abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 01:00 | Nová verze Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 19:55 | IT novinky

    Intel na veletrhu Computex 2024 představil (YouTube) mimo jiné procesory Lunar Lake a Xeon 6.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 13:44 | IT novinky

    Na blogu Raspberry Pi byl představen Raspberry Pi AI Kit určený vlastníkům Raspberry Pi 5, kteří na něm chtějí experimentovat se světem neuronových sítí, umělé inteligence a strojového učení. Jedná se o spolupráci se společností Hailo. Cena AI Kitu je 70 dolarů.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 13:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 14.1 svobodného unixového operačního systému FreeBSD. Podrobný přehled novinek v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 12:55 | Zajímavý software

    Společnost Kaspersky vydala svůj bezplatný Virus Removal Tool (KVRT) také pro Linux.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 6
    včera 12:33 | Nová verze

    Grafický editor dokumentů LyX, založený na TeXu, byl vydán ve verzi 2.4.0 shrnující změny za šest let vývoje. Novinky zahrnují podporu Unicode jako výchozí, export do ePub či DocBook 5 a velké množství vylepšení uživatelského rozhraní a prvků editoru samotného (např. rovnic, tabulek, citací).

    Fluttershy, yay! | Komentářů: 3
    včera 12:00 | Nová verze

    Byla vydána (𝕏) nová verze 7.0 LTS open source monitorovacího systému Zabbix (Wikipedie). Přehled novinek v oznámení na webu, v poznámkách k vydání a v aktualizované dokumentaci.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 11:11 | Nová verze

    Organizace Apache Software Foundation (ASF) vydala verzi 22 integrovaného vývojového prostředí a vývojové platformy napsané v Javě NetBeans (Wikipedie). Přehled novinek na GitHubu. Instalovat lze také ze Snapcraftu a Flathubu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    3.6. 17:00 | IT novinky

    Společnost AMD na veletrhu Computex 2024 představila (YouTube) mimo jiné nové série procesorů pro desktopy AMD Ryzen 9000 a notebooky AMD Ryzen AI 300.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    3.6. 16:22 | Nová verze

    OpenCV (Open Source Computer Vision, Wikipedie), tj. open source multiplatformní knihovna pro zpracování obrazu a počítačové vidění, byla vydána ve verzi 4.10.0 . Přehled novinek v ChangeLogu. Vypíchnout lze Wayland backend pro Linux.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    Rozcestník

    Žiji pravicově

    20.3.2011 19:09 | Přečteno: 1396× | poslední úprava: 20.3.2011 19:11

    Našel jsem na svém webu,jeden komentář, který mě vyzývá abych se držel terapie, ale nikoliv politiky. Problém je v jedné věci. Pokud se držím terapie, té terapie, kterou podle onoho komentátora ovládám, pak se musím držet pravicového, konzervativního přesvědčení. Jinak to nevidím. Ono konzervativní přesvědčení je podobné mé terapeutické zkušenosti. Dejte lidem možnost aby si vybrali co mohou dělat, co je v jejich silách a oni si téměř vždy vyberou pro sebe to nejvýhodnější. V levicové mluvě by se dalo říci, to nejsobečtější.

    Mnozí lidé, především levicového založení, žijí v představě, že být pravicový, znamená být sobec, který nemyslí na nic jiného než na sebe. Stejně podobně mnozí lidé vykládají tímto způsobem asertivitu. Pro mnohé je asertivita sobecký způsob chování, který je založený na osobním prosazení, ať to stojí, co to stojí. Obojí tvrzení je skoro pravdivé. Leč protože je v té větě použito slovo „skoro„ je nutné říci, že ono skoro je zcela rozhodující.Jako lidé hájíme přirozeně své zájmy. Pokud tak nečiníme, velmi brzy zjistíme, že žádné vlastní zájmy nemáme. Levicově založení lidé, se nás snaží přesvědčit, že je výhodné podřídit své zájmy společnosti. Vůbec, ale vůbec nepočítají s tím, že společnost se skládá z jedinců, kteří mají svoje zájmy. Ti „sobečtí jedinci” co hájí svoje zájmy se velmi rychle ve svém zájmu naučí spolupracovat s jinými jedinci, kteří mají obdobné zájmy.

    Ukazuje se, že z hlediska efektivity je prostě tohle nejvýhodnější způsob chování. Lidé na vsi měli všechny podmínky k tomu aby sobecky hájili své zájmy. Měli své pozemky, které obdělávali, měli své starosti, dřeli na svém od rána do večera a řeklo by se, že každé vytržení z práce z důvodu pomoci jiným je pro nevýhodné. Možná v tom okamžiku ano, ale ve vlastním zájmu přerušili práci na svém a byli solidární s tím kdo byl v nouzi. Jistě, že to nebylo až tak idylické jak píši, ale v zásadě takhle vesnická obec funguje na celém světě. Dělám na svém a pomáhám v případě, že ten druhý je nemocný, shořel mu dům, vyplavila ho voda. V takovém případě jsem připraven a ochoten pomoci. Pomohu, vidím, že je z nejhoršího venku a vrátím se k svému.

    Pomáhám, aby v případě nutnosti bylo pomoženo mě. Jednoduché. Bohužel levicový způsob myšlení je založený na tom, že společnost má povinnost, nejen pomáhat, ale zajistit pokud možno šťastný a bezstarostný život všem. Z toho důvodu se musí povinně, ti co mají víc, rozdělit s těmi co mají méně. bez ohledu na to, zda je to vůbec výhodné. Levice vidí okamžitý výsledek. Teď nemá nikdo víc než ten druhý a všichni jsou šťastní, protože si nemají co závidět. Což je omyl. Všichni mají málo a k tomu ještě malou motivaci pracovat více, protože se nerozlišuje, kdo pracuje víc a kdo méně. Máme přeci všichni stejné žaludky. Kupodivu, ač se prokázalo, že tenhle model nefunguje, jsou stále blouznivci, kteří žijí v představě, že pokud dáme všem stejně, pokud se pokusíme zajistit všem lidem štěstí, svět bude v pořádku. Ejhle a on není.

    Moje terapeutická a lidská zkušenost je taková. Mnoha lidem nejvíc vyhovuje samostatnost. Aspoň v podmínkách euro-americké civilizace. Samostatnost v rozhodování, samostatnost v jednání. Tohle je onen pravicový přístup. Jsem samostatný, rozhoduji o svých prioritách, o svém čase, rozhoduji o svém životě. Rozhoduji o tom zda si peníze, co vydělám uložím do banky na zlé časy, nebo zda je investuji do své firmy, která mi v budoucnu zajistí takový příjem, že se nemusím zabývat důchodovou reformou. Nebo, jestli si část peněz uložím tak, abych měl reservu v případě, že se mi nepovede a mohu tak přežít čas až do doby, kdy se mi povede.

    Jako občané se chceme cítit bezpečně, tedy si platíme policii. Pokud policie nefunguje jak má, klidně ji přestaňme platit, propusťme policisty, kteří nefungují, plaťme jen ty, co pracují. Stejně tak hasiče. Máme potíže se zdravotnictvím. Vůbec mě nezajímá jestli nějaký soukromý, či státní subjekt, který zajištuje základní péči za platby od pojišťovny nakupuje drahé léky a drahé přístroje. Pokud zkrachuje, místo něj nastoupí jiný, který si dá pozor, aby nedopadl jako jeho předchůdce. Že jsem naivní? Ano občas jsem naivní a udělám ty naivní věci, které fungují.

    Fungují, protože jsou založeny jen na mě, na mé schopnosti, něco zorganizovat, něco obstarat, něco dohodnout. Založím skupinu, dám ji pravidla, opatřím prostor, kde se dá konat, uzavřu ústní dohodu s klienty o pravidlech a to co jiné subjekty financují z peněz daňových poplatníků, já financuji z peněz, těch, kteří si onu službu zaplatí. Fungují, nikoliv, že bych byl enormně schopnější než ti ostatní, ale fungují proto, že jsem se spolehl na schopnost lidí se rozhodnout, co je pro ně důležité, potřebné a výhodné. Nic víc. Dal jsem na rozum lidí kolem sebe. Až si začnu najímat prostory na které nemám a zařizovat je vybavením, které je předražené, dopadnu stejně jako státní zdravotnictví. Pak mi nezbude na plat pro mne, nebudu mít na zdravotní a sociální pojištění, kterým podporuji nejen sebe, ale především ty druhé.

    Pravicové myšlení nespočívá v tom, že okradu ty druhé, ale v tom, že je neokradu, místo zlodějny, jim nabídnu službu, která je dostupná, funkční a založená na rovnosti. Pravidla jsou k tomu abychom se cítili bezpečněji, mohli efektivně spolupracovat, nikoliv jeden druhému vládnout.Pokud se nedodržují pravidla, nejedná se o pravicové chování, ale o anarchismus a ten jak známo, není rozhodně pravicovým postojem. To že se někdo zaštiťuje pravicovou nálepkou, přitom krade jako straka nic nemá společného s konzervativními pravicovými hodnotami jako je řád, kázeň, pracovitost a dodržování pravidel.

    Jestliže se podle levicového vzoru rozdává všem, především těm, kteří jsou jen voliči, jiný přínos nejsou, protože na sebe nevydělají, ač by mohli, ždímají z druhých podporu, kterou by měli dostat ti skutečně nejpotřebnější, pak národ jen hloupne, leniví, protože mnozí z těch, co jsou schopni bezproblémově se o sebe postarat, hloupnou už jen tím, že je nic netlačí aby používali mozek, který netrénují. Netrénovaný mozek, jednoduše moc toho nevymyslí.

    Rozhodl jsem se, že napíši příručku jak zvládat recidivu. Zadarmo ji budu rozdávat. Zapojil jsem mozek, zformuloval jsem zcela jasně zásady, napadlo mě spousta dalších věcí kolem, které mohu používat v terapii. Tím, že mě ty věci napadly, napadly mě souvislosti. S prací zadarmo jsem si připravil prostor pro mnohem kvalitnější terapii. Zjistil jsem, že se mohu zlepšovat. Vydělám já, vydělají moji klienti, nikdo neprodělá. Sponzoři zaplatí příručku, lidé ji dostanou, mají informaci. Sponzoři pocit, že byli prospěšní podobně jako já jiným lidem. Lépe naladění lidé, lidé kteří mají svůj pocit prospěšnosti, jsou lidé většinou mnohem efektivněji pracující, mnohem lépe se chovající k sobě i druhým lidem.Nelze pracovat stále zadarmo, ale někdy je ta práce "zadarmo" skutečně výhodná. Pro všechny.

    Kdybych byl levicového zaměření, měl bych pocit, že nic takového nemohu, že službu, kterou nabízím musí dotovat společnost, která má přeci povinnost se postarat. Protože přeci na lidském neštěstí se nemá vydělávat. Měl bych pocit, že je to poslání. A nikdo by neměl nic. Já na pronájem místa, kde tu terapii budu dělat, protože byrokratické překážky a schvalování by zabily mou snahu být prospěšný dřív než bych vůbec něco začal. Naštěstí terapii jako poslání nemám. Jen jako službu klientům. Kolik jsem viděl zabitých projektů,zabitých jen proto, že se lidé rozhodli jít cestou osobního poslání. Úředníkovi nadělali práci a ten je neměl rád. Jo jo.        

    Hodnocení: 42 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    20.3.2011 19:56 Návštěvník
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Kde berete tu jistotu, že se podílíte adekvátně tomu, kolik konzumujete? Vy jste se někde skládal na silnici, po které jezdíte? Kolik jste přispěl na vzdělávání lékařů, ke kterým chodíte? Atp. Kde berete tu jistotu, že je vaše ekonomická společenská stopa alespoň neutrální nebo dokonce pozitivní?

    Jako OSVČ ostatně odvátíte méně než takový zaměstnanec, viz např. článek http://aktualne.centrum.cz/ekonomika/penize/clanek.phtml?id=694498

    Ten článek je vůbec zajímavý, možná někoho třeba překvapí, že "Ženatý zaměstnanec se dvěma dětmi má negativní daňovou zátěž, protože jeho benefity překračují daň z příjmu a sociální odvody".

    Já nezpochybňji váš "pravicový způsob života", pouze si nejsem jist, jestli si na sebe opravdu vyděláváte a nebo je váš život ve skutečnosti dotován* :-)

    *Opakuji: tím nemyslím, že dostáváte nějaké příspěvky atd., ale že se na využívání služeb podílíte více než kolik přímo platíte
    20.3.2011 20:02 pic | skóre: 30 | blog: Perdido_Street_Station
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově

    Ženatý zaměstnanec se dvěma dětmi má negativní daňovou zátěž, protože jeho benefity překračují daň z příjmu a sociální odvody

     

    jsem ženatý, mám dvě děti, jsem zaměstnaný a když vidím svý daně, tak bych někomu nafackoval ... a ty benefity bych tak růžově neviděl

    20.3.2011 20:02 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Já jsem zaměstnanec i osvč. Pokud se na nějakých službách podílím, tak je mám dávno předplacené, protože jsem si je za 45 let práce dávno předplatil a velmi málo čerpal, zatím jsem do systému víc přispíval. Jak přímými daněmi, tak nepřímými.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    20.3.2011 20:34 Návštěvník
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Cosi mi říká, že tohle bude tvrdit skoro každý. Bude tomu věřit a předkládat ty nejpádnější argumenty, které podle něj tu jeho pravdu ilustrují :-)
    20.3.2011 20:40 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Jo, tak předložete důkazy, že je to jinak, mimo svého tvrzení. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    20.3.2011 20:54 Návštěvník
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Pozor, já jsem nikde nic o vás netvrdil, to jen pro pořádek. A dokazovat by měl ten, kdo něco tvrdí ;-) Ale dost, dál už nebudu planě tlachat.
    belisarivs avatar 23.3.2011 09:16 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Pak se ovsem nabizi otazka, kde se berou penize na provoz statu vcetne rezijnich nakladu a zlodejin, kdyz to vypada, jako by vetsina populace vic brala nez davala?

    Kdo to teda ekonomicky tahne? Manzele se dvema detmi vic dostavaji nez davaji, clovek, co zije "na hromadce" dostava vic nez dava ...
    IRC is just multiplayer notepad.
    Dalibor Smolík avatar 23.3.2011 09:53 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Kdo to teda ekonomicky tahne?
    A proč asi vznikla tahle krize? (joke :-))
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    23.3.2011 10:30 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Myslím, že skoro všichni dáváme víc než dostáváme, už jenom kvůli DPH a spotřebním daním. Všichni se skládáme a živíme zlodějská prasata jako je třeba Vondra. Na fungování státu se použije jen to co zbude, případně si stát někde půjčí...
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    belisarivs avatar 24.3.2011 13:44 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    To je mi jasne. Proto jsem se tak ptal.
    IRC is just multiplayer notepad.
    21.3.2011 06:35 The Visitors
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Zajímalo by mě, kolik stojí protialkoholní léčení - ústavní i ambulantní - v průměru na jednoho klienta a taky cena bajpasu, komplet, i s obsluhou a údržbou. Také tam byly - jestli se nemýlím - předtím i jiné zdravotní problémy ( plíce ?). Taky ten černý obchod za totáče poškozoval naše ,,devízové hospodářství")))... Takže sečíst, odečíst... a nevím, nevím, jestli nebudete pořádně v mínusu a nezjistíte, že společnost byla vůči vám po celá ta léta až moooooc solidární)).
    21.3.2011 07:10 The Visitors
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Nejen solidarita s váma přímo, ale i s vašima dětma, zdravotní péče o nastávající matky,porod, zdravotní péče o dítě ...máte je nejméně čtyři, ne? Pak podpora osamělým matkám, přídavek na dítě, vzdělání dětí zadarmo, podpora jejich mateřství... máte vnuka, předpokládám, že i dcera má placenou mateřskou dovolenou tak, jak měly matky vašich dětí...
    21.3.2011 08:51 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Milý Visitors, to pořád platí, že jsem do systému víc přispíval, než z něj dostával. A moje děti také přispívají do systému, více než z něj dostávají. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    Dalibor Smolík avatar 21.3.2011 09:47 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    To mi připomíná jeden starší film, takovou agitku .. "Soudruhu, studoval jste za dělnické peníze" .. točený v době, kdy počet vysokoškoláků na tisíc obyvatel byl na Západě dvojnásobný, než u nás :.D
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    21.3.2011 12:40 The Visitors
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    "Soudruhu, studoval jste za dělnické peníze" .. točený v době, kdy počet vysokoškoláků na tisíc obyvatel byl na Západě dvojnásobný, než u nás :.D

    Mnozí z těch vysokoškoláků, třeba v NSR, byli tak kolem 70. let nezaměstnaní- třeba učitelé vím, že měli vážný problém sehnat místo.

    Dost dobře tu vaši logiku nechápu.JJ přece za dělnické peníze vysokoškoláků poslaných u nás k lopatě, nebo finančně podceněných nestudoval, i když vzhledem ke svému původu a kádrovému profilu moh!

    21.3.2011 12:48 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Jílek platil jak mourovatý, protože tak platili všichni. Za mizerné mzdy vytvářeli hodnoty, které šly do státní kasy a soudruzi jim házeli drobty a vykládali, že to je zásluha socialismu a státu. Ti lidé si jednoduše tehdy, stejně jako dnes na sebe vydělali. Žádná společnost jim nic nedala, oni dávali a dávají té společnosti. Včetně mě. :-) Takže ty bolševický kydy o tom co mým manželkám nebo dětem dala společnost, jsou jen kydy. Navíc já si pořídil čtyři plátce do systému.. Všechny jsou dospělé, všechny vydělávají a všechny platí daně.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    21.3.2011 12:51 abc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Tvoje náklady na slastné žití za bolševika nikdo nezpochybňuje - Národní fronta, odbory, protekční cesty na západ, to všechno stálo hodně. K tomu chlast, tak se nedivím, žes měl náklady. Diskuze je o nákladech normálních lidí.
    21.3.2011 12:56 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Jo jo, jak říkám, zřejmě soudíš podle svýho táty. :-) Konečně co člověk vidí doma, podle toho si myslí že je všude. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    21.3.2011 14:11 The Visitors
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Za mizerné mzdy vytvářeli hodnoty, které šly do státní kasy a soudruzi jim házeli drobty a vykládali, že to je zásluha socialismu a státu.

    Ti soudruzi, když ostatním házeli jenom drobty, budou už si dávno za vodou na rozdíl od těch, co za mizerné mzdy vytvářeli hodnoty. Kam se poděli - ty hodnoty i ti bývalí soudruzi od těch drobtů?))
    Dalibor Smolík avatar 21.3.2011 12:52 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Jo, rozumím . myslel jsem to obecně - o péči o rodinu a dítě, vzdělání apod. O tom se v minulém režimu hodně mluvilo jako o velké přednosti systému. Ale řada z těch věcí byla již na Západě také (mluvím o Evropě).
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    21.3.2011 08:54 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Solidární, já jsem vůči společnosti velmi solidární. Jinak bypass nemám, jen tak mimochodem. :-) A ústavně jsem se neléčil. Také jen tak mimochodem. Takže platí. Stále více do systému přispívám, než z něj dostávám.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    21.3.2011 09:22 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Jinak, jestli existoval příspěvek pro osamělé matky nevím, ale já jsem musel svoje rozvedené manželky do doby než začaly pracovat živit, platil jsem na ně. I když ne tolik kolik si představovaly, ale živil jsem je. Podle zákona sice neměly nárok na stejnou životní úroveň, jenže co tady visitors předvádí je typická socialistická rétorika. "Stáhneme vás s kůže, dáme vám minimum, co by jste si za běžných podmínek vydělali a budeme se tvářit, že to je společenská solidarita." Stejně jako dnes. "Celý život plať polovinou svých příjmů a když náhodou něco dostaneš, pak jsme ti to dali. :-)"
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    21.3.2011 11:34 abc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    ty ses o ně staral? Dals jim pár povinnej stovek, které jsi musel ze zákona, a zbytek jsi prokalil v hospodách. A teď v důchodu najednou cejtíš, že budeš jako starej a nemocnej potřebovat sociální síť, tak jsi začal loudit a škemrat o přízeň dětí, na který se vybod, protože tvoje ego tě celej život vedlo jenom k tomu, starat se jen o sebe. Vždyť i teď si děláš balkónek kapitalisty jen pro sebe, s jedním křeslem, aby tě náhodou Rita, nebo případně další zneužívaná opatrovnice, neotravala ve tvém ego soukromí. Co ty se tady nakecáš o kapitalismu nebo solidaritě, je snůškou lží, kterým možná ty sám věříš.
    21.3.2011 11:55 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Zdá se že máš nějaký osobní problém podle způsobu argumentace. Vyřeš si ho, rozhodně nemám potřebu se tobe nebo někomu jinému omlouvat nebo vysvětlovat jak jsem se staral o své děti. Nejlepší je, že ony na rozdíl od tvých zamindrákovaných lží se stýkají se mnou rády a dobrovolně, Jinak já ještě nejsem v důchodu, minimálně za tři roky nejdříve. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    21.3.2011 12:12 abc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Jinak já ještě nejsem v důchodu,

    Omlouvám chybu, získal jsem ten pocit při prohlídce vystavených fotek. Holt ne každému je přáno vypadat na svůj věk :-)
    21.3.2011 12:19 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Já s tím problém nemám Rita s tím problém nemá, jen ty s tím máš problém. :-) Máš to těžky, tolik se starat o cizího člověka. Pořád si lámat hlavu jak na tom je, jak na tom bude, sledovat jeho život a vlastně nežít svůj vlastní. Asi bych nechtěl být mladý tvým způsobem. Zbývá ti jen masturbace. Dementní už si. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    21.3.2011 12:53 abc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Dementní už si

    Jeníku, místo chlastu to chtělo chodit do školy, aspoň teď v důchodu.
    21.3.2011 14:18 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Já do školy chodil, ty si nedodělal základku a ted tady budeš rozdávat rozumy nedouku. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    21.3.2011 17:53
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Dementní už si

    Tak proc teda pisete nepretrzite tak hrozne blbe, na to snad existuje i vyhledavac, kvuli oprave tech nejmarkantnejsich chyb. Jinak to vypada spis na petiletku.
    21.3.2011 19:35 pravičákopičák
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Von je dítě dvouletky, narodil se někdy kolem války, ještě za přídělového hospodářství, proto je tak šetřivej.Jeho všichni dobří rodáci, třeba Biľak, taky neuměli česky.
    21.3.2011 22:57 abc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Jeho všichni dobří rodáci, třeba Biľak, taky neuměli česky.

    Díky za vysvětlení, do teďka jsem tápal, myslel, ze jenom chlastá :-)
    21.3.2011 23:16 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Bilak je tvůj kámoš? nebo kámoš tvýho táty? Ze se na něj pořád odvoláváš. Už rozumím tomu, že to máte od toho lihu všichni tři v tý hlavě vyhráblý. Jo jo, chápu, že když táta chlastá, celej život tě mlátí,pak na netu ve volný chvíli abc takhle tady blábolíš. Hele ty si fakt musel mít hrozný dětství.Táhne se to s tebou až do tedka. Chlast, fitkoš, tráva, extáse, ABC, nemíchej to tolik, jinak tu dlouho nepobudeš, nedožiješ se ani poloviny let co já. :-) prostě toho nech, přijd za mnou a já tě z těch toxických halucincí dostanu. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    22.3.2011 00:02 abc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Jo jo, chápu, že když táta chlastá, celej život tě mlátí,hele ty si fakt musel mít hrozný dětství.Táhne se to s tebou až do tedka.

    Myslím Jeníčku pacholíčku, že tohle všechno jsi už popsal jako něco, co se událo ve tvém, zřetelně a znovu opakuji, ve tvém životě. Tak to trauma nezkoušej redelegovat na normální lidi, kam ty nejenže nepatříš, ale podle projevu už asi ani patřit nechceš.
    22.3.2011 00:16 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Ne ne chlapečku, ty máš potřebu do mě kopat, ty máš potřebu vytahovat věci o kterých víš málo a vydávat je za pravdu, svoji pravdu, Takže mám za to, že do tebe kopali a ty kopeš jen aby ti znovu nenakopali. Co je ti do mých dětí? Co je ti do mého života, jakou souvislost má můj život s diskusí na téma třeba balkon? Vždyt si zamindrakovaný blb, co chce anonymně předvést svoji sílu. A ještě na to nemáš v diskusi. :-) Takže si klidně pokračuj, máš prostě mindrák a ten si hojíš způsobem, jako je můj vzhled, moje vzdělání, můj věk. Víc ten mindrák nemůžeš ani projevit. Chceš mi říct, že to je způsob tvé intelektuální zábavy? Pak tedy potěš Pán Bůh, jestli je úroven intelektuálu takhle vysoká.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    22.3.2011 00:25 abc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Vždyť všechny ty historky vytahuješ sám, stačí si přečíst několik tvých blábolů tady na Linuxu a vím o tvé opilecké rodince z Děčína všechno, stejně jako o tom, jak ses nepovedl jako táta pro svý děti. Tak to příště nevytahuj, zejména jestli sis to jenom všechno vymýšlel, abys byl zajímavej.
    22.3.2011 00:51 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Milý vole, to co o mě tvrdíš ty vychází z tvých představ nikoliv z mého líčeni a jestli máš potřebu, vytahovat v diskusi na uplně jiné téma "historky z mého života" Tak máš mindrák větší než tušíš. Takže pokud máš potřebu někomu předhazovat tohle, je zřejmé, že jsi nedošukaný, zakrslý duševní skřet. Bez ženský a bez sebevědomí. Kdyby si nějakou ženskou a sebevědomí měl, pak budeš diskutovat uplně jinak. Rodiče si nikdo nevybere, ale způsob života každý kdo chce. Chápu, že máš potřebu plivat po všem co jsem dobrého udělal, protože ty jsi nic dobrého nesvedl. Tedy aspon se tak jevíš právě ve způsobu komunikace. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    22.3.2011 07:22 The Visitors
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Dobré ráno, pane Jílek. Tak k sebevědomí chlapa je nutná ženská ? :-)
    22.3.2011 09:07 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Ke tvému určitě, pokud jsi na ženské, jinak jestli si na chlapy, tak chlap.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    22.3.2011 10:20 The Visitors
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    na chlapi ))

    korektura
    22.3.2011 10:24 The Visitors
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    První pád - CHLAPI - s měkkým i

    Koho čeho - (nepř. bez) CHLAPŮ

    Komu čemu - (odolám) CHLAPŮM

    Koho co - (např. vidím ty) CHLAPY

    Oslovujeme - vy CHLAPI

    O kom, o čem - (o) CHLAPECH

    Kým čím - (s) CHLAPAMA

    )) TO BYL VTIP, BLBEJ, ŽE ?
    22.3.2011 10:28 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Pokud jsi na koho co? tak na chlapy. Uč se věčně tu nebudu.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    22.3.2011 11:37 The Visitors
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Uč se věčně tu nebudu.

    Češtináře potřebuju)).
    23.3.2011 05:59 Formula Forte
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Tak k sebevědomí chlapa je nutná ženská ?

    Jasně, bez ženský je chlap úplne ztracenej.
    23.3.2011 07:17 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Tak ty si ztracej už tak, jak nemáš mámu za zadkem aby ti ho utřela, prože sám si ho utřít nesvedeš, je konec. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    24.3.2011 14:17 jilek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Čtu, co píšeš Jeníku a s tvým vulgárním chováním na tomto webu nesouhlasím :-(
    21.3.2011 23:28 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    A nevysvětluj mi, že tě doma nemlátilili.Protože ta tvoje obesese je podivuhodná. Prostě ti v hlavě zůstane jedna dvě představy, které pořád opakuješ, jako tu o chlastu, vlastně křičíš, že někdo chlastá, blábolíš do všech světových stran a ted se ukazuje, že to budeš asi ty, kdo potřebuje pomoc. Pořád hledáš v mém životě a nakonec je zjevný, že se živíš zlodějnou aby si měl na fet a obvinuješ všechny kolem sebe, že tě nemají rádi. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    22.3.2011 00:02 The Visitors
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Prostě ti v hlavě zůstane jedna dvě představy, které pořád opakuješ, jako tu o chlastu, vlastně křičíš, že někdo chlastá, blábolíš do všech světových stran

    Ale tohle přece děláte přesně vy! Jak rád pravíte, dá se to dohledat .Již jste nařkl z alkoholismu, feťáctví, demence, různých úchylek kde koho, jediná podmínka je s Váma nesouhlasit, nebýt k vám lojální. Vy se tak moc snažíte dostat lidi pod sebe, kopnout si do nich, že čtenáře musí napadnout, jestli to není důsledek toho, že kopali do vás a vy jste si zvyk představovat si sám sebe v opačné pozici přenes na internet a vidíte před sebou pořád tu samou, nebo ty samé osoby jako tehdy.Zřejmě je to pro vás uklidňující představa a vyvoláváte si ji, abyste nabyl duševní rovnováhu.

    Očekávám několik reakcí za sebou a zástup usměvavých smajlíků. Zítra se na to podívám.Možná. Teď už je dost pozdě. Klidně pokračujte, jen ať se vám uleví.
    22.3.2011 00:06 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Já bych ti toho dohledal, se mnou nemusíš souhlasit, pouze musíš diskutovat k věci a ne k člověku a ještě urážlivě, takže si hledej. Budeš překvapený. Ty jako člověk, který diskusi zahájí osobním útokem jako si to udělal ty pod tímhle blogem, může hledat cokoliv. Pořád se chová jako ten zkopanej, co kope aby mu nenakopali. Jinak tě mám za dementa, co si hraje na inteligenta.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    22.3.2011 00:23 abc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Bolševici mají tréning v hledání svinstev na druhý, viď prde. A hlavně co kdo musí. Podle tvých reakcí bych měl tebe za dementa, co si nehraje na inteligenta.
    22.3.2011 00:28 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Zatím o mě trousíš svinstvo ty. Ty tady vydáváš svá svinstva za neochvějnou pravdu. Nic nevíš a mluvíš jako bys měl podrobné informace. Mluvil si někdy s mými dětmi, s některou mých manželek? S někým kdo mě zná? Těžko, ale házíš špínu jen tak. Ale klidně pokračuj ve svých mindrácích, Na víc nemáš. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    Dalibor Smolík avatar 22.3.2011 00:58 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Chlastat je zřejmě u malých českých človíčků menší zločin, než být cizího původu :-D
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    Dalibor Smolík avatar 21.3.2011 00:24 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Kde berete tu jistotu, že se podílíte adekvátně tomu, kolik konzumujete? Vy jste se někde skládal na silnici, po které jezdíte?
    Tohle není otázka mířena pouze na autora blogu, ale v podstatě na každého z z nás. Je v pořádku, když člověk obecně dá víc, než sám bere. Rozdíl jde na nutné výdaje, na rezervy pro případ povodní apod. Ježe život je trochu jako ruleta. Jednou vyhráváte, podruhé ne. O tom je právě pojištění (zdravotní, sociální), které člověk platí. Někdo je využije, jiný ne. A velmi špatně se to počítá, pokud jde o jedince. Celý život jsem jen platil. Teď jsem v poslední době něco "bral" zpátky. Za prodělaná vyšetření a léčení jsem zaplatil řádově pár tisícovek (včetně různých třicetikorunových poplatků :-)), ale hodnota služby se počítá ve statisících. Tak to prostě chodí. Celá společnost však by měla dát víc, než si vezme zpátky. I to je pravicový způsob myšlení: platím daně, pojištění s vědomím, že v případě, že něco nutně potřebuji, nemusím se vydat ze všech svých úspor. Ale základní myšlenka a smysl (té ekonomické stránky) života je vydělat v daných podmínkách co nejvíc. A přitom ovšem počítat s tím, že také víc odvedu.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    20.3.2011 20:08 luu
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Poždavek aby jste se věnoval nadále pouze šamanismu a nikoliv politice je v přikrém rozporu s tím jak šamani fungují,koexistence s načelníkem,nebo radou starších musí být.
    20.3.2011 20:13 YYY | skóre: 29 | blog: martinek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Musim rict, ze jsem na vas v posledni dobe celkem zmenil nazor a to pozitivne. Kdyz clovek necte ty vypady v diskusi, kterymi obcas castujete diskutujici, tak je to zajimave cteni. Vice takovych zapisku, jako byl tento. :-)
    20.3.2011 20:18 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Děkuji, jen poznamenám, pokud mi někdo nezačne nadávat, pak nenadávám, mám svoje názory, které mnozí neunáší a někteří záměrně urážejí. Jinak jsem celkem vlídný člověk.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    21.3.2011 06:41 The Visitors
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Děkuji, jen poznamenám, pokud mi někdo nezačne nadávat, pak nenadávám

    Trochu lžete, protože i včera někde v jiné diskusi jste tvrdil, že vám dotyčný nadává,a nikde nic, nádával jste sám a hodil to pak na něj.
    21.3.2011 09:14 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Trochu lhát nejde, jako nejde být trochu těhotný, takže lžeš jak červená veš, ty visitors. Datování mluví jasně kdo začal. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    21.3.2011 10:31 abc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    ty lžeš hodně, zakomplexovanej teraprde.

    Všem a pořád - o svém vzdělání, o své rodině, není divu, že jsi zůstal na vocet jenom na internetu. Stačí si přečíst tvý repliky, ty máš hádání v povaze, s tebou by nevydržel ani kanár, takže ta tvoje slepice tě taky brzo pošle po tý tvý oblíbený vodě a spláchně tě jako nepovedenou životní zkušenost, stejně jako tvoje předchozí manželky.
    21.3.2011 16:37 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Já vím, ty jsi něco podobného co mi podsouváš,zažil doma, tak se domníváš, že každej rozvedenej chlap se chová jako tvůj táta. Mýlíš se, je spousta chlapů, co jsou rozvedeni, mají rádi svoje děti a starají se o ně. Patřím mezi ně. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    21.3.2011 17:56
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    je spousta chlapů, co jsou rozvedeni, mají rádi svoje děti a starají se o ně. Patřím mezi ně

    A pak ses probudil.....a nabouch dalsi zenskou, sedmilhari, ze se nestydis, ale to asi nevis, co znamena.
    21.3.2011 18:37 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Ty sis dnes koukam nakrad dost krabicovyho, ze tak blabolis. Vypada to ze sedis u pc lejes do sebe cuco a podle toho to s tebou vypada. Nelej to do sebe tolik nebo to s tebou blbe dopasne. Navic krast se nema. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    24.3.2011 14:18 jilek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Čtu, co píšeš Jeníku a s tvým vulgárním chováním na tomto webu nesouhlasím :-(
    21.3.2011 12:44 The Visitors
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Trochu lhát nejde

    )) jen jsem chtěl být ohleduplnej... tak dobrá.. ne trochu... lžete pořádně a furt
    21.3.2011 14:21 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Já myslím, že lžeš daleko ze všech nejvíc, a ještě kradeš dětem svačiny a nevracíš pytlíky. Kdo ví jestli neděláš něco horšího? Třeba se obnažuješ před malejma holkama na veřejnosti. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    21.3.2011 15:33 The Visitors
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    vypadá to, že s tím obnažovaním na veřejnosti máte osobní skušenost. Snad zůstalo jen u toho.
    21.3.2011 16:34 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Kdepak, na tebe jsem to slyšel, zřejmě jsi trošku ujetej, podle způsopbu jak tu diskutuješ, to se dá říct téměř s jistotou.Tak diskutovali ti sexuální devianti, co jsem s nimi dělal čtyři roky terapii. Fakt je, že většina z nich byla chytřejší než ty. Ale já ti omezenost nemám za zlý, ani tvůj způsob humoru. Jednáš jak umíš. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    21.3.2011 17:16 The Visitors
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    zřejmě jsi trošku ujetej, podle způsopbu jak tu diskutuješ, to se dá říct téměř s jistotou.

    Vás je, pane JJ, velká škoda,jste vynikající diagnostik, i na dálku a přes internet okamžitě odhalíte alkoholika,feťáka, dementa, pedofila, impotenta, kreténa, s dokonce i bolševika. Nejlépe se člověk pozná v jiných lidech, že ano .
    21.3.2011 23:37 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Ne, ty se tak prezentuješ, potřebuješ někoho zesměšnit, pokoušíš se urážet, a divíš se, že se s tebou bavím nápodobně. Ke článku si neřek jedno kloudný slovo, zřejmě si mu neporozuměl. Ale chápu, i když jsem se pokusil ho napsat jednoduše na tebe je příliš složitý, takže zkoušíš to touhle cestou. :-) takže ti jen říkám, že disktuješ hjako ti devianti. Ale ti jsou o dost chytřejší než ty. Většinou.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    21.3.2011 17:22 The Visitors
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    CITA ,předtím jsem si nevšim tu část : Tak diskutovali ti sexuální devianti, co jsem s nimi dělal čtyři roky terapii.

    No to je ale zajímavá informace. A to byla taky svépomocná skupina, něco jako kdy momentálně abstinující alkoholik a feťák vede step by step své méně skušené kolegy ze závislosti do závislosti ?
    21.3.2011 23:41 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Když už se tak ptáš, to byla řádná terapeutická skupina na oddělení pro sexuální devianty a dělal jsem ji na žádost Dr. Brichcína. Velmi známý sexuolog. Mohu ti ho jen doporučit, pokud by si měl sexuologické potíže. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    21.3.2011 17:57
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Ujetej magor ses, sadelnaty pytliku. Skoda, ze aspon trochu terapie neudelali s tebou. Zrejme poskozeni z chlastu a fetu udelaly uz moc hlubokej zarez do zbytku kury mozkovy.
    21.3.2011 23:42 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    no jo, jen si popiš trochu, uleví se ti v podbřišku i na mozku. :-) Masturbace před spaním by ti také trochu prospěla, uvolní tvoje psychické napětí. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    ⧠ A = 0 avatar 20.3.2011 20:53 ⧠ A = 0 | skóre: 10 | blog: Technokratovo_zrcadlo | Helsinki
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Ach jo. Zase si tu někdo vytvořil svou představu levice na základě toho, že se považuje za pravičáka a tudíž svou podobu levice konstruuje jakožto protipól svého světonázoru.

    Svět ovšem není tak jednoduchý, kdo by to byl řekl... Proč pak ovšem existuje takové množství stran na levém (i pravém) křídle politického spektra. Jak to, že nemáme jen Pravicovou stranu, Levicovou stranu a možná ještě nějakou Stranu Kverulantských Renegátů?
    Nevolte zmrdy.
    20.3.2011 21:01 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Ano? A jaká je vaše představa levice? Nebo i pravice?
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    ⧠ A = 0 avatar 20.3.2011 22:24 ⧠ A = 0 | skóre: 10 | blog: Technokratovo_zrcadlo | Helsinki
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Osobně nerad pojmů levice a pravice používám, neboť jsou velice zavádějící a každý si pod nimi představí něco jiného. Levo-pravá dichotomie vznikla na konci osmnáctého století a podle mne nemá ve století jedenadvacátém co dělat. Ale ani v onom 18. století nebyly pravice a levice nějaké homogenní bloky, zastupovalo je vždy několik politických hnutí. Dá se sice zhruba říci, že pravice byli royalisté a konzervativci, zatímco levice byla více pokroková, reformní, republikánská a rovnostářská, ale i tak se jednotlivá hnutí dosti lišila.

    Ale dobrá. Kdybych si měl vybrat nějaké hlavní měřítko pravice-levice v dnešním světě, byla by to korelace mezi společenským původem a možnostmi osobnostního rozvoje. Tj. systémy s malou korelací bych označil za levicové, systémy s velkou korelací za pravicové.
    Nevolte zmrdy.
    21.3.2011 11:05 alkoholik | skóre: 40 | blog: Alkoholik
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    WTF?
    Takze kdyz synacek komunistickeho papalase udela vysokou, i kdyz je blby jak tago, a inteligentniho mladika tam nepusti, protoze jeho stryc emigroval, je korelace mala??
    21.3.2011 11:09 JS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    WTF? Proc musim to same vysvetlovat kazdemu zvlast?
    21.3.2011 11:16 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Protože způsob jakým to vysvětlujete je zcela nesrozumitelný. Možná mu rozumíte vy a ještě někteří.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    21.3.2011 11:29 abc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Zastydlý bolševik jako ty rozumí tak akorát chlastu a tomu, kterýho obdivuje v zrcadle.
    21.3.2011 11:39 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Jasně, to usuzuješ kriple podle sebe. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    21.3.2011 12:17 abc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Na rozdíl od tebe nemám problém ani s chlastem, ani s bolševikem. To je tvoje oblíbené a jediné téma. Na rozdíl od tebe bych se netroufl tě nazvat kriplem, nemám vzdělání, které by mne umožnilo stanovit diagnózu podle čtení chatu. To je zase tvoje výhoda, že ty rozumíš úplně všemu, proto jsi byl za minulého režimu protekční fracek, co mohl jezdit služebně na západ, teď jsi renomovaný kapitalista.
    21.3.2011 14:08 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Na rozdíl od tebe nemám problém ani s chlastem, ani s bolševikem

    Já myslím, že máš problém sám ze sebou s bolševikem a jsi kripl. Jsi nevzdělanej hajzl, co se nestará o děti, krade, lže pomlouvá, udává. Zkus mi vvyrátit, že to tak není, nebo změň nick, pak se můžeš zase tvářit, že nechlastáš, nefetuješ, nepřepadáš lidi, pro fet nebo chlast. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    Dalibor Smolík avatar 21.3.2011 11:17 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Tj. systémy s malou korelací bych označil za levicové, systémy s velkou korelací za pravicové.
    Tak nějak mi to asi dneska nepálí, ale příspěvek alkoholika mi přišel docela relevantní.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    ⧠ A = 0 avatar 21.3.2011 12:47 ⧠ A = 0 | skóre: 10 | blog: Technokratovo_zrcadlo | Helsinki
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Viz níže.
    Nevolte zmrdy.
    21.3.2011 18:18 JS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Uz jsem to vysvetloval napriklad tady. Uz byste to pochopit mohl, nechci si o vas zbytecne kazit mineni.
    Dalibor Smolík avatar 21.3.2011 20:03 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    pak je dnesni rezim v podstate vice levicovy nez byl byvaly rezim. Pokud berete za definici to, co o sobe ten rezim rika, pak to byl levicovy rezim.
    No samozřejmě záleží na definici, to chápu. Například za minulého režimu byl nacistické Německo považováno za ultrapravicové, ve skutečnosti však mohlo být klidně levicové. Dělníci měli v Říši (a dokonce i u nás v protektorátě) sociální jistoty a začaly i podnikové rekreace. Ve skutečnosti oba režimy si nebyly tak vzdálené, jak se to tenkrát prezentovalo.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    21.3.2011 20:37 xxxxxxxxxxx | skóre: 13 | blog: rhrtshrth
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Tyhle definice jak je máme zažité... To je ukázka toho jak nám společnost, nebo některé skupiny vymejevjí mozek. Mohl bych přihodit další zajímavost. A to tu, že Konzervativní pravicové strany převzali slovo reforma do svého hávu, přičemž z principu a definice nemohou být reformní... :-))))
    21.3.2011 20:42 JS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Ne, nezalezi na definici, ta definice toho, co je levicove, je jasne dana.

    Me pripada, ze vy porad chcete se mnou mit nejaky kompromis (zrejme proto, ze jste obchodnik), ale me zajima realita, ne kompromis. Stejne jako evolucni biolog (tedy vedec) nemuze udelat kompromis se zastancem kreacionismu, nemohu ja udelat kompromis s vami. Jasne, mozna budu vypadat jako extremisticky silenec; ale to same bude platit (z hlediska laika, ktery nedovede rozhodnout podle argumentace) i pro biologa, ktery neni ochoten prijmout kompromis ve forme inteligentniho designu.

    Presvedcit me muzete jen tak, ze mi ukazete lepsi model, ktery vysvetli fakta, nebo ukazete logickou chybu. Rikat mi, ze se na to mam divat z druhe strany (jak delate o neco niz) je nesmysl - to ja uz se snazim delat.
    Dalibor Smolík avatar 21.3.2011 21:20 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    To pak ovšem nemohou být levicové systémy s malou korelací (ve smyslu, jak bylo diskutováno výše). Levicový systém předpokládá velký a nákladný úřednický aparát - a ten sám o sobě již si sám "vybírá" vhodné adepty na správná místa a těmito kritérii nejsou schopnosti, jak to činí soukromé firmy. Je to různý klientelismus, známí známých, protekce .. rozhodně ne vždy ten nejlepší se dostane na správné místo, zejména když úspěch úředníka se měří jiným způsobem, než u obchodní a výrobní firmy.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    21.3.2011 23:39 JS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Maji socialne demokraticke zeme vetsi urednicky aparat, nez Spojene Staty? Vite neco o firmach rizenych zamestnanci? Dostavaji se tam na manazerska mista lide vic kvuli klientelismu? Je klientelismus vetsi v demokratickych a rovnostarskych spolecnostech? Ja tedy vidim v realite pravy opak toho, co zde tvrdite.
    Dalibor Smolík avatar 21.3.2011 23:51 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Obecně platí, že čím větší firma, tím větší klientelismus .. s tím musím bohužel souhlasit. To také bývá často příčinou zániku velkých kolosů, probíhá přirozená obměna .. příliš velké firmy přestávají být efektivní a naopak malé se slučují. Hledá se optimální cesta, je to věčný, nekončící proces. A právě tady je šance pro menší firmy: mají sice dražší vstupy, ale nižší režii (způsobenou právě také nevhodným výběrem lidí ve velkých firmách) .. ale to jsme odběhli od tématu.
    Vím, že úřednický aparát USA není zrovna malý, ale chtělo by to porovnat počty úředníků k počtu obyvatel a provést srovnání, možná by to bylo zajímavé. USA má zřejmě větší aparát bezpečnostní a vojenský než země EU, ale to je jiná kapitola. Jinak přiznávám, že firmy řízené zaměstnanci blíže neznám (tedy ani jejich konkrétní výsledky).
    V každém případě systém, který hodně přerozděluje (více bere a naopak rozdává) potřebuje dostatek kapacit, které tyto transakce zajistí.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    21.3.2011 23:56 xxxxxxxxxxx | skóre: 13 | blog: rhrtshrth
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Co se týká nikdy nekončícího procesu vznikání a zanikání firem je sice teoreticky pravdivý, ale nezapomínejte na to že kapitál téměř stoprocentně nemizí v propadlišti dějin... Respektive majitelé majitelů pouze přelévají svůj kapitál a svůj zájem... Což ve výsledku znamená že ten kdo měl moc před 100 lety, jí má i dnes. že cyklus obměny v podstatě neexistuje a jestli ano takje to pouze kosmetická uprava jednoho a toho samého. A ti všichni ostatní včetně vás (nemyslím to vůči vám zle) ohlodáváme 3krát ohlodanou kost...
    22.3.2011 00:00 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Nepovídej, to si vymyslel sám, nebo sis to přečet na wikipedii? Moc se přesunuje, a ti co byli mocní včera, dnes už mocní být nemusí. viz Mubarak. Takže asi tak, kolik firem zaniklo a ti mocní se stali chudými a bezmocnými? Stačí s e jen dívat. Třikrát ohlodaná kost? Co tím básník Zima chtěl říct, že jen blábolím, nebo má něco konkrétního na mysli?
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    22.3.2011 00:18 xxxxxxxxxxx | skóre: 13 | blog: rhrtshrth
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Nechapete o čem je řeč. Tato rovina je bohužel při vašem intelektu nedostupná. Čímž netvrdím že je na nějaké vysoké úrovni, bohužel vy toho nejste schopen...
    22.3.2011 00:22 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Já se jen ptal, co je na těch otázkách zlého, hloupého? Takže jen osobní útok místo diskuse? Ptal jsem se a řekl jsem názor, byl tam nějaký výpad proti tobě? Něco zpochybnujícího?
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    22.3.2011 00:31
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Nepovídej, to si vymyslel sám, nebo sis to přečet na wikipedii?

    :-(
    22.3.2011 00:33 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    To je otázka, podobná otázkám pana Zimy, tak jednoduché, jak ho taková maličkost vytočí, a on sám se rád chlubí tím jak druhé lidi vytočí. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    22.3.2011 00:56 xxxxxxxxxxx | skóre: 13 | blog: rhrtshrth
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Pane jílek, pochopte... Jak jenom vám to mám vysvětlit... Skutečný majetek a finance se na naší planetě dědí... O to tu jde... Pan Mubarak? loutka... jeho děti nebudou mít už z čeho žrát(obrazně řečeno aby jste pochopil situaci)... Věřit v teorii obměny kapitálu a obměnu moci je v řádech stovek let pitomost. Stovky let to tu na zemi hlavně co se týká evropského a amerického kontinentu řídí ty samé struktury, ty samé královské rody a to vše okolo je jenom pozlátko sloužící k udržení těch struktur u moci a případně vytváření potřebných pomocných elit které zpravují majetky těch skutečně bohatých rodin/rodů a mocenských struktur...
    22.3.2011 01:00 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Jo to tu cituješ názory kellera, ten mě nebere a nijak ho neberu jako autoritu, ale chápu, že levicovým snílků, kteří se nepoučili, Keller konvenuje. Rekl bych, že se vyskytují jedinci, kteří díky své schopnosti dokáží shromáždit majetek a dokonce z toho majetku profitují i široké vrstvy. Co se šlechty týče, šlechta vždy měla v popisu práce, být záštitou chudých, vdov a sirotků. Ale chápu, že se jim to ne vždy povedlo. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    22.3.2011 01:11 xxxxxxxxxxx | skóre: 13 | blog: rhrtshrth
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    A vy jste pana Kellera četl? že tvrdíte že toto jsou názory pana Kellera? :-)
    22.3.2011 01:14 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Obávám se že četl. A slyšel jeho přednášky, nejen jeho, já čtu i jiné věci než westerny.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    22.3.2011 01:19 xxxxxxxxxxx | skóre: 13 | blog: rhrtshrth
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    tak to máte u mně plusové body! :-)
    22.3.2011 01:48 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    a shledal jsem že je to jen komunistickej demagog. Celý soudruh Keller. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    22.3.2011 09:39 xxxxxxxxxxx | skóre: 13 | blog: rhrtshrth
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    A na základě jakých tezí jste k tomuto závěru dospěl? :-) Víte co to znamená demagogie? Demagogie je v moderní době působivé a klamné řečnické vystupování, využívané k získání vlivu, politické podpory a moci. Místo věcného zdůvodňování působí hlavně na předsudky a emoce posluchačů, k čemuž slouží polopravdy, překroucené argumenty, falešné sliby, vyvolávání strachu a podobně. wiz wikipedie... pokud neudáte argumenty, tak splňujete parametry Demagogie... :-))))
    22.3.2011 09:52 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Demagogie je v moderní době působivé a klamné řečnické vystupování, využívané k získání vlivu,politické podpory a moci. Místo věcného zdůvodňování působí hlavně na předsudky a emoce posluchačů,

    Jo jo, to jsi popsal soudruha Kellera, a komunisty se socany přesně. A celou komunistickou terminologii. On se náklonností ke komunistům netají.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    22.3.2011 10:43 jilek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Soudruh jako soudruh, celej zivot s nima vyl a ted na ne nadavas teraprde? A kdyby se to nahodou votocilo, tak zase s nima, co kapitalisto?
    22.3.2011 11:12 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    hele ty trubko dade, nebo jak si ted říkáš, chytrý jako já, si poradí všude na světě a mají se většinou dobře. Blbci jako ty, jen pláčou zavistí skřípají zuby a kde můžou, něco lohnou. Poctivě na to nestačí. Rozumem už vůbec ne.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    22.3.2011 14:35 xxxxxxxxxxx | skóre: 13 | blog: rhrtshrth
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Takže jste nepopsal argumentačně proč je Keller podle vás komunista. Proto vaše argumentace stojí na vodě a je totálně demagogická. :-) JSte fakt hloupej když to dáváte světu takto okatě najevo. :-))))
    22.3.2011 14:56 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Jo jo, zato ty jsi chytrej, to že ji označíš jako demagogickou se ukážeš jako primitivní manipulant, mě Keller nezajímá natolik abych tu dělal analyzu jeho názorů a ty jsi pro mě zajímavej asi jako Keller. takže si pitomo vyber. :-) Keller je bolševik, který hlásá bolševické názory zahalené do sociologických frází, nic co bych neslyšel a nečetl už za totáče.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    23.3.2011 06:21 MVR
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    mě Keller nezajímá natolik abych tu dělal analyzu jeho názorů

    Me zajima pro koho tu provokativni propagandu Keler dela a proc si ke svym projevum vybral postkomunisticke staty Evropy. Zrejme povazuje populaci techto statu za nevdelane, neinformovane obcany o rozdeleni moci ve svete.
    22.3.2011 15:12 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Keller není člověk, který by mě přinutil přemýšlet, Lidé jako Irwin Yalome, Milton Ericksson, Oldřich Cálek, Robert Wright, Matt Ridley , Richard Dawkins, Malcom Gladwell, a další, to jsou lidé, u kterých se přemýšlet musí. Něco říkají. Ale bolševické téze o nerovnoměrně rozděleném bohatství, sociálním státu a jiné Kellerovy poučky o pravicových voličích atd, mě opravdu nechávají chladným. Tím může tak ohromovat na schůzích stárnoucích bolševiků a ohromovat tím mládež, která nezažila tu "beztřídní společnost" v praxi. Já jsem ty jeho rádoby sociologické téze slyšelv trochu něco horším balení, ale chytřejší ten obsah není. Mě spíš než sociální stát, zajímá solidární společnost. Ale to není v tézích o rovnostářské společnosti.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    22.3.2011 22:15 xxxxxxxxxxx | skóre: 13 | blog: rhrtshrth
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Takže zase jste nepodal žádné argumenty na kterých by jste mohl stavět tvrzení o panu Kellerovi. No co, jste holt hloupej a starýho psa novým kouskům nenaučíš... :-))))
    22.3.2011 22:19 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Já jsem ti ani žádný nehodlal dodat, si je najdi proč ho považuju za stejnýho marxistickýho vola jako si ty. Umíš přece čís a snad ve svým věku taky slyšíš, aby sis mohl něco od něpřečíst a poslechnout, a pokud nerozeznáš, že jsou to jen bolševický bludy, pak ti nic nepomůže. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    22.3.2011 22:25 xxxxxxxxxxx | skóre: 13 | blog: rhrtshrth
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    PANE JÍLEK, vy jste nepochopil svoji pozici při rozhovoru. Dokazovat fakta by jste měl vy, jinak budete označen za totálního hlupáka... :-( Kde nic argumentačně není ani smrt nebere.... :-(
    23.3.2011 00:18 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Si nevzpomínám na to, že by si byl jeden z těch co mi mohou určovat moji pozici v hovoru, asi už si přepracovanej a blouzníš Zimo. Hele jdi spát at si ráno na stranický schůzi čipernej. Pak se proběhni, udělá se ti líp od toho sezení na sebranými spisy soudruha Kellera. :-) A nepouštěj si pořád ty jeho kydy do suchátek, mohlo y ti to poškodit tvůj socialistický mozek.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    23.3.2011 00:38 xxxxxxxxxxx | skóre: 13 | blog: rhrtshrth
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Takže žádná fakta nepředkládáte, ano? :-))) Jendo vždiť je to trapný...
    23.3.2011 00:51 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    umej si uši a vem si čistou košili a jdi uklidit ty zblitky, co si nechal pod mým posledním bloge, hovado bolševický. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    23.3.2011 02:19 jilek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Bolševickej stbák by neměl urážet svou rodnou stranu, před kterou byl celej život v hlubokém předklonu, ještě jí bude třeba potřebovat.
    23.3.2011 02:25 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Ale šmudlo, umej si hnáty, a zamet si ten bordel pod nohama. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    24.3.2011 14:20 jilek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Čtu, co píšeš Jeníku a s tvým vulgárním chováním na tomto webu nesouhlasím :-(
    Dalibor Smolík avatar 22.3.2011 00:56 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Což ve výsledku znamená že ten kdo měl moc před 100 lety, jí má i dnes
    Bill Gates, Steve Jobs, Mark Zuckerberg .. to jsou potomci majitelů kapitálu? Ne. To jsou jen schopní lidé (nebudeme na linuxovém fóru rozebírat Gatese :-)), vytvořili kapitál oni sami. No a jestli (i já) ohlodávám 3x ohlodanou kost? Možná jo. Prostě nejsem tak dobrý jako tito zmínění lidé - no a co na tom? Každý žijeme podle svých možností. Někdo má peněz víc, někdo méně, ale žijeme aspoň trochu svobodně. A to se počítá. Jo a co je hlavní: každý z nás má možnost se stát někým z výše jmenovaných. Je jen na nás, jak se té možnosti chopíme. Nikdo se neptá - z jaké rodiny jsme, jaký máme třídní původ, zda jsme šlechtici ..
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    22.3.2011 01:03 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Tak nejen tihle Američané, ale Rotchildové, Kruppové, a jiní, to byli lidé, kteří začínali z ničeho a rodiny udržely majetek a rozmnožili ho. Chápu, že Kruppové třeba nejso oblíbeni jako zbrojaří, stejně jako by nemusel být oblíben Skoda, nebo třeba Bata. :-) případně Kolben-Daněk
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    22.3.2011 01:18 xxxxxxxxxxx | skóre: 13 | blog: rhrtshrth
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    No a třeba vy jste vrchol úspěšnosti/evoluce zanechajíc svému potomstvu tzv. rodový majetek který jste z ničeho vytvořil a dopomohl svým dětem stát se stejně úspěšnými jako jste vy sám. tzv. VZOR. :-)))))))
    22.3.2011 01:20 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Jestli jsem vzor nevím, ale moje děti jsou úspěšné, umějí se o sebe postarat a nejsou chudé. Já doufám, že jim zanechám víc než jeden byt.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    22.3.2011 01:23 xxxxxxxxxxx | skóre: 13 | blog: rhrtshrth
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Vy se učíte. :-) Tak alespoň něco jim zanecháte to kvituju. :-)
    22.3.2011 23:56 to zanecháš
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    dluhy a špatnou pověst, hovado
    23.3.2011 00:00 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Hele když se mnou mluvíš vypláchni si tlamu a umej si krk, máš ho jak botu. Jinak s tvojí pověstí to nebude nic moc. Vzpomen si, jak ses včera plazil podle zdi k tý popelnici, co sem ti tam nechal boty. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    23.3.2011 02:24 jilek
    Rozbalit Rozbalit vše Jilek v hospodě
    http://chodec-jan.rajce.idnes.cz/Dotocna_Ze_zavislosti_do_nezavislosti/#IMG_0014.JPG

    Jendo, jak je to pravidlo, že nikdo v tvé přítomnosti nesmí pít alkohol?
    25.3.2011 12:09 ajeje
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jilek v hospodě
    http://chodec-jan.rajce.idnes.cz/Dotocna_Ze_zavislosti_do_nezavislosti/#IMG_0014.JPG

    tragedie

    25.3.2011 12:25 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jilek v hospodě
    Slinto vylitá, nedošukaná, tady si to přečti, dej to přečíst svému věčně nalitému muži a fetujícímu synovi, třeba se něco změní :-) řád a kázeň
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    25.3.2011 13:19 ???
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jilek v hospodě
    Čtu, co píšeš Jeníku a s tvým vulgárním chováním na tomto webu nesouhlasím :-(
    Dalibor Smolík avatar 22.3.2011 01:25 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Ani já Rotschild nejsem, psal jsem to výše. Ale cením si té možnosti. V minulém režimu, jakmile byl člověk špatně zaškatulkovaný, byl vyřízen - a mohl se snažit sebelíp. Bylo to osudově dané .. Tohle dneska neplatí. Svůj "sen o zlaté hroudě" může snít každý. A někdo jej realizuje.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    22.3.2011 08:56 xxxxxxxxxxx | skóre: 13 | blog: rhrtshrth
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Ta možnost tu je, ale hooodně omezená... Je daná vašimi zdroji. Odhaduji že legálními prostředky se můžete dostat za svůj život na úroveň, dejme tomu stovek milionů. A to je v podstatě v mezinárodním měřítku kdy hlavní motor je už naakumulovaný majetek, prostě pšouknutí do kaluže. :-))) Abychom si rozuměli, nejsem proti principu vlastnění majetku, jednoduše někdo se o majetek starat musí, pouze poukazuji na rovnost šancí aby lidem bylo jasné že mít možnost ještě neznamená reálnou možnost toho dosáhnout. :-) Ano odhaduji že na uroveň třebas vaší firmy je reálné dosáhnout. Na uroveň nadnárodního kapitálů nemáte dnes šanci. :-)))))
    Dalibor Smolík avatar 22.3.2011 11:27 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Ano odhaduji že na uroveň třebas vaší firmy je reálné dosáhnout. Na uroveň nadnárodního kapitálů nemáte dnes šanci.
    Žádný rozumný a reálně uvažující člověk nemůže počítat s tím, že bude mít miliardy, pokud nevymyslí něco převratného. Pokud se budu pohybovat v běžném byznysu, mohu dosáhnout (poctivým obchodem) řádově desítky milionů - v případě úspěchu. Víc určitě ne. To je ovšem pro normálního smrtelníka naprosto dostačující k slušnému životu. To co vše je nad, je jen filozofická úvaha. Ne každý má touhu ovlivńovat mezinárodní dění.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    22.3.2011 14:33 xxxxxxxxxxx | skóre: 13 | blog: rhrtshrth
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    No pravda nadsadil jsem to. :-) Bral jsem to +- i s těmi porevolučními podnikateli kteří byli u kuponové privatizace a zadařilo se... Takže je fajn že se na rámci toho co je možné shodnem. :-)
    22.3.2011 01:10 xxxxxxxxxxx | skóre: 13 | blog: rhrtshrth
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    ti všichni které jste jmenoval, mají zatím kapitál v prvním rodu. O jejich úspěšnosti se rozhodne v dalších generacích.... :-) Co se týká možnosti být kým chcete. Vy opravdu věříte že tyto možnosti máte? Osobně věřím že možnosti tu jsou, ale značně omezené. Pro rody, kálovské linie kteří vlastní přez 90 procent světového kapitálu a zdrojů jste jednoduše vzduch, papír... Tito lidé uvažují úplně v jiných rovinách než my trubky na abíčku. :-)))) Kapitál se v principu akorát přelévá, přetváří ale mááááálo z nich vytvoří tzv. z hovna kuličku....
    22.3.2011 01:13 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Já věřím, že možnosti mám, protože mě se splnilo, co jsem vůbec nečekal. Ale v trochu jiné oblasti, než je kapitál, ovšem odstartovalo mě to trochu jinam. :-) Já nechci být velkokapitalista, ale za socialismu jsem tyhle možnosti neměl a pokud socialismus v jakékoliv podobě přijde, zase je nebudu mít ani já ani nikdo jiný.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    22.3.2011 01:22 xxxxxxxxxxx | skóre: 13 | blog: rhrtshrth
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Já vám v podstatě rozumím. Berete radši ohlodanou kost než nic. Já jsem rel. mlád a s ohlodanou kostí se ukájet nehodlám...
    22.3.2011 01:25 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    No, nevím jestli to co dělám a co mi to přináší je ohlodaná kost. Myslím, že mnozí jiní vidí u mne pěkně tučnou kostičku, hezky masíčkem obrostlou. A s minimálními náklady získanou. :-) Dokonce poctivě.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    23.3.2011 11:09 jilek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Dokonce poctivě

    ha háááhá :-)

    Na vymyšlený vzdělání lákáš přes svůj flek ve státní instituci klienty na placené soukromé hodiny, i když nemáš oprávnění k samostatné činnosti. Tak nelži!
    23.3.2011 11:13 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    hele už ti řekli, že když vstoupíš do místnosti, že pozdravíš, nekrkáš a nepouštíš při řeči větry. Prase zfetovaný. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    23.3.2011 11:15 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Zimo, holt co se dá dělat, ten tvůj mindrák nějak musí ven, ale takhle se do duševní rovnováhy nedostaneš. :-) Přestaň používat ty nicky a chovej se aspoň jako dospívající puberták, když už nemáš na to být chlapem. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    Dalibor Smolík avatar 22.3.2011 01:27 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    s ohlodanou kostí se ukájet nehodlám...
    To je přece úplně v pořádku. To je smyslem celé diskuze. Třeba se vám podaří pohádkově zbohatnout. :-)
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    22.3.2011 08:58 xxxxxxxxxxx | skóre: 13 | blog: rhrtshrth
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    No reálně se mohu dostat tak na úroveň, jako jsem vám popsal v reakci výše... :-)
    23.3.2011 06:36 Formula Forte
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Já jsem rel. mlád a s ohlodanou kostí se ukájet nehodlám...

    Velká slova, prázdná slova = ohlodaná kost na cestě.
    22.3.2011 07:46 JS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Bill Gates, Steve Jobs, Mark Zuckerberg .. to jsou potomci majitelů kapitálu?
    Tohle jsou specialni pripady, podstatna je socialni mobilita.

    Zase nechapu, co myslite tim "vytvorit kapital". Kapital jsou bud penize, a ty mohli akorat naakumulovat, protoze nejsou banky. Nebo jsou to nejake veci, co nam pomahaji, a pak nejaky mozna i vytvorili. Ale treba Linus Torvalds vytvoril podstatne vetsi a nema stejne prijmy. Takze asi spis to prvni. Ale pak tyhle lidi adorujete za co vlastne? Ze naakumulovali penize? Chapu, ze pro spoustu lidi je to meritko uspechu, ale me to pripada naprosto zbytecne. Asi jako adorovat americkeho prezidenta za to, ze stanul v cele velke zeme. No a? Ten system je nastaveny tak, ze nekdo volby vyhrat musi.
    Dalibor Smolík avatar 22.3.2011 09:21 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Ale pak tyhle lidi adorujete za co vlastne? Ze naakumulovali penize? Chapu, ze pro spoustu lidi je to meritko uspechu
    Nezlobte se, ale použil jste na mě demagogii. Já je neadoruji.Já jen konstatuji holý fakt, že tito lidé vytvořili velký kapitál vlastní hlavou a prací, nezděděli jej. A stejně bych je měl svým způsobem adorovat: Ne proto, že mají peníze, ale že vytvořili velkou spoustu pracovních příležitostí, a vím, že tento argument levičáci neslyší rádi. Z podstaty jejich myšlení by měl o pracovní příležitosti se postarat stát.
    Asi jako adorovat americkeho prezidenta za to, ze stanul v cele velke zeme.
    No to už je demagogie těžkého kalibru. Americký prezident byl zvolen, to je pravda. Ale kdyby nebyl zvolen pan XY, byl by zvolen pan YZ. To s tím nemá nic společného. Ale to, že pan Gates vymyslel firmu, uvedl ji do provozu (já tu firmu rád nemám a bez jejích produktů se obejdu, ale to není vůbec relevantní k tomu, co chci říci) a zaměstnal tisíce lidí je věc přece úplně jiná. Tady přece není žádný systém nastaven tak, že někdo volby vyhrát musí .. Nemusí! Firma může zkrachovat!
    Ale treba Linus Torvalds vytvoril podstatne vetsi a nema stejne prijmy.
    S tím souhlasím. Také netvrdím, že se vše měří pouze penězi. Lidská společnost se zkládá z nepřeberné škály hodnot, v nich peníze hrají velmi důležitou roli, ale ne jedinou. Naštěstí. Ne každý člověk musí mít mnoho milionů, leckomu stačí jen nemít finanční starosti a je jinak skromný. To je také v pořádku.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    22.3.2011 19:26 JS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Ne, oni ten kapital nevytvorili _jen_ vlastni praci. A navic, nevidim duvod, proc nekoho, kdo vytvari pracovni mista (i kdybychom pripustili, ze je takova funkce pro spolecnost nezbytna, ja si spis myslim ze ne, protoze ja treba vim, co mam doma udelat, nepotrebuji na to nejakeho potentata, ktery mi to prikaze, a to same plati i pro muj obor cinnosti - programovani) platit vyrazne vic nez nekoho, kdo dela libovolnou jinou rozumnou praci. To je to, co povazuji za problematicke.

    Lze docela dobre tvrdit, ze nekdo vyhrat v kapitalismu bohuzel musi, ten system je tak nastaveny. (Ostatne, hypoteticka forma kapitalismu, ktera tak nastavena neni, by byla velmi blizka systemu s mocenskou rovnosti.) Empiricka zkusenost je, ze kapitalismus vede na vznik relativne uzke bohate vrstvy lidi.

    Lidske stesti mozna nepotrebuje nutne penize, ale casto potrebuje spravedlnost. To co zase spoustu lidi nechape (zrejme vcetne vas, a nepochybne pana Jilka, ktery me v tomto obvinil z pokrytectvi), je, ze levicaci kolikrat kapitalistum nezavidi jejich prijmy, ale jde jim o spravedlnost. To ostatne doklada i knizka The Spirit Level, kterou jsem zde uz mnohokrat zminoval.
    Dalibor Smolík avatar 22.3.2011 20:08 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Opět chyba přístupu: nikdo netvrdí, že by měl být někdo, kdo vytváří pracovní místa, lépe placen. On prostě podnká a vydělává. (Nebo také ne, to je riziko podnikání, které zaměstnanec nenese). Takže otázka odměny za práci je špatně položena.
    Empiricka zkusenost je, ze kapitalismus vede na vznik relativne uzke bohate vrstvy lidi.
    Ano, to je pravda. Jde o to, aby ti ostatní nebyli výrazně chudí.
    levicaci kolikrat kapitalistum nezavidi jejich prijmy, ale jde jim o spravedlnost.
    To dokážu pochopit. Ale jakou spravedlnost? To, že kapitalista nese na trh kůži, mohou ho zavřít (i když úmyslně nepodvádí), zodpovídá za zaměstnance, který uklouzne u stroje, když výrobek, který prodal, někoho zraní .. za to je určitá odměna. Zaměstnanec (může přijít o práci, to ano), za nic takového neručí - kromě určitých specifických případů. Takže kde hledat spravedlnost? Každá mince má dvě strany.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    ⧠ A = 0 avatar 22.3.2011 21:09 ⧠ A = 0 | skóre: 10 | blog: Technokratovo_zrcadlo | Helsinki
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    mohou ho zavřít (i když úmyslně nepodvádí)
    Za co?
    Nevolte zmrdy.
    Dalibor Smolík avatar 22.3.2011 22:02 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Nezajistil bezpečnost práce a chlapík na stavbě se mu zabil.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    22.3.2011 22:22 xxxxxxxxxxx | skóre: 13 | blog: rhrtshrth
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Jenže tyhlety úvahy platí možná pro vás a vaše vnímání reality co se týká vašeho levelu... Ve skutečnosti nad majetek který jsem vám popsal už žádné problémy neřešíte a o delníka na stavbě se nestaráte... Prostě žijete z majetku a jediná vaše práce je udržovat sociální kontatk s podobně postiženými. Problém je v rovnosti šancí. Společnost jednou musí vytvořit podmínky k tomu aby lidé co pracují se měli dobře a lidé co mají majetek dají část ze svého majetku aby jim ti dole ten majetek ponechali... Prostě jde o rovnováhu a ani já ve svých levicových snech :-)))) netoužím po sebrání majetek skutečně bohatým protože pak se majetku zmocní zase někdo jiný ale u uvedení systému do rovnováhy tak aby bohatí i ti dole žili tak nějak v souladu... Což se neděje a jde to jenom k horšímu, viz pseudoreforma v ČR....
    22.3.2011 22:32 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Jasně, tak "mudrci" předlož tu svoji spravedlivou reformu, která nikomu neublíží a všichni s ní budou spokojeni. Všem dát stejně aby nikdo neměl víc než ten druhý? Kolik už bylo utopických snů a všechny skončily na jednom. Na lidské touze mít víc než druhý a závisti těch málo schopných tobě podobných, :-)Tobě podobní umí jen jedno. Těm co mají víc a umí víc, leda něco sebrat. . A vydávat to za sociální spravedlnost. Uznej, když jsou lidé neschopní jak jsi neschopný ty, tak se o ně musí postarat takový zaměstnavatel, aby jim řek, co mají dělat, jak to mají dělat do kolika to mají dělat. :-) Pak jim zaplatí za práci a oni odkráčí domů a mají pocit, že by to uměli lépe, pouze toh nikdy nezkusí. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    23.3.2011 00:37 xxxxxxxxxxx | skóre: 13 | blog: rhrtshrth
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    pane Jílek, vy to prostě nechápete o čem je řeč...
    23.3.2011 02:16 jilek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Máš tím na mysli, že je Jílek prostě blbej? Ale o tom to tady celé je, pobavit se nad kydama primitiva, který půl života prochlastal a zbytek proflákal na šífu. Kde jinde se takhle obnažuje zcela dobrovolně dospělý faun ve velmi pozdním odpoledni?
    Dalibor Smolík avatar 22.3.2011 22:59 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Ve skutečnosti nad majetek který jsem vám popsal už žádné problémy neřešíte
    Vůbec ne. Když naše zaměstnankyně dostala těžkou chřipku a šla do nemocnice, pomohli jsme s hlídáním dětí ..
    Takto se chovají i ostatní známí podnikatelé
    Nicméně to nic nemění na situaci, že zanedbání jakékoliv formality, které způsobí problémy, zodpovídá majitel a ne zaměstnanec ..
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    23.3.2011 00:35 xxxxxxxxxxx | skóre: 13 | blog: rhrtshrth
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Jenže já se nebavím kruci přeci o vás.... A ani o stejně postižených lidech... To se týká uplně jinýho lejvlu... :-(
    23.3.2011 06:57 Formula Forte
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    To se týká uplně jinýho lejvlu...

    Zatracená smůla, do toho levlu se nikdy nedostanete, takže nezbývá nic než na tu nespravedlnost poukazovat. Jako ucancaný p. Keller kterému nejde o nic jiného než vytáhnout peníze z hlupáků co si jeho kydy přijdou poslechnout.
    Dalibor Smolík avatar 23.3.2011 11:24 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Jo, já to beru .. mluvím spíš obecně. Stále v našich krajinách je podnikatel synonymem pro lumpa a v lepším případě bezcharakterního asociála. No, nedivím se, ona ta štábní kultura v našich zemích není nic moc - jak u podnikatelů, tak u zaměstnanců :-)
    Ale není pravdou, že by při mimořádce to bylo podnikateli jedno (ve stylu "hlavně, když mě nezavřou") .. taková věc se dotkne každého člověka. U menších firem se všichni vzájemně znají a důvěřují si (šéf i zaměstnanci), u velkých to bývá víc anonymní, to je pravda. Tam zase nese zodpovědnost příslušný mistr, vedoucí apod.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    ⧠ A = 0 avatar 22.3.2011 22:26 ⧠ A = 0 | skóre: 10 | blog: Technokratovo_zrcadlo | Helsinki
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Aha, takže nedbalostní trestný čin. Ale toho se může dopustit každý, a to vůbec nemusí být podnikatelem, natož kapitalistou.
    Nevolte zmrdy.
    Dalibor Smolík avatar 22.3.2011 23:08 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Nedbalostní trestný čin? Ano, v podstatě každý šofér. To je pravda. Ale na té stavbě nebo ve fabrice je to dost markantní. Jednou jsme měli stížost z Německa, že si nějaké dítě přiskříplo prst na lehátku, ke kterému jsme my dodávali potahy. Dost to dalo práce, než jsme dokázali, že jsme dělali jen ty potahy a ne lehátka .. (Na lehátku chyběla dětská pojistka proti zaklapnutí, byla to chyba ve výrobě). Kdo by to odnesl? Ten zaměstnanec, který tam tu pojistku nedal nebo majitel firmy - vývozce? Hádejte ..
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    22.3.2011 07:37 JS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    V každém případě systém, který hodně přerozděluje (více bere a naopak rozdává) potřebuje dostatek kapacit, které tyto transakce zajistí.
    Nejsem si jisty, co se presne v tomto kontextu mysli prerozdelovanim. Ale rekl bych, ze je to presne naopak - hierarchicke (mocensky nerovne) systemy zpusobuji plytvani na bitvach o pozice (a take penize), demokraticke (mocensky rovne) jsou efektivnejsi.
    22.3.2011 09:36 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    existuje rovnost příležitostí, coř vytváří právě tu JS opěvovanou mocenskou rovnost, nebo se k ní aspoň přibližuje.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    22.3.2011 19:28 JS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Rovnost prilezitosti nemam moc rad. Je to takova snaha nejak zamaskovat existujici nerovnosti poukazem na to, ze uz si nektere ty nejhorsi podarilo obycejnym lidem eliminovat. Je to proste trochu oxymoronium.
    22.3.2011 19:46 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Jasně, levičáci nemají rádi rovnost příležitostí, stejně jako nemají rádi skutečnost, že lidé mají odlišné motivy.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    Dalibor Smolík avatar 22.3.2011 23:01 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Jistě. Rovnost příležitostí pro zdravého člověka a člověka na vozíčku v podstatě neexistuje. Tomu druhému se musí nějak pomoci, aby si pak pomohl sám. Ale v ostatních případech je rovnost příležitostí férová.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    ⧠ A = 0 avatar 21.3.2011 12:44 ⧠ A = 0 | skóre: 10 | blog: Technokratovo_zrcadlo | Helsinki
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Ne, korelace je velká, tudíž takový systém dle onoho měřítka nelze považovat za levicový.
    Nevolte zmrdy.
    21.3.2011 13:47 alkoholik | skóre: 40 | blog: Alkoholik
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    OK, ale pokud podle Vas socialismus neni levice, tak se tezko dohodnete s ostatnimi.
    ⧠ A = 0 avatar 21.3.2011 16:28 ⧠ A = 0 | skóre: 10 | blog: Technokratovo_zrcadlo | Helsinki
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Socialismus je levicový. Neexistuje socialista, který by takovou nerovnost prosazoval. A pokud ano, není to socialista.
    Nevolte zmrdy.
    22.3.2011 09:36 alkoholik | skóre: 40 | blog: Alkoholik
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Je mi lito. Po valce tu probehl pokus s realnym nasazenim.
    Jak to dopadlo vsichni vime. 40 let sametoveho lagru bylo to nejlepsi, co Vasi socialiste dokazali. A prozradim Vam tajemstvi: dopadne to tak vzdycky, protoze jsme jenom lidi.
    Snit o "spravedlivem" svete muzete, ale nikdy to nebude fungovat, jak si predstavujete.
    Dalibor Smolík avatar 22.3.2011 09:39 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    A prozradim Vam tajemstvi: dopadne to tak vzdycky, protoze jsme jenom lidi.
    + 1
    Stále se rodí nové a nové generace socialistů, kteří to chtějí zkoušet znovu a znovu. Docela je chápu, svět není vůbec dokonalý ani ideální. Ale je to beznadějné. Nikdy se to nepodaří.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    22.3.2011 15:35 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Pán Smolík,špeciálne tu som sa nechcela do toho miešať, ale táto poznámka je k sporu Smolík verzus JS(tá druhá strana).Odhliadnuc od toho, že si myslím o trhovej ekonomike v dnešnej obludnej podobe (šialená a spotreba zdrojov,rast potrieb do zdraviu škodlivých výšok na jednej strane a strádanie nehodné stupňa technologického pokroku na druhej,hromadenie odpadu, život na dlh), že končí, netvrdím, tak ako netvrdí nikto z tých označovaných za ľavičiarov či boľševikov, že sa má začať budovať akýsi ,,komunizmus." Ani že je možné dospieť k nejakému ideálnemu stavu spoločnosti, ktorý sa dá naplánovať a následne realizovať.

    Písal tu niekedy niekto z tej druhej strany, onálepkovanej za ľavicu, že chce násilím zrušiť súkromné vlastníctvo, brániť súkromnému podnikaniu, pokiaľ to podnikanie bude rešpektovať zákon a ten zákon bude ,,urobený" tak, aby bol k prospechu všetkých a neznevýhodňoval len jednu skupinu? Volal tu niekto po znárodňovaní?Popieral niekto právo niekomu vlastniť majetok primeraný schopnostiam a úsiliu, ktoré vynaložil na vytvorenie pre všetkých užitočných vecí? Ľudia, ktorí niečo tvoria, peniaze potrebujú na investície do ďalšej tvorby a na pokoj potrebný na to, aby zase niečo vytvorili. Ľudia, ktorí len tupo spotrebúvajú a nič netvoria, na nijakú užitočnú vec peniaze nepotrebujú a tiež a ani si ich nezaslúžia. Včera mi syn porozprával príbeh o tom, ako sa dajú prešustrovať peniaze pri účasti repre na MS, alebo pri výstavbe štadiónu.To sú tak hnusné veci, že to vo mne len umocňuje presvedčenie o nutnosti nápravy!!! A o tých je tá nespokojnosť!

    Dalibor Smolík avatar 22.3.2011 16:32 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Já jsem také o nikom neprohlásil, že je bolševik a chce znárodnění. Já vím, že režim, který tady byl, nechce snad nikdo. Hodně se tady mluví ale po podílu na moci, o spravedlivém rozdělení tohoto podílu a také o škodlivosti kapitálu. A moje reakce spíš směřovaly tímto směrem. Chtěl jsem naznačit, že absolutní (vlastně ani relativní) spravedlnost nejde objektivně zajistit a vždy se najdou "lobby", které rozhodují o těch druhých a nedělám si iluze, že levicový stát na tom něco změní.
    Ano, tržní ekonomika v dnešní podobě může být obludná. Stojí na neustálém rozvoji spotřeby, kde ale brát zdroje, toho jsem si také vědom. Víc aut mít nemůžeme, víc silnic nepostavíme ..
    Faktem je, že co se týká životního prostředí, je na tom vyspělá tržní ekonomika lépe, vzpomeňme si na naše prostředí před rokem 1989. Prostě je tu hodně otázek k zodpovězení.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    22.3.2011 18:42 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Prehlásiť ste to síce o nikom konkrétnom neprehlásili,ale aj tak neustále ako keby sa tej druhej strane podsúvali názory, ktoré ona nevyjadruje.Napr. škodlivosť kapitálu. Nič také som od pána Zimu alebo JS nečítala. Ak im dobre rozumiem, len hovoria o tom, čo nám je myslím všetkým jasné: že sa kapitál kumuluje v rukách anonymnej a čoraz užšej skupiny ľudí a že pri tej kumulácii sa nepoužívajú čisté praktiky, ale finančné špekulácie, ktoré ekonomiky krajín sťahujú na dno.

    Životné prostredie sa do istej miery alebo v určitom smere zlepšilo - bane, huty, ťažké strojárstvo je fuč.Tak neprodukuje do ovzdušia niekdajšie objemy splodín. Ale zase máme novú záťaž pre ŽP- nie som odborník, ale snáď aj laik vidí, že sme kráľovstvá plastových fliaš a ,,slovenských kabeliek" - igelitiek(Satinský:-)), že vyhadzujeme s nebývalou frekvenciou chladničky, autá, elektroniku...je tu elektronický smog a kadečo iné.(Videli ste toho roku vrabce? Ja ani jedného). Ničí sa pôda, stavajú sa na nej paláce s kanceláriami,hypermarkety, či čo to je, tie obrovské skleníky a hangáre.

    Vieme, že moc sa nesmie príliš kumulovať v rukách úzkej skupiny ľudí, že je nutná jej kontrola.Moc sú peniaze.Tí bohatí a mocní majú oproti sebe stále väčšie masy tých chudobných a bezmocných.A čoraz nespokojnejších.To, čo sa deje na Východe je len predobraz toho, k čomu to môže dôjsť, ak sa tá moc neprerozdelí - a s ňou i tie peniaze, ktoré sa od nej v tomto systéme nedajú oddeliť. To nie je Marx, ani Keller. To je historická skúsenosť.
    Dalibor Smolík avatar 22.3.2011 23:10 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Vieme, že moc sa nesmie príliš kumulovať v rukách úzkej skupiny ľudí, že je nutná jej kontrola.
    S tím naprosto souhlasím.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    22.3.2011 19:36 JS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    V podstate bych se podepsal pod to, co uz rikala whistleblower. Akorat par dodatku. Kapitalismus nerovna se trzni ekonomika. Jsem celkem presvedceny, ze muzete mit i trzni ekonomiku bez kapitalismu (viz treba knizka D.Schweickart: Ekonomicka Demokracie). Je na svete par firem, ktere to tak maji zarizene. A kupodivu, maji pracovni mista, maji i kapital, vedi co maji delat. Akorat nepotrebuji toho kapitalistu.
    Dalibor Smolík avatar 22.3.2011 23:14 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Jsem celkem presvedceny, ze muzete mit i trzni ekonomiku bez kapitalismu
    Ano, mít moře bez vody ..
    Je na svete par firem, ktere to tak maji zarizene.
    Určitě! Proč by takové firmy nebyly? A mohou prosperovat. Ale je možné, aby to tak fungovalo v celé společnosti? (Známý rozpor makro - mikro) ..
    A že nemají kapitalistu? Kapitalista proboha nemusí být konkrétní člověk, osoba s doutníkem v puse a elegantním kloboukem. Může to být klidně skupina zaměstnanců/akcionářů. Ale pořád je to kapitalista.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    23.3.2011 07:16 JS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Určitě! Proč by takové firmy nebyly? A mohou prosperovat. Ale je možné, aby to tak fungovalo v celé společnosti? (Známý rozpor makro - mikro)
    Jediny problem, ktery tam zatim vidim, je, ze takove (skutecne demokraticky rizene) firmy velmi dobre eliminuji kecaly, flakace a podvodniky. Oni totiz jaksi kdyz nemuzou mit moc na nejake hierarchicke pozici, je velmi snadne videt, ze nic uzitecneho nedelaji. Otazka ovsem pak zni, co s takovymi lidmi? Kam je ve spolecnosti umistit, aby nenapachali zadnou skodu?
    Dalibor Smolík avatar 23.3.2011 08:40 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Flákači, kecalové a podvodníci se velmi špatně eliminují všude. Člověk, kterého je všude vidět, dovede okecat každou hloupost, kterou vykonal, zatímco pracant sedí a neříká nic. Tohle se velmi špatně odhaluje i na malém pracovišti, natož ve velké firmě. Tak si moc iluze nedělám ..
    Ale v případě jejich "odhalení" by mělo být snadnější ty lidi uklidit co nejdříve, takže souhlasím, že transparentnost jednotlivých postů by měla být lepší.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    23.3.2011 17:14 JS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Ja bych prave rekl, ze ta hierarchie to dela mnohem tezsim. Protoze v hiearchickem usporadani lide radeji nezasahuji do veci mimo jejich linii, nemaji k tomu duvod. A v jejich linii mohou mit obavy z nadrizeneho. Hierarchie povazuji za problem, a proto jsem (extremnim) zastancem demokracie. A to plati jak pro firmy, tak pro statni spravu.
    ⧠ A = 0 avatar 22.3.2011 10:03 ⧠ A = 0 | skóre: 10 | blog: Technokratovo_zrcadlo | Helsinki
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Vážně? Po válce se chopili moci bolševici a to, co tady předváděli, rozhodně už od začátku bylo cokoliv, jen ne nasazování socialismu.

    Mimochodem, proč třeba ve Finsku mají mnohem rovnostářštější systém a oproti nám zanedbatelnou korupci? Vždyť jsou taky jen lidé. Když se podíváte jinam, než na bolševiky ovládané státy, zjistíte, že toho socialisté dokázali docela dost. Ale možná byste raději byl proletářem s čtrnáctihodinovou pracovní dobou, bez naděje, že byste Vy nebo Vaši potomci dosáhli slušného vzdělání.
    Nevolte zmrdy.
    22.3.2011 10:11 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Abych zjistil, co mají ve Finsku, musel bych tam žít a mohl s ověřit míru korupce. Obávám se, že je ji tam asi také dost. Kde jsou lidé, jsou všechny lidské ctnosti i nectnosti. Jinak už za Marie Terezie byla v této zemi povinná školní docházka a vzdělanost se pěstovala a pěstuje. Zatím vzdělání dosahují ti co ho dosáhnout mohou.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    22.3.2011 10:45 jilek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    No ale kdyz jsi kapitalista, tak bys mohl snad taky trochu toho vzdelani pridat. Existuji university i pro duchodce, tak se neboj, treba te aspon zaklady cestiny na stara kolena nauci :-)
    22.3.2011 21:51 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Když mě oslovuješ, tak se odvrat aby nebylo vidět jak ti při řeči padají hovna z tý špinavý tlamy, nebo se napřed někde vyprázdni a vyčisti si tlamí dutinu, táhne ten smrad až sem. :-) Je ti to dost gramatický, nebo chceš si k tomu vzít slintu? :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    23.3.2011 02:12 jilek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Čtu, co píšeš a připadáš mi prázdný a vulgární.
    20.3.2011 22:54 JS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Uz jsem se vam nekolikrat snazil marne vysvetlit, ze spolecnym pozadavkem levice je vetsi mocenska rovnost ve spolecnosti. S odmenou za praci nebo s cekanim neceho od statu to nema co delat, coz byste rychle pochopil, kdybyste si toho Marxe aspon otevrel. Ja jsem ho necetl, ale vim 100%, ze se jednoznacne stavi proti prijmum lidi, kteri pro spolecnost nic uzitecneho neprodukuji, ktere v jeho pripade vidi (a pravem) ve vlastnicich kapitalu.

    Nevim, jakou definici ma MMN, ale co uz to konecne vzit na vedomi, ze vase predstava je zkratka mylna?
    20.3.2011 22:56 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Vy a xkesh a vám podobní mi mohou vysvětlovat co chtějí. Jedna zkušenost s mocenskou rovností podle vašich představ mi stačila. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    20.3.2011 22:59 JS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    A zase. :-) Zase ty vase nesmyslne bludy o tom, co si kdo mysli. Fakt nechapu, proc se ptate po vysvetleni, v cem je vas zapisek nonsens, kdyz si to vysvetlit nechat nechcete.
    20.3.2011 23:03 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Vás jsem se myslím neptal.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    21.3.2011 11:06 JS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    A jak vite, ze az vam odpovi MMN, ze si ho nezaradite do stejne skatulky jako me? Vy nechcete slyset pravdu, to je ten problem.
    21.3.2011 11:58 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Já si počkám až mi odpoví, vaše odpovědi znám a přijdou mi velmi zmatené, bez nějaké struktury a srovnáváte nesrovnatelné.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    21.3.2011 16:09 The Visitors
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Vy nechcete slyset pravdu,

    BIBGO !

    ale výdrž máte, to se musí uznat))
    21.3.2011 16:09 The Visitors
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    N )))
    Dalibor Smolík avatar 21.3.2011 00:39 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    se jednoznacne stavi proti prijmum lidi, kteri pro spolecnost nic uzitecneho neprodukuji
    Nojo, otázkou je, co je užitečné pro společnost a co ne. A hlavně, kdo to posoudí?
    Podle Marxe je vlastních financí, které mu produkují zisk (např. úroky nebo dividendy), příživník, který nic neprodukuje. No, dejme tomu. Takových lidí dneska ve skutečnosti moc není. Ale i tak už samotná existence kapitálu, který se nějakým způsobem točí (využívají jej banky ke krátkodobým investicím) roztáčí koloběh prostředků a ekonomický rozvoj. Takže je to subjektivní posuzování ..
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    21.3.2011 11:05 JS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Kdo to posoudi? Na to je prece jednoducha odpoved - kdo posoudi, jaky ma byt trest za vrazdu? Odpovezte si na tuto otazku a mate odpoved na tu vasi.

    Problem je, ze existenci kapitalu nijak existence tech prizivniku nevylucuje. To jste trosku posunul, o co tady bezi. Nebo si vazne myslite, ze napr. firmy vlastnene zamestnanci nic neinvestuji?
    21.3.2011 11:08 JS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    A ze jich je malo - Kaddafi je taky jen jeden, a jakou nadela paseku.
    Dalibor Smolík avatar 21.3.2011 11:55 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Kdo to posoudi? Na to je prece jednoducha odpoved - kdo posoudi, jaky ma byt trest za vrazdu?
    No dneska je to zase síla .. srovnávat posouzení, zda je něco pro společnost užitečné s vraždou ;-). To fakt vypadá jako srovnání ideologického nepřítele s vrahem, sedícími v jedné cele v Jáchymově.
    Jinými slovy: na jedné straně je filozofická úvaha o užitečnosti určitého stavu/práce/kapitálu a na druhé straně je souzení vraždy. Právě tohle mi nejde nějak do hlavy.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    21.3.2011 18:14 JS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Protoze jste si neodpovedel? Ja vam na tu otazku odpovim - jaky ma byt trest za vrazdu je subjektivni, a nejak to urci spolecnost. Stejne tak to, co je uzitecna prace, je subjektivni zalezitost a jde o spolecenskou dohodu. Ta dohoda muze byt trh, ale muze to byt cokoli jineho. Stejne tak v pripade zlocinu tou dohodou muze byt rozsudek soudce v zakonnych mezich, ale muze to byt cokoli jineho.

    Pointa byla, ze jen trzni ideolog v tom vidi nejaky problem.
    Dalibor Smolík avatar 21.3.2011 23:56 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Chápu váš způsob uvažování, jen si nejsem jist, zda vůbec má někdo posuzovat, zda je určitá práce (nebo v určitých případech nečinnost) společensky potřebná. V tržní ekonomice se nepotřebná práce vyřadí ze společnosti sama, v minulém režimu na to byl paragraf. Vražda se samozřejmě posuzovat musí v každém případě.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    22.3.2011 07:48 JS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Pane Smoliku, uzitecnost prace spolecnost posuzuje vzdycky. Neni pravda, ze to v trzni ekonomice nikdo neposuzuje. A kolikrat velmi, velmi spatne.
    Dalibor Smolík avatar 22.3.2011 09:46 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    uzitecnost prace spolecnost posuzuje vzdycky
    Neprotestuji, jen upřesňuji. V tržní ekonomice (nazývejme ji tak jen pro zjednodušení, nelze to brát doslova) se tak děje zprostředkovaně, nikoliv přímým nařízením někoho. Například tím, že o určitou práci přestává být zájem a je nahrazována jinou činností ..
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    21.3.2011 11:09 alkoholik | skóre: 40 | blog: Alkoholik
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Marx je davno mimo.
    Dnes uz nepotrebujeme, aby vsichni porad pracovali. Kdo uz ma dost vytvoreneho kapitalu, odpociva a prenecha sve pracovni dalsimu.
    AsciiWolf avatar 20.3.2011 21:56 AsciiWolf | skóre: 40 | blog: Blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    +1
    21.3.2011 04:29 MVR
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Proč pak ovšem existuje takové množství stran

    1)Kdyby existovala pouze jedna strana, neexistovala by opozice, rovnovaha. Ta jedna strana by rozhodovala o vsem, delala si co se ji zachce.

    2)Politika je lukrativni kseft. Kdyz se podivame do historie na ty sedlaky, ten ktery mel nejvetsi pole, na to sam nestacil. Musel si pronajmout sezoni pracovni sily. Presto jeho slovo na vesnici platilo nejvic, mohl rozhodovat o osudu jinych, byl nejbohatsi. Dal lidem moznost pro neho pracovat, zaplatil jim tolik a tolik, vic ne. Lide se odjakziva posuzovali podle bohatstvi a pozice kterou zastavaji. Dnes sedlaka vymenil politik. Ma pozici ve ktere muze navrhovat zmeny, rozhodovat o osudu jinych. Sam by to nezvladl. Potrebuje k tomu dalsi lidi kteri ho podeprou, pracuji v jeho zajmu.

    Na jinou notu: V blizke budoucnosti se ekonomicka situace zmeni, ceny pujdou nahoru. Kdykoliv se neco ve svete semele, nekdo to musi zaplatit. Zaplatime to my. Ropa uz zdrazila, dovoz se zdrazi. Ethanol musi nahradit spotrebu ropy, vetsina zemedelstvi se preorientovava na kukurici, kanolu, zdoj oleje. Potravinarsky prumysl to pociti velice negativne.
    20.3.2011 21:03 Xóža Hňabaj | skóre: 15 | blog: popcorp | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Pane Jílku, u vašich blogplostů většinou čtu první odstavec a pak klikám "špatné", ale poslední dobou překvapujete. Jen tak dál!
    Jednaokový biu
    20.3.2011 21:05 xkesh | skóre: 46 | blog: eXtempore
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Ono konzervativní přesvědčení je podobné mé terapeutické zkušenosti. Dejte lidem možnost aby si vybrali co mohou dělat, co je v jejich silách a oni si téměř vždy vyberou pro sebe to nejvýhodnější.
    Hned po nadpisu první blud... na tomhle není vůbec nic konzervativního a už vůbec ne pravicového. A pak už to jde každou druhou větu. Po dlouhé době si zase něco přečtu a hned taková bomba. Ani nemá cenu na všechno reagovat. Takže všeobecně: tím, že si vyfantazírujete vlastní významy pojmů (patrně v rámci autoterapie, protože co být nesmí, to být nemůže...), se stává váš text takovou dadaistickou skládačkou, při níž myslící člověk zažívá logické kotrmelce, neboť konec jedné věty popírá její začátek. Jako recese dobrý. Modifikoval bych radu, co zmiňujete na začátku: nesnažte se používat pojmy jako pravicový, kapitalistický, levicový apod., nejde vám to a ke svému všeobecnému rozumbradování je vůbec nepotřebujete. Možná pak budou vaše texty dávat aspoň nějaký smysl.
    20.3.2011 21:19 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Pane vyhledávači bludů. Nechte si své nevyžádané rady pro sebe. Pokud vám nedávají mé věty smysl, zkuste třeba přemýšlet, jestli je to jejich nesmyslností a nebo vaší schopností chápat. Já chápu, že jste přesvědčený o své neopakovatelné moudrosti, ale vaše přesvědčení s vámi skutečně nesdílím.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    20.3.2011 22:01 brk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Já chápu, že jste přesvědčený o své neopakovatelné moudrosti, ale vaše přesvědčení s vámi skutečně nesdílím.

    Naprostej souhlas se sebekritikou vypitýho sladkovodního socialistickýho námořníka!!!
    20.3.2011 22:04 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    On je xkesh vypitý sladkovodní námořník, kdo by to něj burdo přiblblej řek? :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    20.3.2011 22:29 brk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Námořníku, někdy mi tak připadá, že slibované ukončení chlastu se u tebe nekoná, ani nekonalo. Střízlivej snad nemůžeš bejt tak zaostalej, tobytě tvoje pipina snad už nesnesla ani segedín...
    21.3.2011 00:29 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    vidíš blbe, ty něco tvrdíš, ještě to napíšeš a zase seš za vola, pořád. jednou bych se stebou rád setkal osobně abych viděl jak si mladý krásný, a viděl tu blbou čubku, která ti věnuje pozornost. Inteligentní ne, to už jsem vzdal, tvé inteligenci vůbec nevěřím. Už jsi někdy viděl sladkovodního námořníka? Uznej sám, že tenhle název je ještě blbější než ty sám, a to už je co říct. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    21.3.2011 00:35 brk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Podívej trpaslíku, jestli nepochopíš, že sladkovodní námořník je ironická nadsázka na alkoholika, který se potuloval po Labi v socialistickém NDR, tak se vrať do hrobu :-). Tvoje přání o osobní setkání není opětováno, mne stačí tvoje fotky na facebooku, tam jsi krásný při ranní rozcvičce natolik, že nevím, jestli přeci jenom náhodou nemáš smysl pro humor. No minimálně tím, jak se nechás svou současnou pipinou živit, ho trochu máš. I když trochu černej :-(
    21.3.2011 00:39 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Jasně blbe, ty prostě nevíš co blábolíš, takže ti odpouštím. No já tě chápu, kdybys ses zjevil asi bych se divil, co svět taky na svým povrchu nosí. Chápu, že neumíš německy, možná z bídou blekotáš anglicky a chceš hovořit o námořnících. Lod si viděl z mostu, tedy když si zrovna nebyl slepej po tom chlastu co si leješ do svý blbý řepy. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    21.3.2011 00:32 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Jinak debile i Němci rozeznávají mezi der seemann a der schifer, tak si to nacvič a pak nám sděl, co nám chceš říct. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    21.3.2011 00:43 brk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    pak nám sděl

    Jistě vaše blahorodí, tak se omlouvám, tahle poznámka potvrdila, že ten smysl pro humor tam není ani zbytkový, což se nedá říct o chlastu, o kterým obtloustlá figurka neustále blábolí. Tebe do toho blázince zavřeli opravdu správně. Hofg. Nech se přebalit a hajdy na kutě, už by ti měli zhasnout, nemilostivé sestry, nebo kdo tě má na starostě.
    21.3.2011 00:48 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    ale blbe, co nám chceš říct, že jsi jen zamindrákovaný tvor, který chce machrovat znalostmi, které nemá? To nemusíš, to je evidentně vidět. Chceš se vyjadřovat k politice a přitom máš tak akorát znalosti co sis přečet na novinkách na Seznamu. :-) Chceš mlvit o lodích? O jakých, vždyť nerozeznáš lod od necek a námořníka od plavce. pleteš si základní věci v politice i v plavbě. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    21.3.2011 15:36 The Visitors
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    der seemann a der schifer

    to rozezná i neNěmec, ani nemusel být o Royal Navy))
    21.3.2011 18:01
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    To je zajimave, nas, co jsme na rozdil od namornika chodili misto do hospody do skoly, ucili, ze se v nemcine u podstatneho slova pise velke pismeno. Asi to v naplavce v Decine ucili jinak :-).

    Tak si potapko zacni s nacvikem sam, dej si k tomu par piv na kuraz a pul je hotovo.
    21.3.2011 21:06 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    no pivo si nedám, ale ty už by si to čůčo měl přestat konzumovat, nebo ti to vypálí i ty poslední zbytky mozku, co máš. Jinak ti ta tráva nedělá dobře, fakt už toho nech. Ty si v životě do školy nechodil, tebe naučili číst a psát cikáni v pastáku. :-) Podle toho to s tebou dopadá.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    21.3.2011 23:01
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Ty si v životě do školy nechodil

    jsem do školy chodil a taky se tam něco naučil, potápko. Třeba správně psát německy podstatná slova :-). Takže - do školy a učit se, jak pravil vůdce tvé generace!
    22.3.2011 00:35 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Blbost, ty si do školy nechodil, tebe učil psát vysloužilej voják, co ho na vojně naučili číst a psát a stát, hab acht. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    22.3.2011 22:15 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    hele, když už sem chceš chodit, tak přijd střízlivý a umytý. Smrdíš chlastem a blábolíš nesmysly. Bud té lásky a ušetři nás svýho puchu. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    24.3.2011 14:19 jilek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Čtu, co píšeš Jeníku a s tvým vulgárním chováním na tomto webu nesouhlasím :-(
    22.3.2011 10:07 xkesh | skóre: 46 | blog: eXtempore
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Pokud vám nedávají mé věty smysl, zkuste třeba přemýšlet, jestli je to jejich nesmyslností a nebo vaší schopností chápat.
    Tak jsem aplikoval vaši (rovněž nevyžádanou) radu, přemýšlel o tom, a vyšlo mi, že nesmyslné jsou vaše věty. Každá druhá by šla pohodlně vyvrátit pomocí elementární logiky sama o sobě, i v řadě za sebou.
    22.3.2011 07:36 MVR
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Dejte lidem možnost aby si vybrali co mohou dělat, co je v jejich silách a oni si téměř vždy vyberou pro sebe to nejvýhodnější.

    S timto nazorem se shoduji na 100%. Ridim se jim skoro cely zivot a nelituji (ajajaj, litovala jsem jen jednou, poradne a hodne dlouho). Z nejvetsiho zla si vyberu to nejmensi, z vyhod tu nejlepsi. Jit proti sobe je nerozumne. I kdyz.. nekdy je obtizne predvidat ze svym rozhodnutim jdu vlastne proti sobe, jelikoz se stavajici situace muze nepredvidane zmenit a zařvu.
    20.3.2011 22:24 xxxxxxxxxxx | skóre: 13 | blog: rhrtshrth
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    A pán co je zaměstnanec považujíc se za kapitalistu. :-)))) ehm pravičáka. :-))) vy jste fakt už k smíchu. :-)))) Pane jílek, co takhle se postavit na vlastní nohy, starej jste na to už dost... :-))))
    20.3.2011 22:31 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Jasně Zímo, až budeš stát na vlastních nohách, tak dlouho a tak úspěšně jako já, můžeš si gratulovat. Jako zaměstnanec i jako osvč. Ale to je pro slabší jedince tvého typu a mdlého rozumu těžko pochopitelné. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    21.3.2011 23:40 xxxxxxxxxxx | skóre: 13 | blog: rhrtshrth
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    pane jílek! chci být váš potomek! :-)))))))
    22.3.2011 17:25 Taras Bulva
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    chci být váš potomek!
    To je ponekud zvlastni prani Vladimire, ponevadz sance ze bys videl sveho tatika casteji nez za nekolik dekad je velmi mala. Ale proti gustu zadny disputat :-D :-D )))
    Dalibor Smolík avatar 22.3.2011 17:57 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Jedna krásná mladá dívka prohlásila, že by měl chěla mít za tatínka :-). No, jednu dceru mám, klidně bych ji přibral :-)
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    22.3.2011 18:18 Taras Vulva
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Jee to je hezke, pane Strudlik, to vas muselo zahrat u srdce :-). A co takhle Vladimira byste nechtel, vypada to, ze je nejaky bezprizorni a Herr dochtor ho nejak nechce :-D :-D ))
    Dalibor Smolík avatar 22.3.2011 21:33 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Vladimíra bych nechtěl. Určitě není tak hezký :-D Nebo možná jo, popovídali bychom si o politice! :-)
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    22.3.2011 21:37 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Tebe vylízanče by nechtěla ani hladová hyena, jak blbě vypadášě a smrdíš, umej se hovado, když jdeš mezi lidi.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    24.3.2011 14:16 jilek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Čtu, co píšeš Jeníku a s tvým vulgárním chováním na tomto webu nesouhlasím :-(
    20.3.2011 22:40 brk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Dědoušek se na vlastní nohy postaví už jenom s dopomocí, starej už je ažaž dost :-)
    Dalibor Smolík avatar 21.3.2011 00:26 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Dědoušek ..
    Čas pracuje pro všechny stejně, jen ti "mladí a neklidní" o tom ještě nemají ani tušení.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    21.3.2011 00:37 brk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Nebo to tušení mají, ale nevytahují si na ostatní svoje nožičky-ego jako ten závislý pán...
    21.3.2011 00:41 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    neblázni brku, žiješ od kořalky ke kořalce, blábolíš nesmysly, chceš diskutovat a seš jen za vola. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    21.3.2011 00:46 brk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Jako že ty jsi plemenný býk, kterej nasekal fakany v každý vesnici, kde ses vožral a pak se k nim nehlásil? Nenutím tě k vysvětlování tvé životní filozofie o rodinném životě, ale klidně se vypovídej, já se jdu koukat na basket. To je sport, ve kterém jsi jako všem také jistě dosáhl obrovských úspěchů, možná i repre, nebo tě možná bolševik z neznámých důvodů nenominoval?
    21.3.2011 00:49 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Ty jsi impotent, který ztrácí nervy i glanc, chápu tě, že když si v životě ženskou nesbalil, tak máš trochu popletený priority a ze zoufalství koukáš ve svém věku na sport a nebo bliješ kydy na netu. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    24.3.2011 14:19 jilek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Čtu, co píšeš Jeníku a s tvým vulgárním chováním na tomto webu nesouhlasím :-(
    21.3.2011 00:47 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    No to se teda máte čím chlubit...
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    21.3.2011 01:34 Metalica.bumtarata
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Tohle je docela drsný: http://is.gd/DPMk75
    Je to trochu OT, ale prej jsi psycholog či co, takže se to sem hodí :-)
    21.3.2011 05:03 MVR
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Tohle je docela drsný

    Hmno, muzi si na velikosti jejich penisu zakladaji, ale tenhle znetvoreny gay s nefunkcim penisem to ma v makovici doopravdy vymeteny.
    21.3.2011 08:52 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Ses tam nechal zvěčnit? :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    15.7.2011 12:52 Medvěd
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Žiji pravicově
    Jste zřejmě čestný muž a kavalír. Já žiji také pravicově, nicméně smýšlení stran vzdělávání, kultury, sportu a zdravotní péče mám spíše levicové, s pravicovými akcenty. Mám za to, že sobectví společnosti jako celku je více, než pouhé pitomé sobectví jednotlivce.

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.