abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 01:00 | Nová verze Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 19:55 | IT novinky

    Intel na veletrhu Computex 2024 představil (YouTube) mimo jiné procesory Lunar Lake a Xeon 6.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 13:44 | IT novinky

    Na blogu Raspberry Pi byl představen Raspberry Pi AI Kit určený vlastníkům Raspberry Pi 5, kteří na něm chtějí experimentovat se světem neuronových sítí, umělé inteligence a strojového učení. Jedná se o spolupráci se společností Hailo. Cena AI Kitu je 70 dolarů.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 13:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 14.1 svobodného unixového operačního systému FreeBSD. Podrobný přehled novinek v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 12:55 | Zajímavý software

    Společnost Kaspersky vydala svůj bezplatný Virus Removal Tool (KVRT) také pro Linux.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 6
    včera 12:33 | Nová verze

    Grafický editor dokumentů LyX, založený na TeXu, byl vydán ve verzi 2.4.0 shrnující změny za šest let vývoje. Novinky zahrnují podporu Unicode jako výchozí, export do ePub či DocBook 5 a velké množství vylepšení uživatelského rozhraní a prvků editoru samotného (např. rovnic, tabulek, citací).

    Fluttershy, yay! | Komentářů: 3
    včera 12:00 | Nová verze

    Byla vydána (𝕏) nová verze 7.0 LTS open source monitorovacího systému Zabbix (Wikipedie). Přehled novinek v oznámení na webu, v poznámkách k vydání a v aktualizované dokumentaci.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 11:11 | Nová verze

    Organizace Apache Software Foundation (ASF) vydala verzi 22 integrovaného vývojového prostředí a vývojové platformy napsané v Javě NetBeans (Wikipedie). Přehled novinek na GitHubu. Instalovat lze také ze Snapcraftu a Flathubu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    3.6. 17:00 | IT novinky

    Společnost AMD na veletrhu Computex 2024 představila (YouTube) mimo jiné nové série procesorů pro desktopy AMD Ryzen 9000 a notebooky AMD Ryzen AI 300.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    3.6. 16:22 | Nová verze

    OpenCV (Open Source Computer Vision, Wikipedie), tj. open source multiplatformní knihovna pro zpracování obrazu a počítačové vidění, byla vydána ve verzi 4.10.0 . Přehled novinek v ChangeLogu. Vypíchnout lze Wayland backend pro Linux.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    Rozcestník

    HW novinky: myš s WiFi rozhraním

    20. 7. 2011 | David Ježek | Hardware | 3757×

    V dnešním dílu hardwarových novinek se opět vrátíme k chystané nové generaci grafických procesorů AMD, která by měla dorazit na trh někdy ke konci roku. Vedle toho nemineme dvě nové, sice ne moc zajímavé grafiky, jednu hodně zvláštní myš od Hewlett-Packard a podíváme se i na aktualizaci standardu DisplayPort 1.2 s podporou až 33+ metrů dlouhých kabelů.

    Obsah

    Podrobnosti o architektuře next-gen GPU AMD

    Červnový Fusion Developer Summit 2011 dal světu nejen řadu novinek z oblasti APU, ale také podrobnější náhled na chystanou architektur GPU příští generace, pochopitelně v podání AMD (Nvidia má na tyto věci vlastní GPU Technology Conference, Intel zase svá Developers Forum).

    Něco málo jsme si pověděli předminule, dnes si to doplníme. Tak nejprve nějaké to datum. AMD (jak již zaznělo mnohokrát) chtě-nechtě musí počkat na 28nm výrobu u TSMC vypilovanou do stádia, kdy bude aspoň přijatelně zmetková i výroba komplexních velkých GPU (řekněme orientačně dvě miliardy tranzistorů a více). Pochopitelně může začít s nižšími či níže taktovanými verzemi GPU, nicméně 28nm proces je nezbytností. Prozatím by mělo platit uvedení někdy ke konci roku, přičemž co již zaznělo a zazní ohledně vlastností, bude AMD implementovat v průběhu nadcházejících dvou až tří let, ne vše ponese hned první genrace GCN (Grpahics Core Next, tak se tomu prozatím říká).

    Odlišně budou uspořádány vlastní výpočetní bloky. Pokud dosavadní top GPU nesly 1 600 (HD 5000), resp 1 536 (HD 6900) stream procesorů, pak u GCN bychom mohli očekávat alespoň 2 048, nicméně kdo ví, třeba AMD překvapí jako s HD 4800 a bude jich více :-). GCN využívá nové typy výpočetních jednotek (zjednodušeně vektorové a skalární) a překopané plánování úloh uvnitř čipu.

    Systém vyrovnávacích pamětí v GPU je také silně změněn, L1 cache je unifikovaná a sběrnicemi napojená na větší bloky L2, a to včetně podpory ECC. Vůbec výrazná část souboru změn v architektuře odráží silnější cílení GPU na výpočetní využití (podobně jako to udělala Nvidia s Fermi). S čím si bude hrát marketing, naprosto shodně jako marketing Nvidie u GeForce vs Quadro/Tesla, bude poměr výkonu single vůči double-precision. Zatímco Radeony budou v double zaříznuty na 1/4, lowendové karty dokonce až na 1/16 výkonu v single-precision, na profi kartách jako Fire Pro poběží double precision naplno, tedy 1/2 výkonu v single.

    3D výkon ve hrách je zatím zahalen tajemstvím. Předpokládejme, že bude výborný, minimálně bude moci těžit z lepšího výrobního procesu, který GCN zlepší poměr výkon/spotřeba. Pokud vás zajímají podrobnosti, pak doporučuji článek Jiřího Součka.

    Hardwarové novinky Hardwarové novinky Hardwarové novinky Hardwarové novinky Hardwarové novinky Hardwarové novinky

    EVGA uvedla GeForce GT 545

    link

    Původně měla být tato karta doménou pouze OEM trhů, nicméně EVGA se asi dohodla s Nvidií (ostatně tito dva nadstandardně spolupracují dlouho, z posledních šíleností připomenu dvojici karet na jediném PCB: GeForce GTX 275 a 9800 GT, kdy druhá sloužila jako PhysX akcelerátor) a uvedla na trh GeForce GT 545.

    Karta je poměrně nezajímavá, 720MHz GPU nese 144 CUDA jader a doprovází jej DDR3, nebo GDDR5 paměti. EVGA pro svoji verzi zvolila 1,5 GB 192bitových DDR3 pamětí, to vše za cenu 150 dolarů, která je poměrně vysoká na takto low-endovou kartu. Ale pokud třeba sbíráte atypické věci…

    Hardwarové novinky Hardwarové novinky Hardwarové novinky Hardwarové novinky

    Radeon HD 6870 X2 v podání PowerColoru

    link

    Druhou, z pohledu Linuxu jednoznačně jen zajímavostí než použitelnou kartou, je nestandardní duální Radeon HD 6870 X2 od PowerColoru. Karta nese dva plnohodnotné Radeony HD 6870 s 1120 stream procesory, PowerColor osadil celkově 13fázové napájení a celkově lepší napájecí obvody (mj. čipy označované „DrMOS“, tedy MOSFETy s „on-die“ řídící elektronikou). O rozvod tepla z GPU se stará šestice heatpipe, žebra pak ofukuje dvojice ventilátorů, která minimálně podstatnou část vzduchu honí jen uvnitř skříně. Výkonově se tento model pohybuje někde pod úrovní Radeonu HD 5970, resp. nad úrovní HD 6970 či GTX 580, ale záleží na té které hře. S cenou v přepočtu přes 9 000 Kč to žádné terno asi není.

    Hardwarové novinky

    Hewlett-Packard představil bezdrátovou myš s WiFi rozhraním

    link

    Bezdrátová myš je vždy o kompromisu. Prvním kompromisem je sice úleva od často otravného kabelu, ale za cenu navýšení hmotností kvůli akumulátorům resp. AA/AAA baterkám. Levné bezdrátové myši mají často nepříjemný lag, ale i toto je u vyšších modelů odstraněno a pak zbývá primárně již jen neduh malého dosahu, případně nekompaktnost samotného vysílače připojovaného do USB. Toto nyní řeší Hewlett-Packard po svém. Asi shledali pro jisté účely nevyhovujícím i jinak celkem dobré Bluetooth rozhraní a tak tu máme HP Wi-Fi Mobile Mouse připojovanou přesně přes to, co nese v názvu.

    Z hlediska designu a schopností je to poměrně obyčejná myš, vybočuje právě jen tím WiFi připojením. Výhodou je, že pokud ve svém stroji WiFi již máte, myš vám nezaseká USB port žádným vysílačem/příjímačem, ale jistě se shodneme, že to je výhoda v 99 % situací prakticky zanedbatelná, navíc u notebooků naopak depresivní kvůli nutnosti mít zapnuté WiFi.

    Z hlediska kompatibility či případné potřeby ovladačů uvádí Hewlett-Packard u tohoto modelu mezi podporovanými OS pouze Windows 7. Nemám nejmenší chuť zkoumat či vůbec přemýšlet nad tím, jestli to pod Windows XP či Linuxem (ne)pojede, každopádně pokud vás tato atypičnost zajímá, připravte si zhruba 870 Kč. WiFi Mobile Mouse nese 1 600dpi snímač, vyklápěcí kolečko a na baterii vydrží celých devět měsíců.

    Hardwarové novinky Hardwarové novinky Hardwarové novinky Hardwarové novinky Hardwarové novinky

    DisplayPort 1.2 nově s dlouhými kabely

    link

    Organizace VESA, mající mimo jiné pod palcem specifikace standardu DisplayPort, představila aktualizaci pro verzi 1.2. Nově je podporováno aktivní řešení využívající speciální čipy v kabelech, které umožní prodloužit délku kabelů až na pětinásobek. Délka tak může dosahovat až 33metrové hranice (alias 100 stop), resp. za tento limit (nikdo netvrdí, že 34metrový kabel nebude fungovat). Novou specifikaci lze brát víceméně jen jako „legalizaci“ dosavadních praktik, kdy mnozí výrobci již nabízeli takovéto kabely. Očekávat od dlouhých kabelů můžeme samozřejmě vyšší cenu, každopádně pro připojení počítače ke vzdálenému monitoru tak bude k dispozici další řešení. Zpráva nezmiňuje jaký, případně zdali vůbec budou mít aktivní kabely nějaký dopad na přenosy rozhraní Intel Thunderbolt, dovolím si předpokládat, že Thunderboltu to je úplně jedno, ostatně vlastní kabel od Applu nese ve svých útrobách aktivní prvky v podobě čipů firmy Gennum (viz fotografie). Konkrétně jde o čip GN2033, alias „10Gb/s transceiver chip for Thunderbolt“ s dosahem pro 2 až 5metrové kabely.

    Hardwarové novinky

           

    Hodnocení: 57 %

            špatnédobré        

    Nástroje: Tisk bez diskuse

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    poky74 avatar 20.7.2011 00:52 poky74 | skóre: 36 | blog: Zápisník | Vrchlabí
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: myš s WiFi rozhraním

    Jo, 2.4GHz je málo zasekaný...

    Hlavně, ta myš vydrží asi fakt jen chvilku... Chtít aby aaa dávali 250mA, úsměvné

    Nehledě na baterku v notesu :/

    Čí to byl nápad... Nebo mi něco uniká?

    Chcete Linuxové samolepky nebo Tuxe na klíče? ->
    xkucf03 avatar 20.7.2011 02:06 xkucf03 | skóre: 49 | blog: xkucf03
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: myš s WiFi rozhraním
    vybočuje právě jen tím WiFi připojením. Výhodou je, že pokud ve svém stroji WiFi již máte, myš vám nezaseká USB port žádným vysílačem/příjímačem
    Zajímavé :-) ale v čem je to lepší než modrozub? (na něm se mi právě nejvíc líbí, že nezabírá další USB port)
    Mám rád, když se lidé přou, znamená to, že vědí, co dělají, a že mají směr. Frantovo.cz, SQL-DK, Relational pipes
    20.7.2011 07:43 radek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: myš s WiFi rozhraním
    ze by vetsi dosah?
    20.7.2011 08:15 vadimo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: myš s WiFi rozhraním
    BT mysky pouzivaju svoj vlastny adapter do usb. Na vstavany sa nedaju(neviem o tom) zapojit. Asi je to kvoli jednoduchosti sparovania a id zariadenia. Ale ak by niekto vedel ako ju pripojit na vstavany bt, tak sem stým!
    20.7.2011 08:22 Foo Bar | skóre: 14
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: myš s WiFi rozhraním
    Dají.
    20.7.2011 08:49 dizz | skóre: 21 | blog: Dizzyho_Blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: myš s WiFi rozhraním
    vetsina bezrdatovych mysek s "donglem" IMHO neni BT, sice pracuji na 2,4 GHz ale neni to BT. Opravdovych BT mysi je na trhu vyrazne mene, casto se prodavaji i bez primace a s vesvavenym BT fubguji ok.

    Jinka nevidim vyhodu WiFI mysky, dosah? No nevim, moje obyc BT mys zvlada minimalne 4 m a to mi staci...
    Chuck Norris dohral GNU/Linux... a dvakrat!
    Guardian avatar 20.7.2011 09:27 Guardian | skóre: 8
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: myš s WiFi rozhraním
    Co my víme, třeba jsou lidi co mají potřebu ovládat PC myší ze vzdálenosti, na které jim BT nestačí...

    Tak třeba, když dojdete do hospody a zjistíte, že jste nechali zapnuté PC. A protože chcete šetřit přírodní zdroje, tak vytáhnete z kapsy myš a zdařilým odhadem stroj vzdáleně vypnete, ne? :D
    20.7.2011 12:37 snajpa | skóre: 20 | blog: snajpuv_blocek | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: myš s WiFi rozhraním
    Predstav si situaci, kdy mas projektor, delas prezentaci nebo skoleni a prochazis se po dost velke mistnosti - tam ti obycejna BT mys nestaci (nehlede na to, ze vetsina z nich nedava poradne ani 5 metru).
    --- vpsFree.cz --- Virtuální servery svobodně
    Guardian avatar 20.7.2011 12:46 Guardian | skóre: 8
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: myš s WiFi rozhraním
    Hmm, takhle by to možná bylo i použitelný, jenom si nedokážu představit jak přednášející chodí po místnosti s myší v ruce a kliká. Od toho jsou přece jenom dálkové ovladače. Nehledě na to, že pokud by se jednalo o větší přednáškovou místnost, tak se přednášející stejně většinou zdržuje u plátna, kde má např. mikrofon, takže jsme zase u vzdálenosti do max 5m.
    xkucf03 avatar 20.7.2011 13:12 xkucf03 | skóre: 49 | blog: xkucf03
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: myš s WiFi rozhraním
    Ta moje zvládne minimálně 10 metrů. S tou prezentací mě to taky napadlo, ale to by musel být dost velký sál (BT může mít dosah až 100m) a hlavně mi BT přijde praktičtější z hlediska párování a standardizace – neví někdo, jakým protokolem komunikuje ta WiFi myš? A jestli má vlastní IP (IPv6) adresu? :-)
    Mám rád, když se lidé přou, znamená to, že vědí, co dělají, a že mají směr. Frantovo.cz, SQL-DK, Relational pipes
    20.7.2011 14:09 snajpa | skóre: 20 | blog: snajpuv_blocek | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: myš s WiFi rozhraním
    To mas asi stesti, cokoliv co jsme my vyzkouseli, sice chodilo, ale s dost neprijemnymi vypadky.
    --- vpsFree.cz --- Virtuální servery svobodně
    23.7.2011 20:52 me
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: myš s WiFi rozhraním
    Komunikace vubec nemusi probihat na IP vrstve, protoze se nepredpoklada, ze by pakety bylo treba routovat pres router. Je to jen propojeni dvou zarizeni, adresace muze bezet jen na MAC adresach. Pokud by tam byl vyssi protokol, UDP by byl vyhodnejsi nez IP. Je to jenom mys, potrebuje v pravidelnych intervalech odesilat zmenu polohy, pripadne zmenu stavu (prechod do usporneho rezimu, atd)
    xkucf03 avatar 23.7.2011 21:43 xkucf03 | skóre: 49 | blog: xkucf03
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: myš s WiFi rozhraním
    UDP taky běží nad IP :-)
    Mám rád, když se lidé přou, znamená to, že vědí, co dělají, a že mají směr. Frantovo.cz, SQL-DK, Relational pipes
    Ondroid avatar 20.7.2011 13:19 Ondroid | skóre: 32 | blog: Hombre
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: myš s WiFi rozhraním
    No už jsem pár BT myší vyzkoušel ale že by nějaká nedala 5m vzdálenost se ještě nestalo.
    Jakub Lucký avatar 20.7.2011 13:56 Jakub Lucký | skóre: 40 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: myš s WiFi rozhraním
    Na to se zrovna nepoužívají myši, ale speciální ovladače, které mají dosah víc jak slušný... Teda ty levnější bývají IrDa, ale ty lepší jsou už nějakou dobu na 2.4 GHz, třeba to co teď používám
    If you understand, things are just as they are; if you do not understand, things are just as they are.
    20.7.2011 14:08 snajpa | skóre: 20 | blog: snajpuv_blocek | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: myš s WiFi rozhraním

    A jsi schopny tim ovladat napriklad Eagle (kresleni schemat a plosnych spoju) a z druheho konce mistnosti od pocitace studenta zive ukazovat na platno, jak to ma delat, pri cem sledujes, jak on to kresli?

    --- vpsFree.cz --- Virtuální servery svobodně
    cezz avatar 20.7.2011 14:24 cezz | skóre: 24 | blog: dm6
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: myš s WiFi rozhraním

    A jsi schopny tim ovladat napriklad Eagle (kresleni schemat a plosnych spoju) a z druheho konce mistnosti od pocitace studenta zive ukazovat na platno, jak to ma delat, pri cem sledujes, jak on to kresli?

    Co je uplne bezne vyuzitie.. Samozrejme, ked sa budeme velmi snazit, tak nejake vyuzitie pre to najdeme. ;-)
    Computers are not intelligent. They only think they are.
    20.7.2011 15:06 CEST
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: myš s WiFi rozhraním

    A jsi schopny tim ovladat napriklad Eagle (kresleni schemat a plosnych spoju) a z druheho konce mistnosti od pocitace studenta zive ukazovat na platno, jak to ma delat, pri cem sledujes, jak on to kresli?

    Na tohle pouzivame iTalc - ucitel sedi u svy stanice a muze prepinat na jednotlive zaky nebo prevzit rizeni nebo vsem na jejich PC ukazovat demo (vice na strankach iTalc).
    Jakub Lucký avatar 20.7.2011 17:48 Jakub Lucký | skóre: 40 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: myš s WiFi rozhraním
    To zrovna není úplně časté využití, na většinu prezentací se většinou používají jen klávesy pgUp, pgDown a tečka (vypne obraz v Impressu/Powerpointu). Pokud něco ukazuju, kde je potřeba vidět postup myší, pak si to nahraju předem a vyplním prezentaci videem (obratně se tím člověk vyhne problémům s náhle nefunkčním programem apod.)

    Pokud je to dlouhé, nebo je tam nějaká další interakce, pak je stejně potřeba si k tomu sednout, nebo se aspoň umístit tak, abych na to pohodlně viděl, čelem k plátnu to nejde (sedět s posluchači stejným směrem by byla chyba) a tak je potřeba sedět proti divákům a přijatelně vedle sebe mít monitor (čímž se stejně ocitáme naproti posluchačům, sedící u prezentačního PC)

    Pochopitelně ta myš nějaké využití blízké výše uvedenému má, ale řekl bych, že je dost minoritní...

    If you understand, things are just as they are; if you do not understand, things are just as they are.
    25.7.2011 21:49 tom
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: myš s WiFi rozhraním
    Mne funguje skrz jednu zed na 10 metru (v dalsi mistnosti uz nejde), takze bych rekl, ze 20m v jedne mistnosti nebude problem.
    xkucf03 avatar 20.7.2011 10:04 xkucf03 | skóre: 49 | blog: xkucf03
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: myš s WiFi rozhraním
    Právě že dají* – to je jejich výhoda, oproti nějakým nestandardním rádiovým přenosům.

    *) i když s nimi většinou ten adaptér dostaneš – kdybys ho neměl
    Mám rád, když se lidé přou, znamená to, že vědí, co dělají, a že mají směr. Frantovo.cz, SQL-DK, Relational pipes
    Ondroid avatar 20.7.2011 10:44 Ondroid | skóre: 32 | blog: Hombre
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: myš s WiFi rozhraním
    Já takovou myš k NB používám (MS Netbook Mouse 5000), žádný USB adaptér k ní nebyl. Je spárovaná normálně přímo s BT v noťasu. Dosah je určitě víc než 10m a spokojenost. Používat na stejnou věc wifi mi připadá jako nesmysl.
    20.7.2011 08:27 CEST
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: myš s WiFi rozhraním
    A jeste by me zajimalo, kdyz budu mit na Wifi mysku, muzu pak i pres wifi brouzdat?

    Osobne pro notebook pouziju radsi malinkou mys s (natahovacim) kabelem.

    Jeste bych potreboval nejakou prenosnou klavesnici s klasickym rozlozenim klaves s moznosti slozeni do velikosti 10" notebooku. Na gumovej se prej spatne pise a Cherry rozkladaci ma zase pojebany rozlozeni a chybi numericky klavesy. Nejaky napady?
    20.7.2011 10:44 w4rr10r
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: myš s WiFi rozhraním
    Rolovací silikonová. Jsou do USB i bezdrátové, obvykle mají standardní rozložení (jen u některých chybí numerický blok)... a nedá se na nich moc psát.
    20.7.2011 15:07 CEST
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: myš s WiFi rozhraním
    No, proto jsem psal "Na gumovej se prej spatne pise" ...
    Jendа avatar 21.7.2011 02:54 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: myš s WiFi rozhraním
    na baterii vydrží celých devět měsíců
    Je to možné? Vysílač, LED/laser na přisvícení, snímač, vyhodnocující procesor… A kapacita 2 AA je 5 Wh, nepočítaje samovybíjení.
    21.7.2011 10:55 Jan Grmela | skóre: 45 | blog: Kilo šťávy z lachtana | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: myš s WiFi rozhraním
    To chce asi porovnat v rámci myšové řady, kterou HP nabízí. Mám zkušenost, že údaje o myší Microsoft nachlup sedí se skutečnou výdrží.

    Měním baterku (každodenní používaní několik hodin) v mé MS Wireless Notebook Optical Mouse jednou asi za 3/4 roku. A to ta myš žije z jedné tužkovky!
    21.7.2011 11:37 kip | skóre: 8 | blog: kip | Nový Jičín
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: myš s WiFi rozhraním

    V druhé větě perexu chybí "e" v "sic".

    V nadpisu hned za obsahem chybí "t" v Podrobnosi.

    23.7.2011 20:46 me
    Rozbalit Rozbalit vše BT mys
    Kdyz se podivate na trh, tak je v nabidce jen minimum mysi s BT a vetsina mysi ma vlastni USB dongle. Vyrobce to zduvodnuje tim, ze je to pro uzivatele jednoussi, nic se nemusi parovat, zasunete dongle a mys funguje.

    Nechtel jsem mit dalsi dongle, ktery by mi blokoval USB port v notebooku. A protoze notebook ma BT, tak jsem si poridil BT mys. Obrovska chyba! Mys ma fatalni problemy s probouzenim z usporneho rezimu, jednoduse receno, mys funguje dobre jen do doby, nez se uspi, pak se musi odparvat a zase sparovat a ani pak neni vysledek zarucen. Prakticky je ta BT myska nepouzitelna, odlozil jsem ji a poril mys s USB donglem, funguje dokonale.

    Nevim, zda je problem ve fimrwaru me BT mysi anebo v BT implementaci (Ve Windows funguje trosku lepe nez v Linuxu, ale i v tech Windows to obcas drhne), ale asi tam nejaky problem bude, kdyz na trhu dominuji mysi s USB donglem a ted se uz uvazuje i o WiFi mysich. A pritom ten BT vypada tak slibne...
    xkucf03 avatar 23.7.2011 21:47 xkucf03 | skóre: 49 | blog: xkucf03
    Rozbalit Rozbalit vše Re: BT mys
    Moje BT myš měla u sebe adaptér do USB, který se tváří jako normální myš (tudíž se nic nepáruje, ani není potřeba mít zvláštní ovladače/moduly, je to běžný USB myš) a když člověk chce, tak ten adaptér zahodí a spáruje si to normálně přes vestavěný BT v počítači.

    Občas mi ta myš umře, po probuzení počítače nefunguje, ale stává se to výjimečně – skoro vždy funguje. Taky mi přijde škoda, že je tak málo BT myší.
    Mám rád, když se lidé přou, znamená to, že vědí, co dělají, a že mají směr. Frantovo.cz, SQL-DK, Relational pipes
    cezz avatar 23.7.2011 22:57 cezz | skóre: 24 | blog: dm6
    Rozbalit Rozbalit vše Re: BT mys
    Zvlastne - zvykne to byt prepojene cez BT HID, ktory sa z pohladu OS tvari v podstate ako USB HID zariadenie. (plus je to obalene BT ale to by mala byt jednorazova zalezitost pri sparovani) Ja som mal BT mys aj klavesnicu od Apple (magic mouse a wireless keyboard) a oboje islo bez problemov. Dokonca ja na PS3 (v orig. PS3 systeme) a aj s Nokiou n95 a 5800.. A to sa Apple moc na kompatibilitu zvycajne nehra.
    Computers are not intelligent. They only think they are.
    25.7.2011 01:12 me
    Rozbalit Rozbalit vše Re: BT mys
    Po sparovani BT mys funguje dobre. Ale mys se po chvili neaktivity uspava, je treba ji probudit stiskem tlacitka. A po probuzeni uz nekomunikuje; vse vypada OK, je sparovana, na PC se tvari jako pripojena, vse vypada OK, ale nefunguje. Dokonce mnohdy ani nepomuze odpojeni a pripojeni anebo vypnuti zapnuti (anebo vyndani baterie). Mozna je tam nejaky problem se sifrovacimi klici v BT anebo neco takoveho, jako by se ukladala nejaka stavova informace. Ale jelikoz jsou v diskuzi i pochvalne prispevky na adresu BT mysi od Microsoftu, mozna ji dam sanci, i kdyz je drazsi. Mozna ze ma ta moje noname myska jen chybu ve firmware... Mozna ze je problem na strane BT prijimace v PC. Tezko rict, je to ducharina.

    Zkousel jsem hledat nejake nastroje pro debug BT komunikace, ale moc toho neni, problemy s BT se spatne resi....
    25.7.2011 01:16 me
    Rozbalit Rozbalit vše Re: BT mys
    Kdyz nad tim premyslim, vzpominam si, ze podobny problem jsem uz zazil s PalmOS 5.0 PDA (Tungsten T2) a BT GPS. Po probuzeni obcas GPS nekomunikovala korektne a bylo ji treba znovu zpoarovat. V pripade PalmOS vzdy pomohlo GPS odstarnit ze seznamu BT zarizeni a pak ji znovu zparovat. Bylo to otravne, ale funkcni.
    cezz avatar 25.7.2011 16:37 cezz | skóre: 24 | blog: dm6
    Rozbalit Rozbalit vše Re: BT mys
    Ak sa nemylim, tak v pripade GPS inicializuje spojenie ten Palm, kdezto v pripade mysi inicializuje spojenie ta mys..
    Computers are not intelligent. They only think they are.
    stybla avatar 25.7.2011 05:44 stybla | skóre: 29 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Preklep
    GCN (Grpahics Core Next, tak se tomu prozatím říká)

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.