abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 16:44 | IT novinky

    Počítačová hra Tetris slaví 40 let. Alexej Pažitnov dokončil první hratelnou verzi 6. června 1984. Mezitím vznikla celá řada variant. Například Peklo nebo Nebe. Loni měl premiéru film Tetris.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 9
    včera 10:44 | Nová verze

    MicroPython (Wikipedie), tj. implementace Pythonu 3 optimalizovaná pro jednočipové počítače, byl vydán ve verzi 1.23.0. V přehledu novinek je vypíchnuta podpora dynamických USB zařízení nebo nové moduly openamp, tls a vfs.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 10:22 | Nová verze

    Canonical vydal Ubuntu Core 24. Představení na YouTube. Nová verze Ubuntu Core vychází z Ubuntu 24.04 LTS a podporována bude 12 let. Ubuntu Core je určeno pro IoT (internet věcí) a vestavěné systémy.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 01:00 | Nová verze Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    4.6. 19:55 | IT novinky

    Intel na veletrhu Computex 2024 představil (YouTube) mimo jiné procesory Lunar Lake a Xeon 6.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    4.6. 13:44 | IT novinky

    Na blogu Raspberry Pi byl představen Raspberry Pi AI Kit určený vlastníkům Raspberry Pi 5, kteří na něm chtějí experimentovat se světem neuronových sítí, umělé inteligence a strojového učení. Jedná se o spolupráci se společností Hailo. Cena AI Kitu je 70 dolarů.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    4.6. 13:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 14.1 svobodného unixového operačního systému FreeBSD. Podrobný přehled novinek v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    4.6. 12:55 | Zajímavý software

    Společnost Kaspersky vydala svůj bezplatný Virus Removal Tool (KVRT) také pro Linux.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 11
    4.6. 12:33 | Nová verze

    Grafický editor dokumentů LyX, založený na TeXu, byl vydán ve verzi 2.4.0 shrnující změny za šest let vývoje. Novinky zahrnují podporu Unicode jako výchozí, export do ePub či DocBook 5 a velké množství vylepšení uživatelského rozhraní a prvků editoru samotného (např. rovnic, tabulek, citací).

    Fluttershy, yay! | Komentářů: 2
    4.6. 12:00 | Nová verze

    Byla vydána (𝕏) nová verze 7.0 LTS open source monitorovacího systému Zabbix (Wikipedie). Přehled novinek v oznámení na webu, v poznámkách k vydání a v aktualizované dokumentaci.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    Rozcestník

    Gunslinger a poesie

    1.5.2010 21:04 | Přečteno: 1165×

    Včera jsem dorazil domu ze skupiny a bez nějakých okolků jsem šel hned spát. Nemívám ve zvyku většinou jít kolem deváté večer chodit spát, ale tělo spánek žádalo, tělu se spánku dostalo. Probudil jsem se před půlnocí. To se mi obvykle stává. Probudím se chvíli přemýšlím, pak trochu praktikuji jógové techniky a zase jdu spát. Ještě než jsem usnul, dumal jsem nad svojí knihovnou. Mám velikou knihovnu a mohl bych ji mít tak třikrát větší, kdybych neměl dobré srdce a knihy nepůjčoval. Ale vrátím se k tomu přemýšlení. Vím, že mám knihovnu plnou balastu. Balastu ještě z dob reálného socialismu. Tehdy jsem četl a kupoval všechno. Dobré knihy, mizerné knihy.

    Četl jsem hodně. Deset dvanáct knížek týdně, nijak jsem si nevybíral. Filozofy, literaturu faktů, beletrii, politickou literaturu a další.Jen těch náboženských jsem moc nečetl. Nebyly. Občas mi někdo něco půjčil z dob prvorepublikových, ale příliš jsem té spiritualitě nerozuměl. Až v osmdesátých letech jsem objevil východní náboženství. Tahle literatura z politických důvodů byla přístupnější, tolerovanější než křesťanská, hlavně katolická.

    Budhismus, z beletrie třeba Somadeva, jógovou literaturu. Občas jsem něco přivezl velmi tajně a opatrně z ciziny. Džíny ty prošly, knížky nikdy. Knížky to byl vždy malér. Ani Bible nebyla na lodi nijak vítaná. Jiný než Kralický překlad nebyl tolerován. Později ekumenický překlad.

    Jak jsem tak přemýšlel o své knihovně, musel jsem se usmát jednomu tvrzení, kterým jsem byl, a ne poprvé obviněn z nevzdělanosti, nekulturnosti. Samozřejmě ženou. Ženou, která trpí pocitem převahy a dokonalosti nad nevzdělaným nekulturním plavcem, co se nějakým omylem stal terapeutem. Samozřejmě z jejího hlediska jsem buran. Tohle mě provází celý život. Já chápu, že mám vzezření pistolníka plus jeho chování, mnozí na tomhle základě usuzují o své kulturní převaze nade mnou. Neberu ani té ženě ani jiným podobným pocit jejich převahy. Ani v životě ani v literatuře. Žiji nejlíp jak umím a čtu co mě zajímá, od dětství a právě díky tomu množství bez ladu a skladu jsem s e naučil číst nakonec jen to co mě skutečně zajímá. A žít podle svých představ.

    Vždy mě bavili lidé, především ženy, které si potrpěly na to aby bylo vidět, že nejsou žádné husy, že jsou jasně v přehledu a dávaly, ty ženy najevo svému okolí svou vzdělanost. Rozplývaly se a stále se rozplývají na tím či oním, citují ty autority, rozplývají se nad poezii. Většinou mi jejich rozplývání zní dost falešně. Oni poesii nečtou, ony ji stejně jako třeba Freuda spíše vykládají. Jenže, poesie se musí číst a neměla by se vykládat.

    Taková Emily Dickinson, kterou když jsem objevil jsem jen četl, opakovaně a vždycky bez dechu a nikdy jsem si netroufl ji vyložit, jen ji nechat na sebe působit. Tahle dáma z New England v USA z devatenáctého století, byla pro mne hotové zjevení. Mám ve své knihovně asi dvě police s poezii. Občas do něčeho kouknu, kousek přečtu. Poezie je pro mne důležitá pro svojí snovost, ale zároveň i schopnost vyjádřit, realitu způsobem, jakým svede málokdy beletrie. Viz Villon. Villona jsem objevil zcela náhodou. V roce 1975 vyšel překlad Otokara Fishera, který považuji asi za nejzdařilejší a nejzpěvnější do češtiny.

    Loukotková jej přeložila možná důsledněji, ale měla v mých očích tu smůlu, že jsem se setkal právě s Fisherovým překladem. V podstatě ho dodnes umím zpaměti. Nikdy jsem se ho neučil. Četl jsem si ho opakovaně. Říkal si s ním

    Je mi tak líto mého mládí,
    kdy frajeřil jsem dováděl...

    Bylo mi kolem 25 let když jsem tohle recitoval poprvé ve společnosti z nadšení nad tím koho jsem objevil. Děvčata se pobaveně usmívaly, když jsem pokračoval

    sám Bůh ví, kam ta léta pádí
    a já bych je zadržet tak chtěl.
    Můj mladý čas kam odešel, či odklusal...

    No a dnes si to směle s Františkem můžu říkat a není to žádný kec. Žádná už se pobaveně neusmívá. Jsem stařík, mládí odklusalo. Zase si mohu číst o něm jak se takhle jako stařík cítil ve třiceti. Inu nedospělý kluk, co místo kázání na kazatelně, kradl se zloději v pařížských domácnostech. Málem ho pověsili. Netvrdím, že bych si z něj chtěl vzít příklad, ale život ve středověké Paříži uměl ve verších popsat náramně a ti lidé jsou opravdu i po více jak pěti stech letech živí. Poslouchejte tu někdejší sličnou zbrojmistrovou,

    Holky, ta co před vámi tu sténá, co propukla v svůj nářek táhlý,
    protože je vyřazená a je cenná,
    tak jako mince, kterou stáhli..

    To když jsem četl poprvé uplně jsem viděl tu někdejší krásku, co by chtěla zase mít moc na každým mužským jako kdysi a ono nic. Stejně jako ten kmet, co laškoval, ženský proháněl a teď se mu ti mladíci smějí, že už jen je dobrý leda na žebrotu.

    ...tím utěšuj se chudý kmet, jež hýřil
    za svých mladých let a popíjel a žertoval.
    A na nějž by bylo směšné pohledět,
    kdyby i v stáří žil tak dál.

    Nechť v mládí žije každý jak velí vkus
    pak za každé své slovo zkusí.
    Z psa olezlého vždy jde hnus.
    Dělej co dělej, všem se hnusí,
    když mlčí až se málem dusí.
    Němý blázen bezzubý.
    Jak cekne, hned zas sklapnout musí.
    Prý nevidí si do huby.

    Z téhle poezie jsem měl a mám daleko jasnější představu, co byla středověká Paříž a Francie, než z celého románu Loukotkové, „Navzdory básník zpívá.”

    A u Emily Dickinson jsem pochopil jakými cestami se může ubírat ženská duše, která si volně cestuje světem a vesmírem a vidí věci po svém a vidí je tak jak bych je chtěl umět vidět a slyší jak bych chtěl umět slyšet. U ní jsem ocenil tu svobodu v myšlení a cítění. Žádná předstírána, žádná markýrovaná nespoutanost. V puritánské společnosti taková totální poezie, čistý jazyk.

    Docela chápu ty snobíky, co musejí dávat najevo, že všude byli, všechno viděli, musejí důležitě pohovořit o svém zážitku, protože pokud by tohle nedělali, zjistili by, že sami o sobě jsou prázdní a z toho co říkají a píšou, nebo malují vylézá slohový úkol, prázdná rétorika bez smyslu, nebo kýčovitý barvotiskový obrázek z pouti. Řeční prázdně a nabubřele a když jim lidé říkají, že jim nerozumí, tak je označí za hlupáky bez smyslu pro krásné a mystické. Například.

    Já vím, že mám pifku na intelektuály, hlavně na takové, co je považuji za pseudointelektuály. Může mít někdo pocit, že jim závidím. Dokonce věřím, že to tak může i vypadat. Ale jedno vím. Lidi, kteří opravdu umí poslouchat muziku, číst poesii a dívat se s úžasem na obraz, těch moc neznám. A pokud je znám, tak zjišťuji jednu věc. Oni sami umí poslouchat, číst dívat se na ty druhé a zároveň o nich skoro nemluvit, nehodnotit je, neinterpretovat je jen s nimi být. A pokud píší, malují, filmují, tak vlastně vždycky je v tom jejich duše a znějí s těmi co se potkali beze slov. Intelektuálové příliš mluví, příliš halasně, než abych jim věřil. Villonovi nebo Dogenovi, případně sv.Tereze Avillské věřím. Jak říká zenové moudro.

    Potkali se dva, mlčeli a smáli se.

           

    Hodnocení: 46 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    1.5.2010 21:06 semiik | skóre: 4
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gunslinger a poesie
    Prvni!
    1.5.2010 21:27 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gunslinger a poesie
    Bezva, pilnej
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    1.5.2010 21:55 CyberDragon
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gunslinger a poesie
    A ja zacal cist v nadeji, ze rady otaku se rozsirily! :)
    1.5.2010 22:01 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gunslinger a poesie
    Sorry, až jindy :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    2.5.2010 04:52 MX
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gunslinger a poesie
    Taky jsem se nechal nachytat ... Jilek a otaku ... takova kombinace byla moc lakava nez abych na to nekliknul :-D
    =^..^= AmigaPower® avatar 2.5.2010 10:06 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gunslinger a poesie
    Další komixovej onanista... :-D
    Václav 3.5.2010 08:06 Václav "Darm" Novák | skóre: 26 | blog: Darmovy_kecy | Bechyně / Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gunslinger a poesie
    Alespoň mi to připomělo že mám dokoukat Il Teatrino.
    Cross my heart and hope to fly, stick a cupcake in my eye!
    1.5.2010 22:05 ext3fs
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gunslinger a poesie
    Muzu se zeptat na konkretni knizky nebo autory ohledne toho jmenovaneho buddhismu?
    1.5.2010 22:18 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gunslinger a poesie
    Třeba Alan Wats Cesta Zenu, sborníky Zen, tohle vycházelo i v samizdatu, Zbyněk Fišer Buddha, Jóga od staré Indie k dnešku, to byla skvělá kniha, tam byla dost velká kapitola o buddhismu. Alexej Plůdek napsal slušnou knihu Rádce velkých radžů, a musel bych se ještě podívat do knihovny, co tam mám.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    1.5.2010 22:20 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gunslinger a poesie
    Ješě Herman Hesse Sidharta a pak takové samizdaty, spíš jógové než buddhistické. Životopis Jóganandy.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    1.5.2010 22:28 ext3fs
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gunslinger a poesie
    Co je mi znamo, tak u nas v cechah byl uz za prvni rep. vehlasny propagator buddhismu Leopold Prochazka...i dnes maji jeho knizky velkou vahu. To co je na pultech dnes je z 98 procent skvar a nebo to nema s Buddhovou naukou nic spolecne (mozna tak titulek na knizce). Neco malo se da sehnat na internetu, ale jinak vyhradne v zahranici v anglickem jazyce. Co se tyka spirituality v dnesni dobe, je fakt, ze se s tim roztrhl pytel, ale jak kvalitni...
    1.5.2010 22:31 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gunslinger a poesie
    Málem bych zapomněl, v roce 1989 vyšla Tribunová sůtra šestého patriarchy. Ta mě hodně ovlivnila. Po roce 1989 vyšlo spousta dobrých knih jak o buddhismu, tak zen-buddhismu, ale to už je asi mimo otázku. S tím škvárem souhlas. On se ale jeden musí prokousat ledasčím, aby mohl říci. "Škvár"
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    1.5.2010 22:40 ext3fs
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gunslinger a poesie
    Presne tak. S tim prokousanim take souhlasim. Nakonec se da prokousat treba az nekam kde se zjisti, ze cele cteni knizek tohoto typu je k nicemu, ztrata casu. Neco jako kdyz si nemocny cte pouze pribalovy letak od leku, ale lek si nevezme.
    1.5.2010 22:46 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gunslinger a poesie
    Tak já některé buddhistické, tedy zenové techniky používám, podobně jako jógové techniky, ale přečíst si něco dobrého o tom nepovažuji za ztrátu času. Ovšem vybírám a myslím, že při nahlédnutí do knihy většinou poznám kvalitu.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    1.5.2010 23:31 Marcela | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gunslinger a poesie
    To je smutné, že vidíte všechno tak černě.
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    2.5.2010 08:50 ext3fs
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gunslinger a poesie
    Smutne?...Mozna. Kdyz uz jsme u toho buddhismu tak i sam Buddha nejprve nechtel predat lidem sve poznani. Videl, ze ackoli usiluji a touzi po stesti, tak pro to delaji naprosty opak, tak si rekl ze to nema cenu.... Za tech 2500 let se nic moc nezmenilo, mozna spis k horsimu....to je realita, nic vic.
    2.5.2010 10:48 Marcela | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gunslinger a poesie
    Já jsem nežila před 2500 lety, resp. nepamatuji se :-).. Tudíž nemohu posoudit, co se od té doby změnilo k lepšímu či horšímu.

    Jinak, domnívám se, že nejde ani tak o to, kolik čeho máme nastudováno /i když to též není k zahození/. Spíš je pro život podstatné, zda vidíme sklenici poloprázdnou či poloplnou.. Od toho se pak odvíjí náš pohled na svět.
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    2.5.2010 21:13 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gunslinger a poesie
    Kdepak Marcelo, já to vidím takhle. :-) Možná je to tak...
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    2.5.2010 21:23 Marcela | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gunslinger a poesie
    To je smutné, že vidíte všechno tak černě.

    To bylo adresováno pro ext3fs na jeho koment. z 22.40h.

    O Vás si to nemyslím.
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    1.5.2010 22:32 rita-gabriela | blog: reklamace
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gunslinger a poesie
    jo jo, nabízejí jednoduchá řešení, trochu čáry máry a problémy a starosti frnk. Jak psal Erich Fromm o tom, jak jsou lidi nemocní sami sebou, neumí snášet duševní nepohodu, hned řeší práškama, nebo čárama. Hlavně aby to bylo jednoduchý a klouzalo to po povrchu. (Amígo, to není žádný svojsmysl, fakt ne)
    Jsem tu vlastně omylem, ale jsem tu ráda.
    1.5.2010 22:43 ext3fs
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gunslinger a poesie
    Dnes je "vse o prascich". Chcete byt happy?..vemte si prasek. Chcete usnout?..vemte si prasek. Nechcete usnout?..vemte si prasek. Nechcete mit deti a uzivat si?..vemte si prasek, ..atd..atd..
    1.5.2010 22:49 rita-gabriela | blog: reklamace
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gunslinger a poesie
    a za slovem "prášek" se dá schovat cokoliv: dej si panáka, cigáro, "kup si radost", udělej co nejvíc zářezů, zkrátka cokoliv z vnější prázdného, aby nemusel vidět prázdnotu uvnitř.
    Jsem tu vlastně omylem, ale jsem tu ráda.
    2.5.2010 15:35 Matlák
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gunslinger a poesie
    +1 Přesné :-) a pak se člověk diví proč tolik lidí žije rychle a bez rozmyslu.. až při bližším kontaktu zjistí že jsou poněkud "prázdní"..
    =^..^= AmigaPower® avatar 2.5.2010 15:40 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gunslinger a poesie
    ...jdu si dát čáru nebo prášek! :-D
    2.5.2010 16:17 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gunslinger a poesie
    ...jdu si dát čáru nebo prášek

    Nejlepší nápad tenhle týden...
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    =^..^= AmigaPower® avatar 2.5.2010 16:20 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gunslinger a poesie
    Zrovna rodíme, takže to musim odložit... :-D
    2.5.2010 16:39 Marcela | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gunslinger a poesie
    Amígapower - porodní dědek?!

    Držím palce!
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    =^..^= AmigaPower® avatar 2.5.2010 18:18 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gunslinger a poesie
    Díky, stále ještě rodíme, zatim mam dva kluky(?), 72 a 80g. ;-)
    2.5.2010 18:35 Marcela | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gunslinger a poesie
    Jsou nádherný! I ta maminka. To jedno kotě vypadá že bude mourované nebo mramor.
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    =^..^= AmigaPower® avatar 2.5.2010 18:58 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gunslinger a poesie
    Už mam třetí, taky zrzavý, ta kresba zmyzne, geneticky tam pruhy nemam, ruďasove "solid" vypadaj celej život tak trochu pruhovaně, ale to jsou jen "duchy". ;-)
    2.5.2010 19:06 Marcela | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gunslinger a poesie
    Ještě bude další? Ta Dona Skarabea je asi nejhezčí kočka tak koťata jistě budou stát za to :-).
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    =^..^= AmigaPower® avatar 2.5.2010 19:22 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gunslinger a poesie
    European Champion Dona Skarabeusz*PL, vítěz speciální show Evropských Championů, vítěz TOP ONE a TOP Devon Rex Club je nejlepší kočka DRX ve Felis Polonia a v Čechách neni devon, kterej by se s ní moh srovnávat. :-D Koťata budou podle prvního letmýho pohledu asi spíš slabší, protože pro Donu nemam adekvátního kocoura. Teď mně do rána čeká čatování na to, jestli náhodou nebude ještě nr.4 :-D
    =^..^= AmigaPower® avatar 2.5.2010 20:58 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gunslinger a poesie
    Tak asi pro dnešek fakt konec...
    2.5.2010 21:02 rita-gabriela | blog: reklamace
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gunslinger a poesie
    tak jaká úroda? 3 koťata?
    Jsem tu vlastně omylem, ale jsem tu ráda.
    =^..^= AmigaPower® avatar 2.5.2010 21:05 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gunslinger a poesie
    hmmm... .. .
    2.5.2010 21:06 rita-gabriela | blog: reklamace
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gunslinger a poesie
    a to je málo?
    Jsem tu vlastně omylem, ale jsem tu ráda.
    =^..^= AmigaPower® avatar 2.5.2010 21:42 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gunslinger a poesie
    Průměr, čekal jsem 4, ale když vidim ty váhy, jsem rád ;-)
    2.5.2010 21:44 rita-gabriela | blog: reklamace
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gunslinger a poesie
    jako že se fakt povedli? cvalíci? naše fena měla 9 štěňat, naši nechali 4, a po 10 dnech mělo každý kilo (ovčák), to byly takový jitrnice s ouškama, nádherný! Vyfotit se dali jenom když spali nebo jedli, jinak na foťáku byla jenom šmouha.
    Jsem tu vlastně omylem, ale jsem tu ráda.
    =^..^= AmigaPower® avatar 2.5.2010 22:31 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gunslinger a poesie
    9 je maso (jen 8 bradavek), známý jedna kočka rodí standartně 8 a je menší než Donald.

    BTW: blejsknul sem i placentu ;-)
    2.5.2010 21:47 Marcela | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gunslinger a poesie
    3 kousky, to je tak akorát, ne? Aspoň se pohodlně napijou :-)
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    =^..^= AmigaPower® avatar 2.5.2010 22:30 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gunslinger a poesie
    Kdyby byly 4, váhově by to šlo dost rapidně dolu, byly by okolo 60g a to už je pomalu průser...
    2.5.2010 22:32 rita-gabriela | blog: reklamace
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gunslinger a poesie
    hlavně že to dobře dopadlo, gratuluji, hrdý chovateli
    Jsem tu vlastně omylem, ale jsem tu ráda.
    =^..^= AmigaPower® avatar 2.5.2010 23:16 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gunslinger a poesie
    Děkujeme, za odměnu přihodim fotku ;-)

    ...ještě jsem vyfotil placentu, kdo jí chce vidět? :-D
    3.5.2010 00:27 Marcela | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gunslinger a poesie
    Jé, to je krásný, jak to spící koťátko Dona /jaký má nádherný oči-jantarový? / jak to kotě objímá packou! :-)

    ..ještě jsem vyfotil placentu, kdo jí chce vidět?

    Ó, díky, jste mi připomněl, že mám vyndat maso s ledničky!
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    =^..^= AmigaPower® avatar 3.5.2010 00:40 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gunslinger a poesie
    Očička má žlutý, bílá kočka může mít oči jen 62, 63 a 64 ;-)
    =^..^= AmigaPower® avatar 3.5.2010 00:42 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gunslinger a poesie
    Sorry, obrážim teď kočičí fóra, tak mi to vůbec nedošlo :-D žlutý, modrý, různobarevný (žlutý a modrý).
    3.5.2010 05:26 MVR
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gunslinger a poesie
    Vsimla jsem si jaky ma ta kocka rozumny pohled. Vzdycky jsem si myslela ze cistokrevne rasy jsou tak trocu mimo, protoze se nekdy impregnuji s vlastnim potomkem. A tahleta se diva na to mrne jako lidska mama. "Dal jsi mi parchante zabrat ale jsi muj, tak te budu mit rada". Moje kluky vzdycky slehnuti nasi kocky fascinovalo, zatim co ja jsem lomila rukama komu je podstrcim. Krasny kotatka, hodna maminka, a hrdy Amigopower. Tohle byly jeji prvni kotata??
    =^..^= AmigaPower® avatar 3.5.2010 11:24 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gunslinger a poesie
    No, jak se to vezme. Volně žijící kočky se sebou taky kopulujou v dost blýzkejch příbuzenskejch vztazích, ale nejhorší kombinace je vnučka/děda. Spíš je to ale rána co se týče genetických předpokladů k nemocem. Byl to dost komplikovanej porod, zatim asi nejhorší co jsem měl. Byl to Dony druhý vrh - stará stránka.
    2.5.2010 18:49 rita-gabriela | blog: reklamace
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gunslinger a poesie
    Jsem tu vlastně omylem, ale jsem tu ráda.
    =^..^= AmigaPower® avatar 2.5.2010 19:02 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gunslinger a poesie
    hmmm, to bych si měl asi teď na ty nejbližší tři dny pořídit. Ach jo, vyspim se až umřu...
    otasomil avatar 2.5.2010 06:15 otasomil | skóre: 39 | blog: puppylinux
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gunslinger a poesie

    >>> Dnes je "vse o prascich".

    Presne takove ovce potrebuje zdravotnictvi a farmacie.

    K čemu hudba, která nevede k extázi... Stop MDMA !!! I spam umí být roztomilý
    2.5.2010 07:27 JS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gunslinger a poesie
    .. Nechcete brat prasky? Vemte si prasek.
    2.5.2010 09:53 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gunslinger a poesie
    Budhismus byl u nás dost populární mezi válkami. Ucelená kniha byla od profesora Lesného. Také ale vzniklo to, že Budhismus byl spojován s větví hinhájány, pálijského kánonu. Mahájánová tradice se sem dostala v těch dobách snad nejvíc v dílu Alexandra David-Neelové. Její knihy o tibetu a román, který sepsala s lamou Yongdenem, Mipam (mne strašně ovlivnil). V Simposionu vycházel "Zpěv indická duše, kde byly i Upanišády. Bylo toho víc. A Leopold Procházka, jistě! A Minařík je zajímavý.

    Za bolševika tohle nevycházelo, po antikách se sháněly tyhle staré. Ještě v šedesátých stačila vyjít "žlutá joga" a hned dva překlad Tao,c Ting (Krebsová a Král), Bhagavadghíta (Filipský, Vacek) v novém překladu (byl starší Janíčkův, ale ten překládal z Francouštiny... pak se ovšem Janíček sanskrt naučil a někdy koncem osmdesátých let přeložil Bhagavadghítu znovu.

    To je ale už širší záběr než jen Budhismus. Ono toho bylo víc, krom samizdatů. Fišerův Buddha v edici portréty, třeba. V osmdesátých se to pohlo, vyšel třeba Chan Šan.

    Do 89 jsem kupoval zásadně všechno na tohle téma. Pak jsem to vzdal. Je toho mnoho, nekvalitní překlady, povrchní a nakonce mizerná knížka typograficky a řemeslně. Dá se určitě najít, ale já osbně už nehledám... stejně skoro nečtu :)).
    2.5.2010 10:06 ext3fs
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gunslinger a poesie
    Problem je ten, ze to o cem vetsina ceskych (a nejen ceskych) autoru psala pod nazvem buddhismus, nemelo s puvodnim ucenim co ucil buddha (Dhamma) temer nic spolecneho. Dnes moderni buddhista Ole Nidhal povazuje za vrchol meditace prohanet se na chopperu se svou manzelkou po evrope...a mladi lide mu to papaji i s navijakem. Pak je hodne Zenove tradice, plna mouder a prirovnani, kterym nerozumi snad uz ani autori, ale je to moderni. Na prava buddhova slova hledajici narazi snad jen v liniich jako je Mahasi Sayado nebo Adzan Ca. Kdyz manzelka studovala na Filozoficke fakulte buddhismus..tak i jejich odborna literatura mela plno chyb, nesrovnalosti a nepresnosti..tim jak jeden autor opisoval od druheho, coz je dost skoda a pak z toho vyleze to co z toho vyleze.
    2.5.2010 10:21 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gunslinger a poesie
    Ono je to těžké, protož nikdo přesně neví, co Budha říkal. A zatímco v Indii prakticky vymizel, rozšířil se na jih, kde dotal onu hinhájánovou nálepku. Strohé, přesné. Přejal tam místní myšlenky.

    V té mahájánové cetoval stále na východ. V Tibetu se ovlivnil magii Bonu a také zinstitucioval. V Číně byl ovlivněn jak Taoismem a vznikl Čhan (Zen), tak Konfúcianismem (instituce). V Japonsku ještě pochytil něco z Šinto.

    A tak se do něj vejde vlatně všechno, což jde dobře využít. Dát lidem pocit, že se věnují nějakým vyšším cílům a přitom je "neobtěžovat" nároky a jen kasírovat.

    Tibetští mniši z nás mají srandu. Oni studují a praktikují Budhismus i desítky let, než jsou braný vážně. A přijede tam turista na týden, a chce v klášteře být osvícen. :)) Ale vadí to? Není to jen úsměvné a vlastně milé?
    2.5.2010 10:39 ext3fs
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gunslinger a poesie
    Ono je to těžké, protož nikdo přesně neví, co Budha říkal.
    Castecne asi proto, ze v tomto pripade nejde o vedeni,ale poznani.

    Tibetští mniši z nás mají srandu.
    V Asii co se tyce nazoru na Zapadni narod z hlediska duchovniho rozvoje, tak nas berou jako opice lozici po stromech...coz maji pochopitelne v drtive vetsine pravdu, jen se na sebe podivejme bez ruzovych bryli :)
    2.5.2010 11:49 Marcela | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gunslinger a poesie
    Ono je to těžké, protož nikdo přesně neví, co Budha říkal.

    Castecne asi proto, ze v tomto pripade nejde o vedeni,ale poznani. *

    *Omlouvám se, ale neporozuměla jsem této úvaze.
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    2.5.2010 16:45 ext3fs
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gunslinger a poesie
    V buddhove nauce se ctenim niceho nedosahne, takze teoreticke vedeni je v teto ceste na nic. Kdyz se predniho Thaiskeho ucitele (Adzana Ca - Thaiska lesni tradice) ptala anglicka buddholozka jake knihy by ji doporucil ke studiu dhammy, tak ji odpovedel, ze zadne..a prirovnal to asi jako kdyz jde clovek do kurniku pro vajicka, a misto toho donese plny kos trusu. Co clovek sam nepozna, nepochopi, neosvoji si...to je jako by to nemel...ac ma hlavu plnou mouder, citatu a pisem. Je to jako stale plnit nadobu ruznyma vecma, az nakonec nikdo nevi co tam vse ma. Buddhova nauka neni o plneni nadob, ale o jejich vyprazdneni od nesmyslu tohoto sveta.

    Nejak tam to asi bylo mysleno.
    2.5.2010 17:45 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gunslinger a poesie
    Jo, to je takové to zenistické. Jo, ale proč Vám tedy vadí to odchýlení se od původního učení, nepřesnosti... které kritizujete? A právem.

    On ten důraz na prožitek bez vědomostí, zbavení se knih. Ona to také může být jen pohodlná poza (tim nemyslím Adzana Ca!) .Osobně si myslím, že člověk musí hodně nastudovat, aby pak zjistil, že to nepotřebuje. Přeskočit to studium, učení, praxi ve smyslu přísné kázně... to mohou jen někteří nemnozí, co to mají už v sobě snad už od narození. Teda myslím si já. Nebo spíš to tak cítím. :)))

    Ale každý si hledá cestu, která je vhodná pro něj.
    2.5.2010 19:28 ext3fs
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gunslinger a poesie
    Mozna proto, ze se mi libi prave ten maly vuz (jak rikate hinajana, tedy theravada)...ten ma jen ty "male" cviceni...umet veci necha byt :) Ono totiz kdyz clovek prijde na to, ze ma uz moc nastudovane aby to mohl nechat byt, muze uplynout velmi mnoho let..a to uz je na praxi nekdy "pozde".
    2.5.2010 18:53 Marcela | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gunslinger a poesie
    Díky za vysvětlení. Už chápu, jak jste to myslel. Jinak, je to vznešené o tom vyprázdnění, ale za sebe můžu říct, že zdaleka nejsem Buddha, a tak si ten koš asi napřed potřebuji naplnit třeba i nějakým tím trusem, abych měla co vyprázdnit. Přičemž vajíčka se letos vůbec nemusí objevit :-). Za důležité považuji, aby mne ono naplňování či vyprazdňování bavilo.

    Jak píše Dag, každý nechť si hledá svou vlastní cestu... Je jedno jestli na to jde přes kostely, práci či starostí o rodinu. Žít a nechat žít..
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    2.5.2010 19:04 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gunslinger a poesie
    Byl jsem na první přednášce Dalajlámy u nás, tenkrát 89 v divadle. Byla to vůbec sranda, on se vyloženě bavil.

    Na otázku, jak k nám nejlépe dostat budhismus odpověděl: "A proč byste to dělali? Podstatou budhismu je soucit,a ten můžete praktikovat v jakémkoliv náboženství, nebo i bez náboženství". A bylo to vyřešený. :)))

    Já v tom slyšel (možná to tam nebylo) i další: "A pokud chcete právě budhismus, tak se snažte, hledejte, praktikujte, ale nechtějte aby vám ho někdo nosil, a nechtějte ho někomu nutit.
    2.5.2010 19:23 Marcela | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gunslinger a poesie
    Na otázku, jak k nám nejlépe dostat budhismus odpověděl: "A proč byste to dělali? Podstatou budhismu je soucit,a ten můžete praktikovat v jakémkoliv náboženství, nebo i bez náboženství". A bylo to vyřešený. :)))

    Proto ho miluju a respektuju. Nemá potřebu nic vnucovat, zakazovat, poučovat. Nechová se povýšeně. A rád se směje :-)

    Dost mě pak bolí srdce, sledujíc dění a vyhlídky kolem Tibetu...
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    =^..^= AmigaPower® avatar 2.5.2010 19:34 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gunslinger a poesie
    2.5.2010 19:41 ext3fs
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gunslinger a poesie
    Byl jsem take na nekolika prednaskach sice ne Dalajlamy, ale i tak to stalo za to. Cech Bhante Ottama a pak kanadan Bhante U Vansa. Oba naprosto pohodovi, usmevavi lide hyrici vtipem a dobrou naladou. Proste nadhera.
    2.5.2010 19:53 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gunslinger a poesie
    Ano, myslím že chápu. Ti co byli přirozeně veselý, ti na mne působili vždycky věrohodněji, než ty smtelně vážný xichty. Tyhle dva pány neznám, ale věřím, že to byl zážitek.
    2.5.2010 19:55 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gunslinger a poesie
    Když někde přednáším, taky se usmívám a jsem v pohodě. Na to nemusím být buddhista. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    2.5.2010 19:59 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gunslinger a poesie
    Jo a když sem poprvé četl "Mipam, lama patero moudrosti" byl jsem překvapený mírou surovosti, kterou někteří mistři častovali své žáky. A později mluvil s některými lidmi co třeba byli někde v ašrámu a nebo v kláštěře, tak to tak idylicky nelíčili. Ono to asi zas není jednoduché. Navíc mám trochu zkušenost i s katolickými kláštery, co vím, většině řeholníků by stačilo vyměnit hábit a klído by mohli být považováni za buddhisty. Zírám co je tu "znalců" mokšy. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    2.5.2010 21:40 Marcela | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gunslinger a poesie
    Odříkání a askeze je zřejmě základem praktikování jakéhokoli duchovního směru.

    Navíc mám trochu zkušenost i s katolickými kláštery, co vím, většině řeholníků by stačilo vyměnit hábit a klído by mohli být považováni za buddhisty

    Jasně, a o tom to je! :-)

    PS: Jen mám takový silný pocit, že katolíci mají neustále jakousi potřebu se vymezovat... Buddhisti působí mnohem svobodněji, volněji, tolerantněji vůči jiným náboženstvím.

    Můj laický, odpozorovaný náhled.
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    vlastikroot avatar 2.5.2010 22:52 vlastikroot | skóre: 24 | blog: vlastikovo | Milevsko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gunslinger a poesie
    Skuste se podívat na LaVeyuv satanismus, to je teprv čtení. Třeba se Vám to bude líbit.
    We will destroys the Christian's legion ... and the cross, will be inverted
    3.5.2010 00:30 Marcela | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gunslinger a poesie
    Ó, stačí mi to jedno strašidlo, co sem dochází :-)
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    =^..^= AmigaPower® avatar 3.5.2010 00:38 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gunslinger a poesie
    No, čet sem, je to duševně nemocnej člověk... :-D
    2.5.2010 21:44 Marcela | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gunslinger a poesie
    PS: Zírám co je tu "znalců" mokšy

    Jak jste na to přišel? My jsme si jen normálně povídali o buddhismu. Za sebe prohlašuji, že zcela laicky. Je to něco trapného či nemístného? :-)
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    2.5.2010 22:58 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gunslinger a poesie
    No z toho povídání jsem měl pocit, že je tu jeden buddhista vedle druhýho. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    3.5.2010 00:21 Marcela | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gunslinger a poesie
    No tak, ehm, pocity bývají vždy pravdivé, že? :-)
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    =^..^= AmigaPower® avatar 3.5.2010 00:26 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gunslinger a poesie
    Amigapower je satanista a má plnou ledničku lidskejch dětí. :-D
    3.5.2010 09:02 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gunslinger a poesie
    Pocity ano. V tom slova smyslu vždy. Konečně , je tu spousta buddhistů. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    3.5.2010 06:23 ext3fs
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gunslinger a poesie
    Začal jsem to ja. Chtel jsem si overit kolik toho vite o buddhismu (kdyz jste takovy ctenar)...no,nic moc :)
    3.5.2010 09:11 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gunslinger a poesie
    Já nejsem znalec buddhismu, to v textu nikde není. Jen trochu praktikuji zazen. Stejně jako trochu praktikuji jogové techniky. Přečetl jsem o obojím dost. Vše jsem tu nejmenoval a jen jsem sledoval onu debatu. Jinak jsem katolík. Ale tady se to "znalci" jen hemží.

    Konečně kdybych napsal o tom, že jsem hodně četl o katolicismu, pak bych teprve zíral co by tu bylo znalců. Ačkoliv se neumí ani modlit a v kostele neví kde je oltář. Takže asi tak "znalci" mokšy. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    3.5.2010 09:25 Marcela | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gunslinger a poesie
    A jak se správně modlí? :-)
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    3.5.2010 09:32 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gunslinger a poesie
    Pokud je člověk katolík tak jako katolík, zkuste si to někde Marcelo najít, jak se katolíci modlí.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    3.5.2010 09:39 Marcela | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gunslinger a poesie
    No dobře, jen kdo překontroluje, zda to ten katolík dělá řádně a správně?
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    3.5.2010 09:48 Marcela | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gunslinger a poesie
    PS: Totiž, pokud někdo dojde k závěru, že ...Ačkoliv se neumí ani modlit ...tak zřejmě existuje nějaké hodnotící hledisko.
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    3.5.2010 10:14 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gunslinger a poesie
    Marcelo, jsou modtliby, které jsou předepsané a ty katolík bud umi nebo neumí. Pak jsou strelne modlitby, což znamená vlastními slovy. Slovo správně jste dodala vy a predstavu o hodnotícím hledisku také vy.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    3.5.2010 12:00 Marcela | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gunslinger a poesie
    No dobře, a kdo tedy , zda se ten či onen umí či neumí modlit? :-)

    Buď se modlím nebo nemodlím. Chci, či nechci. Slovo "umět" mi připadá nepatřičné.

    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    3.5.2010 12:08 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gunslinger a poesie
    modlitby, které jsou předepsané a ty katolík bud umi nebo neumí.

    Buď Credo umím, nebo neumím, buď Modlitbu Páně umím,nebo neumím, bud Salve Regina umím nebo neumím. Atd. Co je na tomhle pro vás nepatřičného?
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    =^..^= AmigaPower® avatar 3.5.2010 12:24 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gunslinger a poesie
    Co je na tomhle pro vás nepatřičného?
    Že o tomhle to fakt neni, jestliže v něco věřim, nepotřebuju tyhle voloviny umět...
    3.5.2010 12:27 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gunslinger a poesie
    V něco věří i démoni, jak podotýká sv.apoštol Jakub... On tedý říká: ...ty věříš v Boha? V toho věří i démoni...
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    =^..^= AmigaPower® avatar 3.5.2010 12:30 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gunslinger a poesie
    Vy víte jak jsem to myslel... ;-)
    3.5.2010 12:40 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gunslinger a poesie
    Nevím Jeníku, nejsem čtenář myšlenek. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    =^..^= AmigaPower® avatar 3.5.2010 12:57 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gunslinger a poesie
    Nedělejte se... ;-)
    3.5.2010 12:36 Marcela | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gunslinger a poesie
    Že by i soudruh Strašidlo věřil? :-)
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    3.5.2010 12:33 Marcela | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gunslinger a poesie
    Mluvíte o znalosti textu modlitby. Ten může umět i ateista.
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    =^..^= AmigaPower® avatar 3.5.2010 12:38 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gunslinger a poesie
    Přesně tak, In nomine dei nostri, satanas lucifery, excelsi... ;-)
    3.5.2010 09:31 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gunslinger a poesie
    Samá mahajana, nihajana, palijský kodex, Mahakašpaja, Ananada atd. kdo opravdu praktikuje? To že si něco přečtu, ještě nic neznamená. Jinak jak jsem tu četl ty názory na lidi z Východu či Západu. Lidi jsou bud zralí, nebo nezralí. Ukazuje se ona zralost podle mého mínění podle toho jak a jakou snášejí zátěž. Těch tu mnoho není. Podle vyjadřování.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    3.5.2010 09:44 ext3fs
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gunslinger a poesie
    Jsou lide co praktikuji.
    3.5.2010 11:16 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gunslinger a poesie
    Pokud praktikujete, máte moji úctu. Bez ironie.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    3.5.2010 09:46 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gunslinger a poesie
    Jo, díky za milý pokec Marcelo a pane ext3fs. A pan Jílek to nějak rozchodí. :)))

    Ovšem kdyby tu byl fakt znalec, to bych se s nim rád seznámil. Znalče! Jsi-li, pískni na mail!

    Jóóóó, ještě pro takové ty pesimisické budhisty se hodí Gustav Meyrink, Je žití bolem plameným... povídka. Ta by se hodila i do blogu o vztahu ke zvířatům.
    3.5.2010 09:51 Marcela | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gunslinger a poesie
    Bylo mi též potěšením, Dagu :-)
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    3.5.2010 10:28 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gunslinger a poesie
    Mlly Dagu. Podle vašeho dřívějšího vyjádření jste vy ten znalec, co nám prostackum vysvětluje co je křesťanství jeho výhody a nevýhody a co je východní učení.jen jsem si všiml ze si plete Velikonoce a. Vánoce tedy jejich přibehy takže já skutečně rozchodim vaše znalosti, konečně nejsem buddhista ani hinduista. Ale pokud buddhismus vysvettlujete jako křesťanství tak mají ti posluchači asi dost guláš. A jaky buddhismus jim vysvetlijete? Zen, laimaiisticky neBo theravadu či co?
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    3.5.2010 10:42 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gunslinger a poesie
    Jejda, kde jsem se označil za znalce? A kde si pletl velikonoce a vánoce? Fakt? No to je dobrý! :))) To ale znáte mé "dílo" monohem lépe než já. Je to možné, já si pletu všechno, i cestu domů. :)))

    Tohle byl pokec, kde si tři lidé povídali o tom, co četli z téhle literatury, jak to na ně zapůsobilo, jak na ně působí ty myšlenky a jak si to sami v sobě rovnají. Źádný dráma. :)))

    Budhismus vysvětluji málokdy, a leda jen základní fakta, třeba kamarádkám studentkám. Zatím se jim osvědčilo mne používat jako zdroj.

    Nějaké věci ohledně praxe, to považuji stejně jako víru za intimní záležitost a o tom se moc nešířím.
    3.5.2010 12:08 Marcela | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gunslinger a poesie
    Že Vy Dagu věšíte na stromek kraslice? I Vy popletó :-)!
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    3.5.2010 18:07 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gunslinger a poesie
    Horší je, když zapomenu na narozeniny vlastní ženy :)))) Ale ona mi odpouští.
    3.5.2010 10:48 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gunslinger a poesie
    Ale ty velikonoca a vánoce, to by mi zajímalo. Fakt jo? Pašie jsem dal pod stromeček k vánocům? Nebo...?

    Nebylo to něco s MIstrem Vyšebrodským a tou dobou, tim, že oni mají na vánočních motivech mraky odkazů k pozdějšímu konci na kříži?

    Nebo jsem se překoukl. To je výhoda diskuze, že to někdo zase opraví a jede se dál.
    3.5.2010 11:14 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gunslinger a poesie
    Poslední večeře Páně není o Vánocích, to je ten fakt. :-) Ale mě je neruší, co děláte, já se bavím vaším evangelizačním úsilím. Jak buddhistickým, tak křesťanským. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    3.5.2010 11:33 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gunslinger a poesie
    Ta je na zelenej čtvrtek ne? Jo, to mohla bejt odpověď na něco jiného, neb tohle bývá uváděné jako prazáklad mše a eucharistie a transsubstanciace, pro Vás teda ne konsubstanciace... a nebo jsem plácal kraviny a pletl si pojem a průjem, to je hned. :)))))))

    Jestli se bavíte, tak si nemohu víc přát! Dělat lidem radost, to je moje radost! Paráda! Smile If You Can! Bylo a je mé heslo.

    Tož s veselou myslí, která jest prý půl zdraví, směle k dál!
    3.5.2010 11:37 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gunslinger a poesie
    Otázkou je jestli zas bavěj ty co jsou vyzbrojený informacema od vás a pochlubí si jimi ve společnosti. Asi jsou dost za komiky. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    3.5.2010 11:43 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gunslinger a poesie
    Zatim jsem nazaznamenal stížnost. Dokonce i ten Zbyněk Fischer a nebo Machovec mne chválili. Ale tak jednou to přijít muselo, znamenám - Jílek byl nespokojen. Díky, takové zpětná vazba je nejdůležitější.
    3.5.2010 11:51 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gunslinger a poesie
    Já nejsem nespokojený, já se jen bavím. Jinak vážím si vaší práce s dětmi, dal jsem si tu práci, že jsem si některé blogy přečetl. Ale co se náboženství a psychoterapie týče, to vás skutečně jako autoritu neberu a velmi bych veškeré informace od vás ověřoval. Aspoň pokud jste je tu prezentoval, tak jsem jich hromadu shledal ne příliš validních. Ale to je vaše věc.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    3.5.2010 17:57 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gunslinger a poesie
    To máte hned říct, když nejsou validní. Já o to, že tady někoho zmatu strach nemám. Chodí sem inteligentní lidé, skeptičtí a často s rozhledem. Nějaký ten blud je většinou hned opraven.

    Rozhodně bych si ověřoval všechny informace sehnané někde v blogu! Ať je píše kdokoliv. A tady se většinou ani neznáme. A pokud já se někde pletu a čtenáři na to přijdou, ať mi to řeknou, budu rád. To je myslím jedna z funkcí takových diskuzí, děkuji předem.
    3.5.2010 18:40 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gunslinger a poesie
    Ale já nemám potrebu kohokoliv opravovat. Blog přečtu a nějak vetsinou nemám potrebu něco ověřovat. Jen prostě si všímám toho když něco nekoreluje z mými vedomostmi nebo zkušeností. Někoho příliš opravovat z to nic dobrého nekouka.napíši-li něco do blogu pak si vetsinou dávám pozor aby informace co dávám platily.

    Jinak zbytek uvádím nikoliv jako fakta, ale domněnku. Takže tuhle službu ze bych vám poskytoval abych byl za kancelář uvádějící na pravou míru Dagova náboženská a duchovní tvrzení neposkytnu. Ani vám ani jiným. Maximalne se mohu podivit co ze to říkáte?
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    3.5.2010 18:24 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gunslinger a poesie
    Ale co se náboženství a psychoterapie týče, to vás skutečně jako autoritu neberu. No s tim jsem ani nepočítal. U nikoho tady. Jako jistou autoritu v těhle oblastech mne někteří lidé berou. Ale to je díky praktickým výsledkům, s vědomostmi to nesouvisí.
    3.5.2010 13:00 Marcela | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gunslinger a poesie
    vyzbrojený informacema

    Když Vy byste furt bojoval, pane Jílku. Ale svým způsobem je to i roztomilé :-)
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    3.5.2010 14:03 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gunslinger a poesie
    Bojoval za co?
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    3.5.2010 15:01 panTau
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gunslinger a poesie
    Bojoval za co?

    Asi že 'já jsem tady ten nejchytřejší, kterej musí ostatní usměrnit'.

    Že si taky někdy jen tak, bez absolutní pravdy a korekce, co kdo jak nepřesně nazval, uvolněně nepoklábosíte?
    3.5.2010 15:02 Marcela | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gunslinger a poesie
    Nevím, nejsem opravdu bosorka.

    Snad za převahu?
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    3.5.2010 15:04 panTau
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gunslinger a poesie
    Tohle byl pokec, kde si tři lidé povídali o tom, co četli z téhle literatury, jak to na ně zapůsobilo, jak na ně působí ty myšlenky a jak si to sami v sobě rovnají. Źádný dráma. :)))

    Takhle to hr.Dag podle mne docela pěkně vystihl (já pasívně četl)
    3.5.2010 16:30 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gunslinger a poesie
    Ja to řeknu asi takhle. Mám legraci z lidi co "zasveceně" mluvi o náboženství jež nepraktikují. Stejně jako mám legraci z lidi co "zasveceně" mluvi o Linuxu, který nepoužívají a odvolávají se na toho či onoho. Dnes se spousta lidi vyjadřuje k čemukoliv jako znalci, dávají informace, které se ukazuji jako mylné. Nějak nemám chuť se vyjadřovat k tomu či onomu. Protože náboženství sice praktikuji, o buddhismu jsem si to přečetl podstane víc než jsem uvedl, ale vystupovat jako znalec si netroufnu. Ani v oblasti Linuxu se kterym mám dlouholeté zkušenosti. To je asi vše. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    3.5.2010 18:04 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gunslinger a poesie
    To tak pro všechny případné čtoucí:

    Jak už jsem řekl, mít legraci je fajn. Jinak jsem byl právě praktikujícím budhistou, nějakého takového střihu, alá Tibet. Špatným budhistou, špatně praktikujícím... to je život, jde především o snahu, ne výsledek.

    Jinak bych ještě v téhle, nyní již neplodné debatě poprosil čtenáře o prominutí, jestli jsem se někdy, v nějakém pominutí smyslů označil ze experta na cokoliv. I když v některých dílčích oblastech jsem toho věděl opravdu dost. Ale to bývalo, už nečtu, už žiji z toho co jsem, přečetl. A spíš se ptám, než tvrdím.
    3.5.2010 22:38 Marcela | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gunslinger a poesie
    Jinak bych ještě v téhle, nyní již neplodné debatě poprosil čtenáře o prominutí, jestli jsem se někdy, v nějakém pominutí smyslů označil ze experta na cokoliv.

    Dagu, nemáte se za co omlouvat. Nikdo z nás se tu jako expert nechoval ani neoznačoval. Já se již odmlčela, z důvodu výše zvýrazněného.

    PS: I v této /ačkoli veskrze umírněné/ debatě se mi opět vybavil ten kreslený animovaný komics, na nějž jste nedávno odkazoval. Ta typologická metafora je výstižná :-)
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    3.5.2010 18:38 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gunslinger a poesie
    Jóóóó. milí čtenářové, vlastně: já mám praktikující ženu a psa. Je to zhruba v prostředku stránky. Haf haf.

    A dneska mi Velký Guru Zenový vysvětlil, proč se na tom webu někdy věci tak divně sechrují. Mužou za to plivníci a Fantomas!

    Z díla Velkého malého MIstra:

    O rezavým jeřábu.

    Byl jeden jeřáb. Nemohl papat svačinu, protože byl rezavej. Měl hlad. Byl velice netrpělivý. Ale kdo netrpí, nedočká se. Čekal a čekal, dlouho do noci. Přijely tatrovky, sanitky, hasiči a opraváři, aby ho zachránili. Přijeli i plynoví opraváři. Byli tam opraváři všeho. Všechno opravili, všechno prohlídli a nic. Pojďme je spočítat. Jeden, dva, tři… to neumím tolik spočítat, bylo jich tam moc a moc. Skutečně se zdálo, že není žádná šance. Ale potom se přijely podívat čistící prostředky. A vidím, jak tam něco zvedají. Měly obrovskou sílu. A káply tam malou kapku oleje a jeřáb se uzdravil. Potom už zase mohl pracovat a svačit a tak se stalo, co se stalo, něco neskutečného se stalo… A pak se všichni odebrali a odvinuli na zámek Bim, zamknuli bránu a na peřinu padla tma. Dobrou noc.
    3.5.2010 11:39 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gunslinger a poesie
    Teda ten čtvrtek, co je zelenej, je jistě před velikonocemi a součástí velikonočního týdne, jo, to jo. Jestli jsem dával fakt poslední večeři na vánoce, tak to je fakt kravina, vždy co by to novorozeně mohlo spořádat? To bychom na paměť pili mlýko... :))))

    Jo, já pádim, mějte se tu všichni hezky a rádi! :))))
    2.5.2010 21:34 Marcela | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gunslinger a poesie
    No to nemusíte. No a? :-)
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    2.5.2010 19:29 ext3fs
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gunslinger a poesie
    Naprosto souhlasim. Nevidim v tom nic spatneho.
    2.5.2010 18:11 Sunfire
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gunslinger a poesie
    V Asii co se tyce nazoru na Zapadni narod z hlediska duchovniho rozvoje, tak nas berou jako opice lozici po stromech...coz maji pochopitelne v drtive vetsine pravdu, jen se na sebe podivejme bez ruzovych bryli :) Asiati se těm opicím vzhledem i v běžném každodením jednáni podobaji mnohem víc. Vsadím se že nekulturní západní národy přečetli těch překladů víc než quadmilion asiatů dohromady.
    2.5.2010 19:35 ext3fs
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gunslinger a poesie
    To je klasicky pohled evropana, nicmene uplne mimo. My si myslime kdovi jak jsem eticti....hmm, akorat tak stary houby. Podivejte se na dnesni deni v TV, tisk, reklamy, styl mladych....naprosta vymyvacka mozku. Nerikam, ze to do asijskych zemi take nedoleha...ale stale tam u nich z globalniho hlediska preziva vice duchovniho nadechu v kazdodennim zivote normalnich lidi.
    3.5.2010 06:17 Sunfire
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gunslinger a poesie
    ***EXT3fs*(((To je klasicky pohled evropana, nicmene uplne mimo)))

    Šlo přece o překlady. Nevím kolik literatury bylo do asijštiny přeloženo. Domnivám se že málo. Nepotřebují je. Mají velmi bohatou historii, jsou patrioti, hrdí (a domýšliví) na svůj původ. Typicky mají delší ruce, dlouhé torzo, krátké nohy a když se hádaj, vřískaj HŮŘ než vopice.
    2.5.2010 11:08 Marcela | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gunslinger a poesie
    Je to úsměvné a milé. Musím říct, že mě též buddhismus jaksi oslovil. Snad i díky dalajlámovi, ten mne naprosto okouzlil svou srdečností a bezprostředností.

    Nastudováno toho nemám bůhvíkolik, některé knihy jsem po pár odstavcích odložila, nebyly pro mne čtivé. Mám ráda jednoduchost a výstižnost, a tak největší sílu má pro mne kniha Lao´c - Tao Te Ťing. A také se čas od času vracím k dalajlámovým knihám - např. Otevřené srdce. Dále se mi hezky četl vietnamský buddhista Thich Nhat Hanh - Cesta k plnému vědomí /obyčejná, jednoduchá, čtivá kniha/

    Čtu tyto knihy, protože mě zklidňují, směřují k přítomnosti a neulpívání a to je pro mne velmi potřebné. V dobách nejhorších mi tato filosofie dost pomohla. Nastínila smysl života, klid, smíření.
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    2.5.2010 12:02 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gunslinger a poesie
    Tak já jsem spíš zastánce onoho zenového přístupu. Praxe především, ostatně i v józe, tedy v jakékoliv józe nejen v té hathajóze, je praxe víc než teorie. I když Jama-Nijama říká, že studium posvátných písem je také praxe a je nutná. Parafrázovaně řečeno.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    2.5.2010 10:13 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gunslinger a poesie
    Pro zajímavost, Zbyněk Fischer co psal Buddhu a o Buddhismu, byl milovník Marxe a pilný pisatel, Sepsal mnoho filosofických děl, ale také romanů (Šaman, ten mi nadchl) a básní. Ty zhudebňovali Plastik People. Básně ovšem psal pod pseudonymem Egon Bondy (ten si dal na protest proti tažení na židy v padesátých letech) V obou polohách se vyskytuje v díle Bohumila Hrabala (Morytáty a předevší Něžný barbar), kde jako Egon Bondy mluví třeba o tom, že si bude stěžovat Zbyňku FIscherovi, tedy sám sobě.

    Zemřel nedávno, od cigarety na něm chytlo pyžamo a uhořel.
    2.5.2010 00:06 Sunfire
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gunslinger a poesie
    Kvalitní počtení. Díky.
    otasomil avatar 2.5.2010 06:14 otasomil | skóre: 39 | blog: puppylinux
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gunslinger a poesie

    >>> Četl jsem hodně. Deset dvanáct knížek týdně

    Neverim .... leda tak detektivky.

    K čemu hudba, která nevede k extázi... Stop MDMA !!! I spam umí být roztomilý
    2.5.2010 08:13 mimi.vx | skóre: 37 | blog: Mimi.VX | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gunslinger a poesie
    v davnych dobach sem zvladl , ctyri za den ......
    USE="-gnome -kde";turris
    2.5.2010 11:26 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gunslinger a poesie
    To zvládnu i dnes,jen pak mám chaos, rychle číst není tak velký uměni. Jen se tím přečteným nedat zahltit.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    2.5.2010 09:23 Sunfire
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gunslinger a poesie
    Četl jsem hodně. Deset dvanáct knížek týdně Neverim .... leda tak detektivky. Kdohozabil od konce, Tarzana a kovbojky jakbysmet.
    2.5.2010 19:16 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gunslinger a poesie
    Samozřejmě i ty westerny a jinou dobrodružnou literaturu, věšla se mi do četby i povinná četba, ničemu jsem se nevyhýbal. Ani sovětským románům. Prostě všechno. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    2.5.2010 11:31 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gunslinger a poesie
    I ty jsem četl, především americkou drsnou školu, popisovala krásně sociální situaci předválečné Ameriky. Jinak přečíst deset dvanáct knížek týdně by neby problém ani dnes. Ale není čas.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    danaketh avatar 2.5.2010 11:13 danaketh | skóre: 6 | blog: Sick Mind | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gunslinger a poesie
    První větu jsem si musel přečíst třikrát abych zjistil co to :)

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.