abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 12:55 | Nová verze

    Byla vydána (𝕏) nová verze 18.0.0 open source webového aplikačního frameworku Angular (Wikipedie). Přehled novinek v příspěvku na blogu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 23:44 | Pozvánky

    V neděli 26. května lze navštívit Maker Faire Rychnov nad Kněžnou, festival plný workshopů, interaktivních činností a především nadšených a zvídavých lidí.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 16:33 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 3.20.0, tj. první z nové řady 3.20, minimalistické linuxové distribuce zaměřené na bezpečnost Alpine Linux (Wikipedie) postavené na standardní knihovně jazyka C musl libc a BusyBoxu. Z novinek lze vypíchnou počáteční podporu 64bitové architektury RISC-V.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 14:11 | IT novinky

    Společnost Jolla na akci s názvem Jolla Love Day 2 - The Jolla comeback představila telefon se Sailfish OS 5.0 Jolla Community Phone (ve spolupráci se společností Reeder) a počítač Jolla Mind2 Community Edition AI Computer.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 12:33 | Nová verze

    LibreOffice 24.8 bude vydán jako finální v srpnu 2024, přičemž LibreOffice 24.8 Alpha1 je první předběžnou verzí od začátku vývoje verze 24.8 v prosinci 2023. Od té doby bylo do úložiště kódu odesláno 4448 commitů a více než 667 chyb bylo v Bugzille nastaveno jako opravené. Nové funkce obsažené v této verzi LibreOffice najdete v poznámkách k vydání.

    ZCR | Komentářů: 0
    21.5. 23:33 | Nová verze

    Nová čísla časopisů od nakladatelství Raspberry Pi: MagPi 141 (pdf) a HackSpace 78 (pdf).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    21.5. 21:22 | Nová verze

    Byla vydána verze 2.0.0 programovacího jazyka Kotlin (Wikipedie, GitHub). Oficiálně bude představena ve čtvrtek na konferenci KotlinConf 2024 v Kodani. Livestream bude možné sledovat na YouTube.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    21.5. 12:55 | Nová verze

    Byla vydána nová major verze 27.0 programovacího jazyka Erlang (Wikipedie) a související platformy OTP (Open Telecom Platform, Wikipedie). Přehled novinek v příspěvku na blogu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    21.5. 01:11 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 1.8.0 svobodného multiplatformního softwaru pro konverzi video formátů HandBrake (Wikipedie). Přehled novinek v poznámkách k vydání na GitHubu. Instalovat lze také z Flathubu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    20.5. 21:55 | IT novinky

    Microsoft představil nové označení počítačů Copilot+. Dle oznámení se jedná se o počítače poskytující funkce umělé inteligence. Vedle CPU a GPU mají také NPU (Neural Processing Unit). Uvnitř představených Copilot+ notebooků běží ARM čipy Qualcomm Snapdragon X Elite nebo X Plus.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 7
    Podle hypotézy Mrtvý Internet mj. tvoří většinu online interakcí boti.
     (82%)
     (4%)
     (7%)
     (7%)
    Celkem 495 hlasů
     Komentářů: 16, poslední 14.5. 11:05
    Rozcestník
    Štítky: není přiřazen žádný štítek


    Vložit další komentář
    9.11.2010 01:02 Radek Hladik | skóre: 20
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Open source business intelligence – Pentaho: instalace a úpravy
    Měl bych možná jednoduchý dotaz. Vcelku se mi líbí Pentaho Reporting. Stáhnul jsem si report designer a udělal jendoduchý report včetně připojení do DB. Ale když jsem se pustil do celého Pentaho Serveru, tak už té Javy na mě bylo moc :-) Navíc mi to hlásilo všelijaké divné errory, spoustu věcí jsem asi nepochopil atd... Chci si pomocí něčeho takového dělat jednoduché reporty o chování serverů a to, co umí Report Designer+SQL dotazy mi poměrně bohatě stačí. Existuje nějaká command-line verze toho reporting engine? Vše co jsem našel byla verze k embed do mojí aplikace, ale mně by opravdu stačilo něco, co zavolám z cronu a výstup hodím někam na web :-)

    Jako příklad: v noci běží Bacula a provádí zálohy. Do DB zapisuje výsledek. V 7 ráno se mi vygeneruje přehled, který spojí tabulku s definovanými joby s výsledky za poslední noc, pěkně se to zformátuje a někam do "archívu" se uloží PDF. SQL dotaz mi zabral 5 minut, vyrobení koukatelného reportu hodinku, ale rozjetí serveru tak, aby se report dělal automaticky a spol, jsem po asi hodině laborování vzdal. Podotýkám, že java techlogie mi moc neimponují a nebráním se spuštění relativně standalone java aplikace, ale dva webservery s vlastními databázemi, uživateli,... to je pro mně overkill...
    9.11.2010 07:52 Martin Povolný | blog: Krev na widlich | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Open source business intelligence – Pentaho: instalace a úpravy
    K tomuto ucelu pouzivam v celku uspesne BIRT.

    Designer se necha stahnout jako bundle s Eclipse a pro volani reportu z prikazove radky (bez aplikacniho serveru) staci stahnout run-time a okopirovat par java radku z prikladu.
    9.11.2010 09:26 vratidlo007 | skóre: 21
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Open source business intelligence – Pentaho: instalace a úpravy
    Pentaho umi i takovehle jednoduche akce, ale primarne je staveno na reseni reportu a analyz. V tomhle pripadu to je kanon na vrabce, ale rozhodne bych to nevzdaval. Redport designer ti pomuze "pouze" sestavit report, ale ten musi bezet v Pentaho, ktere ti i pravidelne bude dany report posilat. Ve vysledku to je prace na cca 2-3h i se studiem. Kdyz vydrzis jeste 2 dily, tak se dozvis presny postup :-)
    9.11.2010 09:51 Radek Hladik | skóre: 20
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Open source business intelligence – Pentaho: instalace a úpravy
    Ze je to kanón na vrabce je mi naprosto jasné. Ale ten report designer je poměrně pohodlný a luxusní a dobře se mi s ním pracovalo. Report vyrobil kompletní včetně výstupu do PDF a ze živých dat. Možná to časem přejde do složitějšího řešení s nějakýma těma kostkama a datovými velkosklady, ale zatim by mi opravdu stačilo

    for report in * ; do process_report $report >$report.pdf ;

    jinak článek pěkný, určitě si další díly přečtu, jen bych poprosil snížit trochu periodu :)

    Založit nové vláknoNahoru

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.