abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 16:44 | IT novinky

    Počítačová hra Tetris slaví 40 let. Alexej Pažitnov dokončil první hratelnou verzi 6. června 1984. Mezitím vznikla celá řada variant. Například Peklo nebo Nebe. Loni měl premiéru film Tetris.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 7
    dnes 10:44 | Nová verze

    MicroPython (Wikipedie), tj. implementace Pythonu 3 optimalizovaná pro jednočipové počítače, byl vydán ve verzi 1.23.0. V přehledu novinek je vypíchnuta podpora dynamických USB zařízení nebo nové moduly openamp, tls a vfs.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 10:22 | Nová verze

    Canonical vydal Ubuntu Core 24. Představení na YouTube. Nová verze Ubuntu Core vychází z Ubuntu 24.04 LTS a podporována bude 12 let. Ubuntu Core je určeno pro IoT (internet věcí) a vestavěné systémy.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    dnes 01:00 | Nová verze Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 19:55 | IT novinky

    Intel na veletrhu Computex 2024 představil (YouTube) mimo jiné procesory Lunar Lake a Xeon 6.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 13:44 | IT novinky

    Na blogu Raspberry Pi byl představen Raspberry Pi AI Kit určený vlastníkům Raspberry Pi 5, kteří na něm chtějí experimentovat se světem neuronových sítí, umělé inteligence a strojového učení. Jedná se o spolupráci se společností Hailo. Cena AI Kitu je 70 dolarů.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 13:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 14.1 svobodného unixového operačního systému FreeBSD. Podrobný přehled novinek v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 12:55 | Zajímavý software

    Společnost Kaspersky vydala svůj bezplatný Virus Removal Tool (KVRT) také pro Linux.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 11
    včera 12:33 | Nová verze

    Grafický editor dokumentů LyX, založený na TeXu, byl vydán ve verzi 2.4.0 shrnující změny za šest let vývoje. Novinky zahrnují podporu Unicode jako výchozí, export do ePub či DocBook 5 a velké množství vylepšení uživatelského rozhraní a prvků editoru samotného (např. rovnic, tabulek, citací).

    Fluttershy, yay! | Komentářů: 1
    včera 12:00 | Nová verze

    Byla vydána (𝕏) nová verze 7.0 LTS open source monitorovacího systému Zabbix (Wikipedie). Přehled novinek v oznámení na webu, v poznámkách k vydání a v aktualizované dokumentaci.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    Rozcestník

    HW novinky: 28nm grafiky AMD vystrkují růžky

    18. 11. 2011 | David Ježek | Hardware | 2884×

    Do uvedení prvních 28nm grafik (bez ohledu na to, do jaké generace budou morálně spadat) nám ještě zbývá dost času, ale AMD si nenechala na vlastní akci Fusion 2011 ujít příležitost, aby nepotrápila konkurenční Nvidii. Má již k dispozici funkční čipy. Vedle toho se dnes podíváme na nejrychlejší Sandy Bridge, nové super-efektivní zdroje Seasonic, 3D brýle Nvidie druhé generace, jeden paměťový kit a také to, co Intel chystá pro notebooky z hlediska displeje.

    Obsah

    Intel uvedl Core i7 2700K

    link

    Čistě pro výjimečné případy, kdy by se někomu jevil AMD Bulldozer v desktopu lepší než stávající nejvyšší Sandy Bridge procesor Core i7-2600K, vrhl Intel na trh o něco rychlejší variantu 2700K. Ta přidává 100 MHz taktu, procesor tedy běží na 3,5 GHz a vyjde o 15 dolarů dráže.

    Turbo takt u tohoto CPU dosahuje na hranici 3,9 GHz, jako další procesory s K v názvu je i tento samozřejmě OC-pozitivní. Ale co naplat, když z pohledu desktopových Windows aplikací vlastně Intel jen překonává sám sebe, nemluvě o Sandy Bridge-E (o kterém si povíme někdy jindy).

    Hardwarové novinky

    AMD předvedla 28nm grafiky v akci

    link

    Říjnová akce Fusion 2011 se nenesla jen v duchu APU, ale AMD zde předvedla i funkční vzorky 28nm GPU, tedy chystaných Radeonů HD 7000. AMD je však stále tajemná jako hrad v Karpatech (vrabci štěbetají, že něco málo snad bude odhaleno v prosinci), takže kromě samotného GPU v rukou jednoho ze zástupců AMD a strohé informace o inovované architektuře se neví stále prakticky nic.

    Může jít jak o architekturu Radeonů HD 6900, tak novou „Graphics Core Next“, ale určit to nejde. Jistý slušně překopaný die-shrink by celkem dával smysl, protože v nižších segmentech, kam GPU dle své velikosti zamíří, asi nebude velkým problémem stávající architektura GPU doplněná řekněme o dílčí novinky typu „UVD4“ apod. – ostatně něco takového předvedly Radeony HD 6800 oproti řadě 5800 – buďme ale optimisty a doufejme v GCN. Velmi pravděpodobně pak jde o čip se 128bitovou paměťovou sběrnicí, který bude párován s rychlými GDDR5 čipy.

    Hardwarové novinky Hardwarové novinky Hardwarové novinky Hardwarové novinky Hardwarové novinky Hardwarové novinky Hardwarové novinky

    IDF: Intel chce rozlišení 2560×1440 pro notebooky

    link

    V jednom z nedávných dílů jsme si představili „tabletový“ displej japonské Toshiby s rozlišením 2560×1600. Intel nejde tak daleko, rád by se pro blízkou budoucnost spokojil s rozlišením menším na současně větší ploše: do notebooků by tak výhledově mohly zamířit displeje s 16:9 rozlišením 2560×1440.

    Intel je nespokojen se skutečností, že příliš mnoho notebooků nabízí displej s pouze 768 řádky obrazu. To je jednoduše žalostně málo a notebookům s například 13,3palcovými displeji by slušelo rozlišení vyšší (tedy přibližně dvojnásobný počet řádků). Rozdíl ve spotřebě jak z hlediska elektroniky displeje, tak samotného podsvícení je samozřejmě znatelně velký, ale v absolutních číslech to není nepřekonatelný problém. Samozřejmě onoho zhruba 1,5 wattu navíc představuje netriviální snížení výdrže akumulátoru, pro průměrný 13,3palcový notebook s průměrnou spotřebou víceméně v jednotkách wattů zcela určitě.

    Až čas ukáže, nakolik je toto reálný koncept, který výrobci notebooků převezmou, nebo spíše jen inženýrské papírové cvičení lidí z Intelu.

    Hardwarové novinky Hardwarové novinky

    Nvidia představila druhou generaci systému 3D Vision

    link

    Systém 3D s aktivními brýlemi má Nvidia na trhu již pár let a přiznejme si, že jeho přijetí je spíše vlažné, což je dáno nemalými problémy řady (většiny?) uživatelů s neustále přeblikávajícím LCD za synchronně se měnícího obrazu na displeji.

    Druhá generace 3D Vision tak dle Nvidie nabízí jasnější obraz, širší zorný úhel, ve kterém je 3D efekt v pořádku a celkově lepší komfort, ke kterému přispívají větší displeje (první generace startovala s 22" LCD, druhá s 27") a větší brýle (o 20 %).

    Světlejší a barevně věrnější podání obrazu zabezpečuje záležitost zvaná 3D Lightboost, a tu musí podporovat pochopitelně monitor. Jako první byl pro 3D Lightboost certifikován 27palcový ASUS VG278H s rozlišením 1920 × 1080, který je v tuto chvíli již na trhu za cenu kolem 14 000 Kč, ve které jsou zahrnuty i brýle 3D Vision 2.

    Samotné brýle mají jiné, méně otravné packy, které neomezují (netlačí) při použití sluchátek. První a druhá generace 3D Vision jsou vzájemně kompatibilní. Kit 3D Vision 2 v bezdrátové provedení vyjde na $149, samotné brýle bez USB IR modulu na $99. Vedle stolních LCD budou mít podporu i některé herní notebooky, například Toshiba chystá Satellite P770/P775, Dynabook Satellite T572, Dynabook T572 a Qosmio X770/X775.

    Hardwarové novinky Hardwarové novinky Hardwarové novinky

    Seasonic přichází se zdroji 80Plus Platinum

    link

    V současné době asi nejvěhlasnější výrobce napájecích zdrojů přichází konečně s vlastními modely disponujícími certifikací 80Plus Platinum, v tuto chvíli tou nejpřísnější pro „desktopové“ zdroje.

    Aktuálně nabízí Seasonic dva modely: P-860XP a P-1000XP, které nabízejí výkon 860 a 1 000 W. Jak je smutnou tradicí, jejich kabeláž je již kompletně modulární. Větší nabízí šestici, menší pak čtveřici PCI Express 6+2pin konektorů a systém řízení ventilátoru, který jej začíná roztáčet, až pokud zátěž překročí 40% mez. Z hlediska designu jde o ještě více vyladěný návrh dosavadních zdrojů 80Plus Gold řady X, které tak dosahují o fous lepší účinnosti v celé škále hodnot zatížení a splňují tak přísnější normu.

    Větší z obou zdrojů se již v českých e-shopech zabydlel s cenou od 5 800 Kč, menší lze očekávat někde kolem 5 000 Kč rovných.

    Hardwarové novinky Hardwarové novinky

    32GB DDR3 kit Corsair

    link

    Minule jsme si představili jednotlivé 8GB moduly Corsair DDR3-1600 s časováním CL10, dnes je čas na něco lepšího. 32GB čtyřkanálový kit Corsair Dominator s chlazením DHX+ totiž nabízí rychlost DDR3-1866 při časování CL9-10-9-27, to vše při napájení 1,5 volty. Corsair tak posouvá hranici trochu dále a uvádí na trh produkt jako dělaný pro čerstvě představenou platformu Sandy Bridge-E. Za tento kit s označením CMT32GX3M4X1866C9 ale zaplatíte cenu odpovídající parametrům, tedy 999 dolarů.

    Hardwarové novinky

    První smartphone s Androidem 4.0 má Samsung

    link

    Operační systém Android 4.0 je na světě poměrně krátce, ještě méně času strávil mezi námi nedávno vydaný zdrojový kód tohoto OS, takže se v rychlosti podívejme na první kousek železa tímto systémem poháněný.

    Ze spolupráce Googlu a Samsungu (chápejte ji spíše jako marketingovou, ne že by Samsung kecal do Androidu a Google na oplátku říkal Samsungu, co má kde přibrousit/vyměnit za součástku) vzešel telefon, s nímž byl Android 4.0 „launchován“: Galaxy Nexus.

    4,65palcový macek se Super AMOLED displejem o rozlišení 1280×720 nese 1,2GHz ARM procesor doprovázený grafickým jádrem PowerVR SGX540. Vedle obvyklé výbavy je zde WiFi (s možností hot-spotu), NFC, modrý zub třetí generace, 5Mpix hlavní a 1,3Mpix face fotoaparát s podporou záznamu 1080p videa, autofokusem, LED bleskem a nulovou prodlevou závěrky.

    Dále podpora 21Mbit/s HSPA+, 5,75Mbit/s HSUPA, GPRS/EDGE, WiFi umí 2,4 i 5 GHz, A-GPS zase určit polohu. Sluchátka lze připojit standardním 3,5mm jackem, nechybí USB 2.0, kompas, gyroskop, proximity senzor, baromet, akcelerometr či snímání intenzity okolního světla. 1GB paměť doprovází 16, nebo 32GB flash paměť. Telefon má rozměry 135,5 × 67,94 × 8,94 mm a hmotnost 135 g. Baterie typu Li-ion nabízí kapacitu 1 750 mAh. Galaxy Nexus v těchto dnech míří na český trh.

    Hardwarové novinky

           

    Hodnocení: 100 %

            špatnédobré        

    Nástroje: Tisk bez diskuse

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    David Watzke avatar 18.11.2011 00:38 David Watzke | skóre: 74 | blog: Blog... | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: 28nm grafiky AMD vystrkují růžky
    Intel je nespokojen se skutečností, že příliš mnoho notebooků nabízí displej s pouze 768 řádky obrazu.
    Intel není sám, je to hrůza. Proč nepoužijou ty displeje, které jsou v současných smartphonech?
    “Being honest may not get you a lot of friends but it’ll always get you the right ones” ―John Lennon
    18.11.2011 10:06 AHAHA | skóre: 7 | blog: ZZZ
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: 28nm grafiky AMD vystrkují růžky
    Myslim, ze a) by to bylo drahe a b) Samsung (ktery tu Super AMOLED displeje vyrabi) na ne nema dostatecne vyrobni kapacity ani aby pokryl potreby vyrobcu telefonu.

    Ale bylo by to super, odhlednu-li od vyssiho rozliseni (ktere me moc nezajima), jsou dnes displeje v telefonech lepsi nez ty v noteboocich.
    18.11.2011 10:15 petr
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: 28nm grafiky AMD vystrkují růžky
    já jsem spokojen, konečně mobil s 802.11a.
    David Watzke avatar 18.11.2011 11:00 David Watzke | skóre: 74 | blog: Blog... | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: 28nm grafiky AMD vystrkují růžky
    a) Cena je v pořádku, holt by to nebylo pro každýho. b) No, to je blbý. Kdyby to Samsung začal vyrábět ve velkém, IMHO by vydělal balík.
    “Being honest may not get you a lot of friends but it’ll always get you the right ones” ―John Lennon
    pushkin avatar 18.11.2011 10:47 pushkin | skóre: 43 | blog: FluxBlog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: 28nm grafiky AMD vystrkují růžky
    Však ti nikdo notebook se 768 řádky nevnucuje. Vždy máš možnost připlatit si a koupit si něco se 1600x900 či FullHD. Výběr si myslím je dostatečný.
    David Watzke avatar 18.11.2011 10:59 David Watzke | skóre: 74 | blog: Blog... | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: 28nm grafiky AMD vystrkují růžky
    Já si to nemyslím. Existuje spousta notesů, které jsou fajn až na displej. Jasně, že mi nikdo nic nevnucuje, ale výběr bych za dostatečný neoznačil.
    “Being honest may not get you a lot of friends but it’ll always get you the right ones” ―John Lennon
    pushkin avatar 18.11.2011 17:36 pushkin | skóre: 43 | blog: FluxBlog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: 28nm grafiky AMD vystrkují růžky
    To možná ano, ale stejně se prakticky vždy najde podobná konfigurace s lepším displayem. Možná dražší, ale pokud je člověk náročný a lepší display chce, pak musí být připraven na to si za něj připlatit.
    18.11.2011 11:37 AHAHA | skóre: 7 | blog: ZZZ
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: 28nm grafiky AMD vystrkují růžky
    Nejde jen o rozliseni, ale celkovou kvalitu obrazu (pozorovaci uhly, intenzita podsviceni, vernost barev). A na tom jsou dnesni notasy velmi bidne, napr. pokud vim, tak v soucasnosti neexistuje rozumny 14" panel.
    Ruža Becelin avatar 18.11.2011 13:27 Ruža Becelin | skóre: 40 | blog: RuzaBecelinBlog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: 28nm grafiky AMD vystrkují růžky
    S tim 1600x900 opatrne, mam tohle rozliseni na jednom pracovnim ntb a tech 900 je problem pro okna pouzivajici 1440x900 nebo 1280x1024 (napr. remote desktop), POkud by sel jednoduse vymenit display (jakoze je levnejsi koupit novy ntb) tak bych chtel aspon 1920x1080 (kdyz uz ne 1920x1200 co mam na druhem ntb)...
    pushkin avatar 18.11.2011 17:33 pushkin | skóre: 43 | blog: FluxBlog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: 28nm grafiky AMD vystrkují růžky
    Pravda je, že remote desktop je na tomto rozlišení poněkud nepraktický, ale stejně je na tom 1366x768 (spíš ještě hůře). Nicméně je to rozlišení, které dává opravdu přesně 16:9 a vertikálně už poskytuje rozumný prostor.
    20.11.2011 23:19 Petr Ježek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: 28nm grafiky AMD vystrkují růžky
    Kladu si otázku, k čemu že vyšší rozlišení pro notebooky. Notebooky mají být především mobilní s dlouhou pracovní výdrží a rozlišení se má řídit použitím notebooků souvisejícím s výkonností, kde pak nárok na výdrž přirozeně klesá. Pro třináctipalce, u nichž jde o horní hranici rozměrové a hmotnostní mobility, je vyšší rozlišení, znamenající vyšší spotřebu, totální nesmysl.
    21.11.2011 00:00 Kvakor
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: 28nm grafiky AMD vystrkují růžky
    Navíc Windows, pokud vím, stále neumí plně nastavit DPI (resp. PPI) monitoru, takže pokud nemá uživatel zrak jako ostříž, bude pro něj drobnější text nečitelný. Win8 v tom mají přinést nějaká vylepšení (u tabletů je to nutnost), ale do té doby to uživatelé Windows u takto jemných displayů nebudou mít moc jednoduché.
    Jendа avatar 21.11.2011 01:01 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: 28nm grafiky AMD vystrkují růžky
    Nejen Windows. Ani takový linuxák prohlížející web to nemá v době pixel-perfect designu jednoduché.
    pavlix avatar 21.11.2011 13:34 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: 28nm grafiky AMD vystrkují růžky
    A zvlášť v době, kdy většina tvůrců prohlížečů teprve postupně přichází na to, že je nesmysl spoluvytvořit standard a pak očekávat, že ho tvůrci webů budou dodržovat (ať už se to jmenuje best practice nebo nevím co).

    Před časem jsem se jednomu človíčkovi smál, když mi řekl, že nevzal na pohovoru kodéra, který mu řekl, že zadává velikost písma v pixelech. A ještě to používal jako důkaz, že dotyčný je blb.

    S klidem jsem mu odpověděl, že velikost v pixelech je jediná míra, kterou se dá písmo přesně vsadit do ostatní pixelové grafiky... takže nejspíš vyhodil člověka, který má docela rozumné nápady.

    Takže, tvůrce prohlížeče, který si „zoom“ představuje tak, že se zvětší pouze písmo a ne obrázky, nakopat. Ale ani celkový zoom nepomůže, dokud se text nezalomí tak, aby šel na obrazovce číst. A co mi přijde zvláštní je, že stránka nelze ovládat, například bych chtěl zmizet nějaký box, protože mi překrývá box :).
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    21.11.2011 14:46 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: 28nm grafiky AMD vystrkují růžky
    Takže, tvůrce prohlížeče, který si „zoom“ představuje tak, že se zvětší pouze písmo a ne obrázky, nakopat

    A já bych zase nakopal toho, kdo tohle neumožní, protože zoomování včetně bitmap je ukrutnost.

    pavlix avatar 21.11.2011 23:01 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: 28nm grafiky AMD vystrkují růžky
    A já bych zase nakopal toho, kdo tohle neumožní, protože zoomování včetně bitmap je ukrutnost.
    A přesně proto je nejlepší, když máš na výběr. I když by mi asi „by default“ nejvíc vyhovoval celkový zoom.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    22.11.2011 10:07 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: 28nm grafiky AMD vystrkují růžky
    Ve Firefoxu je (nebo aspoň byl) full zoom default, ale naštěstí se dá i přepnout (browser.zoom.full).
    Jendа avatar 21.11.2011 16:10 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: 28nm grafiky AMD vystrkují růžky
    Ale ani celkový zoom nepomůže, dokud se text nezalomí tak, aby šel na obrazovce číst.
    Všichni máme rádi upscalované bitmapy!
    pavlix avatar 21.11.2011 23:01 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: 28nm grafiky AMD vystrkují růžky
    Asi jsi netrefil citaci....

    Mimochodem, není vůbec výjimkou, že když zvětším na webu zobrazený obrázek, že není upscalovaný. Ale i tak se mi často ten upscale hodí, zvlášť, když trefíš jakž takž rozumný násobek.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    22.11.2011 14:27 David Jaša | skóre: 44 | blog: Dejvův blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: 28nm grafiky AMD vystrkují růžky
    Proto je potřeba dostat PPI nad nějakou rozumnou mez, od které už oko upscalovanou pixmapu od pixmapy 1:1 nepozná.
    David Watzke avatar 21.11.2011 00:09 David Watzke | skóre: 74 | blog: Blog... | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: 28nm grafiky AMD vystrkují růžky
    Vyšší spotřebu? Zjisti si něco o displejích v současných smartphonech.
    “Being honest may not get you a lot of friends but it’ll always get you the right ones” ―John Lennon
    pavlix avatar 21.11.2011 13:38 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: 28nm grafiky AMD vystrkují růžky
    Vyšší spotřebu? Zjisti si něco o displejích v současných smartphonech.

    A ty zkus dnešní smartphone používat nějaký ten týden bez nabíjení :).
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    pushkin avatar 21.11.2011 07:07 pushkin | skóre: 43 | blog: FluxBlog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: 28nm grafiky AMD vystrkují růžky
    Kladu si otázku, k čemu že vyšší rozlišení pro notebooky.
    Zkoušel jsi někdy na rozlišení YYYYx768px něco nakreslit v CADu? Ano, i k tomu je potřeba občas notebook použít a věř mi, že v porovnání s 1600x900 je těch 132pixelů navíc sakra znát.
    pavlix avatar 21.11.2011 13:46 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: 28nm grafiky AMD vystrkují růžky
    Ano, i k tomu je potřeba občas notebook použít
    Koukny do nějakého počítačového obchodu, prodávají tam úžasné věci. Třeba monitory :D.

    Jako sorry, pokud potřebuješ notebook na kreslení v CADu, pořiď si notebook na kreslení v CADu. Ale nevidím důvod to vnucovat ostatním :).
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    pushkin avatar 22.11.2011 07:50 pushkin | skóre: 43 | blog: FluxBlog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: 28nm grafiky AMD vystrkují růžky
    Ono je poměrně nešikovné s sebou na služební cesty tahat notebook s monitorem. Proto musí mít display s rozumným rozlišením už samotný notebook. Nikomu to nevnucuji - kdo používá notebook pouze jako zobrazovátko na facebook a porno, ten toto rozlišení prostě nepotřebuje - jen poukazuji na to, že zde existuje reálná poptávka po noteboocích s displayem s vysokým rozlišením.
    18.11.2011 08:30 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: 28nm grafiky AMD vystrkují růžky
    Jak je smutnou tradicí, jejich kabeláž je již kompletně modulární.

    Ostatně soudím, že Kartágo musí být zničeno. :-)

    belisarivs avatar 18.11.2011 11:45 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: 28nm grafiky AMD vystrkují růžky
    Co je to ta modularni kabelaz? Jako ze jdou prebytecne kablity odpojovat? Pokud ano, proc je to spatne? Odpor na kontaktech navic?
    IRC is just multiplayer notepad.
    18.11.2011 11:55 l0gik | skóre: 22
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: 28nm grafiky AMD vystrkují růžky
    Přesně tak. Je to dobrá vlastnost, ale u kabelů, které jsou připojené vždy (např. napájení desky) nemá naprosto smysl.
    18.11.2011 12:58 hakman
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: 28nm grafiky AMD vystrkují růžky
    Já mám pocit že ten můj zdroj má napájení desky napevno a jen ty 12/5větve na konektor. Ale je to takl dlouho co jsem koukal dovnitř bedny že si nevzpomunu na značku zdroje.
    20.11.2011 17:19 Michal2
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: 28nm grafiky AMD vystrkují růžky
    >Ale co naplat, když z pohledu desktopových Windows aplikací vlastně Intel jen překonává sám sebe

    A ono to je z nejakeho jineho pohledu jinak? Na Phoronx vysel v linuxu nejrychlejsi Bulldozer vykonem na urovni SB 2500. Coz je prusvih protoze ten Intel je o dost levnejsi.

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.