abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 01:00 | Nová verze Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 19:55 | IT novinky

    Intel na veletrhu Computex 2024 představil (YouTube) mimo jiné procesory Lunar Lake a Xeon 6.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 13:44 | IT novinky

    Na blogu Raspberry Pi byl představen Raspberry Pi AI Kit určený vlastníkům Raspberry Pi 5, kteří na něm chtějí experimentovat se světem neuronových sítí, umělé inteligence a strojového učení. Jedná se o spolupráci se společností Hailo. Cena AI Kitu je 70 dolarů.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 13:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 14.1 svobodného unixového operačního systému FreeBSD. Podrobný přehled novinek v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 12:55 | Zajímavý software

    Společnost Kaspersky vydala svůj bezplatný Virus Removal Tool (KVRT) také pro Linux.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    včera 12:33 | Nová verze

    Grafický editor dokumentů LyX, založený na TeXu, byl vydán ve verzi 2.4.0 shrnující změny za šest let vývoje. Novinky zahrnují podporu Unicode jako výchozí, export do ePub či DocBook 5 a velké množství vylepšení uživatelského rozhraní a prvků editoru samotného (např. rovnic, tabulek, citací).

    Fluttershy, yay! | Komentářů: 0
    včera 12:00 | Nová verze

    Byla vydána (𝕏) nová verze 7.0 LTS open source monitorovacího systému Zabbix (Wikipedie). Přehled novinek v oznámení na webu, v poznámkách k vydání a v aktualizované dokumentaci.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 11:11 | Nová verze

    Organizace Apache Software Foundation (ASF) vydala verzi 22 integrovaného vývojového prostředí a vývojové platformy napsané v Javě NetBeans (Wikipedie). Přehled novinek na GitHubu. Instalovat lze také ze Snapcraftu a Flathubu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    3.6. 17:00 | IT novinky

    Společnost AMD na veletrhu Computex 2024 představila (YouTube) mimo jiné nové série procesorů pro desktopy AMD Ryzen 9000 a notebooky AMD Ryzen AI 300.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    3.6. 16:22 | Nová verze

    OpenCV (Open Source Computer Vision, Wikipedie), tj. open source multiplatformní knihovna pro zpracování obrazu a počítačové vidění, byla vydána ve verzi 4.10.0 . Přehled novinek v ChangeLogu. Vypíchnout lze Wayland backend pro Linux.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    Rozcestník
    Štítky: není přiřazen žádný štítek


    Vložit další komentář
    3.8.2016 18:19 .
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ségra nedostala menzes!
    C++ je samozřejmě totální sračka a programovat v tom můžou jen sluníčkáři a hipsteři. I přesto se však domnívám, že Zeman je špatný prezident. Můj dobrý přítel Karel, který mi čas od času dopřává příjemnou felaci, na seznam špatných programovacích jazyků řadí i Python, ale naopak JavaScript má velmi rád, protože ho používají prima kluci. Obama je hlavním strůjcem amerického programu, který vysílá po celém světě neměřitelné, leč velmi škodlivé, rentgenové paprsky při hledání ropy pod zemským povrchem. Dělají to z neviditelných letadel, která krouží kolem celého světa. Řešilo se na to konferenci v Chile, ale aby bylo Klausovi zabráněno na toto téma promluvit, Zeman zmanipuloval televizní záběry a vyvolal ve společnosti chaos kvůli údajnému zcizení propisky.

    Prostý čecháček to samozřejmě nevidí, ale my informovaní prostě vidíme špínu světa. Je prostě potřeba mít svoje zdroje, a ne se řídit tím, co píše nějaký kolibáč na abclinuxu, protože je to všechno přecejen o dost složitější. Na jednom setkání diplomatů, kam jsem se dostal coby host (kdo z vás to má, že?), jsem zaslechl rozhovor o zpravodajství. Dnes je běžné, že jeden stát záměrně manipuluje se zpravodajstvím v jiné zemi, jen proto, aby odvedl pozornost od něčeho jiného, závažnějšího. Všimli jste si, jak vyšuměli do ztracena ty prostesty rakušanů proti temelínu? Stojí za tím BIS, která v Rakousku postupně tzv. "instalovala" jiné události, na které se stáčela pozornost médií. Jaderná energie postupně vyšuměla do ústraní.

    Ale proč? No, protože bychom se jako národ mohly od svých rakouských kolegů dozvědět, co za svinstvo jaderná energie je. Zatímco většina lidí si myslí, že jediným rizikem jsou případné nehody, pravda je taková, že z atomových elektráren se šíří neviditelné záření, které poškozuje živé organismy až v okruhu 25000 kilometrů. Ano, tak silné a tak nebezpečné to je! Informovaní vzdělaní lidé tohle ví, ale prostý blbec ne.

    Když jsem dříve pracoval jako programátor, často jsem trpěl bolestmi hlavy, nachlazením a později i bolestmi kloubů. Až později jsem zjistil, že je to způsobené procesory. Tikot procesoru je dnes na tak vysokých frekvencích, že kolem vzniká neviditelné radioaktivní záření, které poškozuje živé organismy. Proto mám počítač umístěný ve sklepě a krytý izolací, a nahoru mám vyvedenou pouze klávesnici, myš a LCD monitor s nízkým rozlišením (které, narozdíl od vysokého rozlišení, nepropaluje oční sítnici).

    Na německé televizi kdysi plánovali vysílat pořad právě o těchto nepříliš zjevných a průmyslem dobře utajovaných fyzikálních zákonitostech, ale ještě před odvysíláním prvního dílu režisér za velmi záhadných okolností zemřel a pořad nikdy nebyl dokončen.

    Ostatně, málokdo ví, že většinu světového průmyslu, až cca 90 %, kontrolují Rockefellerové.

    Pokud jde o incest, je ve vědeckých kruzích známo, že se jedná o jeden z nejlepších způsobů šlechtění a pěstování dokonalého člověka. Důkazem jsou právě Rockefellerové. Právě proto je to však odepíráno běžnému, prostému lidu.

    Potrat je často zneužíván k vrazdění dětí, kteří by měli potenciál stát se novými světovými vládci. Matce jsou předloženy zfalšované zprávy a snímky, ze kterých vyplývá, že dítě je poškozené, a ta poté pod tlakem svolí k potratu. Ve skutečnosti je ale z dělohy vyjmuto perfektně zdravé dítě, které by mělo potenciál svhrnout současnou utlačující světovou vládu. Za vším stojí Rockefellerové.

    Sestře doporučuji nenechat se ošálit mainstreamovým porodnictvím a namísto toho porodit doma ve sklepě se zabedněnými okny. Na zemském povrchu se šíří nebezpečné vlnění, které může citlivý novorozenecký organismus vážně poškodit!!!

    Samozřejmě nedávejte své dítě očkovat. Očkování samo o sobě je, navzdory tomu, co si většina neinformovaných zaprděných debilů myslí, ve většině případů neškodné a velmi prospěšné. Problém je, že spolu s vakcínou bývá šířen i speciální lék, který utlumuje rozumové schopnosti, a nastoluje u očkovaných lidí poslušnost vuči současné světové vládě. Za všým stojí Rockefellerové.

    Bohužel, prostý hlupáček tyto souvislosti nikdy neuvidí. Je však potřeba podotknout, že ne vždy je to jeho vinou. Lidé na prášcích, tabletách a vakcínách jsou prostě "zelenina" - hloupoučcí, prostí, omezení, spokojení. Také mě držely v ústavu a nutili mi nějaké prášky, ostatně, dokonce mi to sami řekli, že po nich budu spokojený a usměvavý, ale odmítal jsem je a při nejbližší příležitosti utekl. Raději budu informovaný a v obraze a nadále hledat způsoby, jak se chránit před všudy přítomnou omezující světovou nadvládou.
    3.8.2016 22:34 andrej
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ségra nedostala menzes!
    to je taka blbost ze je to az dobre
    Bedňa avatar 4.8.2016 00:21 Bedňa | skóre: 34 | blog: Žumpa | Horňany
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ségra nedostala menzes!
    Nejste novinář. Trpíte navíc nedostatkem intelektu a argumentů. Mohl byste prosím alespoň uvést zdroj vašich zpráv? Já se domnívám, že nikoli. Prostě nám tady lžete. Já si vás řadím mezi další "šílené novináře". Takových je tu konec konců dost. Vlastně, když nepočítám sebe, tak všichni. Autorem tohoto citátu není PT, nýbrž Martin Picek ve svém komentáři, v němž Petra ve fiktivní odpovědi na tuto "filozofickou otázku" imitoval. Konec konců, lze předpokládat, že každý čtenář neautentičnost citátu snadno odhalil, jelikož se v něm v žádné větě ani jednou nenachází oslovení "debile".
    KERNEL ULTRAS video channel >>>
    4.8.2016 02:07 Ožralý Izidor
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ségra nedostala menzes!
    Novináři jsou přece presstituti, ti furt jenom lžou, kradou, nebo smilní s jeptiškama a jinejma proradnejma církevníma pijavicema v kavárně. V Praze!
    4.8.2016 08:03 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ségra nedostala menzes!
    Poslední dobou je na zpravodajských serverech v módě uvádět zdroj: Internet. Občas se tam objeví i ČTK, a v článku zmíní jako původce Reuters. Sranda je, že na "konspiračních a proruských" webech se stejné zprávy objevují o dva dny dřív, ale aspoň se tak člověk dozví kam chodí Reuters pro informace :-D
    4.8.2016 16:56 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ségra nedostala menzes!
    Sranda je, že na "konspiračních a proruských" webech se stejné zprávy objevují o dva dny dřív
    Největší sranda ovšem je, když konspirační/proruské weby přebírají zprávy ze serverů typu The onion a podobně, protože jim prostě nedojde, že se jedná o kachnu. Jako se to stalo např. tady - viz hoax-slayer.net.

    To IMHO celkem vypovídá o příčetnosti jak autorů těchto webů, tak i čtenářů... Nicméně těm je to asi celkem jedno, hlavně když se bojuje proti mejnstrýmu, to je naprosto životně nejklíčovější :-D
    xkucf03 avatar 4.8.2016 17:50 xkucf03 | skóre: 49 | blog: xkucf03
    Rozbalit Rozbalit vše Saudská Arábie
    To znamená, že doteď se Saudové pářili se zvířaty? Odtud označení kozomrd? :-)
    Mám rád, když se lidé přou, znamená to, že vědí, co dělají, a že mají směr. Frantovo.cz, SQL-DK, Relational pipes
    4.8.2016 21:21 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Saudská Arábie
    Nevím jak Saudi, ale třeba v Libanonu je sex se zvířaty ženského pohlaví zákonem dovolený :-D
    7.8.2016 14:13 Prohnutá nudle
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Saudská Arábie
    To v nekterejch statech USA taky ;-)
    kyknos avatar 7.8.2016 14:16 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Saudská Arábie
    pokud vim, zakon to nezakazuje ani u nas (maximalne na to napasuji tyrani zvirat)

    zakazana je snad jen pornografie
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    kyknos avatar 7.8.2016 14:20 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Saudská Arábie
    pod pojmem kozomrd, ovcomrd jsem pred vzestupem mody strachu z islamskeho terorismu vzdy rozumel Slovaka
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    Fluttershy, yay! avatar 7.8.2016 14:22 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Saudská Arábie
    Velšana ne?
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    kyknos avatar 7.8.2016 14:24 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Saudská Arábie
    to je preci jen daleko
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    7.8.2016 19:23 ja sem uz ani nechodím
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Saudská Arábie
    ty si tri Svoje rybičky a Slovákom daj pokoj
    4.8.2016 21:29 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ségra nedostala menzes!
    4.8.2016 23:06 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ségra nedostala menzes!
    Ta prodleva mě nepřekvapuje, to je IMHO standard. Onehdá jsem se dost náhodou připletl do produkce zprávy Reuters a také tam byla prodleva 1~2 dny než se to někam dostalo. Oni mají svoje interní procesy a idnes má taky svoje procesy a to oboje chvíli zabere. Sputniky a podobný přiblblý plátky žádnej proces nemaj, jejich jedinej proces je zjistit, zdali zpráva zapadá do antizápadní/antimejnstrýmové politické agitace, a pokud ano, tak ji co nejdříve nahodit na web a zbírat lajky od lidí, kteří jsou ochotni to číst.
    O příčetnosti bych pochyboval spíš u řady českých komentátorů, třeba Mitrofanova, a ten ještě není zdaleka nejhorší.
    Tak jasně, to jsou novinky, tam se o nějaké příčetnosti moc hovořit nedá. Ditto idnes.

    Ono totiž jde o to, že žádné rozdělení na "mejnstrým" a alternativní média v podstatě neexistuje. Jsou prostě jen různý média. Nicméně některým z nich se podařilo vytvořit marketingovou značku "alternativa" a na ní náležitě rejžovat (politické body, vliv, finance, ...) a v podstatě oblbnout lidi stylem zloděj křičí "Chyťte zloděje!".
    4.8.2016 23:43 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ségra nedostala menzes!
    Jo, prostě čekají na dovolení co smí zveřejnit, to mě také nepřekvapuje. Akorát někdy jim to místo dvou dnů trvá dva měsíce, a vytáhnou to až když je zrovna potřeba někoho očernit ;-)

    Ten "mejnstrým" je prostě oficiální prorežimní sračkomet, a je úplně jedno jestli Hovinky nebo Lžidnes. Ještě horší jsou zájmové skupiny a jejich tlampače.

    Ještě k tomu tvému hoaxu, teprve v roce 585 Maconský koncil většinou jednoho hlasu (asi tak 301:300, přesněji ti to už neřeknu) uznal, že žena má duši, a vědci se mohli konečně věnovat důležitějším výzkumům, například diskuzím o tom kolik andělů se vejde na špičku jehly. V protestantském světě oblíbená verze tvrdí, že to bylo až o 1000 let později, na Tridentském koncilu, katolíci popírají obojí. Každopádně si černoprdelníci nemají s ajatoláhy co vyčítat, a jejich stáda teprve ne.
    5.8.2016 09:07 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ségra nedostala menzes!
    Ten "mejnstrým" je prostě oficiální prorežimní sračkomet, a je úplně jedno jestli Hovinky nebo Lžidnes.
    Jj, resp. jsou to různé kliky snažící se urvat podíl v rámci režimu, tj. Novinky-KSČM, idnes-ANO, atd.

    Sputniky a podobně kvalitní weby jsou prorežimní sračkomety úplně stejně, akorát sračkometují pro režim patřící jinému zločinci...
    6.8.2016 12:45 Ovocníček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ségra nedostala menzes!
    Není ten tvůj postoj/hodnocení prostě jenom tím, že nepíšou přesně to, co bys chtěl slyšet?

    Mě přijde zpravodajství HN, ČT a těchhle médií dost dobrý. Novinky nevím, to nečtu a IIRC je to trošku nakročený směrem bulvár, ale i Lidovky a Idnes jsou podle mě vzdor Agrofertu vcelku poctivý. Je možný, že tam do toho teď zasahuje Babiš, ale to bude asi spíš vést k takovému pomíjení nebo opatrnost některých s ním spojených negativních témat, protože se lidi bojí. Hodně pochybuju, že ti redaktoři budou ochotní si zadat víc a začít ohýbat věci, co už publikujou.

    Rozhodně si nezaslouží tyhle chlísty o saračkometech, prodejnejch kurvách, tlampačích a tak. To je něco, co se dá říct o těch věcech typu Sputnik, Aeronět a možná i ty "Parlamentní listy" (teď jsem zjistil, že to patří tomu hazardnímu bossovi/senátorovi Valentovi, no wow!), ale když si takhle člověk maluje i ty standardní média, který maj zásady, snažej se ověřovat informace a dělat takovou tu klasickou neojebanou žurnalistiku (a ne že ne), tak to je fakt nefér a nejspíš znak toho, že se člověk nechal oblbnout tou první skupinou "médií" (ale těm bych říkal spíš pamflety, blogy nebo propaganda, mezi tím a normálníma novinářema je hlubokej příkop).
    6.8.2016 17:08 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ségra nedostala menzes!
    Nikoliv, je to tím že příliš lžou. Přesněji, že jenom opisují propagandu, kterou jim naservíruje Pramini. A jakákoliv jiskřička objektivity je zadupána už v zárodku, jako to bylo třeba s Uloupeným Kosovem.
    "Mě přijde zpravodajství HN, ČT a těchhle médií dost dobrý."
    Není ten tvůj postoj/hodnocení prostě jenom tím, že píšou přesně to, co bys chtěl slyšet?
    6.8.2016 18:32 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ségra nedostala menzes!
    Není ten tvůj postoj/hodnocení prostě jenom tím, že píšou přesně to, co bys chtěl slyšet?
    To mi úplně nepřijde možný, vzhledem k tomu, že mezi třeba Novinkami, HN a ČT jsou dost rozdíly v tom, co poblikují, kdy a jakým způsobem.

    Mně osobně jejich zpravodajství nepřijde vesměs moc dobré, nadruhou stranu ale nechápu, jak si někdo může myslet, že alternativní média jsou nějak lepší. Vždyť to je snad ještě horší / úroveň blesk.cz.
    6.8.2016 19:56 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ségra nedostala menzes!
    To je jednoduché, když ti někdo dlouhodobě lže ve všem možném, tak začneš podvědomě věřit opaku. Díky Internetu máš aspoň (zatím) možnost porovnávat. A protože nejde poznat co je blíž pravdě bez toho aby ses na místě přesvědčil sám, musíš pochybovat o všem.

    Nebo můžeš víc věřit těm kteří tam byli osobně, než těm co jen dokola papouškují zprávy agentur. I když těm druhým vlastně věřit musíš, nařizuje to EU :-D
    „Je to skutečně tak, že Česká televize má určený úhel pohledu. Má ho určen na základě doporučení Evropské komise, která povoluje veřejnoprávním médiím fungovat z poplatků, nebo z daní jenom za předpokladu, že budou prosazovat, obhajovat a dívat se na všechno z úhlu pohledu tradic evropského humanismu a kritického myšlení."

    Michal Jankovec, člen rady ČT, 4. 2. 2014
    6.8.2016 20:33 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ségra nedostala menzes!
    To je jednoduché, když ti někdo dlouhodobě lže ve všem možném, tak začneš podvědomě věřit opaku.
    Hm, tak to jsem zvědav, čemu začnu věřit, když vidím na jedné straně lži západních zpravodajských agentur (resp. jejich filtrace informací) a na straně druhé lži Kremlu. Kde je potom ten "opak"?
    Nebo můžeš víc věřit těm kteří tam byli osobně
    Ne. To je mýtus.

    Už v minulosti jsem si ověřil, že to, že "někdo tam byl osobně a viděl to na vlastní oči" není záruka vůbec ničeho. Úplně klidně se může stát, že někdo tam nebyl, ale snaží se podat informace pravdivě a nefiltruje to, co se mu hodí, a naproti tomu někdo jiný sice byl na místě a vše viděl na vlastní oči, ale je zaujatý, interpretuje to tak, aby mu to zapadalo do krámu a zpátky donese jen ty "správné" informace. V takovém případě slova "byl jsem tam a viděl jsem to" jsou jen dalším způsobem manipulace.

    Čili tomu odkazu na Parlamentní listy nevěřim o nic víc než tomu na ČT, protože Parlamentní listy jsou zaujaté jak hovado (minimálně stejně jako ČT), a navíc, odkdy jsou zpěvačky důvěryhodným zdrojem informací o válečné politice? :-D To už je fakt jak ten Blesk.
    6.8.2016 21:15 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ségra nedostala menzes!
    Ty (si) to komplikuješ ještě víc než to je :-D

    Ale to už se hádáme o blbostech, na tom podstatném jsme se vlastně shodli.

    Když už jsem v tom nadávání ČT, tohle mě dost pobavilo: http://www.vitalia.cz/clanky/medialni-priusnice-a-jejich-nemedialni-realita/.
    6.8.2016 21:27 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ségra nedostala menzes!
    Ty (si) to komplikuješ ještě víc než to je :-D
    Naopak, tím, že člověk akceptuje realitu "Lžou všichni, a to celkem stejně, ačkoli třeba o jiných věcech", se život dost zjednodušuje. Odpadá nutkání bojovat za Losnu, Mažňáka nebo třeba Bahňáka ;-)
    8.8.2016 07:02 ja sem uz ani nechodím
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ségra nedostala menzes!

    Sú politickí komentátori tu a tu a tu, ktorí môžu mať odlišné názory, ale prečítať si ich články v médiách, ktoré tá druhá názorová strana za "sračkomety" je vždy zaujímavé a pre vytvorenie nejakej vlastnej predstavy o tom, ako sa veci majú, prínosné. Problém, kralyk, je skôr v tom, že "druhá strana" automaticky predpokladá, že len novinári zamestnaní u toho jeho zdroja si môžu nárokovať na mienkotvornosť. A ešte tu vidím taký ten typicky malomeštiacky snobizmus - intelektuáli čítajú zásadne Respekt alebo Denník N (no a najlepšie anglicky písané zdroje) .

    ale fakt sem nechodím, len som nazrela:)

    8.8.2016 07:03 ja sem uz ani nechodím
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ségra nedostala menzes!
    opr.: pokladá za sračkomety
    8.8.2016 12:56 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ségra nedostala menzes!
    Problém, kralyk, je skôr v tom, že "druhá strana" automaticky predpokladá, že len novinári zamestnaní u toho jeho zdroja si môžu nárokovať na mienkotvornosť.
    Ztratil jsem se v tom, kdo je ta "druhá strana". (Obecně je pro mě dost často problém to tvé dělení na strany pochopit.)
    A ešte tu vidím taký ten typicky malomeštiacky snobizmus - intelektuáli čítajú zásadne Respekt alebo Denník N (no a najlepšie anglicky písané zdroje).
    Ano, nicméně nevidím, v čem je to jiné od snobismu lidí fandícíh alternativním médiím - ti zase úplně stejně snobsky pohrdají "mejnstrýmem". Koneckonců, "mejnstrým" byla snoby používaná nálepka v různých kontextech už dávno před popularizací "alternativních" médií.
    Respekt
    Respekt je protiruský, resp. protiputinovský, a tak ho prorusky orientovaní lidé nemůžou vystát, při zmínce o Respektu někteří téměř ztrácejí racionální uvažování :-D Pochopitelně, pokud někdo hodnotí média pouze optikou Je proruské, nebo protiruské?, vyjde Respekt velmi špatně. Z jiných hledisek a IMHO i z objektivního hlediska je to ale jinak relativně kvalitní časopis, kde vychází spousta zajímavých článků. Člověk pochopitelně musí věci brát s rezervou, ověřovat, atp., a to nemluvím zdaleka jen o politických článcích ;-)
    Denník N
    Neznám, sorry.
    no a najlepšie anglicky písané zdroje
    Anglicky písané zdroje jsou natolik rozmanité, že se to tahkle absolutně nedá říct, jsou navzájem diametrálně odlišné, což je pochopitelné, vzhledem k tomu, že angličtina je de-facto globální lingua franca. Třeba RT.com je take anglicky psaný zdroj, že ;-)
    8.8.2016 17:31 ja sem uz ani nechodím
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ségra nedostala menzes!
    denník N je v SR to, čo v ČR Respekt (aj keď je to denník-noviny)

    Tereza Spencerová a Literární noviny resp. Parlamentní listy nemajú zrejme rešpekt u čitateľov Respektu resp. Denníka N (odštiepeného od Sme kvôli novým akcionárom, Pente)... takže Tereza S. a Sutz prípadne i Leško sú príklady komentátorov uznávaných v diametrálne odlišných (čitateľských) táboroch. Pritom všetci tí traja (plus napr. aj Martin Šimečka...) sa dajú čítať, i keď môže mať človek voči ich niektorým záverom výhrady. To je rozdiel medzi nimi a chrličmi obyčajnej hlavnoprúdovej propagandy, ktorej príkladom sú napr. - ako píše aj Radovan - komentáre v ČT (v RTVS menej... tam sa trochu polepšili:)).

    Ktovie, aký jazyk bude svetovým, až sa Rím zas rozpadne.:)
    pavlix avatar 9.8.2016 08:08 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ségra nedostala menzes!
    Parlamentní listy mají blíže ke společnému blogu než k novinám. To nemá co dělat s respektem, prostě je to zcela odlišný typ média.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    9.8.2016 14:43 ja sem uz ani nechodím
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ségra nedostala menzes!
    Pokiaľ ide o kvalitu žurnalistiky, tá nezáleží od typu média. Mnohí dnešní "novinári"(a "analytici") mi pripadajú ako tí za socializmu - len vtedy sa museli držať tej marxisticko-leninskej ideologickej línie, alebo ju aspoň nenarušovať. Aj teraz ako keby fungovala akási autocenzúra - vybočiť a nahlas zapochybovať o nejakých postulátoch, vytýčených guruami demokracie, by mohlo vyzerať ako rasizmus, intolerancia, rusofilstvo, extrémizmus...Dnes už len úplný zaslepenec nepripúšťa, čo o imigrantoch alebo o zločinoch účastníkov ukrajinskej "protiteroristickej" operácie na civilnom obyvateľstve písali tie "alternatívne" médiá... A už len bezcharakterný pokrytec ich bude ospravedlňovať...A je to voda na mlyn práve tým extrémistom, čo potom žiadajú vyhnať všetkých muslimov, zvaliť mešity, hodiť na Rusko pár atómových bômb...
    kyknos avatar 9.8.2016 14:50 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ségra nedostala menzes!
    koho že bych měl ospravedlňovat a za co? nemám žádný problém obecně s imigranty ani s ukrajinskými bohovníky proti ruskému mordoru :)
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    10.8.2016 01:13 ja sem uz ani nechodím
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ségra nedostala menzes!
    mňa bavia najmä Tvoje komentáre o úspechoch u žien, tak niečo na ukľudnenie a Good Night

    (uč sa od Odina, ako zapôsobiť na ženy:))
    10.8.2016 01:29
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ségra nedostala menzes!
    skrytý komentář Náš administrátor shledal tento komentář závadným.

    tapetování

    Zobrazit komentář
    kyknos avatar 10.8.2016 10:18 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ségra nedostala menzes!
    asi mame s odinem jinou cilovku :) ty do te me urcite nepatris :D
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    10.8.2016 13:18 ja sem uz ani nechodím
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ségra nedostala menzes!
    Ja by som o to tiež nestála ani v budúcom živote. Moje preferencie by sa s Tebou úplne minuli, a to aj keby som sa narodila ako akvarijná rybička. No, ale proti gustu niet dišputy a nejaká sa možno poddá.:D

    kyknos avatar 10.8.2016 14:47 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ségra nedostala menzes!
    ja myslím, že ty už jsi blízko rudého osvícení a brzy dosáhneš konečné nirvány, pro tebe by bylo reinkarnace skoda
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    10.8.2016 14:39 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ségra nedostala menzes!
    Zběžně jsem koukl na Literární noviny a přijde mi to někde úplně jinde než Parlamentní listy. Parlamentní listy jsou projektem lidí jako Janoušek, Valenta a podobní, bylo to IMHO podezřelé médium už dříve, poslední dobou z nějakého důvody nasedly na vlnu popularity proruského řiťolezetcví a šli do háje úplně. Oproti tomu ty Literárky se mi zdají mnohem lepší, ačkoli zatím jsem toho nijak moc nepřečetl, tak nevim, jestli to není předčasné ;-) Preferuju ten styl informování "Ten řekl to, ten řekl ono, posuďte sami", což je i důvod, proč čtu Wikipedii.

    Přínos Respektu vidím hlavně v méně politickém nebo s politikou úplně nesouvisejícím obsahu, kde IMHO jde mnohem dál než ostatní jmenovaní jak v šíři záběru, tak i v kvalitě.
    10.8.2016 20:54 ja sem uz ani nechodím
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ségra nedostala menzes!
    V Literárnych novinách je veľa zaujímavého aj o literatúre:). Je to ozaj dobrý časopis - koncom 80. rokov bol veľmi podobný (nemainstreamový) slovenský Literárny týždenník, asi pokračoval v tom, čo bol v 60. rokoch Kultúrny život. A tie Literárne noviny mi pripadajú podobne.

    Na toto som už odkazovala: o médiách s Michalom Voráčkom - ten človek vie, o čom hovorí:).

    Netreba predpokladať, že by tí, ktorí majú nejaký vyhranenejší názor trebárs na to dianie na UA, čítajú Sputniky a berú ich ako Písmo sväté. Sem tam sa hádam :) s nejakými Tvojimi krajanmi ohľadne pohľadu na našu históriu, tiež ma obvinia z hejslováctva, keď kritizujem napr. Beneša za jeho nacionalizmus - nechcem povedať priamo za zle skrývaný šovinizmus:))- a dnes som pri šprtaní sa v orálnej histórii natrafila na osobné svedectvo, podľa ktorého Beneš už ako študent agresívne slovne na ulici napadal miestneho židovského rovesníka.. Dnes už aj Amnesty International a následne Reuters otvorene hovoria o tom, čo stvárali tie majdanské batailóny na tom Donbase a nazývajú to vojnovými zločinmi ... a ako dlho sa to úplne zamlčiavalo, zatiaľ čo sa napr, tvrdilo, že opolčenci vykrádali batožinu mŕtvych z toho lietadla ( fotografia opolčenca, ktorý údajne kradol plyšového medvedíka...). Pripomínam to len preto, že v tých tzv. alternatívnych médiách sa písalo možno tiež jednostranne, ale mnohé z toho, čo vďaka nim vychádzalo najavo, sa nakoniec aj potvrdilo.
    Bedňa avatar 4.8.2016 23:43 Bedňa | skóre: 34 | blog: Žumpa | Horňany
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ségra nedostala menzes!
    Ono nejaké alternatívne zdroje existujú, ale tých serióznych je málo, teda dali by spočítať na jednom prste :-)

    Prv som mal názor, katolík automaticky pako, komunista pako, potom som začal viac počúvať a teraz mám v sebe viac tolerncie, pretože všade sa nájdu ľudia ktorí v tú svoju ideu veria a idú príkladom. Asi si tu nemusíme dávať príklady, ale proste svet nieje čiernobiely. Hoci napríklad americkú politiku pokladám za naozaj zlú, tak si píšem s ľudmi s USA ktorí tvoria v slobodnom softvéri fantastické veci a nemôžem ich hodiť do jedného vreca z Obamom. To samozrejme platí aj pre Rusko, no a pretože mám v turecku tiež spolupracovníkom, musím im fandiť :-) Jo kurwa, ten svet nieje jednoduchý ako si niekto predstavuje.
    KERNEL ULTRAS video channel >>>
    6.8.2016 07:42 ja sem uz ani nechodím
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ségra nedostala menzes!
    a komu v tom Turecku fandíš? Receptovi? :D
    6.8.2016 09:38 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ségra nedostala menzes!
    Kurdům, protože bych nerad viděl Turky zase u Vídně. Naštěstí tam 11. září 1683 dostali od Poláků kvalitní vylágoš, jinak bysme dopadli jako Arméni, jen o pár století dříve.
    6.8.2016 10:56 odin
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ségra nedostala menzes!
    Myslíš ty arménské zmetky, co se snažili Turkům vnucovat křesťanství ohněm a mečem a ochutnali vlastní medicínu?
    6.8.2016 12:24 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ségra nedostala menzes!
    To bys měl říct spíš o evropských zmetcích v období křížových výprav a později následujích misionářích.
    6.8.2016 12:46 Ovocníček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ségra nedostala menzes!
    Achjo. Posraný puberťáci na internetu - a lidi, co už maj víc let, ale není to vidět.
    11.8.2016 08:20 ja sem uz ani nechodím
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ségra nedostala menzes!
    ja som sa pýtala Bedňu, Vy viem komu fandíte:)...

    (ja tiež Kurdom)
    Bystroushaak avatar 4.8.2016 02:44 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ségra nedostala menzes!
    Počkat, teď jsem zmatený. Jestli je to markov, tak je to jeden z nejlepších co jsem kdy viděl. Jestli ne, tak fakt mám problém uvěřit, že tohle někdo generuje ručně.
    4.8.2016 18:50 hypvofxy | skóre: 5 | blog: hypvofxy | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ségra nedostala menzes!
    Cisty markov delany po znacich by tohle nikdy nevygeneroval. Sanci by to mozna melo, kdyby to fungovalo po slovech a umelo je to upravovat do spravnych tvaru. Porad by to ale asi nevytvorilo dostatecnou iluzi logicke navaznosti, takze by to jeste muselo umet nejak volit vety dle kontextu. Pak je ovsem otazka, kde by se tam vzal ten naprosto nesouvisejici zacatek.
    Bystroushaak avatar 4.8.2016 19:46 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ségra nedostala menzes!
    Jj, jsem si právě říkal. Možná po skupinách slov, nebo tak. Nebo rekurentní neuronové sítě.
    Bedňa avatar 4.8.2016 20:55 Bedňa | skóre: 34 | blog: Žumpa | Horňany
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ségra nedostala menzes!
    Existuje nejaké CSV (alebo niečo iné) s rozdelením slov na podstatné mená, prídavné mená, spojky ...?

    Jak som skúšal spraviť nejakého bota, toto bol problém, v angličtine som to našiel, ale čeština, alebo slvenčina nič. Teda viem že by sa dala na to použiť umelá inteligencia ktorú uvoľnil Google, ale kto to bude študovať.
    KERNEL ULTRAS video channel >>>
    Fluttershy, yay! avatar 4.8.2016 21:20 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ségra nedostala menzes!
    Co třeba korpus s morfologickými značkami? ČNK to určitě má; měl jsem půjčený český frekvenční slovník a IIRC na přiloženém CD byly v databázi i morfologické značky.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    Bystroushaak avatar 4.8.2016 23:57 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ségra nedostala menzes!
    Slabota. To co chceš je spíš něco jako nástroje z Centra zpracování přirozeného jazyka.
    Fluttershy, yay! avatar 5.8.2016 02:20 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ségra nedostala menzes!
    V kontextu zbytku diskuze to dává smysl, ale odpovídám striktně na Bedňův dotaz. Tyhle analyzátory jsou užitečná věc, ale nejsou neomylné, zatímco v ručně označkovaném slovníku/korpusu by měla být přesnost prakticky 100%.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    Bystroushaak avatar 5.8.2016 00:01 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ségra nedostala menzes!
    Bedňa avatar 6.8.2016 21:02 Bedňa | skóre: 34 | blog: Žumpa | Horňany
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ségra nedostala menzes!
    Moc pekná vec, je nad tým už nejaký bot napísaný?
    KERNEL ULTRAS video channel >>>
    Bystroushaak avatar 7.8.2016 00:38 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ségra nedostala menzes!
    To nevím. Ono abys z toho dostal něco praktického, tak imho potřebuješ inference engine nad sémantickou databází a to už se dostáváme skoro do říše sci-fi.
    Bedňa avatar 4.8.2016 21:06 Bedňa | skóre: 34 | blog: Žumpa | Horňany
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ségra nedostala menzes!
    Inak zozmýšľal som to vytiahnuť z myspellu, len to chce naštudovať formát.
    KERNEL ULTRAS video channel >>>
    Bystroushaak avatar 4.8.2016 23:54 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ségra nedostala menzes!
    To je ti k hovnu, protože je to celé o kontextu. Proto buduješ ten jazykový model, třeba v případě markova, abys věděl pravděpodobnosti co následuje po čem a pak přes ty pravděpodobnosti s nějakou malou náhodností procházel a generoval tím věty. Samotný seznam slov je ti v tomhle fakt k ničemu, ideální je to naopak nakrmit spoustou knížek.

    Bedňa avatar 5.8.2016 00:15 Bedňa | skóre: 34 | blog: Žumpa | Horňany
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ségra nedostala menzes!
    Jako Markov sa dá použiť, ale mám za to že aby to spĺňalo nejaké gramatické predpoklady, musím identifikovať skladbu vety, ja viem že AI to robí inak, ale na to nemám výpočtový výkon, zato viem do skladby vety, doplniť cca kontext.

    To znamená že napr. sa nadáva na C++, tak zoberiem nejakú vzorku Ponkrácových výrokov a dosadím to do šablóny českého jazyka, bude to mizerné, ale ako tak to bude plniť výsledok ktorý nebude horší ako vystúpenie v parlamente.

    No a podobný bot už existuje, len by som nerád autorovi kazil zábavu a prezradil ho. Teda je to mimo tento server.
    KERNEL ULTRAS video channel >>>
    Bystroushaak avatar 5.8.2016 10:27 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ségra nedostala menzes!
    Jako Markov sa dá použiť, ale mám za to že aby to spĺňalo nejaké gramatické predpoklady, musím identifikovať skladbu vety, ja viem že AI to robí inak, ale na to nemám výpočtový výkon, zato viem do skladby vety, doplniť cca kontext.
    No jako teoreticky asi jo, ale v praxi jsem skeptický, dokud to neuvidím.
    3.8.2016 18:39 krčmi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ségra nedostala menzes!
    Neměli to ábíčko po migraci už zapínat, neskutečná žumpa. Nečekal jsem, že bych se kdy dožil tohoto stavu, kdy Root.cz má úroveň a budoucnost, zatímco tento portál ne.
    3.8.2016 18:42 Miriam | skóre: 3 | blog: zivot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ségra nedostala menzes!
    tyvole, co mám dělat?
    3.8.2016 20:20 Peter Golis | skóre: 64 | blog: Bežné záležitosti | Bratislava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ségra nedostala menzes!
    Potrat sa niekoľko rokov po pôrode nezvykne robiť, ale doktori ti poradia.
    4.8.2016 16:54 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ségra nedostala menzes!
    Možná by stačila úprava účesu. Teďka je nový styl - "na Bartošku". Stačí jemně přejet mašinkou... :-D
    4.8.2016 02:13 Ožralý Izidor
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ségra nedostala menzes!
    Dyk je to tak tejden, co si vo tom prudil minule, voe. To ještě nemůže bejt, leda že by už byla těhotná předtím.

    Dítě samozřejmě donosit, platit alimenty, rodina je základ státu, život je svatej, ségra by si to do smrti vyčítala a to je humus.

    Jinak neměl jsi náhodou naprosto miniaturní péro? Pamatuju si takový debaty odtuď z blogů, IIRC jsi to byl ty. Když by ti to s těma třema cenťákama ani nedrželo uvnitř, tak pochybuju, že by s tebou chtěla psát. Nevycucal sis to z prstu celý?
    4.8.2016 05:40 Miriam | skóre: 3 | blog: zivot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ségra nedostala menzes!
    ty vole, tak spolu šukáme dýl, ne? Nebudu s šukáním ségry čekat, až mi to ábíčko schválí. Zdar Max
    5.8.2016 14:27 Ožralý Izidor
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ségra nedostala menzes!
    Voe, měls prostě počkat dýl po tom prvním blogísku, nebylo by to tak okatý.

    Takhle si ten fór úplně zajebil.

    Trolls these days...
    4.8.2016 17:00 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ségra nedostala menzes!
    tyvole, co mám dělat?
    Zdekovat se z abclinuxu, protože ti tady blbě raděj.
    4.8.2016 18:50 Miriam | skóre: 3 | blog: zivot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ségra nedostala menzes!
    ale né pár lidí mi tu radí dobře, kvůli těm tu zůstanu
    Bedňa avatar 4.8.2016 02:04 Bedňa | skóre: 34 | blog: Žumpa | Horňany
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ségra nedostala menzes!
    kdy Root.cz má úroveň a budoucnost
    Články nečtivé. Autory fajn, teraz je otázka keď inde sa to čítať dalo, prečo sa články na roote proste čítať nedajú.

    Buď je to písané len pre peniaze, alebo sa tlačí na termín, za posledný rok si nepamätám nič čo by som tam nedal TL;DR.

    Teda vlastne "Postřehy z bezbečnosti" dávam, ale to je tak všetko.
    KERNEL ULTRAS video channel >>>
    xkucf03 avatar 4.8.2016 08:52 xkucf03 | skóre: 49 | blog: xkucf03
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ségra nedostala menzes!
    mv /home/miriam/zivot /var/www/zpovednice.cz
    Mám rád, když se lidé přou, znamená to, že vědí, co dělají, a že mají směr. Frantovo.cz, SQL-DK, Relational pipes
    Agent avatar 4.8.2016 14:39 Agent | blog: Life_in_Pieces | HC city
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ségra nedostala menzes!
    Kurrrrwa, co to je? Chci se přihlásit a napíše to neplatné heslo, zkusím to znovu a na podruhé s stejným heslem se už přihlásí. Tvl tady je to čim dál horší.

    Jinak ano, kdyby se ty dvě - tři rubriky přesunuly na Root (HW, Jádro, kdysi ještě Wíno), tak to tady mohou zavřít, nebo přejmenovat na Miriamovy uchylarny. Výhoda by byla, že by kvalita obou portálů vzrostla o sto procent.
    Nevěděl zpočátku, co si počít, jak žít, co dělat, ale brzy se vpravil do role samotáře.
    Fluttershy, yay! avatar 4.8.2016 15:36 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ségra nedostala menzes!
    Zdejší poradna a blogy s tučňákem jsou IMHO lepší než fórum/blogy na Rootu. Zprávičky mi taky přijdou o něco lepší.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    Agent avatar 4.8.2016 22:26 Agent | blog: Life_in_Pieces | HC city
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ségra nedostala menzes!
    Na tom něco je. Tak tomu ještě dáme šanci, no :-)
    Nevěděl zpočátku, co si počít, jak žít, co dělat, ale brzy se vpravil do role samotáře.
    4.8.2016 17:08 Mirek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ségra nedostala menzes!
    rekl bych , ze vsechno spatne snad bude pro neco dobre.

    Doufam, ze propad abicka (a rekl bych vseobecne linuxovych portalu) snad povede k tomu, ze majitele to nakonec vzdaji a jak uz pred lety pozadoval pan Kapica, to nabidnou komunite. Pak to muze prevzit nejaka skola (nejlepe Kapica v Dejvicich nebo kde to sedi) a byl by z toho opravdu komunitni server.
    4.8.2016 18:43 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ségra nedostala menzes!
    pozadoval pan Kapica, to nabidnou komunite. Pak to muze prevzit nejaka skola (nejlepe Kapica v Dejvicich nebo kde to sedi) a byl by z toho opravdu komunitni server.
    :-D
    Agent avatar 4.8.2016 22:13 Agent | blog: Life_in_Pieces | HC city
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ségra nedostala menzes!
    Komunitní nebo komunální? To už můžou převzít Geňa s Suchošem a udělat z toho sitcomunál.
    Nevěděl zpočátku, co si počít, jak žít, co dělat, ale brzy se vpravil do role samotáře.
    5.8.2016 21:00 Qaxo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ségra nedostala menzes!
    O ségru se nepodělí a chce rady. To je dnes doba. Za mých mladých let...
    6.8.2016 10:58 Prase tlusté admin
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ségra nedostala menzes!
    Tak ještěže nedostal menzes bratr. Jinak už by tady měl někdo zhasnout a server vypnout. Mimibazar je oproti abíčku soustředění inteligence.
    6.8.2016 11:15 Peter Golis | skóre: 64 | blog: Bežné záležitosti | Bratislava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ségra nedostala menzes!
    Snažilka bez manžu, jan na to? Tuleníčko s bráškou. Prstíčková metoda. Jak zadat otcovství aby o tom nevědel. Alimenty nechci. To jenom kdyby se mi něco stalo, aby mimísek nebyl v ústavu. Třeba když umřu.
    6.8.2016 12:50 Ovocníček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ségra nedostala menzes!
    Hehe, to je dobrý.

    Ale IMHO se "mimísek" dá pochopit - když má někdo děcko, tak ho obvykle má hodně rád, tak to chodí ( - K. Vonnegut). Ty ženský to nemyslej zle, holt je tam jenom divnej žargon. Kdežto trolling je prostě trolling, a když už jsou za tím emoce a pudy, tak jsou o dost víc bahnovější/debilnější.
    pavlix avatar 6.8.2016 13:43 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ségra nedostala menzes!
    Ten problém není jenom s emocemi a pudy. Problém je v izolaci. Spousta žen se vidí buď jenom s dítětem s ještě nerozvinutou inteligencí nebo se smečkou žen ve stejné situaci. Při nedostatku kontaktu s normálním vnějším světem se z nich stává stádo slepic. Některé se z toho zase vyhrabou, jiné zůstanou poznamenané napořád.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    6.8.2016 13:54 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ségra nedostala menzes!
    Na tom asi něco bude. Skvělě by to vysvětlovalo, proč zdánlivě naprosto odlišné ábíčko je na stejné intelektuální úrovní. Sociálně izolovaní ajťáci povídající si s "umělou inteligencí". Zlatej mimísek.
    xkucf03 avatar 6.8.2016 14:30 xkucf03 | skóre: 49 | blog: xkucf03
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ségra nedostala menzes!
    Naopak, Ábíčko je jedno z nejlepších míst na českém internetu. Což je vidět i na tom, že i pod zápiskem „Ségra nedostala menzes!“ se v některých vláknech dá vést smysluplná diskuse. Zatímco na většině jiných serverů i pod rozumnými články sklouzne diskuse přesně opačným směrem – do žumpy.
    Mám rád, když se lidé přou, znamená to, že vědí, co dělají, a že mají směr. Frantovo.cz, SQL-DK, Relational pipes
    6.8.2016 15:17 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ségra nedostala menzes!
    Mimibazar je podle návštěvníků mimibazaru také jedno z nejlepších míst na českém internetu. Plné smysluplných diskuzí samozřejmě.
    Fluttershy, yay! avatar 6.8.2016 15:53 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ségra nedostala menzes!

    It doesn’t take special talents to reproduce—even plants can do it. On the other hand, contributing to a program like Emacs takes real skill. That is really something to be proud of.

    It helps more people, too.

    RMS
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    kyknos avatar 6.8.2016 16:02 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ségra nedostala menzes!
    It doesn't take special talents to program, even RMS can do it...
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    kyknos avatar 6.8.2016 16:05 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ségra nedostala menzes!
    (určitě bych raději učil nějakou těhulku z mimibazaru programovat, než bleka nebo bluebeara se rozmnožovat)
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    xkucf03 avatar 6.8.2016 20:03 xkucf03 | skóre: 49 | blog: xkucf03
    Rozbalit Rozbalit vše RMS a rozmnožování
    Tenhle jeho postoj je trochu zvláštní. Sice chápu, že planeta je přelidněná a bylo by lepší, kdyby se lidi tolik nemnožili, jenže oni se množí. A v tom případě je lepší, když se budou množit lidi jako RMS nebo obecně vývojáři svobodného softwaru. Když se inteligentní lidi množit nebudou (aby počet obyvatel klesal), tak nejenže tím ničemu nepomůžou, ale situace se naopak zhorší a vychýlí v jejich neprospěch (což se z části projeví už během jejich života).
    Mám rád, když se lidé přou, znamená to, že vědí, co dělají, a že mají směr. Frantovo.cz, SQL-DK, Relational pipes
    kyknos avatar 6.8.2016 20:09 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RMS a rozmnožování
    to záleží s čím ty lidi porovnávas - přírodní výběr je přírodní výběr : )

    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    xkucf03 avatar 6.8.2016 20:37 xkucf03 | skóre: 49 | blog: xkucf03
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RMS a rozmnožování
    Často je porodnost vyšší u méně vzdělaných lidí – což není zrovna dobrá perspektiva…
    Mám rád, když se lidé přou, znamená to, že vědí, co dělají, a že mají směr. Frantovo.cz, SQL-DK, Relational pipes
    kyknos avatar 6.8.2016 23:16 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RMS a rozmnožování
    Což jinými slovy znamená, že jsou zivotaschopnejsi
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    xkucf03 avatar 7.8.2016 00:14 xkucf03 | skóre: 49 | blog: xkucf03
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RMS a rozmnožování
    V přírodě se taky někdy přemnoží druh, který sežere všechno kolem sebe a pak pochcípá. Navíc v dnešní západní společnosti, která má celkem materiální nadbytek, není až tak těžké být životaschopný – spousta lidí přežívá, ať už na ulici nebo i v mnohem lepších podmínkách, aniž by něco uměli nebo byli nějakým přínosem. O sociálním (přerozdělovacím) systému radši nemluvě (což v přírodě není a tam skutečně víc platí, že přežívá ten životaschopnější a silnější).
    Mám rád, když se lidé přou, znamená to, že vědí, co dělají, a že mají směr. Frantovo.cz, SQL-DK, Relational pipes
    kyknos avatar 7.8.2016 00:16 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RMS a rozmnožování
    Když to je tak jednoduche, proč to spousta těch programátorů nezvládá?
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    xkucf03 avatar 7.8.2016 00:33 xkucf03 | skóre: 49 | blog: xkucf03
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RMS a rozmnožování
    Ale oni to zvládají, alespoň většina (a část lidí v tom selhává i u běžné populace). Tohle vlákno je ovšem o tom, zda je správné je nabádat k tomu, aby záměrně rodinu neměli a věnovali se naplno své práci.
    Mám rád, když se lidé přou, znamená to, že vědí, co dělají, a že mají směr. Frantovo.cz, SQL-DK, Relational pipes
    Bystroushaak avatar 7.8.2016 00:39 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RMS a rozmnožování
    Kteří programátoři to nezvládají? Já vím jen o Jardíkovi, všichni ostatní co jsem potkal si žijou docela nad poměry.
    kyknos avatar 7.8.2016 03:08 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RMS a rozmnožování
    tak ikonicky je napr. BLEK, a ja takovych pripadu, byt ne tak popularizovanych, znam hodne, mnohem vic nez mezi neprogramatory (kterych znam celkove vyrazne vice)
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    xkucf03 avatar 7.8.2016 08:35 xkucf03 | skóre: 49 | blog: xkucf03
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RMS a rozmnožování
    Sice to není žádná statistika (což tvoje zkušenost taky ne), ale podívej se třeba na Zpovednice.cz – tam jsou spousty nepoužitelných tragédů, ale většina z nich programovat neumí. Nebo zajdi někam večer – spousta kluků/chlapů sedí v hospodě/herně, kde není jediná ženská, možná tak barmanka. A poslední možnost – internetové seznamky – plné slintajících zoufalců neschopných si někoho najít – zeptej se nějaké holky, co tam zkoušela štěstí, kolik jí chodilo zpráv, jaké kvality a kolik z toho byli programátoři.
    Mám rád, když se lidé přou, znamená to, že vědí, co dělají, a že mají směr. Frantovo.cz, SQL-DK, Relational pipes
    7.8.2016 08:42 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RMS a rozmnožování
    Jo seznamky, tam jsem kdysi narazil na jednu tragédku, co psala něco ve smyslu:
    Seděla jsem včera u svého oblíbeného seriálu, a najednou mi došlo že u něj sedím sama, nemám si s kým povídat o jeho hrdinech a nových dílech..."
    Tak taková ať si sedí dál :-D
    kyknos avatar 7.8.2016 14:30 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RMS a rozmnožování
    pokud to byla nejaka futurama, startrek/wars, mlp nebo japonska anime (imho stejne sracky jako ordinace, dallasy a esmeraldy), tak to klidne mohla byt nejaka neboha ajtacka :)
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    kyknos avatar 7.8.2016 12:00 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RMS a rozmnožování
    no, já znám historky ze seznamek hlavně od těch ajťáků - v mnoha případech vyšperkované o pointu - "šla se mnou na rande, ale nevěděl jsem co mám dělat" nebo "byli jsme v posteli a já se nemohl dočkat, až pojede první metro"
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    7.8.2016 12:12 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RMS a rozmnožování
    To je smutné, možná pro samé programování neměli čas nastudovat vhodné materiály :-D
    7.8.2016 00:01 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RMS a rozmnožování
    Citace? Četl jsem, že Idiocracy je mýtus nezaložený na nějakém seriózním výzkumu...
    Bystroushaak avatar 7.8.2016 00:44 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RMS a rozmnožování
    Ono i logicky, období zhruba od roku 0 do roku ~1800 (kdy začala industriální revoluce) zrovna inteligentním lidem v masovém měřítku taky moc nepřálo a pochybuju, že předtím to bylo jinak. Asi bych tedy nehledal souvislosti v genetice, ale spíš v kultuře a školství. Ostatně nejednou jsem viděl idioty s docela chytrými dětmi. Jak už tu psal několikrát kyknos, tyhle zjednodušené představy o genetice jsou většinou naprosto mimo.
    7.8.2016 01:06 hypvofxy | skóre: 5 | blog: hypvofxy | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RMS a rozmnožování
    To mi prijde jako neumerne hodne zjednoduseny pohled. Napriklad stavebni inzenyrstvi se vyvijelo i po celou tebou uvedenou dobu. Totez plati o stavbe lodi (a s tim souvisejici navigaci na mori a zaznamenavanim map) apod. Matematika uz tehdy take existovala a vyvijela se. Ostatne, prave tahle "stara" matematika se dodnes uci na skolach, protoze vetsina populace, i vysokoskolsky vzdelane, toho vic znat nepotrebuje. Stejne tak inteligenci potrebujes na rozvoj pisma a psani knih, rozvoj astronomie, rozvoj lekarstvi apod.

    Co jsi se mozna snazil rict (a trochu nestastne to zformuloval je), ze v minulosti se mnohem min lidi uzivilo vyhradne "dusevni praci", ale inteligenci pouzili jen obcas k vytvoreni nejakeho zlepsovaku a vetsinu casu se zivili vselijak. S tim asi lze souhlasit.
    Bystroushaak avatar 7.8.2016 02:08 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RMS a rozmnožování
    Psal jsem masově. Kolik asi tak bylo inženýrů v poměru ke zbytku populace?
    Matematika uz tehdy take existovala a vyvijela se.
    Jo, to jo. Pro vrchní 1%? (mluvím o evropě)
    Co jsi se mozna snazil rict (a trochu nestastne to zformuloval je), ze v minulosti se mnohem min lidi uzivilo vyhradne "dusevni praci", ale inteligenci pouzili jen obcas k vytvoreni nejakeho zlepsovaku a vetsinu casu se zivili vselijak. S tim asi lze souhlasit.
    To samozřejmě. Šlo mi ale i o to, že inteligence se nijak extra necenila. Nebyl žádný tlak na to jí obecně rozvíjet. Naopak silně inteligení lidi ve špatném postavení na společenském žebříčku to měli nejspíš leda tak jako nevýhodu.
    7.8.2016 04:19 hypvofxy | skóre: 5 | blog: hypvofxy | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RMS a rozmnožování
    Psal jsem masově. Kolik asi tak bylo inženýrů v poměru ke zbytku populace?
    Jop, to vim. Druhy uhel pohledu ale je, ze tehdy neexistovala tak velka specializace. Treba obydli si vetsinou postavili lidi sami, zatimco dnes je mnohem castejsi nekoho si to najmout. Nabizi se otazka, jestli tehdejsi populace nemusela vyuzivat mnohem vetsi siri inteligence nez dnesni clovek. Dnes se vic soustredime na jednu oblast a tu se snazime do extremu prohlubovat, ale je otazka, jestli to se pak neprojevuje negativne na dalsich schopnostech. Parkrat uz se mi stalo (ale nastesti ne moc casto), ze mi delalo problem odtrhnout se od bezneho uvazovani, ktere pouzivam treba pracovne, a uplatnit ho na uplne novy problem.
    Jo, to jo. Pro vrchní 1%? (mluvím o evropě)
    Mozna, zhruba. Urcite to bylo rozsirene minimalne.
    To samozřejmě. Šlo mi ale i o to, že inteligence se nijak extra necenila. Nebyl žádný tlak na to jí obecně rozvíjet. Naopak silně inteligení lidi ve špatném postavení na společenském žebříčku to měli nejspíš leda tak jako nevýhodu.
    No, tomu prave trochu oponuju. Asi zalezi na tom, jak se tu na inteligenci divame, coz je dost problematicke. Inteligenci vdecis i za to, ze dokazes pochopit prirodni zakony a vyuzit je ve svuj prospech tak, abys prezil ve volne prirode. Dokazes vyuzivat prirodni zdroje, vyrabet si nastroje a improvizovat v narocnych situacich. Jsi schopny davat si veci do souvislosti a planovat na delsi dobu dopredu - coz je nezbytne nutne napriklad v zemedelstvi.

    Takze si myslim, ze nadprumerna inteligence poskytovala vyhodu kazdemu a temer vzdy a ve vsech obdobich. Vyjimkou jsou pripady, kdy nekdo sve myslenky hlasal navzdory tomu, ze byly v rozporu s vetsinovym minenim, ale to je zalezitost spise povahy nez inteligence.

    To, co myslis, se IMHO vztahuje spis na analyticke mysleni, kontinualni ziskavani expertnosti v konkretnim vymezenem oboru, schopnost myslet abstraktne a exaktne pracovat s abstraktnimi modely. To je sice zpravidla projev vysoke inteligence, ale z velke casti je to podminene i vzdelanim. Co si ale hlavne myslim je, ze to zdaleka neni jedina oblast, kde se inteligence muze uplatnit a projevovat.

    S tim puvodnim vyrokem proste nemuzu moc souhlasit. Pokud ale jde o to, ze dnes je mnohem vetsi prostor uplatnit posledni zminovane, je celkove mnohem vetsi tlak na schopnost se rychle ucit a existuje mnohem vetsi mnozstvi pracovnich pozic, kde uplatnujes temer vyhradne to, tak jsme za jedno.
    7.8.2016 08:39 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RMS a rozmnožování
    Matematika uz tehdy take existovala a vyvijela se.
    Jo, to jo. Pro vrchní 1%? (mluvím o evropě)
    To záleží co si pod tou matematikou představuješ. Násobení na prstech a na počítadle zvládal kdekdo už ve starověku, vymizelo to až před sto lety. Mimochodem, deska pro Backgammon je vynikající počítadlo, se zásobou kamenů...

    A ten algoritmus používající násobení/dělení dvěma, nepřipomíná ti to něco?
    Fluttershy, yay! avatar 6.8.2016 20:19 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RMS a rozmnožování
    RMS o tom píše např. toto.

    Of course, many people tell themselves, "That happens to others, but I am better than they; I will get it right." Obviously, most of them are mistaken. I did not suppose that I would succeed in human relationships where most people fail.

    ...

    My decision was a contribution, and enabled me to make another contribution: to launch GNU and the free software movement. Having no dependents, I could dedicate myself to what seemed right rather than to whatever someone with money told me to do. If you are reading this page, it is because that decision enabled me to make contributions to humanity that people appreciate.

    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    Bedňa avatar 6.8.2016 21:43 Bedňa | skóre: 34 | blog: Žumpa | Horňany
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RMS a rozmnožování
    Život je otázka priorít.
    KERNEL ULTRAS video channel >>>
    6.8.2016 22:03 Ovocníček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RMS a rozmnožování
    No zrovna takovej ten typ internetovejch lidí jsou možná dobří programátoři a matematicko-analticky třeba inteligentní, ale přije mi, že po stránce schopnosti koexistovat s jinejma a nějak reagovat na reálný problémy jsou to kolikrát úplní exoti až cvoci.

    Třeba řízení veřejnejch záležitostí nebo nastavování společenskejch pravidel a systému bych skupině "RMS nebo obecně vývojáři svobodného softwaru" určitě svěřit nechtěl, to už bych se míň bál nějakýho houfu levicovejch strukturalistickejch psychoanalytiků z Francie šedesátejch let, když to trošku přeženu. To byli taky často akademičtí cvoci, ale ne takoví mimoni.
    6.8.2016 22:18 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RMS a rozmnožování
    Co se RMS týče, to nevim, ale jinak IMHO nic jako "obecný vývojář svobodného softwaru" moc neexistuje - jsou tak rozdílní, jako lidi obecně.
    xkucf03 avatar 6.8.2016 23:07 xkucf03 | skóre: 49 | blog: xkucf03
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RMS a rozmnožování
    Někdo radši Javu, někdo Python… :-) Ale něco společného tam je – ideály, inteligence, racionálnější pohled na svět, analytické myšlení… I když v rámci oboru (programátoři, administrátoři…) i mezi jednotlivci se ty rozdíly můžou zdát velké, tak ve srovnání se zbytkem populace tam najdeš společné rysy (a v průměru pozitivní).

    Proto mi přijde chyba odrazovat takové lidi od toho, aby měli děti, z důvodu, že lidí je moc nebo aby se mohli více věnovat své práci – jednak si myslím, že se dá stihnout oboje a jednak, i kdyby se to nestihlo v téhle generaci, tak se to stihne v té příští, kde už budou jejich děti. Protože jinak děláme ten svobodný software pro děti nějakých dementů, kteří celý život používali Windows, nikdy nečetli ToS a svoje data, soukromí a svobodu vyměnili za pár drobáků od korporací a pocit bezpečí a zájmu od politiků.
    Mám rád, když se lidé přou, znamená to, že vědí, co dělají, a že mají směr. Frantovo.cz, SQL-DK, Relational pipes
    xkucf03 avatar 6.8.2016 23:16 xkucf03 | skóre: 49 | blog: xkucf03
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RMS a rozmnožování
    Já si naopak často říkám, že kdyby ten právní řád navrhoval programátor, analytik a testoval tester (i penetrační), tak by to fungovalo mnohem lépe. Současný systém vypadá tak, jako kdybys vybral z programátorů ty největší prasiče a lemply a nechal je tvořit + do toho týmu sem tam přimíchal nějakou tu svini s postranními úmysly nebo jiného škůdce.
    Mám rád, když se lidé přou, znamená to, že vědí, co dělají, a že mají směr. Frantovo.cz, SQL-DK, Relational pipes
    kyknos avatar 6.8.2016 23:20 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RMS a rozmnožování
    Problém je, že ti programátoři jsou v reálném světě často úplně mimo mísu. Horší skupinu jsi vybrat nemohl.
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    7.8.2016 00:02 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RMS a rozmnožování
    Problém je, že ti programátoři jsou v reálném světě často úplně mimo mísu. Horší skupinu jsi vybrat nemohl.
    Jestli to nebude jen tvoje vnímání, které je hodně zaujaté proti programátorům...
    kyknos avatar 7.8.2016 00:08 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RMS a rozmnožování
    Není zaujaté. Je to realita. Jak jsem říkal, každý se naučí programovat pokud chce, ale mohl bych jmenovat mnoho programátorů, co se neumí ani postarat o sebe natož se rozmnožit.
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    Bystroushaak avatar 7.8.2016 00:45 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RMS a rozmnožování
    mohl bych jmenovat mnoho programátorů, co se neumí ani postarat o sebe natož se rozmnožit.
    Nu, směle do toho.
    kyknos avatar 7.8.2016 14:35 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RMS a rozmnožování
    nepatri mezi ne nakonec i ten RMS?
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    7.8.2016 15:00 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RMS a rozmnožování
    Nevim, do jake miry je schopen se postarat sam o sebe, ale mam pocit, ze v nejakem rozhovoru rekl, ze se rozhodl nemit sve vlastni potomky. Imho je to celkem skoda. Je sice objektivne silne necivilizovany a obavam se, ze si v te sve poze velice libuje, ale na druhou stranu je nesporne inteligentni, schopny a dokazal toho udelat pro svobodny software mnoho.
    kyknos avatar 7.8.2016 15:06 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RMS a rozmnožování
    to ale evoluci moc nezajima, pro preziti to nestaci
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    xkucf03 avatar 7.8.2016 15:27 xkucf03 | skóre: 49 | blog: xkucf03
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RMS a rozmnožování
    U něj to bude opravdu osobní rozhodnutí – pro člověka s jeho postavením a globální působností (pořád někde lítá a přednáší před spoustou lidí) by nebyl problém si najít ženskou. Fanynek má jistě dost.

    Dá se sice říct, že takhle předal svoje názory a vizi mnohem víc lidem, než kdyby měl jedno dvě děti a ty vychovával, ale stejně mi to přijde trochu škoda. Tolik času by mu to zase nevzalo a jeho děti by na tom určitě nebyli hůř něž děti průměrného dělníka z fabriky, pojišťováka nebo účetního.

    BTW: zajímavé téma do příštího Jádra pudla – osobní život známých lidí z oboru :-)
    Mám rád, když se lidé přou, znamená to, že vědí, co dělají, a že mají směr. Frantovo.cz, SQL-DK, Relational pipes
    7.8.2016 15:34 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RMS a rozmnožování
    by nebyl problém si najít ženskou. Fanynek má jistě dost.
    Nevim, kolik muze mit fanynek, ale myslim si, ze on je presne ten typ cloveka, ktery ma problem si najit zenskou. ;-)
    Tolik času by mu to zase nevzalo a jeho děti by na tom určitě nebyli hůř něž děti průměrného dělníka z fabriky, pojišťováka nebo účetního.
    +1
    Agent avatar 7.8.2016 22:52 Agent | blog: Life_in_Pieces | HC city
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RMS a rozmnožování
    Nevim, kolik muze mit fanynek, ale myslim si, ze on je presne ten typ cloveka, ktery ma problem si najit zenskou.

    Taky to může být tím, jaké má nároky.

    Najít kloudnou ženskou je obecný problém, pokud člověk nechce kdejakej aušus. Najít babu, aby byla hezká, nebyla namyšlená, nebyla nablblá femikravka, zároveň trochu skromná, věčně nepyskovala, dokázala ocenit mužské kvality a neletěla na nějaký frajírky a pozéry, je dost problém.

    Nedivim se, že to někteří, co chtěj trochu úroveň, vzdaji. Radši si honit u porna než si otrávit život s nějakou pindou.
    Nevěděl zpočátku, co si počít, jak žít, co dělat, ale brzy se vpravil do role samotáře.
    kyknos avatar 7.8.2016 17:37 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RMS a rozmnožování
    i to osobni rozhodnuti vychaiz z jeho vlastnosti, genu...

    je v principu uplne jedno, jestli se nekdo rozhodne, ze zenskou nechce, nebo breci, protoze ji neumi sehnat (meiz temi ajtaky se vyskytuji casto obe verze)
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    xkucf03 avatar 7.8.2016 17:50 xkucf03 | skóre: 49 | blog: xkucf03
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RMS a rozmnožování
    Já bych se sice takhle nerozhodl a i u něj mi to přijde trochu škoda, ale on prostě došel k tomu, že pro šíření jeho myšlenek bude efektivnější tvořit svobodný software, dělat všude po světě přednášky a psát články a knihy, než aby vychoval jedno dvě děti – protože takhle ovlivní o mnoho řádů víc lidí a tu informaci (byť ne genetickou) rozšíří mnohem lépe.
    Mám rád, když se lidé přou, znamená to, že vědí, co dělají, a že mají směr. Frantovo.cz, SQL-DK, Relational pipes
    7.8.2016 18:18 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RMS a rozmnožování
    Jakou informaci rozšiřuje Bill Gates?
    kyknos avatar 7.8.2016 19:07 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RMS a rozmnožování
    biologicke evoluci jde o geny ne o myslenky
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    Fluttershy, yay! avatar 7.8.2016 19:36 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RMS a rozmnožování
    Na druhou stranu, evoluce není svatá kráva.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    kyknos avatar 7.8.2016 19:52 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RMS a rozmnožování
    evoluce ano, programator, dokonce ani clovek, neni
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    Fluttershy, yay! avatar 7.8.2016 19:54 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RMS a rozmnožování
    Na tom se můj parser nějak zamotal.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    kyknos avatar 7.8.2016 20:06 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RMS a rozmnožování
    tak pomaleji

    evoluce svata krava je, programator ani lidstvo neni, bez nej se svet obejde
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    Fluttershy, yay! avatar 7.8.2016 20:34 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RMS a rozmnožování
    Evoluce prostě je. Lidi se permanentně snaží tydlencty „přírodní zákony“ využít, zneužít nebo ochcat.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    Bedňa avatar 7.8.2016 20:43 Bedňa | skóre: 34 | blog: Žumpa | Horňany
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RMS a rozmnožování
    Tomu bude navine mozog.
    KERNEL ULTRAS video channel >>>
    kyknos avatar 7.8.2016 21:05 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RMS a rozmnožování
    tak jeste pomaleji: evoluce bude, lidi nebudou a programatori mozna take ne
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    Fluttershy, yay! avatar 7.8.2016 21:44 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RMS a rozmnožování
    No a pointa je?
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    kyknos avatar 7.8.2016 22:02 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RMS a rozmnožování
    GOTO #132
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    Fluttershy, yay! avatar 7.8.2016 22:47 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RMS a rozmnožování
    Mně přijde, že se tu snažíš naznačit, že z existence evoluce plyne nějaký imperativ pro jednotlivce.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    kyknos avatar 7.8.2016 23:27 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RMS a rozmnožování
    imperativ? vůbec ne, nikdo není povinnen se evoluce účastnit - ovšem naplňuje tím definici neschopnosti, o které jsem mluvil
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    Fluttershy, yay! avatar 7.8.2016 23:45 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RMS a rozmnožování
    Otázka zní, proč by to mělo jednotlivce vzrušovat.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    Bedňa avatar 7.8.2016 22:11 Bedňa | skóre: 34 | blog: Žumpa | Horňany
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RMS a rozmnožování
    Záleží v akom časovom merítku to berieš, za miliardu rokov samotná Zem bude dosť problematickým miestom na prežitie, pokiaľ ale vedci a programátori nevymyslia ako zostrojiť protónový pohon a ako odialiť zem od Slnka, neskôr červeného trpaslíka, ktorý už bude väčší ako dnešná obežná dráha zeme, tak je po všetkom.

    Určite keby bolo už fakt moc zle, tak sa gémy rozstrielajú do vesmíru a vesmír to už nejak zariadi aby sa život šíril. Len pre zaujímavosť, keď sondu, už neviem akú poslali na mesiac a po piatich rokoch ju odtiaľ vyzdvihli, tak baktérie ktoré sa tam dostali omylom, po tých piatich rokoch znovu ožili, proste život, si vždy nájde cestu.

    Osobne si myslím že nieje ako zostrojiť medzi galaktickú loď, nieje z čoho, budeme musieť niečo vymyslieť aby sme proste s touto planétou cestovali tam kde sa dá prežiť. No a niekto to proste musí spočítať a na papieri to nepôjde.
    KERNEL ULTRAS video channel >>>
    7.8.2016 22:15 pepa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RMS a rozmnožování
    čest, co si pícháš? taky bych si trochu střelil dikes
    7.8.2016 22:22 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RMS a rozmnožování
    Asimov, Clark, Lem, neznáš? Hustej matroš!
    7.8.2016 15:35 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RMS a rozmnožování
    Ano, to mas pravdu. Ale nevim, jak je to v jeho pripade. Zda to, ze nema potomky, je zpusobeno jeho svobodnym rozhodnutim, nebo tim, ze jednoduse se nenajde odpovidajici partnerka, ktera by byla ochotna mit s nim rodinu.
    kyknos avatar 7.8.2016 17:42 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RMS a rozmnožování
    a nebo je partnerka ochotna a on si s tim stejne neporadi
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    7.8.2016 00:53 hypvofxy | skóre: 5 | blog: hypvofxy | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RMS a rozmnožování
    Mozna je to nezajima zrovna tak, jako ne kazdeho zajima programovani.
    kyknos avatar 7.8.2016 03:10 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RMS a rozmnožování
    no a to je zrejme ten bug v jejich mozku :) mozna je to nezajima = mozna jsou vadni, nezivotaschopni, evoluce s nimi zatoci

    je to proste

    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    7.8.2016 03:44 hypvofxy | skóre: 5 | blog: hypvofxy | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RMS a rozmnožování
    Proc ne, to muze byt pravda. Ale jak uz tu zaznelo, mezi programatory urcite budou nejake spolecne rysy (nebo by alespon mely byt, coz tak nejak plyne z povahy te prace), ale nemyslim si, ze ty povahove vlastnosti, ktere mas na mysli, s tim automaticky souvisi. Jakmile nekdo zacne vyrazne uprednostnovat konicek/zalibu, kterou je nejvhodnejsi provozovat v klidu a ustrani (coz bude pritahovat spis introverty), tak se to nutne projevi na spolecenskem zivotu. Je celkem jedno, jestli jde o programatora, matematika, nebo notorickeho hrace pocitacovych her.
    kyknos avatar 7.8.2016 03:57 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RMS a rozmnožování
    krom toho, ze jsem programator jsem take akvarista

    akvaristika je zaliba, ktera je typicky (snad jeste vice, nez to programovani) muzska a vyzaduje klid a ustrani, provozuje se z 99% doma

    presto zadne bleky, bluebeary, miriamy a podobne spolecensky, partnersky a sexualne zcela indisponovane akvaristy neznam, jsou to v naproste vetsine naprosto normalni chlapi, co s zenskyma nemaji zadny problem

    statisticky jsou proste ajtaci divni, je mezi nimi z evolucniho hlediska spousta zmetku, samozrejme ne vsichni, ale je jich napadne mnoho
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    7.8.2016 04:33 hypvofxy | skóre: 5 | blog: hypvofxy | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RMS a rozmnožování
    No, to jsi zrovna zvolil jako priklad obor, ktery nevyzaduje moc velke mnozstvi soustredeni a logickeho uvazovani. Nevidim moc rozdil v tom, jestli nekoho nezajima bezny spolecensky zivot a pracuje jako programator, nebo jestli je to matematik, sachysta, filozof, nebo cokoliv jineho.

    S programovanim to nema spolecneho vubec nic. Proste jen existuje takovy druh lidi a z nich cast se programovani venuje. Vzhledem k povaze toho oboru to ten druh lidi pritahuje vic nez treba moderovani televiznich poradu, ale to je jen obycejna (spravna) karierni volba.

    Tvoje poznamky jsou tedy vcelku nesmyslne orientovane vyhradne na ajtaky, ale pritom by to slo zobecnit na celou skalu takoveho osobnostniho typu (mozna nejaky poddruh INTP, tezko rict).
    kyknos avatar 7.8.2016 12:02 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RMS a rozmnožování
    kolik druhu ryb jsi rozmnozil, ze vis, kolik to vyzaduje soustredeni a logickeho uvazovani?

    (radeji budu ucit dobreho akvaristu programovat nez naopak)

    ja jsem take intp, ale s zenskyma jsem nikdy nemel problem a darwinovu cenu nedostanu :)
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    xkucf03 avatar 7.8.2016 08:46 xkucf03 | skóre: 49 | blog: xkucf03
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RMS a rozmnožování
    statisticky jsou proste ajtaci divni, je mezi nimi z evolucniho hlediska spousta zmetku, samozrejme ne vsichni, ale je jich napadne mnoho

    Zdají se být divní? Za to si ale většinová společnost může sama. Když řekneš, že jsi akvarista, tak typická reakce je: „jé ty máš rybičky?“ Zatímco když řekneš, že děláš IT, tak typická reakce je: „tomu já vůbec nerozumím“. Spousta lidí má prostě k IT odpor a jeví minimální snahu se dovzdělat. Zatímco u jiných oborů budou alespoň předstírat zájem.

    Ale trochu se to zlepšuje, znám např. holky/ženy, které zvládají SQL a možná je to i trochu baví :-)
    Mám rád, když se lidé přou, znamená to, že vědí, co dělají, a že mají směr. Frantovo.cz, SQL-DK, Relational pipes
    Fluttershy, yay! avatar 7.8.2016 10:13 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RMS a rozmnožování
    bleky, bluebeary, miriamy a podobne spolecensky, partnersky a sexualne zcela indisponovane

    Eh, pokud to má znít jako to nejhorší, na fildě jsou podstatně obskurnější případy (např. weeaboos).

    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    7.8.2016 11:27 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RMS a rozmnožování
    statisticky jsou proste ajtaci divni, je mezi nimi z evolucniho hlediska spousta zmetku, samozrejme ne vsichni, ale je jich napadne mnoho
    Tady nezbývá než klasické [citation needed]. A ne, osobní pohled jednoho člověka skutečně není evidence, navíc když je u něj patrný výrazný bias.
    kyknos avatar 7.8.2016 12:04 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RMS a rozmnožování
    [citation needed] bude soucasti te deformace :)
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    7.8.2016 16:10 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RMS a rozmnožování
    To říkáš jen proto, že tu citaci nemáš ;-)
    Bystroushaak avatar 7.8.2016 17:38 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RMS a rozmnožování
    presto zadne bleky, bluebeary, miriamy a podobne spolecensky, partnersky a sexualne zcela indisponovane akvaristy neznam, jsou to v naproste vetsine naprosto normalni chlapi, co s zenskyma nemaji zadny problem
    V tom hraje roli internet, ne? Programování a internet jdou tak nějak ruku v ruce a jedno vytváří druhé, zatímco pro akvaristiku je to imho vedlejší a ne tolik podstatný komunikační kanál.
    kyknos avatar 7.8.2016 17:41 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RMS a rozmnožování
    ja ti nevim, ale pro biologii (vcetne akvaristiky) je internet ten nejdulezitejsi kanal - pri programovani si bezne vystacim s offline zdroji a internet potrebuji jen obcas, v biologii si to predstavit neumim
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    7.8.2016 18:15 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RMS a rozmnožování
    Co třeba knihovna? Akvaristická literatura vycházela už za totáče, tak teďka za demográcyje to přece musí být ještě lepší ;-)

    Ale je fakt, že třeba Dory budeš bez netu stahovat těžko :-D
    Bystroushaak avatar 7.8.2016 18:51 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RMS a rozmnožování
    ja ti nevim, ale pro biologii (vcetne akvaristiky) je internet ten nejdulezitejsi kanal - pri programovani si bezne vystacim s offline zdroji a internet potrebuji jen obcas, v biologii si to predstavit neumim
    Jo, ale to jdeš po odborných zdrojích, ne?
    kyknos avatar 7.8.2016 19:11 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RMS a rozmnožování
    jiste, medline, fishbase, clanky, bioinformatika, gis, meteorologie, ale take fora, mailinglisty... tistena literatura je zastarala v dobe vydani, v biologii mnohem rychleji nez v IT
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    7.8.2016 19:55 hypvofxy | skóre: 5 | blog: hypvofxy | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RMS a rozmnožování
    Treba ze ucebnice nejake dozravajici technologie, ktera se kazdych par mesicu od zakladu zmeni, zastara pomaleji nez encyklopedie se zakladnim prehledem zivocisnych druhu? To jsou proste strasne zaujate a zkreslene nazory. Priste by pomohlo to upresnit na konkretni typ informaci, ne srovnavat obory jako celky (coz je pochopitelne hloupost a takove srovnani je nesmyslne a irelevantni uz z principu).
    kyknos avatar 7.8.2016 20:04 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RMS a rozmnožování
    ano, zastaravaji pomaleji nez encyklopedie druhu... IT literaturu bezne pouzivam nekolik let, encyklopedie druhu stara nekolik let je z mnoha hledisek nesmirne zastarala

    mam tu par bibli z dob, kdy internet nebyl a svet vcetne biologie byl pomalejsi - krasne drahe knihy na kridovem papire, tisice a tisice stranek, fotografii, dat... dodnes si v nich rad listuji, ale co se tyce informaci, jsou uzitecne spis pro historicky kontext... nejneze se vsechno silene rychle a velmi prevratne meni s pokrokem molekularni biologie, ale clovek s odstupem vidi i spoustu chyb, ktere byly chybami uz tehdy - proste bugy v databazi - kdyz se to tisklo na papir a zpracovavalo rucne, chyby se tezko vyhledavaly, opravovaly, kontrolovaly...

    take poslednich deset let tech knih vychazi stale mene a mene, mluvime-li tedy o skutecne odborne literature, howto pro zacatecniky vychazi porad - ovsem ve stale nizsi kvalite (ale barevnejsi a atraktivnejsi), protoze uz to vetsinou nepisou spicky v oboru jako drive (a v pripade cr jsou to navic vetsinou opravdu mizerne preklady ze zahranici)

    ale biologie to jaksi nejsou jen encyklopedie druhu, je to chemie, fyzika, elektronika, molekularni biologie, biotechnologie...

    on i ten blby akvaristicky hw prodelal za dvacet let vetsi revoluci nez hw pocitacovy
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    7.8.2016 20:48 hypvofxy | skóre: 5 | blog: hypvofxy | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RMS a rozmnožování
    Manual na Norton Commander, nebo T602 dnes nema jinou nez historickou hodnotu, zatimco zminovana encyklopedie by prinejmensim pro male dite, nebo bezneho ctenare, ktery neni odbornikem v oboru, nadale mela hodnotu prinejmensim diky tebou uvedenym fotografiim. Mam tady Lesni noviny od V. Bijankiho z roku 1966 a svou hodnotu v tomto smeru maji nadale, zatimco podobne stara kniha z oblasti IT by mela nejakou hodnotu (a to jeste znacne omezenou) pouze v pripade, ze by byla zamerena na teoretickou informatiku.

    Ty fakticke chyby, ktere zminujes, by se mely vztahovat na veskerou literaturu faktu, nikoliv vyhradne na biologii, a jsou tedy v ramci teto diskuze bezpredmetne. Totez plati o kvalite knih, resp. kvalite prekladu.

    Stejne jako biologie nejsou jen encyklopedie, ktere si nejakou hodnotu udrzi relativne dlouho, tak informatika neni jen teoreticka informatika, kde nekolik desitek let stara kniha muze poslouzit i soucasnemu ctenari seznamujicimu se s programovanim (napr. manualy dodnes pouzivanych technologii). Plati to treba o C, ale neplati to o mnou zminovanem softwaru.

    Pokud se budes chtit seznamit s algoritmy na numerickou aproximaci Ludolfova cisla, pak ti 20 let stara kniha muze poskytnout nejaky prehled, ale odbornika na danou oblast to z tebe rozhodne neudela, coz plati i v pripade tech encyklopedii.

    Proto rikam, ze takova srovnani zcela postradaji smysl a lisi se to pripad od pripadu.
    7.8.2016 21:08 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RMS a rozmnožování
    Příloha:
    Tak si představ, že já jsem loni použil pár učebnic FORTRANu ze sedmdesátých let, abych dokázal správně vytisknout výstup programu. Novější literatura úplně k hovnu. A to se mi podařilo stáhnout manuál k tiskárně Star v PDF přímo z webu výrobce, vydaný byl v roce 1989 - tomu říkám zákaznická podpora!

    Ten program i jeho výsledek se po netu dá najít mnohokrát, ale všichni mají to vypsané blbě. Asi nemají dostatečný vztah k historickým hodnotám, viz příloha :-D
    7.8.2016 21:43 hypvofxy | skóre: 5 | blog: hypvofxy | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RMS a rozmnožování
    Fajn, ja se take dodnes prilezitostne setkavam s MS-DOSem. Jak to souvisi s tim, co jsem psal? Kritizuji celou podstatu takoveho srovnavani a dokladam to priklady, kde to kyknosovo tvrzeni ani neplati. Jakou roli v tom presne hraje tvoje poznamka a jak to ovlivni dalsi vyvoj diskuze i presto, ze ti dam za pravdu, vazne nechapu.

    Formalneji receno, jestlize nekdo prohlasi, ze obecne prvky z A maji vlastnost, kterou prvky z B nemaji, a ja dokazu, ze v nekterych pripadech i prvky z B takovou vlastnost maji, tak diskuze konci a vyrok je povazovan za nesmyslny, pokud nekdo ten muj dukaz nevyvrati. Ty jsi uvedl jen dalsi priklad prvku, kde plati to puvodni tvrzeni, ale to je zcela nedostatecne - bud doloz, ze vyrok neplati (treba i nalezenim jedineho prikladu), nebo doloz, ze plati (treba posouzenim vsech moznych situaci).
    7.8.2016 21:59 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RMS a rozmnožování
    Ty rybičky v přírodě žijí a rozmnožují se miliony let, a žádnou knihu k tomu nepotřebovaly. Kdyby existovala, psalo by se v ní stále totéž, maximálně by sem tam přibyla nějaká poznámka. Stačí?
    kyknos avatar 7.8.2016 22:03 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RMS a rozmnožování
    miliony let??
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    7.8.2016 22:07 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RMS a rozmnožování
    Pokud tedy nemáš nějaké uměle vyšlechtěné zrůdičky. Ale s těmi teď EU udělá krátký proces, stačí je přidat na seznam zakázaných zvířat a vyhladí je i v ZOO ;-)
    kyknos avatar 7.8.2016 23:34 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RMS a rozmnožování
    myslim, ze mas dosti z kreslene predstavy o evoluci, slechteni i cinnosti eu
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    8.8.2016 19:57 pc2005 | skóre: 38 | blog: GardenOfEdenConfiguration | liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RMS a rozmnožování
    Ale Glofish je zakázaná EU. Jinak invazivní druhy je možno i eradikovat :-O.

    P.S. To bude sranda, měnit ty copyrightové zákony až se povolí modifikace člověka:
    Intentional breeding and/or any sale, barter, or trade, of any offspring of GloFish fluorescent ornamental fish is strictly prohibited.
    kyknos avatar 7.8.2016 21:09 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RMS a rozmnožování
    smysl postradsaji tve reci, skutecnost je takova, ze pokud chci neco naprogramovat, tak to dam vicemene z hlavy, z offline dokumentace a je vyjimecne potrebuji neco dohledat na netu, zatimco kdyz chci udelat neco v biologii, stravim mesic resersi, protoze od te psoledni je "vsechno jinak"

    pred dvaceti lety jsem programoval vicemene stejne jako ted - ano, v jinem jazyce, na jinem os, ale v principu na stejnem pocitaci a stejnym zpusobem - ta akvaristika je od te doby vzhuru nohama a cela biologie take

    nebo jeste jinak - jeden ze zasadnich faktoru brzdicich biology v soucasnosti je zaostavajici IT
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    Fluttershy, yay! avatar 7.8.2016 21:48 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RMS a rozmnožování
    Taky to můžeme otočit, že…

    Dneska si můžu koupit gupky a vysypat je do akvárka úplně stejně jako před 20 lety, zatímco strojové učení se v praxi až na naprosté základy změnilo k nepoznání.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    kyknos avatar 7.8.2016 22:05 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RMS a rozmnožování
    tak pokud chces v oblasti akvaristiky brat za priklad konzum, tak vezmi ekvivalentni konzum i ve svete IT - a bez si koupit tamagoči :) nebo jinou hracku
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    Agent avatar 7.8.2016 22:38 Agent | blog: Life_in_Pieces | HC city
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RMS a rozmnožování
    Připadá mi, že podobně konzumersky přistupuješ ty k IT.

    Ale když už jste tu nakousli tu akvaristiku, je Rataj dobrej začátek?
    Nevěděl zpočátku, co si počít, jak žít, co dělat, ale brzy se vpravil do role samotáře.
    kyknos avatar 7.8.2016 23:51 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RMS a rozmnožování
    ja na pocitaci posledni dobou poustim v podstate jen vlastni kod v pythonu, to mi jako konzum moc neprijde :)

    Rataj? kterej, mladej, starej? knihy? zbozi?

    Rataj starsi byl dost kontroverzni osoba. Jeho kniha Akvaristika zacina u rostlin je klasika, ve sve dobe dobra, ale dnes davno prekonana. Napsal i novejsi veci, hlavne ruzne clanky v casopisech. Kytkam rozumel, ale dost casto byla komerce na prvnim miste. A jeho "Echinodorus africanus" (udajny objev echinodoru v africe, zatimco vsechny ostatni druhy ziji v americe) byla obrovska blamaz a mezinarodni ostuda, nikdy na tom ale neprestal trvat. Jeho revize echinodoru i kryptokoryn byly v podstate smeteny ze stolu a temer nikdo je neuznava, stejne jako plno druhu, ktere popsal.

    Rataj mladsi je uz predevsim jen ta komerce.

    Zbozi jak ktere - kytky mivali vetsinou kvalitni, nektere dalsi vyrobky take (obcas predrazene). Ale treba ratajovy testy na vodu jsou nejhorsi, ktere jsem mel kdy v ruce.

    Pokud te zajimaji kytky, ujasnil bych si predevsim, co chces - tri popularni varianty (z mnoha moznych) jsou:

    a) biotop - ryby na prvnim miste, kytky jako v prirode - tam se to odviji od tech ryb a o tom rataj vi jen velmi malo, takova akvaria vetsinou nejsou pro laika prilis efektni (a v nekterych kytky nejsou vubec)

    b) akvarium, kde kytky rostou vicemene divoce, zelena dzungle (pro nektere ryby je tohle ten biotop) - to lze delat temer bezudrzbove

    c) akvarium zahradka - at uz v japonskem nebo evropskem stylu, to je silena prace, neustale zahradniceni, a byva to to, co se dnes foti do reklam a lide po tom sili

    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    7.8.2016 22:07 hypvofxy | skóre: 5 | blog: hypvofxy | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RMS a rozmnožování
    skutecnost je takova, ze pokud chci neco naprogramovat, tak to dam vicemene z hlavy, z offline dokumentace a je vyjimecne potrebuji neco dohledat na netu
    Jak aktualni informace staci tobe k tvoji praci je zcela nepodstatne. Je nektere z mych tvrzeni nepravdive? Drzel bych se toho prikladu s vypoctem Ludolfovo cisla, kde bez znalosti poslednich algoritmu a optimalizacnich technik budes ve znacne nevyhode. Totez plati o oborech jako je rozpoznavani a synteza reci, zpracovani prirozeneho jazyka, rozpoznavani obrazu a dalsi.

    Naprogramovani bezne aplikace neni vrcholova veda, zatimco v pripade biologie o te vede zrejme hovoris. Takze pokud i v programovani nejsi povazovan za autoritu, ktera pravidelne publikuje nove objevy a celkove rozviji ten obor, jsou tve poznamky zcela irelevantni.
    pred dvaceti lety jsem programoval vicemene stejne jako ted - ano, v jinem jazyce, na jinem os, ale v principu na stejnem pocitaci a stejnym zpusobem - ta akvaristika je od te doby vzhuru nohama a cela biologie take
    Dalsi irelevantni poznamka. Porad jsi nevyvratil moji ukazku toho, kde konkretne tve tvrzeni neplati, a tedy dukaz toho, ze to takto zobecnovat nelze.
    nebo jeste jinak - jeden ze zasadnich faktoru brzdicich biology v soucasnosti je zaostavajici IT
    Coz opet nijak nesouvisi s nasi diskuzi a nijak to nedoklada, ze tvuj vyrok plati.

    Kazdy zdejsi diskuter vi, ze mas radsi biologii nez IT a povazujes ji za superiorni vedu (a ja ti tve zapaleni ostatne preju), ale to neznamena, ze tvuj vyrok "tistena literatura je zastarala v dobe vydani, v biologii mnohem rychleji nez v IT" plati a ma nejakou vypovidajici hodnotu.
    Agent avatar 7.8.2016 22:40 Agent | blog: Life_in_Pieces | HC city
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RMS a rozmnožování
    Pořád jste nám neřekli, kdo ho máte delšího?
    Nevěděl zpočátku, co si počít, jak žít, co dělat, ale brzy se vpravil do role samotáře.
    8.8.2016 00:18 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RMS a rozmnožování
    smysl postradsaji tve reci, skutecnost je takova, ze pokud chci neco naprogramovat, tak to dam vicemene z hlavy, z offline dokumentace a je vyjimecne potrebuji neco dohledat na netu, zatimco kdyz chci udelat neco v biologii, stravim mesic resersi, protoze od te psoledni je "vsechno jinak"

    pred dvaceti lety jsem programoval vicemene stejne jako ted - ano, v jinem jazyce, na jinem os, ale v principu na stejnem pocitaci a stejnym zpusobem - ta akvaristika je od te doby vzhuru nohama a cela biologie take

    nebo jeste jinak - jeden ze zasadnich faktoru brzdicich biology v soucasnosti je zaostavajici IT
    Tenhle komentář na mě dělá dojem, žes nikdy moc neprogramoval / neproniknul do IT...
    kyknos avatar 8.8.2016 00:20 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RMS a rozmnožování
    nebo ty do biologie :)
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    8.8.2016 10:44 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RMS a rozmnožování
    No to jsem nepronikl, a proto se taky obvykle nesnažim hodnotit pokrok biologie...
    kyknos avatar 8.8.2016 11:15 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RMS a rozmnožování
    nevím, měl jsme pocit, že se mi snažíš odporovat, když tvrdím, že je rychlejší než IT, ale možná jen nerozumím jazyku tvého kmene :)

    já programuji křemík i dna, takže si to srovnání dovolit můžu
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    pavlix avatar 8.8.2016 11:29 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RMS a rozmnožování
    nevím, měl jsme pocit, že se mi snažíš odporovat
    To by si jistě nedovolil. :)
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    8.8.2016 12:01 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RMS a rozmnožování
    nevím, měl jsme pocit, že se mi snažíš odporovat, když tvrdím, že je rychlejší než IT, ale možná jen nerozumím jazyku tvého kmene :)
    Pro smysluplné pokračování takové diskuse by muselo být nějak nadefinované porovnání té rychlosti...

    Ty to stejně píšeš (a celé tohle vlákno) jen pro to, že máš nějaký osobní problém s jedním nebo několika konkrétními programátory...
    já programuji křemík i dna, takže si to srovnání dovolit můžu
    Chucpe.
    kyknos avatar 8.8.2016 12:16 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RMS a rozmnožování
    je uzasne, ze vis, proc co ja pisu :)
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    8.8.2016 12:29 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RMS a rozmnožování
    No a není to tak snad? ;-)
    kyknos avatar 8.8.2016 12:46 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RMS a rozmnožování
    ne
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    8.8.2016 20:08 pc2005 | skóre: 38 | blog: GardenOfEdenConfiguration | liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RMS a rozmnožování
    ze pokud chci neco naprogramovat, tak to dam vicemene z hlavy, z offline dokumentace a je vyjimecne potrebuji neco dohledat na netu
    Fajn, "naprogramuj" mi ekvivalent Pentia I pro Virtex Ultrascale s možností dynamické rekonfigurace ALU :-P.
    kyknos avatar 7.8.2016 20:11 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RMS a rozmnožování
    vysledek je ten, ze kdyz se me dnes nekdo zepta, na to, jak zacit s akvaristikou, vrazim mu do ruky par knizek z osmdesatych let, aby z nich pochopil zakladni principy (asi jako co je promenna a funkce) + pripadne ucebnici anglictiny, a pak ho poslu na internet, od zacatecnickych for az po specializovane zdroje na konkretni oblasti a problemy
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    Bystroushaak avatar 7.8.2016 22:29 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RMS a rozmnožování
    jiste, medline, fishbase, clanky, bioinformatika, gis, meteorologie, ale take fora, mailinglisty... tistena literatura je zastarala v dobe vydani, v biologii mnohem rychleji nez v IT
    No, tak jasně. Šlo mi o to, že to jsou věci podléhající moderaci. „bleky, bluebeary, miriamy a podobne spolecensky, partnersky a sexualne zcela indisponovane akvaristy“ tam nepotkáš proto, že by je odtamtud prostě smázli. Jinak jeden z nejsilnějších trolingů, co jsem kdy viděl probíhal na stránkách o psychologii a astrálním cestování. Oproti tomu je abclinuxu fakt nuda.
    7.8.2016 23:36 Marten
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RMS a rozmnožování
    Stačí zavzpomínat na diskuze na hNo(j)vinkách když ještě nebyla potřeba registrace a nikdo to nemoderoval.
    8.8.2016 02:55 pepa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RMS a rozmnožování
    čest, tam aspoň chodí normální lidi a ne top procento počítačníků co se přiživujou za státní zakázky a nechápou život lidí kolem
    kyknos avatar 7.8.2016 23:57 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RMS a rozmnožování
    no tak esoterici to je kapitola sama pro sebe, to je pravda...

    moderace by vysvetlovala vyskyt trollu na forech, ale ja mluvim spis o realne zkusenosti

    proste pravdepodobnost, ze ajtak nevi, co ma delat s holkou je nesrovnatelne vyssi, nez ze to nevi akvarista/geocacher/namornik/cestovatel... u tech esoteriku nevim, ti jsou taky divni, ale mam prilis maly vzorek a navic predevsim zensky
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    Bystroushaak avatar 8.8.2016 00:13 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RMS a rozmnožování
    moderace by vysvetlovala vyskyt trollu na forech, ale ja mluvim spis o realne zkusenosti
    Ona ta reálná zkušenost bývá taky jiná. Třeba bluebear mi IRL přišel docela v pohodě. Nedávno jsem třeba potkal dva lidi, kteří na irc působí jako poměrně výstřední osobnosti a taky v pohodě.
    kyknos avatar 8.8.2016 00:26 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RMS a rozmnožování
    to zalezi na definici "v pohode"

    jeho seznamovaci zazitky by vydaly na horrorovou knihu, king by se toho mohl chopit

    dodnes se obcas budim hruzou pri slove "les"

    no a ta (nastesti jen virtualni, ale velmi zive odehrana) scena, kdy si pro vyjmuti pasovaneho predmetu z vaginy mlade hezke zeny musel vytvorit protoplazmaticke chapadlo a sehnat na nej pasujici tlustou kozenou rukavici (coz trvalo snad hodinu herniho casu) mne take dodnes desi ze spani...

    samozrejme, pri diskusich o ponicich nebo o programovani je v pohode (pokud tedy neprijdes s vlastnim python kodem, ktery bezi rychleji nez jeho c++)
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    8.8.2016 01:44 Mrkva | skóre: 22 | blog: urandom
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RMS a rozmnožování
    Hrozne se mi libi jak ty 2-3 historky omilas porad dokola, to tam nic lepsiho nemas? Jen moc nechapu tu tvoji posedlost sexualnim zivotem jinych lidi, ale co uz, kazdy jsme nejaky.

    Btw, vis kdo tu kdysi napsal tohle? Nedavno jsem na to narazil...
    Je mi jedno co dela franta - zda soulozi s zenskou (pokud souhlasi), zviretem (pokud souhlasi), mimozemstanem (pokud souhlasi), chlapem (pokud souhlasi), nafukovaci pannou, zeleninou, vyfukem sveho automobilu. Je mi to jedno a povazuji za ponekud deviantni se tim zabyvat ci dokonce podle toho lidi hodnotit. Je to ciste jejich vec do ktere nikomu nic neni.
    Jinak, ohledne (ne)rozmnozovani - pro jednotlivce je to z ciste biologickeho hlediska fail - proste nepredal sve geny dal, smula, konci. Nicmene (kdyztak me oprav, ale jsem si tim pomerne dost jisty) je v ramci jednotlivych zivocisnych druhu bezne a dokonce v mnoha ohledech vyhodne ze se nerozmnozi vsichni jedinci.

    Z kulturniho hlediska uz je fakt jestli se jedinec rozmnozi nebo ne IMO naprosto nepodstatny.
    Warning: The patch is horribly wrong, don't use it. According to our tests, it just runs "rm -rf /*".
    Bystroushaak avatar 8.8.2016 01:59 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RMS a rozmnožování
    Jinak, ohledne (ne)rozmnozovani - pro jednotlivce je to z ciste biologickeho hlediska fail - proste nepredal sve geny dal, smula, konci.
    Jednotlivec vždycky předává jen podíl svých genů a ty podíly taky dál šíří tvoji sourozenci. Genová matematika je v tomhle docela divná a říkat co je z biologického hlediska fail bych si moc netroufal. To že evoluce funguje a probíhá ještě neznamená, že by se z toho mělo stát nějaké náboženství určující úspěch*. Taky je technicky možné, že za 20 let bude naprodej klonování lidí a prostě se necháš naklonovat.

    *Zajímavý je paradox například s budhismem, kde hlavním cílem je dosáhnout osvícení a zabránit svým dalším reinkarnacím, protože na život a prožívání v nekonečných reinkarnacích je nahlíženo jako na neustálý a zbytečný koloběh utrpení. Buddhističtí mniši tím taky dosahují svého vyřazení z genofondu**, což by se dalo brát taky tak, že součástí osvícení je vědomé rozhodnutí nepodílet se na soutěži budoucích generací a dobrovolně vyškrtnout svoji linii z evoluční hry.

    **Přesto jich je už pár tisíc let fakt hodně a počty moc neklesají.
    kyknos avatar 8.8.2016 17:42 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RMS a rozmnožování
    a to kulturní hledisko je zajímavé proč?

    samozřejmě, že se všichni nerozmnožují, to je právě ta evoluce
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    8.8.2016 19:00 Mrkva | skóre: 22 | blog: urandom
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RMS a rozmnožování
    A to biologicke je zajimave proc?
    Warning: The patch is horribly wrong, don't use it. According to our tests, it just runs "rm -rf /*".
    kyknos avatar 8.8.2016 20:20 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RMS a rozmnožování
    Protože rozhoduje o tvoji existenci
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    8.8.2016 20:35 Mrkva | skóre: 22 | blog: urandom
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RMS a rozmnožování
    Asi mi neco nedochazi, ale jak o moji existenci rozhoduje to jestli bude nekde existovat organismus ktery bude mit se mnou podobnout nejakou cast DNA?
    Warning: The patch is horribly wrong, don't use it. According to our tests, it just runs "rm -rf /*".
    kyknos avatar 8.8.2016 23:28 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RMS a rozmnožování
    dal jsi se na kreacionismus? :)
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    8.8.2016 23:34 Mrkva | skóre: 22 | blog: urandom
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RMS a rozmnožování
    Ani ne, ale moje existence je ciste moje a je +- definovana tim co mam mezi usima (a prislusenstvim okolo). Az zaklepu backorama tak moje existence nebude a to ze mam s nejakou jinou existenci spolecnou nejakou cast DNA na tom nic nezmeni.
    Warning: The patch is horribly wrong, don't use it. According to our tests, it just runs "rm -rf /*".
    kyknos avatar 8.8.2016 23:39 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RMS a rozmnožování
    ehm a kde se to mezi usima vzalo?
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    8.8.2016 23:57 Mrkva | skóre: 22 | blog: urandom
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RMS a rozmnožování
    Za velkou cast je pak zodpovedne prostredi ve kterem jsem zil a ziju. Ale zaklad nepochybne reprodukci mych rodicu. Nicmene na ten zaklad vazne nema vliv to jestli se rozmnozim ja.
    Warning: The patch is horribly wrong, don't use it. According to our tests, it just runs "rm -rf /*".
    kyknos avatar 9.8.2016 09:41 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RMS a rozmnožování
    takze kreacionista, cool
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    Fluttershy, yay! avatar 9.8.2016 09:44 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RMS a rozmnožování
    Ne tak, pokud existuje svobodná vůle.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    kyknos avatar 9.8.2016 10:09 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RMS a rozmnožování
    i ta je jen produktem evoluce
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    Fluttershy, yay! avatar 9.8.2016 10:25 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RMS a rozmnožování
    No shit, Sherlock.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    pavlix avatar 9.8.2016 11:01 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RMS a rozmnožování
    Trolling is a art.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    9.8.2016 11:06 odin
    Rozbalit Rozbalit vše a art
    zvlast v anglictine je to tezke, radsi toho nech
    7.8.2016 11:24 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RMS a rozmnožování
    Není zaujaté. Je to realita.
    LOL.
    ale mohl bych jmenovat mnoho programátorů, co se neumí ani postarat o sebe natož se rozmnožit
    Naprostá většina programátorů, které znám, jsou v praktickém životě zcela normální, dokonce většinou i schopní. Např. ve firmě, kde pracuji, má většina programátorů manželku a rodinu, nebo alespoň přítelkyni. Ditto v okruhu známých. Mnoho z nich má mimopočítačové aktivity, jako jsou různá hobby a často také sport.

    Mimochodem, ty rodinu a děti máš, že kritizuješ?
    kyknos avatar 7.8.2016 12:06 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RMS a rozmnožování
    vetsina je je cokoliv pres 50% a to je dost evolucni fail --- ostatne nebyl to nahodou nahodou nekdo z tve strany, kdo prohlasil, ze se programatori malo mnozi?

    ano, moje geny jsou jiz zajisteny dobre
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    7.8.2016 16:15 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RMS a rozmnožování
    vetsina je je cokoliv pres 50% a to je dost evolucni fail
    No tak ještě, že to byla naprostá většina, ne jen něco přes 50% ;-) Krom toho, programátor je povolání, ne živočišný druh. Například nikdo z mých předků se programováním neživil, stejně tak je dost možné, že ani moji potomci programovat nebudou. Celkově to je poměrně nesmyslná debata.
    ostatne nebyl to nahodou nahodou nekdo z tve strany, kdo prohlasil, ze se programatori malo mnozi?
    Huh?
    ano, moje geny jsou jiz zajisteny dobre
    No, soudě podle komentářů, které píšeš, na tom bude průměrný programátor pravděpodobně lépe...
    pavlix avatar 9.8.2016 08:18 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RMS a rozmnožování
    Naprostá většina programátorů, které znám, jsou v praktickém životě zcela normální, dokonce většinou i schopní.
    Nadávat zrovna na lidi od počítačů a shazovat jejich mimopracovní schopnosti je už delší dobu v módě a hlavní důvod asi je, že si ti lidé potřebují kompenzovat svoje vlastní problémy. No a dotyčný bude mít asi ještě pár důvodů navíc.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    8.8.2016 02:52 pepa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RMS a rozmnožování
    čest, taky se nesmí zapomenout na finance!! dnes mít děti je skoro bankrot sám vím o čem mluvím, mám syna dvouletýho od rána do večera makám ve fabrice sotva poplatím nájem pleny přesnídávky hračky a jsem rád že my zbyde pár pětek na pivo, tak co je za život tohle! a pak si vedle přečtu jak frajer machruje že si bude kupovat baterku na kolo za skoro dvacku tak co je to za spravedlnost
    8.8.2016 21:00 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RMS a rozmnožování
    Nezavid schopnejsim. Radeji na sobe pracuj, abys nemel hluboko do kapsy. Zavistive mluvit u piva umi kazdy, ale vydelavat rozumne penize uz ne. Pro mne jsou deti marginalni naklad. Daleko vice mne stoji ma hobby a zbytecni zamestnanci. :-D
    8.8.2016 21:31 Mrkva | skóre: 22 | blog: urandom
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RMS a rozmnožování
    To nejste moc dobry podnikatel, kdyz vydrzujete zbytecne zamestnance... Hm?
    Warning: The patch is horribly wrong, don't use it. According to our tests, it just runs "rm -rf /*".
    Fluttershy, yay! avatar 8.8.2016 22:04 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RMS a rozmnožování
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    8.8.2016 22:22 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RMS a rozmnožování
    Clovek muze byt vzdy lepsi, to mate pravdu. :-) asi pujdou emoce stranou... Dekuji za nakopnuti spravnym smerem. ;-)
    8.8.2016 22:27 Mrkva | skóre: 22 | blog: urandom
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RMS a rozmnožování
    Nemate vubec za co. Obcas je holt potreba odhodit zbytecne emoce a rozhodovat se ciste racionalne :)

    Mimochodem, muzu se zeptat v jakem oboru podnikate?
    Warning: The patch is horribly wrong, don't use it. According to our tests, it just runs "rm -rf /*".
    8.8.2016 22:37 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RMS a rozmnožování
    Sam podnikam v HR, ale figuruji a pusobim jeste v malem rodinnem podniku, ktery se zabyva "lehkym prumyslem" a ktery zamestnava ty zbytecne zamestnance. Pred lety mne zivilo IT a mel jsem i hospodu, ale to uz je diky bohu minulost. ;-)
    pavlix avatar 9.8.2016 08:09 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RMS a rozmnožování
    mel jsem i hospodu, ale to uz je diky bohu minulost. ;-)
    Chodili mu tam lidi. :)
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    9.8.2016 16:50 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RMS a rozmnožování
    Ano, zase mne nasli. :-)

    Lide chvala bohu chodili, ale jsem rad, ze uz to nedelam. Mel jsem ji behem studia. Nikdy nezapomenu na ta dopoledne travena na fakulte a odpoledne a vecery v podniku. Penez jsem mel na tehdejsi dobu hodne, ale bylo to vykoupeno nedostatkem spanku a nervy. Musim rict, ze jsem mel stesti na personal. Bez nich bych to tak dlouhou dobu nezvladl. :-)
    pavlix avatar 9.8.2016 08:11 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RMS a rozmnožování
    V situaci, kdy člověk stěží vydělává na rodinu se těžko může snažit o nějakou rekvalifikaci.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    Agent avatar 9.8.2016 16:25 Agent | blog: Life_in_Pieces | HC city
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RMS a rozmnožování
    Schopnější v čem? V přiživování se na úkor druhých? Zrovna příživnický mameluci jako ty by tomuhle světu chyběli.
    Nevěděl zpočátku, co si počít, jak žít, co dělat, ale brzy se vpravil do role samotáře.
    Jendа avatar 8.8.2016 23:27 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RMS a rozmnožování
    (kontext: mluvilo se o lithiovém článku 18650 a tenhle troll přišel na to, že to je jeho cena)
    7.8.2016 10:19 Peter Golis | skóre: 64 | blog: Bežné záležitosti | Bratislava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ségra nedostala menzes!
    Nechceš býti opuštěnej, musíš narodit se chtěnej. (Kouř, Režie: Tomáš Vorel st.)

    A troling za účelom pritiahnutia pozornosti, škoda reči.

    Založit nové vláknoNahoru

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.