abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 21:22 | Nová verze

    Armbian, tj. linuxová distribuce založená na Debianu a Ubuntu optimalizovaná pro jednodeskové počítače na platformě ARM a RISC-V, ke stažení ale také pro Intel a AMD, byl vydán ve verzi 24.5.1 Havier. Přehled novinek v Changelogu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 19:44 | IT novinky

    Společnost xAI založena Elonem Muskem a stojící za AI LLM modelem Grok získala investici 6 miliard dolarů.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 15:44 | IT novinky

    Finálový zápas mistrovství světa v ledním hokeji přinesl nový rekord NIX.CZ (𝕏): "Dosavadní absolutní maximum našeho propojovacího uzlu bylo překonáno v čase 21:10, kdy jsme při přenosu dat dosáhli 3,14 Tbps. Je třeba také doplnit, že po deváté hodině večerní byly na maximu i ostatní datové přenosy nesouvisející s hokejovým šampionátem".

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 15:11 | Pozvánky

    Přihlaste svou přednášku na další ročník konference LinuxDays, který proběhne 12. a 13. října na FIT ČVUT v pražských Dejvicích. CfP poběží do konce prázdnin, pak proběhne veřejné hlasování a výběr přednášek.

    Petr Krčmář | Komentářů: 0
    25.5. 19:00 | Zajímavý projekt

    Na crowdsourcingové platformě Crowd Supply byla spuštěna kampaň na podporu open source biometrického monitoru ve tvaru hodinek HealthyPi Move. Cena je 249 dolarů a plánovaný termín dodání listopad letošního roku.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 13
    24.5. 22:22 | Upozornění Ladislav Hagara | Komentářů: 21
    24.5. 17:44 | Nová verze

    Firma Murena představila /e/OS verze 2.0. Jde o  alternativní sestavení Androidu bez aplikací Google. Mezi novinkami je podrobnější nastavení ochrany soukromí před sledováním aplikacemi. Murena prodává několik smartphonů s předinstalovaným /e/OS (Fairphone, repasovaný Google Pixel 5).

    Fluttershy, yay! | Komentářů: 0
    24.5. 14:33 | Zajímavý software

    Do 30. května lze v rámci akce Warhammer Skulls 2024 získat na Steamu zdarma hru Warhammer 40,000: Gladius - Relics of War.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    24.5. 13:33 | Nová verze

    HelenOS (Wikipedie), tj. svobodný operační systém českého původu založený na architektuře mikrojádra, byl vydán ve verzi 0.14.1. Přehled novinek v poznámkách k vydání. Vypíchnou lze nabídku Start. Videopředstavení na YouTube.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    23.5. 23:22 | Zajímavý software

    BreadboardOS je firmware pro Raspberry Pi Pico (RP2040) umožňující s tímto MCU komunikovat pomocí řádkového rozhraní (CLI). Využívá FreeRTOS a Microshell.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    Podle hypotézy Mrtvý Internet mj. tvoří většinu online interakcí boti.
     (89%)
     (3%)
     (4%)
     (4%)
    Celkem 887 hlasů
     Komentářů: 16, poslední 14.5. 11:05
    Rozcestník

    LinuxExpo a Open Source Conference 2010 již příští úterý

    12. 4. 2010 | Reklama | Tiskové zprávy | 1799×

    Konference se budou společně konat 20. dubna 2010 v kongresovém centru u Hájků v Praze.
    linuxexpo 2010

    Obecné vnímání open source se během posledních let výrazně změnilo. Open source již není pouze řešením vyhrazeným úzké skupině nadšenců, ale stal se plnohodnotnou alternativou pro komerční nasazení. Svou kvalitou i propracovaností se open source aplikace vyrovnávají, a mnohdy i překonávají placená řešení. Navíc poskytují svým uživatelům řadu dalších výhod, v neposlední řadě v podobě snížení bezpečnostních rizik.

    Konference LinuxExpo se již tradičně věnuje Linuxu v jeho širším pojetí, tedy zároveň spolu s celou řadou aplikací užívaných pod Linuxem. V rámci konference se kromě zástupců vývojářské komunity představí také společnosti, jejichž podporu si Linux získal, a to především k využití na serverech. Pozornost bude také věnována využití Linuxu na desktopovém trhu. Novinky ve svém vývoji představí mimo jiné distribuce Fedora, Ubuntu, SUSE či Red Hat. Se svými cennými zkušenostmi návštěvníky konference seznámí i Phil Andrews, vážený host konference z vedení Red Hatu, který zároveň poskytne svůj kvalifikovaný pohled na budoucí perspektivy vývoje Linuxu. Do programu konference se také zařadí společnost Microsoft. Rok po tom, co ohlásila podporu open source, bude informovat o tom, jak v této oblasti dále postoupila, a zároveň představí svou novou soutěž pro vývoj open source aplikací.

    Další témata spadající do problematiky open source, ne však výhradně Linuxu, budou prezentována v rámci programu Open Source Conference. V dnešní době je nutnost udržování tempa se současnými trendy a zefektivňování veškerých aktivit aktuální nejen pro soukromé společnosti, ale i pro státní správu a sféru vzdělávání. Právě v této oblasti nabídne Open Source Conference celou kolekci velmi užitečných a inovativních řešení. Možnostem tvorby výukových či eLearningových aplikací s využitím API služeb Google a open source bude věnována přednáška Janka Wagnera, šéfredaktora portálu Česká škola. Aktuálním tématem jsou bezpochyby také licence Creative Commons, které poskytují zároveň ochranu autorských práv a možnost již vytvořené dílo (prezentace, grafika atd.) nadále rozvíjet. Obliba těchto licencí, kterými se bude zabývat Libor Coufal z oddělení archivace webu Národní knihovny, dynamicky roste, a to díky jejich široké možnosti využití a mezinárodní srozumitelnosti. Pro vývojáře bude jistě zajímavým bodem také praktická přednáška zaměřená na úspěšné zavedení open source aplikací.

    Ve výstavní části obou konferencí bude také letos poskytnut prostor mnoha zajímavým projektům a společnostem, mimo jiné odbornému partnerovi konference, obecně prospěšné společnosti Liberix, Wikimedii ČR, či zástupcům vývojářské komunity Joomla, Ubuntu a dalším.

    Více informací o konferencích včetně podrobného programu a online registrace zdarma naleznete na www.linuxexpo.cz a www.oscon.cz.

           

    Hodnocení: 100 %

            špatnédobré        

    Nástroje: Tisk bez diskuse

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    14.4.2010 21:37 void
    Rozbalit Rozbalit vše Re: LinuxExpo a Open Source Conference 2010 již příští úterý
    "VÝROČNÍ TRHY Kdo tam ještě chodí? Přesvědčte se sami!"
    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.