abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 22:00 | IT novinky

    Společnost OpenAI představila svůj nejnovější AI model GPT-4o (o jako omni, tj. vše). Nově také "vidí" a "slyší". Videoukázky na 𝕏 nebo YouTube.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 15:44 | Zajímavý článek

    Ondřej Filip publikoval reportáž z ceremonie podpisu kořenové zóny DNS. Zhlédnout lze také jeho nedávnou přednášku Jak se podepisuje kořenová zóna Internetu v rámci cyklu Fyzikální čtvrtky FEL ČVUT.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 14:22 | IT novinky

    Společnost BenQ uvádí na trh novou řadu monitorů RD určenou pro programátory. První z nich je RD240Q.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 11
    včera 13:00 | IT novinky

    Byl aktualizován seznam 500 nejvýkonnějších superpočítačů na světě TOP500. Nejvýkonnějším superpočítačem nadále zůstává Frontier od HPE (Cray) s výkonem 1,206 exaFLOPS. Druhá Aurora má oproti loňsku přibližně dvojnásobný počet jader a dvojnásobný výkon: 1,012 exaFLOPS. Novým počítačem v první desítce je na 6. místě Alps. Novým českým počítačem v TOP500 je na 112. místě C24 ve Škoda Auto v Mladé Boleslavi. Ostravská Karolina, GPU

    … více »
    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 10:11 | Nová verze

    GHC (Glasgow Haskell Compiler, Wikipedie), tj. překladač funkcionálního programovacího jazyka Haskell (Wikipedie), byl vydán ve verzi 9.10.1. Přehled novinek v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 09:22 | Nová verze

    Po 9 týdnech vývoje od vydání Linuxu 6.8 oznámil Linus Torvalds vydání Linuxu 6.9. Přehled novinek a vylepšení na LWN.net: první a druhá polovina začleňovacího okna. Později také na Linux Kernel Newbies.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    11.5. 18:22 | Nová verze

    Byla vydána verze 0.2.0 v Rustu napsaného frameworku Pingora pro vytváření rychlých, spolehlivých a programovatelných síťových systémů. Společnost Cloudflare jej letos v únoru uvolnila pod licencí Apache 2.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    10.5. 19:11 | Nová verze

    Open source RDP (Remote Desktop Protocol) server xrdp (Wikipedie) byl vydán ve verzi 0.10.0. Z novinek je vypíchnuta podpora GFX (Graphic Pipeline Extension). Nová větev řeší také několik bezpečnostních chyb.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 16
    10.5. 04:11 | Nová verze

    Rocky Linux byl vydán v nové stabilní verzi 9.4. Přehled novinek v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    9.5. 22:22 | Bezpečnostní upozornění

    Dellu byla odcizena databáze zákazníků (jméno, adresa, seznam zakoupených produktů) [Customer Care, Bleeping Computer].

    Ladislav Hagara | Komentářů: 22
    Podle hypotézy Mrtvý Internet mj. tvoří většinu online interakcí boti.
     (72%)
     (6%)
     (10%)
     (12%)
    Celkem 223 hlasů
     Komentářů: 15, poslední včera 21:33
    Rozcestník

    Sám jsem člověkem více než cokoli jiného rozporuplným, a bohužel i mé texty jsou začasté plny rozporů. Když si jich někdy všimnu a snažím se o vysvětlování, čitelnost obvykle povážlivě klesá. Celé to je jen snaha zdokonalovat svoje vyjadřování, snaha vměstnat notně zkurvenou poezii do schémat hovorové řeči. A snad i já mohu věřit, že hledat krásná slova je lepší než zabíjet a vraždit.

    Aktuální zápisy

    První plzeňská kravýprava (10. 6. 2007)

    10.6.2007 23:48 | Přečteno: 2377× | na (pseudo)renesanční téma

    Kravičky jsou nadobyčej významným plzeňským fenoménem, jak se ostatně můžete sami přesvědčit na webu kravičkologů http://kravicky.unas.cz/. Dnešní den byl výjimečný v tom smyslu, že Cow Masteři kelvin a Unimatrix325 rozhodli se sestoupit z výšin svých kravilofických úvah a přiblížit své hájemství běžnému plebsu. Měl jsem to štěstí, že z nespočetných zástupů zájemců jsem byl vybrán a mohu tak o celé akci přinést svědectví vpravdě z první ruky.

    Započněme výčtem suchopárných fakt. Předpokládaný počet účastníků: 8. Skutečný počet účastníků: 8. Překvapení dne: cynthie, jejíž účast nebyla vůbec očekávána a která se k nám připojila pár minut před začátkem výpravy. Zklamání dne: JasnaPaka, který zrušil svou účast v čase T - 12 hodin, za což mu patří náležité opovržení. Budiž stižen kraví kletbou čtvrtého stupně!

    Začátek výpravy naplánován na 11.00, a ježto jsem na místo přišel o půlhodiny dříve, usadil jsem se na jakžtakž suchou lavičku a vytáhl z tašky před pár dny vydané Húrinovy děti, nejnovější to Tolkienovu knihu. Pár minut před jedenáctou přibyl Unimatrix, přirovnav mne k jakémusi prosťáčkovi z Foresta Gumpa. Nepochopeno. V krátkých intervalech se pak dostavili ostatní, se špatnou zprávou ohledně zradivšího JasnéhoPacky a se skvělou zprávou v podobě usmívající se (zatím!) cynthie. Jako poslední, jelikož to měla nejblíž, dorazila Terezka, která zarovnala počet účastnic na sudý a prvočíselný zároveň.

    První kravičku jsme uviděli hned z místa srazu, a minimálně pro Terezku se slušivým fixačním límečkem to nebyla žádná legrace, protože se nachází na střeše budovy pedagogické fakulty. Další v koridoru areálu plzeňské Škodovky, a obecně lze říct, že velká věšina kraviček se nachází na ne úplně snadno přístupných místech, a pokud, tak aspoň na místech, kam by nikoho nenapadlo se vydat (podél železnice v místech veřejnosti nepřístupných, na mostech apod.).


    nad areálem Škodovky

    nesnadně dosažitelná, ovšem veliká kravička, již děvčata s Unimatrixem neměli to štěstí spatřit

    První etapu jsme zakončili vlakovým přesunem do Koterova v půl jedné. Párminutová cesta vlakem měla obnášet úžas nad spatřením několika velmi povedených kraviček, ovšem vzhledem k zásadnímu (a naštěstí jedinému) organizačnímu selhání Unimatrixově, na kolejích stály odstavené vagóny, které blokovaly tolik toužený výhled.


    cesta vlakem

    neúprosný boj o život

    Z Koterova pak podél trati cestou dlouhou a parnou, ovšem plnou nečekaných a krásných kraviček, až skončila o druhé dosažením orientačního bodu O, takto areálu multi-hyper-mega-marketu Olympie, kde jsme pojedli něco nezdravého jídla v oblíbených čínských či amerických fástfůdech a já si koupil výborné sytě až jedovatě zelené tričko.


    jedna z pouhých dvou usmívajících se kraviček

    podle silnice, jež přinejmenším svou teplotou připomínala poušť, za kravičkami a nikdá jinak!

    Třetí etapa započala kolem čtvrt na čtyři v centru, kde se oku krávolibému nabízí nepřeberné množství skvostných exemplářů.


    Cesta nás zavedla až do strašlivých ruin dovedně skrytých jen pár minut od Sadů pětatřicátníků, kde se nachází až neočekávané množství kraviček.


    Kromě tohoto stáda zde nalezneme, notně skryt, nejpozoruhodnější pár kraviček, který jsem osobně označil jako kravičky filozofické. Na jedné straně vidíme zrození kravičky, úsměv (druhá z pouhých dvou!), optimismus, vše začíná, květy, zpěv, láska a všeobjímající blaženost!


    Na druhé straně, přímo naproti, vidíme kravičku zkroušenou již stářím, která prohlédla a pochopila. Jako jediná má znázorněno oko, značící životní moudrost. Kravička je evidentně smutná, rezignující, pesimistická. Namísto lásky nezájem, navzdory tady básník zpívá, jako když život tepe křídloma do času, a očekávání vysvobozující smrti.


    Jaký kontrast vůči prostředí, kde tuto prostou výpověd nalézáme! Od tohoto vrcholu se odebíráme na tramvaj, abychom podnikli cestu do Skvrňan, kde se nalézá Mekka kraviček.


    V nábožném vytržení zde stojíme a rozjímáme, jaký je pravý význam kraviček, počítáme použité barvy a vůbec se obdivujeme umu velikého Autora. Můj návrh držet minutu ticha bohužel neprošel.

    Odtud již jsou cesty poutníků vedeny přízemní touhou po klidném spočinutí a lahodném moku, čehož se nám dostalo měrou vrchovatou ve vynikajícím sport baru a pizzerii Májovka. Plni dojmů hodnotili jsme dnešní den za jistojistě nezapomenutelný a hodný zopakování.


    Kravičkologové: kelvin a Unimatrix325
    Nad něhou růže: cynthie a Terezka (i když zpočátku měly nějaké protesty)
    Smích jako když motorová pila řeže polystyrenovou desku: Ladicek
    Support: Parkis a TeXaN
    Vzácná návštěva: Zámeckej
    Shlédnuto kraviček: 48
    Fotodokumentace: kelvin
    Spálená kůže na rukou, nohou, obličeji a v dekoltu: všichni, seč to jen šlo

    Upřímné poděkování: nám všem a Stvořiteli. Kravičkám zdar!

           

    Hodnocení: 89 %

            špatnédobré        

    Obrázky

    První plzeňská kravýprava (10. 6. 2007), obrázek 1 První plzeňská kravýprava (10. 6. 2007), obrázek 2 První plzeňská kravýprava (10. 6. 2007), obrázek 3 První plzeňská kravýprava (10. 6. 2007), obrázek 4 První plzeňská kravýprava (10. 6. 2007), obrázek 5 První plzeňská kravýprava (10. 6. 2007), obrázek 6 První plzeňská kravýprava (10. 6. 2007), obrázek 7 První plzeňská kravýprava (10. 6. 2007), obrázek 8 První plzeňská kravýprava (10. 6. 2007), obrázek 9 První plzeňská kravýprava (10. 6. 2007), obrázek 10 První plzeňská kravýprava (10. 6. 2007), obrázek 11 První plzeňská kravýprava (10. 6. 2007), obrázek 12

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    11.6.2007 08:53 anicka | blog: ze_zivota
    Rozbalit Rozbalit vše Re: První plzeňská kravýprava (10. 6. 2007)
    Jezkovy zraky! Ja jsem se s ceskou wikipedii az do ted moc casto nepotkavala a s lidmi za ni uz vubec, ale koukam, ze jeste ze tak - ze stranky o kravickach se totiz lze proklikat ke clanku o tom, jak byly kravicky smazany z wikipedie. Nasi wikipediste se totiz tvari, ze maji rozhled babicky z vesnice - teprve kdyz to psali v novinach to muze byt pravda.

    Až se o tom objeví alespoň kratičká zmínka v místních regionálních novinách, dala by se považovat za přiměřeně relevantní zdroj (kritéria vědeckých zdrojů bych na takováto témata neaplikoval). Web několika anonymních nadšenců zdrojem mimo Wikipedii sice je, ale nedostatečně spolehlivým a významným. [...] Tady na Wikipedii jsou ale speciální požadavky na tzv. ověřitelnost z důvěryhodného nezávislého zdroje.

    Nechapu. Fakt nechapu - copak neexistuje neco jako zdravy rozum? Copak fotky verejnych prostranstvi, kam se kdokoliv muze podivat, nejsou dostatecnym dukazem samy o sobe? A v cem je takova kravicka detinstejsi nez nas svaty Tucnak? No nic... jeste, ze anglickou wikipedii needituji lidi s projevem desne dulezitych zapsklych paprdu... (slovo wikipedista si pridavam na jedno z cestnych mist seznamu svych oblibenych nadavek, hned za parcialni derivaci :-)))

    Mezi nami, pokud se o kravickach nekdy objevi clanek v novinach, povazuju za dost pravdepodobne, ze jeho pisatel pouzije jako zdroj vyhradne ony "webove stranky nekolika nadsencu" - takze relevantnich zdroju nepribude, vlk se nazere, koza zustane cela - ale tak to opravdu funguje.

    Jeste, ze mame anglickou wikipedii, kde preziji i mnohem kontroverznejsi hesla. (A cas myslim ukaze...)
    ^D
    kyknos avatar 11.6.2007 09:11 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: První plzeňská kravýprava (10. 6. 2007)
    Česká Wikipedia... to je smutný příběh...
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    Pavel Cvrček (JasnaPaka) avatar 11.6.2007 11:09 Pavel Cvrček (JasnaPaka) | skóre: 7 | Plzeň
    Rozbalit Rozbalit vše Re: První plzeňská kravýprava (10. 6. 2007)
    Já naopak považuji smazání za správné, ostatně bylo i řádně odhlasováno. Do Wikipedie patří to podstatné a neslouží jako "self promotion" vlastních projektů. Tuto stránku tam vložil jeden z autorů webu, což mi smrdí. Mimochodem, já už byl uveden v novinách. Mam tedy nárok na stránku o sobě na Wikipedii? Těžko, to by to tam za chvíli vypadalo. Tvrdit, že v anglické wikipedii by tento článek přežil, zní trochu úsměvně. Co tak pozoruji, regionální hesla mají daleko větší šanci na české Wikipedii než té anglické.
    kyknos avatar 11.6.2007 11:35 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: První plzeňská kravýprava (10. 6. 2007)
    Hlasování na české wikipedii, ze které jsou průběžně vyhazováni lidé jen pro své odlišné názory, je naprostá fraška. Anglická wikipedie je velmi otevřená, pokud ovšem u některého článku nezačne prudit některý z českých cenzorů.
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    11.6.2007 11:46 anicka | blog: ze_zivota
    Rozbalit Rozbalit vše Re: První plzeňská kravýprava (10. 6. 2007)
    Hlasování na české wikipedii, ze které jsou průběžně vyhazováni lidé jen pro své odlišné názory, je naprostá fraška.

    To je az tak zle? Nejde s tim neco delat? Treba neco jako petice ceske open source komunity spravcum wikipedie za vyhnani zab na prameni? :-)

    Ja jsem s nimi dosud nemela tu cest, ale jestli je pravda, co pises, je to pro ceskou FOSS komunitu pekna ostuda a skoro bychom s tim i meli neco delat, ne? :-)
    ^D
    kyknos avatar 11.6.2007 11:53 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: První plzeňská kravýprava (10. 6. 2007)
    Je to pravda nebo aspoň byla. Je tou už docela dlouho, co jsem nad českou wikipediíí zlomil hůl a už s ní asi nechci mít nic společného. Teď používám jen tu anglickou a co se jazykových mutací týká, budu asi přispívat sem.
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    Pavel Cvrček (JasnaPaka) avatar 11.6.2007 13:50 Pavel Cvrček (JasnaPaka) | skóre: 7 | Plzeň
    Rozbalit Rozbalit vše Re: První plzeňská kravýprava (10. 6. 2007)
    Dění na české Wikipedii sleduji a vážně netuším, kde to dotyčný bere. Hlasovat může každý, kdo splňuje veřejně sepsaná pravidla (např. určitý počet editací před začátkem hlasování). Jednoduché a transparentní. Možná by nebylo od věci, kdyby "takovou manipulaci" doložil. Takhle totiž akorát vznikají fámy, na který je zble pravdy. Například můj hlas nebyl nikdy smazán a to mam kolikrát naprosto odlišný názor od zbytku.
    kyknos avatar 11.6.2007 14:14 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: První plzeňská kravýprava (10. 6. 2007)
    Jistě, až na to, že některým je znemožněno ve wikipedii vůbec existovat a editovat, natož pak hlasovat.
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    11.6.2007 14:20 parkis | blog: trucovna
    Rozbalit Rozbalit vše Re: První plzeňská kravýprava (10. 6. 2007)
    Můžete jmenovat? Jsem si jist. že pokud je někdo zablokován, je k tomu pádný důvod.
    kyknos avatar 11.6.2007 14:36 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: První plzeňská kravýprava (10. 6. 2007)
    Nemůžu, skutečně si dva a více let nepamatuji jména úplně cizích lidí. Osobně mi stačí, že mi bylo vyhrožováno podobným osudem.
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    11.6.2007 14:42 parkis | blog: trucovna
    Rozbalit Rozbalit vše Re: První plzeňská kravýprava (10. 6. 2007)
    Pak ovšem platí to co psal výše JasnaPaka....
    kyknos avatar 11.6.2007 15:29 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: První plzeňská kravýprava (10. 6. 2007)
    Neplatí. Platí pouze to, že česká wikipedie pro mě je nespolehlivý, nekvalitní a především zaujatý zdroj. Protože existuje anglická, se kterou jsem spokojen, ani mě to moc netrápí a nehodlám v tom utápět další čas ani energii.
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    11.6.2007 11:44 anicka | blog: ze_zivota
    Rozbalit Rozbalit vše Re: První plzeňská kravýprava (10. 6. 2007)
    Já naopak považuji smazání za správné, ostatně bylo i řádně odhlasováno.

    To komunisti v roce 1948 taky :-) Tohle je fakt divny argument, nemyslite? Zalezi prece na tom, kdo hlasuje...

    Zcela mimo hru, bylo by zajimave vedet, jak by dopadlo hlasovani napriklad v pripade, ze by se ho ucastnila komunita abickaru :-)

    Do Wikipedie patří to podstatné a neslouží jako "self promotion" vlastních projektů. Tuto stránku tam vložil jeden z autorů webu, což mi smrdí.

    Ale fuj. Neni prece dulezite, co kdo kam vlozil, ale spis jestli to je nebo neni pravda. Pokud je opravdu Plzen pomalovana obrazky krav, coz je z fotek na tom webu celkem zrejme, tak to prece jako relevantni zdroj bohate staci.

    A ze to neni pro encyklopedii dostatecne vznesene tema?

    Pokud na anglicke wikipedii vesele zije neviditelny ruzovy jednorozec, furry code, nabozenstvi minuleho uterka a spousta dalsich zajimavych, lec prece jen vystrelku, nerozumim tomu, proc by na ceske wikipedii nemohly vydrzet kravicky. Zvlast kdyz je to tema, ktere se muze tykat snadno kazdeho z nas, viz nize.

    Mimochodem, já už byl uveden v novinách. Mam tedy nárok na stránku o sobě na Wikipedii? Těžko, to by to tam za chvíli vypadalo.

    Ne, nemyslim - ja o novinach nic nerikala, to vy wikipediste. Ja si myslim, ze clanek v novinach neni zarukou vubec niceho a argumentovat ve stylu "az to bude v novinach, tak to pridame" mi prijde ponekud smesne - cetl jste to vubec?

    Clanky ve wikipedii by IMHO mely byt o tom, co je zajimave - anglicka wikipedia to tak dela a existuji tam i clanky popisujici oblasti zajmu velmi uzce vyhranenych subkomunit. Myslim, ze je to tak spravne. Pokud bych se prosla Plzni a potkala na zdi deset nasprejovanych krav, asi by mi to prislo dost divne na to, abych si to zapamatovala... a bylo by prima najit pak vysvetleni na wikipedii. Encyklopedie by IMHO mela popisovat svet kolem nas.

    Tvrdit, že v anglické wikipedii by tento článek přežil, zní trochu úsměvně. Co tak pozoruji, regionální hesla mají daleko větší šanci na české Wikipedii než té anglické.

    Nevim, jestli by prezil nebo ne (anglicka wikipedie se u dobre udelaneho clanku spokoji s ledasjakym zdrojem, ale mel by byt anglicky), bohuzel nemam cas to zkouset. Treba se najde nekdo jiny :-)
    ^D
    11.6.2007 13:56 parkis | blog: trucovna
    Rozbalit Rozbalit vše Re: První plzeňská kravýprava (10. 6. 2007)
    Clanky ve wikipedii by IMHO mely byt o tom, co je zajimave...
    To je prave velky omyl, clanky ve wikipedii by mely byt o tom co je encyklopedicky vyznamne, wikipedie neni blog, ale opravdu encyklopedie. Kravicky jsou spise zajimavost lokalniho charakteru a maji svou zminku zcela primereneho rozsahu ve clanku Graffiti.

    Jeste k tomu hlasovani... hlasovat muze kazdy kdo ma alespon minimalni pocet editaci a rozhodne to neni pouze piskoviste spravcu. Ja treba jsem priznivcem kravicek, zucastnil jsem se i tehle bajne vypravy a presto jsem byl proti zachovani zmineneho clanku, toz asi tak.
    11.6.2007 14:06 anicka | blog: ze_zivota
    Rozbalit Rozbalit vše Re: První plzeňská kravýprava (10. 6. 2007)
    To je prave velky omyl, clanky ve wikipedii by mely byt o tom co je encyklopedicky vyznamne, wikipedie neni blog, ale opravdu encyklopedie.

    V tom pripade nezbyva nez byt vdecna, ze anglicka wikipedia ma na encyklopedickou zajimavost ponekud jina meritka, protoze to je presne to, co mi vyhovuje :-)
    ^D
    11.6.2007 14:56 podlesh | skóre: 38 | Freiburg im Breisgau
    Rozbalit Rozbalit vše Re: První plzeňská kravýprava (10. 6. 2007)
    Bohužel máš o anglické wikipedii trochu naivní představy.

    Zrovna nedávno tam proběhla velká čistka, kdy byla odstraňována hesla o různých webkomiksech. Často o velmi úspěšných, s miliony čtenářů. Například The Noob se dá směle označit jako "kultovní".

    Kravičky v Plzni by tam nepřežily. Možná tak kravička na plzni, ale myslím že recepty tam také netolerují.
    11.6.2007 15:08 anicka | blog: ze_zivota
    Rozbalit Rozbalit vše Re: První plzeňská kravýprava (10. 6. 2007)
    Kravičky v Plzni by tam nepřežily. Možná tak kravička na plzni, ale myslím že recepty tam také netolerují.

    Ted uz asi ne, neco mi rika, ze by se o to cesti wikipediste osobne postarali :-) Ale jinak je tam spousta clanku, kterou jsou zjevne vcelku bezvyznamne a nikdo je neresi.

    Kazdopadne, ja az tak moc neresim, jestli by kravicky prezily na anglicke wikipedii (byt verim, ze by mohly) - IMHO tam opravdu az tak moc nemaji co delat. Ale myslim si, ze by mely prezit u nas, protoze na anglicke wikipedii je podobnych milych hlouposti, at uz z toho spravneho regionu nebo z webu, spousta. Kuprikladu furry code, co do relevance podobna silenost, uz tam zivori pekne dlouho a porad tam je.

    A vubec. Dokud je na wikipedii treba tohle, je s ni myslim vsechno v naprostem poradku :-)
    ^D
    11.6.2007 18:28 al-Quaknaa | skóre: 13 | blog: al_quaknaa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: První plzeňská kravýprava (10. 6. 2007)

    Abych se přidal taky se svou troškou ... tohle je zase něco, co mě na anglické wiki zaujalo - a s tebou (a kyknosem a dalšími) rozhodně souhlasím, kravičky se mi líbí, ponechal bych je a myslím, že spadají do zaměření wiki.

    kyknos avatar 11.6.2007 15:09 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: První plzeňská kravýprava (10. 6. 2007)
    Každopádně je situace v anglické wikipedii nepoměrně lepší než v té české. Otevřeností, kvalitou i rozsahem (to poslední chápu, vzhledem k počtu uživatelů obou jazyků). Bohužel klika vládnoucí české wikipedii vyhání stalé více autorů schopných psát česky na tu anglickou. ZNám dost lidí, co by se české wikipedie nedotkly ani dvoumetrovou holí.
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    kyknos avatar 11.6.2007 14:16 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: První plzeňská kravýprava (10. 6. 2007)
    Wikipedie není papírová encyklopedie. Tudíž si může dovolit psát o všem, co za tu námahu vůbec stojí.
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    11.6.2007 14:54 anicka | blog: ze_zivota
    Rozbalit Rozbalit vše Re: První plzeňská kravýprava (10. 6. 2007)
    To si presne myslim taky. Chapu, ze je treba bdit nad kvalitou clanku. Ale omezovat siri zaberu? Proboha proc? Dochazi snad na discich Wikipedie misto?

    Spis to vypada, ze chce byt nekdo strasne dulezity :(
    ^D
    11.6.2007 14:57 MJ | Tady a teď
    Rozbalit Rozbalit vše Re: První plzeňská kravýprava (10. 6. 2007)
    To je prave velky omyl, clanky ve wikipedii by mely byt o tom co je encyklopedicky vyznamne [...]
    Velký omyl je zejména představa, že encyklopedická významnost je cosi objektivního :-)

    Jelikož nevýznamné články, pokud jich není přespřiliš, Wikipedii nijak neubírají na kvalitě, je v případě neshod evidentně lepší článek ponechat než mazat. Hlasování o takových věcech by dávalo smysl pouze tehdy, kdyby byla pro smazání potřeba dtrivá převaha hlasů,řekněme alespoň 10:1, protože článek, který přijde významný desetině čtenářů a zbytku neškodí, určitě má právo na existenci.
    11.6.2007 15:06 Honza Jaroš | skóre: 6 | blog: moje_strana_plotu | Bohnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: První plzeňská kravýprava (10. 6. 2007)
    Do Wikipedie patří to podstatné a neslouží jako "self promotion" vlastních projektů. (...) Mimochodem, já už byl uveden v novinách. Mam tedy nárok na stránku o sobě na Wikipedii? Těžko, to by to tam za chvíli vypadalo.
    A ono se to teď neděje? Třeba tohle je self-promotion jako vyšitá...
    11.6.2007 15:24 Ladicek | skóre: 28 | blog: variace | Havlíčkův brod
    Rozbalit Rozbalit vše Re: První plzeňská kravýprava (10. 6. 2007)
    Asi je to lehce chlubil, ale hraje na buzuki! :-)
    Ještě na tom nejsem tak špatně, abych četl Viewegha.
    David Ježek avatar 11.6.2007 09:02 David Ježek | skóre: 83 | blog: Mostly_IMDB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: První plzeňská kravýprava (10. 6. 2007)
    A já si říkal, že kelvina nikde na fotkách nevidím. že pozdravuju ;-).
    11.6.2007 09:27 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: První plzeňská kravýprava (10. 6. 2007)
    Netuším sice, oč se jedná, ale zápis z akce je proveden skvěle.
    belisarivs avatar 11.6.2007 12:31 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: První plzeňská kravýprava (10. 6. 2007)
    IRC is just multiplayer notepad.
    11.6.2007 13:16 Lukas | skóre: 24 | blog: onemj
    Rozbalit Rozbalit vše Re: První plzeňská kravýprava (10. 6. 2007)
    já teda nevim, ale docela se divim, co všechno lidi dělat, aby se nemuseli nudit.. Je to mírně úchylné :-) Asi založím recesní web hovínkáři a budu chodit po ČB a hledat hovínko od konkrétního pejska.. Jinak nic proti Vám. Máme demokracii ;-)
    11.6.2007 13:30 Ladicek | skóre: 28 | blog: variace | Havlíčkův brod
    Rozbalit Rozbalit vše Re: První plzeňská kravýprava (10. 6. 2007)
    Mně zase přijde mírně úchylné sbírat krabičky od sirek, teda pokud na obalu nejsou obrázky prsatejch holek :-) Jinak zakládejte si recesní weby jaké chcete, a jestli k tomu najdete partu lidí, co se budou bavit s váma, tím líp. Demokracie s tím snad nemá nic společného :-)
    Ještě na tom nejsem tak špatně, abych četl Viewegha.
    belisarivs avatar 11.6.2007 15:45 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: První plzeňská kravýprava (10. 6. 2007)
    Proc proti me? Ja s nimi nemam nic spolecneho a bydlim na druhe strane republiky. Jenom jsem nasel link popisujici tento "fenomen".
    IRC is just multiplayer notepad.

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.