš platit větší, protože je deficit. A ještě se dozvídáš milý občane a muži od těch, co berou ty dávky, s grácií hodnou princezen, si vybírají vhodné nápadníky, že ony mají právo na štěstí, tedy ne každý je jim dobrý, ale výsledek nakonec? Dost často nic, vůbec nic.

    Takže jsem od jedné pýchy přešel k druhé pýše. A co že mají ty dvě pýchy společného? Odpovím celou větou. Mají společného to, že lidé, tedy někteří lidé mají pocit, že lze vydělat dlouhodobě na prodeji sebe samých. Bez následné produkce užitých předmětů. Stejně jako ty banky, co produkují dluhopisy a jak říká Pepa. Věří, že zisk plodí další zisk, jen díky zisku samotnému. Pepa je brilantní ekonom. Je to podobné jako když si léčitel dá fotku na web a přesvědčuje, že kdo na ni jednou pohlédne, ten okamžitě se uzdraví od všech trápení. Stejně tak ty ženy, co věřili, že pohled na ně je takový, že se nikdy nebudou mít zle. Otázka je, kolik je to „dobře” nakonec stálo? A stejně tak, kdo bude platit dluhy, když všichni jen prodávají reklamní časy a ti co by ty reklamní časy měli koupit už prostě nejsou.

    Vím, vím, že mě začnou chytat mnozí za slovo, ale jen jsem z nadsázkou popsal některé jevy, jež mají společné to, že se žije na dluh a nic se nevytváří. Ani rodinné vztahy ani produkty, které si ode mne někdo koupí. To co přesně udělala Amerika. Z největšího exportéra se stal největší importér a z největšího věřitele, největší dlužník. Asi doufají, že pohled na ně uzdraví kohokoliv a víra v jejich všemoc a bohatství přetrvá věky. Nikdo na nich nebude chtít zaplatit a oni díky své pověsti si budou žít. Mám Američany rád, stejně jako mám rád ženy, ale tahle sebezahleděnost by se jim mohla nevyplatit. Jak těm Američanům, tak těm ženám.

    Tedy mnohým ženám se už jejich sebezahleděnost a pýcha docela dost nevyplatila. Žijí v chudobě. Myslím chudobě podle měřítek západního světa. V Indii by patřily mezi boháče. Američané se probouzejí ze svého snu a zjišťují, že budou asi muset opravdu tvrdě pracovat, tvrdě šetřit. Stejně jako my. Tedy odborníci to tvrdí. Myslím odborníky, nikoliv ty levicové snílky, co vždy vědí, komu všemu by se mělo pomoc a nakonec jejich pomoc je třikrát tak dražší než nepomáhat. Někdy se musí tvrdě pracovat a někdy nedělat nic, aby výsledek nebyl nikoliv vynikající, ale aspoň aby nebyl katastrofální. Akorát je, že tu ta maličkost. Rozeznat kdy je čas dřít a kdy ležet?

           

    Hodnocení: 46 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    =^..^= AmigaPower® avatar 7.4.2010 00:06 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Už sem myslel, že dneska půjdu spát bez večerníčka...
    7.4.2010 02:15 qww
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Frasier: Since when did we become a society of huggers? We hug for everything nowadays. "Hello" - hug; "Congratulations" - hug; "Nice haircut" - hug. It's absurd. I mean, if we want to express real emotion for someone - I mean, where is there left to go?

    Bulldog: I've had good luck with the storage closet.

    :-P
    7.4.2010 08:57 Martin
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    že jsem si dokázal rozvést po bytě sít, na kterou pověsím tři počítače

    Tahle věta mi v souvislosti s diskuzí o 3 IP vyloženě po ránu nadchla!!!
    7.4.2010 10:06 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    No, jsem rád, že můžete pěstovat definici mého spiknutí a vytvoření si třech mých identit. Chcete telefon na obě dámy, nebo skype? Já se jich zeptám jestli si přejí abych vám ho dal, nebo vám obé poskytnou samy, protože budou mít ve vás důvěru. . Nebo mám je přivést na nějaký sraz? Pozvěte je, třeba vaši pozvání přijmou. :-) Jsou to krásné a chytré ženy. Nelitoval by jste. :-) Už jsem vám nabídl televizní pořad v němž jsem s nimi vystupoval. :-) Víte, já si umím opravdu udělat mnohé, co většina lidí kolem PC nesvede. Myslím těch, co zcela správně se domnívají, že počítač je jen nástroj stejně jako auto. Nebo pračka případně mikrovlnka. :-) Takže to je ten důvod proč sem také chodím a pilně čtu, co ti chytřejší v tomhle směru nabízejí. Pak to realizuji doma.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    7.4.2010 10:15 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se

    No kdyby se ty ženy ozvaly, někam někdy zašly... možná by to leckoho zajímalo. Ozvali se mi dva lidé, co jim stále ne identitě těch dam něco nehraje. Ptali se mi na názor a já mohl jen říct, že je tam fakt něco divnýho.

    7.4.2010 10:18 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Tohle je pozvání? :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    7.4.2010 10:25 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    :-) Jistě. To že několik mužů touží poznat identitu lehce záhadne ženy. To je přeci lichotka. Tedy konstatování stavu zájmu a neříkejte mi, že ženy zájem neosloví :-)
    7.4.2010 10:48 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Já bych to jako pozvání nebral a co znám ženy, tak mnohé by se zeptaly. "Vy mě zvete? To jste neřekl." Ženy rády nechávají hádat, ale nerady, když se mají dovtípit. :-) To by ovšem bylo na další blog, kde bych opět nebyl obdivován, za svoje "neochvějné pravdy" :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    7.4.2010 15:14 Marcela | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Dagu, to mě mrzí, že stále přemýšlíte v těchto takřka paranoidních dimenzích :-). Jinak některé Vaše názory beru, patříte k lidem, které zde respektuji. Líbilo se mi mj., že se umíte zastat žen. Myslím tím v reakci na blogy pana Jílka. To jste zde udělal jen Vy. Bohužel mne pak trochu zklamete tím "je tam fakt něco divnýho" :-). Projevuje se tady silně to, co vystihl ve svém blogu nick hajma viz blog "hajma se stěhuje" - nevýhody linuxu bod č. 1. /Abyste nemuseli klikat: Je to "Uzavření se do ghetta"/
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    7.4.2010 15:55 flaxa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    hajma je vul a mohl by vzit Jilka rovnou ssebou ....
    7.4.2010 15:56 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Snažím se nebýt paranoidní, ale to víte... Klonování sebe je častý jev. A tady se v moment, kdy pan Jílek potřebuje podporu, objeví dvě ženy, které mu jí dají, mluví jeho jazykem, mají podobně posunutou interpunkci, používají přemrštěně smajlíky.

    Tady není gheto. Možná trochu bylo, ale Teď si tu každej žije jak chce. Osobně se kloním k tomu, že jste skutečná osoba, jen že je tam něco divnýho :-) Ale já nemusím vědět co, to může být prosté splynutí duší.
    7.4.2010 16:36 Martin
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Abych zkusil být spravedlivý - třeba jsou také stejného oboru, určitě podobného vidění, co je sranda nebo ironie.

    Máš pravdu, že věty typu - 's kým budu komunikovat, si určuji já' nebo 'vyjádřete, čím vás ohrožuji', jsou takové doktorské nebo z bílejch plášťů. I když na mne nepůsobí jako známka sebejistoty.
    7.4.2010 17:12 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Je to známka nejistoty, ale může to být pracovní deformace. prostě tady se diskutuje, je to skupina a já to musim řídit.
    7.4.2010 17:36 osvc1
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    to je moc dobry postreh ... souhlas, davam jednicku
    7.4.2010 19:27 Marcela | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Dagu, mně se nezdá, že by pan Jílek potřeboval zde na blogu podporu. S takovým záměrem jsem sem nevstupovala. Začalo to zmínkou JJ o panu Kellerovi, že má o něm blog. Chtěla jsem si přečíst, o co jde, potom přidala svůj komentář o onom sociologovi. Brzy se připojila i Rita, a na to konto se spustila bouřlivá reakce místních zakořeněnců. Jazyk mám svůj, o mé posunuté interpunkci mi není nic známo, smajlíky používám protože jsou miloušcí. A když vidím, jak zde dráždí některé šedé roboty, používám je s obzvlášť velkou chutí :-) Zkrátka smajlíků zde není nikdy dost. Co Vám na tom všem přijde "divnýho", mi není jasné. Jinak, to, když mě někdo něčím osloví, ještě se nemusí znamenat splynutí duší. To je příliš silný výraz, Dagu.:-)
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    7.4.2010 21:27 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Bouřlivá reakce? To snad ne. Se smajlíky to zase není problém nějakého boje, dráždění. Hlavní je že něco ustáleného znamenají. V zásadě se používají, aby člověk naznačil, že to co právě řekl byl žert. Nahrazení neverbálních signálů. Další produkce je trochu křečovitá a budí dojem, že ten člověk je opravdu vyvalený za zakrývá nějaký strach.

    Všimněte si své nadprodukce čárek. Třeba. Ovšem podobnou nadprodukcí trpím i já, a pokud jste můj klon, tak je to se mnou fakt špatný, že o tom nevim. :-)
    7.4.2010 22:03 Marcela | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Já bych ty smajlíky až tak hluboce, takřka freudovsky nerozebírala :-). Úsměv je úsměv. :-). Může to být lehké pousmání, zařehtání i škodolibost. Tu se snažím používat minimálně, protože mne samé není příjemná. Nadprodukce čárek? Myslím, že tak akorát :-)
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    =^..^= AmigaPower® avatar 7.4.2010 22:07 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Já myslim Dagu, že s "čárkou" má tahle pani jasno...
    Václav 8.4.2010 09:06 Václav "Darm" Novák | skóre: 26 | blog: Darmovy_kecy | Bechyně / Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    počítač je jen nástroj stejně jako auto.
    Chudák moje Lucy... takové ošklivé výrazy jí musely jít přes monitor. Ona je náhodou citlivá, víte? :D
    Cross my heart and hope to fly, stick a cupcake in my eye!
    =^..^= AmigaPower® avatar 8.4.2010 09:19 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Tvoje auto má monitor?
    Václav 8.4.2010 09:26 Václav "Darm" Novák | skóre: 26 | blog: Darmovy_kecy | Bechyně / Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Nope, moje auto nemá ani kastli, kola, sedačky... No, vlastně nemá nic. Ale o to líp se s ním parkuje :)
    Cross my heart and hope to fly, stick a cupcake in my eye!
    vlastikroot avatar 8.4.2010 17:12 vlastikroot | skóre: 24 | blog: vlastikovo | Milevsko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Proč všichni dávají mašinám jméno Lucy ? :-D
    We will destroys the Christian's legion ... and the cross, will be inverted
    =^..^= AmigaPower® avatar 8.4.2010 17:47 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    ...jo tak ona je to motorka? :-O
    Václav 8.4.2010 23:11 Václav "Darm" Novák | skóre: 26 | blog: Darmovy_kecy | Bechyně / Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    počítač vole :D
    Cross my heart and hope to fly, stick a cupcake in my eye!
    Václav 8.4.2010 18:49 Václav "Darm" Novák | skóre: 26 | blog: Darmovy_kecy | Bechyně / Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Tak konkrétně pro mě to byl jednoduchý postup - všechny hostname mám podle Anime postav :) Lucy - Elfen Lied.
    Cross my heart and hope to fly, stick a cupcake in my eye!
    kotyz avatar 7.4.2010 11:25 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Plzeň
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    me visi tri pocitace na jedny IP (a to jeste neverejny) :-/

    to je skoro jak z naky pohadky: za sedmero horami, za sedmero rekami a za sedmero NATy :-D

    Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
    8.4.2010 09:20 Sunfire
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Hi, amigapower. Just for curiosity, how much do you charge for Devon Rex?(Price for Devon Rex in US is cca $900) How rare are cats of this breed and aproximately how many of them are there? I understand that it is a new breed (since 1060), similar to Cornish Rex.
    =^..^= AmigaPower® avatar 8.4.2010 09:41 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Jako pokus dobrý, vymakaný až na to "cca", když totiž kamarádka z austrálie nevěděla co to znamená, takže amíci to používat taky nebudou...
    8.4.2010 10:19 Martin
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Běžná chyba českých překladatelů, jenom perlička, hodně jazyků v západní Evropě má zkratku 'ca.'
    7.4.2010 06:46 JS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    To o te financni krizi jsou kecy, kecy, kecy. Ja bych hrozne rad pristoupil na vysvetleni pana Pirka. Ovsem jen za predpokladu, ze by nedochazelo k jedne veci - koncentraci kapitalu v rukou uzke skupiny obyvatel.

    Co totiz naprosto pomiji pan Pirko ve svem prikladu s cinskym pracovnikem, je fakt, ze rozvinute zeme na levne pracovni sile v rozvojovych zemi profituji (kdyby na tom neprofitovaly, nikdo by tam neinvestoval)! Nikdo je prece nenuti, aby oteviraly sve trhy. A tim ze na tom profituji to nepredstavuje zadny problem, spis naopak. Ten skutecny problem je rozdeleni tohoto ziskaneho bohatstvi uvnitr te rozvinute zeme. Tam jsou totiz 2 vrstvy - jedna, ktera pracuje a snazi se konkurovat tem pracujicim v rozvojovych zemich (ta si otevrenim trhu pohorsi), a druha, ktera bohatne na zisku z prenosu pracovni sily (tu pan Pirko taktne presel, protoze ta zase bohatne).

    Jiste, existuje neco jako konkurence v ziskavani zdroju, treba ropy a tak dal. Ale ta si tam jeste evidentne moc nezahrala, protoze treba "peak oil" nastal nejdrive nekdy po roce 2000.
    7.4.2010 06:55 JS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Jeste poznamku. Ve skutecnosti jsou ta tvrzeni "musime se uskrovnit a mit levnejsi pracovni silu" jenom podvod typu bait-and-switch. Fakticky se slibuje, ze kdyz si nechame snizit mzdy (abychom konkurovali tem chudakum z vychodu), ze nam odmenou bude nejake zvyseni v budoucnu. Ale je to podvod - zadne zvyseni v budoucnu se konat nebude. Ja si necham radeji svoji mzdu s nizsi vidinou zisku v budoucnosti, diky.

    (Ve skutecnosti je totiz tolik penez na investice, ze investori poradne nevedi, co s nimi. A v dusledku automatizace je potreba tak malo pracovnich mist na pokryti poptavky po spotrebnim zbozi, ze uz poradne nevime, co dat lidem za praci.)
    7.4.2010 08:05 Sunfire
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Zadluzena, zhloupla USA? Fabriky, elektrarny v Cine byly vystavene americkymi investory kteri neinvestovali penize z domacich bank za vysoky urok. Pujcili si od Ciny. Cina zmoudrela, vyuziva jejich suroviny. Zastavili vyvoz surovin. Bavlnu, bambusovou celulozu zpracovavaji doma. Prodavaji jejich producty levne, neplati vyvozni clo. Nektere produkty i pod cenou vyroby. Jejich cil je zlikvidovat svetovou konkurenci, zamestnat jejich populaci. Za komunismu se cisla falsovala i u nas. Cina to dela dnes. Skutecny financni stav Ciny je velmi obtizne posoudit. Fakticke vynosy jsou zfalsovane. Na konci fiskalniho roku se ztraty odepisou, dokumentace nekam zahadne zmizi. Prestoze v Cine existuje duchodovy system, tradicne zestarle rodice financne podporuji jejich deti, tedy usetri spoustu penez na duchodech. Zahada je proc vydrzuji velmi pocetnou armadu. Nepotrebuji ji. Ovladli svetovy trh bez jedineho vystrelu.
    7.4.2010 08:45 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Navrhujete odevzdat zisky do státní pokladny a rozdělit mezi potřebné? Tedy zlikvidovat tu úzkou zbohatlou třídu?
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    7.4.2010 08:55 Martin
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    JS - nemáte někde nějakou odvolávku na nějakou trochu lepší studii o ekonomických vztazích USA s Čínou? Už jsme spolu komunikovali kvůli Číně ohledně Volva, které tak mistrně odborně popsala paní Marcela. Čínu sleduju tak 20 let, i jsem tam pobyl, jsem tím vývojem fascinován. Jistě, že to ČR nemohla použít,ale ten fenomén je silný...
    7.4.2010 11:01 JS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Bohuzel nemam, nejsem odbornik v ekonomii. Vase tvrzeni o Cine minule me ale velmi zaujalo. Myslim si, ze pro skutecny rust ekonomiky je potreba domacich investic, spise nez zahranicnich, protoze ty zahranicni vzdy nakonec odlevaji hodnotu, kterou produkuje domaci pracovni sila. To je zda se co dela Cina.
    7.4.2010 11:29 Martin
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Odborník pro mne jste, rozhodně na tomto fóru (teď vlastně nevím, jestli to není degradační urážka).

    Myslím, že fůra lidí pořád pohyb kapitálu sleduje staromódním způsobem. Proto jsem se tak bavil u odborné poznámky o Volvu.

    Museli bysme si ríct, co je vlastně domácí a zahraniční investice, i z hlediska sídla ústředí firmy. Zejména u Číny je pak otázkou - co je Čína. Pevnina, Hongkong, Macao - Tajwan - co je číňan. Ten na pevnině bydlící, dlouhodobě žijící ve světě nebo i ten, co vyrazil do světa v posledních letech. V téhle souvislosti je pak vlastně sporné říct, čí je určitá investice.....domácí, zahraniční, firma v Číně musí stále formálně patřit čínskému zřizovateli (výjimky jsou).

    Je to prostě trochu nad rámec kupeckých počtů, ale obrovskej čelenč. Doma se kecá o lidskejch právech, je nás 10 mil., ale USA si dává moc velkej pozor, aby si žlutého bratra se 4-násobným trhem nerozhněvaly
    7.4.2010 12:06 krotitelODS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    tedy uprimne, to s tim trhem - 4 x vetsi, to mi smrdi jako odvozeno od poctu obyvatel. Tak jednoduche to rozhodne neni a vubec mi pripada, ze ta komplikovana problematika (kterou muzeme rozseknout pouze mi programatori za pomoci ekonomickych simulaci) se vzdy redukuje na nekolik takovych primitivnich ukazatelu.
    7.4.2010 15:26 Martin
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Krotiteli - souhlas s tvou poznámkou o statistice počtu obyvatel. Bylo to tak myšleno - ale nejde mi o přesný násobek, ale jenom o vyjádření toho děsného potenciálu. Když jsem byl v Číně poprvé, tak měl na firmě auto jenom šéf a ulice přecpaný kolama. Teď se příjmy zvětšily, takže bohatých už není jenom 1 promile, ale dejme tomu 1%. To už je obrovská kupní síla, která hravě a velmi brzy zabalí amíky i s Evropou dohromady. To si myslím, že je největší nebezpečí konzervativního pohledu na Čínu - blbý komunisty. Oni se hodně rychle učí, a mění pro svou výhodu.
    7.4.2010 12:33 Ondrej 'SanTiago' Zajicek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    To o te financni krizi jsou kecy, kecy, kecy.
    Souhlasim. Vysvetleni pana Pirka me ze vseho nejvic pripomina typicky vzor magickeho mysleni: "stalo se nam neco spatneho proto, ze jsme se chovali hrisne, ted je treba cinit pokani".

    Radit, aby lide mene spotrebovavali a vice sporili, je dobre v dobe ekonomickeho rozvoje, ale v dobe, kdy ekonomika neni limitovana nedostatkem volnych prostredu, ale ochotou investovat (at uz kvuli poklesu vlastniho kapitalu bank (nikoliv vlozenych uspor) z duvodu predchozich ztrat vedouciho k mensi ochote pujcovat, nebo kvuli nedostatecne poptavce u podniku) by situaci zrejme pouze zhorsilo.
    7.4.2010 08:59 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Vás nějaká poslala někdy tvrdě do háje? To téma nevděčných žen se nam stále vrací.

    Jinak, nebývá někdy nevděčný muž? Co všechno propije, běhá za jinejma mladšíma, případně u nějaký jiný zůstane,zatímco ta jeho se stará o děti.
    7.4.2010 09:09 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Jestli mě poslala nějaká do háje. Jistě. :-) A že se tímhle tématem zabývám. Zabývám. Musí to nutně plynout z toho, že jsem zhrzený a opuštěný? :-) Jen tak popisuji co jsem viděl a zažil, dokonce z toho nedělám ani nijaké závěry. Nevděčné ženy. Hmm, spíš nerozumné ženy. Usiloval jste sedm let o udržení manželství kvůli dítěti, jak jsem vyrozuměl. Co myslíte, jak si žijí děti v rodině, kde matka hazardovala ze vztahem? Faktem je, že muži jsou ochotni snášet mnohem déle méně příjemný vztah než ženy. Samotné rozvodové statistiky o tom něco říkají. Zkuste se přestat zabývat tím co jsem zažil v diagnostickém smyslu a přemýšlejte jen o tom co popisuji. Třeba se dokážete se mnou vyrovnat. Zdá se mi, že se mnou zabýváte víc než jste ochoten připustit. Z jakého důvodu? :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    7.4.2010 09:25 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Já se zabývám tím, čím se chci zabývat. Tady mi zaujalo takové jednostranné zhodnocení, proč se manželsví hroutí. Protože to mám za blbost, tak se tim zabávám. A to mne vždycky napadne, proč k tomu ten člověk došel.

    Že muži lépe snáší nepřijemný vztah? Hmmm, to asi sotva, ženská vydrží víc než chlap. V pasivním strádání.
    7.4.2010 09:51 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    No tak, nedávno jsem četl v "Psychologii" právě takový článek o rozvodech. Manželští poradci tam povídali. Právě tam jsem se dočetl, že muži snášejí takový ten vztah, nazývali to tam "vztah-nevztah,"které ženy raději ukončí, když není podle ženských představ. Tedy se hovořilo o vztazích a manželstvích, kde nebyla diagnostikovaná závislost u některého z členů rodiny. :-) Moje životní zkušenosti tohle potvrzují. Proto jsem napsal co jsem napsal. Něco jsem prožil, něco jsem viděl. Jo a s tím vaším zájmem. Někdy to na mě působí jako útok, ale třeba jsem jen přecitlivělý. To víte starší pán. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    7.4.2010 10:12 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    To je zajímavé. Já mám opačnou zkušenost. Ale nejsem žádnej odborník na vztahy. Znám síš hodně ženskejch, co se drží zuby nechty, jen "aby nebyla sama". Přitom nejde o ekonomickou závislost.

    Jiná situace, ale taky rodina: Rodiny s postiženým dítětem. Tam co vídám, vydrží málokerý chlap.

    Útoky na vás. Já jsem hrozbnej rejpal, co si dal odvykačku a od rejpání abstinuje. Ale to víte, recidíva někdy nastane :-) Ovšem na rejpací orgie co provozuji s přáteli jinde to nemá ani zdálky. :-)

    Jinak jsem na neschopence a tak si čtu net. A vy jste zajímavý muž, i když, narovinu, na zadek jsem si před vaším psaním a myšlenkami nesedl. Ale myslím, že z absencí bezvýhradného obdivu se hravě vyrovnáte. :-)
    7.4.2010 10:20 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    No rejpání jako základ pro diskusi nepovažuji za vhodnou. Je rozdíl mezi rejpáním a konfrontací s fakty.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    7.4.2010 10:32 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se

    Vy opravdu možná hodně víte. Ale co je smysl pro humor, to asi ne.

    7.4.2010 10:56 krotitelODS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    jiz zhruba 2 dny zjistuji, ze priostruje. To je dobre.
    7.4.2010 10:26 Martin
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Asi se s vámi Dagu shodnu, že JJ se určitě vyrovná s tím, že ho tady někteří za jeho VŠECHNY názory, téměř podávané jako jediná možná pravda, neobdivují VŠICHNI (ale jenom všechny) bezmezně. Na to je evidentně silná nátura.

    Kdyby měl ještě trochu smyslu pro humor, tak by byla i větší sranda při rejpání....
    7.4.2010 10:34 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Zrovna jsem to napsal. Kdyby měl trochu smyslu pro humor, byl by tu dobrej pokec. Hele, napadá Vás kdo tu ještě katastrofálně nemá smysl pro legraci? Teď mi něco napadlo!
    7.4.2010 10:46 Martin
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    No,napadá, ale netroufnu si....
    7.4.2010 10:49 krotitelODS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    pan Smolik, ale na nem se mi libi, ze ho neni mozne urazit, skoro bych rekl, ze bere vsechno s humorem ...
    7.4.2010 10:56 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Pan Smolík je v pohodě.

    Šmarjá to je blbý... no: xkesh. Já hgo přitom moc rád čtu. I když někdy kroutím hlavou.
    7.4.2010 11:00 krotitelODS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    ne, s tim nesouhlasim, v nekterm minulem zapisku xkesh reagoval sarkasticky (skoro). Ja si taky myslim, ze jeho vecna argumentace je velmi ctiva. Ale jeho dnesni zapisek je uz nadbytecny, to co chtel rici uz podle me vsechno rekl, vic to podle me nema cenu.
    7.4.2010 11:05 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Netvrdim že mám pravdu. Ovšem sarkazmus opět nepovažuji za smysl pro humor. To beru jaklo schopnost se přenést púřes různé uražené ješitnosti, průsery....

    Teda , tady moc smylsu pro tenhle humor vůbec není. Ale najde se.
    7.4.2010 11:18 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se

    Sorráč, ta střevní chřipka mi fakt snižuje iq- sarkazmus nemám za smysl pro humor. Humor beru jako nadhled. A já mám nadhled rád.

    Dalibor Smolík avatar 7.4.2010 16:37 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Je to tak, jsem v pohodě :-) Jen mám teď hodně práce a nemohu moc reagovat .. Nicméně není třeba se rozčilovat pro hloupost jiných (zejména těch, co způsobili krizi) a tak je třeba brát život s nadhledem. Ostatně nám nic jiného nezbývá.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    7.4.2010 10:53 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Smysl pro humor. Nemám ho podle vašich představ. Mimochodem, některé věci mi nepřijdou tak humorné. Ale někteří lidé mi přijdou komičtí. V jednom komentáři psala Rita, že se baví tím, jak já se u PC směji, některým reakcím. Mě opravdu někteří přijdete komičtí. K pobavení. Ona se mnou ta Rita občas bývá v jedné místnosti. Jedna místnost, dva lidé a dva PC. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    7.4.2010 10:59 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Že jste dva ve stejné místnosti když reagujete... Pane jílek, tohle přeci musí dojít každýmu. :-)

    Asi si pod smyslem pro humor opravdu představujeme něco jiného. Já nadsázku, ironii, nebrat se tak smrtelně vážně. Smích na komičností někoho opravdu do humoru neřadím.
    7.4.2010 11:02 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Z vašeho ujištování mám pocit, že se berete vážně. Jinak dva v jedné místnosti, nikoliv jeden názor. Dost se v něčem lišíme. Musím na hodinu končit, mám klientku.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    7.4.2010 11:08 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Lecos na sobě beru kurva vážně! Třeba ty boláky na pupku, klesajíci potenci a paměť. Ale jinak, ne... tohle neprojde. Vážně se fakt neberu, to jste první kdo si to myslí. :-)
    =^..^= AmigaPower® avatar 7.4.2010 11:05 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Že jste dva ve stejné místnosti když reagujete...
    ...možná dokonce i ve stejné hlavě :-D
    =^..^= AmigaPower® avatar 7.4.2010 11:06 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    spekulace
    Isah avatar 7.4.2010 20:33 Isah | skóre: 4 | blog: SF | Matička stověžatá
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se

    To jsou zase bláboly. Mně přijde velmi komický pan rádoby "terapeut", který samozřejmě nemá řádnou akreditaci Psychoterapeutické společnosti. Chybí mu ta drobnost, ta VŠ. Takhle může "léčit" pouze na IČO nebo něco ve stylu "Poradenství všeho druhu" pod školstvím. Nemá ani registraci nutnou pro práci ve zdravotnictví, kterou musejí mít středoškoláci samostatně pracující ve zdravotnictví.

    Známý je tak maximálně na svém webu. Jinde ani omylem. Sorry, je mi líto. Hlavně je mi líto lidí, kteří mu naběhnou.

    Těším se až zase utichnou vody Ábíčka a pan mistr světa zmizí někam jinam. Na exhibice tohohle typu nejsem zvědavá. Spíše to působí dojmem, že jde o nějakou Jílkovu poruchu osobnosti. Už to tady někdo vystihl.

    Omnia mea mecum porto. Dubito ergo cogito, cogito ergo sum
    7.4.2010 11:17 Martin
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Myslím, že i dnešní diskuze to potvrzuje, že jedinej smysl pro humor jsou ty jeho smajlíky. Ta Marcela je téměř dtto, přes kopírák, zato Rita má styl i názor, ta by se mohla vypracovat i v tom humoru...

    No ostatně další se postupně probarvuje - s jednou ženou v jedné místnosti, s třemi PC v jedné místnosti, určitě přijdou další novinky.
    7.4.2010 11:26 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    V čem se projevujew váš humor?
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    7.4.2010 12:16 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Víte, mě jste k smíchu i s konspirační teorii i s tím, co všechno řeknete. Marcela přišla, dala komentář, přišla Rita, dala komentář. Běžná věc. Komentáře se mnou v něčem souhlasily a už to jelo. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    7.4.2010 10:53 krotitelODS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    rad bych se zeptal, Vy ty clanky ctete? Ja se priznam, ze jsem jeste necetl jediny. A vubec nechapu, jak to nekdo muze docist do konce. Nevim, jestli jsem skutecne jediny, kdo to necte, ake jde hned k diskuzi. V te je alespon trochu legrace.
    7.4.2010 10:56 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Pokud diskutujete o něčem a nečtete to, at je to cokoliv, nejste ani komický. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    7.4.2010 11:02 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    On není Vy. Nevite proč to dělá, tak ho hned nemausíte manipulovat nenálepkovním a mlátiti tou svojí jedinou pravdou. :-)
    7.4.2010 11:34 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Jo jo, a vy se neberete vážně a je to legrace. Ach jo, tady je fakt sranda. Začíná tu těch komiků přibývat.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    7.4.2010 12:06 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    jasně že to byl for. :-)
    7.4.2010 12:13 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Jo váš for? Aha ted mi to došlo. Vtipkující Dag. Já řvu smíchy, že snad ani smajlíka nedám, s kým a s čím vším se tu setkám. Ale nesměji se vašemu vtipu. Bohužel.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    7.4.2010 12:18 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Škoda, tenle byl myslim dobrej :-)

    A čemu se tedy smějte?
    7.4.2010 12:10 JS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Ja to take vetsinou nedoctu. Prijde mi, ze pan Jilek micha pate pres devate a trochu tomu chybi pointa. Ale na ty reci o tom, jak je na tom ekonomika bidne a jak se musime vsichni uskrovnit jsem zkratka musel reagovat.
    7.4.2010 12:17 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Jo když to nedočtete a diskutuje o obsahu a reagujete jak reagujete, tak jste přibyl do kolonky. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    =^..^= AmigaPower® avatar 7.4.2010 12:20 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    On totiž píše jak Hitler!:-D Pátý přes devátý, já nemam problém si ty blogy číst třeba od prostředka (ještě když má pan Jílek stránku pro 800x600), až to dočtu, skočim do 1/4 a pak začátek. V hlavě nemam o nic větší nebo menší maglajs než když sem to čítával od začátku do konce a stejně si některý pasáže musim ještě zopáknout... ;-)
    7.4.2010 09:12 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Jistě, že jsou nevděční muži. I těmi se zabývám. Co všechno propijí a běhají za jinými. Třeba sem umístím podobný blog. Obviníte mě z toho, že mě nějaký na tvrdo opustil? :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    7.4.2010 09:37 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Obvinit? Copak je vina být opuštěný?
    7.4.2010 09:45 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Tak někdy váš způsob vyjadřování na mě působí. Ale je to jen pocit. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    7.4.2010 10:21 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Hmmm, víte co je zajímavý? Když se snažim vyjádřit jemně, tak Vám to často přijde jako útok. Silnější (polde mého) přejdete jako normál.

    Tak cvíko v komunikaci :-) Kde je chyba? S tímhle nemívám problém, tedy není to nějaká zasadní neschopnost. Proč ho mám tady? a) z nějakého důvodu mluvím, píšu jinak než obyčejně. b) Vy to vnímáte jinak. c) naše komunikační systémy jsou nekompatibilní. Opět záhada, jak Vy tak já jsme schopni se domluvit s lidmi velice svéráznými.

    Takovej polorejp: nemusíte odpovídat, což víte. Klídek pohoda jazz.
    7.4.2010 10:39 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Já myslím, že pokud se vyjadřujete zde jinak, než jinde, pak musí nutně vzniknout komunikační šum. Já mluvím o ženách, které znám, a vy začnete vyzvídat z mého života. Takhle se těžko domluvíme. Víte, problém v komunikaci vzniká nejvíc, když se začně protistrana hodnotit, intepretovat její výroky, čtou se myšlenky. To všechno se tu děje. Stačí si tu diskusi přečíst.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    7.4.2010 10:52 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Tohle se děje. Protože to je normální živá diskuze. Pokec. Né souboj! Né souboj, né souboj!
    7.4.2010 11:00 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Z vašeho hlediska ano, z mého hlediska vypadá diskuse jinak, bud diskutujeme o tématu, nebo se jen chceme bavit a jak se někteří přiznávají, chtějí jen legraci. Jo v pořádku, pak se dohodněme, že jde jen o plkání a nemusíme se angažovat jako když o něco jde. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    7.4.2010 11:16 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Někteří? To jsem psal já. Ano o legraci. Tedy o to se nepbrat vážně. Přitom můžeme vyřešit spoustu vážných věcí. Třeba lenost američanů a manželek lodníků. Klidně. Je to zajímavý téma.
    7.4.2010 12:06 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Vy se neberte klidně vážne a považujte to za svou přednost, klidně se chovejte jak uznáte za vhodné. Jinak zde nehodlám cokoliv řešit. Jen tak diskutovat ano, ale řešit? Příliš velké slovo, které se používá pro každou pitomost. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    7.4.2010 12:14 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    To už je sémantika. Řešit - doskutovat. Já to řešit zvolil proto, že to byl azase ironie, Protože je ná jané, že tady nic nevyřešíme. Bylo by sice fajne, kdyby starej Barak si projel net, necla to přeložit a měl hned návod co s tím, ale co si budeme nalhávat, on to neudělá. Souhlas, je to nevhodné slovo pro takové pitomosti.

    Jinak děkuji, že nemusím dodržovat onu smrtelnou vážnost. Stejně bych jí nedodržoval, ale pokud to mám povolený, je mi líp.

    Smajlík jsem tam nedal, ale je tam :-)
    7.4.2010 12:27 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Víte já tu čtu mnohé, nejen v diskusích. Většinou se nemám pod cizí práce potřebu do diskuse připojit. Pokud potřebuji informaci najdu si ji. Nemám důvod tu někomu lhát, hrát si na něco. Napíši příspěvěk, lidé se k němu vyjádří, pak se často vyjádří ke mě. Jsem na to zvyklý. Ve svých šedesáti letech jsem se naučil žít s tím, že mnohé provokuje co říkám, jak to říkám, že někteří souhlasí, někteří nesouhlasí. Neberu jejich souhlas, nebo nesouhlas osobně. Prostě souhlasí, nebo nesouhlasí. Jestli máte diskutovat=řešit, mějte si to, Nemám potřebu vám to brát. Pro mne slovo řešení znamená něco jiného. Jestli mě považujete za člověka bez humoru, nebo hlupce, případně za zajímavého člověka, není pro mne podstatné. Přiznám se že nemám potřebu se tolik zabývat vámi. Nějak nenacházím důvod. Je to podobné jako u té Daniely. Prostě jsem nenašel žádný důvod se ji zabývat, ona reagovala jak reagovala, vy také nějak reagujete a nemám z toho žádnou vyrážku. Ani na břiše ne. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    7.4.2010 12:42 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Tak to je príma! :-)
    7.4.2010 09:03 phr | skóre: 13 | blog: no_comment | Klatovy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Tak, tak pane Jílku. Ekonomové a po nich i ostatní lidi s překvapením zjišťují, že zákon zachování hmoty a energie platí i v ekonomii a ani tady se perpetuum mobile nedá vymyslet. Oni teda ti ekonomové to vědí dávno, ale až do teď o tom nemluvili, protože by se neměli tak jak se mají. A ti ostatní se zapomněli řídit zdravým selským rozumem.
    "Umělá inteligence se nemůže rovnat přirozený blbosti"
    7.4.2010 10:15 xkesh | skóre: 46 | blog: eXtempore
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Přemýšlím o lidské pýše, kdy se z počestné práce stal vysmívaný fenomén, který je jen dobrý pro negramoty, kteří vykonávají jednoduché práce. Což je zásadní omyl.
    Nevím, nakolik jste se zamýšlel nad tím, o čem jsme si tu dopisovali v jiných diskusích, ale práce coby vysmívaný fenomén dobrý jen pro negramoty je zákonitý důsledek kapitalistické ekonomiky. Nikoliv levicového intelektualismu, ani sociální (= společenské) solidarity. V kapitalistické ekonomice totiž nebohatne ten, kdo pracuje, ale ten, kdo vlastní kapitál. Ten, kdo pracuje, vydělá prakticky jen tolik, aby mohl obnovovat svou pracovní sílu, ale už ne tolik, aby dokázal dát dohromady funkční (tedy pro něj pracující) kapitál. Kapitalismus je systém, který dovádí "umění nenadřít se" k dokonalosti:
    Koloval v mém mládí takový slogan, že: Nadřít se u práce umí každý blb. Což je čiročirá pravda. Ale udělat práci, stačit koukat po holkách, odpoledne nebo večer to zabalit a nejít zedřený domů, tak to uměli jen někteří.

    A ještě jen někteří umí zorganizovat běh věcí tak, že nemusejí dělat ani tu práci. To jsou ti, kterým to ekonomicky myslí. A jsou obvykle docela dost chytří, takže jim to myslí i psychologicky: Je zkrátka třeba přesvědčit ty, kteří pracují, že

    1) pracují pro sebe a na sebe (ergo jsou taky kapitalisti, neboť jejich kapitál je jejich pracovní síla)

    2) já dávám práci jim a ne oni mně (takže jim dávám práci a ještě jim za to platím)

    3) proto si zasloužím za všechna ta dobrodiní menší daně než oni

    4) když nastanou špatné časy, je to jejich vina, tudíž musejí pracovat více a za méně peněz, případně odvádět ještě větší daně

    Vím, vím, že mě začnou chytat mnozí za slovo, ale jen jsem z nadsázkou popsal některé jevy, jež mají společné to, že se žije na dluh a nic se nevytváří. Ani rodinné vztahy ani produkty, které si ode mne někdo koupí. To co přesně udělala Amerika. Z největšího exportéra se stal největší importér a z největšího věřitele, největší dlužník. Asi doufají, že pohled na ně uzdraví kohokoliv a víra v jejich všemoc a bohatství přetrvá věky. Nikdo na nich nebude chtít zaplatit a oni díky své pověsti si budou žít.

    Jak se to tomu nejkapitalističtějšímu guru asi mohlo stát? Že by úspěšná podvratná strategie spojených levicových intelektuálů? USA se zkrátka chovají přesně podle pravidel kapitalistické ekonomiky:

    1) Žít a produkovat na dluh.

    2) Nechat pracovat za sebe jiné.

    3) Když se něco nedaří, urovnat poměry k svému prospěchu z pozice síly.

    Američané se probouzejí ze svého snu a zjišťují, že budou asi muset opravdu tvrdě pracovat, tvrdě šetřit. Stejně jako my.

    Abyste se neprobudil ze svého snu vy. Z práce ani ze šetření ještě nikdo nezbohatl a taky nezbohatne. Ze snu se probudí ostatní svět, protože až se probudí Američané, tak aplikují bod 3) z výše uvedených.

    7.4.2010 10:22 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Tantokrát se mi to zdá dobrý, pane levicový :))))
    7.4.2010 10:31 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    A ještě jen někteří umí zorganizovat běh věcí tak, že nemusejí dělat ani tu práci. To jsou ti, kterým to ekonomicky myslí. A jsou obvykle docela dost chytří, takže jim to myslí i psychologicky:

    Nevím, ale podle tohodle vyhlášení jste ještě nikdy žádnou práci neorganizoval, protože by jste věděl, že organizace jakékoliv činnosti je záhul, který se vyrovná největší dřině. Ti co umí organizovat práci a nenadřít se u toho, mají můj obdiv stejně jako ti co umí uvázat loď a nenadřít se u toho. :-) Oni totiž také pracují. Ti co prošli, všemi posty a od piky, pak se neošklíbají nade prací, ošklíbají se jen nad těmi, co nejsou schopni se bez dřiny naučit jednoduchou činnost. Ale i tady je ošklíbání zbytečné. Někteří lidé prostě na něco nemají a jsou líní hledat na co mají.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    7.4.2010 10:35 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Organizoval. Mockrát.
    7.4.2010 10:41 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    To nebylo k vám ale k xkesh, pokud odpovídate za něj, pak bych si radši přečetl jeho odopověd, ne vaši.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    7.4.2010 10:53 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    OK, poak by ta otázka měla být jinde než pod moji reakcí. To pak fakt nepochopim.
    7.4.2010 11:37 xkesh | skóre: 46 | blog: eXtempore
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    A ještě jen někteří umí zorganizovat běh věcí tak, že nemusejí dělat ani tu práci. To jsou ti, kterým to ekonomicky myslí. A jsou obvykle docela dost chytří, takže jim to myslí i psychologicky:
    Nevím, ale podle tohodle vyhlášení jste ještě nikdy žádnou práci neorganizoval, protože by jste věděl, že organizace jakékoliv činnosti je záhul, který se vyrovná největší dřině.
    Nevím, proč tak rád zaměňujete pojmy. Např. "zorganizovat běh věcí" a "organizace činnosti". Samozřejmě, že je organizace práce je dřina. Jenomže já nepsal o organizaci práce. Jako kapitalista tuto dřinu řešíte tím, že prostě svůj kapitál půjčíte tomu, kdo se bude dřít, aby vám ho zhodnotil. V kapitalistické ekonomice je to zkrátka tak organizováno, že když já vám půjčím svou lopatu a vy s ní přeházíte dvě hromady země, tak mi vrátíte tu lopatu a peníze za přeházení jedné hromady. Takto jsem zorganizoval běh věcí tak, že jsem jakoby přeházel jednu hromadu země, aniž jsem hnul prstem, aniž jsem přišel o půjčenou lopatu a aniž jsem ztratil svůj čas. Můžete sice argumentovat tím, že půjčit lopatu je "záhul, který se vyrovná největší dřině"... ale to není až tak, že?

    Pozn. pro šťouraly: Ten kopáč si samozřejmě to přehazování těch hromad země našel, vyjednal a zorganizoval sám. Od vás potřeboval jen tu lopatu, resp. povolení tuto lopatu, kterou sám z kůlny vyzvedl, používat. Za toto povolení vám zaplatí.

    Vy ztratíte jedno jediné: možnost půjčit tuto lopatu někomu jinému.

    A pak už to funguje takto: Vy máte k dispozici dvě lopaty (= kapitál), které půjčujete dvěma kopáčům, z nichž každý si vydělá za dvě hromady a vám zaplatí jednu hromadu. Lopata má cenu přeházení jedné hromady, živobytí taktéž. Kopáči si vydělají na svoje živobytí, ale už ne, aby si mohli koupit lopatu.

    Zároveň ale vydělají vám jednak na živobytí a ještě na další lopatu, takže v příštím kole můžete zapůjčit lopaty tři a rozmnožíte tak kapitál dvojnásobně. Pak si už můžete vybrat, jestli ten nadbytek využijete pro svoje luxusnější živobytí anebo pro zakoupení dalších lopat, zpravidla pro obojí v nějaké míře.

    Takto budete vy stále bohatnout a kopáči budou přežívat. Svůj výdělek spotřebují na obnovu své pracovní síly. Lopaty půjdou na odbyt = zvýší se postupně jejich cena, postupně budou stát už ne jednu hromadu práce, ale třeba tři hromady, takže tyto výrobní prostředky budou pro kopáče ještě méně dosažitelné. Tím se posílí vaše pozice, takže se rozhodnete, že budete kopáčům platit o polovinu méně, co jim zbude, když vy vlastníte všechny lopaty...

    Čím víc budete chtít vydělávat, tím víc se musíte snažit nepracovat (= nechat za sebe pracovat kapitál). To je obyčejný kapitalismus a zároveň umění nenadřít se.

    Tak nevím, ale mám tak nějak dojem, že zrovna vy máte s kapitalismem nějaký problém. Že si pořád myslíte, že člověk by měl živit prací, bohatnout ze své práce a že by měl dostat za svou práci spravedlivě zaplaceno... V tom případě se ale neobracejte ke kapitalismu. A jak jsem psal už dříve, nedělejte tomu prosím falešnou reklamu. Vaše prezentované názory a postoje (i váš prezentovaný způsob života) jsou prostě typicky levicové.

    PS.

    Nevím, proč z mých příspěvků usuzujete, že já jsem proti kapitalismu. Tím, že napíšu, že jako zaměstnanec (člověk, který se živí prodejem své práce, což ale zahrnuje i živnostníky a podnikatele, kteří se živí svou prací) se nepovažuji ani náhodou za kapitalistu, vůbec neříkám nic o tom, že bych se kapitalistou stát nechtěl.

    Na rozdíl od zapálených "liberálně konzervativních pravičáků" ovšem nijak nevidím, jak by mi v tom mohlo pomoci, že se budu vozit po těch nejchudších, že se přestanou vyplácet sociální dávky, že budou mít bohatí kapitalisti reálně nižší daně než já teď, nebo že se zlikviduje solidární systém sociálního státu, aby pěkně jel každý za své, atd. Já vidím, že tohle všechno, o co se politická pravice (aspoň rétoricky) snaží, mně osobně od cíle stát se kapitalistou ještě více vzdálí.
    xxx avatar 7.4.2010 12:02 xxx | skóre: 42 | blog: Na Kafíčko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se

    Boha jeho, to je tak zidealozovany prirovani, ze byste zaslouzil tou lopatou bouchnout. Zmenim vam predpoklady. Mate dve lopaty, ctyry hromady ktery chce nekdo prehazet. jak se s tim vyporadate aby to bylo spravedlivy?

    Nebo vite co. Radsi si schovejte takovato prirovnani pro zaky prvniho stupne zakladni skoly.

    Please rise for the Futurama theme song.
    7.4.2010 12:12 krotitelODS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    to je sice pravda, ale to je prece bezne, ze se pri objasneni nejake problematiky vychazi nejdrive z nejakeho idealizovaneho stavu, odhledne se od mnoha faktoru a teprve potom se vysetruje, jak moc ta abstrakce ovlivnila vysledek zkoumani. Jinak by zde xkesch musel prepsat Kapital.

    Uroven zde prece odpovida (co se spolecenske problematiky, ekonomiky tyce) zakladni skole. Prectete si ty blaboly pana Jilka. (tedy jak vim z doslechu, ja to nectu). Prave jemu byla reakce urcena.
    xxx avatar 7.4.2010 12:19 xxx | skóre: 42 | blog: Na Kafíčko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Jde o to, ze tady uz ta abstrakce dosahla takove miry, ze si lze vyblouznit takrka cokoliv.

    Treba socialismus. Particka lidi vlastni 500 lopat. Rozhodne se, ze je treba prehazet 1000 hromad. Najme si na to skupinu 500 lidi, tem da o neco vic, nez ten zlej kapitalista, ale zakaze jim koupit si lopatu. Z vydelanych penez zjisti vytvoreni novych hromad k prehazeni, protoze prece neni mozne delniky jen tak vyhodit.

    Uznavam, neni to tak dlouhe a propracovane jako puvodni pohadka.
    Please rise for the Futurama theme song.
    7.4.2010 13:46 xkesh | skóre: 46 | blog: eXtempore
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Treba socialismus. Particka lidi vlastni 500 lopat. Rozhodne se, ze je treba prehazet 1000 hromad. Najme si na to skupinu 500 lidi, tem da o neco vic, nez ten zlej kapitalista, ale zakaze jim koupit si lopatu. Z vydelanych penez zjisti vytvoreni novych hromad k prehazeni, protoze prece neni mozne delniky jen tak vyhodit.
    No, z přeházené hromady nemusíte právě vůbec nic znova vytvářet, jen je třeba přesvědčit někoho, že za přehazování tam a zpět by měl platit, protože je pro něj "ziskem" mít tu hromadu jednou tam a podruhé zase jinde. Např. TV-reklamou, módou, "vědeckými" argumenty, ideologií, vydíráním... Přehazování hromady jsem použil záměrně pro práci, která nevytváří žádnou novou hodnotu, i když je za ni někdo ochoten zaplatit. Proto tu vůbec hromady nemusíme řešit.

    Ty příklady vypovídají jen o tom, kdo se živí prací a kdo se živí tím, že pro něj pracují jiní.
    7.4.2010 13:23 xkesh | skóre: 46 | blog: eXtempore
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Zmenim vam predpoklady. Mate dve lopaty, ctyry hromady ktery chce nekdo prehazet. jak se s tim vyporadate aby to bylo spravedlivy?
    Ten příklad ale nebyl o spravedlnosti, ale o tom, jakým způsobem pracuje kapitál pro kapitalistu v kapitalistickém ekonomickém systému. O tom, že zpravidla kapitalista nemusí ani práci organizovat, aby kapitál rozmnožil - musí ho jen dobře investovat, což je otázka úsudku a někdy i štěstí.

    Kapitál hraje v příkladu svou klíčovou úlohu, protože bez lopaty by si ten kopáč nevydělal ani na to živobytí. Takže to, že kapitalista dává kapitál k dispozici, tvoří novou kvalitu ekonomiky. To nic nemění na tom, že kapitalista si nevydělal ani na živobytí ani na rozmnožení svého kapitálu (majetku) prací.

    A budeme-li se bavit o sociální otázce, tak se musíme bavit o přerozdělování právě kvůli tomu, jak kapitalismus funguje, a kvůli tomu, aby skutečně fungoval jako ekonomický systém ve stabilní lidské společnosti.

    O přerozdělování jako nástroji zachování konkurence, o přerozdělování jako o korekci zákonitého vývoje k akumulaci veškerého kapitálu jen na jedné straně, což kapitalismus jako systém vrací zpět někam k feudálním poměrům, kdy všechen existující majetek v zemi je panovníkův (= toho nejbohatšího) a ten vlastnictví jen propůjčuje za podporování svého mocenského postavení. K tomu bohužel kapitalismus bez přerozdělování shora dolů jaksi spěje.

    Je to samozřejmě velmi drastické zjednodušení. Ale to už je holt úděl názorných pomůcek. Ono takové scestné povídání o tom, jak coby zaměstnanec namísto prodeje své pracovní síly (svého času) údajně investuji svou pracovní sílu a svůj čas jako kapitál a tudíž jsem coby kopáč stejným kapitalistou jako ten, co mi půjčuje lopatu za polovinu mého výdělku, taky není zrovna podrobný rozbor ekonomické reality.

    xxx avatar 7.4.2010 15:44 xxx | skóre: 42 | blog: Na Kafíčko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Tak co teda bude delat ten delnik, kdyz mu ten hnusnej kapitalista tu lopatu nepujci?
    Please rise for the Futurama theme song.
    7.4.2010 17:00 blabla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Bud chcipne hlady nebo pujde a lopatu kapitalistovi jednoduse sebere.
    7.4.2010 12:10 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Víte pane kolego, já jsem takových sofistikovaných levicových řečí slyšel, četl a výsledek?

    Na rozdíl od zapálených "liberálně konzervativních pravičáků" ovšem nijak nevidím, jak by mi v tom mohlo pomoci, že se budu vozit po těch nejchudších, že se přestanou vyplácet sociální dávky, že budou mít bohatí kapitalisti reálně nižší daně než já teď, nebo že se zlikviduje solidární systém sociálního státu, aby pěkně jel každý za své, atd. Já vidím, že tohle všechno, o co se politická pravice (aspoň rétoricky) snaží, mně osobně od cíle stát se kapitalistou ještě více vzdálí.

    No já nechci zrušit solidaritu, jen ji chci omezit na potřebné. Kdysi jsme říkávali, když jsme šli na výlet. Jdeme podle nejslabšího, nikoliv podle nejlínějšího.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    7.4.2010 12:40 Dusan | skóre: 23 | blog: Moje_trable_s_internetom
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Píšete dobre, len sa chcem spýtať: Koľký ste chodievali na tie výlety?
    7.4.2010 13:02 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Tak kolem dvaceti, takhle jsem byl asi desetkrát. Já moc na hromadné výlety nejsem.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    =^..^= AmigaPower® avatar 7.4.2010 13:25 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Koľký
    7.4.2010 13:06 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Jak se pozná líný od slabého?
    kotyz avatar 7.4.2010 13:30 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Plzeň
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    slabej chce a nemuze, linej muze ale nechce? zeby tak?
    Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
    =^..^= AmigaPower® avatar 7.4.2010 13:33 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Ale jak to poznat? Jak já mam vědět, že třeba nejsi jen slabej?
    kotyz avatar 7.4.2010 13:41 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Plzeň
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    to je ta spravna otazka! az najdes odpoved, dosahnes osviceni ;-)
    Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
    7.4.2010 13:32 xkesh | skóre: 46 | blog: eXtempore
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Jak se pozná líný od slabého?
    Po ovoci skutků jejich poznáte je. Jde pomalu = líný. Kdyby chtěl, šel by rychle. Kdyby chtěl práci, tak si ji najde. Kdyby chtěl zbohatnout, tak by zbohatl. Když se chce, všechno jde.

    7.4.2010 13:39 krotitelODS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    ...Po ovoci skutků jejich poznáte je ...

    Macha?, Vrchlicky? Schiller... ne uz to mam ... Klaus
    kotyz avatar 7.4.2010 13:41 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Plzeň
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    lol, to snad nemyslis vazne? treba rychlejs jit nemuze protoze ma kolena v hajzlu (sportem k trvale invalidite), treba pracovat chce ale nikdo ho zamestnat nechce (ma jen zakladku a sedel), treba zbohatnout chce ale ma moralni zabrany (nechci okradat lidi a poctive se zbohatnout v mym pripade neda). neni vsechno tak jednoduchy jak to na prvni pohled vypada. jo, asi se ve vetsine pripadu s tema ukvapenyma soudama trefis hrebicek na hlavicku, ale ne vzdycky. to je asi tak vse co sem k tomu chtel rict, dal to rozvadet nema cenu.
    Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
    7.4.2010 13:56 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    To jen kolega vyvrátil mojí tézi že nemá smysl pro humor. :)))
    7.4.2010 13:57 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se

    Zjevně má a dobrej.

    7.4.2010 14:00 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Bývá to tak, ten kapitalista pokud investuje správně čas a úsilí, najde správné spojence a investory, přesvědčí ty vlivné, tak zbohatne na statcích. Nebo ne? :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    7.4.2010 13:34 krotitelODS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    jste zlej a zakernej clovek, ktery se nerozpakuje jeste rejpat v cerstve rane nozem. Pamatuji si, jak jste se nekdy v minulosti ptal, jak se rozezna ten snazivy nezamestnany od toho, co delat skutecne nechce. A lide jako vy to jeste stupnuji a klidne tvrdi, ze to presne zjistovani, kdo je kdo je mozna drazsi pro stat, nez ty podpory v nezamestnanosti vyplatit plosne.

    Nedivte se, ze jednodussi obcane jako Jilek pak maji penu u huby.

    Mate pravdu , sarkasmus neni vtipny. Je smutne, ze neco takoveho musime vubec psat.
    7.4.2010 13:49 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Jo jo, mě těší, že jsem ten jednodušší a vy ten složitější. Jen bych na vašem místě dával pozor, aby se vám z té složitosti něco nepřihodilo. To víte složité stroje se snadněji porouchají. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    7.4.2010 13:50 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Víte nevím, jen si tak fantazíruji. Nepřišel jste o práci?
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    7.4.2010 14:12 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Jsem pěknej hajzl, co naplat kolego, trefil jste to přesně na hlavičku. Ve skutečnosti je to prosté, ten koho nenáme rádi je línej, ten koho máme rádi je nemohoucí. Ono by se šlo ptát i dál. Třeba jak se pozná líná a vychcaná baba okrádající pilného chlapa od ženský, co uteče od mizery a podaří se jí alepoň odvézt skříně co ten její schopnej borec ještě nestačil prohrát v kartách a propít. Nebo neúspěšný podnikatel od tuneláře? Nebo levicově mylsící člověk od zmagořenýho fanatika, nebo.... Šmarjá, to by ale byl složitej svět co? Taky vám je z toho mdlo?
    7.4.2010 14:36 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Maglajz to je, složitej nelogickej svět to je. Dokonce jsem si ted vzpoměl, že před jedenácti lety, když jsem jel do Británie autobusem, sem platil 3600 Kć za autobus a ted mě ty zlý kapitalisti dřou bez nože, protože za letenku jsem platil 3 300 Kč a to je po deseti letech inflace.

    Halt to kapitalistický dření bez nože. Kde jsou ty časy, kdy lidi na výlet do Ameriky šetřili rok, dva a ještě je tam příbuzný musili živit, protože skvělý socialistický stát jim nakecal, že když nekam chtějí jet a oni jim dovolí to privilegium cestování, tak na žrádlo jim teda nedá a pokud chtějí si sehnat načerno valuty, tak je zavřou za nedovolený vývoz valut. Jo fakt svět je divnej, ale že by mi z něj bylo mdlo? Z tý divnosti, ne, to ne. Zvyk sem si. Já vím, že ty blogy jsou pátý přes devátý. Jako ten život, on fakt není tak jednoduchej jako ten kód? Kurva to je teda drzost. Tak když je ten svět takovej, tak do prdele z jakýho důvodu by měly být ty blogy logický?
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    7.4.2010 14:56 xkesh | skóre: 46 | blog: eXtempore
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    sem platil 3600 Kć za autobus a ted mě ty zlý kapitalisti dřou bez nože, protože za letenku jsem platil 3 300 Kč a to je po deseti letech inflace.
    Zeptat byste se měl letištního personálu, pilotů, mechaniků a stewardů/stewardek, případně subdodavatelů. Nebo státu, který nezdaňuje letecké palivo jako palivo pro silniční vozidla. Nebo techniků nucených odbývat technikou kontrolu nebo létat přesluhující techniku. Abyste viděl, kde ta úspora umožňující dumpingovou cenu pro zákazníka vznikla. Možná skutečně z geniálního technologického nápadu, možná skutečně z geniální organizace. Možná vám to zaplatil dokonce majitel aerolinek z vlastní kapsy. A možná ne. Možná vaši lacinou letenku zaplatili přímo nebo zprostředkovaně jiní, možná ještě chudší než jste vy.

    Každopádně budete jako zákazník velice těžko usuzovat z ceny zboží na to, jak a koho kdo dře bez nože. Můžete si samozřejmě naivně myslet, že čím bude pro vás jako pro zákazníka laciněji, tím se mají všichni podílející se v řetězci dodavatelů lépe a lépe, hlavně ti, co pracují, a to vše díky kapitalismu, a radovat se z toho, jak je to krásně zařízeno.

    Ale zvlášť zajímavý je výběr onoho reprezentativního statku, což má být letenka do Londýna. Zkuste si koupit třeba byt nebo dům. Za to, co si vyděláte prací.
    7.4.2010 15:05 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Já jsem si byt a své letenky koupil z peněz vydělané vlastní prací. Tak co s tím? :-) Heledte máte sloh za jedna, teorie vám jde. Ale o životě toho víte sakra málo.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    7.4.2010 15:08 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    A ještě vám řeknu něco. Víte je hromada lidí, kteří nejsou ani svině, ani nekradou, nedřou ty druhé bez nože a přesto si vydělají na byt, auto, cestu do Ameriky nebo někam jinam. Jsou schopní, poctiví, nejsou líní, jsou chytří. Není to jejich vada a není vůbec zločin, že mají víc než ti ostatní.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    7.4.2010 15:44 xkesh | skóre: 46 | blog: eXtempore
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Není to jejich vada a není vůbec zločin, že mají víc než ti ostatní.
    Něco podobného píšu kde?

    Jestli vám něco připadá jako zločin, když se popíše podstata, tak to není tím popsáním podstaty.

    Když napíšu pravdu, že kapitalista žije nikoliv ze své práce, ale z práce druhých, tak to není morální hodnocení. Je to fakt.

    Jestli si myslíte, že vám to zní jako obviňování, tak se zkuste zamyslet, proč vám to tak zní. A zkuste to napsat i pro nás ostatní. Třeba se pak dostaneme v diskusi, která se pomalu začíná zauzlovat, zase o krok dále.
    Jsou schopní, poctiví, nejsou líní, jsou chytří.

    Ergo jsou ti chudí neschopní, nepoctiví, líní a hloupí? Nebo jak jste to myslel?
    a přesto si vydělají na byt, auto, cestu do Ameriky nebo někam jinam. Jsou schopní, poctiví, nejsou líní, jsou chytří.

    No, jsou jisté ekonomické zákonitosti. Např. vezměme průměrnou mzdu 22.000 brutto, odečtěme životní náklady a dejme na druhou stranu průměrnou cenu bytu, domu, lepšího auta. Vyjde vám velice rychle, za jak dlouho si průměrně vydělávající člověk v tomto státě může poctivou prací vydělat na co. Ani se nemusíme bavit o tom, kolik lidí té průměrné mzdy dosahuje. Např. řekněme, že budete schopen ušetřit si měsíčně 10.000, a tak si můžete koupit slušný byt v ceně 3 miliónů za 25 let. Jako průměrně vydělávající poctivě pracující člověk budete velkou část produktivního života pracovat prakticky jen na to, abyste měl a vaše rodina kde bydlet. To je ekonomická realita poctivé práce pro naprostou většinu lidí v tomto státě.
    8.4.2010 01:10 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Ekonomická realita, že budu muset pracovat abych zaplatil nájem, hypotéku, stravu jako poctivě pracující člověk mi nepřijde nijak zvlášť divná. Ona mi dokonce přijde jako zcela samozřejmá. To že si nemohu jako miliardář koupit vše co vidím a jen na co mám, mi také přijde zcela samozřejmé. To je asi ten základní rozdíl mezi mnou a těmi blouznivci zleva.

    To že značnou částí populace jsou ti lidé, co mají víc díky poctivé práci než ti ostatní, protože třeba podnikají a jsou mnohými považováni díky onomu podnikání za zloděje, podvodníky a nepoctivé lidi jako tací. To je Martine smutná realita. Ze života. Byl jsem mnohokrát obviňovám, některými, že mám nějaké zvláštní výhody, protože netrpím ze svého hlediska nedostatkem peněz. jak to, že vydělávám na terapii. Co si to dovoluji? Závist se tomu říká.

    Ani nevysvětluji, kolik hodin denně pracuji, co všechno vyslechnu a co všechno musím udělat abych ty peníze vydělal. Jen taková zkušenost. Třeba platit zálohy na daně na předpokládané výsledky. Ať vyděláte, nebo ne, záloha se musela platit. Jen loni nám byla odpuštěna. Stejně jsem ji pro jistotu zaplatil. Úřad a stát předpokládá kolik vydělám, ne kolik jsem vydělal. On mi ty peníze vrátí, ale v podstatě si vzal bezúročnou půjčku.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    8.4.2010 08:42 JS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Vite, vy byste si fakt mel pustit to Mooreovo O kapitalismu s laskou, to by vam spadla celist. On tam napriklad mluvi o svem otci, ktery si (jako delnik v tovarne GM) mohl dovolit dum behem nekolika let a nove auto kazde 3 roky. Dneska si muze slusne placeny clen stredni tridy dovolit panelakovou kralikarnu 3+1 v Praze, pokud se upise bance na 20 let. To proste neni o tom, jak rikate vy, ze "ne kazdy si muze dovolit vsechno".

    Ceny nemovitosti sly ve vetsine zemi za poslednich 20-30 let silne nahoru. Podle me proto, ze je prilis mnoho penez k pujcovani, a to vede na jejich spekulativni nakup za ucelem pronajmu.
    belisarivs avatar 8.4.2010 09:46 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    No jo. Funeral Motors.

    A nestoji za tim rustem cen proste vetsi poptavka? Oni ty byty prodavaji i delnici (ergo proletariat, jak ja to slovo nemam rad) a pokud nasadi vysokou cenu, tak je jiny delnik tezko koupi zalevno. A vez, ze snaha prodat co nejdraz (cili co nejvic oskubat kupujiciho) je spolecna uplne vsem.
    IRC is just multiplayer notepad.
    8.4.2010 11:07 xkesh | skóre: 46 | blog: eXtempore
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    A nestoji za tim rustem cen proste vetsi poptavka? Oni ty byty prodavaji i delnici (ergo proletariat, jak ja to slovo nemam rad) a pokud nasadi vysokou cenu, tak je jiny delnik tezko koupi zalevno. A vez, ze snaha prodat co nejdraz (cili co nejvic oskubat kupujiciho) je spolecna uplne vsem.
    Bydlení se prodává za tržní cenu. Není důvod, proč by měl dělník prodávat byt za menší cenu než realitní spekulant.

    Problém na trhu nastane, když část "trhovců" má k dispozici přebytečný kapitál, takže si skupuje bydlení nikoliv jako potřebu, ale jako investici. Těm se pak vyplatí neuspokojovat poptávku (protože by ceny poklesly a tím by na své investici dlouhodobě tratily), ale držet ceny vysoko. Nemovitosti pak nejsou nic jiného než uložený kapitál, který jeho vlastník v podstatě k ničemu jinému nepotřebuje, protože kvalitních investičních příležitostí přebytek naopak není.

    Tohle se bez intenzivního přerozdělování v kapitalistické ekonomice podle mě zákonitě prostě děje a dít bude: akumulace kapitálu u stále méně majetných, kteří pak svou stále rostoucí nabídkou volného kapitálu stále zvyšují tržní ceny. Sice nám to díky technologickému pokroku a masové nadprodukci u běžného zboží tak nepřijde, protože tyto faktory cetky zlevňují, ale ukazuje se na to třeba na nemovitostech, jak je stále obtížnější získat nemovitý majetek pro tzv. střední vrstvy, a tím i naději na sociální vzestup. Zejména tím údajně pravicovým přístupem: každý sám za sebe. Jediná možnost pro střední vrstvy pak je solidární přerozdělování v rámci rodin, např. formou dědictví nebo vůbec mezigenerační podpory, kdy se jedna generace vzdá života v dostatku za vybudování kapitálu pro generaci druhou atd.

    (Tj. v podstatě si můžete vybrat, buď se postarat o sebe ANEBO o své děti, rodiče atd. - což jsou vzájemně se vylučující alternativy. Paradoxně, právě likvidace sociálního solidárního systému situaci pro střední vrstvy ještě ztěžuje. Přesto jsou právě mnozí pseudokapitalisti, co "podnikají" toliko se svou vlastní pracovní silou, celí žhaví do této likvidace, s dost nejasnou představou o tom, že právě tohle jim pomůže ke zbohatnutí a tohle je důvod, proč zbohatnout i přes usilovnou práci nemůžou - tuto představu mi ještě žádný takový pravičák nenastínil, vyjma obecných keců v tom smyslu, že když se nebude dávat sockám, tak asi všichni pracovití, pilní a čestní díky kapitalismu zákonitě zbohatnou.)
    8.4.2010 11:37 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se

    Problém na trhu nastane, když část "trhovců" má k dispozici přebytečný kapitál, takže si skupuje bydlení nikoliv jako potřebu, ale jako investici. Těm se pak vyplatí neuspokojovat poptávku (protože by ceny poklesly a tím by na své investici dlouhodobě tratily), ale držet ceny vysoko. Nemovitosti pak nejsou nic jiného než uložený kapitál, který jeho vlastník v podstatě k ničemu jinému nepotřebuje, protože kvalitních investičních příležitostí přebytek naopak není.

    Ve skutečnosti je to poněkud složitější. Řekněme, že mám obrovský ranec peněz, za který nakoupím hromadu nemovitostí. A co dál? Buď je budu pronajímat, pak ovšem není pravda, že neuspokojuji poptávku. Nebo je nechám stát prázdné, ale tím pádem mi kapitál nevydělává a ještě ke všemu mám náklady (údržba, ostraha, topení, daň z nemovitosti). Můžu vydělávat na celkovém růstu cen, ale každá bublina jednou praskne. Navíc v okamžiku masového prodeje půjdou ceny dolů.

    8.4.2010 13:38 Sinuhet | skóre: 31
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se

    A nebo. Zalozim si banku, hedge fond, penzijni fond, etc. ve kterem si budu hrat s penezi ostatnich lidi. Za ty si klidne nakoupim hromadu zbytecnych nemovitosti, rozdam hypoteky lidem, kteri je nikdy nesplati, nafouknu dot-com bublinu, nafouknu nemovitostni bublinu, rozjedu obchod s derivaty... Nezapomenu si ukrajovat bonusy, poradenkovske poplatky, nebo jen proste a normalne krast, a pritom mit penize prakticky cele spolecnosti pevne pod kontrolou. S nimi uplatim politiky, koupim si media, zalozim uvedomele think-tanky. Kdyz to krachne, obratim se na stat, aby to za me zatahnul, nezapomenu si odkrojit dalsi bonusy a ponechat si moc.

    Jednoho dne stat uz nebude mozno podojit. Pak lidi zjistej, ze maj na krku hypoteky a spotrebni uvery, nemaj praci a pritom duchodove fondy jsou prazdne, banky jsou prazdne, obecni a statni kasy jsou prazdne. Lidi se budou snazit splatit sve dluhy prodavanim cehokoliv, co maji po ruce, pod cenou, to povede k deflaci a protoze ja jsem jediny, kdo ma nejake penize, tak vsechno skoupim za babku.

    8.4.2010 15:13 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Těmto mooreovským polopravdám opravdu věříte? Zkuste si to nakreslit. Na začátku mám balík peněz. Tyto peníze (nebo jejich podstatnou část) půjčím lidem, kteří to nikdy nesplatí. Takže jsem vyhodil peníze oknem, respektive dostanu ze peníze nemovitosti, které ale mají jen zlomek ceny. Stát mi možná pomůže (nebo také ne, na to pozor), ale státní podporu stejně budu muset vrátit. Nikdy nevidím žádný zisk, jen ztrátu. Možná jen to, že si za peníze, které jsem si dal stranou, koupím levně nemovitosti, ale co s nimi budu dělat, když jejich cena neustále klesá? Kde je zisk?
    8.4.2010 15:58 Sinuhet | skóre: 31
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se

    Moora jsem nevidel, nemohu slouzit.

    Nepochopil jste to. Vy lidem nepujcite sve penize, ale ty jejich, ktere vam sverili. V tom je ta genialita.

    8.4.2010 17:20 Ondrej 'SanTiago' Zajicek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Vy lidem nepujcite sve penize, ale ty jejich, ktere vam sverili.

    Ale (minimalne u bank) je za pripadne ztraty ze spatnych uveru zodpovedna banka a musi je kryt z vlastniho kapitalu. Takze je vcelku jedno, ci penize to jsou.
    8.4.2010 10:29 Martin
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    to byla odpoveď na mne???? Já jsem vaše ekonomické poznámky vůbec nekomentoval...
    7.4.2010 15:26 xkesh | skóre: 46 | blog: eXtempore
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Já jsem si byt a své letenky koupil z peněz vydělané vlastní prací. Tak co s tím? :-)
    Vy jste to natáhl do diskuse jako příklad, pro to, jak pro vás coby zákazníka (a tím pádem asi pro všechny) kapitalismus krásně funguje. Předvádíte to na statku poměrně nepotřebném (letenka do Londýna zlevnila, hurá), tak jsem chtěl převést řeč na statky životně potřebné jako je např. bydlení. Tam byste mohl jako ekvivalent uvést např. to, že zatímco jste před 10 či více lety zaplatil tolik a tolik za malý byt, dnes si můžete ještě levněji koupit byt daleko větší nebo na lepším místě.
    Ale o životě toho víte sakra málo.
    Samozřejmě jsem toho už z časových důvodů musel prožít daleko méně než vy. Jenomže to vám ještě nedává automatický patent na rozum ani na to, že všechno co řeknete nebo napíšete, je taky správně (= shodné s realitou).

    Například se zde prezentujete coby "pravičák a kapitalista" a já vaši prezentaci oceňuji jako typicky "levičáckou a proletářskou", chcete-li to takto natvrdo vyjádřit. Mám pro to svoje důvody, které se tu v diskusi snažím vysvětlovat. Jeden z nich je, protože takových "pravičáků" potkávám víc než je zdrávo (pro budoucnost této země) a myslím si, že z toho jaksi neoprávněně těží jisté politické proudy. Stejně jako jiné neoprávněně těží z toho, že jim k životu stačí ty druhé kritizovat.

    Tříbí to myšlení, k ničemu jinému tyto diskuse stejně nejsou. No, a jak už zde kdosi napsal, čím lepší oponent se najde, tím lépe. Takže když mi někdo dokáže protiargumentovat, např. že podstata kapitalismu spočívá ve vydělávání si prací nebo že pravicovým politickým programem není zastupovat zájmy mocnějších a bohatších, tak budu jen rád. Co s argumentem "o životě toho víte sakra málo". To je totéž jako "nevěř nikomu přes třicet". Prakticky to diskusi končí.
    7.4.2010 15:38 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Jasně, nechci končit, jenže mě je jedno jestli sem ve vašich očích pravičák, či levičák. Jednoduše uvažuji takhle, je krize víc jak půl milionu nezaměstnaných. V dobách krize jich bylo asi něco málo přes dvěstě tisíc a to sem dovážely firmy všemožně pracovní síly. Takže těch třista tisíc podpořit, protože ty o práci přišli nezaviněně, ten zbytek, co nikdy nedělal, nikdy dělat nebude, nechat klidně pást. Asi vám nebudu dost solidární, málo levicový, málo pravicový, jen počítající, nesentimentální a vědoucí, že jsou prostě lidé, co budou zneužívat jakoukoliv společnost ať jim nabídne cokoliv.

    Třista tisíc nezaměstnaných podpořit aby měli pocit, že mají ještě šanci, některým nabídnout rekvalifikaci, jiným poskytnout příspěvek na kapitalistické podnikáni atd. To už je věc jiných, jsem jen terapeut. Jako terapeut právě vím jak je důležité oddělit ty co nechtějí a ty co zatím nemůžou. To zatím tam není náhodou.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    7.4.2010 18:44 JS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Ok, a kdyz tedy dnes 300k lidi je nezamestnanych nezavinene, jak vy vite, ze z tech 200k lidi, co byli nezamestnani predtim, taky neni urcita cast nezavinena?

    Kdyz byly USA na vrcholu, rekneme v 60tych letech, tak tam byla nezamestnanost 1%. Takze, podle me tech, co pracovat nechteji je pod 1%. A ja budu grant a ze statniho rozpoctu jim tu miliardu na soc. davkach klidne necham. Kdyz se chteji uchlastat..

    Kazdopadne, problem je, co s tou vetsinou, co pracovat chce. Clanek, ktery zminujete, je jasne proti tomu, aby ten problem resil nejaky statni zasah. Kdyz je budete porad dokolecka rekvalifikovat, sice si dokazete, ze opravdu pracovat chteji, ale co z toho? To uz by bylo lepsi zalozit statni podnik a dat jim smysluplnou praci (a to by bylo dle meho nazoru nejlepsi reseni, akorat ze "volnemu trhu" by to nebylo po chuti).
    7.4.2010 19:39 Marcela | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    JS, státní podniky jsme tu už přece měli, a ta zkušenost snad stačila. Točíte se v bludném kruhu. Jinak, kdo by určoval, jaká práce je "smysluplná"? Pár vyvolených? :-) PS: K té nezaměstnanosti: něco jiného je, když se nezaměstnanost zvedne o x procent za desítky let, a něco jiného je, když se zvedne o ta samá procenta během pár desítek měsíců.
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    7.4.2010 22:32 JS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Mate lepsi napad? Take by to fungovalo jako takovy Keynesiansky setrvacnik - v dobe krize by tento statni podnik expandoval, a tim by vyvolaval poptavku, ktera by urychlila konec krize. V dobe blahobytu by se naopak ten podnik zase smrstoval (a mohl by nektere sve funkce prevest na soukrome podniky).

    Ke statnim podnikum. Je jich spoustu. Treba armada, policie, skoly, atd. Ja bych to rozsiril tak, ze by se tento podnik staral o veskerou infrastrukturu, jako silnice, zeleznice, telekomunikace, vodovody a podobne. Nema preci smysl, aby si na tohle stat najimal drahe firmy, kdyz je tady obrovska armada nezamestnanych. A bylo by to urcite smysluplnejsi, nez je dokolecka nechavat rekvalifikovat.

    Za komunistu byly statni podniky neefektivni, protoze se vsichni bali neco rikat nahlas nebo zmenit, a z toho strachu kvetl nepotismus. To byl hlavni duvod - ona diktatura, ktera tu panovala. Bez pochopeni proc je neco neefektivni nema smysl se tim zabyvat.

    Nakonec ovsem je pravda, ze se budeme muset nejak vyporadat s faktem, ze smysluplne prace proste neni dostatek (tedy alespon pro kazdeho). Ja osobne bych to resil zavedenim dalsiho vikendoveho dne.
    7.4.2010 23:12 Marcela | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Nápad? Ten bych nechala na povolanějších. Např. na ekonomech z NERVu. Popravdě, představit si, jakým způsobem zařídit, aby státní podnik v době krize expandoval, je pro mne dosti těžké. Snad při Vaší zmínce mj. o armádě jako o perspektivním "státním podniku", mne napadá jediná expanze, a to válečná. A to jste snad na mysli neměl. Byla by to děsivá představa. Nápad zaměstnat nezaměstnané na "infrastruktuře" je docela hezký, jenže někdo to tak jako tak někdo musí zaplatit /Stát - Ale z čeho když je v mínusu?/. Problém "Najímání drahých firem", může vyřešit průhlednost při veřejných obchodních soutěžích. Jinak, bohužel, Vaše vize zestátňování a centrální moci nemůže logicky vést jinam, než právě k té "diktatuře".
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    =^..^= AmigaPower® avatar 8.4.2010 07:11 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Snad při Vaší zmínce mj. o armádě jako o perspektivním "státním podniku", mne napadá jediná expanze, a to válečná.
    Vy přece nemáte takhle omezenou představu o armádě, vy víte, že armáda má obrovské možnosti i v civilních oblastech (npř. v logistice, pozemních stavbách, atd.), navíc může okamžitě zastoupit jakoukoliv složku, jakéhokoliv "uniformovaného" sboru. Jako ukázkový příklad uvedu třeba izraelskou armádu. ;-)

    ...a hlavně bez diskusí a hlasování dozorčích rad. ;-)
    8.4.2010 09:09 JS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Z NERVu? No to jste si vybrala tedy "dobrou" stranu, ale budiz.

    Jakym zpusobem zaridit aby statni podnik expandoval - no, tech moznosti je cela rada. Napriklad oprava a upgrade infrastruktury. Mohli by treba kazde babicce do domu natahnout 100mbit internet. Nebo stavet tepelna cerpadla. Jezismarja, vy jste se mi chlubila, jakou mate fantazii, tak ji zapnete!

    Ptate se, kde se na to vezmou penize. Jsou 2 moznosti. Bud je ta krize zpusobena v dusledku omezeni zdroju (coz se v prumyslovem obdobi snad nestalo krome ropne krize v 70.letech), a pak neni prilis moznosti, co se s tim da obecne delat. Podle me jsou dve moznosti - bud si pujcit od vlastnich obyvatel (at uz primo, nebo neprimo znarodnenim prirodnich zdroju), nebo si pujcit v zahranici. Pokud nejde prvni moznost, znamena to, ze potencial rustu se vycerpal a tu krizi nelze uz nijak resit. Druha moznost je take naproste zoufalstvi, a kratkodobe vyhodne, dlouhodobe nevyhodne reseni, pouzitelne jenom ve chvili, ze je na obzoru nejaka skutecne nova technologie, co vam muze pomoci (treba solarni panely, co ja vim).

    Nebo je to krize zpusobena nedostatkem investic (jako vetsina krizi, vcetne teto), a tu lze samozrejme zrusit tak, ze se opet zvysi poptavka. A ta poptavka se nejlepe zvysi tak, ze zamestnate vice lidi, co spotrebovavaji (jsou i jine moznosti, ale tahle je univerzalni pro vsechny velikosti statu). V takovem pripade je podle me rozumne, aby si stat pujcil od vlastnich obyvatel, a nechal si to pak splatit ve vyssich danich.

    Jinak nevim, jak jste prisla na to, ze mam "vizi zestatnovani". Ja neupiram soukromym podnikum pravo na existenci, naopak! Ja bych chtel, aby to co v mem priklade dela ta statni firma, delaly lepe; mam jen pochybnosti, ze by to pro dobre rizenou statni firmu dokazaly.
    8.4.2010 09:20 CD
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    NERV je dodavatelem ekonomických vizí terapeuta Jílka, a jeho týmu
    8.4.2010 10:52 Marcela | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    O tom nic nevím, že by pan Jílek někdy seděl ve vládě, a my 2 s Ritou /pokud jste nás měl na mysli/ byly jeho tým :-) Ale budiž, fantazii se meze nekladou :-)
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    8.4.2010 13:28 CD
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Teta vy to nějak motáte - to se ptáte mne, zdali Jílek sedí ve vládě, nebo to někdo napsal, nebo vám to v kebuli tak šrotuje, že si překládáte češtinu do vaší čestiny? To je fantazie, to je spíš kombinace na práškách. Lehnout a vyléčit
    8.4.2010 13:57 Marcela | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Stačí si přečíst co zkratka NERV znamená, a možná pochopíte pointu :-)Lehnout bych si šla klidně a ráda, není to možné. Každopádně díky za starost o mé zdraví :-)
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    8.4.2010 11:13 Marcela | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Babičce natáhnout internet? :-) Babička radši opodeldok a zahrádku. Která chce, pořídí si ho sama. Jinak, s těmi půjčkami bych to už víc nepřeháněla, státní dluhopisy a půjčky v zahraničí již jen na nouzový režim a na splácení úroků z těch půjček dosavadních. Už opravdu stačilo. Vaše řešení, "..aby si stat pujcil od vlastnich obyvatel, a nechal si to pak splatit ve vyssich danich." mne přijde jako prachsprostá krádež. Jen popsaná v uhlazených termínech. Jinak, jsem všemi deseti pro rozvoj technologií tepelných čerpadel či solárních panelů. Pokud vyjít vstříc investicím, tak v této oblasti. Toho ale zvyšováním daní nedocílíme.
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    8.4.2010 14:50 JS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Vy jste jaksi nepochopila, ze stat podobne investice plati z dani (a dluhopisu) jiz dnes (nebo jeste casteji jim dava slevu na danich), akorat ze to proteka temi firmami, a ty si z toho berou zisk. Kdyby to delal statni podnik, mohl by takovou investici udelat bez zisku pro nekoho jineho.
    =^..^= AmigaPower® avatar 8.4.2010 14:55 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    ...ještě bez nákladného a zdlouhavého výběrového řízení.
    8.4.2010 15:32 Marcela | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    To je pořád dokolečka dokola. Firmy berou zisk, to je přirozené. Z něho platí daně, zaměstnávají lidi, investují, spotřebovávají. Normální přirozený koloběh zdravého tržního mechanismu. Jak vypadá státní podnik u nás v reálu, vidíme na ČEZ. Něco tam zkrátka "smrdí". Není to to pravé ořechové. A takhle podobně by to pravděpodobně vypadalo i v jiných rezortech. Děkuji, nemám zájem o takovýto systém hospodaření.
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    8.4.2010 18:48 JS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Protoze opet projevujete zoufaly nedostatek fantazie, a nedokazete si predstavit, ze to lze zaridit i jinak nez jak to mame zarizeno ted. Napadlo vas treba, ze by CEZ mozna nebyl tak neefektivni, kdybychom meli my obcane (jako jeho vlastnici, i kdyz dnes uz myslim ho vlastnime jen zcasti) stejna prava, jako maji treba akcionari akciovych spolecnosti? (Ve skutecnosti ty prava drzi nekdo, kdo to dostal jako trafiku a koho poradne nezname a nemame jako obcane nad jeho chovanim zadnou pravomoc ani kontrolu.)

    A to nemluvim o tom, ze ve veku pocitacu by mohlo byt veskere hospodareni statnich instituci verejne pristupne.

    Co se tyce toho zisku. Nejsem proti tomu, pokud ma kapitalista nejaky novy dobry napad, at ma klidne zisk. Ale proc nekdo musi mit zisk na tom, ze prodava treba elektricky proud, zpusobem, ktery je znamy uz desitky let? Vzdyt je to hloupe, je to jen dalsi dan, ktera zatezuje ekonomiku. Ano, jsem pro statem vlastnenou infrastrukturu, protoze je to vyhodnejsi.
    9.4.2010 09:54 Marcela | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    JS, co pořád máte s tou fantazií? Mám pocit, že si pletete fantazii s představivostí. Představivostí zrovna neoplývám, to dobrovolně přiznávám. Některé věci v ekonomice si ani raději představit nechci /intuice a historická zkušenost mě varuje/. A fantazírování podle mě do ekonomiky nepatří. Já si prostě neumím představit ten způsob vlastnictví viz "my občané". Neumím si představit, jak by probíhala dohoda "nás občanů" o způsobu hospodaření, rozdělování dividend apod. Nějaké hromadné hlasování, či vybraní zástupci "nás občanů"..? Obdoba takového vlastnictví je vlastnictví podílu v akciích. A jsme zase tam, kde jsme byli. Jinak zčásti souhlasím, že by si měl stát hlídat např. své přírodní zdroje.
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    10.4.2010 07:37 JS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Co mam ja s fantazii? Vy jste se tim chlubila..

    Co se tyce vlastnictvi obcany. Ja skutecne nevidim zadne neresitelne problemy. Ze by obcane vlastnili podil v akciove spolecnosti je jen jedna z mnoha moznosti, a podle me spis ta horsi (ja mluvil o akciove spolecnosti proto, ze mi slo o analogii, jak malou moc mame v tom, co formalne jako obcane vlastnime). Moje predstava je zhruba takova, ze by kazdy obcan vlastnil stejny podil (ktereho by narozdil o a.s. nemohl prodat), a spolecne by hlasovali o rediteli a kontrolnich organech, a vubec meli podobne pravomoci jako maji vlastnici akciovek. Hospodareni by ale bylo verejne, a ceny, za ktere by podnik prodaval sve sluzby, by by byly nastavene tak, aby nebyl ziskovy (fungoval by spis jako neziskovka, vsechno by se reinvestovalo). Tento statni podnik by mohl soutezit na volnem trhu, ale asi by toho k soutezeni moc nebylo, protoze by mu zadna soukroma firma patrne nemohla konkurovat (predevsim proto, ze ten statni podnik by operoval bez zisku za vyrobni naklady).

    Jiste mi polozite otazku, zda by tech hlasovani nebylo na jednoho cloveka moc. No normalne byste vlastne ani hlasovat nemusela. Ale pokud by se ta prislusna sluzba, ktere by odpovidala ta spolecnost (treba voda, nebo elektrina) zacala nejak moc kazit, velmi rada byste se zucastnila (to je ostatne casty omyl odpurcu primeho hlasovani, ve skutecnosti uz samotna moznost primeho hlasovani silne motivuje politiky k tomu, aby se nesnazili podvadet, a tedy velkou cast hlasovani eliminuje).

    Jenze, i kdyz vam to takhle pekne vysvetlim, vy mi zase reknete, ze vase "intuice a historicka zkusenost" je proti tomu. Musite se ale zamyslet proc, nestaci jen povrchni analogie. Rozumite, to ze komuniste tvrdili, ze vyrobni prostredky vlastni delnicka trida, neznamena, ze to tak bylo. Zkuste si sama pro sebe vysvetlit, bez odkazu na komunismus, proc je mnou vyse popsana forma vlastnictvi mene efektivni nez akciova spolecnost (ja si to nemyslim).
    11.4.2010 18:09 Marcela | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    HS, to jsou opravdu divoké představy. Zejména mě zaujal ten nápad, jak bude podnik operovat bez zisku. Podnik bez zisku je jako řeka bez proudu. Začal/a by zahnívat. Píšete "všechno by se reinvestovalo". Tím "všechno" myslíte zisk? To si pak ale vše odporuje... Nezlobte se, ale ten model, který předestíráte, připadá mi opravdu utopický.
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    =^..^= AmigaPower® avatar 11.4.2010 18:40 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    No, mně teda hlavně neni jasný, na co by mi byly podíly v neziskovce... :-D
    7.4.2010 19:53 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se

    Kdyz byly USA na vrcholu, rekneme v 60tych letech, tak tam byla nezamestnanost 1%. Takze, podle me tech, co pracovat nechteji je pod 1%.

    Máte chybné představy, ze kterých pramení vaše nereálné vize. Nezaměstnanost v USA si nastudujte zde. Jak můžete vidět, nejnižší nezaměstnanost v 60. letech byla 3,5%. Do 1% je to sakra daleko.

    A ja budu grant a ze statniho rozpoctu jim tu miliardu na soc. davkach klidne necham. Kdyz se chteji uchlastat..

    Udělal jste si aspoň základní propočet? Když rozdělím miliardu mezi řekněme 100 tisíc lidí, kolik peněz připadne na jednoho? Jak dlouho dotyčný s touto sumou vyžije, než natáhne ruku pro další?

    7.4.2010 22:20 JS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    No jo, spletl jsem se, mea culpa. 1% nezamestnanost byla za valky. Ale kupodivu v Australii meli asi 2% po 30 let.

    Kazdopadne, zase tak moc penez to na tech davkach neni. Ve statnim rozpoctu je to kapka v mori.
    7.4.2010 22:36 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se

    Kazdopadne, zase tak moc penez to na tech davkach neni. Ve statnim rozpoctu je to kapka v mori.

    Obávám se, že jde o vaši další nereálnou představu. Kolik je podle vás ta "kapka v moři"? Jistě pro vás nebude problém dodat odkaz na konkrétní číslo.

    =^..^= AmigaPower® avatar 7.4.2010 22:43 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Kapka čeho? ;-)
    7.4.2010 22:49 JS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Takhle, rikam, ze s tou castkou (= zivotni minimum pro 1-2% lidi) nemam problem. Vy muzete mit jiny nazor, ale nevim, proc by to melo byt nejake super zasadni tema, kdyz ta castka bude par miliard maximalne (v rozpoctu radove nekolik set miliard). Mnohem dulezitejsi mi prijde, aby mohl kazdy, kdo chce pracovat, najit praci. To je totiz vetsi procento lidi nez tech, co pracovat nechteji.
    7.4.2010 23:05 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Takže číslo nemáte a nejste schopen (nebo spíše ochoten) ho dodat. Máte jen svou představu o pár miliardách (pár=dvě?), která je zcela zjevně nereálná. Vezmu to z druhé strany. Pokud představují sociální dávky tak zanedbatelnou sumu, proč je nezrušit ve státním rozpočtu a nefinancovat je z dobrovolných příspěvků? Na těch pár miliard se charity, mecenáši a jiní dobrodinci jistě bez problémů složí. Např. jen Člověk v tísni má rozpočet v řádech stovek milionů Kč.
    8.4.2010 09:58 Sinuhet | skóre: 31
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se

    Tri cisla si snad zvladnete vynasobit v hlave, ne? Napr. kazdy mesic 10 000 Kc pro 200 000 lidi dela 24 mld Kc rocne.

    8.4.2010 10:12 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Docela jsem zvědav, jestli někdo to konkrétní číslo najde. Já ho nenašel. Bude tam ale víc dávek, nejen minimum.
    8.4.2010 10:36 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Já s čísly nemám problém a samozřejmě jsem si výpočet udělal. Nicméně jsem chtěl dát šanci ostatním, u kterých mám pocit, že si s čísly moc starostí nedělají. Jak vidno, velmi snadno se dostaneme na podstatně vyšší částku než "pár" miliard.
    8.4.2010 00:13 osvc1
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    nezamestnanost v Nemecku byla v letech 1960-1973 prubezne 1,3%. Pouze v letech 1966/67 byla 2,1%.
    8.4.2010 06:53 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    A na co se ji mám zeptat, že jsou vykořistovaní? S čím tu argumentujete? Co chcete říct. Záplava slov o ničem. Já jako zákazník se zajímám, kolik mě letenka stojí, nikoliv co je za ní. Co je zlého na tom?
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    8.4.2010 10:21 Martin
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    tohle je férovej argument, souhlas
    7.4.2010 10:23 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Tak to je vaše levicové marxistické vysvětlení fenoménu kapitalismu. Nepochybuji, že se najdou i jiní, co jsou schopni najít i jiné vysvětlení.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    7.4.2010 11:41 xkesh | skóre: 46 | blog: eXtempore
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Nepochybuji, že se najdou i jiní, co jsou schopni najít i jiné vysvětlení.
    Já si je rád přečtu.
    =^..^= AmigaPower® avatar 7.4.2010 11:48 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    ten kapitalismus a ameriku si snad vytisknu... :-D
    7.4.2010 12:16 krotitelODS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    pane kolego, co sem se chtel jeste zeptat, ja to z minuleho blogu nepochopil,

    pisete, ze mate nejake 2,5 nepovinneho semestru, ja skutecne nevim, mate vubec vyucni list, nebo maturitu , jsem z toho jelen ...
    =^..^= AmigaPower® avatar 7.4.2010 13:53 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Mam skoro čtyři třídy zvláštní školy... :-D

    =^..^= AmigaPower® avatar 7.4.2010 14:09 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Tak to je fakt bomba, ještě že ste to plácnul, teď koukám, že mi při tom vloupání na podzim zmyzely nejen pas, velkeý techničáky, kupní smlouvy od bytu a aut, ale i desky se všema osobníma papírama. Tak to já to tam musim jít ještě donahlásit...
    7.4.2010 14:43 růžovej pežot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Tak teď už nemáš ani tu zvláštní. Hybaj ke krumpáči s cikány, místo toho chytrého kecání!
    =^..^= AmigaPower® avatar 7.4.2010 20:23 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    ...toho ty se nedožiješ ;-)
    =^..^= AmigaPower® avatar 7.4.2010 20:33 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    tak buď:
    dnes 14:43 růžovej pežot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Tak teď už nemáš ani tu zvláštní. Hybaj ke krumpáči s cikánama, místo toho chytrýho kecání (těch chytrejch keců)! 
    ...nebo:
    dnes 14:43 růžový pežot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Tak teď už nemáš ani tu zvláštní. Hybaj ke krumpáči s cikány, místo toho chytrého kecání!
    ...ale te mix, co si napsal ty, ti nenapíše ani pražák, ani moravák. Čí jsi alterego? ;-)
    vlastikroot avatar 7.4.2010 20:38 vlastikroot | skóre: 24 | blog: vlastikovo | Milevsko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Já třeba píšu takovejhle mix :-D
    We will destroys the Christian's legion ... and the cross, will be inverted
    7.4.2010 21:56 růžovej pežot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Že zrovna ty se v tom tak hrabeš, ty demente.
    vlastikroot avatar 7.4.2010 22:01 vlastikroot | skóre: 24 | blog: vlastikovo | Milevsko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    A ty jeden polozmrde, dál se tu kruť! :-D
    We will destroys the Christian's legion ... and the cross, will be inverted
    =^..^= AmigaPower® avatar 7.4.2010 22:14 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Vážený pane píčusi, mám velmi dobrou náladu, protože jsem si dnes opět udělal velmi příjemnou procházku se svou kočkou (možná to dám i do blogu), proto mně "polodementní opice" (©Petr Tomeš) jako vy, opravdu nemůže vyvést z rovnováhy.
    7.4.2010 22:22 růžovej pežot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Od teď tě budu srát pořád a všude ;)
    =^..^= AmigaPower® avatar 7.4.2010 22:32 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    na to naštěstí nemáš šmudlo :-D
    7.4.2010 12:25 snajpa | skóre: 20 | blog: snajpuv_blocek | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se

    Jakkoliv tahle metafora muze znit blbe a jako klise: myslite si, ze by vam Hitler vysvetlil nejlip, proc je rasismus spatny?

    Tim ale nechci rict, ze si myslim, ze by xkesh byl levicak, ani ze vam nejvetsi kapitalista neni schopny dat dobre vysvetleni toho, co to vlastne kapitalismus je. Jenom mi skoro prijde, jako kdybyste si myslel, ze spravny pohled na zivot muze mit jenom uzka skupina lidi a nazor ostatnich je nutne spatny.

    --- vpsFree.cz --- Virtuální servery svobodně
    7.4.2010 13:59 CyberDragon
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Hm, kapitalismem vysmivany fenomen. Jako teorie fakt dobry. Jen mi to nejak nesouhlasi s praxi, kterou jsem zazil jako Husakovo dite v tzv. realnem socialismu. Navic posledni tri body jsou exemplarni ukazkou soucasneho vedeni napric EU/USA. Chybi uz jen CML. V EU skutecna pravice u moci neexistuje a v USA je Obama vrcholem levicoveho politomarketingu. Poslednim pravicakem u moci byl Ronald Reagan a Margaret Thatcherova. A to je dve dekady zpatky.
    7.4.2010 14:04 CyberDragon
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Puvodne komentar k xkeshovu prispevku. Nejak jsem to zle s[f]linkoval. :)
    8.4.2010 07:09 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Ano tohle jsou přesně ty slova, co mají prokázat, že tedy "já netvrdím, že je to nemravnost být kapitalista, ale zamyslete se jestli by to náhodou nešlo jinak?." Takže jak by to šlo jinak, co by s e mělo stát aby na kapitalistu nikdo nedělal, bylo to spravedlivé atd. Už jsem tyhle slova četl a slyšel. Stále stejná pohádka. Jaký bude výsledek a co se stane nikdo neřekne. Pak zase čistota učení, nebo co? Já jsem se z toho snu probudil dávno. A kece že z práce a šetření nikdo nezbohatl, takže vlastně velký majetek je zločin, to už jsem také slyšel. Slova mazaně vyvolávající nenávist, jestli je něco mamipulace tak přesně tohle. Jo pro levičáky jsem "jednoduchý člověk." Jednoduchý, hloupý. Ty čtyři body mě opravdu pobavili. Vlastně jsi schopný, takže skrytý význam, čti -- jsi nemravný. Hmmm.

    PS: Já jsem si ty vaše téze opravdu přečetl. Tyhle a podobně další jsou moc hezky vypadající slova. Jen ty výsledky pokud se je někdo někde pokusí tu filozofii a politickou ekonomii realizovat. Ještě větší bída, protože místo práce a šetření, ptaní se těch "chudých" jak to že oni mají a my nemáme?
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    7.4.2010 14:33 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    A kde jsou dnes holky?
    7.4.2010 14:39 růžovej pežot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    7.4.2010 16:28 rita-gabriela
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    žábožroutský auto? Nikdy! Není nad mýho forda Berušku!
    =^..^= AmigaPower® avatar 7.4.2010 19:39 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Peugeot 406 (pp*) combi, 1.9tdi je špatnej??
    *pp
    v plný palbě
    =^..^= AmigaPower® avatar 7.4.2010 19:57 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    čko, nebo co?
    7.4.2010 20:59 rita-gabriela | blog: reklamace
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Fiesta. Ale jezdí jak drak. Nebo jezdím jak drak?? (chybí mi smajlíky). No, ale přiznávám, že 240 za hodinu, jak jsem byla zvyklá, to nedá, možná "bohudík" :-)
    Jsem tu vlastně omylem, ale jsem tu ráda.
    =^..^= AmigaPower® avatar 7.4.2010 21:22 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Co to bylo za žihadlo?
    7.4.2010 14:50 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Jedna odpovídala na jinou diskusi, co jsme si všimnul, druhá pracuje až se z ní kouří.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    7.4.2010 16:08 rita-gabriela
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Píšu z práce, proto se nepřihlásím, máme zde nějaký zabezpečení. Doma se těžko přihlásím, protože nějaký chytrý technik, co všechno zná všemu rozumí, když jsem hlásila výpadky internetu, tak celý rok dělal oči v sloup a myslel si cosi o hodně světlých brunetkách a počítači, a teď ten rozbočovač odešel definitivně, půl domu spadlo, náhradní snad bude zítra a já děsně trpím! Taková zajímavá diskuse! Z práce psát nemůžu (Jane, ale no tak:-)) a doma se připojuji na náhradní síť, co pořád padá. Snad to zítra opraví... Technici jedni, jako kdyby ženská nemohla mít taky někdy pravdu, že to mají rozbitý! Taky jsem včera majitele tý firmy sepsula že by si od nich pes kůrku nevzal.
    =^..^= AmigaPower® avatar 7.4.2010 19:47 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Az se vám příště sesype cokoliv čim teče proud, volejte mně...
    7.4.2010 21:00 rita-gabriela | blog: reklamace
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    jen abych vás nezvala za slovo :-)
    Jsem tu vlastně omylem, ale jsem tu ráda.
    =^..^= AmigaPower® avatar 7.4.2010 21:24 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    ...já si za svým slovem stojím.
    7.4.2010 14:58 CD
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Musím na hodinu končit, mám klientku.

    Možná někde tady...
    7.4.2010 15:17 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Tak tuhle jsem si vymyslil ale myslim, že jich takovejch bude:

    Jana se narodila v chudý rodině jedenoho severočeského města. Nakonec prosadila, že nemusí jít hned do práce, ale že se smí vyučit, takže se vyučila na něco jako chemičku pomocnici. Jak bývalo zvykem, holka se po nástupu do práce měla vdát a mít děti. Jana si našla moc šikovného muže, už ani nevím, jestli jezdil s náklaďákem, lodí nebo bigbítem. Jezdil a někdy i domů přjel, jen málokdy a většinu volného času trávil s kamarády na pijatykách- Jana zatla zuby a vařila česnečku po ránu, i na ten sex došlo a tak se brzo narodily dvě děti. Pak ale Jana zjistila, že její šikovný chlap obíhá všechny možný baby v okolí a do bordelu zajde. Probrečela pár nocí, ale řekla si že vydrží, mají přeci děti.

    Když ale její drahej několikrát ožralý zmlátil jí a dítě, bylo toho trochu moc. Zjistila že manžel si všechen majetek nechal napsat na sebe, ale podařilo se jí v noc odvézt alespoň nějaký starý nábytek.

    Doufala, že třeba to, že je ještě trochu hezká holka jí pomůže najít nového muže. Obcházela všechno možný a snažila se najít někoho kohokoliv slušnýho. Ze zoufaklství se blbě vyspala i s leckým, kdo se jí nelíbil. Třeba by v něma našla muže a tátu. Nenašla, všichni si užili a kopli jí do zadku. Zbytek času byla práce a péče o děti.

    V 45 jí přišla výpověď z podniku kde třicet let pracovala. Peníze padly na děti a nájem, neměla nic. Na pracovním úřadě jí nevchali vystát pořádnou frontu a pak pěkně jasně řekli, že je línej lempl.

    Teď je konečně lempl. Možná něco ještě zvorá a přijde exekuce a silný samci budou chrochtat opovržením
    7.4.2010 15:56 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Jo takovejch příběhů bych vám moh vyprávět, i z opačnýho konce, jak on od rána do večera dřel, ona se mu kurvila, tři děti měla, každý s jiným, jen ne s tím svým, atd.

    Ona hledala tátu, pro děti spala s kdekým. Spát s kde kým, nepovažuji za nejefektivnější způsob pro ženu jak se seznámit. Pár jsem takových potkal v životě i terapii. Některé, tedy ty co skutečně když změnily strategii i slušný chlap se našel. Ono se dá argumentovat z různých pozic. Zkuste to jinak a lépe. :-) Máte pořád jeden příběh. Vždycky je tam na vině někdo druhý.

    V terapii a to není o silných samcích se ukazuje, že občas stačí jen něco málo změnit, ne moc, jen něco. Jako třeba když daleko jdete a máte v botách kámen. Jsou lemplové co si ho nevyndají a pak z toho týden, než se mi jim hnáty zahojí marodí. Dokonce o peníze přijdou. Víte pane, já lidem jen říkám, že se chce na něco podívat jinak, než se dívate třeba vy. A když to udělají ti lidé, tak zjistí, že nemusí ani na pracáku perosit, i přesto, že jsou jen vyučeni. Jen ten kamínek vyndat.

    Jinak jdu na skupinu a možná že se ještě do půl desátý ozvu. Když mě nebudou moc potřebovat někteří. Takže tak.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    7.4.2010 16:16 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Šmarjá, to z toho není vidět, že nepíšu o vinách a nevinných?

    K vašemu příběhu chudáků lodníků jsem přidal právě jen ten z jiný strany.

    Dívat se jde do alelujá, někdy třeba je lepší něco udělat.
    7.4.2010 18:00 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    No Dagu asi takhle. Takovými Janami se zabývám 15let. Chodi zdarma ke mě na skupinu. Zdarma protože to platí někdo jiný. Co vy mi zde vykladate a co s tím jsem popsal v knize "Ze závislosti do nezávislost s podtitulem "spoluzavisli a nestastní" to sice nemusíte vědet, ale teď už to víte. Jinak ten televizní seriál stejnojmeny se zabývá tím samým tematem. Myslím, ze jsem toho víc zapomněl než zdejší komunita včetně vás o tomto tematu ví. Takže nechal jsem ty kapitoly na svém blogu sweb.cz/chodec rok 2006 pvni kapitoly myslím záři. Mate-li zájem můžete si přečíst co a jak. Sem kopírují blogy pro legraci. Mate rad legraci ne? Takže diskutujte, nic proti tomu a premyslejte jestli náhodou nesouperite. Se mnou. V raNku závislosti na mě v teto zemi moc lidi nemá. Proto si mě psychiatři opatruji. Ne jako pacienta ale jako kolegu. Když už jste zvolil tenhle tón. Jinak ta kniha je k objednání na mem webu.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    7.4.2010 18:14 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Má rád legraci. Nesoupeřím, v čem bych měl a proč? :-) Také nejsem přesvědčený že jsem nejlepší, nebo skoro. Vy víte co místní komuita o čem ví? TV nemám. Tu knihu si asi nekoupím, neoslovilo mi to. Jsem na knihy dost náročnej.
    7.4.2010 18:30 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    O spoluzavislosti a terapii spoluzavislosti není moc lidi, co o tom opravdu něco ví. Já si téhle komunity velmi vážím za to co produkují v clancik zpravickach poradně atd. A chodím si sem pro rozumy. Většina jich toho ví mnohem víc než já. Kupovat si knížku nemusíte. Pak ale nemám potrebu vám znovu objasnovat nejaké věci kolem spoluzavislosti. Ani diskutovat, či vám něco vyvracet :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    7.4.2010 18:40 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Reagovat nemusíte! To je čistě vaše věc. Nevim proč to s Váma tak zacvičilo, když jsem k obrazu svedených a opuštěných lodníků přidal svedené a opuštěné ženy. To je fuk, ale já to chtěl pro vyváženost přidat. A příště přidám opět. To je osud. Objasňovat mi nic kolem závislostí není třeba, tady nejde o závislost. I když o ní jde vždy, stejně jako o vše jiné.
    7.4.2010 19:12 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Přidejte co chcete. Pouze jen se pokoušite získat ten "nadhled" že jste to neuděla hned, ale že vám to trvalo. Napřed o mém humoru, poak o mých kvalitách a nakonec vyvážený příbeh. Nevím co víte o závislosti, pokud nejste sám závislý, tak o ni nevíte nic. jen co jste si přečetl. Jinak k té Janě. Ona se udržovala dlouhá leta ve vztahu, kde ji bylo jasné, že nemá budoucnost, jen se udržovala. Nic víc. Zase jen o tom co ze svým životem uděláme. Dávat příbehy pro vyváženost znamená, že hledáte spravedlnost. Ty ženy, které risklovaly svá manželstí jsou stejně nezodpovědné jako ti muži, co promarnili svůj vztah svým chlastem. Žádná vyváženost jim nepomůže. :-) Ani jim ani vám.

    Jinak, mě jste nevytočil, jen jsem vám sdělil co dělám, když už jste se dožadoval skutků a co si myslím o vašich vědomostech v této oblasti. Tak jak jste ten příbeh podal, tak moc toho nevíte. Aspoň jste nic té Janě nenabídl.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    7.4.2010 19:52 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Vy nevíte co já vím. Já jsem já a vy jste vy. Navíc o mne nevíte prakticky vůbec nic.

    Si to tak neberte :-)
    7.4.2010 20:12 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Tak pokud něco víte. Dost to tutlate. Protože by jste si všimnul, ze jsem svým odkazem na "psychologii" zmiňoval, ze se bavíme o rozvodech uskutecnenych mimo problém závislost. Tedy vaše vyváženost prozradila ze jste mimo misku. Tedy nevíte zřejmě o čem byla řeč. Kasate si triko s nadhledem a jinak nic. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    7.4.2010 20:33 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Netutlám, jen to nevidíte. Nadhled nemám, proto se mi vaše machistická poza dotkla. Za ženy. Z toho zjednodušování se prostě nevykecáte. Ani pomocí asertivity.
    7.4.2010 21:26 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Já se z ničeho nevykecávám, moje poza je moje poza, jestli nejste v nadhledu a chováte se že jste, je to vaše věc, nejsem vám nic dlužen, neurazil jsem vás, netrousím o vás špínu, nediskutuji o vás zde z jinými lidmi. Bavil jsem se vaší snahou. To je všechno. Jinak jste mi zcela lhostejný. Stejně jako ještě ti, co tady se ke mě chovají jak se chovají. Jejich slova, způsoby vypovídají o nich, nikoliv o mě.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    7.4.2010 21:28 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    S tim souhlasim.
    8.4.2010 00:38 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Jen tak na okraj. Když napíši, že si alkoholici svým chováním zničili život, je to proti alkoholikům? Když napíši, že si některé ženy svým chováním zničili život a manželství, je to proti všem ženám? Jestli Dagu takhle čtete, pak Bůh pomáhej těm, které posloucháte a pak jim sdělujete svá moudra, co jste vyslovil na základě toho, co jste slyšel. Protože jste slyšel zcela jiného, než říkali.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    8.4.2010 07:20 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Osobní útoky mne nudí. Číst si budu jak budu chtít, lidé jsou povětšinou s tím, jak jim rozumim, minimálně spokojení (a že jich je). S nějakou výjimkou se hravě smířím.
    8.4.2010 07:38 Pepé
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Jílek sem chodí exhibovat a sklidit potlesk svých věrných. Jemu nemá smysl nic psát. Ať si myslí, že je mistr světa a slavná televizní hvězda. Ať si proboha masíruje ego podle libosti. Nezaplétejte se do diskuze s ním. Když diskutujete s takovým buranem, pak se dřív nebo později naštvete, ať už jste sebevětší kliďas. To nemáte zapotřebí. Nechte ho napospas jeho hlouposti a raději běžte do té postele. To stejné bych doporučil panu JS (jehož příspěvků si ale velmi vážím) a dalším. Jílek za to prostě nestojí.
    8.4.2010 08:35 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Vyslovil jste mnohé komentáře s "jistotou naprosté morální převahy". Nade mnou. Klidně si ji mějte. Dokonce jste si dovolil diagnosy i interpretace o vnitřní nejistotě, úzkosti. Veřejně. Atd. Nijak jsem to nekomentoval ani nevyvracel. Tohle lidé, kteří si něco málo o psychoterapií přečtou rádi dělají. Dávají diagnosy aby bylo vidět, jak jsou v nadhledu a informovaní. Je rozdíl mezi tím, že dávám diagnosu a ještě k tomu veřejně a mám poznámky k chování, které je veřejné. To jen tak na okraj.

    Na můj web chodí moji klienti. Dávám velký pozor, abych veřejnosti sděloval jejich diagnosu. Nebo dělal terapii. Pokud se sami přihlásí k něčemu, je to jejich rozhodnutí. Já jsem vás o terapii nepožádal a na vaše diagnosy jako od "profesionála," kterým podle vašeho sdělení jste, nejsem zvědavý. Jsem ochotný diskutovat s kýmkoliv a pokud mě má za blbce, pak se nedá nic dělat. Nehodlám jej přesvědčovat, že on je ten blbec. Lidi se někdy blbě chovají, ale tím ještě nejsou blbci. Rejpete podle svých slov, ale zdá se že máte nízkou schopnost "rejpání" ode mne přijmout.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    =^..^= AmigaPower® avatar 8.4.2010 08:47 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    pokud mě má za blbce
    Dag vás rozhodně nemá za blbce, on moc dobře ví, že jste inteligentmí, já bych ale řek, že jste hlavně pěkně "vychcanej". :-D
    8.4.2010 10:25 Martin
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Znamená tento hnusný výraz něco jako 'všechno si manipuluju svým směrem'?
    =^..^= AmigaPower® avatar 8.4.2010 10:36 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    'všechno si manipuluju svým směrem' Pane, vy nemáte ani ponětí jak hluboko až sahá králičí nora... :-D
    8.4.2010 09:10 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Diagnozy? Jaký? Vy také interpretujete mé chování a výroky. Dokonce tak, že je někdy nepoznávám. Pochvalné soudy na vás vás také nevytáčí. Je to v pořádku, já si mohu něco myslet a říct, to. A řeknu, když budu chtít. Navíc nejsem profik asi v ničem, jen občas něco hodně dobře udělám (podle mínění druhých) a tak mi nacpou další prácí.

    Tak já jdu zase do tý postele.
    8.4.2010 09:20 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Nerozčilujte se, já nehodnotím vaši práci. O tý nebyla vůbec řeč. Jen tak komentuji vaše chování ke mě. Nic víc. když jsem se bavil o tom příběhu Jany a řekl jsem názor na její chování, tak najednou debata nešla. O mě se bavíte velmi rád, takže dobře, přistoupil jsem na váš způsob. Dost lidí se baví o tom jaký je Jílek, málokdo se baví o tom, jaké chyby ty dámy udělaly, když si tam "mazaně" zkazily život. A že jsem jich viděl, těch, co se rozvedly v naději jak si polepší a ono nic, pak pláčou po restauracích a nebo na chatu. To je útok na ženy, to je exibice?
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    8.4.2010 10:09 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Rozčilený jsem pramálo. Klidně se o mně bavte, zajímá mi to. Já zase klidně okomentuji klidně Amiga, Vás nebo kohokoliv. Chodí sem lidé, nejen názory.

    Mám svůj názor, kde je chyba v téhle diskusi a zatím si ho nechávám pro sebe. Až budu chtít, tak ho řeknu. Žádnej problém.

    Bavit se o dámách co si zkazily život moc nejde. Tak jak to podáváte, pokud to tak bylo, v nějakék konkrétním případě, protože vždycky je to jiný, tak si možná (nejspíš ano) zkazily život. Možná ne, protože nemáme nikdy kontrolní vzorek toho, co by se stalo, kdyby udělali něco jiného. Ale co k tomu říct: POsrala jsi to holka, tak teď je potřeba jinak. Ale moc toho neoddiskutuji, nebo nevim co by šlo? Co by šlo diskutovat? Nedivim se jim ale že pláčou. Udělali třeba chybu, ale kdo z nás ji někdy neudělal.

    Janu jsem přidal jen proto, aby byl další možný pohled. Vůbec nejde o konkrétní, jestli ten její muž pil nebo ne. Jde o to, že ona mohla mít svoji pravdu. Svoji nedokonalou pravdu. Ona udělala mnoho chyb. Možná se měla setkat s někým, kdo by jí postrčil ke konsrtuktivnímu řešení, možná žádné takové řešení ani nebylo.

    Pomáháte závislým se zbavit závislosti. Tedy také jednu takovou službu, co velká část lidí považuje za vyhazování peněz. Já ne! Ale proč si závislý zaslouží léčbu a sociálně neadaptovaný kopnout do zadku? Proč nezvolíme jednoduché řešení a neřekneme mu: Přestaň chlastat a makej.

    A tak dál.
    8.4.2010 10:33 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Já jsem pro, aby si závislí léčbu platili. Taky si ji u mě platěj a na pojištovnu bych nikdy nedělal privátně. Umějí si sehnat na chlast a nan drogy, a umějí si sehnat na terapii. Oni si na ni vydělají na tu terapii, to je součást mé terapie, že na nich chci aby si našli práci a měli příjjem. To je totiž taky zkušenost. Jinak závislosti se nikdo nezbaví, maximálně se naučí s ní žít a nepropadnout znovu do průseru. Vždycky je nějaké řešení, vždycky, pokud ho člověk hledá. Ale i to patří do terapie, když už je zavalený průsery a v debaklu, pak je život přitlačí. Holt někdy ztratí přit tom mraky času
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    8.4.2010 11:18 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    To jsem pochopil, že u vás platí. Navrhujete aby bezplatná pomoc závislým nebyla?

    Sežene si peníze... no, ono těch trestných činů při shánění drogy není málo. Včetně vražd.
    8.4.2010 11:32 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Když lidé abstinují, tak pro drogy nevraždí, To je zkušenost, ani nekradou, to je také zkušenost. Zacházíte do strašlivých extrému a ty vám znemožnují uvažování. Sehnat peníze prací pane kolego, to je součást mé terapie
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    8.4.2010 11:38 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Aha, já myslím pokud neabstinují, jen to třeba zkouší.

    Šíření žloutenky, HIV a trestná činnost je extrém, ale pokud vím bohužel běžný.
    8.4.2010 11:51 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Pak se bavíme o něčem jiným,mluvím o tom, že lidé i závislý mají stejné schopnosti jako lidé bez závislosti. Pokud abstinují a terapie je vede k využívání svých schopností, nahlédnou na problém a změní své chování, jsou úspěšní jako všichni ostatní. Pokud neabstinují, páchají trestnou činnost. Tečka
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    8.4.2010 11:59 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Zkoušet abstinovat je stejné jako zkoušet být těhotný. Bud je ženská těhotná, nebo není. Nelze aby byla jen trochu těhotná.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    8.4.2010 12:21 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Nejsem si tím příměrem jistý. Mohu abstinovat pět let a pak do toho spadnout. Mohu to vydržet týden. To jsem byl tu dobu trochu těhotný? Jinak nemám důvod pochybovat že o léčbě závislostí víte hodně. Já mám zase zkušenosti z jiných oblastí malérů, ty mi formují nepochybně pohled.
    8.4.2010 12:33 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    pět let absinuje je abstinet, devět měsícu je těhotná je těhotná, co je na tom složitýho?
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    8.4.2010 12:39 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Děkuji za úplně blbý vysvětlení :-) :-)
    8.4.2010 12:44 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Pro vás dost chytrý, složitějšímu byste nerozuměl. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    8.4.2010 12:53 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Beru to jako poslední slovo, máte ho mít, Doufám že jste spokojený, spokojenost je důležitá, bez ní se těžko žije.
    8.4.2010 12:57 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    S tím se dá souhlasit. Na blbý tvrzení se dost těžko nacházejí srozumitelný argumenty, stejný jako na blbý otázky se těžko chytře odpovídá.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    8.4.2010 14:07 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    :-) Vy si chlape nedáte pokoj co? Nebuďte tak zarputilej člověče, venku je jaro, ftáci řvou, co si to kazit sporem dvou obstarožních pánů. :-) Umění se nenadřít... já jsem na neschopence a nemám co dělat, kdybych měl, tak už tady dávno tuhle hru nehraju. :-) Nebo mám přihodit pod kotel? Néééé, pěkný den přeji.
    =^..^= AmigaPower® avatar 8.4.2010 14:22 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Kdybyste se přecejen náhodou rozhodli fyzicky se inzultovat, tak dejte vědět, hodil bych video do toho NADcastu Kernel Ultras ;-)
    8.4.2010 14:35 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Uviudim, já se do toho neženu. Jsem přesycen fyzickými spory, to je jako bys vetaránovi z války nabízel nějakej ten pejntbol, či jak se to jmenuje, aby se povyrazil. Také to stojí za mojí skepsí, protože já mám smůlu, že vždycky potkám problémový v posledním tažení. Tedy pokud jsem viděl závisláka, tak ležícího posranýho a pochcanýho na zemi a neschopnýho vstát, pokud byl schopný vstát, tak na mně vzal sekyrku (jizva na ruce), núž (jizva na noze), takže jsem jim práci nenabízel, ale pokusil se je násilím dostat do auta a nemocnice. Následně řešil, co s jeho dluhama a psychozou aby vůlbe přežili. Takže... ale to by bylo na dlouho.
    8.4.2010 14:51 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Jo jo, bejvá to smutný. Jenže já z těch posranejch, zblitejch, neschopnejch pokouším udělát lidi. Tedy z některých, trvá to dost dlouho, než se to povede. D těch halucinácí až k podnikání třeba.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    8.4.2010 14:57 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Ale jo, několik lidí, ci jsem se s nima rval je dnes na proklatě vyšším postu (finančně a sociálně) než já ( nepochybně i zásluhou terapie, kterou neumím). Jiný zase po smrti. Nevim co jsem mohl a co ne udělt líp, ptám se sám sebe. Ale k tomuhle se už teď nedostávám.
    8.4.2010 15:50 krotitelODS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    vy mate bezva zenskou, co umi stojku na hlave. Vic jste nemohl v zivote dosahnout.
    8.4.2010 18:36 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Jo, mám jí už 17 let.A vážim si toho. Je o pět let starší a vzal jsem si jí i s dvěma dětma, Ona mne zase s mým dítkem a s mýma chybama a zvládáme to. S dětma jsme v pohodě, skoro se o to bojím, že to tak klape. Považuji to fakt za velký životní úspěch. A navíc umí tu stojku! A já taky! .-)
    9.4.2010 09:57 Marcela | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Tak to blahopřeji, Dagu. /Nemyslím tu stojku:-)/
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    =^..^= AmigaPower® avatar 9.4.2010 11:09 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Stojku žena naučila i Daga, dělá jí doma vždycky když přijde s vejplatou... :-D
    9.4.2010 11:58 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Děkuji. Však to dá někdy práci

    Znáte ten vtip: A chtěla jste se s ním někdy rozvézt? Ne, to ne... ale zabít ho! ... Ten je u nás oblíbený.

    Jo stojku s vejplatou nedělaám, rovnou jí celou posílám ženě na účet. :-)
    9.4.2010 13:04 Marcela | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Tak to jste pro ní určitě pravý poklad :-) Už se sem asi nevejdu :-)
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    9.4.2010 13:13 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Že jsem poklad mi říká hlavně jedna z mých šéfových. Teda když volá v neděli v šest ráno že mám hned někam jet. :-) Taky mi říká, že jsem k nezaplacení... a že tedy prémie snad ani mít nemusím. :-) No, pak mi je pravda napíše.
    =^..^= AmigaPower® avatar 9.4.2010 14:07 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Dagu, tak vejde se nebo ne? :-D
    9.4.2010 14:15 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Vejde sem a sezná, že vejde se! :-)

    Jde, jde, jde a vejde!
    =^..^= AmigaPower® avatar 9.4.2010 14:17 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Mně se sem toho vejde, ale mně na lep žádná nejde... :-D
    9.4.2010 14:21 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Někdy se najde a navíc i třebas ujde! A pokud z toho kočka nepojde, tak to jde. :-)

    Jímá mi děs, kam bychom došli, začít s "jel". :-)
    =^..^= AmigaPower® avatar 9.4.2010 14:37 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Žel, kdybychom začli s "jel", těžko bych se už udržel.
    Řekl bych to co bych měl, o blížení dvou nahých těl.
    To bych se potom měl!:-D Leč, tohle neklapne, bohužel...
    9.4.2010 14:54 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    :-) Třeba jo, naděje úmírá naposled... Co tady dělaj pohřebáci kurva?!?! :-)
    Dalibor Smolík avatar 9.4.2010 17:46 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Pohřebáci? To nám někdo připomíná věk? ? :-D
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    =^..^= AmigaPower® avatar 9.4.2010 22:07 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Zapojte se Dalibore, nestyďte se... LOL! :-D
    Dalibor Smolík avatar 9.4.2010 22:48 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Ale vždyť já se nestydím! :-)
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    =^..^= AmigaPower® avatar 9.4.2010 23:01 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Tak nám vyfoťte pinďoura :-D
    9.4.2010 23:11 rita-gabriela | blog: reklamace
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    založte si na tuhle zajímavou mezihru nový vlákno, už se to blbě čte
    Jsem tu vlastně omylem, ale jsem tu ráda.
    =^..^= AmigaPower® avatar 9.4.2010 23:34 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    ...jó to počkejte co bude za deset komentářů :-D
    Václav 10.4.2010 12:54 Václav "Darm" Novák | skóre: 26 | blog: Darmovy_kecy | Bechyně / Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    tak můžeme začít odpočítávat :D 10
    Cross my heart and hope to fly, stick a cupcake in my eye!
    =^..^= AmigaPower® avatar 10.4.2010 13:33 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    9
    Dalibor Smolík avatar 9.4.2010 23:20 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    To je právě ta smůla. Porouchal se mi foťák. :-)
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    8.4.2010 12:44 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Mezi závislými jsou maléry všeho druhu. děla jsem i leta ze sexuálními agresory, zaávislými na drogách alkoholu, Mám ve skupinách tapodnikatele starosty advokáty, bývalé bezdomovce, lidi co mají odsezeno pět a vice let atd. Roky chodí, roky procházejí terapii učí se sebeovládání, poznávají svoje motivy, mění svoje chování, postupně. Ti co takhle pracují do toho většinou nepadají.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    8.4.2010 14:08 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    No, to já taky. Mějte se hezky co to dá! Zdravim! :-)
    8.4.2010 15:47 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Bavit se o dámách co si zkazily život moc nejde.

    Jde, jen na to musejí být ochotní lidé, co se chtějí bavit o problému a potížich, nikoliv charakteru diskutujících. Tam vždycky spolehlivě jakákoliv debata skončí. Amateři, co nerozumějí psychoterapii se velmi rádi baví o profilu terapeuta. Je jim to k hovnu, protože se stejně nic nedoví. :-) Ale kdyby se slušně a uctivě zeptali jak s tou terapii, podobně jako já se uctivě ptám geeku, kteří jsoy třeba o čtyřicet let mladší, jak s tím zkurveným Solarisem, co mi na něm nejde sítovka, například. Pak bychom se možná mohli i tady domluvit. Ale to s některýma vážně nejde. Oni umí mluvit jen na jedno téma. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    8.4.2010 17:49 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    nejsme na terapii. a bavíme se o čem se nám chce. Život už je takovej. Musíte to líp podat, když chcete zaujmout problémem, co se vám chce řešit. Nebo takovopu nabídku na téma žen a jejich chyb, jako jsem vám věnoval příspěvkem hned neposunout do osobní roviny...

    Ale kdyby se slušně a uctivě zeptali jak s tou terapii. Nezeptali. Kde je chyba?

    Oni umí mluvit jen na jedno téma. Vážně? Čtete blogy?

    8.4.2010 20:21 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    ale jo čtu, jenže podle komentářů, mám pocit, že je to jak to říkám, do osobní roviny to posunujete vy, pouze vy. Nikdo jiný. Mimo ty co mi nadávají aniž by mě znali. :-) Ano, ale pokud nejsme na terapii, pak to bavení o čem chci platí i pro mne, nebo ne? :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    8.4.2010 20:46 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Jen tak mimochodem, koukněte se do komentářů pod blogy. Kde je z mé strany na kohokoliv útok? Pokud mě tedy někdo neobvinuje ze zneužívání klientek, nebo si mě nebere do své nevymáchanné huby, za to že mám na něco názor a ještě k tomu odlišný názor. Už jsem vám to říkal. Přečtu blog, někdy dám dobře, špatně skoro nedávám a pokud píši komentář tak k věci, ne k osobě.

    Co se vás týče, když si stěžujete na osobní útoky z mé strany, Já se vás na nic neptám protože pro mne nejste ničím zajímavý. Reaguji jen na vaše kecy. Jinak to neumím ani nazvat. Jsou tu lidi co jsou pro mne zajímaví, ale vy mezi ně nepatříte. Nemám zájem se s vámi setkat, něco se o vás dozvědět. Chápu, že je tu dost lidí, co to tak mají se mnou, a nijak se jim necpu. Napíši blog, mimo jedné výjimky si nikoho ze zdejší komunity nepodávám a ty nadávky od některých mě neberou. Jsou o těch co nadávají, ne o mě. Máte potřebu vyvažovat mé blogy a dozvíte se co se dozvíte.

    Jste mimo mísu, několikrát jste to prokázal a obecně ušlechtilé řeči mě skutečně neberou. Já už jsem takových ušlechtilých jedinců, "co odvraceli ty vlaky" viděl. Dělali rok dva někde v neziskovce a už věděli všechno. Pak jsem je viděl prodávat na tržišti. Nevydejchali tu zátěž. Dělám tuhle práci 17 let, 10 hodin denně, rozhodně mě nedojmete jizvou na noze, nebo mrtvým pacientem. Asi bych ty mrtvý všechny nespočítal. Je jich fakt hodně. Kolikrát jsem seděl proti mámě, co přišla o jediný dítě, taky už nevím. Jestliže napíši blog o ženách co se z rozmaru rozvádějí, pak mě skutečně nebere nejaký příběh, kterým mi neco chcete naznačit. Možná by jste zjistil, že jsem už dávno takové případy popsal, dokonce i s tím řešením. Jestli jste je nečet, není to moje chyba.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    8.4.2010 21:43 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Hmmm, tak tohle má šťávu :-)
    8.4.2010 22:32 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Jo a to jsem jel jen na půl plynu, zatím jsem se ještě ani nenamích, komické výstupy jsem zatím vynechal a heroicke kecy k Ritě. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    8.4.2010 22:38 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Tak do toho!
    8.4.2010 22:44 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    A důvod? nepotřebuji se už vámi zdržovat. Co jsem vám chtěl říct, řekl jsem? Víc jak týden jsem nereagoval na ty kecy, jak vaše, tak jiný. Jednoduše jsem jen řekl co považuji za nutné říci. Z mé strany je tohle konec diskuse s vámi, pište si ty svoje vyvažující řeči, a já klidně budu mlčet. :-) Tečka
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    8.4.2010 22:52 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Príma, tak až mi něco napadne tak to zase napíšu. Já se už taky nekonečným povídáním nebudu moci zdržovat, nemoc pomalu ustupuje a budu muset pracovat. Hezký den.
    =^..^= AmigaPower® avatar 8.4.2010 22:52 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Všim jste si v tom třetim vstupu, kde odpovídala jako první, jak si na setinu sekundy zkontrolovala vaši reakci? Oči jsou okno do duše... ;-)
    7.4.2010 18:19 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Pardon ty kapitoly jsou na sblog.cz/chodec
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    7.4.2010 18:25 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Jo, to je dobře napsaný. Co jste psal na tom blogu.
    7.4.2010 19:15 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Je mi líto, že ty kapitoly už tam nejsou., Smazal jsem je když jsem vydal tu knihu. Už je jen ta kniha. Hmm. no nedá se nic dělat.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    7.4.2010 18:19 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Osud občas vykostí, pár nabubřelých blbostí. :-) Zrovna mi to hraje. Šmarjá, líp bych to nikdy neřekl.
    7.4.2010 19:21 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Umění nenadřít se
    Jo je tam vinnej chlap co ji okradl. Ona je ve vašem podání obět. Jenže... psal jsem o ženských co je pálilo dobré bydlo. Rozváděly se z luxusu. Tohle je jiný příběh a záměrně zde neuvádím příbehy závislých a spoluzávislých, to je jiná kategorie. Takže vaše vyváženost je jaksi mimo, zcela mimo.

    A i spoluzávislí tím, že se dlouho udržují z nejrůznějších důvodů v tom vztahu, se rozhodli, že v něm setrvají. Až do hořkého konce.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.