Fedora 40 release party v Praze proběhne v pátek 17. května od 18:30 v prostorách společnosti Etnetera Core na adrese Jankovcova 1037/49, Praha 7. Součástí bude program kratších přednášek o novinkách ve Fedoře.
Stack Overflow se dohodl s OpenAI o zpřístupnění obsahu Stack Overflow pro vylepšení OpenAI AI modelů.
AlmaLinux byl vydán v nové stabilní verzi 9.4 (Mastodon, 𝕏). S kódovým názvem Seafoam Ocelot. Přehled novinek v příspěvku na blogu a v poznámkách k vydání.
Před 50 lety, 5. května 1974 v žurnálu IEEE Transactions on Communications, Vint Cerf a Bob Kahn popsali protokol TCP (pdf).
Bylo vydáno do češtiny přeložené číslo 717 týdeníku WeeklyOSM přinášející zprávy ze světa OpenStreetMap.
Byla vydána (Mastodon, 𝕏) nová stabilní verze 2.10.38 svobodné aplikace pro úpravu a vytváření rastrové grafiky GIMP (GNU Image Manipulation Program). Přehled novinek v oznámení o vydání a v souboru NEWS na GitLabu. Nový GIMP je již k dispozici také na Flathubu.
Google zveřejnil seznam 1220 projektů od 195 organizací (Debian, GNU, openSUSE, Linux Foundation, Haiku, Python, …) přijatých do letošního, již dvacátého, Google Summer of Code.
Na základě DMCA požadavku bylo na konci dubna z GitHubu odstraněno 8535 repozitářů se zdrojovými kódy open source emulátoru přenosné herní konzole Nintendo Switch yuzu.
Webový prohlížeč Dillo (Wikipedie) byl vydán ve verzi 3.1.0. Po devíti letech od vydání předchozí verze 3.0.5. Doména dillo.org již nepatří vývojářům Dilla.
O víkendu probíhá v Bostonu, a také virtuálně, konference LibrePlanet 2024 organizovaná nadací Free Software Foundation (FSF).
Zajímavé ... ale mám, dva dotazy:
1/ dá se místo šlehače použít vařečka, upnutá do vrtačky ? Mám v takovém případě zapínat příklep ?
2/ Mám plynovou troubu a na regulátoru nejsou teploty. Někdy mám pocit, že toto zařízení zvládá jen dva stupně a to "demo-plamen", kdy to sice hoří, ale vevnitř je tak 30 stupnů a pak "hutní" režim, kdy se obávám, aby mi trouba nepřitekla do vedlejšího pokoje na návštěvu ... takže jak mám tipnout 210 st. Celsia ?
ad 1) Můžeš to zkusit a své zkušenosti potom zveřejnit
ad 2) buď použít režim "demo-plamen" a vypomáhat si letlampou, nebo stále stát u trouby a po chvilkách zapínat a vypínat "hutní režim". Teplotu můžeš kontrolovat dle velikosti puchýřů na ruce, když sáhneš na bábovkou formu
A zcela reálně pro ty, kdo mají plynovou troubu - těch cca 200 stupňů je asi tak něco málo více, než středně rozehřátá trouba, a je to děsně individuální. Když jsem sporák kupoval, jednoznačně jsem si vybíral s plynovými vyřiči a zapalováním přes ty regulační kolečka, a s elektrickou troubou.
1/ dá se místo šlehače použít vařečka, upnutá do vrtačky? Mám v takovém případě zapínat příklep?Spsi bych doporucoval takove ty vrtule na michani malty. Daji se sehnat i nerezove. Testo jsem s tim nikdy nedelal (presneji: testo jsem vubec nikdy nedelal), ale i husty beton to je schopne umichat (tedy, pokud mate silnou vrtacku s pridavnym drzadlem). A priklep samozdrejme vypnout, ten ma smysl jen pro vrtani.
A priklep samozdrejme vypnout, ten ma smysl jen pro vrtani. - já myslel jako třeba proti hrudkám mouky, že by to pomohlo :o)
1/ dá se místo šlehače použít vařečka, upnutá do vrtačky ? Mám v takovém případě zapínat příklep ?IMHO to není příliš dobrý nápad. Šlehač má totiž dvě vrtule točící se proti sobě, takže nevytváří vír, jen proud. U vrtačky by bylo potřeba použít mísu, která má okraj zahnutý dovnitř, nebo šlehat přímo v troubě.
Znam lidi, co do plynové trouby dávají hrnec s vodou, zakrytý alobalem, těsto se potom tolik nevysušuje.
Kdo oteče, vehraje ...
Tiskni Sdílej: