abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 17:00 | IT novinky

    Společnost AMD na veletrhu Computex 2024 představila (YouTube) mimo jiné nové série procesorů pro desktopy AMD Ryzen 9000 a notebooky AMD Ryzen AI 300.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 16:22 | Nová verze

    OpenCV (Open Source Computer Vision, Wikipedie), tj. open source multiplatformní knihovna pro zpracování obrazu a počítačové vidění, byla vydána ve verzi 4.10.0 . Přehled novinek v ChangeLogu. Vypíchnout lze Wayland backend pro Linux.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 14:00 | Zajímavý software

    Národní superpočítačové centrum IT4Innovations s partnery projektu EVEREST vydalo sadu open source vývojových nástrojů EVEREST SDK pro jednodušší nasazení aplikací na heterogenních vysoce výkonných cloudových infrastrukturách, zejména pro prostředí nabízející akceleraci pomocí FPGA.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 13:22 | IT novinky

    Společnost Valve aktualizovala přehled o hardwarovém a softwarovém vybavení uživatelů služby Steam. Podíl uživatelů Linuxu aktuálně činí 2,32 %. Nejčastěji používané linuxové distribuce jsou Arch Linux, Ubuntu, Linux Mint a Manjaro Linux. Při výběru jenom Linuxu vede SteamOS Holo s 45,34 %. Procesor AMD používá 75,04 % hráčů na Linuxu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 6
    včera 11:33 | Pozvánky

    Blíží se léto, chladiče topí, tranzistory se přehřívají, novinářům pomalu docházejí témata a nastává klasická okurková sezóna. Je tomu tak i mezi bastlíři? Na to se podíváme na Virtuální Bastlírně! Tentokrát se strahováci podívají na zoubek velmi slibně vypadajícímu open-source EDM projektu - ne, nejde o taneční hudbu, ale o elektroobrábění. Ukáží taky, jak vypadá starší cykloradar zevnitř nebo jak se testuje odolnost iPhonů.

    … více »
    bkralik | Komentářů: 0
    včera 11:22 | Humor

    CEO Microsoftu Satya Nadella odstoupil z představenstva Starbucks [CNBC, SEC].

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    2.6. 16:22 | Upozornění

    Společnosti Ticketmaster byla odcizena databáze s osobními údaji (jméno, adresa, telefonní číslo a část platebních údajů) 560 miliónů zákazníku. Za odcizením stojí skupina ShinyHunters a za nezveřejnění této databáze požaduje 500 tisíc dolarů [BBC].

    Ladislav Hagara | Komentářů: 19
    31.5. 23:55 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 24.05 linuxové distribuce NixOS (Wikipedie). Její kódové označení je Uakari. Podrobný přehled novinek v poznámkách k vydání. O balíčky se v NixOS stará správce balíčků Nix.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    31.5. 17:33 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 1.48.0 sady nástrojů pro správu síťových připojení NetworkManager. Novinkám se v příspěvku na blogu NetworkManageru věnuje Fernando F. Mancera. Mimo jiné se v nastavení místo mac-address-blacklist nově používá mac-address-denylist.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 32
    31.5. 17:11 | Komunita

    Před 25 lety, 31. května 1999, započal vývoj grafického editoru Krita (Wikipedie). Tenkrát ještě pod názvem KImageShop a později pod názvem Krayon.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 9
    Rozcestník

    Idea

    18.5.2006 13:03 | Přečteno: 1564× | poslední úprava: 18.5.2006 13:15

    Dnes mi Jindra Plešinger připomněl svým blogpostem o kontrole pravopisu moji dlouhodobou myšlenku.

    Používám prostředí KDE a líbí se mi, že se snaží vše provázat. O co se jedná? Jednotný systém kontaktů, který využívá KMail i kopette (to mám z druhé ruky, sám používám PSI). Kparts (např. textový editor Kate v okně zcela jiného programu, nebo kpdf v okně prohlížeče webu), beru skoro jako samozřejmost. Ještě to není dokonalé, snad v dalších versích.

    Co takhle jít dál? V KMymoney mám seznam plátců, který není synchronizovaný s kontakty. Nebylo by hezké se mrknout na plátce, kterým vám dluží, rovnou z KMymoney mu napsat email, nebo poslat IM zprávu? Kolekci amaroKu mám v MySQL databasi. Tak proč ne všechny emaily, kontakty, historii IM komunikace a třeba i správu versí dokumentů? Tohle všechno využívám, jen odděleně. Subversion támhle, db kontaktů interní KDE, emaily v mail diru (a je požitek jich mít 100 000*) a historie PSI je ve vlastním formátu, který sice jde "snadno" rozparsovat, ale to se dá říct prakticky o všem.

    Pokusil jsem se něco takového navrhnout sám (v freemindu je to pěkná mapa), ale je to nad mé síly. Chci se zeptat, neexistuje něco takového? Prosím, odkazy na MS Office si nechte, hledám něco FOSS a ani ty office to nemají dotažené do konce.

    Celé by to bylo postavené na otevřených formátech, o data by se starala volitelná SQL database (snad není takový problém zajistit obecnou kompatibilitu na úrovni SQL příkazů). To znamená, že by nebyl problém se připojit přes šifrovanou linku odkudkoliv a mít tak svá data neustále při sobě.

    *) Dávat to sem je trochu OT, ale nechci zakládat další blog. To opravdu neexistuje klient nebo systém, který by to zvládl? Pro MS Outlook (a prosím, nechci flame), nebyl problém mít 30 000 emailů v jedné složce. Outlook používal vlastní DB emailů a podle mého názoru, to dělal dobře. Na linuxu jsem našel jen mailbox (hmm 3GB textový soubor, co takhle smazat 15 emailů na začátku?), maildir nebo mb (co email, to soubor -- čímž se problém přesouvá na filesystém a nenašel jsem takový, který by to rozumně zvládal). Jak tohle řeší seznam, gmail a podobní? Vždyť ti se musejí postarat o miliardy emailů.

           

    Hodnocení: 72 %

            špatnédobré        

    Anketa

    Využíváte (chcete používat) nějaký podobný systém?
     (45 %)
     (38 %)
     (17 %)
    Celkem 53 hlasů

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    18.5.2006 13:12 Michal Čihař | skóre: 61 | blog: Bláboly | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Idea
    IMHO evolution-data-server se přesně o toto snaží :-).
    18.5.2006 13:42 White Raven | skóre: 10 | Bratislava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Idea

    No, nad niečím podobným som už tiež istý čas uvažoval. Žiaľ, stále ostávam pri tom "chcel by som..." Jednoducho neexistuje nič, čo by mi úplne vyhovovalo.

    Btw - nie je jeden z "propagačných bodov" Linuxu aj to, že máme slobodu voľby? V takom prípade môžeme o integrovanom systéme len snívať ;)

    Heron avatar 18.5.2006 13:53 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Idea
    Ale ten systém by nemusel být vůbec integrovaný. Mám pocit, že tohle UNIXovskou myšlenku nepopírá ale naopak podporuje.

    O co se jedná: uprostřed bude server (volitelný) a na něj se připojovali klienti (různí) a ti by jen dodržovali protokol.

    Prostě program na správu financí (libovolný), by si ze serveru vyžádal svoje data (tedy včetně seznamu kontaktů, které by považoval za plátce). Tento seznam kontaktů by spravoval opět libovolný program na kontakty. V tom finančním programu bych si chtěl poslat email a o to by se postaral opět volitelný klient, který jen dodržuje stanovený protokol, a od finančního programu dostane kontakt, na který to má poslat.

    Tj. každý uživatel by měl své oblíbené programy a mohlo by to mít i webové rozhraní. Já v tom opravdu takový problém nevidím (je to kupa práce, to je fakt, ale nic co by nebylo vyřešené).
    JiK avatar 18.5.2006 15:00 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Idea
    Pekny koncept. Jako bych ho odnekud znal, cele by to mohlo byt fulltextove prohledavatelne nejakym desktop searchem. Neco jako Spotlight. Mozna je rychlejsi a jednodussi si koupit si Mac OS X?
    Josef Kufner avatar 18.5.2006 15:42 Josef Kufner | skóre: 70
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Idea
    To jsem rád, že nejsem sám, kdo má takovouhle pedstavu. Začínám celkem vážně uvažovat o tom, že bych si to dal jako bakalářku nebo diplomku (pokud se ve škole do té doby udržím).

    Myslím, že by stačilo napsat ten server, knihovnu pro klienta a demonstrativně to implementovat v pár programech. Podmínkou ale je, že te nebude vázané na žádný desktop, ani nic jiného. Server by mohl mít i několik rozhraní, aby byl schopný komunikovat přes dcop (kde) a nějaký ten gconfd, corba nebo co to v gnome je. To by asi bylo vhodné udělat obdobně jako transporty v jabberu, ale nechal bych to na později, pokud vůbec. (Spíš aby se s tím trošku počítalo v návrhu.)

    Zatím největší problém vidím v tom, že nejsou kvalitní nenáročné standalone programy, které by se daly lehce pospojovávat. Je tu pár bumbrdlíčků, ale jinak celkem bída.

    Co se týče ukládání dat, tak to bych nehrotil. Každý program má trošku jiné požadavky a kadý existující tohle už má vyřešené. Mám představu takovou, že by tenhle systém byl opravdu jen a jen pro propojení programů. Uživatel by si určil který programy bude používat. Každý program by řekl co umí, jaká data obhospodařuje a další programy by se pak ptaly serveru, že chtejí to i ono a server by požadavek předal programu, který je k tomu určen. Například psi by chtělo seznam kontaktů, tak by si řeklo serveru. Server má nastaveno, že na správu kontaktů se používá program kab (tuším ta věc v kontactu) a předá jí požadavek. Kab si vytáhne ze svých dat seznam kontaktů a předá ho serveru a ten ho předá psi. Má to však jeden háček: Oba programy musí být spuštěné, ale to by se dalo obejít hned několika způsoby a v některých případech by to ani nevadilo.

    Pak je ještě možnost, že by sklad dat byl jedním s klientů. Například evolution-dataserver. Ale zda by ho něco používalo je věc druhá.

    Tak jako tak je tu hodně místa k vymýšlení.
    Hello world ! Segmentation fault (core dumped)
    Heron avatar 18.5.2006 16:06 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Idea
    Dobrý připomínky. Chce to pořádně promyslet.

    Mno, já už mám bakalkářku takřka hotovou a týká se fyziky (a případná dimplomka nebude moc jiná). Ale kdyby jsi to přece jen chtěl psát, tak se ozvi (jak jsem psal v blogu, mám pár poznámek ve freemindu).
    18.5.2006 16:41 Eregon | skóre: 22 | blog: Eregonovy_vymysly | Všudezdejší
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Idea
    Dost se mi to líbí, jedna z dalších výhod, které by to vcelku určitě mělo, by byla možnost vyměnit kterýkoli z obslužných programů bez nějakých komplikovaných konverzí dat a podobně.

    Napadá mě ale otázka - jaké typy dat bude obhospodařovat server? Můžeme říct, že potřebujeme maily, kontakty a třeba historii IM, k tomu třeba ty finanční záznamy.

    Někdo další ale může mít další potřebu. Dejme tomu, že používám VoIP, hovory si nahrávám a chci svého klienta na tento server napojit, abych měl nahrávky provázané s kontakty atp.

    S podobnými dalšími potřebami může přijít kdykoli kdokoli - je tedy potřeba, aby server nebyl v principu omezen typem dat a bylo na něj možné ukládat relativně cokoli, aniž by to řešil. Pokud by to náhodou řešit musel (přesněji, pokud by byly potřeba specifika v komunikačním protokolu), mělo by to být řešitelné např. doplněním nějakéhu pluginu.
    ~ w w w w (oo)   [oo] w w w w ~
    Heron avatar 18.5.2006 17:41 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Idea
    Díky.

    uff, mám to psát do TO-DO? ;-)
    Josef Kufner avatar 19.5.2006 00:27 Josef Kufner | skóre: 70
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Idea
    Zitra (teda spis dneska) nahodim wiki na svem webu a hodim tam nejaky zaklad... bude prostor pro vymysleni a diskutoval bych i nadale zde, at se k tomu muze vyjadrit co nejvice lidi.
    Hello world ! Segmentation fault (core dumped)
    Heron avatar 19.5.2006 00:39 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Idea
    Ok, to bude perfektní. Já wiki mám, ale omezené jen na sebe (jsou to moje osobní webky). Takže je uvolnit pro editaci nemůžu.
    Josef Kufner avatar 19.5.2006 16:22 Josef Kufner | skóre: 70
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Idea
    Tak tady je ta wiki: http://jk.myserver.cz/wiki/Server

    Pište a tvořte dle libosti ;-)
    Hello world ! Segmentation fault (core dumped)
    22.5.2006 11:52 Milan Horák | skóre: 24 | blog: strange blog | Havlíčkův Brod
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Idea
    Tak jsem začal ... ;-)
    Každý dobrý skutek bude po zásluze potrestán. Ale ten pocit ... ;o)
    Heron avatar 22.5.2006 11:56 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Idea
    Založil jsem si tam účet. ;-)
    Josef Kufner avatar 18.5.2006 18:43 Josef Kufner | skóre: 70
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Idea
    Server by měl být co nejjednodušší. Já bych tam nějaké ukládání dat necpal. Myslím, že by stačilo, aby server zprostředkovával jen spojení mezi klienty a nic víc. Držel by si akorát informace o tom který klient co umí a co si uživatel vybral používat, ale víc ani ťuk. Veškeré skladování dat bych nechal na klientech. Buď by si to mohl držet přímo program, který by to používal. Nebo by byl specializovaný klient, který by sloužil jen jako skladiště dat určitého typu. Vedlo by to k opravdové modularitě, kde by se dal nahradit mbox za imap, aniž by si toho mail klient všimnul.
    Hello world ! Segmentation fault (core dumped)
    Heron avatar 18.5.2006 19:00 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Idea
    Hmm, jak na to potom chcete přistupovat přes web?

    Máte webového klienta, ten se připojí na server, který (podle vašeho nápadu), jen zprostředkuje komunikaci mezi programy. Takže vám běží web, server (ten běží pořád) a ještě 6 dalších klientů pro různý věci.

    Já se této myšlence nebráním, ale nelíbí se mi. Místo toho bych chtěl, aby všechna data spravoval server -- klidně modulární, bude snadné přidat modul pro "třeba poznámky", server si je uloží do své DB (to už je detail) a pak k tomu můžou přistupovat poznámkový klienti.
    Heron avatar 18.5.2006 19:05 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Idea
    Rozumíte, když bude hlídat data server, můžu si emaily přečíst jak na webu, tak v grafice a klidně i na terminálu (použil jsem tři různý klienty, kteří pracovali nad stejnýma datama). Kdyby si data hlídal klient, tak tohle udělat nemůžu.
    Josef Kufner avatar 18.5.2006 19:31 Josef Kufner | skóre: 70
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Idea
    To jo, ale pokud data může hlídat klient, tak to nevyžaduje tolik zásahů do existujících programů a ty programy budou použitelné i bez serveru.
    Hello world ! Segmentation fault (core dumped)
    18.5.2006 20:06 devon | skóre: 3
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Idea

    Jak tu tu sleduji, tak se mi tahle myšlenka stále honí hlavou, přispěji tedy také svou troškou myšlenek. Nějaká db na netu, případně aplikace ji obhospodařující, je asi nezbytná, ale z důvodu offline bude asi stejně potřeba, aby si data spravovala aplikace sama a do db se data pouze replikovala. Co to tedy udělat nějak takto:

    1. Klientská aplikace (démon), do které se nainstalují pluginy pro konkrétní programy (im, mail, atp.), s možností spouštět jako samostatný program s parametry.

    2a. Spousta existujících aplikací umožňuje spustit nějaký program při nějaké akci (třeba příchod mailu). Spustí tedy daný plugin a předá parametry specifikující co je to za akci.

    2b. Pokud není možné předchozí a existuje jednoduchý způsob, jak k dané aplikaci plugin udělat, tak udělat.

    2c. Pokud předchozí nebude snadno zrealizovatelné, tak démon na základě pluginu bude v definovaném intervalu zkoušet sám zjistit změny v aplikaci (třeba změna v logu im, přečte změnu a provede kýžené)

    3. Démon už ví, že se něco změnilo, projde nastavení, jestli na danou změnu má něco udělat

    4. Vykoná zvolené (spustí mail klient s parametry - o to se postara plugin pro daného klienta)

    5. Vše se pokouší replikovat na server

    Pokud třeba nebudu mít doma nainstalovaný program, odpovídající nějaké akci, tak na server uloží status o nevykonané akci. Když pak přijdu do kanceláře, démon zjistí neprovedenou akci, ověří že on pro danou akci program (plugin) má, tak akci provede nyní.Úmyslně teď neřeším pracovní skupiny a sdílení dat. Data na serveru by mohla být pro jednotlivé programy ukládána v xml, to by mohlo být snad dostatečně univerzální. Konfigurace by se taktéž replikovala na server, ale s rozlišením různých pracovišť s informací o pluginech a klientech na nich.

    Co by tedy bylo potřeba:

    1. Definovat strukturu DB

    2. Framework pro webovou aplikaci - s jasně definovaným API pro pluginy

    3. Základ webové aplikace pro nastavování

    4. Základní pluginy na webu pro mail, im, kalendář (včetně rozlišení nejpoužívanějších aplikací

    5. Klientský démon a pluginy pro něj s jednoduchým návodem k danému programu

    Každý program by tedy potřeboval plugin pro démona, plugin do sebe nebo specifikaci jako propojit s démonem, specifikaci xml do db, plugin na web pro konfiguraci akci atp.

    Jo a hlavně pořádnou analýzu a hodně času;-)

    Uff, jsem se rozepsal.... mno prostě pár myšlenek:-)

    Heron avatar 18.5.2006 20:13 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Idea
    Pěkný.

    Jen si asi nerozumíme v jedné věci. Pod pojmem server mám na mysli daemona, tedy službu běžící na Vašem desktopu a nikoliv server jako samostatný stroj. Pochopitelně, na tohoto daemona se bude moci dát připojit i z Internetu, pokud to uživatel potřebuje.
    18.5.2006 20:27 devon | skóre: 3
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Idea
    Mno já bych to právě dělil. Na každém pracovišti by byl ten démon, co by sledoval změny v programech, spouštěl požadované akce, replikoval změny do db na netu a samozřejmě zpět.
    18.5.2006 20:32 devon | skóre: 3
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Idea
    Ještě mě napadlo, ten server na netu bude vlastně takové překladiště. Něco jako imap. Prostě doma mam IM, který si zapisuje do logu. V práci mám stejný im (taky zapisuje do logu). Pak ale něco hledám v práci a zjišťuji, že to mám v logu doma. Takže ten démon by přečetl změnu v logu, přenesl ji na server, doma by zase démon přečetl změnu ze serveru a zanesl ji do logu doma. Prostě konec bordelu v tom, kde jsou jaká data.
    Heron avatar 18.5.2006 20:36 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Idea
    Hmm, ale tohle mi už něco připomíná. Takovej systém (i když ne obecně) jsem už někde viděl. Kurnik, chce to zlepšit paměť.
    Josef Kufner avatar 18.5.2006 19:23 Josef Kufner | skóre: 70
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Idea
    Ono tyhle dva přístupy nejsou tak odlišné, jak se na první pohled možná zdá. Pokud se budou používat moduly, tak to znamená další API a další zesložitění serveru. Pokud to budou jako normální klienti, tak budou používat stejné API jako všechno ostatní, ale přitom to může být stejně nenáročné jako kdyby to byl modul.

    Zásadní podmínka pro tohle, ale i celkovou funkčnost je to, že bude možné spouštět jednotlivé klienty na vyžádání. S tím, že ten klient nemusí nastartovat celý, ale jen jeho část, kterou je zrovna potřeba. Tím se vyřeší i množství klientů, kteří musí běžet nonstop. Prostě nepoběží a spustí se, až budou potřeba.

    Taky těch klientů nemusí být nijak mnoho. Může být klient, který se spojí s SQL databází a bude se tvářit, že umí ukládat jak poznámky, tak historii z IM. Takový klient by v paměti zabíral pár set kilo a naprostou většinu času visel v selectu (nebo něčem jiném). Pokud by takový klient nebyl potřeba, tak by se klidně mohl po nějakém čase nepoužívání ukončit (nebo taky ne).
    Hello world ! Segmentation fault (core dumped)
    Luboš Doležel (Doli) avatar 18.5.2006 16:45 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Idea
    V AmaroKu taky používám MySQL (ačkoliv betaverze 1.4 měly podporu MySQL trochu nepříjemně/zvláštně zabugovanou), ale aby to bylo složitější, tak na poštu používám Evolution.

    Na IM používám taky Psi. Propojení mi schází...

    Peníze mi nikdo nedluží ;-)
    Heron avatar 18.5.2006 17:50 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Idea

    Evolution zkusím, včetně toho data-center.

    Peníze mi nikdo nedluží ;-)

    To přijde, neboj ;-)

    18.5.2006 17:00 Vlastimil Ott | skóre: 66 | blog: Plastique | Opava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Idea
    Kdybyste jednou potřebovali dokumentaci, rád se na ní budu podílet. ;-)
    Práce: Liberix, o.p.s. | Blog: OpensourceBlog.cz | Online kurz Zlatý WordPress
    18.5.2006 17:30 hydrandt | skóre: 35 | blog: Kanál | Herzogenburg
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Idea
    Ten umí to a ten zas tohle... :-)
    I am Jack's wasted life.
    18.5.2006 17:44 Vlastimil Ott | skóre: 66 | blog: Plastique | Opava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Idea
    Však my ten kapitalismus nakonec nějak vybudujeme... ;-)

    BTW, proč my dva jsme ještě nešli na pivo a nezaložili nějaký LUG? ;-)
    Práce: Liberix, o.p.s. | Blog: OpensourceBlog.cz | Online kurz Zlatý WordPress
    18.5.2006 19:26 hydrandt | skóre: 35 | blog: Kanál | Herzogenburg
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Idea
    Na pivo někdy zajít klidně můžem, i nějaký ten LUG klidně založit :-) Jenom jsem trochu mladší, ve škole bych ti vykal a říkal "pane profesore"...

    Vím, že tu jsou ještě asi další dva lidi z Opavy, tak se můžeme někdy domluvit a jít si někam sednout..

    BTW, za chvilku se chystám do Evžena, náhodou tam nebudeš, že? :-)
    I am Jack's wasted life.
    18.5.2006 20:12 Vlastimil Ott | skóre: 66 | blog: Plastique | Opava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Idea
    říkal "pane profesore"...

    Hehe. Já ale nejsem zas tak starý. :-(

    tak se můžeme někdy domluvit a jít si někam sednout.

    Jsem pro.

    BTW, za chvilku se chystám do Evžena, náhodou tam nebudeš, že? :-)

    No, dneska ne, ale nejsem proti. Teď ale nevím, kde to je...
    Práce: Liberix, o.p.s. | Blog: OpensourceBlog.cz | Online kurz Zlatý WordPress
    18.5.2006 22:29 hydrandt | skóre: 35 | blog: Kanál | Herzogenburg
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Idea
    Starý nejsi, ale to nic nemění na tom, že jsem o dost mladší :-)

    Evžen je..po Ostrožné nahoru a doprava :-) Něco jako pokus o web mají tady. Alespoň je tam program...
    I am Jack's wasted life.
    Vím, že tu jsou ještě asi další dva lidi z Opavy, tak se můžeme někdy domluvit a jít si někam sednout..
    To muzem ;-) V srpnu se do Opavy stehuju na tvrdo...
    FSF: “screw you for not wanting the stuff we produce”, People: “screw you for not producing the stuff we want."
    Heron avatar 18.5.2006 17:44 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Idea
    No ale, mi já to nechci psát, pokud to už existuje. Jak se ale zdá, tak ne. Byl to jen návrh. Pokud z něj vzejde projekt (který bude z 80% odsouzený k neůspěchu, což je normální), tak to bude jen dobře.

    Btw: proč nejedeš na LVB?
    18.5.2006 17:48 Vlastimil Ott | skóre: 66 | blog: Plastique | Opava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Idea
    Obávám se, že vrcholem použitelnosti je KOrganizer. Což je celkem fajn, ale je tam spousta věcí, které lze přece tak snadno "dodělat". Je fakt, že nemám poslední verzi...

    LVB> Nějak se mi nechce, ale především nemám kde spát. A na ponocování jsem starý a líný. A rozhodně bych jel autem, odmítám ponocovat v nočním vlaku na Ukrajinu nebo do Polska... ;)
    Práce: Liberix, o.p.s. | Blog: OpensourceBlog.cz | Online kurz Zlatý WordPress
    Heron avatar 18.5.2006 18:03 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Idea
    Nějak se mi nechce, ale především nemám kde spát. A na ponocování jsem starý a líný. A rozhodně bych jel autem, odmítám ponocovat v nočním vlaku na Ukrajinu nebo do Polska

    Rozumím. No já mám slíbený nocleh od teroristy, ale jak to dopadne ... to nikdo neví.

    18.5.2006 22:53 XXX | skóre: 4 | blog: CAD | X
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Idea
    čus. chrapat mužeš u mě. Teda jestli tam nebude plno... :-)) LOL. Ne fakt. Noclehc je zajištěnej... :-)
    Josef Kufner avatar 18.5.2006 18:33 Josef Kufner | skóre: 70
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Idea
    A proto to musí být naprosto dokonalé, unikátní a musí se to všem líbit, aby se to vešlo do těch 20 % :-D
    Hello world ! Segmentation fault (core dumped)

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.